KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2021 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2021 1"

Transkriptio

1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginvaltuusto Aika klo 18:00-21:15 Paikka Etäkokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen Kalajoen kaupungin rakennusjärjestyksen uusiminen 7 16 Kaavoituskatsaus 2021 ja kaavoitusohjelma Loma-asunto- ja liiketonttien hinnoittelu Eron myöntäminen keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä ja varajäsenyydestä ja uusien jäsenten valinta 19 Aloitteet Valtuustoaloitteet Muut asiat Pöytäkirjan tarkastajat:

2 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Alho Sirkka jäsen Etänä Alho Päivi II varapuheenjohtaja Etänä Arvo Jouko jäsen Etänä Ekoluoma Jenni jäsen Etänä Halmeenpää Hanna jäsen Etänä klo 18:00-21:04 Heikkilä Hannu jäsen Etänä Heikkilä Miika puheenjohtaja Hihnala Vesa jäsen Etänä Hukka Kauko jäsen Etänä Isokääntä Arja jäsen Etänä Joensuu Lasse jäsen Etänä Kinare Eero jäsen Etänä Lauri Mikko jäsen Etänä Myllylä Raili jäsen Etänä Myllynen Eeva jäsen Etänä Mäntymäki Ritva jäsen Etänä Mölsä Sami jäsen Etänä klo 18:22-21:15 Niemelä Kullervo jäsen Etänä Niemelä Mari jäsen Etänä Nikula Antti I varapuheejohtaja Etänä Pahkala Eija jäsen Etänä Pernu Lek jäsen Etänä Pöntiö Fanni jäsen Etänä Pöyhtäri Tomme jäsen Etänä Rahja Jukka Matti jäsen Etänä Rahkola Juha Matti jäsen Etänä klo 18:40-21:15 Rahkola Mauno jäsen Etänä Saari Hanna jäsen Etänä Salmu Sami III varapuheenjohtaja Etänä Siermala Jaana jäsen Etänä Suni Timo jäsen Etänä Tilus Riitta A. jäsen Etänä Vuotila Aulis jäsen Etänä Siljander Kirsti varajäsen Etänä Poissa Ainali Veli jäsen Isopahkala Markku jäsen Muu läsnäolo Juvonen Otso pöytäkirjanpitäjä Puoskari Jukka kaupunginjohtaja Lahti Hannu kaupunginhallituksen jäsen Etänä Jelekäinen Tero rakennustarkastaja Etänä klo 18:05-19:09 Pekkala Jaana kaavoituspäällikkö Etänä klo 19:10-20:10 Matkaselkä Ari maankäyttöpäällikkö Etänä klo 20:12-20:25 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Käsittelyt asiat :t Pöytäkirjan tarkastajat:

3 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Allekirjoitukset Miika Heikkilä Puheenjohtaja Otso Juvonen Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Hanna Saari ja Mauno Rahkola. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Kalajoki Allekirjoitukset Hanna Saari Mauno Rahkola Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Yleisesti nähtävillä Kalajoen kaupungin verkkosivuilla Toimistosihteeri Minna Roiko Pöytäkirjan tarkastajat:

4 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginvaltuusto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kaupunginvaltuusto / /2021 Kuntalain 94 :n mukaan kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa. Hallintosäännön III osan 12 luvun 2 :n mukaan kokouskutsu on lähetettävä vähintään kuusi (6) päivää ennen valtuuston kokousta kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava kunnan verkkosivuilla. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Hallintosäännön III osan 12 luvun 3 :n mukaan esityslista joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksistä, on lähetettävä kokouskutsun yhteydessä, jolleivät erityiset syyt ole esteenä. Hallintosäännön III osan 12 luvun 5 :n mukaan kokouskutsu, liitteet ja oheismateriaali lähetetään sähköisesti. Kutsu tähän valtuuston kokoukseen on asetettu julkisesti nähtäville kunnan verkkosivuille Kokouskutsu on lähetetty myös valtuuston ja kaupunginhallituksen jäsenille. Lisäksi kutsu on julkaistu Kalajoki Seutu -lehdessä. Valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään 2/3 valtuutetuista on saapuvilla. Puheenjohtaja Todetaan kokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja läsnä olevien valtuutettujen lukumäärään nähden päätösvaltaiseksi. Kaupunginvaltuusto Kokous todettiin laillisesti kokoon kutsutuksi ja läsnä olevien valtuutettujen lukumäärään nähden päätösvaltaiseksi. Nimenhuutoluettelo on liitteenä. Liitteet 1 Kvalt nimenhuutoluettelo

5 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginvaltuusto Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Kaupunginvaltuusto / /2021 Puheenjohtaja Valtuusto valitsee tämän kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi Jukka Rahjan ja Mauno Rahkolan sekä päättää, että tämän kokouksen pöytäkirja tarkastetaan klo mennessä. Kaupunginvaltuusto Valtuusto valitsi tämän kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi Hanna Saaren ja Mauno Rahkolan sekä päätti, että kokouksen pöytäkirja tarkastetaan klo 10:00 mennessä.

6 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginvaltuusto Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginvaltuusto / /2021 Puheenjohtaja Valtuusto hyväksyy tämän esityslistan kokouksen työjärjestyksesksi. Kaupunginvaltuusto Valtuusto hyväksyi tämän esityslistan kokouksen työjärjestykseksi.

7 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kalajoen kaupungin rakennusjärjestyksen uusiminen YmpLtk / /2019, 3/ /2021 Valmistelija rakennustarkastaja Tero Jelekäinen Kalajoen kaupungin rakennusjärjestys on hyväksytty vuonna 2003 ja se kaipaa uudistamista. Vuoden 2003 jälkeen rakentamisen lainsäädäntö ja säännökset ovat osin muuttuneet. Pääosa uusista rakentamismääräyksistä on tullut voimaan vuoden 2018 alusta. Maankäyttö- ja rakennuslain 14 :n perusteella kunnassa tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla. Rakennusjärjestyksessä annetaan paikallisista oloista johtuvat suunnitelmallisen ja sopivan rakentamisen, kulttuuri- ja luonnonarvojen huomioon ottamisen sekä hyvän elinympäristön toteutumisen ja säilyttämisen kannalta tarpeelliset määräykset. Rakennusjärjestyksen määräykset eivät saa olla maanomistajalle tai muulle oikeuden haltijalle kohtuuttomia. Rakennusjärjestyksen määräykset voivat koskea rakennuspaikkaa, rakennuksen kokoa ja sen sijoittumista, rakennuksen sopeutumista ympäristöön, rakentamistapaa, istutuksia, aitoja tai muita rakennelmia, rakennetut ympäristön hoitoa, vesihuollon järjestämistä, suunnittelutarvealueiden määrittelemistä sekä muita niihin rinnastettavia paikallisia, rakentamista koskevia seikkoja. Rakennusjärjestyksen määräyksiä ei sovelleta, jos oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa, asemakaavassa tai Suomen rakentamismääräyskokoelmassa on asiasta toisin määrätty. Rakennusjärjestyksen uusimisessa on tarkoitus huomioida rakentajien uudet tarpeen mm. lämpökaivot, ilmalämpöpumput ja aurinkokeräimet, joita ei ole huomioitu nykyisessä rakennusjärjestyksessä. Harkittavaksi tulee pienten rakennelmien ja piharakennusten lupamenettelyjen keventäminen. Sähköinen lupakäsittely on korvannut perinteisen asioinnin. Rakennusten kosteus- ja sisäilmavaurioita on tullut ilmi aikaisempaa enemmän, näiden vaurioiden korjaamisen luvanvaraisuus on määritelty maankäyttö- ja rakennuslaissa. Rakennusjärjestyksessä kunta voi osoittaa ne alueet ja edellytykset, joilla vapaaajan asunnon muuttaminen pysyvään asuinkäyttöön ei edellytä poikkeamispäätöstä tai suunnittelutarveratkaisua ennen rakennuslupaa (MRL 129 a ). Tämä asia on tarkoitus osoittaa rakennusjärjestyksessä. MRL 16 :n tarkoittamat suunnittelutarvealueet on tarkoitus määritellä rakennusjärjestyksessä. Suunnittelutarvealueet ovat alueita, joilla on odotettavissa suunnittelua edellyttävää yhdyskuntakehitystä tai joilla erityisten ympäristöarvojen tai -haittojen vuoksi on tarpeen suunnitella maankäyttöä.

8 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Maankäyttö- ja rakennuslain 15 :n perusteella rakennusjärjestyksen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Rakennusjärjestystä valmisteltaessa noudatetaan soveltuvilta osin maankäyttö- ja rakennuslain 62 vuorovaikutuksesta ja 65 kaavaehdotuksen asettamisesta julkisesti nähtäville. Rakennusjärjestyksen laatimisesta säädetään tarkemmin maankäyttö- ja rakennusasetuksella 6, jonka perusteella ehdotus rakennusjärjestyksestä tulee olla julkisesti nähtävillä 30 päivän ajan. Kuntaliitto on laatinut päivitetyn ohjeen rakennusjärjestyksen laadinnasta, jota pidetään pohjana rakennusjärjestyksen uusimisessa. Rakennustarkastaja(JL): Ympäristölautakunta päättää aloittaa rakennusjärjestyksen uudistamistyön ja hyväksyy liitteenä olevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman asetettavaksi nähtäville. Ympäristölautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin. YmpLtk Valmistelija rakennustarkastaja Tero Jelekäinen Rakennusjärjestyksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidettiin nähtävillä välisen ajan MRL 63 :n mukaisesti Kalajoen kaupungintalolla ja kaupungin verkkosivuilla. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ei jätetty huomautuksia. Rakennusjärjestyksen uusimista varten avattiin Kalajoen kaupungin verkkosivuille oma osio, jossa tiedotetaan rakennusjärjestyksen uusimisen etenemisestä. Rakennusjärjestyksen luonnos on oheismateriaalina sekä rakennusjärjestykseen kuuluvat erilliset liitteet. Luonnos esitellään kokouksessa. Luonnos asetetaan nähtäville väliseksi ajaksi Kalajoen kaupungin verkkosivuille. Yleisötilaisuus rakennusjärjestyksen luonnoksesta järjestetään kirjastolla klo Lisäksi luonnosvaiheessa järjestetään sähköinen kysely rakennusjärjestyksen uusimisesta. Rakennustarkastaja (JL): Ympäristölautakunta päättää asettaa Kalajoen kaupungin rakennusjärjestyksen luonnoksen nähtäville väliseksi ajaksi Kalajoen kaupungin verkkosivuille. Ympäristölautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. YmpLtk Valmistelija rakennustarkastaja Tero Jelekäinen

9 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Rakennusjärjestyksen luonnos pidettiin nähtävillä Kalajoen kaupungintalolla ja kaupungin verkkosivuilla. Yleisötilaisuus rakennusjärjestyksen uusimisesta pidettiin Kalajoen kirjastolla Nähtävilläoloaikana rakennusjärjestyksen luonnoksesta julkaistiin sähköinen kysely ja pyydettiin lausunnot seuraavilta tahoilta: Kalajoen kaupungin tekninen lautakunta, Kalajoen kaupungin kaavoitus- ja elinvoimalautakunta, Kalajoen kaupungin ympäristöterveyshuolto, Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskus, Pohjois-Pohjanmaan liitto, Pohjois-Pohjanmaan museo, Jokilaaksojen pelastuslaitos, Elisa Oyj, Elenia Verkko Oy, Kalajoen Lämpö Oy, Vesikolmio Oy, Osuuskunta Valkeavesi, Korpelan Voima Oy, Jokilaaksojen jätelautakunta, Alavieskan kunta, Kokkolan kaupunki, Merijärven kunta, Pyhäjoen kunta, Sievin kunta ja Ylivieskan kaupunki. Määräaikaan mennessä saatiin liitteenä olevat lausunnot: - Kalajoen kaupungin elinkeinopalvelut - Kalajoen kaupungin tekninen lautakunta - Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskus - Jokilaaksojen jätelautakunta - Pohjois-Pohjanmaan museo - Jokilaaksojen pelastuslaitos - Yksityishenkilöt, MTK- Himanka ja MTK- Kalajoki - Sähköinen kysely (2 kpl) Rakennustarkastaja (JL): Ympäristölautakunta käy läpi saadut palautteet, joiden pohjalta laaditaan seuraavaan ympäristölautakunnan kokoukseen ehdotus rakennusjärjestyksestä. Ympäristölautakunta: Ympäristölautakunta kävi vilkkaan keskustelun rakennusjärjestysluonnoksesta saaduista lausunnoista ja palautteista. Ympäristölautakunta päätti lisätä lausunnoissa olevat selkeät asiat ja täsmennykset rakennusjärjestysluonnokseen. Suunnittelutarvealuerajauksista järjestetään yhteinen neuvottelu kaavoitus- ja maankäyttöpalvelujen, MTK Kalajoen ja MTK Himangan kanssa. Rakennusjärjestysehdotuksesta järjestetään vielä yleisötilaisuus ennen kuin ympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan rakennusjärjestysehdotusta. Rakennustarkastaja Tero Jelekäinen oli kokouksessa asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan klo 18:00 19:20. YmpLtk Valmistelija rakennustarkastaja Tero Jelekäinen Rakennusjärjestyksen luonnos pidettiin nähtävillä Kalajoen kaupungintalolla ja kaupungin verkkosivuilla. Yleisötilaisuus rakennusjärjestyksen uusimisesta pidettiin Kalajoen kirjastolla Nähtävilläoloaikana rakennusjärjestyksen luonnoksesta julkaistiin sähköinen kysely ja pyydettiin lausunnot seu-

10 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto raavilta tahoilta: Kalajoen kaupungin tekninen lautakunta, Kalajoen kaupungin kaavoitus- ja elinvoimalautakunta, Kalajoen kaupungin ympäristöterveyshuolto, Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskus, Pohjois-Pohjanmaan liitto, Pohjois-Pohjanmaan museo, Jokilaaksojen pelastuslaitos, Elisa Oyj, Elenia Verkko Oy, Kalajoen Lämpö Oy, Vesikolmio Oy, Osuuskunta Valkeavesi, Korpelan Voima Oy, Jokilaaksojen jätelautakunta, Alavieskan kunta, Kokkolan kaupunki, Merijärven kunta, Pyhäjoen kunta, Sievin kunta ja Ylivieskan kaupunki. Määräaikaan mennessä saatiin liitteenä olevat lausunnot: - Kalajoen kaupungin elinkeinopalvelut - Kalajoen kaupungin tekninen lautakunta - Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskus - Jokilaaksojen jätelautakunta - Pohjois-Pohjanmaan museo - Jokilaaksojen pelastuslaitos - Yksityishenkilöt, MTK- Himanka ja MTK- Kalajoki - Sähköinen kysely (2 kpl) Rakennustarkastaja (JL): Ympäristölautakunta käy läpi saadut palautteet, joiden pohjalta laaditaan seuraavaan ympäristölautakunnan kokoukseen ehdotus rakennusjärjestyksestä. Ympäristölautakunta: Ympäristölautakunta kävi vilkkaan keskustelun rakennusjärjestysluonnoksesta saaduista lausunnoista ja palautteista. Ympäristölautakunta päätti lisätä lausunnoissa olevat selkeät asiat ja täsmennykset rakennusjärjestysluonnokseen. Suunnittelutarvealuerajauksista järjestetään yhteinen neuvottelu kaavoitus- ja maankäyttöpalvelujen, MTK Kalajoen ja MTK Himangan kanssa. Rakennusjärjestysehdotuksesta järjestetään vielä yleisötilaisuus ennen kuin ympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan rakennusjärjestysehdotusta. Rakennustarkastaja Tero Jelekäinen oli kokouksessa asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan klo 18:00 19:20. YmpLtk Valmistelija rakennustarkastaja Tero Jelekäinen Rakennusjärjestyksen suunnittelutarvealuerajauksista pidettävä neuvottelutilaisuus siirrettiin keväältä Korona-tilanteesta ja rakennusvalvonnan lupakäsittelyjen määrästä johtuen ajalle Neuvottelutilaisuus pidettiin MTK Kalajoen, MTK Himangan ja MTK Raution kanssa. Neuvottelutilaisuuden tuloksena Kalajoen osalta toivomuksen oli pitää aluerajaukset samana, kuin rakennusjärjestyksen luonnoksessa. Himangan osalta aluerajauksista otettiin pois peltoalueita, joille ei todettu kohdistuvan rakentamispainetta. Raution osalta suunnittelutarvealuetta laajennettiin viemärilaitoksen toiminta-alueen mukaiseksi.

11 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Ympäristöohjaus on laatinut rakennusjärjestyksen ehdotuksen, jossa on huomioitu luonnoksesta saadut lausunnot. Rakennusjärjestyksen ehdotus on liitteenä. Rakennusjärjestyksen luonnoksesta saatuihin lausuntoihin on ympäristöohjaus laatinut vastineet, vastine liitteenä. Rakennustarkastaja (JL): Ympäristölautakunta päättää, että 1. hyväksyy ympäristöohjauksen vastineet rakennusjärjestyksen luonnoksesta saatuihin lausuntoihin 2. päättää asettaa rakennusjärjestyksen ehdotuksen nähtäville MRL 65 ja MRA 32 mukaisesti. Rakennusjärjestyksen ehdotuksesta pyydetään MRA 6 mukaiset lausunnot. Ympäristölautakunta: Rakennustarkastaja Tero Jelekäinen osallistui tämän asian käsittelyyn asiantuntijana klo 18:00 19:10. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Ympäristölautakunta Valmistelija rakennustarkastaja Tero Jelekäinen Rakennusjärjestyksen ehdotus on pidetty nähtävillä MRL 65 :n ja MRA 32 :n mukaisesti Rakennusjärjestyksen ehdotuksesta pyydettiin MRA 6 mukaiset lausunnot, määräaikaan mennessä lausuntoja ei jätetty. Rakennusjärjestyksen ehdotuksesta jätettiin nähtävillä oloaikana kaksi muistutusta, jotka ovat liitteenä. Muistutukset koskivat suunnittelutarvealueiden rajaamista Himangan asemakaava-alueen eteläpuolella. Nyt hyväksyttäväksi esitettävästä rakennusjärjestyksestä on poistettu peltoalueet muistutusten mukaisesti Himangan eteläpuolisilta osilta. Rakennusjärjestyksen yhteydessä esitettävien suunnittelutarvealueiden rajaukset eivät vastaa esim. yleis- tai asemakaavojen rajausten tarkkuutta, eli yksittäisiä peltolohkoja on suunnittelutarvealueen sisällä myös Himangan asemakaava-alueen etelä puolella. Muistutuksien osalta on laadittu vastine, joka on liitteenä. Rakennusjärjestyksen keskeiset muutokset voimassa olevaan rakennusjärjestykseen ovat: Rakennusjärjestyksen pohjana on käytetty Kuntaliiton uutta opasta rakennusjärjestyksen laatimiseksi. Nykyinen rakennusjärjestys on hyväksytty Kalajoen kaupungin valtuustossa Tämän jälkeen maankäyttö- ja rakennuslakiin on tullut muutoksia ja Suomen rakentamismääräyskokoelma on uusittu vuonna 2018.

12 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Maalämpökaivojen ja -keruuputkistojen rakentamisen periaatteet on kuvattu rakennusjärjestyksessä. Maalämpökaivojen ja -keruuputkistojen luvan tarve on kuvattu rakennusjärjestyksen liitteessä. Ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköiden sijoittamiseksi on annettu ohjeita rakennusjärjestyksessä. Toimenpideluvan tarve ilma-vesipumppujen ulkoilmayksiköille on kuvattu rakennusjärjestyksen liitteessä. Aurinkokeräimien osalta luvan tarvetta ei ole esitetty alle 50 m2 suuruisille ei julkisivusta erottuville aurinkokeräimille. Suuremmille, julkisivusta poikkeaville tai maahan asennettaville aurinkopaneeleille tulee harkittavaksi soveltuvuus kaupunkikuvaan ja turvallisuus rakenteiden kestävyyden osalta. Toimenpideluvan tarve aurinkokeräimille on esitetty rakennusjärjestyksen liitteessä. Nykyinen rakennusjärjestys ei ota kantaa maalämpöjärjestelmiin, ilmalämpöpumppuihin ja aurinkokeräimiin. Pienten piharakennelmien lupakynnystä on nostettu asemakaava-alueella 12 neliöön. Maankäyttö- ja rakennuslain muutos 2017 on mahdollistanut määrittelemään rakennusjärjestyksen yhteydessä yleiskaavan, ranta-asemakaavan ja asemakaavan ulkopuolelta ne alueet, joissa vapaa-ajan asunnon käyttötarkoituksen muutos voidaan muuttaa suoraan rakennusluvalla. Nämä alueet on määritelty esitettävään rakennusjärjestykseen. Kalajoen osalta suunnittelutarveratkaisua rakentamiseen on edellytetty Kalajoen asemakaava-alueen läheisyydessä, Holman alueella ja Himangalla Lajuksen alueella. Suunnittelutarvealueista ei ole ollut virallista määritelmää, eikä niitä ole määritelty aikaisemmassa rakennusjärjestyksessä. Suunnittelutarvealueiksi on osoitettu alueet, joilla on sijainnin vuoksi odotettavissa suunnittelua edellyttävää yhdyskuntakehitystä; taajamien kasvusuunnat, viemärilaitoksen toiminta-alueeksi osoitetut alueet, alueet joilla on tarpeen sovittaa yhteen maataloustuotannon ja asuinrakentamisen toteuttaminen sekä muu yhdyskuntakehitys (erillinen sähkön jakeluverkko). Suunnittelutarvealueiden määrittelyn tueksi on laadittu myös erillinen kartta, josta ilmenee asuin-, maatalous- ja teollisuusrakentaminen asema- ja yleiskaavoitettujen alueiden ulkopuolella viimeisen kahden kymmenen vuoden aikana. Suunnittelutarvealueet ovat voimassa 10 vuotta rakennusjärjestyksen hyväksymisestä. Suunnittelutarvealueet on esitetty liitteen kartoilla. Rakennusjärjestysehdotus Alimman rakentamiskorkeuden määrittäminen eri perustustavoilla Suunnittelutarvealueet Kalajoki Liite Suunnittelutarvealueet Himanka Liite Suunnittelutarvealueet Rautio Liite Liite Liite

13 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaavoittamaton ranta-alue, jolle sallitaan pysyvä asuminen Liite Toimenpideluvan tai toimenpideilmoitusmenettelyn soveltaminen Rakentaminen asema- ja yleiskaava-alueiden ulkopuolella Liite Liite Rakennustarkastaja Lehikoinen Jouko Esitän, että ympäristölautakunta 1. hyväksyy ympäristöohjauksen vastineet rakennusjärjestyksen ehdotuksesta saatuihin muistutuksiin 2. päättää esittää rakennusjärjestyksen hyväksymistä kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupungin valtuustolle Ympäristölautakunta Rakennustarkastaja Tero Jelekäinen oli asiantuntijana kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan klo 18:05 18:30. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Valmistelija kaupungisihteeri Otso Juvonen Esityslistan oheismateriaalina ovat - Rakennusjärjestysehdotus - Alimman rakentamiskorkeuden määrittäminen eri perustustavoilla - Suunnittelutarvealueet Kalajoki - Suunnittelutarvealueet Himanka - Suunnittelutarvealueet Rautio - Kaavoittamaton ranta-alue, jolle sallitaan pysyvä asuminen - Toimenpideluvan tai toimenpideilmoitusmenettelyn soveltaminen - Rakentaminen asema- ja yleiskaava-alueiden ulkopuolella Kaupunginjohtaja Puoskari Jukka Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, 1) että valtuusto hyväksyy liitteenä olevan rakennusjärjestyksen. Kaupunginhallitus Rakennustarkastaja Tero Jelekäinen oli kokouksessa kuultavana asiakohdassa. Tero Jelekäinen poistui kokouksesta kuulemisen jälkeen.

14 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Merkittiin, että kaupunginhallituksen jäsen Timo Suni ja valtuuston I varapuheenjohtaja Antti Nikula poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana ko 14:27. Merkittiin, että kaupunginhallituksen jäsen Timo Suni ja valtuuston I varapuheenjohtaja Antti Nikula liittyivät kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana ko 14:59. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan esityksen. Kaupunginvaltuusto / /2021 Pöytäkirjan liitteenä ovat - Rakennusjärjestysehdotus - Alimman rakentamiskorkeuden määrittäminen eri perustustavoilla - Suunnittelutarvealueet Kalajoki - Suunnittelutarvealueet Himanka - Suunnittelutarvealueet Rautio - Kaavoittamaton ranta-alue, jolle sallitaan pysyvä asuminen - Toimenpideluvan tai toimenpideilmoitusmenettelyn soveltaminen - Rakentaminen asema- ja yleiskaava-alueiden ulkopuolella Kaupunginhallituksen esitys valtuustolle 1) että valtuusto hyväksyy liitteenä olevan rakennusjärjestyksen Kaupunginvaltuusto Merkittiin, että rakennustarkastaja Tero Jelekäinen osallistui tämän asian käsittelyyn asiantuntijana. Merkittiin, että valtuuston jäsen Sami Mölsä liittyi kokoukseen tämän asian käsittelyyn klo 18:22. Merkittiin, että valtuuston jäsen Juha Rahkola liittyi kokoukseen tämän asian käsittelyyn ko 18:40. Valtuusto hyväksyi liitteenä olevan rakennusjärjestyksen. Liitteet 2 Kv / Alimman rakentamiskorkeuden määrittäminen eri perustustavoilla, liite 1

15 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kv / Liite 2a_Suunnittelutarvealueet Kalajoki 4 Kv / Liite 2b_Suunnittelutarvealueet Himanka 5 Kv / Liite 3 Kaavoittamaton ranta-alue, jolla sallitaan pysyvä asuminen 6 Kv / Liite 2c_Suunnittelutarvealueet Rautio 7 Kv / Liite 4 Toimenpideluvan tai toimenpideilmoitusmenettelyn soveltaminen 8 KV / Rakennusjärjestysehdotus

16 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaavoituskatsaus 2021 ja kaavoitusohjelma Kaupunginhallitus Kaavoitus- ja elinvoimalautakunta Valmistelija Kaavoituspäällikkö Jaana Pekkala Vuoden 2021 kaavoituskatsauksessa kaupunki tiedottaa kaupungissa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä. Kaavoituskatsauksessa selostetaan lyhyesti kaavaasiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset päätökset ja muut toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin, tavoitteisiin, sisältöön ja to teuttamiseen. Kaavoituskatsauksesta tiedotetaan kaupungin kuulutuslehdessä ja kaupungin kotisivuilla. Kalajoella kaavoituskatsauksen hyväksymisestä päättää kaupunginvaltuusto. Asemakaavahankkeita on ajoitettu käynnistettäväksi kolmelle vuodelle kaavoitus ohjelman mukaisesti. Suurin osa hankkeista on asemakaavan muutos hankkeita. Osa kaavoitusohjelmassa olevista asemakaavahankkeista edellyttää Kalajoen keskustan osayleiskaavan 2035 ja Hiekkasärkkien mantereenpuolen osayleiskaavan etenemistä. Esityslistan oheismateriaalina on kaavoituskatsaus 2021 ja kaavoitusohjelma Kaupunginjohtaja Puoskari Jukka Kaavoitus- ja elinvoimalautakunta hyväksyy ja esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että vuoden 2021 kaavoituskatsaus ja vuosille laadittu kaavoitusohjelma hyväksytään. Kaavoitus- ja elinvoimalautakunta Kaavoituspäällikkö Jaana Pekkala esitteli kaavoituskatsauksen 2021 ja kaavoitusohjelman vuosille Hyväksyttiin yksimielisesti. Kaavoituspäällikkö oli paikalla päätöksenteon aikana. Kaupunginhallitus // /2021 Valmistelija kaupunginsihteeri Otso Juvonen

17 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Esityslistan oheismateriaalina on kaavoituskatsaus 2021 ja kaavoitusohjelma Kaupunginjohtaja Puoskari Jukka Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, 1) että valtuusto hyväksyy vuoden 2021 kaavoituskatsauksen ja vuosille laaditun kaavoitusohjelman. Kaupunginhallitus Kaavoituspäällikkö Jaana Pekkala oli kokouksessa kuultavana asiakohdassa. Jaana Pekkla poistui kokouksesta kuulemisen jälkeen. Merkittiin, että kaupunginhallituksen jäsen Timo Suni poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo 14:27. Merkitiiin, että valtuuston puheenjohtaja Miika Heikkilä liittyi kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana klo 14:38. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan esityksen. Kaupunginvaltuusto / /2021 Pöytäkirjan liitteenä on kaavoituskatsaus 2021 ja kaavoitusohjelma Kaupunginhallitus esittää valtuustolle. 1) että valtuusto hyväksyy vuoden 2021 kaavoituskatsauksen ja vuosille laaditun kaavoitusohjelman. Kaupunginvaltuusto Merkittiin, että kaavoituspäällikkö Jaana Pekkala osallistui tämän asian käsittelyyn asiantuntijana. Valtuusto hyväksyi vuoden 2021 kaavoituskatsauksen ja vuosille laaditun kaavoitusohjelman. Liitteet 9 Kaavoituskatsaus Kv

18 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Loma-asunto- ja liiketonttien hinnoittelu 2021 Kaupunginhallitus Kaavoitus- ja elinvoimalautakunta / /2021 Valmistelija maankäyttöpäällikkö Ari Matkaselkä Kaupungin omistamat loma-asuntotontit (RA ja RM) ja liiketontit (KL) on hinnoitetu viimeksi kaupunginvaltuustossa Koko tonttivarantoa koskeva tonttien hinnoittelu on tavoitteellista tarkistaa vuosittain. Hinnoittelun tarkistamisen yhteydessä liitteenä olevaan tonttiluetteloon lisätään mahdolliset uudet tontit, poistetaan myydyt tontit, päivitetään vuokratut tontit, korjataan muuttuneet kiinteistötiedot (määräalojen lohkomiset) sekä tehdään mahdolliset hintojen tarkistukset. Loma-asuntonttien varanto keskittyy Hiekkasärkille Kesärannan, Marinan ja Tapionportin kaava-alueille. Kesärannan alueella on tällä hetkellä vapaita tontteja 87 kpl, Marinan alueella 18 kpl ja Tapionportin uudella alueella 50 kpl. Yksittäisiä tontteja on vapaan myös muilla Hiekkasärkkien alueilla. Uusia tontteja ei ole lisätty esityksen oheismateriaalina olevaan hinnoitteluluetteloon. Himangan siirtolapuutarhatontit on jätetty hinnoitteluluettelosta pois. Siirtolapuutarhatonttien alueen maankäyttöä on tarkoitus tutkia tulevan Merihimangan kaavamuutoksen yhteydessä. Hinnoitteluesityksessä ei ole esitetty tehtäväksi hintojen korotuksia. Tonttikohtaiset luovutushinnat on laskettu tonttien rakennusoikeuteen (kerrosala neliömetrit) perustuen. Tonttikohtaisia hintoja ei lohkomistoimitusten (määrä alat) jälkeen tarkisteta puolin eikä toisin. Kaupunginvaltuusto antaa kaupunginhallitukselle, kaupunginjohtajalle tai hänen valtuuttamalleen sekä maankäyttöpäällikölle oikeuden allekirjoittaa kaupungin puolesta valtuuston vahvistamilla tonttikohtaisilla ja neliömetrihinnoilla laaditut vuokra- ja kauppakirjat sekä antaa maankäyttöpäällikölle oikeuden allekirjoittaa kaupungin puolesta loma-asuntotonttien kauppakirjat tai vuokrasopimukset valtuuston vahvistamilla kerrosala neliömetrihinnoilla tai tonttikohtaisilla hinnoilla. Esityslistan oheismateriaalina on loma-asunto- ja liiketonttien hinnoitteluluettelo. Kaupunginjohtaja Puoskari Jukka Kaavoitus- ja elinvoimalautakunta hyväksyy ja esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi loma-asunto- ja liiketonttien hinnoitteluluettelon ja tontinluovutusehdot esityksen oheismateriaalin mukaisesti

19 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hiekkasärkkien alueen myymättömät loma-asuntotontit (RA ja RA/a sekä RM ja RM/a) ja liiketontit hinnoitellaan kerrosalaneliömetrihinnoilla ja tonttikohtaisesti oheismateriaalinan olevan hinnoitteluluettelon mukaisesti. Hinnoittelussa pyritään tonttikohtaisiin hintoihin. Tonttikohtaisia hintoja ei lohkomistoimituksen (määräalat) jälkeen tarkisteta puolin eikä toisin. 2. Kaupunginvaltuusto antaa kaupunginhallitukselle ja kaupunginjohtajalle tai hänen valtuuttamalleen oikeuden allekirjoittaa kaupungin puolesta valtuuston vahvistamilla kerrosala neliömetrihinnoilla tai tonttikohtaisilla hinnoilla laaditut kauppakirjat tai vuokrasopimukset sekä antaa maankäyttöpäällikölle oikeuden allekirjoittaa kaupungin puolesta loma-asuntotonttien kauppakirjat tai vuokrasopimukset valtuuston vahvistamilla kerrosala neliömetrihinnoilla tai tonttikohtaisilla hinnoilla. 3. myytävästä tai vuokrattavasta tontista tehdään aluksi tontinmyyntiä koskeva esisopimus (varaus) vuodeksi (1 v), jolta ajalta varausmaksu on viisi (5 %) prosenttia tontin myyntihinnasta. Varausmaksu vähennetään tontin myyntihinnasta, mikäli kauppa tehdään vuoden (1 v) kuluessa varaussopimuksen allekirjoituksesta. Tonttia koskevan varaussopimuksen voimassaolo päättyy sopimuksen mukaisesti ilman erillisiä toimenpiteitä, mikäli lopullista kauppakirjaa tai vuokrasopimusta ei ole tehty varaussopimuksen voimassaoloaikana. Lopullinen kauppakirja tai vuokrasopimus tehdään, kun varaaja on riittävällä tavalla osoittanut aikeensa rakentaa varatulle tontille. Rakennuslupahakemus katsotaan riittäväksi toimenpiteeksi tontin hallinnan ja/tai omistuksen luovuttamiseen. Varaussopimus ei oikeuta tontin hallintaan. 4. RM ja RM/a sekä KL tontteja koskevissa tontinluovutuksissa tontinvaraajan on ennen lopullisen kauppakirjan tai vuokrasopimuksen laatimista esitettävä varausaikana kaupungin maankäyttöpalveluille hyväksyttäväksi luonnokset asema- ja julkisivupiirustuksista. Hyväksytyn tontinkäyttösuunnitelman noudattamatta jättämisestä kirjataan tontinluovutusasiakirjoihin sopimussakko, joka on enintään puolet (½) tontin myyntihinnasta. 5. vuokra-aika uusissa sopimuksissa on 30 vuotta ja vuosivuokra viisi (5 %) prosenttia tontin myyntihinnasta. Vuosivuokraa tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksiin perustuen. 6.

20 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto kauppahinnan suoritukselle on mahdollisuus saada maksuaikaa enintään viisi (5) vuotta, jolloin maksamattomalle kauppahinnalle laskutetaan viiden (5 %) prosentin vuotuinen korko. 7. vuokralaisella on oikeus vuokra-aikana ostaa tontti omaksi. Myyntihinta on kaupanteko hetkellä voimassa oleva, indeksillä tarkistettu, vuosivuokra kerrottuna kahdellakymmenellä (20 x vuosivuokra = myyntihinta). 8. Hiekkasärkkien ydinalueen tontit pyritään pääsääntöisesti vuokraamaan. Kaavoitus- ja elinvoimalautakunta Maankäyttöpäällikkö esitteli loma-asuntotonttien varantoa ja menekkiä sekä hinnoitteluluetteloon tehtyjä muutoksia. Hyväksyttiin yksimielisesti. Maankäyttöpäällikkö oli paikalla päätöksenteon aikana. Kaupunginhallitus / /2021 Valmistelija kaupunginsihteeri Otso Juvonen Esityslistan oheismateriaalina on loma-asunto- ja liiketonttien hinnoitteluluettelo. Kaupunginjohtaja Puoskari Jukka Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, 1) että valtuusto hyväksyy loma-asunto- ja liiketonttien hinnoitteluluettelon ja tontinluovutusehdot esityksen oheismateriaalin mukaisesti 1. Hiekkasärkkien alueen myymättömät loma-asuntotontit (RA ja RA/a sekä RM ja RM/a) ja liiketontit hinnoitellaan kerrosalaneliömetrihinnoilla ja tonttikohtaisesti oheismateriaalinan olevan hinnoitteluluettelon mukaisesti. Hinnoittelussa pyritään tonttikohtaisiin hintoihin. Tonttikohtaisia hintoja ei lohkomistoimituksen (määräalat) jälkeen tarkisteta puolin eikä toisin. 2. Kaupunginvaltuusto antaa kaupunginhallitukselle ja kaupunginjohtajalle tai hänen valtuuttamalleen oikeuden allekirjoittaa kaupungin puolesta valtuuston vahvistamilla kerrosala neliömetrihinnoilla tai tonttikohtaisilla hinnoilla laaditut

21 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto kauppakirjat tai vuokrasopimukset sekä antaa maankäyttöpäällikölle oikeuden allekirjoittaa kaupungin puolesta loma-asuntotonttien kauppakirjat tai vuokrasopimukset valtuuston vahvistamilla kerrosala neliömetrihinnoilla tai tonttikohtaisilla hinnoilla. 3. myytävästä tai vuokrattavasta tontista tehdään aluksi tontinmyyntiä koskeva esisopimus (varaus) vuodeksi (1 v), jolta ajalta varausmaksu on viisi (5 %) prosenttia tontin myyntihinnasta. Varausmaksu vähennetään tontin myyntihinnasta, mikäli kauppa tehdään vuoden (1 v) kuluessa varaussopimuksen allekirjoituksesta. Tonttia koskevan varaussopimuksen voimassaolo päättyy sopimuksen mukaisesti ilman erillisiä toimenpiteitä, mikäli lopullista kauppakirjaa tai vuokrasopimusta ei ole tehty varaussopimuksen voimassaoloaikana. Lopullinen kauppakirja tai vuokrasopimus tehdään, kun varaaja on riittävällä tavalla osoittanut aikeensa rakentaa varatulle tontille. Rakennuslupahakemus katsotaan riittäväksi toimenpiteeksi tontin hallinnan ja/tai omistuksen luovuttamiseen. Varaussopimus ei oikeuta tontin hallintaan. 4. RM ja RM/a sekä KL tontteja koskevissa tontinluovutuksissa tontinvaraajan on ennen lopullisen kauppakirjan tai vuokrasopimuksen laatimista esitettävä varausaikana kaupungin maankäyttöpalveluille hyväksyttäväksi luonnokset asema- ja julkisivupiirustuksista. Hyväksytyn tontinkäyttösuunnitelman noudattamatta jättämisestä kirjataan tontinluovutusasiakirjoihin sopimussakko, joka on enintään puolet (½) tontin myyntihinnasta. 5. vuokra-aika uusissa sopimuksissa on 30 vuotta ja vuosivuokra viisi (5 %) prosenttia tontin myyntihinnasta. Vuosivuokraa tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksiin perustuen. 6. kauppahinnan suoritukselle on mahdollisuus saada maksuaikaa enintään viisi (5) vuotta, jolloin maksamattomalle kauppahinnalle laskutetaan viiden (5 %) prosentin vuotuinen korko. 7. vuokralaisella on oikeus vuokra-aikana ostaa tontti omaksi. Myyntihinta on kaupanteko hetkellä voimassa oleva, indeksillä tarkistettu, vuosivuokra kerrottuna kahdellakymmenellä (20 x vuosivuokra = myyntihinta). 8. Hiekkasärkkien ydinalueen tontit pyritään pääsääntöisesti vuokraamaan.

22 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Maankäyttöpäällikkö Ari Matkaselkä oli kokouksessa kuultavana asiakohdassa. Ari Matkaselkä poistui kokouksesta kuulemisen jälkeen. Merkitiiin, että kaupunginhallituksen jäsen Timo Suni liittyi kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana klo 15:00. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan esityksen. Kaupunginvaltuusto / /2021 Pöytäkirjan liitteenä on loma-asunto- ja liiketonttien hinnoitteluluettelo. Kaupunginhalllitus esittää valtuustolle, 1) että valtuusto hyväksyy loma-asunto- ja liiketonttien hinnoitteluluettelon ja tontinluovutusehdot esityksen oheismateriaalin mukaisesti 1. Hiekkasärkkien alueen myymättömät loma-asuntotontit (RA ja RA/a sekä RM ja RM/a) ja liiketontit hinnoitellaan kerrosalaneliömetrihinnoilla ja tonttikohtaisesti oheismateriaalinan olevan hinnoitteluluettelon mukaisesti. Hinnoittelussa pyritään tonttikohtaisiin hintoihin. Tonttikohtaisia hintoja ei lohkomistoimituksen (määräalat) jälkeen tarkisteta puolin eikä toisin. 2. Kaupunginvaltuusto antaa kaupunginhallitukselle ja kaupunginjohtajalle tai hänen valtuuttamalleen oikeuden allekirjoittaa kaupungin puolesta valtuuston vahvistamilla kerrosala neliömetrihinnoilla tai tonttikohtaisilla hinnoilla laaditut kauppakirjat tai vuokrasopimukset sekä antaa maankäyttöpäällikölle oikeuden allekirjoittaa kaupungin puolesta loma-asuntotonttien kauppakirjat tai vuokrasopimukset valtuuston vahvistamilla kerrosala neliömetrihinnoilla tai tonttikohtaisilla hinnoilla. 3. myytävästä tai vuokrattavasta tontista tehdään aluksi tontinmyyntiä koskeva esisopimus (varaus) vuodeksi (1 v), jolta ajalta varausmaksu on viisi (5 %) prosenttia tontin myyntihinnasta. Varausmaksu vähennetään tontin myyntihinnasta, mikäli kauppa tehdään vuoden (1 v) kuluessa varaussopimuksen allekirjoituksesta. Tonttia koskevan varaussopimuksen voimassaolo päättyy sopimuksen mukaisesti ilman erillisiä toimenpiteitä, mikäli lopullista kauppakirjaa tai vuokrasopimusta ei ole tehty varaussopimuksen voimassaoloaikana.

23 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Lopullinen kauppakirja tai vuokrasopimus tehdään, kun varaaja on riittävällä tavalla osoittanut aikeensa rakentaa varatulle tontille. Rakennuslupahakemus katsotaan riittäväksi toimenpiteeksi tontin hallinnan ja/tai omistuksen luovuttamiseen. Varaussopimus ei oikeuta tontin hallintaan. 4. RM ja RM/a sekä KL tontteja koskevissa tontinluovutuksissa tontinvaraajan on ennen lopullisen kauppakirjan tai vuokrasopimuksen laatimista esitettävä varausaikana kaupungin maankäyttöpalveluille hyväksyttäväksi luonnokset asema- ja julkisivupiirustuksista. Hyväksytyn tontinkäyttösuunnitelman noudattamatta jättämisestä kirjataan tontinluovutusasiakirjoihin sopimussakko, joka on enintään puolet (½) tontin myyntihinnasta. 5. vuokra-aika uusissa sopimuksissa on 30 vuotta ja vuosivuokra viisi (5 %) prosenttia tontin myyntihinnasta. Vuosivuokraa tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksiin perustuen. 6. kauppahinnan suoritukselle on mahdollisuus saada maksuaikaa enintään viisi (5) vuotta, jolloin maksamattomalle kauppahinnalle laskutetaan viiden (5 %) prosentin vuotuinen korko. 7. vuokralaisella on oikeus vuokra-aikana ostaa tontti omaksi. Myyntihinta on kaupanteko hetkellä voimassa oleva, indeksillä tarkistettu, vuosivuokra kerrottuna kahdellakymmenellä (20 x vuosivuokra = myyntihinta). 8. Hiekkasärkkien ydinalueen tontit pyritään pääsääntöisesti vuokraamaan. Kaupunginvaltuusto Merkittiin, että maankäyttöpäällikkö Ari Matkaselkä osallistui tämän asian käsittelyyn asiantuntijana. Valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esityksen. Liitteet 10 Loma-asunto- ja liiketonttien hinnoitteluluettelo Kv

24 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Eron myöntäminen keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä ja varajäsenyydestä ja uusien jäsenten valinta Kaupunginhallitus Valmistelija kaupunginsihteeri Otso Juvonen Kaupungin keskusvaalilautakuntaa kuuluu viisi jäsentä ja viisi varajäsentä, jotka määrätään kutsumisjärjestykseen. Keskusvaalilautakuntaan on valittu vuosiksi seuraavat jäsenet: Jäsenet Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsen Jäsen Jäsen Hanna Nikupaavo Tapio Ojala Veli Ainali Paula Hakkarainen Mikko Borén Varajäsenet kutsumisjärjestyksessä: 1. Maria Pentinmikko 2. Lassi Suni 3. Paula Nikula 4. Lek Pernu 5. Ilpo Ikäheimo Lek Pernu on ilmoittant sähköpostitse eroavansa keskusvaalilautakunnan varajäsenyydestä. Tapio Ojala on pyytänyt sähköpostitse eroa keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä veljensä kuntavaaliehdokkuudeen johdosta. Maria Pentinmikko on lähettänyt sähköpostitse seuraavan eroanomuksen: En voi jatkossa enää toimia keskusvaalilautakunnan varajäsenenä, koska asetun ehdolle kuntavaaleissa. Siten pyydän ko. tehtävästä eroa. Mikko Borén on lähettänyt seuraavan puhelintekstiviestin : Minä Mikko Borén ilmoitan eroavani Kalajoen kaupungin keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä teryveydellisistä syistä. Kuntalain 70 3 momentin mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Kuntalain 71 :n mukaan yleinen vaalikelpoisuus: Vaalikelpoinen kunnan luottamustoimeen on henkilö, jonka kotikunta kyseinen kunta on, jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut

25 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja jota ei ole julistettu vajaavaltaiseksi. Keskusvaalilautakunnan jäsenen tai varajäsenen, joka keskusvaalilautakunnalle toimitetun ehdokashakemuksen mukaa on asetettu puolueen tai valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi, ei voi osallistua keskusvaalilautakunnan työskentelyyn kyseisissä vaaleissa. Ehdokkaaksi asettuvan keskusvaalilautakunan jäsenen ja varajäsenen on syytä harkita eron pyytämistä, jolloin hänen tilalleen voidaan valita uusi jäsen tai varajäsen. Keskusvaalilautakunnan jäsenenä tai varajäsenenä ei voi olla henkilö, joka on puolueen tai valitsijayhdistyksen vaaliasiamies (vaalilaki 151 ). Vaaliasiamieheksi valitun tulee pyytää eroa keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä tai varajäsenyydestä. Sekä jäsenten että varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa kunnassa edellisissä kuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita äänestäjäryhmiä. Jäsen tai varajäsen, joka keskuvaalilautakunnalle toimitetun ehdokashakemuksen mukaan on asetettu puolueen tai valitisjayhdistyksen ehdokkaaksi, ei voi osallistua keskusvaalilautakunnan tyoskentelyyn kyseisissä vaaleissa. Keskusvaalilautakunta on päätösvaltainen viisijäsenisenä. Kunnanhallitus saa tarvittaessa määrätä välikaisen varajäsenen, jos keskusvaalilautakunnan varajäsen on kuollut tai estynyt tai esteellinen. Kunnan keskusvaalilautakunnan jäsenen ja varajäsenen esteellisyydestä säädetään hallintolain :ssä. Lek Pernu on ollut kutsumisjärjestyksessä sijalla 4 ja Maria Pentinmikko kutsumisjärjestyksessä sijalla 1. Kaupunginjohtaja Puoskari Jukka Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, 1) että valtuusto myöntää Tapio Ojalalle ja Mikko Borénille eron keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä ja Tapio Ojalalle eron keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtajuudesta sekä Lek Pernulle ja Maria Pentimikolle eron keskusvaalilautakunnan varajäsenyydestä. 2) että valtuusto valitsee keskusvaalilautakuntaan kaksi (2) jäsentä ja nimeää keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtajan. 3) että valtuusto valitsee keskusvaalilautakunnan varajäsenet kutusmisjärjestyksen sijoille 1 ja 4. Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan esityksen.

26 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto / /2021 Kaupunginhallituksen esitys valtuustolle, 1) että valtuusto myöntää Tapio Ojalalle ja Mikko Borénille eron keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä ja Tapio Ojalalle eron keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtajuudesta sekä Lek Pernulle ja Maria Pentimikolle eron keskusvaalilautakunnan varajäsenyydestä. 2) että valtuusto valitsee keskusvaalilautakuntaan kaksi (2) jäsentä ja nimeää keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtajan. 3) että valtuusto valitsee keskusvaalilautakunnan varajäsenet kutsumisjärjestyksen sijoille 1 ja 4. Kaupunginvaltuusto Valtuusto myönsi Tapio Ojalalle ja Mikko Borénille eron keskusvaalilautakunnan jäsenyydestä ja Tapio Ojalalle eron keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtajuudesta sekä Lek Pernulle ja Maria Pentimikolle eron keskusvaalilautakunnan varajäsenyydestä. Valtuusto piti tauon klo :45 Valtuusto valitsi keskusvaalilautakunnan varsinaisiksi jäseniksi Kari Kivelän ja Juhani Siipon ja nimesi keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtajaksi Kari Kivelän. Valtuusto valitsi keskusvaalilautakunnan varajäseniksi kutsumisjärjestyksen sijalle 1. Sirkka Joensuun ja sijalle 4. Mauri Ketolan.

27 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Aloitteet 2020 Kaupunginhallitus Valmistelija kaupunginsihteeri Otso Juvonen Kuntalain 23 säätää aloitteista seuraavaa: Kunnan asukkaalla sekä kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet. Jos 1 momentissa tarkoitetun aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista, asia on otettava käsiteltäväksi kuuden kuukauden kuluessa asian vireille tulosta. Lisäksi palvelun käyttäjällä on oikeus tehdä aloitteita kyseistä kunnan palvelua koskevassa asiassa. Valtuuston tietoon on saatettava vähintään kerran vuodessa sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet. Hallintosäännön III osan 14 luvun 1 :n mukaan: Kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen on valtuustoryhmällä ja valtuutetulla oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kaupungin toimintaa ja hallintoa koskevista asioista. Aloite annetaan kirjallisesti tai sähköisesti puheenjohtajalle ja sihteerille. Aloite on sitä enempää käsittelemättä lähetettävä kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kaupunginhallituksen on vuosittain huhtikuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä ja kaupunginhallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita valtuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Valtuusto voi todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun. Valtuusto käsittelee lisäksi vuosittain talousarvion yhteydessä ne aloitteet, joilla voi olla vaikutuksia talousarvioon. Valtuustoaloitteita ja kuntalaisaloitteita on tehnyt vuosina seuraavasti: Vuosi Valtuustoaloitteet Kuntalaisaloitteet

28 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Esityslistan oheismateriaalina on luettelo aloitteista. Kaupunginjohtaja Puoskari Jukka Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, 1) että valtuusto merkitsee aloitteet ja niiden johdosta tehdyt toimenpiteet tietoon saatetuksi. Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan esityksen. Kaupunginvaltuusto / /2021 Pöytäkirjan liitteenä on luettelo aloitteista. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, 1) että valtuusto merkitsee aloitteet ja niiden johdosta tehdyt toimenpiteet tietoon saatetuiksi. Kaupunginvaltuusto Valtuusto merkitsi aloitteet ja niiden johdosta tehdyt toimenpiteet tietoon saatetuiksi. Liitteet 11 Aloitteet Kv

29 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginvaltuusto Valtuustoaloitteet Kaupunginvaltuusto / /2021 Esityslistassa mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen on valtuustoryhmillä ja valtuutetuilla oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kaupungin toimintaa ja hallintoa koskevista asioista. Aloite annetaan kirjallisesti tai sähköisesti puheenjohtajalle ja sihteerille. Aloite on sitä enempää käsittelemättä lähetettävä kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Jätetyt aloitteet: 1) Valtuutettu Kirsti Siljander jätti Kalajoen Kristillisdemokrattien seuraavan valtuustoaloitteen : Ikäihmisten määrä lisääntyy kaikkialla Suomessa. Suurin osa yli 65 vuotiaista haluaa asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Voimien ja liikunnan heiketessä kotiin tarvitaan palveluita. Digilaitteet lisääntyvät ja niiden käyttö koskettaa myös ikäihmisiä ja osaamista ei kaikilla ole. Kotisairaanhoito ruuhkaantuu ja apupalvelutarpeet, esim lumen luonti/auraus, nurmen leikkaus kotiin lisääntyvät. Esitämme, että Kalajoen kaupunkiin perustettaisiin ikäihmisten neuvola-/ neuvontapalvelu. Yhdessä toimipisteessä voisi pyytää apua terveydenhoito-,asumis-,apuväline- ja virkistyspalveluasioinnissa. Kalajoella on hyvin vastaanotettu 65 vuotiaiden terveystarkastus ja sen myötä ennalta ehkäisevä teveydenhoito, jota voisi laajentaa osallistaen asukkaita itseään pienin kustannuksin. Toimipiste olisi myös yksinäisille kohtaamispaikka. Palvelu olisi vetovoimainen tekijä eläkeikäisten paikkakunnalle muuttoa harkitseville. 2) Valtuutettu Antti Nikula jätti seuraavan valtuustoaloiteen : Majojen rakentaminen on hyvää ja kehittävää tekemistä lapsille ja miksei myös vanhemmille. Majan rakennus ei vaadi paljoa ja on siten myös halpaa harrastusta. Korona-aika on korostanut kuntalaisten tarvetta luontoretkeilyyn. Valitettavasti kaikilla lapsilla ei ole paikkaa majan rakentamiseen. Kalajoen kaupungilla on metsävaroja n.2100 ha. Metsiä on mm. asutusten ympärillä ja siten ne olisivat sopivia myös majan rakentamiseen ja muuhun ei jokamiehenoikeudella tapahtuvaan retkeilyyn. Esitän, että Kalajoella selvitetään mahdollisuus käyttää metsiä muutoinkin kuin mitä jokamiehenoikeus sallii. Esimerkiksi voitaisiin osoittaa paikkoja, missä olisi sallittua rakentaa majoja ja ehkä kaataa pieniä tai muutoin poistettavia puita. Tulen käyttöön tulisi olla selkeät säännöt ja/tai turvallisia nuotiopaikkoja. Korona näyttäisi vaikuttavan ihmisten liikkumiseen ja harrastuksiin myös ensi kesänä. Näin ollen aloite pitäisi käsitellä pikaisesti, jotta toimintaa voitaisiin käynnistellä jo keväällä.

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Luonnos 13.12.2016 EY 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä

Lisätiedot

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Mikä rakennusjärjestys on? Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 11.1.2017 1 / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.1.2017 klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti, Ikhtys-Sali, Seurakuntatie 1, Kalajoki

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 208 Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan rakentamista

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Rakennusjärjestyksen uusiminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yleistä tietoa rakennusjärjestyksestä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen

Lisätiedot

Rakennusjärjestykset Etelä- Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella

Rakennusjärjestykset Etelä- Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella Rakennusjärjestykset Etelä- Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella Rakennetun ympäristön neuvottelupäivä Seppo Hakala, Insinööri 1 MRL 14 Rakennusjärjestys Kunnassa tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Kunnanhallitus 95 24.03.2009 Kunnanhallitus 37 09.02.2010 Kunnanhallitus 142 07.06.2011 Kunnanhallitus 256 22.11.2011 Kunnanhallitus 63 15.03.2012 Kunnanvaltuusto 15 11.04.2012 Rakennusjärjestyksen uusiminen

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1 YLEISTÄ TIETOA RAKENNUSJÄRJESTYKSESTÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 / 5

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1 YLEISTÄ TIETOA RAKENNUSJÄRJESTYKSESTÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 / 5 ARVIOINTISUUNNITELMA 1 / 5 RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1 YLEISTÄ TIETOA RAKENNUSJÄRJESTYKSESTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) päivitetty IMATRAN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA Rakennusvalvonta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) päivitetty 27.1.2016 RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1.LÄHDÖKOHDAT Peruste rakennusjärjestyksen uudistamiseksi

Lisätiedot

RAUTJÄRVEN KUNTA TEKNINEN KESKUS Rakennusvalvonta

RAUTJÄRVEN KUNTA TEKNINEN KESKUS Rakennusvalvonta 1 RAUTJÄRVEN KUNTA TEKNINEN KESKUS Rakennusvalvonta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1. LÄHDÖKOHDAT Peruste rakennusjärjestyksen uudistamiseksi Alue Rautjärven

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2019 Sisällys 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS... 1 2. LÄHTÖKOHDAT... 1 3. RAKENNUSJÄRJESTYKSEN

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä.

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(9) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

1. Mikä rakennusjärjestys on?

1. Mikä rakennusjärjestys on? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 12.2.2018 Sivu 2 / 6 Sisällysluettelo 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisältö... 3 2 Mikä on rakennusjärjestys... 3 3 Lähtökohdat

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN / OSALLISTUSMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN / OSALLISTUSMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UURAISTEN KUNTA 1(5) RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN / OSALLISTUSMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. YLEISTÄ 1.1 ja tavoitteet Rakennusjärjestys on maankäyttö- ja rakennuslakia sekä -asetusta ja kunnan kaavoja

Lisätiedot

KUULUTUS LUHANGAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN PÄIVITTÄMINEN

KUULUTUS LUHANGAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN PÄIVITTÄMINEN KUULUTUS LUHANGAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN PÄIVITTÄMINEN Rakennusjärjestys päivitetään vuosien 2017-2018 aikana. Hanketta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) pidetään maankäyttö- ja

Lisätiedot

YLÄ-SAVON KUNTIEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

YLÄ-SAVON KUNTIEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) YLÄ-SAVON KUNTIEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) IISALMI KIURUVESI VIEREMÄ SONKAJÄRVI LAPINLAHTI VARPAISJÄRVI 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 1 (5) RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 23.5.2018, 26.6.2018 1. n tarkoitus Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä valmisteltaessa on soveltuvin

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA (OAS)

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA (OAS) SAARIJÄRVEN KAUPUNKI RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA (OAS) 18.8.2017 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan

Lisätiedot

RANUAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RANUAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RANUAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2018 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä

Lisätiedot

Rakennusjärjestys Rakennusjärjestyksen uusimisen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Rakennusjärjestys Rakennusjärjestyksen uusimisen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 3.5.2018 141/00.01.01/2017 Rakltk 9.5.2018 20 Nähtävillä 21.5. 20.6.2018 Rakennusjärjestys Rakennusjärjestyksen uusimisen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Rakennuslautakunta www.iitti.fi Rautatienkatu

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Rakennusjärjestyksen uusiminen Vihdin kunta 22.11.2016 Pekka Laitinen johtava rakennustarkastaja Mikä on rakennusjärjestys? (MRL 14 ) Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.11.2018 klo 09:00-12:27 Paikka Kaupungintalo, Karikukko Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Hallintopalvelut 4 25 Kiinteistö Oy Kalajoen Marin

Lisätiedot

Riittävän kattavan vuorovaikutuksen arvioimiseksi on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Riittävän kattavan vuorovaikutuksen arvioimiseksi on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma. LOHJAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Rakennusjärjestystä valmisteltaessa on soveltuvin osin noudatettava mitä MRL 62 :ssä säädetään vuorovaikutuksesta

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 21 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 18:30-18:48 KOKOUSPAIKKA

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 21 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 18:30-18:48 KOKOUSPAIKKA KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 30.8.2017 3 / 2017 Sivu 21 KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.8.2017 klo 18:30-18:48 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti, Seurakuntatie 1, 85100 Kalajoki SAAPUVILLA

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

Kalajoen Hiekkasärkät Oy Kaupungin edustajat Osoite

Kalajoen Hiekkasärkät Oy Kaupungin edustajat Osoite KALAJOEN KAUPUNGIN EDUSTAJAT ERI YHTEISÖISSÄ 2018 1 Osakeyhtiöissä ja osuuskunnissa kunnan äänivaltaa edustava henkilö on merkitty merkinnällä "äv", mikäli ko. yhteisöön on valittu useampia kunnan edustajia.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Rakennusjärjestys ohjaa rakentamista kunnassa Jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys, jonka avulla kunnassa tapahtuvaa rakentamista ohjataan. Paikalliset

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 14 mukaan kunnassa tulee olla rakennusjärjestys.

Maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 14 mukaan kunnassa tulee olla rakennusjärjestys. Kirkkonummen kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 20.5.2016 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja sen tarkoitus Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan

Lisätiedot

RAUTION ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

RAUTION ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KALAJOENKAUPUNKI RAUTIONASEMAKAAVAN MUUTOSJALAAJENNUS OSALLISTUMIS JAARVIOINTISUUNNITELMA(OAS) 11.1.2012/18.2.2019 OSALLISTUMIS JAARVIOINTISUUNNITELMANTARKOITUS MRL63 :nmukaankaavaalaadittaessatuleelaatiasuunnitelmaosallistumis

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Kaupunginvaltuusto Aika 26.03.2018 klo 18:00-18:45 Paikka Kaupungintalo, kokoussali Kaljaasi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

SOTKAMON KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SOTKAMON KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.3.2013 2 1. RAKENNUSJÄRJESTYKSEN TARVE JA LÄHTÖKOHDAT Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 4 / 2014 Sivu 33 KOKOUSAIKA Torstai 11.12.2014 klo 19.00 20.30 Kokous aloitetaan joulupuurolla ja kahvilla klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Rakennusjärjestys ohjaa rakentamista kunnassa Jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys, jonka avulla kunnassa tapahtuvaa rakentamista ohjataan. Paikalliset

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 Rakennusvalvonta HATTULAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1. YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 14 :n mukaisesti kunnassa tulee olla rakennusjärjestys.

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Kaupunginvaltuusto Aika 26.02.2018 klo 18:00-18:35 Paikka Kaupungintalo, kokoustila Kaljaasi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma JOUTSAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma JOUTSAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma JOUTSAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMISEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1. YLEISTÄ: Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 4.3.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Rakennusjärjestyksen uusiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma UUSIKAUPUNKI Uudenkaupungin kaupungin rakennusjärjestyksen uusiminen Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n määräysten mukainen osallistumis-

Lisätiedot

Ulvilan kaupungin ja Kullaan rakennusjärjestysten yhdistäminen ja päivittäminen

Ulvilan kaupungin ja Kullaan rakennusjärjestysten yhdistäminen ja päivittäminen Ympäristölautakunta 41 11.10.2017 Ympäristölautakunta 19 09.05.2018 Kaupunginhallitus 91 21.05.2018 Valtuusto 29 28.05.2018 Ulvilan kaupungin ja Kullaan rakennusjärjestysten yhdistäminen ja päivittäminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen Puumala Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Aika 19.02.2018, klo 18:00-18:17 Paikka Valtuustosali, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 28.02.2013 torstai klo 17:30-21:05 tauko klo 19.36-19.46 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 62 19.02.2018 Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 62 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 169 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 Aika 24.8.2016 klo 15:00 17:30 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 61 62 63 64 65 66 Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle 2016

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 TEKNISEN TOIMEN AJANKOHTAISKATSAUS 3 3 KIINTEISTÖ OY LABYRINTTI 3 4 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 1. KESÄKUUTA 2018 VARKAUDEN KAUPUNKI / TEKNINEN TOIMI / RAKENTAMISEN OHJAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma...

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LIEKSAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIEKSAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN LIEKSAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 2 (4) LUONNOS 29.08.2017 LÄHTÖKOHDAT Tämän osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoituksena on

Lisätiedot

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ----

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ---- 1(6) HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET III luku Muut määräykset - 19 Asukkaiden aloitteet Aloiteoikeus ja aloitteen käsittely VI luku Nimenkirjoitus Kaupungin asukkaalla sekä kaupungissa toimivalla

Lisätiedot

21/27 MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Ukonaho Liisa Jokiaho Tuija. kirkkoherra talouspäällikkö vt. hallinto- ja. taloussihteeri, pöytäkirjanpitäjä

21/27 MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Ukonaho Liisa Jokiaho Tuija. kirkkoherra talouspäällikkö vt. hallinto- ja. taloussihteeri, pöytäkirjanpitäjä KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 3 / 2014 Sivu 27 KOKOUSAIKA Torstai 6.11.2014 klo 19.00 20.35 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti, Seurakuntatie 1, Kalajoki SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1. Mikä rakennusjärjestys on? Rakennusjärjestys on ainoa pakollinen kunnan määräyskokoelma ja sen hyväksymismenettely

Lisätiedot

Rakennustarkastaja antaa asiaan tarkemman esityksen kokouksessa.

Rakennustarkastaja antaa asiaan tarkemman esityksen kokouksessa. Teknisen lautakunnan lupajaosto 58 10.09.2009 Teknisen lautakunnan lupajaosto 78 09.12.2010 Teknisen lautakunnan lupajaosto 23 07.04.2011 Teknisen lautakunnan lupajaosto 28 05.05.2011 Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

HIEKKASÄRKKIEN VAIHEITTAINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA ALUEELLA 4

HIEKKASÄRKKIEN VAIHEITTAINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA ALUEELLA 4 KALAJOEN KAUPUNKI HIEKKASÄRKKIEN VAIHEITTAINEN ASEMA MUUTOS OSA ALUEELLA 4 OSALLISTUMIS ARVIOINTISUUNNITELMA 15.4.2019 OSALLISTUMIS ARVIOINTISUUNNITELMAN (OAS) TARKOITUS 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016 Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 21.11.2017, klo 16:00-18:09 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 14:00-15:25 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (16) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (16) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (16) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 14:00-15:25 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 05.10.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.10.2016-11.11.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 Aika 23.4.2015 klo 15:00 17:36 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 14 15 16 17 Tilinpäätös 2014 Arviointikertomuksen

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika 17.06.2019, klo 09:02-09:27 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Yhteystiedot. Tietoa Marinan alueesta Kalajoen Hiekkasärkät Oy Toimitusjohtaja Janne An la janne.an

Yhteystiedot. Tietoa Marinan alueesta Kalajoen Hiekkasärkät Oy Toimitusjohtaja Janne An la janne.an Tontin luovutusehdot Ton t myydään ilmoi autumis ja neuvo elumene elyllä. Ton t on mahdollista ostaa tai vuokrata. Myytävästä tai vuokra avasta ton sta tehdään aluksi ton nmyyn ä koskeva esisopimus vuodeksi.

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/ 1 1 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 17.3.2014 1 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 230: Antinkankaan koulun asemakaavan muutos 1789/10.1002.100203/2014 KH 387 Raahen kaupungin kaavoitusaloite 12.9.2014 Antinkankaan koulun rakennushankkeen laajuuden

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut Alueellinen rakennusvalvonta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUOPIO RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 5.4.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

Kuntaliitto on antanut omat suosituksensa ja mallinsa jo 2000-luvun alussa. Uusin malli ilmestynee kevään 2013 aikana.

Kuntaliitto on antanut omat suosituksensa ja mallinsa jo 2000-luvun alussa. Uusin malli ilmestynee kevään 2013 aikana. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 29 27.02.2013 Kunnanhallitus 88 12.03.2013 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 51 27.03.2013 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 6 29.01.2014 Rakennusjärjestysluonnoksen asettaminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden rantaosayleiskaavan 2. osan muutos Kuorasjärvi, pohjoisosa, Kuusikallio

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden rantaosayleiskaavan 2. osan muutos Kuorasjärvi, pohjoisosa, Kuusikallio OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 2. osan muutos Kuorasjärvi, pohjoisosa, 10-405-23-89 Kuusikallio Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK.10.6.2014 Dnro 270/51.512/2014 Asemakaavan muutos Kirkonseudun Kuruntien liikennealueiden sekä korttelin 8 tontin 6 ja korttelin 282 tontin 2 muutos välillä Soppeenmäki - Viljakkalantie

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Tiistai 6.11.2018 klo 9.15 10.21 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Keskiviikko 23.5.2018 klo 9.15 11.32 Kokouspaikka Valtuustosali, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Reino Ojala puheenjohtaja

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 8/ ( 9) Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston kokousten päätösten täytäntöönpano v.

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 8/ ( 9) Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston kokousten päätösten täytäntöönpano v. Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 8/2019 1 ( 9) Aika 16.04.2019, klo 09:00-09:15 Paikka Kaupungintalo kokoustila Brahe Käsitellyt asiat 77 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 78 Pöytäkirjan tarkastus 79

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

Rakennusjärjestys Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Rakennusjärjestys Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Rakennusjärjestys Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.5.2015 Pirjo Kemppi Käsittely: 7.5.2015 37 Hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Voimaantulo HARTOLAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 30.5.2016 klo 12.00 15.02 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Esa

Lisätiedot