EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO"

Transkriptio

1 EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO SEK (2001) 1405 LOPULLINEN BRYSSELISSÄ YLEINEN TALOUSARVIO - VARAINHOITOVUOSI 2001 PÄÄLUOKKA VI - TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEA MÄÄRÄRAHOJEN SIIRTO N: 26/2001

2 - 2 - Määrärahojen siirto luvusta toiseen CES PERUSTELUT 1 Johdanto A B Parlamentti on merkinnyt vuoden 2001 talousarviokäsittelyssä varauksiin 10 % alamomentin 1110 (tilapäinen muu henkilöstö) määrärahoista. Määrärahojen vapauttamisesta voidaan päättää sen jälkeen, kun parlamentti on arvioinut henkilöstötaulukossa mainittuja sairauspoissaoloja koskevat selvitykset, jotka kaikkien toimielinten pääsihteereitä on pyydetty esittämään heidän oman toimielimensä osalta yhdenmukaisten parametrien mukaisesti. Parlamentti on hyväksynyt vuoden 2001 talousarviokäsittelyssä neljän viran ehdollisen siirron ylempään palkkaluokkaan (1 A7-virka A6-viraksi, 1 LA7-virka LA6-viraksi, 1 C2-virka C1- viraksi ja 1 C3-virka C2-viraksi), ja siirtoja vastaavat määrärahat on merkitty varauksiin. Siirroista voidaan päättää ja niitä vastaavat määrärahat vapauttaa vasta kun on hyväksytty riippumattomien asiantuntijoiden toisen selonteon suositusten mukainen ylennyspolitiikka. 2 Perustelut määrärahojen siirrolle A B Komissio on toimittanut parlamentille kyseisen "koordinoidun selvityksen sairauspoissaoloista unionin toimielimissä" määrärahasiirtoehdotuksensa nro 17/2001 liitteenä. Komitea hyväksyi mainitunlaisen ylennyspolitiikan 23. heinäkuuta Sitä koskevat päätökset ovat tämän asiakirjan liitteenä. 3 Päätelmät Budjettivallan käyttäjä hyväksynee edellä mainittujen tietojen perusteella liitteenä olevan määrärahasiirtoehdotuksen.

3 - 3 - EUROOPAN UNIONIN YLEINEN TALOUSARVIO PÄÄLUOKKA VI TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEA Ehdotus N:o CES määrärahojen siirtämiseksi luvusta toiseen Varainhoitovuosi 2001 Ei-pakolliset menot EURO DEBET KREDIT luvusta 10 0 Alustavat varaukset lukuun 11 Palveluksessa oleva henkilöstö alamomentille 1100 Peruspalkat alamomentille 1101 Perhelisät alamomentille 1102 Ulkomaankorvaukset ja erityiset ulkomaankorvaukset alamomentille 1110 Tilapäinen muu henkilöstö alamomentille 1130 Sairausvakuutus 846 alamomentille 1131 Vakuutukset onnettomuuden ja 189 ammattitautien varalta alamomentille 1191 Alustava varaus 339 Varainhoidon valvojan hyväksyntä Allekirjoitus: Hans Gilbers Kirjattu Päiväys:

4 - 4 - Ehdotus N:o CES määrärahojen siirtämiseksi luvusta toiseen Tilanne Luku Momentti Alkuperäiset määrärahat +/- siirrot Sovitut sitoumukset Maksut Käytettävissä olevat määrärahat Siirrot Määrärahat siirtojen jälkeen Alkuperä ,00 0,00 0,00 ( ) 0,00 Saaja ,21 0, , ,35 0, , ,93 0, , , , , , ,60 0, , ,84 0, , , , ,00

5 - 5 - PÄÄTÖS nro henkilöstön arvioinnin yleisten täytäntöönpanosääntöjen hyväksymisestä EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEAN TYÖVALIOKUNTA, joka OTTAA HUOMIOON OTTAA HUOMIOON OTTAA HUOMIOON virkamiehiin sovellettavat henkilöstösäännöt ja erityisesti niiden 43, 45 ja 110 artiklan, muuhun henkilöstöön sovellettavat palvelussuhteen ehdot ja erityisesti niiden 15 artiklan 2 kohdan, työjärjestyksen 61 artiklan, OTTAA HUOMIOON 1. huhtikuuta 1981 tehdyn päätöksen n:o 1001/81, OTTAA HUOMIOON ON KUULLUT SEKÄ KATSOO, ETTÄ henkilöstösääntökomitean 25. kesäkuuta 2001 antaman lausunnon, henkilöstökomiteaa on aiheellista päättää uudesta henkilöstön arviointijärjestelmästä, ON PÄÄTTÄNYT SEURAAVAA: 1 artikla 1 Jokaisesta toimielimen virkamiehestä, lukuun ottamatta palkkaluokkien A1 ja A2 virkamiehiä, laaditaan arviointiselvitys joka vuosi virkamiesten henkilöstösääntöjen 43 artiklan nojalla. 2 Arviointiselvitykset laaditaan vuosittain yhteisen aikataulun mukaisesti. 3 Näissä yleisissä täytäntöönpanosäännöissä määrätty arviointiselvitys laaditaan henkilöstösääntöjen 34 artiklassa tarkoitetusta koeajan päättyessä suoritettavasta arvioinnista riippumatta. 2 artikla 1 Kaikista muuhun henkilöstöön sovellettavien palvelussuhteen ehtojen 2 artiklan a, c ja d kohdan nojalla palkatuista väliaikaisista toimihenkilöistä, lukuun ottamatta palkkaluokkiin A1 ja A2 kuuluvia toimihenkilöitä, laaditaan arviointiselvitys samoin ehdoin kuin virkamiehistäkin edellä mainittujen palvelussuhteen ehtojen 15 artiklan 2 kohdan nojalla.

6 - 6-2 Tämän päätöksen 3 9 artiklaa sovelletaan vastaavasti tämän artiklan 1 kohdassa tarkoitettuihin toimihenkilöihin. 3 artikla Kutakin vuosittaista arviointia varten pääsihteeri hyväksyy luettelon arvioijista ja lisäarvioijista sekä heidän virka-asemastaan, arvioitavista virkamiehistä ja toimihenkilöistä. Luettelo julkaistaan arvioijien ohjesääntöjen liitteenä. 4 artikla 1 Jos virkamies on siirretty toiseen yksikköön arviointijakson aikana, arvioinnin tekee sen yksikön arvioija, jonka alainen hän on arviointihetkellä, jos uudelleensijoittamisesta on kulunut yli kuusi kuukautta. Muutoin arvioinnin tekee sen yksikön arvioija, jossa hän työskenteli aiemmin vähintään kuusi kuukautta. 2 Arvioija kuulee niiden yksiköiden arvioijia, joissa virkamies työskentelee tai on työskennellyt arviointijakson aikana. He tutustuvat arviointiselvitykseen ja voivat tehdä siihen huomautuksia. 3 Toisen yksikön palvelukseen tilapäisesti siirretyn tai komennetun virkamiehen arvioi arvioija, joka vastaa sen viran arvioinnista, jonka haltijaksi kyseinen virkamies on organisaatiokaaviossa merkitty. Arvioinnissa kuullaan sen yksikön esimiestä, jossa virkamies työskentelee. 5 artikla Pääsihteeri hyväksyy liitteenä oleville lomakepohjille laaditun arviointiselvityksen. Arviointiselvitys laaditaan pääsääntöisesti joko ranskaksi, englanniksi tai muulla arvioijan ja arvioitavan sopimalla kielellä. Arvioitava voi saada käännöksen arvioijan tekemistä huomioista millä tahansa Euroopan yhteisöjen virallisista kielistä, mikäli arvio on laadittu sellaisella kielellä, jota arvioitava ei ymmärrä hyvin. 6 artikla Arvioinnin tulee koskea yksinomaan arviointijaksoa. Arvioijan on perusteltava kaikki merkittävät muutokset suhteessa edelliseen arviointiin.

7 - 7-7 artikla 1 Henkilöstö- ja talousosasto toimittaa arviointilomakkeet arvioijille sen jälkeen kun pääsihteeri on hyväksynyt arvioijien ja lisäarvioijien kuin myös arvioitavien virkamiesten luettelon. 2 Arvioija kuulee edeltäkäsin arvioitavan virkamiehen lähintä esimiestä, paitsi jos kyseessä on sama henkilö. Arvioija keskustelee ennalta myös arvioitavan virkamiehen kanssa, jolle hän on toimittanut arviointiluonnoksen ennen tätä keskustelua. Virkamies voi ottaa keskusteluun mukaan haluamansa toisen virkamiehen. 3 Arvioija laatii arviointiselvityksen ja antaa sen arvioitavalle tiedoksi 20 työpäivän kuluessa siitä päivästä laskien, jolloin arviointilomake toimitettiin hänelle. 4 Arvioitavalla on 10 työpäivää aikaa joko tutkia ja tarkentaa arviointiselvitystä hyödyllisiksi katsomillaan huomautuksilla ja palauttaa selvitys arvioijalle tai tehdä muutospyyntö lisäarvioijalle 8 artiklassa määrätyllä tavalla. 5 Ellei arvioitava palauta arviointiselvitystä arvioijalle eikä pyydä lisäarviointia 10 työpäivän kuluessa, arvioitavan sanaton suostumus todetaan merkinnällä "ei arvioitavan huomautuksia", jonka arvioija vahvistaa päiväyksellä ja allekirjoituksellaan. Tällöin arviointiselvityksestä tulee lopullinen ja arvioija toimittaa sen henkilöstö- ja talousosastolle, joka liittää sen arvioidun henkilökansioon. 8 artikla 1 Halutessaan lisäarvioinnin arvioitava pyytää 7 artiklan 4 kohdassa määrättyjen 10 työpäivän kuluessa henkilöstö- ja talousosastoa välittämään muutospyynnön lisäarvioijalle. Hänen on liitettävä pyyntöön arviointiselvitys sekä hyödylliseksi katsomansa huomautukset. Henkilöstö- ja talousosasto toimittaa lisäarvioijalle sekä muutospyynnön että arviointiselvityksen. Tämän lisäksi se antaa toimenpiteen tiedoksi arvioijalle. 2 Lisäarvioija kuulee arvioijaa ja arvioitavaa joko yhdessä tai erikseen. Hän voi tarvittaessa pyytää muita hyödyllisiksi katsomiaan lausuntoja. Hänellä on velvollisuus tehdä päätös 10 päivän kuluessa muutospyynnön saamisesta ja oikeus vahvistaa ensimmäinen arviointi tai muuttaa sitä. 3 Jos hän päättää muuttaa sitä, hänen on käytettävä arviointilomakkeeseen tarkoitusta varten liitettyä lisälehteä. Sen jälkeen kun lisäarvioija on ilmoittanut kantansa, arviointiselvitys annetaan tiedoksi asianomaiselle. Tällä on 5 työpäivää aikaa joko tarkistaa ja palauttaa se tarpeellisiksi katsomineen huomautuksin lisäarvioijalle tai toimittaa asia tämän päätöksen 9 artiklassa määrätyllä tavalla neuvoa-antavan arviointikomitean käsiteltäväksi.

8 - 8-4 Ellei arvioitava palauta arviointiselvitystä eikä toimita asiaa arviointikomitean käsiteltäväksi 5 työpäivän kuluessa, arvioitavan sanaton suostumus todetaan merkinnällä "ei arvioitavan huomautuksia", jonka lisäarvioija vahvistaa päiväyksellä ja allekirjoituksellaan. Tällöin arviointiselvityksestä tulee lopullinen ja lisäarvioija toimittaa sen henkilöstö- ja talousosastolle, joka liittää sen arvioidun henkilökansioon. 9 artikla 1 Halutessaan neuvoa-antavan arviointikomitean lausunnon arvioitava pyytää henkilöstö- ja talousosastoa välittämään pyynnön komitealle 8 artiklan 3 kohdassa määrättyjen 5 työpäivän kuluessa. Hänen on liitettävä pyyntöön arviointiselvitys sekä hyödyllisiksi katsomansa huomautukset. Henkilöstö- ja talousosasto toimittaa sekä pyynnön että arviointiselvityksen neuvoaantavalle arviointikomitealle ja antaa toimenpiteen tiedoksi arvioijalle ja lisäarvioijalle. 2 Neuvoa-antava arviointikomitea koostuu pääsihteerin nimeämistä puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta ja kolmesta virkamiehestä (kaksi jäsentä ja yksi varajäsen) ja henkilöstökomitean nimeämistä kolmesta virkamiehestä (kaksi jäsentä ja yksi varajäsen). Varajäsen osallistuu kokouksiin ainoastaan toisen edustamansa varsinaisen jäsenen ollessa poissa. 3 Neuvoa-antavan arviointikomitean puheenjohtajan ja jäsenten on pidättäydyttävä osallistumasta sellaisen arviointiselvityksen käsittelyyn, jonka laatimiseen he ovat osallistuneet joko arvioijana, lisäarvioijana tai esimiehenä, jota asiassa on kuultu. Tällaisessa tilanteessa varajäsen osallistuu poikkeuksetta heidän tilallaan asian käsittelyyn. 4 Neuvoa-antava arviointikomitea antaa perustellun lausunnon arvioinneista, joista sen lausuntoa pyydetään. Lausunto on annettava 20 työpäivän kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Arviointikomitea voi kuulla kaikkia haluamiaan tahoja ja pyytää tarkasteltavakseen kaikkia hyödyllisiksi katsomiaan asiakirjoja ja kirjallisia tietoja. 5 Henkilöstö- ja talousosasto toimittaa neuvoa-antavan arviointikomitean lausunnon perusteluineen arvioitavalle henkilölle sekä pääsihteerille. Pääsihteeri päättää lopullisesti arviointiselvityksestä, ja se liitetään arvioidun henkilökansioon. Arvioitu saa tapahtuneesta tiedon henkilöstö- ja talousosastolta. 10 artikla 1 Kun arvioitava talous- ja sosiaalikomitean virkamies siirtyy toisen toimielimen palvelukseen arviointijakson aikana, hänestä laaditaan väliarviointi näissä yleisissä täytäntöönpanosäännöissä määrätyllä tavalla, jos asianomaisen edellisestä arvioinnista on kulunut yli kuusi kuukautta. Väliarviointi liitetään siirtoasiakirjoihin.

9 - 9-2 Virkamies, joka on arviointijakson aikana siirretty talous- ja sosiaalikomiteaan toisesta toimielimestä, arvioidaan näissä yleisissä täytäntöönpanosäännöissä määrättyjen ehtojen mukaisesti ajalta, jonka hän on ollut talous- ja sosiaalikomitean palveluksessa edellyttäen, että ajanjakso on yli kuusi kuukautta. 3 Edellisessä toimielimessä mahdollisesti laadittu väliarviointi, joka on virkamiehen siirtoasiakirjojen mukana, liitetään hänen arviointiselvitykseensä. 11 artikla Näillä yleisillä täytäntöönpanosäännöillä peruutetaan ja korvataan päätös nro 1001/81 A. Bryssel (pvm) Työvaliokunnan puolesta Göke Frerichs Puheenjohtaja

10 PÄÄTÖS nro ylennysasiain pariteettikomitean perustamisesta 1. joulukuuta 1981 tehdyn päätöksen n:o 2903/81 A muuttamisesta TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEAN TYÖVALIOKUNTA, joka OTTAA HUOMIOON työjärjestyksen 61 artiklan, OTTAA HUOMIOON 1. joulukuuta 1981 tehdyn päätöksen n:o 2903/81 A ylennysasiain pariteettikomitean perustamisesta, OTTAA HUOMIOON SEKÄ KATSOO, ETTÄ henkilöstökomitean 7. kesäkuuta 2001 antaman lausunnon, on aiheellista muuttaa 1. joulukuuta 1981 tehtyä päätöstä nro 2903/81 A ylennysasiain pariteettikomitean perustamisesta, ON PÄÄTTÄNYT SEURAAVAA: 1 artikla Neuvoa-antavan ylennyskomitean (tuonnempana 'komitea') tehtävänä on antaa lausuntoja nimittävälle viranomaiselle ylennyksiä edeltävässä kuulemismenettelyssä. 2 artikla 1 Pääsihteeri ja henkilöstökomitea nimittävät pariteettisesti komitean jäsenet, joiden on edustettava tasapuolisesti kaikkia virkamiehiä. Pääsihteeri nimittää komitean puheenjohtajan henkilöstökomiteaa kuultuaan. 2 Ura-alueen A ja kielten virkaryhmän LA ylennyksiä tarkasteltaessa komiteaan kuuluu kuusi varsinaista ja kaksi varajäsentä, jotka valitaan vähintään palkkaluokassa A/LA 4 olevista virkamiehistä. 3 Ura-alueen B ylennyksiä tarkasteltaessa komiteaan kuuluu edellisten lisäksi kaksi varsinaista ja kaksi varajäsentä, jotka valitaan vähintään palkkaluokassa B 1 olevista virkamiehistä (toisin sanoen koolla on yhteensä kahdeksan varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä).

11 Ura-alueen C ja D ylennyksiä tarkasteltaessa komiteaan kuuluu edellisten lisäksi toiset kaksi varsinaista jäsentä, jotka valitaan vähintään palkkaluokassa C 1 olevista virkamiehistä (toisin sanoen koolla on yhteensä kymmenen varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä). 5 Varajäsenet osallistuvat komitean työskentelyyn, mutta he saavat äänestää ainoastaan silloin, kun heidän edustamansa varsinaiset jäsenet ovat poissa. 6 Komiteaa avustaa pääsihteerin nimeämä henkilöstö- ja talousosaston sihteeristön jäsen. 3 artikla 1 Puheenjohtaja ja jäsenet nimitetään 1. tammikuuta alkavaksi ja 31. joulukuuta päättyväksi kahden vuoden toimikaudeksi. He toimivat siihen asti, kunnes heidän seuraajansa nimitetään. 2 Puheenjohtaja ja jäsenet voidaan vaihtaa toimikauden aikana 2 artiklassa määrätyllä tavalla. 4 artikla 1 Komitean tehtävänä on antaa nimittävälle viranomaiselle lausuntoja ylennyksen parhaiten ansaitsevista virkamiehistä. Tätä varten se tutkii vertaillen 31. päivä ylennyskauden joulukuuta ylennyskelpoisten virkamiesten ansiot ja heistä laaditut arviointiselvitykset. 2 Komitea saa henkilöstö- ja talousosastolta käyttöönsä seuraavat asiakirjat: a) luettelon virkamiehistä, joilla on ylennykseen vaadittava virkaikä b) luettelon komitealta pyydettyjä lausuntoja koskevissa palkkaluokissa olevista virkamiehistä, jotka ovat saavuttaneet ylennyskynnyksen, ja tarvittavia tietoja kyseisten virkamiesten edellisen ylennyksen jälkeisistä arviointiselvityksistä c) kopion ylennykseen vaadittavan virkaiän saavuttaneiden virkamiesten arviointiselvityksistä d) taulukon kunkin palkkaluokan ylennysmahdollisuuksista.

12 artikla 1 Nimittävä viranomainen antaa ylennykset neuvoa-antavan ylennyskomitean lausuntoihin perehdyttyään. Lausunnot tulee toimittaa pääsihteerille viimeistään kuukauden kuluttua komitean ensimmäisestä kokouksesta. 2 Mikäli komitea ei pysty antamaan lausuntojaan määräajassa, komitean puheenjohtaja pyytää pääsihteeriltä lisäaikaa, joka voi olla korkeintaan kaksi kuukautta. Pyynnössä puheenjohtajaa perustelee, miksi komitea ei ole pystynyt valmistelemaan lausuntojaan määräajassa. 6 artikla 1 Komitea kokoontuu vähintään kahdesti vuodessa puheenjohtajansa kutsusta tai pääsihteerin pyynnöstä. Komitea on päätösvaltainen, mikäli kaikki varsinaiset jäsenet ovat läsnä tai edustettuina 2 artiklassa määrätyissä kokoonpanoissa (eli päättämässä on vastaavasti kuusi, kahdeksan ja kymmenen jäsentä). 2 Komitea vertaa kunkin palkkaluokan ylennyskelpoisten virkamiesten ansioita ottaen huomioon kullekin virkamiehelle tämän edellisestä ylennyksestä asti kertyneet ylennyspisteet ja tarkistaa niiden yhtenäisyyden arviointiselvityksessä esitettyjen huomioiden kanssa. 3 Tässä työvaiheessa komitea voi kuulla ylennyskelpoisten virkamiesten arvioijia saadakseen lisätietoja arviointiselvityksestä. Se voi lisäksi kutsua esimiehen, arvioidun tai muun tarkoituksenmukaiseksi katsomansa henkilön kuultavakseen. 7 artikla 1 Työnsä päätteeksi komitea antaa lausuntonsa palkkaluokittain ylennettäviksi ehdotettujen virkamiesten luettelosta. 2 Jos kahdella tai useammalla ylennyskynnyksen saavuttaneella virkamiehellä on yhtä monta ylennyspistettä, komitea asettaa heidät ansiojärjestykseen kuultuaan tarvittaessa kaikkia kyseisten virkamiesten arvioijia. 3 Komitea päättää lausunnoistaan 2 artiklassa määrätyissä kokoonpanoissa läsnä tai edustettuina olevien varsinaisten jäsenten äänten ehdottomalla enemmistöllä (enemmistöön tarvitaan toisin sanoen neljä, viisi tai kuusi ääntä). Puheenjohtajalla on äänioikeus ainoastaan menettelytapaa koskevissa asioissa.

13 artikla Komitea toimittaa lausuntonsa ja siihen liittyvän perusteluosan pääsihteerille 5 artiklassa määrätyssä ajassa. Komitean jokaisella jäsenellä on oikeus kirjata perusteluosaan tarkoituksenmukaisiksi katsomiaan huomioita. Komitean lausunnot julkaistaan komitean puheenjohtajan vastuulla. 9 artikla Komitea laatii työjärjestyksensä, joka toimitetaan pääsihteerille ja henkilöstökomitealle. Se on annettava tiedoksi koko henkilöstölle. 10 artikla Tämä päätös korvaa päätöksen nro 2903/81 ja tulee voimaan, kun henkilöstön arvioinnin yleisten täytäntöönpanosääntöjen hyväksymisestä annettua uutta, päätöksen nro 1001/81 A korvaavaa päätöstä aletaan soveltaa. Bryssel (pvm) Työvaliokunnan puolesta: Göke FRERICHS Puheenjohtaja

14 YLENNYSSÄÄNNÖT 1 Ansioituminen ja urakehitys Virkamiehen urakehityksen tulee määrittyä hänen ansioidensa mukaan. Toimielimen tuleekin taata tasavertaisesti jokaiselle ansioituneelle virkamiehelle säännöllinen eteneminen ylempiin palkkaluokkiin. Uralla etenemisen tulee noudattaa urakehityssuunnitelmaa, joka on budjettikehykseen perustuvan ylennysjärjestelmän mukainen. Ansioituneisuus ei ole staattinen vaan dynaaminen käsite, jonka sisällön muodostavat suoritukset ja työpanos ajallisessa jatkumossa. Ylennyskelpoisuutta tulee siis tarkastella pitkähköllä ajanjaksolla, jolloin huomiota kiinnitetään virkamiehen ammatilliseen kehitykseen usean vuoden kuluessa. Ansioituneisuuden käsite kattaa laajan kirjon erityyppisiä aineksia: kyky ottaa lisävastuuta, ammatillinen kokemus tietystä aihepiiristä, hankkeen toteuttaminen, vastuuntunto, työn laatu, aulius, onnistunut siirtyminen uusiin tehtäviin sekä virkamiehen tapa hoitaa hänelle uskottuja tehtäviä. 2 Vuosittainen arvio Kun otetaan huomioon yhtäältä ansiokäsitteen dynaamisuus ja toisaalta se, että virkamiesten ylennyskelpoisuus arvioidaan joka vuosi vuotuisen ylennysmenettelyn yhteydessä, on myös arviointi syytä tehdä vuosittain. Näistä syistä kunkin virkamiehen ansioituneisuutta on arvioitava vuosittain arviointiselvityksessä, joka laaditaan arvioijien ohjesääntöjen mukaisesti. Pääsihteeri nimeää kutakin vuosittaista arviointia varten arvioijat ja lisäarvioijat henkilöstön arvioinnin yleisten täytäntöönpanosääntöjen hyväksymisestä tehdyn päätöksen mukaisesti. Luettelo arvioitavista julkaistaan arvioijien ohjesääntöjen liitteenä. 3 Arviointipisteet Arviointipisteillä tarkoitetaan pisteitä, joita jaetaan arviointiselvityksessä (ks. arviointilomake s. 6) virkamiehille, jotka on henkilöstösääntöjen mukaan arvioitava (henkilöstösääntöjen 43 artikla ja muuhun henkilöstöön sovellettavien palvelussuhteen ehtojen 15 artiklan 2 kohta). Näitä ovat kaikki virkamiehet, lukuun ottamatta palkkaluokkien A 1 ja A 2 virkamiehiä kaikki väliaikaiset toimihenkilöt, jotka on palkattu sellaiseen toimeen, joka kuuluu henkilöstötaulukkoon, jonka budjettivallan käyttäjä on luokitellut väliaikaiseksi

15 kaikki väliaikaiset toimihenkilöt, jotka on palkattu avustamaan sellaista henkilöä, joka hoitaa perustamissopimuksessa määrättyä tehtävää. Näin ollen virkamiehet ja väliaikaiset toimihenkilöt saavat vuosittain laadittavassa arviointiselvityksessään arviointipisteitä seuraavan kaavan mukaan: a) 1 tai 2 pistettä: Työskentelyn laatua voidaan parantaa usealla eri tavalla: muuttamalla työskentelymenetelmiä, siirrolla toisiin tehtäviin, hyödyntämällä uutta teknologiaa, turvautumalla henkilökohtaiseen koulutusohjelmaan tai koulutukseen, parantamalla suoritusten tasaisuutta, kehittämällä viestintää, kohentamalla vuorovaikutusta yksikön sisällä tai muiden yksiköiden kanssa jne. b) 3 tai 4 pistettä: Työskentely vastaa täysin yksikön ja toimielimen tarpeita, jolloin virkamiehen voidaan katsoa olevan ylennyksen arvoinen, mikäli työskentelyn taso säilyy useamman arviointikauden ajan. c) 5 tai 6 pistettä: Työskentelyn taso ylittää selvästi yksikön ja toimielimen tarpeet niiden tehtävien osalta, jotka vastaavat virkamiehen toimenkuvan ja hänelle uskottujen tehtävien luonnetta. d) 7 pistettä: Arvioitavan työskentely on "täydellistä" sanan kaikissa merkityksissä, eikä tason nostaminen enää ole mahdollista eikä kuviteltavissakaan. Tällöin on mahdotonta "tehdä paremmin" mitään osaa työstä. 4 Ylennyspisteet A5-, LA5-, A6-, LA6-, A7-, LA7-, A8-, LA8-, B2-, B3-, B4-, B5-, C2-, C3-, C4-, C5-, D2-, D3-, ja D4-palkkaluokkiin, ylennysmenettelyn piiriin kuuluvien virkamiesten arviointiselvityksen pisteet ovat ylennyspisteitä. Näihin palkkaluokkiin kuuluvien virkamiesten ansioituneisuutta mitataan senhetkisessä palkkaluokassa saatujen ylennyspisteiden määrällä. Jos menettelyn piiriin kuuluva virkamies siirtyy toisesta toimielimestä, edellisestä ylennyksestä alkaen kerääntyneiden aikaisempien vuosien arviointipisteiden kelpoisuudesta päättää pääsihteeri henkilöstö- ja talousosaston johtajan perustellusta ehdotuksesta.

16 Arviointipisteiden ja ylennyspisteiden jakoperusteet Vuosittaisessa arviointiselvityksessä arvioija antaa kullekin arvioitavalle virkamiehelle pisteitä tämän pätevyyden, tehokkuuden ja viranhoidollisen käytöksen mukaan (mm. seuraavin kriteerein: kyky ottaa lisävastuuta, ammatillinen kokemus tietystä aihepiiristä, hankkeen toteuttaminen, vastuuntunto, työn laatu, aulius, kyky sopeutua yksikön tarpeisiin, virkamiehen tapa hoitaa hänelle uskottuja tehtäviä, tiimityöskentelykyky, aloitteellisuus, monipuolisuus, panostus koulutukseen). 6 Pistekiintiö Palkkaluokkien A5, LA5, A6, LA6, A7, LA7, A8, LA8, B2, B3, B4, B5, C2, C3, C4, C5, D2, D3, ja D4 virkamiehille a) Arvioijalla on käytettävissään kiintiöitetty määrä ylennyspisteitä. Pistekiintiö on kooltaan nelinkertainen arvioitavan virkamiesten lukumäärään nähden. Arvioijan käytettävissä olevien pisteiden määrä selviää arvioijien ohjesäännöistä. b) Lisäarvioijalla on käytettävissään ylimääräisiä ylennyspisteitä, jotka hän saa käyttöönsä pääsihteerin pistevarannosta arvioijien ohjesääntöjen mukaisesti. Niitä voidaan myöntää yksinomaan virkamiehille, jotka ovat henkilöstön arvioinnin yleisten täytäntöönpanosääntöjen hyväksymispäätöksessä määrätyllä tavalla ja määrätyn ajan kuluessa pyytäneet lisäarviota ja joiden esittämät perusteet lisäarvioija katsoo poikkeuksellisesti myönnettävien ylimääräisten ylennyspisteiden arvoisiksi. Arvioija ja lisäarvioija eivät voi ylittää kiintiötään. Sitä vastoin heidän ei ole pakko käyttää kaikkia pisteitä. Tällöin käyttämättä jääneet pisteet mitätöidään. Palkkaluokkien A3, LA3, A4, LA4, B1, C1 ja D1 virkamiehiä ja arvioitavia väliaikaisia toimihenkilöitä varten ei ole pistekiintiötä, vaan heidät arvioidaan asteikolla 1 7 pistettä. Näiden palkkaluokkien virkamiehet ja väliaikaiset toimihenkilöt eivät saa ylennyspisteitä vaan ainoastaan arviointipisteitä seuraavista syistä: Palkkaluokat A/LA3 ja A/LA4: Kyseisistä palkkaluokista asianomainen voidaan ylentää ainoastaan joko johtajan (A2) tai yksikönpäällikön (A/LA3) virkaan. Ne ovat ylemmän johtotason virkoja, joiden täyttämisestä päättää työvaliokunta viranhakumenettelyn perusteella. Palkkaluokat B1, C1 ja D1: Ylennys ura-alueella ei ole enää mahdollinen ja virkamies voidaan siirtää ylempään ura-alueeseen ainoastaan kilpailun kautta (henkilöstösääntöjen 45 artiklan 2 kohta).

17 Väliaikaisista toimihenkilöistä tehdään arvio muuhun henkilöstöön sovellettavien palvelussuhteen ehtojen 15 artiklan 2 kohdan mukaisesti, mutta heihin ei sovelleta virkamiehistön ylennysmenettelyä. 7 Ylennyskynnys Virkamiehen ansioituneisuutta mitataan hänen virkaurallaan samassa palkkaluokassa palvellessaan vuosittain saamillaan ylennyspisteillä. Virkamiehen tulee siis saavuttaa ylennyskynnys, joka koostuu tietystä, palkkaluokittain vaihtelevasta ylennyspistemäärästä. Ylennyskynnys asetetaan sen mukaan, kuinka pitkään ylennyskelpoisen virkamiehen on palveltava kussakin palkkaluokassa voidakseen siirtyä ylempään palkkaluokkaan. Ylennys Palvelusaika palkkaluokassa (vuosina) Kynnysarvo (ylennyspisteet) A/LA 5 A/LA A/LA 6 A/LA A/LA 7 A/LA A/LA 8 A/LA B2 B B3 B B4 B B5 B4 2 8 C2 C C3 C C4 C C5 C4 2 8 D2 D D3 D D4 D3 2 8 Virkamiehellä on kuitenkin periaatteessa mahdollisuus saada ylennys henkilöstösääntöjen 45 artiklassa määrätyssä ajassa, vaikka hän ei saavuttaisikaan ylennyskynnystä.

18 Poikkeuksellisesti myönnettävät ylennyspisteet Pääsihteerillä on ylennyspisteiden varanto, joka ei voi ylittää viittä prosenttia arviointikauden aikana arvioijien ohjesääntöjen mukaisesti arvioijien käyttöön myönnettävien pisteiden kokonaismäärästä. Pääsihteeri ei voi ylittää pistekiintiötään. Hänen ei sen sijaan ole pakko käyttää kaikkia pisteitä. Tällöin käyttämättä jääneet pisteet mitätöidään. Pääsihteerin pistevarannosta on tarkoitus etenkin: a) korjata vääristymät, jotka aiheutuvat siksi, että tietyissä yksiköissä yhdellä arvioijalla on hyvin vähän virkamiehiä arvioitavanaan (yksiköt, joissa on enintään kolme ylennysmenettelyn piiriin kuuluvaa virkamiestä saman arvioijan arvioitavina). Tällaisessa tapauksessa pääsihteeri voi käyttää pisteitä yksinomaan arvioijan asianmukaisesti perustelemasta pyynnöstä ja antaa kullekin kyseeseen tulevalle yksikölle korkeintaan yhden lisäpisteen yhdelle virkamiehelle. Pääsihteeri voi varata tähän tarkoitukseen enintään 10 prosenttia varantopisteistä. b) antaa lisäpisteitä virkamiehille, jotka ovat henkilöstön arvioinnin yleisten täytäntöönpanosääntöjen hyväksymispäätöksessä määrätyllä tavalla ja määrätyn ajan kuluessa pyytäneet lisäarviota tai arviointikomitean lausunnon ja joiden esittämät perusteet toinen näistä tahoista katsoo poikkeuksellisesti myönnettävien ylimääräisten ylennyspisteiden arvoisiksi. Nämä pisteet pääsihteeri jakaa arvioijien ohjesäännöissä määrätyissä rajoissa ja määrätyllä tavalla, kun ehdotuksen on tehnyt: lisäarvioija, silloin kun virkamies on halunnut käyttää lisäarvioijaa, tai arviointia käsittelevä pariteettikomitea, silloin kun virkamies on pyytänyt sen lausuntoa saatuaan kielteisen vastauksen lisäarvioijalta. 9 Ylennyspisteiden saldo ylennyksen yhteydessä Ylennyksen yhteydessä ylennyspisteiden määrä palautetaan nollaan. Mikäli ylennyskynnyksen saavuttanutta virkamiestä ei kuitenkaan ole voitu ylentää budjettisyistä, lasketaan hänen saamansa ylennyskynnyksen ylittävät ylennyspisteet hänen hyväkseen uudessa palkkaluokassa ylennyksen jälkeen.

19 Ylennysmenettely a) Kunkin arviointijakson lopussa arvioijat laativat edellistä vuotta koskevan arvion henkilöstön arvioinnin yleisten täytäntöönpanosääntöjen hyväksymisestä tehdyn päätöksen määräysten mukaisesti ja siitä annettujen määräaikojen rajoissa, arvioijien ohjesääntöjen mukaisesti ja arvioitavaa virkamiestä kuultuaan 1. b) Henkilöstö- ja talousosasto laatii pisteytysjärjestyksessä luettelon kunkin palkkaluokan virkamiehistä, jotka ovat saavuttaneet kynnysarvon. Luettelo julkaistaan ja toimitetaan lausuntoa varten neuvoa-antavalle ylennyskomitealle. c) Neuvoa-antava ylennyskomitea tutkii vertaillen palkkaluokittain kaikkien ylennyskelpoisten virkamiesten ansiot. Se ottaa huomion ylennyspisteet ja varmistaa niiden yhdenmukaisuuden arviointiselvitykseen kirjattujen arvioiden kanssa. Komitea antaa sen jälkeen lausunnon luettelosta. Mikäli kahdella tai useammalla ylennyskynnyksen saavuttaneella virkamiehellä on yhtä monta ylennyspistettä, neuvoa-antava ylennyskomitea voi asettaa heidät lausunnossaan paremmuusjärjestykseen kuultuaan tarvittaessa kaikkia kyseisten virkamiesten arvioijia. Työnsä päätteeksi neuvoa-antava komitea antaa lausuntonsa kussakin palkkaluokassa ylennettäviksi esitettyjen virkamiesten luettelosta. Lausunto toimitetaan päätöstä varten nimittävälle viranomaiselle. d) Tutustuttuaan ylennyskomitean lausuntoon nimittävä viranomainen valitsee ylennettävät virkamiehet henkilöstösääntöjen 45 artiklan 1 kohdan mukaisesti. 11 Siirtymätoimet Uuteen ylennysjärjestelmään siirryttäessä sovelletaan liitteessä kuvattuja siirtymätoimia. 1 Muutoksenhakumenettely kuvataan henkilöstön arvioinnin yleisten täytäntöönpanosääntöjen hyväksymispäätöksessä.

20 Voimaantulo Tämä ylennysmenettely tulee voimaan, kun aletaan soveltaa henkilöstön arvioinnin yleisten täytäntöönpanosääntöjen hyväksymisestä tehtyä päätöstä, joka korvaa päätöksen nro 1001/81 A, ja päätöksen nro 2903/81 A muuttamisesta 1. joulukuuta 1981 tehtyä päätöstä ylennyksiä käsittelevän pariteettikomitean perustamisesta. Annettu Göke Frerichs Puheenjohtaja (nimittävä viranomainen palkkaluokissa A ja LA 4 ja 5) Patrick Venturini Pääsihteeri (nimittävä viranomainen palkkaluokissa A ja LA 6 8 sekä ura-alueilla B, C ja D) Liite: Siirtymätoimet

21 LIITE (Siirtymätoimet) 1 Eriteltyjen arvioiden muuttaminen numeroarvioinniksi Huomioon otetaan kaksi tämän menettelyn mukaisesti laadittua ensimmäistä arviointiselvitystä edeltänyttä arviota ( ja ). Kahden edellisen arvion kohdassa 10 annetut 14 arvosanaa muutetaan pisteiksi seuraavalla tavalla: erinomainen: 5 pistettä erittäin hyvä: 4 pistettä hyvä: 3 pistettä tyydyttävä: 2 pistettä välttävä: 1 pistettä Esimerkki: Arviointiselvityksen aihepiirit Arvosana Pisteytetty arviointi Tehtävien hoitoon vaadittavat tiedot erinomainen 5 Ymmärtäminen erittäin hyvä 4 Arvostelukyky erinomainen 5 Kirjallinen ilmaisutaito hyvä 3 Suullinen ilmaisutaito erinomainen 5 Järjestelykyky tyydyttävä 2 Työn laatu erittäin hyvä 4 Työn nopeus hyvä 3 Suoritusten tasaisuus erinomainen 5 Sopeutuminen työyksikön tarpeisiin välttävä 1 Vastuuntunto tyydyttävä 2 Aloitteellisuus erittäin hyvä 4 Tiimityöskentelykyky erinomainen 5 Ihmissuhdetaidot hyvä 3 YHTEENSÄ 51

22 Toimielimen pistekeskiarvon laskutapa Kunkin arviointikauden kaikkien arvioitujen virkamiesten kokonaispistemäärä jaetaan arvioitujen kokonaismäärällä, jolloin saadaan toimielimen pistekeskiarvo kultakin arviointikaudelta. Esimerkki: Virkamiehet (a) (b) (c) (d) (e) (f) (g) (h) (i) (j) ( ) (425) YHTEENSÄ Pisteitä yhteensä Toimielimen keskiarvo = pistettä / 425 arvioitua virkamiestä = 53 pistettä 3 Arvioijan pistekeskiarvon laskutapa Lisäksi henkilöstöosasto laskee kaikkien saman arvioijan arvioimien virkamiesten kokonaispistemäärän saadakseen selville arvioijan pistekeskiarvon. Kokonaispistemäärä jaetaan saman arvioijan arvioimien virkamiesten määrällä. Esimerkkejä: Arvioija (A) Virkamiehet (a) (b) (c) (d) (e) (f) (g) (h) (i) (j) (k) (l) YHTEENSÄ Pisteitä yhteensä Arvioijan (A) pistekeskiarvo = 684 pistettä / 12 arvioitua virkamiestä = 57 pistettä Arvioija (B) Virkamiehet (m) (n) (o) (p) (q) (r) (s) (t) (u) (v) YHTEENSÄ Pisteitä yhteensä Arvioijan (B) pistekeskiarvo = 490 pistettä / 10 arvioitua virkamiestä = 49 pistettä

23 Ylennyskelpoisiin virkamiehiin sovellettava korjauskerroin Uuden ylennysjärjestelmän voimaantulosta alkaen kaikkien ylennyskelpoisten virkamiesten numeroarviointiin sovelletaan heidän edellisestä ylennyksestään lähtien korjauskerrointa (ks. kohta 1), minkä avulla korjataan mahdolliset arvioijien väliset vääristymät. Korjauskerroin saadaan jakamalla toimielimen pistekeskiarvo arvioijan keskiarvolla. Tulokseksi saadaan kunkin arvioidun painotettu arviointi. Esimerkiksi: Arvioija Laskutoimitus Korjauskerroin (A) 53 (toimielimen keskiarvo) / 57 (arvioijan keskiarvo) 0,92982 (B) 53 (toimielimen keskiarvo) / 49 (arvioijan keskiarvo) 1,08163 Painotetun arvioinnin laskeminen Arvioijan (A) arvioima virkamies (a) 53 pistettä x 0,92982 = 49,28046 Arvioijan (A) arvioima virkamies (b) 60 pistettä x 0,92982 = 55,78920 Arvioijan (B) arvioima virkamies (m) 54 pistettä x 1,08163 = 58,40802 Arvioijan (B) arvioima virkamies (n) 47 pistettä x 1,08163 = 50, Kunkin ylennyskelpoisen arvioidun henkilön painotetun arvioinnin muuntaminen ylennyspisteiksi Painotettu arviointi muunnetaan ylennyspisteiksi (1 7) laskutoimituksella, jossa otetaan huomioon: a) arvioitavien mahdollinen enimmäispistemäärä (14 aihepiiriä x 5 pistettä = 70 pistettä) b) toimielimen keskiarvo c) pisteasteiden määrä uudessa ylennysjärjestelmässä normaalina urakehityksenä pidetyn ylennyspisteiden keskiarvon (4 pistettä) molemmin puolin (joko 4, 5, 6, 7 tai 4, 3, 2, 1 pistettä eli kummassakin tapauksessa yhteensä 4 astetta). Yhtälö on seuraavanlainen: 70 pistettä (mahdollinen enimmäismäärä) toimielimen keskiarvo / 4 (pisteasteiden määrä) = x

24 Painotettu arviointi muunnetaan tämän yhtälön avulla ylennyspisteiksi seuraavan asteikon mukaisesti: Ylennyspisteet Painotetun arvioinnin vähimmäispistemäärä Painotetun arvioinnin enimmäispistemäärä 7 pistettä toimielimen keskiarvo + 3x + 0, pistettä 6 pistettä toimielimen keskiarvo + 2x + 0,0001 toimielimen keskiarvo + 3x 5 pistettä toimielimen keskiarvo + x + 0,0001 keskiarvo + 2x 4 pistettä keskiarvo x + 0,0001 keskiarvo + x 3 pistettä keskiarvo 2x + 0,0001 keskiarvo x 2 pistettä keskiarvo 3x + 0,0001 keskiarvo 2x 1 piste 0 pistettä keskiarvo 3x Koska kaksivuosittaisesta arvioinnista siirrytään vuosittaiseen arvioon, tulee ylennyspisteet kertoa kahdella sillä edellytyksellä, ettei virkamies ole saanut ylennystä kyseisen kaksivuotisen arviointikauden aikana. Esimerkki: x = 70 (mahdollinen enimmäismäärä) 53 (toimielimen keskiarvo) / 4 (pisteasteiden määrä) = 4,25 Asteikko Ylennyspisteet vähintään 65, , , , , , enintään 70 65, , , , , ,250 Ylennyspisteiden laskeminen Painotettu arvio Ylennyspisteet Yksikön (A) virkamies (a) 49, x 2 = 8 Yksikön (A) virkamies (b) 55, x 2 = 8 Yksikön (B) virkamies (m) 58, x 2 = 10 Yksikön (B) virkamies (n) 50, x 2 = 8

25 Tiedottaminen Kunkin arviointikauden toimielimen keskiarvo ja arvioijien keskiarvot julkaistaan. Lisäksi jokaiselle siirtymätoimien alaiselle virkamiehelle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, montako ylennyspistettä hänen arviointiselvitystensä eritellyistä arvioista em. laskutoimituksella saatiin.

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO SEK (2001) 1281 LOPULLINEN BRYSSELISSÄ 19.7.2001 YLEINEN TALOUSARVIO - VARAINHOITOVUOSI 2001 PÄÄLUOKKA VII - ALUEIDEN KOMITEA MÄÄRÄRAHOJEN SIIRTO N: 19/2001 Määrärahojen siirto

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI 26.8.2003 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 201 A/1 III (Tiedotteita) EUROOPAN PARLAMENTTI PALVELUKSEEN OTTAMISTA KOSKEVA ILMOITUS NRO PE/77/S SISÄISISTÄ TOIMISTA VASTAAVIEN VALIOKUNTIEN PÄÄOSASTON

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 22. heinäkuuta 2003 (OR. fr) 2002/0179 (COD) LEX 457 PE-CONS 3647/03 N 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Lisätiedot

Fiche CdR 4190/2004 (fr fi)hp/at/pk BRYSSEL YLEINEN TALOUSARVIO VARAINHOITOVUOSI 2004 PÄÄLUOKKA VII ALUEIDEN KOMITEA. MÄÄRÄRAHASIIRTO Nro 2/04

Fiche CdR 4190/2004 (fr fi)hp/at/pk BRYSSEL YLEINEN TALOUSARVIO VARAINHOITOVUOSI 2004 PÄÄLUOKKA VII ALUEIDEN KOMITEA. MÄÄRÄRAHASIIRTO Nro 2/04 SEC( 2004) FINAL BRYSSEL YLEINEN TALOUSARVIO VARAINHOITOVUOSI 2004 PÄÄLUOKKA VII ALUEIDEN KOMITEA MÄÄRÄRAHASIIRTO Nro 2/04 (Varainhoitoasetuksen 24 ja 43 artikla) Fiche CdR 4190/2004 (fr fi)hp/at/pk EUROOPAN

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVIKSI

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVIKSI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.4.2012 COM(2012) 139 final 2008/0241 (COD) KOMISSION LAUSUNTO Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 294 artiklan 7 kohdan c alakohdan nojalla Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 26.3.2015 COM(2015) 141 final 2015/0070 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS asetuksessa (EU) N:o 1306/2013 säädetyn suorien tukien mukautusasteen vahvistamisesta

Lisätiedot

EUROOPAN KOMISSIO. Bryssel SEC(2011) 1507 lopullinen. Luonnos

EUROOPAN KOMISSIO. Bryssel SEC(2011) 1507 lopullinen. Luonnos EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.12.2011 SEC(2011) 1507 lopullinen Luonnos EUROOPAN PARLAMENTIN, NEUVOSTON, KOMISSION, EUROOPAN UNIONIN TUOMIOISTUIMEN, TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIMEN, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEAN

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. viinin yhteisestä markkinajärjestelystä annetun asetuksen (EY) N:o 1493/1999 muuttamisesta

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. viinin yhteisestä markkinajärjestelystä annetun asetuksen (EY) N:o 1493/1999 muuttamisesta EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 20.6.2001 KOM(2001) 332 lopullinen 2001/0132 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS viinin yhteisestä markkinajärjestelystä annetun asetuksen (EY) N:o 1493/1999 muuttamisesta

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS FI FI FI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 29.10.2009 KOM(2009)608 lopullinen Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS luvan antamisesta Viron tasavallalle ja Slovenian tasavallalle soveltaa yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 21. marraskuuta 2017 (OR. en) 2017/0060 (COD) PE-CONS 52/17 TRANS 415 DELACT 189 CODEC 1608 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EUROOPAN PARLAMENTIN

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 7.11.2001 KOM(2001) 634 lopullinen 2001/0267 (COD) 2001/0268 (COD) Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS yhteisön metsien suojelusta ilmansaasteilta annetun

Lisätiedot

Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Muutokset tai lisäykset alleviivattu. Poistot yliviivattu. Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin yliopiston jatko-opiskelijat ry, ruotsiksi Doktorander vid

Lisätiedot

LIITE. ehdotukseen NEUVOSTON PÄÄTÖS

LIITE. ehdotukseen NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 12.10.2016 COM(2016) 620 final ANNEX 1 LIITE ehdotukseen NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden ja Sveitsin valaliiton välisellä eurooppalaisia satelliittinavigointiohjelmia

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 7.3.2016 Voimaantulopäivä 1.4.2016 Soveltamisala 1 Luottamushenkilölle suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 16/2005 4.4.2005

KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 16/2005 4.4.2005 KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 16/2005 4.4.2005 ESITYKSET RITARIKUNTIEN KUNNIAMERKEIKSI ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 2005 Opetusministeriö on lähettänyt Kirkkohallitukselle ohjeensa Suomen Valkoisen Ruusun ja

Lisätiedot

VÄLIAIKAISEN HENKILÖSTÖN VALINTA HENKILÖSTÖHALLINNON JA TURVALLISUUSTOIMINNAN PÄÄOSASTON PALVELUKSEEN

VÄLIAIKAISEN HENKILÖSTÖN VALINTA HENKILÖSTÖHALLINNON JA TURVALLISUUSTOIMINNAN PÄÄOSASTON PALVELUKSEEN COM/TA/HR/13/AD9 VÄLIAIKAISEN HENKILÖSTÖN VALINTA HENKILÖSTÖHALLINNON JA TURVALLISUUSTOIMINNAN PÄÄOSASTON PALVELUKSEEN Komissio järjestää valintamenettelyn neuvonantajan tehtävän täyttämiseksi henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 8.4.2009 KOM(2009) 169 lopullinen 2009/0053 (CNS) Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS järjestelystä keskipitkän ajan rahoitustuen myöntämiseksi jäsenvaltioiden maksutaseille

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1.1.2009

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1.1.2009 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1.1.2009 Kaupunginvaltuusto 20.10.2008 VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Nimi ja tehtävät Vakka-Suomen Vesi LIIKELAITOS on KUNTALAIN MUKAINEN Uudenkaupungin

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä YTN.

1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä YTN. YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY SÄÄNNÖT 1 Rek.n:ro 138.504 (27.5.2014) Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0464/62. Tarkistus. Anneleen Van Bossuyt sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0464/62. Tarkistus. Anneleen Van Bossuyt sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan puolesta 10.4.2019 A8-0464/62 62 Johdanto-osan 14 kappale (14) Tämä asetus olisi pantava täytäntöön työohjelmilla. Koska työohjelmien tavoitteet ovat keskipitkän tai pitkän aikavälin tavoitteita ja koska niissä

Lisätiedot

KAARINAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ

KAARINAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ KAARINAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala... 1 2 Kokouspalkkiot... 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 1 4 Vuosipalkkiot... 2 5 Sihteerin ja esittelijän palkkiot... 2 6 Katselmus,

Lisätiedot

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008 Sisällysluettelo Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Tarkoitus ja sen toteuttaminen 2 Jäsenyyttä koskevat

Lisätiedot

KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE. Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 294 artiklan 6 kohdan mukaisesti

KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE. Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 294 artiklan 6 kohdan mukaisesti EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 4.3.2014 COM(2014) 140 final KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 294 artiklan 6 kohdan mukaisesti neuvoston ensimmäisessä

Lisätiedot

YTYn tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työelämässä ja yhteiskunnassa.

YTYn tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työelämässä ja yhteiskunnassa. Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry, ruotsiksi Privatsektorns Chefer och Specialister, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä

Lisätiedot

DGC 2A EUROOPAN UNIONIN JA GEORGIAN VÄLINEN ASSOSIAATIO. Bryssel, 20. tammikuuta 2015 (OR. en) Tulliasioiden alakomitea UE-GE 4652/15

DGC 2A EUROOPAN UNIONIN JA GEORGIAN VÄLINEN ASSOSIAATIO. Bryssel, 20. tammikuuta 2015 (OR. en) Tulliasioiden alakomitea UE-GE 4652/15 EUROOPAN UNIONIN JA GEORGIAN VÄLINEN ASSOSIAATIO Tulliasioiden alakomitea Bryssel, 20. tammikuuta 2015 (OR. en) UE-GE 4652/15 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EU:N JA GEORGIAN TULLIASIOIDEN ALAKOMITEAN

Lisätiedot

UE-MD 1103/15 HKE/phk 1 DGC 2A

UE-MD 1103/15 HKE/phk 1 DGC 2A EUROOPAN UNIONIN JA MOLDOVAN TASAVALLAN VÄLINEN ASSOSIAATIO Tulliasioiden alakomitea Bryssel, 20. tammikuuta 2015 (OR. en) UE-MD 1103/15 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EU:N JA MOLDOVAN TASAVALLAN TULLIASIOIDEN

Lisätiedot

Bryssel COM(2017) 632 final ANNEX 3 LIITE

Bryssel COM(2017) 632 final ANNEX 3 LIITE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 26.10.2017 COM(2017) 632 final ANNE 3 LIITE asiakirjaan Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle säännöistä, jotka kunkin toimielimen nimittävä viranomainen on

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 4. joulukuuta 2001 (OR. fr) 12394/2/01 REV 2 ADD 1. Toimielinten välinen asia: 2000/0080 (COD) DENLEG 46 CODEC 960

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 4. joulukuuta 2001 (OR. fr) 12394/2/01 REV 2 ADD 1. Toimielinten välinen asia: 2000/0080 (COD) DENLEG 46 CODEC 960 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 4. joulukuuta 2001 (OR. fr) Toimielinten välinen asia: 2000/0080 (COD) 12394/2/01 REV 2 ADD 1 DENLEG 46 CODEC 960 Asia: Neuvoston 3. joulukuuta 2001 vahvistama yhteinen

Lisätiedot

1. Virkamiestuomioistuimen toiminta Vireille tulleet asiat, ratkaistut asiat, vireillä olevat asiat ( )

1. Virkamiestuomioistuimen toiminta Vireille tulleet asiat, ratkaistut asiat, vireillä olevat asiat ( ) . Virkamiestuomioistuimen toiminta Vireille tulleet asiat, ratkaistut asiat, vireillä olevat asiat (2005 2006) 250 200 50 00 50 0 2005 () 2006 Vireille tulleet asiat Ratkaistut asiat Vireillä olevat asiat

Lisätiedot

HE 217/2008 vp. kansanedustajain eläkelakia ja valtion eläkelakia. kuitenkin valita koko edustajantoimensa keslamenttivaaleissa,

HE 217/2008 vp. kansanedustajain eläkelakia ja valtion eläkelakia. kuitenkin valita koko edustajantoimensa keslamenttivaaleissa, HE 217/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Suomesta Euroopan parlamenttiin valitun edustajan palkkiosta ja eläkkeestä annetun lain kumoamisesta sekä eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.6.2013 COM(2013) 452 final 2013/0220 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS eräiden oikeusalan säädösten, joissa säädetään valvonnan käsittävän sääntelymenettelyn

Lisätiedot

Johtohenkilöstön täydennyskoulutuksen järjestämisen yleiset suuntaviivat

Johtohenkilöstön täydennyskoulutuksen järjestämisen yleiset suuntaviivat Eurooppa-koulut Pääsihteerin keskustoimisto Viite: 2010-D-531-fi-5 Alkup.: FR Johtohenkilöstön täydennyskoulutuksen järjestämisen yleiset suuntaviivat Eurooppa koulujen johtokunnan 14. 16. huhtikuuta 2010

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 19.1.2017 COM(2017) 23 final 2017/0010 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2008/98/EY liitteen III muuttamisesta vaarallisuusominaisuuden

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 1367. Laki. nimikirjalain 4 ja 9 :n muuttamisesta. Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 1999

SISÄLLYS. N:o 1367. Laki. nimikirjalain 4 ja 9 :n muuttamisesta. Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 1999 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1999 Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 1999 N:o 1367 1378 SISÄLLYS N:o Sivu 1367 Laki nimikirjalain 4 ja 9 :n muuttamisesta... 3631 1368 Laki kansaneläkelain muuttamisesta...

Lisätiedot

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 2.12. COM() 597 final KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE Euroopan unionin virkamiesten ja muun henkilöstön palkkojen ja eläkkeiden sekä näihin palkkoihin

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2014 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2014 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2014 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2014/0313 (NLE) 14254/14 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 27. lokakuuta 2014 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Asia:

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan EHDOTUS NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI

LIITE. asiakirjaan EHDOTUS NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.5.2016 COM(2016) 280 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan EHDOTUS NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI Euroopan unionin ja Euroopan atomienergiayhteisön sekä Kosovon* välisellä vakautusja assosiaatiosopimuksella

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI. raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean perustamisesta. (kodifioitu toisinto)

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI. raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean perustamisesta. (kodifioitu toisinto) EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 26.05.2003 KOM(2003) 298 lopullinen 2003/0103 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean perustamisesta (kodifioitu toisinto)

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. huhtikuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0296 (CNS) 5931/16 SC 16 ECON 75 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON DIREKTIIVI yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 Budjettivaliokunta 2009 6.12.2007 ILMOITUS JÄSENILLE Asia: Euroopan parlamentin vuoden 2007 talousarvion toteuttaminen Jäsenille lähetetään oheisena määrärahasiirtoesitys C25

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PUHEMIESNEUVOSTON EHDOTUS 1/2010 vp Puhemiesneuvoston ehdotus laiksi eduskunnan virkamiehistä annetun lain 10 ja 71 :n, eduskunnan työjärjestyksen 73 :n ja eduskunnan kanslian ohjesäännön muuttamisesta

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EU) 2016/72 muuttamisesta tiettyjen kalastusmahdollisuuksien osalta

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EU) 2016/72 muuttamisesta tiettyjen kalastusmahdollisuuksien osalta EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 8.3.2016 COM(2016) 123 final 2016/0068 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS asetuksen (EU) 2016/72 muuttamisesta tiettyjen kalastusmahdollisuuksien osalta FI FI PERUSTELUT 1. EHDOTUKSEN

Lisätiedot

KOMISSIO ASETUS (EY) No...

KOMISSIO ASETUS (EY) No... KOMISSIO ASETUS (EY) No... Kiinan kansantasavallasta peräisin olevien teräsköysien ja -kaapeleiden tuonnissa neuvoston asetuksella (EY) N:o 1796/1999 käyttöön otettujen polkumyyntitoimenpiteiden mahdollista

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 Istuntoasiakirja 2004 C6-0161/2004 2003/0274(COD) FI 28/10/2004 YHTEINEN KANTA Neuvoston 21. lokakuuta 2004 vahvistama yhteinen kanta Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen

Lisätiedot

Ministeri Suvi-Anne Siimes. Neuvotteleva virkamies Risto Savola

Ministeri Suvi-Anne Siimes. Neuvotteleva virkamies Risto Savola Valtioneuvoston kirjelmä Eduskunnalle ehdotuksesta neuvoston asetuksiksi (Palvelussuhteen lopullista päättymistä koskevat erityistoimenpiteet Euroopan yhteisöjen komissiossa, Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

HE 66/2007 vp. on tarkoitus siirtää vuoden 2008 alusta lukien arkistolaitoksen yhteyteen. Lakiin ehdotetaan tehtäväksi lisäksi tekninen muutos,

HE 66/2007 vp. on tarkoitus siirtää vuoden 2008 alusta lukien arkistolaitoksen yhteyteen. Lakiin ehdotetaan tehtäväksi lisäksi tekninen muutos, HE 66/2007 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi arkistolain 1 ja :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan arkistolakia muutettavaksi siten, että siitä poistettaisiin

Lisätiedot

Joustojärjestelmän mukaisesti markkinoille saatetut moottorit ***I

Joustojärjestelmän mukaisesti markkinoille saatetut moottorit ***I P7_TA-PROV(2011)0452 Joustojärjestelmän mukaisesti markkinoille saatetut moottorit ***I Euroopan parlamentin lainsäädäntöpäätöslauselma 25. lokakuuta 2011 ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 12.11.2012 14 9.12.2013 251

SAVONLINNAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 12.11.2012 14 9.12.2013 251 SAVONLINNAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 12.11.2012 14 9.12.2013 251 Voimaantulo 1.1.2014 1 1 Soveltamisala Luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

direktiivin kumoaminen)

direktiivin kumoaminen) Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle ehdotuksesta neuvoston direktiiviksi neuvoston direktiivin 2003/48/EY kumoamisesta (säästöjen tuottamien korkotulojen verotuksesta annetun direktiivin kumoaminen)

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 Budjettivaliokunta 2009 20.2.2008 ILMOITUS JÄSENILLE Asia: Euroopan parlamentin vuoden 2008 talousarvion toteuttaminen Jäsenille lähetetään oheisena määrärahasiirtoesitys C 3

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS,

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS, EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 18.12.2007 KOM(2007) 813 lopullinen Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS, muuntogeenisestä perunasta EH92-527-1 (BPS-25271-9) valmistetun rehun sekä elintarvikkeiden ja muiden

Lisätiedot

Lausunto nro 1/2016. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 325 artiklan nojalla)

Lausunto nro 1/2016. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 325 artiklan nojalla) Lausunto nro 1/2016 (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 325 artiklan nojalla) ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi asetuksen (EU, Euratom) N:o 883/2013 muuttamisesta

Lisätiedot

17.12.2015 PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN TARKASTUSSÄÄNTÖ 1.1.2013 LUKIEN

17.12.2015 PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN TARKASTUSSÄÄNTÖ 1.1.2013 LUKIEN 1 (5) PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN TARKASTUSSÄÄNTÖ 1.1.2013 LUKIEN VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Kuntayhtymän hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että

Lisätiedot

Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251

Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251 Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251 Tilastokeskus sekä Tutkimusväen liitto TUTKI ry. ja Akava JS ry. ovat tehneet 18 päivänä helmikuuta 2000 tarkentavan virkaehtosopimuksen Tilastokeskuksen virkasuhteiseen

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 2009 Talous- ja raha-asioiden valiokunta 2008/0194(COD) 17.12.2008 TARKISTUKSET 9-33 Mietintöluonnos (PE415.203v01-00) ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON LIITON JOHTOSÄÄNTÖ 35/00.01.01.00/2010 Maakuntavaltuuston 13. päivänä marraskuuta 2006 hyväksymä, 9.6.2014 mkv päivittänyt

POHJOIS-SAVON LIITON JOHTOSÄÄNTÖ 35/00.01.01.00/2010 Maakuntavaltuuston 13. päivänä marraskuuta 2006 hyväksymä, 9.6.2014 mkv päivittänyt POHJOIS-SAVON LIITON JOHTOSÄÄNTÖ 35/00.01.01.00/2010 Maakuntavaltuuston 13. päivänä marraskuuta 2006 hyväksymä, 9.6.2014 mkv päivittänyt 1. LUKU TOIMINTA-AJATUS JA TEHTÄVÄT 2. LUKU ORGANISAATIO 1 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Tehtävä, visio, arvot ja strategiset tavoitteet

Tehtävä, visio, arvot ja strategiset tavoitteet Tehtävä, visio, arvot ja strategiset tavoitteet Tehtävä Euroopan tilintarkastustuomioistuin on Euroopan unionin toimielin, joka perussopimuksen mukaan perustettiin huolehtimaan unionin varojen tarkastamisesta.

Lisätiedot

2 Kokouspalkkiot 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista maksetaan luottamushenkilöille ja viran- ja toimenhaltijoille seuraavasti:

2 Kokouspalkkiot 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista maksetaan luottamushenkilöille ja viran- ja toimenhaltijoille seuraavasti: Valtuusto 10.12.2012 50 1 (6) LAUKAAN KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuuston kokouksessa Voimaantulo 1.1.2013 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta

Lisätiedot

Laki. Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laiksi vuorotteluvapaakokeilusta muuttamisesta. sekä laeiksi eräiden tähän liittyvien

Laki. Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laiksi vuorotteluvapaakokeilusta muuttamisesta. sekä laeiksi eräiden tähän liittyvien EV 132/1995 vp - HE 136/1995 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laiksi vuorotteluvapaakokeilusta sekä laeiksi eräiden tähän liittyvien lakien muuttamisesta Eduskunnalle on annettu hallituksen

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 5.2.2013 COM(2013) 46 final 2013/0026 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 98/8/EY muuttamisesta jauhetun maissintähkän lisäämiseksi

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. J u l k a i s s u t. 2015 Tornion hallintopalvelut Nro 1

TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. J u l k a i s s u t. 2015 Tornion hallintopalvelut Nro 1 1 TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA J u l k a i s s u t 2015 Tornion hallintopalvelut Nro 1 Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.11.2015 Voimaantulopäivä 1.1.2016 MERI-LAPIN YMPÄRISTÖPALVELUJEN

Lisätiedot

A7-0277/102

A7-0277/102 10.9.2013 A7-0277/102 102 Johdanto-osan 19 a kappale (uusi) (19 a) Olisi varmistettava, että ympäristöraportit todentavilla henkilöillä on pätevyytensä ja kokemuksensa ansiosta tarvittava tekninen asiantuntemus

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.8.2017 COM(2017) 416 final 2017/0187 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS kansainvälisessä sokerineuvostossa Euroopan unionin puolesta esitettävästä kannasta vuoden 1992 kansainvälisen

Lisätiedot

UE-MD 1102/15 HKE/phk 1 DGC 2A

UE-MD 1102/15 HKE/phk 1 DGC 2A EUROOPAN UNIONIN JA MOLDOVAN TASAVALLAN VÄLINEN ASSOSIAATIO Kasvinsuojelutoimia käsittelevä alakomitea Bryssel, 20. tammikuuta 2015 (OR. en) UE-MD 1102/15 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EU:N JA MOLDOVAN

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 16.10.2002 KOM(2002) 561 lopullinen Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS maataloustuotteiden luonnonmukaisesta tuotantotavasta ja siihen viittaavista merkinnöistä maataloustuotteissa

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 25.6.2018 L 160/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2018/895, annettu 22 päivänä kesäkuuta 2018, Euroopan kemikaalivirastolle

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.8.2018 COM(2018) 580 final 2018/0306 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Kanadan sekä Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden välisellä laaja-alaisella talous- ja kauppasopimuksella

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 6.11.2015 COM(2015) 552 final 2015/0256 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS Belgian kuningaskunnalle annettavasta luvasta ottaa käyttöön yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä

Lisätiedot

Talousarvion valvontavaliokunta LAUSUNTOLUONNOS

Talousarvion valvontavaliokunta LAUSUNTOLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Talousarvion valvontavaliokunta 2011/0455(COD) 9.2.2012 LAUSUNTOLUONNOS talousarvion valvontavaliokunnalta oikeudellisten asioiden valiokunnalle ehdotuksesta Euroopan parlamentin

Lisätiedot

SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET

SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET 2002 Julkaistu Helsingissä 13 päivänä marraskuuta 2002 N:o 96 98 SISÄLLYS N:o Sivu 96 Laki Pohjoismaiden välillä valtioiden eläkejärjestelmien

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus kirjanpitoasetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston asetus kirjanpitoasetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2004 Valtioneuvoston asetus kirjanpitoasetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty kauppa- ja teollisuusministeriön esittelystä,

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.4.2013 COM(2013) 193 final 2013/0104 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS yhteisön tullikoodeksista (uudistettu tullikoodeksi) annetun asetuksen (EY) N:o

Lisätiedot

***I EUROOPAN PARLAMENTIN KANTA

***I EUROOPAN PARLAMENTIN KANTA EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Konsolidoitu lainsäädäntöasiakirja 23.5.2013 EP-PE_TC1-COD(2013)0104 ***I EUROOPAN PARLAMENTIN KANTA vahvistettu ensimmäisessä käsittelyssä 23. toukokuuta 2013 Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Henkilöstöyksikön ohje 1.6.2011. Huomautus ja varoitus virka- ja työsuhteessa. mukaisesti työn suorittamisesta.

Henkilöstöyksikön ohje 1.6.2011. Huomautus ja varoitus virka- ja työsuhteessa. mukaisesti työn suorittamisesta. Henkilöstöyksikön ohje 1.6.2011 Huomautus ja varoitus virka- ja työsuhteessa Viranhaltijan on suoritettava virkasuhteeseen kuuluvat tehtävät asianmukaisesti ja viivytyksettä noudattaen asianomaisia säännöksiä

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. APTEEKKIEN TYÖNANTAJALIITON SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2

Lisätiedot

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS VIRKAMIESLAUTAKUNTA ASIAT 45/2011 ja 61/2011 VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS Päätös nro 44/2012 7.9.2012 Asia Määräaikaista erottamista ja virantoimituksesta pidättämistä koskeva oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Sisällysluettelo PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala 1 2 Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset 1 4 Vuosipalkkiot

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 24.1.2013 COM(2013) 15 final 2013/0010 (COD) C7-0021/13 Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS Euroopan yhteisöön suuntautuvaa puutavaran tuontia koskevan FLEGTlupajärjestelmän

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymän henkilöstösääntö

Eteva kuntayhtymän henkilöstösääntö Eteva kuntayhtymän henkilöstösääntö Eteva kuntayhtymä Yhtymähallitus 21.4.2016 30 liite 7 Yhtymäkokous 19.5.2016 12 liite 12 Sisältö 1 Yleistä... 3 1 Henkilöstösäännön soveltaminen... 3 2 Viran ja työsopimussuhteisen

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.4.2010 KOM(2010)182 lopullinen Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan globalisaatiorahaston varojen käyttöönotosta talousarviota koskevasta kurinalaisuudesta

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.12.2006 KOM(2006) 916 lopullinen 2006/0300 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI finanssiryhmittymään kuuluvien luottolaitosten, vakuutusyritysten

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.12.2006 KOM(2006) 909 lopullinen 2006/0282 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI säännellyillä markkinoilla kaupankäynnin kohteeksi otettavien

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.12.2006 KOM(2006) 910 lopullinen 2006/0305 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI rahoitusvälineiden markkinoista annetun direktiivin 2004/39/EY

Lisätiedot

MAATALOUS- JA METSÄTRAKTOREITA KÄSITTELEVÄN KOMITEAN TYÖJÄRJESTYS

MAATALOUS- JA METSÄTRAKTOREITA KÄSITTELEVÄN KOMITEAN TYÖJÄRJESTYS EUROOPAN KOMISSIO YRITYS- JA TEOLLISUUSTOIMINNAN PÄÄOSASTO Kulutushyödykkeet Autoteollisuus Tekniikan kehitykseen mukauttamista käsittelevä komitea Maataloustraktorit ENTR/04-EN Bryssel 3. kesäkuuta 2009

Lisätiedot

1 SOVELTAMISALA...2 2 KOKOUSPALKKIOT...2 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET...2 4 VUOSIPALKKIOT...3 5 SIHTEERIN PALKKIO...3

1 SOVELTAMISALA...2 2 KOKOUSPALKKIOT...2 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET...2 4 VUOSIPALKKIOT...3 5 SIHTEERIN PALKKIO...3 ULVILAN KAUPUNGIN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 10.10.2005 Voimaantulo: 1.1.2006 SISÄLLYSLUETTELO 1 SOVELTAMISALA...2 2 KOKOUSPALKKIOT...2 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET...2 4 VUOSIPALKKIOT...3 5 SIHTEERIN

Lisätiedot

Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka NIMI JA KOTIPAIKKA

Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka NIMI JA KOTIPAIKKA Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka SÄÄNNÖT NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimeä

Lisätiedot

17033/1/09 REV 1 eho,krl/ess,ajr/tia 1 DQPG

17033/1/09 REV 1 eho,krl/ess,ajr/tia 1 DQPG EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 4. joulukuuta 2009 (04.12) (OR. en) 17033/1/09 REV 1 POLGEN 230 CO EUR-PREP 4 ILMOITUS Lähettäjä: Puheenjohtajavaltio Vastaanottaja: Neuvosto / Eurooppa-neuvosto Asia:

Lisätiedot

SN 4357/1/15 REV 1 team/kr/jk 1 FI

SN 4357/1/15 REV 1 team/kr/jk 1 FI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 30. heinäkuuta 2015 (OR. en) SN 4357/1/15 REV 1 ILMOITUS Asia: Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan menettelysäännöt SN 4357/1/15 REV 1 team/kr/jk 1 EUROOPPA-NEUVOSTON PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. tammikuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. tammikuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. tammikuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0823 (CNS) 15778/16 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: ENFOPOL 499 JAIEX 127 JAI 1113 NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS

Lisätiedot

14636/16 mba/rir/mh 1 DG G 2A

14636/16 mba/rir/mh 1 DG G 2A Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. marraskuuta 2016 (OR. en) 14636/16 FIN 805 ILMOITUS: A-KOHTA Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Neuvosto Kom:n asiak. nro: 13377/16 FIN 675 - COM(2016)

Lisätiedot

Tämä sopimus on tehty 31.10.2007 tehdyn valtion virka- ja työehtosopimuksen allekirjoituspöytäkirjan 11 :n mukaisesti.

Tämä sopimus on tehty 31.10.2007 tehdyn valtion virka- ja työehtosopimuksen allekirjoituspöytäkirjan 11 :n mukaisesti. # 12886 2068/85/2008 Tarkentava virka- ja työehtosopimus uuden palkkausjärjestelmän käyttöönottamisesta Maaseutuvirastossa. Sopimus on tehty 15:nä päivänä joulukuuta 2008 Maaseutuviraston sekä Julkisalan

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset)

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) SÄÄNNÖT Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) 1 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Lahden Seudun Insinöörit ry. Yhdistys on Insinööriliitto IL ry:n

Lisätiedot

Mary Karagiozopoulou vastaan Euroopan yhteisöjen komissio

Mary Karagiozopoulou vastaan Euroopan yhteisöjen komissio YHTEISÖJEN ENSIMMÄISEN OIKEUSASTEEN TUOMIOISTUIMEN TUOMIO (neljäs jaosto) 17 päivänä joulukuuta 1997 Asia T-166/95 Mary Karagiozopoulou vastaan Euroopan yhteisöjen komissio Henkilöstö - Sisäinen kilpailu

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.11.2013 COM(2013) 771 final 2013/0379 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS Euroopan unionin virkamiesten ja muun henkilöstön palkkoihin ja eläkkeisiin sovellettavien korjauskertoimien

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. talous- ja sosiaalikomitean kokoonpanon vahvistamisesta

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. talous- ja sosiaalikomitean kokoonpanon vahvistamisesta EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.6.2014 COM(2014) 227 final 2014/0129 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS talous- ja sosiaalikomitean kokoonpanon vahvistamisesta FI FI PERUSTELUT 1. EHDOTUKSEN TAUSTA Euroopan unionin

Lisätiedot