FALKLANDIN KIERTOMATKA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FALKLANDIN KIERTOMATKA"

Transkriptio

1 FALKLANDIN KIERTOMATKA

2 Suomen Kuvausmatkat oy Pingviinit & Albatrossit FALKLANDIN KIERTOMATKA 2017 Aika: Ke Ma Kesto: 20 pv Ryhmäkoko: 8+1 henkilöä Hinta: eur* Kohdemaat: Falklandinsaaret, Chile Lennot: Kansainväliset lennot: * HEL - Santiago - Punta Arenas * Punta Arenas - Falkland * Falkland - Punta Arenas - Santiago * Santiago - Helsinki * Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Pääkohteet: Punta Arenas & Patagonia Falklandinsaaristo: Saunders island, Pebble island, Carcass island, West Point island, Sea Lion island, Volunteer Point. Lajistoa: Ruokailut: Pingviiniyhdyskunnat Mustakulma-albatrossit Etelänmerinorsut Endeemiset varpuslinnut Aamiaismajoitus / Täysihoito matkaohjelman mukaisesti Kotimaanlennot: Charter-lennot Falklandinsaarilla pienkoneella 6 kpl Kohderyhmä: Kaikki luonnosta kiinnostuneet. Vaativuus: Lähtijöiltä edellytetään normaalia terveydentilaa. Retket eivät edellytä tavanomaisesta poikkeavaa kuntoa. Lisätiedot: info@kuvausmatkat.fi Jouni Klinga, puh Toimisto, puh Suomen Kuvausmatkat Oy on Kuluttajaviraston rekisteröimä valmismatkanjärjestäjä, jolla on toiminnan edellyttämät vakuudet. Rek. nro 46/12/Mj Esitteen kuvat aikaisemmilta matkoilta: Jouni Klinga

3 FALKLANDIN KIERTOMATKA Falklandinsaaria on monesti kutsuttu etelän Galapagossaariksi. Myös Falklandilla eläimet ovat olleet hyvin luottavaisia ihmisiä kohtaan ja niitä on voinut seurata lähietäisyydeltä ilman naamioitumista. Toisaalta Falklandinsaaret on kuuluisa myös yksilömäärltään suurista lintuyhdyskunnista. Suomen Kuvausmatkojen Falklandinsaarten Kiertomatka on erikoismatka saariston parhaille lintu- ja eläinkohteille. Ohjelma on suunniteltu etenkin innokkaiden luonnossaliikkujien ja -kuvaajien lähtökohdista. Vietämme kaksi täyttä viikkoa saariston toinen toistaan kiehtovimmilla pingviini- ja albatrossipaikoilla. Yksilöllinen retkiohjelma tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja kuvata lintuyhdyskunnissa oman aikataulun mukaisesti ja ajattomasti. Kohteemme sijoittuvat saariston eri laidoille; parhaiten säilyneet kohteet ovat yleensä Falklandinsaarillakin saariston ulkosaaria. Kuljemme kohteilta toiselle pienellä charter-koneella. Majoituspaikkojen taso on erämaisemmilla kohteilla vaatimaton, mutta kaikissa kohteissa on kuitenkin perusmukavuudet eli sisävessa, lämminvesisuihku (jossakin kohteessa voi olla käyttösuositus max kerta / vrk) sekä jatkuva sähkön saanti ja lämmitys. Aloitamme kiertomatkan Mount Pleasantin sotilaslentokentältä suoralla lennolla Saunders-saarelle. Tämä on samalla yksi pääkohteistamme, jossa ajaton oleskelu pingviinien keskellä on ehkä kaikista erämaisinta. Carcass-saarelta käsin teemme myös veneretken West Point -saaren albatrossiyhdyskuntiin. Kaksiviikkoisen kiertueen loppupuolella tutustumme Falklandinsaarten suurimpaan kuningaspingviiniyhdyskuntaan. Viime vuosina kasvussa olleessa yhteisössä on nykyisin jo noin yksilöä. Pääsemme seuraamaan ja kuvaamaan pingviiniyhteisön eloa ilman kiirettä ja lähietäisyydeltä, sillä majoitumme aivan yhdyskunnan kupeessa olevalle erämaatalolle. Viimeisessä saarikohteessa Sea Lionilla saamme sen sijaan nauttia hotellitasoisesta palvelusta erämaisella pingviinisaarella. Menomatkalla saamme hiukan tuntumaa myös Chilen Patagoniaan. Matka soveltuu parhaiten luonnosta kiinnostuneille, jotka haluavat tutustua luonnon ihmeisiin myös omatoimisesti. Falklandilla tuhansien pingviinien keskellä istuskellessa voi uppoutua täysin siemauksin eteläisten erämaiden kiehtovaan maailmaan.

4 Muutokset ohjelmassa mahdollisia. Ke Helsinki Santiago Matka alkaa Helsinki-Vantaalta Chilen pääkaupunkiin Santiagoon. HEL MAD 17:00 20:25 MAD SCL Suomen Kuvausmatkat oy FALKLANDIN KIERTOMATKA FalklandIN KIERTOMATKA Matkan hintaan sisältyvät LAN airlinesin ja Iberian lennot, mutta osa lennoista voidaan operoida myös muilla One World -yhtiöillä. Iberian Etelä-Amerikan koneiden matkustamotilojen uudistuksen myötä mannertenväliset lennot lennetään nyt jälleen Iberialla. Mannertenvälisille lennoille voimme antaa tarjouksen myös Businessluokan lennoista. Tällä hetkellä reiteille ei ole ns. Premium Economy -luokkaa. Muutokset lentoreitissä ovat mahdollisia. To Santiago - Punta Arenas Saavumme noin klo Chileen, pääkaupunki Santiagon lentokentälle. Vaihdamme täällä vielä kotimaanlennolle Punta Arenasiin. Illansuussa saavumme viimein perille Chilen Patagoniaan. Punta Arenas sijaitsee Magalhaesin salmen rannalla, Tulimaata vastapäätä. Hotellimme sijaitsee puolestaan aivan rantakadun varressa. Pitkän lentomatkan jälkeen iltapäivä on vapaata rentoutumista. Majoittuminen: Dreams El Estrecho -Hotelli. Pe Punta Arenas (A) Vapaapäivä Punta Arenaksessa. Saavumme Patagoniaan päivää ennen Falklandinsaarten lentoja useammastakin syystä johtuen. Lisäpäivä parantaa mahdollisuuksia, että viivästyneetkin matkatavarat saapuisivat ajoissa perille saakka ja toisaalta vapaapäivä tarjoaa mahdollisuuden palautua aikaerosta ja lentomatkasta ennen varsinaista pingviiniretkeilyä. Halukkailla on kuitenkin mahdollisuus lähteä pienelle lisäristeilylle. Magalhaesin salmen keskellä olevat Magdalenan ja Marian saaret ovat tunnettuja patagonianpingviiniyhdyskunnistaa. Etenkin Madgalenan saari on lähes kauttaaltaan patagonianpingviinien pesäluolien kirjoma. Päiväretkellä rantaudutaan vajaan tunnin ajaksi tälle majakkasaarelle ja risteillään Maria-saaren ympäri. Retken tarkemmat hintatiedot ja ajankohdat ilmoitetaan lähtijöille myöhemmin.

5 Varaamme myös auton käyttöömme, ja näin voimme kiinnostuksen mukaan retkeillä myös kaupungin ympäristössä tai tutustua muihin seudun nähtävyyksiin. Majoittuminen: Dreams El Estrecho -Hotelli. La Punta Arenas - Mount Pleasant (Falkland) - Saunders (A, P) Patagoniasta matkamme jatkuu lentäen kohti Falklandinsaaria. Laskeudumme Mount Pleasantin sotilaslentokentälle East Falkland saarelle. Kentän ympärillä on brittiläisten yli sotilaan harjoitustukikohta ja kuvaaminen on kentän alueella jyrkästi kielletty. Myös maahantulotarkastukset ovat toisinaan tiukan sotilaallisia. Sotilaslentolentokentällä siirrymme suoraan vielä vajaan tunnin jatkolennolle kahdeksanpaikkaisella pienkoneella. Ensimmäinen Falklandinsaarten retkikohteemme on saariston pohjoislaidalla oleva yksityinen Saunders-saari. Selkeällä säällä menomatka tarjoaa jo hyvän läpileikkauksen koko saaristoon. Saundersilla kiitoradan päässä on vastassa maasturi - saarella asuu yksi perhe, joka vastaa kuljetuksesta tukikohtaamme. Saunders-saari on ollut esimerkiksi yksi Frans Lantingin pingviinit-kahvipöytäkirjan pääkuvauskohteista ja samoin valokuvaajalegenda Tui De Roy sai juuri Saunderssaarella viettämänsä kuukauden jälkeen lähtemättömän kipinän subantarktisten saarten koluamiseen. Teemme saarella olevan maatilan kaupasta muonatäydennykset ja pienen tutustumiskierroksen jälkeen maasturikyyti vie meidät vuorten yli saaren asumattomalle pohjoisrannalle. Kahden vuoren välinen matala kannas, Neck, on suurelta osin pingviinien valtaama. Hiekkaiseksi erosioituneella kannaksella pesii tuhansia valkokulmapinviinejä ja molemmin puolin kohoavat vuoristoniityt ovat patagonianpingviinien valtakuntaa. Lisäksi alueella pesii myös parinkymmenen yksilön kuningaspingviiniyhdyskunta, jonka koko on kuitenkin ollut lievässä kasvussa. Joten ehkä jo ensi vuoteen se on saanut jälleen uusia asukkaita. Saaren itärannalla pesii puolestaan uutterasti jyrkille kallioseinämille tyrskyistä hyppeleviä kalliotöyhtöpingviinejä. Lisäksi täällä ei voi olla tutustumatta rantakarakaroihin, Falklandinsaarten paikalliseen petolintuun. Kerran saimme seurata, kun rantakarakarat tuhosivat rantaan ajautuneen albatrossin luurangoksi noin tunnissa tapahtumia saattoi kuvata hiekalla parin metrin etäisyydellä makoillen. Vastaavaa pakoetäisyys koskee pingviinien ohella myös esimerkiksi paikallisia pingviiniyhdyskuntien keskellä pesiviä etelänkihuja.

6 Majapaikkamme on aivan pingviiniyhdyskuntien läheisyydessä oleva konttimainen rakennus, jossa on oleskelu/keittiötila, lämmin vesi ja WC/suihkutila. Generaattori varmistaa akuista saatavan verkkovirran riittävyyden ympäri vuorokauden. Majoitustiloina majalla on kaksi neljän hengen huonetta. Majoittuminen tapahtuu yhteisissä miesten ja naisten huoneissa. Koko mökki on vierailumme ajan vain meidän käytössämme. On hyvin mahdollista, että vierailumme aikana emme tapaa kenties ketään ryhmämme ulkopuolisia; paitsi pingviinejä ja muita lintuja. Tässä kohteessa osallistumme kollektiivisesti peruskeittiötöihin, kuten tiskaukseen. Käytämme saarella tehtyjä valmisaterioita, joten ruuanlaitto tarkoittaa siten lähinnä lämmitystä ja pöydän kattamista. Ruokailujen taso tulee olemaan yksinkertaista kotiruokaa, mutta useimmiten saaren isännällä on silti tarjolla päivällispöytään majan kaasu-uunissa paistettavaksi myös lammaspaistia. Tulemme Saundersille silti kulinarististen nautintojen sijaan ennen kaikkea uskomattoman eläinrunsauden vuoksi, joiden suhteen Saunders on vertaansa vailla. Neljän yön oleskelumme Saundersilla on jaettu kahden paikan kesken. Pisimpään eli kolme yötä olemme edellä kuvatussa pääkohteessa eli Neckissä, jonka majoitustila on käytössämme koko vierailumme ajan. Lisäksi halukkailla on mahdollisuus viettää yksi yö Rookeryksi kutsutulla hyvin varustellulla mökillä. Rookery sijaitsee saaren vastarannalla, ja sinne on noin h maasturimatka Neckistä. Rookeryn mökki sijaitsee nummimaisella loivalla rinteellä, ja ranta on tällä kohdin jyrkkäpiirteinen. Rantatörmällä ja sen päällä pesii runsaasti mustakulmaalbatrosseja, joiden kuvaamiseen Rookery tarjoaa parhaat mahdollisuudet. Myös Neckissä on albatrossiyhdyskunta, mutta Rookeryssä kuvaaminen onnistuu ilman jyrkänteellä kiipeilyä. Toisena paikan erikoisuutena on nk. pingviinisuihku. Rinteen pieni vesinoro valuu yhdessä kohden kallionreunalta puolen metrin suihkuna, ja tämä sattuu sijaitsemaan juuri kalliotöyhtöpingviinien kotipolun varrella.

7 Monesti pingviinit käyvät kirjaimellisesti siis suihkussa ennen kotiinpaluuta! Suihku sijaitsee kuitenkin varsin kallioisella ja osin jyrkällä rinteellä, joten kohde ei sovi korkeita paikkoja vältteleville. Niin halutessaan osa voi viettää koko ajan myös Neckin majalla. Rookeryn majan kapasiteetti on korkeintaan viisi henkeä, joten kiinnostuksen määrästä riippuen toteutamme Rookeryn yöpymisen halukkaiden kanssa yhdessä tai kahdessa erässä. Ensimmäinen osa lähtee Rookeryyn heti ensimmäiseksi yöksi ja toinen osa ryhmästämme Sandersilla olomme viimeiseksi yöksi. Majoittuminen Rookerylla tapahtuu kahden hengen huoneissa. Varauksia varten pyydämme jo ilmoittautumisvaiheessa ilmoittamaan, että haluaako viettää Saundersilla oloajasta yhden yön myös Rookeryssä. Majoittuminen koko ajaksi Neckille tai osaksi aikaa Rookerylle ei vaikuta matkan hintaan. Majoittuminen: Saunders, Neck 1. ryhmä Rookerylla Su Saunders (A, Eväät, P; valmisateriat: keittiötyöt kollektiivisesti) Täysi retkipäivä pingviinien ja albatrossien parissa Saunders-saarella. Ensimmäinen Rookeryn ryhmä palaa yhden yön retken jälkeen iltapäivällä Neckin majalle. Perinteisesti halukkaat voivat lähteä liikkeelle odottelemaan auringon nousua pohjoispuolen hiekkarannoille. Hieman ennen auringonnousua voimme seurata myös, miten valkokulmapingviinit lähtevät suurin joukoin kalastusretkilleen. Sitten palaamme puuronkeittoon ja aamiaiselle. Aamupäivän retkeilyn jälkeen puoliltapäivin nautimme kevyttä lounasta ja kuuden jälkeen päivällistä. Illalla moni haluaa lähteä ulos jaloittelemaan ja odottelemaan, kun valtaisat valkokulmapingviinien nauhat nousevat tyrskyistä rannalle ja jälkikasvuaan ruokkimaan. Sateet voivat rytmittää liikkumista uudelleen, mutta vierailumme pituudesta johtuen myös hyvien säiden sattuminen on hyvin todennäköistä. Koska tukikohtamme on lähellä, niin sään huonontuessa paluu lämpimään majaan käy silti nopeasti ja väliajalla voi vaikkapa tutustua sen hetkisiin kuviin läppäriltään. Sähköä on siis 24 h saatavilla. Säätilojen vaihtelut ovat toisaalta nopeita, joten sään huonontuessa aurinko saattaa silti paistaa jo taasen paria tuntia myöhemmin. Majoittuminen: Saunders, Neck

8 Ma Saunders (A, Eväät, P; valmisateriat: keittiötyöt kollektiivisesti) Toinen täysi retkipäivä Saundersilla pingviinien ja albatrossien parissa. Saunders on kohde, johon erämaisesta luonnosta ja linnuista kiinnostuneiden on helppo rakastua. Pingviiniyhdyskuntiin tutustumisen jälkeen voimme vierailla myös läheisessä mustakulma-albatrossien yhdyskunnassa. Kaikki linnut ovat täällä luottavaisia. Pingviinien tavoin myös albatrossien perhe-elämää voidaan tarkkailla muutaman metrin päässä istuskellen niiden siitä häiriintymättä. Pingviineistä etenkin nuoret valkokulmapingviinit ovat monesti hyvin uteiliaita ja voivat kerääntyä isommallakin porukalla kuvaajan ympärille ihmettelemään - ja rohkeimmat koputtelemaan saappaan kärkeä. Majoittuminen: Saunders, Neck Ti Saunders (A, Eväät, P; valmisateriat: keittiötyöt kollektiivisesti) Kolmas täysi retkipäivä Saundersilla pingviinien ja albatrossien parissa. Aamupäivällä toinen osa ryhmästämme lähtee maasturikuljetuksella yhden yön retkelle Rookeryn talolle. Majoittuminen: Saunders, Neck 2. Ryhmä Rookerylla

9 Ke Saunders - Pebble Island (A, Eväät, P) Aamulla ehdimme vielä nauttia aamuvaloista Saundersin rannoilla. Edellisenä iltana olemme saaneet tiedon lentomme saapumisajankohdasta ja siitä riippuen suuntaamme sitten maasturikyydillä kohti saaren tilakeskusta joko aamulla tai keskipäivällä. Aamupäivän aikana sekä Rookeryssä että Neckissä olevat ryhmät kootaan Saundersin tilakeskukselle odottelemaan lentoa uusille retkikohteille. Tämän matkan ennakkoryhmän toiveesta olemme lisänneet ohjelmaan yhden yön vierailun Pebble saarella. Falklandin kolmanneksi suurin ulkosaari on maisemiltaan vaihteleva, ja eri puolilla saarta olevissa yhdyskunnissa tavataan neljää pingviinilajia. Pebble-saaren lisäretken hinta on 150 eur, joka muodostuu siirtymälennoista, täysihoidolla olevasta majoituksesta ja iltapäivän transfereista pingviiniyhdyskuntiin. Vaihtoehtona Pebble-saaren retkelle on viettää kyseinen yö Saundersin tilakeskuksessa olevassa majoituksessa (sekä Saundersin että Carcass-saaren muut majoitukset ovat tuolloin täynnä). Pebble saaren lajistossa ei ole suuria uutuuksia muihin kohteisiimme verrattuna, mutta uudet maisemat, tilanteet ja yksilöt tarjoavat aina mahdollisuuden kiehtoviin tilanteisiin. Ohjelmaan on suunniteltu saapumispäivän illaksi menopaluukuljetukset saaren toisella puolella oleville yhdyskunnille; ajomatka on noin 45 min. Majoittuminen: Pebble Island (tai Saunders Settlement) To Pebble Island - Carcass Island (A, L, P) Aamupäivän vietämme Pebble saaren tilakeskuksen tuntumassa ja rannoilla. Myöhemmin varmistuvan lentoaikataulun mukaan lennämme sitten puolenpäivän aikoihin seuraavalle kohteellemme Carcass-saarelle. Jos osa haluaa jäädä yöksi Saundersin Settlementtiin, poimimme heidät lentomatkallamme sitten mukaan Saundersin lentokentältä. Carcass saari on saanut nimensä sen kartoittaneen aluksen, HMS Carcass -nimestä vuonna Saari on yksi harvoista isokokoisista rotta- ja kissavapaista saarista, jonka ansiosta siellä on hyvin monipuolinen ja runsas maalinnusto. Lajistossa löytyy myös endeeminen Cobsin peukaloinen. Noin 10 kilometrin pituisen saaren maisemakuva on Falklandin mittapuussa monipuolinen hienoista hiekkarannoista tussac-heinikoihin ja pieniin jyrkänteisiin. Pingviinien ohella saarella tavataan myös mustakulma-albatrossien yhdyskuntia. Täysihoidolla oleva majoittuminen tapahtuu Carcass-saaren tilakeskuksessa. Majoittuminen: Carcass saari.

10 Pe Carcass Island - West Point Island - Carcass Island (A, L, P) Majoittuminen: Carcass saari Tänään lähdemme koko päivän veneretkelle West Point -saarelle. Matka tehdään ensimmäisenä täytenä päivänä, jolloin meillä on huonon sään sattuessa periaatteessa myös yksi varapäivä käytettävissä tätä retkeä varten. West Point saari sijaitsee Länsi-Falklandin aivan luoteiskärjessä. Luontonsa puolesta saaren kiinnostavin alue on Devil s Nose, jossa pesii yli mustakulmaalbatrossia ja kalliotöyhtöpingviinejä - maisemallisesti kiehtovissa kalliomaisemissa. Illaksi palaamme takaisin Carcass saarelle. La Carcass Island (A, L, P) Täysi retkipäivä Carcass saaren luontokohteissa. Täällä voimme edelleen seurata mustakulma-albatrosseja, mutta myös maalinnustoa, jonka tarkkailun voi aloittaa heti tilakeskuksen ympäristössä. Carcass on erittäin monipuolinen retkeilykohteena, joten se tarjoaa upeita kuvausmahdollisuuksia eläinten ohella myös maisemakuvaajille. Majoittuminen: Carcass saari Su Carcass Island - Stanley - Volunteer Point (A, P) Aamuretken jälkeen lähdemme paluulennolle Falklandinsaarten pääkylälle Stanleyhin. Laskeudumme nyt Stanleyn lentokentälle, josta jatkamme suoraan maasturikuljetuksella seuraavaan luontokohteeseemme kuningaspingviinien pariin. Ajomatkalla voimme silti tehdä lyhyen tutustumiskäynnin myös Stanleyn pikkukaupunkiin. Suuntaamme yhä pieneneviä teitä matalien vuorten yli kohti Port Stephenssonien maatilaa. Vajaan tunnin ajomatkan jälkeen tie päättyy maatilan tilakeskukseen ja puuttomat vuoriniityt kohoavat Berkeleyn lahdelta. Täällä ihminen ensi kertaa asettui Falklandille asumaan. Suljemme lammasportin takanamme, kytkemme maasturin napalukot päälle ja matka rinnesoiden ja vuorten yli alkaa. Noin 15 kilometrin tiettömään taipaleeseen kuluu säätilasta riippuen 1-1,5 tuntia jos suo kantaa! Uppoamiset eivät ole silti tavattomia, ja sen vuoksi autoissa on mukana näppärät tunkit, joilla auto kammetaan hetkessä ilmaan pyörä kerrallaan, laitetaan mukana kulkevia lankkuja alle, ja pian matka taasen jatkuu. Volunteer Pointilla on vanha lammaspaimenten asuintalo, jota on viime vuosina käytetty alueen valvojan asuntona ja pienten ryhmien majoitustilana. Tämä sijaitsee noin kilometrin päässä pingviiniyhdyskunnista, mutta puuttomassa maisemassa silti näköetäisyydellä.

11 Pikkutalon yläkerrassa on kaksi matkustajille varattua kahden hengen ovellista vinttihuonetta ja alakerrassa pieni oleskeluhuone. Alakerran huone muutetaan illalla yhden hengen makuutilaksi. Talo tarjoaa siis perussiistin lämpimän makuupaikan ja tuulensuojan viidelle hengelle. Lammastalon hoitaja tarjoilee meille runsaat ateriat paikalliseen tapaan (täysihoito). Iltavaloiksi kävelemme jo läheisille valkoisille hiekkarannoille pingviinien pariin. Majoittuminen: Volunteer Point Ma Volunteer Point (A, L, P) Täysi retkeily- ja kuvauspäivä pingviiniyhdyskunnissa. Volunteer Pointin hiekkaisella kannaksella pesii noin tuhat paria kuningaspingviinejä eli alueella liikkuu yli yksilöä. Määrä ei ole valtava Etelä-Georgian pingviiniyhdyskuntiin verrattuna, mutta kuvaamista ajatellen Volunteer Pointin pingviiniyhdyskunta on optimaalinen. Alueen kuvauksellisen valkoinen ja puhdas hiekkaranta on hyvä sijainti niin ilta- kuin aamuvaloihin ja kohteella on miellyttävää seurata yksittäisten pingviiniryhmien käyttäytymistä - lähietäisyydeltä. Tietenkin ainutlaatuista on myös paikan yksityisyys. Etenkin aamuisin ja iltaisin voimme lähes takuuvarmasti olla seudun ainoat retkeilijät tällä lähes parin kilometrin rannalla. Kohteella liikkuminen on vapaata ja avarassa maisemassa ei ole eksymisvaaraa. Pingviiniyhdyskunnat ovat peitteisten rantadyynien takaisilla niityillä, mutta monesti kiehtova kuvauskohde on myös hiekkaranta, jossa jatkuvasti osa pingviineistä on nousemassa maihin tai suunnittelemassa uutta kalastusretkeä. Etenkin kuningaspingviinien jahkailu ennen merelle lähtöä ja kaveriporukan kanssa rannalla hengailu on varsin lystiä ja rentouttavaa katseltavaa! Kuningaspingviinien ohella kannaksella pesii valkokulmapingviinejä ja patagonianpingviinejä. Valkokulmapingviineihin tutustumme myös muualla, mutta patagonianpingviinien osalta tämä on yksi parhaista paikoista myös niiden seurantaa. Retkeily alueella on ruokailuajankohtia lukuunottamatta hyvin vapaamuotoista; rannoilla voi halutessaaan viettää maksimaalisesti paitsi päivällä, myös jopa yöllä tähtitaivaan alla. Majoittuminen: Volunteer Point.

12 Ti Volunteer Point - Sea Lion (A, P) Falklandin pääsaaren eteläpuolella oleva Sea Lion -saari on lajistonsa monimuotoisuuden suhteen ehdottomasti saariston parasta aatelia. Sea Lion on säästynyt laivoista karanneiden rottien rantautumiselta ja sen vuoksi saarella on säilynyt edelleen myös harvinaisten endeemisten pikkulintujen kanta lajeja, jotka ovat pääsaarilta ja valtaosalta muita pieniä saaria jo kadonneet. Nämä pikkulinnut löytyvät yleensä tiheiden Tussac-heinikoiden tuntumasta. Falklandiltakin siis löytyy viidakkoa: kolmimetrinen, jättiäiskokoinen ryssänpäämättäikkö on pahimmillaan lähes läpipääsemätöntä pöheikköä ja se tarjoaa oivia piilopaikkoja niin pikkulinnuille kuin mättäiden alla ryömiville merileijonille. Retkeilijän onneksi pääosa saaresta on silti erittäin helppokulkuista nummea. Matalapiirteisen saaren luonto on hyvin monimuotoinen. Lähimpänä hotellia rannalla on etelänmerinorsujen suosima ranta, jossa toisinaan päästään näkemään myös urosten nahistelua. Toisinaan rannalla voi päästä ikuistamaan saapuvia ja lähteviä pingviinejä mieliviä partioivia miekkavalaita. Hyvän luonnontilansa ansiosta Sea Lionilla lajimäärä on suuri ja tarjoaa loputtomia aiheita kuvaajalle. Hyvät kuvat vaativat täälläkin silti onnea ja sitkeyttä. Säätilat eivät ole entiset enää edes Falklandinsaarilla, ja vaaka-suorassa tuulen mukana lentävä sade voi joskus pysäyttää kuvaukset pidemmäksikin aikaa. Tai sitten koko vierailumme ajan porottaakin aurinko? Parasta Sea Lionilla on huolettomuus elämisestä ja liikkumisesta. Hotelliemäntä loihtii miehistöineen sulavia aterioita ja lähimmät valkokulmapingviiniyhdyskunnat ovat heti reilun sadan metrin päässä takapihalla. Majoittumisen ja iltapäiväkahvien jälkeen voimme tehdä jo ensimmäisen retken pingviinirannalle, ennen kuin palaamme maittavalle päivällselle. Sea Lionilla on normaali hotellihuonemajoitus ja hintaan sisältyy täysihoito, eli kolme päivittäistä ruokailua. Illallisen pyrimme syömään riittävän aikaisin, jotta ehdimme sitten auringonlaskun valoiksi vielä vaikkapa oleskelutilan ikkunasta näkyvien valkokulmapingviinien pariin. Majoittuminen: Sea Lion -lodge. Ke Sea Lion -saari (A, L, P) Täysi retkipäivä Sea Lion -saarella. Ensimmäisen retkipäivän iltana sovimme tarkemmista retkisuunnitelmista ja ruokailuajoista. Lintuja pääsee lähelle, mutta kiehtovien tilanteiden kohtaaminen vaatii silti kärsivällisyyttä. Parasta on monesti istahtaa rannalle ja jäädä seuraamaan tapahtumien kulkua. SIinä samalla voi havainnoida myös tilanteita, joita haluaisi tallentaa myös valokuviksi.

13 Suomen Kuvausmatkat oy FALKLANDIN KIERTOMATKA Joskus voi onnistaa nähdä myös miekkavalaan pelottavat selkäevät, jotka viistävät rantavedessä pingviinien jäljillä. Valkokulmapingviineillä on tähän aikaa vuodesta isot poikaset. Yksi huvittava tapahtuma on, kun emot kuntoiluttavat poikasiaan hiekka pöllyten. Lähellä on myös patagonianpingviinien yhteisö sekä hyvin edustavasti muuta linnustoa, kuten lähes kaikki Falklandinsaarten hansuiksi kutsutut hanhilajit. Tunnusomaista Sea Lion saarella on, että kohteita ei tarvitse etsiä kaukaa. Päivän voi viettää vaikka rantadyyneillä istuskellen ja tyrskyistä palaavia valkukulmapingviinejä seuraillen. Majoittuminen: Sea Lion lodge, täysihoito To Sea Lion -saari (A, L, P) Toinen täysi retkipäivä Sea Lion -saarella. Saaren pituus on noin 8 km ja jossakin vaiheessa lähdemme halukkaiden kanssa Landrowerilla myös saaren kaukaisimpaan lounaiskärkeen kalliotöyhtöpingviinien ja merimetsojen yhdyskuntaan. Viimeistään Sea Lion -saarella meillä on mahdollisuus löytää myös endeeminen Cobs n peukaloinen. Majoittuminen: Sea Lion lodge. Pe Sea Lion -saari - Stanley (A,) Kahden viikon kiertomatkamme Falklandinsaarilla umpeutuu nyt paluulentoon Stanleyn kylälle. Majoitumme kylän keskustassa olevaan hotelliin, josta käsin on helppo tutustua kävellen elämään kaukaisella valtamerten saarella. Yksi monista erikoisuuksista on maasturien tiheys, joka lähestynee maailmanennätystä asukasta kohden laskettuna. Majoittuminen: Malvina House Hotel.

14 La Stanley - Mount Pleasant - Santiago (A) Aamiaisen jälkeen on aika pakata matkalaukut ja lähdemme kohti Mount Pleasantin sotilaskenttää. Armeijalla on aina omat sääntönsä ja lähtöselvitys tulee yleensä tehdä jo puoleen päivään mennessä, vaikka lentomme lähtee vasta iltapäivällä. MPN SCL 16:20 22:45. Kentällä on paikallinen sotilaskoti, jonka pikaruoka-kahvilassa voimme lentoa odotellessa käydä vielä nauttimassa kevyttä lounasta ennen lentomatkaa. Sotilaalliset muodollisuudet vaativat hieman enemmän aikaa kuin tavanomaisella kentällä. Lentomme Santiagoon tekee välilaskun Punta Arenaksessa. Perillä Santiagossa majoitumme myöhäisestä saapumisajankohdasta johtuen aivan lentokenttäalueella olevaan Holiday Inn -hotelliin, joka on vain parinsadan metrin kävelymatkan päässä. Majoittuminen: Holiday Inn Santiago Airport. Su Santiago - Madrid (A) Lentomme jatkuu puolenpäivän aikaan Madridin kautta kohti Helsinkiä. SCL MAD (+1) Ma Madrid - Helsinki (A) Saavumme maanantai-aamuksi Madridiin, jossa kolmen tunnin vaihdon jälkeen jatkamme Finnairin suoralla yhteydellä Helsinkiin. MAD HEL Saapuminen Helsinki-Vantaalle maanantaina klo

PATAGONIA & FALKLANDINSAARET Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIA & FALKLAND

PATAGONIA & FALKLANDINSAARET Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIA & FALKLAND PATAGONIA & FALKLANDINSAARET 25.1. - 12.2.2018 Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIA & FALKLAND Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIAN KIERTOMATKA & FALKLANDINSAARET 2018 Aika: To 25.1. - Ma 12.2.2017 Kesto: 19

Lisätiedot

PATAGONIA & FALKLANDINSAARET Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIA & FALKLAND

PATAGONIA & FALKLANDINSAARET Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIA & FALKLAND PATAGONIA & FALKLANDINSAARET 22.1. - 10.2.2020 Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIAN KIERTOMATKA & FALKLANDINSAARET 2020 Aika: Ke 22.1. - Ma 10.2.2020 Kesto: 20 pv Ryhmäkoko: 6+1 henkilöä Hinta: 8 490 eur*

Lisätiedot

PATAGONIA & FALKLANDINSAARET Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIA & FALKLAND

PATAGONIA & FALKLANDINSAARET Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIA & FALKLAND PATAGONIA & FALKLANDINSAARET 23.1. - 11.2.2019 Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIA & FALKLAND Suomen Kuvausmatkat oy PATAGONIAN KIERTOMATKA & FALKLANDINSAARET 2019 Aika: Ke 23.1. - Ma 11.2.2019 Kesto: 20

Lisätiedot

ETELÄMANTEREEN ERIKOISRISTEILY. Suomen Kuvausmatkat oy ETELÄMANTEREEN RISTEILY

ETELÄMANTEREEN ERIKOISRISTEILY. Suomen Kuvausmatkat oy ETELÄMANTEREEN RISTEILY ETELÄMANTEREEN ERIKOISRISTEILY Suomen Kuvausmatkat oy ETELÄMANTEREEN RISTEILY 28.10. - 16.11.2019 Suomen Kuvausmatkat oy ETELÄMANTEREEN RISTEILY Suomen Kuvausmatkat oy ETELÄMANTEREEN ERIKOISRISTEILY 2019

Lisätiedot

Kenian Suuri Migration Safari 2015

Kenian Suuri Migration Safari 2015 : Kenian Suuri Migration Safari 2015 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: La 12.9. - Su20.9.2015 4 880 eur 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Pääkohteet: Amboselin kansallispuisto Masai Maran suojelualue

Lisätiedot

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja 22. 28.5.2017 Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Ajankohta: 22. 28.5.2017 Norwegianin

Lisätiedot

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 29.8. - 7.9.2019 Kenian Suuri Migration Safari 2019 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: To 29.8. - La 7.9.2019 5.480 eur 10 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 720 eur Pääkohteet:

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET JA JÄÄKARHUT Aika: Ma 25.6 - La 7.7.2018 Kesto: 13 pv Hinnat: Risteily alkaen 7.820 eur Maa-

Lisätiedot

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka?

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Esittely Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Lähde jännitämään suomalaisten menestystä Hungaroringin radalle! Tällä matkalla pääset seuraamaan harjoituksia, aika-ajoja sekä tietenkin itse

Lisätiedot

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Budapestin kaupunkiloma, 4pv Budapest on yksi Keski-Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista. Monien mielestä kevätkausi Budapestissä on kauneinta aikaa, kun kaupunki herää talven jälkeen

Lisätiedot

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2 THAIMAA SPECIAL BANGKOK - KWAI-JOKI HUA HIN GOLF KIERROS 14 päivää / 13 yötä Upea yhdistelmämatka, jossa koet Thaimaan eri puolet ja pelaat Thaimaan upeimmilla kentillä. Voit hankkia edullisia golfvarusteita

Lisätiedot

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas Matkaohjelma A- Beach Links Kohti rantalomaa Yrjö Tervakangas 2 1. Päivä: Saapuminen Siem Reapiin valitsemastanne kohteesta. Kuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen. Päivällinen paikallisessa ravintolassa.

Lisätiedot

KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016

KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016 KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016 : Kenian Suuri Migration Safari 2016 Aika: La 3.9. - Su 11.9.2016 Hinta: 4 880 eur Ryhmäkoko: 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Ruokailut:

Lisätiedot

KAMCHATKAN KARHUT & Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA TULIVUORET

KAMCHATKAN KARHUT & Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA TULIVUORET KAMCHATKAN KARHUT & Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA TULIVUORET 14.-28.7.2018 Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA KARHUT & TULIVUORET 2018 Aika: La 14.7. - La 28.7.2018 Kesto: 15 pv Ryhmäkoko:

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016

BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016 BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET Aika: Ke 23.3. - Ma 4.4.20 16 Kesto: 13 pv Hinta: 6.260 eur Ryhmäkoko: Max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi

Lisätiedot

Australiasta UuteenSeelantiin

Australiasta UuteenSeelantiin Jouluristeily Australiasta UuteenSeelantiin Tutustu kauniiseen Sydneyyn, nauti Bay of Islandin maisemista, näe upea Auckland ja vieraile maorien Rotoruassa. Doha 1 yö Sydney 2+1 yötä/10 yön risteily alkaa

Lisätiedot

JCI WORLD CONGRESS 2015

JCI WORLD CONGRESS 2015 Japani kutsuu Lähde Nuorkauppakamarien maailmankokoukseen ja tutustu samalla lumoavaan Kiotoon ja Okinawan trooppisiin saariin! Yhteistyössä Suomen Nuorkauppakamarit ja SMT. Tarjolla on kuusi erilaista

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET

BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET 25.3. -6. 4.2020 Suomen Kuvausmatkat Oy BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET 25.3.-6.4.2020 Aika: Ke 25.3. - Ma 6.4.2020 Kesto: 13 pv Hinta: 7.240 eur Ryhmäkoko: 11 asiaskta 1hh

Lisätiedot

Lomalla Raamatun historiaa

Lomalla Raamatun historiaa Lomalla Raamatun historiaa Yhdistelmämatka Israeliin 03.-11.09.2018 v Asumme Tel Avivissa Leonardo Art- hotellissa v Teemme kaksi retkipäivää Jerusalemiin v Kaksi retkipäivää Tiberiakseen v Oppaana Ariel

Lisätiedot

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Bonus-Matkat KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Jälleen on tullut aika suunnistaa uusille vesille. Tällä kertaa olemme valinneet

Lisätiedot

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT 2.-13.7.2019 Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET JA JÄÄKARHUT 2.-13.7.2019 Aika: Ti 2.7. - La 13.7.2019 Kesto: 12 pv Hinnat: Risteily alkaen á 7.450 eur /hlö Maa- ja lentopaketti

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun.

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun. Mombasan alue on tunnettu Marliinien, purjekalojen ja Doradojen urheilukalastuspaikka. Kalat alkavat siirtyä joulukuun puolessa välissä pohjoisesta etelään merivirtojen mukaan. Mombasan edustalla on hyviä

Lisätiedot

Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä

Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä Kaitalantie 323, 47490 Iitti 270 (ravintolassa) 270 100 Tasalattia - Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala Max hlö Kahden saunan paketti ja pikkujouluruokailu

Lisätiedot

MAJOITUS PYEONGCHANGISSA SEOLIM HOTEL*** (MOUNTAIN CLUSTER)

MAJOITUS PYEONGCHANGISSA SEOLIM HOTEL*** (MOUNTAIN CLUSTER) PARALYMPIALAISET KOREA 9. 18.3.2018 PYEONGCHANG LENNOT JA MAJOITUS G R O U P +358 9 622 70 940 (Karoliina tai Maiju) info@elamysmatkat.com KUTSU PARALYMPIALAISIIN Haluamme tarjota sinulle ja seuralaisellesi

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan kansainväliseen Sanicolen 40-vuotis juhlalentonäytökseen.

MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan kansainväliseen Sanicolen 40-vuotis juhlalentonäytökseen. MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan kansainväliseen Sanicolen 40-vuotis juhlalentonäytökseen. Sisällys MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan

Lisätiedot

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Vuoden 2015 World Dairy Expo ammattimatka lähestyy. Matkan pituus on kahdeksan päivää. Ohjelman mukaan matkaan sisältyy yhteensä 8 tilavierailu,

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan!

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Saapuminen Kotkaan ja majoittuminen Majoitumme Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella (Keskuskatu 21, 48100 Kotka, puh: +358 10 7821 000, kotka.seurahuone@sokoshotels.fi)

Lisätiedot

KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015

KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015 KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015 Yleisön, eli aikaisemmin Playa del Carmenissa mukana olleiden toiveesta järjestämme yllämainittuina ajankohtina kalastusmatkat.

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015

Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015 Suomen Kuvausmatkat oy Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015 Orangit, Komodonvaraanit & Sademetsät. Aika: To 9.4. - Su 26.4.2015 18 pv Ryhmäkoko: Hinta: Max 8+1 henkilöä 4 920 eur* * Sis. kansainväliset

Lisätiedot

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti Tervetuloa MYS:in vuoden 2014 kesäiselle veneretkelle, joka suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle Porvoosta Pyhtäälle. Kokoonnumme

Lisätiedot

Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden

Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden ME RAKASTAMME MERTA Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden Mistä alus lähtee? Lindenin kotisatama on Halkolaituri Pohjoisrannassa. Mikä on ryhmän maksimikoko Lindenillä? Lindenillä voimme ottaa kyytiin

Lisätiedot

Kemiönsaaren Nordanån merikotkatarkkailu kesällä 2017

Kemiönsaaren Nordanån merikotkatarkkailu kesällä 2017 Kemiönsaaren Nordanån merikotkatarkkailu kesällä 2017 Tmi Vespertilio 11.8.2017 Tiivistelmä Kemiönsaaren Nordanå-Lövbölen alueelle suunnitellaan tuulivoimapuistoa. Varsinais-Suomen ELYkeskus on vuonna

Lisätiedot

Perhelomat. Hinnasto 2013. Lapsihintaiset paikat ovat varattavissa vain suoraan Ikaalisten Matkatoimistosta, p. 03 45 800, avoinna ma-pe klo 9-17.

Perhelomat. Hinnasto 2013. Lapsihintaiset paikat ovat varattavissa vain suoraan Ikaalisten Matkatoimistosta, p. 03 45 800, avoinna ma-pe klo 9-17. Perhelomat Hinnasto 2013 Visit Denmark 06 Lapsihintaiset paikat ovat varattavissa vain suoraan Ikaalisten Matkatoimistosta, p. 03 45 800, avoinna ma-pe klo 9-17. Ikaalisten Matkatoimisto 2013 - Pidätämme

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille

Luomuviinimatka Andien juurille Luomuviinimatka Andien juurille 24.02. - 08.03.2017 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä. Matkamme alkaa

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat;

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat; Matkatoimisto PT-Matkat Tapiontie 4 34800 Virrat ALV rek Puhelin / Fax 03 4755161 GSM +358 40 5559161 Y-tunnus 1126019-0 Sähköposti pt-matkat@phpoint.fi KUVI 3484 / 00 MJM MTK-Virrat Islanti 22.10.- 26.10.2012

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 21.-28.3.2020 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

Paratiisilinnut ja sademetsän kansa PAPUA-UUSI- GUINEA 7.-23.8.2016

Paratiisilinnut ja sademetsän kansa PAPUA-UUSI- GUINEA 7.-23.8.2016 Paratiisilinnut ja sademetsän kansa PAPUA-UUSI- GUINEA Suomen Kuvausmatkat oy Paratiisilinnut & Sademetsän kansa PAPUA-UUSI-GUINEA Aika: Su 7.8. - Ti 23.8.2016 Kesto: 17 pv Ryhmäkoko: Max 9 + 1 henkilöä

Lisätiedot

UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015

UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015 Suomen Kuvausmatkat oy UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015 Aika: La 14.11. - La 5.12.2015 (22 pv) Ryhmäkoko: 8+1 henkilöä Hinta: 6 820 eur Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Lennot: Kansainväliset

Lisätiedot

Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan

Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan Ammattitaitoinen miehistö Matka toteutetaan miehistön mukaan (rauhallinen tai vauhdikas) Luotettava ja katsastettu vene varusteineen Useita lähtöpaikkoja

Lisätiedot

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI KENIAN SUURI Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI 4. - 12.9.2017 Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI Kenian Suuri Migration Safari 2017 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: Ma

Lisätiedot

TARJOUS 1 Tiina Aalto Puh. 0205 61 5306 Fax 0205 61 5333 11.8.2010 tiina.aalto@kavevatravel.fi

TARJOUS 1 Tiina Aalto Puh. 0205 61 5306 Fax 0205 61 5333 11.8.2010 tiina.aalto@kavevatravel.fi TARJOUS 1 Turun Kaupunki Pertti Heinonen Puh. 02-262 4802 pertti.heinonen@turku.fi RYHMÄMATKA RUOTSIIN JA NORJAAN Kiitämme tarjouspyynnöstänne ja tarjoamme ryhmällenne seuraavia matkapalveluita: Kohde

Lisätiedot

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv Huikeiden vastakohtien Islanti on kuumien lähteiden, jäätiköiden, tulivuorien ja mahtavien putousten maa. Islannista löytyy niin satojen vuosien historiaa

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015

KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015 KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015 Yleisön, eli aikaisemmin Playa del Carmenissa mukana olleiden toiveesta järjestämme Playa del Carmeniin uuden kalastusmatkan. Matka soveltuu lomamatkaksi

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 1 8.9.2014 8 CHARTER LENNOT HKI, TRE JA KUOPIO HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2016

UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2016 Suomen Kuvausmatkat oy UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2016 Aika: Ryhmäkoko: To 1. - to 22.12.2016 (22 pv) 9+1 henkilöä Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Pääkohteita: Rotoruan geoterminen alue

Lisätiedot

TERVETULOA ERICEIRA CHILL HILL -HOSTELLIIN

TERVETULOA ERICEIRA CHILL HILL -HOSTELLIIN TERVETULOA ERICEIRA CHILL HILL -HOSTELLIIN Surffareina ja elämästä nautiskelijoina haluamme, että muut samanmieliset saisivat mahdollisimman mukavan elämyksen hostellissamme ja tuntisivat olonsa kotoisaksi.

Lisätiedot

Ranska-Espanja-majakkamatkan 2014 kartat Päivitetty /eh hamaeero(at)kolumbus.fi

Ranska-Espanja-majakkamatkan 2014 kartat Päivitetty /eh hamaeero(at)kolumbus.fi Ranska-Espanja-majakkamatkan 2014 kartat Päivitetty 5.1.2014/eh hamaeero(at)kolumbus.fi HUOM! Matkaa voi jatkaa makunsa mukaan alusta tai lopusta. Kesän 2014 matka LUONNOS (matkan pituus 9 päivää + mahd.

Lisätiedot

Espanjan petolinnut. Lisätietoja: Vuorikotka

Espanjan petolinnut. Lisätietoja: Vuorikotka Espanjan petolinnut Kohde: Espanja Teema: Espanjan petolinnut Vaativuus: Pääsääntöisesti kojukuvausta Ryhmäkoko: 5 8 valokuvaajaa Aika: 31.3. 6.4.2017 Hinta: 1920 Lisämaksusta 1hh 195 Vuorikotka Munkkikorppikotka

Lisätiedot

KONGO, KESKI-AFRIKKA & GORILLAT Suomen Kuvausmatkat oy KONGO & KESKI-AFRIKKA

KONGO, KESKI-AFRIKKA & GORILLAT Suomen Kuvausmatkat oy KONGO & KESKI-AFRIKKA KONGO, KESKI-AFRIKKA & GORILLAT 30.11.-16.12.2020 Suomen Kuvausmatkat oy KONGON TASAVALTA, KESKI-AFRIKAN TASAVALTA & GORILLAT 30.11.-16.12.2020 Aika: Ke 30.11. - Ke 16.12.2020 Kesto: 18 pv Ryhmäkoko: Max

Lisätiedot

Daytona Bike Week & Key West 3.3-14.3.2016

Daytona Bike Week & Key West 3.3-14.3.2016 Daytona Bike Week & Key West 3.3-14.3.2016 Luxusmatka Floridan lämpöön, Finnairin suorat lennot, hyvät hotellit, moottoripyörät Eagle Riderilta, pieni ryhmäkoko ja matkanjohtajana Rauno Muilu. Mikä olisi

Lisätiedot

Kroatia-Montenegro, 6pv. Esittely. Kroatia ja Montenegro, 6pv. Kohdetietoa. Dubrovnik. Montenegro. Miksi valita tämä matka?

Kroatia-Montenegro, 6pv. Esittely. Kroatia ja Montenegro, 6pv. Kohdetietoa. Dubrovnik. Montenegro. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Esittely Kroatia ja Montenegro, 6pv Etsitpä sitten kulttuuria, historiaa, rantoja tai hyvää ruokaa, Kroatian Dubrovnikista ja Montenegrosta löydät sen varmasti. Näille Adrianmeren helmille on

Lisätiedot

Rhododendron-kerhon ryhmämatka Etelä-Englantiin keväällä 2012

Rhododendron-kerhon ryhmämatka Etelä-Englantiin keväällä 2012 Rhododendronkerho järjestää jäsenilleen ryhmämatkan Etelä-Englannin alppiruusupuistoihin huhtikuun viimeisellä viikolla 2012. Ajankohta 22.4 29.4.2012. Matkaa suunnitteleva työryhmä K. Theqvist, O. Jussila,

Lisätiedot

KAMCHATKAN KARHUT & TULIVUORET Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA

KAMCHATKAN KARHUT & TULIVUORET Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA KAMCHATKAN KARHUT & TULIVUORET 15.-30.7.2019 Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA KARHUT & TULIVUORET 2019 Aika: Ma 15.7. - Ti 30.7.2019 Kesto: 15 pv Ryhmäkoko:

Lisätiedot

HUHMARI -KESÄRETKI LA 9.6 SU 10.6.2012 1

HUHMARI -KESÄRETKI LA 9.6 SU 10.6.2012 1 HUHMARI -KESÄRETKI LA 9.6 SU 10.6.2012 1 Tänä vuonna autismikirjon aikuisten kesäretki suuntautuu luonnonläheiseen Lomakeskus Huhmariin (Huhmarisentie 43, 83700 Polvijärvi). Lomakeskus Huhmari sijaitsee

Lisätiedot

Sukuseuran kesäretki Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä

Sukuseuran kesäretki Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä Sukuseuran kesäretki 12.8.2017 Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä Pitkän sateisen jakson jälkeen vihdoin oli luvassa puolipilvistä ja jopa aurinkoistakin säätä. Tätä viikonloppua oli jo odoteltukin

Lisätiedot

Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä.

Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä. Sivu 1 / 7 Esittely 23h Päivä Tallinnassa risteily Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä. Suositulla Ostosristeilyllä vietät yön laivalla ja Tallinnassa

Lisätiedot

Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam

Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam 15.11-29.11.2014 Tässä se vihdoin tulee! Matkaohjelma, jonka valmistuminen kesti kauemmin kuin talon rakentaminen. Guyanas on pioneerimatka Etelä-Amerikkaan, poluille,

Lisätiedot

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 NEVA järjesti matkan Alppien parhaimmistoon kuuluvalle murtomaahiihtoalueelle Itävallan Ramsauhun 20 hengen voimin 25.2. - 4.3.2006. Kokemukset olivat todella hyvät. Majoituimme

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 31.8. 7.9.2014 8 VRK ALK 990 SUORAT CHARTER LENNOT HKI, TRE JA

Lisätiedot

... Alppien alta Adrialle

... Alppien alta Adrialle Itävallan, Unkarin, Italian ja Kroatian syleilyssä sijaitseva pieni Slovenia on mantereemme monipuolisimpia maita. Sen maalaukselliset maisemat ulottuvat Alpeilta Adrianmerelle tarjoten lukuisia maailmanluokan

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

Kairankutsun lintubongausretket

Kairankutsun lintubongausretket Kairankutsun lintubongausretket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin lumoava

Lisätiedot

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 Limerick - Galway - Westport - Sligo - Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua "Wild Atlantic Way" -reittiä

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy Action Photography -Safari Aika: La 20. - Ma 29.2.2016 Hinta: 4 790 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi maastoautossa: Lapset, 10-12 v, jaettu 3hh: + 450

Lisätiedot

Hirviniemi HIRVINIEMI

Hirviniemi HIRVINIEMI Hirviniemi HIRVINIEMI 62 09,3' N 29 09,5' E Kaunis niemenkärki pitkän ja kapean järvenselän etelärannalla. Kallioiden vieressä pieni ja viihtyisä lahden poukama. Lisäksi kalliossa on kiinnityslenkit. Satamaan

Lisätiedot

AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2015

AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2015 Suomen Kuvausmatkat oy AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2015 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: Pe 28.8. - Pe 11.9.2015 (15 pv) Pe 28.8. - La 19.9.2015 (23 pv) 7+1 henkilöä 6 580 eur (15 pv) 7 340 eur (23 pv) Sis. kansainväliset

Lisätiedot

Käyttöohje e-travel Single View

Käyttöohje e-travel Single View e-travel Single View Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: Copyright 2007-2013 CWT SISÄLLYSLUETTELO 1 Mikä on Single View... 3 2 e-travel kirjautuminen... 3 3

Lisätiedot

Illallinen hotellin ravintolassa.

Illallinen hotellin ravintolassa. 1 Lähettäjä Forssan matkatoimisto oy / Leila Rauhaniemi puh. 0207 75 77 22 sähköposti. leila.rauhaniemi@fmtours.fi Attn: Pekka Heikkilä sähköposti: pekkah09@gmail.com Talinkorvantie 11B49, 20320 Turku,

Lisätiedot

YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa!

YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa! YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa 1.6.2018 30.11.2018 Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa! 1. RETKI HUSKYTILALLE (10:00 12:00) La Lyhyen autokuljetuksen

Lisätiedot

Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015

Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015 Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015 Tämä matka on tehty ennenkin. Se oli niin hyvä että pyysimme Leo Baskinia järjestämään matkan uudelleen. Tämä on tosi Savusaunafaneille. Matalle mahtuu vain

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Reki nro 1. Reykjavík Opastettu kierros Reykjavikissa Kerrotaan ja nähdään eri paikkoja kaupungissa Retken

Lisätiedot

Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi

Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi TARTON RETKI 12.- 14.9.2017 Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi Sadehan tietää onnea, mutta tässä sateessa oli sitä jo hiukan liikaakin. Laiva oli satamassa odottamassa innokkaita matkustajia

Lisätiedot

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä.

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä. Ikaalisten Matkatoimisto Taru Malmström 03-4580203 taru.malmstrom@ikaalistenmatkatoimisto.fi Matti Ristimäki 040-5025917 matti.ristimaki@luukku.com Tässä tarjouksemme Visbyn risteilystä 7.-9.8.2016 Matkaohjelma

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

Islanti 22.10.- 26.10.2012

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkatoimisto PT-Matkat Tapiontie 4 34800 Virrat ALV rek Puhelin / Fax 03 4755161 GSM +358 40 5559161 Y-tunnus 1126019-0 Sähköposti pt-matkat@phpoint.fi KUVI 3484 / 00 MJM MTK-Virrat Islanti 22.10.- 26.10.2012

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 24.-30.3.2019 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

Pyöräilymatka Toscanassa

Pyöräilymatka Toscanassa Pyöräilymatka Toscanassa Sähköpyöräile Toscanan kauniissa luonnossa, tutustu Firenzen nähtävyyksiin ja Chiantin viinialueeseen sekä nauti paikallisruuasta Raffaello Tesin johdolla 5 päivää 4.9.2019-9.9.2019

Lisätiedot

Karjalan kannaksen taistelut Summan lohkolla ja Marjapellonmäessä sekä Tali-Ihantalan ja Viipurin taistelut kesäkuun lopulla 1944.

Karjalan kannaksen taistelut Summan lohkolla ja Marjapellonmäessä sekä Tali-Ihantalan ja Viipurin taistelut kesäkuun lopulla 1944. Karjalan kannaksen taistelut Summan lohkolla ja Marjapellonmäessä 1939 1940 sekä Tali-Ihantalan ja Viipurin taistelut kesäkuun lopulla 1944. Stalin ennakoi talvisodan kestävän 12 päivää. Hän uskoi Neuvostoliiton

Lisätiedot

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 4 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 8 WWW.AIKAMATKAT.FI P2 ALKUSARJA, LYHYT 5 8.9.2014 4 VRK ALK 790 SUORA LENTO HELSINGISTÄ HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot