VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014"

Transkriptio

1 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko klo Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Eskelinen Reino Hämäläinen Marja-Muusa Laitinen Pertti Matero Anneli Paatsola Pauli Pulkkinen Sinikka Pöllänen Eija Rundelin Marita Tynkkynen Olli puheenjohtaja Varajäsenet: Alanen Heikki Muut osallistujat Siivola Olli sihteeri ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Olli Tynkkynen Olli Siivola KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Aika ja paikka seurakuntavirasto Allekirjoitukset Sinikka Pulkkinen Eija Pöllänen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Aika ja paikka seurakuntavirasto Todistaa Olli Tynkkynen

2 2 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kn 118, Kn 118, KJ 9:1: Kirkkoneuvosto päättää kokoontumisensa ajan ja paikan. Kirkkoneuvosto kokoontuu myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai vähintään neljäsosa jäsenistä sitä kirjallisesti pyytää ilmoittamansa asian käsittelemistä varten. Kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla. Samalla on kokouksesta ilmoitettava myös kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle. KL 7:4.1.: Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu / esityslista jaetaan jäsenille. Puheenjohtaja: Edellä mainituin perustein todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä hyväksytään kokouksen työjärjestys. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi ja esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

3 3 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Kn 119, Kn 119, Kirkkoneuvoston ohjesääntö 9 3 mom.: Pöytäkirjan tarkastaa kaksi kokouksen valitsemaa pöytäkirjantarkastajaa tai, jos kokous niin päättää, kirkkoneuvosto kokouksessaan. Jos pöytäkirjantarkastajat ja puheenjohtaja eivät ole yksimielisiä pöytäkirjan sisällöstä, kirkkoneuvosto tarkastaa pöytäkirjan seuraavassa kokouksessaan. Käytänteenä on ollut, että kokouksessa on valittu kaksi jäsentä sukunimien aakkosjärjestyksessä pöytäkirjan tarkastajiksi. Puheenjohtaja: Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, vuorossa ovat Pulkkinen Sinikka ja Pöllänen Eija. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Pulkkinen Sinikka ja Pöllänen Eija.

4 4 KIRKON TYÖMARKKINALAITOKSEN UUDISTETUT SUOSITUKSET Kn 120, Hjsto 89, Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen voimaantullessa tulivat voimaan myös sopimukseen sisältyvät uudistetut suositukset (KirVESTES liitteet ja liite 19). Suositusten uudistetut tekstit eivät sisällä materiaalisia muutoksia lukuun ottamatta suositusta toimituspalkkioista (liite 19). Kirkon työmarkkinalaitos suosittaa kuitenkin, että seurakunnat/seurakuntayhtymät tekisivät päätöksen KirVESTES mukaisten suositustekstien käyttöönotosta. Liitteinä ovat suositussopimukset 1) sairaanhoidon järjestämisestä seurakunnassa; 2) suojavaatetuksesta seurakunnassa; ja 3) työpaikkaruokailun järjestämisestä seurakunnassa Hallintojohtaja: Henkilöstöjaosto esittää kirkkoneuvostolle / kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy suositussopimukset liitteiden mukaisesti. Kn 120, Hallintojohtaja: Kirkkoneuvosto / kirkkovaltuusto hyväksyy suositussopimukset liitteiden mukaisesti.

5 5 NUORISOTYÖNOHJAAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Kn 121, KJK 78, Nuorisotyönohjaaja Emma Kauhanen sanoutui irti seurakuntamme nuorisotyönohjaajan virasta lähtien. Emma Kauhanen on tullut seurakuntamme nuorisotyönohjaajan virkaan Työnjaon mukaan ko. viran tehtäväalueena vuonna 2014 on rippikoulutyö. Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen liitteen nro (Kirkkolain virkamiesoikeudelliset säännökset) mukaan viranhaltijan irtisanoessa virkasuhteensa irtisanomisaika on vähintään 14 päivää, jos palvelusuhde on jatkunut keskeytyksettä enintään viisi vuotta. Irtisanomisaika alkaa kulua sitä päivää seuraavasta päivästä, jona irtisanominen on annettu tiedoksi. Nuorisotyönohjaaja Emma Kauhasen kanssa on sovittu, että viimeinen työpäivä on perjantai Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen liitteen nro (Kirkkolain virkamiesoikeudelliset säännökset) mukaan Viranhakuilmoitukset on saatettava tiedoksi julkaisemalla ne työnantajan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä tarpeen vaatiessa muulla työantajan päättämällä tavalla, jollei toisin säädetä. Hakuaika on vähintään 14 kalenteripäivää ilmoituksen julkaisemisesta. Ktj esitys: Kasvatustyön johtokunta esittää edelleen hallinnolle, että 1) nuorisotyönohjaajan virka julistetaan haettavaksi viran vakinaista täyttämistä varten mahdollisimman pian vaativuusryhmään ) Virka julistetaan auki Varkauden omilla kotisivuilla, Varkauden seurakunnan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla, Kotimaalehdessä ja MOL:n sivuilla 3) henkilöstöjaosto täydennettynä kasvatustyön johtokunnan puheenjohtaja Pauli Jumppaisella sekä kasvatustyönjohtaja Timo Laaksolla valitsee haastateltavat ja suorittaa haastattelut./..

6 6 Nuorisotyönohjaajan viran täyttäminen Kn 121, /.. Kjk päätös: Hjsto 91, Puheenjohtaja: Henkilöstöjaosto / kirkkoneuvosto hyväksyy kasvatustyön johtokunnan esityksen. Kn 121, Puheenjohtaja: Kirkkoneuvosto 1) merkitsee Emma Kauhasen irtisanomisilmoituksen tiedoksi ja toteaa, että hänen virkasuhteensa päättyy ; sekä 2) hyväksyy kasvatustyön johtokunnan esityksen. Päätettiin tiedottaa kasvatustyön johtokunnalle, että vastaisuudessa esitykset on kohdistettava tietylle toimielimelle, ei yleisesti hallinnolle.

7 7 OSAVUOSIKATSAUS Kn 122, Kn 122, Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan (112 ), että talousarvion toteutuma tulee vastaisuudessa esittää neljännesvuosittain kirkkoneuvostolle tiedoksi. Liitteenä on talousarvion toteutuma Hallintojohtaja: Kirkkoneuvosto merkitsee toteutuman tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

8 8 VUODEN 2015 KIRKOLLISVEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN Kn 123, Kn 123, Kirkkovaltuuston päätös tuloveroprosentin suuruudesta (=kirkollisveroprosentista) vuodelle 2015 tulee lähettää Verohallitukselle viimeistään marraskuun puolessavälissä. Muutokset Varkauden seurakunnan verotilityksissä tammisyyskuulta verrattuna vuoden 2013 tilityksiin ovat kirkollisveroissa - 3,2 % ja yhteisöverotuloissa noin + 18,6 %. Mikäli verotilitykset säilyvät alkuvuoden tasolla, voidaan kuluvan vuoden verotuloennusteen arvioida toteutuvan talousarvion mukaisesti. Kuluvan vuoden talousarviotuloista on arvioitu katettavaksi verotuloin noin euroa. Tuolla verotulolla on kuluvan vuoden budjetoitu päätyvän n euroa alijäämäiseksi. On mahdollista, että erilaisten säästötoimien avulla päästään kuitenkin noin nollatulokseen. Tulot pysynevät suunnilleen entisellään tai laskevat edelleen hieman. Kirkkoneuvoston antamassa talousarviokehyksessä haetaan ensi vuodelle euron säästöjä. Seurakunnan talous on velaton. Varkauden seurakunnan tuloveroprosentti on vuodesta 2012 lukien ollut 1,45 %. Keskimääräinen veroprosentti Kuopion hiippakunnassa on 1,5 % ja korkein 2,0 %. KL 15:2.3: Kirkkovaltuusto vahvistaa tuloveroprosentin. Tuloveroprosentti vahvistetaan lähimpään 0,05 prosenttiyksikköön../..

9 9 Vuoden 2015 kirkollisveroprosentin vahvistaminen Kn 123, /.. KL 15:2.3.sel.3: Veroprosentin määrääminen ei siis ole matemaattinen laskutoimitus vaan seurakuntaa ja sen jäseniä koskeva talouspoliittinen ratkaisu, jota tehtäessä vaaditaan sekä varovaisuutta että taitoa ennakoida tulevaa kehitystä. Hallintojohtaja: Kirkkoneuvosto / kirkkovaltuusto vahvistaa Varkauden seurakunnan vuoden 2015 kirkollisveroprosentiksi edelleen 1,45 %.

10 10 METSÄSUUNNITELMAT VUOSILLE Kn 124, Kn 124, KJ 15:8a: Seurakunnan metsiä tulee metsälain tavoitteiden toteuttamiseksi hoitaa vahvistetun metsäsuunnitelman mukaisesti. Metsäsuunnitelman, jonka tulee olla metsänhoidon ammattiasiantuntemusta edustavan yhteisön tai henkilön laatima, vahvistaa valtuusto. Keski-Savon Metsänhoitoyhdistys on laatinut Leppävirran kunnassa sijaitsevan Varislahti 22:80 ja Joroisten kunnassa Häyrilän kylässä sijaitsevan Kuvanssi 4:106 metsätalousmaiden metsäsuunnitelmat vuosille Varislahden tila on pinta-alaltaan n. 94 ha ja Kuvanssin tila n. 48 ha. Metsäsuunnitelmat käsittävät kaksi mapillista aineistoa ja ne ovat nähtävissä seurakuntavirastossa, os. Ahlströminkatu 19, Varkaus, työpäivinä klo Metsäsuunnitelmia esitellään kokouksessa. Hallintojohtaja: Kirkkoneuvosto/kirkkovaltuusto hyväksyy ja vahvistaa laaditut metsäsuunnitelmat vuosille

11 11 YHTEISTYÖSOPIMUS; JOROISTEN SEURAKUNNAN TALOUSHALLINTOPALVELUT Kn 125, Kn 139, Joroisten seurakunnan talouspäällikkö on ilmoittanut, että Joroisten seurakunta on tulevan työntekijävajauksen vuoksi halukas ostamaan osan taloushallintopalveluistaan Varkauden seurakunnalta. Joroisten seurakunnan edustajien kanssa on käyty neuvottelut, joiden tuloksena on syntynyt luettelo palveluista, jotka Joroisten seurakunta olisi halukas ostamaan. Luettelo on myöhemmin täydentynyt toiveella siitä, että Varkauden seurakunta hoitaisi myös Joroisten seurakunnan kirkkoherranviraston vuosilomien sijaistamiset. Tehtäväluettelo on liitteenä. Korvaukseksi myytävästä työpanoksesta on hallintojohtaja esittänyt veloitettavaksi ensi vuonna eläkkeelle siirtyvän osaaikaisen talouspäällikön vuosipalkkaa ja sen oheiskuluja vastaava rahasumma. Kyseistä virkaa ei tämän hetken suunnitelmien mukaan ole tarkoitus täyttää, joten ko. rahasumma ei nostaisi Joroisten seurakunnan talousarvion menopuolta. Laskutettavan korvauksen suuruusluokka on n /v, mistä on vähennettävä verottajalle tilitettävä arvonlisävero. Nettotulo on siten luokkaa / v. Joroisten seurakunnan edustajat ovat omalta osaltaan pitäneet korvausta hyväksyttävänä. Henkilöstöjaosto merkitsi yhteistyöneuvottelut kokouksessaan tiedoksi ja totesi, että yhteistyösopimus solmitaan, mikäli mahdollista. Samoin henkilöstöjaosto totesi, että ko. sopimuksen solmimisen edellytyksenä on kirjanpitäjän työsopimuksen jatkaminen../..

12 12 Yhteistyösopimus; Joroisten seurakunnan taloushallintopalvelut Kn 125, /.. Yhteistyöehdotus on esitelty seurakuntaviraston työntekijäkokouksessa, jossa asia on saanut myönteisen vastaanoton sillä edellytyksellä, että kirjanpitäjän työsuhteelle saadaan jatkoa. Muussa tapauksessa ei myytävien töiden suorittamiseen löydy riittävästi ammattitaitoisia resursseja. Hallintojohtaja: Kirkkoneuvosto hyväksyy taloushallintopalveluja koskevan yhteistyösopimuksen Joroisten seurakunnan kanssa edellä selostetuin ehdoin ja antaa valtuudet ja käytännön toteutuksen hallintojohtajalle ja kirjanpitäjälle. Kn 125, Taloushallintopalvelujen ostopalvelusopimuksen tarkastelua varten järjestettiin Joroisten seurakunnan edustajien kanssa yhteistyöpalaveri Neuvottelussa todettiin, että yhteistyötä voidaan jatkaa entisen sopimuksen ehdoin 1 % hinnantarkistuksella alkaen. Vuosisopimushinnaksi sovittiin siten sisältäen arvonlisäveron. Hallintojohtaja: Kirkkoneuvosto hyväksyy taloushallintopalveluja koskevan yhteistyösopimuksen Joroisten seurakunnan kanssa neuvottelujen mukaisesti.

13 13 KIRKKONEUVOSTON TIETOON SAATETTAVAT ASIAT Kn 126, Kn 126, Puheenjohtaja: Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi seuraavat ja mahdollisesti kokoukseen mennessä tulevat tiedotettavat asiat: 1) Pöytäkirjoja (liitteet) - Kirkkoherran viranhaltijapäätökset elokuussa Hallintojohtajan viranhaltijapäätökset elokuussa Henkilöstöjaoston pöytäkirja 9/2014, Seurakuntapalvelun johtokunnan pöytäkirja 4/2014, Kasvatustyön johtokunnan pöytäkirja 6/2014, Merkittiin tiedoksi.

14 14 KOKOUKSESSA LÄSNÄOLEVIEN ESILLE OTTAMAT ASIAT Kn 127, Kn 127, Puheenjohtaja: Kirkkoneuvosto kirjaa pöytäkirjaan läsnä olevien mahdollisesti esille ottamat asiat. 1) Frescomessu Heikki Alanen esitti erityiset kiitokset koskettavan frescomessun järjestelyistä. 2) Tiedottaja Pertti Laitinen tiedusteli, miten tiedottajan loma-aika on tarkoitus järjestää. Puheenjohtaja ilmoitti, että hakuilmoitukset oli jo lähetetty sijaisen palkkaamiseksi. 3) Käyttäytymisestä Eija Pöllänen otti esille nuorten epäasiallisen käytöksen kirkossa ja jopa ehtoollisella. Puheenjohtaja lupasi, että asiaan tullaan kiinnittämään huomiota. 4) Juhlia Anneli Matero tiedusteli tulevista juhlista. 5) Vaaleista Marita Rundelin totesi, että valotauluja tullaan hyödyntämään vaaleista tiedottamiseksi.

15 15 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kn 128, Kn 128, Puheenjohtaja: Puheenjohtaja antaa Kirkkolain 24 luvun 3 :n mukaisen oikaisuvaatimusohjeen ja valitusosoituksen, joka liitetään pöytäkirjaan. Puheenjohtaja antoi Kirkkolain 24 luvun 3 :n mukaisen oikaisuvaatimusohjeen ja valitusosoituksen, joka liitetään pöytäkirjaan. KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päätti kokouksen.