Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa."

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus KH:n henkilöstöjaosto KH:n henkilöstöjaosto Outi McDonald / Asian nykytilanne 1635/33/2012, 553/10/2010 KH Helsingin hallinto-oikeus on tekemillään kolmella päätöksellä kumonnut päätöksiä, joita Hangon kaupungin on aikaisemmin tehnyt. Helsingin hallinto-oikeus on (päätös 16/1028/2) tekemällään päätöksellään kumonnut Hangon kaupunginhallituksen tekemän päätöksen Kaupunginhallitus päätti siirtää Outi McDonaldin Hangon johtavan lääkärin virastaan täyttämättä olevaan terveyskeskuslääkärin virkaan. - Helsingin hallinto-oikeuden päätös Helsingin hallinto-oikeus on (päätös 16/1030/2) tekemällään päätöksellään kumonnut Hangon perusturvalautakunnan päätökset ja 13. Perusturvalautakunta oli päättänyt hyväksyä terveyskeskuksen uuden organisaation. - Helsingin hallinto-oikeuden päätös Helsingin hallinto-oikeus on (päätös 16/1029/2) tekemällään päätöksellään kumonnut Hangon kaupunginvaltuuston päätöksen Kaupunginvaltuusto päätti irtisanoa Outi McDonaldin kaupungin palveluksesta noudattaen kuukauden irtisanomisaikaa. - Helsingin hallinto-oikeuden päätös Lisätietoa asiasta esitetään kokouksessa. Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa. Kaupunginhallitus päättää hakea muutosta Helsingin hallinto-oikeuden tekemään päätökseen numero 16/1029/2. Tällä päätöksellä hallinto-oikeus kumosi Hangon kaupunginvaltuuston päätöksen , jolla kaupunginvaltuusto päätti irtisanoa Outi McDonaldin kaupungin palveluksesta.

2 Kaupunginhallitus valtuuttaa varatuomarin Jussi-Pekka Jutilan laatimaan tarpeellisen valituskirjelmän Korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Kaupunginhallitus ei hae muutosta hallinto-oikeuden tekemiin päätöksiin numero 16/1028/2 (siirto toiseen virkaan) ja numero 16/1030/2 (terveyskeskuksen uusi organisaatio). Asian käsittely Keskustelun aikana Birgitta Gran Gunnel M. Helanderin ja Aila Pääkön kannattamana ehdotti, että kaupunginhallitus ei tee asiassa valitusta Korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Puheenjohtaja julisti keskustelun päättyneeksi. Suoritetussa äänestyksessä esittelijän ehdotus sai 4 ääntä (Kavander, Sundberg, Förström, Wikberg) ja Birgitta Granin kannatettu ehdotus 5 ääntä (Gran, Pääkkö Koli, Alén, Helander). Puheenjohtaja totesi, että kaupunginhallitus hyväksyi Birgitta Granin ehdotuksen. Kaupunginhallitus päätti, että kaupunki ei tee valituksia Korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Jouko Kavander, Stig Sundberg, Bernt Förström, Barbro Wikberg ja asian esittelijä kaupunginjohtaja ilmoittivat eriävän mielipiteensä tähän päätökseen. Lisätiedot KH Asian jatkokäsittely Kaupunginhallitus on käyttänyt asiassa kaupunginvaltuustolle kuuluvaa päätösvaltaa, koska kaupunginhallitus on päättänyt asiassa toisin kuin kaupunginvaltuusto. Asiassa päätösvaltaa on käyttänyt kaupunginvaltuusto. Kaupunginvaltuusto antoi myös lausunnon Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen johdosta. - Kaupunginvaltuuston lausunto Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio (tuomiolauselma 16/142438). Tämän vuoksi päätösvalta siitä, jätetäänkö valitus asiassa tekemättä, kuuluu valtuustolle. Kaupunginhallituksen johtosäännön 5 :n 27 kohdan mukaan kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat selityksen antamista valtuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo voivansa yhtyä valtuuston päätöksen lopputulokseen.

3 Määräaika valituksen tekemiselle on Huomioon ottaen edellä esitetty kaupunginhallituksen tulee muuttaa tekemäänsä päätöstä. Kaupunginhallitukselle on kaksi vaihtoehtoa tehdä päätös uusi päätös. Ensinnäkin, kaupunginhallitus voi päättää siitä, että valitus tehdään Korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Koska kaupunginvaltuuston seuraava kokous pidetään tulee valituskirjelmä tällöin kaupunginhallituksen toimesta jättää viimeistään Jos kaupunginvaltuusto päättää, että valitusta ei tehdä, voidaan valitus tällöin perua. Vaihtoehtoisesti kaupunginvaltuusto voi pitää ylimääräisen kokouksen asian johdosta ennen Kaupungin tilintarkastajan asiaan liittyvä ei julkinen tilintarkastajapöytäkirja esitellään kokouksessa. Kaupunginhallitus päättää, että asiassa (irtisanomispäätös) tehdään valitus Korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Jos kaupunginhallitus päättää, että valitusta asiassa ei tehdä, tulee kaupunginhallituksen esittää valtuustolle, että valitusta ei asiassa tehdä ja perustella esityksensä. Asian käsittely Keskustelun aikana Birgitta Gran Aila Pääkön kannattamana ehdotti, että - kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle ettei irtisanomisasiassa valiteta Korkeimmalle hallinto-oikeudelle, koska McDonaldin irtisanomiselle ei ole ollut pätevää syytä ja prosessi häntä kohtaan on aiheuttanut kaupungille suurta vahinkoa. - kaupunginvaltuusto kutsutaan ylimääräiseen kokoukseen ennen Keskustelun aikana Eero Koli ehdotti, että kaupunginhallitus pysyy tekemässään päätöksessään. Puheenjohtaja julisti keskustelun päättyneeksi. Puheenjohtaja totesi, että Kolin ehdotus raukesi kannatuksen puutteessa. Suoritetussa äänestyksessä esittelijän ehdotus sai 3 ääntä (Sundberg, Förström, Wikberg) ja Birgitta Granin kannatettu ehdotus 5 ääntä (Gran, Pääkkö, Koli, Heinänen, Helander). Tuula Huldin jätti äänestämättä.

4 Puheenjohtaja totesi, että kaupunginhallitus hyväksyi Granin ehdotuksen. Puheenjohtaja totesi, että kaupunginhallitus päätti, että kaupunginvaltuusto pitää ylimääräisen kokouksen sunnuntaina kl Puheenjohtaja totesi myös, että kaupunginhallitus päätti julkistaa liitteenä olevan tilintarkastuspöytäkirjan. Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, ettei irtisanomisasiassa valiteta Korkeimmalle hallinto-oikeudelle, koska McDonaldin irtisanomiselle ei ole ollut pätevää syytä ja prosessi häntä kohtaan on aiheuttanut kaupungille suurta vahinkoa. Kaupunginhallitus päätti, että kaupunginvaltuusto kutsutaan ylimääräiseen kokoukseen sunnuntaina kl Kaupunginhallitus päätti julkistaa liitteenä olevan tilintarkastuspöytäkirjan. KVO 1 */* Liite - Kaupunginvaltuuston lausunto Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio (tuomiolauselma 16/142438). - Tilintarkastuspöytäkirja Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, ettei irtisanomisasiassa valiteta Korkeimmalle hallinto-oikeudelle, koska McDonaldin irtisanomiselle ei ole ollut pätevää syytä ja prosessi häntä kohtaan on aiheuttanut kaupungille suurta vahinkoa. Asian käsittely Keskustelun aikana valtuutettu Stig Sundberg valtuutettu Ulf Lindströmin kannattamana ehdotti, että kaupunginvaltuusto päättää tehdä valituksen Korkeimmalle hallinto-oikeudelle irtisanomisasiassa (hallinto-oikeuden päätös päätösnumero 16/1029/2). - äänestyslista Puheenjohtaja päätti keskustelun. Puheenjohtaja ilmoitti, että suoritetaan äänestys kaupunginhallituksen ja valtuutettu Sundbergin kannatetun ehdotuksen välillä. Suoritetussa äänestyksessä 15 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta ja 20 valtuutettua kannatti valtuutettu Sundbergin ehdotusta. Puheenjohtaja totesi, että kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt valtuutettu Sundbergin ehdotuksen.

5 Kaupunginvaltuusto päätti, että valitus tehdään Korkeimmalle hallinto-oikeudelle irtisanomisasiassa (hallinto-oikeuden päätös päätösnumero 16/1029/2). Valtuutetut Aila Pääkkö, Jaana Pulkkinen, Birgitta Gran, Urpo Hyttinen, Seppo Kinnunen, Raili Peni, Elina Lahtinen, Gunnel M. Helander, Pirkko Heinänen, Pekka Tuunanen, Pertti Ruuska, Juha Kaunismaa ja Eero Koli ilmoittivat eriävän mielipiteensä tähän päätökseen. KH Asian jatkokäsittely. - KHO:n päätös Korkein hallinto-oikeus on tehnyt liitteen mukaisen päätöksen. Asian nykytilanne esitellään kokouksessa. Kaupunginhallitus merkitsi asian nykytilanteen tiedoksi. KH Asian jatkokäsittely. Asian nykytilanne esitellään kokouksessa Kaupunginhallitus merkitsi asian nykytilanteen tiedoksi. KH Asian jatkokäsittely. Asian nykytilanne esitellään kokouksessa. Asian käsittely Kansliapäällikkö Tallqvist on laatinut asiassa oheisen, päivätyn muistion. Muistiossa on analyysi Hangon kaupungin oikeudellisesta asemasta sekä tulevien päätösten ja kannanottojen vaikutuksista.

6 - muistio - Asianajaja Palon kirjelmä - Kolin muutosehdotus Osapuolet ovat tavanneet ja keskustelleet asiaan liittyvistä eri vaihtoehdoista ja Outi McDonaldin asiamies asianajaja Antti Palo on lähettänyt Hangon kaupungille päivätyn kirjelmän. Kirjelmässä asianajaja Palo vaatii mm. että Outi McDonaldille suodaan mahdollisuus palata terveyskeskuksen johtavan lääkärin virkaan ja että hänelle suoritetaan virkasuhteen päättämisen johdosta saamatta jääneet säännöllisen työajan ansiot viimeistään Asian käsittelyssä ja tarvittavissa päätöksissä tulee huomioida se, että Hangon kaupunki on tehnyt sopimuksen Attendo Terveyspalvelut Oy:n kanssa terveyskeskuksen vastaanottopalveluiden tuottamisesta (sopimus tullut voimaan , voimassa 3 vuotta vuoden optio). Tämä merkitsee sitä, että kaupungilla ei ole mahdollisuutta tarjota terveyskeskuksen johtavan lääkärin virkaan kuuluvia tehtäviä, koska ko. tehtävät on siirretty Attendon hoidettavaksi. Tämän vuoksi Hangon kaupunki on ilmoittanut Outi McDonaldille, että kaupunki yhdessä Attendon kanssa selvittää edellytykset siihen, millä tavoin Outi McDonald voisi aloittaa työskentelyn Hangon terveyskeskuksessa Attendon palveluksessa. Keskustelun aikana Eero Koli teki liitteen sisältöisen muutosehdotuksen. Keskustelun aikana Birgitta Gran ehdotti asian pöydällepanoa. Puheenjohtaja julisti keskustelun päättyneeksi. Puheenjohtaja totesi, että Kolin ja Granin ehdotukset raukesivat kannatuksen puutteessa. Puheenjohtaja totesi, että kaupunginhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen. Kaupunginhallitus merkitsee liitteenä olevan kansliapäällikkö Tallqvistin laatiman muistion tiedoksi asianajaja Antti Palon kirjelmän tiedoksi. Kaupunginhallitus esittää näkemyksenään sen, että kaupungin ei tule tehdä asiassa uutta irtisanomispäätöstä. Kaupunginhallitus toteaa, että Hangon kaupungin voimassa olevan hallintosäännön 47 :n mukaan viranhaltijalle kunnallisen viranhaltijalain 45 :n nojalla maksettavasta korvauksesta päättää Hangon kaupungissa

7 kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto. Tämän vuoksi kaupunginhallitus siirtää AA Palon kaupungille esittämän korvausvaateen kaupunginhallituksen henkilöstöjaostolle asianmukaista käsittelyä varten. hyväksyttiin. Eero Koli ja Birgitta Gran ilmoittivat eriävän mielipiteensä päätökseen. HENK Asian jatkokäsittely. Asia siirtynyt kaupunginhallitukselta henkilöstöjaostolle korvausvaateen käsittelyä varten. */* Liitteet: KHOn päätös , taltionumero 5502 Asianajaja Antti Palon Hangon kaupungille lähettämä korvauskirjelmä Kansliapäällikkön muistio Korkein hallinto-oikeus päätti (KHOn päätös , taltionumero 5502) hylätä kaupunginhallituksen valituksen, jossa vaadittiin Helsingin hallinto-oikeuden tekemän päätöksen nro 16/1029/2 kumoamista ja Hangon kaupunginvaltuuston päätöksen (Outi McDonaldin irtisanominen) saattamista voimaan. Hangon kaupunginhallituksen toissijaisena vaatimuksena oli sen vahvistaminen, että kaupunginvaltuuston päätös tarkoitti irtisanomista johtavan lääkärin virkasuhteesta, ja asian palauttamista Helsingin hallinto-oikeuteen irtisanomisperusteiden tutkimista varten. Korkein hallinto-oikeus on katsonut, että kaupunginvaltuusto oli edeltävän virkasiirtoa koskevan päätöksen ja sen välittömän täytäntöönpanon vuoksi irtisanonut Outi McDonaldin terveyskeskuslääkärin virkasuhteen eikä johtavan lääkärin virkasuhteesta. Koska voimassa olleiden Hangon kaupungin hallintosäännön 30 :n ja Hangon kaupungin perusturvalautakunnan johtosäännön 10 :n nojalla terveyskeskuslääkärin virkasuhteen irtisanominen kuului perusturvalautakunnalle eikä kaupunginvaltuustolle, kaupunginvaltuusto oli kuntalain (365/1995) 90 :n 2 momentin 2 kohdassa tarkoitetulla tavalla ylittänyt toimivaltansa ja päätös tämän vuoksi kumottiin Korkeimman hallinto-oikeuden toimesta. Korkein hallinto-oikeus ei ole ottanut kantaa siihen, onko Hangon kaupungilla työnantajana ollut kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 35 :n 1 momentissa tarkoitettu asiallinen ja painava syy McDonaldin virkasuhteen irtisanomiseen. Kuten Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä (sivu 15) ilmenee se, että Korkein hallinto-oikeus ei ole lausunut siitä, onko työnantajalla ollut kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 35 :n 1 momentissa tarkoitettu asiallinen ja painava syy McDonaldin virkasuhteen irtisanomiseen. Irtisanomisen laillisia edellytyksiä ei ole tuomioistuimessa siis edelleenkään ratkaistu.

8 Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 44 :n mukaan Viranhaltijan virkasuhde jatkuu katkeamattomana, jos virkasuhteen irtisanominen tai purkaminen on lainvoimaisen päätöksen mukaan tapahtunut ilman laissa säädettyä irtisanomis- tai purkamisperustetta.jos irtisanomista tai purkamista koskeva päätös on kumottu oikaisuvaatimuksen tai valituksen johdosta muulla kuin 1 momentissa tarkoitetulla perusteella ja työnantaja on uudella päätöksellä päättänyt virkasuhteen ja tämä päätös on saanut lainvoiman, katsotaan virkasuhde päättyneeksi asiassa ensin tehdyn päätöksen mukaisesti, jollei irtisanomisajasta muuta johdu.mikäli tuomioistuin 51 :ssä säädetyssä tapauksessa katsoo työnantajalla olleen irtisanomisperusteen, virkasuhteen katsotaan jatkuvan viranhaltijaan noudatettavan irtisanomisajan päättymiseen saakka ja viranhaltijalla on oikeus saada irtisanomisajan palkkansa. Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 45 :n mukaan kun virkasuhteen päättämistä koskeva asia on 44 :n 1 momentissa tarkoitetuissa tapauksissa lainvoimaisesti ratkaistu ja työnantaja on saanut jäljempänä 2 momentissa tarkoitetun selvityksen, viranhaltijalle maksetaan viipymättä virkasuhteen lainvastaisen päättämisen johdosta saamatta jäänyt säännöllisen työajan ansio vähennettynä samalta ajalta muissa palvelussuhteissa, ammatinharjoittajana tai yrittäjänä ansaitulla vastaavalla ansiolla, jota viranhaltija ei olisi saanut virkaa hoitaessaan. Samoin otetaan vähennyksenä huomioon viranhaltijalle maksettu työttömyysturvalaissa (1290/2002) tarkoitettu ansiopäiväraha, peruspäiväraha ja työmarkkinatuki sekä vastaavalta ajalta hänelle maksettu sairausvakuutuslain (364/1963) mukainen päivä- ja äitiysraha. Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 45 :n 1 momentin mukaan kun virkasuhteen päättämistä koskeva asia on 44 :n 1 momentissa tarkoitetuissa tapauksissa lainvoimaisesti ratkaistu ja työnantaja on saanut jäljempänä 2 momentissa tarkoitetun selvityksen, viranhaltijalle maksetaan viipymättä virkasuhteen lainvastaisen päättämisen johdosta saamatta jäänyt säännöllisen työajan ansio vähennettynä samalta ajalta muissa palvelussuhteissa, ammatinharjoittajana tai yrittäjänä ansaitulla vastaavalla ansiolla, jota viranhaltija ei olisi saanut virkaa hoitaessaan. Samoin otetaan vähennyksenä huomioon viranhaltijalle maksettu työttömyysturvalaissa (1290/2002) tarkoitettu ansiopäiväraha, peruspäiväraha ja työmarkkinatuki sekä vastaavalta ajalta hänelle maksettu sairausvakuutuslain (364/1963) mukainen päivä- ja äitiysraha. Lainkohdan säätämiseen johtaneissa esitöissä (HE 196/2002 vp s 65) on todettu, että oikeus korvauksen saamiseen koskisi vain lain 45 :n 1 momentissa säädettyjä tilanteita, joissa virkasuhteen päättyminen on kumottu lainvoimaisella päätöksellä sillä perusteella, että asiassa ei ole ollut laissa säädettyä irtisanomistai purkamisperustetta. Nyt siis ei ole olemassa mitään sellaista päätöstä, jonka mukaan virkasuhteen

9 irtisanominen tai purkaminen on mukaan tapahtunut ilman laissa säädettyä irtisanomis- tai purkamisperustetta, vaan kysymys on ollut muodollisella perusteella tapahtuneesta irtisanomispäätöksen kumoamisesta. Ottaen huomioon edellä esitetty, Hangon kaupungilla ei ole lakiin perustuvaa velvollisuutta suorittaa niitä maksamattomia palkkoja, kun kyse on virkasuhteen lainvastaisen päättämisen johdosta saamatta jääneestä säännöllisen työajan ansiosta (kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain ja 45.1.). Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto merkitsee kansliapäällikkö Tallqvistin laatiman muistion tiedoksi asianajaja Palon Hangon kaupungille lähettämän, liitteenä olevan korvauskirjelmän tiedoksi Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto päättää, viitaten edellä esitettyyn, hylätä Outi McDonaldin korvausvaateen siltä osin, kuin kyse on virkasuhteen lainvastaisen päättämisen johdosta saamatta jääneestä säännöllisen työajan ansiosta ennen korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä Henkilöstöjaosto katsoo, että Hangon kaupungilla ei ole lakiin perustuvaa velvollisuutta suorittaa niitä maksamattomia palkkoja, kun kyse on virkasuhteen lainvastaisen päättämisen johdosta saamatta jääneestä säännöllisen työajan ansiosta, kun huomioidaan kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain ja Henkilöstöjaoston tulee määritellä kaupungin palkanmaksuvelvollisuus Outi McDonaldille Korkeimman hallinto-oikeuden jälkeiseltä ajalta eli alkaen. Henkilöstöjaosto toteaa, että Hangon kaupungin tulee suorittaa ne oikeudenkäyntikulut täysimääräisinä, joihin tuomioistuimet ovat kaupungin päätöksillään velvoittaneet. Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto päätti panna asian pöydälle asti. Kansliapäällikkö Lasse Tallqvist, Henkilöstöpäällikkö Nina Granqvist, HENK Pöydälle pantu asia. Asian jatkokäsittely. */* Liitteet: KHOn päätös , taltionumero 5502 Asianajaja Antti Palon Hangon kaupungille lähettämä korvauskirjelmä Kansliapäällikkön muistio Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto merkitsee

10 kansliapäällikkö Tallqvistin laatiman muistion tiedoksi asianajaja Palon Hangon kaupungille lähettämän, liitteenä olevan korvauskirjelmän tiedoksi Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto päättää, viitaten edellä esitettyyn, hylätä Outi McDonaldin korvausvaateen siltä osin, kuin kyse on virkasuhteen lainvastaisen päättämisen johdosta saamatta jääneestä säännöllisen työajan ansiosta ennen korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä Henkilöstöjaosto katsoo, että Hangon kaupungilla ei ole lakiin perustuvaa velvollisuutta suorittaa niitä maksamattomia palkkoja, kun kyse on virkasuhteen lainvastaisen päättämisen johdosta saamatta jääneestä säännöllisen työajan ansiosta, kun huomioidaan kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain ja Henkilöstöjaoston tulee määritellä kaupungin palkanmaksuvelvollisuus Outi McDonaldille Korkeimman hallinto-oikeuden jälkeiseltä ajalta eli alkaen. Henkilöstöjaosto toteaa, että Hangon kaupungin tulee suorittaa ne oikeudenkäyntikulut täysimääräisinä, joihin tuomioistuimet ovat kaupungin päätöksillään velvoittaneet. Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto päätti puheenjohtaja Sture Söderholmin ehdottamana ja Jouko Kavanderin kannattamana kokouksessa esitetyn muutetun ehdotuksen mukaan seuraavasti: Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto merkitsee - kansliapäällikkö Tallqvistin laatiman muistion tiedoksi - asianajaja Palon Hangon kaupungille lähettämän, liitteenä olevan korvauskirjelmän tiedoksi Kaupungin palkanmaksuvelvollisuus Outi McDonaldille alkaa alkaen. Henkilöstöjaosto toteaa, että Hangon kaupungin tulee suorittaa ne oikeudenkäyntikulut täysimääräisinä, joihin tuomioistuimet ovat kaupungin päätöksillään velvoittaneet. Muilta osin asia palautetaan jatkovalmistelua varten. Henkilöstöpäällikkö Nina Granqvist,

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa.

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa. Kaupunginhallitus 6 16.01.2017 Kaupunginhallitus 15 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto 1 29.01.2017 Kunnallisvalitus / Outi McDonald, Olli Mustonen 1635/33/2012, 553/10/2010 KH 16.01.2017 6 Helsingin hallinto-oikeus

Lisätiedot

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa.

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa. Kaupunginhallitus 6 16.01.2017 Kaupunginhallitus 15 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto 1 29.01.2017 Kaupunginhallitus 281 03.12.2018 Kaupunginhallitus 10 21.01.2019 Kaupunginhallitus 38 25.02.2019 KH:n henkilöstöjaosto

Lisätiedot

McDonaldin terveyskeskuslääkärin virkaan siirtämisen jälkeen on tullut ilmi seuraavaa:

McDonaldin terveyskeskuslääkärin virkaan siirtämisen jälkeen on tullut ilmi seuraavaa: Kaupunginhallitus 39 09.02.2015 Kaupunginhallitus 65 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 21 10.03.2015 Outi Mc Donaldin irtisanominen 1635/33/2012 KH 09.02.2015 39 Outi McDonald on toiminut Hangon terveyskeskuksen

Lisätiedot

Täydennyslausunto Helsingin hallinto-oikeudelle / Itäsataman vierasvenepalvelusopimus

Täydennyslausunto Helsingin hallinto-oikeudelle / Itäsataman vierasvenepalvelusopimus Kaupunginhallitus 250 31.10.2016 Kaupunginhallitus 259 14.11.2016 Kaupunginhallitus 5 16.01.2017 Kaupunginhallitus 37 27.02.2017 Kaupunginhallitus 107 24.04.2017 Kaupunginhallitus 45 12.03.2018 Täydennyslausunto

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

Kunnan ja vesihuoltolaitoksen väliset saamiset kirjataan tilinpäätöksen mukaisesti.

Kunnan ja vesihuoltolaitoksen väliset saamiset kirjataan tilinpäätöksen mukaisesti. Kaupunginhallitus 306 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 86 12.12.2017 Liikelaitoksen perustamispäätös - Hangon Vesi 1695/62.621/2017 KH 27.11.2017 306 Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 23.5.2017 37,

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus Liperin kunnan sivistyslautakunnan päätökseen. Asianajotoimisto Lakipalvelu Petri Sallinen Oy Malmikatu 7 A

Oikaisuvaatimus Liperin kunnan sivistyslautakunnan päätökseen. Asianajotoimisto Lakipalvelu Petri Sallinen Oy Malmikatu 7 A LIPERIN KUNTA 10.09.20114 1 Diaantunnus LIPERIN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNALLE ASIA Oikaisuvaatimus Liperin kunnan sivistyslautakunnan päätökseen OIKAISUVAATIMUKSEN TEKIJÄ Eila Hyvärinen, Joensuu AVUSTAJA

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 51 08.02.2016 Kaupunginhallitus 59 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 21 29.02.2016 Hyvinvointipalveluiden palvelualuejohtajan viran täyttäminen 483/02.022/2015 KH 08.02.2016 51 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

ASIA Lausunto asioissa 11705/14/2207 ja 11779/14/2207. Polvijärventie 14, 83700 Polvijärvi. Puh. 013-631 610, fax. 013-632 610

ASIA Lausunto asioissa 11705/14/2207 ja 11779/14/2207. Polvijärventie 14, 83700 Polvijärvi. Puh. 013-631 610, fax. 013-632 610 1 Polvijärventie 14, 83700 Polvijärvi Puh. (013) 631 610, Fax (013) 632 610 asianajotoimisto@pietarinen.inet.fi ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS ASIA Lausunto asioissa 11705/14/2207 ja 11779/14/2207 LAUSUNNON

Lisätiedot

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta PARGAS STAD PARAISTEN KAUPUNKI UTDRAG UR PROTOKOLL OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 29 27.02.2017 Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.11.2016 Taltionumero 4668 Diaarinumero 2984/3/15 1 (6) Asia Valittaja Kunnallisasiaa koskeva valitus Hämeenkyrön kunnanhallitus Päätös,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Kaupunginhallitus 02.02.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Kaupunginhallitus 02.02.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 02.02.2015 Sivu 1 / 1 5299/01.02.01/2014 Kaupunginhallitus 37 19.1.2015 42 Oikaisuvaatimus aiheettomasti maksetun palkan takaisinperinnästä (Pöydälle 19.1.2015) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Kaupunginhallitus 19.01.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Kaupunginhallitus 19.01.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 19.01.2015 Sivu 1 / 1 5299/01.02.01/2014 37 Oikaisuvaatimus aiheettomasti maksetun palkan takaisinperinnästä Valmistelijat / lisätiedot: Pekka Harju, puh. 046 877 2591 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 104 10.11.2014. 104 Asianro 157/01.00.00/2014. Kaupunginhallitus 27.10.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 104 10.11.2014. 104 Asianro 157/01.00.00/2014. Kaupunginhallitus 27.10. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 104 Asianro 157/01.00.00/2014 Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa muuttaminen Kaupunginhallitus 27.10.2014 376: Henkilöstöjohtaja Markku Mattila Työnantajapalvelu

Lisätiedot

TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN

TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN Kunnanhallitus 97 08.05.2006 Kunnanhallitus 99 28.03.2007 Kunnanhallitus 118 16.04.2007 TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN 86//2006 Opistolautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 1 8.5.2017 65 Asianro 3576/00.01.01/2017 Hallintosäännön uudistaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 8.5.2017 1 Kaupunginlakimies Vesa Toivanen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen käsittely / Outi McDonald 1635/33/2012 PERUS 09.10.2014 136

Oikaisuvaatimuksen käsittely / Outi McDonald 1635/33/2012 PERUS 09.10.2014 136 Perusturvalautakunta 136 09.10.2014 Kaupunginhallitus 260 17.11.2014 Kaupunginhallitus 279 01.12.2014 Kaupunginhallitus 296 15.12.2014 Kaupunginhallitus 17 19.01.2015 Oikaisuvaatimuksen käsittely / Outi

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 24.06.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 189 11.11.2014 Kaupunginhallitus 479 17.11.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 206 09.12.2014 Kaupunginhallitus 32 02.02.2015 Liikennepalveluasiantuntijan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Esko Keskinen on 14.12.2014 päivätyllä sähköpostilla lähettänyt suostumuksen/hakemuksen teknisen johtajan määräaikaiseen virkaan.

Esko Keskinen on 14.12.2014 päivätyllä sähköpostilla lähettänyt suostumuksen/hakemuksen teknisen johtajan määräaikaiseen virkaan. Joutsan kunnanhallitus 251 15.12.2014 Joutsan kunnanhallitus 39 09.02.2015 Joutsan kunnanhallitus 81 20.04.2015 ESKO KESKISEN VALITUS VS. TEKNISEN JOHTAJAN VALINNASTA Joutsan kunnanhallitus 15.12.2014

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kunnallisen eläkelain muuttamisesta Kunnallista eläkelakia esitetään muutettavaksi siten, että kunnallisen eläkelaitoksen Kevan toimitusjohtaja voitaisiin irtisanoa

Lisätiedot

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen Kaupunginhallitus 200 06.10.2014 Kaupunginhallitus 103 24.04.2017 Kaupunginhallitus 126 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 28 23.05.2017 Kaupunginhallitus 175 12.06.2017 Kaupunginhallitus 237 25.09.2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 5/2017 1 (6) Kaupunginvaltuusto, 101, 24.04.2017 Kaupunginhallitus, 217, 10.04.2017 101 Hallintosäännön muuttaminen TRE:6898/00.01.01/2016 Kaupunginvaltuusto, 24.04.2017, 101

Lisätiedot

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet Kaupunginhallitus 373 19.09.2016 Kaupunginhallitus 408 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 17.10.2016 Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) Aika Tiistai 7.3.2012 klo 9.05 9.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Eija Nurminen puheenjohtaja Jarmo Heinonen Hannu Hyttinen Riitta

Lisätiedot

106 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle raitiotien toteutuspäätöstä koskeviin valituksiin. Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko

106 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle raitiotien toteutuspäätöstä koskeviin valituksiin. Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko Tampere Ote pöytäkirjasta 6/2017 1 (5) Kaupunginhallitus, 106, 13.02.2017 Kaupunginvaltuusto, 53, 07.11.2016 106 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle raitiotien toteutuspäätöstä koskeviin valituksiin

Lisätiedot

Järvenpää Ote pöytäkirjasta 6/ (6) Kaupunginvaltuusto

Järvenpää Ote pöytäkirjasta 6/ (6) Kaupunginvaltuusto Järvenpää Ote pöytäkirjasta 6/2017 1 (6) 83 Lausunto sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta. JARDno-2017-1802 Valmistelija / lisätiedot: Kristiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 259. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 259. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 24.08.2015 Sivu 1 / 1 3186/03.06.02/2015 259 Teknisen toimen johtajan oikeudenkäyntikulujen korvaaminen Valmistelijat / lisätiedot: Timo Kuismin, puh. 050 544 7261 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kemijärven kaupungin organisaatio- ja

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään Kaupunginhallitus 519 30.10.2017 Kaupunginhallitus 524 31.10.2017 Kaupunginvaltuusto 157 13.11.2017 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2018 KH 519 Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n (1266/2001)

Lisätiedot

Kaupunginvaltuuston päätös KH/2005/132/0001 SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET

Kaupunginvaltuuston päätös KH/2005/132/0001 SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuuston päätös 13.6.2005 64 KH/2005/132/0001 64 SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET Kh 79 Kuntalain 13 2 momentin 2 kohdan mukaan valtuuston tulee päättää 7.3.2005 sijoitustoiminnan perusteista. Kurikan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKONTOR. SaapunuVlnkommit. l 9, (. /" //a /? {.l ;'.

HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKONTOR. SaapunuVlnkommit. l 9, (. / //a /? {.l ;'. KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJAAMO HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKONTOR SaapunuVlnkommit l 9, 06. 2015 Antopäivä 23.6.2015 Taltionumero 1764 Diaarinumero 2546/3/13 1(8) l

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (5) 304 Liikaa maksetun palkan takaisinperintää koskeva oikaisuvaatimus HEL 2016-003359 T 01 02 01 08 Päätös Päätöksen perustelut päätti muuttaa lastensuojelun sosiaalityön

Lisätiedot

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennus- ja 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennustarkastajan viran (700 039) perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1448/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1448/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Tarkastuslautakunta 26 25.2.2015 Tarkastuslautakunta 32 11.3.2015 Kaupunginhallitus 95 30.3.2015 29 Asianro 1448/01.01.01/2015 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen

Lisätiedot

*/* Kokouksessa keskustellaan kiinteistölistasta ja myyntimenetelmistä.

*/* Kokouksessa keskustellaan kiinteistölistasta ja myyntimenetelmistä. Sisäisten palvelujen johtokunta 42 27.04.2015 Kaupunginhallitus 140 18.05.2015 Kaupunginhallitus 169 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 43 08.09.2015 Sisäisten palvelujen johtokunta 82 09.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/16 16.06.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/16 16.06.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (5) 225 Oikaisuvaatimus autopaikkavuokrien korvaamista koskevasta viranhaltijapäätöksestä HEL 2015-000537 T 03 01 00 Päätös päätti hylätä Vallilan terveysaseman

Lisätiedot

107 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle vuoden 2017 talousarviota koskevaan valitukseen. Valmistelija / lisätiedot: Männikkö Jukka

107 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle vuoden 2017 talousarviota koskevaan valitukseen. Valmistelija / lisätiedot: Männikkö Jukka Tampere Ote pöytäkirjasta 6/2017 1 (5) Kaupunginhallitus, 107, 13.02.2017 Kaupunginvaltuusto, 62, 14.11.2016 107 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle vuoden 2017 talousarviota koskevaan valitukseen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 172. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 172. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.05.2016 Sivu 1 / 1 1979/2016 06.00.00 172 Valtuustokysymys Matinkylän terveyspalvelujen siirrosta Tapiolaan ja Puolarmetsän terveysaseman siirrosta Ison Omenan palvelutorille (Kv-asia)

Lisätiedot

Henkilöstöyksikön ohje 1.6.2011. Huomautus ja varoitus virka- ja työsuhteessa. mukaisesti työn suorittamisesta.

Henkilöstöyksikön ohje 1.6.2011. Huomautus ja varoitus virka- ja työsuhteessa. mukaisesti työn suorittamisesta. Henkilöstöyksikön ohje 1.6.2011 Huomautus ja varoitus virka- ja työsuhteessa Viranhaltijan on suoritettava virkasuhteeseen kuuluvat tehtävät asianmukaisesti ja viivytyksettä noudattaen asianomaisia säännöksiä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 374. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 374. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.12.2015 Sivu 1 / 1 4760/2015 00.04.02.00 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 69 7.12.2015 374 Liiketoiminnan siirto Espoo Catering Oy:lle ja apporttisopimuksen hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 59 4.08.05 Länsi-Jorvaksen asemakaava-alueen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen MRL 53 :n ja 8:n mukaisesti, päätös uudestaan valtuuston käsiteltäväksi (Kv) 30/0.0.05/03

Lisätiedot

Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni

Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni Kunnanhallitus 102 08.04.2013 Kunnanhallitus 73 03.03.2014 Palkanoikaisuvaatimus, Jenni Aro 116/01.02.01/2013 Kunnanhallitus 08.04.2013 102 Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni Erityisluokanopettaja Jenni

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus.

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus 140 11.05.2015 Kaupunginhallitus 154 01.06.2015 Kaupunginhallitus 213 17.08.2015 Kaupunginvaltuusto 58 24.08.2015 Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 344/01.01.01.00/2015 KH 11.05.2015

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 52 09.02.2015 Kaupunginhallitus 127 13.04.2015. Oikaisuvaatimus/ Työsopimuksen irtisanominen 357/01.00.01/2013. Kh 09.02.

Kaupunginhallitus 52 09.02.2015 Kaupunginhallitus 127 13.04.2015. Oikaisuvaatimus/ Työsopimuksen irtisanominen 357/01.00.01/2013. Kh 09.02. Kaupunginhallitus 52 09.02.2015 Kaupunginhallitus 127 13.04.2015 Oikaisuvaatimus/ Työsopimuksen irtisanominen 357/01.00.01/2013 Kh 09.02.2015 52 Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh. 02 761

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

Kaupunginvaltuuston ja lautakuntien strategiatyö

Kaupunginvaltuuston ja lautakuntien strategiatyö Kaupunginhallitus 2017-08-28 Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti panna asian pöydälle Jan Vapaavuoren ehdotuksesta. strategian keskeisistä teemoista.

Lisätiedot

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 48/2017 1 (7) Kaupunginhallitus, 528, 11.09.2017 Kaupunginhallitus, 279, 15.05.2017 Kaupunginhallitus, 358, 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto, 152, 12.06.2017 528 Lausunto Hämeenlinnan

Lisätiedot

u a UØ Taltionumero 3682/3/14

u a UØ Taltionumero 3682/3/14 KORKEIMMAN HALLINT O-OIKEUDEN PÄÄTUS Ant opäivä 1 (5} 4.2.2015 Taltionumero 265 Diaarinumero 3682/3/14 u a UØ Kiryaamo 05. 02. 2015 Asia Kunnallisvalitus i3 Valittaja Matti Vattulainen, Joutseno Päätös,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/ (6) Kunnanvaltuusto

Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/ (6) Kunnanvaltuusto Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (6) Kunnanhallitus, 51, 26.06.2017 Kunnanhallitus, 87, 28.08.2017 Kunnanvaltuusto, 35, 04.09.2017 35 Kuntalaisaloite: kuntarajan siirto Siikajärven kylässä,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (9) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (9) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (9) 300 Selitys Korkeimmalle hallinto-oikeudelle Helsingin hallinto-oikeuden 28.12.12012 antamasta päätöksestä tehdystä valituksesta HEL 2011-001220 T 01 01 01 01

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (7) Kaupunginhallitus 369 28.11.2016 43 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Vammaisneuvosto 3 5.04.07 Kunnanhallitus 79 5.05.07 Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta 0.03.07 9 Perusturvan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 275. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 275. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.09.2015 Sivu 1 / 1 1294/02.07.00/2015 275 Kuhmoisten Hahmajärven leirikeskuksen myynti tarjousten perusteella Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Valituksenalainen päätös Turun hallinto-oikeus 31.7.2014 numero 14/0215/1

Valituksenalainen päätös Turun hallinto-oikeus 31.7.2014 numero 14/0215/1 Kaupunginhallitus 364 25.08.2014 Kaupunginhallitus 34 02.02.2015 Vastaselitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle jätteenkuljetusjärjestelmää koskevassa asiassa 145/14.06.00.02/2013 Kaupunginhallitus 25.08.2014

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika 16.5.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 315 24.10.2016 24 Asianro 6246/03.00/2016 Lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevaan hallituksen esitysluonnokseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen:

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 21 08.02.2012 Työsuojelutoimikunta 16 31.05.2012 Henkilöstöjaosto 33 14.06.2012 Kaupunginhallitus 192 13.08.2012 Kaupunginvaltuusto 86 12.09.2012 Henkilöstöjaosto 15 18.04.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Opetuslautakunta NAL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Opetuslautakunta NAL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (5) 341 Määräajaksi otetun tuntiopettajan virkasuhteen purkaminen koeaikana HEL 2016-011161 T 01 01 04 02 Päätös päätti kuntalain 89 :n nojalla hylätä **********

Lisätiedot

Liikelaitoksen toimitusjohtajan ratkaisuvalta. Hallintosääntöön on lisätty seuraava uusi säännös:

Liikelaitoksen toimitusjohtajan ratkaisuvalta. Hallintosääntöön on lisätty seuraava uusi säännös: Kaupunginhallitus 75 14.08.2017 Kaupunginvaltuusto 26 21.08.2017 Hallintosäännön täydentäminen ja korjaaminen 621/00.01.01.00/2016 Kaupunginhallitus 14.08.2017 75 Valmistelija: hallintojohtaja Irma Nieminen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.04.2017 Sivu 1 / 1 817/2017 00.01.01.00 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 9 27.2.2017 Kaupunginhallitus 106 10.4.2017 47 Hyvä hallinto- ja johtamistapa Espoon kaupungin tytäryhtiöissä Valmistelijat

Lisätiedot

34 Lavajärven koulun nykyisen tosiasiallisen tilanteen vahvistaminen

34 Lavajärven koulun nykyisen tosiasiallisen tilanteen vahvistaminen Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 7/2016 1 (6) Kunnanhallitus, 125, 28.11.2016 Kunnanvaltuusto, 34, 12.12.2016 34 Lavajärven koulun nykyisen tosiasiallisen tilanteen vahvistaminen HMKDno-2016-188 Kunnanhallitus,

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 19/2019 1 ( 12) Aika 05.03.2019, klo 16:37-17:32 Paikka Järvenpää- talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 19

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.03.2014 Sivu 1 / 1 287/00.01.00/2014 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 8 24.2.2014 58 Eteva kuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Lappalainen,

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastus

Järvenpää Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastus Järvenpää Pöytäkirja 13/2017 1 (7) Aika 13.11.2017, klo 16:35-16:56 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Käsitellyt asiat 134 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastus 135 Kaupunginjohtajan

Lisätiedot

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5)

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5) Kaupunginhallitus 3.12.2018 liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto 10.12.2018 liite nro 8 (1/5) SOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUN JA RAKENNUSVALVONNAN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Luonnos 2. Aleksi Heikkilä, 1 Sopimuksen

Lisätiedot

Anna Mäkelä on toiminut Kittilän kunnan kunnanjohtajana.

Anna Mäkelä on toiminut Kittilän kunnan kunnanjohtajana. SOVINTOSOPIMUS Osapuolet 1. Kittilän kunta 2. Mäkelä Anna, Kauniainen ASIAN TAUSTA Anna Mäkelä on toiminut Kittilän kunnan kunnanjohtajana. Kittilän kunnanvaltuusto on kokouksessaan 12.5.2014/ 15 asettanut

Lisätiedot

Lausunto Aulikki Imporannan valitukseen Kemijärven kaupunginvaltuuston päätöksestä 31.3.2015 32

Lausunto Aulikki Imporannan valitukseen Kemijärven kaupunginvaltuuston päätöksestä 31.3.2015 32 Lausunto Aulikki Imporannan valitukseen Kemijärven kaupunginvaltuuston päätöksestä 31.3.2015 32 Kemijärven kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 31.3.2015 32 valinnut kaupunginjohtajan virkaan Atte Rantasen.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1448/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1448/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Tarkastuslautakunta 26 25.2.2015 Tarkastuslautakunta 32 11.3.2015 95 Asianro 1448/01.01.01/2015 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen historia Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 63 13.06.2016 Kemijärven

Lisätiedot

Perusturvan, sivistystoimen ja kulttuuritoimen johtosääntömuutos

Perusturvan, sivistystoimen ja kulttuuritoimen johtosääntömuutos Kaupunginhallitus 4 11.01.2010 Kaupunginhallitus 90 29.03.2010 Kaupunginhallitus 123 10.05.2010 Kaupunginvaltuusto 33 09.06.2010 Kulttuurilautakunta 51 16.06.2010 Perusturvan, sivistystoimen ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) Opetuslautakunta POL/4 25.08.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) Opetuslautakunta POL/4 25.08.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) 4 Oikaisuvaatimus luokanopettajan virkaan ottamisesta määräajaksi HEL 2015-006724 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selitys hallinto-oikeudelle opettajan määräaikaisia virkasuhteita koskevassa asiassa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selitys hallinto-oikeudelle opettajan määräaikaisia virkasuhteita koskevassa asiassa 25.01.2017 Sivu 1 / 1 5585/2016 03.06.02 11 Selitys hallinto-oikeudelle opettajan määräaikaisia virkasuhteita koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Leino, puh. 046 877 1846 Maarit Mäkäläinen,

Lisätiedot

Yrityspalvelun henkilöiden tehtäväkuvaukset on laadittu kehittämisjohtajan johdolla ja ao. työntekijöiden kanssa.

Yrityspalvelun henkilöiden tehtäväkuvaukset on laadittu kehittämisjohtajan johdolla ja ao. työntekijöiden kanssa. Kaupunginhallitus 462 16.12.2013 Kaupunginhallitus 4 13.01.2014 Kaupunginhallitus 41 10.02.2014 Kaupunginhallitus 56 03.03.2014 Yrityspalvelun henkilöstön palkat 267/14.01.00/2013 Kh 16.12.2013 462 Valmistelija:

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 (8) Aika 22.01.2018, klo 16:34-17:27 Paikka Järvenpää -talo Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 17 Kaupunginjohtajan

Lisätiedot

Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Kaupunginhallitus 52 15.02.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01.

Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Kaupunginhallitus 52 15.02.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01. Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Kaupunginhallitus 52 15.02.2016 Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016 Opetuslautakunta 26.01.2016 7 Valmistelija: varhaiskasvatuspalveluiden esimies Anna Karlsson,

Lisätiedot

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö)

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö) Maankäyttötoimikunta 6 28.03.2017 Kaupunginhallitus 96 08.05.2017 Kaupunginhallitus 152 19.06.2017 Kaupunginhallitus 180 14.08.2017 Kaupunginhallitus 186 28.08.2017 Kaupunginhallitus 230 09.10.2017 Riskalankankaan

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (5) 48 Oikaisuvaatimus varhaiskasvatusjohtajan päätöksestä HEL 2016-001005 T 01 01 04 01 Päätös päätti hylätä esitystekstistä ilmenevin perustein ********** oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

Tjäruholmen ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle

Tjäruholmen ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle Ympäristölautakunta 84 11.06.2014 Kaupunginhallitus 156 18.08.2014 Ympäristölautakunta 94 27.08.2014 Kaupunginhallitus 183 15.09.2014 Kaupunginhallitus 99 20.04.2015 Kaupunginvaltuusto 28 12.05.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Jatkotoimenpiteiden osalta päätösehdotus annetaan kokouksessa. Oulun hallinto-oikeuden päätös Raili Jäntin asiassa

Jatkotoimenpiteiden osalta päätösehdotus annetaan kokouksessa. Oulun hallinto-oikeuden päätös Raili Jäntin asiassa Kunnanhallitus 194 09.06.2008 Kunnanhallitus 269 25.08.2008 Kunnanhallitus 309 22.09.2008 Oulun hallinto-oikeuden päätös Raili Jäntin asiassa 1/03/05/2006 Khall 194 Oulun hallinto-oikeus on päätöksellään

Lisätiedot

KH Valmistelija ja lisätiedot: henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, p

KH Valmistelija ja lisätiedot: henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, p Kaupunginhallitus 146 09.05.2016 Kaupunginhallitus 177 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 40 29.06.2016 Kaupunginhallitus 218 08.08.2016 Kaupunginhallitus 248 22.08.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSJOHTAJAN VIRKA 442/22/2016

Lisätiedot

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS VIRKAMIESLAUTAKUNTA ASIA 32/2010 VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS Asia Korvausvaatimus Päätös nro 69/2011 21.10.2011 Korvausvaatimuksen tekijä A, verovalmistelija Virasto Verotoimisto Korvausvaatimus Verotoimisto

Lisätiedot

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Kunnanhallitus 00 0.03.07 Vanhusneuvosto 4 09.05.07 Kunnanhallitus 80 5.05.07 Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Työsopimuslain ja työttömyysturvalain muuttaminen. tiedotustilaisuus työministeri Jari Lindström

Työsopimuslain ja työttömyysturvalain muuttaminen. tiedotustilaisuus työministeri Jari Lindström Työsopimuslain ja työttömyysturvalain muuttaminen tiedotustilaisuus 8.11.2018 työministeri Jari Lindström Irtisanomisesta yleensä Työnantaja voi irtisanoa työsopimuksen 1) työntekijästä johtuvasta syystä

Lisätiedot

Kouvolan hovioikeuden tuomio NREP Finland Log 2 Oy:n ja Lappeenrannan kaupungin sekä Lappeenranta Free Zone Oy Ltd:n välisessä riita-asiassa

Kouvolan hovioikeuden tuomio NREP Finland Log 2 Oy:n ja Lappeenrannan kaupungin sekä Lappeenranta Free Zone Oy Ltd:n välisessä riita-asiassa Kaupunginhallituksen konsernijaosto 28 09.08.2013 Kouvolan hovioikeuden tuomio NREP Finland Log 2 Oy:n ja Lappeenrannan kaupungin sekä Lappeenranta Free Zone Oy Ltd:n välisessä riita-asiassa 530/090/2012

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen Kerimäen koulun ja lukion rehtorin päätökseen ; Iiris Innanen

Otto-oikeuden käyttäminen Kerimäen koulun ja lukion rehtorin päätökseen ; Iiris Innanen Sivistyslautakunta 132 01.09.2016 Otto-oikeuden käyttäminen Kerimäen koulun ja lukion rehtorin päätökseen 4.8.2016 11; Iiris Innanen 433/05/052/2016 SL 132 Selostus: Sivistyslautakunta on päätöksellään

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 59 4.08.05 Kunnanvaltuusto 87 07.09.05 Länsi-Jorvaksen asemakaava-alueen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen MRL 53 :n ja 8:n mukaisesti, päätös uudestaan valtuuston käsiteltäväksi

Lisätiedot

Inkeri Parviaisen oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen tekemään päätökseen

Inkeri Parviaisen oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen tekemään päätökseen Kaupunginhallitus 138 23.04.2018 Inkeri Parviaisen oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen 12.3.2018 83 tekemään päätökseen 152/00.01.01/2018 KHALL 23.04.2018 138 Inkeri Parviainen on tehnyt oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen

Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 313/02.02.01/2013 110 Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 26.8.2013 306 Sivistysjohtaja

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Lausunnon antamisen määräaika on 15.1.2016. Lausuntopyyntö ja valitus ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa.

Lausunnon antamisen määräaika on 15.1.2016. Lausuntopyyntö ja valitus ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa. Kaupunginhallitus 10 11.01.2016 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle valitukseen koskien valtuuston päätöstä vuoden 2016 talousarvion hyväksymisestä Poikeluksen päiväkodin sulkemisen osalta / Koskela

Lisätiedot

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS VIRKAMIESLAUTAKUNTA ASIA 36/2010 VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS Päätös nro 37/2012 8.6.2012 Asia Korvausvaatimus Korvausvaatimuksen tekijä A, vahtimestari Virasto Korkeakoulu Korvausvaatimus Korkeakoulu on

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH Kaupunginhallitus 165 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 52 15.05.2017 Kemijärven kaupungin hallintosääntö KH 08.05.2017 165 Kemijärven kaupungin voimassa oleva hallintosääntö on hyväksytty valtuustossa 17.12.2013

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 200. Kaupunginhallitus 01.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 200. Kaupunginhallitus 01.06.2015 Sivu 1 / 1 0.06.05 Sivu / 030/0.05.05/05 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 5 8.5.05 9 5.5.05 00 Helsingin seudun asioimistulkkikeskus Oy:n osakkeen osto (Pöydälle 5.5.05) Valmistelijat / lisätiedot: Viktoria Hindsberg-Karkola,

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

Helsingissä 23. kesäkuuta 2005 KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS

Helsingissä 23. kesäkuuta 2005 KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2005 2007 VIII LUVUN JA IX LUVUN MUUTTAMISESTA Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen 2005 2007 lomauttamista koskevan

Lisätiedot