LEMIN KUNTA 3/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto II, kokoushuone. Tikka Raija Liisa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMIN KUNTA 3/2010 23 Tekninen lautakunta. Torstai 25.03.2010 klo 18.00 19.30. Kunnanvirasto II, kokoushuone. Tikka Raija Liisa"

Transkriptio

1 3/ Tekninen lautakunta Torstai klo Kunnanvirasto II, kokoushuone Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Niskala Sonja puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen Kari Rummukainen Jari Hyrkkänen kunnanhallituksen edustaja pöytäkirjan pitäjä, esittelijä Todettiin. _ :t Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Maija Rämä ja Raija Liisa Tikka. Olavi Punkka Jari Hyrkkänen Maija Rämä Raija Liisa Tikka Lemillä Kunnaninsinööri Jari Hyrkkänen

2 Tekninen lautakunta Uuden traktorin hankinta Tekninen lautakunta 17 Lemin kunta on pyytänyt tarjouksia uudesta traktorista. Tarjoukset on pyydetty klo mennessä seuraavilta: Agri-Haka Agrimarket Valtra Oy Ab Auto-Kymi Oy Oy Hako Ground & Garden Ab Wihuri Oy Autola Konekesko Oy Tarjouksia saapui määräaikaan mennessä seuraavasti: Agri-Haka Agrimarket Auto-Kymi Oy Konekesko Oy Valtra Oy Ab Avauspöytäkirjan kopio liitteineen esiteltiin kokouksessa. Ehdotus ki Tekninen lautakunta päättää hankkia Valtra N III e A traktorin tarjotulla varustuksella ja lisäksi Wille avoharja 240 keskivedolla. Vaihdossa annetaan vanha traktori Valmet 800 ja hinnaksi jää ,07 ALV 0%.

3 Tekninen lautakunta Puitesopimus Tekninen lautakunta 18 Puitesopimus, jolla sovitaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän Lemin kunnalta vuokraamiin toimitiloihin liittyvistä töistä tai teknisten palvelujen suorittamisesta. (Liite 1). Ehdotus ki Tekninen lautakunta hyväksyy teknisen osaston muokkaaman puitesopimuksen ja esittää sen kunnanhallituksen hyväksyttäväksi.

4 Tekninen lautakunta Vesihuollon kehittämissuunnitelman päivittäminen ja lausunto ELY-keskukseen Tekninen lautakunta 19 Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus pyytää alueensa kuntia selvittämään, että kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelmat ovat ajantasaiset. Samalla kuntia pyydetään tarkistamaan, että kaikille kunnan alueella toimiville vesihuoltolaitoksille (osuuskunnat mukaan lukien) on määritetty vesihuoltolain mukaiset toiminta-alueet. Ehdotus ki Vesihuoltosuunnitelma päivitetään ja kunnaninsinööri antaa ELYkeskukselle lausunnon. Tekninen lautakunta merkitsee asian tiedok si.

5 Tekninen lautakunta Kuukanniemen asemakaavan muutokset ja laajennukset Tekninen lautakunta 20 Lemin kunnanhallitus pyytää tekniseltä lautakunnalta lausuntoa Kuukanniemen asemakaavan muutoksista ja laajennuksista nähtävilläoloajan puitteissa. Kaava-asiakirjat ovat nähtävillä Lemin kunnan yleisessä toimistossa välisenä aikana. (valm KI) Ehdotus ki Tekninen lautakunta merkitsee asian tiedoksi ja lautakunnalla ei ole huomautettavaa asian johdosta.

6 Tekninen lautakunta Lappeenrannan rakennusjärjestyksen luonnosvaiheen ennakkokuuleminen Tekninen lautakunta 21 Kuntaliitosten johdosta on tullut ajankohtaiseksi uudistaa Lappeenrannan kaupungin rakennusjärjestys. Tämän vuoksi on kaupunginjohtaja päätöksellään asettanut ja nimennyt rakennusjärjestystyöryhmän, joka nyt on laatinut luonnoksen rakennusjärjestykseksi. (Liite 2). Rakennusjärjestyksen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Rakennusjärjestyksen laatimismenettelyssä korostuu maankäyttö- ja rakennuslain yleisen linjauksen mukaisesti vuorovaikutteisuus. Lain tarkoittamille osallisille tulee järjestää mahdollisuus osallistua rakennusjärjestyksen valmisteluun (MRL 62 ). Lain nimenomaisen säädöksen mukaisesti osallisia ovat ne viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa rakennusjärjestyksessä käsitellään. Lemin kunnan viranhaltijat ovat käsitelleet Lappeenrannan kaupungin rakennusjärjestyksen luonnosvaiheen esitettyjä muutoksia ja esittävät rakennusjärjestystyöryhmälle, että sen tulisi tarkentaa ja huomioida vaikutukset, jos rakennuspaikan vähimmäispinta-alaksi tulee esitetyn mukaisesti 5000 m2, maantien keskilinjasta 100 m etäisyyden mukaisesti tulisi alue suunnittelutarveratkaisun piiriin, oikeusvaikutteisten yleiskaavojen lievealueet tulisivat olemaan esitetyn mukaisesti 2 km, kylätaajamien lievealueet tulisivat olemaan 500 m rakennuspaikan reunasta ja rantarakentamisen määrä rakennuspaikkaa kohden jäisi loma-asuntopaikoilla 150 m2 suuruiseksi. (valm AH/TR) Ehdotus ki Tekninen lautakunta merkitsee asian tiedoksi.

7 Tekninen lautakunta Kuukanniemen koulun keittiön lisä- ja muutostöiden hyväksyminen Tekninen lautakunta 22 Rakennustyön valvoja, suunnittelijat ja rakennuttajan edustajat ovat tarkistaneet Kuukanniemen koulun keittiön lisä- ja muutostöitä. Lisä- ja muutostyöt esitellään kokouksessa. Ehdotus ki Tekninen lautakunta hyväksyy Tekmanni Oy:n lisä- ja muutostyötarjoukset. Perunankuorintakoneen Hst-kaivon lisäyksen hintaan 409,92, sis. ALV ja IV-tajous nro 1 kirjaston huippuimuri, kanavointi ja huuvan reunapellit hintaan 2.241,19, ALV 0%.

8 Tekninen lautakunta Lemin kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Tekninen lautakunta 23 Asemakaavan päivityksen yhteydessä on tullut ajankohtaiseksi uudistaa Lemin kunnan vanhentunut rakennusjärjestys. Uudistamisen vuoksi tulisi asettaa ja nimetä rakennusjärjestystyöryhmä, joka laatii luonnoksen uudeksi rakennusjärjestykseksi. Tekninen lautakunta esittää kokouksessa työryhmän jäsenet ja päättää painopistealueet. Rakennusjärjestyksen hyväksyy kunnanvaltuusto. Rakennusjärjestyksen laatimismenettelyssä korostuu maankäyttö- ja rakennuslain yleisen linjauksen mukaisesti vuorovaikutteisuus. Lain tarkoittamille osallisille tulee järjestää mahdollisuus osallistua rakennusjärjestyksen valmisteluun (MRL 62 ). Lain nimenomaisen säädöksen mukaisesti osallisia ovat ne viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa rakennusjärjestyksessä käsitellään. Koska rakenusjärjestys on tarkoitus laatia koko kunnan alueelle, osallisia ovat myös kaikki kunnan asukkaat, erilaiset järjestöt ja asukasyhdistykset sekä kunnassa toimivat elinkeinoelämän organisaatiot. (valm TR) Ehdotus ki Tekninen lautakunta esittää omat edustajansa työryhmään teknises tä lautakunnasta ja vie asian kunnanhallituksen käsittelyyn. Tekninen lautakunta esittää omiksi edustajikseen rakennusjärjestys työryhmään Hannu Vesalan ja Maija Rämän.

9 Tekninen lautakunta Tuomelankankaan II vaiheen rakennustoimikunnan nimeäminen Tekninen lautakunta 24 Kunnanhallitus on kokouksessaan hyväksynyt urakoitsijaksi Kaivuliike Talonpoika Oy:n ja ja nimennyt hankkeen valvojaksi teknisen lautakunnan tai sen valitseman toimikunnan. Ehdotus ki Tekninen lautakunta nimeää keskuudestaan jäsenet rakennustoimikuntaan. Tekninen lautakunta päätti nimetä Olavi Punkan, Hannu Vesalan, Kari Rummukaisen ja Jari Hyrkkäsen Tuomelankankaan II vaiheen rakennustoimikuntaan.

10 Tekninen lautakunta Saapuneet kirjeet Tekninen lautakunta 25 Ehdotus ki Merkitään liitteessä nro 3 mainitut saapuneet kirjeet tiedoksi. (valm PU)

11 Tekninen lautakunta Muut esille tulevat asiat Tekninen lautakunta 26 Tekninen lautakunta keskustelee seuraavista asioista: 1. Tekninen lautakunta ihmetteli, etteivät kaikki kunnanhallitukselle osoitetut asiat mene kunnanhallitukselle edes tiedoksi. Ehdotus ki Tekninen lautakunta merkitsee asiat tiedoksi.