ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle"

Transkriptio

1 ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle Säilytä puun ainutlaatuinen lämpö ja aito kosketus sisustuksesi puupinnoissa ja kodin käyttöesineissä. Puumateriaalissa yhdistyvät kauniisti luonnonläheinen ajattomuus ja toiminnallinen miellyttävyys, se vaimentaa ääntä ja tasapainottaa kosteuden vaihtelua asuinympäristössä. Siksi se ansaitsee myös arvoisensa pintakäsittelyn ja hoidon.

2 Ideoi, innostu ja onnistu luonnonmukaisilla ZEN-tuotteilla Koko Pigrol Zen -tuotesarja jalostetaan luonnon omista kasviöljyistä ja -vahoista. Kun puun pintakäsittely tehdään Zen-tuotteilla, puu säilyttää sekä hengittävyytensä että aidon ulkonäkönsä kauniina pitkään. Valikoimasta löytyy omat tuotteet seinille, kalusteille, keittiötasoille ja jopa ruoanlaitossa käytettäville, puisille keittiövälineille. Kuvausmateriaalit: Design Forum Asko Futon-1

3

4 ZEN PETSIVAHA KALUSTEILLE JA SEINILLE Pigrol Zen Petsivaha on luonnon omaa karnaubavahaa sisältävä vesiohenteinen suoja-aine kodin eri puupinnoille. Sen avulla voit käsitellä kalusteet, ovet ja ikku nanpuitteet sekä paneeliseinät ja -katot kuivissa sisätiloissa. Valittavanasi on 10 kaunista luonnonläheistä sävyä. NÄIN KÄYTÄT PETSIVAHAA ESIKÄSITTELY Puhdista puupinta liasta ja pölystä. Kostuta se kevyesti vesisumulla, anna kuivua ja hio nousseet puukuidut pois. Poista hiontapöly. KÄSITTELY Sekoita Zen Petsivaha huolellisesti, ajoittain myös käytön aikana. Levitä 1-2 kertaa puun syi den suuntaisesti. Koska tuote on ohutta, helpoim min sopivan määrän saa levitettyä käyttämällä vaahtomuovisivellintä tai -sientä. Kahden kerran käsittely antaa kiiltävämmän ja vahamaisemman pinnan. Ennen kuin aloitat, kokeile Zen Petsivahaa huomaamattomaan paikkaan. Puulajin ominaisuudet vaikuttavat lopulliseen väriin ja kiiltoon. Käsittele pienet pinnat yhtäjaksoisesti kokonaan ja suuret paneelipinnat 1-2 paneelia kerrallaan yhtenäisen värin aikaansaamiseksi. Jos haluat väristä kuultavamman, ohenna sitä värittömällä Petsivahalla (Sake), ei vedellä. HOITO-OHJEET Käsittele pintoja varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian käsittelyn jälkeen, puhdista ne kevy esti pehmeällä harjalla tai nihkeällä puhdistuslii nalla. Poista tahrat tuoreeltaan nihkeällä rievulla ja neutraalilla (ph 6-8) pesuaineella. Sake (väritön) Kimono Futon Origami Raku Tatami Koto Kombu Samurai Dan

5

6

7 ZEN UNIKKOÖLJY LEIKKUULAUDOILLE JA PUUKAUHOILLE Pigrol Zen Unikkoöljy on luonnollinen, kylmäpuristettu, 100 prosenttinen kuivuva kasviöljy puupintojen käsittelyyn. Käytä Unikkoöljyä käsittelemättömiin puupintoihin kuten leikkuulautoihin, puuastioihin ja -ottimiin. Unikkoöljy soveltuu elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuvien puupintojen käsittelyyn ja sopii myös leikkikalujen käsittelyyn. Pigrol Zen Unikkoöljy suojaa puupintoja kosteudelta ja likaantumiselta ja sillä käsitellyt pinnat on helppo puhdistaa. NÄIN KÄYTÄT UNIKKOÖLJYÄ ESIKÄSITTELY Puhdista puupinnat huolellisesti ja anna niiden kuivua. Pintojen puhdistukseen soveltuu esim. astianpesuaine. Erittäin likaiset ja tummuneet pinnat voit siklata tai hioa ennen käsittelyä. KÄSITTELY Levitä Pigrol Zen Unikkoöljy siveltimellä tai puhtaalla kankaalla ja anna imeytyä puuhun. Pyyhi ylimääräinen öljy pois puhtaalla kankaalla. HOITO-OHJEET Puhdista pinta kevyesti nihkeäksi puristetulla siivousvälineellä esim. pesusienellä tai siivouslii nalla ja neutraalilla (ph 6-8) astianpesuaineella. Pinta ei saa jäädä märäksi. Öljyä tarpeen vaati essa uudestaan unikkoöljyllä. Käsittele kulunut pinta uudelleen Pigrol Zen Unikkoöljyllä. Säännöllisesti Unikkoöljyllä hoidettu pinta hylkii vettä, on helppo pitää puhtaana ja kestää rasitusta. HUOM! Tuotteen kostuttamat rievut ja trasselit tai tuotteen hiontapöly voivat syttyä itsestään, joten ne on säilytettävä vedellä kostutettuna ennen hävitystä, kuivattava ulkona tai poltettava välittömästi.

8 ZEN TYÖTASOÖLJY PUUTASOILLE Pigrol Zen Työtasoöljy on luonnonöljyjä sekä karnauba- ja kandelillavahaa sisältävä öljy sisäpuupinnoille. Voit käyttää sitä keittiöiden ja kylpyhuoneiden massiivipuisten työtasojen käsittelyyn. Se imeytyy puuhun ja antaa likaa, tahroja ja vettä hylkivän suojan. Pinta on jatkossa helppo pitää puhtaana ja käsitellä tarvittaessa uudestaan. NÄIN KÄYTÄT TYÖTASOÖLJYÄ ESIKÄSITTELY Puhdista puupinnat huolellisesti ja anna niiden kuivua. Pintojen puhdistukseen soveltuu esim. astianpesuaine. Erittäin likaiset ja tummuneet pinnat voit siklata tai hioa ennen käsittelyä. KÄSITTELY Levitä Pigrol Zen Työtasoöljy siveltimellä tai puhtaalla kankaalla ja anna imeytyä puuhun 5-10 minuutin ajan. Pyyhi ylimääräinen öljy pois puhtaalla kankaalla. Uusi käsittely tarvittaessa 12 tunnin kuluttua. Käsittele kosteiden tilojen työtasojen kaikki näkyvät pinnat (myös alapinnat). HOITO-OHJEET Puhdista pinta kevyesti nihkeäksi puristetulla siivousvälineellä esim. pesusienellä tai siivousliinalla ja neutraalilla (ph 6-8) astianpesuaineella. Pinta ei saa jäädä märäksi. Öljyä tarpeen vaatiessa uudestaan Työtasoöljyllä. Erittäin likaiset ja tummuneet pinnat voit siklata tai hioa ennen käsittelyä. Käsittele kulunut pinta uudelleen Pigrol Zen Työtasoöljyllä. Säännöllisesti Työtasoöljyllä hoidettu pinta hylkii vettä, on helppo pitää puhtaana ja kestää rasitusta.

9

10

11 ZEN MEHILÄISVAHAÖLJY PUUPINNOILLE Pigrol Zen Mehiläisvahaöljy on täysin liuotteeton puhtaista kasviöljyistä ja mehiläisvahasta valmistettu puupintojen käsittelyaine. Pigrol Zen Mehiläisvahaöljy tekee puusta kauniin silkinhimmeän ja likaa hylkivän ja sillä käsittelet huonekalut, seinä- ja kattopaneelit sekä lasten puiset leikkikalut. NÄIN KÄYTÄT MEHILÄISVAHAÖLJYÄ ESIKÄSITTELY Puhdista puupinta liasta ja pölystä. Hio tarvittaessa. Poista hiontapöly. KÄSITTELY Levitä puupuhtaalle pinnalle ja anna imeytyä 30 min. Pyyhi imeytymätön, ylimääräinen öljy pois. Viimeistele pinta hankaamalla sitä puun syiden suuntaisesti nukkaamattomalla puuvillarievulla. HOITO-OHJEET Käsittele pintoja varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista ne kevyesti pehmeällä harjalla tai nihkeällä puhdistusliinalla. Poista tahrat tuoreeltaan nihkeällä rievulla ja neutraalilla (ph 6-8) pesuaineella. Tarvittaessa hio tahrat pois ja uudista pinta Zen Mehiläisvahaöljyllä.

12 MES PIGR 0000 ZEN