Tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kaupungin verkkosivuilla alkaen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kaupungin verkkosivuilla alkaen"

Transkriptio

1 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Aika klo 17:00-21:25 Paikka Etäkokous (Teams) Läsnäolleet Poti Jorma puheenjohtaja El Sayed Seija I varapuheenjohtaja Ahola Lotta II varapuheenjohtaja Haaparanta Jukka jäsen Kankainen Markku jäsen Kyrö Mika jäsen Patronen Ulla jäsen Rajala Sanna jäsen poissa 11 Uusipaasto Tarja varajäsen Muut läsnäolleet Lahtinen Merja valtuuston pj. Rantanen Piritta valtuuston I vpj. poissa :t Laaksonen Erja valtuuston II vpj. Korhonen Auli hallintojohtaja Helaste Hanna kaupunginjohtaja Poissa Laaksonen Pekka jäsen Käsitellyt asiat :t 1-23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin. Allekirjoitukset Jorma Poti puheenjohtaja Auli Korhonen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan sähköinen tarkastus Jämsä Pöytäkirja yleisesti nähtävänä Mika Kyrö Sanna Rajala Tarja Uusipaasto :t 1-10 ja Tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kaupungin verkkosivuilla alkaen pöytäkirjanpitäjä Auli Korhonen

2 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Käsitellyt asiat Sivu 1 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 2 Luottamustehtävän hoitaminen/kaupunginhallituksen jäsen Pekka Laaksosen ilmoitus 5 3 Kaupunginjohtajan katsaus 7 4 Kaupunginjohtajan toiminnan tavoitteet vuodelle Jämsän pääkirjasto / sijoituspaikka 10 6 Työohjelma I/ Himoksen lumivarman ladun rakentaminen 19 8 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle / Teknisen lautakunnan päätös / Oikaisuvaatimus / Tekninen lautakunta / Maanvuokrasopimus GRK Infra Oy 9 Keski-Suomen Pelastuslaitoksen lausuntopyyntö / palvelutasopäätös 10 Keski-Suomen maakunnan turvallisuussuunnitelma Jämsän Terveys Oy:n palvelusopimuksen toteutuminen Jämsän Aluelämpö Oy:n lisäosinko vuonna Kaupunginhallituksen suositus toimielinten sähköisiin kokoontumisiin Maksamismääräysoikeudet vuodelle Asumisen ohjaajan toimen perustaminen Linnakotiin (033420) Palvelussuhdelajin muutokset / toimien muuttaminen viroiksi Eropyyntö lautamiestehtävästä / Pirjo Lindeman Päätös kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta ja päätös kotikuntakorvauksen perusosasta sekä päätös opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuudesta v Vastaus valtuustoaloitteeseen / Uusi pääkirjasto rakennettava aiemmin sovitulle Seppolan koulun tontille ja koulun purku vasta sitten 20 Vastaus valtuustoaloitteeseen / Seppolan koulun purkaminen välittömästi

3 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Valtuustoaloite / Kotihoidon laskutuksen perusteet / SDP:n valtuustoryhmä Toimielinten pöytäkirjat ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Tilaisuudet ja tiedoksi merkittävät asiat 66 Muutoksenhakuohjeet

4 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Työjärjestyksen hyväksyminen Khall Päätös Jämsän kaupungin hallintosääntö: Asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimi elin toisin päätä Toimielin voi esittelijän ehdotuksesta tai puheenjohtajan ehdotuksesta ottaa enemmistöpäätöksellä käsiteltäväksi asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Päätettiin käsitellä esityslistan viimeinen asia "Luottamustehtävien hoitaminen/kaupunginhallituksen jäsen Pekka Laaksosen ilmoitus" ensimmäisenä asiana. Sisäinen joukkoliikenne / Jämsän alueen linja-autoliikenne v (optiovuodet ) / Hankintapäätös -asia vedettiin pois listalta. Muilta osin asiat käsiteltiin esityslistan mukaisessa järjestyksessä. Merkittiin, että kokouksessa oli läsnä asiantuntijana talousjohtaja Ari Luostarinen.

5 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Luottamustehtävän hoitaminen/kaupunginhallituksen jäsen Pekka Laaksosen ilmoitus 2421/ /2021 Khall Valmistelijat: kaupunginjohtaja Hanna Helaste, puh ja hal lin to joh ta ja Auli Korhonen, puh Kaupunginhallituksen jäsen Pekka Laaksonen on kau pun gin hal li tuksel le sähköpostitse ja julkisuudessa (mm. KSML , Vekkari ja Jämsän Seutu ) ilmoit ta nut, että hän tois tai sek si jättää työt kaupunginhallituksessa, mut ta ei hae eroa. Il moi tuk ses saan Laaksonen toteaa, että ju ri di sesti hän on kau pun gin hal li tuk sen jäsen, mutta varahenkilö hoitaa kokouk siin osallistumisen. Asiassa on konsultoitu johtava lakimies Juha Myllymäkeä (Suomen Kun ta liit to). Kuntalain 85 mukaan luottamustehtävän hoitamiseen liittyy vir kavas tuu. Poliittiset erimielisyydet eivät ole hyväksyttävä este sille, että luot ta mus hen ki lö ei hoida virkatehtäväänsä. Kuntalain 70 sääntelee luottamustoimesta eroamista. Sen jälkeen kun luottamushenkilö on valittu luottamustoimeen, hän voi pätevästä syys tä erota kesken toimikauden. Oikeuskäytännössä on suh tau duttu pidättyvästi mm. asian käsittelytapoihin liittyvän mielipide-eron hyväk sy mi seen päteväksi syyksi. Toimivalta, johon päätös perustuu Hallintosääntö 25 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus käy periaatteellisen keskustelun Pekka Laak sosen ilmoituksesta. Kaupunginhallitus mer kit see saadun ilmoituksen tie dok si. Päätös Keskustelun kuluessa Lotta Ahola esitti Jorma Potin kannattamana, et tä kaupunginhallitus merkitsee saadun ilmoituksen tiedoksi ja toteaa, että Pekka Laaksosen ilmoitus ei ole kuntalain mukainen. Puheenjohtaja päätti keskustelun ja totesi, että Lotta Aholan esitystä on kannatettu, joten siitä on äänestettävä. Suoritetussa äänestyksessä pohjaesitystä kannatti 3 jäsentä (El Sayed, Haaparanta, Uusipaasto) ja Lotta Aholan esitystä kannatti 6 jä sen tä (Ahola, Rajala, Kankainen, Patronen, Kyrö, Poti).

6 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Puheenjohtaja totesi, että äänin 3-6 kaupunginhallitus on hyväksynyt Lot ta Aholan esityksen: Kaupunginhallitus merkitsee saadun il moituk sen tiedoksi ja toteaa, että Pekka Laaksosen ilmoitus ei ole kunta lain mukainen.

7 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan katsaus 1822/ /2020 Khall Valmistelu kaupunginjohtaja Hanna Helaste puh Kaupunginjohtaja tiedottaa kaupunginhallitukselle ajankohtaisista asiois ta. Toimivalta, johon päätös perustuu Hallintosääntö 25: Kaupunginhallitus johtaa kaupunkikonsernia ja kau pun gin strategista kehittämistä, elinkeinopolitiikkaa sekä kau pungin taloutta ja hallintoa. Ehdotus Kaupunginjohtaja Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi kaupunginjohtajan katsauksen ajan koh tai siin asioihin. Päätös Ehdotus hyväksyttiin.

8 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan toiminnan tavoitteet vuodelle / /2020 Khall Valmistelija hallintojohtaja Auli Korhonen, puh Hanna Helaste aloitti kaupunginjohtajan virassa Virka täytet tiin seitsemän vuoden määräajaksi. Kunnanjohtajan asemasta ja teh tä vis tä säännellään kuntalain 41 :ssä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi johtajasopimuksen, jonka avulla mm. pa ran ne taan ja täsmennetään johtamistyön tavoitteita. Joh ta ja so pimuk ses sa mainitaan, että työn painopisteet perustuvat kau pun ginval tuus ton hyväksymään strategiaan ja talousarvioon. Tavoitteiden saa vut ta mis ta arvioidaan kaupunginjohtajan ja puheenjohtajiston väli sis sä kehityskeskusteluissa. Tehtävät, työnjako ja muut me net te lyta vat on kuvattu johtajasopimuksessa kohdissa 5 ja 6. Johtajasopimuksen mukaan kaupunginjohtajan työn painopisteet ase te taan kaupunginhallituksessa vuosittain. Johtajasopimukseen pe rus tuen kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajisto on käy nyt vuosittaisen arviointi- ja tavoitekeskustelun kau pun gin joh tajan kanssa Kaupunginhallitus on evästänyt puheenjohtajistoa em. ta voi te keskus te luun kokouksessaan Puheenjohtajisto ja kaupunginjohtaja ovat keskustelussaan yh teises ti sopineet alkaneelle vuodelle seuraavat tavoitteet: - Jämsän kaupungin edunvalvonta ja rakennemuutostyön joh tami nen - Talousarvioprosessin uudistaminen ja taloudellisen te hok kuuden parantaminen - Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden vaikuttavuuden edistä mi nen - kaupunkikonsernin toimintakulttuurin ja johtamisen kehittäminen se kä kaupungin imagon kirkastaminen - Hallintosäännön ja johtajasopimuksen mukaiset tehtävät. Toimivalta, johon päätös perustuu Hallintosääntö 25: Kaupunginhallitus johtaa kaupunkikonsernia ja kaupunginstrategista kehittämistä, elinkeinopolitiikkaa sekä kau pungin taloutta ja hallintoa. Ehdotus Kaupunginhallituksen puheenjohtajan ehdotus Kaupunginhallitus hyväksyy esittelytekstissä kuvatut tavoitteet kaupunginjohtajan toiminnan tavoitteiksi vuodelle 2021.

9 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Päätös Ehdotus hyväksyttiin. Merkittiin, että kaupunginjohtaja Hanna Helaste esteellisenä ei osallistunut asian käsittelyyn ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

10 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Jämsän pääkirjasto / sijoituspaikka 667/ /2018 Khall Valmistelija: talousjohtaja Ari Luostarinen, puh Jämsän pääkirjasto on siirtynyt syksyllä 2015 Jämsänkosken vi rasto ta lol le. Kaupunginvaltuusto päätti talousarvion hyväksymisen yhtey des sä , että:" Nykyaikaisen kirjasto- mo ni toi mi tilan suunnittelu toteutetaan uudisrakentamisena Seppolan koulun ton til le. Tontille tulee myös muuta rakennuskantaa. Alustava laajuus kai kil le tiloille on m². Ajatuksena pääkirjastohankkeen toteutuksessa Seppolan koulun ton til le oli, että kirjastokokonaisuuden yhteyteen saataisiin to teu tettua merkittävä rakennusmassa, jolloin koulun tontin rakentumisella ja kirjaston sijoittumisella siihen olisi merkittävä vaikutus kau pun ki kuvaan ja kaupungin liiketoiminnallisen potentiaalin hyödyntämiseen. Yk sis tään kirjasto kyseiselle alueelle tai yhdelle 3 tontista to teu tet tuna vie kaupungin keskustan paraatipaikan tonttimaata ja tuhlaa raken nus oi keut ta. Kaupunginhallituksen hyväksymän tilaohjelman mukai ses ti suunnittelun lähtökohdaksi vakiintui m2 yhtenäinen ko ko nai suus. Toteutettavaan kokonaisuuteen on tarkoitus sijoittaa pää kir jas ton toimintojen lisäksi nuorisotila sekä kaupungin neuvonta. Hank keen laajentumisen syynä oli osin yhteishankkeessa kaupungin kump pa ni na olleen WasaGroup Oy:n riskien vähentäminen osoi tetun tontin 1 toteutuksesta. Neuvottelut WasaGroupin kanssa päät tyivät kuitenkin (KH 283) ja hankkeen valmistelua pää tettiin jatkaa kaupungin omana työnä tai erillisen kiinteistöyhtiön pohjal ta. Pääkirjastoratkaisua alettiin pohtia myös sijoitettuna johonkin jo olemas sa olevaan kiinteistöön, kun kiinteistöjen omistajat pystyvät tarjoa maan toimintojen edellyttämät m2 yhtenäistä tilaa ja kiinteis tön kantavuus on riittävä kirjastolle. Yhdeksi to teut ta mis vaih to ehdok si valikoituivat kartoituksen pohjalta Jämsän Foorumin tilat. Jatkovalmistelua linjaava vertailu tehtiin kaupunginhallituksessa kolmen toteuttamisvaihtoehdon pohjalta. A Pääkirjasto toteutetaan Jämsän Foorumiin vuokratiloihin B Pääkirjasto toteutetaan kilpailutettavana uu dis ra ken ta mis kohtee na Seppolan koulun tontille. Kaupungin toiminta tapahtuu vuok ra ti lois sa, kaksitasoratkaisuna C Pääkirjasto toteutetaan kaupungin omana ra ken ta mis hank keena

11 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus päätti, että hankkeen jatkovalmistelua jatketaan vaih to eh to A:n mukaisesti: pääkirjasto toteutetaan Jämsän Foo rumin vuokratiloihin. Valmistelussa tuli huomioida ne edellytykset, jotka sivistyslautakunta oli lausunnossaan todennut. Sivistyslautakunnan asettamat edellytykset Yleiset edellytykset 1. Pääkirjastosta yhteinen kokoontumispaikka ja olkkari 2. Toimintojen sijoittaminen yhteen tasoon, mikä mahdollistaa hen ki lös tön yhteiskäytön, uudenlaiset tehtävänkuvat ja toi minnan tehostamisen 3. Tilaratkaisu joka mahdollistaa pop up tapahtumatuotannon 4. Pitkälle tulevaisuuteen kantava terveellinen ja turvallinen ti la ratkai su Foorumin vaihtoehtoa koskevat erityiset edellytykset 1. Käytettävissä tulee olla samantasoiset ja riittävät tutkimukset ja nii den tulokset sisäilma-asioista kuin mitä kaupunki edellyttää omil ta kiinteistöiltään 2. Mikäli tutkimuksissa ilmenee toimenpiteitä vaativaa, tulee se huo mioi da aikataulussa ja vuokratasossa 3. Tilat tulee kunnostaa käyttötarkoitustaan vastaavaksi 4. Omatoimikirjastokonsepti ja sen toteuttamisen vaikutukset tulee huo mioi da 5. Nuorisotilan aukioloajat ja vaikutukset tulee huomioida 6. Aulatilan valvontavastuut ja siitä aiheutuvat kustannukset tulee ol la tiedossa ja sovittuna. Kirjastotyöryhmä on jatkanut selvitystyötä Jämsän Foorumin so vel tuvuu des ta pääkirjastoksi huomioon ottaen em. edellytykset. Sivistyslautakunta on ottanut kantaa pääkirjaston sijaintiin ko koukses saan ( 109/2020) on esityslistan liitteenä. Samoin esi tys lis tan liitteenä on teknisen lautakunnan päätös 146. Päätökset sisältävät lautakuntien arvioinnin si joit tu mis vaih to ehto jen hyvistä ja huonoista puolista sekä riskeistä.teknisen lau ta kunnan päätöksessä on otettu myös kantaa keskustan kaupunkikuvaan se kä elinvoimaan mm. seuraavasti: Jos päädytään pääkirjaston toteuttamiseen Seppolan koulun tontille on kaavamuutoksen osalta peruutettava takaisin luonnosvaiheeseen tai vaihtoehtoisesti harkittava, että käynnistetään kaavahanke, jossa kä si tel lään isompi aluekokonaisuus, johon kuuluisi Seppolan koulun tont ti, entisten lukion ja pääkirjaston alue sekä maauimalan alue. Näin saataisiin kerralla isomman alueen tuleva maankäyttö ja alueen toimintojen järkevä yhteensovittaminen selvitettyä. Kaa va proses sil le on varattava noin vuoden valmisteluaika.

12 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Kaavaehdotuksessa pääkirjaston vaatima tila suunniteltiin sisältyvän isom paan IV-kerroksiseen rakennusmassaan nykyisten Kes kus kadun ja Koulutien kulmaukseen. Kaavaratkaisulla pyrittiin hyö dyn tämään mahdollisimman tehokkaasti keskeisellä paikalla sijaitsevan kort te lin potentiaali. Isommalla rakennusmassalla saadaan myös kau pun ki ku val li ses ta näkökulmasta näyttävämpi ratkaisu aikaiseksi kau pun gin keskustaan. Pelkästään m2 kokoisen rakennuksen to teut ta mi nen I-kerrosratkaisuna kaupungin omistamalle arvotontille ei kaavoituksen näkökulmasta ole perusteltua. Seppolan koulun tontti, entisten lukion ja pääkirjaston alue sekä maa ui ma lan alue yhdessä muodostavat käyntikortin, jonka idän suun nas ta tulevat näkevät ensimmäisenä keskustaan saapuessa. Maa ui ma lan alueesta on muodostunut laadukas ja suosittu ul koi lualue ja em. mainitun aluekokonaisuuden loppuosan suunnitteluun ja to teu tuk seen tulisi edelleen kiinnittää erityistä huomioita. Pääkirjaston sijoittumisella Foorumin olemassa oleviin tiloihin ei ole mer kit tä viä vaikutuksia kaavoitukseen tai kaupunkikuvaan. Tyhjillään ole vien tilojen käyttöönotolla on positiivisia vaikutuksia kau pun ki kuvaan, kun vuokranantajalla on intressejä pitää rakennuksen julkisivu asian mu kai ses sa kunnossa, kun valtaosa tiloista on käytössä. Fooru min tilat sijaitsevat Seppolan ytimessä toria vastapäätä, pää kir jaston sijoittuminen tiloihin elävöittäisi keskustaa positiivisella tavalla. Kir jas ton käytössä olisi myös riittävästi valmista pysäköintitilaa osoitet ta vis sa. Teknisen lautakunnan mielestä toteutusvaihtoehdosta riippumatta kir jas ton siirtäminen Jämsän keskustaajamaan lisää keskustan kaupal lis ta potentiaalia merkittävästi. Toteutus Foorumin kiinteistöön pää kir jas to han ke lisäisi Foorumin ja muun ydinkeskustan kaupallista po ten ti aa lia erityisesti torin ympäristössä.kun taas Seppolan koulun ton til le kirjaston sijoittelu muuttaisi keskustan painopistettä siten, että kaupallinen potentiaali kasvaisi erityisesti Keskuskadun Maak kulan puoleisessa päässä. Kaupunginhallituksen, sivistyslautakunnan ja teknisen lautakunnan yh tei nen iltakoulu järjestettiin Foorumin tiloissa. Vahanen Oy:n asiantuntija Reino Hiltunen esitteli tarkastusten ja tut ki mus ten tuloksia kaupunginhallitukselle, sivistyslautakunnalle ja tek ni sel le lautakunnalle. Tiivistelmä Teams-kokouksessa esitetystä ja palaverissa esille nousseista asioista on esityslistan liitteenä. Jämsän kaupungin sisäilmatyöryhmällä on ollut käytössä Business Net work Oy:n tilaamat selvitykset. Esityslistan liitteenä olevassa sisä il ma työ ryh män lausunnossa todetaan mm.:

13 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus "Esitetyn tutkimusmateriaalin perusteella tilan perusrakenteet ovat tur val li set. Työryhmä suosittelee, että jatkotoimenpiteet toteutetaan suun ni tel mien mukaisesti. Tiivistykset on syytä varmistaa merk ki aine mit tauk sel la. Työryhmän mielestä Taikavakan tiloja tai käytävän "lasikoppeja" ei ole syytä erikseen tutkia, koska kuuluvat kiinteästi muuhun tilaan. Korjausten jälkeisten tutkimusten tekemiseen suositellaan ser ti fioitua rakennusterveysasiantuntijaa. Työryhmän mielestä on mahdollista, että sisäilman epäpuhtauksille al tis tu nut työntekijä saa oireita tiloissa erittäin pienistäkin pi toi suuksis ta. Sairastumisen riskiä ei nähdä todennäköisenä. Sisäilmatyöryhmän mielestä kirjaston, nuorisotilojen sekä neu vonnan sijoittuminen Forumin tiloihin on mahdollista hyvällä suun nit te lulla, huolellisella korjaamisella ja rakentavalla vuorovaikutuksella käyttä jien kanssa." Sivistyslautakunnan lausunnon pääkohdat ( 109/2020): - Kirjasto- ja nuorisopalvelut ovat keskeisiä kunnan tehtäviin kuulu via pal ve lu ja myös tulevaisuudessa. - Tilojen terveellisyys ja turvallisuus ovat peruslähtökohtia. - Hankkeen toteuttaminen kaupunginvaltuuston mu kai ses ti kaupungin toimiessa rakennuttajana ja kiinteistön omis ta ja na on olemassa olevilla tiedoilla edelleen to teu tus kelpoi nen. Uudisrakentamisessa toiminnallinen suunnittelu on perus ase tel mal taan yksinkertaisempaa ja helpompaa. Hankkeen heik kou det liittyvät toteutusaikatauluun ja talouteen. Tilat ovat käy tet tä vis sä aikaisintaan syksyllä Kun tilojen käyttöä ajatel laan esim. 30 vuoden aikaikkunassa, asettuu to teu tus ai ka taulu oikeisiin kehyksiin. - Toimimalla Vahanen Oy:n tiivistelmän ( ) kohdan 5 (jat ko toi men pi de-eh do tuk sia) ja kaupungin sisäilmatyöryhmän lausunnon mukaisesti pää kir jas to-nuo ri so ti la-neuvon ta kokonaisuus voidaan toteuttaa Forumin tiloihin. - Hankkeen puolesta puhuvat talousvaikutukset ja käyt töön ot toai ka tau lu. - Forumin tiloihin sijoittumisessa tulee ottaa huomioon ne seikat, jot ka on esitetty päätöksen seliteosan +- -taulukossa. Saatujen tie to jen perusteella suunnittelu on edennyt käyttäjien toiveita huo mioi den. - Sivistyslautakunta korostaa, että hanke tulee aikatauluttaa ja että suunnittelulle, korjauksille, toteutukselle ja tuuletukselle va rataan riittävästi aikaa.

14 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että urakka-aluet ta laajennetaan luonnoksesta 1.0 laskettuna + 52,5m2 (täs mäl li nen,virallinen neliömäärä ei ole tiedossa). Tuolloin urak ka-alu ee seen liitetään neljä Forumin aula-alueen reunaan si joit tu vaa pientä sisäikkunallista liiketilaa. - Sivistyslautakunta esittää, että muutosta aiheutuva arvioitu mää rä ra ha sisällytetään lisätalousarvioon, mikäli pää kir jasto-nuo ri so ti la-neu von ta hanke toteutetaan Forumin tiloihin ja to teu tus on vuoden 2021 aikana. Teknisen lautakunnan lausunto (tekla 146/2020) on ko ko nai suu tena esityslistan liitteenä. Pääasiat lausunnosta seuraavasti: - Valmistelun pohjalta pääkirjaston sijoittaminen Jämsän Foo rumiin on toteuttamiskelpoinen vaihtoehto sivistyslautakunnan aset ta mien reunaehtojen mukaisesti. - Hanke on mahdollista toteuttaa myös siten, että pääkirjasto sijoit tuu kaupungin itsensä toteuttamaan uudisrakennukseen. - Mikäli toteuttamisen tavaksi valitaan uudisrakentaminen, tulee kir jas ton sijoittaminen Seppolan koulun tontille tai sen lä hi alueel le ratkaista uudelleen huomioiden kaupunkikuvaan ja kau palli sen potentiaalin hyödyntämiseen liittyvät näkökulmat. - Vuokraratkaisussa sitoudutaan korkeintaan 10 vuoden vuok raso pi muk seen ja vuokran pitää oleellisesti alentua. - Forumin tilan vuokran ehtona tulisi myös olla sisäilmaongelman koh da tes sa välitön purkupykälä. Pääkirjastohankeen taloudelliset vaikutukset eri vaihtoehdoissa HP Crea Oy:ltä on tilattu uudisrakennuksen kustannusarvio, jossa ei ole huomioitu tontin hankinnan ja erottamisen kustannuksia, lii kenne aluei ta, mahdollisia kaavamuutoksia, rahoituksen kustannuksia eikä toimintavarusteiden kustannuksia. Kirjasto-nuorisotila-neuvonnan pin ta-ala on kustannusarviossa m2, minkä lisäksi laskennassa on huomioitu, että uudisrakennukseen tulee rakentaa 256 m2 lii kenne- ja teknisiä tiloja. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on (alv 0%). Kun saatuun kustannusarvioon lisätään tontin kustannukset, poh jarat kai sun lisätyöt, liittymismaksut, parkkipaikkojen laajennukset, liitty mät, invaluiskat yms. kokonaishinta nousee euroon (alv 0 %). Investointikustannuksesta laskettu vuosipoisto (vaikutus tu loslas kel maan) on 30 vuoden poistoajalla euroa. Käyttökuluja li sää vä vaikutus rakennuksella on rahoituskuluineen vuositasolla noin euroa. Täten tuloslaskelmaan ja vuositulokseen vai kutus on euroa/vuosi menoja lisäävä.

15 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Forumin vuokratiloissa 10 vuoden sopimuksella vuokrat ja muut kiinteis tö kus tan nuk set ovat euroa/vuosi (alv 0%) ja 15 vuoden so pi muk sel la euroa/vuosi. Muiksi kuluiksi on tällöin laskettu 3 /m2 ja neliömääränä on käytetty 1.552,5 m2 sivistyslautakunnan esi tyk sen mukaisesti. Forumin vuokravaihtoehto on täten 10 vuoden so pi muk sel la noin euroa halvempi sopimusajalta ( /v), 15 vuoden sopimus euroa koko sopimuskaudelta ( /v). Kaupungin käytössä on vuokratiloja Talvialantiellä ja Keskuskatu 17:ssä. Sen lisäksi henkilöstöä työskentelee Kiinteistö Oy Jäm sänmä en tiloissa Kivikonttorilla. Kiinteistökustannuksia maksetaan konser nin ulkopuolelle noin euroa/vuosi, kaikkiaan väistötilat kus tan ta vat euroa/vuosi. Kaupungin ulkopuolisilta vuok raamat toimistotiloista voitaisiin kokonaan luopua, kun toimistohenkilöt kes ki tet täi siin Kelhänkadun lisäksi kirjastona nykyisin toimivalle Jämsän kos ken entiselle kaupungintalolle. Tämä toisi kaupungille säästöä vuonna 2021 lopusta vuosikustannuksissa. Vertailussa säästö on huomioitava vuosina , jolloin valmistui rakennettava kir jas to. Sijoittumisia jatkojalostamalla on mahdollisuus päästä ratkai suun, jossa suurin osa Jämsän yrityskiinteistöjen tiloistakin saatai siin vapautettua yrityskäyttöön, niin kuin on ollut tarkoitus. Pääkirjasto Vuosikust. Forumin tilat vuokra Vuosikust. Edullisuus/ vuosi Rakentaminen vuosipoisto Sopimus 10 vuotta Kiinteistöhuolto ja lämmitys, rahoitus Kiinteistöhuolto Yhteensä Yhteensä Sopimus 15 vuotta Kiinteistöhuolto Yhteensä Toimitilasäästöt vuokrausvaihtoehdossa vähintään vuositasolla Vuosina 2022 ja 2024 enintään vuositasolla Muut tekijät Forumin vuokratiloihin sijoittuminen ei lisää ylläpidettävien tai huollet ta vien kiinteistöjen määrää. Tilojen vuokraaminen edellyttämään asian tun ti ja työ pa nos ta mm. sopimusvalmisteluun, so pi mus val vontaan ja katselmuksiin liittyen. Mikäli pääkirjastohanke päätetään toteuttaa omana ra ken ta mis hankkee na, edellyttää se yhdyskuntatoimelta toteutusvaiheessa työ panos ta hankesuunnitteluun, rakennesuunnitteluun, tilasuunnitteluun, kil pai lut ta mi seen ja valvontaan. Kiinteistömassan lisääminen edel lyttää kiinteistön kunnossapitoon, huoltamiseen ja korjaamiseen liit tyvien resurssien varaamista pitkäaikaisesti, joka saattaa vaikuttaa hen ki lös tö mää rään. Tätä ei ole huomioitu laskelmissa.

16 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Pääkirjaston pohjapiirustus on laadittu yhteistyössä käyttäjien kanssa. Mikäli siihen esitetään muutoksia, jotka edellyttävät merkittäviä muu tos töi tä kiinteistössä, vaikuttaa se luonnollisesti lopulliseen hinta ta soon kummissakin vaihtoehdoissa. Toimivalta, johon päätös perustuu KuntaL 93; Jämsän kaupungin hallintosääntö 25, KV 51 / Taloussuunnitelma vuosille Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupun gin val tuus to hyväksyy Jämsän kaupungin pääkirjaston si joit ta misen laaditun pohjaratkaisun mukaisesti vuokratiloihin Forumin kiinteis töön. Yhdyskuntatoimi laatii vuokrasopimuksen toimitiloista 10 vuoden mää rä ajak si. Sopimuksessa huomioidaan mahdolliset kiinteistön riski te ki jät. Tilat pyritään saamaan käyttöön 10/2021 mennessä. Ko konai suu des ta laaditaan talousarvion muutos yhdessä muiden muutos ten kanssa kesäkuuhun 2021 mennessä. Päätös Keskustelun kuluessa Jukka Haaparanta esitti, että kir jas to-nuo ri soti la-neu von ta pis te tehdään aikaisemman kvalt ( ) pää tök sen mukaisesti uudisrakennuksena Seppolan koulun tontille. Esittelijä lisäsi päätösehdotukseen täsmennyksen, että vuok ra so pimuk sen hyväksyy kaupunginhallitus. Puheenjohtaja päätti keskustelun ja totesi, että Jukka Haaparannan esi tys tä ei ole kannatettu, joten se raukeaa. Kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupunginjohtajan ehdotuksen kokouk ses sa tekemällä täsmennyksellä, että vuokrasopimuksen hyväk syy kaupunginhallitus.

17 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Työohjelma I/ / /2020 Tekla Valmistelija: kaupungininsinööri Katja Rissanen, puh Kaupunginvaltuuston kokouksessaan hyväksymässä talous ar vios sa vuodelle 2021 on kiinteät rakenteet ja laitteet sekä puis tot, liikunta- ja leikkipaikat - määrärahat jaettu osin tarkkeneviin han ke ryh miin. Talousarvion investointiosa on tällä jaottelutasolla valtuus toon nähden sitova. Hankeryhmät muodostavat kokonaisuuden, jon ka yksityiskohtaisesta käytöstä päättää kaupunginhallitus kolman nes vuosittain hyväksyttävässä työohjelmassa. Vuoden 2021 ensimmäiseen työohjelmaan varataan määrärahat jo vuo den 2020 puolella alkaneisiin Satamatien sekä Palomäen alueen ka tu jen saneerauksiin. Lisäksi valmistellaan katujen pääl lys tys oh jelmaa. Katuvalaistuksen saneeraukseen varatulla määrärahalla valmis tel laan Elenia Oy:n kanssa toteutettavaa yhteisrakennushanketta Myl ly mäen alueella Jämsänkoskella. Pääväylien ympäristön pa ranta mi seen varatulla määrärahalla laaditaan suunnitelma Koskentiellä Sa ha ran nan ja Siltakadun välisellä osuudella olevan välikaistan kunnos ta mi sek si. Siltojen peruskorjaus - määrärahalla hankintaan sil tojen erityistarkastuksia. Koskentien valaistuksen saneerausta varten laa di taan suunnitelma. Himoshuipuntien kunnostamista ja kevyen liikenteen väylän ja valais tuk sen rakentamista varten laaditaan suunnitelmat. Hulevesiviemäreiden rakentaminen/ saneeraus etenee pääasiassa ka dun sa nee raus koh tei den yhteydessä. Leikkikenttien perusparantamiseen ja liikennepuiston leikkikentän pe rus kor jauk seen liittyviä hankintoja valmistellaan. Jämsäpuiston osal ta valmistellaan mm. skeittipaikan toteuttamista ja laaditaan täyden tä viä suunnitelmia Kaksoislammenpuiston alueelle. Paunun tennis ken tän ja tekojääradan kunnostamiseksi laaditaan suunnitelma. Jäm sän kos ken yhtenäiskoulun pihan alakentän toteutusta val mis tellaan. Liikuntapaikkojen valaistuksen uusimiseen varatulla mää rä rahal la laaditaan suunnitelmat Länkipohjan valaistusta reitistä ja Koskenpään kaukalon valaistuksesta. Satamat ja venerannat - määrärahalla laaditaan suunnitelma Län kipoh jan sataman ruoppauksesta ja Hulkkiossa tehdään pils si ve sipum pun asennus ja septin siirto.

18 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Ehdotus Elinvoimajohtaja: Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy työohjelman I/2021 ja antaa esitetyille uusille hankkeille aloitusluvan. Päätös Ehdotus hyväksyttiin. Khall Valmistelija: talousjohtaja Ari Luostarinen, puh Valmisteltu työohjelma I/2021 on kaupunginvaltuuston vahvistaman talousarvion mukainen. Toimivalta, johon päätös perustuu Hallintosääntö 25 Talousarvio vuodelle 2021, investointisuunnitelma ja talousarvion ja -suunnitelman sitovuusohjeet Ehdotus Kaupunginjohtaja Kaupunginhallitus hyväksyy työohjelman I/2021 ja antaa esitetyille uusille hankkeille aloitusluvan. Päätös Ehdotus hyväksyttiin. Liitteet 1 Työohjelma I/2021

19 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Himoksen lumivarman ladun rakentaminen 2418/ /2021 Khall Valmistelija: kaupungininsinööri Katja Rissanen, puh Himoksen lumivarma latu investointihankkeen avulla rakennetaan 1,7 km pitkä ja 8 metriä leveä edestakaisin hiihdettävä latupohja, lume tus put kis to ja ladun valaistus. Ensilumenlatu toimii talvisin hiih tola tu na, joka yhdistyy nykyiseen latupohjaan. Säilölumi tehdään talvella ja säilötään kesäksi purun alle lu men säi lömis pai kal le. Ensilumenladun lumivarmuutta parannetaan ra ken tamal la koko ladun matkalle lumetusputkisto ja veden syöttöä varten syöt tö ve si put ki. Hankkeen suunnittelussa on ollut vahvasti mukana paikallisten hiihto- ja muiden urheiluseurojen edustajia. Hankkeen toteuttaminen paran taa kin merkittävästi alueen urheiluseurojen toimintaympäristöä ja mah dol li suuk sia hyvinvointimatkailuun / lähialuematkailuun ko timaas sa. Hiihto on erittäin suosittu liikuntamuoto Jämsässä ja hankkeen myötä myös kuntohiihtäjien harrastusmahdollisuudet pa ra nevat. Investointi kasvattaa myös merkittävästi alueen vetovoimaa ja hou kut te lee hiihtäjiä Himokseen eteläisen Suomen kas vu kes kuk sista. Investoinnin myötä matkailukeskukseen rakentuu lo ka-mar raskuul le sekä maalis-huhtikuulle hiihtosesonki. Vaikutus talven hil jaisten aikojen majoitusliiketoimintaan arvioidaan olevan yli miljoona euroa, kerrannaisvaikutuksineen 1,5 2 kertainen. Myönteisten matkai lu vai ku tus ten lisäksi hankkeella on merkittäviä hy vin voin ti vai kutuk sia kuntalaisille. Hankkeen kustannusarvio on ,39 (alv 0 %), hankkeelle on haet tu ELY-keskukselta avustusta yleishyödyllisenä in ves toin ti hankkee na, ELY-keskus on tehnyt myönteisen avustuspäätöksen ja tukea hankkeelle on myönnetty ,50 euroa (Euroopan unionin osuus + valtion osuus). Hankkeen toteutusaika on Suunnitelmat on laadittu vuoden 2020 aikana ja ra kennus työt toteutetaan vuonna Hankkeen toteuttamiseen on varauduttu Jämsän kau pun gin val tuuston hyväksymässä talousarvioissa. Hankkeen toteutus on tarkoitus aloittaa tammikuun aikana säi lö lu mialu een rakentamisella. Säilölumialueen rakentamisella mah dol lis tetaan säilölumen tekeminen helmikuussa syksyn 2021 en si lu men latua varten. Muu hankkeen toteutus tapahtuu kesän 2021 aikana.

20 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Kaupunginhallitus Toimivalta, johon päätös perustuu Hallintosääntö 25 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi Keski-Suomen ELY-keskuksen Hi mok sen lumivarma latu - hankkeen tukipäätöksen ja antaa hankkeel le aloitusluvan. Päätös Ehdotus hyväksyttiin.

21 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle / Teknisen lautakunnan päätös / Oikaisuvaatimus / Tekninen lautakunta / Maanvuokrasopimus GRK Infra Oy 2295/ /2020 Tekla Valmistelija: elinvoimajohtaja Anna-Liisa Juurinen, puh Hämeenlinnan hallinto-oikeus on pyytänyt Jämsän kau pun gin hal litus ta hankkimaan hallinto-oikeuteen tehdyn valituksen johdosta tekni sen lautakunnan lausunnon asiassa: Jämsän tekninen lautakunta : Oikaisuvaatimus / Tekninen lautakunta / Maanvuokrasopimus / / Grk Infra Oy. Lau sunnos sa tulee antaa selostus asiasta ja vastata oikeudenkäynnin osapuo len esittämiin vaatimuksiin ja niiden perusteluihin sekä lausua esi te tys tä selvityksestä. Lausunnon jättämiseen on haettu ja myönnet ty jatkoaika asti. Selostus liittyen kaupungin vastineen antamiseen hallinto-oikeuteen teh dyn valituksen johdosta Tausta / Valituksenalainen päätös 1. Jämsän kaupungin tekninen lautakunta ( Kaupunki ) on päätök sel lä / Maanvuokrasopimus / /GRK Infra Oy päättänyt poistaa virheellisen pää tök sen sä ja ratkaista asian uudelleen. 2. Päätöksellä Kaupunki oli päättänyt vuokrata GRK Infra Oy:lle noin 5,55 hehtaarin määräalan tilasta (Peräläntaka) perustuen alueen voi mas sa olevan vyöhykehinnan mukaan arvioituun vuokratasoon (vyö hy kehin nan mukainen arvo , vuosivuokra 7,5 %). 3. Päätöksen jälkeen vuokratulle määräalalle on tee tet ty AKA-arviointi ulkopuolisella puolueettomalla auk to ri soidul la kiinteistöarvioitsijalla alueen markkinahintaisen vuok ra tason varmistamiseksi. 4. AKA-kiinteistöarvion ( ) mukaan alueen arvo on Päätöksen mukaan Kaupunki on todennut, että AKA-ar vi on osoittaman alhaisemman vuokrahinnan perusteella asi aan on tullut sellaista hallintolain 50 :n 4 kohdan tar koit tamaa uutta selvitystä, joka vaikuttaa vuokrauspäätökseen ja, jon ka perusteella asia voidaan ratkaista uudestaan asian omaisen eduksi.

22 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Päätöksellä Kaupunki on päättänyt vuokrata GRK Infra Oy:lle noin 5,55 hehtaarin määräalan tilasta (Peräläntaka) AKA-arvion mukaiseen ar vonmää ri tyk seen perustuvalla vuosittaisella perusvuokralla (mää rä alan arvo , vuosivuokra 7,5 %). 7. Teknisen lautakunnan varajäsen Joonas Valkeajärvi ( Hakija ) on esittänyt päätökseen vastaehdotuksen, että maan vuok ra so pi mus ta ei hyväksytä Kuntalain 130 :n vas taise na ja on ilmoittanut päätökseen pöytäkirjaan merkityn eriävän mielipiteen. Valitus ja hakemus; hakijan vaatimukset (v) 1. Hakija on tehnyt päätöksestä oi kai su vaa ti muksen Kaupungille, jonka Kaupunki on hylännyt päätöksellä Hakija on jättänyt Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle ( HAO ) Kuntalain 135 :n mukaisen kunnallisvalituksen, jossa Ha ki ja pyytää, että HAO kumoaa oikaisuvaatimusta koskevan pää tök sen ja ratkaisee päätöstä kos ke van oikaisuvaatimuksen Hakijan eduksi. Hakijan vaa timuk set perustuvat ymmärtääksemme Hakijan väitteeseen päätös tä rasittavista menettelyvirheistä perustuen seuraaviin seikkoi hin: (i) Hallintolain 50 :n soveltaminen täytäntöönpanokiellon alai se na olevaan päätökseen ei ole sallittua; päätöksen esit te ly teks tis sä ei mainita mihin Hallintolain 50 :n kohtaan aikaisemman päätöksen poistaminen perustuu (ii) päätöksestä tehdyn valituksen sisältöä ei ole annettu tiedoksi tekniselle lautakunnalle ennen uuden pää tök sen tekemistä, Kaupungin lausunto valituksesta on kä si tel ty (iii) päätöksen valmistelu ja käsittely on ollut puutteellinen; maan vuok ra so pi muk sen lunastushinta on määritelty vyöhy ke hin ta na; sopimuksen irtisanomisaika on koh tuut toman lyhyt (iv) tarjouskilpailua ei ole järjestetty, alueesta on tehty yksi arvio päätöksentekomenettely on ollut Kuntalain 83 vas tainen, AKA-arvio on kokonaisuudessaan salattu lau ta kunnal ta, lautakunnalle on esitetty arvion lopputulos mutta ei pe rus tei ta ja käytettyjä kauppahintoja, ja lautakunnalta on puut tu nut oleelliset tiedot päätöksentekoa varten (vi) tarkoituksenmukaisuusharkinta (vii) osa päätöksentekoon osallistuneista teknisen lau ta kunnan jäsenistä ovat olleet esteellisiä

23 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Hakija on lisäksi hakenut HAO:lta päätöksen täy tän töön pa no kiel toa maanvuokrausasian valmistelussa ja kä sit te lys sä tapahtuneiden puutteiden ja virheiden perusteella kun nes päätös on lainvoimaisesti ratkaistu 4. Lisäksi Hakija vaatii HAO:a velvoittamaan Kaupungin kor vaamaan Hakijan kohtuulliset oikeudenkäyntikulut 500 :lla. Hakijan väitteet menettelyvirheistä päätöksenteossa Seuraavassa otetaan kantaa Hakijan hakemuksessaan esittämiin väit tei siin ja seikkoihin kunnallisvalituksen ja täy tän töön pa no kiel toha ke muk sen perusteltavuuden näkökulmasta päätöksen poistaminen Hallintolain 50 :n no jalla (i) Päätöksen esittelytekstissä on ni menomai ses ti todettu, että päätöksen pois tami nen perustuu Hallintolain 50 4 kohdan mukaisesti asias sa saatuun uuteen selvitykseen, joka vaikuttaa pää tök seen. (ii) Päätöksen mukainen vuokra on arvioitu alu een voimassa olevan vyöhykehinnan mukaan. (iii) Vyöhykehinnoittelun käyttäminen markkinaehtoisen hinnan määrittäjänä tulee arvioida ottaen huomioon muun muas sa se, onko vahvistetut aluehinnat huomioineet riittä väs sä määrin myös ko vuokrakohteen eri kois olo suhteet (liiketilat, mahdollinen muu toiminta kuin asun to raken ta mi nen) ja onko vahvistetulla kaavamuutoksella vaiku tus ta hinnoitteluun. (iv) Kaupungin päätöksen jälkeen mää rä alalle on teetetty AKA-arviointi alueen markkinahintaisen vuok ra ta son varmistamiseksi, jonka Kaupunki on to dennut tarpeelliseksi varmistuakseen siitä, että alue vuok rataan markkinaehtoisella vuokratasolla ja vuokraukseen ei sisälly EU:n valtiontukisäännöksen mukaista pii lo tukea. (v) valmistuneen AKA-arvion mukaan alueen arvo on , mikä on päätöksen vuok ra hin taa alhaisempi, ja tämän huomioiden Kaupunki on hallintolain 50 :n 4 kohdan nojalla päättänyt rat kaista asian uudestaan asianomaisen eduksi. (vi) Hallintolain 52 1 momentin perusteella viranomainen kä sit te lee korjaamisasian omasta aloitteestaan ja 52 2 mo men tin mukaan asiavirheen korjaaminen edellyttää, et tä asia käsitellään uudelleen ja asiassa annetaan uusi pää tös.

24 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus (vii) Hallintolain 53 2 momentin mukaisesti, jos kor jat tavaan päätökseen on haettu oikaisua, muutosta tai siitä on vireillä erikseen säädetty menettely, korjaamisasian kä si tel tä väk si ottamisesta on ilmoitettava ja siinä tehty pää tös toimitettava tälle viranomaiselle. (viii) Hallituksen esityksessä hallintolain muuttamisesta (226/2009) on todettu, että valituksen vireilläolo ei estä pää tök sen korjaamista hallintoviranomaisessa. (ix) (x) (xi) (xii) HE 226/2009, s. 61: Hallintoviranomainen voi suorittaa kor jauk sen silloinkin, kun päätöksestä on tehty oi kai suvaa ti mus muuhun kuten ylempään viranomaiseen. Korjaa mis asian käsiteltäväksi ottamisesta tulee hallintolain 53 :n 2 momentin mukaan kuitenkin ilmoittaa muu toksen ha ku viranomaiselle. Korjaamisasiassa tehty päätös on myös toimitettava tälle viranomaiselle. Jos muu toksen ha ki jal la ei ole enää oikeussuojan tarvetta, kor jaa minen voi johtaa oikaisuvaatimuksen tai valituksen rau keami seen. Edellä olevan perusteella, päätöksen esitte ly teks tis tä ilmenee käsityksemme mukaan yk si se lit teises ti, että aiemman päätöksen korjaaminen perustuu hal lin to lain 50 4 kohtaan. Edellä olevan perusteella näkemyksemme on, että päätök ses tä vireillä ollut valitus ja täy täntöön pa no kiel to ei ole estänyt päätöksen poistamista ja asian ratkaisemista hallintolain 50 4 kohdan nojalla uudes taan. Kaupunki on lautakunnassa käsitellyssä lausun nos saan ilmoittanut hallinto-oikeudelle päätöksen pois ta mi ses ta ja ratkaisemisesta uudelleen, ja koska vali tuk sen alai nen päätös on poistettu, päätöksestä hal linto-oi keu del le tehty valitus on käsityksemme mukaan jäänyt sillensä. Päätöksen maanvuokrasopimuksen täytän töön pa non osalta Kaupunki odottaa HAO:n päätöstä asias sa päätöksestä tehdyn valituksen antaminen tiedok si tekniselle lautakunnalle (i) Hallituksen esityksessä hallintolain muuttamisesta (226/2009) todetaan, että muutoksenhaun ja päätöksen kor jaa mi sen suhteesta ei ole säädetty erikseen. Kuten edel lä todettu, hallintolain 53 2 momentin mukaisesti, jos korjattavaan päätökseen on haettu oikaisua, muu tosta tai siitä on vireillä erikseen säädetty menettely, kor jaamis asian käsiteltäväksi ottamisesta on ilmoitettava ja siinä tehty päätös toimitettava tälle viranomaiselle.

25 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus (ii) (iii) Kaupungin lausunto päätöksen va li tukses ta on käsitelty teknisessä lautakunnassa Kau pun ki on lautakunnassa käsitellyssä lausun nos saan ilmoittanut hallinto-oikeudelle päätöksen pois ta mi ses ta ja ratkaisemisesta uudelleen, ja koska va lituk sen alai nen päätös on poistettu, päätöksestä hal linto-oi keu del le tehty valitus on käsityksemme mukaan jäänyt sillensä. Näkemyksemme mukaan, Kaupunki on siten toiminut päätöksen valituksen käsittelyn osalta hal lin to lain edellyttämällä tavalla, eikä estettä asian uudel leen käsittelylle ole ollut. 3. Päätöksen valmistelu (i) Hakija on esittänyt, että maanvuokrasopimuksessa lu nastus hin ta on määritelty vyöhykehintana ja että sopimuksen ir ti sa no mis ai ka on kohtuuttoman lyhyt. (ii) Lunastushinnan määrittelyn osalta toteamme, että vyö hyke hin ta perustuu myös AKA-arvioitsijan tekemään ar vioon. Edelleen asiassa ei ole merkitystä sillä, onko vyö hyke hin ta sopimuksesta päätettäessä ollut voimassa vai ei. Mah dol li nen lunastus toteutuu tulevaisuudessa ja so pimuk sen tarkoituksena on nimenomaisesti se, että alue on mah dol lis ta lunastaa lunastushetkellä voimassa olevaan käy pään arvoon, joka luonnollisestikin osoittaa käyvän arvon lunastushetkellä luotettavammin kuin sopimuksen teko het kel lä tehty arvio. Sopimusehdolla on pyritty ai noastaan varmistamaan se, että lunastustilanteessakin pys tytään varmistumaan siitä, ettei luovutus sisällä kiellettyä val tion tu kea. Todettakoon, että sopimuksessa on kir joitus vir he siltä osin kuin siinä viitataan vyöhykehintaan. Tar koi tuk se na on, että kyseessä on kuntalain 130 :n tarkoit ta mal la tavalla arvioitu kohteen käypä arvo. (iii) Sopimuksen irtisanomisen osalta todettakoon, että ir ti sano mis ai ka on kohtuullinen ja varsin tavanomainen. Laissa ei määritetä maanvuokrasopimusten irtisanomisaikaa, ja ir ti sa no mis ai ka arvioidaan kulloinkin yk sit täis ta pauk sittain. Selvää on, että irtisanomisaika ei ole millään pe rusteel la lainsäädännön vastainen. 4. Kuntalaki 130, AKA-arvion riittävyys (i) Kuntalain 130 :n 2 momentin perusteella kunta voi antaa vuokralle vähintään kymmeneksi vuodeksi omis taman sa kiinteistön ilman kuntalain 130 :n 1 momentin mu kais ta tarjouskilpailua edellyttäen, että puolueeton arvioi ja on arvioinut kiinteistön markkina-arvon tai mark kina pe rus tei sen vuokratason.

26 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus (ii) (iii) (iv) Kuntalain 130 :n mukaisesti riippumattoman arvioitsijan te ke mä AKA-arvio on siten yleiselle tarjouskilpailulle vaihto eh toi nen tapa osoittaa kiinteistön markkinahinta. Hallituksen esityksessä kuntalaiksi (268/2014) 130 :n pe rus te luis sa todetaan: HE 268/2014, s. 233: Käytännössä ongelmallista saattaa ol la sellaisten kiinteistöjen arvonmääritys, joita on harvoin mark ki noil la tarjolla, jotka sisältävät vain tietylle alalle sovel tu via laitteita ja joille ei ole useita halukkaita ostajia tai vuok raa jia. Tällaisissa käytännön tilanteissa voi olla tarkoi tuk sen mu kais ta pyytää useamman asiantuntijan lausun to. Arvioiden ollessa ristiriitaisia, markkina-arvoksi voitai siin katsoa asiantuntijoiden arvioiden keskiarvo. Jos käy te tään keskiarvoa, yhtenä keskiarvon perustana käytet tä vä nä arviona voidaan käyttää kunnan omaa käsitystä mark ki na eh toi ses ta tasosta. Kuntalain 130 :n perusteella on näkemyksemme mukaan selvää, että tarjouskilpailua ei edellytetä ja AKA-arvio ta voidaan käyttää kilpailutuksen vaihtoehtona. Kun talain sanamuodon mukaan on selvää, että yhden asiantun ti jan lausunto on riittävä. Hallituksen esitöidenkään perus teel la useamman asiantuntijan lausunnon pyy tä mi selle ei käsityksemme mukaan myöskään ole ehdotonta vaa ti mus ta siinäkään tapauksessa, että luovutettava alue oli si erityislaatuinen hallituksen esityksessä todetuin tavoin. 5. Kuntalain 83, AKA-arvion salassapito (i) Hakijan väittämän mukaan päätöksessä nou da tet tu päätöksentekomenettely on ollut kuntalain 83 :n vastainen koska lautakunnan AKA-arvio ei ole ollut esi tys lis tal la, arvio on kokonaisuudessaan salattu lau takun nal ta, lautakunnalle on esitetty arvion lopputulos, mut ta ei perusteita ja käytettyjä kauppahintoja, ja lau takun nal ta on puuttunut oleelliset tiedot päätöksentekoa var ten. (ii) Edellä esitetyn mukaisesti AKA-arvio on tehty en nen päätöstä (iii) AKA-arvion antanut asiantuntija on ilmoittanut arviokirjan ole van salassa pidettävä asiakirja. (iv) Kuntalain 83 :n perusteella luottamushenkilöllä on oikeus saada kunnan viranomaisilta tietoja, joita hän toimes saan pitää tarpeellisina ja jotka viranomaisten toi minnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 6 ja 7 :n mukaan eivät ole vielä julkisia, jollei salassapitoa koskevista sään nök sis tä muuta johdu.

27 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus (v) Arviokirja on kuntalain 130 :n 2 momentissa tarkoitettu puo lu eet to man arvioijan arvio kiinteistön mark ki na-ar vosta. Arviointimenettelyn tarkoituksena on varmistaa, että ilman tarjouskilpailua tapahtuviin kunnan omistamien kiinteis tö jen luovutuksiin ei sisälly kiellettyä valtiontukea. (vi) Arvion lopputulos on selostettu päätöksen esit te ly teks tis sä ja arviokirja on ollut käytettävissä päätök sen teon yhteydessä teknisen lautakunnan ko kous käsit te lys sä, jolloin lautakunnan jäsenillä on ollut mah dol lisuus tutustua siihen. 6. Tarkoituksenmukaisuusharkinta ja hyvän hallinnon periaatteet (i) Lainsäädäntö ei kiellä maanvuokrasopimuksen laatimista yh den oikeushenkilön kanssa ilman tarjouskilpailua. Myös kuntalain 130 tämän selvästi mahdollistaa. Selvää on, että kunnalla on laaja harkintavalta kiinteistöjen luo vu tuk sis sa tai niiden vuokrauksissa. Menettely va litaan yksittäistapauksittain. Tässä tapauksessa maa-alue on vuokrattu alueella toimintaa harjoittavalle yhtiölle. Tällöin avoimen kilpailutuksen järjestäminen voi olla kunnan te hok kaan ja tarkoituksenmukaisen maapolitiikan edis tämi sen näkökulmasta jopa epätarkoituksenmukaista. Maan vuok ra so pi mus on laadittu kuntalain ni men omaises ti sallimassa menettelyssä ja sen ehdot ovat ta vanomai set maanvuokrasopimuksen ehdot. Hakija ei ole tuo nut valituksessaan ilmi mitään konkreettisia seikkoja, joi den vuoksi kunta olisi ylittänyt harkintavaltansa taikka toi mi nut hyvän hallinnon periaatteiden vastaisesti päättäes sään maanvuokrasopimuksesta 7. Esteellisyys (i) Hakija on esittänyt, että päätöksen tar koitta man asian päätöksentekoon osallistuneista teknisen lau ta kun nan jäsenistä lautakunnan puheenjohtaja Jouni Ko ti aho sekä Hakija itse ovat esteellisinä osallistuneet asian käsittelyyn lautakunnan kokouksissa , , ,, , se kä (Kotiaho) sekä (Haki ja) käsittelyyn. (ii) Lautakunnan puheenjohtaja Jouni Kotiaho on Hakijan mu kaan ollut esteellinen yksityisenä elin kei non har joit ta jana harjoittamansa ammattimaisen autoliikenteen ja ko neura koin nin perusteella, jolle toiminnalle Hakijan mukaan maan vuok ra so pi muk sen tekemisestä on odotettavissa hyö tyä päätöksen tarkoittaman maanvuokrasopimuksen te ke mi ses tä.

28 Jämsän kaupunki Pöytäkirja 1/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus (iii) (iv) (v) (vi) Oman esteellisyytensä osalta Hakija viittaa päätökseen tekemäänsä valitukseen, jonka johdosta lau ta kun nan puheenjohtajan olisi Hakijan käsityksen mukaan tullut huomioida Hakijan mahdollinen esteellisyys. Lautakunnan puheenjohtajan Jouni Kotiahon väitetyn esteel li syy den osalta toteamme, että Hakija ei ole tuonut va li tuk ses saan ilmi mitään konkreettisia seikkoja, joiden vuok si Kotiaho olisi tullut katsoa esteelliseksi päät täessään maanvuokrasopimuksesta. Hakijan oman mahdollisen esteellisyyden osalta to teamme, että esteellisyyden ilmoittaminen, arviointi ja ratkaisu kuu lu vat ensisijaisesti asianomaiselle henkilölle itselleen. Epä var mas sa tapauksessa esteellisen henkilön on parem pi olla ottamatta osaa asian käsittelyyn. Henkilö, joka tie tää olevansa esteellinen tai on epävarma omasta esteel li syy des tään, on kuntalain 97 :n mukaisesti itse ilmoi tet ta va asiasta sekä esitettävä toimielimelle sel vi tyksen asian arviointiin vaikuttavista seikoista. Valittaja tai oikaisuvaatimuksen tekijä on asianosainen ja si ten esteellinen muutoksenhakuasiansa käsittelyssä. Hal li tuk sen esityksessä hallintolaiksi (72/2002), s. 88 on kui ten kin todettu, että oikaisuvaatimuksen käsittelyn on kat sot tu olevan muutoksenhausta erillistä viranomaisen it se oi kai sua eli saman asian jatkokäsittelyä. Hallituksen esi tyk sen mukaan oikeuskäytännössä on lähdetty siitä, ett ei virkamiehen osallistuminen asian aikaisempaan käsit te lyyn sinällään johda esteellisyyteen oi kai su vai heessa. Tällä perusteella katsomme, että hakijan osal lis tu minen valituksenalaisen päätöksen poistamiseen ja rat kaise mi seen uudelleen viranomaisen itseoikaisuna ei voida kat soa sellaiseksi muutoksenhakuasian käsittelyksi, jonka perusteella Hakija olisi tullut katsoa esteelliseksi. Edellä esitetyillä perusteilla katsomme, että valitus ja täy tän töön pano kiel to ha ke mus tulisi hylätä. Maanvuokrasopimusta päätettäessä on noudatettu kuntalain 130 :ää ja päätöksessä on suljettu pois val tion tuen mahdollisuus. Edelleen kuntalaki mahdollistaa, että alue luo vu te taan ilman kilpailutusta. Päätetty maanvuokrasopimus on ehdoil taan hyvin tavanomainen. Menettely ei muutoinkaan ole ollut kun ta lain taikka sen periaatteiden vastainen. Toimivalta, johon päätös perustuu Jämsän kaupungin hallintösääntö 26 Lautakuntien ja lii ke lai tos ten joh to kun tien tehtävät ja yleinen toimivalta

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 38 12.02.2018 Kaupunginhallitus 65 06.03.2018 Kaupunginhallitus 88 26.03.2018 Kaupunginvaltuusto 24 26.03.2018 Kuntalain 85.2 :n mukaisten selitysten vaatiminen / jatkotoimenpiteet 2089/03.06.00/2018

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03.

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03. Tekninen lautakunta 122 22.11.2018 Kaupunginhallitus 253 03.12.2018 Kaupunginvaltuusto 5 18.03.2019 Hulevesitaksa 1099/10.03.01/2018 Tekla 22.11.2018 122 Valmistelija: kaupungininsinööri Katja Rissanen

Lisätiedot

Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale

Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale Kaupunginhallitus 258 20.10.2014 Kaupunginhallitus 294 07.12.2015 Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale 141/522/2013 Kaupunginhallitus 20.10.2014 258 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Selitykset esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä.

Selitykset esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä. Kunnanhallitus 162 26.05.2016 Kunnanvaltuusto 40 20.06.2016 Kunnanhallitus 237 16.08.2016 Kunnanvaltuusto 54 29.08.2016 Korkeimman hallinto-oikeuden tiedoksianto kunnanvaltuustolle Anna Mäkelän ja Inkeri

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus 86 18.04.2017 Kaupunginhallitus 121 15.05.2017 Kaupunginhallitus 157 05.06.2017 KAUPUNGINJOHTAJAN VIRAN VAALI 171/00.02.022/2017 Kh 18.04.2017 86 Kaupunginjohtajan virka jää avoimeksi

Lisätiedot

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi Hallitus 87 16.06.2017 VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN RAJOJEN MUUTTAMINEN Hallitus 87 Esittelijä Toimitusjohtaja Raimo Inkinen Valmistelija Johtava lakimies Sari Forsström, p. 050 463 1667 Ehdotuksen perustelut

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.09.2017 16:30-16:37 Paikka Ruoveden kunnantalon kahvihuone Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 42 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Kuntayhtymänjohtajan esitys:

Kuntayhtymänjohtajan esitys: Kunnanhallitus 389 08.12.2014 Valtuusto 93 17.12.2014 n talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 50/02.02.00/2014 OmOhj 23 Hyvinvointikuntayhtymään on laadittu palvelurakenteen kehittämissuunnitelma

Lisätiedot

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015 Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 KHALL 88 Hallintojohtaja Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Kunnanhallitus 96 16.03.2015 Kunnanhallitus 106 30.03.2015

Kunnanhallitus 96 16.03.2015 Kunnanhallitus 106 30.03.2015 Kunnanhallitus 96 16.03.2015 Kunnanhallitus 106 30.03.2015 Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Yrityksen vaatimus oikeudellinen asiantuntija Pertti Eilavaaran laskussa mainittujen asiakirjojen luovuttamisesta

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 108 15.09.2016 KAUPUNGINHALLITUS 386 03.10.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 147 12.12.2016 Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1327/10.1000.100001/2016

Lisätiedot

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl.

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl. RAKENNETUN 107 25.09.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 334 01.10.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 130 29.10.2018 Omakoti- ja rivitalotonttien alemyyntikampanja 631/10.1003.100303/2018 RAKYMP 107 Raahen

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Puheenjohtajiston työryhmä 6 15.02.2017 Kaupunginhallitus 3 20.02.2017 Kaupunginhallitus 3 10.04.2017 Kaupunginhallitus 5 26.06.2017 Vaihto määräalat tiloista 408-404-11-199, 408-404-8-98, 408-404-9-240

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus koskien kaupunginhallituksen päätöstä

Oikaisuvaatimus koskien kaupunginhallituksen päätöstä KAUPUNGINHALLITUS 89 18.03.2019 KAUPUNGINHALLITUS 107 25.03.2019 Oikaisuvaatimus koskien kaupunginhallituksen 4.2.2019 38 päätöstä 87/11.1101.110101/2019 KH 89 Niilo Ojala on 25.2.2019 päivätyssä oikaisuvaatimuksessaan

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 41 Elinvoimajohtajan kuuleminen Sidonnaisuusilmoitukset Tiedoksi merkittävät asiat 7

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 41 Elinvoimajohtajan kuuleminen Sidonnaisuusilmoitukset Tiedoksi merkittävät asiat 7 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 16.10.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Elinvoimajohtajan kuuleminen 3 42 Ulkoisen tarkastuksen vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Rakennuslautakunta 10.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3 2 Saatavan poistaminen 5 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Aika 27.01.2016 klo 16:00-18:30 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Vesihuoltoliikelaitoksen

Lisätiedot

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava:

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava: Kunnanhallitus 255 07.11.2016 Kunnanhallitus 287 05.12.2016 Kunnanhallitus 84 13.03.2017 Kati Kähkösen eroanomus vaalilautakunnan varajäsenyydestä 225/00.001/2016, 82/00.001/2017 Kunnanhallitus 255 Vaalilain

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24.10.2017 Sisällysluettelo Sivu 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018 2021 investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta 11.05.2017 Aika 11.05.2017 klo 13:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle

Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle Vapaa-aikalautakunta 15 27.01.2015 Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle 6.10.2014 30.4.2015 67/531/2014 KH 06.10.2014 211 Sydän-Satakunnan Urheiluhallit

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot