**************************************************************************

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "**************************************************************************"

Transkriptio

1 Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen lehtori Hanna Pohjonen. Jaksojen aikana yksittäisiä tiedotusasioita julkaistaan huoltajille Wilmassa. Vaskivuoren lukion tiedote nro 2. Ilmestymispäivä TÄSSÄ TIEDOTTEESSA SEURAAVIA ASIOITA: - ERITYISOPETTAJA TAVATTAVISSA - RYHMÄNOHJAUS RO1-KURSSI - VANHEMPAINILTOJA: o kakkos-, kolmos- ja nelosvuosikurssilaisten vanhemmille o musiikki- ja tanssilukiolaisten vanhemmille - KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖPÄIVÄ - HUOMIOITAVAA YLEISEN VIIHTYVYYDEN VUOKSI o hajusteiden käytöstä o tupakointikiellosta o autojen pysäköinti ja kouluun saapuminen - VASKIVUORESSA TAPAHTUU: o Vaskifest o Lamerfest o Innolukion ideakilpailu alkaa nyt! o Äidinkielessä tapahtuu o Abien jatko-opintopäivät - KANSAINVÄLISTÄ TOIMINTAA: o Comenius-projekti ARTE ART ROCKS THROUGHOUT EUROPE o Tähtitiedettä Kanariansaarilla! o Tulossa: Kansainvälinen teatteriprojekti o Rotary vaihto-opiskelijaksi - KORVATULPPIEN TILAUKSET - SYYSLOMA - MUSIKAALI ************************************************************************** ERITYISOPETTAJA TAVATTAVISSA Lukiomme erityisopettaja Arja Koponen on II jaksosta lähtien Vaskivuoressa ma, ti, ke. (Sotungissa to ja pe). Tapaamisajan voi sopia parhaiten Wilmaviestillä.

2 RYHMÄNOHJAUS RO1-KURSSI Vaskivuoren lukion opetussuunnitelmaan on lisätty uusi kurssi RO1 lukuvuodesta alkaen. Kurssi toteutuu lukionkäynnin aikana. Kurssin tavoitteena on tukea opiskelijan ryhmäytymistä, hyvinvointia ja opinto-ohjelman toteutumista. Opiskelijat osallistuvat joka viikko ryhmänohjaustuokioihin ja ryhmänohjaustunneille. Ryhmänojaustuokioiden sisällöt on kirjattu lukuvuosittain ryhmänohjauksen vuosikelloon. Kurssista saa suoritusmerkinnän kolmannen opiskeluvuoden III jakson päättyessä, mikäli opiskelija on säännöllisesti osallistunut ryhmänohjaukseen. VANHEMPAINILTOJA Kakkos-, kolmos- ja nelosvuosikurssilaisten vanhemmille keskiviikkona klo 18 lukion aulassa. Tietoa ylioppilaskirjoituksista ja muista ajankohtaisista asioista sekä ryhmänohjaajien tapaaminen. Klo lähtien tanssilukiolaisten järjestämä kahvio. Pienellä rahalla herkullista tarjottavaa. Musiikki- ja tanssilukiolaisten vanhempainilta tiistaina klo 18 lukion auditoriossa. Samassa yhteydessä pidetään Vaskivuoren lukion musiikkiseura ry:n sääntömääräinen syyskokous. Kokouksessa mm. - päätetään ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta ja - valitaan yhdistyksen johtokunta vuodelle Tervetuloa! KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖPÄIVÄ LA Kaikki lukiomme opiskelijoiden vanhemmat tai huoltajat ovat tervetulleita: klo 10.30, jolloin rehtori kertoo ajankohtaisista asioista auditoriossa. klo lähtien voi nauttia koululounasta klo mahdollisuus seurata kokeiden selitystunteja tai tavata henkilökohtaisesti ryhmänohjaaja/opettajia klo mahdollisuus tavata ryhmänohjaaja tai opettajia henkilökohtaisesti. Vanhempia pyydetään etukäteen ilmoittamaan, keitä opettajia he haluavat tavata Wilman pikaviestinä suoraan opettajalle. Vaskivuoren lukion musiikkiseura pitää Kodin ja koulun yhteistyöpäivänä maksullista kahviota laajennuksen aulassa, 2.krs. Opiskelijoille lauantaikoulupäivä on lautakunnan määräämä työpäivä, ja vastaava vapaapäivä on maanantai ennen syyslomaa. Opiskelijoilla on lauantaina oppiaineen kokeet (2- tuntipaikka) klo sekä klo kokeen selitystunnit, joita vanhemmat voivat seurata. Tervetuloa Kodin ja koulun yhteistyöpäivään!

3 HUOMIOITAVAA YLEISEN VIIHTEYDEN VUOKSI: Hajusteiden käytöstä Lukiossamme on opiskelijoita, jotka kärsivät hajusteallergiasta. Kaikkien lukiomme opiskelijoiden ja opettajien on pidettävä tämä mielessä ja vältettävä voimakkaiden hajusteiden käyttöä koulupäivän aikana. Esimerkiksi jos WC-tilan edellinen kävijä on suihkauttanut siellä hiuslakkaa, se saattaa aiheuttaa hajusteallergikolle kohtauksen. Tupakointikiellosta Tupakointi on lain mukaan kielletty koulun alueella 24/7 kaikilta, myös täysi-ikäisiltä ja opiskelijoilta, joiden koulupäivä on loppunut. Vaskivuoren lukion opiskelijat eivät myöskään tupakoi koulun edustalla Myyrmäenraitilla, Putouskujalla eikä Myyrmäen urheilutalon edustalla, jossa tupakoinnin kieltää kaupungin järjestyssäännöt. Jos opiskelija tavataan tupakoimasta, ilmoitetaan hänestä ryhmänohjaajalle. Ryhmänohjaaja puhuttelee opiskelijan, ja alaikäisen kohdalla ottaa yhteyttä myös huoltajaan. Jos rike toistuu, opiskelija ohjataan rehtorin tai apulaisrehtorin puheille. Autojen pysäköinti ja kouluun saapuminen Käyttäkää joukkoliikennettä, aina kun se on mahdollista! Pysäköintikieltomerkkejä on noudatettava. Paviljonkiin on oltava esteetön kulku. Tavarantoimittajien, erityisesti keittiön, on päästävä sujuvasti pihalle. Esim. Virtatieltä lukion pihalle tulevalle yhdystielle ei saa pysäköidä autoja niin, etteivät isot autot pääse tuomaan kuormia keittiöön. Väärin pysäköityjä autoja sakotetaan. Koulun parkkipaikasta osa, merkitty kyltein, on tarkoitettu henkilökunnan käyttöön tai hammashoitolan asiakkaille. Pysäköi oikein! Huoltajat, jotka tuotte opiskelijan kouluun, pyydämme jättämään nuoren Virtatien levennyksille. Näin vältämme syyspimeinä aamuina turhaa edestakaista autoliikennettä ruuhkaisella parkkipaikalla. Koulun pääovelle kävellään kevyen liikenteen väylää pitkin ei parkkipaikan läpi oikaisten. Turvallista koulutietä jokaiselle!

4 VASKIVUORESSA TAPAHTUU: Vaskifest Lauantaina Vantaa saa uuden festivaalin, kun nykyiset ja entiset maineikkaan Vaskivuoren lukion bändit ja artistit esiintyvät opinahjossaan Vaskifest-festivaalilla. Mukana ovat Lauri Mikkola, Axl Smith, Wedding Crashers, Wrecking Queens, Pasa, Pintandwefall, Vaskivuori Big band, Top Noch Big Band ja monia muita. Kaikki esiintyjät ovat aloitelleet musiikkiuraansa Vaskivuoressa ja kokoontuvat nyt ensimmäistä kertaa samalle lavalle Vaskifestiin. Vaskivuoren lukio (Virtatie 4, Vantaa) la klo Liput 5. Lisätiedot: Pekka Rautio, Pekka.rautio@eduvantaa.fi Lamerfest Lukiossamme järjestetään hulppea tietokonetapahtuma Lipunmyynti aukeaa varaa oma paikkasi heti! Lisätietoja: Innolukion ideakilpailu alkaa nyt! Innolukio on Opetushallituksen johdolla kehitetty lukiolaisten oppimisympäristö. Innolukion ytimen muodostaa ideakilpailu, joka järjestetään ensimmäisen kerran valtakunnallisena Ideoinnin tueksi syyslukukaudella on julkaistu viikoittain uusia inspiraatiovideoita ja viikkotehtäviä. Innolukio-kilpailun tehtävät on julkaistu Innolukion kotisivuilla ( Lukiolaiset pääsevät ratkomaan useita, hyvin erilaisia yritysten ja yhteisöjen antamia haasteita. Tässä muutamia esimerkkejä: Millainen on koulupäivä vuonna 2050? Miten mediaa käytetään vuonna 2050? Miten nuoret ja ikäihmiset kohtaisivat yhteisen toiminnan parissa? Miten hyödyntää tietekniikkaa opetuksessa? Suunnittele uusi liikuntamuoto edistämään koululaisten terveyttä. Kehitä peli netissä olevan tiedon luotettavuuden arvioimiseen. Työt tehdään Innolukio Desk verkkoalustaan, jonka kautta lukiolaiset saavat palautteen tehtävän antaneilta yhteistyökumppaneilta jo kilpailun kuluessa. Mukana on myös Vapaa sarja, johon lukiolaiset voivat lähettää muita omia oivalluksiaan. Vaskivuoren opettajat voivat halutessaan ideoida ja pohtia kilpailutehtäviä opiskelijoiden kanssa oppituntien puitteissa. Lisäksi Innolukion tiimoilta järjestetään yhteisiä aamunavauksia aulassa. 30 parasta työtä palkitaan merkittävin stipendein ja tuotepalkinnoin Innolukiogaalassa tammikuun 2013 lopussa. Nyt kaikki ideoimaan!

5 ÄIDINKIELESSÄ TAPAHTUU: Kirjamessut Vaskivuoren lukion äidinkielen ja kirjallisuuden 8. kurssin opiskelijat menevät kirjamessuille perjantaina Helsingin Messukeskukseen. Vaskivuoren lukion opiskelijoita on Kirjamessuilla myös tekijöinä. Lukukeskuksen/Sanaston osastolla kirjailijat Vilja-Tuulia Huotarinen ja Salla Simukka haastattelevat lukevia nuoria heidän mielikirjoistaan. Lukiomme opiskelijoita Mira Strengelliä ja Pia Välitaloa haastattellaan lauantaina klo "Kurssi vain kirjoja lukemalla?" Tule kuulemaan, miten saat kurssin vain romaaneja tai runoja lukemalla! ÄI12 eli Lukudiplomikurssi suoritetaan itsenäisesti lukemalla 20 teosta annetusta nykykirjallisuus - ja klassikkolistasta. Luetuista kirjoista tehdään erilaisia töitä ja keskustellaan lukupiirissä tai netissä. Aikaa kurssin suorittamiseen on kolme vuotta. Kurssin infotilaisuus pidetään tiistaina kello luokassa 052. Tervetuloa! Lisätietoja äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Tuija Tikkaselta tai muilta äidinkielenopettajilta." Ihan sama! Nuorten kirjastotapahtuma klo toteutetaan Vaskivuoren lukion medialinjan, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kirjaston yhteistyönä nuorten tapahtuma Myyrmäen kirjastossa. Vieraina tapahtumassa ovat mm. Kiroileva siili -sarjakuvan luoja Milla Paloniemi ja näyttelija Eero Milonoff. Nuoruutta käsittelevän tapahtuman suunnittelevat 2. ja 3. vuosikurssin medialinjalaiset, ja se on tarkoitettu vuotiaille. Ohjaavina opettajina projektissa ovat Marko Kalmari, Elisa Orre ja Tuija Tikkanen". Kielimestari-kilpailu Nautitko pilkunviilaamisesta, asuuko sisälläsi pieni kielipoliisi? Nyt sinulla on tilaisuus niittää mainetta ja kunniaa osallistumalla Kielimestari-kilpailuun perjantaina klo Palkintona on leffalippuja ja paljon muuta. Kielimestari-titteli aloittaa uuden, jokavuotisen perinteen Vaskivuoressa, joten sinulla on nyt tilaisuus olla tämän kunnianarvoisen tittelin ensimmäinen haltija! JATKO-OPINTOINFOA ABEILLE JA MUILLEKIN: Loka-marraskuun vaihteessa on jatko-opintoinfoissa varsinainen suma: lukiossamme vierailee Studentum Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto järjestävät Koe kampus -tapahtuman on abien jatko-opintopäivä Lisäksi jokavuotiset Studia-messut ovat Helsingin Messukeskuksessa.

6 Studentum Studentum määrittelee itsensä seuraavasti: "Studentum.fi on olemassa, jotta sinä tulevana opiskelijana voit löytää itsellesi sopivan koulutuksen mahdollisimman helposti ja vaivattomasti. Oppilaitos- ja koulutusesittelyjen lisäksi sivustolta löytyy mm. koulutusfoorumi, FAQ osio, opiskelijablogeja, haastatteluja sekä arvosteluja. Nämä tarjoavat mielenkiintoisia näkökulmia eri koulutuksiin. Voit myös tehdä suositun ammatinvalintatestimme, mikäli tulevaisuuden suunnitelmasi ovat vielä auki. Kyseessä on toistaiseksi pääosin nettisivusto, mutta Studentum Roadshow jalkautuu kouluumme ti klo Tuona aikana on koulumme aulassa ständi, jolla toivomme mahdollisimman monen opiskelijan vierailevan. Lisäksi klo Studentum pitää auditoriossa infon musiikin, tanssin ja median jatko-opintomahdollisuuksista. Nämä opiskelijat ovat infon pääkohderyhmä. Info on tarkoitettu muillekin vuositasoille kuin vain abeille. Koe kampus Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto järjestävät mittavat yliopisto-opiskeluun johdattavat päivät, jolloin voit vierailla monilla kampuksilla (= yliopistoalueilla) ja tutustua eri koulutusohjelmiin. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen (päättyi 7.10.). Toivottavasti olet ollut kuulolla, kun tuosta ilmoittautumisajasta on tiedotettu! Tapahtuman ohjelma nähtävissä osoitteessa Abien jatko-opintopäivät Abien jatko-opintopäivää vietetään koulussamme. Ensimmäisen oppitunnin jälkeen abiturientit pääsevät tutustumaan koululla kahteen esittelyyn seuraavista: yo-pohjainen ammatillinen koulutus, musiikkialan opinnot, oppisopimuskoulutus, avoin ammattikorkea, avoin yliopisto, yo-kirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistautuminen ja kansainväliset opiskelumahdollisuudet. Lounaan jälkeen siirrytään iltapäivän tutustumiskohteeseen, joita ovat: Helsingin yliopiston oikeustieteellinen, valtiotieteellinen, käyttäytymistieteellinen, matemaattisluonnontieteellinen, humanistinen (historia tai yleinen kirjallisuustiede, musiikki, estetiikka ja teatteritiede) tai farmasian tiedekunta, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, teknillinen korkeakoulu tai taideteollinen korkeakoulu, teatterikorkeakoulu, maanpuolustuskorkeakoulu, ammattikorkeakoulutus: tradenomiopinnot, sosiaali- ja terveysala, kulttuuriala, tekninen ala, restonomi- ja liikunnanohjaajakoulutus. Jatko-opintopäivään ilmoittaudutaan Wilmassa kuin viimekin vuonna. Ilmoittautuminen tehdään syyslomaan mennessä. Lisätietoja RO-tuokioissa sekä opinto-ohjaajilta.

7 Studia-messut Messuilla saat kattauksen lähes kaikesta mahdollisesta lukion jälkeisestä koulutuksesta. Myös ulkomaisia opiskelumahdollisuuksia on vuosi vuodelta enemmän tarjolla. Jos et vielä tiedä, mitä haluat lukion jälkeen, tarjoavat messut monia virikkeitä jatko-opintosuunnitelmiin. Messuille pääsee Suomen Lukiolaisten liiton kortilla ilmaiseksi ja vähintään 10 hengen ryhmät alennuksella, mikäli liput ovat tilattu opon kautta mennessä. Ks. tarkemmin Ole aktiivinen ja osallistu! Syksy on jatkokoulutustapahtumien sesonkiaikaa. Kaikista tapahtumista lisätiedot opoilta. KANSAINVÄLISTÄ TOIMINTAA: Comenius-projekti ARTE ART ROCKS THROUGHOUT EUROPE Ensimmäinen hankekokous pidetään Löningenissä, Saksassa. Matkalle osallistuu 7 opiskelijaa ja kaksi opettajaa. Comenius-projektiin osallistuu seitsemän koulua seitsemästä eri valtiosta, joissa vieraillaan vaihtuvien teemojen tiimoilta. Tulevista teemoista, kohdemaista sekä hakemisesta Comenius-projektiin tiedotetaan lukuvuoden aikana opiskelijoille Wilman kautta. Yhteyshenkilö: Jussi Yli-Vakkuri. Tähtitiedettä Kanarian saarilla! Kahdeksan vaskivuorelaista fysiikkaa opiskelevaa abiturienttia lähtevät marraskuussa La Palman saarelle tekemään havaintoja NOT -avaruusteleskoopilla. Tämä matka on osa tiedekoulua, jonka tavoitteena on antaa lahjakkaille ja innostuneille fysiikan opiskelijoille mahdollisuus osallistua tieteellisen tutkimuksen koko prosessiin aina havaintojen tekemisestä tulosten analysointiin ja tieteellisen raportin laatimiseen. Nordic Optical Telescope on halkaisijaltaan 2,5 metrinen peiliteleskooppi ja sillä havainnoidaan avaruutta näkyvän valon ja infrapunasäteilyn alueella. NOT on tärkeä havaintoväline pohjoismaiden tähtitieteilijöille ja on hienoa, että olemme saaneet kaksi havaintoyötä suomalaisten lukiolaisten käyttöön. Seuraava NOT -tiedekoulu järjestetään ensi lukuvuonna. Lisätietoja: Markku Parkkonen.

8 TULE MUKAAN KANSAINVÄLISTYMÄÄN: Tulossa kansainvälinen teatteriprojekti! Vaskivuoren lukio lähtee mukaan Pan European -verkoston teatteriprojektiin. Osallistumme huhtikuuta 2013 teatteriviikolle Ateenassa. Mukana tiimit isäntämaa Kreikan lisäksi Tanskasta, Tsekkeistä ja Romaniasta. Teema : Like, poke, request, ignore: making friends in the global community. Kiinnostaako? Haemme viittä innokasta opiskelijaa teatteritiimiimme. Katso hakuohjeet Fronterista (musiikin huone -> PEEP Theatre Week). Hakemuksen tulisi olla Susanna Metsälän lokerossa viimeistään perjantaina Lisätietoja: Fronter, teatteriopettaja Susanna Metsälä tai PEEP-koordinaattori Virpi Kantonen. Rotary vaihto-opiskelijaksi lukuvuonna ? Jos olet kiinnostunut vaihto-opiskelijavuodesta Myyrmäen Rotaryklubin kautta, käy katsomassa lisätietoa ja jätä vapaamuotoinen hakemuksesi lokakuun loppuun mennessä rehtori Eira Kasperille. Myös kesävaihto tai leirivaihto ovat mahdollisia. ORELO ER-KORVATULPPIA KOULUN KAUTTA Orelon ER korvatulppia saatavana ryhmätilauksena koulun kautta. Hinta on 154 (normaalisti n. 200 ). Maksu ja ilmoittautuminen kansliaan ke mennessä. Valokset tulppia varten otetaan ti klo musiikkiluokassa. Valmiit tulpat saa n. kuukauden kuluttua valosten ottamisesta. HUOM! Korvat kannattaa puhdistaa/huuhdella pari päivää ennen valosten ottamista. Hinnat sisältävät valosten ottamisen, toimituksen, vuoden istuvuustakuun ja kahden vuoden materiaalitakuun. Yksilölliset -kuulosuojainmallit vaimentavat tasaisesti kaikilla taajuuksilla (vaimennus valittavissa 9dB, 15dB ja 25dB). ER-mallit sopivat henkilöille, joille on ensiarvoisen tärkeää kuulla ääntä luonnollisesti vaimennettuna, vääristämättä esim. Muusikoille. Lisätietoja: tai Pekka Rautiolta. SYYSLOMA Syyslomaa vietetään lukiossamme to ma Mukavaa syyslomaa kaikille!

9 SUOMEN KANTAESITYS VASKIVUOREN LUKION MUSIKAALI 2013: SONDHEIM LAURENTS ANYONE CAN WHISTLE KAIKKIHAN VIHELTÄÄ Se ihan tavallinen tarinako? Ei todellakaan! Anyone Can Whistle kertoo riemastuttavan järjenvastaisen tarinan konkurssikypsästä kaupungista, korruptoituneesta kaupunginhallinnosta, kireästä mielisairaanhoitajasta, mahdollisesta valetohtorista, ahneudesta, huijauksista, hulluudesta ja rakkaudesta. Anyone Can Whistle hukuttaa draaman säännöt, soveliaisuuden rajat ja terveen järjen konfettisateeseen! Mikä voisi pelastaa tämän kaupungin? Tarvitaan ihme... OHJAUS Elina Kilkku, MUSIIKINJOHTO Mika Karhunen, KOREOGRAFIA Moona Nevalainen NÄYTÖKSET Torstai 10.1 klo 19 Perjantai 11.1 klo 19 Lauantai 12.1 klo 19 Sunnuntai 13.1 klo 15 Tiistai 15.1 klo 19 Torstai 17.1 klo 19 Perjantai 18.1 klo 19 Lauantai 19.1 klo 14 Lauantai 19.1 klo 19 Sunnuntai 20.1 klo 15 NÄYTÖKSET KOULULAISRYHMILLE Perjantai 11.1 klo 13 Maanantai 14.1 klo 13 Tiistai 15.1 klo 13 Keskiviikko 16.1 klo 13 Torstai 17.1 klo 13 Perjantai 18.1 klo 13 Maanantai 21.1 klo 10 Esitykset Vantaan Konserttitalo Martinuksessa, Martinlaaksontie 36, Vantaa LIPUT 25/13 Lippupisteestä puh , 1,97/min + pvm/klo 7-22 Lipun hintaan lisätään toimituskulut alk. 2,50. Palvelumaksu 1 sisältyy hintaan. Tapahtumanumero R-kioskilla:

10 Liput matineanäytöksiin á 5 myydään vain koululaisryhmille Vaskivuoren lukion kansliasta, puh tai ritva.rasanen@vantaa.fi Esitystä suositellaan yläasteikäisille ja sitä vanhemmille katsojille. Alennettuun lippuun ovat oikeutettuja opiskelijat, työttömät, varusmiehet ja pyörätuolilla liikkuvat. Pyörätuolin saattaja ja sylissä istuvat lapset ilmaiseksi. Ryhmälippualennuksen saavat yli 20 henkilön ryhmät normaalihintaisesta lipusta. VASKIVUOREN LUKION/ VASKIVUOREN LUKION MUSIIKKISEURA RY:N TUOTANTO This amateur production is presented by arrangement with JOSEF WEINBERGER LTD. on behalf of MUSIC THEATRE INTERNATIONAL of NEW YORK.

ENSI LUKUVUODEN TYÖAJAT PÄÄTETTY HYVÄÄ JOULULOMAA MUSIKAALIN ESITE *******************************************************************************

ENSI LUKUVUODEN TYÖAJAT PÄÄTETTY HYVÄÄ JOULULOMAA MUSIKAALIN ESITE ******************************************************************************* Vaskivuoren lukion tiedote nro 3 4.12.2012. Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen lehtori Hanna

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

Ilmestymispäivä 14.8.2012. Vaskivuoren lukion tiedote nro 1 14.8.2012

Ilmestymispäivä 14.8.2012. Vaskivuoren lukion tiedote nro 1 14.8.2012 Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen lehtori Hanna Pohjonen. Jaksojen aikana yksittäisiä tiedotusasioita

Lisätiedot

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8.

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ELOKUU pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ma 11.8. ti 12.8. ke 13.8. lukuvuoden aloitus klo 9.00 liikuntasalissa,

Lisätiedot

Lukuvuoden aikataulu. Elokuu Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo ?? Mahdollinen Abitti -kertaus

Lukuvuoden aikataulu. Elokuu Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo ?? Mahdollinen Abitti -kertaus ABIT 2018-2019 Lukuvuoden aikataulu Elokuu 28.8. Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo 12.25-12.45?? Mahdollinen Abitti -kertaus Syyskuu 4.9. Abien 100 päivää teema, päivänavaus, musiikkia välitunneilla

Lisätiedot

Valtakunnallinen puheviestinnän päättökoe abeille

Valtakunnallinen puheviestinnän päättökoe abeille R O T 3.2.2015 1. Penkkaripäivän ja Vanhojen päivän ohjelmat https://www.jao.fi/fi/jyvaskylan-lukiokoulutus/jyvaskylan-lyseonlukio/ajankohtaista/kalenteri?p_wxnmqrtu=2#wxnmqrtu Valtakunnallinen puheviestinnän

Lisätiedot

YO-INFO 13.5.2014 KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO. Rehtori Mika Strömberg 14.5.2014

YO-INFO 13.5.2014 KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO. Rehtori Mika Strömberg 14.5.2014 YO-INFO 13.5.2014 Rehtori Mika Strömberg KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO - ensi lukuvuonna: valmistelu + koe + palautus - järjestys: 7 1 2 3 4 5 6 1 lv. 2014-2015 VALINNAT - kurssitarjottimen eka versio valmistui

Lisätiedot

HATANPÄÄN LUKIO LUKUVUODEN KALENTERI (päivitetty ) JAKSO 1: KE PE

HATANPÄÄN LUKIO LUKUVUODEN KALENTERI (päivitetty ) JAKSO 1: KE PE HATANPÄÄN LUKIO 2016-2017 LUKUVUODEN KALENTERI (päivitetty 4.4.2017) JAKSO 1: KE 10.8.2016 PE 30.9.2016 ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI 10.45-11.10; YO-info 13- ke 10.8 1. koulupäivä. Uudet

Lisätiedot

Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2014 2015. Lukuvuosikalenterista löytyvät lukion päivittäiset tapahtumat.

Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2014 2015. Lukuvuosikalenterista löytyvät lukion päivittäiset tapahtumat. Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2014 2015 Lukuvuosikalenterista löytyvät lukion päivittäiset tapahtumat. 1 1. jakso: 7.8. 26.9. 6. 7. 14-ryhmät kouluun klo 9.45 13-, 12- ja11- ryhmät: ryhmänohjaus klo

Lisätiedot

Jos haluat keskustella aikuisen kanssa Kauhajoen tapahtumista

Jos haluat keskustella aikuisen kanssa Kauhajoen tapahtumista Tiedote nro 3 7.10.2008 Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa puh. 09 8393 5193 eira.kasper@vantaa.fi Jos haluat keskustella aikuisen kanssa Kauhajoen tapahtumista Kauhajoen tapahtumat tiistaina 23.9.

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 21.10.2015 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

ELOKUU. to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8.

ELOKUU. to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8. ELOKUU to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8. ma 12.8. lukuvuoden aloitus klo 9.00 liikuntasalissa, ryhmänohjaukset

Lisätiedot

Lukioiden TVT-koulutusesite Kevät 2013

Lukioiden TVT-koulutusesite Kevät 2013 Lukioiden TVT-koulutusesite Kevät 2013 Sivistystoimi Nuoriso- ja aikuiskoulutus Aika Teema Paikka Kohderyhmä Ilmoittautuminen Tammi-helmikuu 17.1. klo 13.15 15.30 Symboliset laskimet Martinlaakson lukio

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Selostus Juha Nurmi tulee pyytämään lausuntoa nuorisovaltuustolta, koskien koulujen työ-

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Huoltajakyselyn tuloksia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 16.4.2019 Toisen vuosikurssin

Lisätiedot

Tervetuloa Vihdin lukioon!

Tervetuloa Vihdin lukioon! Tervetuloa Vihdin lukioon! RO-ryhmä Lukiossa opiskelijat jaettu 6 ryhmään sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. RO-ryhmä opiskelee ykkösjaksossa samat kurssit yhtenä ryhmänä. RO opettaa omaa ryhmäänsä

Lisätiedot

ABI-ryhmille Ylioppilaslehti Abien ryhmänohjaajat jakavat Ylioppilaslehden ryhmälleen (opoilta).

ABI-ryhmille Ylioppilaslehti Abien ryhmänohjaajat jakavat Ylioppilaslehden ryhmälleen (opoilta). Jakoon Kastellin oma Osukki ja kutsu toimittajakuntaan Ryhmänohjaajat vievät (kahviosta) omalle ryhmälleen noin 10 kpl syksyn Osukki-lehteä. Kimppalehtiä on tarkoitus kierrättää kavereiden kesken. Osukin

Lisätiedot

1. jakso (37 työpäivää) ma ti ke to pe koontiviikko Uusinta Kalenteri versio

1. jakso (37 työpäivää) ma ti ke to pe koontiviikko Uusinta Kalenteri versio 1. jakso Uusintakokeet 28.8. 1. vuositason vanhempainilta 1.9. Ylioppilaskirjoitukset 12.9.-3.10. Uusinta 28.8. Kalenteri versio 4.7.2017 10.8. - 29.09.2017 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koontiviikko 21.9.

Lisätiedot

Vaskivuoren lukion tiedote nro 2 tiistaina 8.10.2013

Vaskivuoren lukion tiedote nro 2 tiistaina 8.10.2013 Vaskivuoren lukion tiedote nro 2 tiistaina 8.10.2013 Vaskivuoren lukion tiedote ilmestyy joka jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedottaja, biologian ja maantieteen

Lisätiedot

Elokuu Viikko 33 Jakso 1 11 Maanantai 12 Tiistai 13 Keskiviikko 14 Torstai 15 Perjantai 16 Lauantai 8.05-9.20. RO juniorit 8.05. WILMA 14A v05 /KLm

Elokuu Viikko 33 Jakso 1 11 Maanantai 12 Tiistai 13 Keskiviikko 14 Torstai 15 Perjantai 16 Lauantai 8.05-9.20. RO juniorit 8.05. WILMA 14A v05 /KLm Elokuu Viikko 33 Jakso 1 11 Maanantai 12 Tiistai 13 Keskiviikko 14 Torstai 15 Perjantai 16 Lauantai 9.30-10.45 4 7 7 1 2 6 11.25-12.40 ruokailut 5 1 4 12.50-14.05 17 Sunnuntai VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

Lisätiedot

RUB4.1 MPA (13, Semi Laine abeista ollut jo ÄI9.1 MMP (16)

RUB4.1 MPA (13, Semi Laine abeista ollut jo ÄI9.1 MMP (16) 100-v juhlaviikko / Lukio Maanantai 28.9. Klo 10:00 oppilaiden koulupäivä alkaa, siitä eteenpäin normaalin lukujärjestyksen mukaisesti alla mainituin poikkeuksin: Juhlalehti jaetaan ensimmäisellä oppitunnilla.

Lisätiedot

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta 28.9.2017 Ryhmä 16X Tärkeitä asioita kakkosella 1/3 Opintojen seuranta onnistuu parhaiten Wilman kautta. Huom! Huoltajan Wilma-tunnukset ovat voimassa siihen

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 33 Jakso 1 10 Maanantai 11 Tiistai 12 Keskiviikko 13 Torstai 14 Perjantai 15 Lauantai 9.30-10.45 4 7 7 1 2 6 11.25-12.40 ruokailut 5 1 4 12.50-14.05 16 Sunnuntai VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

Lisätiedot

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11 1. jakso 11.8. - 30.9.15 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 22.9. - 30.9. 7 1 4 5 3 Uusintakokeet 24.8. ja 31.8. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. Ylioppilaskirjoitukset 7.9.-28.9. 6 1 3 2 4 5 6 2

Lisätiedot

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30 Tärkeitä termejä Perjantai 9.30-11.30 Oppitunti: 75 minuuttia 1. 8.00-9.15 2. 9.30-10.45 3. 4. oppitunti alkuosa klo 10.55 11.40 ruokailu klo 11.40 12.25 oppitunti jälkiosa klo 12.25 12.55 oppitunti klo

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Lisää teksti napsauttamalla Abien ryhmänohjaus ke 9.8.2017 Opiskelijailmoituslomake Tarkista, että tietosi pitävät paikkansa ja korjaa tarvittaessa vanhat tai virheelliset

Lisätiedot

to 3.9. lyhyen matematiikan preliminäärikoe pe 4.9. syksyllä kirjoitettavien yo-aineiden kurssien oltava kunnossa; ro-tuokio

to 3.9. lyhyen matematiikan preliminäärikoe pe 4.9. syksyllä kirjoitettavien yo-aineiden kurssien oltava kunnossa; ro-tuokio LUKUVUOSI 2015-2016 VKO 34 ma 17.8. opettajien VESO-päivä klo 9-15 ti 18.8. opiskelijat tulevat kouluun: 12-14-ryhmät klo 9.30 ja 15-ryhmät klo 10.00 ke 19.8. ilmaisun esittely to 20.8. kouluvalokuvaus

Lisätiedot

ABI-INFO. ke , klo

ABI-INFO. ke , klo ABI-INFO ke 26.10.2017, klo 9.00-9.30 Kevään 2018 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen ke 22.11.2017 mennessä Mikäli tulokset eivät ole tulleet tähän mennessä, on kokelaalla oikeus ilmoittautua tulosten saapumisen

Lisätiedot

Vaskivuoren lukio, lv 2008-2009, 1. jakso

Vaskivuoren lukio, lv 2008-2009, 1. jakso Vaskivuoren lukio, lv 2008-2009, 1. jakso vk 33 11.8 ma Opettajien OS I klo 9-15 12.8 ti Lukuvuoden avajaiset klo 10 ykköset ja klo 11 muut, klo 17 musiikkiaineiden opettajien kokous klo 15 tanssilukiolaisten

Lisätiedot

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2016-2017 LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELU Palauta mieleesi omat esivalintasi. Ne eivät näy Wilmassa, joten sinun on pitänyt laittaa ne itsellesi ylös. Jos tarvitset oman valintakorttisi,

Lisätiedot

2015-2016. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015. Kouvolan Yhteislyseo

2015-2016. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015. Kouvolan Yhteislyseo Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

YO-info Sotungin lukio ja etälukio

YO-info Sotungin lukio ja etälukio YO-info Sotungin lukio ja etälukio TI 22.1.2019 Opinto-ohjaaja Elina Korkea-aho Osallistumisoikeus yo-tutkintoon - Osallistumisoikeus kevään ylioppilaskokeisiin edellyttää, että tutkintoaineesta on saatu

Lisätiedot

Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta. Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot

Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta. Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot Ylioppilastutkinnosta ja sen hajauttamisesta Tavoitteellinen opiskelu ja jatko-opinnot 2. vuositason vanhempainilta 0 Pohjois-Tapiolan lukio Rehtori Sinikka Luoma, sinikka.luoma@espoo.fi Opinto-ohjaaja,

Lisätiedot

Abiturienttien vanhempainilta. KESKIVIIKKO 11.11.2015 klo 17.30 Rehtori Sinikka Luoma Opinto-ohjaaja Matti Iivanainen

Abiturienttien vanhempainilta. KESKIVIIKKO 11.11.2015 klo 17.30 Rehtori Sinikka Luoma Opinto-ohjaaja Matti Iivanainen Abiturienttien vanhempainilta KESKIVIIKKO 11.11.2015 klo 17.30 Rehtori Sinikka Luoma Opinto-ohjaaja Matti Iivanainen AIKATAULUA ABEILLE Kurssit (vähän pakollisia, syventävät, soveltavat, kertaukset) 75

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 13.10.2016 13.10.2016 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11 1. jakso 11.8. - 30.9.15 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 22.9. - 30.9. 7 1 4 5 3 Uusintakokeet 24.8. ja 31.8. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. Ylioppilaskirjoitukset 7.9.-28.9. 6 1 3 2 4 5 6 2

Lisätiedot

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1.

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1. Ajankohtaista Taidelukioviikko.. 5.. Lopputyönäyttely Muutos.. alkaen, näyttelyyn voi tutustua koulupäivien aikana 8.. saakka Promenadikonsertti ti.. klo 8:0 Melartinsalissa, vapaa pääsy, ohjelma 0 Kevyen

Lisätiedot

ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila

ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila LIEKSAN LUKIO 12.1.2015 ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila ti 27.1. Äidinkieli 8-14 alakoulun sali ke 28.1. Pitkä kieli; englanti 8-14 201 to 29.1. YH, KE, TE, GE 8-14 201

Lisätiedot

ALOITUS S2015 II-tutkinto

ALOITUS S2015 II-tutkinto ALOITUS S2015 II-tutkinto 12.8.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio YHDISTELMÄTUTKINTO Suoritetaan yhtä aikaa ammatillisia opintoja sekä lukio-opintoja ammatillinen

Lisätiedot

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015. Rehtori Mika Strömberg

II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015. Rehtori Mika Strömberg II VUOSIKURSSIN VANHEMPAINILTA 22.4.2015 Rehtori Mika Strömberg LUKIOKOULUTUKSEN TAVOITTEET Lukiokoulutuksen tavoitteena on tukea opiskelijoiden kasvamista hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 32 Jakso 1 5 Maanantai 6 Tiistai 7 Keskiviikko 8 Torstai 9 Perjantai 10 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05 11

Lisätiedot

TIEDOTE 3, lukuvuosi 2015-2016

TIEDOTE 3, lukuvuosi 2015-2016 TIEDOTE 3, lukuvuosi 2015-2016 Vaskivuoren lukion tiedote numero 3 (1.12.2015). Tiedote ilmestyy jokaisen jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedotusvastaava, lehtori

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Yli 500 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015. Rehtori Mika Strömberg

YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015. Rehtori Mika Strömberg YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015 Rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2016? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS Lukio-opinnot yhteensä vähintään 75

Lisätiedot

ERASMUS KOULUISSA 12.9.2013. Stefano De Luca Eurooppalainen Suomi ry

ERASMUS KOULUISSA 12.9.2013. Stefano De Luca Eurooppalainen Suomi ry ERASMUS KOULUISSA Eurooppalainen Vapaaehtoispalvelu - EVS volunteers 18-30 v. nuori tulee Suomeen vapaaehtoispalveluun suomalaiselle yleishyödyllisille organisaatioille (esim. järjestöjä, kunnallisia toimijoita,

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 25.10.2017 25.10.2017 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

YO-INFO S2017 ILMOITTAUTUMINEN rehtori Mika Strömberg

YO-INFO S2017 ILMOITTAUTUMINEN rehtori Mika Strömberg YO-INFO S2017 ILMOITTAUTUMINEN 8.5.2017 rehtori Mika Strömberg YLIOPPILAS (KEVÄT 2018?) LUKION KURSSIT (LUKION PÄÄTTÖTODISTUS) AMMATTIOPISTON KURSSIT (AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO) YLIOPPILASKIRJOITUKSET

Lisätiedot

ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI ; YO-info 13-

ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI ; YO-info 13- HATANPÄÄN LUKIO 2016-2017 LUKUVUODEN KALENTERI (päivitetty 16.9.2016) JAKSO 1: KE 10.8.2016 PE 30.9.2016 ti 9.8. Opettajien työpäivä ti 6.9. ROTOVI 10.45-11.10; YO-info 13- ke 10.8 1. koulupäivä. Uudet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3815/12.01.00/2014 177 Lukuvuoden 2015-2016 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa

Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI 14.8.2018 Tervetuloa! Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto > Ammatillista perustutkintoa opiskeleva voi suorittaa osan perustutkintoon kuuluvista

Lisätiedot

HATANPÄÄN LUKION PÄIVITTYVÄ KALENTERI LUKUVUODELLE 2015-16 1.12.2015

HATANPÄÄN LUKION PÄIVITTYVÄ KALENTERI LUKUVUODELLE 2015-16 1.12.2015 HATANPÄÄN LUKION PÄIVITTYVÄ KALENTERI LUKUVUODELLE 2015-16 1.12.2015 1. jakso 11.8.2015-1.10.2015 ma 10.8. tutorit koululla klo 14 ti 11.8. uudet opiskelijat klo 9, muut klo 10, ryhmänohjaus klo 10.45-13.30

Lisätiedot

MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO

MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO MIKKELIN ETÄ- JA AIKUISLUKIO OPAS kahden tutkinnon opiskelijoille 2015 2016 Mikkelin etä- ja aikuislukio Päämajankuja 4 50100 Mikkeli Toimisto ma-to klo 9-17 ja pe 8-14.45 Päämajankuja 4, 3. krs. puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 28.09.2016 Sivu 1 / 1 3739/2016 12.01.00.00 151 Lukuvuoden 2017-2018 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 19.4.2017 Toisen vuosikurssin vanhempainilta Yleisiä

Lisätiedot

to Ryhmänohjaus: 18-, 17-, 16- ja 15AB-ryhmät: klo tutkinnon opiskelijoiden aloitusinfo klo 9.30 auditoriossa: jatkavat ryhmät

to Ryhmänohjaus: 18-, 17-, 16- ja 15AB-ryhmät: klo tutkinnon opiskelijoiden aloitusinfo klo 9.30 auditoriossa: jatkavat ryhmät Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2018 2019 opiskelijoille 1. jakso: ke 8.8. pe 28.9.2018 32 ke 8.8.18 Tutorit paikalle klo 8.15 18-ryhmien ryhmänohjaus klo 9.00 14.00 to 9.8.18 Ryhmänohjaus: 18-, 17-,

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 32 Jakso 1 6 Maanantai 7 Tiistai 8 Keskiviikko 9 Torstai 10 Perjantai 11 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05 12

Lisätiedot

Ajankohtaista 5. jaksossa

Ajankohtaista 5. jaksossa Jaksovinkit on Oulun aikuislukion jaksotiedote, joka julkaistaan aikuislukion kotisivulla koeviikolla ennen seuraavan jakson aloitusta. Jaksovinkeissä on infoa tulevan jakson lukiokursseista sekä ajankohtaisista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 25.09.2013 Sivu 1 / 1 4015/12.01.00/2012 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Marjo Tuoriniemi,

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 32 Jakso 1 8 Maanantai 9 Tiistai 10 Keskiviikko 11 Torstai 12 Perjantai 13 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05

Lisätiedot

1. JAKSO ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin.

1. JAKSO ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin. 1. JAKSO 12.8. 3.10.2016 ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE 12.8. Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin. Viikko 33 MA 15.8. Opiskeluhuoltoryhmä käy esittäytymässä 1. ryhmissä. TI 16.8. KE

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2015 Sivu 1 / 1 3991/12.01.00/2015 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Huoltajailta 17

Huoltajailta 17 17.10.2017 Huoltajailta 17 17 huoltajailta 17:00-18:00 Kahvit ruokalassa, opiskelijakunta 18:00-19:35 Ryhmänohjaajan tunti kotiluokissa 17A 301 17B 202 17C 407 17D 401 17E 208 17F 408 17G 307 Mika Rissanen

Lisätiedot

Healthy European Youth. Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015

Healthy European Youth. Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015 Healthy European Youth Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015 Tervetuloa Info-iltaan! Illan kulku: - Kahvitarjoilu - rehtorin puheenvuoro Eija Paukkuri - Erasmus-tiimi esittäytyy - viikon ohjelma

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

LV 1718 alkaa

LV 1718 alkaa 15 LV 1718 alkaa 10.8.2017 Lukio-opinnot Suoritettava 75 kurssia joista pakollisia 47/51 ja valtakunnallisia syventäviä 10 Mikä on kurssitilanteesi lukuvuoden alkaessa? Sinulla pitäisi olla >60 kurssia,

Lisätiedot

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax 23.8.2011 Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax Helsingin medialukio Helsingin medialukio PL 3512 Moisiontie 3 Telefax 00099 Helsingin kaupunki 00730 Helsinki (09) 310 82918 (09) 310 82926 YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016 RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016 Lukujärjestyksen suunnittelu Palauta mieleesi omat esivalintasi. Ne eivät näy Wilmassa, joten sinun on pitänyt laittaa ne itsellesi ylös. Jos tarvitset oman valintakorttisi,

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA Liite UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015 Lukuvuosi _2015-2016 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 136 käytössä 136 opiskelijamäärä vuosiluokittain

Lisätiedot

TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa

TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa VASKIVUOREN LUKION TIEDOTE nro 3 Virtatie 4, 01600 Vantaa Puh. 09 8393 5634 eira.kasper@vantaa.fi www.vantaa-vaskivuori.fi Käytä varattu aikasi! 20.10.2009 Aivan liikaa opiskelijat jättävät käyttämättä

Lisätiedot

OPS-kommentointi. 1. Nimi tai taho: Avoimet vastaukset: Nimi - Marja-Liisa Mikkola. Vastaajien määrä: 1. Anonyymi. Nimi

OPS-kommentointi. 1. Nimi tai taho: Avoimet vastaukset: Nimi - Marja-Liisa Mikkola. Vastaajien määrä: 1. Anonyymi. Nimi OPS-kommentointi 1. Nimi tai taho: Anonyymi 1 Nimi Avoimet vastaukset: Nimi - Marja-Liisa Mikkola 2. Mitä osiota kommentti koskee? Kirjoita kommenttisi oikealla olevaan ruutuun. Mitä osiota kommentti koskee?

Lisätiedot

Ohjaus vuosiluokittain 1. vuosikurssi

Ohjaus vuosiluokittain 1. vuosikurssi Ohjaus vuosiluokittain 1. vuosikurssi Mitä? Kuka vastaa? Mitä tapahtuu? Milloin? n tuokiot Koulun säännöt ja toimintatavat Lukio-opintoihin perehdyttäminen Ryhmäytymisen tukeminen Lukio-opintojen kannalta

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 17:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 17:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. 10:15 Työskentely puutarha-alalla

Lisätiedot

Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille, syksy 2017

Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille, syksy 2017 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta Kasvatustieteiden laitos / Erityispedagogiikka Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille,

Lisätiedot

PYHÄJOEN LUKION TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016

PYHÄJOEN LUKION TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 PYHÄJOEN LUKION TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 1. Opetuksen yleinen järjestäminen Lukiokoulutusta järjestetään ja kehitetään edelleen lukiolain kasvatustavoitteiden ja opetussuunnitelman pohjalta painottaen

Lisätiedot

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45 20.1.2012 Ylioppilaskirjoitukset, 2012K 1. YO-tutkinnosta lyhyesti Hajautus Tutkinnon voi suorittaa kerralla tai hajauttaa enintään kolmeen peräkkäiseen suorituskertaan, esim. S2011, K2012, S2012. Oikeus

Lisätiedot

OPISKELUJAKSOJEN KALENTERIT JA TUNTIKAAVIO

OPISKELUJAKSOJEN KALENTERIT JA TUNTIKAAVIO OPISKELUJAKSOJEN KALENTERIT JA TUNTIKAAVIO VKO PÄIVÄ I JAKSO to 9.8. pe 28.9.2018 (37 päivää) 32 to 9.8 Koulu alkaa klo 9 pe 10.8. Ykkösten ryhmäytymispäivä Mustasaaressa 33 ma 13.8. ti 14.8. Koulurauhan

Lisätiedot

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 1 TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 Tervetuloa takaisin musiikkiopiston opintojen pariin kesätauon jälkeen. Tervetuloa mukaan musiikkiopiston toimintaan myös kaikki uudet oppilaat ja heidän vanhempansa. Seuraavassa

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 10.06.2015 15:43 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 10.06.2015 15:43 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 Maanantai 31.08. Tiistai 01.09. Keskiviikko 02.09. Torstai 03.09. Perjantai 04.09. Lauantai 05.09. Sunnuntai 06.09. 09:00 Palmu Riina C TVT2 Yritystoiminnan

Lisätiedot

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan yleistä 2. vuositason opiskelijoista yo-tutkinto abivuosi opinto-ohjaus ja jatko-opintoihin pyrkiminen mahdollisuus tutustua sähköisiin kokeisiin luokassa 2O Missä mennään?

Lisätiedot

OPISKELUJAKSOJEN KALENTERIT JA TUNTIKAAVIO

OPISKELUJAKSOJEN KALENTERIT JA TUNTIKAAVIO OPISKELUJAKSOJEN KALENTERIT JA TUNTIKAAVIO VKO PÄIVÄ I JAKSO to 8.8. pe 27.9.2019 (37 päivää) 32 to 8.8 Koulu alkaa klo 9 pe 9.8. 33 ma 12.8. Koulurauhan julistaminen klo 9.30 sisäpihalla ti 13.8. Lukion

Lisätiedot

KURSSIEN ESIVALINTA LUKUVUODELLE

KURSSIEN ESIVALINTA LUKUVUODELLE KURSSIEN ESIVALINTA LUKUVUODELLE 2017-2018 on tärkein lukiolaisen vaikuttamisen työkalu seuraavan lukuvuoden kurssitarjotin kootaan kurssien esivalinnan antamien tietojen pohjalta tapahtuu tammi-helmikuussa

Lisätiedot

YO-INFO LUMON LUKIO. Marianna Sydänmaanlakka, rehtori TIISTAINA

YO-INFO LUMON LUKIO. Marianna Sydänmaanlakka, rehtori TIISTAINA YO-INFO LUMON LUKIO TIISTAINA 22.1.2019 Marianna Sydänmaanlakka, rehtori Osallistumisoikeus yo-tutkintoon -Osallistumisoikeus KEVÄÄN ylioppilaskokeisiin edellyttää, että tutkintoaineesta on saatu kaikkien

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo Koulutulokkaiden vanhempainaamu Tiistai 15.5.2018 klo 8.30-10 TERVETULOA! WELCOME! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 683 oppilasta 36 luokkaa

Lisätiedot

Tiistain uusintaan ilmoittautuminen Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta.

Tiistain uusintaan ilmoittautuminen Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta. ROT 21.4.2015 1. UUSINTA 28.4. Tiistain 28.4. uusintaan ilmoittautuminen 17.4. - 26.4. Uusintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta. 2. Eurooppa-päivä Lyseon Harjun toimipisteellä 11.5. Vietämme koko Lyseon

Lisätiedot

OPISKELUJAKSOJEN KALENTERIT JA TUNTIKAAVIO

OPISKELUJAKSOJEN KALENTERIT JA TUNTIKAAVIO OPISKELUJAKSOJEN KALENTERIT JA TUNTIKAAVIO VKO PÄIVÄ I JAKSO to 10.8. pe 29.9.2017 (37 päivää) 32 to 10.8 Lukio aloittaa klo 9 pe 11.8. 33 ma 14.8. ti 15.8. ke 16.8. RO-tuokio, ykkösten ryhmäytymispäivä

Lisätiedot

Lukio alkaa

Lukio alkaa 17 Lukio alkaa 10.8.2017 Mitä Kuuluu? Mitä lukio tuo tullessaan? Uudet kaverit Uudet toimintatavat Valitset itse opintosi Kotitöitä Tee töitä tasaisesti, priorisoi Anna itsellesi oikeus lukea - päivittäin

Lisätiedot

TIEDOTE 5, lukuvuosi 2015-2016

TIEDOTE 5, lukuvuosi 2015-2016 TIEDOTE 5, lukuvuosi 2015-2016 Vaskivuoren lukion tiedote numero 5 (12.4.2016). Tiedote ilmestyy jokaisen jakson ensimmäisenä tiistaina. Sen toimittamisesta huolehtii lukiomme tiedotusvastaava, lehtori

Lisätiedot

T A M P E R E E N A IKUISLUKIO

T A M P E R E E N A IKUISLUKIO T A M P E R E E N A IKUISLUKIO ABIN OPAS SYKSY 2016 ilmoittautuminen toukokuu tutkintomaksu kesäkuu abi-info II ke 7.9. ylioppilaskirjoitukset ma 12.9. alkaen syksyn yhteishaku syyskuu korotustentit kirjoitusten

Lisätiedot

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma 2 LUKUVUODEN 2009-10 AIKATAULUT TYÖAIKA Lukuvuosi ke 12..2009 la.6.2010 Syyslukukausi ke 12.. pe 1.12.2009 Syysloma ma 12.10 su 1.10.2009 Joululoma la 19.12.2009 ke 6.1.2010 Kevätlukukausi to.1. la.6.2010

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info Elokuu Viikko 32 Jakso 1 7 Maanantai 8 Tiistai 9 Keskiviikko 10 Torstai 11 Perjantai 12 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Matematiikka YHT2.1. Ma Fyke

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

TET työelämä tutuksi. Juniori kohtaa seniorin

TET työelämä tutuksi. Juniori kohtaa seniorin TET työelämä tutuksi Juniori kohtaa seniorin Työelämä tutuksi TET eli työelämään tutustuminen on yläasteen ja lukion oppilaille järjestettävä opetussuunnitelman mukainen työelämään tutustumisjakso. Sen

Lisätiedot

YO-info K2016 25.1.2016. rehtori Mika Strömberg

YO-info K2016 25.1.2016. rehtori Mika Strömberg YO-info K2016 25.1.2016 rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2016? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS LUKIO-OPINNOT YHTEENSÄ VÄHINTÄÄN 75 KRS - opiskelijan

Lisätiedot

Tiedote nro 4 17.11.2009

Tiedote nro 4 17.11.2009 Tiedote nro 4 17.11.2009 Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa puh. 09 8393 5193 eira.kasper@vantaa.fi Kodin ja koulun yhteistyöpäivä on la 28.11. Vanhemmat ovat tervetulleita klo 10.30, jolloin rehtori

Lisätiedot

Hallintotieteellisen alan kieliopinnot

Hallintotieteellisen alan kieliopinnot Hallintotieteellisen alan kieliopinnot 26.8.2015 Susanna Mäenpää Kielipalvelutkielten opetusta kaikille tiedekunnille Suunnittelee ja toteuttaa tutkintoon vaadittavat kotimaisten ja vieraiden kielten opinnot

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Maaliskuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Maaliskuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Maaliskuu 2017 LUMA TIEDEKERHO LAHDEN PÄÄKIRJASTOSSA Alakoululaisille suunnattu, hauska ja jännittävä LUMA Tiedekerho tiistaisin pääkirjaston lastenosastolla!

Lisätiedot