CSI-OHJELMISTOT VERSIO 7.1 UUDET OMINAISUUDET JA MUUTOKSET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CSI-OHJELMISTOT VERSIO 7.1 UUDET OMINAISUUDET JA MUUTOKSET"

Transkriptio

1 1 (19) CSI-OHJELMISTOT VERSIO 7.1 UUDET OMINAISUUDET JA MUUTOKSET SISÄLLYSLUETTELO Raportointi... 4 Hae raportteja -toiminto... 4 Tuntikirjaus... 4 Toimeksiannon vaiheen liittäminen tuntikirjaukseen... 4 Asiakas... 5 Yritysasiakkaan Nimihistoria-alikansio... 5 Asiakkaalle tilan syy... 5 Asiakkaan tietoihin laskulle tulostuva viitekenttä... 6 Postituslista... 6 Käyttäjäryhmälle oikeus poistaa jäsen postituslistasta... 6 Toimeksianto... 6 Alitoimeksiannot (ei AS, LM)... 6 Toimeksiannon osapuolelle voi määrittää verkkolaskutusosoitteen (ei AS)... 9 Asiakasvastaava toimeksiannon ja avauspyynnön omistajaksi ja/tai vastuuhenkilöksi Myyntimahdollisuus Myyntimahdollisuus-ominaisuus (ei AS, LM) Toimenpide Toimenpiteen tuntien pyöristystarkkuus (ei AS) Tuntihinnan muokkauksen salliminen tietylle käyttäjäryhmälle (ei AS) Kulu Kulun kiinnittäminen toimeksiannon vaiheeseen Sopimushinnoittelu Sopimuslaskutus kiinteällä kausittaisella hinnalla (ei AS, LM) Koelasku... 14

2 2 (19) Kokonaismuutos vaiheittain (ei AS, LM) Lasku Laskurivin aiheen muokkaaminen (ei AS) Laskuerittely vaiheittain (ei AS) Vedoslasku Vedoslaskulle tuntihinta ja keskituntihinta (ei AS, PR) Oikeusapukorvaushakemus (Vedos)laskun tulostusjärjestys vaikuttaa korvaushakemuksen Laskurivien tarkastuslista -ikkunaan (ei AS, PR) Dashboard Dashboardiin voi liittää pivoteja ja listoja CSI Mobile Toimenpiteen kirjaaminen lukitulle kirjauskaudelle Vain tuntipohjaiset toimenpidetyypit käytössä Yleistä Nuolipainikkeilla siirtyminen tietueiden välillä Asennettujen lisäosien päivittäminen HUOMIOITAVAA: 1. CSI tukee aina ainoastaan kahta uusinta ohjelmistoversiota. 7.1-version julkaisun myötä ne ovat tällä hetkellä versiot 7.1 ja 7.0. Mikäli toimistollanne on käytössä vanhempi versio, suosittelemme sen päivittämistä ensi tilassa. 2. Asiakirjapohjien käsittely uudistettiin versioon 6.0. Jos käytössänne on CSI-ohjelmistosta 6.0:aa vanhempi versio ja automatisoituja asiakirjapohjia yrityksille tai yksityishenkilöille, pohjat eivät toimi uudessa versiossa. Jos mahdollista, pyydämme teitä olemaan yhteydessä CSI:n tukipalveluun ennen CSI-ohjelmiston 7.1-version päivittämistä, jotta asiakirjapohjanne voidaan muokata yhteensopiviksi 7.1-version kanssa. 3. Jos teillä on käytössä 5.0:aa vanhempi versio CSI-ohjelmistosta, koneelle on asennettava Microsoftin.NET Framework 4.5. ennen päivittämistä. Sen voi asentaa maksutta osoitteesta Microsoft ei enää tue Windows XPympäristöä, joten.net Framework 4.5 ei asennu XP-koneelle. 4. SQL Server 2005:n tuki Microsoftilta on päättynyt huhtikuussa 2016, joten myös CSI-ohjelmisto versiosta 6.0 lähtien vaatii uudemman version SQL Serveristä. Käänny tässä asiassa tarvittaessa ITtukesi puoleen.

3 3 (19) Tämä muutosdokumentti on yhteinen kaikille CSI-ohjelmistoille. Mikäli dokumentissa kuvattu parametri puuttuu jostakin CSI-ohjelmistosta, se on merkitty sulkuihin otsikon perään. Ohjelmistoista käytetyt lyhenteet ovat: - LW = CSI Lawyer - LM = CSI LakiMies - PR = CSI Professional - AS = CSI Asianhallinta Tämän muutosdokumentin kuvat on otettu CSI Lawyer ohjelmistosta. Kuvien sisältö saattaa hieman vaihdella eri ohjelmistojen välillä.

4 4 (19) Toiminnallisuus Kuvaus RAPORTOINTI HAE RAPORTTEJA -TOIMINTO Kun CSI-ohjelmisto päivitetään, käyttäjälle aukeaa Hae raportteja -ikkuna. Ikkunassa näkyvät saatavilla olevat uudet tai päivitetyt raportit, näkymät, kaaviot, pivot-taulukot ja listat. Raportteja voi hakea myös Asetukset-tehtäväalueella Raportointi-kansiossa valitsemalla Toiminnot > Hae raportteja. TUNTIKIRJAUS TOIMEKSIANNON VAIHEEN LIITTÄMINEN TUNTIKIRJAUKSEEN Tuntikirjauksen vaihe alustuu toimeksiannon tai tiimin jäsenenä olevan tekijän perusteella, jos näille on määritetty vaihe. 1. Luo kalenteriin uusi tuntikirjaus. 2. Liitä tuntikirjaukseen toimeksianto, johon on määritetty vaiheita. 3. Valitse tuntikirjaukselle jokin toimeksiannon vaiheista. Tuntikirjaukselle alustuu tekijälle määritetty vaihe, jos tekijä on tiimin jäsen. Muussa tapauksessa tuntikirjaukselle alustuu toimeksiannon oletusvaihe.

5 5 (19) Jos toimeksianto poistetaan, tuntikirjauksen Vaihe-kenttä tyhjennetään. Jos toimeksiantoa vaihdetaan ja uudella toimeksiannolla on oletusvaihe määritettynä, se asetetaan tuntikirjaukselle. Vaiheen muokkaus samanaikaisesti usealle tuntikirjaukselle on mahdollista, jos kaikki tuntikirjaukset liittyvät samaan toimeksiantoon. ASIAKAS YRITYSASIAKKAAN NIMIHISTORIA-ALIKANSIO Jos yritysasiakkaan nimi muutetaan, vanha nimi voidaan tallentaa nimihistoriaan. Asiakasikkunassa on nyt Nimihistoria-alikansio, jossa näkyvät kaikki nimenmuutokset. Jos nimi on tallennettu historiaan, sitä voi käyttää hakukriteerinä. ASIAKKAALLE TILAN SYY Yritys- ja yksityisasiakkaille voidaan määrittää tilan syy. Asiakasikkunan Toiminnot-valikosta löytyy aktiiviselle asiakkaalle oletuksena muutama tilan syy ja niitä voi lisätä itse (Asetukset-tehtäväalue > Parametrit > Asiakkaan parametrit >

6 6 (19) 'Yritys tai yhteisö' tilan syyt tai 'Yksityishenkilö' tilan syyt). Tarvittaessa myös passiiviselle asiakkaalle voidaan määrittää tilan syitä. Tilan syy näkyy asiakasikkunan tilarivillä. Toimipisteen parametreissa (Yleiset > Oletusarvot) voidaan asettaa sekä yritysettä yksityisasiakkaalle tilan syy, joka on automaattisesti käytössä, kun uusi asiakas luodaan ohjelmistossa. ASIAKKAAN TIETOIHIN LASKULLE TULOSTUVA VIITEKENTTÄ Yritys- ja yksityisasiakkaan ikkunassa on nyt Asiakkaan viite -kenttä. Viite tulostuu kaikkiin asiakkaan toimeksiannoista tehtäviin laskuihin, ellei osapuolen tiedoissa ole viitettä erikseen ylimääritetty. POSTITUSLISTA KÄYTTÄJÄRYHMÄLLE OIKEUS POISTAA JÄSEN POSTITUSLISTASTA Tietylle käyttäjäryhmälle voi antaa oikeudet poistaa jäseniä postituslistalta. Toiminto otetaan käyttöön asetuksissa (Asetukset-tehtäväalue > Parametrit > Järjestelmän parametrit > Asiakkaat ja toimeksiannot > Postituslistat > Salli jäsenien poistaminen käyttäjäryhmälle). Käyttäjäryhmään kuuluva voi poistaa postituslistan jäsenen riippumatta siitä, onko itse lisännyt tämän postituslistaan. TOIMEKSIANTO ALITOIMEKSIANNOT (EI AS, LM) Toimeksiannolle voi nyt luoda alitoimeksiantoja. Tällaista toimeksiantoa sanotaan päätoimeksiannoksi. Alitoimeksianto-ominaisuus aktivoidaan järjestelmätason parametreissa (Yleiset > Ohjelmiston ominaisuudet > Alitoimeksianto käytössä).

7 7 (19) Ali-/päätoimeksiantorakenne Alitoimeksiannot-alikansiossa voi luoda uuden alitoimeksiannon. Luonnin yhteydessä valitaan, laskutetaanko toimenpiteet pää- vai alitoimeksiannolta ja kopioidaanko osapuolet alitoimeksiantoon. Pää- ja alitoimeksiannossa voi olla eri toimeksiantaja. Jo olemassa olevan toimeksiannon voi liittää alitoimeksiannoksi tietyin ehdoin: - valittu päätoimeksianto ei saa olla toisen päätoimeksiannon alitoimeksianto - alitoimeksiannoksi liitettävä ei saa olla minkään toisen alitoimeksiannon päätoimeksianto HUOMAA: Alitoimeksiannolle valitun päätoimeksiannon linkkiä ei voi enää poistaa, kun alitoimeksianto on tallennettu. Alitoimeksiantoa ei voi valita toiselle toimeksiannolle päätoimeksiannoksi. Päätoimeksiannolle ei voi valita toista toimeksiantoa päätoimeksiannoksi. Pää-/alitoimeksiantorakennetta ei voi purkaa, vaan toimeksiannot täytyy päättää. Päätoimeksiantoa ei voi päättää, jos sillä on yksikin päättämätön alitoimeksianto. Jos päätoimeksiannolla on alitoimeksiantoja, sen Toimenpiteet-alikansion näkymissä on Alitoimeksianto-sarake. Kun tallennat päätoimeksiannon ensimmäistä kertaa, päätoimeksiannon ikkuna on kertaalleen suljettava ja avattava uudelleen, ennen kuin Alitoimeksianto-sarake tulee näkyviin. Jos Alitoimeksianto-sarake ei edelleenkään näy, se on lisättävä erikseen toimenpidenäkymiin. Näkymän muokkaus on kuvattu CSI-ohjelmistojen käyttöohjeissa. Jos yhdellekin toimeksiannon osapuolelle on määritetty oikeusturvatiedot, toimeksiantoa ei voi valita pää- tai alitoimeksiannoksi. Pää- tai alitoimeksiannon osapuolelle ei voi määrittää oikeusturvatietoja.

8 8 (19) Toimenpiteet ja laskutus Alitoimeksiannon toimenpidelistalla näytetään kaikki sen kautta kirjatut toimenpiteet, vaikka ne laskutettaisiin päätoimeksiannolta. Toimenpideikkunassa näytetään aina se toimeksianto, jonka kautta toimenpide on kirjattu, ei sitä, jonka kautta toimenpide laskutetaan. Alitoimeksiannon "Laskutetaan päätoimeksiannon kautta" -asetusta voidaan muuttaa tarvittaessa (Toiminnot > Alitoimeksiannon laskutus > Päätoimeksiannolta/Alitoimeksiannolta). Jos alitoimeksianto vaihdetaan laskutettavasta ei-laskutettavaksi, avoimet toimenpiteet laskutetaan päätoimeksiannolta. Jos taas alitoimeksianto vaihdetaan ei-laskutettavasta laskutettavaksi, avoimet toimenpiteet laskutetaan alitoimeksiannolta. Koelaskun hylkäämisen yhteydessä vapautuvat toimenpiteet linkitetään uudelleen laskutustoimeksiantoon. Pää-/alitoimeksiantorakenne ja sopimushinnoittelu Sopimushintaan kuuluvien, automaattisesti luotujen avoimien toimenpiteiden laskutustoimeksiantoa ei voi vaihtaa. Toimenpide on ensin laskutettava ja laskutustoimeksianto vaihdettava sen jälkeen. Päätoimeksiannolta laskutettavalle alitoimeksiannolle ei voi luoda omaa sopimushintaa. Sille voi kuitenkin valita oletussopimushinnaksi päätoimeksiannon sopimushinnan. Päätoimeksiannolta laskutettavan alitoimeksiannon manuaalisesti luoduille toimenpiteille voi valita päätoimeksiannon sopimushinnan massana.

9 9 (19) Vastaavasti laskutettavan alitoimeksiannon toimenpiteille voi valita massana alitoimeksiannon oman sopimushinnan. Jos laskutus vaihdetaan alitoimeksiannolta päätoimeksiannolle tai päinvastoin, alitoimeksiannon oletussopimushintatieto tyhjennetään. TOIMEKSIANNON OSAPUOLELLE VOI MÄÄRITTÄÄ VERKKOLASKUTUSOSOIT TEEN (EI AS) Asiakkaalle on tähän asti voinut määrittää yhden verkkolaskutusosoitteen. Laskutusta hoitava henkilö saattaa kuitenkin haluta tallentaa asiakkaalle useamman osoitteen. Nyt verkkolaskutusosoitteen voi määrittää toimeksiannon osapuolelle, jolloin se on voimassa vain kyseisellä toimeksiannolla. Yritysasiakas-osapuolelle voi tallentaa sekä verkkolaskuosoitteen että - operaattoritunnuksen. Yksityisasiakkaalle voi tallentaa vain verkkolaskuosoitteen.

10 10 (19) Ominaisuus on käytössä Finvoice-, TeAppsXml- ja Maventaverkkolaskutuksessa. Finvoice vaatii sekä verkkolaskuosoitteen että - operaattoritunnuksen, joten yksityisasiakkaalle ei voi muodostaa Finvoicemuotoista verkkolaskuaineistoa. ASIAKASVASTAAVA TOIMEKSIANNON JA AVAUSPYYNNÖN OMISTAJAKSI JA/TAI VASTUUHENKILÖKSI Tähän asti toimeksiannon oletusomistajaksi ja/tai -vastuuhenkilöksi on voinut asettaa nykyisen käyttäjän tai tämän esimiehen. Nyt voit valita myös asiakasvastaavan. Oletusomistaja ja/tai -vastuuhenkilö asetetaan järjestelmä- tai toimipistetason parametreissa (Yleiset > Oletusarvot > Toimeksiannon omistaja tai Toimeksiannon vastuuhenkilö). Asetus vaikuttaa myös toimeksiannon avauspyyntöön. Jos toimeksiantajaa muutetaan toimeksiannon tallennuksen jälkeen, toimeksiannon omistaja ja/tai vastuuhenkilö ei muutu. MYYNTIMAHDOLLISUUS MYYNTIMAHDOLLISUUS- OMINAISUUS (EI AS, LM) Nyt voit hallinnoida tarjouksia Myyntimahdollisuus-ominaisuuden avulla. Myyntimahdollisuudesta voi luoda toimeksiannon avauspyynnön (ei LM) tai suoraan toimeksiannon. Ominaisuus aktivoidaan järjestelmätason parametreissa (Yleiset > Ohjelmiston ominaisuudet > Myyntimahdollisuus käytössä). Uusi myyntimahdollisuus luodaan Työtehtävät- tai Toimeksiannot-tehtäväalueella (Toimeksiannot > Myyntimahdollisuudet). Asiakkaan yhteyshenkilö on pakollinen tieto. Myyntimahdollisuudelle voi luoda aktiviteetteja. Ne näkyvät asiakkaan Aktiviteetitalikansiossa, mutta eivät siirry myyntimahdollisuudesta luotavaan avauspyyntöön tai toimeksiantoon. Myyntimahdollisuuden voi hylätä ja palauttaa aktiiviseksi. TOIMENPIDE TOIMENPITEEN TUNTIEN PYÖRISTYSTARKKUUS (EI AS) Toimenpiteiden tunneille voi määrittää tarkkuuden, jolla ne syötetään. Oletusaikavälin voi määrittää seuraavilla tasoilla (heikoimmasta vahvimpaan): käyttäjän toimipiste, toimeksiannon toimipiste, käyttäjä, asiakas ja toimeksianto.

11 11 (19) Jos parametria ei ole määritetty, oletustarkkuus on 1 minuutti. Vaihtoehtoina ovat 6, 12, 15 ja 30 minuuttia sekä Ei käytössä (1 minuutti). Kun oletusaikaväli on käytössä, Laskutettavat tunnit -kentän vieressä näkyy ikoni. Näet käytössä olevan pyöristystarkkuuden viemällä hiiren osoittimen ikonin päälle. Kentän arvo muutetaan automaattisesti, kun siirryt siitä pois. TUNTIHINNAN MUOKKAUKSEN SALLIMINEN TIETYLLE KÄYTTÄJÄRYHMÄLLE (EI AS) Järjestelmä- tai toimipistetasolla voidaan määrittää käyttäjäryhmä, jolle tuntihinnan muokkaaminen on sallittu (valitse parametri-ikkunassa Toimenpiteet > Toimenpiteen parametrit > Salli tuntihinnan muokkaus vain ryhmälle). KULU KULUN KIINNITTÄMINEN TOIMEKSIANNON VAIHEESEEN Kulun voi kiinnittää toimeksiannon vaiheeseen. Toiminto on samanlainen kuin toimenpiteellä. Kulun vaihe alustuu toimeksiannon tai tiimin jäsenen perusteella, jos näille on määritetty vaihe. Jos kulu siirretään tai kopioidaan toiseen toimeksiantoon, vaihe tyhjennetään. Vaiheen muokkaus samanaikaisesti usealle kululle on mahdollista, jos kaikki kulut liittyvät samaan toimeksiantoon.

12 12 (19) SOPIMUSHINNOITTELU SOPIMUSLASKUTUS KIINTEÄLLÄ KAUSITTAISELLA HINNALLA (EI AS, LM) Joissain tilanteissa voi olla tarpeen laskuttaa asiakasta kausittain (esimerkiksi kuukausittain) kiinteällä hinnalla, mutta kausimaksuun liittyvä työ halutaan kuitenkin kirjata toimeksiantoon ja tulostaa laskun erittelyyn. Sopimushinnoittelu-ominaisuus aktivoidaan järjestelmätason parametreissa (Yleiset > Ohjelmiston ominaisuudet > Sopimushinta käytössä).

13 13 (19) Sopimushinnoittelua käytettäessä on hyvä määrittää laskutuskausi toimipisteen, asiakkaan tai toimeksiannon parametreissa (Laskutus > Laskutuskausi > Käytettävä laskutuskausi). Alla kuvatussa esimerkissä on toimipisteen parametreissa määritetty laskutuskaudeksi kuukausi. Uusi sopimushinta luodaan toimeksiannon Sopimushinnoittelu-alikansiossa. Esimerkissä sopimushinta on voimassa kuukauden ensimmäisestä päivästä lähtien. Sopimushinnan mukainen toimenpide luodaan samaten kuukauden ensimmäinen päivä. Kun sopimushinta tallennetaan, kuukauden ensimmäiselle päivälle luodaan automaattisesti toimenpide sopimushinnalle määritetyn hinnan mukaisesti. Kun kyseisestä toimenpiteestä muodostetaan lasku, seuraavan kuun toimenpide luodaan automaattisesti. Jos toimenpidettä ei laskuteta, seuraavassa kuussa voidaan kuitenkin luoda uusi toimenpide Sopimushinta-ikkunan toiminnolla Luo seuraavat sopimuksen kausimaksut. Sopimushinnan pohjalta automaattisesti luotuja toimenpiteitä ei voi poistaa eikä niiden päiväystä voi muuttaa. Toimenpiteen sopimushintalinkkiä ei voi poistaa. Sopimushintaan käsin liitetyn toimenpiteen Yhteensä-hinta nollautuu eikä sitä voi muuttaa. Jos sopimushintalinkki poistetaan, Yhteensä-hinta lasketaan uudestaan.

14 14 (19) Toimeksiantoon voi valita oletussopimushinnan, joka alustuu luotavalle toimenpiteelle. Valinta tehdään toimeksiannon Laskutus-välilehdellä Oletussopimushinta-kohdassa. Sopimushinnan voi poistaa käytöstä ja aktivoida uudelleen Sopimushinnoittelualikansiossa valitsemalla Toiminnot > Aktivointi > Poista käytöstä tai Aktivoi. Passivoinnin yhteydessä ohjelmisto kysyy, poistetaanko sopimushintaan kuuluvat avoimet toimenpiteet. Kyllä-valinta poistaa avoimet toimenpiteet ja passivoi sopimushinnan, Ei-valinta jättää toimenpiteet avoimiksi ja sopimushinnan aktiiviseksi. Aktiiviset ja passiiviset sopimushinnat näkyvät kootusti Taloushallintotehtäväalueella Toimeksiannot > Sopimushinnoittelu-kansiossa. KOELASKU KOKONAISMUUTOS VAIHEITTAIN (EI AS, LM) Toimeksiannon vaiheille voidaan haluta määrittää kiinteä hinta. Tällöin saatetaan myös tarvita mahdollisuutta kokonaismuutokseen vaiheittain. Jos toimeksiantoon on määritetty vaiheita, kokonaismuutosikkunassa näkyy Vaiheittain-välilehti. Toimenpiteiden nettoloppusumman muuttaminen vaihekohtaisesti toimii kuten tekijäkohtaisesti muuttaminen. Toimenpiteet, joilla ei ole vaihetta, ovat omana ryhmänään.

15 15 (19) LASKU LASKURIVIN AIHEEN MUOKKAAMINEN (EI AS) LASKUERITTELY VAIHEITTAIN (EI AS) Normaalilaskun laskuriveihin ei voida tehdä enää muutoksia lukuun ottamatta Aihe-kentän tekstiä. Kenttä on aktiivinen, jos laskun tila on Avoin, Tulostettu tai Lähetetty, eikä laskun kirjauspäivä ole lukitulla tilikaudella. Aihetta ei voi muokata, jos laskulle kohdistuu (osa)suoritus tai se on maksettu. Sekä koelaskun että lopullisen laskun erittelyn voi nyt tulostaa vaiheittain. Toiminto on hyödyllinen esimerkiksi tilanteessa, jossa kullekin vaiheelle on asiakkaan kanssa sovittu hinta erikseen. Asiakkaan on helpompi tarkistaa selkeästi ryhmitelty lasku. Tulostusparametri-ikkunassa on kolme uutta valintaa: - Toimenpiteet vaiheittain erittelyyn Näyttää vaiheen nimen ja toimenpiteiden nettosumman yhteensä - Kulut vaiheittain erittelyyn Näyttää vaiheen nimen ja kulujen nettosumman yhteensä - Näytä laskurivit vaiheryhmissä Näyttää vaiheen nimen ja siihen kuuluvat laskurivit Vaiheet järjestetään aloituspäivämäärän mukaan nousevasti. Jos useammalla vaiheella on sama aloituspäivä, ne järjestetään nimen mukaan nousevasti. Laskurivit, jotka eivät kuulu mihinkään vaiheeseen, näytetään viimeisenä Ei vaihetta -ryhmässä. Tulostus tyypeittäin järjestää toimenpiteet ja kulut ensin vaiheiden ja sitten tyypin mukaan.

16 16 (19) VEDOSLASKU VEDOSLASKULLE TUNTIHINTA JA KESKITUNTIHINTA (EI AS, PR) Vedoslaskulle voi nyt tulostusparametreissa valita näkyviin kunkin toimenpiteen tuntihinnan ja laskun toimenpiteiden keskituntihinnan. Näytä toimenpiteiden keskituntihinta -valintaruutu on aktiivinen vain, jos Toimenpiteiden tuntihinta per rivi on valittu. OIKEUSAPUKORVAUS- HAKEMUS (VEDOS)LASKUN TULOSTUSJÄRJESTYS VAIKUTTAA KORVAUSHAKEMUKSEN LASKURIVIEN TARKASTUSLISTA -IKKUNAAN (EI AS, PR) Vedoslaskun tai laskun rivien tulostusjärjestys heijastuu korvaushakemuksen laskurivien tarkastuslistaan. Tiettynä päivänä kirjattuja toimenpiteitä ja kuluja voi näin tarkastella haluamassaan järjestyksessä ennen korvaushakemuksen lähettämistä. HUOMAA: Tulostusjärjestys ei vaikuta PDF-muotoiseen laskuerittelyyn. DASHBOARD DASHBOARDIIN VOI LIITTÄÄ PIVOTEJA JA LISTOJA Dashboardiin voi nyt lisätä pivot-taulukoita, lista-tyyppisiä raportteja sekä dashboard-listanäkymiä.

17 17 (19) Dashboard-listanäkymä on uusi raporttityyppi. Se muistuttaa näkymää, mutta on käytettävissä vain dashboardeissa. Kuten muunkin tyyppiset raportit, dashboard-listanäkymät luodaan asetuksissa (Raportointi). 1. Napsauta Uusi-painikkeen viereistä nuolta ja valitse Dashboardlistanäkymä. 2. Anna dashboard-listanäkymälle nimi. 3. Valitse haun kohde (esimerkissä Yritys tai yhteisö).

18 18 (19) 4. Tallenna ja sulje dashboard-listanäkymä. 5. Valitse tallentamasi dashboard-listanäkymä ja sitten Toiminnot > Julkaiseminen > Julkaise. 6. Avaa dashboard (Asetukset-tehtäväalue > Dashboard), johon haluat liittää tekemäsi listanäkymän. 7. Napsauta Muokkaa ulkoasua -painiketta. 8. Vedä ja pudota listanäkymä Muokkaus-valintaikkunasta hiirellä dashboardiin. Muokkaa listanäkymän kokoa ja sijaintia dashboardilla tarvittaessa. 9. Tallenna dashboard. Jos Dashboard-välilehti oli auki, muutokset tulevat voimaan, kun avaat välilehden uudestaan. Muokkaus-valintaikkunan kautta voit myös lisätä pivot-taulukoita ja lista-tyyppisiä raportteja dashboardiin. CSI MOBILE TOIMENPITEEN KIRJAAMINEN LUKITULLE KIRJAUSKAUDELLE Toimenpiteiden kirjaaminen CSI Mobilen kautta voidaan sallia, vaikka kirjauskausi ei olisi avoin. (Toimipisteen parametrit > Integraatio > CSI Mobile mobiilisovelluksen parametrit > Ohita toimenpiteen kirjauskauden tarkistus).

19 19 (19) VAIN TUNTIPOHJAISET TOIMENPIDETYYPIT KÄYTÖSSÄ Toimenpidetyypin yksikkönä voi olla tunnin lisäksi vaikkapa kappale tai kilometri. CSI Mobilessa ovat kuitenkin käytettävissä vain tuntipohjaiset toimenpidetyypit. YLEISTÄ NUOLIPAINIKKEILLA SIIRTYMINEN TIETUEIDEN VÄLILLÄ Tietueiden (toimenpiteet, toimeksiannot, tuntikirjaukset jne.) välillä voi siirtyä nuolipainikkeilla. Näkymälistasta avatun tietueen ikkunassa on Edellinen- ja Seuraava-painikkeet, joita napsauttamalla siirrytään joko edeltävään tai seuraavaan tietueeseen. Toiminto helpottaa esimerkiksi koelaskujen tarkastusta, kun jokaista koelaskua ei tarvitse avata ja sulkea erikseen. ASENNETTUJEN LISÄOSIEN PÄIVITTÄMINEN CSI-ohjelmiston päivityksen yhteydessä päivitetään myös asennetut lisäosat automaattisesti. Ohjelmiston päivityksen jälkeenkin pääkäyttäjä voi tarkistaa (Asetuksettehtäväalue > Kustomointi > Kustomointiasetukset > Ohjelmistomoduulit), onko asennettuihin lisäosiin saatavilla päivityksiä valitsemalla työkaluriviltä Toiminnot > Hae ohjelmistomoduuleja.

Uudet ominaisuudet ja muutokset

Uudet ominaisuudet ja muutokset 11.9.2012 1 (5) Toiminnallisuus Yleistä Alakansioiden näkymät Omien näkymien tallennus Kuvaus Ikkunoiden alakansioihin on lisätty samat näkymälistavalinnat kuin ns. päänäkymissä. Esim. Toimeksianto ikkunassa

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro suorittaa tarkistusajon,

Lisätiedot

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Webforum Version 14.4 uudet ominaisuudet Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Yleistä & hallinnointi... 5 Dokumentit... 5 Perättäinen tarkistus- ja hyväksymisprosessi...

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi Poissaolorekisteri Visma Fivaldi 8.11.2018 1(16) Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Alkutoimet 4 3. Yrityskohtaiset arkipyhät ja lauantaiden poisto lomapäivälaskennasta 5 4. Poissaolosyykoodien linkitys

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Älä vielä sulje vanhoja

Älä vielä sulje vanhoja OneNote-muistioiden käyttöönotto TUNI OneDrivesta Sinun vanhan Office365-tilin OneDrive-kansioon tallennetut tiedostot menevät lukutilaan, kun tiedostojen kopiointi uuteen TUNI OneDrive -kansioon on tehty.

Lisätiedot

Tilastokeskuksen rajapintapalveluiden käyttöönotto ArcGISohjelmistossa

Tilastokeskuksen rajapintapalveluiden käyttöönotto ArcGISohjelmistossa 1(6) Tilastokeskuksen rajapintapalveluiden käyttöönotto ArcGISohjelmistossa Ohjeita laatiessa on käytetty ArcGIS:n versiota 10.1. Koordinaattijärjestelmä ArcGIS käyttää oletuskoordinaattijärjestelmänä

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

ADMIN. Käyttöopas 08Q4

ADMIN. Käyttöopas 08Q4 ADMIN Käyttöopas 08Q4 Sisällysluettelo Uuden käyttäjän lisääminen...3 Käyttäjän poistaminen...3 Oikeudet...4 Käyttäjäasetukset...6 Aktiviteetin määritys...8 Aktiviteetin määrittely...8 Kenttämäärittelyt...9

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 18.4.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Tuntipohjaiset palvelusetelipalvelut 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

MOODLE-OHJE: Liitetiedoston lisääminen ja päivittäminen

MOODLE-OHJE: Liitetiedoston lisääminen ja päivittäminen etusivulta yläoikealta. Kirjauduttuasi sisään SAMK Moodleen, mene omalle opintojaksollesi ja siirry muokkaustilaan. Muokkaustila päälle painike löytyy opintojakson Kun muokkaustila on päällä, siirry sen

Lisätiedot

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Mini-Lexia-opas 2012 MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Sisältö Yleistä Lexiasta ja Mini-Lexiasta... 2 Ohjeet Lexian ammattikäyttäjälle: Harjoitusten siirtäminen... 2 Harjoitusten siirtäminen muistitikulla...

Lisätiedot

1 ClipArt -kuvan käyttö Paint-ohjelmassa

1 ClipArt -kuvan käyttö Paint-ohjelmassa 1 ClipArt -kuvan käyttö Paint-ohjelmassa 1. Avaa Paint: 2. Käynnistä/Kaikki Ohjelmat/Apuohjelmat/Paint. 3. Pienennä Paint -ohjelma kuvakkeeksi tehtäväpalkkiin, ohjelman pienennyspainikkeesta. 4. Avaa Internet

Lisätiedot

Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE. Content Manager. Ambientia Oy TM Ambientia

Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE. Content Manager. Ambientia Oy  TM Ambientia Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE Ambientia Oy asiakaspalvelu@ambientia.fi www.ambientia.net TM Ambientia Content Manager 2 (13) KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE, SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 KIRJAUTUMINEN...

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista 2011 Toimittajaportaali Kysymyksiä? Missä voin rekisteröityä portaalin käyttäjäksi? Mistä saan uuden salasanan ja kuinka kirjaudun portaaliin?

Lisätiedot

NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO

NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 (11) NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO Sisältö 1 Web Services yhteyskanavan käyttöönotto... 1 2 Web Services varmenteiden tallennus... 2 2.1 Käyttäjätunnuksen tallennus Maksuliikenne-ohjelmistoon...

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

Sonet laskutusliittymä

Sonet laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Kustannuspaikat... 3

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

OpenOffice.org Impress 3.1.0

OpenOffice.org Impress 3.1.0 OpenOffice.org Impress 3.1.0 Sisällysluettelo 1 Esityksen luominen...1 2 Dian rakenne...2 3 Dian lisääminen, poistaminen, siirtäminen ja kopioiminen...3 4 Diojen koon muuttaminen...3 5 Pohjatyylisivut...4

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Uuden ateriapäivän lisääminen Siirry ateriapäiväkirjaan päävalikon Ateriapäiväkirja -painikkeesta. 1. Klikkaa kalenterista päivämäärää, jolle

Lisätiedot

Webforum. Version 16.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 16.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 16.3 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2016-09-26 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Aloita-sivu... 5 Uusi kalenteri... 5 Dokumentit... 6 Tarkastus ja hyväksyminen viimeistellään

Lisätiedot

FrontPage 2000 - Näkymät

FrontPage 2000 - Näkymät FrontPage 2000 - Näkymät FrontPagessa on kuusi erilaista näkymää sivustoon. Sivunäkymä Tässä näkymässä luodaan sivut eli näkymä vastaa paljolti Wordin tekstinkäsittelyohjelman näkymää. Tässä on myös muokattava

Lisätiedot

Webforum. Version 16.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 16.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 16.1 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2016-03-21 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Aloita sivu / Dashboard... 5 Tekstin muotoilu uutisissa... 5 Muuta... 5 Dokumentit...

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT 14.11.2011 Sisältö Perustietoa tietovarastosta... 2 Perustietoa kuutioista... 2 Dimensioiden valinta... 2 Uuden dimension lisääminen aikaisemman

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Versiopäivitys 4.4., versiomuutoksia WebOodissa Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Kirjautumisen aikakatkaisu (30 min.): selaimen kysely ja muistutukset istunnon

Lisätiedot

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET Jos haluat itsellesi tai jollekin ryhmälle uuden kurssipohjan, ota yhteyttä Virpi Järvenreunaan, Leena Kankaanpäähän, Mervi Lehtoseen, Konsta Ojaseen, Jarno

Lisätiedot

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1. Avaa uusi työkirja 2. Tallenna työkirja nimellä perusfunktiot. 3. Kirjoita seuraava taulukko 4. Muista taulukon kirjoitusjärjestys - Ensin kirjoitetaan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tähän käsikirjaan on koottu Ecomiin liittyviä yleisiä aiheita ja toimintatapoja, joiden opiskelemisesta on hyötyä kaikille Ecomin käyttäjille. 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

Word 2003:n käyttötoimintojen muutokset Word 2010:ssä

Word 2003:n käyttötoimintojen muutokset Word 2010:ssä 1/6 Word 2003:n käyttötoimintojen muutokset Word 2010:ssä WORD 2003 TOIMINNOT TOIMINNOT WORD 2010:ssä Uusi tiedosto Avaa tiedosto Sivun asetukset valikosta painike ja avautuvasta valikosta valitse haluamasi

Lisätiedot

OMAPALVELU OHJE. Asiakas valitsee pankin, jonka kautta suorittaa tunnistautumisen. Valittavana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank ja LähiTapiola.

OMAPALVELU OHJE. Asiakas valitsee pankin, jonka kautta suorittaa tunnistautumisen. Valittavana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank ja LähiTapiola. OMAPALVELU OHJE Asiakas kirjautuu Omapalveluun osoitteesta http://www.pieksamaki.fi/palvelut/toimeentulotuki löytyvän Omapalvelu (sähköinen asiointi) -linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetumatunnistuksen

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

Nettisivujen Päivitysohje

Nettisivujen Päivitysohje Hämeenlinnan rauhanyhdistys ry Nettisivujen Päivitysohje Ohje päivitetty 18.7.2012 Hallintapaneeli Kirjautuminen nettisivujen hallintaan Hallintapaneeliin päästään kirjautumaan klikkaamalla linkkiä nettisivujen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Koulutuksen arviointijärjestelmä

Koulutuksen arviointijärjestelmä Mikä muuttui 16.9.2013? Koulutuksen arviointijärjestelmä INKAn perusnäkymät ja toiminnot Pääkäyttäjän ohje Ammatillinen koulutus SISÄLLYS I Kirjautuminen... 3 II Kyselyt näkymä... 4 III Uusi kysely / muokkaus-näkymä...

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Webforum. Version 17.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 17.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 17.2 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2017-06-17 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Dokumentit... 5 Luo uusia Microsoft Office dokumentteja työkaluriviltä... 5 Uusi edistymispalkki

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

OP-POHJOLAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO

OP-POHJOLAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 (9) OP-POHJOLAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO Sisältö 1 Web Services yhteyskanavan käyttöönotto... 1 2 Web Services varmenteiden tallennus... 2 2.1 Käyttäjätunnuksen tallennus Maksuliikenne-ohjelmistoon...

Lisätiedot

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 2012 Tecalemit Oy Seppo Koskivuori Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 Vaatimukset: - tietokone (PC), jossa vapaa USB portti - käyttöjärjestelmä Windows XP, Vista tai Windows

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

MultiSave - käyttö ja käyttöönotto

MultiSave - käyttö ja käyttöönotto Tämä ohje on otos oikeusministeriön julkaisusta OpenOffice.org versio 2. Asennuskäsikirja. Se on ilmestynyt sarjassa Oikeusministeriön toiminta ja hallinto numerolla 2006:27. Koko julkaisun verkkoversio

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

Vanhempien Daisy. Päivitetty

Vanhempien Daisy. Päivitetty Vanhempien Daisy Päivitetty 202019 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin tulkinta

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Käyttöohje CSI Professional. Versio 2.0 Elokuu 2011

Käyttöohje CSI Professional. Versio 2.0 Elokuu 2011 Käyttöohje CSI Professional Versio 2.0 Elokuu 2011 CSI Professional 2.0 Käyttöohje 2 (/129) SISÄLLYSLUETTELO 1 Ohjelmiston yleiset toiminnot... 4 1.1 Ohjelmiston rakenne... 4 1.2 Perustoiminnot... 7 1.3

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(16) Sisällysluettelo 1 Joomla! sivuston sisällöntuotanto... 2 2 Artikkeleiden julkaisu sivustolla... 4 3 Artikkelin julkaisemista

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 16.11.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Lääkkeiden annosjakelu - palvelusetelipalvelu 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun...

Lisätiedot