TURVALLISUUSKARTOITUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURVALLISUUSKARTOITUS"

Transkriptio

1 TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuus - Asuintalot Hämeenlinnan Seurakuntayhtymä - kiinteistötoimisto Verhonkatu 25-27, 13130, Hämeenlinna Raporttipäivä: Tarkastuspäivä: Muokkauspäivä:

2 2 (12) Hämeenlinnan Seurakuntayhtymä - kiinteistötoimisto sisällysluettelo 1. Palo- ja henkilöturvallisuusraportti 1.1. Yleistä 1.2. Poistumisjärjestelyt 1.3. Alkusammutuskalusto 1.4. Palo-osastointi 1.5. Opastus ja piha-alue 1.6. Palovaroittimet 1.7. Savunpoisto 1.8. Väestönsuoja 1.9. Muita havaintoja

3 3 (12) 1. Palo- ja henkilöturvallisuusraportti Talokeskus on suorittanut kohteessa turvallisuuskartoituksen pelastussuunnitelman laadinnan yhteydessä. Kartoituksessa käytiin läpi kohteen turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä ja havaintojen perusteella annetaan kehitysehdotuksia. Kyseessä ei ole viranomaisen suorittama palotarkastus ja kiinteistön omistaja päättää korjausehdotusten toteuttamisesta. Toimenpidelistaus. Suositellaan alkusammutuskaluston hankintaa seuraaviin tiloihin: pienkeittiö, sammutuspeite askarteluhuone, käsisammutin - 006, partiolaisten tila, käsisammutin 2 Porrashuoneen ilmoitustaulun yhteyteen on asennettava savunpoiston ohjeistus. 3 Porrashuoneisiin suositellaan asentamaan palovaroittimia, vähintään ylimpään ja alimpaan sekä joka toiseen kerrokseen. Palovaroittimien hankintaa suositellaan myös toimisto- ja harrastetiloihin. Porrashuoneissa ei saa säilyttää tavaraa. Tavarat on siirrettävä muualle. Porrashuoneisiin suositellaan asennettavaksi kerrosnumeroa osoittavat jälkiheijastavat merkinnät. 4 Poistumistiet on pidettävä jatkuvasti esteettöminä. Tilassa 009 (Martat) toinen poistumistie oli tukittu. 5 Sisäänajon yhteyteen tulisi asentaa opastaulu, josta selviää mm. osoitemerkinnät ja pelastuslaitoksen ajoreitti.

4 4 (12) 1.1. Yleistä Kohteen nimi Hämeenlinnan Seurakuntayhtymä - kiinteistötoimisto Osoite Verhonkatu Rakennusten lukumäärä 1 Rakennusvuosi 1978 Peruskorjausvuosi - Porrashuoneiden lukumäärä 3 Kerrosten määrä 3 Asuntojen lukumäärä 18, rakennuksen 1. kerroksessa on toimistotiloja Asukkaiden lukumäärä Poistumisjärjestelyt Asunnoista edellytetään kahta erillistä poistumisreittiä. Toinen on porrashuoneen tai ulko-oven kautta poistuminen ja toinen voi olla varatie, esimerkiksi parvekeluukku, tikkaiden kautta poistuminen tai pelastuslaitoksen avulla poistuminen. Kerroksissa ei ollut kerrosmerkintöjä

5 5 (12) Tavaroita porrashuoneessa Porrashuoneiden lukumäärä: 3 Varatie on pelastuslaitoksen avulla pelastautuminen.

6 6 (12) Toimenpide-ehdotukset Porrashuoneissa ei saa säilyttää tavaraa. Tavarat on siirrettävä muualle. Porrashuoneisiin suositellaan asennettavaksi kerrosnumeroa osoittavat jälkiheijastavat merkinnät. Poistumistiet on pidettävä jatkuvasti esteettöminä. Tilassa 009 (Martat) toinen poistumistie oli tukittu. Kohteen huomiot Tilassa 009 (Martat), toinen poistumistie tukittu. Porrashuoneessa ei ole kerrosmerkintöjä.

7 7 (12) 1.3. Alkusammutuskalusto Asukkaat vastaavat alkusammutusvälineiden hankkimisesta asuntoihin. Jokaiseen asuntoon suositellaan hankittavaksi sammutuspeite ja mielellään myös käsisammutin. Alkusammutusvälineitä on toimistotiloissa 1. kerros Käsisammuttimet ovat hiilidioksidisammuttimia Tarkastusväli kaikki 2 vuotta Toimenpide-ehdotukset Suositellaan alkusammutuskaluston hankintaa seuraaviin tiloihin: pienkeittiö, sammutuspeite askarteluhuone, käsisammutin - 006, partiolaisten tila, käsisammutin

8 8 (12) 1.4. Palo-osastointi Palo-osastoinnin tarkoitus on rajoittaa tulipalon ja vaarallisten savukaasujen leviämistä ja siten pienentää omaisuusvahinkoja ja helpottaa rakennuksesta poistumista. Osastoiviin rakenteisiin tehdyt läpiviennit on tiivistettävä asianmukaisia palokatkotuotteita käyttäen valmistajan ja tyyppihyväksyntäpäätöksen ohjeiden mukaisesti. Tarkastuskierroksella käytiin läpi pistokokein sähkökeskusten ja teknisten tilojen läpivientejä. Palo-osastoinnin luokka yleensä: 60 minuuttia Erillisiä palo-osastoja ovat asunnot, porrashuone ja tekniset tilat Opastus ja piha-alue Selkeä ja hyvin näkyvä osoitenumerointi ja tarvittaessa tontin opaskartta helpottavat merkittävästi pelastuslaitoksen toimintaa.

9 9 (12) Valaisimessa osoitenumerot ovat kuluneet Toimenpide-ehdotukset Sisäänajon yhteyteen tulisi asentaa opastaulu, josta selviää mm. osoitemerkinnät ja pelastuslaitoksen ajoreitti. Kohteen huomiot Tontilla ei ole opaskarttaa. Pelastusteitä ei ole merkitty.

10 10 (12) 1.6. Palovaroittimet Pelastuslain mukaan huoneiston haltija vastaa palovaroitinten hankinnasta. Palovaroittimia tulee olla vähintään 1/60m2. Palovaroittimia suositellaan asennettavaksi makuuhuoneisiin ja porrashuoneeseen johtavalle kulkureitille. Asuntojen lisäksi palovaroittimia kannattaa olla myös porrashuoneessa. Palovaroittimilla suojattu alue: vain asunnot. Toimenpide-ehdotukset Porrashuoneisiin suositellaan asentamaan palovaroittimia, vähintään ylimpään ja alimpaan sekä joka toiseen kerrokseen. Palovaroittimien hankintaa suositellaan myös toimisto- ja harrastetiloihin.

11 11 (12) 1.7. Savunpoisto Savunpoiston tehtävänä on helpottaa pelastustoimintaa ja pienentää vahinkoja. Savunpoistojärjestelmä: Savunpoistoluukut Muiden tilojen savunpoistojärjestelmä: Rikottavat ikkunat Toimenpide-ehdotukset Porrashuoneen ilmoitustaulun yhteyteen on asennettava savunpoiston ohjeistus. Kohteen huomiot Laadittava savunpoisto-ohje porrashuoneen infotaululle.

12 12 (12) 1.8. Väestönsuoja Väestönsuojien lukumäärä: 1 Suojaluokka: S1 Väestönsuojan varusteet Kaikki hankittu Väestönsuojan käyttötarkoitus: Varastotilana Väestönsuoja sijaitsee Poltinahon seurakuntatalossa, osoitteessa Turuntie Muita havaintoja