English Alla olevan kaltaisella ohuella punaisella kehätyt kuvat sisältävät linkin esim lisätietoihin. Pistorasiat. Pinta- ja uppoasennus 03

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "English Alla olevan kaltaisella ohuella punaisella kehätyt kuvat sisältävät linkin esim lisätietoihin. Pistorasiat. Pinta- ja uppoasennus 03"

Transkriptio

1 RAENNUSTEN SäöPIIRUSTUSTEN PIIRROSMERIT English Alla olevan kaltaisella ohuella punaisella kehätyt kuvat sisältävät linkin esim lisätietoihin Pistorasiat Pinta- ja uppoasennus 03 Pistorasioissa, kuten muissakin rakennus-sähköpiirustusten merkinnöissä uppoasennettava koje merkitään mustaamalla merkin sisäosa. Tavalliset 1-vaiheiset pistorasiat 1 osainen maadoittamaton pistorasia, Pinta-asennus. arvinainen 1 osainen maadoittamaton pistorasia, Uppoasennus. arvinainen aksiosainen maadoittamaton pistorasia. Pinta-asennus. arvinainen Yksiosainen maadoitettu pistorasia. Pinta-asennus. aksiosainen maadoitettu pistorasia. Pinta-asennus. aksiosainen maadoitettu pistorasia, upotettu seinään koteloon tai muualle. aksiosainen maadoitettu pistorasia, upotettu seinään koteloon tai muualle. Voidaan käyttää esim. AT-lisämäärettä osoittamaan käyttötarkoitus.

2 Neljäosainen maadoitettu pistorasia. Pinta-asennus. Yksiosainen maadoittamaton pistorasia, joka on varustettu sulkulaittein (ns. lapsisuojat). Merkintää käytetään vain jos samassa piirrustuksessa on myös sulkulaittein varustamattomia pistorasioita. Pinta-asennus. arvinainen aksiosainen maadoittamaton pistorasia, joka on varustettu sulkulaittein (ns. lapsisuojat). Merkintää käytetään vain jos samassa piirrustuksessa on myös sulkulaittein varustamattomia pistorasioita. arvinainen. Maadoittamaton pistorasia, joka on varustettu 1-kytkimellä (yksinapainen kytkin). Pinta-asennus. arvinainen Maadoittamaton pistorasia, joka on varustettu 1-kytkimellä (yksinapainen kytkin) ja lukituslaitteella. Pinta-asennus. arvinainen 3-vaihe pistorasiat 03 3-vaihepistorasia. Nelikoskettiminen: L1, L2, L3 ja PE. 3-vaihepistorasia. Viisikoskettiminen: L1, L2, L3, N ja PE. 3-vaihepistorasia, joka on varustettu kytkimellä ja lukituslaitteella. arvinainen Erikoispistorasiat 03 Suojaeroitusmuuntajalla varustettu pistorasia. Esim. yleisten peseytymistilojen parranajopistorasiat.

3 Suojajännitteinen pistorasia. arvinainen Potentiaalin tasauksen pistorasia. arvinainen Valaisimet, valopisteet Valopisteet 03 Valopisteet ovat valaisimen asennuspaikkoja, joihin ei ole asennettu valaisinta valmiiksi. Vanhemmissa kiinteistöissä tämä on yleensä katossa oleva "sokeripala", ja uudemmissa kiinteistöissä valaisinpistorasia. Valopisteen yleismerkki. Seinävalopiste. ruunuvalopiste. Valaisinpistorasia. Maadoittamaton, katossa. Valaisinpistorasia. Maadoitettu, katossa.

4 Valaisinpistorasia. Maadoitettu, seinässä. Valopisteiden johdotukset 03 Valaisimen liitäntäpaikka, ja siihen tuleva pinnalle asennettu johdotus. Valaisimen liitäntäpaikka, ja siihen tuleva upotettu johdotus. Liitäntäpaikassa on upotettu jakorasia, jonka päälle valaisin asennetaan. Valaisimet 03 Valaisimen yleismerkki. UOM! Vanhoissa sähköpiirrustuksissa tätä samaa merkkiä on käyetty kruunuvalopisteen yleismerkkinä. Valaisin. Asennettu upotetun jakorasian päälle. Valaisin, joka pitää sisällään jakorasian. Pinta-asenteinen. Useimmiten pallokuvullinen, toissijaisten tilojen valaisin. Seinävalaisin.

5 Valaisin, joka on upotettu kattorakenteisiin. Malliltaan neliskanttinen. Valaisin, joka on upotettu kattorakenteisiin. Malliltaan pyöreä. Valaisimen alla on upotettu jakorasia. Valaisin, joka on upotettu seinärakenteisiin. Seinävalaisin. Varustettu kytkimellä ja yksiosaisella maadoitetulla pistorasialla. Yleensä keittiön työpistevalaisin. Numerovalaisin. Loisteputkivalaisimet 03 Loisteputkivalaisin. Yksiputkinen. Merkin pituus piirretään yleensä mittakaavaan valaisimen/putken pituuden mukaan. Värikartta Loisteputkivalaisin. aksiputkinen. Loisteputkivalaisin. aksiputkinen. Valaisin on asennettu upotettavan jakorasian päälle.

6 Loisteputkivalaisin. aksiputkinen. Valaisin on asennettu pinnallisen jakorasian läheisyyteen esimerkiksi vaijerikiinnitteisen valaisimen yhteyteen. Jakorasia voi olla esim. kattokupu, tässä tapauksessa. Loisteputkivalaisin. Yksiputkinen, seinäasennus. Varustettu kytkimellä ja kaksiosaisella maadoitetulla pistorasialla. Yleensä keittiön työpistevalaisin. ytkimen ja pistorasian piirtokohta valaisinmerkin yhteyteen saattaa vaihdella. Yleensä kojeet pyritään piirtämään siten että niiden kätisyys selviää merkistä. Loisteputkivalaisin. Yksiputkinen, seinäasennus. Varustettu IRlämpöliikettä havaitsevalla tuntoelimellä ja kaksiosaisella maadoitetulla pistorasialla. Yleensä WC tms automaattivalaisin jossa aina jännite pistorasiassa. 3 lla johdolla. Loisteputkivalaisin. aksiputkinen. Valaisin on upotettu kattorakenteisiin. Loisteputkivalaisimen, tai muun purkausvalaisimen liitäntälaite (kuristin, joskus myös sytytin). Merkkiä käytetään silloin jos liitäntälaitteet on sijoitettu erilleen valaisimesta. Näin voidaan menetellä esimerkiksi löylyhuoneen, tai muun kuuman tilan valaisimien asennuksessa. Valonheittimet 03 Valonheitin, kapea valonjako. Valonheitin, leveä valonjako.

7 ytkimet, painikkeet Pinta- ja uppoasennus 03 Lähes kaikissa kytkimissä, kuten muissakin rakennussähköpiirustusten merkinnöissä uppoasennettava koje merkitään mustaamalla merkin sisäosa. Pinta-asennus. Uppoasennus. ytkimet 03 ytkimen yleismerkki. 1-kytkin. Yksinapainen kytkin, esim. tavallinen valokytkin. Yleinen 1-kytkin merkkilampulla. Piirrosmerkki on sama riippumatta siitä, onko kyseessä pinta- vai uppoasennus. Yleinen Ajastimella varustettu 1-kytkin. Yleinen Ns. Munakello 2-kytkin. aksinapainen kytkin. äytetään esim. 1-vaiheisien koneiden turvakytkimenä. atkaisee tällöin vaihe- ja nollajohtimet. Yleinen

8 olminapainen kytkin 4-kytkin. Ryhmäkytkin. arvinainen eli 3x1 kytkin. arvinainen mutta tarpeellinen tilanteen mukaan. arvinainen 5-kytkin. Sarjakytkin, kruunukytkin. aksiosainen kytkin, jolla ohjataan kahta eri valopistettä, tai kattokruunua. Yleinen 6-kytkin. Vaihtokytkin, porraskytkin, käytäväkytkin. äytetään silloin kun valopistettä halutaan ohjata kahdesta eri kytkimestä. Yleinen 7-kytkin. Ristikytkin. äytetään kahden 6-kytkimen kanssa silloin kun valopistettä halutaan ohjata kolmesta eri kytkimestä. arvinainen/yleinen aksois, yhdistelmäkytkin. Samassa kytkinkalusteessa 1 ja 6- kytkimet. arvinainen

9 aksois, yhdistelmäkytkin. Samassa kytkinkalusteessa kaksi 6- kytkintä. arvinainen Painikkeet 03 Painike, palautuva. Pinta-asennus. Painike, palautuva. Uppoasennus. Merkkivalokaluste. Ei painiketta. Merkkivalollinen painike, palautuva. Pinta-asennus. Merkkivalollinen painike, palautuva. Uppoasennus. Ovikellon, tai muun heikkovirtajärjestelmän painike. Johdotukset, kaapeloinnit, jakorasiat aapelointien ja putkitusten johdinmerkinnät 03 Vaihejohdin (L). Väriltään musta, ruskea, musta-valkoinen, tai valkoinen. Nollajohdin (N). Väriltään vaaleansininen, vanhoissa asennuksissa harmaa. Suojajohdin (PE). Väriltään kelta-vihreä, vanhoissa asennuksissa käytetty toisinaan punaista.

10 Yhdistetty nolla- ja suojajohdin (PEN). Väriltään keltavihreä, varustettuna sinisin merkinnöin, joskus myös päinvastoin. Vanhoissa asennuksissa harmaa. Pinta-asennuksena oleva kaapeli, jossa kolme vaihejohdinta, nollajohdin ja suojajohdin. Uppo-asennuksena oleva kaapeli tai putkitettu johdotus, jossa vaihejohdin, nollajohdin ja suojajohdin. Vanha merkintätapa. Pinta-asennuksena oleva kaapeli. olme johdinta, joista yksi on suojajohdin. errosten väliset kaapeloinnit 03 Ylempään kerrokseen menevä kaapeli tai putkitus. Energian tai informaation siirto ylöspäin. Ylempään kerrokseen menevä kaapeli tai putkitus. Energian tai informaation siirto alaspäin. Alempaan kerrokseen menevä kaapeli tai putkitus. Energian tai informaation siirto alaspäin. Alempaan kerrokseen menevä kaapeli tai putkitus. Energian tai informaation siirto ylöspäin. Jakorasiat 03

11 Pinta-asennettu jakorasia, johon tulee kolme pintaan asennettua kaapelia. Uppoasennettu jakorasia, johon tulee kolme upotettua kaapelia, tai putkitettuja johtimia. Ryhmien syötöt 03 Uppoasennuksena toteutettu ryhmän syöttö. äytännössä kaapeli tai putkitetut johtimet menevät sellaisenaan sähkökeskukselle. Ympyrän sisään merkitty numero ilmaisee ryhmän numeron. Pinta-asennuksena toteutettu ryhmän syöttö. äytännössä kaapeli menee sellaisenaan sähkökeskukselle. Ympyrän sisään merkitty numero ilmaisee ryhmän numeron. Sähkökojeet, lämpölaitteet, keskukset Sähkökojeet 03 Sähkökojeen yleismerkki. Merkinnästä selviää, että koje on liitetty puolikiinteästi, eli kumikaapelilla jakorasiaan, joka tässä kuvassa on malliltaan upotettu. Puolikiinteää asennustapaa käytetään mm. liesissä ja kiukaissa. Jääkaappi. Jääkaapin pistorasia merkitään sähkökuviin samaan tapaan kuin mikä tahansa muukin pistorasia.

12 Astianpesukone. Astianpesukoneen pistorasia merkitään sähkökuviin samaan tapaan kuin mikä tahansa muukin pistorasia. Vaatteidenpesukone. Pesukoneen pistorasia merkitään sähkökuviin samaan tapaan kuin mikä tahansa muukin pistorasia. Liesi. Liitäntä yleensä puolikiinteästi, pienoisliesissä käytetään myös pistotulppaliitäntää. Lämminvesivaraaja. Voidaan käyttää myös edellisten kuvien kaltaista neliskanttista merkkiä, jolloin lyhenteenä on LV tai LVV. iuas. Liitäntä puolikiinteästi. Sähkölämmitys 03 Sähkölämmitin, ei termostaattia. Sähkölämmitin, varustettuna kiinteällä, tai lämmittimeen liitettävällä termostaatilla. Termostaatti. Irrallaan lämmittimistä käytettynä merkki tarkoittaa seinälle asennettavaa huonetermostaattia. Mikäli samaan huonetilaan asennetaan useampi lämmitin, nämä useimmiten kytketään saman termostaatin ohjaamaksi. Tällöin termostaatti yleensä asennetaan yhteen, keskeisellä paikalla olevaan lämmittimeen, ja muut lämmittimet kytketään tämä termostaatin ohjaamiksi, niin sanotuiksi orjalämmittimiksi (Slave tai S) ja piirustusten termostaattimerkinnöistä selviää myös, mikä lämmittimistä on isäntä (Master tai M) joka ohjaa orjalämmitintä/lämmittimiä. Vaihtoehtoisesti pattereiden lämpötilan havainnointi-kytkentä voidaan tehdä myös mm. huoneen seinälle tai ulkolämpötilaa/sisälämpötilaa vertaileville huonetermostaateille.

13 Sähkökeskukset 03 Sähkökeskus, joka on kuvassa piirrettynä mittakaavaan. Muista merkeistä poiketen, merkin valkoinen sisusta ei tarkoita pintaasennusta. Sähkökeskus, jota ei ole piirretty mittakaavaan. Muista merkeistä poiketen, merkin mustattu sisusta ei tarkoita uppoasennusta. Sähkökeskus, jota ei ole piirretty mittakaavaan. eskus on varustettu ovella. Ohjaus ja hälytysjärjestelmät Rakennusautomaatiojärjestelmät 24 ello varustettuna koskettimilla. ellokytkin. Infrapunalämpöliikeilmaisin eli PIR eli Liiketunnistin Ilmaisin toimii tehokkaimmin jos kohde kulkee säteiden halki 90 asteen kulmassa. Se toimii heikoiten jos sitä lähestytään kohtisuoraan. uomioi siis tämä ja muut seikat, kun valitset asennuspaikkaa. Vältä suuntaamasta ilmaisinta kohti ikkunaa tai huoneen lämpimintä aluetta, kuten lämpöpatteria jne. Jos huoneen lämpötila on korkea, suuntaa ilmaisin kohti huoneen viileimpiä alueita. Älä sijoita välittömästi lämpöpatterin yläpuolelle.

14 Jätä ilmaisimen ja katon väliin vähintään 0.5m väli. Vältä suuntaamasta paikkoihin, jossa voi tapahtua nopeita lämpötilan muutoksia. Avonaisia ikkunoita, lämpöpattereita, lämpöpuhaltimia, tuuletusjärjestelmien lämpö- kanavia, syttyviä ja sammuvia lamppuja, kuten kasvilamput jne. Myös liikkuvat esineet, jotka voivat heijastaa IR-säteilyä tai katkaista niiden säteet hetkellisesti, voivat aiheuttaa ongelmia. (Erityisesti metallisoidut mainoskyltit tai muut liikkuvat metalliesineet). Ilmaisimet suunnataan usein säteet loivasti alaspäin. Jos nämä säteet katkeavat hetkeksi esim. katosta (jossa usein on lämpimämpää) roikkuvan mainoskyltin vuoksi, voi seuraksena olla vikahälytys. Tämä johtuu siitä, että ilmaisin näkee vuorotellen lämpimän kyltin ja kylmemmän lattian. Varo että auringonvalo ei pääse heijastamaan suoraan tai peilin kautta ilmaisimen linssiin. Selvitä minkälaisista kulmista aurinko paistaa päivän aikana. Ilmaisin täytyy asentaa tukevalle alustalle varsinkin silloin kun käytetään kauas suunnattuja ilmaisimia, tyypillinen max. kantomatka on 12 m. ämäräkytkin. Termostaatti. Sysäysrele. Valonhimmennin. uvassa kaksi vaihtoehtoista merkkiä. Sysäysrele (impulssirele, askelrele). Valaistuksen painonappiohjauksessa käytettävä rele. Asennetaan yleensä sähkökeskukseen, joten piirretään harvemmin rakennussähköpiirrustuksiin.

15 Tiedonsiirtojärjestelmät Järjestelmien pistorasioita Telerasia yleensä, pinta-asennus. 31 Telerasia yleensä, uppoasennus. 2 Osainen esim RJ Ovi tai portti puhelin 31 Puhelinrasia, pinta-asennus. 31 Äänentoistojärjestelmät aiutin 41 aiutinpistorasia, pinta-asennus. 41 Suojelujärjestelmät Paloilmoitinjärjestelmä 61

16 Painike, jonka tahaton käyttö on estetty esim suojalasilla. Yleensä paloilmoitinjärjestelmän painike. Optinen ilmaisin Liekki ilmaisin Lämpöilmaisin, 2 vaihtoehtoista kuvaa Savu, ioni ilmaisin, 2 vaihtoehtoista kuvaa Suurtaajuusjärjestelmät 70- Antennirasia, pinta-asennus. 71 Video tai muun kuvansiirtojärjestelmä 72 Tv-kamera kattoasennus. 72

17 Turvavalaistusjärjestelmä eskusakustojärjestelmän turvavalaisin. 83 Turvavalaisin, omalla akulla. 83 eskusakustojärjestelmän opasvalaisin. Juokseva äijä, 83 Opasvalaisin, Juokseva äijä, omalla akulla. 83 Telejärjestelmien kytkentäkotelot Telejärjestelmän kytkentäkotelo, pinta-asennus. Merkin sisään tai viereen merkitään numerotunnuksella, minkä järjestelmän rasia on kyseessä. Telejärjestelmän kytkentäkotelo, uppoasennus. Merkin viereen merkitään numerotunnuksella, minkä järjestelmän rasia on kyseessä. Merkinantolaitteet Soittokello. umistin. Summeri.

18 Merkinantotorvi. SäöTENIIAN PIIRROSMERIT ytkimien ja releiden kosketinkuvat oskettimet Sulkeutuva kosketin Avautuva kosketin Sulkeutuva koketin, joka säilyttää asennon (= lukkiutuva). Vaihtokosketin, avautuu ennen toisen haaran sulkeutumista. eskiasentoinen vaihtokosketin. Lepotilassa (keskiasennossa) molemmat haarat auki. Juontokosketin. Vaihtokosketin, jonka toinen haara sulkeutuu ennen toisen avautumista. uvassa vaihtoehtoiset piirrosmerkit. aksoissulkukosketin. aksoisavauskosketin. Pyyhkäisykosketin. osketin sulkeutuu hetkellisesti vetoliikkeen aikana. Pyyhkäisykosketin. osketin sulkeutuu hetkellisesti päästöliikkeen aikana. Pyyhkäisykosketin. osketin sulkeutuu hetkellisesti sekä veto- että päästöliikkeiden aikana. Sulkeutuva kosketin. Sulkeutuu aikaisemmin kuin saman kosketinryhmän muut koskettimet.

19 Sulkeutuva kosketin. Sulkeutuu myöhemmin kuin saman kosketinryhmän muut koskettimet. Avautuva kosketin. Avautuu myöhemmin kuin saman kosketinryhmän muut koskettimet. Avautuva kosketin. Avautuu aikaisemmin kuin saman kosketinryhmän muut koskettimet. Sulkeutuva kosketin jousipalautuksella. Merkintää käytetään silloin jos palautumista halutaan korostaa (MOM-OFF). Sulkeutuva kosketin, joka säilyttää annetun asennon (ON-OFF). eskiasentoinen vaihtokosketin. Toinen haara on varustettu jousipalautuksella (ON-OFF-MOM). Painikekytkin, ei palautuva. Painikekytkin, palautuva. Vetokytkin, ei palautuva. Vetokytkin, palautuva. iertokytkin (vääntökytkin), lukkiutuva. Asemakytkin, rajakytkin. Sulkeutuva. Asemakytkin, rajakytkin. Avautuva.

20 itauskytkin. Toimii äkillisessä nopeuden muutoksessa. Lukkiutuva. Veto- ja päästöhidasteisten releiden koskettimet Sulkeutuva, vetohidastettu kosketin. Sulkeutuva, päästöhidastettu kosketin. Avautuva, päästöhidastettu kosketin. Avautuva, vetohidastettu kosketin. Sulkeutuva, veto- ja päästöhidastettu kosketin. Avautuva, veto- ja päästöhidastettu kosketin. Suojakytkimet, kontaktorit Automaattisesti toimiva lämpökytkin. Termisellä laukaisulaitteella varustettu suojakatkaisija. Magneettisella laukaisulaitteella varustettu suojakatkaisija.

21 Lämpö- ja magneettisella laukaisulaitteilla varustettu suojakatkaisija. 3-vaiheinen moottorinsuojakytkin. Varustettu sulkeutuvalla hälytyskoskettimella. Päävirtapiiri esitetty yksiviivaisella piirtotavalla. ontaktorin sulkeutuva kosketin. äytetään myös kontaktorin yleismerkkinä. ontaktorin avautuva kosketin. ontaktori, joka on varustettu automaattisella laukaisulaitteella. Vikavirtasuojakytkin. Anturipohjaiset kytkimet Lähestymisanturi. Lähestymiskytkin. osketusanturi. osketuksen tunnistava kytkin.

22 Vahvavirta ja Telejärjestelmien numeromerkinnät Vahvavirta ja telejärjestelmien sekä heikkovirtajärjestelmien kaapeloinnit ja rasioinnit erotellaan sähkökuvissa numeromerkinnöin, joista seuraavassa heikkovirtaosion lyhyt listaus: 10 Merkinantojärjestelmä yleensä 11 Soittomerkkijärjestelmä 12 Valomerkkijärjestelmä 17 enkilöhakujärjestelmä yleensä 18 Optinen henkilöhakujärjestelmä 19 Muu henkilöhakujärjestelmä 20 Ohjaus- valvonta- tai ilmaisinjärjestelmä yleensä 21 Ohjausjärjestelmä 22 Ilmaisin- ja mittausjärjestelmä 23 LVI-automatiikkajärjestelmä 25 Tuotannonvalvontajärjestelmä 30 Puhelinjärjestelmä yleensä 31 Yleisen puhelinverkon järjestelmä 32 Sisäinen puhelinjärjestelmä 33 AT pistorasia (RJ-45) 34 uonepuhelinjärjestelmä 35 Porttipuhelinjärjestelmä

23 38 Pikapuhelinjärjestelmä 39 Lennätin- tai datajärjestelmä 40 Äänitaajuusjärjestelmä yleensä 41 aiutinjärjestelmä 42 eskusradiojärjestelmä 44 Mikrofonijärjestelmä 50 ello- tai ajantarkkailujärjestelmä yleensä 51 eskuskellojärjestelmä 52 Ajantarkkailujärjestelmä 53 ulunvalvontajärjestelmä 60 älytysjärjestelmä yleensä 61 Paloilmaisinjärjestelmä 62 Murtohälytysjärjestelmä 63 Ryöstöhälytysjärjestelmä 64 Vikahälytysjärjestelmä 65 iljaisen hälytyksen järjestelmä 70 Suurtaajuusjärjestelmä yleensä 71 Yhteisantennijärjestelmä 72 Video- tai muu kuvansiirtojärjestelmä

24 Alla kattavampi taulukointi järjestelmien numeroinnista Muita rakennuspiirustusten merkkejä ojeet Sähkökoje. Lisämerkinnät kertovat kojeen tarkemman laadun. (iuas tai liesi) öljyä käyttävä laite. Esim. keskuslämmityskattila. aasua käyttävä laite. Esim. kaasuliesi.

25 iinteää polttoinetta käyttävä laite. Esim. pellettikattila, keskuslämmityskattila tai muu takka. Ilmastointi Ilmanvaihdon yleismerkki. Tuloilmaventtiili. Nuoli osoittaa ilman kulkusuunnan. Poistoilmaventtiili. Nuoli osoittaa ilman kulkusuunnan. oneellinen ilmanvaihto. Esim. liesituuletin. Ilmanvaihtohormi. Tuloilmahormi. Poistoilmahormi. Savuhormi. Vesikojeet äsienpesuallas, varustettuna kiinteällä sekoitusventtiilillä. WC-istuin.

26 -äyttövesihana, kylmä, kiinteä -Sekoitusventtiili, kiinteä -äyttövesihana, kylmä, kääntyvä -Sekoitusventtiili, kääntyvä -Paloposti -Letkuhana -Suihku, kiinteä -Suihku, käsi

27 uoneiden lyhenteitä uone V uivaushuone A Asuinhuone, Allashuone P R Porrashuone A T Autotalli P R Porraskäytävä T Työhuone, Takkah. EL ellari O Olohuone eittiö M Makuuhuone T eittotila R Ruokailuhuone A Apukeittiö, Autokatos S Sauna, Siivous eittokomero P Pukuhuone T Tuulikaappi P Pesuhuone, Pelihuone E T Eteinen ylpyhuone V A R Varasto

28 S Suihkuhuone W C WC L Löylyhuone S Siivouskomero U A Uima-allas LJ Lämmönjakohuone V Vaatehuone odinhoitohuone L ylmähuone, kylmiö S P Sähköpääkeskus ojeiden ja laitteiden lyhenteitä J jääkaappi P pakastekaappi A P astianpesukone V kuivauskaappi PP pyykinpesukone S G R sähkögrilli V R kuivausrumpu S U sähköuuni, uuni Y yleiskone M U mikroaaltouuni M mankeli S P P sähköpaistipannu P pakasteallas, pakastin L lämpöhaude

29 A Y kylmäallas, kylmiö kylmäkaappi T keittotaso V viileäkaappi, viinikaappi S S R sähkökattila LL lämmityslaite sirkkeli höylä M moottori G E N generaattori S saha IL P ilmalämpöpumppu IP P ilmanpainepumppu M LP maalämpöpumppu IP imupumppu P hydraulipumppu V P vesipumppu J jäähdytyskoneikko L lauhdutin Ö Y R höyrystin P U puhallin I imuri PP painepesuri

30 Palapelejä+Dataa autostani ylpyhuoneen lattian laatoitus kahdella eri laattakoolla. Pura zip paketti, avaa OpenOffice Draw lla ja sommittele haluamasi laattakuvio Isot laatat Pienet laatat ylpyhuonepiirroksia Vaakalaatat Pystylaatat Laattapiste Collectionin huoneensuunnittelu ohjelma Astran kulut ja menot salasanan saat soittamalla minulle ja numero löytyy nimelläni vaikka täältä ja nimeni löytyy sivun lähdekoodista <?php include('tehomittaus.inc');?> <?php include("uniikit.php");?> ja sivua ladattu <?php include("kavijat.php");?> kertaa lähtien <?php echo "Päivitetty viimeksi: ". date ("d-m-y", getlastmod());?> uvia 1 uvia 2 uvia 3

Vedenalainen johto. yksiosainen. Johto kanavassa. Sulkulaitteella varustettu yksiosainen pistorasia ilman suojakosketinta, turvapistorasia

Vedenalainen johto. yksiosainen. Johto kanavassa. Sulkulaitteella varustettu yksiosainen pistorasia ilman suojakosketinta, turvapistorasia Seuraavassa on esitetty tavallisimpia sähkölaitteiden symboleja, joita käytetään sähkösuunnitelmissa. Näitä symboleja voit käyttää myös itse merkitessäsi sähköpisteiden paikkoja asuntosi pohjapiirustukseen.

Lisätiedot

VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET

VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET Keskitalo Anne Länkinen Pekka 5.11.2013 Suuren osan rakennusten sähköasennuksista muodostavat valaisinryhmien asennukset Valaistusryhmien kaapeleita voidaan asentaa

Lisätiedot

Etman-monipakkaukset ammattilaisille!

Etman-monipakkaukset ammattilaisille! Kytkimet 22000, sähkönumero 2041500 Kytkin 1/6, 16A 250V~, jousiliittimet, pinta-asennus, mitat 84x75x26,5 mm. Liittimiin voi kytkeä max 2 johdinta ja ne on hyväksytty ML ja MK johtimille. 22000 10 Kytkin

Lisätiedot

6.5 VALAISTUSASENNUKSET

6.5 VALAISTUSASENNUKSET 6.5 VAAISTUSASEUKSET imitys numero piirrosmerkki Periaate Valaistuskytkimet ja valaistuskytkennät Seuraavassa taulukossa etetään tavallimpien valaistuskytkimien nimitykset, piirrosmerkit ja johdotuskaaviot.

Lisätiedot

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS Etman Sähkökalustesarjan tyylikäs muotoilu antaa loppukuluttajalle käsityksen myös tuotteiden korkeasta laadusta. Tuoteperhe käsittää

Lisätiedot

RAKENNUSTEN SÄHKÖLAITTEIDEN SIJOITUS- JA ASENNUSPIIRUSTUKSISSA KÄYTETTÄVIÄ PIIRROSMERKKEJÄ

RAKENNUSTEN SÄHKÖLAITTEIDEN SIJOITUS- JA ASENNUSPIIRUSTUKSISSA KÄYTETTÄVIÄ PIIRROSMERKKEJÄ Kortin laadinnan pohjatyön suorittaja: Eino Jumpponen Julkaisija: Sähkötieto ry. Kustantaja: Sähköinfo Oy, Harakantie 18, PL 55, 02601 ESPOO Puhelin (09) 547 610 Internet: www.stul.fi/hakemistot/intro.html

Lisätiedot

remontin teko on mukavaa ja nopeaa

remontin teko on mukavaa ja nopeaa PINTA-ASENNUSKALUSTEET remontin teko on mukavaa ja nopeaa VALINTATAULUKKO OTEO KOJERUNGOILLE Toiminto Kivi Koottu Irrallinen Koottu Kytkimet 10 AX - 250 V~ Vaihtokytkin 860 01 (1) 861 01 (1) 862 01 Kaksinapainen

Lisätiedot

Mark Summary Form. Tulospalvelu. Competitor No Competitor Name Member

Mark Summary Form. Tulospalvelu. Competitor No Competitor Name Member Summary Form Skill Number 406 Skill Sähköasennus Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A B C D E F Työ- ja sähkötyöturvallisuus Käyttöönotto, testaus ja toiminta Mitat ja

Lisätiedot

ValenaTM. laadukas ja toimiva sarja jokapäiväiseen käyttöön ASENNUSKALUSTEET ASUIN- JA JULKISIIN RAKENNUKSIIN. www.klinkmann.com

ValenaTM. laadukas ja toimiva sarja jokapäiväiseen käyttöön ASENNUSKALUSTEET ASUIN- JA JULKISIIN RAKENNUKSIIN. www.klinkmann.com ValenaTM laadukas ja toimiva sarja jokapäiväiseen käyttöön ASENNUSKALUSTEET ASUIN- JA JULKISIIN RAKENNUKSIIN Täydellinen valinta tämän päivän asennuksin Asiakkaiden vaatimukset kasvavat samaan tahtiin

Lisätiedot

SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN. www.etman.fi

SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN. www.etman.fi SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN www.etman.fi Yksinkertainen on kaunista Laatua ja tyyliä samassa paketissa. Skandinaavisen eleetön Etman on kuin kotonaan suomalaisessa asunnossa.

Lisätiedot

01. Kytkimet ja pistorasiat

01. Kytkimet ja pistorasiat 01. Kytkimet ja pistorasiat Domino kytkin 1-napainen/vaihto, pinta-asennus 01.1 Domino kytkin 1-napainen/vaihto, pinta-asennus, valkoinen Kiinteään pinta-asennukseen Jännite: 250 V, Kuormitus: 16 A, Kotelointiluokka:

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU

SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU 1. Tilan lämpöhäviöt lasketaan huone- tai tilakohtaisesti. Lämmittimen valinta voidaan tehdä huonelämmityksen tehontarpeen mukaan, koska lämmittimien hyötysuhde on n.

Lisätiedot

Renova tuotteet. Tuoteluettelo 2016. www.schneider-electric.fi

Renova tuotteet. Tuoteluettelo 2016. www.schneider-electric.fi tuotteet Tuoteluettelo 06 www.schneider-electric.fi Renova tuotteet Renova Sisällys Esittely 4 Kytkimet ja vipupainikkeet 8 Painonapit ja merkkivalokalusteet 9 Pistorasiat ja pintakojerasiat 0 Pintajakorasiat

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm

RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm RAKENTEET Kantavat rakenteet Rakennus perustetaan betoniperustuksilla häiriintymättömän perusmaan päälle tehtävän murskepatjan varaan. Alapohjat ovat maanvaraisia alapohjia. Huoneistojen väliset kantavat

Lisätiedot

Erityistilojen sähköasennuksia SFS ja

Erityistilojen sähköasennuksia SFS ja Erityistilojen sähköasennuksia SFS 6000-7 ja 6000-8 Tapio Kallasjoki Erityistiloja Kylpy- ja suihkutilat Uima-altaat ja vastaavat Saunat Rakennustyömaat Maa- ja puutarhatalouden tilat Ahtaat johtavat tilat

Lisätiedot

Monet polut työelämään -hanke Maahanmuuttajan aiemmin hankitun ammatillisen osaamisen tunnistamisen toiminnallinen ja käytännön testi.

Monet polut työelämään -hanke Maahanmuuttajan aiemmin hankitun ammatillisen osaamisen tunnistamisen toiminnallinen ja käytännön testi. Sähköalan osaamisen testimallit Arvioinnissa noudatetaan valtakunnallisten tutkinnon perusteiden arviointikriteereitä, työhön soveltuvin osin. 1. vaihe Alkuhaastattelu lomake. Sähköalan perustutkinto Haastateltavan

Lisätiedot

01. Kytkimet ja pistorasiat

01. Kytkimet ja pistorasiat 01. Kytkimet ja pistorasiat Revona 6/1-kytkin 01.1 Renova kytkin keskiö- ja peitelevyllä, halkaisija 83 mm, asennussyvyys 18 mm. Ruuviliittimet, 2 lisäliitintä. Kuivan tilan kiinteään uppoasennukseen.

Lisätiedot

ARS LONGA SENIORITALO

ARS LONGA SENIORITALO OH WC olohuone keittotila eteinen kylpyhuone erillis-wc AH VH H makuuhuone asuinhuone vaatehuone huone LVV VSS UVV VAR KUIV. SPK LJH PRH SIIV. IRT. VAR. TALO VAR. lastenvaunu-/ apuvälinevarasto väestönsuoja

Lisätiedot

ETMAN Professional -sarja

ETMAN Professional -sarja ETMAN Professional -sarja Etman Professional on ammattilaisen valinta. Etman professionalin tyylikäs muotoilu antaa loppukuluttajalle käsityksen myös tuotteiden korkeasta laadusta. Käsissäsi on asennuskalusteiden

Lisätiedot

Teollisuusinfralämmitin IR

Teollisuusinfralämmitin IR Sähkölämmitys 3000 6000 W Teollisuusinfralämmitin IR INFRALÄMMITIN YLI 4,5 METRIÄ KORKEISIIN TILOIHIN 3 mallia Teollisuusinfralämmitintä IR käytetään kohde- tai kokonaislämmitykseen, tiloissa joiden korkeus

Lisätiedot

SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN. www.etman.fi

SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN. www.etman.fi SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN www.etman.fi Yksinkertainen on kaunista Laatua ja tyyliä samassa paketissa. Skandinaavisen eleetön Etman on kuin kotonaan suomalaisessa asunnossa.

Lisätiedot

AMMATTILAISILLE SÄHKÖKALUSTESARJA. Kauppahuone Harju Oy. www.harju.fi www.etman.fi

AMMATTILAISILLE SÄHKÖKALUSTESARJA. Kauppahuone Harju Oy. www.harju.fi www.etman.fi SÄHKÖKALUSTESARJA Kauppahuone Harju Oy AMMATTILAISILLE Myllypuronkatu 30 33330 Tampere Puhelin, vaihde: 020 743 1330 Puhelin, myynti: 020 743 1327 tai 020 743 1375 www.harju.fi www.etman.fi www.etman.fi

Lisätiedot

Vastuunjakotaulukko. Elä ja Asu Oy:n Kauklahden palvelutalo, vuokrasopimuksen liite 2

Vastuunjakotaulukko. Elä ja Asu Oy:n Kauklahden palvelutalo, vuokrasopimuksen liite 2 1 Vastuunjakotaulukko Elä ja Asu Oy:n Kauklahden palvelutalo, vuokrasopimuksen liite 2 Vuokralainen vastaa kustannuksellaan kokonaisuudessaan Vuokrakohteen ylläpidosta ja kunnossapidosta. Kiinteistön ylläpitoon

Lisätiedot

UrbanoTM uusi IP44 mallisto

UrbanoTM uusi IP44 mallisto UrbanoTM uusi IP44 mallisto Urbano TM Uudet IP44 mallit Urbano tarjoaa parasta nykyteknologiaa. IP44 kotelointiluokan ansiosta se täyttää kaikki vaatimukset sisä- ja ulkoasennuksiin. Urbano on Legrand-laatua

Lisätiedot

Talomat-järjestelmän sähkösuunnittelu

Talomat-järjestelmän sähkösuunnittelu Talomat-järjestelmän sähkösuunnittelu Sähkösuunnittelun vaiheet Tarjouksen laskenta pistekuvien perusteella. Pistekuvat ja niiden hyväksyttäminen Johdotuskuvat I/O-listan ja ohjelman teko johdotuskuvien

Lisätiedot

Hälytysjärjestelmän suunnittelu

Hälytysjärjestelmän suunnittelu Hälytysjärjestelmän suunnittelu Celotron GSM-pohjaiset järjestelmät Käyttölaitteen ja keskuksen sijoitus Keskus asennetaan Talon ns. tekniseen tilaan. Näppäimistö tai esim. RF-ID tunnistin / sormenjälkilukija

Lisätiedot

YH-Asumisoikeus Länsi Oy Liedon Amalianhovi

YH-Asumisoikeus Länsi Oy Liedon Amalianhovi YH-Asumisoikeus Länsi Oy Liedon Amalianhovi KIINTOKALUSTEET / KEITTIÖ Värimaailma 1: Kalusteovi taivereunainen laminaattiovi, väri valkoinen Vedin kromattu lankavedin, malli voi poiketa kuvasta. Kalustevälilaataksi

Lisätiedot

Teollisuusinfrapunalämmitin IR Suuriin ja korkeisiin tiloihin

Teollisuusinfrapunalämmitin IR Suuriin ja korkeisiin tiloihin 3 3000 6000 W Sähkölämmitys 3 mallia Teollisuusinfrapunalämmitin Suuriin ja korkeisiin tiloihin Käyttökohteet soveltuu suurten ja korkeiden tilojen yleis- ja lisälämmitykseen. Sitä voidaan myös käyttää

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

025310-S010 PIIRUSTUSLUETTELO 07.10.2010 piirluett_025310-s010.xls

025310-S010 PIIRUSTUSLUETTELO 07.10.2010 piirluett_025310-s010.xls JP-SÄHKÖ OY ASUINRAKENNUS SAMI JA MARJU AIRAKSINEN MAAHERRANKATU 23 A PORRASKATU 3 50100 MIKKELI 50100 MIKKELI gsm. +358 400 152 425 PÄIVÄYS: 07.10.2010/MJM Piirustusluettelo MUUT.PV. PIIR. N:o 025310-S010

Lisätiedot

3h+k+kph+3mh+ves+kel+s+ph+kph+3var, 161,0 m², Omakotitalo, Lapinlahti, Keskusta, Asematie 20

3h+k+kph+3mh+ves+kel+s+ph+kph+3var, 161,0 m², Omakotitalo, Lapinlahti, Keskusta, Asematie 20 3h+k+kph+3mh+ves+kel+s+ph+kph+3var, 161,0 m², 195 000 Omakotitalo, Lapinlahti, Keskusta, Asematie 20 Yksityinen myyjä Willem Haen Puh: 044 7720230 Lapsiperheen hirsitalo kylän sydämessä Kodikas tunnelma,

Lisätiedot

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE Kiukaan pääkytkin (keinukytkin) tulee olla päällä, jotta ohjain toimii. Valo painike: Painettaessa kytkee kiukaan valot päälle/pois (lämmitystilassa ja ajastustilassa). Ohjaimen päälle/pois painike: Painettaessa

Lisätiedot

Huittinen, Hein-Erkkilä Kohdenumero h,k,s, 58,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00

Huittinen, Hein-Erkkilä Kohdenumero h,k,s, 58,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00 Rivitalo Huittinen, Hein-Erkkilä Kohdenumero 607234 2h,k,s, 58,0 m² Kov. 1987 Energialuokka e-tod. Mh. 65 250,00 Vh. 79 500,00 Kyntäjänkatu 3. Rivitalokaksio päättyvän kadun varrella lähellä keskustaa.

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 20.07.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kunta: Kunnan osa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Professorintie 6, 90440 Kempele Kempele Vihiluoto Omakotitalo omalla tontilla 5h+k+khh+kh+s+2 erill.wc+vh+et+tk

Lisätiedot

HUONETILOJEN LYHENTEET ASTIANPESUKONE

HUONETILOJEN LYHENTEET ASTIANPESUKONE TOWNHOUSE 10.11.2015 ENNAKKOMARKKINOINTI PIIRUSTUSMERKINNÄT JA SELITTEET KALUSTEIDEN LYHENTEET sk py SIIVOUSKOMERO SUIHKU, SUIHKUSEINÄ JA LATTIAKAIVO LIKAVAATEKOMERO SEINÄ WCISTUIN KAAPISTO SARANAOVIN

Lisätiedot

Tietoja kiinteistöstä

Tietoja kiinteistöstä 15.09.16 1 Tietoja kiinteistöstä Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Parrastie 11, 90560 Oulu Oulu Koskela Kiinteistötunnus: 564-59-73-6 Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Omakotitalo Pinta-ala:

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 19.07.18 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Pinta-ala: Nissiläntie 11, 90650 Oulu Oulu Ranta-Saarela Kokonaisala: 220 m² Rakennusoikeus:

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

AutoCAD Electrical 2012 - Päivitys

AutoCAD Electrical 2012 - Päivitys AutoCAD Electrical 2012 - Päivitys Rakennusten Copyright 2011 Future CAD Oy AutoCAD Electrical 2012 Päivitys Rakennusten AutoCAD Electricaliin päivityspaketin mukana asennetaan erillinen kirjasto rakennusten

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje Warmos-lämmittimille Mallit: EW EW EW

Asennus ja käyttöohje Warmos-lämmittimille Mallit: EW EW EW Asennus ja käyttöohje Warmos-lämmittimille Mallit: EW205-212 EW402-4012 EW605-615 Kytkentä Sähköiset kytkennät saa suorittaa ainoastaan sähköasennusoikeuden omaava asentaja. 1. Asenna kytkentäkotelo seinälle

Lisätiedot

19. ELKO Pistorasia 1-os- maad. IP21

19. ELKO Pistorasia 1-os- maad. IP21 19. ELKO Pistorasia 1-os- maad. IP21 19.1 Pistorasia 1-os- maad. IP21 Pinta-asennettava, 1-osainen pistorasia kuiviin tiloihin. Ruuviliittimin. 16 A, 250V. Sulkulaittein, suojamaadoitettu. Taustalevyllä.

Lisätiedot

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan 300-900 W Sähkölämmitys 8 mallia Thermoplus Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan Käyttökohteet Thermoplus asennetaan ikkunan yläpuolelle, jossa se estää tehokkaasti

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä. SG-COMPACT BASE valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella 4) Kytkentä käsinkuittauksella 5) EDM toiminto (ulkoisten koskettimien

Lisätiedot

DELTA. Kytkimet ja pistorasiat

DELTA. Kytkimet ja pistorasiat Kytkimet ja pistorasiat DELTA DELTA isystem Rungot Kerma Toiminto Kerma 1 KYTKIN 6 KYTKIN 7 KYTKIN 1 PAINIKE 1 KYTKIN 6 KYTKIN 7 KYTKIN 1 PAINIKE 5 KYTKIN 6 + 6 KYTKIN 5 + 5 PAINIKE 5 KYTKIN 5 + 5 PAINIKE

Lisätiedot

YH Kodit Turun Kielonrinne

YH Kodit Turun Kielonrinne YH Kodit Turun Kielonrinne KIINTOKALUSTEET / KEITTIÖ Kalusteovi valkoinen, suorareunainen mdf-levy Kalusterungot, ylä- ja alasokkelit sekä mahdolliset sivutäytteet ovat valkoista melamiinia. Vedin Rst

Lisätiedot

172,0 m², 7h, 2x k, 2x...,

172,0 m², 7h, 2x k, 2x..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Samu Saarnio Puh: 0407215991 Aurea LKV Kempeleentie 7 B 90400 Oulu Puh: 08 370 900 Tämä kodikas puutalokoti sijaitsee rauhallisella Yläsiirtolan alueella kaupungin välittömässä

Lisätiedot

YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty

YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty SISUSTUSMATERIAALIEN VALITSEMINEN Tässä esitteessä esittelemme asunnon hintaan kuuluvia sisustusmateriaaleja, varusteita ja laitteita. Asukkaalla on mahdollisuus

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 02.02.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Tuomikuja 6, 90440 Kempele Kempele Keskusta Omakotitalo omalla tontilla 4h(2mh+oh+takkah)+k+pukuh+kh+s+erill.wc+vh

Lisätiedot

Etelä-Savon shp:n tekniikan tulosyksikön ja vuokralaisen välinen vastuunjakotaulukko. YLEISET Tekninen varallaolojärjestelmä

Etelä-Savon shp:n tekniikan tulosyksikön ja vuokralaisen välinen vastuunjakotaulukko. YLEISET Tekninen varallaolojärjestelmä Sivu1 / 5 YLEISET Tekninen varallaolojärjestelmä Kiinteistövero Talvikunnossapito Ulkoalueiden hoito Yhdyskuntajätteiden kuljetus ja hävitys Koko kiinteistöä palvelevat järjestelmät Energian kulutus -

Lisätiedot

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi TEHOYKSIKKÖ Innova Ohjauskeskusten Esittely Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi Innova-ohjauskeskus on kehitetty tekemään saunomisesta mahdollisimman nautinnollista. Voit säätää saunasi lämpötilaa,

Lisätiedot

Mark Summary Form. Taitaja 2012. Skill Number 406 Skill Sähköasennus. Competitor Name

Mark Summary Form. Taitaja 2012. Skill Number 406 Skill Sähköasennus. Competitor Name Summary Form Skill Number 406 Skill Sähköasennus ing Scheme Lock 24-04-2012 08:38:54 Final Lock 26-04-2012 14:01:55 Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A B C D E F Työ-

Lisätiedot

AutoCAD Electrical - Päivitys

AutoCAD Electrical - Päivitys AutoCAD Electrical - Päivitys Rakennusten Copyright 2012 Future CAD Oy AutoCAD Electrical Päivitys Rakennusten AutoCAD Electricaliin päivityspaketin mukana asennetaan erillinen kirjasto rakennusten sähköpiirustuksissa

Lisätiedot

Kiinteistön sähköverkko. Pekka Rantala Syksy 2016

Kiinteistön sähköverkko. Pekka Rantala Syksy 2016 Kiinteistön sähköverkko Pekka Rantala Syksy 2016 Suomen sähköverkon rakenne Suomen Kantaverkko Jakeluverkko Jakeluverkko Fingrid Jakeluverkko Voimalaitos Voimalaitos kiinteistöjen sähköverkot Sähkön tuotanto

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 14.05.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Lisätietoja: Pinta-ala: Rimpitie 27, 90560 Oulu Oulu Mustasuo Omakotitalo Kokonaisala: 111

Lisätiedot

Työhön kuuluu sähköistää kuvien mukainen asennus täyteen käyttökuntoon. Työssä ei saa tehdä jännitetyötä eikä lähialueella työskentelyä.

Työhön kuuluu sähköistää kuvien mukainen asennus täyteen käyttökuntoon. Työssä ei saa tehdä jännitetyötä eikä lähialueella työskentelyä. TYÖSELOSTUS Kohde Taitaja 2015 sähköasennus, semifinaali. Laajuus ja työskentelytavat Työhön kuuluu sähköistää kuvien mukainen asennus täyteen käyttökuntoon. Työssä ei saa tehdä jännitetyötä eikä lähialueella

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 25.01.19 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Einonpolku 2, 90450 Kempele Kempele Metsärinne Pinta-ala: 118 m² Kokonaisala: 141 m² Omakotitalo

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT)

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) ASENNUSOHJE Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus A2000 on varmatoiminen ja asennusystävällinen termostaatti, esimerkiksi lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää

Lisätiedot

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS Etman Sähkökalustesarjan tyylikäs muotoilu antaa loppukuluttajalle käsityksen myös tuotteiden korkeasta laadusta. Tuoteperhe käsittää

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä. SG-BODY Compact MUTING valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella ilman muting-toimintoa 4) Kytkentä käsinkuittauksella ilman

Lisätiedot

KILPAILUTEHTÄVÄN ARVIOINTI

KILPAILUTEHTÄVÄN ARVIOINTI Taitaja2012 406 Sähköasennus Finaali, TEHTÄVÄ 2 KUVAUS TYÖTEHTÄVÄSTÄ Asennuskohteena on pumppaamo kiinteistö. Kiinteistöön asennetaan kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmä sekä sähkölämmittimet oheisten

Lisätiedot

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin at-lämpöpuhallin 3 3 9 kw Sähkölämmitys 3 mallit at-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin Käyttökohteet at on sarja kompakteja ja hiljaisia lämpöpuhaltimia kiinteään asennukseen. Se

Lisätiedot

Esimerkki Ryhmien suunnittelu ja vikavirtasuojakytkimen käyttö. 14.10.2008 Ensto Pro

Esimerkki Ryhmien suunnittelu ja vikavirtasuojakytkimen käyttö. 14.10.2008 Ensto Pro Esimerkki Ryhmien suunnittelu ja vikavirtasuojakytkimen käyttö 1 Esimerkki Sähköpisteet Asuinrakennus 1 krs 2 Esimerkki Sähköpisteet Asuinrakennus 2.krs 3 Ryhmien määrän arviointi Teho/kW B10 B16 C10 C16

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 14.06.16 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki: Kaupungin osa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Kamulankuja 7, 90800 Oulu Oulu Herukka Omakotitalo Pinta-ala: 129 m² Kokonaisala: 184 m² Rakennusoikeus:

Lisätiedot

Lahti, Laune Kohdenumero h,k,s, 168,0 m²/234,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00

Lahti, Laune Kohdenumero h,k,s, 168,0 m²/234,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Omakotitalo Lahti, Laune Kohdenumero 629920 6h,k,s, 168,0 m²/234,0 m² Kov. 2001 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 318 000,00 Koskenkatu 16. Laadukas ja tyylikäs v. 2001 valmistunut täystiilitalo erinomaisella

Lisätiedot

01. Kytkimet ja pistorasiat

01. Kytkimet ja pistorasiat 01. Kytkimet ja pistorasiat 01. Kytkimet ja pistorasiat Revona 6/1-kytkin 01.1 Renova kytkin keskiö- ja peitelevyllä, halkaisija 83 mm, asennussyvyys 18 mm. Ruuviliittimet, 2 lisäliitintä. Kuivan tilan

Lisätiedot

Oulu, Pyykösjärvi Kohdenumero h,k,s,ullakkohuone,autokatos, 185,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh.

Oulu, Pyykösjärvi Kohdenumero h,k,s,ullakkohuone,autokatos, 185,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh. Erillistalo Oulu, Pyykösjärvi Kohdenumero 595964 6h,k,s,ullakkohuone,autokatos, 185,0 m² Kov. 1981 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 210 000,00 Vh. 210 000,00 Haukikuja 6. Pyykösjärven uimarannan tuntumasta

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT.

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT. KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 55 MAN. / AUT. Jäätymissuoja-anturi Termostaatti 0-0 V BMS ON-OFF OVIKOSKETIN 0-0 V ON-OFF BMS -REPORT OUT IN IN IN OUT Ovikosketin mek. / magn. OUT J4 J6 J5 J6 OHJAUS

Lisätiedot

TALPET SL / C

TALPET SL / C TEKNINEN KÄSIKIRJA Kuivausrummut TALPET SL 100 1020 / C TALPET SL 100 1020 / C 1001020-1200 DOKUMENTIT Käyttöohje (1001020-1201) Asennusohje (1001020-1202) Luettelo tärkeimmistä varaosista (1001020-1203)

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 29.05.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Suokukkakuja 1, 90630 Oulu Oulu Korvensuora Pinta-ala: 108,5 m² Kokonaisala: 146 m² Rakennusoikeus:

Lisätiedot

ESITE. Pinta-asennustuotteet saneeraukseen Jussi ja IMPRESSIVO

ESITE. Pinta-asennustuotteet saneeraukseen Jussi ja IMPRESSIVO ESITE Pinta-asennustuotteet saneeraukseen Jussi ja IMPRESSIVO 2 PINTA-ASENNUSTUOTTEET SANEERAUKSEEN JUSSI JA IMPRESSIVO 3 Pinta-Jussin tuoteperhe täydentyy uusilla listatuotteilla Yhtenäisempi Jussi-tuotteisto

Lisätiedot

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS Etman Sähkökalustesarjan tyylikäs muotoilu antaa loppukuluttajalle käsityksen myös tuotteiden korkeasta laadusta. Tuoteperhe käsittää

Lisätiedot

TALOYHTIÖN VASTUUJAKOTAULUKKO

TALOYHTIÖN VASTUUJAKOTAULUKKO 1 (8) TALOYHTIÖN VASTUUNJAKOTAULUKKO Vastuunjaon yleistiedot ja kohdistus Taloyhtiön nimi Y-tunnus Osoite Kunta Kaupunginosa Laadintapäivämäärä Rakenteet Vesikatto Ylä-, ala-, välipohja Ulko- ja sisäseinät

Lisätiedot

1. Perusturvallisuusohjeet

1. Perusturvallisuusohjeet 309565 02 FIN LED-valaisin liiketunnistimella LUXA 2-1 LED 8W WH 20971 LUXA 2-1 LED 8W BK 20972 LUXA 2-1 LED 16W WH 20973 LUXA 2-1 LED 16W BK 20974 LUXA 2-1 LED 8W W WH 20951 LUXA 2-1 LED 8W W BK 20952

Lisätiedot

Kuopio, Saaristokaupunki Kohdenumero h,k,s (yht.jär. 4h,k,s), 100,0 m² Kov Energialuokka C 2013 Mh ,47 Vh.

Kuopio, Saaristokaupunki Kohdenumero h,k,s (yht.jär. 4h,k,s), 100,0 m² Kov Energialuokka C 2013 Mh ,47 Vh. Rivitalo Kuopio, Saaristokaupunki Kohdenumero 648745 3h,k,s (yht.jär. 4h,k,s), 100,0 m² Kov. 2017 Energialuokka C 2013 Mh. 188 769,47 Vh. 289 000,00 Niilontie 13. Uudenveroinen, moderni perheasunto rauhallisella

Lisätiedot

Artic Monipuolinen kalustesarja kaikkeen rakentamiseen

Artic Monipuolinen kalustesarja kaikkeen rakentamiseen Artic Monipuolinen kalustesarja kaikkeen rakentamiseen Artic on arjessa mukana. Strömfors Artic on luotettava ja kattava sähkökalustesarja, joka sisältää kaikki kodin sähköistämisessä tarvittavat tuotteet.

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 24.09.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki: Kaupungin osa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Hetesuontie 24, 90900 Kiiminki Oulu Kiiminki Pinta-ala: 117 m² Kerrosala: 130 m² Huonekorkeus: Rakennusoikeus:

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

HEKA TAPANINVAINIO VIHERVARPUSENTIE 3 Vihervarpusentie 3, 5, 7, 9 00730 Helsinki Vuokrausaineisto

HEKA TAPANINVAINIO VIHERVARPUSENTIE 3 Vihervarpusentie 3, 5, 7, 9 00730 Helsinki Vuokrausaineisto Kerrostalo Vihervarpusentie Rivitalot Vihervarpusentie, ja 9 avainnekuvat ovat taiteellinen näkemys kohteesta eikä kaikin osin vastaa rakennettavaa kohdetta. EKA TAPANINVAINIO VIERVARPUSENTIE 000 elsinki

Lisätiedot

Luxomat Indoor 180-R pikaohje Niclas Nylund

Luxomat Indoor 180-R pikaohje Niclas Nylund Luxomat Indoor 180-R pikaohje Niclas Nylund 28.2.2017 Indoor 180-R Kojerasiaan tai pintaan (erillisellä pintaasennuskotelolla) asennettava liiketunnistin. Tunnistimessa on IR-tunnistin sekä sisäänrakennettu

Lisätiedot

M12 kytkentäkeskukset

M12 kytkentäkeskukset Kaapeli & Liitäntätekniikka Liittimet Kytkentäkeskukset M12 kytkentäkeskukset Kytkentäkeskus antureiden pikaliitäntään 4 tai 8 porttia Syöttöjännitteen ja tilatiedon LED-indikointi Kotelointiluokka IP67,

Lisätiedot

bulldog Ryhmäkeskukset IP30 pinta- ja uppo-asennukseen

bulldog Ryhmäkeskukset IP30 pinta- ja uppo-asennukseen bulldog Ryhmäkeskukset IP30 pinta- ja uppo-asennukseen Ominaisuuksia Uppoasennuksessa keskus kiinnitetään suoraan seinärakenteisiin jolloin upotussyvyys on 100 mm. Pinta-asennuksessa keskus kiinnitetään

Lisätiedot

Suojaus sähköiskulta Pekka Rantala

Suojaus sähköiskulta Pekka Rantala Suojaus sähköiskulta 15.9.2016 Pekka Rantala Lähtökohtana jännitteellinen johto Miten tilanne tehdään turvalliseksi, kun 1. Sähkölaite (asennus) on täysin ehjä tarvitaan perussuojaus 2. Kun sähkölaitteeseen

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 21.03.18 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Laukantie 4, 91410 Jokirinne Muhos Päivärinne Pinta-ala: 114 m² Kokonaisala: 161 m² Kerroksia:

Lisätiedot

bulldog -tuoteperhe Ryhmäkeskukset IP30 pinta- ja uppo-asennukseen

bulldog -tuoteperhe Ryhmäkeskukset IP30 pinta- ja uppo-asennukseen bulldog -tuoteperhe Ryhmäkeskukset IP30 pinta- ja uppo-asennukseen Ominaisuuksia Uppoasennuksessa keskus kiinnitetään suoraan seinärakenteisiin jolloin upotussyvyys on 100 mm. Pinta-asennuksessa keskus

Lisätiedot

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W himmentimet Mitta moduleina imellisjännite Tehohäviö nimelliskuormalla Himmennysperiaate Kuorman tyyppi hehkulamput 3 V halogeenilamput pienj. halog.lamput muuntajalla pienj. halog.lamput el. muuntajalla

Lisätiedot

LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT Lisälämmittimet

LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT Lisälämmittimet Lisälämmittimet LM-0000 LM-0010 12V 24V 150W 3,6 kg 250 m 3 /h 5,2 kw 218 x 180 x 339 mm. 3-nopeuksinen vesikiertoinen lisälämmitin venttiilillä. 30/11 bar, putket ø 16 mm. LM-0003 12V LM-0006 24V 150W

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Pokatie 4, 90800 Oulu Kaupunki/Kunta: Oulu Kaupungin/Kunnanosa: Pateniemi, Itä-Patela Talotyyppi: Omakotitalo Huoneet: 5h+k+ruok.tila+työtila+kh/wc+kh/pukuh/wc+s+erill.wc+vh+et+terassi+tekn.tila+parvitila

Lisätiedot

AutoCAD Electrical 2015 - Päivitys

AutoCAD Electrical 2015 - Päivitys AutoCAD Electrical 2015 - Päivitys Copyright 2014 Future Group AutoCAD Electrical 2015 Päivitys AutoCAD Electrical 2015 päivityspaketin mukana asennetaan erillinen kirjasto rakennusten sähköpiirustuksissa

Lisätiedot

1. Yleiset turvallisuusohjeet 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3

1. Yleiset turvallisuusohjeet 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3 307344 FI Liiketunnistin LUXA 103-100 AP WH 1030022 LUXA 103-101 AP WH 1030023 1. Yleiset turvallisuusohjeet 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3 Hävittäminen 3 3. Laitteen kuvaus 4 4. Asennus ja liitäntä

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

Sensor-Leuchten Typ 400 FIN Käyttöohje

Sensor-Leuchten Typ 400 FIN Käyttöohje 110010759 03/2011 Technische Änderungen vorbehalten. Sensor-Leuchten Typ 400 Käyttöohje normal/ not dimmable dimmable (all dimmers) Tipp! Halogen 15 sec. 30 min. Watt-o-matic 0 50% min. 5 min. Watt-o-matic

Lisätiedot

Harjoitustyön 2 aiheiden kuvaukset

Harjoitustyön 2 aiheiden kuvaukset Sivu 1 (5) 1 Raitiovaunun oven avaamis- ja sulkemispiiri Raitiovaunun oven vieressä on matkustajan avauspainike. Kun vaunu on paikallaan, matkustajan avauspainikkeen painaminen antaa signaalin, joka avaa

Lisätiedot

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS 2015 Kaikki kodin sähkötoiminnot yhdessä järjestelmässä VALVONTA AUTOTALLIN OVET VERHO-OHJAUS OHJAUSJÄRJESTELMÄ ENERGIANKULUTUS LÄMMITYS VALAISTUS

Lisätiedot

Pintamateriaaliliuettelo

Pintamateriaaliliuettelo Pintamateriaaliliuettelo Pintamateriaali # Käyttökohde Materiaali Arvio pinta-alasta Arvio pinta-alasta + 10% hukkaa Hinta ( /m2) Yht. ( ) Kuva Huomio Lattiamateriaali 1 Makuuhuoneet, OH, RT, Keittiö,

Lisätiedot

239,0 m², 6h+k+2kph+s+...,

239,0 m², 6h+k+2kph+s+..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Sven Schlegel Puh: 045 885 4900 RE/MAX Star Star Oy LKV Suolakivenkatu 15 00810 Helsinki Puh: 045 885 4900 KUNTOTARKASTETTU SUURI OMAKOTITALO LAPSIPERHEIDEN SUOSIMASTA YLÄSTÖSTÄ

Lisätiedot

AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014

AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014 AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014 Yleiskuvaus: Perustukset: Ulkoseinät: 3kpl paritaloja 1 autokatosta sekä jätekatos. RS uudiskohde. Oma tontti (3107m2).

Lisätiedot

Pirkan OP-Kiinteistökeskus Oy LKV

Pirkan OP-Kiinteistökeskus Oy LKV V E H M A I T E N 1 irkan O-iinteistökeskus Oy V Havainnekuva. aattaa poiketa lopullisesta toteutuksesta. Havainnekuva asunnosta A5. aattaa poiketa lopullisesta totetutuksesta. 2 V E H M A I T E N ANTO

Lisätiedot

Tietoja kiinteistöstä

Tietoja kiinteistöstä 08.10.15 1 Tietoja kiinteistöstä Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Leimatie 20, 90420 Oulu Oulu Metsokangas Kiinteistötunnus: 564-28-125-9 Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Lisätietoja: Omakotitalo

Lisätiedot