K-5_OPM_FIN.book Page 0 Friday, October 15, :50 PM

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "K-5_OPM_FIN.book Page 0 Friday, October 15, :50 PM"

Transkriptio

1 K-5_OPM_FIN.book Page 0 Friday, October 15, :50 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX X -digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään kaikki kameran ominaisuudet ja toiminnot. Säilytä käyttöopas huolellisesti, koska sen avulla opit parhaiten tuntemaan kaikki kameran käyttömahdollisuudet. Käytettävät objektiivit Yleensä ottaen tässä kamerassa käytettävät objektiivit ovat DA, DA L, D FA ja FA J -objektiiveja ja objektiiveja, joissa aukkoarvoksi voidaan valita s (Auton). Lisätietoja muiden objektiivien ja lisävarusteiden käyttämisestä on kohdissa s.64 ja s.358. Tekijänoikeudet X-kameralla otettuja kuvia, jotka on tarkoitettu muuhun kuin henkilökohtaiseen käyttöön, ei saa käyttää ilman tekijänoikeuslain mukaista lupaa. Ota huomioon, että myös kuvattaessa omaksi iloksi on olemassa tapauksia, joissa kuvausoikeuksia on rajoitettu. Tällaisia ovat mielenosoitusten, performanssiesitysten tai näyttelyesineiden kuvaaminen. Tekijänoikeuksien alaisia kuvia ei myöskään saa käyttää muissa yhteyksissä kuin tekijänoikeusasetuksessa mainituissa tapauksissa. Tämä tulee ottaa huomioon kuvia käytettäessä. Tavaramerkit PENTAX, X ja smc PENTAX ovat HOYA CORPORATIONin tuotemerkkejä. PENTAX Digital Camera Utility ja SDM ovat HOYA CORPORATION in tavaramerkkejä. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä tai tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Windows Vista on Microsoft Corporationin rekisteröity tavaramerkki tai tavaramerkki Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Macintosh ja Mac OS ovat Apple Inc. -yhtiön rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. SDHC-logo on SD-3C, LLC:n tavaramerkki. Tässä tuotteessa käytetään DNG-teknologiaa Adobe Systems Incorporated in lisenssillä. DNG-logo on Adobe Systems Incorporatedin rekisteröity tavaramerkki tai tavaramerkki Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. HDMI, HDMI-logo ja High-Definition Multimedia Interface ovat HDMI Licensing LLC - yhtiön tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tässä asiakirjassa mainitut tuotemerkit ja -nimet ovat ne omistavien yhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tässä asiakirjassa TM- ja -merkintöjä ei aina käytetä viitattaessa näihin tuotemerkkeihin tai -nimiin. Tämä tuote tukee PRINT Image Matching III tekniikkaa. PRINT Image Matching yhteensopivat digitaaliset stillkamerat, tulostimet ja ohjelmat auttavat valokuvaajia tuottamaan kuvia, jotka vastaavat paremmin heidän toiveitaan. Kaikkia toimintoja ei voida käyttää tulostimissa, jotka eivät ole PRINT Image Matching III yhteensopivia. Copyright 2001 Seiko Epson Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. PRINT Image Matching on Seiko Epson Corporationin tavaramerkki. PRINT Image Matching -logo on Seiko Epson Corporationin tavaramerkki.

2 K-5_OPM_FIN.book Page 1 Friday, October 15, :50 PM Kameran käyttäjille Älä käytä tai säilytä tätä laitetta voimakasta sähkömagneettista säteilyä tai magneettisia kenttiä tuottavan laitteen lähettyvillä. Voimakkaat staattiset lataukset tai magneettiset kentät, joita tuottavat esimerkiksi radiolähettimet, voivat häiritä näytön toimintaa, vaurioittaa tallennettuja tietoja tai vaikuttaa kameran sisäisiin virtapiireihin ja aiheuttaa toimintahäiriöitä. Kamerassa käytetty näyttö on valmistettu käyttäen erittäin suurta tarkkuutta vaativaa tekniikkaa. Vaikka kameran pikseleistä vähintään 99,99 % toimii, ota huomioon, että pikseleistä enintään 0,01 % saattaa jäädä syttymättä tai syttyä silloin, kun ei pitäisi. Tällä ei kuitenkaan ole vaikutusta kuvan laatuun. Tämän käyttöoppaan kuvat ja näytössä näkyvät kuvat voivat olla erilaisia varsinaisessa tuotteessa. Tässä oppaassa yleistermillä tietokone(et) viitataan tästä eteenpäin joko Windowstai Macintosh -tietokoneeseen. Tässä oppaassa termillä akku tarkoitetaan mitä tahansa tämän kameran ja sen lisälaitteiden kanssa käytettävää akkutyyppiä. 1 Kameran turvallinen käyttö Olemme kiinnittäneet paljon huomiota kameran turvallisuuteen. Kun käytät kameraa, kehotamme sinua kiinnittämään erityistä huomiota seuraavilla symboleilla merkittyihin kohtiin. Vaara Varoitus Tämä symboli ilmaisee, että tämän seikan huomiotta jättäminen voi aiheuttaa merkittäviä henkilövammoja. Tämä symboli ilmaisee, että tämän seikan huomiotta jättäminen voi aiheuttaa vähäisiä tai jonkinasteisia henkilövammoja tai aineellisia menetyksiä. Tietoja kamerasta Vaara Älä pura kameraa tai tee siihen muutoksia. Kameran sisällä on jännitteisiä osia, jotka voivat aiheuttaa sähköiskun. Jos kameran sisäosia paljastuu kameran putoamisen tai muun vaurion seurauksena, älä koske paljastuneisiin osiin. Voit saada sähköiskun. Kameran hihnan kiertäminen kaulaan on vaarallista. Huolehdi siitä, että pikkulapset eivät voi kiertää hihnaa kaulansa ympärille. Älä katso suoraan aurinkoon kameran läpi kun kameraan on kiinnitetty teleobjektiivi, koska auringon katseleminen voi vahingoittaa silmiäsi. Katselu suoraan aurinkoon teleobjektiivilla voi aiheuttaa näönmenetyksen. Jos havaitset käytön aikana jotakin normaalista poikkeavaa, kuten savua tai outoa hajua, lopeta laitteen käyttäminen välittömästi, irrota akku tai verkkolaite ja ota yhteyttä lähimpään PENTAX-huoltoon. Käytön jatkaminen voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun.

3 K-5_OPM_FIN.book Page 2 Friday, October 15, :50 PM 2 Älä pidä sormeasi salamavalon päällä sen välähtäessä. Kuumentunut salamavalo voi aiheuttaa palovamman. Älä peitä salamavaloa kankaalla sen välähtäessä. Salamavalo voi värjäytyä. Eräät kameran osat kuumentuvat käytön aikana, minkä vuoksi iholle voi tulla lieviä palovammoja, jos näistä osista pidetään kiinni pitkän aikaa. Jos kameran näyttö vahingoittuu, varo lasinsirpaleita. Huolehdi myös, etteivät nestekiteet pääse iholle, silmiin tai suuhun. Yksilöllisistä ominaisuuksistasi tai fyysisestä kunnostasi riippuen kameran käyttö saattaa aiheuttaa kutinaa, ihottumaa tai rakkuloita. Mikäli tavallisuudesta poikkeavia oireita ilmaantuu, lopeta kameran käyttö heti ja hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon. Tietoja akkulaturista ja verkkolaitteesta Vaara Kamerassa on käytettävä teho- ja jännitearvoiltaan oikeaa, erityisesti tälle kameralle tarkoitettua akkulaturia. Muunlaisen akkulaturin käyttäminen tai akkulaturin käyttäminen vääränlaisessa sähköverkossa voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun tai kameran rikkoutumisen. Akkulaturin käyttöjännitealue on V AC. Älä pura kameraa tai tee siihen muutoksia. Se saattaa aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Jos laitteesta tulee savua tai outoa hajua, tai jos tapahtuu jotain muuta epätavallista, lopeta laitteen käyttäminen välittömästi ja ota yhteyttä lähimpään PENTAX-huoltoon. Käytön jatkaminen voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Jos laitteen sisään pääsee vettä, ota yhteyttä PENTAX-huoltoon. Käytön jatkaminen voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Jos akkulaturia tai verkkolaitetta käytettäessä nousee ukkonen, irrota virtajohto pistorasiasta ja lopeta laitteen käyttäminen. Käytön jatkaminen voi aiheuttaa laitteen vaurioitumisen, tulipalon tai sähköiskun. Jos virtajohdon pistokkeeseen kertyy pölyä, pyyhi pistoke. Pöly voi aiheuttaa tulipalon. Välttääksesi vaaran käytä vain CSA/UL-hyväksyttyjä virtajohtoja, joissa johdon tyyppi on vähintään SPT-2, johdin vähintään 18 AWG:n kuparia, toisessa päässä valettu urosliitin (NEMA-määritysten mukainen) ja toisessa valettu naarasliitin (ei-teollisten IEC-määritysten mukainen) tai vastaava. Varoitus Älä aseta tai pudota raskaita esineitä verkkovirtajohdon päälle tai väännä johtoa, jotta se ei vaurioidu. Jos verkkovirtajohto on vaurioitunut, ota yhteyttä PENTAX-huoltoon. Älä koske verkkovirtajohdon liittimiin tai saata niitä oikosulkuun, kun virtajohto on kytketty pistorasiaan. Älä käsittele virtajohdon liitintä märin käsin. Se voi aiheuttaa sähköiskun.

4 K-5_OPM_FIN.book Page 3 Friday, October 15, :50 PM Älä pudota kameraa tai kohdista siihen iskua. Laite voi vaurioitua. Älä lataa akkulaturilla muita kuin ladattavia D-LI90-litium-ioniakkuja. Muuntyyppisien akkujen lataaminen voi aiheuttaa räjähdyksen, ylikuumenemisen tai akkulaturin vaurioitumisen. 3 Akkua koskevia tietoja Vaara Jos akusta vuotanutta ainetta joutuu silmiin, älä hiero niitä. Huuhtele silmiä puhtaalla vedellä ja hakeudu välittömästi lääkäriin. Varoitus Käytä ainoastaan tälle kameralle tarkoitettua akkua. Muuntyyppisien akkujen käyttäminen voi aiheuttaa räjähdyksen tai tulipalon. Älä pura akkua. Akun purkaminen voi aiheuttaa räjähdyksen tai akun sisällä olevien aineiden vuotamisen. Poista akku kamerasta heti, jos se kuumenee tai alkaa savuta. Varo, ettet polta itseäsi. Älä anna rautalankojen, hiuspinnien tai muiden metalliesineiden koskettaa akun napoja (+ ja -). Älä saata akkua oikosulkuun tai hävitä sitä polttamalla. Akku voi räjähtää tai aiheuttaa tulipalon. Jos akusta vuotanutta ainetta joutuu iholle tai vaatteille, se saattaa ärsyttää ihoa. Pese altistuneet ihon alueet huolellisesti vedellä. D-LI90-akun käyttöön liittyviä huomautuksia: KÄYTÄ VAIN TÄLLE AKULLE TARKOITETTUA AKKULATURIA. - ÄLÄ SYTYTÄ AKKUA PALAMAAN. - ÄLÄ PURA AKKUA. - ÄLÄ SAATA AKKUA OIKOSULKUUN. - ÄLÄ ALTISTA AKKUA KORKEILLE LÄMPÖTILOILLE (140 F/60 C) Säilytä kamera ja sen lisälaitteet poissa pienten lasten ulottuvilta Vaara Älä sijoita kameraa ja lisälaitteita paikkaan, josta pienet lapset voivat saada ne käsiinsä. 1. Tuote voi aiheuttaa merkittäviä henkilövammoja laitehäiriön tai väärän käytön seurauksena. 2. Hihnan kiertäminen kaulan ympärille voi aiheuttaa tukehtumisen vaaran. 3. Säilytä kameran pienet varusteet kuten akku tai SD-muistikortit poissa lasten ulottuvilta, jotta lapset eivät pääse laittamaan niitä suuhunsa. Jos kameran varuste nielaistaan vahingossa, lääkäriin on hakeuduttava heti.

5 K-5_OPM_FIN.book Page 4 Friday, October 15, :50 PM 4 Varotoimenpiteet käytön aikana Ennen kameran käyttämistä Ota kameran mukana toimitettava kansainvälinen luettelo huoltopisteistä (Worldwide Service Network) mukaan matkalle. Siitä on hyötyä, jos ulkomailla tulee kameraongelmia. Jos kameraa ei ole käytetty pitkään aikaan, varmista, että se toimii edelleen normaalisti, etenkin ennen kuin aiot ottaa tärkeitä kuvia (kuten häissä tai matkalla). Tallenteiden säilymistä ei voida taata, jos tietojen tallentaminen, toistaminen, siirtäminen tietokoneeseen tai muu vastaava toimenpide ei onnistu kameran, tallennusvälineen (SD-muistikortin) tai muun välineen vian vuoksi. Akkua ja akkulaturia koskevia tietoja Täyteen ladatun akun varastointi saattaa heikentää akun suorituskykyä. Vältä akun säilyttämistä kuumassa paikassa. Jos jätät akun paikalleen kameraan eikä kameraa käytetä pitkään aikaan, akku tyhjenee liikaa ja akun käyttöikä lyhenee. On suositeltavaa ladata akku päivää ennen käyttöä tai käyttöpäivänä. Kameran mukana toimitettu virtajohto on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan D-BC90-akkulaturin kanssa. Älä käytä sitä muiden laitteiden kanssa. Kameran kuljettamiseen ja käyttöön liittyviä huomautuksia Älä altista kameraa korkeille lämpötiloille tai kosteudelle. Älä jätä kameraa autoon, sillä auton sisälämpötila voi kohota hyvin korkeaksi. Älä altista kameraa voimakkaalle tärinälle, iskuille tai paineelle. Suojaa kamera pehmusteella moottoripyörän, auton tai laivan aiheuttamalta tärinältä. Kameran käyttölämpötila-alue on C ( F). Kameran näyttö voi muuttua mustaksi korkeassa lämpötilassa, mutta palautuu normaaliksi lämpötilan laskiessa. Näyttö saattaa toimia normaalia hitaammin kylmässä. Tämä johtuu nestekiteiden ominaisuuksista, eikä kyseessä ole toimintahäiriö. Äkilliset lämpötilanvaihtelut voivat aiheuttaa kosteuden tiivistymistä kameran sisä- ja ulkopinnoille. Pane kamera laukkuun tai muovipussiin ja ota se esiin vasta sen jälkeen, kun kameran ja ympäristön lämpötilaero on tasoittunut. Varmista, ettei kamera joudu kosketuksiin roskien, kuran, hiekan, pölyn, veden, myrkyllisien kaasujen tai suolojen kanssa, koska ne saattavat aiheuttaa kameran rikkoutumisen. Pyyhi kamera kuivaksi sade- tai vesipisaroista.

6 K-5_OPM_FIN.book Page 5 Friday, October 15, :50 PM Älä paina näyttöä voimakkaasti. Se voi aiheuttaa toimintahäiriön tai näytön rikkoutumisen. Jos käytät jalustaa, älä kiristä jalustan kiinnitysruuvia liian tiukalle. 5 Kameran puhdistaminen Kameraa ei saa puhdistaa orgaanisilla liuottimilla kuten tinnerillä, alkoholilla tai bensiinillä. Poista objektiiviin tai etsimeen kerääntynyt pöly linssiharjalla. Älä käytä puhdistukseen paineilmaa, koska se voi vahingoittaa objektiivia. Puhdistuta herkkä CMOS-kenno PENTAX-huollossa. (Puhdistus on maksullinen toimenpide.) Kameran varastointi Älä säilytä kameraa kyllästysaineiden tai kemikaalien läheisyydessä. Säilytys korkeassa lämpötilassa ja kosteassa paikassa voi aiheuttaa homekasvuston ilmaantumista kameraan. Poista kamera kotelosta ja säilytä sitä kuivassa paikassa, jossa on hyvä ilmanvaihto. Muita huomautuksia Huippusuorituskyvyn ylläpitämiseksi suosittelemme, että kamera tarkistetaan säännöllisesti vuoden parin välein. Lisätietoja SD-muistikortin käyttämisestä on kohdassa Varotoimet SDmuistikorttia käytettäessä (s.61). Ota huomioon, että SD-muistikortille tallennettujen tietojen poistaminen tai muistikortin alustaminen ei poista alkuperäisiä tietoja kokonaan. Poistetut tiedostot voidaan toisinaan palauttaa kaupallisten ohjelmistojen avulla. Käyttäjä on itse velvollinen huolehtimaan poistettujen tiedostojen tietosuojasta. Tuotteen rekisteröinti Pyydämme rekisteröimään kamerasi sen mukana toimitetun CD-ROM-levyn ohjeiden mukaisesti tai PENTAXin verkkosivustossa. Näin voimme palvella sinua paremmin. Katso lisätietoja kohdasta s.345. Kiitos yhteistyöstäsi.

7 K-5_OPM_FIN.book Page 6 Friday, October 15, :50 PM 6 Sisällysluettelo Kameran turvallinen käyttö...1 Varotoimenpiteet käytön aikana...4 Sisällysluettelo...6 Käyttöoppaan rakenne...13 Ennen kameran käyttämistä 15 X -kameran ominaisuudet Pakkauksen sisällön tarkistaminen Kameran osien nimet ja toiminta Kuvaustila...21 Katselutila...24 Näyttöilmaisimet Nestekidenäyttö...27 Etsin...39 Nestekidenäyttö...41 Toimintoasetuksien muuttaminen Toimintopainikkeiden käyttäminen...43 Ohjauspaneelin käyttäminen...44 Valikoiden käyttäminen...46 Valotustilan valitsimen käyttäminen Aloittaminen 51 Hihnan kiinnittäminen Akun asettaminen Akun lataaminen...53 Akun asettaminen paikalleen ja poistaminen...54 Akun varaustilan ilmaisin...56 Keskimääräinen kuvantallennuskapasiteetti ja toistoaika (täyteen ladattu akku)...56 Verkkolaitteen käyttäminen (lisävaruste)...57 SD-muistikortin poistaminen Muistikortti Tallennetut pikselit ja laatutaso...62 Objektiivin kiinnittäminen Etsimen diopterikorjaus... 66

8 K-5_OPM_FIN.book Page 7 Friday, October 15, :50 PM Kameran kytkeminen päälle ja pois päältä Aloitusasetukset Näyttökielen asettaminen...68 Päivämäärän ja kellonajan asettaminen Perustoiminnot 75 Kuvauksen perustoiminnot Oikea ote kamerasta...76 Kuvaaminen kameran valitsemilla asetuksilla...77 Zoomobjektiivin käyttäminen Yhdysrakenteisen salaman käyttö Salamakuvauksen tilan asettaminen...84 Salamatehon korjaus...88 Valokuvien katseleminen Kuvien katseleminen...90 Yksittäisen kuvan poistaminen...91 Kuvaustoiminnot 93 Kuvaustoimintojen käyttäminen Suuntapainikkeiden asetuskohdat...94 Tallennustilan asetuskohdat...95 Mukautettu asetus -valikon asetuskohdat...98 Valotuksen asettaminen Aukon ja suljinajan vaikutus Herkkyyden asettaminen Kuvan kohinan poistaminen (kohinanpoisto) Valotustilan muuttaminen Valotuksen mittaustavan valitseminen Valotuksen säätäminen Valotuksen lukitseminen ennen kuvan ottamista (Automaattivalotuksen lukitus) Tarkentaminen Automaattisen tarkennuksen käyttö Automaattitarkennuksen hienosäätö Tarkennusalueen valitseminen (automaattitarkennuksen tarkennuspiste) Tarkennuksen lukitseminen (Tarkennuksen lukitus) Tarkennuksen säätäminen käsin (manuaalitarkennus)...141

9 K-5_OPM_FIN.book Page 8 Friday, October 15, :50 PM 8 Sommitelman, valotuksen ja tarkennuksen tarkistus ennen kuvan ottoa (Preview) Esikatselutavan valitseminen Optisen esikatselun näyttäminen Digitaalisen esikatselun näyttäminen Kuvanvakaajatoiminnon käyttö laukaisutärähdyksen estämiseksi Kuvanvakaajatoiminnon käyttäminen Vitkalaukaisimen käyttäminen Kuvaaminen kauko-ohjainta käyttämällä (lisävaruste) Kuvaus peili ylhäällä Jatkuva kuvaus Jatkuva kuvaus Sarjakuvaus Monivalotus Asetuksien säätäminen kuvaamisen aikana (automaattinen haarukointi) Asetuksien muuttaminen automaattisesti kuvaamisen aikana (valotuksen haarukointi) Muiden asetuksien säätäminen kuvaamisen aikana (laajennettu haarukointi) Kuvaaminen digitaalisuotimien kanssa Kuvaaminen elävän näkymän kanssa Elävän näkymän asetukset Stillkuvan ottaminen Videokuvan tallentaminen Videokuva-asetuksien muuttaminen Mikrofonin kytkeminen Liikkuvan kuvan tallennus Liikkuvan kuvan katseleminen Liikkuvien kuvien muokkaaminen Salaman käyttäminen 193 Salaman ominaisuudet eri valotustavoilla Kuvaaminen käyttäen hidasta synkronointia Suljinverhon synkronoinnin käyttö Etäisyys ja aukko sisäänrakennettua salamaa käytettäessä. 197 Objektiivien yhteensopivuus sisäänrakennetun salaman kanssa

10 K-5_OPM_FIN.book Page 9 Friday, October 15, :50 PM Ulkoisen salaman (lisävaruste) käyttäminen P-TTL-automatiikan käyttäminen Kuvaaminen käyttäen nopeaa synkronointia Salaman käyttäminen langattomassa tilassa Ulkoisen salaman kytkeminen erillisellä jatkojohdolla Useiden salamalaitteiden käyttäminen jatkojohdoilla Kontrastinhallintasynkronointi X-synkronointiliitäntä Kuvausasetukset 215 Tiedostomuodon asettaminen JPEG-kuvan tallennettavat pikselit JPEG-laatutason asettaminen Tiedostomuodon asettaminen Valkotasapainon asettaminen Valkotasapainon hienosäätö Valkotasapainon säätäminen manuaalisesti Valkotasapainon säätäminen värilämpötilan avulla Väriavaruuden asettaminen Tallennetun kuvan valkotasapainoasetuksen tallentaminen Kuvien korjaaminen Kirkkauden säätäminen Linssivääristymän korjaus Sommittelun säätäminen Kuvan viimeistelysävyn asettaminen Mukautetun kuvan asettaminen Ristiinkehitys Usein käytettyjen asetuksien tallentaminen Asetuksien tallentaminen Tallennettujen USER-asetuksien käyttäminen Tallennettujen USER-asetuksien tarkistaminen Asetuksien muuttaminen Oletusasetuksien palauttaminen Katselutoiminnot 251 Katselutoimintojen käyttäminen Katselutilan valikossa määritettävät asetukset Katselutilan valikon asetuskohdat Katselun näyttötavan määrittäminen Kuvien suurentaminen

11 K-5_OPM_FIN.book Page 10 Friday, October 15, :50 PM 10 Useiden kuvien näyttäminen Monikuvanäkymä Kuvien näyttäminen kansio kerrallaan Kuvien näyttäminen kuvauspäivämäärän perusteella (kalenterinäkymä) Kuvien vertaileminen Useiden kuvien yhdistäminen (Luettelo) Kuvien toisto jatkuvana esityksenä Diaesitysnäkymän asetuksien tekeminen Diaesityksen aloittaminen Kuvien kääntäminen Useiden kuvien poistaminen Valittujen kuvien poistaminen Kansion poistaminen Kaikkien kuvien poistaminen Kuvien suojaaminen poistamiselta (suojaus) Yksittäisen kuvan suojaaminen Kaikkien kuvien suojaaminen Kameran liittäminen AV-laitteeseen Kameran kytkeminen videotuloliitäntään Kameran kytkeminen HDMI-liitäntään Kuvien käsitteleminen 281 Kuvakoon muuttaminen Tallennettavien pikselien määrän ja laatutason valinta (Muuta kokoa) Kuvan osan poistaminen (rajaaminen) Kuvien muokkaaminen digitaalisilla suotimilla Digitaalisuotimen käyttäminen Suodintehosteiden luominen Alkuperäisen kuvan etsiminen RAW-kuvien kehittäminen Yhden RAW-kuvan kehittäminen Useiden RAW-kuvien kehittäminen Parametrien määrittäminen...294

12 K-5_OPM_FIN.book Page 11 Friday, October 15, :50 PM Lisäasetuksien muuttaminen Asetusvalikon käyttäminen Asetusvalikon asetuskohdat SD-muistikortin alustaminen Painikkeiden ja valitsimien mukauttaminen E-valitsimien toimintojen määritys Painikkeiden toimintojen määritys Merkkiäänien, päivämäärän ja kellonajan sekä näyttökielen asettaminen Merkkiäänen asetus Päivämäärän ja kellonajan näyttötavan muuttaminen Maailmanajan asettaminen Näyttökielen asettaminen Näytön ja valikkonäkymän säätäminen Tekstikoon määrittäminen Opastusnäytön aika-asetuksen määrittäminen Ensimmäisen näytettävän valikon asetus Tilanäytön asettaminen Pikakatselunäkymän asetuksien määrittäminen Näytön kirkkauden säätäminen Näyttöruudun värisäätö Elektronisen vesivaa an näkymän asetuksien määrittäminen Kansion/tiedoston numeron asettaminen Kansion nimeämistavan muuttaminen Uusien kansioiden luominen Tiedostonumerointiasetuksen valitseminen Tiedostonimen määrittäminen Virta-asetuksien valitseminen Automaattisen virrankatkaisutoiminnon asettaminen Akun valinta Valokuvaajan tietojen määrittäminen DPOF-asetuksien määrittäminen CMOS-kennon viallisien pikseleiden korjaaminen (pikselikartoitus) Kameraan tallennettavien asetuksien valitseminen (muisti)

13 K-5_OPM_FIN.book Page 12 Friday, October 15, :50 PM 12 Kytkeminen tietokoneeseen 335 Kameralla otettujen kuvien muokkaaminen tietokoneella Kuvien tallentaminen tietokoneelle USB-yhteystilan asettaminen Kuvien tallentaminen kytkemällä kamera tietokoneeseen Kameran mukana toimitettavien ohjelmien käyttäminen Ohjelmiston asentaminen PENTAX Digital Camera Utility 4 -ohjelman näkymät Liite 347 Oletusasetukset Valikoiden oletusarvojen palauttaminen Tallennustila-/toisto-/asetusvalikoiden oletusasetuksien palauttaminen Muokattujen asetuksien valikon oletusarvojen palauttaminen Erilaisien objektiiviyhdistelmien mahdollistamat toiminnot Huomautuksia - [27. Käyttää aukkorengasta] CMOS-kennon puhdistaminen Pölyn irrottaminen ultraäänitärinällä Pölyn havaitseminen CMOS-kennolla (pölyhälytys) Pölyn irrottaminen puhaltimella Lisävarusteet Virheilmoitukset Vianetsintä Tekniset tiedot Sanasto Hakemisto TAKUUEHDOT

14 K-5_OPM_FIN.book Page 13 Friday, October 15, :50 PM Käyttöoppaan rakenne Tämä käyttöopas sisältää seuraavat jaksot. 1 Ennen kameran käyttämistä Kameran ominaisuuksia, lisävarusteita ja eri osien nimiä ja toimintoja. 2 Aloittaminen Kameran ostamisen jälkeen, ennen kuvien ottamista suoritettavat toimenpiteet. Lue tämä osio ja noudata sen ohjeita. 3 Perustoiminnot Kuvaamiseen ja kuvien katseluun liittyvät toimenpiteet. 4 Kuvaustoiminnot Kuvaamiseen liittyvät toiminnot. 5 Salaman käyttäminen Sisäänrakennetun ja ulkoisien salamalaitteiden käyttäminen. 6 Kuvausasetukset Kuvankäsittelyn asetuksiin ja tiedostomuodon valintaan liittyvät toimenpiteet. 7 Katselutoiminnot Kuvien katseluun, poistamiseen ja suojaamiseen liittyvät toimenpiteet. 8 Kuvien käsitteleminen Kuvien koon muuttamiseen, digitaalisien suotimien käyttöön ja RAW-muodossa otettujen kuvien kehittämiseen liittyvät toimenpiteet. 9 Lisäasetuksien muuttaminen Kameran asetuksiin, kuten näytön asetuksien muuttamiseen ja kuvatiedostojen nimeämiskäytäntöihin, liittyvät toimenpiteet. 10 Kytkeminen tietokoneeseen Kameran kytkeminen tietokoneeseen. Tähän lukuun sisältyvät ohjelmien asennusohjeet ja siinä kerrotaan yleisesti kameran mukana toimitetusta ohjelmistosta. 11 Liite Tietoja vianetsinnästä ja erikseen myytävistä lisävarusteista sekä yhteystietoja

15 K-5_OPM_FIN.book Page 14 Friday, October 15, :50 PM 14 Tässä käyttöoppaassa käytettyjen symbolien merkitys on selitetty alla. 1 Viittaa sivunumeroon, jossa on toimintoon liittyviä lisätietoja. Tarkoittaa hyödyllisiä tietoja. Viittaa kameran käyttämiseen liittyviin varotoimiin.

16 K-5_OPM_FIN.book Page 15 Friday, October 15, :50 PM 1 Ennen kameran käyttämistä Tarkista pakkauksen sisältö, kameran osien nimet ja toiminta ennen kameran käyttöä. X -kameran ominaisuudet...16 Pakkauksen sisällön tarkistaminen...19 Kameran osien nimet ja toiminta...20 Näyttöilmaisimet...27 Toimintoasetuksien muuttaminen...43 Valotustilan valitsimen käyttäminen...49

17 K-5_OPM_FIN.book Page 16 Friday, October 15, :50 PM 16 X -kameran ominaisuudet 1 Ennen kameran käyttämistä Kamerassa käytetään kooltaan 23,7 15,7 mm:n CMOS-kennoa, jossa on 16,28 miljoonaa tehollista pikseliä. Tämä takaa hyvän tarkkuuden ja laajan dynaamisen kuva-alueen. Kamerassa on SR-kuvanvakaaja eli liikkuva kuvakenno, joka vähentää laukaisutärähdyksen vaikutusta kuvissa. Sen ansiosta saat mahdollisimman teräviä kuvia kaikilla objektiivityypeillä. Kamerassa on 11 tarkennuspisteen automaattitarkennus. Keskimmäiset 9 pistettä ovat laajakulmaristitunnistimia. Kamerassa on perinteisestä 35 mm:n kamerasta tuttu etsin, jonka suurennuskerroin on 0.92 ja kuvakulma 100 %, joten manuaalitarkennus on helpompi suorittaa. Kamerassa on myös tarkennuspisteen osoitustoiminto, jossa automaattitarkennuksen aktiiviset pisteet palavat punaisina. Kamerassa on suuri 3,0 tuuman näyttö, jossa on noin pikseliä laaja katselukulma sekä kirkkauden ja värin säätötoiminnot, jotka mahdollistavat kuvien näyttämisen erittäin tarkasti. Kamerassa on elävä näkymä -toiminto, jonka avulla kuvia voidaan ottaa ja tarkastella reaaliaikaisesti näytön avulla. Erilaisien objektiivien ominaisuuksia voidaan hyödyntää myös videokuvauksessa. Kameraan tallennettuja kuvia ja videokuvia voidaan myös katsoa komposiitti- tai HDMI-liitännän kautta televisiosta tai laadukkaasta näytöstä. Kameran osat on valmistettu käyttäjäystävällisiksi. Näytön tekstit ovat suurikokoisia, valikot helppokäyttöisiä ja sen kontrasti on hyvä. Näiden ominaisuuksien ansiosta kameran käyttäminen on helppoa. Kameran runko on magnesiumseosta. Valintakiekot, painikkeet ja liikkuvat osat ovat pölysuojattuja ja vesitiiviitä. Kamerassa on pölynpoistotoiminto, joka poistaa CMOS-kennolle kertyneen pölyn ravistamalla kennoa. Kamerassa on Hyper-program- ja Hyper-manual-tilat, jotka mahdollistavat kuvien ottamisen halutulla valotuksella. Kamerassa on myös herkkyyspainotteinen automaattivalotustila K, joka säätää automaattisesti aukon ja suljinajan asetetun herkkyyden mukaiseksi, sekä suljin- ja aukkopainotteinen automaattivalotustila L, joka säätää herkkyyden automaattisesti asetetun aukon ja suljinajan mukaiseksi. Kamerassa on digitaalisuotimia, joiden avulla voit muokata kuvaa jo kamerassa. Voit käyttää esimerkiksi väri- tai pehmennyssuodinta kuvia ottaessasi tai muokata kuvia niiden ottamisen jälkeen.

18 K-5_OPM_FIN.book Page 17 Friday, October 15, :50 PM Kamerassa on kuvanmuokkaustoiminto, jonka avulla voidaan säätää kuvan asetuksia ja katsella muokkauksien vaikutusta reaaliaikaisesti. Näin voidaan saada aikaiseksi entistä monipuolisempia kuvia. Tallentaa kuvat monipuolisessa JPEG-muodossa tai korkealaatuisessa ja täysin muokattavassa RAW-muodossa. Valitsemalla JPEG+RAWtoiminnon voit tallentaa samanaikaisesti molemmissa muodoissa. Jos viimeksi tallennetun kuvan tiedostomuoto on JPEG ja kuva on edelleen välimuistissa voit tallentaa kuvan myös RAW-muodossa. RAW-tiedostoja on helppo muokata suoraan kamerassa. A-tilaan voi tallentaa enintään viisi asetusta. /Y-painikkeen ja e-valitsemien toiminnot ovat myös yksilöitävissä ja ne nopeuttavat kameran käyttöä. Kameran kanssa voidaan käyttää D-BG4-akkukahvaa (lisävaruste), jossa on erillinen laukaisin pystysuuntaisien kuvien ottamista varten. Jos sekä kamerassa että akkukahvassa (D-LI90) on akku, sitä akkua, jossa on enemmän virtaa, käytetään ensisijaisesti. Tämä mahdollistaa kameran kaikkien ominaisuuksien hyödyntämisen entistä pitempään. Ensisijaisesti käytettävä akku voidaan valita myös valikosta, jolloin valittu akku käytetään ensin kokonaan tyhjäksi ennen toisen akun hyödyntämistä Ennen kameran käyttämistä Shake Reduction -kuvanvakaaja (SR) X-kameran kuvanvakaajassa (SR) on PENTAXin alkuperäinen järjestelmä, jossa magneettinen voima liikuttaa kuvatunnistinta suurella nopeudella vähentäen kameran tärähdystä. Kamerasta saattaa kuulua jonkin verran kuvanvakaajan toiminnan aiheuttamaa ääntä, kun kamera tärähtää, esimerkiksi kuvasommitelmaa muutettaessa. Tämä on normaalia eikä kyseessä ole toimintahäiriö.

19 K-5_OPM_FIN.book Page 18 Friday, October 15, :50 PM 18 1 Ennen kameran käyttämistä X:n ja 35 mm:n järjestelmäkameroiden kuvattava alue on erilainen vaikka käytettäisiin samaa objektiivia, koska 35 mm:n filmin ja CMOS-tunnistimen koko on erilainen. 35 mm:n filmin ja CMOS-kennon koot 35 mm:n filmi : mm X-kameran CMOS-kenno : 23,7 15,7 mm 35 mm:n filmikamerassa käytettävän objektiivin polttoväli on noin 1,5 kertaa pidempi X-kameraan verrattuna. Jos haluat ottaa saman kuva-alan kattavia kuvia, jaa 35 mm:n filmikameran objektiivin polttoväli 1,5:llä. Esimerkki) Jos haluat tallentaa saman kuva-alan kuin 35 mm:n filmikameraan kiinnitetyllä 150 mm:n objektiivilla 150 1,5=100 Käytä X-kamerassa 100 mm:n objektiivia. Vastaavasti 35 mm:n filmikamerassa tarvittava polttoväli voidaan laskea kertomalla X-kamerassa käytettävän objektiivin polttoväli 1,5 llä. Esimerkki) Jos X:n kanssa käytetään 300 mm:n objektiivia 300 1,5=450 Käytä 35 mm:n filmikamerassa 450 mm:n objektiivia.

20 K-5_OPM_FIN.book Page 19 Friday, October 15, :50 PM Pakkauksen sisällön tarkistaminen 19 Kameran pakkauksen mukana toimitetaan seuraavat varusteet. Tarkista, että kaikki varusteet ovat mukana pakkauksessa. 1 Varustekengän suojus FK (asennettu kameraan) Synkronointiliittimen 2P-suojus (asennettu kameraan) Silmäkuppi FR (asennettu kameraan) Rungon suojus (asennettu kameraan) ME-etsimen suojus Kolmiorengas ja suoja (asennettu kameraan) Ennen kameran käyttämistä USB-kaapeli I-USB7 AV-kaapeli I-AVC7 Hihna O-ST53 Ladattava litium-ioniakku D-LI90 Akkulaturi D-BC90 Virtajohto Ohjelmisto (CD-ROM-levy) S-SW110 Käyttöopas (tämä opas)

21 K-5_OPM_FIN.book Page 20 Friday, October 15, :50 PM 20 Kameran osien nimet ja toiminta 1 Ennen kameran käyttämistä Yhdysrakenteinen salama Kantohihnan kiinnityslenkki Automaattitarkennuksen apuvalo Muistikortin suojaluukku Vitkalaukaisimen valo/ kauko-ohjaimen vastaanotin Objektiivin kiinnityksen kohdistusmerkki Objektiivin vapautuspainike Kaiutin Mikrofoni Etsin Peili Objektiivitietoliitännät Varustekenkä Kantohihnan kiinnityslenkki X-synkronointiliitin Automaattitarkennu ksen liitäntä Diopterikorjauksen säädin Nestekidenäyttö Kuvatason ilmaisin Mikrofoniliitäntä mini HDMI -liitäntä (C-tyyppi) PC/AV-liitäntä Verkkovirtaliitäntä Liitäntöjen suojaluukku Näyttö Vitkalaukaisimen valo/kaukoohjaimen vastaanotin Kaapelilaukaisimen liitäntä Muistikortin merkkivalo Jalustakierre Akkukahvan liittimet Akkutilan kannen avausvipu Akkutilan kansi * Ensimmäisessä kuvassa kamerasta on irrotettu varustekengän suojus FK. * Toisessa kuvassa kamerasta on irrotettu varustekengän suojus FK ja silmäkuppi FR.

22 K-5_OPM_FIN.book Page 21 Friday, October 15, :50 PM Kuvaustila 21 Tässä kohdassa esitellään kuvaamisessa käytettävien painikkeiden, valintakiekkojen ja vipujen toiminnot a 6 c d b e f g h i j k l m 1 Ennen kameran käyttämistä 1 m-painike Muuta valotuksen korjausarvoa kääntämällä kameran takaosan e-valitsinta (S) ja painamalla tätä painiketta (s.126). 2 o-painike Muuta ISO-herkkyyttä kääntämällä kameran takaosan e-valitsinta (S) ja painamalla tätä painiketta (s.103). 3 Laukaisin Ota kuvat laukaisinta painamalla. (s.78) 4 Pääkytkin Liikuta kytkintä, kun haluat kytkeä virran päälle/pois päältä (s.67) tai esikatsella kuvia. (s.145) 5 Etuosan e-valitsin (R) Muuttaa asetuksia. 6 Objektiivin vapautuspainike Irrota objektiivi painamalla tätä painiketta (s.65).

23 K-5_OPM_FIN.book Page 22 Friday, October 15, :50 PM 22 1 Ennen kameran käyttämistä 7 E-painike Nosta yhdysrakenteinen salama ylös painiketta painamalla. (s.86) 8 Valotustilan valitsimen lukituspainike Vapauta valotustilan valitsin painamalla tätä painiketta. (s.49) 9 Valotustilan valitsin Määrittää käytettävän valotustilan. (s.49) 0 Mittaustilan valitsin Määrittää käytettävän mittaustilan. (s.125) a b c d /Y-painike Voit määrittää tällä painikkeella kytkettävän toiminnon (s.305). Tarkennustilan valitsin Siirtyy automaattitarkennustilojen (l/k) (s.131) ja manuaalitarkennustilan (s.141) välillä. Q-painike Siirtyy katselutilaan (s.90). M-painike Kytkee tilanäytön monitorissa päälle tai pois päältä. (s.28) Vaihtaa ohjauspaneelin näyttöön, kun tilanäyttö on näkyvissä (s.30). e f g h i j k Takaosan e-valitsin (S) Muuttaa asetuksia. L-painike Lukitsee valotuksen ennen kuvan ottamista (s.129) ja tallentaa esikatselukuvan. (Vihreä)-painike Kytkee automaattivalotustilan ja palauttaa oletusasetukset. Automaattitarkennuspisteen valitsin Määrittää tarkennusalueen. (s.137) =-painike Määrittää tarkennusalueen ja kytkee manuaalitarkennuksen väliaikaisesti. (s.133) U-painike Näyttää elävän näkymän kuvan (s.176). 4-painike Kun ohjauspaneeli tai valikkonäyttö ilmestyy näkyviin, vahvista kohteen valinta tällä painikkeella. Kun automaattitarkennuksen tarkennuspisteen valitsin on kohdassa j (Valitse), voit ottaa automaattitarkennuksen tarkennuspisteen siirtotoiminnon käyttöön painamalla tätä painiketta. (s.138)

24 K-5_OPM_FIN.book Page 23 Friday, October 15, :50 PM 23 l Nelitoimisäädin (2345) Näyttää kuvasiirtotapa-/ salamatila-/valkotasapaino-/ kuvanmuokkausvalikon. (s.94) Kun ohjauspaneeli tai valikkonäyttö ilmestyy näkyviin, siirrä kohdistinta tai muuta valikkokohtia tällä. Kun automaattitarkennuksen tarkennuspisteen valitsin on kohdassa j (Valitse), voit siirtää tarkennuspistettä tällä toiminnolla. (s.138) m 3-painike Näyttää [A Tallennustila 1] - valikon (s.95). Voit tuoda muita valikkoja näyttöön painamalla nelitoimisäädintä (5). 1 Ennen kameran käyttämistä

25 K-5_OPM_FIN.book Page 24 Friday, October 15, :50 PM 24 Katselutila 1 Ennen kameran käyttämistä Tässä kohdassa esitellään katselemisessa käytettävien painikkeiden, valintakiekkojen ja vivun toiminnot a b 7 c

26 K-5_OPM_FIN.book Page 25 Friday, October 15, :50 PM 1 m-painike Voit lisätä suurennusta painamalla tätä painiketta suurennusnäkymässä. (s.256) 2 Laukaisin Siirry kuvaustilaan painamalla laukaisin puoliväliin. 3 Pääkytkin Liikuta kytkintä, kun haluat kytkeä kameran virran päälle tai pois päältä. (s.67) Aseta -asentoon kytkeäksesi tallennustilaan ja esikatseluun. 4 Etuosan e-valitsin (R) Tällä valitsemalla voit näyttää seuraavan tai edellisen kuvan. 5 i-painike Painamalla tästä voit poistaa kuvia. (s.91) 6 Q-painike Siirry kuvaustilaan painamalla tätä painiketta. 7 M-painike Näytä kuvaustiedot näytössä painamalla tätä painiketta. (s.32) 8 Takaosan e-valitsin (S) Tämän valitsimen avulla voidaan vaihtaa kuvan suurennusta suurennusnäkymässä (s.256) tai näyttää useita kuvia samanaikaisesti (s.258). 9 L-painike Jos edellisen otetun kuvan tiedostomuoto on JPEG ja sen tiedot ovat edelleen puskurimuistissa, voit tallentaa kyseisen kuvan myös RAWmuodossa painamalla tätä painiketta (s.91). 0 (Vihreä)-painike Voit vähentää suurennusta painamalla tätä painiketta suurennusnäkymässä. (s.256) a 4-painike Vahvistaa valikossa tai katselutilassa valitun asetuksen. b Nelitoimisäädin (2345) Käytä tätä säädintä liikkuaksesi näytöllä näkyvässä valinta- ja katseluvalikoissa. Voit näyttää katselutilan valikon painamalla nelitoimisäädintä (3) (s.252). c 3 -painike Näytä [Q Katselu 1]-valikko (s.254) painamalla tätä painiketta. Voit tuoda muita valikkoja näyttöön painamalla nelitoimisäädintä (5) Ennen kameran käyttämistä

27 K-5_OPM_FIN.book Page 26 Friday, October 15, :50 PM 26 Viittaukset painikkeiden nimiin Tässä käyttöoppaassa nelitoimisäätimen painikkeisiin viitataan seuraavasti: 1 Ennen kameran käyttämistä

28 K-5_OPM_FIN.book Page 27 Friday, October 15, :50 PM Näyttöilmaisimet 27 Nestekidenäyttö Erilaisia tietoja näytetään näytössä kameran tilasta riippuen. Näyttö Näytön kirkkautta ja väriä voidaan säätää (s.317, s.318). 1 Ennen kameran käyttämistä Käynnistettäessä tai valotustilan valitsinta käytettäessä Opastukset näkyvät näytössä 3 sekuntia (oletusasetus), kun kamera on kytketty päälle tai valotustilan valitsinta on käännetty. 1 P Ohjelmall. autom. valotus 2 RAW RAW P Tv AF Peruuta AF Av 09/09/ :30AM Valotustila (s.109) 3 Maailmanaika (s.309) 2 Opasnäyttö 4 Nykyinen päivämäärä ja kellonaika (s.72) * Kohta 3 näkyy vain, kun [Maailmanaika]-asetuksena on [Kohde]. Jos et halua, että opastukset näytetään näytössä, valitse [R Asetus 1]- valikon [Opastusnäyttö]-kohdan asetukseksi [Pois]. (s.314) Kun valitsin on asetettu A-tilaan näytöllä näkyy 30 sekunnin ajan USER-tilan valintanäyttö [Opastusnäyttö] -asetuksesta huolimatta.

29 K-5_OPM_FIN.book Page 28 Friday, October 15, :50 PM 28 Tallennustila Kuvaamisen aikana näytetään tilanäyttö, jossa näkyvät käytössä olevat toimintoasetukset. Voit vaihtaa näkymää painamalla M-painiketta. 1 Ennen kameran käyttämistä P 1/ ISO AUTO AF.S 2000 F ±0.0 ±0±0 ISO AUTO -asetus Säätöalue ISO AUTO AWB JPEG 16M JPEG 16M [ 37] [ 37] Tilanäyttö Ohjauspaneeli M M M OFF OFF OFF OFF OFF 11 HDR OFF M Tyhjä Elektronisen vesivaa an näyttö [Elektroninen vesivaaka] -toiminnon oletusasetus on P (pois päältä). Asetusta voidaan muuttaa [A Tallennustila 4] -valikossa. (s.319)

30 K-5_OPM_FIN.book Page 29 Friday, October 15, :50 PM Tilanäyttö (Tässä osiossa esitetyt kohteet eivät välttämättä vastaa kaikilta osin lopullista tuotetta. Kameran varsinainen näyttö voi olla erilainen.) 29 P USER SHIFT 1/ ISO AUTO AF.S G1A1 F AWB 11 JPEG 16M [1234] 1 Valotustila (s.109) 2 AE-lukitus (s.129) 3 Sarjakuvaus (s.162)/monivalotus (s.165)/laajennettu haarukointi (s.170)/digitaalisuotimet (s.173)/ HDR-kuvaus (s.232) 4 Shake Reduction (Kuvanvakaaja) (s.150)/horisontin korjaus (s.150) 5 Tarkennustapa (s.131) 6 Mittaustapa (s.125) 7 Akun varaus (s.56) 8 E-valitsimen opas 9 Suljinaika 10 Aukkoarvo 11 ISO/ISO AUTO 12 Herkkyys (s.103) 13 Valotuksen korjaus (s.126)/ valotuksen haarukointi (s.167) Valotuksen korjauksen palkki 15 Salamakuvauksen tila (s.84) 16 Kuvaustapa (s.94) 17 Valkotasapaino (s.222) 18 Kuvanmuokkaus (s.238) 19 Tiedostomuoto (s.218) 20 JPEG-kuvan tallennetut pikselit (s.216) 21 JPEG-kuvan laatu (s.217) 22 Salamavalon valotuksen korjaus (s.88) 23 Valkotasapainon hienosäätö (s.224)/ristiinkehitys (s.240) 24 Automaattitarkennuksen tarkennuspiste (s.137) 25 Jäljellä oleva kuvientallennuskapasiteetti/ -painikeopas 1 Ennen kameran käyttämistä

31 K-5_OPM_FIN.book Page 30 Friday, October 15, :50 PM 30 Ohjauspaneeli Ohjauspaneeli voidaan näyttää ja asetuksia muuttaa painamalla tilanäytössä M-painiketta. 1 Ennen kameran käyttämistä ISO AUTO -asetus Säätöalue ISO AUTO OFF OFF JPEG OFF OFF 16M OFF 11 HDR OFF [ 37] 1 Toiminnon nimi 2 ISO AUTO -asetus (s.104) 3 AUTO-tarkennuspisteen asetus (s.137) 4 Kirkkauskorjaus (s.231) 5 Varjon korjaus (s.231) 6 Vääristymän korjaus (s.234) 7 Purppurareunaisuuden säätö (s.235) 8 Ristiinkehitys (s.240) 9 Laajennettu haarukointi (s.170) Digitaalisuodin (s.173) 11 HDR-kuvaus (s.232) 12 Tiedostomuoto (s.218) 13 JPEG-kuvan tallennetut pikselit (s.216) 14 JPEG-kuvan laatu (s.217) 15 Shake Reduction (Kuvanvakaaja)/ Horisontin korjaus (s.150) 16 Nykyinen päivämäärä ja kellonaika 17 Jäljellä oleva kuvientallennuskapasiteetti 3 Et voi valita asetuksia, joita ei voi muuttaa kameran asetuksista johtuen. Jos [R Asetus 1]-valikon [Tilanäyttö] (s.315) -kohdan asetus on P (pois käytöstä), tilanäyttöä ei näytetä. Ohjauspaneeli kytkeytyy päälle tai pois päältä aina, kun M-painiketta painetaan. Muutettava asetus tai valittavissa olevien painikkeiden opasnäytöt näkyvät tilanäytössä sinisinä (kun [Tilanäyttö] (s.315)-asetuksen tilaksi on valittu [R Asetus 1]-valikosta [Näytön väri 1]). Tilanäyttö sulkeutuu, jos mitään valintoja ei tehdä 30 sekunnin aikana. Voit avata näytön uudelleen painamalla M-painiketta. Jos mitään valintoja ei tehdä ohjauspaneelissa 30 sekunnin aikana, tilanäyttö tulee takaisin näkyviin. Tilanäytön tallennettavien kuvien enimmäislukumäärä on [9999]. Vaikka tallennettavia kuvia on tai enemmän, luku [9999] näytetään.

32 K-5_OPM_FIN.book Page 31 Friday, October 15, :50 PM 31 Elektronisen vesivaa an näyttö Tässä kamerassa on elektroninen vesivaaka, joka tunnistaa onko kamera suorassa. Kun [Elektroninen vesivaaka] -asetuksen tilaksi on valittu O (käytössä), voit näyttää vesivaa an painamalla ohjauspaneelinäytössä M-painiketta. Jos [Elektroninen vesivaaka] toiminto on ohjelmoitu /Y-painikkeeseen, painamalla /Y-painiketta voit kytkeä näytön päälle/pois päältä. Näytön alaosassa näkyy kameran vaakatason kallistuksen osoittava palkki ja oikeassa laidassa pystysuunnan kallistuksen palkki. Esimerkki: 1 Ennen kameran käyttämistä Vaaka- ja pystytaso suorassa (vihreä) Kallistettu 1,5 vasemmalle (keltainen) Pystytaso suorassa (vihreä) Ei vaakatasossa (punainen) Kallistunut 5 ylös (keltainen) Vaakataso suorassa (vihreä) Pystytaso ei suorassa (punainen) [Elektroninen vesivaaka] -toiminnon oletusasetus on P (pois päältä). Asetusta voidaan muuttaa [A Tallennustila 4] -valikossa. (s.319) Katso ohjeet toiminnon määrittämiseksi /Y-painikkeeseen kohdasta s.305. Elektronisen vesivaa an näyttö katoaa, jos mitään toimintoa ei valita 1 minuutin sisällä. Jos kameran kallistuskulmaa ei voida havaita, palkkien molemmat päät ja keskiosat vilkkuvat punaisina.

33 K-5_OPM_FIN.book Page 32 Friday, October 15, :50 PM 32 1 Ennen kameran käyttämistä Kamera pystyasennossa Kun kamera on pystyasennossa kirkkautta mitattaessa tilavalikko tai ohjauspaneeli näytetään pystyssä. Nelitoimisäätimen (2345) painikkeiden suunnat vaihtuvat myös kameran asennon mukaan. Jos haluat, että näytön sisältö näytetään aina vaakatasossa, määritä asetus [R Asetus 1]- valikon kohdassa [Tilanäyttö]. (s.315) Katselutila ISO AUTO -asetus Säätöalue ISO AUTO Kamera vaihtaa tietonäytön tyyppiä, kun M-painiketta painetaan toiston aikana. 11 OFF OFF JPEG OFF OFF 16M OFF HDR OFF [1234] Normaali Histogramminäkymä Yksityiskohtaisien tietojen näkymä Näkymä ilman tietoja Tallennettu kuva, tiedostomuoto ja opasteet näytetään. Tallennettu kuva ja histogrammi (kirkkaus/rgb) näytetään. Toiminto ei ole käytettävissä liikkuvan kuvan toiston aikana (s.36). Tarkat tiedot kuvien tallennusasetuksista ja -ajankohdasta näytetään (s.34). Vain valittu kuva näytetään.

34 K-5_OPM_FIN.book Page 33 Friday, October 15, :50 PM AE-L RAW M AE-L RAW JPEG 1/ 2000 F5.6 ISO 200 Normaali 1/ 2000 F5.6 ISO 200 Histogramminäkymä 1 M Näkymä ilman tietoja M Kun katselutila kytketään, näyttöön ilmestyy sama tietonäyttö kuin edellisellä katselukerralla. Jos [Katselutietojen näyttö] -asetuksen tilaksi valitaan P (pois käytöstä) [A Tallennustila 5] -valikon kohdassa [Muisti] (s.333), normaali näyttö näytetään aina ensin, kun kameraan kytketään virta. P 24mm M AF.A 1/2000 ON ON ON F ISO 200 G2A1 JPEG 16M AdobeRGB 09/09/ :00AM ±0 ±0 ±0 ±0 ±0 Yksityiskohtaisien tietojen näkymä Ennen kameran käyttämistä

35 K-5_OPM_FIN.book Page 34 Friday, October 15, :50 PM 34 Yksityiskohtaisien tietojen näkymä Sivujen välillä voidaan siirtyä nelitoimisäätimellä (23). 1 Ennen kameran käyttämistä Sivu 1 Valokuva AF.A 1/2000 P 24mm F ISO 200 G2A1 JPEG 16M AdobeRGB 09/09/ :00AM Video MONO F2.8 ON 10min10sec OFF ON Movie FullHD 25 09/09/ :00AM ON ±0 ±0 ±0 ±0 ± G2A1 ±0 ±0 ±0 ±0 ± Sivu 2 Stillkuva/video

36 K-5_OPM_FIN.book Page 35 Friday, October 15, :50 PM 1 Kuvan kääntötiedot (s.269) 2 Otettu kuva 3 Valotustila (s.95) 4 Shake Reduction (Kuvanvakaaja)/ Horisontin korjaus (s.150) 5 Suojaa (s.275) 6 Kansionumero-tiedostonumero (s.320) 7 Kuvaustapa (s.94) 8 Salamakuvauksen tila (s.84) 9 Polttoväli 10 Automaattitarkennuksen tarkennuspiste (s.137) / automaattitarkennustapa (s.177) 11 Tarkennustapa (s.131) 12 Mittaustapa (s.125) 13 Suljinaika 14 Digitaalisuodin (s.173) 15 Laajennettu haarukointi (s.170)/ HDR-kuvaus(s.232)/monivalotus (s.165)/ ristiinkehitys (s.240) 16 Kirkkauskorjaus (s.231) 17 Varjon korjaus (s.231) 18 Vääristymän korjaus (s.234) 19 Purppurareunaisuuden säätö (s.235) 20 Aukkoarvo 21 Valotuksen korjaus (s.126) 22 Salamavalon valotuksen korjaus (s.88) 23 Herkkyys (s.103) 24 Valkotasapaino (s.222) 25 Valkotasapainon hienosäätö (s.224) 26 Tiedostomuoto (s.218) 27 Tallennetut pikselit (s.182, s.216) 28 Laatutaso (s.182, s.217) 29 Väriavaruus (s.229) 30 Kuvan viimeistelysävy (s.238) 31 Mukautetut kuvaparametrit (s.238) 32 Kuvauksen päiväys ja kellonaika 33 DPOF asetukset (s.330) 34 Tallennusaika 35 Ääniasetus (s.183) 36 Äänen tyyppi 37 Käyttötapa (Kaukosäädin) 38 Ristiinkehitys (s.240) 39 Luvattoman tietojenkäsittelyn varoitus 40 Valokuvaaja (s.328) 41 Tekijänoikeudenhaltija (s.328) * Jos kuvaustavaksi on valittu elävä näkymä -toiminto ja automaattinen kasvojentarkennus tai kontrastin havaitseva automaattitarkennus, automaattitarkennuksen tila näkyy ilmaisimessa 10. * Ilmaisimet 8 ja 22 näytetään vain niissä kuvissa, joissa on käytetty salamaa. * Ilmaisimet 14, 15, 16, 17, 18, 19, 33 ja 38 näytetään vain niissä kuvissa, joissa on käytetty niitä vastaavia toimintoja. * Ilmaisimia 27 ja 28 ei näytetä RAW-kuvissa. * Ilmaisin 39 näytetään vain sellaisten kuvien kohdalla, joiden tietoja on muutettu luvattomasti Ennen kameran käyttämistä

37 K-5_OPM_FIN.book Page 36 Friday, October 15, :50 PM 36 Histogramminäyttö Kamerassa on kaksi histogramminäyttöä. Kirkkaushistogrammi näyttää kirkkaustasojen jakauman ja RGB-histogrammi värien sävyjakaumat. Histogrammien välillä voidaan siirtyä nelitoimisäätimellä (23). 1 Ennen kameran käyttämistä AE-L RAW 423 AE-L RAW 23 1/ 2000 F5.6 ISO 200 1/ 2000 F5.6 ISO Kirkkaushistogrammi RGB-histogrammi 1 Histogrammi (kirkkaus) 2 Suojaa 3 Kansionumero-tiedostonumero 4 Ylimääräisen RAW-kuvan tallentaminen 5 Siirry RGB-histogrammiin/ kirkkaushistogrammiin 6 Tiedostomuoto * Ilmaisin 2 näytetään vain suojatuille kuville. * Ilmaisin 4 näytetään vain, jos edellisen otetun kuvan tiedostomuoto on JPEG ja sen tiedot ovat edelleen puskurimuistissa (s.91) Suljinaika 8 Aukkoarvo 9 Herkkyys 10 DPOF Settings 11 Histogrammi (R) 12 Histogrammi (G) 13 Histogrammi (B) Yli- tai alivalottuneet alueet vilkkuvat, jos [Q Katselu 1]-valikon kohdan [Kirkas/tumma alue] (s.255) asetus on O (käytössä). Tämä ei koske RGB-histogramminäyttöä ja yksityiskohtaisien tietojen näyttöä.

38 K-5_OPM_FIN.book Page 37 Friday, October 15, :50 PM Histogrammin käyttäminen 37 Histogrammi ilmaisee valotuksen jakautumisen kuvassa. Vaakasuora akseli on kirkkausakseli (tumma vasemmassa ja kirkas oikeassa päässä) ja pystyakseli ilmaisee pikselien määrän. Histogrammin muoto ennen ja jälkeen kuvan ottamisen osoittaa, ovatko kuvan valotus ja kontrasti oikein ja sen avulla voit päättää, onko valotusta säädettävä tai otatko kuvan uudelleen. 1 Valotuksen säätäminen (s.126) 1 Kirkkauden säätäminen (s.231) Kirkkaus Kun kirkkaus on oikea eli kuvassa ei ole liian kirkkaita tai tummia kohtia, kaavion korkein kohta on keskellä. Jos kuva on liian tumma, korkein kohta on vasemmalla puolella, ja jos se on liian kirkas, korkein kohta on oikealla puolella. Pikselimäärä (Tumma) Kirkkaus (Kirkas) Tummat kohdat Kirkkaat kohdat 1 Ennen kameran käyttämistä Tumma kuva Kuva, jossa on vain vähän kirkkaita tai tummia alueita Kirkas kuva Jos kuva on liian tumma, osa vasemmasta alueesta leikkautuu (tummat alueet, joissa ei ole yksityiskohtia) ja jos kuva on liian kirkas, osa oikeasta alueesta leikkautuu (kirkkaat alueet, joissa ei ole yksityiskohtia). Kirkkaat kohdat vilkkuvat näytössä punaisina ja tummat kohdat vilkkuvat keltaisina, kun [Kirkas/tumma alue] -asetus on O (päällä). 1 Kuvien katseleminen (s.90) 1 Katselun näyttötavan määrittäminen (s.255) 1 Pikakatselunäkymän asetuksien määrittäminen (s.316)

39 K-5_OPM_FIN.book Page 38 Friday, October 15, :50 PM 38 1 Väritasapaino Värivoimakkuuden jakautuminen näytetään kunkin värin osalta RGB-histogrammissa. Kuvioiden oikea puoli näyttää samanlaiselta kuvissa, joissa valkotasapaino on säädetty hyvin. Jos vain yksi väri on toispuoleisesti vasemmalla, kyseinen väri on liian voimakas. 1 Valkotasapainon asettaminen (s.222) Ennen kameran käyttämistä Opastusilmaisimet Seuraavat näytössä näkyvät ilmaisimet osoittavat painikkeet ja e-valitsimet, joita voidaan käyttää sillä hetkellä. Esimerkki: 2 Nelitoimisäädin (2) 4-painike 3 Nelitoimisäädin (3) Vihreä painike 4 Nelitoimisäädin (4) L-painike 5 Nelitoimisäädin (5) i-painike R Etuosan e-valitsin Laukaisin S Takaosan e-valitsin /Y-painike 3-painike

40 K-5_OPM_FIN.book Page 39 Friday, October 15, :50 PM Etsin 39 Seuraavat tiedot näkyvät etsimessä: Ennen kameran käyttämistä Automaattitarkennuksen tarkennuskehys (s.66) 2 Pistemittauksen kehys (s.126) 3 Automaattitarkennuksen tarkennuspiste (s.137) 4 Salamavalon ilmaisin (s.84) Palaa: kun salama on käytettävissä. Vilkkuu: kun salaman käyttöä suositellaan eikä se ole asetettuna tai se latautuu. 5 Tarkennustapa (s.141) Näkyy, kun tarkennustila on \. 6 Suljinaika Alleviivattu, kun suljinaika on säädettävissä. Näyttää käsittelyn alkuun kestävän aikalaskurin kun kohinanpoistoasetus on käytössä. (s.106) 7 Aukkoarvo Alleviivattu, kun aukkoarvo on säädettävissä. [nr] vilkkuu, kun kohinanpoistoasetus on käytössä (s.106). 8 Tarkennuksen ilmaisin (s.78) Palaa: kun kuva on tarkennettu. Vilkkuu: jos kohde on epäterävä.

e_kb474.book Page 0 Tuesday, October 27, 2009 3:50 PM

e_kb474.book Page 0 Tuesday, October 27, 2009 3:50 PM e_kb474.book Page 0 Tuesday, October 27, 2009 3:50 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX Q -digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PENTAX K-7

Käyttöoppaasi. PENTAX K-7 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PENTAX K-7. Löydät kysymyksiisi vastaukset PENTAX K-7 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöopas. Digitaalijärjestelmäkamera

Käyttöopas. Digitaalijärjestelmäkamera Digitaalijärjestelmäkamera Käyttöopas Lue tämä käyttöopas ennen kameran käytön aloittamista, jotta pystyt hyödyntämään laitteen ominaisuuksia mahdollisimman tehokkaasti. Kiitämme PENTAX I/J -digitaalikameran

Lisätiedot

Digitaalijärjestelmäkamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalijärjestelmäkamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalijärjestelmäkamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua PENTAX A -digitaalikameran hankinnasta. Ennen

Lisätiedot

PENTAX Q_FIN.book Page 0 Thursday, September 1, 2011 12:54 PM

PENTAX Q_FIN.book Page 0 Thursday, September 1, 2011 12:54 PM PENTAX Q_FIN.book Page 0 Thursday, September 1, 2011 12:54 PM Onnittelut tämän PENTAX Q -digitaalikameran hankkimisesta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Onnittelut tämän PENTAX Q10 -digitaalikameran hankkimisesta. Ennen kameran

Lisätiedot

Digitaalijärjestelmäkamera K-50. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalijärjestelmäkamera K-50. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalijärjestelmäkamera K-50 Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Kiitämme PENTAX K-50 -digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

K-01_FIN.book Page 0 Tuesday, February 21, :19 PM

K-01_FIN.book Page 0 Tuesday, February 21, :19 PM K-01_FIN.book Page 0 Tuesday, February 21, 2012 4:19 PM Kiitämme PENTAX O -digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään kaikki kameran

Lisätiedot

e_kb442.book Page 0 Monday, February 18, 2008 10:05 AM

e_kb442.book Page 0 Monday, February 18, 2008 10:05 AM e_kb442.book Page 0 Monday, February 18, 2008 10:05 AM Kiitos, että olet hankkinut PENTAX u -digitaalikameran. Ennen kameran käyttöä Sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään kaikki

Lisätiedot

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Tässä esitteessä on kuvattu tämän laiteohjelmapäivityksen sisältämät 3Dtoiminnot. Lisätietoja on Käyttöoppaassa ja mukana toimitetun CD-ROMlevyn α Käsikirjassa. 2010 Sony Corporation

Lisätiedot

Pentax_K-01_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, February 15, 2012 10:55 AM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Pentax_K-01_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, February 15, 2012 10:55 AM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Pentax_K-01_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, February 15, 2012 10:55 AM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa on suositeltavaa, että

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

Keskikoon digitaalijärjestelmäkamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Keskikoon digitaalijärjestelmäkamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Keskikoon digitaalijärjestelmäkamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Kiitos siitä, että olet hankkinut PENTAX 645Z:n, joka

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Kiitos, että hankit PENTAX MX-1 -kameran. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa

Lisätiedot

Pentax_Q_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, August 24, 2011 9:05 AM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Pentax_Q_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, August 24, 2011 9:05 AM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Pentax_Q_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, August 24, 2011 9:05 AM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa, että luet

Lisätiedot

e_kb464_84percent.book Page 0 Friday, October 10, 2008 8:43 AM

e_kb464_84percent.book Page 0 Friday, October 10, 2008 8:43 AM e_kb464_84percent.book Page 0 Friday, October 10, 2008 8:43 AM Kiitos, että olet hankkinut PENTAX e -digitaalikameran. Ennen kameran käyttöä Sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet BL F00

Uudet ominaisuudet BL F00 Uudet ominaisuudet Versio 2.00 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena lisättyjä tai muutettuja ominaisuuksia.

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

e_kb445.book Page 0 Tuesday, February 26, 2008 2:07 PM

e_kb445.book Page 0 Tuesday, February 26, 2008 2:07 PM e_kb445.book Page 0 Tuesday, February 26, 2008 2:07 PM Kiitos, että olet hankkinut PENTAX x -digitaalikameran. Ennen kameran käyttöä Sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään kaikki

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PENTAX K-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2332654

Käyttöoppaasi. PENTAX K-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2332654 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PENTAX K-M. Löydät kysymyksiisi vastaukset PENTAX K-M käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Esittely 1. Aloittaminen 2. Kuvaaminen 3. Katselu 4. Käyttöopas. Jakaminen 5. Asetukset 6. Liite 7. Digitaalijärjestelmäkamera

Esittely 1. Aloittaminen 2. Kuvaaminen 3. Katselu 4. Käyttöopas. Jakaminen 5. Asetukset 6. Liite 7. Digitaalijärjestelmäkamera Digitaalijärjestelmäkamera Käyttöopas Esittely 1 Aloittaminen 2 Kuvaaminen 3 Katselu 4 Jakaminen 5 Asetukset 6 Liite 7 Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet. Versio 3.00

Uudet ominaisuudet. Versio 3.00 Uudet ominaisuudet Versio 3.00 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena lisättyjä tai muutettuja ominaisuuksia.

Lisätiedot

Optio I-10_QSG.book Page 0 Thursday, January 28, 2010 12:34 PM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Optio I-10_QSG.book Page 0 Thursday, January 28, 2010 12:34 PM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Optio I-10_QSG.book Page 0 Thursday, January 28, 2010 12:34 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa, että luet

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. QSG_P80.book Page 0 Wednesday, August 12, 2009 3:45 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa, että luet tämän

Lisätiedot

Esittely 1. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Käyttöopas. Asetukset. Liite. Digitaalikamera

Esittely 1. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Käyttöopas. Asetukset. Liite. Digitaalikamera Esittely 1 Digitaalikamera Käyttöopas Aloittaminen Kuvaaminen Katselu Asetukset Liite 2 3 4 5 6 Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Pakkauksen

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet. Versio 2.00

Uudet ominaisuudet. Versio 2.00 Uudet ominaisuudet Versio 2.00 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena lisättyjä tai muutettuja ominaisuuksia.

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

e_kb489.book Page 0 Tuesday, August 11, 2009 4:28 PM

e_kb489.book Page 0 Tuesday, August 11, 2009 4:28 PM e_kb489.book Page 0 Tuesday, August 11, 2009 4:28 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

PENTAX. Esittely. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Käyttöopas. Asetukset. Liite. Digitaalijärjestelmäkamera

PENTAX. Esittely. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Käyttöopas. Asetukset. Liite. Digitaalijärjestelmäkamera Digitaalijärjestelmäkamera PENTAX Käyttöopas Esittely Aloittaminen Kuvaaminen Katselu Asetukset Liite 1 2 3 4 5 6 Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Lisätiedot

e_kb471.book Page 0 Wednesday, July 30, 2008 2:53 PM

e_kb471.book Page 0 Wednesday, July 30, 2008 2:53 PM e_kb471.book Page 0 Wednesday, July 30, 2008 2:53 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Esittely 1. Aloittaminen 2. Kuvaaminen 3. Katselu 4. Käyttöopas. Jakaminen 5. Asetukset 6. Liite 7. Digitaalijärjestelmäkamera

Esittely 1. Aloittaminen 2. Kuvaaminen 3. Katselu 4. Käyttöopas. Jakaminen 5. Asetukset 6. Liite 7. Digitaalijärjestelmäkamera Digitaalijärjestelmäkamera Käyttöopas Esittely 1 Aloittaminen 2 Kuvaaminen 3 Katselu 4 Jakaminen 5 Asetukset 6 Liite 7 Mallinumero R01010 Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville

Lisätiedot

PENTAX Q7 Käyttöopas. Esittely 1. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Asetukset. Liite. Digitaalikamera

PENTAX Q7 Käyttöopas. Esittely 1. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Asetukset. Liite. Digitaalikamera Esittely 1 Digitaalikamera PENTAX Q7 Käyttöopas Aloittaminen Kuvaaminen Katselu Asetukset Liite 2 3 4 5 6 Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigitaalikameran

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigitaalikameran Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa, että luet tämän pikaoppaan jotta saat käsityksen kameran perustoiminnoista.

Lisätiedot

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

OptioW90_OPM_FIN.book Page 0 Friday, February 19, 2010 2:28 PM

OptioW90_OPM_FIN.book Page 0 Friday, February 19, 2010 2:28 PM OptioW90_OPM_FIN.book Page 0 Friday, February 19, 2010 2:28 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. OptioWG-1_QSG_FIN.book Page 0 Friday, March 11, 2011 8:32 AM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Optio WG-1 GPS / Optio WG-1 on vesitiivis sekä iskuilta ja pölyltä suojattu

Lisätiedot

X100F Uudet ominaisuudet Versio 2.10

X100F Uudet ominaisuudet Versio 2.10 BL00004991-F00 FI DIGITAL CAMERA X100F Uudet ominaisuudet Versio 2.10 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. OptioW90_QSG_FIN.book Page 0 Friday, February 19, 2010 9:20 AM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Optio W90 on vesitiivis sekä iskuilta ja pölyltä suojattu alla olevien tietojen

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

e_kb459.book Page 0 Friday, June 22, 2007 2:40 PM

e_kb459.book Page 0 Friday, June 22, 2007 2:40 PM e_kb459.book Page 0 Friday, June 22, 2007 2:40 PM Kiitos siitä, että olet hankkinut PENTAX s -digitaalikameran. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään kaikki

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Tämä käyttöopas koskee Optio WG-1 GPS- ja Optio WG-1 -kameramalleja. Oppaan kuvat ovat Optio WG-1 GPS -mallista.

Tämä käyttöopas koskee Optio WG-1 GPS- ja Optio WG-1 -kameramalleja. Oppaan kuvat ovat Optio WG-1 GPS -mallista. OptioWG1_OPM_FIN.book Page 0 Friday, March 11, 2011 11:34 AM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt

Lisätiedot

Tekijänoikeudet Kameran käyttäjille Tuotemerkit PictBridge Tuotteen rekisteröinti

Tekijänoikeudet Kameran käyttäjille Tuotemerkit PictBridge Tuotteen rekisteröinti e_kb456.book Page 0 Monday, February 4, 2008 1:48 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTS-100-12(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTS-100-12(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Tämän laiteohjelmistopäivityksen uudet toiminnot ja niiden toiminta on kuvattu tässä. Käyttöopas ja mukana toimitetulla CD-ROM-levyllä oleva α-käsikirja sisältävät lisätietoja. 2010

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. QSG_WS80.book Page 0 Friday, August 14, 2009 11:17 AM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Tämän kameran vedenpitävä ja pölyä kestävä rakenne täyttää JIS-8 standardin vedenpitävyyden

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt e_kb466.book Page 0 Friday, February 29, 2008 2:13 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM

e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet. Versio 4.10

Uudet ominaisuudet. Versio 4.10 Uudet ominaisuudet Versio 4.10 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena lisättyjä tai muutettuja ominaisuuksia.

Lisätiedot

Nokia Camera Flash PD-2 Käyttöopas. 9232492 1. painos

Nokia Camera Flash PD-2 Käyttöopas. 9232492 1. painos Nokia Camera Flash PD-2 Käyttöopas 9232492 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote PD-2 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. PENTAX WG-10 on vesitiivis sekä iskuilta ja pölyltä suojattu alla olevien tietojen mukaisesti, joten sitä voidaan käyttää monenlaisissa

Lisätiedot

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-20 -digitaalikameran hankinnasta. Ennen

Lisätiedot

e_kb490.book Page 0 Tuesday, August 18, 2009 2:56 PM

e_kb490.book Page 0 Tuesday, August 18, 2009 2:56 PM e_kb490.book Page 0 Tuesday, August 18, 2009 2:56 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

Tekijänoikeudet Tuotemerkit Kameran käyttäjille PictBridge Tuotteen rekisteröinti

Tekijänoikeudet Tuotemerkit Kameran käyttäjille PictBridge Tuotteen rekisteröinti e_kb455.book Page 0 Wednesday, September 19, 2007 2:02 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas. Sisällys Ennen käyttöä...2 Varotoimet...3 Tulostaminen...4

Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas. Sisällys Ennen käyttöä...2 Varotoimet...3 Tulostaminen...4 Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas Sisällys Ennen käyttöä......................................2 Varotoimet.........................................3 Tulostaminen.......................................4

Lisätiedot

Käyttöoppaan yleisesittely

Käyttöoppaan yleisesittely e_kb435.book Page 1 Thursday, February 1, 2007 9:01 AM Käyttöoppaan yleisesittely Perehtyäksesi kameran toimintatapaan tutustu lukuihin Aloitus ja Kameran ominaisuudet käyttäessäsi Optio T30-kameraa. Lisätietoja

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet. Versio 2.00

Uudet ominaisuudet. Versio 2.00 Uudet ominaisuudet Versio 2.00 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena lisättyjä tai muutettuja ominaisuuksia.

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Optio WG-2 GPS / Optio WG-2 on vesitiivis sekä iskuilta ja pölyltä suojattu alla olevien tietojen mukaisesti, joten sitä voidaan käyttää

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-30 -digikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-30W -digikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. optiop70_qsg.fm Page -1 Wednesday, January 21, 2009 2:06 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa, että luet tämän

Lisätiedot

Aloittaminen. Oppaan aiheet: GAMEPAD. Moto Modin kiinnittäminen ja irrottaminen. Moto Gamepadin lataaminen

Aloittaminen. Oppaan aiheet: GAMEPAD. Moto Modin kiinnittäminen ja irrottaminen. Moto Gamepadin lataaminen Aloittaminen Tämän oppaan avulla voit ottaa Moto Modin käyttöön. Oppaan aiheet: Moto Modin kiinnittäminen ja irrottaminen Moto Gamepadin lataaminen Moto Gamepadin painikkeet Pelien lataaminen Kuulokkeiden

Lisätiedot

Metal ActionCam Käyttöohje

Metal ActionCam Käyttöohje Metal ActionCam Käyttöohje Tärkeimpiä ominaisuuksia Taskuun mahtuva digivideokamera muistikorttitallennuksella. Täysi tuki AVI-videoformaatille. Toimii myös web-kamerana. Korkeatasoinen kuvanlaatu, myös

Lisätiedot

Käyttöopas. Tuetut kameramallit. Osien tunnistus. Valmistelut. Kuvaaminen

Käyttöopas. Tuetut kameramallit. Osien tunnistus. Valmistelut. Kuvaaminen Tämä on avuksi, kun herättää käyttöön liittyviä ongelmia tai kysymyksiä. Tuetut kameramallit Osien tunnistus Valmistelut Purkaminen Pariston asettaminen ja kameran yhdistäminen Bluetooth -toimintoon Tahattomien

Lisätiedot

X-Pro2 Uudet ominaisuudet

X-Pro2 Uudet ominaisuudet BL00004958-F00 FI DIGITAL CAMERA X-Pro2 Uudet ominaisuudet Versio 4.00 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

STIHL AP 100, 200, 300. Turvallisuusohjeet

STIHL AP 100, 200, 300. Turvallisuusohjeet { STIHL AP 100, 200, 300 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista.

Lisätiedot

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Osien nimet Zoom-keinuvipu (s.45) Laukaisin (s.24) Virtakytkin, virran merkkivalo

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet. Versio 1.10 BL F00

Uudet ominaisuudet. Versio 1.10 BL F00 Uudet ominaisuudet Versio 1.10 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena lisättyjä tai muutettuja ominaisuuksia.

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Käyttöopas kytke ja käytä -asennus HYVÄ ASIAKAS Kiitos, että olet hankkinut Wireless Phone Jack -puhelimen ja/tai lisälaajennusyksikön.

Lisätiedot

e_kb477.book Page 0 Monday, January 26, 2009 4:30 PM

e_kb477.book Page 0 Monday, January 26, 2009 4:30 PM e_kb477.book Page 0 Monday, January 26, 2009 4:30 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet. Versio 1.20

Uudet ominaisuudet. Versio 1.20 Uudet ominaisuudet Versio 1.20 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena lisättyjä tai muutettuja ominaisuuksia.

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

SLR Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

SLR Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. SLR Digitaalikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Kiitos, että olet hankkinut PENTAX r -digitaalikameran. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet. Versio 1.20

Uudet ominaisuudet. Versio 1.20 Uudet ominaisuudet Versio 1.20 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena lisättyjä tai muutettuja ominaisuuksia.

Lisätiedot

optiow80_qsg.fm Page -1 Wednesday, July 1, 2009 2:48 PM

optiow80_qsg.fm Page -1 Wednesday, July 1, 2009 2:48 PM optiow80_qsg.fm Page -1 Wednesday, July 1, 2009 2:48 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Optio W80 on vesitiivis sekä iskuilta ja pölyltä suojattu alla olevien tietojen

Lisätiedot

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY PlayStation Camera Käyttöohje CUH-ZEY2 7028418 FI Ennen käyttöä ˎˎLue tämä käyttöohje ja yhteensopivien laitteiden käyttöohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet tulevaa tarvetta varten. ˎˎPäivitä käyttöjärjestelmä

Lisätiedot

RICOH WG-4 GPS RICOH WG-4

RICOH WG-4 GPS RICOH WG-4 RICOH WG-4 GPS RICOH WG-4 Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-4 GPS/RICOH WG-4 -digikameran hankinnasta. Tämä kamera on vesitiivis sekä iskuilta ja pölyltä suojattu alla olevien tietojen mukaisesti,

Lisätiedot

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja CCS COMBO 2 ADAPTER Omistajan käsikirja VAROITUKSIA SÄILYTÄ NÄMÄ TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET. Tämä asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita ja varoituksia, joita on noudatettava CCS Combo 2 -adapteria käytettäessä.

Lisätiedot