LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TIETOSUOJAN SEURANTA JA VALVONTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TIETOSUOJAN SEURANTA JA VALVONTA"

Transkriptio

1 LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TIETOSUOJAN SEURANTA JA VALVONTA Hyväksytty johtoryhmässä: Käsitelty ja hyväksytty YT-toimikunnassa:

2 2(8) SISÄLLYS LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TIETOSUOJAN SEURANTA JA VALVONTA sisällysluettelo JOHDANTO LAINSÄÄDÄNTÖÄ KÄYTTÖLOKIREKISTERIT JA VALVONNAN ORGANISOINTI VALVONNAN PERIAATTEET TIETOSUOJAN VALVONNAN TOTEUTUS SÄÄNNÖLLINEN VALVONTA Asiakas-/potilastietojärjestelmien tietojen säännöllinen valvonta Työnantajan henkilörekisterin tietojen valvonta Pistokoevalvonta Asiakkaan selvityspyyntöön perustuva valvonta Asiakas-/potilasrekisteriin liittyvät pyynnöt Kanta-palveluun liittyvät pyynnöt HENKILÖKUNNAN INFORMOINTI SÄHKÖISESTÄ VALVONNASTA VALVONNAN VÄLINEET Lokitietojen käyttö VALVONTAPROSESSI JA VÄÄRINKÄYTÖN SEURAAMUKSET Valvontaprosessi Tietoturva- ja tietosuojarikkomusten seuraamukset Harjoittelijat ja opiskelijat Käyttöoikeuksien rajoittaminen selvitystyön ajaksi VALVONTAAN LIITTYVÄT VASTUUT JA DOKUMENTAATIO Vuosisuunnitelma Valvontamateriaalin kirjaaminen ja arkistointi Vuosiraportti Raportit ja ilmoitukset Kelalle... 8

3 3(8) 1 JOHDANTO Tässä suunnitelmassa kuvataan Lieksan kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilörekisterien (potilas-, asiakas- ja muiden henkilörekisterien) sekä Kanta-palvelujen tietojen käsittelyn seurannan ja valvonnan periaatteet, valvontakohteet, valvonnan dokumentointi sekä väärinkäytösten seuraamukset. 2 LAINSÄÄDÄNTÖÄ Tässä dokumentissa käsitellään sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakas- ja potilastietojen käyttölokien seurantaa ja valvontaa. Muut lokitiedot (luovutus-, tapahtuma-, virhe-, muutosloki, jne.) jäävät käsittelyn ulkopuolelle. Lokitietojen ylläpitoon, sisältöön ja käytön valvontaan sekä arkistointiin velvoittavia säädöksiä ja määräyksiä terveydenhuollossa ovat: Henkilötietolaki (523/1999) 32 Laki sähköisestä lääkemääräyksestä (61/2007) 24 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä (159/2007) 5 ja 18 Julkisuuslaki (1999/621) Sosiaali- ja terveysministeriön potilasasiakirjoista annetun asetuksen (298/2009) 4 :n 2 mom ja 24. Asianmukainen seuranta ja valvonta edellyttävät, että valvonta on säännöllistä ja perustuu suunnitelmaan. Suunnitelmallinen valvonta varmistaa myös tietojen käsittelijöiden oikeusturvaa. 3 KÄYTTÖLOKIREKISTERIT JA VALVONNAN ORGANISOINTI Lokirekisteri on henkilörekisteri, joka sisältää tiedot järjestelmän käyttötapahtumista ja josta on laadittava rekisteriseloste tai rekisteriselosteen sijasta tietosuojaseloste. Rekisteröityjä ovat kaikki henkilöt, jotka ovat saaneet oikeuden käyttää potilasrekisteriä tai sen osarekisteriä ja heille on luotu käyttäjätunnus potilastietojärjestelmään. Jokaiselle rekisterille, myös lokirekisterille, on määriteltävä rekisterinpitäjä. Rekisterinpitäjällä on vastuu rekisterinpidosta. Lainsäädännön mukaiset rekisteritietojen suojauskeinot ovat teknisiä ja organisatorisia. Organisatorisia keinoja ovat muun muassa käyttöoikeuksien jakaminen työtehtävien mukaan, käyttöoikeuksien ja käyttäjätunnuksen luovuttamisen yhteydessä annettu ohjaus ja vaitiolositoumus sekä tiedottaminen lokitietojen käytön valvonnasta. Rekisterinpitäjän ja sen vastuuhenkilöiden asiana on huolehtia siitä, että rekisteritoiminnot ja niiden atk-järjestelmät vastaavat lainsäädäntöä ja että rekisteriä käyttäville työntekijöille on annettu asianmukaiset määräykset, ohjeet ja koulutus.

4 4(8) Lokitietoja valvovalla henkilöstöllä on oikeus ja velvollisuus käyttää lokirekisteriin kertyviä tietoja valvoessaan henkilötietojen käsittelyä (tiedon käyttöä). Sosiaali- ja terveyspalveluihin on nimetty tietosuojavastaavat, joiden tehtävänä on toimia rekisterinpitäjän erityisasiantuntijoina henkilötietojen hyvän käsittelytavan ja korkeatasoisen tietosuojan saavuttamiseksi. Heidän tehtävänään on myös ohjata ja neuvoa henkilökuntaa ja kansalaisia tietosuoja-asioissa sekä auttaa rekisterinpitäjää toteuttamaan sille määrätyt henkilötietolain mukaiset velvoitteet. Sosiaali- ja terveyspalveluihin on nimetty tietosuojatyöryhmä. Sen tehtävänä on valvoa mm. sosiaali- ja terveyspalveluiden tietoturvapolitiikan, -suunnitelman ja -ohjeiden laatimista, toteuttamista sekä ajan tasalla pitämistä. 4 VALVONNAN PERIAATTEET Henkilökunnalta edellytetään henkilö- ja potilastietojen käsittelyn osaamista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden johto on antanut henkilökunnalle kirjalliset ohjeet henkilö- ja potilastietojen käsittelyn periaatteista. Työntekijät ovat sitoutuneet noudattamaan sääntöjä allekirjoittamalla asiakas- ja potilasasiakirjojen salassapito- ja vaitiolositoumuksen. Palvelukseen ottamistilanteessa, koulutuksella ja ohjeistuksella sekä YT-menettelyn mukaisesti henkilökunnalle on välitetty tieto siitä, että henkilö- ja potilastietojen käyttöä valvotaan organisaation, Kelan ja kansalaisten taholta ja että väärinkäytöksistä aiheutuu aina seuraamus. Sosiaali- ja terveyspalvelujen johto ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin, jos joku on ohjeiden vastaisesti katsonut, käyttänyt tai luovuttanut asiakas- ja potilastietoja. Yksittäiset työntekijät vastaavat omasta toiminnastaan viime kädessä työ-, rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisten sanktioiden uhalla. Mahdolliset väärinkäytösepäilyt selvitetään ennalta määriteltyjä menettelytapoja noudattaen ja väärinkäytöksistä rangaistaan yhdenmukaisesti. Jos tietoturvarikkomusepäily kohdistuu Kanta-palvelussa olevien tietojen käyttöön, on Kelalla rekisterinpitäjänä velvollisuus selvittää asiaa ja pyytää selvitystä terveydenhuollon organisaatiolta. Kelalla on myös yleinen valvontavastuu Kanta-palvelujen tietojen asianmukaisesta käytöstä. Terveydenhuollon organisaatio hoitaa raportointivelvoitteet Kelan suuntaan määrätyllä tavalla. 5 TIETOSUOJAN VALVONNAN TOTEUTUS 5.1 Säännöllinen valvonta Sosiaali- ja terveyspalvelujen potilas- ja asiakastietojärjestelmää seurataan ja valvotaan säännöllisesti. Tietosuojavastaavat tekevät säännöllisesti jälkikäteistarkistuksia, joilla valvotaan järjestelmän asianmukaista käyttöä. Tietosuojavastaavien tehtäviin kuuluvat myös Kanta-palvelujen käytön valvonta.

5 5(8) Asiakas-/potilastietojärjestelmien tietojen säännöllinen valvonta Asiakas- ja potilasrekisteristä valitaan satunnaisotannalla muutamia käyttötapauksia, joiden tietojen asianmukainen käyttö tarkastetaan. 5.2 Työnantajan henkilörekisterin tietojen valvonta Työnantaja pitää henkilörekisteriä työntekijöistään. Näiden tietojen käyttöä valvotaan rekisteröidyn pyynnöstä. 5.3 Pistokoevalvonta Sosiaali- ja terveyspalvelut tekevät säännöllistä ja suunnitelmallista pistokoevalvontaa, jossa tarkastetaan esimerkiksi julkisuuden henkilöihin kohdistuneet haut sekä potilaat, joiden tietoja on käytetty eniten tai muut pistokoevalvontaan soveltuvat tapaukset. 5.4 Asiakkaan selvityspyyntöön perustuva valvonta Asiakkaalla/potilaalla on oikeus tarkastaa usean eri lain perusteella tietojensa käytön laillisuus. Pelkkä epäily väärinkäytöstä riittää tarkastuksen perusteeksi. Asiakas/potilas voi pyytää valvonnan useammalta eri viranomaiselta Asiakas-/potilasrekisteriin liittyvät pyynnöt Asiakas/potilas voi tehdä sosiaali- ja terveyspalveluihin selvityspyynnön asiakas- /potilasrekisterissä olevien tietojen käytön perusteista. Asiakkaalle/potilaalle lähetetään kirjallinen vastaus selvityksestä ja huomatuista epäkohdista. Jos valvontapyyntö kohdistuu yhteisrekisterin alueelle, sosiaali- ja terveyspalvelut tekevät pyynnön kaikille niille rekisterinpitäjille, joiden alueella on asiakkaan/potilaan tietoja käsitelty Kanta-palveluun liittyvät pyynnöt Potilas voi tehdä Kelalle tai alueen terveydenhuollon yksiköille selvityspyynnön Kantapalveluissa olevien tietojensa käytön perusteista. Valvontaprosessi aloitetaan 14 vuorokauden sisällä pyynnön saapumisesta. Asia selvitetään, ja potilaalle annetaan kirjallinen selvitys tietojen käytön perusteista. Jos potilas osoittaa pyyntönsä Kelalle ja kyse on tietojen käytöstä sosiaali- ja terveyspalveluissa, Kela lähettää sosiaali- ja terveyspalveluille selvityspyynnön potilaan tietojen käytöstä. Kela laatii potilaalle vastauksen sosiaali- ja terveyspalvelujen antaman selvityksen perusteella. Kela voi myös omassa valvonnassaan havaita jotakin epäselvyyttä tai väärinkäyttöön viittaavaa terveydenhuollon organisaation puolella. Kela voi tällöin pyytää selvityksen organisaatiolta siellä tapahtuneesta Kanta-palvelujen tietojen käsittelystä. Organisaation tulee toimittaa Kelan pyytämät tiedot viipymättä.

6 6(8) 6 HENKILÖKUNNAN INFORMOINTI SÄHKÖISESTÄ VALVONNASTA Lokivalvonnassa on otettu huomioon myös työelämän tietosuojasta annetun lain säännökset. Työntekijöille tiedotetaan valvonnan tarkoituksesta, valvonnan käyttöönotosta ja siinä käytettävistä menetelmistä. Henkilökuntaa on informoitava myös heidän oikeuksistaan. 7 VALVONNAN VÄLINEET Sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä olevien henkilö-, asiakas- ja potilastietoja sisältävien rekisterien tietojen käsittelyn jälkikäteisvalvonta tapahtuu pääasiassa lokitietojen perusteella. Valvontatyössä saatetaan tarvita myös asiakas- tai potilasrekisterin tietoja. Tarvittaessa valvonnan tukena käytetään myös muiden valvontajärjestelmien tuottamaa tietoa. 7.1 Lokitietojen käyttö Lokitietoja käytetään tietosuojaselosteen mukaisella tavalla. Lokitietoja pääsevät käsittelemään vain tietosuojavastaavat ja muut vastaavassa asemassa olevat henkilöt. Vaikka lokitiedot sisältävät tiedon asiakirjasta, tietosuojavastaavat eivät näe asiakirjan sisältöä. Lokitiedot on luokiteltu salassa pidettäviksi eikä niitä saa paljastaa sivullisille. Käyttölokin säilytysaika on 12 vuotta. Säilytysaika määritellään potilasasiakirja-asetuksessa (STM asetus 298/2009). Kelan luovuttamia lokitietoja saavat käsitellä ja niihin tulee olla pääsy ainoastaan tietosuojavastaavilla sekä tarvittaessa muilla valvontatyöhön osallistuvilla henkilöillä ja toiminnasta vastaavalla organisaation johdolla. Kyseisiä tietoja ei saa käyttää muuhun tarkoitukseen kuin lain sähköisestä lääkemääräyksestä tai asiakastietolain mukaiseen Kanta-palvelujen tietojen käsittelyn lainmukaisuuden valvontaan. Kelan luovuttamia lokitietoja ei saa organisaatiossa säilyttää kauemmin kuin se on valvontatehtävän suorittamiseksi välttämätöntä. Tiedot tulee hävittää tietoturvallista tapaa noudattaen. 8 VALVONTAPROSESSI JA VÄÄRINKÄYTÖN SEURAAMUKSET Tietosuojarikkomuksia ovat organisaation henkilörekisterien käytöstä annettujen ohjeiden vastainen toiminta sekä henkilörekisterien käyttäminen Suomen lakien vastaisesti. Vakavimmissa tapauksissa organisaation on ilmoitettava havaitsemistaan väärinkäytöksistä myös niiden kohteeksi joutuneille henkilöille ja poliisille. 8.1 Valvontaprosessi Liitteessä 1 on kuvattu Sisäisen käyttölokivalvonnan prosessi.

7 7(8) 8.2 Tietoturva- ja tietosuojarikkomusten seuraamukset Tietosuojarikkomusten sanktioinnista on sovittu sosiaali- ja terveyslautakunnassa Sanktiointi on kuvattu asiakas- ja potilastietojen salassapito- ja vaitiolovelvollisuus sitoumuksessa. 8.3 Harjoittelijat ja opiskelijat Opiskelijoiden sanktiointi kuuluu oppilaitoksille. Lieksan kaupunki harkitsee aina harjoitteluoikeuden peruuttamista, jos opiskelija on rikkonut sosiaali- ja terveyspalvelujen tietoturva- tai tietosuojaohjeita. 8.4 Käyttöoikeuksien rajoittaminen selvitystyön ajaksi Käyttöoikeuksia voidaan rajoittaa joko sulkemalla kaikki tai osa käyttäjän käyttäjätunnuksista tai muutoin estämällä jonkin tietojärjestelmän käyttö (esim. poistamalla tiedon muutosoikeus). Käyttöoikeuksien rajoittamisesta selvitystyön ajaksi päättää työntekijöiden osalta esimies ja muiden käyttäjien osalta rekisterin vastuuhenkilö. Harjoittelijoiden ja opiskelijoiden osalta päätöksen tekee rekisterin vastuuhenkilö. Kiireellisissä tapauksissa rekisterin vastuuhenkilö voi omalla päätöksellään rajoittaa käyttäjän käyttöoikeuksia. Asiasta tulee ilmoittaa välittömästi myös käyttäjän esimiehelle. 9 VALVONTAAN LIITTYVÄT VASTUUT JA DOKUMENTAATIO Valvonnan asianmukaisuutta seurataan, ja sen vuoksi työhön liittyvät suunnitelmat ja raportit tulee arkistoida. Seurantaa ja valvontaa tulee jatkuvasti kehittää saatujen kokemusten ja tehtyjen havaintojen avulla. Seurannasta ja valvonnasta vastaa tietosuojavastaavat. He ovat vastuullisia raportoimaan epäkohdista ja rikkeistä johtoryhmälle sekä rikkeen tekijän esimiehille. Sanktiointivastuu kuuluu esimiehille. 9.1 Vuosisuunnitelma Seurantaa ja valvontaa varten laaditaan vuosisuunnitelma, jossa määritellään seuraavan vuoden valvonnan erityiset painopisteet ja seurattavat asiat. Valvontasuunnitelman hyväksyy tietosuojatyöryhmä kalenterivuoden ensimmäisessä kokouksessa. 9.2 Valvontamateriaalin kirjaaminen ja arkistointi Tietosuojavalvonnassa syntyvä materiaali kirjataan Dynasty-asiankäsittelyjärjestelmään ja arkistoidaan keskitetysti asianhallintatiimissä.

8 8(8) 9.3 Vuosiraportti Organisaation tietosuojavastaavat raportoivat organisaation johdolle kuluneena vuonna suoritetusta valvonnoista sekä mahdollisesti havaituista epäkohdista ja puutteista tietosuojassa. Raportin hyväksyy tietosuojatyöryhmä vuoden ensimmäisessä kokouksessa. 9.4 Raportit ja ilmoitukset Kelalle Kelalla on velvollisuus seurata tietosuojan toteutumista Kanta-palvelussa. Kela edellyttää Kanta-palveluun liittyneiltä terveydenhuollon toimintayksiköiltä ja apteekeilta säännöllistä vuosittaista raportointia valvonnasta sekä muista tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvistä asioista. Yksittäisistä väärinkäytöstapauksista tai -epäilyistä sosiaali- ja terveyspalvelut raportoi Kelalle viipymättä erikseen. Raportoinnin vastuuhenkilö organisaatiossa on tietosuojavastaava. LIITE 1: Sisäisen käyttölokivalvonnan prosessi.

Tietosuojakysely 2018

Tietosuojakysely 2018 Tietosuojakysely 2018 05/2018 Kela Tietosuojavaltuutetun toimisto Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sisällys Taustatiedot 1 Vastaajatiedot 1 Tulokset 1 Yleistä 1 Tietosuojavastaavat 2 Apteekkarin tai organisaation

Lisätiedot

Tietosuojakysely 2019

Tietosuojakysely 2019 Tietosuojakysely 2019 Kanta-palvelut tietosuojavaltuutetun toimisto Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Kela FPA Kanta-palvelut Kanta tjänsterna www.kanta.fi PL 450, 00056 Kela PB 450, 00056 FPA kanta@kanta.fi

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄN INFORMAATIO KUNTOUTUJILLE TOIMINTATERAPIA A KAARRETKOSKI OY

REKISTERINPITÄJÄN INFORMAATIO KUNTOUTUJILLE TOIMINTATERAPIA A KAARRETKOSKI OY REKISTERINPITÄJÄN INFORMAATIO KUNTOUTUJILLE TOIMINTATERAPIA A KAARRETKOSKI OY SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERIN PITÄJÄ 3.POTILASREKISTERIN VASTUUHENKILÖT 4.REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5.REKISTERIN

Lisätiedot

Asiakas- ja potilastietojärjestelmien käyttäjärekisterin rekisteri- ja

Asiakas- ja potilastietojärjestelmien käyttäjärekisterin rekisteri- ja Asiakas- ja potilastietojärjestelmien käyttäjärekisterin rekisteri- ja tietosuojaseloste Versiot Laadittu Hyväksytty Hyväksyjä 1 12.3.2014 2 17.02.2016 Johtoryhmä 1 REKISTERIN NIMI REKISTERIN PITÄJÄ ASIAKAS-

Lisätiedot

KanTa. Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta terveydenhuollossa ja apteekissa

KanTa. Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta terveydenhuollossa ja apteekissa Seuranta ja valvonta 1(16) KanTa Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta terveydenhuollossa ja apteekissa Dokumentin muutoshistoria Versio Pvm Tekijä / hyväksyjä Kuvaus 1.0 KanTa-palveluryhmä

Lisätiedot

Tietorekisteriseloste. Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019

Tietorekisteriseloste. Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019 Tietorekisteriseloste Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019 REKISTERIN NIMI... 2 REKISTERINPITÄJÄ... 3 ASIAKASREKISTERIN VASTUUHENKILÖ... 3 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ... 3 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN

Lisätiedot

Tietosuojakysely 2017

Tietosuojakysely 2017 Tietosuojakysely 2017 Apteekki Tekijät Kela Tietosuojavaltuutetun toimisto Raportti Sisällys 1 Tietosuojakyselyn tulokset Apteekki... 2 1.1 Yleistä... 2 1.2 Tietosuojavastaavat... 4 1.3 Apteekkarin tai

Lisätiedot

Paneeli: Käytön valvonta, lokien hallinta, poikkeamien havaitseminen, poliisiyhteistyö

Paneeli: Käytön valvonta, lokien hallinta, poikkeamien havaitseminen, poliisiyhteistyö Paneeli: Käytön valvonta, lokien hallinta, poikkeamien havaitseminen, poliisiyhteistyö Puheenjohtaja: Helena Eronen, kehittämispäällikkö, PSSHP Panelistit: Arto Ylipartanen, ylitarkastaja, TSV:n toimisto

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja

TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Sivu 1 / 5 TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Päivitys: 20.1.2017 1. Rekisterinpitäjä Caritas Lääkärit Oy 2a. Rekisteriasioista vastaava

Lisätiedot

Tietosuojakysely 2016

Tietosuojakysely 2016 Tietosuojakysely 2016 Yksityinen terveydenhuolto Kansaneläkelaitos Tietosuojavaltuutetun toimisto Sisällys Tietosuojakysely 2016 tulokset yksityinen terveydenhuolto... 2 Yleistä... 2 Tietosuojavastaavat...

Lisätiedot

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten asumispalvelujen asiakasrekisterin rekisteriseloste

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten asumispalvelujen asiakasrekisterin rekisteriseloste Rekisteriseloste Kehitysvammaisten asumispalvelujen asiakasrekisterin rekisteriseloste Versiot Hyväksytty 1 Johtoryhmä 7.2.2012 2 Päivitetty 05.8.2016 Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ

Lisätiedot

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää)

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää) Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan terveyskeskus Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa puh.(09) 83911 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vastuuhenkilö yhteyshenkilö ja yhteystiedot:

Lisätiedot

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen asiakasrekisterin rekisteriseloste

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen asiakasrekisterin rekisteriseloste Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen asiakasrekisterin rekisteriseloste Versiot Hyväksytty 1 Johtoryhmä 7.2.2012 2 Päivitetty 05.8.2016 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10 /2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Nimi: Katuosoite:

Lisätiedot

Peltolantie 2 D, Vantaa puh. (09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää)

Peltolantie 2 D, Vantaa puh. (09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää) Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa puh. (09) 83911 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vastuuhenkilö yhteyshenkilö

Lisätiedot

Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa

Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa 1 Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa Atk-päivät Jyväskylä 26. 27.5.2009 Helena Eronen arkistotoimen johtaja/tietosuojavastaava PPSHP Tietosuojavastaava 2 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen

Lisätiedot

Rekisteriseloste. Vanhusten ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan asiakasrekisterin rekisteriseloste

Rekisteriseloste. Vanhusten ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan asiakasrekisterin rekisteriseloste Vanhusten ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan asiakasrekisterin rekisteriseloste Versiot Hyväksytty 1 Johtoryhmä 17.1.2012 2 Päivitetty 05.8.2016 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN

Lisätiedot

Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011

Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011 Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011 A. YLEISTÄ 1. Vastaajaorganisaation nimi, vastaajan nimi ja asema organisaatiossa.

Lisätiedot

Kuka auttaa johtoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käytönvalvonnassa?

Kuka auttaa johtoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käytönvalvonnassa? Kuka auttaa johtoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käytönvalvonnassa? Lainsäädäntö ja siihen liittyvä ohjeistus Kuntamarkkinat 10.9.2014, Kuntatalo 10.9.2014 Tanja Stormbom, lakimies, THL

Lisätiedot

Eläketurvakeskuksen tietosuojapolitiikka

Eläketurvakeskuksen tietosuojapolitiikka Eläketurvakeskus Tietosuojapolitiikka 1 (5) Eläketurvakeskuksen tietosuojapolitiikka Eläketurvakeskus Tietosuojapolitiikka 2 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Tietosuojatoimintaa ohjaavat tekijät...

Lisätiedot

KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä

KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä Malli: Asiakastietojen käsittely 1 (7) KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä Ohje: Tämän ohjeen kohderyhmä on terveydenhuollon toimintayksikön johto. Ohje on

Lisätiedot

Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.0

Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.0 Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.0 Kanta 255 10.15 1(11) Sisällys 1 Liittymisvelvoitteiden ja -vastuiden täyttäminen... 3 2 Kanta-palveluihin liittyvät tietojärjestelmät

Lisätiedot

1. Terveydenhuollon toimintayksikkö. HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö

1. Terveydenhuollon toimintayksikkö. HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö Tietosuojaseloste 1. Terveydenhuollon toimintayksikkö HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, 01600 HammasOskari Oy:n potilasrekisteri on sen toimintayksikössä käytössä niiden terveyshuollon ammattihenkilöiden

Lisätiedot

Postinumero Kela. Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Nimi Kanta-palvelujen tietosuojavastaava

Postinumero Kela. Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Nimi Kanta-palvelujen tietosuojavastaava 1 Rekisterinpitäjä Nimi Kansaneläkelaitos Postiosoite PL 450 Postinumero 00056 Kela Puhelin 020 634 11 Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Helsinki 2 Rekisteriasioita hoitava henkilö tai yhteyshenkilö

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste Naantalin kaupunki Rekisteriseloste 1. Rekisterinpitäjä Naantalin kaupunki, sosiaali- ja terveyslautakunta kirjaamo@naantali.fí 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Susanna Kekkonen Tuulensuunkatu

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste Naantalin kaupunki Rekisteriseloste 1. Rekisterinpitäjä Naantalin kaupunki, sosiaali- ja terveyslautakunta kirjaamo@naantali.fi 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Virpi-Maija Kyrki Tuulensuunkatu

Lisätiedot

Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa?

Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa? Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa? Terveydenhuollon ATK-päivät 15.-16.5.2012 KanTa-palveluihin liittyvää keskeistä lainsäädäntöä Laki sähköisestä lääkemääräyksestä

Lisätiedot

Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste

Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen rekisteriseloste Johtoryhmä 7.2.2012 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA

Lisätiedot

Palvelutarpeen arvioinnin rekisteri

Palvelutarpeen arvioinnin rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelut: perhepalvelujen johtaja

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste / potilasrekisteri

Rekisteri- ja tietosuojaseloste / potilasrekisteri NAANTALIN KAUPUNKI 1 Rekisteri- ja tietosuojaseloste / potilasrekisteri Henkilötietolain (523/99) 10 mukainen rekisteriseloste REKISTERIN NIMI Potilasrekisteri REKISTERINPITÄJÄN NIMI Sosiaali- ja terveysvirasto,

Lisätiedot

Tietosuojatehtävät. Järvenpään kaupungissa

Tietosuojatehtävät. Järvenpään kaupungissa Tietosuojatehtävät Järvenpään kaupungissa Järvenpään kaupunki Tietosuojavastaava 9.4.2018 Rekisterinpitäjä on Järvenpään kaupunki ja sen lautakunnat Rekisterinpitäjää edustaa palvelualueiden johto Rekisterinpitäjällä

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 1 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidyille annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä (HetiL

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 1 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999)10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidyille annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä (HetiL

Lisätiedot

Lokipolitiikka (v 1.0/2015)

Lokipolitiikka (v 1.0/2015) KYS erityisvastuualue Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Lokipolitiikka (v 1.0/2015) Sisällys 1 JOHDANTO... 2 2 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN LIITTYVÄ LAINSÄÄDÄNTÖ... 2 3 LOKI JA LOKITIETO... 3 4 LOKITIETOJEN

Lisätiedot

Osapuolet sitoutuvat noudattamaan e-reseptipalvelun ehtoja ja sen liitteitä.

Osapuolet sitoutuvat noudattamaan e-reseptipalvelun ehtoja ja sen liitteitä. Mallisopimus Sopimus e-reseptipalveluun liittymisestä Tällä sopimuksella yksityinen terveydenhuollon toimintayksikkö ( Lääkäriasema ) ja itsenäinen ammatinharjoittaja ("Ammatinharjoittaja") sopivat e-reseptipalveluun

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettely 17.9.2012 Henkilöstöjaosto 17.9.2012 Hyväksytty johtokunta 24.9.2012 108. Käyttölokien seurantaja valvontasuunnitelma

Yhteistoimintamenettely 17.9.2012 Henkilöstöjaosto 17.9.2012 Hyväksytty johtokunta 24.9.2012 108. Käyttölokien seurantaja valvontasuunnitelma Yhteistoimintamenettely 17.9.2012 Henkilöstöjaosto 17.9.2012 Hyväksytty johtokunta 24.9.2012 108 Käyttölokien seurantaja valvontasuunnitelma Sisällys: 1. LOKIVALVONNAN PERUSTEET... 2 2. KÄYTTÄJÄREKISTERI

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA Rekisterinpitäjä: Tmi ML-hahmoterapia Yhteyshenkilö: Mikko Lounela Puh:

REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA Rekisterinpitäjä: Tmi ML-hahmoterapia Yhteyshenkilö: Mikko Lounela Puh: REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA Rekisterinpitäjä: Tmi ML-hahmoterapia Yhteyshenkilö: Mikko Lounela Puh: 0505490789 Sp: mikko.lounela@hahmoterapia.com REKISTERIN NIMI Tmi

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNGIN TIETOTURVAPOLITIIKKA

KOKKOLAN KAUPUNGIN TIETOTURVAPOLITIIKKA KOKKOLAN KAUPUNGIN TIETOTURVAPOLITIIKKA 1 S i v u Kokkolan kaupungin tietoturvapolitiikka 1. JOHDANTO Tietojenkäsittely tukee Kokkolan kaupungin palvelujen tuottamista ja palveluiden tehokkuus riippuu

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumispalvelujen rekisteriseloste

Kehitysvammaisten asumispalvelujen rekisteriseloste Kehitysvammaisten asumispalvelujen rekisteriseloste Johtoryhmä 7.2.2012 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS

Lisätiedot

Aikuissosiaalityön rekisteriseloste

Aikuissosiaalityön rekisteriseloste Aikuissosiaalityön rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6. REKISTERIN PITÄMISEN

Lisätiedot

Lastenvalvojan rekisteriseloste

Lastenvalvojan rekisteriseloste Lastenvalvojan rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6. REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE

Lisätiedot

Kanta-sopimusmalli / Yritys-Yritys. Sopimus eresepti-palveluun liittymisestä

Kanta-sopimusmalli / Yritys-Yritys. Sopimus eresepti-palveluun liittymisestä Kanta-sopimusmalli / Yritys-Yritys Sopimus eresepti-palveluun liittymisestä Tällä sopimuksella yksityinen terveydenhuollon toimintayksikkö ( Lääkäriasema ) ja Lääkäriaseman tiloissa toimiva lääkäripalveluyhtiö

Lisätiedot

Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden palveluohjauksen rekisteriseloste

Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden palveluohjauksen rekisteriseloste Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden palveluohjauksen rekisteriseloste Johtoryhmä 7.2.2012 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10/2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Katuosoite:

Lisätiedot

Hämeenkyrön terveyskeskus. Yhteystiedot: Hämeenkyrön terveyskeskus Härkikuja 10 39100 Hämeenkyrö

Hämeenkyrön terveyskeskus. Yhteystiedot: Hämeenkyrön terveyskeskus Härkikuja 10 39100 Hämeenkyrö HÄMEENKYRÖN KUNTA REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Perusturva Terveyspalvelut 15.4.2014 1. Terveydenhuollon toimintayksikkö (rekisterinpitäjä) 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisteriasioiden

Lisätiedot

Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE

Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE 1 Yksityisyytesi suojaaminen Pitää kaikkien palveluitani käyttävien asiakkaiden/ potilaiden yksityisyyttä erittäin tärkeänä.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 JOHDANTO Irma Pahlman... 11

Sisällysluettelo. 1 JOHDANTO Irma Pahlman... 11 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO Irma Pahlman... 11 2 KÄSITEMÄÄRITTELYT JA LÄHTEET Irma Pahlman... 13 2.1 Käsitemäärittelyt... 13 2.2 Oikeuslähteet... 16 2.2.1 Henkilötietodirektiivi (Euroopan parlamentin ja.

Lisätiedot

Ottolapsineuvonnan asiakasrekisteri

Ottolapsineuvonnan asiakasrekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

Lieksan kaupungin tietoturva- ja tietosuojapolitiikka 2019

Lieksan kaupungin tietoturva- ja tietosuojapolitiikka 2019 Lieksan kaupungin tietoturva- ja 2019 2 (8) Sisällys Johdanto... 3 Käsitteet... 3 Tavoitteet... 5 Toteutus... 5 Organisointi ja vastuut... 6 Riskienhallinta... 7 Seuranta ja valvonta... 7 Dokumentit ja

Lisätiedot

Tehostetun asumispalvelun rekisteri

Tehostetun asumispalvelun rekisteri Tietosuojaseloste 1/6 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidylle annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä

Lisätiedot

REKISTERINPIDON JA KÄYTÖNVALVONNAN HAASTEET

REKISTERINPIDON JA KÄYTÖNVALVONNAN HAASTEET REKISTERINPIDON JA KÄYTÖNVALVONNAN HAASTEET Lähtökohta Tietosuojavastaavat ja rekisterinpitäjät tarvitsevat itsekin koulutusta Asiat ovat mutkikkaita ja lainsäädännön muutoksia pitää seurata aktiivisesti

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012 HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 13.11.2012 HELMI-EXTRANET-KÄYTTÖPOLITIIKKA SISÄLTÖ 1 Extranet-tunnuksen käyttöpolitiikka 2 Käyttäjätunnusten myöntöperusteet 3 Salasanat Käyttäjätunnuksen hyväksyttävä

Lisätiedot

1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri. Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI

1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri. Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Laatimispäivä: 20.12.2016 REKISTERITIEDOT 1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Tietosuojaseloste / Käyttölokitietojen rekisteri / Pegasos ja Alue-Pegasos potilastietojärjestelmät

Tietosuojaseloste / Käyttölokitietojen rekisteri / Pegasos ja Alue-Pegasos potilastietojärjestelmät Kuopion kaupunki Selvitys 1 (5) Tietosuojaseloste / Käyttölokitietojen rekisteri / Pegasos ja Alue-Pegasos potilastietojärjestelmät Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista

Lisätiedot

Hoitotietojen käytön lokivalvonnan vaatimuksia 12.9.2012

Hoitotietojen käytön lokivalvonnan vaatimuksia 12.9.2012 Hoitotietojen käytön lokivalvonnan vaatimuksia 12.9.2012 Potilastietojen käyttö ja luovutus Henkilötietolaissa (22.4.1999/523) Rekisterinpitäjän velvollisuus suojata henkilörekistereitä riittävin teknisin

Lisätiedot

Tietosuojaseloste / Kansanterveystyön rekisteri / suun terveydenhuolto

Tietosuojaseloste / Kansanterveystyön rekisteri / suun terveydenhuolto Kuopion kaupunki Selvitys 1 (5) Tietosuojaseloste / Kansanterveystyön rekisteri / suun terveydenhuolto Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus

Lisätiedot

Tietosuoja ja tietoturva

Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja turvaa tiedon kohteen yksityisyyden sekä edut ja oikeusturvan. Tietoturva on käytännön toimenpiteet joilla tietosuoja pyritään toteuttamaan.

Lisätiedot

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3. Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.2015 Sivu 1/5 1 Rekisterin nimi 2 Rekisterinpitäjä ProWellness-potilastietojärjestelmä/ SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos

Lisätiedot

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000 puhelin (vaihde) 019 264 5000

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000 puhelin (vaihde) 019 264 5000 TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja - Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Mäntsälän kunta, Heikinkuja 4 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

Lisätiedot

Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä

Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.2 Kanta-sopimusmalli 2 (10) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Liittymisvelvoitteet ja vastuut... 3 3 Kanta-palveluihin liittyvät

Lisätiedot

Omasote rekisteriseloste

Omasote rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Rekisteriseloste 18.6.2014 Omasote rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Rekisteriseloste 18.6.2014 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN

Lisätiedot

Rekisteri kuntaan sijoitetuista lapsista

Rekisteri kuntaan sijoitetuista lapsista Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Anna Cantell-Forsbom

Lisätiedot

Työterveyden potilastietorekisteri. Rekisterin pitäjä: Oulunkaaren kuntayhtymä Piisilta 1, Ii puh (vaihde)

Työterveyden potilastietorekisteri. Rekisterin pitäjä: Oulunkaaren kuntayhtymä Piisilta 1, Ii puh (vaihde) 1. Rekisterin nimi Työterveyden potilastietorekisteri 2. Rekisterinpitäjä, vastuuhenkilö ja tietosuojavastaava Rekisterin pitäjä: Oulunkaaren kuntayhtymä Piisilta 1, 90100 Ii puh. 08 5875 6100 (vaihde)

Lisätiedot

Rekisteriseloste. Potilasrekisterin rekisteriseloste

Rekisteriseloste. Potilasrekisterin rekisteriseloste Rekisteriseloste Potilasrekisterin rekisteriseloste Versiot Hyväksytty Päivitys 1 Johtoryhmä 20.12.2011 2 23.11.2016 Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI... 1 2. REKISTERINPITÄJÄ... 1 3. REKISTERIN

Lisätiedot

Rekisteriseloste. Kotona asumisen tuki tulosyksikön asiakasrekisterin rekisteriseloste

Rekisteriseloste. Kotona asumisen tuki tulosyksikön asiakasrekisterin rekisteriseloste Rekisteriseloste Kotona asumisen tuki tulosyksikön asiakasrekisterin rekisteriseloste Versiot Hyväksytty 1 Johtoryhmä 7.2.2012 2 Päivitetty 05.8.2015 Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ

Lisätiedot

Lasten ja nuorten palvelualueen johtaja Marju Taurula. Yhteyshenkilö: Kasvun tuen johtaja Leena Rauhala, puh

Lasten ja nuorten palvelualueen johtaja Marju Taurula. Yhteyshenkilö: Kasvun tuen johtaja Leena Rauhala, puh 1. Rekisterinpitäjä Järvenpään kaupungin lasten ja nuorten lautakunta Hallintokatu 2, PL 41 04401 Järvenpää 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Lasten ja nuorten palvelualueen johtaja

Lisätiedot

Kuraattoripalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Kuraattoripalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaseloste Kuraattoripalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaseloste Sisällys 1. REKISTERIN NIMI... 2 2. REKISTERINPITÄJÄ... 2 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ... 2 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT... 2 5. REKISTERIN

Lisätiedot

Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja. Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue

Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja. Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Itä-Suomen aluehallintovirasto 15.2.2012 1 YKSITYINEN SOSIAALIPALVELU: Laki yksityisistä

Lisätiedot

Kehitysvammaisten päivä- ja työtoiminnan rekisteriseloste

Kehitysvammaisten päivä- ja työtoiminnan rekisteriseloste Kehitysvammaisten päivä- ja työtoiminnan rekisteriseloste Johtoryhmä 7.2.2012 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN

Lisätiedot

Henkilötietolain (523/99) 10 :n ja 24 :n mukainen potilasrekisterin käyttäjärekisterin henkilörekisteri- ja informointiseloste

Henkilötietolain (523/99) 10 :n ja 24 :n mukainen potilasrekisterin käyttäjärekisterin henkilörekisteri- ja informointiseloste Henkilötietolain (523/99) 10 :n ja 24 :n mukainen potilasrekisterin käyttäjärekisterin henkilörekisteri- ja informointiseloste Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidyille

Lisätiedot

Kasvatus- ja perheneuvonnan rekisteri

Kasvatus- ja perheneuvonnan rekisteri Tietosuojaseloste 1/6 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi Rekisterinpitäjä Nimi Hattulan kunta, Perusturvalautakunta Postiosoite Pappilanniementie 9

Lisätiedot

Kasvatus- ja perheneuvonnan rekisteri

Kasvatus- ja perheneuvonnan rekisteri Tietosuojaseloste 1/7 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Anna Cantell-Forsbom

Lisätiedot

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö 4.3.2013 1. Rekisterinpitäjä Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL 41 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö 04401 Järvenpää Lasten ja nuorten palvelualueelle perhesosiaalityön palveluihin

Lisätiedot

Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja

Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 3.4.2018 Rekisterinpitäjä Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisteriasioiden yhteyshenkilö Rekisterin nimi Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus/rekisterin käyttötarkoitus

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki 10 ja 24 (523/1999)

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki 10 ja 24 (523/1999) 1 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki 10 ja 24 (523/1999) Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ja 24 1.5.2011) että rekisteröidyille annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä

Lisätiedot

Perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun asiakasrekisterin rekisteriseloste

Perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun asiakasrekisterin rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja Rekisteriseloste Perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun asiakasrekisterin rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3.

Lisätiedot

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde)

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja - Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Mäntsälän kunta, Heikinkuja 4 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

Lisätiedot

Muutokset lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä (159/2007)

Muutokset lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä (159/2007) Muutokset lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä (159/2007) Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät, Kuntaliitto 6.2.2018, Marja Penttilä, erityisasiantuntija

Lisätiedot

Rekisteri kuntaan yksityisesti sijoitetuista lapsista

Rekisteri kuntaan yksityisesti sijoitetuista lapsista Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Siun työterveys Oy Noljakantie 17a B Joensuu puh (puhelinpalvelu)

1. Rekisterinpitäjä Siun työterveys Oy Noljakantie 17a B Joensuu puh (puhelinpalvelu) TIETOSUOJASELOSTE 1 Rekisterin/palvelun nimi: POTILASREKISTERI Tiedonanto laadittu (pvm): 29.3.2019 1. Rekisterinpitäjä Siun työterveys Oy Noljakantie 17a B 80130 Joensuu puh. 013 245 6000 (puhelinpalvelu)

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? LOTTA YLÄ-SULKAVA

Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? LOTTA YLÄ-SULKAVA Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? 1 Seloste käsittelytoimista Tietosuoja-asetus vaatii Sisäiseen käyttöön Rekisterinpitäjä rekisterinpitäjän ja tietosuojavastaavan nimi

Lisätiedot

Rekisteri on perustettu Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan terveyspalvelujen käyttöä varten.

Rekisteri on perustettu Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan terveyspalvelujen käyttöä varten. TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) 1. Rekisterin nimi Tartunta- ja infektiotautien seurantarekisteri Laatimispvm: 24.4.2015/17.4.2019 2. Rekisterinpitäjä Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta Steniuksenkatu 2 26100

Lisätiedot

Hämeenkyrön terveyskeskus. Yhteystiedot: Hämeenkyrön terveyskeskus Härkikuja 10 39100 Hämeenkyrö

Hämeenkyrön terveyskeskus. Yhteystiedot: Hämeenkyrön terveyskeskus Härkikuja 10 39100 Hämeenkyrö HÄMEENKYRÖN KUNTA REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Perusturva Terveyspalvelut Laatimispäivä 24.7.2007 Päivitetty 15.4.2014 1. Terveydenhuollon toimintayksikkö (rekisterinpitäjä) 2. Rekisteriasioista

Lisätiedot

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työterveyshuollon asiakasrekisteri

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työterveyshuollon asiakasrekisteri Tietosuojaseloste 1 / 5 1. Rekisterin nimi Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työterveyshuollon asiakasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Sosteri 3. Rekisterin

Lisätiedot

Valvottujen tapaamisten rekisteri

Valvottujen tapaamisten rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vs. perhepalvelujen johtaja Anna Cantell-Forsbom

Lisätiedot

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Tulokset: Julkiset sosiaalihuollon palvelun antajat A. YLEISTÄ 1. Vastaajaorganisaation nimi, vastaajan nimi ja asema organisaatiossa. Vastaajien

Lisätiedot

TIETOSUOJAPOLITIIKKA

TIETOSUOJAPOLITIIKKA TIETOSUOJAPOLITIIKKA 1 Sisällys 1 Johdanto... 3 2. Tietosuojatoimintaa ohjaavat tekijät... 4 3. Tietojen hankinta ja käsittely... 5 4. Rekisteröidyn oikeudet... 6 5. Rekisterinpitäjän oikeudet ja velvollisuudet...

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste. Yksityiset perhepäivähoitajat

Rekisteri- ja tietosuojaseloste. Yksityiset perhepäivähoitajat REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 SISÄLTÖ 1 REKISTERIN NIMI 2 REKISTERINPITÄJÄ 3 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ 4 REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 5 REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ 6 REKISTERIN

Lisätiedot

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI. Espoon kaupungin kirjaamo PL Espoon kaupunki

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI. Espoon kaupungin kirjaamo PL Espoon kaupunki TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Laatimispäivä: 4.4.2017 REKISTERITIEDOT 1. Rekisterin nimi Espoon OmaNeuvola - palvelun asiakasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta PL 202

Lisätiedot

Toimeentulotuen rekisteriseloste

Toimeentulotuen rekisteriseloste Toimeentulotuen rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6. REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE

Lisätiedot

Terveyspalvelujen johtaja PL Espoon kaupunki

Terveyspalvelujen johtaja PL Espoon kaupunki TIETOSUOJASELOSTE 1 (7) Laatimispäivä: 7.2.2017 REKISTERITIEDOT 1. Rekisterin nimi Potilasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espoon terveyspalvelut 3. Rekisterin vastuuhenkilö 4. Rekisterin yhteyshenkilö Terveyspalvelujen

Lisätiedot

TIETOSUOJAPOLITIIKKA LAPPIA KONSERNI. Hyväksytty: Yhteistyötoimikunta , asiakohta 28 Yhtymähallitus , asiakohta 103

TIETOSUOJAPOLITIIKKA LAPPIA KONSERNI. Hyväksytty: Yhteistyötoimikunta , asiakohta 28 Yhtymähallitus , asiakohta 103 TIETOSUOJAPOLITIIKKA LAPPIA KONSERNI Hyväksytty:, asiakohta 28, asiakohta 103 Sisällysluettelo 1. Periaatteet... 3 1.1 Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus... 3 2. Tietosuojan vastuut ja organisointi...

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON TOIMINTAYKSIKÖN TIETOTURVAPOLITIIKKA

TERVEYDENHUOLLON TOIMINTAYKSIKÖN TIETOTURVAPOLITIIKKA TERVEYDENHUOLLON TOIMINTAYKSIKÖN TIETOTURVAPOLITIIKKA Hyväksytty: Hämeenkyrön lautakunta 2.11.2011 Tarkastettu 29.4.2014 OK 1. JOHDANTO Tietojenkäsittely tukee Hämeenkyrön kunnan / n terveydenhuollon toimintayksikön

Lisätiedot

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Tulokset: Yksityiset sosiaalihuollon palvelun antajat A. YLEISTÄ 1. Vastaajaorganisaation nimi, vastaajan nimi ja asema organisaatiossa.

Lisätiedot

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI. Neuvolat: osastonhoitajat Osoite

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI. Neuvolat: osastonhoitajat Osoite TIETOSUOJASELOSTE 1 (7) Laatimispäivä: 20.12.2016 REKISTERITIEDOT 1. Rekisterin nimi Terveydenhoidon potilasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta PL 202 (Kirkkojärventie

Lisätiedot

Vanhusten ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan asiakasrekisterin rekisteriseloste

Vanhusten ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan asiakasrekisterin rekisteriseloste Vanhusten ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan asiakasrekisterin rekisteriseloste Johtoryhmä 17.1.2012 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT

Lisätiedot