Scanfil Vuosikertomus 2004

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Scanfil Vuosikertomus 2004"

Transkriptio

1 Scanfil Vuosikertomus Etusivu Toimitusjohtajan katsaus Muutaman tasaisemman vuoden jälkeen kääntyi kysyntä tietoliikenneverkkomarkkinoilla selvään kasvuun vuonna 2004 operaattoreiden verkkoinvestointien lisääntyessä. Vuosi 2004 Konsernin asiakaspalveluorganisaation kehittämisen ja onnistuneen markkinointityön ansioista liiketoiminta uusien asiakkaiden kanssa kehittyi vuoden aikana suunnitellusti. Tilinpäätös Vuosi 2004 oli kasvun vuosi sekä tietoliikenne- että teollisuuselektroniikkamarkkinoilla. Verkkoinvestoinnit tietoliikennemarkkinoilla lisääntyivät vuoden aikana ja teollisuuselektroniikka-asiakkaiden lisääntyvä...

2 Yhtiökokous Scanfil Vuosikertomus Yhtiökokous Scanfil Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään torstaina 7. päivänä huhtikuuta 2005 klo yhtiön pääkonttorissa, osoitteessa Yritystie 6, Sievi. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen mukaisesti julkaistussa yhtiökokouskutsussa mainitut asiat, jotka on esitetty lisäksi yhtiön yhtiökokousta koskevassa pörssitiedotteessa ja yhtiön internet-osoitteessa Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on viimeistään merkitty Scanfil Oyj:n osakkeenomistajaksi Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistajien on saadakseen osallistua yhtiökokoukseen ilmoittauduttava yhtiölle viimeistään klo mennessä joko kirjallisesti osoitteeseen Scanfil Oyj, Yritystie 6, Sievi, puhelimitse numeroon (08) /Anne- Maarit Kainulainen tai sähköpostitse Kirjeitse ilmoittauduttaessa kirjeen on oltava perillä ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan ennakkoilmoittautumisen yhteydessä.

3 Osingonmaksu Scanfil Vuosikertomus Osingonmaksu Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että tilikaudelta 2004 maksetaan osinkona 0,10 euroa osakkeelta eli yhteensä euroa. Osingonmaksun täsmäytyspäivä on ja osingon maksupäivä Osinko maksetaan osakkeenomistajille, jotka täsmäytyspäivänä on merkitty Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon.

4 Scanfil Vuosikertomus Taloudellinen informaatio Taloudellinen informaatio Scanfil Oyj julkaisee vuonna 2005 seuraavat taloudelliset katsaukset Tilinpäätöstiedote Vuosikertomus viikko 12/2005 Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta Osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta Osavuosikatsaus tammi-syyskuulta Taloudelliset katsaukset ilmestyvät suomeksi ja englanniksi. Ne julkaistaan yhtiön kotisivuilla osoitteessa Julkaisuja voi lisäksi tilata osoitteesta Scanfil Oyj, Yritystie 6, Sievi sekä puhelimitse (08)

5 Osakasrekisteri Scanfil Vuosikertomus Osakasrekisteri Osakkeenomistajia pyydetään ilmoittamaan nimen- ja osoitteenmuutokset sille pankille, pankkiiriliikkeelle tai Arvopaperikeskukselle, joka kunkin osakkaan valitsemana tilinhoitajayhteisönä hallinnoi osakkeenomistajan arvo-osuustiliä.

6 Scanfil lyhyesti Scanfil Vuosikertomus Scanfil lyhyesti Scanfil konserni on kansainvälinen tietoliikenne- ja elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja ja järjestelmätoimittaja, jolla on lähes 30 vuoden kokemus vaativasta sopimusvalmistustoiminnasta. Scanfil konserniin kuuluvat Suomessa sijaitseva emoyhtiö Scanfil Oyj (Sievi) ja CPS Elektroniikka Oy (Tampere), Belgiassa toimiva Scanfil N.V. (Antwerpen), Virossa toimiva Scanfil Oü (Pärnu), Kiinassa toimivat Scanfil (Suzhou) Co., Ltd. ja Scanfil (Hangzhou) Co., Ltd. sekä Unkarissa toimiva Scanfil Kft (Budapest). Suomessa tuotantolaitokset sijaitsevat Sievin lisäksi Oulussa, Tampereella, Vantaalla ja Äänekoskella. Scanfil markkinoi elektroniikkalaitteiden, laitekaappien ja muun elektromekaniikan suunnittelu-, valmistus- ja testauspalveluja tietoliikenteen verkkojärjestelmiin ja teollisuuselektroniikkaan. Yhtiö tekee järjestelmätoimittajana tietoliikennealan, pääasiassa langattoman viestinnän, sekä teollisuuselektroniikan sopimusvalmistusta tuotteilla, jotka voidaan jakaa viiteen päätuoteryhmään: integroidut laitekaapit, -kehikot, elektroniikkamoduulit, emolevyt ja kaapelit. Scanfil on yksi suurimmista tietoliikennekaappien järjestelmätoimittajista Suomessa ja toimialansa merkittävä toimija Euroopassa. Scanfilin valmistamat tuotteet sijoittuvat tietoliikenteen verkkomaailmaan, teollisuusautomaatioon, laboratorioympäristöihin, mittauslaitteisiin sekä hissi- ja nosturivalmistukseen.

7 Scanfil historia Scanfil Vuosikertomus Scanfil historia Jorma J. Takanen perusti Scanfil Oy:n vuonna Yhtiö on perustamisestaan lähtien valmistanut mekaniikkaa elektroniikkateollisuudelle. Ensimmäiset yritysjärjestelyt tapahtuivat 1980, jolloin myös elektroniikan valmistus alkoi. Siitä lähtien yhtiö on toiminut sekä elektroniikan että mekaniikan sopimusvalmistajana. Vuoteen 1987 mennessä Scanfil oli saavuttanut sekä teknologisesti että markkinoilla uskottavan aseman sopimusvalmistajana luku oli voimakkaan kasvun vuosikymmen, joka alkoi yhtiön ensimmäisen Sievin ulkopuolisen tehtaan valmistuessa Ouluun Tehdas on vaikuttanut merkittävästi Oulun alueella radiopuhelintukiasemien valmistuksen ja koko toimialan kehitykseen. Yhtiön liikevaihto kasvoi vuoden 1991 n. 5 milj. eurosta vuoden 2001 yli 220 milj. euroon. Vuosikymmenen lopussa yhtiö toimi järjestelmätoimittajana tietoliikenne- ja elektroniikkateollisuudelle. Yhtiön nopea kansainvälistyminen alkoi vuonna 2001, kun ensimmäinen ulkomainen tytäryhtiö aloitti toimintansa Unkarissa. Lokakuussa 2002 tapahtunut fuusio Wecan Electronics Oyj:n kanssa toi mukanaan tehtaat Kiinaan ja Viroon. Vuoden 2003 lopussa Scanfil-konsernilla on ulkomailla tehtaat Belgiassa, Kiinassa sekä Hangzhoussa että Suzhoussa, Unkarissa ja Virossa. Helsingin Pörssin päälistalla yhtiön osakkeet on noteerattu lähtien (SCF1V).

8 Scanfil Vuosikertomus Tehtaat Suomessa ja maailmassa Tehtaat Suomessa ja maailmalla

9 Scanfil Vuosikertomus Henkilöstö Henkilöstö Konsernin henkilöstö kasvoi vuoden aikana 179 henkilöllä. Sopimusvalmistumarkkinoiden kehitys tuotannon siirtyessä markkinoiden mukana edullisemman kustannustason maihin on vaikuttanut myös Scanfilin henkilöstökehitykseen. Ulkomailla toimivan henkilöstön osuus kasvoi edelleen ja ulkomailla työskenteli jo lähes 60 % konsernin henkilöstöstä. Henkilöstön määrä maittain oli Suomi 950, Belgia 234, Kiina 735, Unkari 126 ja Viro 203. Kotimaan henkilöstömäärän supistumiseen vaikutti myös Paimion tehtaan myynti syyskuussa. Henkilöstön vaihtuvuus vuoden aikana on ollut erittäin vähäistä. Kansainvälisissä tytäryhtiöissä työskentelevän henkilöstön osuuden kasvaessa henkilöstöhallinnon haasteena tulevaisuudessa on useiden eri kulttuuritaustan omaavien henkilöstöryhmien yhteistoiminnan kehittäminen. Kilpailukyvyn säilyttäminen kotimaan tuotannossa edellyttää vaihtoehtoisten joustavien työaika- ja toimintamallien kehittämistä ja käyttöönottoa. Pidemmällä aikavälillä Suomessa on lisäksi varauduttava siihen, että monitaitoisia ammattiosaajia on entistä vaikeampi löytää ja kilpailu työvoimasta kovenee. Henkilöstömäärä maittain

10 Scanfil Vuosikertomus Sertifioidut laatu- ja ympäristöjärjestelmät Sertifioidut laatu- ja ympäristöjärjestelmät Laatu Scanfil Oyj:llä on ISO 9001:2000 standardin mukainen sertifioitu laatujärjestelmä. Prosessijohtamiseen perustuvalla laatujärjestelmällä varmistetaan asiakkaiden ja muiden sidosryhmien vaatimusten täyttäminen niin toiminnan kuin tuotteiden osalta. Ydinprosesseilla ohjataan ja hallitaan uusien tuotteiden ja tuotantotoimintojen kehittämistä sekä toimittajakenttää erityisesti asiakkaan näkökulmasta. Prosessien mittaamisella sekä jatkuvalla kehittämisellä varmistetaan järjestelmän toimivuus ja jatkuva parantaminen. Ympäristö Scanfil Oyj:lla on ISO standardin mukainen sertifioitu ympäristö-järjestelmä. Yrityksen ympäristöohjelman tavoitteena on raaka-aineiden, materiaalien ja energian taloudellinen käyttö sekä päästöjen minimointi. Tavoitteena on ollut vähentää toimitettavaa jätteen määrää ja saada yhä enemmän kierrätysmateriaalia uusiokäyttöön. Asetettuja tavoitteita seurataan säännöllisillä katselmuksilla. EU:n laajenemisen myötä Viron ja Unkarin tehtailla toimitaan uusien ympäristösäädösten mukaan. Valmistelut ja toimenpiteet ympäristölle haitallisten aineiden käytölle sähkö- ja elektroniikateollisuudessa ja niiden valmistuksessa rajoituksia asettavan (RoHS) direktiivin mukaiseksi ovat jatkuneet erityisesti materiaalien hankinnan ja lyijyttömän juotosprosessin osalta. Yritys tekee työtä jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti huomioimalla asiakkaan ympäristönäkökulmat ja -vaatimukset, tiedostamalla toimintansa vaikutukset ympäristöön ja toimimalla vastuuntuntoisesti ympäristöhaittojen pienetämiseksi.

11 Toimintaympäristö Scanfil Vuosikertomus Toimintaympäristö Vuosi 2004 oli kasvun aikaa niin telekommunikaatio- kuin myös teollisuuselektroniikkasektorilla. Sopimusvalmistusmarkkinoiden hintaeroosion vuoksi tuotannon volyymikasvu on ollut liikevaihdon kasvua nopeampaa. Yleisesti hintapaine ohjasi tehokkaasti tuotantoa matalan kustannustason maihin. Samantyyppisen kehityksen odotetaan jatkuvan myös vuonna OEM:n suuntaus ulkoistaa valmistustaan ja toimintojaan jatkuu. Valmistuspartnerilta odotetaan nopeita toimia kustannusten alentamiseksi. Tuotteen valmistuksen lisäksi partnerilta odotetaan yhä useammin myös suunnitteluosaamista sekä hyviä valmiuksia logistiikkaketjun hallintaan, erityisesti materiaalien ja komponenttien hankintaan. Asiakasyritysten toiminta on kansainvälistä ja samaa odotetaan myös sopimusvalmistajalta. Telekommunikaatiosektorilla Scanfilin kilpailijat ovat globaaleja sopimusvalmistajia. Teollisuuselektroniikkasektorilla Scanfil on erikoistunut pääasiassa high mix - low volume - tuotteisiin. Kilpailu tämän tyyppisessä tuotannossa on ollut pääsääntöisesti alueellista. Asiakastarpeet ovat kuitenkin muuttumassa myös piensarjatuotannossa globaaleiksi asiakkaiden siirtäessään tuotantoaan kasvumarkkinoille. Samalla asiakkaat hakevat kustannusetuja mm. keskittämällä hankintojaan. Metallien hinnat nousivat voimakkaasti vuonna Hintojen nousu hidastui kuitenkin selvästi loppuvuonna. Elektroniikkakomponenttien hintakehitys pysyi maltillisena koko kuluneen vuoden.

12 Suunnitteluyhteistyö Scanfil Vuosikertomus Suunnitteluyhteistyö Tuoteprojektivaiheessa määritellään tuoteominaisuuksien lisäksi myös tuotteen hintakilpailukyky markkinoilla perustuen tuotteen materiaali- ja toimittajavalintoihin, tuotannollisuuteen, ohjattavuuteen sekä prosessien laaduntuottokykyyn. Mahdollisuus vaikuttaa tuotteen valmistuskustannuksiin on suurin tuoteprojektien alussa ja vähenee projektin edetessä. Sopimusvalmistajan rooli on vahvistunut koko tuotteen elinkaaren mittaiseen yhteistyöhön. Suunnitteluyhteistyön kautta hyödynnetään osapuolten ydinosaamisalueet menestystuotteiden kehittämiseksi. Yhteistyön kehityksen suunta on aikaisempi osallistuminen suunnitteluprojekteihin. Scanfilin vahvaa logistiikka- ja valmistusprosesseihin liittyvää osaamista on hyödynnetty tuoteprojektiyhteistyössä mm. tuotantoprosessien suunnittelussa, toimittajaverkoston rakentamisessa, testausympäristöjen suunnittelussa, koesarjojen valmistuksessa ja analysoinnissa, laadun suunnittelussa ja varmistamisessa, tuotetestauksissa sekä tuotteiden mekaniikka- ja tuotannollisuussuunnittelussa. Suunnittelussa käytetään ajanmukaisia ja asiakkaiden kanssa yhteensopivia sähköisiä yhteyksiä ja 3D- suunnittelutyökaluja. Vuonna 2005 suunnitelmissa on tuotetiedonhallintajärjestelmän käyttöönotto ja 3Dsuunnittelutyökalujen kehittäminen. Tavoitteena on edelleen nopeuttaa suunnittelutoimintoja ja uusien tuotteiden käynnistyksiä.

13 Scanfil Vuosikertomus Testaus Testaus Scanfil on vahva lenkki kokonaisvaltaisessa teknologiapalvelukonseptissa, jossa yhtiö ottaa tuotteiden sopimusvalmistuksesta laajemman vastuun asiakkaan tuotantoketjusta. Tuotekehitys, logistiikan hallinta, mekaniikan suunnittelu ja mallisarjojen valmistus sekä kokonaisvaltaiset testausjärjestelmien suunnittelu, toteutus ja ylläpito kuuluvat yhtiön palvelukonseptiin. Testaustoiminnalla on keskeinen osa elektroniikkateollisuuden tuotantoprosessien ja tuotteiden laadunvarmistuksessa. Scanfil on kehittänyt erittäin korkealaatuista testauksen erikoisosaamista, joka kattaa koko tuotantokaaren, tuotekehityksestä testauksen toteutukseen ja testausjärjestelmien ylläpitoon. Yhtiöllä on vahvaa osaamista myös testausjärjestelmien jatkuvasta kehittämisestä, ylläpidosta ja huollosta koko tuotteen elinkaaren ajan. Scanfilin kehittämät testausjärjestelmät parantavat merkittävästi elektroniikkatuotteiden kokonaisluotettavuutta, varmistavat tuotekehityksen ja tuotannon laadun sekä lisäävät tuotannon joustavuutta ja kapasiteettia. Luotettava testaus vähentää ratkaisevasti myös mahdollisia hävikkejä sekä parantaa merkittävästi ongelma-alueiden jäljitettävyyttä. Testauksen suunnittelu, testausadapterien valmistus sekä testauksen toteutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

14 Scanfil Vuosikertomus Mekaniikka Mekaniikka Scanfilin mekaniikkatuotannossa käyttämät tuotantomenetelmät perustuvat nykyaikaiseen joustavaan tuotantoteknologiaan. Yhtiön tavoitteena on ottaa käyttöön alan uusin teknologia aina, kun se on taloudellisesti perusteltua. Uusimman tiedon ja valmistusteknologioiden sekä automaation soveltaminen mahdollistavat tuotteiden valmistamisen edullisesti. Automatisoinnin lisääminen parantaa myös yhtiön mahdollisuutta entistä paremmin vastata markkinoiden nopeisiin ja jyrkkiin kysynnän vaihteluihin sekä asiakkaiden lisääntyviin vaatimuksiin tuotannon joustavuudesta. Tuotantovolyymien kasvu mahdollistaa vuoden 2005 aikana uusien tuotantomenetelmien käyttöönoton ohutlevykappaleiden valmistuksessa. Eräissä tuotteissa otetaan käyttöön linja, jonka asiosta materiaalikustannus pienenee. Uuden valmistusratkaisun myötä Scanfilin kilpailukyky paranee entisestään. Scanfil toimii rakentamansa verkottuneen toimintaympäristön veturiyrityksenä. Yhdessä tuotantoverkostonsa kanssa yhtiöllä on vahva osaaminen mekaniikan ja ohutlevytuotteiden valmistuksesta. Tehokkaasti toimiva ja johdettu tuotantoverkosto tuo koko tuotantoprosessiin lisää reaktionopeutta ja kustannustehokkuutta. Scanfilin mekaniikkatuotteet muodostuvat laitekaapeista, -kehikoista, telineistä, pistoyksiköistä, erilaisista kiinnitys-, suoja-, peite-, kansi-, pohja- sekä muista mekaniikkaosista ja niiden kokoonpanoista. Tuotteiden mekaniikka suunnitellaan niin, että se suojaa elektroniikkaa ympäristöltä ja ympäristöä elektronisten laitteiden vaikutuksilta. Tuotteet sopivat ympäristöönsä niin toimintavarmuutensa kuin ulkonäkönsä puolesta.

15 Elektroniikka Scanfil Vuosikertomus Elektroniikka Scanfilin elektroniikkavalmistus tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisen palvelun alkaen protovalmistuksesta ja kansainvälisiä hankintakanavia hyödyntävästä materiaalihankinnasta päätyen valmiiseen, testattuun ja asiakkaan pakkaukseen pakattuun lopputuotteeseen asti. Tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa varmistaa tuotteen parhaan mahdollisen valmistettavuuden sekä kustannustehokkaan tuotannon. Tarvittaessa yhteistyö yhtiön mekaniikkavalmistuksen kanssa takaa mekaniikan ja elektroniikan joustavan tuotannon ja lopputuotteen eri komponenttien saumattoman yhteensopivuuden. Scanfilillä on vahva erikoisosaaminen tuotannossaan olevien elektroniikan eri tuoteryhmien valmistusprosesseista. Elektroniikkatuotannon menestys perustuu uusimpien valmistusmenetelmien käyttöön, joustavaan tuotantoon ja korkeaan tuotelaatuun. Elektroniikan valmistuprosessien tekninen taso on erittäin korkea sisältäen mm. uusinta teknologiaa edustavat tarkastuslaitteistot, ladottujen piirilevyjen pinnoituslinjan sekä SMDladontalinjat. Yhtiö pystyy vastaamaan RoHS-direktiivin mukaisiin vaatimuksiin huomioiden tuotantoprosessit ja järjestelmävaatimukset. Yhtiön globaali toiminta sekä logistisesti hyvin suunniteltu tuotanto varmistavat asiakkaalle aina parhaan lopputuloksen ja auttavat asiakasta lisäämään kilpailukykyään.

16 Scanfil Vuosikertomus Integrointi Integrointi Ulkostamiskehitys elektroniikkateollisuudessa tulee jatkumaan. Päähankkijat keskittyvät yhä enemmän vain oman ydinosaamisensa kehittämiseen ja hallintaan. Sopimusvalmistajilta yhteistyökumppaneina vaaditaan kykyä hallita entistä suurempia kokonaisuuksia asiakkaan arvoketjusta. Sopimusvalmistajan on kyettävä tarjoamaan pelkän valmistuksen lisäksi kokonaisvaltaisia suunnittelu-, logistiikka-, valmistus- ja testauspalveluja. Scanfil ottaa integrointipalveluissaan vastuun koko tuotteen valmistukseen tarvittavasta sopimusvalmistajaverkosta. Yhtiö ohjaa ja johtaa verkostoaan niin, että toiminta on asiakkaan kannalta mahdollisimman tehokasta ja taloudellista. Scanfilin ja sen toimittajaverkoston kilpailutekijöitä ovat nopea reagointikyky, kustannustehokkuus, ketteryys ja luotettavuus. Järjestelmätoimittajapalveluja suunniteltaessa on otettu huomioon myös ympäristönäkökohdat. Yhtiöllä on sertifioitu toimintaa tukeva ISO 9001:2000 laatujärjestelmä ja ISO ympäristöjärjestelmä. Laatu- ja ympäristöjärjestelmiä hyödyntävä toiminta takaa toimialalle kuuluvan korkean toiminnan, palvelun ja tuotteiden laadun.

17 Scanfil Vuosikertomus Hallitus Hallitus Reijo Pöllä, Asa-Matti Lyytinen, Pauli Aakula, Jorma J. Takanen, Harri Takanen Asa-Matti Lyytinen, hallituksen puheenjohtaja Asa-Matti Lyytinen (1950) on ollut yhtiön hallituksen jäsen vuodesta Hän oli Mecrastor PriceWaterhouseCoopers Oy:n partneri ja toimitusjohtaja vuosina Sitä ennen hän toimi Mecrastor Oy:n toimitusjohtajana vuosina ja varatoimitusjohtajana Koulutukseltaan Asa-Matti Lyytinen on ekonomi, kauppatieteiden maisteri. Jorma J. Takanen, hallituksen jäsen, toimitusjohtaja (toimitusjohtaja saakka,

18 konsernijohtaja lähtien) Jorma J. Takanen (1946) on Scanfil Oy:n perustaja, toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen vuodesta Koulutukseltaan hän on kemian insinööri. Pauli Aakula, hallituksen jäsen Pauli Aakula (1953) on ollut Wecan Electronics Oyj:n palveluksessa vuosina Yhtiön hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 1974 lähtien ja toimi Wecan Electronics Oyj:n toimitusjohtajana Reijo Pöllä, hallituksen jäsen Reijo Pöllä (1951) on Scanfil Oy:n hallituksen jäsen vuodesta Hän on toiminut yhtiön kotimaan toiminnoista vastaavana johtaja vuodesta Sitä ennen hän on toiminut yhtiössä eri tehtävissä vuodesta 1972 lähtien. Koulutukseltaan Reijo Pöllä on tietoliikennetekniikan insinööri. Harri Takanen, hallituksen jäsen Harri Takanen (1968) on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta Teknologiasta vastaavana johtajana hän on toiminut lähtien. Sitä ennen hän on toiminut yhtiössä asiakassuhdejohtajana, asiakaspalvelupäällikkönä, Sievin mekaniikkatehtaan johtajana ja projekti-insinöörinä. Koulutukseltaan Harri Takanen on diplomi-insinööri.

19 Scanfil Vuosikertomus Johtoryhmä ja tytäryhtiöiden johto Johtoryhmä Jorma J.Takanen, toimitusjohtaja (toimitusjohtaja saakka, konsernijohtaja lähtien). Veli Torvinen, varatoimitusjohtaja (varatoimitusjohtaja saakka, toimitusjohtaja lähtien) Veli Torvinen (1963) on toiminut yhtiön varatoimitusjohtajana lähtien. Ennen siirtymistään yhtiön palvelukseen hän toimi Filtronic LK Oy:n toimitusjohtajana. Veli Torvinen työskenteli Filtronic LK Oy:n palveluksessa vuodesta 1994, viimeksi toimitusjohtajana vuosina Lisäksi hän vastasi konsernitasolla Celluar Handset Products -divisioonan globaalista toiminnasta, CEO Cellular Handset Products. Koulutukseltaan Veli Torvinen on diplomi-insinööri. Reijo Pöllä, johtaja, kotimaan toiminnot Harri Takanen, teknologiajohtaja Marjo Nurkkala, talousjohtaja Marjo Nurkkala (1959) on toiminut yhtiön talouspäällikkönä vuodesta 1997 ja talousjohtajana vuodesta 2000 lähtien. Ennen siirtymistään yhtiön palvelukseen hän toimi talouspäällikkönä Oy M-Filter Ab:ssa Koulutukseltaan Marjo Nurkkala on kauppatieteiden maisteri. Petteri Jokitalo, johtaja, asiakassuhteet Petteri Jokitalo (1963) on tullut yhtiön palvelukseen Asiakassuhteista vastaavana johtajana hän on toiminut lähtien. Sitä ennen hän toimi yhtiön avainasiakaspäällikkönä. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Nokia Networksin palveluksessa kansainvälisissä tehtävissä , viimeksi myyntitehtävissä Sveitsissä vuosina 2000-

20 2003. Koulutukseltaan Petteri Jokitalo on diplomi-insinööri. Tytäryhtiöiden johto CPS Elektroniikka Oy Vesa Keinänen (1957) on toiminut CPS Elektroniikka Oy:n toimitusjohtajana alkaen. Hän on ollut CPS Elektronikka Oy:n palveluksessa sen perustamisesta 1993 lähtien, poislukien 3/ /2001, jolloin hän työskenteli Sanmina-SCI:n palveluksessa. Koulutukseltaan Vesa Keinänen on automaatioinsinööri (AMK). Scanfil N.V., Belgia Veli Torvinen on toiminut Belgian tytäryhtiön toimitusjohtajana lähtien. Scanfil (Hangzhou) Co., Ltd., Kiina Jouko Vesalainen (1946) on toiminut Kiinan Hangzhoun tytäryhtiön toimitusjohtajana lähtien. Jouko Vesalainen on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta 1987 lähtien. Hän on toiminut yhtiössä mm. ulkomaan toiminnoista vastaavana johtajana ja mekaniikkaliiketoiminnan johtajana. Koulutukseltaan Jouko Vesalainen on koneinsinööri. Scanfil (Suzhou) Co., Ltd., Kiina Lasse Pylväs (1972) on toiminut Kiinan Suzhoun tytäryhtiön toimitusjohtajana lähtien. Hän on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta Aikaisemmin hän on toiminut yhtiössä mm. avainasiakkuusjohtajana. Koulutukseltaan Lasse Pylväs on tietotekniikan mekaanikko. Scanfil OÜ, Viro Erkki Pöyhönen (1953) on toiminut Viron tytäryhtiön toimitusjohtajana lähtien. Hän on tullut yhtiön palvelukseen Sievin mekaniikkatehtaan johtajaksi vuonna Aikaisemmin hän on toiminut mm. Oy JA-RO Ab palveluksessa Koulutukseltaan Erkki Pöyhönen on koneinsinööri. Scanfil Kft., Unkari Timo Vilmunen (1966), on toiminut Unkarin tytäryhtiön toimitusjohtajana lähtien. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Mecanova USA:n toimitusjohtajana Koulutukseltaan Timo Vilmunen on koneinsinööri.

21 Tilintarkastajat Scanfil Vuosikertomus Tilintarkastajat KPMG Oy Ab Ari Ahti KHT

22 Scanfil Vuosikertomus Konserninhallinnoinnin periaatteet Konsernin hallinnoinnin periaatteet Scanfil Oyj on julkisesti noteerattu osakeyhtiö, jonka hallinnoinnissa noudatetaan yhtiön yhtiöjärjestystä, Suomen osakeyhtiölakia ja muuta yhtiötä koskevaa lainsäädäntöä. Lisäksi yhtiö noudattaa soveltuvin osin Helsingin Pörssin, Keskuskauppakamarin ja Elinkeinoelämän keskusliiton suositusta listayhtiöiden hallinnointi- ja ohjausjärjestelmistä. Scanfil Oyj:n ylintä päätöksentekovaltaa käyttävät toimielimet ovat yhtiökokous, hallitus ja toimitusjohtaja. Yhtiökokous Osakkeenomistajat käyttävät yhtiökokouksessa päätösvaltaansa yhtiön asioissa. Yhtiökokous on yhtiön ylin päättävä elin. Yhtiökokous päättää sille osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen mukaisesti kuuluvista asioista. Keskeisimmät yhtiökokouksen päätettävät asiat ovat tilinpäätöksen vahvistaminen, vastuuvapauden myöntäminen, voitonjaosta päättäminen ja hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinta sekä heidän palkkioistaan päättäminen. Yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään vuosittain kesäkuun loppuun mennessä. Ylimääräinen yhtiökokous voidaan pitää erityisten asioiden käsittelyä varten silloin, kun hallitus pitää sitä tarpeellisena tai kun tilintarkastaja tai osakkeenomistajat, joilla on vähintään 1/10 osakkeista, sitä kirjallisesti vaativat. Yhtiöjärjestyksen mukaan kutsu yhtiökokoukseen toimitetaan julkaisemalla ilmoitus hallituksen määräämässä sanomalehdessä tai lähettämällä kutsu osakkeenomistajille postitetulla kirjeellä. Yhtiökokoukseen osallistuminen ja äänioikeuden käyttäminen edellyttää, että osakkeenomistaja ilmoittaa ennakkoon osallistumisestaan yhtiölle. Scanfil Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin Kokouksessa käsiteltiin

23 varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat. Ylimääräinen yhtiökokous pidettiin , kokous päätti lisäosingon maksamisesta tilikaudelta Hallitus Hallitus huolehtii osakeyhtiölain mukaisesti yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Yhtiön varsinainen yhtiökokous valitsee hallituksen jäsenet. Scanfil Oyj:n hallitukseen kuuluu yhtiöjärjestyksen mukaan vähintään viisi ja enintään seitsemän varsinaista jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Katsauskaudella hallitukseen on kuulunut viisi varsinaista jäsentä. Hallituksen tehtävä on päättää merkittävistä liiketoimintastrategiaa, investointeja, organisaatiota ja rahoitusta koskevista asioista sekä valvoa yhtiön hallintoa ja toimintaa. Hallituksen tulee lisäksi huolehtia, että yhtiön kirjanpidon ja varainhoidon valvonta on asianmukaisesti järjestetty. Varsinaisessa yhtiökokouksessa hallitukseen valittiin uudelleen Asa-Matti Lyytinen, Jorma J. Takanen, Pauli Aakula, Reijo Pöllä ja Harri Takanen. Hallituksen puheenjohtajana jatkoi Asa-Matti Lyytinen. Hallitus piti vuoden 2004 aikana yhteensä 14 kokousta, joista osa oli puhelinkokouksia. Hallituksen jäsenten keskimääräinen läsnäoloprosentti kokouksissa oli 96. Kokouspalkkioita maksettiin yhtiökokouksen päätöksen mukaan hallituksen puheenjohtajalle 2000 euroa kuukaudessa ja hallituksen jäsenille 500 euroa kuukaudessa. Hallitus ei ole perustanut erillisiä valiokuntia, koska yhtiön toiminnan laajuus ja rakenne eivät edellytä asioiden valmistelua pienemmässä kokoonpanossa. Toimitusjohtaja Hallitus nimittää yhtiölle toimitusjohtajan. Toimitusjohtajan tehtävät on määritelty osakeyhtiölain mukaisesti. Toimitusjohtaja hoitaa yhtiön operatiivista hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Toimitusjohtajan tulee huolehtia siitä, että yhtiön kirjanpito on lain mukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty.

24 Toimitusjohtaja toimii yhtiön johtoryhmän puheenjohtajana. Yhtiön toimitusjohtajana on toiminut Jorma J. Takanen. Toimitusjohtajan palkka vuonna 2004 etuineen oli euroa. Lisäksi on maksettu palkkio hallituksen jäsenyydestä euroa ja eläkemaksua euroa. Toimitusjohtajalla ei ole erillistä toimitusjohtajasopimusta. Yhtiöllä on eläkejärjestely, joka mahdollistaa toimitusjohtajan vapaaehtoisen eläkkeelle jäämisen aikaisintaan 58 vuoden iässä. Eläketaso määräytyy maksettujen maksujen perusteella. Johtoryhmä Johtoryhmän pääasiallinen tehtävä on avustaa toimitusjohtajaa yhtiön operatiivisessa johtamisessa. Lisäksi johtoryhmän tehtäviin kuuluvat pitkän tähtäimen suunnittelun valmisteluun liittyvät asiat, investointien suunnittelu ja seuranta sekä avaintoimintojen resursointi. Johtoryhmään kuului vuonna 2004 kuusi jäsentä: Jorma J. Takanen, Veli Torvinen, Petteri Jokitalo, Marjo Nurkkala, Reijo Pöllä ja Harri Takanen. Toimitusjohtaja on johtoryhmän puheenjohtaja. Toimitusjohtaja päättää johtoryhmän ja muun ylimmän johdon palkoista ja etuuksista. Johdon palkitsemisjärjestemästä päättää hallitus. Sisäinen valvonta, riskienhallinta ja sisäinen tarkastus Ylin vastuu kirjanpidon ja varainhoidon valvonnasta kuuluu yhtiön hallitukselle. Toimitusjohtaja vastaa valvontajärjestelmän järjestämisestä käytännössä. Liiketoiminnan ohjaus ja seuranta tapahtuu koko konsernin kattavan raportointi- ja ennustejärjestelmän avulla. Toteutuneita tietoja seurataan kuukausittain tehdas- ja tytäryhtiötasolla sekä konsernitasolla. Seurattavia tietoja ovat mm. tuloslaskelman ja taseen lisäksi keskeiset toiminnan kannattavuutta ja kehitystä kuvaavat tunnusluvut. Scanfil Oyj:n riskienhallinnan perusperiaate on varmistaa, että liiketoimintaan vaikuttavat olennaiset riskit tunnistetaan ja että niitä seurataan asianmukaisesti. Mikään riskin

25 toteutuminen ei saa vaarantaa yhtiön liiketoimintaa tai ylikuormittaa sen tulosta tai kassavirtaa. Sisäisen tarkastuksen tavoitteena on, että jokaisen tehtaan/yhtiön raportointi antaa oikean ja riittävän kuvan yksikön toiminnasta, sen tuloksesta ja taloudellisesta asemasta sekä riskeistä. Lisäksi pyritään noudattamaan yhtenäisiä käytäntöjä ja laskentaperiaatteita eri yhtiöissä Sisäinen tarkastus on organisoitu konsernin pääkonttorilta käsin. Sisäpiirihallinto Scanfil Oyj:ssä on käytössä sisäpiirisäännöt, jotka noudattavat Helsingin Pörssin sisäpiiriohjetta. Sisäpiirisäännöt kieltävät pysyvien sisäpiiriläisten, heidän holhottavien sekä määräysvallassa olevien yhteisöjen kaupankäynnin yhtiön osakkeilla 14 vuorokauden ajan ennen tulosjulkistuksia. Arvopaperimarkkinalain mukaan yhtiön lakisääteiseen sisäpiiriin kuuluvat hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja ja päävastuullinen tilintarkastaja. Lakisääteisten sisäpiiriläisten lisäksi tehtäviensä perusteella pysyviä määrättyjä sisäpiiriläisiä ovat johtoryhmän jäsenet sekä hallituksen erikseen tehtäviensä perusteella määräämät henkilöt. Näiden lisäksi yhtiö voi ylläpitää hankekohtaisia sisäpiirirekistereitä. Yhtiö ylläpitää sisäpiirirekisteriään Suomen Arvopaperikeskus Oy:n SIRE-järjestelmässä, jossa sisäpiiriläisten omistukset ovat nähtävissä. Tilintarkastus Osakeyhtiön tilintarkastuksesta säädetään osakeyhtiölaissa ja tilintarkastuslaissa. Hallituksella on kokonaisvastuu konsernin kirjanpidosta ja sisäisestä valvonnasta. Toimitusjohtajan vastuulla on järjestää nämä asiat käytännössä. Yhtiöjärjestyksen mukaan Scanfil Oyj:llä on yhdestä kahteen varsinaista tilintarkastajaa, joiden tulee olla Keskuskauppakamarin hyväksymiä tilintarkastajia tai tilintarkastusyhteisöjä. Lisäksi voidaan valita yhdestä kahteen varatilintarkastajaa. Tilintarkastajat valitaan tehtäväänsä toistaiseksi. Yhtiön tilintarkastajana toimii KHT-tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab, päävastuullisena

26 tilintarkastajana KHT Ari Ahti. Yhtiö maksoi tilikaudella 2004 tilintarkastuksesta euroa. Tilintarkastukseen liittymättömistä palveluista maksettiin palkkioita KPMG Oy Ab:lle euroa. Tiedottaminen Yhtiön tiedottamisen tavoitteena on antaa markkinoille kaikki se oleellinen tieto, jota tarvitaan osakkeen hinnan määrittämiseen ja omalta osaltaan varmistaa, että yrityksen johdon ja markkinoiden käsitys yrityksen toiminnasta ja tulevaisuudesta on yhtenevä. Yhtiön Internet-sivuilla julkaistaan suomeksi ja englanniksi kaikki ne tiedot, jotka on julkistettava listayhtiötä koskevan tiedonantovelvollisuuden nojalla. Yhtiö ylläpitää ja päivittää Internet-sivujaan niin, että sijoittajat ja osakkeenomistajat saavat käyttöönsä uusinta tietoa yhtiöstä.

27 Scanfil Vuosikertomus Toimitusjohtajan katsaus TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS 2004 Muutaman tasaisemman vuoden jälkeen kääntyi kysyntä tietoliikenneverkkomarkkinoilla selvään kasvuun vuonna 2004 operaattoreiden verkkoinvestointien lisääntyessä. Tuotannon volyymien kasvu on sopimusvalmistusmarkkinoille tyypillisen hintaeroosion vuoksi ollut kuitenkin liikevaihdon kasvua nopeampaa. Teollisuuselektroniikkamarkkinoilla ulkoistamiskehitys jatkuu edelleen markkinoiden rakennemuutoksen vaikuttaessa voimakkaammin myös tällä sektorilla. Hintakilpailun kiristyessä ja kysynnän siirtyessä uusille markkina-alueille hakevat teollisuuselektroniikan valmistajatkin kustannustehokkainta tapaa tyydyttää kasvavien markkina-alueiden kysyntää. Markkinoiden rakennemuutos vaikuttaa myös Scanfil-konsernin toimintaan. Yhtiön tuotannon kasvu ja kehittämispanostukset tulevat lähivuosina painottumaan kansainväliseen toimintaan. Kiinan, Unkarin ja Viron toimintojen kehittämiseen tullaan investoimaan myös vuonna Kiinan toimintoihin viime ja edellisenä vuonna tehdyt mittavat investoinnit näkyivät jo selvästi Suzhoun ja Hangzhoun tehtaiden toiminnassa. Tehtaiden myynti, sisältäen myynnin myös konsernin Euroopan tehtaille, kasvoi merkittävästi ja oli yli 3,5-kertainen edelliseen vuoteen verrattuna. Scanfil pystyy tarjoamaan nyt myös Aasian markkinoilla kokonaisvaltaiset järjestelmätoimittajapalvelut. Yhtiö on kehittänyt voimakkaasti asiakaspalvelutoimintojaan pienentääkseen asiakas- ja tuoteryhmäkohtaista riskiä. Työ on tuottanut hyvää tulosta ja yhtiö on viime vuosina onnistunut laajentamaan asiakaskuntaansa useilla merkittävillä kansainvälisesti toimivilla sekä tietoliikenne- että teollisuuselektroniikka-asiakkailla. Scanfilin tietoliikenneasiakkaisiin kuuluvat mm. Alcatel, Ericsson Ab, Nokia Networks ja UTStarcom. Suurimpia teollisuuselektroniikka-asiakkaita ovat mm. ABB, Kone Oyj, Metso-konserni, Vacon Oyj ja Vaisala Oyj.

28 Markkinaennusteet sekä tietoliikenneverkko- että teollisuuselektroniikkamarkkinoilla ennakoivat kysynnän vuonna 2005 kasvavan hieman edelliseen vuoteen verrattuna. Hintakilpailu, ulkoistamiskehitys ja tuotannon siirtyminen edullisemman kustannustason maihin tulee jatkumaan. Tämä kehitys vaatii sopimusvalmistajalta kykyä joustavasti ja kustannustehokkaasti vastata muuttuvien markkinoiden vaatimuksiin. Scanfil Oyj on haastavassa markkinatilanteessa pystynyt kehittämään toimintaansa kannattavasti ja hyvän rahoitusasemansa säilyttäen. Yhtiö on vahvistanut asemaansa markkinoilla ja omaa hyvät mahdollisuudet edelleen kasvattaa markkinaosuuttaan kasvavilla kansainvälisillä markkinoilla. Haluan kiittää asiakkaitamme, osakkeenomistajiamme ja yhteistyökumppaneitamme hyvästä yhteistyöstä ja luottamuksesta Scanfil-konsernin toimintaan vuonna Henkilökunnallemme haluan lausua kiitokset yhteistyöstä ja joustavasta toiminnasta, joiden avulla saavutimme hyvän tuloksen vuonna 2004.

29 Scanfil Vuosikertomus Merkittävimmät tapahtumat :34 Merkittävimmät tapahtumat 2004 Asiakaskunta laajentui edelleen Konsernin asiakaspalveluorganisaation kehittämisen ja onnistuneen markkinointityön ansioista liiketoiminta uusien asiakkaiden kanssa kehittyi vuoden aikana suunnitellusti. Onnistuneen markkinointityön ansiosta asiakas- ja tuoteryhmäkohtainen riski on pienentynyt vuoden aikana huomattavasti. Scanfilin tietoliikenneasiakkaisiin kuuluvat mm. Alcatel, Ericsson Ab, Nokia Networks ja UTStarcom. Suurimpia teollisuuselektroniikka-asiakkaita ovat mm. ABB, Kone Oyj, Metso-konserni, Vacon Oyj ja Vaisala Oyj. Kansainvälisten toimintojen kasvu jatkui Scanfil Oyj:n toimintaympäristö on muuttunut ratkaisevasti viimeisen kahden vuoden aikana. Elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistuksen kysyntä ja valmistuskapasiteetti ovat markkinoilla tapahtuneiden muutosten seurauksena merkittävissä määrin siirtyneet tai siirtymässä edullisemman kustannustason maihin. Sopimusvalmistusmarkkinoilla vallitsevan kovan hintakilpailun vuoksi kilpailukyvyn ylläpitäminen ja edelleen kehittäminen edellyttävät kustannusten jatkuvaa alentamista. Säilyttääkseen markkina-asemansa Scanfil toimii valitsemansa strategian mukaisesti ja vahvistaa sekä kehittää kansainvälisiä toimintojaan. Tuotannolliset investoinnit Kiinan, Unkarin ja Viron tehtaille jatkuivat vuonna Ulkomaisissa tytäryhtiöissä työskentelevien henkilöiden osuus konsernin koko henkilöstömäärästä oli jo lähes 60 %. Ulkomaan toimintojen ja suoran viennin osuus liikevaihdosta vuonna 2004 oli 58 %.

30 Kotimaan toimintoja keskitettiin Markkinoiden rakennemuutos vaikutti katsauskaudella myös Scanfil Oyj:n toimintaan. Yhtiön kotimaan toimintoja keskitettiin ja konsernin kasvu tapahtui pääsääntöisesti kansainvälisten yksiköiden kasvun myötä. Yhtiö myi syyskuussa Paimion tehtaan liiketoiminnan kaarinalaiselle Elektromet Yhtiöt Oy:lle ja kiinteistöt Paimion kaupungin kokonaan omistamalle Kiinteistö Oy Paimion Sähkökurssikeskukselle. Tampereella toimivan tytäryhtiön CPS Elektroniikka Oy:n tuotanto siirretään mennessä Scanfil-konsernin Pärnun ja Sievin tehtaille. Muutoksia yhtiön johdossa Varatoimitusjohtaja Veli Torvinen otti tehtävänsä vastaan helmikuun alussa Yhtiö ilmoitti yhtiön toimitusjohtajan vaihdoksesta. Scanfil Oyj:n perustaja ja toimitusjohtaja Jorma J. Takanen siirtyy Scanfil-konsernin konsernijohtajaksi alkaen. Veli Torvinen on nimitetty Scanfil Oyj:n toimitusjohtajaksi samasta päivämäärästä alkaen.

31 Scanfil Vuosikertomus Keskeiset pörssitiedotteet Keskeiset pörssitiedotteet 2004 SCANFIL-KONSERNINTILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA Scanfil konsernin liikevaihto kasvoi 16,1 % edelliseen vuoteen verrattuna kannattavuuden säilyessä hyvin tyydyttävällä tasolla. Konsernin liikevaihto vuonna 2003 oli 275,2 (237,0) milj. euroa. SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Scanfil Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin Sievissä Yhtiön vuoden 2003 tuloslaskelma ja tase sekä konsernituloslaskelma ja - tase vahvistettiin. SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS Liikevaihto katsauskaudella oli 77,4 (47,6) milj. euroa, jossa kasvua 62,6 % edellisen vuoden vastaavaan kauteen verrattuna. SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS Scanfil-konsernin kasvu jatkui ja kannattavuus säilyi hyvin tyydyttävällä tasolla. Liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 153,8 (121,8) milj. euroa, muutos edelliseen vuoteen + 26,3 %. SCANFIL ALLEKIRJOITTI YHTEISTYÖSOPIMUKSEN UUDEN MERKITTÄVÄN TIETOLIIKENNEASIAKKAAN KANSSA Scanfil Oyj on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen maailman johtaviin tietoliikennelaitteiden valmistajiin kuuluvan yrityksen kanssa.

32 SCANFIL OYJ KESKITTÄÄ SUOMEN TOIMINTOJA JA MYY PAIMION TEHTAAN LIIKETOIMINNAN Scanfil Oyj jatkaa kotimaan toimintojen keskittämiseen tähtäävän strategiansa toteuttamista ja myy Paimion tehtaansa liiketoiminnan kaarinalaiselle Elektromet Yhtiöt Oy:lle. SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS Scanfil-konsernin kasvu jatkui ja kannattavuus säilyi hyvin tyydyttävällä tasolla. Liikevaihto tammi-syyskuussa oli 229,6 (191,8) milj. euroa, muutos edelliseen vuoteen + 19,7 %. SCANFIL OYJ:N YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS HYVÄKSYI HALLITUKSEN ESITYKSEN LISÄOSINGOSTA Scanfil Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous pidettiin Sievissä Yhtiökokous hyväksyi hallituksen esityksen, että päättyneeltä tilikaudelta jaetaan pidetyssä varsinaisessa yhtiökokouksessa päätetyn 0,11 euron lisäksi lisäosinkoa 0,10 euroa osakkeelta VELI TORVINEN SCANFIL OYJ:N TOIMITUSJOHTAJAKSI ALKAEN Scanfil Oyj:n perustaja ja toimitusjohtaja Jorma J. Takanen siirtyy Scanfil-konsernin konsernijohtajaksi alkaen. Veli Torvinen on nimitetty Scanfil Oyj:n toimitusjohtajaksi samasta päivämäärästä alkaen. Hän on toiminut Scanfil Oyj:n varatoimitusjohtajana lähtien. SCANFIL OYJ:N BELGIALAISEN TYTÄRYHTIÖN SCANFIL N.V.:N YT NEUVOTTELUJEN ENSIMMÄINEN VAIHE PÄÄTTYNYT Scanfil Oyj:n belgialainen tytäryhtiö Scanfil N.V. ilmoitti työntekijöiden edustajille aikomuksesta järjestää uudelleen yhtiön toimintaa ja järjestelyistä mahdollisesti seuraavista työntekijämäärien supistuksista.

33 Scanfil Vuosikertomus Avainluvut Avain luvut Liikevaihto, milj.eur 313,4 275,2 Liikevoitto, milj.eur 24,2 25,2 Tilikauden voitto, milj.eur 18,2 17,8 Sijoitetun pääoman tuotto % 17,3 19,7 Oman pääoman tuotto % 15,6 16,2 Omavaraisuus aste % 59,2 60,2 Henkilöstö keskimäärin Osinko / osake, eur 0,10 0,21 X = ilman kertaluontoisia eriä

34

35 Scanfil Vuosikertomus Hallituksen toimintakertomus HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS Yleistä Vuosi 2004 oli kasvun vuosi sekä tietoliikenne- että teollisuuselektroniikkamarkkinoilla. Verkkoinvestoinnit tietoliikennemarkkinoilla lisääntyivät vuoden aikana ja teollisuuselektroniikka-asiakkaiden lisääntyvä suuntaus ulkoistaa valmistustaan jatkui. Sopimusvalmistusmarkkinoiden hintaeroosion vuoksi tuotannon volyymikasvu on ollut liikevaihdon kasvua nopeampaa. Elektroniikkateollisuuden valmistuskapasiteetti on siirtynyt tai siirtymässä markkinoiden mukana edullisemman kustannustason maihin. Tuotannon ulkoistamiskehityksen jatkuessa on valmistustoiminta keskittymässä maailmanlaajuisesti toimiville sopimusvalmistajille, joiden tuotantolaitokset sijoittuvat kysynnän ja tuotantokustannusten kannalta edullisimmille alueille. Markkinoiden rakennemuutos vaikutti katsauskaudella myös Scanfil Oyj:n toimintaan. Yhtiön kotimaan toimintoja keskitettiin ja konsernin kasvu tapahtui pääsääntöisesti kansainvälisten yksiköiden kasvun myötä. Scanfil Oyj:n liikevaihto kasvoi 13,9 % ja liikevoitto ilman kertaluontoisia eriä oli hyvin tyydyttävä 29,1 milj. euroa joka on 9,3 % liikevaihdosta. Tietoliikenneasiakkaiden osuus liikevaihdosta katsauskaudella oli noin 80 % ja teollisuuselektroniikka-asiakkaiden osuus noin 20 %. Ulkomaan toimintojen ja suoran viennin osuus konsernin liikevaihdosta oli 58 %. Vuoden 2004 lopussa selvästi yli puolet (58 %) henkilöstöstä työskenteli konsernin ulkomaisissa yksiköissä. Onnistuneen markkinointityön ansiosta sekä asiakas- että tuoteryhmäkohtainen riski on pienentynyt vuoden aikana huomattavasti. Scanfilin tietoliikenneasiakkaisiin kuuluvat mm. Alcatel, Ericsson Ab, Nokia Networks ja UTStarcom. Suurimpia teollisuuselektroniikka-asiakkaita ovat mm. ABB, Kone Oyj, Metso-konserni, Vacon Oyj ja Vaisala Oyj. Scanfil on laajentanut toimintaansa käsittämään kokonaisvaltaiset järjestelmätoimittajapalvelut myös Kiinassa. Kiinan tehtaiden myynti, sisältäen toimitukset konsernin Euroopan yksiköihin, on vuoden 2004 aikana kasvanut yli 3,5-kertaiseksi edelliseen vuoteen verrattuna edustaen yli 11 % koko konsernin myynnistä. Aasian

36 markkinoiden kysynnän vahvistumisen ja Kiinan tytäryhtiöiden kapasiteetin lisääntymisen myötä odotetaan Kiinan toimintojen kasvun vuonna 2005 olevan merkittävää. Belgian tytäryhtiön hallitus päätti Scanfil N.V.:n toimintojen uudelleenjärjestelyistä Konsernin markkina-aseman säilyttämisen kannalta on välttämätöntä siirtää osa Belgian tuotannosta Scanfil-konsernin Kiinan tehtaille. Suoritettavat toimenpiteet parantavat konsernin hintakilpailukykyä ja kannattavuutta ADSLtuoteryhmissä. Viron tytäryhtiön toimintojen kehittäminen sekä tilojen saneeraus ja rakentaminen on edennyt suunnitellusti. Pärnun tehtaan asema konsernissa on muuttunut kapasiteettivalmistajasta kokonaistuotevastuun omaavaksi tehtaaksi, joka toimittaa tuotteita myös suoraan asiakkaalle. Unkarin tytäryhtiön toiminta kehittyi vuoden aikana myönteisesti. Tehtaan kapasiteettia lisättiin investoimalla uutta konekantaa ja laajentamalla tuotantotiloja. Yhtiö kävi vuoden aikana yt-neuvottelut tuotannollisista ja taloudellista syistä sekä Oulun tehtaalla että CPS Elektroniikka Oy:ssä. Liikevaihto ja tulos Konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli 313,4 (275,2) milj. euroa, jossa on kasvua edelliseen vuoteen verrattuna 13,9 %. Liikevaihto jakaantui maantieteellisesti seuraavasti: Suomi 42 %, muu Eurooppa 47 %, Aasia 8 % ja USA 3 %. Liikevoitto katsauskaudella oli 24,2 (25,2) milj. euroa, joka on 7,7 (9,2) % liikevaihdosta. Tilikauden voitto oli 18,2 (17,8) milj. euroa, 5,8 (6,5) % liikevaihdosta. Edellä olevat luvut sisältävät tilikaudelle kirjatut kertaluontoiset erät; Belgian tytäryhtiön toiminnan uudelleenjärjestelyistä tehty kuluvaraus 5,8 milj. euroa ja Paimion tehtaan liiketoiminnan ja kiinteistön myyntivoitto 0,8 milj. euroa. Liikevoitto ilman kertaluontoisia eriä oli 29,1 (25,2) milj. euroa, 9,3 (9,2) % liikevaihdosta ja tilikauden voitto 21,5 (17,8) milj. euroa, 6,8 (6,5) % liikevaihdosta. Liikevoitto kasvoi 15,5 % ja tilikauden voitto kasvoi 20,5 % edelliseen vuoteen verrattuna. Osakekohtainen tulos kertaluontoiset erät mukaan lukien oli 0,30 (0,29) euroa ja sijoitetun pääoman tuotto 17,3 (19,7) %.

37 Liiketoiminnan rakenteesta johtuen valuuttojen muutoksiin liittyvät riskit ovat olleet vähäisiä. Kasvun painopisteen siirtyessä Aasian toimintoihin dollarin kurssin vaihtelun vaikutus yhtiön toimintaan saattaa kasvaa. Rahoitusasema ja investoinnit Konsernin rahoitusasema on hyvä. Vierasta pääomaa oli 77,6 (76,2) milj. euroa, josta korotonta vierasta pääomaa 52,3 (49,3) milj. euroa ja korollista 25,4 (26,9) milj. euroa. Likvidit kassavarat olivat 34,5 (20,1) milj. euroa. Omavaraisuusaste oli 59,2 (60,2) % ja nettovelkaantumisaste 7,6 (5,8) %. Liiketoiminnan rahavirta oli tilikaudella 28,8 (12,6) milj. euroa positiivinen. Tilikaudella maksettiin 12,7 milj. euroa osinkoja vuodelta Bruttoinvestoinnit käyttöomaisuuteen olivat 6,7 (23,7) milj. euroa joka on 2,1 (8,6) % liikevaihdosta. Investoinnit ovat pääosin kone- ja laitehankintoja. Lähivuosina tehtävien investointien arvioidaan olevan 4-8 % liikevaihdosta investointien ollessa korvausinvestointeja teknologiatason ylläpitämiseksi sekä kansainväliseen laajenemiseen liittyviä investointeja. Henkilöstö Tilikauden päättyessä konsernin palveluksessa oli 2248 (2069) henkeä, joista 1298 (979) työskenteli ulkomailla. Konsernin keskimääräinen henkilömäärä tilikauden aikana oli 2115 (1580) henkeä. Konsernirakenne Scanfil-konserniin kuuluvat Suomessa sijaitsevat emoyhtiö Scanfil Oyj (Sievi), CPS Elektroniikka Oy (Tampere) ja Scanfil Engineering Oy (Vantaa), Belgiassa toimiva Scanfil N.V. (Antwerpen), Kiinassa toimivat Scanfil (Suzhou) Co., Ltd. ja Scanfil (Hangzhou) Co., Ltd., Unkarissa toimiva Scanfil Kft. (Budapest) sekä Virossa toimiva Scanfil Oü,(Pärnu). Konsernin omistusosuus Scanfil (Hangzhou) Co., Ltd. yhtiössä on 85 % ja muissa tytäryhtiöissä 100 %. Tytäryhtiö Wecan Electronics Corporation (Texas, USA) on purettu ja lakkautettu Yhtiöllä ei ole ollut toimintaa vuoden 2000 jälkeen. Scanfil Engineering Oy on asetettu vapaaehtoiseen selvitystilaan yhtiön purkamiseksi. Yhtiöllä ei ole ollut toimintaa tilikauden aikana.

38 Osakevaihto ja kurssikehitys Vuoden korkein kaupantekokurssi oli 6,44 euroa ja alhaisin 4,41 euroa ja päätöskurssi 4,58 euroa. Vuoden vaihto oli kappaletta, mikä vastaa 28,7 % koko osakemäärästä. Osakekannan markkina-arvo oli 281,1 milj. euroa. Wecan Electronics Oyj:n ja Scanfil Oy:n tapahtuneen fuusion yhteydessä tehdyn sopimuksen mukaan Scanfil Oyj:n 16 pääomistajaa ovat sitoutuneet vähentämään omistustaan kolmen vuoden kuluessa niin, että yleisön hallussa on vähintään 25 % osakepääomasta. Free float oli 8,7 % ja ,4 %. Hallitus ja toimitusjohtaja Varsinaisessa yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin Asa-Matti Lyytinen, Jorma J. Takanen, Pauli Aakula, Reijo Pöllä ja Harri Takanen. Järjestäytymiskokouksessaan uusi hallitus valitsi puheenjohtajakseen Asa-Matti Lyytisen. Yhtiön toimitusjohtajana on toiminut Jorma J. Takanen. Tutkimus ja tuotekehitys Yhtiön liiketoiminnan luonteesta johtuen tuotekehitys tapahtuu pääsääntöisesti yhdessä asiakkaiden kanssa eikä Scanfilin oma tuotekehitys muodosta merkittävää osaa yhtiön kulurakenteessa. Laatu ja ympäristö Scanfil Oyj:lla on ISO 9001:2000 standardin mukainen sertifioitu laatujärjestelmä. Prosessijohtamiseen perustuvalla laatujärjestelmällä varmistetaan asiakkaiden ja muiden sidosryhmien vaatimusten täyttäminen niin toiminnan kuin tuotteiden osalta. Scanfil Oyj:lla on ISO standardin mukainen sertifioitu ympäristöjärjestelmä. Yrityksen ympäristöohjelman tavoitteena on raaka-aineiden ja materiaalien ja energian taloudellinen käyttö sekä päästöjen minimointi. Tavoitteena on ollut vähentää toimitettavaa jätteen määrää ja saada yhä enemmän kierrätysmateriaalia uusiokäyttöön. Asetettuja tavoitteita seurataan säännöllisillä katselmuksilla. EU:n laajenemisen myötä Viron ja Unkarin tehtailla toimitaan uusien ympäristösäädösten mukaan. Valmistelut ja toimenpiteet ympäristölle haitallisten aineiden käytölle sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa ja niiden

39 valmistuksessa rajoituksia asettavan (RoHS) direktiivin mukaiseksi ovat jatkuneet erityisesti materiaalien hankinnan ja lyijyttömän juotosprosessin osalta. Tilinpäätöksen jälkeiset tapahtumat Scanfil Oyj:n perustaja ja toimitusjohtaja Jorma J. Takanen siirtyi Scanfil-konsernin konsernijohtajaksi alkaen. Veli Torvinen nimitettiin Scanfil Oyj:n toimitusjohtajaksi samasta päivämäärästä alkaen. Hän on toiminut Scanfil Oyj:n varatoimitusjohtajana lähtien. Siirtymien IFRS-raportointiin Scanfil Oyj siirtyy raportoimaan IFRS standardien mukaisesti vuonna 2005 osavuosikatsauksissaan ja tilinpäätöksessään. Scanfil Oyj antaa huhtikuussa 2005 erillisen tiedotteen, joka sisältää avaavan taseen sekä tilikauden 2004 vertailutiedot neljännesvuosittain IFRS:n ja FAS:n mukaisesti. Tulevaisuuden näkymät Verkkomarkkinoiden on yleisesti ennustettu kasvavan hieman edelliseen vuoteen verrattuna. Myös teollisuuselektroniikan sopimusvalmistus-markkinoiden odotetaan kasvavan edellisvuodesta ulkoistamiskehityksen jatkuessa. Markkinoiden rakennemuutoksen aiheuttaman kovan hintakilpailun ennustetaan jatkuvan ja orgaanisen kasvun saavuttaminen on kuluvana vuonna haastavaa. Näkyvyys markkinoilla on lyhyt ja käytettävissä olevan tiedon perusteella Scanfilin liikevaihdon kasvun odotetaan painottuvan loppuvuodelle. Liikevaihdon vuoden 2005 ensimmäisellä neljänneksellä ennustetaan olevan edellisen vuoden vastaavan jakson tasolla. Kannattavuuden odotetaan säilyvän hyvin tyydyttävällä tasolla.

40 Tuloslaskelmat Scanfil Vuosikertomus TULOSLASKELMAT KONSERNI EMOYHTIÖ 1000 EUR LIIKEVAIHTO Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen muutos Valmistus omaan käyttöön Liiketoiminnan muut tuotot Materiaalit ja palvelut Henkilöstökulut Poistot Liiketoiminnan muut kulut LIIKEVOITTO Rahoitustuotot ja -kulut

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 23.04.2004 KLO 09.30 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.03.2004 Liikevaihto katsauskaudella oli 77,4 (47,6) milj. euroa, jossa kasvua 62,6 % edellisen vuoden vastaavaan kauteen

Lisätiedot

SCANFIL-KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2004

SCANFIL-KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2004 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 25.02.2005 KLO 8.00 SCANFIL-KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2004 - Liikevaihto:313,4 (275,2 vuonna 2003) miljoonaa euroa, kasvua 13,9 % - Liikevoitto ilman

Lisätiedot

VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 8.4.2010. Toimitusjohtaja Harri Takanen

VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 8.4.2010. Toimitusjohtaja Harri Takanen VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 8.4.2010 Toimitusjohtaja Harri Takanen Vuosi 2009 Scanfil Oyj Scanfil EMS Oy:n ylimääräinen yhtiökokous 30.9.2009 päätti 65 milj. euron pääoman palautuksesta emoyhtiö Scanfil Oyj:lle.

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 31.07.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2003

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 31.07.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2003 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 31.07.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2003 Liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 121,8 (121,2) milj. euroa, muutos edelliseen vuoteen + 0,5 %. Liikevoitto

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.07.2004 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2004

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.07.2004 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2004 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.07.2004 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2004 Scanfil-konsernin kasvu jatkui ja kannattavuus säilyi hyvin tyydyttävällä tasolla. Liikevaihto tammi-kesäkuussa

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.10.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2003

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.10.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2003 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.10.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2003 Tammi syyskuu Liikevaihto tammi-syyskuussa oli 191,8 (170,8) milj. euroa, muutos edelliseen vuoteen + 12,3

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.04.2003 KLO 9.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.03.2003

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.04.2003 KLO 9.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.03.2003 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.04.2003 KLO 9.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.03.2003 Liikevaihto katsauskaudella 47,6 (62,6) milj. euroa jossa muutosta 24,0%. Liikevoitto oli 4,0 (5,7) milj. euroa,

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.10.2005 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2005

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.10.2005 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2005 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.10.2005 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2005 Tammi - syyskuu - Vuoden 2005 yhdeksän ensimmäisen kuukauden liikevaihto oli 244,8 milj. euroa (229,6 vastaavalla

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 25.10.2004 KLO 08.15 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2004

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 25.10.2004 KLO 08.15 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2004 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 25.10.2004 KLO 08.15 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2004 Scanfil-konsernin kasvu jatkui ja kannattavuus säilyi hyvin tyydyttävällä tasolla. Liikevaihto tammi-syyskuussa

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TIEDOTE 16.5.2005 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2005 Aina Group- konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 14.674.840 euroa. Liikevaihto kasvoi 9,9 % edellisen

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TIEDOTE 1(5) 29.8.2005 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2005 Aina Group- konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 30.181.495 euroa. Liikevaihto kasvoi 10,5 %

Lisätiedot

Valkoinen sali osoitteessa Aleksanterinkatu 16-18, Helsinki

Valkoinen sali osoitteessa Aleksanterinkatu 16-18, Helsinki TITANIUM OYJ PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 (5) TITANIUM OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika 19.4.2018 klo 13.00 13.27 Paikka Läsnä Valkoinen sali osoitteessa Aleksanterinkatu 16-18, Helsinki Kokouksessa olivat läsnä

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.07.2005 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2005 Tammi - kesäkuu - Vuoden 2005 kuuden ensimmäisen kuukauden liikevaihto oli 161,4 milj. euroa ( 153,8 vastaavalla

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 28.04.2005 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.03.2005 - Vuoden 2005 ensimmäisen neljänneksen liikevaihto oli 76,0 milj.euroa (77,4 vastaavalla jaksolla vuonna 2004)

Lisätiedot

SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2014

SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2014 SCANFIL OYJ PÖYTÄKIRJA Y: 2422742-9 No. 1/2014 SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2014 AIKA: 8.4.2014 alkaen klo. 10:30 PAIKKA: LÄSNÄ: Yhtiön pääkonttori, Yritystie 6, Sievi Ääniluettelon (Liite 1) mukaisesti

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 7.11.2002 klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2002 - Elektroniikka-alan taantuma jatkunut Suomessa - Liikevaihto 17,7 milj. euroa 1-9/02

Lisätiedot

SCANFIL-KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA

SCANFIL-KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 16.02.2006 KLO 8.00 SCANFIL-KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2005 Tammi-joulukuu - Liikevaihto: 321,6 (313,4 vuonna 2004) milj. euroa, kasvua 2,6 % - Liikevoitto:

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 8.30 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 8.30 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.4.2007 KLO 8.30 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2007 - Vuoden 2007 ensimmäisen neljänneksen liikevaihto oli 52,2 milj. euroa (60,1 vastaavalla jaksolla 2006) - Liikevoitto

Lisätiedot

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa.

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 13.8.2007 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2007 - Liikevaihto 14,9 milj. euroa (12,8 milj. euroa) - Liikevoitto 494 tuhatta euroa

Lisätiedot

Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen

Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiö jakaa osinkoa 0,22 euroa osakkeelta. Osinkoa jaetaan osakkeenomistajalle, joka osingonmaksun täsmäytyspäivänä

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 01.11.2002 KLO 9.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.09.2002

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 01.11.2002 KLO 9.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.09.2002 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 01.11.2002 KLO 9.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.09.2002 Scanfil -konsernin pro forma liikevaihto katsauskaudella oli 170,8 milj. euroa (v.2001/12 kk 257,0 milj. euroa).

Lisätiedot

SCANFIL-KONSERNI LYHYESTI

SCANFIL-KONSERNI LYHYESTI SCANFIL-KONSERNI SCANFIL-KONSERNI LYHYESTI Scanfil Oyj, konsernin emoyhtiö Scanfil EMS Oy, kansainvälinen tietoliikennetekniikan ja teollisuuselektroniikan sopimusvalmistaja ja järjestelmätoimittaja Henkilöstö

Lisätiedot

KONSERNIN TULOSLASKELMA

KONSERNIN TULOSLASKELMA SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 2.5.2012 KLO 8.30 SCANFIL EMS OY KONSERNIN VUODEN 2011 LUVUT VERTAILUTIEDOKSI SCANFIL OYJ:LLE Uusi Scanfil Oyj syntyi Sievi Capital Oyj:n 1.1.2012 täytäntöönpannussa osittaisjakautumisessa,

Lisätiedot

SCANFIL -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2003

SCANFIL -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2003 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 17.02.2004 KLO 8.00 SCANFIL -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2003 Scanfil konsernin liikevaihto kasvoi 16,1 % edelliseen vuoteen verrattuna kannattavuuden

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SIEVI CAPITAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Sievi

HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SIEVI CAPITAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Sievi HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 19.4.2012 Sievi SISÄLLYS: 1 TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN...3 2 HALLITUKSEN JÄSENTEN JA TILINTARKASTAJAN

Lisätiedot

- Liikevaihto katsauskaudella 1-9/2005 oli 8,4 meur (6,2 meur 1-9/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 34,7 %.

- Liikevaihto katsauskaudella 1-9/2005 oli 8,4 meur (6,2 meur 1-9/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 34,7 %. DONE SOLUTIONS OYJ:N LIIKEVAIHTO JA -TULOS KASVUSSA Osavuosikatsaus 1-9/2005 - Liikevaihto katsauskaudella 1-9/2005 oli 8,4 meur (6,2 meur 1-9/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 34,7 %. - Liiketulos

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 6.5.2004 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2004 - Yleiselektroniikka Oyj:n toimitusjohtajaksi Jussi Aspiala - Liikevaihto 5,6 milj.

Lisätiedot

WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 8.15 WECAN ELECTRONICS OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS

WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 8.15 WECAN ELECTRONICS OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE 02.08.2002 KLO 8.15 WECAN ELECTRONICS OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.06.2002 Wecan -konsernin liikevaihto kasvoi 5,4 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9. Julkaistu: 2003-11-12 08:00:20 CET Wulff - neljännesvuosikatsaus BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.

Lisätiedot

- Liikevaihto vuonna 2004 oli 18,4 miljoonaa euroa (22,6 miljoonaa euroa vuonna 2003).

- Liikevaihto vuonna 2004 oli 18,4 miljoonaa euroa (22,6 miljoonaa euroa vuonna 2003). Done Solutions Oyj Pörssitiedote 24.2.2005 klo 9.00 DONE SOLUTIONSIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2004 - Liikevaihto vuonna 2004 oli 18,4 miljoonaa euroa (22,6 miljoonaa euroa vuonna 2003). - Liiketulos oli -0,9

Lisätiedot

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI 8.4.2014 SISÄLLYS 1. TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN... 3 2. HALLITUKSEN

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 13.4.2011. Scanfil Oyj

HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 13.4.2011. Scanfil Oyj HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 13.4.2011 1. Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen 2. Hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien palkkioista

Lisätiedot

Componenta Oyj. Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä

Componenta Oyj. Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 1 (5) Componenta Oyj Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä (Corporate Governance Statement) 2011 Tämä selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä on käsitelty Componenta Oyj:n hallituksen kokouksessa

Lisätiedot

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 14.8.2003, klo 9.15 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2003 Beltton konserni kasvatti sekä liikevaihtoaan että liikevoittoaan. Konsernin liikevaihto kasvoi

Lisätiedot

SCANFIL -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2002

SCANFIL -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2002 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 20.02.2003 KLO 9.00 SCANFIL -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2002 Scanfil konsernin pro forma -liikevaihto laski kannattavuuden säilyessä hyvällä tasolla.

Lisätiedot

P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5)

P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5) P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5) TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1.-31.12.2003 Konsernin liikevaihto oli 56,1 milj., jossa kasvua edelliseen vuoteen 7,1 milj. (14,4 %).

Lisätiedot

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI 8.4.2015 SISÄLLYS 1. TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN... 3 2. HALLITUKSEN

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 5.8.2004 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2004 - Liikevaihto 11,2 milj. euroa, laskua 2 % - Liiketappio 82 tuhatta euroa, (94 tuhatta

Lisätiedot

Konsernin rahoitusasema ja vakavaraisuus ovat hyvällä tasolla.

Konsernin rahoitusasema ja vakavaraisuus ovat hyvällä tasolla. TIEDOTE 1 (5) 23.8.2004 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä HPO-YHTYMÄN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2004 HPO-yhtymän liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 27.312.662 euroa. Liikevaihto kasvoi 6,1 % edellisen

Lisätiedot

SIEVI CAPITAL OYJ SELVITYS HALLINNOINTI- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ 2018

SIEVI CAPITAL OYJ SELVITYS HALLINNOINTI- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ 2018 SIEVI CAPITAL OYJ SELVITYS HALLINNOINTI- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ 218 Sievi Capital Oyj on julkisesti noteerattu osakeyhtiö, jonka hallinnoinnissa noudatetaan yhtiön yhtiöjärjestystä, Suomen osakeyhtiölakia

Lisätiedot

LIIKETOIMINTAKATSAUS. Tammi-Syyskuu 2016

LIIKETOIMINTAKATSAUS. Tammi-Syyskuu 2016 Q3 Detection Technology Oyj LIIKETOIMINTAKATSAUS Tammi-Syyskuu 2016 DETECTION TECHNOLOGY OYJ:N LIIKETOIMINTAKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2016 Detection Technology Q3: Myynti kaksinkertaistui Heinä-syyskuu 2016

Lisätiedot

SELVITYS HALLINNOINTI- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ

SELVITYS HALLINNOINTI- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ SELVITYS HALLINNOINTI- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ Sievi Capital Oyj on julkisesti noteerattu osakeyhtiö, jonka hallinnoinnissa noudatetaan yhtiön yhtiöjärjestystä, Suomen osakeyhtiölakia ja muuta yhtiötä

Lisätiedot

SYSOPEN DIGIA OYJ HALLITUKSEN EHDOTUKSET

SYSOPEN DIGIA OYJ HALLITUKSEN EHDOTUKSET SYSOPEN DIGIA OYJ HALLITUKSEN EHDOTUKSET SysOpen Digia Oyj:n ( Yhtiö ) hallitus ehdottaa, että Yhtiön 28.2.2007 pidettävä varsinainen yhtiökokous päättäisi jäljempänä tarkemmin määritellyistä asioista.

Lisätiedot

SCANFIL OYJ Y:0190457-0 P Ö Y T Ä K I R J A. No. 1/2011. Sievissä 13. päivänä huhtikuuta 2011 SCANFIL OYJ - VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2011

SCANFIL OYJ Y:0190457-0 P Ö Y T Ä K I R J A. No. 1/2011. Sievissä 13. päivänä huhtikuuta 2011 SCANFIL OYJ - VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2011 SCANFIL OYJ Y:0190457-0 P Ö Y T Ä K I R J A No. 1/2011 Sievissä 13. päivänä huhtikuuta 2011 SCANFIL OYJ - VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2011 Aika: 13.4.2011 alkaen klo. 14:00 Paikka: Yhtiön pääkonttori, Sievi

Lisätiedot

- Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 17,2 %.

- Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 17,2 %. Done Solutions Oyj Pörssitiedote 10.8.2005 klo 09.00 DONE SOLUTIONS OYJ:N LIIKEVAIHTO JA -TULOS KASVUSSA Osavuosikatsaus 1-6/2005 - Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004),

Lisätiedot

- Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2005 oli 5,1 meur (4,9 meur 1-3/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 4,1 %.

- Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2005 oli 5,1 meur (4,9 meur 1-3/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 4,1 %. Done Solutions Oyj Pörssitiedote 29.4.2005 klo 09.00 DONE SOLUTIONS OYJ:N TULOS KÄÄNTYI POSITIIVISEKSI - Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2005 oli 5,1 meur (4,9 meur 1-3/2004), jossa kasvua edellisestä

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 8.15 SCANFIL-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 8.15 SCANFIL-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 28.04.2006 KLO 8.15 SCANFIL-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006 - Vuoden 2006 ensimmäisen neljänneksen liikevaihto oli 60,1 milj. euroa (76,0 vastaavalla jaksolla vuonna

Lisätiedot

Kansallissali osoitteessa Aleksanterinkatu 44, Helsinki

Kansallissali osoitteessa Aleksanterinkatu 44, Helsinki TITANIUM OYJ PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (6) TITANIUM OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika 15.4.2019 klo 13.02 13.37 Paikka Läsnä Kansallissali osoitteessa Aleksanterinkatu 44, Helsinki Kokouksessa oli läsnä tai

Lisätiedot

SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2. Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003

SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2. Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003 Julkaistu: 2003-04-24 07:01:11 CEST Solteq Oyj - neljännesvuosikatsaus SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2 Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003 Konsernin

Lisätiedot

SIEVI CAPITAL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2014

SIEVI CAPITAL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2014 SIEVI CAPITAL OYJ PÖYTÄKIRJA Y: 0190457-0 No. 1/2014 SIEVI CAPITAL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2014 AIKA: 8.4.2014 alkaen klo. 13:00 PAIKKA: LÄSNÄ: Yhtiön pääkonttori, Yritystie 6, Sievi Ääniluettelon

Lisätiedot

TERVETULOA TITANIUM OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN

TERVETULOA TITANIUM OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN TERVETULOA TITANIUM OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN 19.4.2018 Toimitusjohtajan katsaus Hoivakiinteistöjen, asuntojen ja varainhoidon asiantuntija Titanium on suomalainen, pankkiryhmistä riippumaton

Lisätiedot

WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE 03.05.2001 KLO 9.00 1(5) WECAN ELECTRONICS OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2001

WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE 03.05.2001 KLO 9.00 1(5) WECAN ELECTRONICS OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2001 WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE 03.05.2001 KLO 9.00 1(5) WECAN ELECTRONICS OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2001 Wecan-konsernin liikevaihto kasvoi 6,4% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna

Lisätiedot

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI 18.4.2013 SISÄLLYS: 1. TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN...3 2. HALLITUKSEN

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 4.11.2004 klo 13.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2004 - Kolmas vuosineljännes tyydyttävä - Liikevaihto 16,8 milj. euroa, laskua 1,0 % -

Lisätiedot

INCAP OYJ PÖRSSITIEDOTE klo (5)

INCAP OYJ PÖRSSITIEDOTE klo (5) INCAP OYJ PÖRSSITIEDOTE 11.08.2000 klo 14.10 1 (5) INCAP-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1-6/2000 Incap-konsernin liikevaihdon kasvu jatkui voimakkaana ja oli 29 prosenttia. Elektroniikan sopimusvalmistuksen

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SIEVI CAPITAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Sievi

HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SIEVI CAPITAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Sievi HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 18.4.2013 Sievi SISÄLLYS: 1. TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN...3 2. HALLITUKSEN JÄSENTEN JA TILINTARKASTAJAN

Lisätiedot

Reijo Mäihäniemi toimitusjohtaja 13.12.2006. Tilinpäätösjulkistus (1.11.2005 31.10.2006)

Reijo Mäihäniemi toimitusjohtaja 13.12.2006. Tilinpäätösjulkistus (1.11.2005 31.10.2006) Reijo Mäihäniemi toimitusjohtaja 13.12.2006 Tilinpäätösjulkistus (1.11.2005 31.10.2006) Sisältö Yhteenveto liiketoiminnan kehityksestä Liiketoiminnan kehitys 4. neljänneksellä Tilinpäätös 1.11.2005 31.10.2006

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki

Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki 1. Yhtiökokouksen avaaminen 2. Puheenjohtajan valitseminen Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki Esityslista 3. Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Etteplan Oyj. Liiketoimintakatsaus 2009

Etteplan Oyj. Liiketoimintakatsaus 2009 Etteplan Oyj Liiketoimintakatsaus 2009 Sisältö Taloudellinen kehitys Toimintaympäristö Yhtiön kehitys Taloudelliset tunnusluvut Näkymät 2010 Taloudellinen kehitys* Milj. euroa 2009 2008 Muutos Liikevaihto

Lisätiedot

Konsernin katsauskauden investoinnit olivat yhteensä 13 tuhatta euroa (518 tuhatta euroa). Investoinnit ovat käyttöomaisuuden korvausinvestointeja.

Konsernin katsauskauden investoinnit olivat yhteensä 13 tuhatta euroa (518 tuhatta euroa). Investoinnit ovat käyttöomaisuuden korvausinvestointeja. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2014 PÖRSSITIEDOTE 6.5.2014 KLO 8:45 - Liikevaihto 9,9 miljoonaa euroa (9,8 milj. euroa) - Liikevoitto 223 tuhatta euroa (76 tuhatta euroa) - Osakekohtainen

Lisätiedot

CORPORATE GOVERNANCE YHTIÖKOKOUS HALLITUS JA VALIOKUNNAT

CORPORATE GOVERNANCE YHTIÖKOKOUS HALLITUS JA VALIOKUNNAT CORPORATE GOVERNANCE Sievi Capital Oyj on julkisesti noteerattu osakeyhtiö, jonka hallinnoinnissa noudatetaan yhtiön yhtiöjärjestystä, Suomen osakeyhtiölakia ja muuta yhtiötä koskevaa lainsäädäntöä. Lisäksi

Lisätiedot

Marimekko Oyj Pörssitiedote 1 (6) 16.3.2009 klo 14.30

Marimekko Oyj Pörssitiedote 1 (6) 16.3.2009 klo 14.30 Marimekko Oyj Pörssitiedote 1 (6) 16.3.2009 klo 14.30 KUTSU MARIMEKKO OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Marimekko Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään keskiviikkona

Lisätiedot

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen; toimitusjohtajan katsauksen esittäminen

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen; toimitusjohtajan katsauksen esittäminen WULFF-YHTIÖT OYJ:N YHTIÖKOKOUSKUTSU :n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 7. huhtikuuta 2016 alkaen kello 12.00 Radisson Blu Seaside -hotellissa, osoitteessa

Lisätiedot

Konsernin katsauskauden investoinnit olivat yhteensä 35 tuhatta euroa (708 tuhatta euroa). Investoinnit ovat käyttöomaisuuden korvausinvestointeja.

Konsernin katsauskauden investoinnit olivat yhteensä 35 tuhatta euroa (708 tuhatta euroa). Investoinnit ovat käyttöomaisuuden korvausinvestointeja. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2014 OSAVUOSIKATSAUS 8.8.2014 KLO 8:50 - Liikevaihto 20,0 miljoonaa euroa (20,3 milj. euroa) - Liikevoitto 527 tuhatta euroa (185 tuhatta euroa) - Osakekohtainen

Lisätiedot

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 25.3.2010 Copyright Elektrobit Corporation 1 (14) SISÄLLYSLUETTELO: 1. HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGONMAKSUSTA

Lisätiedot

HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGON MAKSAMISESTA

HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGON MAKSAMISESTA 1 (6) HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGON MAKSAMISESTA Yhtiön hallituksen voitonjakoehdotus on julkistettu 18.2.2010. ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiö jakaa vuodelta

Lisätiedot

TIEDOTE Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla

TIEDOTE Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla 1 (5) Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-MAALISKUU 2011 Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla Konserni Aina

Lisätiedot

tammi syyskuu Liiketoimintakatsaus

tammi syyskuu Liiketoimintakatsaus 2017 Q3 tammi syyskuu Liiketoimintakatsaus DETECTION TECHNOLOGY OYJ:N LIIKETOIMINTAKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2017 Detection Technology Q3: Lääketieteen sovellukset kasvuajurina Heinä-syyskuu 2017 lyhyesti

Lisätiedot

Reinforcing your business

Reinforcing your business Reinforcing your business Osavuosikatsaus Q3 2010 Exel Composites Oyj Vesa Korpimies Toimitusjohtaja Heinä-syyskuu 2010 lyhyesti Jatkuvien toimintojen liikevaihto 18,7 (15,9) M, kasvua 17,3 % Jatkuvien

Lisätiedot

WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE 26.02.2002 KLO 8.15 1(6) WECAN -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2001

WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE 26.02.2002 KLO 8.15 1(6) WECAN -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2001 WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE 26.02.2002 KLO 8.15 1(6) WECAN -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2001 Wecan-konserni onnistui säilyttämään kannattavuutensa hyvänä vuoden alussa

Lisätiedot

OYL 17:11 :N MUKAINEN HALLITUKSEN SELOSTUS YHTIÖKOKOUKSELLE YHTIÖN ASEMAAN OLENNAISESTI VAIKUTTAVISTA TAPAHTUMISTA

OYL 17:11 :N MUKAINEN HALLITUKSEN SELOSTUS YHTIÖKOKOUKSELLE YHTIÖN ASEMAAN OLENNAISESTI VAIKUTTAVISTA TAPAHTUMISTA OYL 17:11 :N MUKAINEN HALLITUKSEN SELOSTUS YHTIÖKOKOUKSELLE YHTIÖN ASEMAAN OLENNAISESTI VAIKUTTAVISTA TAPAHTUMISTA YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 22.11.2011 - YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 22.11.2011 1 :N HALLITUKSEN

Lisätiedot

WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO (8)

WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO (8) WECAN ELECTRONICS OYJ PÖRSSITIEDOTE 30.04.2002 KLO 9.00 1(8) WECAN ELECTRONICS OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2002 Wecan -konsernin liikevaihto kasvoi 8,8 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus. Varsinainen yhtiökokous 27.1.2010

Toimitusjohtajan katsaus. Varsinainen yhtiökokous 27.1.2010 Toimitusjohtajan katsaus Varsinainen yhtiökokous 27.1.2010 Tilinpäätös 11/2008 10/2009 tiivistelmä 1/2 Liikevaihto 15,41 milj. euroa (18,40 milj. euroa), laskua 16 % Liikevoitto -0,41 milj. euroa (0,74

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.10.2006 KLO 08.15 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2006 Tammi - syyskuu - Vuoden 2006 yhdeksän ensimmäisen kuukauden liikevaihto oli 190,0 milj. euroa (244,8 vastaavalla

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 03.08.2006 KLO 08.15 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2006 Tammi - kesäkuu - Vuoden 2006 kuuden ensimmäisen kuukauden liikevaihto oli 122,5 milj. euroa (161,4 vastaavalla

Lisätiedot

HALLITUKSEN EHDOTUS VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 24.3.2011 YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTTAMISEKSI

HALLITUKSEN EHDOTUS VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 24.3.2011 YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTTAMISEKSI 1(7) HALLITUKSEN EHDOTUS VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 24.3.2011 YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTTAMISEKSI 1 Yhtiöjärjestyksen muuttaminen Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiöjärjestyksen

Lisätiedot

HKScan Oyj. Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen

HKScan Oyj. Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiö jakaa osinkoa 0,24 euroa osakkeelta. Osinkoa jaetaan osakkeenomistajalle, joka osingonmaksun täsmäytyspäivänä

Lisätiedot

SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2013

SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2013 SCANFIL OYJ PÖYTÄKIRJA Y: 2422742-9 No. 1/2013 SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2013 AIKA: alkaen klo. 13:00 PAIKKA: LÄSNÄ: Yhtiön pääkonttori, Yritystie 6, Sievi Ääniluettelon (Liite 1) mukaisesti

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS PÖRSSITIEDOTE KLO 9:15

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS PÖRSSITIEDOTE KLO 9:15 YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.9.2012 PÖRSSITIEDOTE 2.11.2012 KLO 9:15 - Liikevaihto 31,7 miljoonaa euroa (28,6 milj. euroa) - Liikevoitto 1,2 miljoona euroa (1,2 miljoonaa euroa) - Osakekohtainen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q2 2015

Osavuosikatsaus Q2 2015 Osavuosikatsaus Q2 2015 Enabling digital evolution Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja Edistämme Company restricted Jokapäiväisen elämäsi sujuvuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta. Company restricted Liiketoiminta-alueet

Lisätiedot

TELESTE OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

TELESTE OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS PÖYTÄKIRJA TELESTE OYJ 1 (5) TELESTE OYJ:N Aika: Tiistaina kello 15.00 Paikka: Läsnä: Finlandia-talo, Helsinki Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta ilmenevät

Lisätiedot

INCAP OYJ PÖRSSITIEDOTE klo (6)

INCAP OYJ PÖRSSITIEDOTE klo (6) INCAP OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.5.2000 klo 13.00 1 (6) INCAP-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2000 Incap-konsernin liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Incap Electronicsin liikevaihdon kasvu oli 30 prosenttia ja Incap

Lisätiedot

Panostaja Oyj Pörssitiedote klo PANOSTAJA-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

Panostaja Oyj Pörssitiedote klo PANOSTAJA-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS Panostaja Oyj Pörssitiedote 20.3.2003 klo 11.30 PANOSTAJA-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.11.2002-31.1.2003 Panostaja-konsernin liikevaihto oli päättyneellä neljännesvuotiskaudella 9,9 milj. euroa (ed. tilikauden

Lisätiedot

Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous Aika: klo 11.00 Paikka: Fingrid Oyj, Läkkisepäntie 21, Helsinki Läsnä: Kokouksessa olivat edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta (Liite 1) ilmenevät

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2006

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2006 TIEDOTE 1(5) 27.11.2006 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2006 Konserni Aina Group konsernin liikevaihto tammi-syyskuussa oli 69.865.140 euroa (vuonna 2005

Lisätiedot

6. Vuoden 2016 tilinpäätöksen, konsernitilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

6. Vuoden 2016 tilinpäätöksen, konsernitilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen Aspocomp Group Oyj, Pörssitiedote, 22.2.2017 klo 9.00 KUTSU ASPOCOMP GROUP OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Aspocomp Group Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään

Lisätiedot

JAKAUTUMISEN PERUSTEET

JAKAUTUMISEN PERUSTEET JAKAUTUMISEN PERUSTEET Sievi Capital Oyj:n hallitus allekirjoitti 11.8.2011 jakautumissuunnitelman, jonka mukaan sopimusvalmistusliiketoiminta siirtyy uudelle perustettavalle julkiselle osakeyhtiölle Scanfil

Lisätiedot

Tervetuloa Finnair Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen

Tervetuloa Finnair Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 1 Tervetuloa Finnair Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 1. Kokouksen avaaminen Hallituksen puheenjohtaja Klaus W. Heinemann 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q2 2008 Vesa Korpimies Toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus Q2 2008 Vesa Korpimies Toimitusjohtaja Osavuosikatsaus Q2 2008 Vesa Korpimies Toimitusjohtaja 24.7.2008 Q2 lyhyesti Liikevaihto vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla oli 48,9 (57,5) milj. euroa Toisen vuosineljänneksen liikevaihto 24,8 (28,7)

Lisätiedot

TELESTE OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

TELESTE OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS PÖYTÄKIRJA TELESTE OYJ 1 (5) TELESTE OYJ:N Aika: Torstaina kello 15.00 Paikka: Läsnä: Finlandia-talo, Helsinki Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina ääniluettelosta ilmenevät osakkeenomistajat. 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Aika: 25.4.2013 klo 14.00 Paikka: Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, 00510 Helsinki Läsnä: Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta

Lisätiedot

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI 12.4.2016 SISÄLLYS 1. TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN...3 2. HALLITUKSEN

Lisätiedot

Titanium Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Titanium Oyj:n varsinainen yhtiökokous Titanium Oyj:n varsinainen yhtiökokous 15.4.2019 Kokouksen agenda 1. Kokouksen avaaminen 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Pöytäkirjantarkastajan ja ääntenlaskun valvojien valitseminen 4. Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Q3 2011 Osavuosikatsaus 7.11.2011 Matti Hyytiäinen, toimitusjohtaja

Q3 2011 Osavuosikatsaus 7.11.2011 Matti Hyytiäinen, toimitusjohtaja Q3 2011 Osavuosikatsaus 7.11.2011 Matti Hyytiäinen, toimitusjohtaja Toimintaympäristön kehitys 1-9/2011 Suunnittelupalveluiden ja teknisen tuoteinformaation kysynnän kasvu jatkui koko katsauskauden ajan.

Lisätiedot

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2006 ESITYS 24.7.2006 Liikevaihdon jakauma 1-6/2006 97,0 milj. euroa Joustopakkaukset 37,1 milj. euroa 38 % Kosteuspyyhkeet 35 % Kuitukankaat 27 % Pyyhkeet

Lisätiedot

6. Vuoden 2017 tilinpäätöksen, konsernitilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

6. Vuoden 2017 tilinpäätöksen, konsernitilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen Aspocomp Group Oyj, Pörssitiedote, 15.2.2018 klo 9.30 KUTSU ASPOCOMP GROUP OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Aspocomp Group Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään

Lisätiedot

TIEDOTE Medialiiketoiminnan liikevaihto oli 4,4 (4,3) milj. euroa ja sen osuus konsernin liikevaihdosta oli 22,1 %.

TIEDOTE Medialiiketoiminnan liikevaihto oli 4,4 (4,3) milj. euroa ja sen osuus konsernin liikevaihdosta oli 22,1 %. 1 (5) Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-MAALISKUU 2012 Konserni Aina Group -konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 19,8 milj. euroa (vuonna 2011 vastaavalla jaksolla

Lisätiedot

EHDOTUKSET BITTIUM OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE

EHDOTUKSET BITTIUM OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE EHDOTUKSET BITTIUM OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 12.4.2017 Copyright Bittium Corporation Bittium Corporation, Tutkijantie 8, FI-90590 Oulu, FINLAND, +358 40 344 2000, +358 8 343 032 Sisällysluettelo

Lisätiedot

2 Kokouksen puheenjohtajan valinta ja sihteerin kutsuminen Puheenjohtajaksi valittiin aa Olli Hyvönen ja sihteeriksi kutsuttiin Mirja Kopsa.

2 Kokouksen puheenjohtajan valinta ja sihteerin kutsuminen Puheenjohtajaksi valittiin aa Olli Hyvönen ja sihteeriksi kutsuttiin Mirja Kopsa. 1(5) Aika 23.2.2009 klo 10.00 Paikka Interavanti Oyj, Mannerheimintie 118, 00270 Helsinki Läsnä 22 osakasta edustaen yhteensä 9 169 259 osaketta ja ääntä, joka on 94,5 % yhtiön koko äänimäärästä (9 703

Lisätiedot

TIEDOTE AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU (5) Konserni

TIEDOTE AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU (5) Konserni 1 (5) AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2012 Konserni Aina Group -konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 40,0 milj. euroa (vuonna 2011 vastaavalla jaksolla 41,4 milj. euroa) ja käyttökate

Lisätiedot