KOTO, UURAS JA INNO. M2:n uudet kohtuuhintaisen urbaanin vuokra-asumisen konseptit.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOTO, UURAS JA INNO. M2:n uudet kohtuuhintaisen urbaanin vuokra-asumisen konseptit."

Transkriptio

1 KOTO, UURAS JA INNO M2:n uudet kohtuuhintaisen urbaanin vuokra-asumisen konseptit.

2 Mikä on sinun tapasi asua? Esittelyssä valikoimamme: Koto, Uuras ja Inno TIIVISTELMÄ TOIVOTAMME SINUT TERVETULLEEKSI uuteen kotiisi. Laadukkaan kodin lisäksi tarjoamme Sinulle parhaat ja sujuvat asumisen palvelut. M2-KODIT ON UUSI ja aidosti kohtuuhintaisen urbaanin vuokra-asumisen tarjoaja. Meiltä löydät parhaan kotisi kaupungissa! Voit valita oman asumisen tapasi kolmesta vaihtoehdosta: Koto, Uuras tai Inno. TOIMINTAMALLIMME on kehitetty yhdessä satojen asukkaiden ja asiantuntijoiden kanssa. Me tarjoamme ensimmäisenä Suomessa korkealaatuisia asumisen palveluja reiluin ehdoin. Meille asukas on kaikkein tärkein. Panostamme sujuvuuteen, asukkaiden yhteistoimintaan, tiedonkulkuun ja kohtuuhintaisen elämän edistämiseen. Uudet asunnot rakennamme keskeisille paikoille, joissa myös muut ihmiset ja palvelut ovat. Tarjoamme yksilöllistä, edullista ja reilua asumista kaupungeissa Tarjoamme parhaan ympäristön kaupunkilaiseen asumiseen. Voit valita mieltymystesi ja tilanteesi mukaisen kodin valikoimastamme löytyvät helpon asumisen Koto-talot, työystävällistä asumista tarjoavat Uuras-talot sekä sekä yksilöllisen tilankäytön Inno-talot. Meillä vuokraan kuuluu aina enemmän kuin asunto tarjoamme mahdollisuuksia aidosti edulliseen kaupunkilaiseen arkeen. Edullisen vuokrahinnan lisäksi tarjoamme palveluja, joiden avulla elämisen kustannukset pysyvät kohtuuhintaisina. Kilpailutamme palveluja asukkaan apuna ja tarjoamme uusissa kohteissamme vesi- ja sähkömittarit kaikille asukkaille. Kannustamme asukkaitamme tilojen ja tavaroiden yhteiskäyttöön. Inno-kohteemme sijaitsevat aina alueilla, joissa palvelut ovat lähellä ja joukkoliikenneyhteydet hyviä. Lupaamme asukkaillemme, että hinnoittelumme on aina reilua ja aidosti kohtuuhintaista. Emme kuori kermoja vaan maksetut vuokrat käytetään asukkaan hyväksi: ne palautuvat asukkaille hyvin toimivien ja ajan tasalla pidettävien kotien muodossa. Toimintamme on mahdollisimman avointa. Vuokramme on aidosti omakustannusperiaatteen mukainen ja vuokranmääritys on läpinäkyvää. Vuokravakuutemme on kohtuullinen, 200 euroa*. Palkitsemme asukkaitamme hyvästä asumisesta ja velvollisuuksien hyvästä hoitamisesta palauttamalla vakuuden 2 vuoden asumisen jälkeen, mikäli vuokranmaksu ja asuminen on onnistunut ilman häiriöitä. *Vakuus on pääsääntöisesti 200, mikäli hakijan luottotiedoissa on merkintöjä, on vakuus kuukauden vuokraa vastaava summa.

3 VALITSE SINULLE SOPIVIN TAPA ASUA: ESITTELYSSÄ KOTO, UURAS JA INNO -KOTIMME Koto: Koti, johon on helppo tulla UUTEEN TALOON ja uudelle alueelle muuttaminen on aina suuri elämänmuutos, johon liittyy paljon asioiden uudelleenjärjestelyä. Koto-kodeissa kotiutuminen on helppoa ja arki toimii. Tervetulopaketti ja asukaskummin esittelykierros toivottaa uudet asukkaat tervetulleiksi naapurustoon ja uudelle alueelle. Aktiivisen asumisen käsikirja kertoo alueesta, sen palveluista ja harrastusmahdollisuuksista sekä asukkaiden yhteistoiminnan vaihtoehdoista. 10 MB:n netti on vakio asunnoissamme ja sen turvin voi jutustella vaikkapa taloyhtiön Facebookissa. Uuras: Paras yhdistelmä kotia ja työtä UURAS-KOHTEEMME ovat taloja, joissa tarjotaan ja kehitetään asukkaille uusia mahdollisuuksia työntekoon. Uuras-taloissa asukkaat voivat osallistua pieniin ylläpitotöihin ja hankkia lisätuloja. Uuras-kohteissamme tarjoamme asukkaille valikoidusti reiluja jakamistalouden ja mikrotyön palveluja, jotka vähentävät asukkaiden omia hankintakuluja ja tarjoavat uudenlaisia tulonlähteitä. Inno: Kotisi on suurempi kuin asuntosi INNO-TALOT sijaitsevat kaupunkien parhailla paikoilla palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä. Inno-talo on suunniteltu neliöiltään tiiviiksi ja tilaratkaisuiltaan toimivaksi. Inno-kohteiden tilaratkaisut on kehitetty yhdessä asukkaiden edustajien kanssa. Asunnon sisällä asukas voi päättää itse, kuinka tila parhaiten palvelisi häntä. Asukkaat voivat vaikuttaa kodin pintamateriaaleihin. Varastotila on tuotu kodin yhteyteen, jolloin se toimii kodin jatkeena. Inno-taloissa korkealaatuiset yhteiskäyttötilat luovat elävän ja laajan yhtenäisen tilan asukkaiden tekemiselle ja kohtaamisille. Perinteisen pyykinpesun lisäksi voit tuoda yhteistiloihin helposti kotitoimistosi, käyttää laadukkaita keittiötiloja tai tulla vain viettämään aikaa. Yhteiskäyttövarastosta voi lainata tavaroita, joita ei enää tarvitse ostaa itselleen ja säilyttää kotonaan. Edistämme fiksua energiankäyttöä. Inno-kodeissamme asukas maksaa vain siitä, mitä kuluttaa. Uusissa kohteissamme asukas maksaa vedestä vain käytön mukaan. Näin asukas voi vaikuttaa oman asumisensa kustannuksiin. Hinnoitteluperiaatteet ovat läpinäkyviä ja selkeitä.

4 KOTO ON KOTI, JOHON ON HELPPO TULLA Koto-kotimme toivottaa uuden asukkaan tervetulleeksi. KOTO-KODEISSA olemme kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, että kotiudut helposti. Tervetulopaketti odottaa sinua astuessasi uuteen kotiin. Asukaskummi vie sinut kierrokselle taloon ja kertoo alueesta. Aktiivisen asumisen käsikirjasta näet parhaat vinkit asuntosi, kotitalosi ja sen ympäristön toiminnoista. Näin asut mukavasti ja saat ympäristöstäsi enemmän, olitpa sitten vain käymässä tai jäädäksesi. Asumisen käsikirja on saatavilla useilla kielillä. Koto-palvelut: Uuden asiakkaan tervetulopaketti Asukaskummi tutustuttaa alueeseen ja taloon Tuemme asukkaiden yhteistoimintaa lue lisää oman talosi Facebook-sivuilta! Maalaa kotisi oman näköiseksi sisäänmuutossa me tarjoamme maalit Tule ja tuo lemmikkisikin! 10 MB:n netti kuuluu vuokraan LISÄKSI KOTO-KODEISSAMME on aina loistavat peruspalvelut. Vuokravakuus on vain 200 *. Voit maalata asuntosi sisäänmuutossa. 10 MB:n netti kuuluu vuokraan. Lemmikit ovat tervetulleita. Vuokra on aina kohtuuhintainen. *Vakuus on pääsääntöisesti 200, mikäli hakijan luottotiedoissa on merkintöjä, on vakuus kuukauden vuokraa vastaava summa.

5 UURAS-KOTI ON PARAS YHDISTELMÄ KOTIA JA TYÖTÄ UURAS ON TÄYSIN UUDENLAINEN asumisen tapa. Se on suunniteltu niin, että työ ja vapaa-aika on helppoa yhdistää. Se on sinulle, jolle etä- tai keikkatyö on arkea ja sinulle, joka etsit omalle osaamisellesi paikkaa. Uuras yhdistää taitoja ja tekijöitä. UURAS-KOHTEEMME ovat taloja, joissa tarjotaan ja kehitetään asukkaille uusia mahdollisuuksia työntekoon. Uuras-taloissa asukkaat voivat osallistua pieniin ylläpitotöihin ja hankkia lisätuloja. Oletko kuullut jo Piggybaggysta, Moppi.fi:stä tai Sharetribestä? Uuras-kohteissamme tarjoamme asukkaille valikoidusti reiluja jakamistalouden ja mikrotyön palveluja, jotka vähentävät asukkaiden omia hankintakuluja ja tarjoavat uudenlaisia tulonlähteitä. Uuras-palvelut: Paras valikoima reiluja jakamistalouden ja mikrotyön palveluja asukkaiden käytössä 10 MB:n netti kaikissa asunnoissa Taloyhtiön yhteistiloja voi varata työntekoon Taloyhtiöllä on oma työpankki voit osallistua pieniin ylläpitotöihin ja hankkia lisätuloja Uuras-asukkaana pääset kehittämään uusia asumisen ja työnteon innovaatioita TESTAAMME UUSIA PALVELUJA yhdessä erilaisten kumppanien kanssa, esimerkiksi jakamistalouden palveluntuottajien, suurten työllistäjäyritysten ja kuntien kanssa. Uuras-koti on tulevaisuuden koti, johon pääset edelläkävijäasukkaaksi jo nyt.

6 INNO-KOTISI ON SUUREMPI KUIN ASUNTOSI INNO-TALOT sijaitsevat kaupunkien parhailla paikoilla palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä. Inno-talo on suunniteltu neliöiltään tiiviiksi ja tilaratkaisuiltaan toimivaksi. Tilaratkaisut on kehitetty yhdessä asukkaiden kanssa. Asukkaat voivat vaikuttaa kodin pintamateriaaleihin. Varastotila on tuotu kodin yhteyteen, jolloin se toimii kodin jatkeena. INNO-TALOJEN korkealaatuiset yhteiskäyttötilat toimivat asukkaiden yhtenäisinä toiminta- ja kohtaamispaikkoina. Perinteisen pyykinpesun lisäksi voit tuoda yhteistiloihin helposti kotitoimistosi, käyttää laadukkaita keittiötiloja tai tulla vain viettämään aikaa. Yhteiskäyttövarastosta voi lainata tavaroita, joita ei enää tarvitse ostaa itselleen ja säilyttää kotonaan. Inno-palvelut: Inno-kohteemme ovat aina asukaslähtöisesti ja asukkaiden kanssa suunniteltuja Inno-kohteet sijaitsevat aina parhailla paikoilla palvelujen ja kulkuyhteyksien vieressä Korkealuokkaiset yhteiskäyttö- ja työtilat antavat lisätilaa kun sitä tarvitset Laadukas työkaluvarasto käytössäsi ompele, poraa tai nikkaroi kun haluat Vakiona käyttöperusteinen vesi- ja sähkölasku maksat vain siitä, mitä kulutat EDISTÄMME fiksua energiankäyttöä. Inno-kodeissamme asukas maksaa vain siitä, mitä kuluttaa. Uusissa kohteissamme asukas maksaa vedestä vain käytön mukaan. Näin asukas voi vaikuttaa oman asumisensa kustannuksiin. Hinnoitteluperiaatteet ovat läpinäkyviä ja selkeitä.

7 M2:N UUSIEN ASUMISEN KONSEPTIEN TOTEUTUS KOTO UURAS INNO SUJUVAN KOTIUTUMISEN JA VIIHTYISÄN ASUMISEN PALVELUT: Tervetulopaketti ja asukaskummi Sujuva kommunikointi (FB ja aloitelaatikko) Aktiivinen asukastoiminta Aktiivisen asumisen käsikirja Sekä muut Koto-tason palvelut: Edullinen takuuvuokra Ilmainen 10 MB:n netti Palkinnot pitkistä hyvistä asukassuhteista Taidetta taloissa Asunnonvaihtomahdollisuus Kuunteleva vuokranantaja kokoaa palautteita ja kutsuu kehittämisprojekteihin Asukkaan omatoimiremonttia varten tarjoamme ilmaisen remonttipaketin, joka sisältää tarvikkeet, välineet ja ohjeet. Remonttipaketti on tarjolla kaikissa kodeissamme (Koto, Uuras, Inno) PARHAAT TYÖNTEON PALVELUT KOTONASI: Mikrotyö ja jakamistalous osana asumista Asumisen käsikirja opastaa myös reilujen jakamistalouden palvelujen käyttöön Taloyhtiön työpankista pieniä töitä ja lisätuloja Uudet kehittämishankkeet VIIHTYISÄT TILAT JA TYÖKALUT SÄÄSTÄVÄT EUROJA JA LISÄÄVÄT NELIÖITÄ: Korkealaatuinen ja viihtyisä asukasolohuone, jossa myös työtila Vuokrattava lisätila varastossa Laadukkaat yhteiskäyttötavarat asukkaiden käytössä Asumisen käsikirja opastaa myös reilujen jakamistalouden palvelujen käyttöön Digitaalinen ilmoitustaulu MUOKATTAVA ASUNTO TARPEISIISI: Yksilöllinen laskutus vedenkulutuksen mukaan Ilmainen remonttipaketti asukkaan omatoimiremonttia varten Palkitseminen pitkästä asukassuhteesta 2016 NYKYINEN ASUNTOKANTA 2016 TYÖLLISYYSKOKEILUT 2017 UUDISKOHTEET

8 KOHTUUHINTAISEN URBAANIN ASUMISEN MANIFESTI ON ERI ASIA suunnitella asuntoja kuin kaikille saatavilla olevaa urbaania asumista. M2 tuo laadukkaan ja kohtuuhintaisen asumisen tavallisten suomalaisten ulottuville ja vahvistaa kasvukeskusten kaupunginosien elinvoimaisuutta ja kaupunkimaisuutta. M2:n toiminta pohjautuu kohtuuhintaisen urbaanin asumisen periaatteisiin: 1. Asumiseen ei saa mennä kaikki rahat. MONET KOTITALOUDEN MENOT kietoutuvat asumisen ympärille: vuokraan, päivittäiseen liikkumiseen ja kodin perushankintoihin. Fiksu, urbaani asuminen on sellaista, jossa näistä kaikista voi selvitä pienemmilläkin tuloilla. M2 sijoittaa asunnot hyvien yhteyksien päähän, rakentaa fiksusti, jakaa talon työt ja edistää tilojen ja tavaroiden yhteiskäyttöä. 2. Asunnoista hyvään asumiseen. ASUMINEN EI OLE VAIN ASUINNELIÖITÄ vaan ihmisten toimintaa yksin ja yhdessä. Tuomalla asukkaat keskiöön ja ottamalla heidän osaamisensa käyttöön vahvistetaan sekä kohtuuhintaisuutta että viihtyisyyttä. M2 ottaa asukkaat tärkeimmäksi voimavaraksi asumisen kehittämiseen ja asuinympäristön ylläpitoon. 3. Työ ei ole kodin vastakohta. TYÖELÄMÄ MUUTTUU ja entistä harvempi tekee töitä samassa paikassa joka päivä. Yhä useammalle koti on myös työpaikka, tai yksi monista työn paikoista. Monipuolisesta asuinympäristöstä löytyy tapoja täydentää pieniä tuloja toistuvilla kunnossapitotöillä, satunnaisilla palvelutehtävillä tai uusilla jakamistalouden ratkaisuilla. M2 kehittää asumista, joka tukee työntekoa kotona ja lähiympäristössä. 4. Vuokrakodissa saa tehdä itse. SISUSTAMINEN JA REMONTOINTI ovat tapoja tehdä asunnosta koti. Myös vuokra-asuntoa pitää saada muokata vastaamaan omia tarpeita ja mieltymyksiä. M2 tarjoaa asukkaille vapauksia ja välineitä muokata kodeista laadukkaampia ja yksilöllisempiä. 5. Yhteiset tilat ja tavarat tekevät yhteisön. PYYKKITUVAT, yhteiset olohuoneet sekä lainattavat kodinkoneet ja työkalut lisäävät naapuruston sosiaalisuutta. Ne vähentävät myös tarvetta omistaa itse ja tukevat näin asumisen kohtuuhintaisuutta. M2 luo sujuvan asumisen taloja, joissa yhteiskäyttö on sujuvaa ja naapurien kohtaaminen helppoa.

9 6. Hyvät naapurit tekevät hyvän kodin. PARHAIMMILLAAN naapureista tulee läheisiä ystäviä ja osa elämän turvaverkkoa. Rauhaton naapurusto taas on yleisimpiä syitä muuttaa pois. Hyvillä ja selkeillä käytännöillä, hyvin suunnitelluilla tiloilla ja aktiivisella viestinnällä asukkaiden yhteiselosta tulee mukavampaa. M2 osallistuu asukkaidensa kotouttamiseen ja hyvähenkisen naapuruston kehittämiseen. 7. Älykäs, digitaalinen koti on parempaa yhteistyötä. DIGITAALISET RATKAISUT tarjoavat uusia tapoja rakentaa naapuruston sujuvaa kanssakäymistä ja parantavat tilojen ja tavaroiden yhteiskäyttöä. M2 tarjoaa asukkailleen parhaita mahdollisia digitaalisuuteen nojaavia jakamisen ja sosiaalisen kanssakäymisen ratkaisuja. 8. Fiksu energiankäyttö on kohtuuhintaisuutta. LÄMMITYS, SÄHKÖ JA VESI ovat asumisen keskeisiä kulueriä. Niiden kulutusta on mahdollista vähentää merkittävästi oikeilla teknisillä ratkaisuilla ja kannustimilla. M2 vähentää asuntojensa energiankulutusta ja hyödyntää tässä parhaita tarjolla olevia, asukaslähtöisiä ratkaisuja. 9. Urbaanilla kohtuuhintaista. URBAANIN, kantakaupunkimaisen asumisen suosio kasvaa. Laadukas urbaani asuinympäristö tarjoaa paljon mahdollisuuksia monipuoliseen elämään pienilläkin tuloilla. Rakentamalla monipuolisesti asuntoja sinne, missä ihmiset haluavat asua, tehdään asumisesta kohtuuhintaisempaa. M2 ovat kohtuuhintaisia ja matka bussipysäkille ja palveluiden ääreen on järkevä. 10. Kohtuuhintaisella urbaania. UUSI KOHTUUHINTAINEN ASUMINEN tuo kaupunginosiin ihmisvirtoja ja vahvistaa palvelutarjontaa. Monipuolinen, kävelymittakaavainen kaupunginosa integroi erilaiset ihmiset tehokkaasti yhdeksi yhteisöksi. M2 rakentaa käveltäviä ja monipuolisia kaupunginosia yhteistyössä kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa.

Uudenlaisen asumisen alue!

Uudenlaisen asumisen alue! Uudenlaisen asumisen alue! Sydän täynnä elämää Jyväskylän Kangas mullistaa käsityksesi siitä, mitä kaikkea tulevaisuuden kaupunginosa voi olla. Ja Kankaan tulevaisuus on ihan nurkan takana, raikkaana ja

Lisätiedot

Eläkeläisvaltuusto 24.3.2016. VTS-kotien asukastoiminta. Asukastoiminnan edistäminen

Eläkeläisvaltuusto 24.3.2016. VTS-kotien asukastoiminta. Asukastoiminnan edistäminen Eläkeläisvaltuusto 24.3.2016 VTS-kotien asukastoiminta Asukastoiminnan edistäminen 1 Tampereen Vuokratalosäätiön tarkoitus Säätiön tarkoituksena on hankkia asuntoja mahdollisimman edullista vuokraa vastaan

Lisätiedot

Miten asutaan? ASUMISNEUVONTAHANKE 2006-2008

Miten asutaan? ASUMISNEUVONTAHANKE 2006-2008 1 Miten asutaan? ASUMISNEUVONTAHANKE 2006-2008 2 Erilaisia asumismuotoja Vuokra-asumisessa vuokralainen maksaa joka kuukausi vuokraa vuokranantajalle. Asunnon voi vuokrata yksityisiltä omistajilta ja yleishyödyllisiltä

Lisätiedot

Yhteisöllisyys, väistöasunnot ja palveluntarve korjausrakentamisessa

Yhteisöllisyys, väistöasunnot ja palveluntarve korjausrakentamisessa Yhteisöllisyys, väistöasunnot ja palveluntarve korjausrakentamisessa Asukaskyselyn vastausten analysointia NCC Rakennus Oy Yleistä Tehdyn asukaskyselyn tavoitteena oli löytää hyvä ja toimiva ratkaisu remontin

Lisätiedot

Uusi Myllypuron Ostari

Uusi Myllypuron Ostari Citycon on aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Ostari Citycon on kauppakeskusten aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä. Luomme puitteet menestyvälle

Lisätiedot

ARJEN KESKIÖSSÄ HANKE

ARJEN KESKIÖSSÄ HANKE ARJEN KESKIÖSSÄ HANKE - uudenlaista asuntosuunnittelua ja asumisratkaisuja PAAVO suppea ohjausryhmä 11.11.2013 Saara Nyyssölä, ARA ARA Jarmo Lindén 15.2.2011 ARAn rahoittama kehittämishanke Arjen keskiössä

Lisätiedot

Kaikki mitä sinun tulee tietää vuokra-asujana

Kaikki mitä sinun tulee tietää vuokra-asujana Kaikki mitä sinun tulee tietää vuokra-asujana Patterit liian kuumalla? Paljonko on kwh? Kulutanko enemmän kuin muut? Mihin pitäisi pyrkiä? Mitä minä siitä hyödyn? Verkkopalvelukonsepti, pääkohderyhmänä

Lisätiedot

Asumisen kustannukset perustoimeentulotuessa

Asumisen kustannukset perustoimeentulotuessa Asumisen kustannukset perustoimeentulotuessa Vuosi 2017 tilastojen ja kokemusten näkökulmasta Venla Saarinen suunnittelija Kela, Etuuspalvelut, Toimeentulotukiryhmä Perustoimeentulotuen saajakotitaloudet

Lisätiedot

Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke. KIOM, HDO ja Aspal

Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke. KIOM, HDO ja Aspal Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke KIOM, HDO ja Aspal Heli Alkila 25.05.2016 Istutuksia Vapaaehtoiset Omaiset Läheiset Aikapankki: minä autan leipomisessa ja sinä matonpesussa

Lisätiedot

Kohtuuhintainen asuminen asumisköyhyyden ehkäisijänä. Maria Ohisalo, yhteiskunta3eteiden tohtori tutkija, Y-Sää3ö

Kohtuuhintainen asuminen asumisköyhyyden ehkäisijänä. Maria Ohisalo, yhteiskunta3eteiden tohtori tutkija, Y-Sää3ö Kohtuuhintainen asuminen asumisköyhyyden ehkäisijänä 1 Maria Ohisalo, yhteiskunta3eteiden tohtori tutkija, Y-Sää3ö Suomalaisen asunno-omuustyön asiantun1ja Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön

Lisätiedot

Elinvoimaa täydennysrakentamisella. Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen -klinikan aloitusseminaari 14.11.2014

Elinvoimaa täydennysrakentamisella. Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen -klinikan aloitusseminaari 14.11.2014 Elinvoimaa täydennysrakentamisella Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen -klinikan aloitusseminaari 14.11.2014 Lähtökohtia Täydennysrakentaminen on tärkeää ja tästä ollaan samaa mieltä Kasvukeskukset

Lisätiedot

Näkökulmia pysäköintitarpeeseen

Näkökulmia pysäköintitarpeeseen Näkökulmia pysäköintitarpeeseen Antti Pirhonen 24.9.2015 NCC-yhtiöt 1 Liikkuminen muuttuu radikaalisti lähivuosina Metro Espoonlahteen Arvot (hyötyliikunta, ekologisuus, jakamistalous) Uudet liikkumisvälineet

Lisätiedot

SATO JA SENIORIASUMINEN. Maunulan aluefoorumi / Jaana Närö 27.10.2008

SATO JA SENIORIASUMINEN. Maunulan aluefoorumi / Jaana Närö 27.10.2008 SATO JA SENIORIASUMINEN SATOn toimialat Asuntosijoitus Asuntorakennuttaminen 23 000 asuntoa (pks 70%) asuntotuotanto 400-800 as./v. (pks 60%) SATOn historia Asiakastarpeiden muutokset ja SATOn palvelulupauksen

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Asumisen ohjelma Vammaisten kuntalaisten asumisen muotojen ja palveluiden edistäminen Espoossa

Asumisen ohjelma Vammaisten kuntalaisten asumisen muotojen ja palveluiden edistäminen Espoossa Asumisen ohjelma Vammaisten kuntalaisten asumisen muotojen ja palveluiden edistäminen Espoossa 2016 2025 Asuminen ja palvelut seminaari 15.3.2018 Anu Autio, palvelupäällikkö, Espoon vammaispalvelut Mikä

Lisätiedot

Uusi, helpompi koti? 55 + Herttoniemi. Vuokrakoti. Abraham Wetterin tie 6

Uusi, helpompi koti? 55 + Herttoniemi. Vuokrakoti. Abraham Wetterin tie 6 Uusi, helpompi koti? Vuokrakoti 55 + Herttoniemi Abraham Wetterin tie 6 Kodista on tullut entistä tärkeämpi paikka, jossa voi levätä ja ladata akkuja ilman taakkaa tekemättömistä remonteista ja pihatöistä.

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

Millaisia asuntoja. metropoliin? PEKKA HELIN, YIT OYJ

Millaisia asuntoja. metropoliin? PEKKA HELIN, YIT OYJ Millaisia asuntoja metropoliin? PEKKA HELIN, YIT OYJ 6.2. 2018 Asumisen trendejä juuri nyt + - Asumisen ja liikkumisen helppous ja vaivattomuus Kiinnostus palveluiden käyttöön Ylimääräisen tavaran poistaminen

Lisätiedot

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Ainutlaatuista asumista Jyllin Kodit tarjoaa mahdollisuudet elinikäiseen asumiseen ja rentouttavaan terveyslomailuun Ikaalisten

Lisätiedot

SATO StudioKoti. Laadukasta kaupunkiasumista edullisesti. 10.6.2015 SATO StudioKoti

SATO StudioKoti. Laadukasta kaupunkiasumista edullisesti. 10.6.2015 SATO StudioKoti SATO StudioKoti 1 Laadukasta kaupunkiasumista edullisesti SATO StudioKoti pähkinänkuoressa 2 500 /kk Räätälöidyt sisustusratkaisut Hyvin varustellut yhteiset tilat Ison asunnon toiminnallisuus Mistä ajatus

Lisätiedot

Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa?

Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa? kunnalta kaupungilta Nuorisoasuntoliitolta (NAL) yksityisiltä vuokranantajilta esim. VVO ja SATO yksityisiltä henkilöiltä Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä?

Lisätiedot

Eduskunnan talousvaliokunta

Eduskunnan talousvaliokunta Eduskunnan talousvaliokunta 8.2.2018 Hannu Rossilahti, ylijohtaja Asuntotuotannon linjat 60 80-luvuilla Kaksi päävaihtoehtoa: 1. Kovan rahan asuntotuotanto 2. Kohtuuhintainen asuntotuotanto Omistusasuntoja

Lisätiedot

Kuvataanko erikseen? Eettinen, kotimainen ja kestävä sijoituskohde

Kuvataanko erikseen? Eettinen, kotimainen ja kestävä sijoituskohde Kuvataanko erikseen? Eettinen, kotimainen ja kestävä sijoituskohde Ainutlaatuinen Edistyksellinen Kotimainen Eettinen Vastaa tarpeeseen Kehittyvä Ajankohtainen Pitkä kokemus Jalmari Jyllin Säätiö on toiminut

Lisätiedot

11.3.2000 Monipuoliset vaikutusmahdollisuudet. 8.3.2003 Työnjako-, yhteistyö- ja vastuukysymykset huolloissa, korjauksissa ja rakentamisessa

11.3.2000 Monipuoliset vaikutusmahdollisuudet. 8.3.2003 Työnjako-, yhteistyö- ja vastuukysymykset huolloissa, korjauksissa ja rakentamisessa 8.00 Lähtö keskustorilta 8.45 Aamupala 9.15 Seminaarin avaus 9.25 Katsaus VTS:n asukastoimintaan 10.00 Uudet tavat viestiä ja pitää yhteyttä Timo Albert Hintsa, tutkija, VTT Verkkomedia 12.00 Musiikkia,

Lisätiedot

Asunto- ja kiinteistökannan kehittäminen tarpeita ja toiveita vastaavasti

Asunto- ja kiinteistökannan kehittäminen tarpeita ja toiveita vastaavasti Asunto- ja kiinteistökannan kehittäminen tarpeita ja toiveita vastaavasti Toimitusjohtaja Teppo Forss, TVT Asunnot Oy 26.10.2016 ESITYKSEN SISÄLTÖ TVT Asunnot Oy lyhyesti - Kiinteistö- ja asuntokannasta

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

Kuva: Asumisoikeusyhdistys Suomen Omakoti Laukkukuja 6 ALPPIKYLÄ

Kuva: Asumisoikeusyhdistys Suomen Omakoti Laukkukuja 6 ALPPIKYLÄ Asumisoikeusyhdistys Suomen Omakoti Kuva: Asumisoikeusyhdistys Suomen Omakoti Laukkukuja 6 ALPPIKYLÄ Säkkikatu 4 Esite 11.4.2014 Yksilöllistä asumista Helsingin uusimmassa kaupunginosassa Asumisoikeusyhdistys

Lisätiedot

Työllistymisen. siivoustyö, toimistotyö, vihertyö. Lisätuloja, yhdessä tekemistä, popup kokeiluja

Työllistymisen. siivoustyö, toimistotyö, vihertyö. Lisätuloja, yhdessä tekemistä, popup kokeiluja TYÖTÄ ASUKKAILLE Työllistymisen polut siivoustyö, toimistotyö, vihertyö Lisätuloja, yhdessä tekemistä, popup kokeiluja KOTI KAIKILLE Y-SÄÄTIÖN VUOKRA-ASUNNOT Y-Säätiö Y-Säätiön asunnot erityisryhmille

Lisätiedot

Asumisen uudet muodot

Asumisen uudet muodot Asumisen uudet muodot Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Riitta Hakoma 8.6. 2016 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote-Imatra: työyksiköt kartalla 2015 = avopalvelut = toiminnalliset palvelut

Lisätiedot

hyvin suunniteltuja, rauhallisia ja turvallisia koteja ensisijaisesti yksin asuville ihmisille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaista vuokra-asuntoa

hyvin suunniteltuja, rauhallisia ja turvallisia koteja ensisijaisesti yksin asuville ihmisille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaista vuokra-asuntoa hyvin suunniteltuja, rauhallisia ja turvallisia koteja ensisijaisesti yksin asuville ihmisille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaista vuokra-asuntoa S-Asunnot Oy Toimintaidea: Hyvin suunniteltuja, tehokkaita,

Lisätiedot

Kuva: POOK Arkkitehtitoimisto oy ALPPIKYLÄ

Kuva: POOK Arkkitehtitoimisto oy ALPPIKYLÄ Asumisoikeusyhdistys Suomen Omakoti Kuva: POOK Arkkitehtitoimisto oy ALPPIKYLÄ Reppukatu 3 Esite12.09.2014 Reppukatu 3 täyttää Suomen Omakodin asumisoikeuskorttelin Asumisoikeusyhdistys Suomen Omakodin

Lisätiedot

Näkymä Meri-Rastilan tieltä

Näkymä Meri-Rastilan tieltä 13711 1/6 Näkymä n tieltä R A S T I Konsepti: Asuinkerrostalon yhteistilat on järjestetty uudella tavalla. Asunto voi laajeta porrastasannekohtaisen yhteistilan puolelle ja asumisen yksityisyyden ja yhteisöllisyyden

Lisätiedot

Laadukkaampaa asumista

Laadukkaampaa asumista Isännöitsijän opas Laadukkaampaa asumista Hissi auttaa arjessa, olipa kyseessä sitten koiran ulkoiluttaminen, vauvanrattaiden kanssa liikkuminen tai muutto uuteen kotiin. Pääset häkkivarastollesi vaivattomasti,

Lisätiedot

Asuminen ja ikääntyminen - NCC:n ajatuksia asumisesta

Asuminen ja ikääntyminen - NCC:n ajatuksia asumisesta Asuminen ja ikääntyminen - NCC:n ajatuksia asumisesta Antti Pirhonen NCC Housing Pvm 20.9.2011 NCC Rakennus Oy, Asuminen 1 Pienet mutta toimivat asunnot lähellä palveluja Hyvät ympäristön palvelut ja yhteydet

Lisätiedot

Oulun asumisneuvonnan toimintamalli Sanna Määttä Aino Hämäläinen

Oulun asumisneuvonnan toimintamalli Sanna Määttä Aino Hämäläinen Oulun asumisneuvonnan toimintamalli 2018 Sanna Määttä Aino Hämäläinen Asuminen Oulussa Asukasluku ylittänyt 200 000 asukasta, Oulu on laajentunut viimevuosina kuntaliitosten myötä Oulussa vuokra-asumisen

Lisätiedot

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä. Valtuustosali 5.2.2014

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä. Valtuustosali 5.2.2014 Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020 Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä Valtuustosali 5.2.2014 Vaihe 1A. Osallistujia pyydettiin kertomaan, millaiset olisivat Nurmijärven hyvät lasten

Lisätiedot

Asunto Oy. Tuiskunkatu 2. Tampereen Härmälänranta. Luotettavaa vuokra-asumista kaikkiin elämäntilanteisiin.

Asunto Oy. Tuiskunkatu 2. Tampereen Härmälänranta. Luotettavaa vuokra-asumista kaikkiin elämäntilanteisiin. Asunto Oy Tuiskunkatu 2 Tampereen Härmälänranta Luotettavaa vuokra-asumista kaikkiin elämäntilanteisiin. Monipuolisia koteja Pyhäjärven rannalla Tampereella Härmälänrannan asuinalue sijaitsee Tampereella

Lisätiedot

TVT Asunnot Oy - Case Vesikuuri

TVT Asunnot Oy - Case Vesikuuri 28.11.2016 TVT Asunnot Oy - Case Vesikuuri Sisältö TVT Asunnot Oy lyhyesti Vesikuuri-kampanja Lähtötilanne Tavoitteet Toimenpiteet TVT Asunnot Oy lyhyesti Turun kaupungin omistama kiinteistöyhtiö Nykymuotoisen

Lisätiedot

ARA osuuskunta seminaari Järvenpään Mestariasunnot Oy, Asunto-osuuskuntamalli Veikko Simunaniemi

ARA osuuskunta seminaari Järvenpään Mestariasunnot Oy, Asunto-osuuskuntamalli Veikko Simunaniemi ARA osuuskunta seminaari 8.4.2019 Järvenpään Mestariasunnot Oy, Asunto-osuuskuntamalli 08.04.2018 Veikko Simunaniemi Järvenpään kaupunki - Helsingin seudun metropolialueen ytimessä Asukasmäärä yli 43 000

Lisätiedot

TERVETULOA PALVELUKESKUS JOUSEEN

TERVETULOA PALVELUKESKUS JOUSEEN Sitten, kun en enää muista nimeäni, sitten, kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen, sitten, kun aikuiset lapseni ovat kasvaneet muistoissani pieniksi jälleen, sitten, kun en enää ole tuottava yksilö. Kohdelkaa

Lisätiedot

Sähkön etämittaus ja energiansäästö - Taloyhtiöiden energiailta 7.10.2015

Sähkön etämittaus ja energiansäästö - Taloyhtiöiden energiailta 7.10.2015 Sähkön etämittaus ja energiansäästö - Taloyhtiöiden energiailta 7.10.2015 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi 1 Sisältö Sähkön etämittaus Suomessa Energiayhtiöiden

Lisätiedot

TORPANNIITYNTIE 5, TUUSULA MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

TORPANNIITYNTIE 5, TUUSULA MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. TORPANNIITYNTIE 5, TUUSULA MYYNTIESITE TUUSULA, OMAKOTITALO 2 4-5h+k+rt+kph/s+2wc+at, 326 m, 448 000 Vastaava välittäjä Mia Lehtonen Kiinteistönvälittäjä, LKV, Partner, kaupanvahvistaja 0400 369666 mia@bolkv.fi

Lisätiedot

Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari

Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari 01 ostari on osa sujuvaa arkea riittävä, nopea ja helppo. 02 sijaitsee lähellä ihmisiä, harrastuksia ja kulkureittejä. 03 vahva ja vakiintunut kauppapaikka

Lisätiedot

Veromessut 2014 Asunto- ja asuntolainamarkkinat 2014. Toimitusjohtaja Ari Pauna 12-13.04.2014

Veromessut 2014 Asunto- ja asuntolainamarkkinat 2014. Toimitusjohtaja Ari Pauna 12-13.04.2014 Veromessut 2014 Asunto- ja asuntolainamarkkinat 2014 Toimitusjohtaja Ari Pauna 12-13.04.2014 13.3.20142 Kaikki asunnot ovat hallintamuodosta riippuma;a velalla rahoite;uja. Vain omistusasuntonsa vela;omaksi

Lisätiedot

Asumisen palvelut mistä uudet innovaatiot? 3.2.2015 Uudet asuinympäristöt toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen

Asumisen palvelut mistä uudet innovaatiot? 3.2.2015 Uudet asuinympäristöt toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen Asumisen palvelut mistä uudet innovaatiot? 3.2.2015 Uudet asuinympäristöt toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen Perustietoa 51-vuotiaasta Lahden vanhusten asuntosäätiöstä (LVAS) Lahden vanhusten asuntosäätiön

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikääntyvien tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Järvenpäässä

Lisätiedot

SATO StudioKoti. Laadukasta kaupunkiasumista edullisesti. VAETS-yhdyshenkilöpäivä 20.1.2016 SATO StudioKoti

SATO StudioKoti. Laadukasta kaupunkiasumista edullisesti. VAETS-yhdyshenkilöpäivä 20.1.2016 SATO StudioKoti SATO StudioKoti Laadukasta kaupunkiasumista edullisesti SATO StudioKoti pähkinänkuoressa ison asunnon toiminnallisuus hyvin varustellut yhteiset tilat 500 /kk räätälöidyt sisustusratkaisut SATO StudioKoti

Lisätiedot

Viisas liikkuminen. Kestävät liikkumisvalinnat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Viisas liikkuminen. Kestävät liikkumisvalinnat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Viisas liikkuminen Kestävät liikkumisvalinnat Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tarja Jääskeläinen, päivitetty 20.10.2014 Valitse viisaasti liikenteessä Liikkumalla kävellen, pyörällä ja joukkoliikenteellä

Lisätiedot

Wood City. Kokonainen kortteli täynnä uniikkia designia ja urbaania yhteisöllisyyttä Jätkäsaaressa, keskellä Helsinkiä.

Wood City. Kokonainen kortteli täynnä uniikkia designia ja urbaania yhteisöllisyyttä Jätkäsaaressa, keskellä Helsinkiä. Wood City Kokonainen kortteli täynnä uniikkia designia ja urbaania yhteisöllisyyttä Jätkäsaaressa, keskellä Helsinkiä. Puun moderni paluu Wood City on näyttävä nyky- ja puuarkkitehtuurin taidonnäyte ja

Lisätiedot

Anna-kaisa Ikonen Fiksu kaupunki ihmisen ehdoilla sujuvasti teknologioita hyödyntäen Ympäristöministeriö, pyöreän pöydän keskustelu 24.9.

Anna-kaisa Ikonen Fiksu kaupunki ihmisen ehdoilla sujuvasti teknologioita hyödyntäen Ympäristöministeriö, pyöreän pöydän keskustelu 24.9. Anna-kaisa Ikonen Fiksu kaupunki ihmisen ehdoilla sujuvasti teknologioita hyödyntäen Ympäristöministeriö, pyöreän pöydän keskustelu 24.9.2013 Tampere on kansallinen koordinaattori INKA-ohjelmaan kuuluvassa

Lisätiedot

NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA. yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen

NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA. yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen 13.12.2017 tilaa, valoa ja pohjoista voimaa H A U K I P U D A S, K I I M I N K I, O U L U, O U L U N S A L O, Y L I - II Pohjois- Pohjanmaan

Lisätiedot

Mitä koulun jälkeen?

Mitä koulun jälkeen? Tietoa asumisesta Mitä koulun jälkeen? Yhteishaku Lukio/ammattikoulu/opisto Muutto edessä? Valmistumisen jälkeen työelämän tai jatkoopintojen haasteet Ajankohtaiseksi tulee oman paikan hankinta Asumismuoto

Lisätiedot

Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Asiakastyytyväisyyskysely

Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Asiakastyytyväisyyskysely Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Kiteen Kotitalot Oy ja KOY Kesälahden Vuokratalot asiakastyytyväisyyskysely Yhteenvetoraportti N=124 Julkaistu: 24.4.2014 Vertailuryhmä: Kesälahden Vuokratalojen

Lisätiedot

Järjestystä kodin kaaokseen!

Järjestystä kodin kaaokseen! Järjestystä kodin kaaokseen! Kiire, ylimääräinen tavara ja sekamelska sano ei ja laita arkesi järjestykseen. Pienellä vaivalla saat aikaan suuren muutoksen. Kaiken A ja O järjestyksen hallinnassa on turhasta

Lisätiedot

YHTEISÖLLISTÄ ASUMISTA VERKKOSAARESSA

YHTEISÖLLISTÄ ASUMISTA VERKKOSAARESSA YHTEISÖLLISTÄ ASUMISTA VERKKOSAARESSA YHTEISÖLLISTÄ ASUMISTA FIKSUSSA KALASATAMASSA Unelmien koteja Verkkosaareen Ryhmärakennuttamisessa asukkaat suunnitteluttavat, rakennuttavat ja rahoittavat oman kerrostalon

Lisätiedot

organisaatioita innovoimaan tuotteita, palveluita ja prosesseja käyttäjän näkökulman huomioiden

organisaatioita innovoimaan tuotteita, palveluita ja prosesseja käyttäjän näkökulman huomioiden Me olemme. Kansainvälinen suunnittelukonsultointi yritys, joka auttaa yrityksiä ja organisaatioita innovoimaan tuotteita, palveluita ja prosesseja käyttäjän näkökulman huomioiden Lähestymistapamme Tutkimus

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä. Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki.

Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä. Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki. Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki.fi Kehitysvammaisten asumista koskeva selvitystyö (2011-2012,

Lisätiedot

Tekes ja ikääntyvään väestöön liittyvä asumisen kehittämistoiminta. Tekes

Tekes ja ikääntyvään väestöön liittyvä asumisen kehittämistoiminta. Tekes YM Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman seminaari Tekes ja ikääntyvään väestöön liittyvä asumisen kehittämistoiminta 27.9.2013 Tekes Ohjelmapäällikkö Sampsa Nissinen Huippuostajat ja Rakennettu ympäristö

Lisätiedot

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Jos suunnittelet muuttoa, on hyödyllistä pohtia etukäteen, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Koti 2025 -oivalluksia nuorten asumiseen Fasilitaattorina Onni Sarvela

Koti 2025 -oivalluksia nuorten asumiseen Fasilitaattorina Onni Sarvela Koti 2025 -oivalluksia nuorten asumiseen Fasilitaattorina Onni Sarvela Valtakunnallinen asunnottomuuspäivä 17.10.2014 seminaari Espoo, Dipoli, 17.10.2014 klo 13-15.30 Nuorten asuminen v. 2025 Asumisympäristö

Lisätiedot

Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin

Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin Kuulemistilaisuus Ympäristövaliokunta 16.11.2016 Mia Koro-Kanerva Suomen Vuokranantajat Suomen Vuokranantajat ry Suomen Vuokranantajat on valtakunnallinen yksityisten

Lisätiedot

Valtion riski vs. asukkaan koti

Valtion riski vs. asukkaan koti Valtion riski vs. asukkaan koti Kommenttipuheenvuoro Valtakunnalliset Vuokralaispäivät 22.9.2017 Aija Tasa Johtaja, Asunnot toimiala RAKLI Tilaa elämälle RAKLI kokoaa yhteen kiinteistöalan ja rakennuttamisen

Lisätiedot

Aspa mahdollistaa itsenäisen elämän

Aspa mahdollistaa itsenäisen elämän Aspa mahdollistaa itsenäisen elämän Olemme itsenäistä asumista ja asumispalveluja tarjoava yhteiskunnallinen toimija. omistaa 100 % Aspa-säätiö käyttää osingon asuntojen hankintaan ja kehittää asumista

Lisätiedot

YHTEISÖLLISTÄ ASUMISTA VERKKOSAARESSA

YHTEISÖLLISTÄ ASUMISTA VERKKOSAARESSA YHTEISÖLLISTÄ ASUMISTA VERKKOSAARESSA YHTEISÖLLISTÄ ASUMISTA HYVIEN KULKUYHTEYKSIEN JA PALVELUJEN ÄÄRELLÄ Unelmien koteja Verkkosaareen Ryhmärakennuttamisessa asukkaat suunnitteluttavat, rakennuttavat

Lisätiedot

Asenteet uusiksi, keinoja yhteisölliseen asumiseen

Asenteet uusiksi, keinoja yhteisölliseen asumiseen Asenteet uusiksi, keinoja yhteisölliseen asumiseen Taloyhtiön varautuminen asukkaiden ikääntymiseen seminaari, Oulu 23.05.2016 Pasi Orava Pohjois-Suomen paikallisasiamies Suomen Vuokranantajat ry www.vuokranantajat.fi

Lisätiedot

Projektin perustelu ja tavoitteet

Projektin perustelu ja tavoitteet P A L V E L U T Projektin perustelu ja tavoitteet Hankkeen tavoite on lisätä sukupolvien välistä yhteenkuuluvuutta ja lisätä toisista huolehtimista tarjoamalla uudenlainen asumismuoto usean sukupolven

Lisätiedot

Vantaan kaupunki Kielotie 28 Puhelin 09 839 11 Kaupunkisuunnittelu 01300 www.vantaa.fi

Vantaan kaupunki Kielotie 28 Puhelin 09 839 11 Kaupunkisuunnittelu 01300 www.vantaa.fi Aviapoliksen kaavarunko Maanomistajien aamukahvitilaisuus Aika: 28.5.2015 klo 08.00-09.30 Paikka: Galleria K Paikalla: henkilöä Vantaan kaupungin edustajat: Leea Markkula-Heilamo vs. apulaiskaupunginjohtaja

Lisätiedot

Lataa strategiset työkalut

Lataa strategiset työkalut Lataa strategiset työkalut Joiden avulla saavutat taloudellisen riippumattomuuden. Mitä sinä tekisit, jos pystyisit rakentamaan jopa 4.000,00 kuukaudessa tuottavan tulovirran? Entä miten pitkään olet valmis

Lisätiedot

As Oy Liedon Härkätien Klubinranta Valkeaa unelmaa joen varrella

As Oy Liedon Härkätien Klubinranta Valkeaa unelmaa joen varrella As Oy Liedon Härkätien Klubinranta Valkeaa unelmaa joen varrella Miksei elämästä voisi nauttia joka päivä? Ihanteellinen sijainti, ekologiset ratkaisut ja luksuksen tuntu. Kaikki nämä toteutuvat As. Oy

Lisätiedot

Ikäystävällisen kunnan arviointilomake

Ikäystävällisen kunnan arviointilomake Ikäystävällisen kunnan arviointilomake Arvioi oman kuntasi ikäystävällisyyttä asteikolla 1 3, jos kohde ei ole arvioitavissa/arvioitu 0 0= ei arvioitu, ei arvioitavissa 1= heikko, paljon parannettavaa

Lisätiedot

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma. Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma. Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden asumistilanne 75-vuotta täyttäneistä vuoden 2010 lopussa Suositus, 2008 Asui

Lisätiedot

Tervetuloa SATOkotiin. Muuttajan usein kysytyt kysymykset

Tervetuloa SATOkotiin. Muuttajan usein kysytyt kysymykset Tervetuloa SATOkotiin Muuttajan usein kysytyt kysymykset SATOn Asiakaspalvelu p. 020 334 443 asiakaspalvelu@sato.fi sato.fi facebook.com/sato Milloin saan hakea avaimet? Uuden kotisi avaimet saat vuokrasopimuksen

Lisätiedot

Hyvän elämän iltakahvit Oppiva kahvila ryhmäkeskustelun kooste

Hyvän elämän iltakahvit Oppiva kahvila ryhmäkeskustelun kooste Hyvän elämän iltakahvit Oppiva kahvila ryhmäkeskustelun kooste 26.1.2011 Suomussalmi Ämmänsaaren seurakuntatalo Illan ohjelma Ilmoittautumiset ja iltakahvit Illan teemojen ja keskustelumenetelmän esittely

Lisätiedot

ARJEN KESKIÖSSÄ

ARJEN KESKIÖSSÄ ARJEN KESKIÖSSÄ 2012-2014 Lähiyhteisöjen ja asuntoverkostojen suunnittelu Uudet asumisratkaisut yhteistoiminnallisena kehittämisenä Tulosten ja vaikutusten arviointi 1. Asukkaiden toiveet ja tarpeet: asuminen,

Lisätiedot

Asunto Oy Klaukkalanportti

Asunto Oy Klaukkalanportti Mukavaa asumista lähellä luontoa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Yrittäjäntie Alitilantie Järvihaantie Klaukkalanportti Ropakkotie Ropakkotie Klaukkalantie Peltohiirentie Läpsämäntie Klaukkala on nopeasti

Lisätiedot

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma ja asuinalueiden kehittäminen 12.5.2014

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma ja asuinalueiden kehittäminen 12.5.2014 Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma ja asuinalueiden kehittäminen 12.5.2014 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman valmistelu

Lisätiedot

KVPS:n tukiasunnot. RAY- rahoitteiset. Turku 23.4.2015 Pasi Hakala

KVPS:n tukiasunnot. RAY- rahoitteiset. Turku 23.4.2015 Pasi Hakala KVPS:n tukiasunnot RAY- rahoitteiset Turku 23.4.2015 Pasi Hakala Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Perustettu vuonna 1992 (Kehitysvammaisten Tukiliitto) Omaisjärjestötaustainen valtakunnallinen palvelujen

Lisätiedot

TERVETULOA KOTIKAAREEN

TERVETULOA KOTIKAAREEN TERVETULOA KOTIKAAREEN TUETTU IKÄIHMISTEN ASUMINEN Tuettu ikäihmisten asuminen on kotihoitoon rinnastettavaa palvelua niille asiakkaille, jotka eivät enää selviydy kotonaan kotiin annettavien palveluiden

Lisätiedot

Tekninen isännöinti Asuntojen ja kiinteistöjen kunnossapito, remontit

Tekninen isännöinti Asuntojen ja kiinteistöjen kunnossapito, remontit Sininauhasäätiö on Sininauhaliiton hallinnoima, erilaisiin asumisen tarpeisiin keskittynyt tuetun olemisen, tekemisen ja asumisen ammattilainen. Tarjoamme ensisijaisesti erilaisten asumisen, tekemisen

Lisätiedot

As Oy Jyväskylän Aholankulma. Runkotie 3 A, 40320 Jyväskylä

As Oy Jyväskylän Aholankulma. Runkotie 3 A, 40320 Jyväskylä Keskustan ja luonnon läheisyydessä Jyväskylän Aholaitaan, vain kivenheiton päähän keskustasta ja lenkkipoluilta, nousee omaleimainen kerrostalojen korttelikokonaisuus As. Oy Aholankulma, jonka viehättävänä

Lisätiedot

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen 2 Tarkoituksenmukaiset palvelut Toimiva asuminen Osallisuus yhteisön toimintaan Riittävä taloudellinen toimeentulo

Lisätiedot

KESKUSTELUJA KELASSA. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto

KESKUSTELUJA KELASSA. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto KESKUSTELUJA KELASSA Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto Materiaalin tekijät: Teksti: Mirja Manninen Ulkoasu/muokkaus: Sari Pajarinen Piirroskuvat:

Lisätiedot

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto. LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.. LIITE 2. Sysmän kirkonseudun kulttuurimaisema. RKY aluerajaus, Museovirasto 2009. LIITE 3. Asukaskyselyn

Lisätiedot

Johdanto kuntaesimerkkeihin. Arjen keskiössä seminaari Susanna Hintsala

Johdanto kuntaesimerkkeihin. Arjen keskiössä seminaari Susanna Hintsala Johdanto kuntaesimerkkeihin Arjen keskiössä seminaari 6.3.2014 Susanna Hintsala susanna.hintsala@kvl.fi ARJEN KESKIÖSSÄ hankkeen tavoitteet 2012-2014 Lähiyhteisöjen ja asuntoverkostojen suunnittelu Uudet

Lisätiedot

Ennen asunnonhakua: Kun kiinnostava asunto löytyy: Kartoita omia tuloja ja menojasi Selvitä mihin asumisen tukiin ja etuuksiin sinulla on mahdollinen oikeus (ole tarvittaessa yhteydessä oman kuntasi sosiaalitoimeen

Lisätiedot

Asunto Oy Pikku-Heikki

Asunto Oy Pikku-Heikki Asunto Oy Pikku-Heikki Asunto Oy Dosentinranta Piispanpelto xx 20540 Turku As Oy Turun Pikku-Heikki Iso-Heikkiläntie 5 A 20200 Turku Pikku-Heikissä asut turvallisesti palvelujen naapurissa As Oy Pikku-Heikki

Lisätiedot

Asuminen on elämys mitä taloyhtiö odottaa isännöitsijältä?

Asuminen on elämys mitä taloyhtiö odottaa isännöitsijältä? Asuminen on elämys mitä taloyhtiö odottaa isännöitsijältä? Teija Ojankoski Asuntotoimen johtaja, FT Asunto on paitsi tavara myös koti - Asumisen historiassa erilaiset tarpeet ovat jatkuvasti muokkaantuneet

Lisätiedot

Asunto-osuuskunta Kotihelmi. Leena Nilsen

Asunto-osuuskunta Kotihelmi. Leena Nilsen Asunto-osuuskunta Kotihelmi Leena Nilsen ARA-Asunto-osuuskunta -seminaari 8.4.2019 Helsinki ASUNTO-OSUUSKUNTA KOTIHELMI Yhteisöllistä ja asukkaan kukkarolle sopivaa asunto-osuuskunta-asumista kestävällä

Lisätiedot

SENIORIASUMISEN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET. Asuntotuotannon ja korjausrakentamisen kehittyminen Asumisen trendejä Palvelumarkkinat

SENIORIASUMISEN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET. Asuntotuotannon ja korjausrakentamisen kehittyminen Asumisen trendejä Palvelumarkkinat SENIORIASUMISEN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET Asuntotuotannon ja korjausrakentamisen kehittyminen Asumisen trendejä Palvelumarkkinat Senioriasuntokunnat maakunnittain Vuosi 2020 56 000 206 000 (3) 41 000

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 126. 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 126. 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1 03.12.2012 Sivu 1 / 1 4730/02.07.00/2012 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Tiitinen Anu,

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Mieti ennen kuin muutat

Mieti ennen kuin muutat Mieti ennen kuin muutat Millä rahoitat asumisen? vuokra (300-700 /kk) vuokravakuus (1-3 kk vuokra) kotivakuutus (alle 10 /kk) sähkö- ja vesilasku (40 /kk) huonekalut, astiat, ruoka, puhelin- ja nettiyhteydet

Lisätiedot

KUNTOUTUMISEN TUKI JA ASUMINEN VUOKRA-ASUNNOISSA. Espoon kaupunki Edistia Kriminaalihuollon tukisäätiö Sininauha Oy Sininauhasäätiö

KUNTOUTUMISEN TUKI JA ASUMINEN VUOKRA-ASUNNOISSA. Espoon kaupunki Edistia Kriminaalihuollon tukisäätiö Sininauha Oy Sininauhasäätiö KUNTOUTUMISEN TUKI JA ASUMINEN VUOKRA-ASUNNOISSA Espoon kaupunki Edistia Kriminaalihuollon tukisäätiö Sininauha Oy Sininauhasäätiö TEHOSTETTUA APUA ASUMISEN ONNISTUMISEEN Espoon kaupungin suunnittelema

Lisätiedot

asumista, kiitos! Rakentajaforum 5.3.2012 Tarja Laine

asumista, kiitos! Rakentajaforum 5.3.2012 Tarja Laine Kohtuuhintaista ja laadukasta asumista, kiitos! Rakentajaforum 5.3.2012 Tarja Laine Ihminen käyttää asumiseen yhä suuremman osan tuloistaan Yhden neliön hinta on lähes 10% keskimäärin käytettävissä olevasta

Lisätiedot

Tietoa Vuokraovi.com-palvelusta

Tietoa Vuokraovi.com-palvelusta Tietoa Vuokraovi.com-palvelusta Vuokraovi.com on Suomen suosituin vuokra-asuntojen verkkopalvelu. Palvelu kokoaa yhteen maan parhaan vuokra-asuntotarjonnan sekä kattavan valikoiman vuokrattavia loma-asuntoja.

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikäihmisten tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Jyväskylässä

Lisätiedot

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin!

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! 30.1.2015 Kankaanpään kehitysvammaisten ryhmäkodin harjannostajaiset Hyvä juhlaväki, On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! Tämä hanke on tärkeä monessakin

Lisätiedot

KVPS:n vuokra-asunnot. Kouvola Pasi Hakala

KVPS:n vuokra-asunnot. Kouvola Pasi Hakala KVPS:n vuokra-asunnot Kouvola 8.6.2016 Pasi Hakala Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Perustettu vuonna 1992 (Kehitysvammaisten Tukiliitto) Omaisjärjestötaustainen valtakunnallinen palvelujen kehittäjä ja

Lisätiedot

Tervetuloa Emiliakotiin / Hopeahoviin!

Tervetuloa Emiliakotiin / Hopeahoviin! Emiliakoti ja Hopeahovi Pielaveden vanhustyönkeskus Tervetuloa Emiliakotiin / Hopeahoviin! Emiliakodissa ja Hopeahovissa asuu muistisairaita vanhuksia. Monilla asukkaista on eriasteisia käytösoireita.

Lisätiedot