Betonivalu. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Betonivalu. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT"

Transkriptio

1 Betonivalu EDUT Voidaan liittää mihin tahansa vesikiertoiseen lämmönlähteeseen Taloudellinen Helppo asentaa TIEDOT ASENNUSKISKO 1 MM PUTKELLE , pituus m ASENNUSKISKO 16-0 MM PUTKELLE KIINNIKKEILLÄ 0170, pituus 0,7 m , pituus 3,5 m (kiskot kiinnitetään 5 ja 5) ASENNUSKISKO 16-0 MM PUTKELLE ILMAN KIINNIKKEITÄ 0171, pituus 0,7 m , pituus 3,5 m (kiskot kiinnitetään 5 ja 5) ASENNUSKISKO 5 MM PUTKELLE , pituus 4 m PUTKIPIDIKKEET Tuotenro : mm putkelle, naulamainen Tuotenro : 0 mm putkelle, naulamainen Tuotenro : 5 mm putkelle, naulamainen Tuotenro : 16-0 mm putkelle, ruuvimainen NIPPUSIDE Tuotenro : 11 x,4 mm, 100 kpl/pakk. Tuotenro : 186 x 4,7 mm, 100 kpl/pakk. TUOTEOMINAISUUDET Thermotechin betonivalujärjestelmässä lattialämmitysputket valetaan betoniin joko maavaraiseen laattaan tai kaksinkertaiseen valuun. Putket tulee kiinnittää huolella ennen betonivalua. Thermotech tarjoaa seuraavia kiinnitysmenetelmiä: Betonivalu asennuskiskoilla Betonivalu putkipidikkeillä Betonivalu nippusiteillä HYVÄ MUISTAA Ennen betoniasennusta pitää perusta eristää solumuovilla tai muulla vastaavalla eristeellä. Käytettäessä solumuovia on eristeen paksuus oltava vähintään 300 mm. Jokaisessa asennuksessa täytyy ottaa huomioon täsmälliset mitat m.m. rakennuksen maantieteellisen sijoituksen, sekä maaperän mukaan. Betonin täytyy olla täysin kuiva ennen pintalattian asennusta. Thermotech Scandinavia Finland Mestarintie Tammisaari Puh info@thermotech.fi, Certifierad ISO 9001 ISO Thermotech Scandinavia AB:n toimintojärjestelmä laadulle ja ympäristölle joka kattaa ISO 9001 ja standardit. IA

2 KÄYTÄNNÖN OHJEET Parhaan toiminnan ja helpon ilmauksen varmistamiseksi on lattialämmitysjakotukki asennettava järjestelmän korkeimmalle kohdalle. Putkea asennettaessa, on tärkeää noudattaa laadittuja piirustuksia ja tulevia ongelmia voi välttää kirjaamalla mahdolliset poikkeamat. Putkikelan käyttö helpottaa asennusta ja turvaa sen että putki ei kierry. Putken teksti on aina osoitettava samaan suuntaan. SYÖTTÖPUTKET Sekoitusryhmän ja jakotukin syöttöputket (1) asennetaan aina ennen lattialämmitysputken ja pidikkeiden asennusta. Tämä koska syöttöputket katkaistaan eristeen ylimpään kerrokseen ja kiinnitetään Multi putkipidikkeellä (). Syöttöputket asetetaan suojaputkeen jos ne valetaan koska ne tuottavat lämpöä. LATTIALÄMMITYSPUTKI Aloita putken asennus jakotukin menotukista (3). Käytä asennustukea (4) putken kiinnitämiseen jakotukkiin. Pujota lattialämmitysputki asennustuen läpi kun piirit kytketään. Tarkista että jakotukin meno tulee ulkoseinää vasten mikä myös näkyy kuvassa. SUOJAPUTKI JAKOTUKIN YMPÄRI Osa putkista voidaan suojata suojaputkella (5) jotta lattia ei lämpene enempää jakotukin vieressä ja paikoissa jossa on tiheämpi AV-mitta. Kyseiset putken osat selviävät kohteen piirustuksista. LATTIALÄMMITYSPUTKEN JATKAMINEN Lattialämmitysputken leikkaaminen tehdään putkileikkurilla jotta putki pysyy tasaisena. Asennuksessa lattialämmitysputken saa ainoastaan leikata putkea kytkettäessä jakotukkiin. Jos putki vaurioituu asennuksen yhteydessä on koko piiri vaihdettava. Jos valettu putki vaurioituu ja sitä ei voi vaihtaa on vaurion kohta kirjattava. PUTKEN KIINNITYS Valussa putki voi nousta pintaan joten tarkista että putki on kunnolla kiinnitetty. Riski on suurempi ohuemmissa valuissa ja riskiä voi välttää tätyttämällä järjestelmän Kuva 1. Lattialämmityksen asennus.

3 LÄMMÖNSIIRRINNESTE Juomavettä voi käyttää lämmityspiireissä ja sitä ei yleensä tarvita alkalisoida. Jos jäätymisriski on mahdollinen on järjestelmään lisättävä pakkasnesteseos täytön yhteydessä. Noudata aina toimittajan ohjeita koskien pakkasnesteen sekoitusta lämmönsiirtonesteeseen.jatkuvan glykoliseoksen käytössä suosittelemme maksimissaan 30 % seosta, koska korkeampi seos voi vaurioittaa lämmitysjärjestelmän komponentteja. On tärkeää että kaikki järjestelmän komponentit ovat happidiffuusiotiiviitä. Ilman pääsy järjestelmään voi aiheuttaa korroosiota ja saostuminen lämmönsiirtimessä voivat aiheuttaa vaurioita liikkuvissa osissa. UV-VALO Thermotechin lattialämmitysputket on suunniteltu rakenteisiin ja ei näkyville paikoille tai auringon valoon. Rakennusvaiheessa putket voivat olla UV-valossa (auringon valossa), mutta emme suosittele putken pitämistä UV-valossa pidempään kun 6 kuukautta. KOEPONNISTUS Piirien koeponnistus on aina suoritettava ennen valua. HUOM! Jos järjestelmä on paineistettu valun aikana on jakotukkiin asennettava turvaventtiili. Koeponnistus suoritetaan RakMK ohjeiden mukaan. PINTAKERROS Uudisrakennuksissa rakennusmateriaali altistuu usein kosteudelle ja ne kuivataan kun kohde lämpöeristetään. Ennen pintalattian asennusta on suhteellinen kosteus mitattava RakMK ohjeiden mukaan. Betonilaatan kuivumisen nopeuttamiseksi, joka yleensä kestää 3 kuukautta, voidaan lämpö kytkeä järjestelmään. Veden lämpötilaksi kuivumisen yhteydessä suositellaan korkeintaan 30 C.

4 MAANVARAINEN LAAATTA Lattialämmitysputket kiinnitetään alustaan ennen betoniin valamista. Putket kiinnitetään asennuskiskoilla, putkipidikkeillä tai nippusiteillä. Seinän vierustaan (kuva ) lattialämmitysputki kiinnitetään mm valmiista seinästä. Asennuskisko kiinnitetään reunapalkkiin asti ja kiinnitetään esimerkiksi kiinnityshakasilla (kuva 3) mm KAKSINKERTAINEN VALU VÄLIERISTEELLÄ Kaksinkertaisessa valussa on käytettävä reunanauhaa joka seinää ja kiinteää kohdetta pitkin, jotta betonilaatta pystyy laajenemaan lämpötilamuutoksissa. Putket kiinnitetään asennuskiskoilla, putkipidikkeillä tai nippusiteillä. Erottavaa mm eristekerrosta suositellaan betonikerrosten väliin (olemassa oleva betonilaatta ja betoni johon lattialämmitys asennetaan) edellytyksenä että alin kerros on lämmin (kuva 5). Jos eriste puuttuu voi jopa 50% lämmöstä kadota alla olevaan tilaan. Kaksinkertainen valu Kuva. Putkikäännökset mm sisäseinästä. Betoni mm eristekerros Olemassa oleva betonilaatta Kuva 3. hakasta käytetään kiskon kiinnitykseen reunapalkkiin. Lämmitetty tila Kuva 5. Eristekerros valujen välissä on oltava mm. ASENNUSSYVYYS Maanvarainen laatta Jotta pintalattiassa saadaan tasainen lämpötila on betonin paksuuden putken päällä oltava vähintään 45 mm AV300:ssa ja AV00:ssa vähintään 35 mm (kuva 4a ja 4b). Betonin paksuus putken päällä ei saa alitta 1/10 putken AV-mitasta. Huomioi että paksut betonilaatat jäykistyvät ja huoneenlämpötilan muuttaminen voi kestää kauan. TASOITEMASSA Tasoitemassan on oltava vähintään 1 mm paksu putken pinnasta mitattuna kun kyseessä on kuituvahvisteinen tasoitemassa ja raudoitusverkko. Koko rakenteen paksuus (ts. tasoitemassan putken yllä, kiinnityslaasti ja keraamiset levyt) on oltava vähintään 1/0 putken AV-mitasta. AV-300-betonivalu Betoni Väh. 45 mm Eriste Kuva 4a. Asennussyvyys, putkipinnasta betonin pintaan, on oltava väh. 45 mm AV300:ssa. AV-00-betonivalu Betoni Väh. 35 mm Eriste Kuva 4b. Asennussyvyys, putkipinnasta betonin pintaan, on oltava väh. 35 mm AV00:ssa.

5 KIINNITYSTAVAT Asennuskisko Asennuskiskot asetetaan mukana tulevan piirustuksen mukaan tai n. 1,5 m välein. Jos asennuskiskoissa on kiinnikkeet niin ne voi polkea kiinni alustaan. Jos alusta ei salli kiinnikkeitä on asennuskiskot saatavilla ilman kiinnikkeitä jotka kiinnitetään hakasilla jotka painetaan asennuskiskojen sovellettihin reikiin eristeeseen. Kun kiskot on kiinnitetty niin putki poljetaan paikoilleen. Tällä tavalla saadaan putken AV-mitoitus oikein valun ajaksi. AV-mitta on helposti sovellettavissa tarpeiden mukaan koska kiskoilla on pidikkeet 100 mm välein (kuva 6a ja 6b). 100 mm 100 mm Kuva 6a. Asennuskiskojen välinen etäisyys on oltava maks mm. Putkipidike Kuva 6b. Putkien välinen etäisyys on helposti sovellettavissa koska kiinnikeitä on 100 mm välein. Vaihtoehtona asennuskiskolle voi käyttää putkipidike joka painetaan, ruuvataan tai naulataan alustaan yksitellen. Putkipidikkeitä ei yleensä kiinnitetä ennen lattialämmitysputken asennusta (kuva 7). Putkipidikkeiden menekki on n. 5 kpl/m, kun putken kiinnittämiseen käytetään ainoastaan pidikkeitä. Putkipidikkeitä käytetään myös lisänä asennuskiskojen kanssa putkikäännöksissä ja muissa hankalissa paikoissa, esimerkiksi jakotukin ympärillä (kuva 8). Putkipidikkeiden menekki yhdessä muiden kiinnikkeiden kanssa on n. 1 kpl/m. Kuva 7. Putkipidikkeet asennuskiskojen sijaan. Nippuside Kuva 8. Putkipidikkeitä käytetään putken kiinnitykseen esim. käännöksissä ja jakotukin ympärillä. Nippusiteitä käytetään kun putki kiinnitetään suoraan raudoitusverkkoon (kuva 9). Menekki on n. 3-4 kpl/m lattialämmitysputkea. Vaihtoehtona nippusiteille voi käyttää sidontalankaa kunhan putkeen ei jää näkyviä vaurioita. Nippusiteitä voi käyttää myös yhdessä asennuskiskojen ja putkipidikkeiden kanssa kun lattialämmitysputki kiinnitetään raudoitusverkkoon reunapalkkeja vasten, kun muita kiinnitysmenetelmiä ei voi käyttää (kuva 10a ja 10b). Menekki on n.1 kpl/m. Kuva 9. Putki kiinnitetään nippusiteillä raudoitusverkkoon. Kuva 10a/b. Jos putki nousee valureunan ylle on ne kiinnitettävä nippusiteillä raudoitusverkkoon.

6 LAAJENEMISPINNAT BETONILAATASSA Suurien pintojen valussa alueet jaetaan usein pienimpiin pintoihin, ts. laajenemispintoihin. Ainoastaan meno- ja paluuputki saa mennä valualueen rajan yli. Suojaputkea käytetään paikoissa missä putki ylittää laajenemissauman. Suojaputken suosituspituus on n. 600 mm (kuva 11). Laajenemissauma 600 mm DOKUMENTATAATIO Lattialämmityksen huolellinen kirjaus edesauttaa tulevien laattaan tehtävien reikien tai kiinnitysten tekemistä. Poikkeamat on merkittävä olemassa olevaan piirustukseen. LÄMPÖHÄVIÖ MAANVARAISESSA LAATASSA Omakotitalon lämpöthäviö riippuu useasta tekijästä kuten esimerkiksi talon muodosta, maantieteellisestä sijainnista, sisäilmastosta jne. Nykypäivän energiamäärysten mukaan on normaalin eristeen oltava vähintään 300 mm betonilaatan alla, minkä tuloksena onn. 3% lämpöhäviö laatan läpi maahan vesikiertoisella lattialämmitysjärjestelmällä. Ohuen eristekerroksen, esimerkiksi 50 mm, tuloksena voi olla häviö laatan läpi jopa yli 0 %. Kuva 11. Suojaputki laajenemissaumojen ylitykseen. expansionsfogar. KÄÄNNÖKSET PIENEMMÄLLÄ SÄTEELLÄ Piennimmät putkisäteet lattialämmityspiirien käännöksissä: 8 mm rör 50 mm radie 1 mm rör 70 mm radie 17 mm rör 100 mm radie 0 mm rör 130 mm radie Putkipidekkeitä käytetään putken kiinnitykseen (kuva 1). Kuva 1. Käännössäde suurempi kun puolet AV-mitasta.

7 TUOTTEET JA TARVIKKEET Thermotechin betonivalulle on useita tuotteita ja tarvikkeita jotka edesauttavat asennusta. Alla tavallisimmat tuotteet. Oikeudet muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta pidätetään. Uusimmat versiot asennusohjeistamme löytyvät kotisivuiltamme www. thermotech.fi. Painovirhevarauksella. Asennuskisko Asennuskisko on suunniteltu 1, 16-0 mm ja 5 mm putkien kiinnitykseen. Asennuskisko 16-0 mm putkille saatavilla kappaleittain tai kiinnitetty 5 kpl/nippu. Tuotenumerot alla: 1 mm rör mm rör 0170, kisko kiinnikkeillä 16-0 mm rör 0171, kisko ilman kiinnikkeitä 16-0 mm rör kisko kiinnikkeillä, 5-pack 16-0 mm rör , kisko ilman kiinnikkeitä, 5-pack 5 mm rör Putkipidike Putkipidikkeet seuraavissa kooissa ja pakkauksissa: mm (100 kpl) 0 mm (100 kpl) 5 mm (100 kpl) Putkipidike ruuvilla Putkipidike ruuvilla lattialämmitysputken kiinnitykseen solumuovialustaan jonka paksuus on vähintään 5 mm mm (100 kpl) Naulakiinnike Naulakiinnike lattialämmitysputken kiinnitykseen puualustaan 8 mm (100 kpl) 1 mm (100 kpl) 17 mm (100 kpl) Nippuside Nippuside lattialämmitysputken kiinnitykseen raudoitusverkkoon saatavilla kahdessa koossa ja toimitetaan 100 kpl pakkauksissa 8 mm (100 kpl) 8 > mm (100 kpl) Taivutustuki Taivutustuke käytetään ensikädessä kun lattialämmitysputki käännetään suorassa kulmassa alustasta ja kytketään jakotukkiin. Toimii putken tukena ja suojana. Taivutussäde: 1 mm mm 17 mm mm 0 mm mm 5 mm mm 3 mm mm 4 mm mm Kiinnityshakanen Muovinen kiinnityshakanen asennuskiskon kiinnitykseen. Toimitetaan 100 kpl/pakk.. Koko: 65 mm mm Asennustuki Asennustuki putken paikalla pitämiseen valun aikana ja vesitiiviinä pohjana. Voidaan halutessa kiinnittää jakotukkikaappiin. Jakotukille: -5 piiriä piiriä piiriä 6509 Kombitukille: -6 piiriä piiriä 6519 Jakotukkikaappi Jakotukkikaappi helpompaan asennukseen kun jakotukki upotetaan seinään. Voidaan tilata asennustuella tai ilman. Jakotukille: -5 piiriä piiriä piiriä 6709 Kombitukille: -6 piiriä piiriä 6719 Tuotenro. asennustuella:

Jakotukkikaappi. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Jakotukkikaappi. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Jakotukkikaappi Tuotenro.: 62705 62707 62717 62709 62719 EDUT Vedenkestävä ja helppo asennus Moduuli rakenne Hyvännäiköinen asennus Sopii meidän jakotukeille ja Kombitukeille TIEDOT TUOTENUMERO Lattialämmitysjakotukille

Lisätiedot

Järjestelmäkuvaus Syöttöputket & Ryhmäjakotukit

Järjestelmäkuvaus Syöttöputket & Ryhmäjakotukit Järjestelmäkuvaus Syöttöputket & Ryhmäjakotukit Edut Järjestelmä voidaan toteuttaa pienemmällä syöttöputkihalkaisijalla. Järjestelmän kokonaispainehäviö laskee. Virtauksen säädöt eri jakotukkien välillä

Lisätiedot

Minifloor 8. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Minifloor 8. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Minifloor 8 EDUT Yhtä matala rakennekorkeus kuin sähkölattialämmityksellä Voidaan kytkeä kaikkiin vesikiertoisiin lämmönlähteisiin Ympäristöystävällinen Taloudellinen Helppo asentaa Voidaan helposti yhdistää

Lisätiedot

Multi Jakotukkikaappi

Multi Jakotukkikaappi Multi Jakotukkikaappi Tuotenro.: 75701/75702/75703 EDUT Alaosa toimii vuodonilmaisimena ja putkien tukena Täyttää määritelmän NT VVS 129 vaatimukset Toimitetaan valmiiksi asennetuilla kaappiläpivienneillä

Lisätiedot

Säätöventtiilit. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Säätöventtiilit. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Säätöventtiilit EDUT Soveltuu lämmitys-, jäähdytys- ja käyttövesijärjestelmiin Säätö Mittaus Esiasetus Sulku Tyhjennys TIEDOT TUOTENUMERO/KOKO KVS 69123 DN15 LF 1/2 sk 0,48 69124 DN15 MF 1/2 sk 0,97 69125

Lisätiedot

Kiinnikeopas. LK Säätöputki. LK Patterikiinnike UNI. (Tuote nro , )

Kiinnikeopas. LK Säätöputki. LK Patterikiinnike UNI. (Tuote nro , ) Kiinnikeopas LK Patterikiinnike UNI LK Patterikiinnike UNI k/k 40 (Tuote nro 481 43 92) LK Patterikiinnike UNI k/k 50 (Tuote nro 481 44 03) LK Säätöputki (Tuote nro 481 43 91, 481 43 90) Siisti ja helppokäyttöinen

Lisätiedot

Multiputket PE-RT Type 2 ja AluComposite

Multiputket PE-RT Type 2 ja AluComposite TUOTEOMINAISUUDET Thermotech Multisystem PE-RT Type 2 on happidifuusiotiivis 5-kerroksinen PE-RT Type 2 (Dowlex 2388) putki. Happidiffuusiosuoja (EVOH) on sijoitettu putkiseinämän keskelle. Kaikki kerrokset

Lisätiedot

LK Jakotukkikaappi UNI

LK Jakotukkikaappi UNI LK Jakotukkikaappi UNI LK Kaappiläpivienti 25 suojaputkeen, Tuote nro 187 44 83 (Tilattava erikseen) LK Jakotukkikaappi UNI 350, Tuote nro 187 44 77 LK Jakotukkikaappi UNI 550, Tuote nro 187 44 78 LK Jakotukkikaappi

Lisätiedot

Lastulevy. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä. Edut TIEDOT

Lastulevy. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä. Edut TIEDOT Lastulevy Tuotenror: 20142-xx Edut Voidaan kytkeä kaikkiin vesikiertoisiin lämmönlähteisiin Taloudellinen Helppo asentaa Kantava rakenne. Voidaan asentaa suoraan puurakenteen päälle. TIEDOT Uralevy AV

Lisätiedot

Thermotech lattialämmitys

Thermotech lattialämmitys Thermotech lattialämmitys Vaivaton valinta Vesikiertoinen lattialämmitys kaikille lattioille Helpommin se tuskin käy Tiedät jo että lattialämmitys antaa mukavimman lämmön, mutta miksi valita juuri Thermotech?

Lisätiedot

Kiinnikeopas. Betonivälipohja, maanvarainen laatta. LK Säätöputki. LK Putkikiinnike UNI. (Tuote nro , )

Kiinnikeopas. Betonivälipohja, maanvarainen laatta. LK Säätöputki. LK Putkikiinnike UNI. (Tuote nro , ) Kiinnikeopas Betonivälipohja, maanvarainen laatta LK Putkikiinnike UNI LK Putkikiinnike UNI k/k 40 (Tuote nro 481 43 92) LK Putkikiinnike UNI k/k 50 (Tuote nro 481 44 03) LK Säätöputki (Tuote nro 481 43

Lisätiedot

Uiva lattia 8, 12, 18

Uiva lattia 8, 12, 18 Uiva lattia 8, 12, 18 EDUT Matala rakennekorkeus, ainoastaan 9/14/ 18 mm Korkea puristuslujuus mahdollistaa ohuet pintalattiat Voidaan kytkeä kaikkiin vesikiertoisiin lämmönlähteisiin Voidaan asentaa olemassa

Lisätiedot

Saneeraus 12. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä. Edut TIEDOT

Saneeraus 12. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä. Edut TIEDOT Saneeraus 12 TIEDOT Uralevy AV 200 Tuotenro: 20110-13400 14 x 400 x 150 mm Kääntölevy AV 200 Tuotenro: 20114 14 x 200 x 800 mm Asennuskisko Tuotenro: 20133-12 Pituus: 2 m Menekki: 1,2 m/m 2 AV150:ssa Toimitetaan:

Lisätiedot

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappia LL VS käytetään, kun halutaan peittää LK Jakotukki RF ja LK Jakajasekoitusryhmä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Uiva lattia 18. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä TIEDOT EDUT

Uiva lattia 18. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä TIEDOT EDUT Uiva lattia 18 EDUT Matala rakennuskorkeus, ainoastaan 18 mm Korkea puristuslujuus mahdollistaa ohuet pintalattiat Voidaan kytkeä kaikkiin vesikiertoisiin lämmönlähteisiin Voidaan asentaa olemassa olevaan

Lisätiedot

LK Jakotukkikaappi UNI VS, Esikasattu LK Jakotukkikaappi UNI VS

LK Jakotukkikaappi UNI VS, Esikasattu LK Jakotukkikaappi UNI VS LK Jakotukkikaappi UNI VS, Esikasattu LK Jakotukkikaappi UNI VS Rakenne Vuotosuojattu jakotukkikaappi asennetaan upotettuna seinään tai kattoon tai pinta-asennuksena seinään. Seinän rakennesyvyyden pitää

Lisätiedot

Sekoitusryhmä TMix L2

Sekoitusryhmä TMix L2 Sekoitusryhmä TMix L2 EDUT Ruostumaton ja tyylipuhdas Kevyt Helppo ja hyvännäköinen asennus Korkealaatuinen rakaa-aine TIEDOT TUOTENUMERO 51310 TMix L2 Manuaalinen 51312 TMix L2 Itsesäätyvällä termostaatilla

Lisätiedot

Uiva lattia 18. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä TIEDOT. Edut

Uiva lattia 18. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä TIEDOT. Edut Uiva lattia 18 Tuotenro: 20141-18xx Edut Matala rakennuskorkeus, ainoastaan 18 mm Korkea painekestävyys mahdollistaa ohuet lattiapäällysteet Voidaan kytkeä kaikkiin vesikiertoisiin lämmönlähteisiin Voidaan

Lisätiedot

Lämmönvaihdinpaketti TMix E

Lämmönvaihdinpaketti TMix E Lämmönvaihdinpaketti TMix E EDUT Toimitetaan koottuna Voidaan kytkeä suoraan lattialämmitystai teollisuusjakotukkiin Mahdollistaa pakkasnesteen käytön sulanapidossa ja lattialämmityksessä talousrakennuksissa

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

Sekoitusryhmä TMix M Tuotenro: 51221

Sekoitusryhmä TMix M Tuotenro: 51221 Sekoitusryhmä TMix M Tuotenro: 5 EDUT Ruostumaton ja tyylipuhdas Kevyt Helppo ja hyvännäköinen asennus Korkelaatuinen raaka-aine TIEDOT TUOTENUMERO 5 TMix M Manuaalinen LEVEYS SYVYYS KORKEUS 300 mm 380

Lisätiedot

Asennusratkaisuja Nordtest-menetelmän NT VVS 129 ja ruotsalaisten toimialasäännösten Säker Vatteninstallation mukaan

Asennusratkaisuja Nordtest-menetelmän NT VVS 129 ja ruotsalaisten toimialasäännösten Säker Vatteninstallation mukaan Asennusratkaisuja Nordtest-menetelmän NT VVS 129 ja ruotsalaisten toimialasäännösten Säker Vatteninstallation mukaan Nordtest NT VVS 129 katsotaan olevan LVI-alan vaativin testi. Yhteisen pohjoismaisen

Lisätiedot

BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT. Kunnon perustus. Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi

BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT. Kunnon perustus. Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT Kunnon perustus Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi 2 SISÄLLYSLUETTELO INFO 2 TAUSTATIETOA SOKKELIELEMENTTI 4 BENDER L-SOKKELIELEMENTTI 7 BENDER I-SOKKELIELEMENTTI

Lisätiedot

LK Hanakulmarasia AX16

LK Hanakulmarasia AX16 LK Hanakulmarasia AX16 Rakenne LK Hanakulmarasia AX16 on saatavilla kahdella eri rakenteella: yhdelle putkelle ja kahdelle putkelle. Hanakulmarasia on suunniteltu elementtirakenteisiin tai paikalla valettuihin

Lisätiedot

KoskiThermasennusohje

KoskiThermasennusohje KoskiThermasennusohje KoskiTherm lattialämmityslevy vesikiertoiseen lattialämmitykseen Koskisen Oy on kehittänyt yhteistyössä Uponorin kanssa KoskiThermin, jonka avulla vesikiertoinen lattialämmitys voidaan

Lisätiedot

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan 2 Lattialämmitys on hyvä ratkaisu Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo asentaa valmiiksi uritetulla lattialämmityksen KoskiTherm-asennuslevyllä.

Lisätiedot

Thermotech sulanapito

Thermotech sulanapito Thermotech sulanapito Tuotevalikoima ja käsikirja 2010 Toukokuu 2010 Copyright: Thermotech Scandinvia AB 2010 Kansikuva: Maksim Kuleshov Graafinen muoto: Ulrika Mattisson Muu kuva-aineisto: Kirill Makarov,

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Lastulevy. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Lastulevy. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Lastulevy EDUT Voidaan kytkeä kaikkiin vesikiertoisiin lämmönlähteisiin Taloudellinen Helppo asentaa Kantava rakenne. Voidaan asentaa suoraan puurakenteen päälle. TIEDOT LASTULEVY AV 300 Tuote Mitat (mm)

Lisätiedot

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause Ohjeet ja

Lisätiedot

LK Hanakulmarasia. Rakenne. 16 mm:n PEX-ja PAL-putkille. 16 mm:n puserrusliittimellä tai PressPex-liittimellä

LK Hanakulmarasia. Rakenne. 16 mm:n PEX-ja PAL-putkille. 16 mm:n puserrusliittimellä tai PressPex-liittimellä LK Hanakulmarasia Rakenne 16 mm:n PEX-ja PAL-putkille 16 mm:n puserrusliittimellä tai PressPex-liittimellä 20 mm:n PEX-putkelle puserrusliittimellä* * 20 mm:n putki vaatii tarkastusluukun huoltoa varten

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

Aurinkolämpöasema. Thermotech aurinkolämpöasema EDUT TIEDOT

Aurinkolämpöasema. Thermotech aurinkolämpöasema EDUT TIEDOT Thermotech aurinkolämpöasema EDUT Tyylipuhdas design Toimitetaan koottuna Kevyt Sisäänrakennettu ilmaus elppo asentaa Säätökeskus jossa mm. - Pumpun kierroslukuohjaus - 1 esiasetettua järjestelmää TEDOT

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Deckra Komposiittilautojen asennus

Deckra Komposiittilautojen asennus Deckra Scandinavia Ab Asennusopas, Deckra 4 v295787 / 2018 Deckra Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T -muovikiinnikkeet 1 Perustus (Kivijalka) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa,

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

Roth QuickBox - levyseinälle

Roth QuickBox - levyseinälle Roth QuickBox - levyseinälle Asennusohje German quality since 1947 1/9 QuickBox-hanakulmarasia levyseinälle, asennusohje 1: Putki katkaistaan kohtisuoraan PEX-leikkurilla. Suojaputki leikataan 30 mm lyhyemmäksi

Lisätiedot

UPONOR PRO. Uponor Pro 1 -jakotukki ja tarvikkeet

UPONOR PRO. Uponor Pro 1 -jakotukki ja tarvikkeet L AT T I A L Ä M M I T Y S UPONOR PRO Uponor Pro 1 -jakotukki ja tarvikkeet 12 2009 5050 Uponor Pro 1 -jakotukki Täydellinen jakotukkijärjestelmä lattialämmitykseen Uponor Pro 1 -jakotukkijärjestelmä Uponor

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

Sekoitusryhmä TMix S. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä

Sekoitusryhmä TMix S. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä Sekoitusryhmä TMix S EDUT Ruostumaton ja tyylipuhdas Pienikokoinen Toimitetaan koottuna Sopii pieniin kohteisiin kuten kylpyhuoneisiin ja eteisiin Sopii uudisrakennukseen tai kunnostukseen sekä kohteisiin

Lisätiedot

MUOVIPUTKIEN ASENNUS

MUOVIPUTKIEN ASENNUS MUOVIPUTKIEN ASENNUS Putkijaoston julkaisu no 36 TASKUOPAS Tässä taskuoppaassa esitetyt asennusohjeet noudattavat Suomen Rakennusinsinöörien liitto ry:n julkaisussa RIL 77-2005 Maahan ja veteen asennettavat

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. Kuormalavahylly

Asennus- ja käyttöohje. Kuormalavahylly Asennus- ja käyttöohje Kuormalavahylly PÄÄDYN KOKOAMINEN Kiristysmomentti, ruuviliitos Ruuvi M0 8.8 Maks. kiristysmomentti 7 Nm Ruuviliitoksiin on käytettävä lukitusmuttereita M0 luokka 8 Taptite M6 Maks.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

3. WehoFloor-järjestelmän asennus

3. WehoFloor-järjestelmän asennus 3. WehoFloor-järjestelmän asennus Ennen asennuksen aloittamista haetaan WehoFloor-lattialämmitysjärjestelmälle kohteen suunnittelijoiden hyväksyminen. Lue asennusohjeet kaikkine liitteineen huolellisesti

Lisätiedot

ULTITHERM. -lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan

ULTITHERM. -lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan ULTITHERM -lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan 2 Ultitherm Lattialämmitys on hyvä ratkaisu Ultitherm tuo tehoa työmaalle nopea ja helppo asentaa, asennusajassa säästöä yli 50

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä

TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä Vaarnalevyt lattioiden liikuntasaumoihin Versio: FI 6/2014 Tekninen käyttöohje TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmät Vaarnalevyt lattioiden

Lisätiedot

Asennusratkaisuja Nordtestmenetelmän NT VVS 129 ja ruotsalaisten vesiasennusnormien (Branschreglerna Säker Vatteninstallation) mukaan

Asennusratkaisuja Nordtestmenetelmän NT VVS 129 ja ruotsalaisten vesiasennusnormien (Branschreglerna Säker Vatteninstallation) mukaan Asennusratkaisuja Nordtestmenetelmän NT VVS 129 ja ruotsalaisten vesiasennusnormien (Branschreglerna Säker Vatteninstallation) mukaan Nordtest NT VVS 129 katsotaan olevan LVI-alan vaativin testi. Yhteisen

Lisätiedot

LK Sekoitusryhmäkaappi VT RF/VT RF-täydellinen (vuotosuojattu)

LK Sekoitusryhmäkaappi VT RF/VT RF-täydellinen (vuotosuojattu) Asennusohjeet LK Sekoitusryhmäkaappi VT RF / VT RF-täydellinen LK Sekoitusryhmäkaappi VT RF/VT RF-täydellinen (vuotosuojattu) Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi VT RF Vuotosuojattu LK Sekoitusryhmäkaappi VT

Lisätiedot

Asennusratkaisuja Nordtest-menetelmän NT VVS 129

Asennusratkaisuja Nordtest-menetelmän NT VVS 129 Asennusratkaisuja Nordtest-menetelmän NT VVS 129 Nordtest NT VVS 129 katsotaan olevan LVI-alan vaativin testi. Yhteisen pohjoismaisen testausmenetelmän ainutlaatuisuus on, että siinä ei testata ainoastaan

Lisätiedot

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1 Vaihe 1 Laita maskeerausteippiä n. 1 cm pohjaosien sisemmästä jyrsitystä merkkiviivasta sekä n. 1cm sivumoduulien mustasta merkkivivasta. Hio maskeerauksen ulkopuolinen alue karhunkielellä. Maskeeraus

Lisätiedot

BETONIELEMENTTIEN LÄMMÖN- ERISTÄMINEN ELEMENTTITEHTAALLA

BETONIELEMENTTIEN LÄMMÖN- ERISTÄMINEN ELEMENTTITEHTAALLA [104] Sivu 1 / 4 SPU ERISTEIDEN KÄYTTÖ BETONIELEMENTTIEN VALMISTUKSESSA SPU P on SPU EFR tuoteperheen ratkaisu betonielementtien teolliseen valmistamiseen. SPU P on betoniteollisuuden tarpeisiin kehitetty

Lisätiedot

Asennusopas. Maa-alueiden sulanapito. Ajoväylät, jalkakäytävät ja kävelytiet. Intelligent solutions with lasting effect. Visit DEVI.

Asennusopas. Maa-alueiden sulanapito. Ajoväylät, jalkakäytävät ja kävelytiet. Intelligent solutions with lasting effect. Visit DEVI. Asennusopas Maa-alueiden sulanapito Ajoväylät, jalkakäytävät ja kävelytiet Intelligent solutions with lasting effect Visit DEVI.com Sisällysluettelo 1 Johdanto....................... 3 1.1 Turvaohjeet....................3

Lisätiedot

Laadunvalvontasuunnitelma (suunnittelija) vers 2.1

Laadunvalvontasuunnitelma (suunnittelija) vers 2.1 Laadunvalvontasuunnitelma (suunnittelija) vers 2.1 Laadunvalvontasuunnitelma (suunnittelija), (Rakentaminen-sisäänosto), (Rakentaminen tuotanto), (-tarjous) ja (tuotanto) PINNAN TASAISUUSVAATIMUKSET Vastaako

Lisätiedot

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Näin lisäeristät 4 Sisäpuolinen lisäeristys Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Tammikuu 202 Sisäpuolinen lisälämmöneristys Lisäeristyksen paksuuden määrittää ulkopuolelle jäävän eristeen

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

Aurinkokeräinten asennusohjeet

Aurinkokeräinten asennusohjeet Aurinkokeräinten asennusohjeet Solar keymark sertifioitu Yleistä Kiitos, että valitsit St1 aurinkokeräimet. Seuraavilta sivuilta löydät ohjeita St1 tyhjiöputkikeräinten kokoamiseen ja asennukseen. Asennuksessa

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

MaxFloor Komposiittilautojen asennus

MaxFloor Komposiittilautojen asennus MaxFloor Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T - muovikiinnikkeet (vaiht. RST pikakiinnikkeet) Perustus (Runko) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa, ettei terassiin tule vääntöä tai

Lisätiedot

WehoFloor. Tuoteluettelo/Hinnasto 6.2005

WehoFloor. Tuoteluettelo/Hinnasto 6.2005 WehoFloor Tuoteluettelo/Hinnasto 6.2005 Helppo säätää huoleton käyttää Ilmasto-olot Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän

Lisätiedot

Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Puh. (03) 872 200, Fax (03) 872 2020 www.anstar.fi anstar@anstar.fi Käyttöohje

Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Puh. (03) 872 200, Fax (03) 872 2020 www.anstar.fi anstar@anstar.fi Käyttöohje Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Erstantie 2, 15540 Villähde 3 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1 TOIMINTATAPA... 4 2 MATERIAALIT JA RAKENNE... 5 2.1 MATERIAALIT... 5 2.2 RAKENNEMITAT... 5 3 VALMISTUS... 6 3.1 VALMISTUSTAPA...

Lisätiedot

THERMOTECH Aurinkolämpöjärjestelmä

THERMOTECH Aurinkolämpöjärjestelmä THERMOTECH Aurinkolämpöjärjestelmä Tuotevalikoima ja hinnasto 2012 Copyright: Thermotech Scandinvia AB 2012 Kansikuva: Michael Engman Graafinen muotoilu: Ulrika Mattisson, Maria Ehn Muu kuvamateriaali:

Lisätiedot

ACO. Linjakuivatus. Asennusohjeet ACO DRAIN

ACO. Linjakuivatus. Asennusohjeet ACO DRAIN ACO Linjakuivatus Asennusohjeet ACO DRAIN Sisältö Käyttöalueet EN 433 -standardin mukaan 3 Symbolit ja kaatotyypit 4 Tärkeitä suunnittelu- ja asennusohjeita Yleiset ja erityiset asennusohjeet 5 ACO DRAIN

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Materiaalien yleisiä ominaisuuksia on esitetty TalotekniikkaRYL:n taulukossa G2-T4. Tarkemmat ominaisuudet on esitetty valmistajan oppaissa.

Materiaalien yleisiä ominaisuuksia on esitetty TalotekniikkaRYL:n taulukossa G2-T4. Tarkemmat ominaisuudet on esitetty valmistajan oppaissa. 7.2 Mallityöselitys Geberit Silent-PP Tämä mallityöselitys on laadittu edesauttamaan kohteen LVI-työselityksen laatimista. Mallityöselityksessä on esitetty Geberit Silent-PP -kiinteistöviemärijärjestelmän

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi muiden valmistajien

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

SolarMagic asennus ja sijoitusopas

SolarMagic asennus ja sijoitusopas SolarMagic asennus ja sijoitusopas Kesäkuu 2010 www.solarmagic.fi Tämä opas esittää erilaisia SolarMagic-aurinkolämmityslaitteen asennusvaihtoehtoja. On tärkeää että laitteesta saatava teho olisi mahdollisimman

Lisätiedot

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin TUOTEKUVAUS on koostumukseltaan erityinen kipsipohjainen, kutistumaton laasti, joka sekoitetaan veden kanssa. Palokatkomassa voidaan sekoittaa joko kaadettavaksi tai levitettäväksi läpivientien ympärille.

Lisätiedot

LK Lämmönjakopelti 16 harvalaudoitukseen

LK Lämmönjakopelti 16 harvalaudoitukseen Asennusohjeet harvalaudoitukseen harvalaudoitukseen Rakenne Harvalaudoitukseen asennettava LK Lämmönjakopelti 16 on tarkoitettu puurakenteisiin lattioihin. Rakenne tehdään harvalaudoitukseen ja edellyttää

Lisätiedot

Aidan ja porttien tuoteseloste

Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote rajausaita Koodi1 MPA 120 Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote info Aitaelementin koko 1200x2500 mm koostuu 15x15 mm pystyneliöputkista sekä vaakasidoksista 30x18x1,5 mm. Jokaisen pystytikun yläosassa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET ET II LATTIARAKENTEET

ASENNUSOHJEET ET II LATTIARAKENTEET ASENNUSOHJEET ET II LATTIARAKENTEET 1. ASENNUS BETONIRAKENTEISIIN 1.1 Reunanauha Lattialämmitysjärjestelmän asennus aloitetaan asentamalla reunanauha, mikäli tämä on sovittu kuuluvaksi toimitukseen. Muutoin

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

Eristetyt putkistot. Uponor -eristetyt putkistojärjestelmät

Eristetyt putkistot. Uponor -eristetyt putkistojärjestelmät 1.3.2012 Eristetyt putkistot Uponorin eristetyt putkistojärjestelmät on tarkoitettu kylmän ja lämpimän käyttöveden ja lämmön siirtoon. Putkistot voidaan asentaa suoraan kiepiltä kaivantoon jopa 200 metrin

Lisätiedot

Työn nro. PL 120 30101 Forssa puh. 03 4243 100 www.foamit.fi. Päiväys

Työn nro. PL 120 30101 Forssa puh. 03 4243 100 www.foamit.fi. Päiväys LOIVA YLÄPOHJA, KATTEEN ALUSTANA KEVYTSORABETONILAATAT puh 03 4243 100 wwwfoamitfi YP 101 Mahdollinen suojakiveys Vedeneristys VE 4080, kaksinkertainen kumibitumikermieristys, pintakermi sirotepintainen,

Lisätiedot

Muottiharkot työohje 17/11/2015

Muottiharkot työohje 17/11/2015 Muottiharkot työohje 17/11/2015 Sisällysluettelo Toimitukseen valmistautuminen..sivu.3 Harkkojärjestelmä ja mitoitus...sivu.4 Harkkojen ladonta ja raudoitus sivu.6 Harkkojen valaminen.sivu.8 Aukkopielet

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 6 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus ja

Lisätiedot

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 1 Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova -levyllä Julkisivujen uusimisen yhteydessä

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä olevaan

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä Viihtyisä Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3 HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET Uponorumpisäiliö 10 m 3 1 Monta huolta vähemmän luotettavilla Uponor-ratkaisuilla Teit hyvän ratkaisun valitessasi luotettavan Uponorjätevesijärjestelmän.

Lisätiedot

BENDERS seinäelementit. Seinäelementit ja perustukset. Lisää Bendersistä: www.benders.fi

BENDERS seinäelementit. Seinäelementit ja perustukset. Lisää Bendersistä: www.benders.fi BENDERS seinäelementit Seinäelementit ja perustukset Lisää Bendersistä: www.benders.fi 2 Sisältö Seinäelementit 4-10 Seinäelementtien tarvikkeet 11 Perustukset 12-15 Perustustarvikkeet 15 3 Seinäelementti

Lisätiedot

Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje

Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje Ligo-lämmityskaapelin asennusohje Tuotetiedot: Itserajoittuva lämpökaapeli, sis. kylmäpään: MMJ 3 x 1,5 S 2 m. Teho 20 W/m +10 C, 230 V AC. Itserajoittuva

Lisätiedot

NENTUOTETUKIp.0400244780

NENTUOTETUKIp.0400244780 PÄÄTÄI STUMAKORKEUSENNENASENNUSTA! TEKNI NENTUOTETUKIp.0400244780 SCHWAB ASENNUSOHJE Ennen asennusta: Tarkista, ettei tuotteessa ole kuljetuksen aikana tulleita halkeamia tai kolhuja. Märkätilassa elementti

Lisätiedot

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST-C 10 asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 5 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC C-luokan kaapeli, soveltuu myös

Lisätiedot

Uponor Minitec 9,9. Kätevä matalarakenteinen lattialämmitys

Uponor Minitec 9,9. Kätevä matalarakenteinen lattialämmitys Uponor Minitec 9,9 Kätevä matalarakenteinen lattialämmitys Uponor Minitec 9,9 Matalarakenteinen lattialämmitysjärjestelmä Minitec lattialämmitysjärjestelmä Uponor Minitec on valmis asennuslevy Uponor Minitec

Lisätiedot

Vuotovesitiivis jakotukkikaappi Työohje

Vuotovesitiivis jakotukkikaappi Työohje Kaapin kyljessä ja pohjassa on varaus läpivienneille, jotka avataan tarvittaessa vasaran ja metallitaltan avulla syöttövesiputkia varten. 2. Kaapin asennus puurunkoiseen seinään Suosittelemme että kaappi

Lisätiedot

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen myyjälle.

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

Wallgard asennusohje 2014

Wallgard asennusohje 2014 Wallgard asennusohje 2014 1. Alusta 1.1 Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, imukykyinen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali- ja öljytahrat sekä pöly poistetaan.

Lisätiedot

N1-järjestelmän asennusohjeet

N1-järjestelmän asennusohjeet N1-järjestelmän asennusohjeet 1. Oven ja kaksoisportin asennusohjeet sivu 3 2. Oven ja liukuportin asennusohjeet sivu 10 3. itaelementin asennusohjeet sivu 14 Kestävä järjestelmä perustuu valettuun ja

Lisätiedot

LK Lämmönjakopelti 20 harvalaudoitukseen

LK Lämmönjakopelti 20 harvalaudoitukseen Asennusohjeet LK Lämmönjakopelti 20 harvalaudoitukseen LK Lämmönjakopelti 20 harvalaudoitukseen Rakenne Harvalaudoitukseen asennettava LK Lämmönjakopelti 20 on tarkoitettu puurakenteisiin lattioihin. Rakenne

Lisätiedot