Tutkintorakennepohjien luominen ja muokkaaminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tutkintorakennepohjien luominen ja muokkaaminen"

Transkriptio

1 1 Tutkintorakennepohjien luominen ja muokkaaminen Tutkintorakennepohjien luominen mahdollistaa opiskelijalle henkilökohtaisen opintosuunnitelman (hops) tekemisen WebOodissa. Opiskelija voi hopsin avulla muodostaa opintojen etenemisestä sisällöllisen ja ajallisen kokonaiskuvan, sekä saada opintoja tukevia kommentteja opintojen ohjaajalta. Kannattaa miettiä tarkkaan, kuka tutkintorakenteet tekee. Yksinkertaisinta olisi, jos tutkintorakenteet tehtäisiin keskitetysti esim. koko laitokselle tai tiedekunnalle. Hopsit liittyvät aina tiettyyn opinto-oikeuteen, joten tutkintorakennepohjat tulee tehdä vastaamaan jokaista tutkintoa. Tutkintorakenteiden luomiseen ja muokkaamiseen tarvitaan joko OpasMuokkaaja- tai OpasVastuuhenkilö-oikeudet. Huom: jälkimmäistä käyttöoikeutta on tiedekunnissa yleensä vain muutamalla henkilöllä. Käyttölupahakemus löytyy Oodin tukisivuilta: Ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteys WebOodi-tukeen: Oodi-tuki(at)helsinki.fi, p

2 2 WebOodi löytyy osoitteesta Kirjaudu sisään WebOodiin syöttämällä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi (eli mikroverkkotunnuksesi). Valitaan vasemmasta valikosta Tutkintorakenteet Tutkintorakennepohja sisältää säännöt siitä, mitä opinto-oikeuden mukaisia opintojaksoja opiskelijan tulee suorittaa tutkintoonsa.

3 3 Aloita tutkintorakennepohjien teko valitsemalla yksikkö pudotusvalikon kautta ja klikkaamalla Valitse. Napsauta sen jälkeen Lisää uusi tutkintorakennepohja -linkkiä. Tutkintorakennepohjalla on viisi erilaista tilaa, joista Luonnokset-, Tarkastettavat- tai Hyväksytty-tiloissa olevat eivät näy opiskelijoille. Julkaistuttilassa ne ovat opiskelijoiden käytettävissä. Julkaistu-tilaisia tutkintorakenteita ei voi muokata! Tilat Tarkastettavat ja Hyväksytyt eivät ole Helsingin yliopistossa käytössä. Lisää tutkintorakenteelle nimi kolmella kielellä ja sulkeisiin tutkintorakenteen voimassaoloaika etenkin, jos tutkintovaatimukset ovat voimassa useamman vuoden. Tämä sen vuoksi, että opiskelijat löytävät voimassaolevan tutkintorakennepohjan suunnitelmansa pohjaksi. Voimaantulovuodeksi valitaan se lukuvuosi, jolloin tutkintovaatimukset tulevat voimaan. Opiskelijat, joiden opintojen aloittamisajankohta on tämän lukuvuoden ensimmäinen päivä, tai ennen sitä, voivat käyttää tutkintorakennetta hopsinsa pohjana. Vanhenemispäivämäärä kannattaa jättää tyhjäksi. Tutkinnon laajuus määritellään opintopisteinä. Tallenna tiedot ja siirry kohtaan Lisää uusi ryhmittely.

4 4 Ryhmittely, jossa on vain yksi sisältö Ryhmittelyt ovat tutkintovaatimusten väliotsikoita. Esim. pääaineopinnot, sivuaineopinnot ja muut opinnot ovat tavallisimpia ryhmittelyjä. Ryhmittelyn yleistiedoissa määritellään ryhmittelylle nimi, laajuus ja ryhmittelyn suorittamisen pakollisuus tai vaihtoehtoisuus. Ryhmittelyn nimitieto viedään kolmella kielellä. Ryhmittelyn laajuustieto voi olla vähintään xx ja enintään xx op. Pakollisuusvalinta: rasti on päällä automaattisesti, poista se, mikäli ryhmittelyyn kuuluvia opintoja ei ole pakko suorittaa. Rasti on tässä päällä automaattisesti. Poista rasti, mikäli ryhmittelyyn kuuluvia opintoja ei lasketa hopsin kokonaislaajuuteen. Tyypillinen esimerkki, jolloin rastia ei laiteta, ovat maisterin tutkinnon täydentävät opinnot (esim. erillisvalinnan kautta tutkinnonsuoritusoikeuden saaneet opiskelijat) Ryhmittelyn ohjetekstikenttään kannattaa kirjoittaa ryhmittelyä koskevia ohjeistuksia. Klikkaa nuolta avataksesi tekstikentät. Ryhmittelyn sisältö valinta: Ryhmittelyt voivat koostuva yhdestä listasta opintojaksoja ja/tai opintokokonaisuuksia (tällöin valitaan yksi sisältö), tai esim. opiskelijalle valinnaisista suuntautumisvaihtoehdoista, jolloin ryhmittely sisältää useita sisältöjä. Nyt valitaan yksi sisältö. Useamman sisällön tapausta käsitellään myöhemmin tässä ohjeessa. Valitse ryhmittelyn sisältöpallukka ja tallenna tiedot.

5 5 Ryhmittelyn yleistietojen jälkeen määritellään ryhmittelyn sisältö. Ryhmittelyn alle voi lisätä joko yksittäisiä opintojaksoja, tai kokonaisuuksia, joiden alle on määritelty sisältyvyyksiä. Näitä kokonaisuuspaketteja kannattaa tehdä silloin, kun kokonaisuuteen kuuluu paljon valinnaisuutta. Mikäli opiskelija voi hopsissaan lisätä vapaasti opintokohteita ryhmittelyn alle, rastitetaan ko. vaihtoehto ja tallennetaan valinta Tallenna - painikkeella. Hae/Lisää opintokohde- painikkeella lisätään ryhmittelyyn opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia. Kirjoita valkoiseen kenttään tunniste ja napsauta Hae/Lisää opintokohde painiketta. Mikäli lisäsit ryhmittelyyn kokonaisuuden, pääset lisäämään ja muokkaamaan sisältyvyyksiä Muokkaa sisältyvyyttä painikkeen kautta. Muokkaa sisältyvyyttä-painikkeella on nyt päästy tarkastelemaan ja muokkaamaan lisätyn kokonaisuuden sisältöä. Jos kokonaisuudelle on koottu sisältyvyyksiä jo aikaisemmin, on muistettava muuttaa sisältyvyyden voimassaoloajan alkamispäiväksi sama, kuin mikä on käsiteltävän tutkintorakennepohjan voimaantuloaika. Muuta voimassaoloajan alkamisvuosi oikeaksi ja klikkaa Kopioi uudelle aikavälille-painiketta. HUOM: Mikäli kokonaisuuden alkamisvuosi on eri kuin tutkitorakennepohjalla, eivät kokonaisuuden sisällöt näy tutkintorakennepohjassa!

6 6 Lisää valinnaisryhmä -linkin kautta voi lisätä uuden sisältyvyyden. Sisältyvyyden opintokohteet on jaettu valinnaisryhmiin, joilla on sisältyvyyden lajina joko pakollinen, vaihtoehtoinen tai vapaavalintainen. Vaihtoehtoisessa ja vapaavalintaisessa valinnaisryhmässä opiskelija voi valita annetuista vaihtoehdoista opintojaksoja hopsiinsa. Pakollisessa valinnaisryhmässä olevia opintojaksoja opiskelija ei voi poistaa hopsistaan. Lisää valinnaisryhmä linkki avaa ao. ikkunan, jossa määritellään em. lajin lisäksi myös ryhmälle selite, eli ohjeteksti. Kirjoita selite ja tuo tieto Aseta painikkeen kautta. Näkymä palaa sisältyvyydet sivulle. Ennen kuin valinnaisryhmä voidaan tallentaa, tulee sen alle aina lisätä opintojakso/opintojaksoja. Pelkkää valinnaisryhmää ja selitetekstiä ilman opintojaksoja ei siis pysty tallentamaan! Tässä vaihtoehtoisia opintojaksoja sisältävän ryhmän alle lisätään Työ- ja yritystoimintaoikeuden kurssi klikkaamalla Vaihtoehtoinen (valitse jompikumpi) -tekstin vieressä olevaa Lisää linkkä, joka avaa opintojakson hakukentän. Syötä kenttään opintojakson tunniste ja napsauta Lisää/hae-painiketta. Opintojakso tulee haluamaasi kohtaan osaksi tutkintovaatimusten sisältöä. Muista tallentaa mahdollisimman usein! Sisältyvyydellä olevaa järjestystä voi muuttaa nuolipainikkeiden avulla. Opintojakson voi poistaa nimen perässä olevan Poista-linkin kautta.

7 7 Opintokokonaisuuden tekeminen Kokonaisuuksia voi luoda ja muokata myös Kokonaisuus-välilehdellä. Listassa näytetään kaikki ne kokonaisuudet, joilla on sisältöä ainakin yhdellä aikavälillä. Kokonaisuuden sisältöä pääsee tarkastelemaan ja muokkaamaan Muokkaa-linkin kautta. Jos kokonaisuudella ei ole lainkaan sisältöä, se täytyy lisätä tälle näytölle. Lisää tällöin uuden kokonaisuuden tunniste hakukenttään ja klikkaa Haepainiketta. Kun kokonaisuus on tuotu näytölle, pääset lisäämään sen alle sisältöä Muokkaa-linkin kautta. Kokonaisuus, jonka alla ei ole vielä mitään sisältöä näyttää tältä. Syötä päivämääräkenttiin sisältyvyyksien alkamisvuosi ja päättymispäiväksi Klikkaa sen jälkeen Lisää uusi aikaväli painiketta. Luo tämän jälkeen kokonaisuudelle valinnaisryhmiä ja niille sisältöjä samaan tapaan, kuin ohjeen edellisellä sivulla neuvottin.

8 8 Ryhmittely, jossa on useampi sisältö Opiskelijat on voitu valita esim. suuntautumisvaihtoehdon tai erikoistumislinjan mukaan. Opiskelijan on mahdollista valita hopsiinsa sen luomisen yhteydessä suuntautumisvaihtoehtonsa mukaiset opinnot. Tämä onnistuu siten, että luodaan suuntautumisvaihtoehdot ryhmittelyn eri sisällöiksi. Luo ensin uusi ryhmittely samoin, kuin on opastettu tämän ohjeen sivuilla Klikkaa ruksi pallukkaan Ryhmittely sisältää useita sisältöjä ja tallenna. Napsauta Lisää ryhmittelyyn uusi sisältö-painiketta.

9 9 Syötä vaihtoehtoisen sisällön nimi kolmella kielellä. Kirjoita tarvittaessa sisällölle ohjetekstiä. Saat tekstikentät auki klikkaamalla nuolta oikealle. Ruksi tarvittaessa kohdat Vaihtoehto on pakollinen ja Opiskelija saa lisätä Tallenna. Lisää sisällön alle opintojaksoja tai kokonaisuuksia. Kun olet valmis, lisää ryhmittelyyn uusi sisältö ja toimi samoin kuin edellä kuvattiin. Kun olet tallentanut kaikki vaihtoehtoiset sisällöt, voit määritellä miten monta sisältöä opiskelijan on valittava hopsiinsa. Valitse valintalistasta valittavien sisältöjen vähimmäis- ja enimmäislukumäärä ja tallenna. Tässä tapauksessa opiskelija voi valita vain yhden sisällön. Hänellä näkyy automaattinen ohjeteksti: Valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista.

10 10 Opiskelijan hopsiin liittyviä määrityksiä Kun tutkintorakenne on valmis, tulee rakenteelle määritellä vielä yleisiä hops-työkaluun liittyviä asioita. Tämä näyttö löytyy samalta sivulta, jolla määriteltiin tutkintorakenteen perustiedot, kuten nimi ja voimassaoloaika. Jotta opiskelijat voivat lähettää hopsinsa tarkastettavaksi, valitaan Voidaan lähettää tarkastettavaksi. Valinnan voi tehdä myös Julkaistu-tilaisessa tutkintorakenteessa. Tutkintorakennepohjan laajuuden tarkistus. Kun valinta on päällä, tulee opiskelijalle hopsin lähetysvaiheessa huomautus, mikäli hopsiin valittujen opintojaksojen yhteislaajuus ei täytä laajuusvaatimusta. Muokkaa suositeltua suoritusaikataulua linkin kautta voidaan jokaisen opintokohteen kohdalla rastittaa tiedekunnan/laitoksen suositeltu suoritusaika (kuva sivulla 10). Tähän voi kirjoittaa hopsin lähettämiseen liittyvää ohjetekstiä. Teksti näkyy opiskelijalle hopsin lähetysnäytöllä. Ohjetekstiä voidaan muuttaa tutkintorakennepohjan tilasta riippumatta. Tähän voi lisätä linkin johonkin opiskelijan hops-ohjeeseen. Linkki näkyy opiskelijan hopsissa. Linkin lisääminen on erittäin suositeltavaa! Hops-ohje löytyy esim. TVT-ajokortin lisälukemistosta tai Oodin tukisivuilta. Jotta opiskelija pääsee tekemään hopsinsa tutkintorakenteen pohjalta, tulee pohjalle syöttää vähintään yksi tutkintorakenteen opinto-oikeuksia vastaava opintokohde. Lisätty opinto-oikeus määrittelee mitkä opiskelija saavat käyttää juuri kyseistä tutkintorakennetta hopsinsa pohjana. Tässä esimerkissä opiskelijalla on oltava oikeus valtiotieteen kandidaatin tutkintoon.

11 11 Muokkaa suositeltua suoritusaikataulua linkki avaa seuraavan näkymän. Lisää ruksi sen lukuvuoden ja periodin kohdalle, jolloin opintojakso suositellaan suoritettavan. Opiskelijalle malliaikataulutus näkyy siten, että suositellun suoritusajankohdan mukaisen laatikon reunat ovat harmaana. HUOM! suositeltu suoritusaikataulu tulee tehdä vasta kun tutkintorakennepohja on muuten valmis!

12 12 Tutkintorakennepohjan kopioiminen Kun tutkintorakenne on kerran tehty, sen voi seuraavina vuosina kopioidan uudeksi ja muokata vain muuttuneet kohdat. Koko työtä ei siis tarvitse tehdä kuin kerran! Kopioinnissa tulee muistaa muutama seikka, jotka käydään läpi seuraavaksi. 1. Kopioi vanha tutkintorakenne. Kopioitava rakenne voi olla joko luonnoksettai julkaistut-välilehdellä. Tutkintorakenne kopioituu automaattisesti luonnokset-välilehdelle. 2. Korjaa kopion nimi- ja voimassaolotiedot oikeiksi. Huomaa, että kopioidun tutkintorakenteen nimi säilyy muuten ennallaan, mutta kaikkien nimien perään on lisätty kopio-sana. Vaikka tutkintorakenteen nimi säilyisi samana, tulee kopio-sanat muistaa poistaa!

13 13 3. Tee tarvittavat muutokset tutkintorakenteeseen kuuluviin opintojaksoihin ja kokonaisuuksiin. HUOM! Jos muutit kopioidun tutkintorakenteen alkamisvuotta, käy kopioimassa myös kaikki rakenteeseen kuuluvat kokonaisuudet uudelle aikavälille! Kokonaisuuksien sisältyvyyksien tulee olla voimassa samasta lukuvuodesta lähtien, kun itse tutkintorakenne. Muuten sisältyvyydet eivät näy, kuten kuvassa näkyy. Sisältyvyyksien aikavälien kopioiminen tapahtuu esim. Ryhmittelyiden ietojen muokkaamisen kautta (Muokkaa sisältyvyyttä -painike kokonaisuuden nimen perässä). Kokonaisuuksien muokkaamista on myös opastettu tämän ohjeen sivuilla Kun tutkintorakenteen sisältö on päivitetty, tarkasta vielä opiskelijan hopsiin liittyvät määritykset. Kun nekin ovat kunnossa, siirrä tutkintorakenne tilaan Julkaistu. Silloin opiskelijat pystyvät käyttämään tutkintorakennetta hopsiensa pohjana.

14 14 Valmis tutkintorakenne näyttää tältä: Ryhmittely, jonka alla on kokonaisuus. Kokonaisuuden sisällä pakollisia, vaihtoehtoisia ja vapaavalintaisia valinnaisryhmiä. Ryhmittely, jonka alla pakollisia opintojaksoja.

15 15 Ryhmittely, jonka alla useita sisältöjä. Opiskelijan valittava yksi vaihtoehto. Ryhmittely, jonka alle saa lisätä vapaasti opintokohteita. Ryhmittely, joka ei ole pakollinen ja jota ei lasketa hopsin opintopisteiden kokonaissummaan.

Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten (TS-2013, tekniikan ala)

Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten (TS-2013, tekniikan ala) Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten (TS-2013, tekniikan ala) Esimerkkinä Teknistieteellinen kandidaattiohjelma, pääaineena Tietotekniikka 22.8.2013/PN Lisätietoja: pirkko.nuutinen@aalto.fi

Lisätiedot

Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten

Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten Esimerkkinä Tekniikan kandidaatti, Materiaalitekniikan koulutusohjelma Ohje/19.09.2011/PN Lisätietoja: pirkko.nuutinen@aalto.fi piia.leppanen@aalto.fi TUTKINTORAKENNEPOHJAN

Lisätiedot

ehopsin käyttöohje opiskelijalle

ehopsin käyttöohje opiskelijalle ehopsin käyttöohje opiskelijalle 2 12 2009 1. Kirjaudu Weboodiin omalla käyttäjätunnuksella. 2. Valitse vasemmasta valikosta HOPS toiminto, jolloin tulet Opinto oikeudet ja opintosuunnitelmat ikkunaan

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

Oodin hops: Ryhmätyökalu

Oodin hops: Ryhmätyökalu 1 Oodin hops: Ryhmätyökalu Tämä ohje neuvoo, miten hyödynnät Oodin hopsin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda hops-ohjausryhmiä, asettaa niille ohjaajat sekä lisätä niihin opiskelijoita.

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops-toiminnolla KTK-tutkinto Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Juha Sarkkinen Sisältö OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE... 1 Sisältö... 2 Taustaa... 3 Aloitus... 4 Uuden OODIHOPSin luominen... 4 Tavoitteet ja itsearviointi... 6 Opintojen

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus WebOodissa. Sisällys. Aluksi

Opintokohteiden muokkaus WebOodissa. Sisällys. Aluksi Opintokohteiden muokkaus ssa Sisällys Aluksi... 1 Opintokohteen tietojen muokkaaminen... 3 Opettajat... 3 Oppimateriaali... 5 Alemmat opintokohteet... 5 Vastaavat opintokohteet... 6 Kuvaukset... 7 Linkin

Lisätiedot

Oodin hops. Oodin hops- työkalun käytön aloittaminen

Oodin hops. Oodin hops- työkalun käytön aloittaminen Oodin hops Oodin hops on WebOodin kautta käytettävä työkalu, jonka avulla voit luoda itsellesi verkossa henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin. Voit tarkistaa Oodin hopsin avulla minkä opintojaksojen

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

TUTKINTORAKENTEEN JA KOKONAISUUDEN LISÄÄMINEN OODIIN

TUTKINTORAKENTEEN JA KOKONAISUUDEN LISÄÄMINEN OODIIN TUTKINTORAKENTEEN JA KOKONAISUUDEN LISÄÄMINEN OODIIN Ohje tutkintorakenteen syöttäjälle ja päivittäjälle 12.12.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Sisältö 1. MIKSI?... 2 2. TUTKINTORAKENTEET OODISSA... 2 3. UUDEN

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Courses in English -oppaan tekeminen

Courses in English -oppaan tekeminen 1 Courses in English -oppaan tekeminen Uuden opinto-oppaan tekeminen Valitse valikosta komento Opinto-oppaat. 2 Näkymään aukeaa oppaita kolmella välilehdellä. Ensimmäisenä näkyvät tulevat oppaat ja toisella

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle 1 (5) WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen suunnittelun

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ 1 HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta Helsingin yliopisto Versio 2.7 1(25) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta Tämän ohjeen sisältö: 1 Aluksi.2 2 Ikonien selitykset.3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden

Lisätiedot

Opintokohteen luominen

Opintokohteen luominen Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Opintokohteen luominen Luo uusi opintokohde joko lisäämällä uusi opintokohde (Tapa 1) tai kopioimalla olemassaoleva opintokohde uudeksi (Tapa 2). Alkuvalmistelut: Hae

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen

1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen 1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen WebOodin HOPS-työkalun löydät, kun kirjaudut WebOodiin osoitteessa https://weboodi.uwasa.fi. HOPS-työkalu löytyy otsikon Omat opinnot alta. Paina HOPS -painiketta. Avautuvassa

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Opintokohteen Haku ja Käsittely

Opintokohteen Haku ja Käsittely Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/8 Opintokohteen Haku ja Käsittely Opintokohteen käsittely aloitetaan Perustiedot -valikon Opintokohteen käsittely -kohdasta. Olemassa olevan opintokohteen haku: Opintokohteen

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

WebOodissa (KV koordinaattorit)

WebOodissa (KV koordinaattorit) Ohje Courses in English for Exchange Students oppaan laatimiseen WebOodissa (KV koordinaattorit) WebOodissa on kahdenlaisia käyttöoikeuksia OpasOodiin. Ne KV koordinaattorit, joilla ennestään on OpasVastuuhenkilö

Lisätiedot

ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen

ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen Perustelujen lisäys Kyselyt: kv- ja oppiainetason kysely Opintosuunnitelman

Lisätiedot

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle 08.09.2010 Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen suunnittelun työkalu. HOPSissa laaditaan suunnitelma

Lisätiedot

OodiHOPS-työkalun käyttöohje opiskelijalle

OodiHOPS-työkalun käyttöohje opiskelijalle TEKNILLINEN KORKEAKOULU Opintoasiain toimisto/hp OodiHOPS-työkalun käyttöohje opiskelijalle 28.8.2009 Mikä HOPS on ja miksi se tehdään? Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen

Lisätiedot

Käyttöliittymäsuunnitelma

Käyttöliittymäsuunnitelma Jyväskylän yliopisto SUUNNITELMA Tietotekniikanlaitos 10.11.2003 KÄKI-projekti Käyttöliittymäsuunnitelma Sami Huttunen Tatu Lamminmäki Juha Lappi Eija Pelkkikangas Sisältö SISÄLTÖ...1 1. JOHDANTO...1 2.

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 2 Opetus-välilehti... 3 Tentit-välilehti... 3 Tutkintorakenteet-välilehti... 4 Opintojaksot-välilehti...

Lisätiedot

3 OPISKELIJAN VASTUU JA AKATEEMINEN VAPAUS OPINTOJEN VALINNOISSA

3 OPISKELIJAN VASTUU JA AKATEEMINEN VAPAUS OPINTOJEN VALINNOISSA 1 MIKÄ ON HOPS? HOPS on opiskelijan henkilökohtainen opintosuunnitelma, jonka tarkoituksena on auttaa omien opintojen suunnittelua ja kokonaisuuden hahmottamista, aikatauluttamista ja tavoitteiden saavuttamista.

Lisätiedot

Ympäristötekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet

Ympäristötekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet Ympäristötekniikan koulutusohjelma 1 ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet 22.9.2014 Ympäristötekniikan koulutusohjelma 2 1. Ensimmäisen HOPSin luonti ehopsia pääset tekemään WebOodin ehops-linkistä. https://weboodi.lut.fi/oodi/.

Lisätiedot

ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA)

ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA) ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA) 1 JOHDANTO ehops on WebOodista löytyvä työkalu, jolla opiskelijan on mahdollista tehdä tutkintorakenteensa kurssisuorituksien yhteyteen. Se ei korvaa opinto-opasta,

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 3 Opetus-välilehti... 3 Tentit välilehti... 4 Tutkintorakenteet välilehti... 4 Opintojaksot

Lisätiedot

OODIHOPS KÄYTTÖOHJE - OPISKELIJA VERSIO 2.8. Joensuun yliopisto Minna Pylkkönen

OODIHOPS KÄYTTÖOHJE - OPISKELIJA VERSIO 2.8. Joensuun yliopisto Minna Pylkkönen OODIHOPS KÄYTTÖOHJE - OPISKELIJA VERSIO 2.8 Joensuun yliopisto Minna Pylkkönen 2.9.2009 2 OodiHOPS käyttöohje - Opiskelija Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1 JOHDANTO... 3 1.1 HOPS

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta Helsingin yliopisto Versio 3.2 1(20) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta 1 Aluksi 2 2 Ikonien selitykset 3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden opetustapahtuman luominen...

Lisätiedot

Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan

Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan 15.4.2016 Versiomuutoksia WinOodissa: 1. Hae Opiskelija hakuikkunassa on tehty suuri käyttöliittymämuutos. Muutosta esitelty tarkemmin dokumentissa Hae Opiskelija

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Opintokohteen luominen

Opintokohteen luominen Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/7 Opintokohteen luominen Uudet v. 2017 käyttöön otetut koulutusohjelma- ja suuntautumistunnisteet alkavat kirjainyhdistelmillä: Kandiohjelmat ovat KH-alkuisia esim. KH70_004

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Helsingin yliopisto 1(23) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus 1 Aluksi 2 2 Ikonien selitykset 3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden opetustapahtuman luominen... 4 3.2 Opetustapahtuman kopioiminen...

Lisätiedot

Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Virkailijoille näkyvät muutokset

Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Virkailijoille näkyvät muutokset Helsingin yliopisto WebOodi 1 Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Virkailijoille näkyvät muutokset OpasOodi ja opetustapahtumat... 1 OodiHOPS -muutokset... 2 Koko OodiHOPS -työkalua koskevat muutokset...

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016

WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016 WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016 WebOodissa opiskelija voi tarkastaa omat henkilötietonsa, muuttaa tai lisätä yhteystietojaan, ilmoittautua opetukseen ja tentteihin, ilmoittautua yliopistoon, selata omia opintojaan

Lisätiedot

ehops-opastus

ehops-opastus ehops-opastus 5.11.2014 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen Perustelujen lisäys Kyselyt: kv- ja oppiainetason kysely Opintosuunnitelman

Lisätiedot

Energiatekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet

Energiatekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet Energiatekniikan koulutusohjelma 1 ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet 4.9.2013 Energiatekniikan koulutusohjelma 2 Johdanto ehops mahdollistaa opiskelijan tutkintorakenteen luomisen opintojaksosuorituksien

Lisätiedot

Sähkötekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet

Sähkötekniikan koulutusohjelma 1. ehops WebOodissa. Opiskelijan ohjeet Sähkötekniikan koulutusohjelma 1 ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet 5.9.2013 Sähkötekniikan koulutusohjelma 2 Johdanto ehops mahdollistaa opiskelijan tutkintorakenteen luomisen opintojaksosuorituksien

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle 2.1.2014/pn Valitse kohta Opiskelijoiden HOPSit. Tarvittavat oikeudet: - kommentoija tarvitsee WebOodin Opiskelun ohjaaja oikeuden siihen organisaatioon,

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

Yleisohje HOPS WebOodissa. Opiskelijan ohjeet

Yleisohje HOPS WebOodissa. Opiskelijan ohjeet Yleisohje 29.6.2016 HOPS WebOodissa Opiskelijan ohjeet SISÄLLYSLUETTELO Johdanto...3 Ensimmäisen HOPSin luonti...4 HOPSin muokkaaminen... 6 Sivuopintokokonaisuuden lisääminen..7 Kielikurssit...10 Opintojaksojen

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen Aloitus Homma alkaa osoitteesta www.helsinki.fi/weboodi. Jos et omista yliopiston atk-tunnuksia, voit hypätä kohdan 1. yli. Voit huoletta tutustua WebOodin saloihin ilman tunnuksiakin. WebOodin opinto-opas

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

TUTKINNON REKISTERÖINTI

TUTKINNON REKISTERÖINTI Helsingin yliopisto WinOodi 1 TUTKINNON REKISTERÖINTI Opiskelijan perustietojen käsittely ikkunassa voidaan opiskelija hakea joko opiskelijanumerolla tai henkilötunnuksella. Kun opiskelijan tiedot ovat

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE

OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE Aloitus ja sähköisen opinto-oppaan löytäminen... 1 Sähköinen Opinto -opas... 3 Opetustiedot... 5 Ilmoittautuminen... 7 Ilmoittautumisen peruminen... 8 Johannes Tuovinen 2006

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Opettajat voivat WebOodissa kirjata arviointeja kokonaisille opintojaksoille ja siirtää ne rekisteröitäviksi

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen W e b O o d i O p e t u k s e e n j a t e n t t e i h i n i l m o i t t a u t u m i n e n 1 Opiskelijan näkökulmasta yksi

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Opiskelijan HOPS-opas

Opiskelijan HOPS-opas www.ulapland.fi/opiskelu Lapin yliopisto Opiskelupalvelut PL 122 (Yliopistonkatu 8) 96101 Rovaniemi Puhelin: (016) 341 341 Opiskelijan HOPS-opas OPISKELIJAN HOPS-OPAS Opas HOPSin eli henkilökohtaisen opinto-,

Lisätiedot

WebOodi / Opinto-opas

WebOodi / Opinto-opas 1 WebOodi / Opinto-opas Osoite WebOodiin: https://oodi.aalto.fi/a/ WebOodiin kirjaudutaan mikroverkon tunnuksella & salasanalla. Valikosta valitaan Opintokohteet (tai Oppaiden ylläpito). Valitaan valintalistasta

Lisätiedot

OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI

OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI 1 OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI Opintosuoritusten rekisteröinti -näytöllä rekisteröidään opintojaksojen suorituksia ja sellaisia opintokokonaisuuksien suorituksia, joihin ei kiinnitetä alempia opintosuorituksia.

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely Uusi tutkintoasetus 2004 ja Tässä ohjeessa kuvataan silloin kun perustutkinto-opiskelija siirtyy uuteen tutkinto-asetukseen opiskelija suorittaa uuden asetuksen mukaisen alemman tutkinnon jatko-opiskelija

Lisätiedot

Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Opiskelijoille näkyvät muutokset

Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Opiskelijoille näkyvät muutokset Helsingin yliopisto WebOodi 1 Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Opiskelijoille näkyvät muutokset Opinto-oppaat...1 Opetustapahtuman perustietosivu...1 Opintokohteen perustietosivu...2 Epävirallisen opintosuoritusotteen

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2018 OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat liitteet

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

Tenttityökalu Yleinen tentti

Tenttityökalu Yleinen tentti Tenttityökalu Yleinen tentti Muutoksia Oodi-versioissa tai käytännöissä 27.10.2011 Päivitetty terminologia versio 3.3 Korjattu virhe, joka esti yleisen tentin kopioinnin mikäli opetustapahtumalla oli enemmän

Lisätiedot

Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje. 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä

Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje. 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen ja sen kopiointi Wilmassa Wilmaohje 31.8.2015 Turun ammatti-instituutti Sami Mäkelä Työssäoppiminen Opettaja voi täyttää ja tarkastella työssäoppimistietoja Wilman kautta. Myös opiskelijalle

Lisätiedot

Teatterikorkeakoulun jatko-opiskelijan ehops-käyttöohje

Teatterikorkeakoulun jatko-opiskelijan ehops-käyttöohje Teatterikorkeakoulun jatko-opiskelijan ehops-käyttöohje 1. Kirjaudu Weboodiin (https://teak-weboodi.it.helsinki.fi/teak/) omilla verkkotunnuksillasi (samat kuin s-posti). 2. Valitse vasemmasta valikosta

Lisätiedot

Helsingin yliopisto Kehittämisosasto Opiskelijarekisteri. Oodi 2.81 Käyttöohje Opintosuoritusten rekisteröinti OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI

Helsingin yliopisto Kehittämisosasto Opiskelijarekisteri. Oodi 2.81 Käyttöohje Opintosuoritusten rekisteröinti OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI -näytöllä rekisteröidään opintojaksojen suorituksia ja sellaisia opintokokonaisuuksien suorituksia, joihin ei kiinnitetä alempia opintosuorituksia. Tätä näyttöä käytetään

Lisätiedot

Opettajatutorin SoleOPS- ja HOPS-toiminnot ja keskustelupohjan käyttö

Opettajatutorin SoleOPS- ja HOPS-toiminnot ja keskustelupohjan käyttö Opettajatutorin SoleOPS- ja HOPS-toiminnot ja keskustelupohjan käyttö Kirjaudu SoleOPSiin SAMK-tunnuksillasi. Voit selata yksittäisen opiskelijan HOPSia päävalikon HOPSien selaus toiminnolla. Päävalikon

Lisätiedot

Kauppatieteellisen alan OpasOodi ohje

Kauppatieteellisen alan OpasOodi ohje Sisällysluettelo WebOodi / Opinto opas... 2 Opintokohteen lisääminen / poistaminen oppaasta... 2 Tietojen muokkaus Opintokohteet näytön kautta... 4 Oppimateriaalin lisääminen / poistaminen /muokkaaminen...

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Valitse Opinto-oikeudet

Valitse Opinto-oikeudet Helsingin yliopisto WinOodi 1 UUDEN TUTKINNON REKISTERÖINTI OODIIN Opiskelijan perustietojen käsittely ikkunassa haetaan opiskelija joko opiskelijanumerolla tai henkilötunnuksella. Valitse Opinto-oikeudet

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot