YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 71/2009/3 Dnro LSY-2007-Y-265 Annettu julkipanon jälkeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 71/2009/3 Dnro LSY-2007-Y-265 Annettu julkipanon jälkeen 21.12.2009"

Transkriptio

1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 71/2009/3 Dnro LSY-2007-Y-265 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJAT HAKEMUS Valajärven vedenkorkeuden nosto ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Urjala Urjalankylän osakaskunta, Kasimax Oy (Irma Yildiz), Esko ja Merja Rajala, Kalervo Tiensuu, Anja Satonen, Tarja Satonen, Mikko Satonen, Asko Tapioharju, Kyösti ja Terttu Pyykkö, Jouni ja Helena Metsänperä, Eeva ja Pekka Nurmi, Lauri ja Outi Suomalainen, Anneli Kivimäki, Arimo Kivimäki, Margit Kivimäki ja Juhani Kivimäki, Eino Ylitalo, Marjo Niemi, Terhi Ylitalo, Matti ja Anneli Rantala, Sauli Pohjamies, Ritva Vesanto, Juha Pohjamies, Päivi Pohjamies, Matti Pohjamies, Pirkko Taimi ja Asko Pohjamies, Tarmo Järventausta, Helena ja Paavo Koliseva, Salme Järventausta, Leo Järventausta, Markku Järventausta, Oscar Bernal, Rauha Järventausta, Aare Järventausta, Hanna ja Jaakko Honkaniemi, Jukka Rantala, Minna Lampinen, Ulla ja Risto Nieminen, Timo Saarinen, Merja Löyttymäki, Tuula Rantala, Risto Rantala, Seppo Jaakola, Pentti ja Marja-Liisa Saarinen, Risto Koivisto, Maire Lehtinen, Esko ja Hertta Huhtanen, Anssi Lehtinen, Tarja Heikkinen, Pirjo Tuominen, Jarmo Heikkinen, Erik Mathiesen, Tuomo Salo, Tuula Niskanen, Seppo Niskanen ja Eeva Ahonen, Heli Virta, Aarne ja Eila Aalto, Ritva Sunell, Reino Läärä sekä Terttu Vigren Urjalankylän osakaskunta, Urjalan kunnan Nuutajärven kylässä sijaitsevien kiinteistöjen omistajat Kasimax Oy/Irma Yildiz (Lettoranta RN:o 1:48), Esko ja Merja Rajala (Järvenpää RN:o 1:49), Kalervo Tiensuu (Laikonkorpi I RN:o 1:60 ja Tiensuu RN:o 14:91, Urjalankylä), Anja Satonen, Tarja Satonen ja Mikko Satonen (Lepikko RN:o 1:244), Asko Tapioharju (Sepänsaari RN:o 1:265), Terttu ja Kyösti Pyykkö (Kranni RN:o 1:378), Jouni ja Helena Metsänperä (Koivuranta RN:o 1:422), Eeva ja Pekka Nurmi (Katajamäki RN:o 1:423), Lauri ja Outi Suomalainen (Kivelä RN:o 1:424), Urjalan kunnan Urjalan kylässä sijaitsevien kiinteistöjen omistajat Arimo Kivimäki, Margit Kivimäki ja Juhani Kivimäki (Kivimäki RN:o 5:63, Hikimäki RN:o 5:155 om.) Anneli ja Arimo Kivimäki, Lepola RN:o 5:156 om. Juhani Kivimäki), Eino Ylitalo, Marjo Niemi ja Terhi Ylitalo (Mäntyranta RN:o 5:71), Matti ja Anneli Rantala (Venetsia RN:o 5:81), Sauli Pohjamies, Ritva Vesanto, Juha Pohjamies, Päivi Pohjamies, Matti Pohjamies, Pirkko Taimi ja Asko Pohjamies (Suviranta RN:o 5:87), Tarmo Järventausta (Koivuniemi RN:o 5:88), Helena ja Paavo Koliseva (Kallioranta RN:o 5:98), Markku Järventausta ja Oscar Bernal (Järvensivu RN:o 5:99), Salme ja Leo Järventausta (Kesäranta RN:o 5:117),

2 2 Rauha ja Aare Järventausta (Kalliorinne RN:o 5:124 ja Pukinkivi RN:o 5:125), Hanna ja Jaakko Honkaniemi (Kesäranta RN:o 5:30), Jukka Rantala (Suvilampi RN:o 5:144), Minna Lampinen (Koivuranta RN:o 5:147), Ulla ja Risto Nieminen (Ahola RN:o 5:148), Timo Saarinen ja Merja Löyttymäki (Mäntymäki RN:o 5:149), Tuula Rantala (Saviniemi RN:o 5:151), Risto Rantala (Ihamäki RN:o 5:152), Seppo Jaakola (Koivumäki RN:o 5:158), Marja-Liisa ja Pentti Saarinen (Männikkö RN:o 10:85), Risto Koivisto (Murkkula RN:o 10:86), Maire Lehtinen (Ranta RN:o 10:87), Esko ja Hertta Huhtanen (Kesälä RN:o 10:91), Anssi Lehtinen (Leppälä RN:o 10:92), Tarja Heikkinen, Pirjo Tuominen ja Jarmo Heikkinen (Mäntylä RN:o 10:93), Erik Mathiesen (Kuutölli RN:o 10:143), Tuomo Salo (Leppäsilta RN:o 14:54), Seppo Niskanen, Tuula Niskanen ja Eeva Ahonen (Antinkallio RN:o 5.22) sekä Urjalan kunnan Koskioisten kylässä sijaitsevien kiinteistöjen omistajat Heli Virta (Hannula RN:o 5:24), Aarne ja Eila Aalto (Rantaniitty RN:o 5:25), Ritva Sunell (Ritvanrinne RN:o 5:36), Reino Läärä (Antinmäki RN:o 5:37) ja Terttu Vigren (Kiviniitty RN:o 5:38) ovat yhteisessä ympäristölupavirastoon toimittamassaan ja myöhemmin täydentämässään hakemuksessa pyytäneet lupaa Urjalan kunnan Nuutajärven, Koskioisten ja Urjalan kylissä sijaitsevan Valajärven vedenkorkeuden laillistamiseen päivätyn suunnitelman mukaisesti. SUUNNITELMA Hankkeen tausta ja tavoitteet Valajärvi sijaitsee Urjalan kunnan Nuutajärven, Koskioisten ja Urjalan kylissä Nuutajärven taajamatien varrella noin 9 km Urjalan keskustasta länteen. Järvi kuuluu Vanajaveden-Pyhäjärven alueen Tarpianjoen reitin Nuutajärven valuma-alueen latvajärviin. Valajärven vedenkorkeuksista ja padosta on kiistelty ainakin luvulta lähtien. Järvellä on tehty luvaton vedenpinnan lasku vuonna Tämän jälkeen on tehty alustava pato, jolla vedenkorkeuksia on nostettu lähemmäksi 1950-luvulla vallinneita vedenkorkeuksia. Järvellä ei ole numeerisesti määrättyjä vedenkorkeusrajoja, mutta Helsingin vesipiiri on valvojana antanut vuosina 1972 ja 1977 ohjeita padon kynnyskorkeuksista. Tampereen vesipiirin Valajärvellä suorittamassa tarkastuksessa havaittiin, että aiempi pato oli muutettu puuruuheksi, jonka pohjalle asennetun parrun yläpinta oli korkeudella N ,00 (N ,10). Tällöin vesipiiri oli kehottanut padosta vastuussa olevia poistamaan ruuhesta korkeuden N ,90 yläpuoliset virtausesteet. Pirkanmaan ympäristökeskuksen Valajärvellä suorittamassa tarkastuksessa järven vedenkorkeus oli korkeudessa N ,28. Pirkanmaan ympäristökeskus kehotti Urjalan kuntaa poistamaan ruuhesta lankut tasoon N ,90.

3 3 Lokakuussa 2004 pidetyssä neuvottelussa paikalliset edustajat olivat kertoneet, että padossa olleita virtausesteitä ei ollut missään vaiheessa poistettu vaan järven vedenkorkeus on ollut likimain samalla tasolla viimeisen 20 vuoden ajan. Paikalliset asukkaat ovat halunneet vedenkorkeuden laillistamista. Virtaamat ja vedenkorkeudet Valajärven pinta-ala on noin 1,05 km 2, suurin pituus noin 1,9 km ja suurin leveys noin 0,9 km. Rantaviivaa järvellä on noin 5,6 km. Järven keskisyvyys on noin 1,0 m ja suurin syvyys on noin 1,8 m. Järvellä on 8 saarta tai luotoa. Valajärvi laskee Mustanojaa pitkin Nuutajärveen. Nuutajärvestä vesi virtaa Rutajärven ja Kortejärven kautta edelleen Honkolanjokea pitkin Tarpianjokeen. Valajärven valuma-alue on 4,6 km 2 ja järvisyysprosentti on 22,8. Valuma-alue on metsä- ja suovaltainen. Peltoalueita on noin 0,31 km 2. Valajärven laskennalliset virtaamat ovat seuraavat: Valumaalue Järven vedenlaatu Järven käyttö Valajärvi järven luusua Alaraja Pintaala (km 2 ) Järvisyys (%) HQ 1/20 (m 3 /s) MHQ (m 3 /s) MQ (l/s) MNQ (l/s) 4,6 22,8 0,19 0,12 n.40 n.7 0 Valajärven vedenkorkeuksista on olemassa vähän havaintoja. Vedenkorkeuksista on tehty yksittäisiä havaintoja järven länsirannalla sijaitsevasta kiintopisteestä, jolle Urjalan kunnan toimesta on määritetty korkeus N ,48 (N ,37) on mitattu kuivan jakson jälkeen järven alivedenkorkeudeksi N ,18. Paikallisten ranta-asukkaiden havaintoihin perustuen ja järven rantaviivassa olevasta kalliopinnan jälkien perusteella ylivedenkorkeudeksi on arvioitu N ,48 107,58. Valajärvi on pienehkö järvi. Järven vedenlaadusta on Pirkanmaan ympäristökeskuksen tietojen mukaan tehty 11 vesianalyysiä vuosien 1978 ja 1996 välillä. Kokonaisfosforipitoisuuksien perusteella järvi on lievästi rehevän ja rehevän rajalla. Mataluudesta johtuen järvi kärsii talvisin hapenvähyydestä. Järvi on lievästi humuksinen ja sen ph on humusjärvelle ominaisella tasolla. Kalastus Valajärvellä on pääosin kotitarvekalastusta. Järven kalasto muodostuu tällä hetkellä pääosin hauesta, ahvenesta, lahnasta, säyneestä ja särjestä sekä satunnaisesti mateesta. Vuonna 2004 järveen on istutettu siikaa. Rajoituksia kalastukseen järvellä ei ole ollut. Vesilintujen metsästys Valajärvellä on kielletty. NQ (l/s)

4 4 Valajärveen rajoittuu tai sen vaikutusalueella on 47 kiinteistöä. Osakaskuntia on kolme. Kaikkien vaikutusalueella sijaitsevien rakennusten sokkelikorkeus on suurempi kuin ylivedenkorkeus (HW 1/20 ) N ,53 kerran kahdessakymmenessä vuodessa. Rantavyöhyke on vanhaa rantamatalaa, joka on osittain vesijättöä. Järven rantavyöhykkeen puusto on pääosin sekametsää. Järven lounaisosassa, lasku-uomasta länteen ja järven luoteisosassa maanpinta on alavaa. Vesiliikenne järvellä on soutu- ja moottoriveneilyä. Veneitä järvellä on noin Järven rannalla olevalla yhteisalueella on avoveden aikaan noin 25 venettä. Kunnostustoimenpiteet Ylisyöksypato järven luusuaan Suunnitelman mukaan järven eteläosasta laskevan Mustanojan suulle rakennetaan paalulle 0+68 kivistä ja moreenista ylisyöksypato. Padon harjan pituus on 3 metriä. Padon harjan leveys on noin 1 m. Kaikki luiskat ja maaleikkaukset kivetään. Harjan korkeus keskellä on N ,30 m ja reunoilla N ,40 m. Padon tiiviys ja harjan muoto vahvistetaan käyttämällä tukena ja tiivisteenä teräsponttia tai -levyä. Teräsponttiseinä ulotetaan noin metrin patoharjalta maapenkkoihin. Padon ylävirran puoleinen luiska muotoillaan kaltevuuteen 1:3 ja kivetään kiviheitokkeella. Padon alavirran puoleinen luiska muotoillaan kaltevuuteen 1:7 ja kivetään koskimaiseksi kalan nousun mahdollistamiseksi järveen. Maapenkat Olemassa olevan ruuhipadon maapenkkoja jatketaan estämään suoto- ja ohivirtaukset padon ohi. Maapenkat rakennetaan painumavara huomioon ottaen korkeuteen noin N ,90 m. Sen tiivistyssydän kaivetaan syvyyteen N ,00 m. Maan pinnasta poistetaan mättäät ja osa pintaturpeesta, mutta puiden ja muun kasvillisuuden pintajuuristo jätetään paikoilleen. Tarpeen vaatiessa maapenkan tiivistyssydämen voi jättää rakentamatta ja rakentaa maapenkka esitettyä kapeampana, mutta nämä lisäävät mahdollisuutta suotovirtauksiin maapenkan ali. Järven luusuan ruoppaus Järven luusuasta ruopataan kaivinkoneella paaluväliltä kasvillisuuden juuret ja sedimentti tasausviivan syvyyteen N ,00 m. Luiskan kaltevuus on 1:7. Ruoppausmassoja arvioidaan syntyvän noin 100 m 3. Ruoppausmassat levitetään ympäröivään maastoon vähintään 5 m:n etäisyydelle vesirajasta tai ojaverkosta.

5 Kunnostuksen vaikutukset 5 Vedenkorkeudet Hankkeen tarkoituksena on laillistaa Valajärven vedenkorkeudet, pienentää järven vedenkorkeusvaihteluita ja pyrkiä estämään suunnittelematon juoksutus järvestä. Patolaskelmat on tehty Patoohjelmaa (ATK-ohjelma) käyttäen. Suunniteltu pato toimii ylisyöksypatona kaikissa virtaamatilanteissa. Valajärven vedenkorkeuden (N 60 ) muutokset on laskettu olevan seuraavat: HW 1/20 MHW MW MNW NW Nykyinen 107,53 107,45 107,34 107,24 107,18 (arv.) (arv.) (arv.) Tuleva 107,45 107,42 107,37 107,34 107,2 107,3 Vaikutukset veden laatuun, kasvillisuuteen, kalastoon ja virkistys käyttöön Alivedenkorkeuden vakiinnuttaminen suunniteltuun tasoon kasvattaa järven vesitilavuutta ja parantaa sen happitaloutta. Ylivedenkorkeuksien pieneneminen vähentää vettymishaittoja ja ravinteiden huuhtoutumista järveen. Kevätkutuisten kalojen lisääntymis- ja kasvuolosuhteet paranevat. Myös kalastusolosuhteet paranevat vesisyvyyden vakiintuessa kesävedenkorkeuksilla ja järven kasvillisuuden vähentyessä. Vaikutukset maa- ja metsätalouteen ovat pääosin positiivisia, mutta merkitykseltään vähäisiä. Veneily-, kalastus- ja virkistyskäyttömahdollisuudet järvellä paranevat. Myös vesilintujen pesintä- ja elinolosuhteet paranevat. Mustanojaa on perattu 1950-luvun loppupuolella Mustanojan perkausyhtiön toimesta. Vuosikymmenten aikana ojaan on todennäköisesti kulkeutunut kiintoainesta valuma-alueelta ja ojaan on paikoin muodostunut runsas kasvillisuus. Nämä vaikuttavat virtaamien purkauskykyyn ja aiheuttavat nykyisin tulvia ojan läheisille pelloille. Muut vaikutukset Suunnitellun padon rakentamisesta ja järven luusuan ruoppaamisesta aiheutuu jonkin asteista veden samenemista Mustanojassa padon alapuolisella osuudella. Tämä rajoittuu kuitenkin vain työnajaksi. Hankkeella ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta padon alapuoliseen Mustanojan nykytilanteeseen. Valajärven valuma-alueella ei ole Natura 2000-verkostoon kuuluvia tai muita luonnonsuojelualueita.

6 Hyöty- ja haitta-arvio 6 Omistukset ja suostumukset HAKEMUKSESTA TIEDOTTAMINEN Hankkeesta aiheutuvia hyötyjä ja haittoja on vaikea määrittää tarkasti. Suunnitelmaan liitetyn selvityksen mukaan hankkeen tilakohtaiset hyödyt ovat yhteensä noin euroa ja haitat yhteensä noin euroa. Hankkeen kustannuksiksi on arvioitu noin euroa. Padon rakentaminen toteutetaan alimpien vedenkorkeuksien aikaan. Maapenkkojen rakentaminen tehdään talvityönä maaperän riittävän kantavuuden saamiseksi kaivu- ja kuljetuskalustolle. Valajärveen rajoittuu yhteensä 47 rantakiinteistöä. 44 kiinteistön omistajat ovat hankkeessa mukana luvan hakijoina. Valajärven vedenpinnan noston seurauksena veden alle jää maa- aluetta hakemukseen liitetyn selvityksen mukaan laskennallisesti yhteensä 9,383 ha. Veden alle jäävistä alueista on 6,857 ha eli 73 prosenttia hakijoiden omistuksessa. Suunnitellun padon ja maapenkereiden alue kuuluu AA ja BB:n omistamiin kiinteistöihin Valajärven kartano RN:o 1:493 ja Immala RN:o 10:144. AA-BB:t ovat tehneet kiinteistöjen osalta sopimukset, joilla hakijat (Urjalankylän osakaskunta) saavat pysyvän käyttöoikeuden hankkeen toteuttamiseksi tarvittaviin maaalueisiin. Hakijat ovat esittäneet Immalan kiinteistön osalta korvausta 112 euroa. Valajärven kartanon kiinteistölle ei aiheudu korvattavaa vahinkoa tai haittaa. Ympäristölupavirasto on vesilain 16 luvun 6, 7 ja 8 :ssä säädetyllä tavalla kuuluttamalla asiasta ympäristölupavirastossa ja Urjalan kunnassa varannut tilaisuuden muistutusten ja vaatimusten tekemiseen ja mielipiteiden esittämiseen hakemuksen johdosta viimeistään Kuulutus on erikseen lähetetty tiedoksi asiakirjoista ilmeneville viranomaisille ja asianosaisille. MUISTUTUKSET, VAATIMUKSET JA MIELIPITEET 1) Pirkanmaan ympäristökeskus on esittänyt, että hakemuksessa tulisi arvioida vedenpinnan korkeudet, jotka olisivat vallinneet, jos valvontaviranomaisen luvuilla antamia ohjeita ja kehotuksia olisi noudatettu. Nämä arvot tulisi lisätä hakemuksessa esitettyyn taulukkoon ja kaavioon. Suunnitelmassa käytetty tapa arvioida veden alle jäävien tilakohtaisten maapinta-alojen suuruudet on ympäristökeskuksen käsityksen mukaan liian epätarkka. Tilakohtaisten mittausten tekeminen olisi ympäristökeskuksen mielestä perusteltua. Käytettyä tapaa olisi tullut

7 7 tarkistaa ainakin muutamissa kohdistaa ja joka tapauksessa kohdissa, joissa rannan kaltevuus oleellisesti muuttuu. Ympäristökeskus on puoltanut luvan ja töidenaloittamisluvan myöntämistä. Lupaehdoiksi riittävät tavanomaiset ehdot, joissa muun ohella edellytetään Valajärven vedenkorkeuden tarkkailua ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla. 2) Hämeen työvoima- ja elinkeinokeskus on lausunnossaan todennut muun muassa, että Valajärven kalasto koostuu hauesta, ahvenesta, lahnasta, säyneestä ja särjestä sekä satunnaisista mateista. Lisäksi järveen on istutettu siikaa. Järvessä on aiemmin ollut myös rapukanta. Kalastus on pienimuotoista kotitarvekalastusta. Mustanojan kala- ja rapukannoista keskuksella ei ole tietoa. Keskus on katsonut, että kalankulun mahdollistavan ja mahdollisimman luonnonmukaiseksi koskeksi muotoillun pohjapadon rakentaminen on kannatettavaa. Alimpien vedenkorkeuksien nosto vähentää järven happikatojen ja kalakuolemien todennäköisyyttä, mutta heikentänee alivirtaamia Mustanojassa. Toisaalta ylimpien vedenkorkeuksien laskeminen vähentää kevätkutuisten kalojen lisääntymisalueita ja tältä osin heikentää kalakantoja. Keskus on todennut, että suurin hyöty koituu järven virkistyskäytölle, mutta oikein toteutettuna hanke nostaa myös alueen kalataloudellista arvoa ja mahdollistaa taimen- ja rapukantojen elpymistä. Keskus on vielä esittänyt, että hankkeessa tulee painottaa kalataloudellisten edellytysten parantamista ja luonnon monimuotoisuuden lisäämistä. Tärkeintä on turvata kalojen nousumahdollisuus padon yli. Pelkästään padon alapuolisen alueen kiveäminen ei riitä, vaan se on rakennettava peräkkäisten altaiden muodostamaksi kalatieksi. Vielä keskus on todennut padon muutosten aiheuttavan rakentamisaikana tilapäistä veden samentumista, joten työt on syytä tehdä alivirtaama-aikana esim. loppukesällä tai talvella niin, että alapuoliseen vesistöön ajautuvan aineksen määrä jää mahdollisimman vähäiseksi. 3) BB ja AA kiinteistöjen Valajärven kartano RN:o 1:493 ja Immala RN:o 10:144 omistajina ovat vastustaneet töiden aloittamisluvan myöntämistä. Sopimuksessaan he ovat antaneet hakijoille käyttöoikeuden, jotta hankkeelle saadaan viranomaisen päätös. Tuolloin ei ollut puhetta töiden aloittamisesta ennen lupapäätöksen lainvoimaiseksi tuloa. Valajärven kaavoitusta ei voida heidän käsityksensä mukaan ottaa tässä asiassa huomioon, vaan asia on ratkaistava nykytilanteen mukaan. Valajärven kaavoitusasia on käsittelyvaiheessa ja Urjalan kunnanvaltuuston mahdollinen käsittely on vuonna Immalan tilalla on kaksi lomarakennusta, joita ei ole lohkottu omiksi tiloiksi, ja

8 8 muutoin alue on maa- ja metsätalousaluetta. Valajärven kartanon maat ovat metsätalousmaata. Mikäli lupa myönnetään, muistuttajat ovat esittäneet seuraavat vaatimukset: - Vedenkorkeudet on laskettava ja korvaukset on laskettava Helsingin vesipiirin ja vahvistaman ja rantaasukkaiden hyväksymän sekä Pirkanmaan ympäristökeskuksen ehdottaman vedenkorkeuden N ,37 mukaan. Vedenkorkeuden nousu on 47 cm. Muistuttajille riittäisi myös vähäisempi vedennosto, esim. 32 cm, jolloin korvauskulut olisivat pienemmät. - Korvausta on maksettava myös Töllinlahden rantatiehen rajoittuvan pellon osalta, joka muuttuu viljelyskelvottomaksi 3,23 ha:n osalta. - Töllinlahden tien osalta vaaditaan korvausta ja siirtotyötä. Tie on nytkin keväisin osittain veden peitossa. Tie on siirrettävä peltojen väliselle tielle. Korvaus on suoritettava Töllintien tiekunnalle. HAKIJOIDEN SELITYS Hakijat ovat antaneet selityksensä muistutusten ja vaatimusten johdosta. Pirkanmaan ympäristökeskuksen (1) lausunnon osalta hakijat ovat ilmoittaneet, että heidän käsityksensä mukaan veden alle jäävien alueiden pinta-alat on määritetty riittävällä tarkkuudella. Hämeen TE-keskuksen (2) lausunnon osalta hakijoilla ei ole huomautettavaa. BB ja AA:n (3) muistutuksen osalta hakijat ovat ilmoittaneet, että muistuttajien esittämä arvio veden korkeuden nostosta 47 cm:llä perustuu väärään tulkintaan suunnitelman mukaisesta nostotavoitteesta. Koskiset sekoittavat korkeusjärjestelmät N 43 - ja N 60 -, joiden korkeusero on +10 cm. Lisäksi BB-AA:t sekoittavat käsitteet padon kynnyskorkeus ja keskiveden korkeus MW. Suunnittelutoimisto Wesmannin laatimassa suunnitelmassa ja haitta-arviossa, jotka ovat olleet BB-AA:n käytettävissä, on selkeästi mainittu vedenkorkeuden nostotavoitteeksi nykyinen MW N ,05 ja tuleva MW N ,37, mikä on juuri BB-AA:n mainitsema "vedennoston riittäväksi esimerkiksi 32 cm ". Hakijat ovat katsoneet, että BB-AA:n esittämä vedenkorkeuden nostotavoitteen alentaminen on aiheeton. BB-AA:n esittämän korvausvaatimuksen osalta, joka koskee Töllintiehen rajoittuvaa peltoa, hakijat ovat todenneet, että suunnitelman mukaan järven vedenkorkeus on ollut likimain samalla tasolla viimeisen 20 vuoden aikana. Tämän hankkeen yhteydessä mikään peltoala ei muutu viljelykelvottomaksi kuten BB-AA:t väittävät. Suunnittelutoimisto Wesmannin laatiman haitta-arvion mukaan ko. peltoalaan kohdistuu kuivatushaittaa seuraavasti:

9 HAKEMUKSEN TÄYDENNYS 9 - peltoaluetta korkeusvyöhykkeessä N ,37 107,85 noin 1,29 ha, suhteellisen arvon muutos -36 % - peltoaluetta korkeusvyöhykkeessä N ,85 108,17 noin 1,05 ha, suhteellisen arvon muutos -12 % Haitta-arvio näiden peltoalojen kuivatushaitasta on yhteensä euroa. Hakijat ovat huomauttaneet, että ko. peltolohko on ilmeisesti EU-tukikelpoista ja sen vuotuinen mahdollinen tukisumma on lähes euroa. Haitta-arvion mukaan Immalan tilalle metsäalaan kohdistuvat seuraavat haitat: - patorakenteiden alle jäävä alue 0,01 ha, korvaus 80 - maa-aluetta muuttuu rantavyöhykkeessä vesialueeksi 0,083 ha - metsämaata korkeusvyöhykkeessä N ,05 107,37 noin 0,083 ha, suhteellisen arvon muutos -20 % - metsämaata korkeusvyöhykkeessä N ,37 107,85, noin 0,655 ha, suhteellisen arvon muutos -40 % - metsämaata korkeusvyöhykkeessä N ,85 108,17 noin 0,130 ha, suhteellisen arvon muutos -20 %. Haitta-arvio metsäalaan kohdistuvista haitoista on yhteensä Hakijat ovat todenneet, että laaditun haitta-arvion mukaan tilan hyödyksi arvioidaan yhteensä 5 000, joten korvausta esitetään suoritettavaksi 112. Hakijat ovat laadittuun haitta-arvioon viitaten kiistäneet muistuttajien väitteen, että kyseinen peltoala muuttuisi hankkeen yhteydessä viljelykelvottomaksi. Hakijoiden käsityksen mukaan kyseinen peltoala ei saisi täyttä kuivatusta, vaikka veden pinta laskettaisiin 20 vuotta sitten vallinneelle tasolle MW N ,05, jolloin peltoalan kuivatushaitta poistuisi korkeudesta N ,85 alkaen. Hakijat ovat myös korostaneet, että hyötynäkökohdat on arvioitava tulevaisuuteen nähden, joten arvioitu hyöty on perusteltu. Hakijoiden käsityksen mukaan hankkeen suurimmat hyödynsaajat ovat juuri Valajärven kartanon ja Immalan kiinteistöjen omistajat. Rantaviivan pituus on yhteensä m, mikä on 17,6 % koko rantaviivasta. Töllintien siirtovaatimuksen osalta hakijat ovat huomauttaneet, että muistuttajien esittämä tiensiirtovaatimus liittyy heidän käsityksensä mukaan juuri ranta-asemakaavan toteuttamiseen, jossa Töllintie Töllinlahden pohjukassa tulisi siirtää uuteen paikkaan. Hakijoiden käsityksen mukaan Töllintien siirtovaatimus ei liity tähän asiaan mitenkään ja on aiheeton. Hakijat ovat ympäristölupavirastoon toimittamassaan kirjeessä ilmoittaneet, että Urjalan kunnanvaltuusto on pitämässään kokouksessa hyväksynyt Valajärven ranta-asemakaavan. Hakijat ovat ja täydentäneet hakemustaan.

10 YMPÄRISTÖLUPAVIRASTON RATKAISU 10 Luparatkaisu Ympäristölupavirasto myöntää Urjalankylän osakaskunnalle sekä hakemuksessa mainituille rantakiinteistöjen omistajille luvan Valajärven kunnostamiseen hakemukseen liitetyn päivätyn ja myöhemmin täydennetyn suunnitelman mukaisesti Urjalan kunnassa. Hanke käsittää padon rakentamisen Mustanojan suulle, penkereiden rakentamisen sekä Valajärven luusuan ruoppaamisen. Valajärven keskivedenkorkeus ja samalla vesilain 1 luvun 6 :n mukaisen vesialueen raja maata vastaan on padon rakentamisen jälkeen N ,37 m. Ympäristölupavirasto myöntää luvan saajille pysyvän käyttöoikeuden hanketta varten tarvittaviin veden ja rakenteiden alle jääviin maaja vesialueisiin. Korvaukset Hankkeesta ei ennalta arvioiden aiheudu sopimuksissa mainittujen vahinkojen lisäksi muuta vesilain nojalla korvattavaa vahinkoa, haittaa tai edunmenetystä. Luvan saajien on noudatettava vesilain säännöksiä ja seuraavia lupamääräyksiä. Lupamääräykset Rakenteet 1) Mustanojan suulle rakennetaan pato suunnitelman liitteenä 2 ( ) olevan suunnitelmakartan osoittamaan paikkaan liitteenä 4 ( ) olevan rakennepiirustuksen mukaisesti. Padon harja on 3 m pitkä. Harjan korkeus padon reunoilla on N ,40 m ja keskellä N ,30 m. Padon harjan leveys virtaussuuntaan on noin 1 m. Padon ylävirran puoleisen luiskan kaltevuus on 1:3 ja alavirran puoleisen luiskan kaltevuus 1:7. Padon luiskat on kivettävä siten, että kalan kulku padon yli on mahdollista pienimpiä virtaamia lukuun ottamatta. Padon yhteyteen rakennetaan noin 240 m pitkät maapenkereet suunnitelman mukaisesti. Penkereiden harjan korkeus on noin N ,60 m ja harjan leveys on noin 1 m. 2) Padon yhteyteen yleisölle helposti päästävään paikkaan on sijoitettava vedenkorkeusasteikko. Ruoppaus 3) Valajärven luusuaa ruopataan paaluväliltä suunnitelman mukaisesti tasoon N ,00. Ruoppausmassat on läjitettävä maa-alueelle siten, etteivät ne pääse valumaan vesistöön.

11 Töiden suorittaminen 11 4) Työt on toteutettava siten ja sellaisena aikana, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa vesistölle ja sen käytölle sekä niin, ettei vettä tarpeettomasti padoteta. 5) Luvan saajilla on oikeus rakentaa hankkeen toteuttamista varten tarpeelliset työmaatiet ja työpadot maanomistajien kanssa sovittaville alueille. Töiden päätyttyä työpadot ja maanomistajien vaatimuksesta työmaatiet on purettava sekä alueet saatettava asianmukaiseen kuntoon. 6) Töiden päätyttyä rakennustöiden jäljet on siistittävä sekä rakennuspaikat muutoinkin saatettava asianmukaiseen ja maisemallisesti hyväksyttävään kuntoon. Kunnossapito 7) Luvan saajien on pidettävä pato ja maapenkereet suunnitelman mukaisessa kunnossa. 8) Töiden suorittamisesta mahdollisesti aiheutuva vahinko on korvattava viivytyksettä asianomaiselle oikeudenomistajalle, ellei toisin sovita. 9) Mikäli tässä päätöksessä tarkoitetusta hankkeesta aiheutuu sellainen vahinko, haitta tai muu edunmenetys, jota lupapäätöstä annettaessa ei ole edellytetty ja josta luvan saajat ovat vesilain mukaan vastuussa, edunmenetyksen kärsinyt tai yleisen edun vaatiessa asianomainen viranomainen voi saattaa asian lupapäätöksen lainvoiman estämättä ympäristölupaviraston käsiteltäväksi siinä järjestyksessä, kuin hakemusasioista on vesilaissa säädetty. Tarkkailu 10) Luvan saajien on tarkkailtava hankkeen vaikutuksia Valajärven vedenkorkeuksiin Pirkanmaan ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla. Tarkkailusuunnitelma on toimitettava ympäristökeskukselle hyvissä ajoin ennen töiden aloittamista. Tarkkailun tulokset on toimitettava tarkkailusuunnitelmassa sanotuin määräajoin ympäristökeskukselle, Hämeen työ- ja elinkeinokeskuksen kalatalousyksikölle ja Urjalan kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Tiedot on pyydettäessä esitettävä myös niille, joiden oikeus tai etu voi olla tiedoista riippuvainen. Luvan voimassaolo Ilmoitukset 11) Tämän lupapäätöksen tarkoittamat työt on aloitettava neljän ja saatettava olennaisin osin loppuun kuuden vuoden kuluessa päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta uhalla, että lupa ja myönnetty käyttöoikeus raukeavat. 12) Luvan saajien on hyvissä ajoin tarkoitusta vastaavalla tavalla ilmoitettava töiden aloittamisesta asianomaisille maa- ja vesialueiden omistajille, Pirkanmaan ympäristökeskukselle ja Urjalan kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. 13) Töiden valmistumisesta on 60 päivän kuluessa ilmoitettava kirjallisesti ympäristölupavirastolle, Pirkanmaan ympäristökeskukselle,

12 12 Hämeen työ- ja elinkeinokeskuksen kalatalousyksikölle ja Urjalan kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Perustelut Luvan myöntäminen Valajärvellä ei ole ollut numeerisesti määrättyjä vedenkorkeusrajoja. Helsingin vesipiiri on valvojana antanut ohjeita padon kynnyskorkeuksista vuosina 1972 ja Järven luusuassa olevan puuruuhen kynnyskorkeudeksi on annettu korkeus N ,90 m. Tämän korkeuden noudattaminen olisi kuitenkin laskenut kesäajan vedenkorkeuksia ja kiihdyttänyt järven rehevöitymiskehitystä. Valajärven vedenkorkeuksia on pidetty ylempänä järven luusuassa sijaitsevalla ruuhipadolla. Järven vedenkorkeus on ollut likimain samalla tasolla viimeisen 20 vuoden ajan. Hankkeen tarkoituksena on Valajärven nykyisen vedenkorkeuden laillistaminen. Hanke kasvattaa järven vesitilavuutta, pienentää vedenkorkeusvaihteluita, hidastaa rehevöitymiskehitystä ja parantaa rantojen sopivuutta virkistyskäyttöön. Hanke parantaa kevätkutuisten kalojen lisääntymis- ja kasvuolosuhteita ja kalastusmahdollisuuksia. Hankkeen vaikutusalueella on 47 rantakiinteistöä, joista 44 kiinteistön omistajat ovat luvan hakijoina. Padon ja maapenkereiden kohdalla olevien kiinteistöjen omistajat ovat antaneet hankkeelle suostumuksensa. Hankkeen seurauksena maa-aluetta muuttuu laskennallisesti vesialueeksi yhteensä noin 9,4 ha, josta hakijoiden omistuksessa on noin 6,9 ha eli 73 %. Suunnitelman mukaan hyödyn rahallinen arvo on noin euroa ja haitat yhteensä noin euroa. Hankkeesta saatava hyöty on siitä johtuvaan vahinkoon, haittaan ja muuhun edunmenetykseen verrattuna huomattava. Hyötyinä ympäristölupavirasto on ottanut huomioon Valajärven rantakiinteistöjen virkistyskäyttömahdollisuuksien sekä veden laadun ja kalatalouden tilan paranemisen. Haittoina ympäristölupavirasto on ottanut huomioon padon rakentamisen ja ruoppauksen aiheuttaman vähäisen veden samentumisen. Lisäksi ympäristölupavirasto on ottanut haittoina huomioon yritykseen osallistumattomille veden pinnan nostosta johtuvat menetykset. Käyttöoikeudet Hakijat hallitsevat omistusoikeuden perusteella yli 50 %:n osaa pohjapadon rakentamisen seurauksena veden tai rakenteiden alle jäävistä alueista. Kiinteistöjen Valajärven Kartano RN:o 1:493 ja Immala RN:o 10:144 omistajat eivät ole luvan hakijoina, mutta ovat antaneet hankkeelle suostumuksensa. Pohjapadon rakentamista varten tarvitaan pysyvä käyttöoikeus Kinolankylän (Nuutajärven) osakaskunnan alueeseen ( ). Vesialueeksi muuttuu myös Koskioisten osakaskunnan aluetta ( ) ja yhteistä venevalkamaaluetta ( ). Pysyvä käyttöoikeus tarvittaviin alueisiin voidaan myöntää vesilain 2 luvun 7 :n 1 momentin nojalla.

13 Korvaukset 13 Ympäristölupavirasto ei ole määrännyt maksettavaksi korvauksia veden ja rakenteiden alle jäävästä maa-alueesta niille kiinteistön omistajille, jotka ovat hankkeessa luvan hakijoina. Korvauksia ei myöskään määrätä maksettavaksi kiinteistöjen Valajärven kartano RN:o 1:493 ja Immala RN:o 10:144 omistajille, koska he ovat antaneet hankkeelle suostumuksensa. Suostumuksiin sisältyy korvauksia koskeva osuus. Pysyvää käyttöoikeutta ei tässä päätöksessä myönnetä mainittujen kiinteistöjen alueille, koska käyttöoikeus on annettu sopimuksissa. Pysyvästä käyttöoikeudesta tai vettymisvahingosta ei yhteisen alueen omistajille Kinolankylän osakaskunnalle, Koskioisten osakaskunnalle ja yhteisen venevalkaman osakkaille makseta korvausta, koska osakaskunnille koituu hyötyä veden laadun ja kalatalouden tilan paranemisesta eivätkä osakaskunnat ole velvollisia osallistumaan kustannuksiin. Lainkohdat Vesilain 2 luvun 6 :n 2 momentti ja 7 :n 1 momentti Töidenaloittamislupa Ympäristölupavirasto hylkää hakemuksen töidenaloittamisluvan osalta. Perustelut Vesilain 2 luvun 26 :ssä säädettyjä edellytyksiä töidenaloittamisluvan myöntämiselle ei ole. Lausunto muistutuksista ja vaatimuksista Pirkanmaan ympäristökeskuksen (1) muistutuksen osalta ympäristölupavirasto toteaa, että hakemuksessa esitetyt selvitykset ovat riittävät luvan myöntämisen edellytysten arvioimiseksi. Muilta osin vaatimukset on otettu huomioon lupamääräyksissä. Hämeen työ- ja elinkeinokeskuksen (2) vaatimukset on otettu huomioon lupamääräyksistä ilmenevällä tavalla. BB ja AA:n (3) muistutuksen osalta ympäristölupavirasto toteaa, että asiassa saadun selvityksen mukaan Urjalan kunnanvaltuusto on hyväksynyt Valajärven ranta-asemakaavan. Kaavassa osoitetaan kolme omarantaista lomarakennustonttia ja yli 50 lomarakennuspaikkaa kartanon maille järven yhteyteen. Hankkeesta johtuvat hyödyt ja vahingot on arvioitava arviointihetken tilanteen mukaan ja kaavan vaikutus on näin ollen otettava huomioon. Töllintien siirtovaatimuksen ympäristölupavirasto jättää tähän vedenkorkeuden laillistamishankkeeseen liittymättömänä tutkimatta. Muilta osin ympäristölupavirasto viittaa päätöksen perusteluihin.

14 14 KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Tämän päätöksen käsittelymaksu on euroa. Maksu määräytyy valtion maksuperustelain (150/1992) perusteella annetun ympäristöministeriön asetuksen (1388/2006) ympäristölupaviraston maksullisista suoritteista mukaisesti. Asetuksen liitteenä olevan maksutaulukon mukaan vesilain 2 luvun mukaisen pohjapatoa (padotettava vesialue yli 0,1 km 2 ) koskevan hakemuksen käsittelystä perittävän maksun suuruus on euroa. Maksua on korotettu 35 %:lla, koska asian käsittelyn vaatima työmäärä on ollut maksutaulukossa mainittua työmäärää suurempi.

15 MUUTOKSENHAKU Liite 15 Päätökseen saa hakea muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta valittamalla. Valitusosoitus Ulla Kuusiniemi Tapio Kovanen Hannu Kokko Päätöksen tekemiseen ovat osallistuneet sivutoiminen ympäristöneuvos Ulla Kuusiniemi sekä ympäristöneuvokset Tapio Kovanen (tarkastava jäsen) ja Hannu Kokko. Asian on esitellyt Ulla Kuusiniemi. UK/tr

16 VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen Valitusaika Valitusoikeus Valituksen sisältö Valituksen liitteet Liite Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen saa hakea valittamalla muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää tämän päätöksen antopäivästä sitä määräaikaan lukematta. Valitusaika päättyy Päätöksestä voivat valittaa ne, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea, sekä vaikutusalueella ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun tai asuinympäristön viihtyisyyden edistämiseksi toimivat rekisteröidyt yhdistykset tai säätiöt, asianomaiset kunnat, alueelliset ympäristökeskukset, kuntien ympäristönsuojeluviranomaiset ja muut asiassa yleistä etua valvovat viranomaiset. Valituskirjelmässä, joka osoitetaan Vaasan hallinto-oikeudelle, on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - valittajan nimi ja kotikunta - postiosoite ja puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa (mikäli yhteystiedot muuttuvat, on niistä ilmoitettava Vaasan hallinto-oikeudelle, PL 204, Vaasa, sähköposti vaasa.hao@oikeus.fi) - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta - mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan - valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen allekirjoitus, ellei valituskirjelmää toimiteta sähköisesti (telekopiolla tai sähköpostilla) Valituskirjelmään on liitettävä - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle - mahdollisen asiamiehen valtakirja tai toimitettaessa valitus sähköisesti selvitys asiamiehen toimivallasta Valituksen toimittaminen ympäristölupavirastolle ja Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava kaksin kappalein Länsi-Suomen ympäristölupavirastolle sen kirjaamoon saakka ja alkaen Etelä- Suomen aluehallintovirastolle sen ympäristölupavastuualueen Helsingin toimipaikkaan. Valituskirjelmän on oltava perillä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Valituskirjelmä liitteineen voidaan myös lähettää postitse, telekopiona tai sähköpostilla. Sähköisesti (telekopiona tai sähköpostilla) toimitetun valituskirjelmän on oltava toimitettu niin, että se on käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Länsi-Suomen ympäristölupaviraston ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualueen Helsingin toimipaikan yhteystiedot käyntiosoite: Asemapäällikönkatu 14, Helsinki postiosoite: PL 115, Helsinki puhelin: (vaihde) telekopio: (09) sähköposti: kirjaamo.lsy@ymparisto.fi aukioloaika: klo Oikeudenkäyntimaksu Valittajalta peritään asian käsittelystä Vaasan hallinto-oikeudessa oikeudenkäyntimaksu 89 euroa. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetussa laissa on erikseen säädetty eräistä tapauksista, joissa maksua ei peritä.

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 ASIA HAKIJA Maalämpöputkiston asentaminen meren pohjaan Pitkäsalmeen Turun Kaistarniemen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78. Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78. Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla, LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78 Annettu julkipanon jälkeen 8.6.2004 ASIA HAKIJAT Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 ASIA LUVAN HAKIJAT Laiturin ja rannan täytön pysyttäminen tilan Pajuniemi RN:o

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 HAKIJA Pohjois-Karjalan rajavartiosto ASIA Sillan rakentaminen Koitereeseen laskevan Hiienjoen yli, Ilomantsi

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 HAKIJA Säviän vesiosuuskunta ASIA Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Nilakan Kärväslahteen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 41/2011/2 Dnro ISAVI/10/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 8.8.2011

PÄÄTÖS Nro 41/2011/2 Dnro ISAVI/10/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 8.8.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 41/2011/2 Dnro ISAVI/10/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 8.8.2011 HAKIJA Lieksan kaupunki ASIA Kevyen liikenteen sillan rakentaminen Sokojoen yli, Lieksa

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Punkalaitumenjoen alitse sekä töiden

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 61/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-44 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 61/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-44 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2009 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 61/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-44 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Venesataman rakentaminen Rymättylän Ajolan kylään tilan Ajola RN:o

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 35/2011/1 Dnro ISAVI/14/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 8.3.2011 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Etelä-Suomi Päätös Nro 74/2010/4 Dnro ESAVI/241/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala Kaakkois-Suomen elinkeino-,

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 33/2013/2 Dnro PSAVI/45/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2013

LUPAPÄÄTÖS Nro 33/2013/2 Dnro PSAVI/45/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2013 LUPAPÄÄTÖS Nro 33/2013/2 Dnro PSAVI/45/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2013 1 ASIA LUVAN HAKIJA Taivallammen kunnostus, Salla Sallan yhteismetsä Tapio Sinkkilä Kuusamontie 25 98900 Salla SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Oikaraisen sillan rakentamista ja Hanniojan uoman siirtämistä koskevan aluehallintoviraston päätöksen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 1 PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 ASIA HAKIJA Nivalan Padingin ojitusyhteisön sääntöjen vahvistaminen, Nivala Maanmittauslaitos PL 29 84101 Ylivieska 2

Lisätiedot

Kiinteistön RN:o 1:32 ranta-alueen ja pengerryksen kunnostamisen pysyttäminen Vehkasaaressa Hakalehdon kylässä, Espoo

Kiinteistön RN:o 1:32 ranta-alueen ja pengerryksen kunnostamisen pysyttäminen Vehkasaaressa Hakalehdon kylässä, Espoo Etelä-Suomi Päätös Nro 39/2011/4 Dnro ESAVI/417/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.2.2011 ASIA HAKIJA HAKEMUS Suunnitelma Kiinteistön RN:o 1:32 ranta-alueen ja pengerryksen kunnostamisen pysyttäminen

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2010/4 Dnro ESAVI/204/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA HAKIJAT Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun

Lisätiedot

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 ASIA Aluehallintoviraston 10.11.2010 antaman vesialueen ruoppausta ym. vesialueelle rakentamista koskevan

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Tikkalansalmen raittisillan rakentamisajan jatkaminen, Sotkamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen 3.3.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Alakosken ponttonisillan poistamista koskevan määräajan jatkaminen,

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Siirtoviemärin ja yhdysvesijohdon rakentaminen Levijärven alitse, Kittilä Levin Vesihuolto Oy PL 35 99131

Lisätiedot

Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138 edustalla Kallbäckin kylässä, Sipoo

Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138 edustalla Kallbäckin kylässä, Sipoo Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 12/2013/2 Dnro ESAVI/56/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 6.2.2013 ASIA Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138

Lisätiedot

Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo

Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo LUPAPÄÄTÖS Nro 72/04/2 Dnro Psy-2004-y-141 Annettu julkipanon jälkeen 1.12.2004 1 ASIA LUVAN HAKIJA Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo Oulujoen Uittoyhdistys / VT Kerttu Haapamäki

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muonio Rajander Sauli ja Jaana Kaalamanniementie

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 36/2011/2 Dnro ISAVI/201/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.6.2011

PÄÄTÖS Nro 36/2011/2 Dnro ISAVI/201/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.6.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 36/2011/2 Dnro ISAVI/201/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.6.2011 HAKIJAT Erkki ja Eija Siponen ASIA Aallonmurtaja-laiturin rakentaminen Pielisen Hökänselän

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Aallonmurtajan pysyttäminen ja laiturin rakentaminen Pyhäselän Jänisselän Syvälahteen tilan Syvälahti (707-406-4-31) edustalla, Rääkkylä

Aallonmurtajan pysyttäminen ja laiturin rakentaminen Pyhäselän Jänisselän Syvälahteen tilan Syvälahti (707-406-4-31) edustalla, Rääkkylä Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 85/2012/2 Dnro ISAVI/20/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 ASIA Aallonmurtajan pysyttäminen ja laiturin rakentaminen Pyhäselän Jänisselän Syvälahteen tilan Syvälahti

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Etelä-Suomi Päätös Nro 1/2011/4 Dnro ESAVI/494/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 13.12.2006 antamassa päätöksessä nro 173/2006/3 rakentamistöiden

Lisätiedot

Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen, Savonlinna

Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen, Savonlinna Itä-Suomi Päätös Nro 40/2012/2 Dnro ISAVI/31/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2012 ASIA HAKIJA Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen,

Lisätiedot

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2013/2 Dnro ESAVI/51/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2013 ASIA Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin

Lisätiedot

Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Valkerpyyjärven pohjaan, Nummi- Pusula

Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Valkerpyyjärven pohjaan, Nummi- Pusula Etelä-Suomi Päätös Nro 43/2012/2 Dnro ESAVI/596/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2012 ASIA Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Valkerpyyjärven pohjaan, Nummi- Pusula HAKIJA Tavolan vesiosuuskunta

Lisätiedot

Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee

Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee PÄÄTÖS Nro 128/09/2 Dnro ISY-2009-Y-171 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2009 HAKIJA Ratahallintokeskus ASIA Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee HAKEMUS Ratahallintokeskus

Lisätiedot

Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus,

Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus, PÄÄTÖS Nro 98/07/1 Dnro ISY-2007-Y-148 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 HAKIJA Vaajakosken Veneilijät ry ASIA Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2007 ASIA Helsingin Sataman ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Janakkala

Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Janakkala Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 116/2012/2 Dnro ESAVI/25/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.5.2012 ASIA Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 2/2011/2 Dnro ISAVI/170/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2011

PÄÄTÖS Nro 2/2011/2 Dnro ISAVI/170/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 2/2011/2 Dnro ISAVI/170/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2011 HAKIJA Savon Voima Verkko Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Kallaveteen välille Säyneensalo

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/11/2 Dnro PSAVI/130/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/11/2 Dnro PSAVI/130/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 2/11/2 Dnro PSAVI/130/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 1 ASIA LUVAN HAKIJA Kallijärven ruoppausalueen laajentaminen, Keminmaa Keminmaan kunta Kunnantie 3 94400 Keminmaa 2

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni-Kursanlammen luonnonravintolammikon ympäristölupa, Sodankylä Lapin Villitaimen Osuuskunta Vapaudentie

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006 ASIA HAKIJA Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo Iskalan pengerrysyhtiö

Lisätiedot

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT 1 PÄÄTÖS Nro 57/12/2 Dnro PSAVI/136/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2012 ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT Matti Kulju ja Marja-Liisa

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen 26.6.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Matkalamminkurun turvetuotantoalueen ympäristölupa ja toiminnanaloittamislupa, Vaala Vapo Oy PL 22 40101

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 50/2014/2 Dnro ISAVI/15/04.09/2014

PÄÄTÖS Nro 50/2014/2 Dnro ISAVI/15/04.09/2014 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 50/2014/2 Dnro ISAVI/15/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2014 ASIA HAKIJA Puhoksen makasiinilaiturin uusiminen ja valmistelulupa, Kitee Kiteen kaupunki HAKEMUS Kiteen kaupunki

Lisätiedot

Rannan ruoppaus Kallaveden Kolmisopenlahdella kiinteistön edustalla,

Rannan ruoppaus Kallaveden Kolmisopenlahdella kiinteistön edustalla, Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 64/2012/2 Dnro ISAVI/22/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2012 ASIA Rannan ruoppaus Kallaveden Kolmisopenlahdella kiinteistön 297-428-33-71 edustalla, Kuopio HAKIJA Kari Lappalainen

Lisätiedot

Kahden kaukolämpöputken asentaminen mereen Länsi-Turunmaan kaupungissa.

Kahden kaukolämpöputken asentaminen mereen Länsi-Turunmaan kaupungissa. Etelä-Suomi Päätös Nro 53/2010/4 Dnro ESAVI/83/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2010 ASIA HAKIJA MERKINTÄ HAKEMUS Suunnitelma Kahden kaukolämpöputken asentaminen mereen Länsi-Turunmaan kaupungissa.

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2009 ASIA Länsi Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 82/2006/4 vesijohdon

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 16/2012/2 Dnro ISAVI/81/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2012

PÄÄTÖS Nro 16/2012/2 Dnro ISAVI/81/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 16/2012/2 Dnro ISAVI/81/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2012 HAKIJA Suur-Savon Sähkö Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Saimaan Jaaninveden Varmavirtaan sekä töidenaloittamislupa,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 124/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 152 Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2006

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 124/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 152 Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2006 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 124/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 152 Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2006 ASIA LUVAN HAKIJA Vesi, viemäri ja sähköjohtojen asentaminen mereen Harvan

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää Etelä-Suomi Päätös Nro 116/2011/4 Dnro ESAVI/62/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan

Lisätiedot

Laiturin, veneen kiinnityspaalujen ja poijun rakentaminen sekä vesialueen ruoppaus Papinsaaressa kiinteistöllä 853-58-5-2, Turku

Laiturin, veneen kiinnityspaalujen ja poijun rakentaminen sekä vesialueen ruoppaus Papinsaaressa kiinteistöllä 853-58-5-2, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 79/2010/4 Dnro ESAVI/124/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.5.2010 ASIA HAKIJA MERKINTÄ HAKEMUS Suunnitelma Laiturin, veneen kiinnityspaalujen ja poijun rakentaminen sekä vesialueen

Lisätiedot

Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi, Kotka

Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi, Kotka Etelä-Suomi Päätös Nro 223/2010/4 Dnro ESAVI/511/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 24.11.2010 ASIA HAKIJA Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2006/3 Dnro LSY 2004 Y 223

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2006/3 Dnro LSY 2004 Y 223 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 13/2006/3 Dnro LSY 2004 Y 223 Annettu julkipanon jälkeen 9.2.2006 ASIA Rakennetun penkereen pysyttäminen Naurismonlahdella, Urjala, Vaasan hallinto

Lisätiedot

Kaapeleiden rakentaminen Pyhäkosken ja Pyhäkosken kanavan ali, Mäntyharju

Kaapeleiden rakentaminen Pyhäkosken ja Pyhäkosken kanavan ali, Mäntyharju Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 59/2014/2 Dnro ISAVI/21/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2014 ASIA Kaapeleiden rakentaminen Pyhäkosken ja Pyhäkosken kanavan ali, Mäntyharju HAKIJA Suur-Savon Sähkö Oy HAKEMUS

Lisätiedot

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 4.11.2011 ASIA HAKIJA Kyynärjärven kunnostus- ja ruoppaustöitä koskevien Länsi-Suomen ympäristölupaviraston lupapäätöksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 129/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-185 Annettu julkipanon jälkeen Paineviemärin rakentaminen Lapuanjoen alitse, Kuortane.

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 129/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-185 Annettu julkipanon jälkeen Paineviemärin rakentaminen Lapuanjoen alitse, Kuortane. LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 129/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-185 Annettu julkipanon jälkeen 31.10.2005 ASIA LUVAN HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Lapuanjoen alitse, Kuortane.

Lisätiedot

(Konela RN:o 1:39, Lallinen, Vehmaa) ja Asunto Oy Vehmaan Rautilan

(Konela RN:o 1:39, Lallinen, Vehmaa) ja Asunto Oy Vehmaan Rautilan Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 3/2013/2 Dnro ESAVI/111/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.1.2013 ASIA Rautilakeskuksen rannan kunnostaminen ja vesialueen ruoppaaminen, Vehmaa HAKIJAT Asunto Oy Vehmaan Rautilan

Lisätiedot

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2011 ASIA HAKIJA Tieksin pengerrysyhtiö nimisen järjestely-yhtiön sääntöjen vahvistaminen Ilmajoen kunnassa

Lisätiedot

ASIA. LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen Luodetie Kiviniemi

ASIA. LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen Luodetie Kiviniemi 1 PÄÄTÖS Nro 7/2013/2 Dnro PSAVI/102/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2013 ASIA Virpiniemen venesataman aallonmurtajan rakentaminen, Oulu LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 1 PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 ASIA HAKIJA Lassila & Tikanoja Oyj, jätteiden käsittelykeskuksen ympäristölupa, KHO:n palauttama asia, Haukipudas, Punaisenladonkangas

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Ampumarataa koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Tervola Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta Huolto-osasto

Lisätiedot

Kullasvuori-Mainiemen venesataman rakentaminen Padasjoenselän Saunalahteen Päijänteelle, Padasjoki

Kullasvuori-Mainiemen venesataman rakentaminen Padasjoenselän Saunalahteen Päijänteelle, Padasjoki Etelä-Suomi Päätös Nro 194/2010/4 Dnro ESAVI/423/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.10.2010 ASIA HAKIJA Kullasvuori-Mainiemen venesataman rakentaminen Padasjoenselän Saunalahteen Päijänteelle, Padasjoki

Lisätiedot

Sähkökaapelin rakentaminen Äijälänsalmen alitse sekä valmistelulupa, Jyväskylä. Vesilain 3 luvun 3 :n 4) kohta ja 1 luvun 7 :n 1 momentti

Sähkökaapelin rakentaminen Äijälänsalmen alitse sekä valmistelulupa, Jyväskylä. Vesilain 3 luvun 3 :n 4) kohta ja 1 luvun 7 :n 1 momentti Länsi- ja Sisä-Suomi PÄÄTÖS Nro 50/2012/2 Dnro LSSAVI/6/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.7.2012 ASIA HAKIJA Sähkökaapelin rakentaminen Äijälänsalmen alitse sekä valmistelulupa, Jyväskylä JE-Siirto

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 51/2009/2 Dnro LSY-2009-Y-97 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 51/2009/2 Dnro LSY-2009-Y-97 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 51/2009/2 Dnro LSY-2009-Y-97 Annettu julkipanon jälkeen 18.6.2009 ASIA HAKIJA Hakemus Penttilän ratasillan ja Oriselän sillakkeen rakentamista koskevan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 88/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-316 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 88/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-316 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 88/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-316 Annettu julkipanon jälkeen 30.10.2009 ASIA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 83/2006/4 Niemisjoen kalataloudelliselle

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 26/2014/2 Dnro PSAVI/34/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 ASIA HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Ounasjoen alitse Alanivan kohdalla, Kittilä Tepaston Vesihuolto-osuuskunta 99150

Lisätiedot

Päätös Nro 12/2012/2 Dnro LSSAVI/89/04.09/2011. Tervasen järven kunnostushankkeen toteuttamisajan pidentäminen, Lestijärvi

Päätös Nro 12/2012/2 Dnro LSSAVI/89/04.09/2011. Tervasen järven kunnostushankkeen toteuttamisajan pidentäminen, Lestijärvi Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 12/2012/2 Dnro LSSAVI/89/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Tervasen järven kunnostushankkeen toteuttamisajan pidentäminen, Lestijärvi HAKIJA Osuuskunta

Lisätiedot

Päätös Nro 38/2010/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/60/04.09/2010

Päätös Nro 38/2010/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/60/04.09/2010 Päätös Nro 38/2010/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/60/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.12.2010 ASIA HAKIJA Siirtoviemärin rakentaminen Taipaleenjoen alitse ja töiden aloittaminen ennen lupapäätöksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen 25.4.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Kahden pienvoimalaitoksen rakentaminen Kalajanjoen sivu-uomaan, Haapajärvi Merja ja Pasi Tytärniemi Reisjärventie

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 59/11/2 Dnro PSAVI/15/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.9.2011 ASIA LUVAN HAKIJA. Kivijoen sillan uusiminen, Kittilä

LUPAPÄÄTÖS Nro 59/11/2 Dnro PSAVI/15/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.9.2011 ASIA LUVAN HAKIJA. Kivijoen sillan uusiminen, Kittilä LUPAPÄÄTÖS Nro 59/11/2 Dnro PSAVI/15/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.9.2011 1 ASIA LUVAN HAKIJA Kivijoen sillan uusiminen, Kittilä Metsähallitus Länsi-Lappi Sampantie 4 95700 Pello 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 24.4.2014 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kärsämäki LUVAN HAKIJA Lehtorannan Liha Oy Luonuanojantie 50 86710

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 92/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 279 Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2006 ASIA HAKIJA Iiroonjärven vedenkorkeuden tarkkailuohjelmaa koskeva oikaisuvaatimus,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2009 ASIA HAKIJA Kaitasuon turvetuotantoa koskeva ympäristölupa (korkeimman hallinto-oikeuden

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 45/11/2 Dnro PSAVI/27/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 45/11/2 Dnro PSAVI/27/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 45/11/2 Dnro PSAVI/27/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2011 1 ASIA Viemäriputken rakentaminen Saarenputaan alitse sekä töidenaloittamislupa, Rovaniemi LUVAN HAKIJA Sanna Blanco

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 11/2005/4 Dnro LSY-2004-Y-61. Aallonmurtajalaiturin pysyttäminen tilan Kallioranta RN:o 9:9 edustalla,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 11/2005/4 Dnro LSY-2004-Y-61. Aallonmurtajalaiturin pysyttäminen tilan Kallioranta RN:o 9:9 edustalla, LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 11/2005/4 Dnro LSY-2004-Y-61 Annettu julkipanon jälkeen 7.2.2005 ASIA HAKIJA Aallonmurtajalaiturin pysyttäminen tilan Kallioranta RN:o 9:9 edustalla,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 16/10/2 Dnro ISAVI/45/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.2.2010

PÄÄTÖS Nro 16/10/2 Dnro ISAVI/45/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.2.2010 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 16/10/2 Dnro ISAVI/45/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.2.2010 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Kuivajätteen välivarastointi, Oulu

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen Kuivajätteen välivarastointi, Oulu 1 PÄÄTÖS Nro 51/2014/1 Dnro PSAVI/92/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2014 ASIA Kuivajätteen välivarastointi, Oulu HAKIJA Stora Enso Oyj PL 196 90101 Oulu 2 HAKEMUS Stora-Enso Oyj, Oulun tehtaat

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 137/2007/3 Dnro LSY 2007 Y 204

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 137/2007/3 Dnro LSY 2007 Y 204 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 137/2007/3 Dnro LSY 2007 Y 204 Annettu julkipanon jälkeen 17.10.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Sähkökaapelien asentaminen merialueelle välille Mölandet

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 38/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 150

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 38/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 150 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 38/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 150 Annettu julkipanon jälkeen 19.8.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Maakaasuputken rakentaminen Hiidenveden alitse ja töiden aloittaminen

Lisätiedot

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kyläjärveen ja töidenaloittamislupa, Ruokolahti.

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kyläjärveen ja töidenaloittamislupa, Ruokolahti. PÄÄTÖS Nro 9/07/2 Dnro ISY-2006-Y-201 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2007 HAKIJA Ruokolahden kunta ASIA Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kyläjärveen ja töidenaloittamislupa, Ruokolahti. HAKEMUS

Lisätiedot

Rannan ruoppaus, vesialueen täyttö, laiturin rakentaminen ja valmistelulupa Kirkonsalmen länsirannalla, Iisalmi

Rannan ruoppaus, vesialueen täyttö, laiturin rakentaminen ja valmistelulupa Kirkonsalmen länsirannalla, Iisalmi Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 63/2012/2 Dnro ISAVI/9/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2012 ASIA Rannan ruoppaus, vesialueen täyttö, laiturin rakentaminen ja valmistelulupa Kirkonsalmen länsirannalla,

Lisätiedot

Paineviemärin ja vesijohdon rakentaminen Mustionjoen alitse sekä valmistelulupa,

Paineviemärin ja vesijohdon rakentaminen Mustionjoen alitse sekä valmistelulupa, Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 253/2013/2 Dnro ESAVI/125/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.11.2013 ASIA Paineviemärin ja vesijohdon rakentaminen Mustionjoen alitse sekä valmistelulupa, Raasepori HAKIJA

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos LUVAN HAKIJAT Jari ja Anu Saranki Kivirinnantie 91

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 120/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-168. Paineviemärin rakentaminen Savonjokeen, Vimpeli

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 120/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-168. Paineviemärin rakentaminen Savonjokeen, Vimpeli LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 120/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-168 Annettu julkipanon jälkeen 22.12.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Savonjokeen, Vimpeli Vimpelin

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kalajoki LUVAN HAKIJAT Saari Mari ja Tomi Kokkolantie 1132 85180

Lisätiedot

Sähkökaapelin rakentaminen Kyrönjoen alitse sekä valmistelulupa, Ilmajoki. Vesilain 3 luvun 3 :n 4 kohta ja 1 luvun 7 :n 1 momentti.

Sähkökaapelin rakentaminen Kyrönjoen alitse sekä valmistelulupa, Ilmajoki. Vesilain 3 luvun 3 :n 4 kohta ja 1 luvun 7 :n 1 momentti. PÄÄTÖS Nro 86/2012/2 Dnro LSSAVI/59/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 31.10.2012 ASIA HAKIJA Sähkökaapelin rakentaminen Kyrönjoen alitse sekä valmistelulupa, Ilmajoki Fortum Sähkönsiirto Oy HAKEMUKSEN

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 54/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-125

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 54/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-125 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 54/2005/4 Dnro LSY-2005-Y-125 Annettu julkipanon jälkeen 27.5.2005 ASIA HAKIJA Vesijohdon rakentamista koskevan päätöksen nro 54/2004/4 osittainen

Lisätiedot

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/ Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/2016 15.7.2016 Kuulutus Vesilain mukainen päätös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 15.7.2016 antanut päätöksen nro 56/2016/2. Hakija Asia Sähkökaapelin rakentaminen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 93/2014/2 Dnro ESAVI/22/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 93/2014/2 Dnro ESAVI/22/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 93/2014/2 Dnro ESAVI/22/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 ASIA Karhusjärven kunnostamista ruoppaamalla koskevassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksessä nro

Lisätiedot

Laiturin pysyttämiselle ja parantamiselle Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 109/2005/4 määrätyn rakentamisajan pidentäminen,

Laiturin pysyttämiselle ja parantamiselle Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 109/2005/4 määrätyn rakentamisajan pidentäminen, Etelä-Suomi Päätös Nro 183/2010/4 Dnro ESAVI/315/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.10.2010 ASIA HAKIJA Laiturin pysyttämiselle ja parantamiselle Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro

Lisätiedot