SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA"

Transkriptio

1 8/ Kaupunginhallitus TID - AIKA kl./klo 15:00-18:35 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 146 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjatarkastajien valitseminen Esityslistan hyväksyminen Talouden seuranta Ranta-asemakaava tilalle 1:34 Apelholmen Lempnäsissä Houtskarissa Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n anomus lainasta tai takauksesta Houtskarin Näsbyn vierassatamatoiminnan kilpailuttaminen Turun seudulliseen joukkoliikenneyhteistyöhön (Föli) liittyminen Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan perustamista koskevan sopimuksen hyväksyminen ja lautakunnan jäsenten/varajäsenten valitseminen Luottokorttien hankkiminen Rolling Images in Business Startup hankerahoitushakemus Tiedonhallinta-asiantuntijan kelpoisuusehdot Luottamustehtävistä vapauttaminen, Monica Hedström-Järvinen Uuden jäsenen ja puheenjohtajan valitseminen kaupunginvaltuuston vaalilautakuntaan Uuden jäsenen valitseminen sivistyslautakuntaan Uuden jäsenen ja puheenjohtajan valitseminen sivistyslautakunnan ruotsinkieliseen jaostoon Uuden henkilökohtaisen varajäsenen valitseminen tarkastuslautakuntaan Kaupunginjohtajan vuosiloma kesällä Tarja Rinteen ym. aloite sota- ja rintamaveteraanien kuntoutusmäärärahan käytön tehostamisesta RKP:n valtuustoryhmän aloite Paraisten puutiaistilanteesta Kaupunginvaltuuston kokouksessa 5. toukokuuta 2015 tehtyjen päätösten täytäntöön paneminen Eri lautakuntien, jaostojen ym. viranomaisten pöytäkirjojen tiedoksi merkitseminen Ilmoitusasiat Ajankohtaiset asiat 323 Det justerade protokollet med anvisning om rättelseyrkande och besvärsanvisning hålls offentligt framlagt i ori ginal i stadshuset i Pargas och som kopior på områdeskontoren i Na gu, Kor po, Houtskär och Iniö. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä alkuperäisenä kaupungintalolla Paraisilla ja jäljennöksenä Nauvon, Korppoon, Houtskarin ja Iniön aluekonttoreissa Ordförande/Puheenjohtaja: Mikael Holmberg

2 8/ Kaupunginhallitus TID - AIKA kl./klo 15:00-18:35 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo NÄRVARANDE LEDAMÖTER - LÄSNÄ OLLEET JÄSENET Holmberg Mikael puheenjohtaja Colliander Cornelius Henriksson Carita Hilke Kaija Järvinen Hanna Karlgren Fabian Koskinen Regina Lundqvist Kurt Nyberg Widar Orell Markku Rinne Tarja ÖVRIGA NÄRVARANDE - MUUT LÄSNÄ OLLEET von Bergmann Andreas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Stolzmann Marianna kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Bergman Ted kaupunginvaltuuston III varapuheenjohtaja (läsnä klo 15:15 lukien, informaatiota Houtskarin terveydenhuollosta) Nygrén Patrik kaupunginjohtaja Avellan Monica kaupunginlakimies Sundqvist Paula sosiaali- ja terveysjohtaja (läsnä klo 15:05-16:01) UNDERSKRIFTER ALLEKIRJOITUKSET Mikael Holmberg Ordförande/Puheenjohtaja Monica Avellan Protokollförare/Pöytäkirjanpitäjä BEHANDLADE ÄRENDEN KÄSITELLYT ASIAT PROTOKOLLET JUSTERAT PÖYTÄKIRJA TARKASTETTU Hanna Järvinen Fabian Karlgren on tarkastanut pöytäkirjan on tarkastanut pöytäkirjan sähköisesti sähköisesti PROTOKOLLET HAR VARIT FRAMLAGT Pargas stad / Paraisten kaupunki on ollut nähtävänä PÖYTÄKIRJA ON OLLUT NÄHTÄVÄNÄ Intygar/Todistaa: Carola Isaksson Ledningens sekr. / Johdon siht.

3 8/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kaupunginhallitus Todettiin, että kokous oli laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen.

4 8/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjatarkastajien valitseminen Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Hanna Järvinen ja Fabian Karlgren.

5 8/ Kaupunginhallitus Esityslistan hyväksyminen Kaupunginhallitus Puheenjohtaja ehdotti, että sosiaali- ja terveysjohtaja Paula Sundqvist informoi kokouksen aluksi Houtskarin kesän 2015 terveyspalveluista. Kaupunginhallitus hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen. Esityslista hyväksyttiin.

6 8/ Kaupunginhallitus Talouden seuranta / /2015 Kaupunginhallitus Valmistelija Talouspäällikkö Svante Nysten, puh Paraisten kaupungin talouden seuranta aineellistuu kolmannesvuosiraporteissa, joista toinen perustuu mukaiseen tilanteeseen ja toinen mukaiseen tilanteeseen, sekä tilinpäätöksessä. Kolmannesvuosiraportti käsittää kunkin vastuualueen määrärahojen käytön ja tavoitteiden toteutumisen seurannan, ulkoisten tulojen toteumat ja tuloslaskelman sekä loppuvuoden ennusteet. Talouden seurantaan sisältyvät myös vuoden aikana toteutettujen investointien toteumataulukot. Raporttiin sisältyy nyt myös rahoituslaskelma. Raportti on kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston seuranta- ja ohjausinstrumentti. Talouden seuranta noudattaa valtuuston hyväksymää talousarvion jäsentelyä. Liite 1 Talouden seuranta Kaupunginhallitus merkitsee saaneensa tiedoksi talouden seurantaraportin. Raportti annetaan tiedoksi tarkastuslautakunnalle ja kaupunginvaltuustolle. hyväksyttiin.

7 8/ Miljönämnden Kaupunginhallitus Ranta-asemakaava tilalle 1:34 Apelholmen Lempnäsissä Houtskarissa 1919/ /2015 Miljönämnden Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä Kaavoituspäällikön sijainen Turkka Michelsson, puh Maanomistajien aloitteesta alueella on käynnistetty ranta-asemakaavan laatiminen, jotta alueelle voidaan rakentaa vapaa-ajan asunto, rantasauna sekä talousrakennuksia. Kaavoitettava alue käsittää kokonaisuudessaan tilan Apelholmen 1:34 Lempnäsissä Houtskarissa Lempnäsin pääsaaren eteläosassa. Ranta-asemakaavan tarkoituksena on osoittaa alueelle erillinen loma-asuntojen korttelialue (RA-1). Alue on osittain kaavoittamaton. Tämä ranta-asemakaava on huomioitava Paraisten kaupungissa tekeillä olevassa Houtskarin yleiskaavassa ja Houtskarin yleiskaavan muutoksessa. Kaavan laatiminen aloitettiin maanomistajan aloitteesta ja toimesta alkuvuodesta Aloituskokous pidettiin kaavan laatijan, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, Varsinais-Suomen Liiton ja Paraisten kaupungin kanssa Luonnosvaiheen osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos ovat olleet nähtävillä alkaen. Kaavaehdotus on nyt valmistunut. Kaavaluonnoksesta ei ole sen vireilläoloaikana jätetty mielipiteitä. Kaavaehdotuksesta pyydetään tarvittavat viranomaislausunnot kaavaehdotuksen nähtävilläoloajan yhteydessä. Vuorovaikutus toteutetaan laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Liite 3. Kaavakartta ja merkkienselitykset 4. Kaavaselostus liitteineen Ympäristölautakunta päättää asettaa julkisesti nähtäville ehdotuksen ranta-asemakaavaksi tilalle Apelholmen 1:34 Lempnäsissä Houtskarissa. Ellei kaavaehdotuksesta sen nähtävilläoloaikana saada sellaisia lausuntoja tai muistutuksia, jotka edellyttäisivät sen muuttamista merkittävästi, esittää ympäristölautakunta kaavan hyväksymistä. hyväksyttiin. _

8 8/ Miljönämnden Kaupunginhallitus Tiedoksianto Kaupunginhallitus, kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta Kaupunginhallitus Valmistelija Kaavoituspäällikön sijainen Turkka Michelsson, puh Apelholmenin ranta-asemakaavaehdotus oli julkisesti nähtävillä Kaavaehdotuksen nähtävilläoloaikana ei jätetty yhtään muistutusta. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen antaman viranomaislausunnon johdosta pidettiin maanomistajan edustajan (= kaavan laatijan), ELY-keskuksen edustajan sekä kaupungin edustajan kanssa työneuvottelu ja lisäksi ELY-keskuksen edustaja kävi saaressa maastokäynnillä. Työneuvottelun ja maastokäynnin johdosta ja ELY-keskuksen vaatimuksesta kaavaa on tarkistettu ja muutettu vähäisiltä osin. Loma-asuntojen korttelialuetta RA-1 on nyt pienennetty - kuitenkin siten, että nähtävillä olleen ehdotuksen mukaiset rakennusalat ja rakentamisen määrä ovat säilyneet ennallaan. Lisäksi maa- ja metsätalousalue, jolla on ympäristöarvoja (MY), on osittain muutettu luonnonsuojelualueeksi (SL). Nämä nyt tehdyt muutokset eivät oleellisesti vaikuta kaavan pääasialliseen sisältöön. Tehdyt muutokset koskevat ainoastaan nähtävillä ollutta yksityisen maanomistajan pienehköä maa-aluetta ja ovat luonteeltaan sellaisia, jotka ELY-keskuksen edustajat, kaupunki ja maanomistaja voivat hyväksyä. Liite 2 Kaavakartta ja merkkien selitykset 3 Kaavaselostus liitteineen Kaupunginvaltuusto hyväksyy ranta-asemakaavan tilalle 1:34 Apelholmen Lempnäsissä Houtskarissa. hyväksyttiin.

9 8/ Kaupunginhallitus Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n anomus lainasta tai takauksesta 1466/ /2014 Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n hallitus anoo euron lainaa tai kuntatakausta 25 vuodeksi. Lisäksi yhtiön hallitus ilmoittaa, että kun yhtiö ottaa Korppoon aluekonttorin vastaan apporttina, saannon tulee tapahtua niin, että kiinteistön kustannukset siirtyvät yhtiölle vasta sitten, kun kaupunki on hyväksynyt kaavamuutoksen, myöntänyt rakennusluvan sekä myöntänyt lainan tai antanut takaussitoumuksen ja kaikki nämä päätökset ovat saaneet lainvoiman. Kaavamuutoksen osalta yhtiön vaatimuksia voidaan pitää hyväksyttävinä. Kun kaavamuutos on saanut lainvoiman ja kaupunki on siten varmistanut, että tontille/tilalle voidaan rakentaa vuokra-asuntoja, kaupunki luovuttaa kiinteistön, käsittäen siis sekä vuokra-alueen että alueella sijaitsevat rakennukset, yhtiölle apporttina. Rakennuslupaprosessi yhtiön on kuitenkin hoidettava itse. Prosessin aikana toteutetaan vuokra-asuntojen suunnittelu, ja vastuu tuosta prosessista kuuluu yhtiölle. Kunnan antaessa takauksen kunnallisen yhtiön lainalle huomioon tulee ottaa EU:n valtiontukisäännöt. Euroopan komissio on vuonna 2008 antamassaan tiedonannossa (2008/C155/02) ohjeistanut valtiontukisääntöjen soveltamisessa takauksina myönnettäviin valtiontukiin. Tässä yhteydessä kuntatakaus rinnastetaan muihin takauksiin. Komission tiedoksiannon mukaan muun muassa seuraavan edellytyksen tulee täyttyä, jotta kyse ei ole Euroopan Unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT-sopimuksen) artiklan 107 mukaan kielletystä tuesta: Jos kunnan antama yksittäinen takaus ei tuo etuja yritykselle, kyseessä ei ole valtiontuki. Yksittäisten takausten osalta komissio katsoo, että kyseessä ei ole valtiontuki, jos seuraavat ehdot täyttyvät: Lainanottaja ei ole taloudellisissa vaikeuksissa. Takauksen laajuus voidaan myöntämishetkellä mitata asianmukaisesti. Takaus liittyy tiettyyn rahoitustoimeen, sille on asetettu kiinteä enimmäismäärä ja sen voimassaoloaika on rajoitettu. Takaus ei kata enempää kuin 80 prosenttia lainasaamisen määrästä. Lainsäädäntö merkitsee sitä, että kunnallisten yhtiöiden ei pidä saada kilpailuetua kunnan antaessa takauksen niiden lainoille. SEUT-sopimuksen

10 8/ Kaupunginhallitus määräykset merkitsevät, että kunnan tulee periä kuntatakauksesta markkinaehtoinen takausmaksu tai provisio, jottei se riko valtiontukisääntöjä. Takausmaksun tulee liittyä yksittäiseen luottoon, koska takausmaksun suuruus riippuu takauksen antamisajankohdasta ja sen perustana olevan luoton juoksuajasta ja määrästä. Uusi kuntalaki (129 ) edellyttää, että kunnan edut turvataan riittävän kattavilla vastavakuuksilla. Laki edellyttää myös, että kunta ottaa huomioon, mitä SEUT-sopimuksen 107 ja 108 artiklassa säädetään. Liite 4 Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n anomus Vaikutusten arviointi Luovuttamalla Korppoon entisen aluekonttorin apporttina Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:lle kaupunki turvaa sekä vuokra-asuntojen saatavuuden Korppoon kunta-alueella että keskeisellä paikalla sijaitsevan alueen tarkoituksenmukaisen käytön alueen säilyessä kuitenkin kaupungin omistuksessa. Tytäryhtiöiden ottamat lainat lisäävät konsernin lainoja ja heikentävät konsernin rahoitusasemaa. Uuden kuntalain mukaan konsernin lainat ja rahoitusasema ovat ratkaisevia arvioitaessa kunnan rahoitusasemaa ja mahdollista kriisikuntastatusta. Kaupunginvaltuusto päättää myöntää Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:lle takauksen, joka vastaa 80 %:a enintään euron lainasummasta, 25 vuodeksi. Takaus koskee lainapääomaa, korkoa, viivästyskorkoa ja mahdollisia muita lainanhoitokuluja. Vastavakuudeksi kaupunginvaltuusto edellyttää kiinnitettyjä panttikirjoja euron arvosta. Kaupunginvaltuusto päättää periä myös vuotuisen 0,15 %:n takausprovision jäljellä olevasta lainapääomasta. Kaupunki edellyttää lainan kilpailuttamista. Markku Orell ilmoitti esteellisyydestä; Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n hallituksen jäsen. Esittelijän muutettu ehdotus hyväksyttiin.

11 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Houtskarin Näsbyn vierassatamatoiminnan kilpailuttaminen 2071/ /2015 Kaupunginhallitus Valmistelija Elinkeinopäällikkö Tomas Eklund, puh Esittelijä Vt. kaupunginjohtaja Monica Avellan, puh Valtuustossa hyväksytyn Paraisten kaupungin käyntisatamastrategian mukaan satamasopimusten hankintakriteerit ovat hinnoittelu (50 %) ja soveltuvuus (50 %). Soveltuvuuskriteerit määritellään erikseen satamakohtaisesti ennen hankintaa ja ne hyväksyy kaupunginhallitus. Vastuu satamayrittäjän soveltuvuuden arvioinnista on kaupungin satamatoiminnan koordinaattoriksi nimittämällä henkilöllä. Therese Skaagin kanssa solmittu Houtskarin Näsbyn vierassatamatoimintaa koskeva sopimus päättyy , ja toiminta on näin ollen kilpailutettava. Kaupunki pyrkii tekemään vuokralaistensa kanssa 5-12 vuoden vuokrasopimuksen satamiensa pitkäjännitteisen kehittämisen mahdollistamiseksi. Tässä tapauksessa, kun satama on vastikään uusittu eikä vaadi suurempia investointeja, vuokra-ajaksi ehdotetaan 5 vuotta. Kaupunginhallitus päättää kilpailuttaa Houtskarin vierassatamatoiminnan kaupungin käyntisatamastrategian periaatteiden mukaisesti. Kilpailutuksen kriteerit ovat hinnoittelu (50 %) ja soveltuvuus (50 %). Soveltuvuutta arvioidaan seuraavien kriteereiden mukaisesti: alan kokemus (40 %), haastattelu (40 %) ja toimintasuunnitelma (20 %). Vuokrasopimuksen kestoaika on 5 vuotta. Haastatteluja ja hakijoiden soveltuvuuden arviointia varten nimitetään työryhmä, jonka muodostavat kaupunginjohtaja, elinkeinopäällikkö ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Satamaisännän valitsee ja vuokrasopimuksen hyväksyy kaupunginhallitus. Keskustelun kuluessa Christer Friis ehdotti Kurt Lundqvistin kannattamana seitsemän vuoden vuokra-aikaa. Kaupunginhallitus yhtyi Christer Friisin ehdotukseen seitsemän vuoden vuokra-ajasta. Kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti Christer Friisin ehdotuksen. Tiedoksianto Elinkeinopäällikkö, Therese Skaag

12 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Valmistelija Elinkeinopäällikkö Tomas Eklund, puh Toiminta kilpailutettiin kaupungin verkkosivuilla ja ilmoittamalla siitä Åbo Underrättelserissä ja Turun Sanomissa. Tarjouksia tuli yksi ja sen jätti nykyinen vierassatamayrittäjä Therese Skaag. Hänen tarjouksensa merkitsee euron vuosivuokraa, ilman alvia. Skaag on pyörittänyt toimintaa satamassa hyvällä tavalla usean vuoden ajan ja hänen tarjouksensa merkitsee selvästi korkeampaa vuokratasoa. Tiedoksianto Kaupunginhallitus päättää valita Therese Skaagin pyörittämään vierassatamatoimintaa Houtskarin Näsbyssä vuosina hyväksyttiin. Elinkeinopäällikkö Tomas Eklund, Therese Skaag

13 8/ Kaupunginhallitus Turun seudulliseen joukkoliikenneyhteistyöhön (Föli) liittyminen 2261/ /2015 Kaupunginhallitus Valmistelija Suunnittelija Annukka Koskinen, puh Joukkoliikenteen lainsäädäntö uudistui Tuolloin voimaan astuneissa palvelusopimusasetuksessa (PSA, Euroopan Parlamentin ja Neuvoston asetus 1370/2007 rautateiden ja maanteiden julkisista henkilöliikennepalveluista) sekä kansallisessa joukkoliikennelaissa määritellään mm. joukkoliikenteen järjestämiseen ja viranomaistoimintaan liittyvä lainsäädäntö. Edellä mainitun uudistuksen jälkeen kunnissa on eletty siirtymävaihetta, jossa seutu- ja joukkoliikennettä on hoidettu erityisin siirtymäajan liikennöintisopimuksin. Turun seutuliikenteen ensimmäiset sopimukset päättyivät Turun kaupunginhallitus päätti kesällä 2009 aloittaa neuvottelut seudun kuntien kanssa seudullisen joukkoliikenneorganisaation perustamiseksi. Työryhmän esityksen mukaisesti Turun seudulle perustettiin seudullinen joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen vastuukuntamallin mukaisesti. Viranomaisorganisaatio muodostettiin ensimmäisessä vaiheessa, alkaen, Kaarinan, Naantalin Raision ja Turun kaupunkien sekä Liedon ja Ruskon kuntien välisenä yhteistyönä. Varsinainen uusi liikennöinti (Föli) alkoi Muiden kuntien liittyminen yhteistyöhön arvioidaan päättyvien siirtymäajan liikennöintisopimusten edellyttämässä aikataulussa. Turun toimivalta-alueeseen (Föli-alueeseen) kuuluvat kunnat ovat tehneet alkaen sopimuksen yhteistyöstään joukkoliikenteen järjestäjinä (Joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen Turun kaupunkiseudulla, yhteistoimintasopimus). Sopimuksen kohdassa 9 todetaan toimivalta-alueen laajenemista seuraavasti: "Auran, Kaarinan, Länsi-Turunmaan, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten, Paimion, Sauvon ja Tarvasjoen kunnilla on oikeus liittyä tämän sopimuksen mukaiseen yhteistyöhön edellyttäen, että Turun seudun joukkoliikenteen viranomaisen toimivalta-alue säilyy liittymisen jälkeen toiminnallisesti tarkoituksenmukaisena ja että yhteistyöhön liittyvä kunta hyväksyy tämän sopimuksen ja sen mukaiset kustannusten jakoperusteet. Uusien kuntien mukaantulosta päättää Turun seudun joukkoliikennelautakunta näiden kuntien hakemuksesta." Mainittujen muiden kuntien osalta toimivaltainen viranomainen on Varsinais-Suomen ELY-keskus. Parainen-Turku-liikennettä koskevat liikennöintisopimukset ovat päättymässä ja siksi Turun toimivaltaiseen viranomaiseen liittyminen on sopimusteknisesti mahdollista. Paraisten kaupunki haluaa tässä vaiheessa selvityttää mahdollisuuden liittyä Turun toimivaltaiseen viranomaiseen. Selvityksestä tulee käydä ilmi liittymisen vaikutukset, siitä aiheutuvat kustannukset ja liittymisen aikataulu.

14 8/ Kaupunginhallitus Tiedoksianto Kaupunginhallitus päättää pyytää Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalta selvitystä Paraisten kaupungin mahdollisuuksista Turun toimivalta-alueeseen liittymiseen. Selvityksestä tulee käydä ilmi liittymisen vaikutukset, siitä aiheutuvat kustannukset ja liittymisen aikataulu. hyväksyttiin. Turun joukkoliikennelautakunta / Sirpa Korte

15 8/ Kaupunginhallitus Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan perustamista koskevan sopimuksen hyväksyminen ja lautakunnan jäsenten/varajäsenten valitseminen 2255/ /2015 Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Turun Seudun Jätehuolto Oy:n ja Rouskis Oy:n omistajakunnat ovat päättäneet toteuttaa yhtiöiden sulautumisen ja muodostaa uuden jätehuoltoyhtiön, jonka nimeksi tulee Lounais-Suomen Jätehuolto Oy. Turun Seudun Jätehuolto Oy:n omistajakunnat ovat Auran, Liedon, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten, Pöytyän ja Ruskon kunnat sekä Kaarinan, Naantalin, Paraisten, Raision ja Turun kaupungit. Rouskis Oy:n omistajakunnat ovat Kemiönsaaren ja Sauvon kunnat sekä Paimion ja Salon kaupungit. Kaikki omistajakunnat ovat vuonna 2014 hyväksyneet sulautumissuunnitelman. Kuntien päätökset ovat lainvoimaisia lukuun ottamatta Salon kaupunginvaltuuston päätöstä, josta on valitus vireillä korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Salon kaupunginhallitus on päättänyt panna päätöksen täytäntöön ennen sen lainvoimaisuutta. Yhtiöiden yhtiökokoukset ovat hyväksyneet sulautumisen täytäntöönpanon Sulautumisen voimaantulo edellyttää sen rekisteröintiä kaupparekisteriin. Jätelain 23 :n mukaan kunnalle kuuluvista tämän lain mukaisista jätehuollon viranomaistehtävistä huolehtii kunnan määräämä kuntalaissa tarkoitettu toimielin (kunnan jätehuoltoviranomainen). Jos kunta on siirtänyt 43 :n mukaisesti kunnan jätehuollon järjestämiseen liittyvän palvelutehtävän hoidettavaksi kuntien omistamassa yhtiössä, kunnan jätehuoltoviranomaisena toimii yhteistoiminta-alueen kuntien yhteinen toimielin tai näiden perustama kuntayhtymä siten kuin kuntalaissa säädetään. Molempien yhtiöiden omistajakuntien edustajat ovat yhteistyössä valmistelleet sopimuksen uuden jätehuoltolautakunnan perustamiseksi. Sopimuksen mukaan perustetaan kuntien yhteisenä toimielimenä toimiva Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta, jonka vastuukuntana toimii Turun kaupunki. Muut omistajakunnat voivat nimetä lautakuntaan edustajansa sopimuksessa esitetyllä tavalla. Kaikkien omistajakuntien valtuustojen tulee hyväksyä sopimus, jonka jälkeen se

16 8/ Kaupunginhallitus voidaan allekirjoittaa. Uusi lautakunta aloittaa toimintansa edellyttäen, että yhtiöiden sulautuminen on tullut voimaan. Lautakunnan johtosäännön hyväksyy Turun kaupunginvaltuusto. Liite Oheismateriaali Sopimus yhteisestä jätehuoltolautakunnasta Johtosääntöluonnos Jätehuoltolautakunnan paikkajakaumalaskelma Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä sopimuksen yhteisen jätehuoltolautakunnan perustamiseksi. Samalla kaupunginvaltuusto päättää nimetä kaupungin edustajan jätehuoltolautakunnan jäseneksi ajaksi Tiedoksianto hyväksyttiin. Kaupunginvaltuuston päätös annetaan tiedoksi Turun kaupungin ympäristötoimialalle, Paraisten kaupungin ympäristölautakunnalle, ympäristönsuojelupäällikölle, Paraisten kaupungin edustajalle Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunnassa ja kaupunginjohtajalle

17 8/ Kaupunginhallitus Luottokorttien hankkiminen 2253/ /2015 Kaupunginhallitus Valmistelija Henkilöstöpäällikkö Peter Lindroos, puh Esittelijä Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mikael Holmberg, puh Paraisten kaupunki on aikaisemmin hankkinut luottokortin kaupunginjohtajalle, apulaiskaupunginjohtajalle (kortti lopetettu) ja matkailupäällikölle. Kortit ovat henkilökohtaisia, laskutusosoite on kuitenkin Paraisten kaupunki. Kortteja on käytetty muun muassa edustustehtävien ja virkamatkojen yhteydessä syntyneiden kulujen maksamiseen. Nyt kaupunginjohtaja Folke Öhmanin siirryttyä eläkkeelle kaupunginhallituksen tulee päättää, kenellä tulee olla oikeus käyttää kaupungin luottokorttia. Kaupungin tilintarkastajia on konsultoitu asiassa, lisäksi on otettu yhteyttä muutamiin muihin kuntiin sen selvittämiseksi, millaisia periaatteita luottokorttien suhteen noudatetaan. Käytäntönä vaikuttaa olevan, että kunnat ovat hyvin pidättyviä korttien käytön suhteen, useimmiten tällainen kortti on vain kunnanjohtajalla, hallintojohtajalla sekä liikelaitosten johtajilla. Ehdotetaan, että kaupungin luottokortin saavat seuraavat henkilöt: Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén Kaupunginlakimies Monica Avellan Opetuspäällikkö Ulrika Lundberg Matkailupäällikkö Niclas Gestranius Patrik Nygrén ja Monica Avellan ilmoittivat esteellisyydestä. hyväksyttiin seuraavin täsmennyksin: Kaupunginlakimiehen, opetuspäällikön ja matkailupäällikön luottokortitlaskut hyväksyy lähin esimies. Kaupunginjohtajan luottokorttilaskut hyväksyy kaupunginlakimies. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja tarkastaa laskut jälkikäteen.

18 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Rolling Images in Business Startup hankerahoitushakemus 1922/ /2015 Kaupunginhallitus Valmistelija Elinkeinopäällikkö Tomas Eklund, puh Yksi saariston haasteista on se, että nuoret muuttavat seudulta pois koulutuksen ja työn perässä. Koska ns. perinteisten työpaikkojen määrä vähenee, saariston nuoret tarvitsevat tietoa yrittäjyydestä, jotta he saisivat paremmat mahdollisuudet hankkia tulevaisuudessa toimeentulonsa saaristossa itsenäisesti. Rolling Images in Business Startup -hankkeen (hankkeesta on suunnitteluvaiheessa käytetty myös nimitystä International Models for Creating Business) päätavoitteena on parantaa nuorten tietämystä yrittäjyydestä. Paraisten ruotsinkielinen lukio Pargas svenska gymnasium on jo usean vuoden ajan profiloitunut tarjoamalla yrittäjyysaiheisia kursseja ja järjestänyt pari kertaa myös Get the deal -kilpailun. Hankkeen puitteissa kehitetään edelleen yrittäjyysaiheisia kursseja, jaetaan aikaisempia kokemuksiamme muille hankekumppaneille ja tarjotaan nuorillemme ja opettajillemme mahdollisuus työskennellä yrittäjyysteeman parissa kansainvälisessä verkostossa. Hanke toteutetaan Paraisten kaupunki toimii hankkeen hallinnoijana ja muut kumppanit ovat Film Stockholm (Ruotsi), Film på Gotland (Ruotsi), Skärgårdsungdomarnas intresseorganisation rf (Ahvenanmaa), Kinobuss (Viro), Kuressaaren kaupunki (Viro) ja Saaremaa development center (Viro). Kemiönsaaren kunta osallistuu hankkeeseen Paraisten yhteistyökumppanina, mutta sillä ei ole omaa osuutta budjetissa. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 1,8 miljoonaa euroa. Paraisten kaupungin osuus kokonaisbudjetista on euroa. Kaikki osapuolet vastaavat itsenäisesti omasta budjettiosuudestaan, eli Paraisten kaupunki ei vastaa toisten osapuolten kuluista tai rahoituksesta. Paraisten kaupungin osuuteen hankkeen budjetista sisältyy vuosittain yhteensä noin kaksi henkilötyövuotta Paraisilla. Henkilöresurssit jakautuvat hankkeen konkreettisiin toimenpiteisiin liittyviin projektinjohtotehtäviin, muun muassa yrittäjyysaiheisten kurssien toteuttamiseen tarvittaviin opettaja- ja ohjaajaresursseihin sekä Central Baltic -hankkeen hallinnoijalta vaadittavan projekti- ja taloushallinnon resursseihin.

19 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Paraisten kaupungin hankeosuuden rahoituslaskelma Central Baltic 75 % euroa Kansallinen rahoitus 25 %, josta - Varsinais-Suomen liitto 70 % euroa - Paraisten kaupunki 30 % euroa Yhteensä euroa Oheismateriaali Hankesuunnitelman tiivistelmä Vaikutusten arviointi 1 Vaikutusten arviointi ohessa Kaupunginhallitus päättää, että Paraisten kaupunki toimii Rolling Images in Business Startup -hankkeen hallinnoijana ja hakee hankkeelle Central Baltic -rahoitusta sillä edellytyksellä, että hakemus kansallisen vastinrahoituksen saamiseksi Varsinais-Suomen liitolta hyväksytään. Kaupunginhallitus päättää varata hanketta varten euron kunnallisen rahoituksen (vuotuinen jakauma on suurin piirtein 2015: euroa, 2016: euroa, 2017: euroa, 2018: euroa). Kunnallinen rahoitus otetaan elinkeinopalveluiden talousarviosta. Tiedoksianto hyväksyttiin. Elinkeinopäällikkö Tomas Eklund, hankekoordinaattori Teresia Blomberg Kaupunginhallitus Valmistelija Elinkeinopäällikkö Tomas Eklund, puh Varsinais-Suomen liitto on ilmoittanut, ettei se aio myöntää Rolling Images in Business Startup -hankkeelle kansallista vastinrahoitusta. Elinkeinopalvelut ja Pargas svenska gymnasium katsovat kuitenkin, että hanke on tärkeä lukion yrittäjyyskurssien kehittämisen kannalta ja että hankkeen puitteissa kehitettävistä malleista tulee olemaan suurta hyötyä kaupungille sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Elinkeinopalvelut selvittää, onko hankkeelle mahdollista saada yksityistä rahoitusta, mikä pienentäisi hieman kaupungin osuutta. Central Balticin kireän hakuaikataulun vuoksi juuri nyt ei ole mahdollista arvioida, minkä suuruinen yksityinen rahoitus voisi olla.

20 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Paraisten kaupungin budjetti on pienentynyt hieman niistä tiedoista, jotka budjetista oli ennen kaupunginhallituksen käsittelyä Paraisten kaupungin osuus kokonaisbudjetista on nyt euroa. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 1,8 miljoonaa euroa. Paraisten kaupungin hankeosuuden päivitetty rahoituslaskelma Central Baltic 75 % Paraisten kaupunki 25 % Yhteensä euroa euroa euroa Kaupunginhallitus päättää, että Paraisten kaupunki toimii Rolling Images in Business Startup -hankkeen hallinnoijana ja hakee hankkeelle Central Baltic -rahoitusta. Kaupunginhallitus päättää varata hanketta varten euron kunnallisen rahoituksen (vuotuinen jakauma on suurin piirtein 2015: euroa, 2016: euroa, 2017: euroa, 2018: euroa). Kunnallinen rahoitus otetaan elinkeinopalveluiden talousarviosta. Elinkeinopalvelut selvittää mahdollisuuksia saada hankkeelle yksityistä rahoitusta, jotta kaupungin osuutta saadaan pienennettyä. Tiedoksianto hyväksyttiin. Elinkeinopäällikkö Tomas Eklund, hankekoordinaattori Teresia Blomberg

21 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Tiedonhallinta-asiantuntijan kelpoisuusehdot 2257/ /2015 Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Arkistosihteeri Katarina Pihlille on myönnetty ero arkistosihteerin virasta. Arkistosihteeri johtaa kaupungin asiakirjahallintoa ja arkistotointa. Arkistosihteeri on päävastuussa kaupungin asianhallintajärjestelmästä, joka palvelee kaupungin päätöksentekoa ja muuta toimintaa. Asianhallinta on kehittynyt erittäin myönteisesti viime vuosina, osittain sähköisten asianhallintajärjestelmien kehittymisen johdosta ja osittain sen johdosta, että henkilökunta on oppinut käyttämään järjestelmiä yhä paremmin. Toimiva sähköinen asianhallinta on myös edellytys kaupungin sähköisten palvelujen kehittämiselle. Arkistosihteeri ja hallintopalvelujen toimialapäällikkö ovat yhdessä tarkastelleet kelpoisuusehtoja ja ehdottavat virkanimikkeen ja kelpoisuusehtojen muuttamista. Virkanimike arkistosihteeri muutetaan tiedonhallinta-asiantuntijaksi. Tiedonhallinta-asiantuntijan kelpoisuusehdot ovat virkaan soveltuva korkeakoulututkinto ja asiakirjahallinnon ja arkistotoimen perustutkinto sekä työkokemus asianhallinnasta ja arkistoinnista. Kielitaitovaatimuksena on ruotsin ja suomen kielen riittävä taito. Tiedoksianto hyväksyttiin. Kaupunginlakimies, henkilöstöpäällikkö Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Kaupunginhallituksen käsitellessä tätä asiaa kelpoisuusehtoihin tuli virhe. Kielitaitovaatimuksia ei koskaan ollut tarkoitus muuttaa arkistosihteeriltä edellytetyistä kielitaitovaatimuksista, eli ruotsin ja suomen kielen hyvästä suullisesta ja kirjallisesta taidosta. Valmistelutekstin kirjoitusvirhe pitäisi korjata välittömästi.

22 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus toteaa, että tiedonhallinta-asiantuntijan kielitaitovaatimuksena on ruotsin ja suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito. tarkastetaan välittömästi. Tiedoksianto hyväksyttiin. Kaupunginlakimies, henkilöstöpäällikkö

23 8/ Kaupunginhallitus Luottamustehtävistä vapauttaminen, Monica Hedström-Järvinen 2262/ /2015 Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh Monica Hedström-Järvinen on henkilökohtaisista syistä anonut vapautusta kunnallisista luottamustehtävistään. Hedström-Järvinen on kaupunginvaltuutettu, kaupunginvaltuuston vaalilautakunnan puheenjohtaja, sivistyslautakunnan ruotsinkielisen jaoston puheenjohtaja, sivistyslautakunnan varsinainen jäsen ja vammaisneuvoston varsinainen jäsen. Hedström-Järvinen on myös Heli Nybergin henkilökohtainen varajäsen tarkastuslautakunnassa. Kaupunginvaltuusto vapauttaa valtuutettu Monica Hedström-Järvisen tämän luottamustehtävistä. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja kutsuu Ruotsalaisen kansanpuolueen ensimmäisen varavaltuutetun Felicia Bredenbergin Monica Hedström-Järvisen tilalle valtuutetuksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Kaupunginvaltuusto kehottaa sosiaali- ja terveyslautakuntaa valitsemaan vammaisneuvostoon uuden varsinaisen jäsenen Monica Hedström-Järvisen tilalle. hyväksyttiin.

24 8/ Kaupunginhallitus Uuden jäsenen ja puheenjohtajan valitseminen kaupunginvaltuuston vaalilautakuntaan Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh Kaupunginvaltuuston on valittava kaupunginvaltuuston vaalilautakuntaan uusi varsinainen jäsen Monica Hedström-Järvisen tilalle ja nimitettävä lautakunnalle uusi puheenjohtaja. Kaupunginvaltuusto valitsee uuden jäsenen ja nimittää uuden puheenjohtajan kaupunginvaltuuston vaalilautakuntaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi. hyväksyttiin.

25 8/ Kaupunginhallitus Uuden jäsenen valitseminen sivistyslautakuntaan Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh Kaupunginvaltuuston on valittava sivistyslautakuntaan uusi varsinainen jäsen Monica Hedström-Järvisen tilalle. Kaupunginvaltuusto valitsee uuden varsinaisen jäsenen sivistyslautakuntaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi. hyväksyttiin.

26 8/ Kaupunginhallitus Uuden jäsenen ja puheenjohtajan valitseminen sivistyslautakunnan ruotsinkieliseen jaostoon Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh Kaupunginvaltuuston on valittava sivistyslautakunnan ruotsinkieliseen jaostoon uusi varsinainen jäsen Monica Hedström-Järvisen tilalle ja nimitettävä jaostolle uusi puheenjohtaja. Kaupunginvaltuusto valitsee uuden jäsenen ja nimittää uuden puheenjohtajan sivistyslautakunnan ruotsinkieliseen jaostoon jäljellä olevaksi toimikaudeksi. hyväksyttiin.

27 8/ Kaupunginhallitus Uuden henkilökohtaisen varajäsenen valitseminen tarkastuslautakuntaan Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh Kaupunginvaltuuston on valittava Heli Nybergille uusi henkilökohtainen varajäsen tarkastuslautakuntaan Monica Hedström-Järvisen tilalle. Kaupunginvaltuusto valitsee Heli Nybergille uuden henkilökohtaisen varajäsenen tarkastuslautakuntaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi. hyväksyttiin.

28 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan vuosiloma kesällä / /2015 Kaupunginhallitus Valmistelija Henkilöstöpäällikkö Peter Lindroos, puh Esittelijä Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Kaupunginjohtaja on ilmoittanut aikovansa pitää vuosilomaa (25 päivää), (2 päivää) ja (2 päivää). Kaupunginjohtajan ollessa estynyt hänen tehtäviään hoitaa kaupunginlakimies. Sekä kaupunginjohtajan että kaupunginlakimiehen ollessa estyneitä kaupunginhallitus voi määrätä jonkun muun hoitamaan kaupunginjohtajan tehtäviä. Kaupunginjohtaja Patrik Nygrénille myönnetään vuosilomaa , ja , yhteensä 29 päivää. Jäljellä olevat vuosilomapäivät sekä vuosiloma-ajankohdan muutokset hyväksyy kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Kaupunginhallitus nimittää vanhustyön päällikön Gun Sirénin kaupunginjohtajan sijaiseksi ajaksi ja sosiaali- ja terveysjohtaja Paula Sundqvistin ajaksi Patrik Nygrén ilmoitti esteellisyydestä. hyväksyttiin. Tiedoksianto Vanhustyön päällikkö Gun Sirén, sosiaali- ja terveysjohtaja Paula Sundqvist, palkanlaskija

29 8/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tarja Rinteen ym. aloite sota- ja rintamaveteraanien kuntoutusmäärärahan käytön tehostamisesta 1728/ /2014 Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto merkitsi seuraavan aloitteen tiedoksi: Kaupunginhallitus "Maassamme on noin veteraania. Heidän keski-ikänsä on yli 90 vuotta. Tänä vuonna kuntoutusrahaa on käytössä 34,6 miljoonaa euroa, josta puolet laitos- ja toinen puoli avokuntoutukseen. Vaikka rahan tarve on suuri, jäi vuonna 2013 noin 1,6 miljoonaa euroa käyttämättä. Sosiaali- ja terveysministeriö on viestittänyt kuntien toimintatapojen tehostamisesta, jotta entistä useampi veteraani pääsisi tuen piiriin. Koska valitettavasti myös Paraisten kaupunki kuuluu niihin kuntiin, joissa ei ole onnistuttu käyttämään tarjolla olevaa kuntoutusrahaa täysimääräisesti ja koska vielä tämän vuoden puolella voidaan ministeriöstä hakea lisämäärärahaa sinne palautetuista rahoista, esitän - että kaupunki kiireellisesti käy läpi kriteerit, vaihtoehdot ja omat prosessinsa määrärahan käyttämiseksi jatkossa täysimääräisesti." Valmistelija Sosiaali- ja terveysjohtaja Paula Sundqvist, puh Ylilääkäri Katariina Korhonen, puh Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta siten kuin laissa rintamaveteraanien kuntoutuksesta (1184/1988) säädetään. Kuntoutusta ei kuitenkaan anneta, jos rintamaveteraanilla on oikeus saada vahingon tai ammattitaudin perusteella kuntoutusta sotilasvammalain (404/48), liikennevakuutuslain (279/59), tapaturmavakuutuslain (608/48) tai maatalousyrittäjien tapaturmavakuutuslain (1026/81) taikka näitä vastaavan aikaisemman lain nojalla. Veteraanikuntoutukseen Paraisilla voivat hakeutua kaikki ne kuntalaiset, joilla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelutunnus tai rintamatunnus ja joilla on oikeus saada kuntoutusta vain rintamaveteraanien kuntoutuksesta annetun lain nojalla. Paraisilla tällaisia henkilöitä on noin sata. Kuntoutusta voi saada avo- tai laitoskuntoutuksena. Lisäksi veteraaneille myönnetään jalkahoitoon oikeuttavia maksusitoumuksia. Kuntoutus on ilmaista ja myönnetään vuosittain Valtiokonttorin ohjeistuksen mukaan. Avokuntoutusta on mahdollista saada myös rintamaveteraanin kotona, jos se on hänen terveydentilansa vuoksi tarpeen. Avokuntoutus toteutetaan Paraisilla ostopalveluna. Laitoskuntoutus toteutetaan Valtiokonttorin hyväksymissä kuntoutuslaitoksissa.

30 8/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua laitoskuntoutukseen samanaikaisesti rintamaveteraanin kanssa samassa kuntoutus- ja hoitolaitoksessa. Laitoskuntoutus oli pääasiallinen kuntoutusmalli, kun veteraanit olivat 10 vuotta nykyistä nuorempia. Nyt kuntoutuksen ensisijainen paikka on veteraanin koti tai lähiympäristö. Keski-iän noustessa yhä yksilöllisemmän kuntoutuksen tarve lisääntyy. Kuntoutuksen tavoitteena täytyy olla toimintakyvyn edistäminen ja säilyttäminen. Jokainen rintamaveteraani voi hakea kuntoutusta itse ja esittää toiveensa kuntoutuksen sisällöstä. Kaikki veteraanit eivät kykene enää hakemaan kuntoutusta itse ja tuolloin kuntoutusprosessin voi käynnistää omainen tai sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen. Mm. kotihoidon piiriin kuuluvien veteraanien kuntoutustarpeesta toimintakyvyn muuttuessa voi saada tietoa kotihoidosta. Toisaalta osa veteraaneista ei hae kuntoutusta, koska he eivät välttämättä ole tietoisia kuntoutuspalveluiden monipuolisuudesta. Paraisten terveyskeskus lähetti vuoden 2015 alussa kirjeen paraislaisille veteraaneille muistutuksena kuntoutusmahdollisuuksista. Kaupunginhallitus ehdottaa, että valtuusto merkitsee edellä esitetyn tiedoksi ja päättää, että asian käsittely aloitteena on päättynyt. hyväksyttiin.

31 8/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus RKP:n valtuustoryhmän aloite Paraisten puutiaistilanteesta 1438/ /2014 Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto merkitsi seuraavan aloitteen tiedoksi: "Paraisten kaupungin puutiaistilanne huolestuttaa asukkaita. Ympäristölautakunta keskusteli asiasta kokouksessaan ja Pro Korpo piti 3.6. kokouksen puutiaisongelman tiimoilta. On täysin selvää, että puutiaisten määrä on viime vuosina lisääntynyt räjähdysmäisesti saaristossa, ja ne kantavat erilaisia tauteja, joista puutiaisaivotulehdus TBE eli Kumlingen tauti sekä borrelioosi aiheuttavat suuria terveysriskejä. Pitkäaikaisseurannat osoittavat, että puutiaisaivotulehdus TBE (puutiaisen levittämä enkefaliitti eli aivokuume) jättää pysyviä, elinikäisiä vaivoja (noin 40 %:lla kaikista sairastuneista). Borrelioosi puolestaan on kiistanalainen tauti suomalaisessa sairaanhoidossa. Borrelioosia joudutaan usein hoitamaan pitkiä aikoja antibiooteilla, mikä lisää vakavien sivuvaikutusten, kuten suoliston normaalimikrobistoon kuuluvien bakteerien muuttumisen, riskiä. Lisäksi on suuri riski, että pitkiä aikoja antibiooteilla hoidettavalle potilaalle kehittyy resistenssi antibiooteille. Tämä merkitsee sitä, että antibiootit eivät enää vaikuta, jos potilas tarvitsee niitä tulevaisuudessa muiden infektioiden hoitoon. Kaupungissa on aikaisemmin keskusteltu mahdollisuudesta rokottaa kaikki asukkaat puutiaisaivotulehdusta vastaan, mikä on hyvä askel, mutta rokote ei kuitenkaan anna 100-prosenttista suojaa. Kannattaa muistaa, että rokotus ei suojaa borrelioosia vastaan, jonka osuus on kymmenkertainen puutiaisaivotulehdustapauksiin verrattuna. Tilanne on siten hyvin vakava, ja se tulee eskaloituessaan aiheuttamaan suuria kustannuksia kaupungin terveydenhuollolle sekä pitkiä sairauspoissaoloja. Koska Suomen viranomaiset eivät tunnu ymmärtäneen tilanteen vakavuutta, katsomme, että kaupungin on kannettava vastuunsa ja otettava asiassa aktiivinen rooli. Kaupunkimme on yksi Suomen pahimmista puutiaisalueista, ja kaupungin aktiivisemmalle otteelle on sekä kansanterveydellisiä että taloudellisia perusteita. RKP:n valtuustoryhmä katsoo, että kaupungin on mahdollisimman pian ryhdyttävä ainakin seuraaviin toimenpiteisiin: 1. Kaupungilla on hyvät mahdollisuudet tiedottaa asukkailleen ja kaupungin tulee käyttää niitä hyväksi levittääkseen tietoa puutiaisesta ja siitä, miten sitä ja sen levittämiä tauteja vastaan voi suojautua. Kyse on usein terveestä maalaisjärjestä, lyhyenä pidettävistä nurmikoista, hiirten ja myyrien pois pitämisestä, kumisaappaiden käyttämisestä luonnossa liikuttaessa ja kehon säännöllisestä tarkastamisesta, karkeasti yksinkertaistettuna. Koska keinot vaikuttavat

32 8/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus yksinkertaisilta ja naiiveilta, on sitäkin tärkeämpää levittää tietoa siitä, miten puutiaisen puremalta voi helposti suojautua. 2. Pro Korpo ehdottaa, että kaupunki kutsuu asiantuntevien viranomaisten edustajista koolle asiantuntijaryhmän, joka yhdessä spesialistien, kuten lääkäreiden ja eläinlääkäreiden kanssa, ottaa kantaa siihen, mitä aineita puutiaisten torjuntaan voitaisiin käyttää. Kotieläimille ja karjalle on Suomessa jo sallittuja aineita, ja mallia voitaisiin mielellään ottaa ulkomailla käytettävistä vastaavantyyppisistä torjuntakeinoista. 3. Pro Korpo tuo esiin myös tarpeen keskustella ja tiedottaa borrelioosin lääkehoidosta - kaupungilla voisi hyvin olla aktiivinen rooli tällaisen seminaarin järjestelyissä." Valmistelija Sosiaali- ja terveysjohtaja Paula Sundqvist, puh Ylilääkäri Katariina Korhonen, puh Vuonna 2013 julkaistussa puutiaisaivokuumerokotustyöryhmän raportissa suositeltiin kansallisen rokotusohjelman laajentamista TBE:n suhteen niille alueille, joilla taudin ilmaantuvuus on yli 5/ asukasta. Suomessa näitä alueita ovat Ahvenanmaan lisäksi Parainen ja Simo. Asia on käsitelty sosiaali- ja terveysministeriön johtoryhmässä ja johtoryhmä on puoltanut rokotusohjelman laajentamista. Rokotusten aloittaminen on riippuvainen valtion kehysbudjetista. Joka tapauksessa rokotukset pääsevät alkamaan aikaisintaan 2016, mutta on myös mahdollista, että aloitus viivästyy tästäkin aikataulusta. 1) Punkeista ja punkkien välittämien sairauksien ehkäisystä on runsaasti tietoa saatavilla. Paraisten terveydenhuollon sivuilta on linkki THL:n sivustolle, jossa annetaan ohjeita asiaan liittyen. Asiasta voidaan tiedottaa myös NYTT-lehdessä. 2) Ympäristöterveydenhuolto vastaa elinympäristön laadun turvaamisen ennaltaehkäisevistä toimista, joilla torjutaan mm. mikrobiologisten tekijöiden aiheuttamaa uhkaa terveydelle. 3) Lääkärimme saavat säännöllisesti koulutusta liittyen punkkien välittämiin sairauksiin. Lääkäreidemme osaaminen borrelioosin ja puutiaisaivokuumeen suhteen on korkealla tasolla. Noudatamme hoidossa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin suosituksia. Terveydenhuollossa ei ole suunnitteilla seminaarin järjestämistä. Kaupunki voi luonnollisesti olla mukana tällaisen seminaarin järjestämisessä. Kaupunginhallitus ehdottaa, että valtuusto merkitsee edellä esitetyn tiedoksi ja

33 8/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus päättää, että asian käsittely aloitteena on päättynyt. hyväksyttiin.

34 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston kokouksessa 5. toukokuuta 2015 tehtyjen päätösten täytäntöön paneminen Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Kaupunginhallitus merkitsee alla mainitut täytäntöönpanopäätökset tiedoksi: 36 pientalotonttien luovutusehdoista on annettu tiedoksi kaupungingeodeetille, mittausinsinöörille (PL), sopimussihteerille ja kiinteistösihteerille. 37 Valoniemen laituriosuuskunnan kaupungille antamasta tarjouksesta ja talousarviomuutoshakemuksesta on annettu tiedoksi Valoniemen laituriosuuskunnalle, kaupungingeodeetille ja talousosastolle. 38 kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta vuonna 2015 on annettu tiedoksi sivistyslautakunnan suomenkieliselle jaostolle ja sosiaali- ja terveyslautakunnalle. 39 Paraisten kaupungin perusopetuksen kouluverkosta on annettu tiedoksi sivistyslautakunnalle. 40 Houtskarin teletalon myynnistä on annettu tiedoksi TeliaSonera Finland Oyj:lle ja kaupungingeodeetille. 41 Gunnarsnäsissä sijaitsevan alueen myymisestä Caruna Oy:lle on annettu tiedoksi Caruna Oy:lle ja kiinteistösihteerille. 42 Houtskarin terveysaseman viikonloppuvarallaolosta on annettu tiedoksi Cornelius Collianderille ja sosiaali- ja terveyslautakunnalle. 43 koskien Varsinais-Suomen liiton perussopimuksen muutosta on annettu tiedoksi Varsinais-Suomen liitolle. 44 koskien Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin perussopimuksen muutosta on annettu tiedoksi Varsinais-Suomen erityishuoltopiirille.

35 8/ Kaupunginhallitus koskien Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen muutosta on annettu tiedoksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille. 46 koskien Cornelius Collianderin ym. aloitetta kotieläinten käyttämisestä kaupungin toiminnoissa on annettu tiedoksi Cornelius Collianderille ja vanhustyön päällikölle. 47 Tiedoksi merkityt ilmoitusasiat eivät antaneet kaupunginhallituksen puolelta aihetta toimenpiteisiin. 48 Sverker Karlssonin ym. aloitteeseen juridisten palvelujen hankinnasta annetaan myöhemmin. 49 RKP:n valtuustoryhmän aloitteeseen siitä, ettei Paraisten Vesi Oy:n alasajoa ja likvidointia tule sallia ennen perusteellisen selvityksen tekemistä, annetaan myöhemmin. hyväksyttiin.

36 8/ Kaupunginhallitus Eri lautakuntien, jaostojen ym. viranomaisten pöytäkirjojen tiedoksi merkitseminen Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Seuraavat pöytäkirjat on toimitettu kaupunginhallitukselle: Nauvon lautakunta, Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen jaosto, Sivistyslautakunnan suomenkielinen jaosto, Kulttuurilautakunta, Sivistyslautakunta, Seuraavat viranhaltijapäätökset on toimitettu kaupunginhallitukselle: Kaupunginlakimies: - nro 26/ , jonka mukaan Maanmittauslaitoksen anomus Ohjaamon vuokraamisesta on hyväksytty. - nro 27/ , jonka mukaan Maanmittauslaitoksen Turun palvelupisteen anomus Ohjaamon vuokraamisesta on hyväksytty. - nro 28/ , jonka mukaan RT 62 Pargas -yhdistyksen anomus Kapyysin vuokraamisesta on hyväksytty. - nro 29/ , jonka mukaan Rastor Oy:n anomus Kajuutan vuokraamisesta 20.8., 21.8., 1.9. ja on hyväksytty. Kiinteistöpäällikkö: - nro 14/ , jonka mukaan Korppoon Sähköpalvelu Oy on valittu järjestelmätoimittajaksi Koivukotoon. - nro 15/ , jonka mukaan Ramboll Finland Oy on valittu tukipalveluiden ja työmaavalvonnan toimittajaksi Skräbbölen kouluun. - nro 16/ , jonka mukaan JHM Oy on valittu arkkitehtisuunnittelun toimittajaksi Skräbbölen kouluun. - nro 17/ , jonka mukaan Ari Lindroos Oy on valittu rakennesuunnittelun toimittajaksi Skräbbölen kouluun. - nro 18/ , jonka mukaan Alfa Oy on valittu LVIA-suunnittelun toimittajaksi Skräbbölen kouluun. - nro 19/ , jonka mukaan Apt-Elektro Oy on valittu sähkösuunnittelun toimittajaksi Skräbbölen kouluun. Pöytäkirjat ovat nähtävänä kaupungintalossa. Kaupunginhallitus merkitsee saaneensa tiedot pöytäkirjoista sekä päättää, että mitään päätöksistä ei ole syytä ottaa kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. hyväksyttiin.

37 8/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasiat Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Kaupunginhallitus merkitsee saaneensa tiedoksi seuraavat asiakirjat: 1) Pöytäkirjat: - Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta, ) Pöytäkirjanotteet: - Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta, : jätetaksan maksutaulukoiden muuttamiseksi 3) Kari Häkämies vierailee kaupungissa ) Varsinaissuomalaiset kansanedustajat kutsutaan vierailulle kaupunkiin 7.9./ ) Johtoryhmä työskentelee Houtskarista käsin viikolla 38, ) Varsinais-Suomen liitto pitää infotilaisuuden maakuntakaavaluonnoksesta Komentosillalla. hyväksyttiin.

38 8/ Kaupunginhallitus Ajankohtaiset asiat Kaupunginhallitus Houtskarin terveyspalvelut kesällä Sosiaali- ja terveysjohtaja Paula Sundqvist kuvasi tilannetta ja tehtyjä toimenpiteitä.

39 8/ OIKAUSUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS PARAISTEN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Kaupunginhallitus MUUTOSKENHAKUKIELLOT JA KIELTOJEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikausuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: Pykälät: , , , Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: 152, , 163 Hallintolainkäyttölain 5 :n 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: Paraisten kaupunginhallitus, Rantatie 28, Parainen, parainen@parainen.fi. Pykälät: Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksiannosta. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erillisen tiedoksisaantitodistuksen merkittynä aikana. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. VALITUS Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksiin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksiin myös asianomainen sekä kunnan jäsen. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite: Turun Hallinto-oikeus, PL 32, Sairashuoneenkatu 2-4, Turku, turku.hao@oikeus.fi. Kunnallisvalitus, pykälät: Hallintovalitus, pykälät: Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite: Pykälät: Valitusaika: Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista/julkipanopäivästä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevan päätöksen katsotaan tulleen asianosaisten tietoon silloin, kun päätös on asetettu yleisesti nähtäville. VALITUSKIRJA Valituskirjassa on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Oikeudenkäyntimaksu: Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (791/93) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 97 euroa.. VALITUSASIAKIRJOJEN TOIMITTAMINEN Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa valitusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valituskirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valituskirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. PÄÄTÖKSEN TIEDOKSIANTO Pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi 16 / on ollut nähtävänä on annettu tiedoksi asianosaiselle postitse / 2015/ on luovutettu asianosaiselle / on julkipantu / Vastaanottajan allekirjoitus Otteen oikeaksi todistaa Tiedoksiantaja

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 29 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 58

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 29 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 58 4/2015 55 TID - AIKA 13.08.2015 kl./klo 15:00-17:25 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 29 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 57 30 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 27.10.2015 klo 17.30 20.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/17 Tarkastuslautakunta Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/17 Tarkastuslautakunta Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/17 Tarkastuslautakunta 2017 2020 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 29.5.2018 klo 17.30 21.40 Läsnä: Carita Henriksson, puheenjohtaja 1 5 klo 17.30 19.45 Birger Ehrnström,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, OHJAAMO klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, OHJAAMO klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/14 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, OHJAAMO 16.12.2014 klo 16.00 20.00 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) 16.20 20.00

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama)

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2015 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:30 Paikka Läsnä M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Ilkka

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 124. 51 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 125

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 124. 51 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 125 4/2015 121 Kaupunginvaltuusto TID - AIKA 16.06.2015 kl./klo 17:00-19:55 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Komentosilta 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 124 51 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 6, 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto, 100, 19.12.2016 Kaupunginhallitus, 12, 09.01.2017 6 Yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston varajäsenen vaali

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/15 Tarkastuslautakunta Aika ja paikka: Saaristokeskus Korpoström, klo

PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/15 Tarkastuslautakunta Aika ja paikka: Saaristokeskus Korpoström, klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Saaristokeskus Korpoström, 9.10.2015 klo 13.30 15.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/15 Tarkastuslautakunta Aika ja paikka: Kaupungintalo, Lyhty klo

PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/15 Tarkastuslautakunta Aika ja paikka: Kaupungintalo, Lyhty klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Lyhty 9.12.2015 klo 18.00 21.52 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm (varapuheenjohtaja)

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Aika: 26.08.2015 klo 17:00-20:57 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 117 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 118 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 32 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Vs. ympäristöjohtaja Erkki Pärjälä Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

PARGAS STAD PARAISTEN KAUPUNKI SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Tarkastuslautakunta. TID - AIKA 27.3.2013 klo 17:00-18:15

PARGAS STAD PARAISTEN KAUPUNKI SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Tarkastuslautakunta. TID - AIKA 27.3.2013 klo 17:00-18:15 1/2013 1 Tarkastuslautakunta TID - AIKA 27.3.2013 klo 17:00-18:15 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

81 Sopimus yhteisestä toimielimestä Tampereen ja Ylöjärven kansalaisopistotoiminnan tehtävien hoitamisessa

81 Sopimus yhteisestä toimielimestä Tampereen ja Ylöjärven kansalaisopistotoiminnan tehtävien hoitamisessa Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 81, 20.03.2017 Kaupunginhallitus, 152, 06.03.2017 81 Sopimus yhteisestä toimielimestä Tampereen ja Ylöjärven kansalaisopistotoiminnan tehtävien

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot