Henkilövalmisaineistomoduulit, VL7085, kokonaisaineisto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Henkilövalmisaineistomoduulit, VL7085, kokonaisaineisto"

Transkriptio

1 Aineistokuvaus Henkilövalmisaineistomoduulit, VL7085, kokonaisaineisto Sisältökuvaus Aineisto sisältää tietoja väestölaskentavuosilta 1970, 1975, 1980 ja Joitain muuttujia on karkeistettu. Aineistoa ei voida luovuttaa kokonaisaineistona. Kohdejoukko Vuosina 1970,1975,1980 ja 1985 viiteajankohtana maassa asuva väestö Lähdeaineisto Väestön keskusrekisteri, verohallitus ja laskentalomakkeet Muuttujia 35 Muuttujaluettelo shnro sivs kunta taaja ptoim1 amas1 ammattikoodi sose tyokk tyke tkun toimiala jurmu ktutk saikavv vata svatv tyotu tyrtu taty hape akoko hulu pety peas pekoko lkm alkm18 alkm7 alkm3 syntyv kuolv sukup vuosi penulaika Muuttujat Suojattu henkilönumero Siviilisääty Asuinkunta Asuintaajama Pääasiallinen toiminta väestölaskentaviikolla Ammattiasema ammattikoodi Sosioekonominen asema (uusi luokitus) Työkuukaudet (kokopäivätyö) Työttömyyskuukaudet Työpaikan sijaintikunta Toimiala Juridinen muoto Korkein tutkinto Korkeimman tutkinnon suoritusvuosi Asunnon varustetaso Valtionveronalaiset tulot Palkkatulo Yrittäjätulo Talotyyppi Asunnon hallintaperuste Asuntokunnan koko Huoneiden lukumäärä Perhetyyppi Perheasema Perheen koko Lasten lukumäärä perheessä Alle 18-vuotiaiden lasten lukumäärä perheessä Alle 7-vuotiaiden lasten lukumäärä perheessä Alle 3-vuotiaiden lasten lukumäärä perheessä Syntymävuosi Kuolinvuosi sukupuoli Perheen nuorimman lapsen ikä Suojattu henkilönumero shnro Järjestelmän henkilölle antama yksilöivä numeron, joka korvaa henkilötunnuksen Siviilisääty sivs Henkilön siviilisäädyllä tarkoitetaan Suomen avioliittolain mukaista asemaa. Tieto siviilisäädystä perustuu väestön keskusrekisteriin. Vuosina 1970 ja 1975 käytettiin myös lomaketietoja hyväksi. Tieto kuuluu laskennan luotettavimpiin. 1=Naimaton 2=Naimisissa 3=Asumuserossa 4=Eronnut 1 (10)

2 5=Leski (9=tuntematon v. 1975) Asuinkunta kunta Asuinkunta on se kunta, johon henkilö on henkikirjoitettu. Väestölaskennoissa ei ole huomioitu ns. tilapäistä asumista. Henkilöt, jotka esim. opiskelevat kotikuntansa ulkopuolella on siten useimmiten kooditettu varsinaiseen kotikuntaansa. Tieto perustuu väestön keskusrekisterin tietoihin. Vuosina 1970 ja 1975 myös lomaketietoja käytettiin osittain hyväksi. Asuinkunta-tiedon laatua tutkittiin vuoden 1990 luotettavuusselvityksessä. Selvityksen mukaan 0,4 % väestöstä oli merkitty väärään kotikuntaan. Väestölaskennan tietoa voitaan siksi pitää melko luotettavana. Vuoden 199x kotikuntalaki antaa henkilölle mahdollisuuden vapaammin valita vakinaisen asuinpaikkansa. Esim. opiskelijat voivat halutessaan olla kirjoilla opiskelu paikkakunnalla. Henkilöllä voi vakinaisen asuinpaikan lisäksi olla tilapäinen asuinpaikka asunnossa, jossa hän ilmoituksensa mukaan asuu tilapäisesti vähintään kolme kuukautta. Uusi kotikuntalaki ei kuitenkaan enää vaadi ilmoituksen tekemistä tilapäisestä asumisesta. Myös asunnottomat voivat kuulua kunnassa vakinaisesti asuvaan väestöön. Tilastokeskus on vuoden 1996 alussa tutkinut asuinpaikkatiedon luotettavuutta. Tulosten valossa näyttää siltä, että Oheisesta taulukosta selviää kuntien määrä Suomessa eri väestölaskenta-ajankohtina kuntaa Väestölaskentojen pitkittäistiedoston käsikirjassa (Tilastokeskus 1991) on luettelo kuntien aluejärjestelyjen aiheuttamista väestömuutoksista ajanjaksolla Asuinkunta tiedot ovat seuraavilta ajankohdilta: (kuntaluokitus 1971, 515 kuntaa), (kuntaluokitus 1976, 475 kuntaa), (kuntaluokitus 1980, 461 kuntaa) ja (kuntaluokitus 1985, 461 kuntaa) Asuintaajama taaja Pääasiallinen toiminta väestölaskentaviikolla ptoim1 TOIMINTA Työllinen työvoima 1 Työtön työvoima vuotiaat 3 Opiskelijat, koululaiset (15+) 4 kotitaloustyötä tekevät 5 Varusmiehet 6 Vanhuuseläkkeellä olevat 7 Työkyvyttömät 8 Muut työvoiman ulkopuolella olevat 9 Toiminta tuntematon TOIMINTA KÄYTETTÄVÄ HARKITEN 0 Työllinen työvoima 1 Työtön työvoima vuotiaat 3 Opiskelijat, koululaiset (15+ v.) 2 (10)

3 4 Kotitaloustyötä tekevät 5 Varusmiehet 6 Eläkeläiset 9 Muut työvoiman ulkopuolella olevat, toiminta tuntematon TOIMINTA Työllinen työvoima 1 Työtön työvoima vuotiaat 3 Opiskelijat, koululaiset (15+ v.) 4 Kotitaloustyötä tekevät 5 Varusmiehet 6 Eläkeläiset (pl. työttömyyseläkkeellä olevat) 7 Työttömyyseläkkeellä olevat 8 Muut työvoiman ulkopuolella olevat 9 Toiminta tuntematon Ammattiasema amas1 Ammattiasema kuvaa työllisten asemaa työelämässä. Tieto erottelee palkansaajat, yrittäjät, ja yrittäjäperheenjäsenet. Rekisteriväestölaskennoissa yrittäjiä ei enää jaettu työnantaja- ja yksinäisyrittäjiin. Ryhmä '"yrittäjät ym." sisältää lisäksi sekä yrittäjät että näiden yrittäjäperheenjäsenet. Tiedot vuosilta perustuvat kokonaan lomaketietoihin. Tuoreimmat tiedot perustuvat henkilön eläkevakuutustietoihin sekä palkka- ja yrittäjätulon määrään. Vuosien 1970, 1975 ja 1980 laskennoissa myös lapset, kotitaloustyötä tekevät ja osa opiskelijoista saivat ammattiaseman ruokakunnan päämiehen tai asuntokunnan viitehenkilön mukaan. Eläkeläiset, laitoshoidossa olevat ja itsenäiset opiskelijat sijoitettiin taas luokkaan "itsenäiset ammatittomat" (1970 ja 1975) tai luokkaan "muu, tuntematon (1980). Vuonna 1980 valtaosa kotitaloustyötä tekevistä kuului viimeksi mainittuun ryhmään. Vuodesta 1985 eteenpäin ammattiasema -tieto on vain työllisellä työvoimalla. Mikäli henkilö väestölaskennoissa on oikein perustein luokiteltu ammatissa toimivaksi (vuodesta 1985 työlliseksi), hänen ammattiasemakoodinsa on yleensä oikea. Koska ammatissatoimivia ja työllisiä on laskennoissa ilmeisesti liian vähän (vuosi 1990 on poikkeus), myös palkansaajien ja yrittäjien määrä on liian alhainen. Esim. vuoden 1985 laskennasta puuttuu selvityksen mukaan peräti palkansaajaa ja yrittäjää tai yrittäjäperheenjäsentä. Suurin osa näistä henkilöistä on väärin perustein kooditettu työvoiman ulkopuolelle. Vuoden 1990 laskennassa yrittäjiä ja heidän avustavia perheenjäseniään näyttää taas olevan noin liian paljon. Tieto on myös ei-ammatissatoimivilla vuosina Ammattiasema =Toimihenkilöt 2=Työntekijät 3=Työnantajayrittäjät 4=Yksinäisyrittäjät 5=Avustavat perheenjäsenet 6=Itsenäiset ammatittomat 9=Ammattiasema tuntematon Ammattiasema =Palkansaajat 2=Yksinäisyrittäjät 3=Yrittäjät, 1-4 työntekijää 4=Yrittäjä, vähintään 5 työntekijää 6=Yksinäisyrittäjän perheenjäsen 7=työnantajayrittäjän perheenjäsenet 9=Ammattiasema tuntematon Ammattiasema =Palkansaajat 2=Yksinäisyrittäjät 3 (10)

4 3=Yrittäjät, palkattua työvoimaa 4=Yrittäjän avustava perheenjäsen 9=tuntematon, ei työllinen ammattikoodi ammattikoodi Ammatilla tarkoitetaan sitä toimintaa tai työtä, jota henkilö tekee tuloa saadakseen. Yleisenä periaatteena ammatteja luokiteltaessa on mainittu "yhdistää samanlainen toiminta kiinnittämättä yleensä huomiota koulutukseen, ammattiasemaan, virka-asemaan tai toimialaan." Toiminnan samankaltaisuuden arviointiperuste on ollut työn luonne tai toiminnan tarkoitus (esim. hoitotyö, vartiointityö). Pitkittäistiedoston ammattiluokituksen mukainen koodi. Pitkittäistiedoston ammattiluokitus poikkeaa jonkin verran vuoden 1980 ammattiluokituksesta. Vuosina ammattitieto on myös ei-ammatissa toimivilla. Sosioekonominen asema (uusi luokitus) sose - Sosioekonomisen aseman luokitus perustuu tietoihin henkilön pääasiallisesta toiminnasta, ammatista, ammattiasemasta, toimialasta sekä työnantajasektorista. Vuosien 1970 ja 1975 sosioekonomisen aseman luokitukset on tehty mahdollisimman vertailukelpoisiksi myöhempien vuosien luokitusten kanssa. Työkuukaudet (kokopäivätyö) tyokk Tiedot työssäolokuukausista kokopäivätyössä olevilta ovat vuosilta 1975, 1980 ja Vuodelta 1975 tieto on vain palkansaajilla. Kuukausitiedot perustuvat yksinomaan lomaketietoihin. Henkilöt, jotka jättivät vastaamatta tähän kysymykseen ovat saaneet työssäolokuukausiksi 0 (nolla) kuukautta. Kokopäivätyökuukausien luotettavuudesta ei ole tarkkoja tietoja. Vuoden 1980 luotettavuustutkimuksessa on kuitenkin osoitettu, että ammatissa toimivien määrä laskenta-aineistossa on liian alhainen. Tästä voidaan melko suurella varmuudella päätellä, että myös niiden henkilöiden määrä, jotka ovat tehneet kokopäivätyötä vähintään 6 kuukautta, on liian alhainen. Sama pätee melko varmasti myös muiden vuosien kohdalla. Arvoalue 1-12, 99. 1= 1 kuukausi 2= 2 kuukautta. 99=ei kokopäivätyökuukausia, tuntematon (1975 ei palkansaaja) Työttömyyskuukaudet tyke Pitkittäistiedostossa on tietoja työttömyyskuukausista 1980 ja Kuukausitiedot perustuvat yksinomaan lomaketietoihin. Kuukausitiedot perustuvat yksinomaan lomaketietoihin. Henkilöt, jotka jättivät vastaamatta tähän kysymykseen ovat saaneet työssäolokuukausiksi 0 (nolla) kuukautta. Vuosina 1980 ja 1985 henkilön ammatissa toimivuuteen vaikutti myös työttömyyskuukausien määrä. Ammatissa toimiviin luettiin kaikkia 15 vuotta täyttäneet henkilöt (19 85: vuotiaat) jotka viimeisen 12 kuukauden aikana olivat vähintään kuusi kuukautta työssä (vähintään 20 h/viikko) ja/tai työttömänä. Arvoalue 1-12, 99. 1= 1 kuukausi 4 (10)

5 2= 2 kuukautta. 99=ei työttömyyskuukausia tai tuntematon Työpaikan sijaintikunta tkun Työpaikan sijainti on määritelty työn luonteen ja suorittamispaikan mukaan. Pitkittäistiedoston pienin alueyksikkö on kunta. Vuonna 1970 ja 1975 työpaikalla tarkoitettiin lähinnä työpaikkaa vuoden vaihteessa. Vuoden 1980 laskennassa tiedusteltiin missä työpaikassa asianomainen oli ollut "työssä pisimmän ajan 12 viime kuukauden aikana". Vuonna 1985 työpaikalla tarkoitettiin pääasiallista työpaikkaa viikolla Toimiala toimiala Henkilön elinkeino (toimiala) määräytyy hänen työpaikkansa toimialan mukaan. Kaikki samassa toimipaikassa työskentelevät saavat saman elinkeinon ammatistaan riippumatta. Työpaikan toimiala määritetään kullekin toimipaikalle Tilastokeskuksen toimiala luokituksen mukaisesti. Itsenäiselle ammatinharjoittajalle elinkeino määritetään toiminnan laadun mukaan. Toimipaikassa yritys harjoittaa pääasiassa yhdenlaatuista toimintaa. Saman yrityksen eri sijaintipaikoilla harjoittamat toiminnot katsotaan yleensä eri toimipaikoiksi. Vuoden 1970 laskennan yhteydessä tiedusteltiin sekä vuodenvaihteen että laskentaviikon työpaikkaa. Pitkittäistiedostoon on ensisijaisesti siirretty vuodenvaihteen toimialatieto. Vuoden 1975 laskennassa tiedot piti antaa " vallitsevien olosuhteiden mukaisesti". Vuoden 1980 toimialatieto perustuu siihen työpaikkaan, jossa asianomainen oli ollut "työssä pisimmän ajan 12 viime kuukauden aikana". Vuosien 1985 ja 1990 elinkeinotieto kuvaa laskentaviikon pääasiallisen työpaikan toimialaa. Vuoden 1970 ja 1975 väestölaskennoissa käytettiin toimialaluokitusta, joka on esitetty monisteessa "Elinkeinoluokitus. Väestölaskenta 1970". Vuonna 1980 otettiin käyttöön uusi toimialaluokitus, joka oli käytössä myös vuonna 1985 (Toimialaluokitus 1979, Tilastokeskus, Käsikirjoja nro 4, uudistettu laitos 1984). Pitkittäistiedoston luokitus perustuu vuoden 1979 luokitukseen. Tämä luokitus on tarkempi kuin vuosien 1970 ja 1975 luokitus. Kun näiden vuosien toimialatiedot muunnettiin uutta luokitusta vastaaviksi, noin 200 lähinnä 5-numerotason toimialaryhmää jäi ilman tapauksia. Nämä toimialakoodit ovat kuitenkin käytössä vuosien 1980 ja 1985 ja osittain myös vuoden 1990 osalta. Eri väestölaskentavuosina luokituksen hierarkiataso (2-5 numeron tarkkuudella) voi poiketa huomattavasti Juridinen muoto jurmu Juridinen muoto kuvaa työpaikan omistajuutta ja yritysmuotoa. Juridisen muodon avulla voidaan tehdä jako mm. julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Tieto on niillä henkilöillä, jotka ovat ammattiasemaltaan palkansaajia ja se perustuu laskentalomakkeilla saatuihin tietoihin henkilön työpaikasta. Vuosina 1970 ja 1975 työpaikalla tarkoitettiin lähinnä työpaikkaa vuodenvaihteessa. Vuoden 1980 laskennassa tiedusteltiin missä työpaikassa asianomainen oli ollut "työssä pisimmän ajan 12 viime kuukauden aikana". Vuonna 1985 työpaikalla tarkoitettiin pääasiallista työpaikkaa viikolla Pitkittäistiedoston luokitus noudattaa vuoden 1985 luokitusta. Vuosina 1970 ja 1975 asunto-osakeyhtiöt on kuitenkin viety ryhmään "muu osakeyhtiö", kun ne taas vuosina 1980 ja 1985 sisältyvät ryhmään "muu yksityinen sektori". Työpaikan juridinen muoto 1=Valtio 2=Kunta 3=Valtioenemmistöinen osakeyhtiö 4=Muu osakeyhtiö (myös asunto-osakeyhtiö) 5=Muu yksityinen sektori 5 (10)

6 9=Muu, tuntematon, työpaikka ulkomailla Korkein tutkinto ktutk Vuoden 2003 koulutusluokituksen mukainen 6-nro koodi Korkeimman tutkinnon suoritusvuosi saikavv Asunnon varustetaso vata ASUNNON VARUSTETASO Arvoalue 0-64, 99 0 Ei asuntoväestössä 1 asunnossa ei varusteita 2-64 erilaisia kombinaatioita varusteista viemäri vesijohto WC keskus- tai sähkölämmitys lämmin vesi peseytymistilat 64 Asunnosssa kaikki varusteet 99 Varustetaso tuntematon Valtionveronalaiset tulot svatv Valtionveronalaisiksi tuloiksi on katsottu tulot, joiden suuruus on vähintään 2 euroa. Tulot on pyöristetty sadan euron tarkkuuteen ja ylin persentiili on korvattu mediaanilla. Vaikka perusjoukko on määritelty laskentapäivän avulla, yksittäisten tietojen viite ajanjakson pituus vaihtelee. Tiedot työ- ja työttömyyskuukausista sekä tuloista koskevat koko väestölaskentavuotta (tulotiedot vuoden 1970 laskennassa koskevat vuotta 1971). Palkkatulo tyotu Tulot on pyöristetty sadan euron tarkkuuteen ja ylin persentiili on korvattu mediaanilla Yrittäjätulo tyrtu Tulot on pyöristetty sadan euron tarkkuuteen ja ylin persentiili on korvattu mediaanilla Talotyyppi taty Asunnot ryhmitellään talotyypin mukaan seuraavasti: - erilliset pientalot: 1-2 asunnon asuintalot, paritalot sekä pientaloihin verrattavat erilliset asuinrakennukset (esim. vakinaisesti asutut vapaa-ajan asunnot) - rivi- ja ketjutalot: asuinrakennukset, joissa on vähintään kolme yhteen kytkettyä pientaloa - asuinkerrostalot: vähintään kolmen asunnon talot, joissa ainakin kaksi asuntoa sijaitsee päällekkäin ja jotka eivät kuulu edellisiin luokkiin - muu rakennus: myös rakennukset, joiden talotyyppi on tuntematon. TALOTYYPPI , =Ei kuulu asuntoväestöön 1=Erillinen pientalo 2=Kytketty pientalo 3=Asuinkerrostalo 5=Muu rakennus 6 (10)

7 9=Tuntematon TALOTYYPPI =Ei kuulu asuntoväestöön 1=Erillinen pientalo 2=Kytketty pientalo 3=Asuinkerrostalo 9=Muu rakennus, tuntematon HUOM! Eri vuosien tiedot eivät ole vertailukelpoisia ainakaan asuntoväestöön kuulumattomien kohdalla. Asunnon hallintaperuste hape Luokitus 1970, 1980 ja =Ei kuulu asuntoväestöön 1=omistaa talon 2=omistaa osakkeet 3=työ- tai virkasuhdeasunto 4=vuokra-asunto tai osuuskunta-asunto 9=Hallintaperuste tuntematon Luokitus 1975 vai 1980 (vrt alkuper muuttujaluettelo) 0=Ei kuulu asuntoväestöön 1=Omistaa talon tai asunnon osakkeet 3=Työ- tai virkasuhdeasunto 4=Vuokra-asunto tai osuuskunta-asunto 5=Huoneisto tilapäisesti asuttu 9=Hallintaperuste tuntematon Asuntokunnan koko akoko Pitkittäistiedostossa on myös jokaiselta väestölaskentavuodelta tieto asuntokunnan koosta. Tämä tieto on otettu suoraan alkuperäisten laskenta-aineistojen asunto- tai asuntokunta tiedostoista. Asuntokuntakoodin avulla muodostettujen asuntokuntien kokotieto saattaa poiketa tästä tiedosta. Asuntoväestöön kuuluvat periaatteessa kaikki Suomessa yksityisasunnoissa asuvat henkilöt, eli kaikki ne, jotka kuuluvat johonkin ruoka- tai asuntokuntaan. Asuntoväestön määritelmä vaihtelee kuitenkin jonkin verran laskennasta toiseen - joskus jopa saman väestölaskentavuoden eri tiedostoissa. Pitkittäistiedostossa asuntoväestö on osittain määritelty uudestaan. Vuoden 1970 asuntoväestöön laskettiin kaikki henkilöt, jotka eivät vakituisesti asuneet laitoksissa, olivat vailla vakinaista asuntoa tai työskentelivät Suomen lähetystöissä tai edustoissa ulkomailla. Asuntoloissa asuvat laskettiin asuntoväestöön, mikäli asunto täytti asuinhuoneiston määritelmän.vuoden 1970 laskennassa muodostettiin ruokakuntia myös niistä henkilöistä, jotka eivät kuuluneet asuntoväestöön (lähinnä asuntoloissa asuvia). Tällaisiin ruokakuntiin kuului yhteensä henkilöä. Pitkittäistiedostossa valtaosa näistä henkilöistä on laskettu asuntoväestöön. Vuoden 1975 laskenta-aineistoon sisältyi yhteensä noin henkilöä, jotka eivät palauttaneet väestölaskentalomaketta. Näitä henkilöitä ei laskenta-aineistossa laskettu asunto väestöön kuuluviksi. Pitkittäistiedostossa vuoden 1975 asuntoväestöön on laskettu lähes kaikki henkilöt, jotka eivät vakituisesti asuneet laitoksessa. Tästä syystä luku on huomattavasti suurempi kuin alkuperäisessä väestölaskentaaineistossa. Vuoden 1980 laskennassa asuntoväestöön laskettiin myös asuntoloissa asuvat, joiden asuintilat eivät täyttäneet asuinhuoneiston määritelmää. Pitkittäistiedostossa vuoden 1980 asuntoväestöön ei kuulu lainkaan asuntoloissa asuvia. Asuntolarakennuksissa asui yhteensä noin henkilöä. Vuosien 1985, 1990 ja 1995 asuntoväestöön kuuluvat väestön keskusrekisterin mukaan vuoden lopussa asuinhuoneistoissa vakinaisesti asuvat henkilöt. Laitoksissa vakinaisesti hoidettavina olevat, asuntoloissa 7 (10)

8 ja ulkomailla asuvat sekä asunnottomat henkilöt eivät kuulu asuntoväestöön, eivätkä myöskään ne asuntolarakennuksiksi luokitelluissa rakennuksissa asuvat henkilöt, joiden asunto ei täytä asuinhuoneiston määritelmää. laskettu ASKU-koodin avulla. 00=Ei kuulu asuntoväestöön 01=asuntokunnassa yksi henkilö 02=Kaksi henkilöä 09=Asuntokunnassa 9 tai enemmän henkilöitä 99=Asuntokunnan koko tuntematon Huoneiden lukumäärä hulu Asunnossa olevien huoneiden lukumäärä ilman keittiötä 0=henkilö ei kuulu asuntoväestöön tai huoneluku tuntematon 1=1 huone 2=2 huonetta 9=Vähintään 9 huonetta Perhetyyppi pety PERHETYYPPI =Ei perheväestössä 1=Aviopari ilman lapsia 2=Aviopari ja lapsia 3=Äiti ja lapsia 4=Isä ja lapsia 5=Avopari ja lapsia 9=Tuntematon PERHETYYPPI =Ei perheväestössä 1=Aviopari ilman lapsia 2=Aviopari ja lapsia 3=Äiti ja lapsia 4=Isä ja lapsia 5=Avopari ja lapsia 7=Avopari ilman lapsia 9=Tuntematon PERHETYYPPI =Ei perheväestössä 1=aviopari ilman lapsia 2=aviopari ja lapsia 3=äiti ja lapsia 4=isä ja lapsia 5=avopari ja lapsia PERHETYYPPI =Ei perheväestössä 1=aviopari ilman lapsia 2=aviopari ja lapsia 3=äiti ja lapsia 4=isä ja lapsia 5=avopari ja ei yhteisiä lapsia 8 (10)

9 6=avopari ja yhteisiä lapsia 7=avopari ilman lapsia 9=perhetyyppi tuntematon Perheasema peas 0=Ei perheväestössä 1=Päämies 2=Puoliso (avio- tai avo-) 3=Lapsi 9=Perheasema tuntematon Huom! Vuonna 1980 päämies (=1) on vanhempi puoliso ja puoliso (=2) nuorempi sukupuolesta riippumatta Perheen koko pekoko Arvoalue 0, 2-9 0=Ei perheväestössä, koko tuntematon 2=Kaksi henkilöä jne. 9=Yhdeksän tai enemmän Lasten lukumäärä perheessä lkm 0=Ei perheväestössä tai perheessä ei lapsia (ei ikärajaa) 1=perheessä yksi lapsi 2=perheessä kaksi lasta jne 9=perheessä vähintään 9 lasta Alle 18-vuotiaiden lasten lukumäärä perheessä alkm18 Lapseksi katsotaan iästä riippumatta vanhempien kanssa asuvat omat lapset tai puolison biologiset lapset tai ottolapset. 0=Ei perheväestössä tai perheessä ei alle 18 -vuotiaita lapsia 1=perheessä yksi alle 18-vuotias lapsi 2=perheessä kaksi alle 18-vuotiasta jne 5=perheessä vähintään viisi alle 18-vuotiaita Alle 7-vuotiaiden lasten lukumäärä perheessä alkm7 Lapseksi katsotaan iästä riippumatta vanhempien kanssa asuvat omat lapset tai puolison biologiset lapset tai ottolapset. 0=Ei perheväestössä tai perheessä ei alle 7 -vuotiaita lapsia 1=perheessä yksi alle 7-vuotias lapsi 2=perheessä kaksi alle 7-vuotiasta lasta 3=perheessä vähintään kolme alle 7-vuotiasta Alle 3-vuotiaiden lasten lukumäärä perheessä alkm3 Lapseksi katsotaan iästä riippumatta vanhempien kanssa asuvat omat lapset tai puolison biologiset lapset tai ottolapset. 0=Ei perheväestössä tai perheessä ei alle 3 -vuotiaita lapsia 1=perheessä yksi alle 3-vuotias lapsi 2=perheessä vähintään kaksi alle 3-vuotiasta lasta 9 (10)

10 Syntymävuosi syntyv Henkilön syntymävuosi Jos henkilön syntymäaika on muuttunut (Henkilötunnus muutettu) tieto on viimeisen väestötietojärjestelmän (VTJ) mukainen Kuolinvuosi kuolv Henkilön kuolinvuosi (tilastovuosi) sukupuoli sukup Tieto sukupuolesta on saatu Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä. Henkilön sukupuoli (viimeisimmän väestörakenneaineiston mukaan). Sukupuoli päivitetään aina uusimmasta väestörakenneaineistosta. Kun sukupuoli muuttunut, taulussa viimeisin ts. voimassaoleva tieto. vuosi Perheen nuorimman lapsen ikä penulaika 00=nuorimman lapsen ikä 0 vuotta 01=nuorimman lapsen ikä 1 vuotta 99=ei lapsia tai henkilö ei kuulu perheväestöön 10 (10)

VL50-otosaineston henkilöt väestölaskentavuosina vuoteen 2010 (PUF)

VL50-otosaineston henkilöt väestölaskentavuosina vuoteen 2010 (PUF) Aineistokuvaus VL50-otosaineston henkilöt väestölaskentavuosina vuoteen 2010 (PUF) Sisältökuvaus Vuonna 1950 suoritettiin Suomessa ensimmäinen yleinen välitön väestölaskenta. Tästä väestölaskennasta on

Lisätiedot

A L K U S A N A T. Espoossa 13.12.2002. Teuvo Savikko Tieto- ja tutkimuspalvelujen päällikkö

A L K U S A N A T. Espoossa 13.12.2002. Teuvo Savikko Tieto- ja tutkimuspalvelujen päällikkö A L K U S A N A T Perhe- ja asuntokuntatyyppi vaihtelee pääkaupunkiseudun kunnissa. Espoossa ja Vantaalla perheet ja asuntokunnat ovat tyypiltään melko samanlaisia, mutta Helsingissä esimerkiksi lapsettomien

Lisätiedot

Henkilövalmisaineistomoduulit: perustiedot, kokonaisaineisto

Henkilövalmisaineistomoduulit: perustiedot, kokonaisaineisto Aineistokuvaus Henkilövalmisaineistomoduulit: perustiedot, kokonaisaineisto Sisältökuvaus Tietoja henkilöistä vuodesta 1987 lähtien. Aineisto sisältää väestörakenne- ja työssäkäyntitilastojen tietoja sekä

Lisätiedot

Asunnot ja asuntokunnat 2013 Hyvinkään kaupunki Talousosasto 23.1.2015

Asunnot ja asuntokunnat 2013 Hyvinkään kaupunki Talousosasto 23.1.2015 Asunnot ja asuntokunnat 2013 Hyvinkään kaupunki Talousosasto 23.1.2015 Hyvinkään asumistilastot Asumistilastot tarjoavat tietoa muun muassa Hyvinkään kaupungin asuntotyypeistä, asumisväljyyden muutoksesta

Lisätiedot

Asunnot ja asuntokunnat 2017 Hyvinkään kaupunki / Talouspalvelut

Asunnot ja asuntokunnat 2017 Hyvinkään kaupunki / Talouspalvelut Asunnot ja asuntokunnat 2017 Hyvinkään kaupunki / Talouspalvelut 7.5.2019 Hyvinkään asumistilastot Asumistilastot tarjoavat tietoa muun muassa Hyvinkään kaupungin asuntotyypeistä, asumisväljyyden muutoksesta

Lisätiedot

5. ASUNTO-OLOT JA RAKENNUSTOIMINTA

5. ASUNTO-OLOT JA RAKENNUSTOIMINTA 33 5. ASUNTOOLOT JA RAKENNUSTOIMINTA 5.. TONTTIEN VUOKRASOPIMUKSET 2009204 Käyttötarkoitus 2009 200 20 202 203 204 Asuntotontit lukumäärä lisäys ed.vuoteen pintaala, ha lisäys ed.vuoteen Liiketontit lukumäärä

Lisätiedot

Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2015

Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2015 Irja Henriksson 2.6.2016 Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2015 Lahdessa oli vuoden 2015 lopussa 61 930 asuntokuntaa, joiden määrä kasvoi vuodessa 457 asuntokunnalla. Asuntokuntien keskikoko pienenee jatkuvasti.

Lisätiedot

5. ASUNTO-OLOT JA RAKENNUSTOIMINTA

5. ASUNTO-OLOT JA RAKENNUSTOIMINTA 3 5. ASUNTOOLOT JA RAKENNUSTOIMINTA 5.. TONTTIEN VUOKRASOPIMUKSET 00803 Käyttötarkoitus 008 009 00 0 0 03 Asuntotontit lukumäärä lisäys ed.vuoteen pintaala, ha lisäys ed.vuoteen Liiketontit lukumäärä lisäys.ed.vuoteen

Lisätiedot

Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2014

Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2014 asuntokuntia Tekninen ja ympäristötoimiala I Irja Henriksson 25.9.2015 Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2014 Lahdessa oli vuoden 2014 lopussa 54 666 asuntokuntaa, joiden määrä kasvoi vuodessa 513 asuntokunnalla.

Lisätiedot

$($VXQWRNXQQDW6LSRRVVDPXXWWXMLQD2VDDOXH7DORW\\SSLMD$VXQWRNXQQDQNRNR. $(%RVWDGVKXVKnOOHQOLJWGHORPUnGHKXVW\SRFKVWRUOHNL6LEER

$($VXQWRNXQQDW6LSRRVVDPXXWWXMLQD2VDDOXH7DORW\\SSLMD$VXQWRNXQQDQNRNR. $(%RVWDGVKXVKnOOHQOLJWGHORPUnGHKXVW\SRFKVWRUOHNL6LEER $($VXQWRNXQQDW6LSRRVVDPXXWWXMLQD2VDDOXH7DORW\\SSLMD$VXQWRNXQQDQNRNR $(%RVWDGVKXVKnOOHQOLJWGHORPUnGHKXVW\SRFKVWRUOHNL6LEER Asuntokunnat 753 Sipoo-Sibbo Kaikki talotyypit 6 994 1 727 2 308 1 032 1 174 562

Lisätiedot

Suomi postinumeroalueittain 2014 -palvelun taulukko- ja tietoluettelo

Suomi postinumeroalueittain 2014 -palvelun taulukko- ja tietoluettelo 1(23) Suomi 2014 -palvelun taulukko- ja tietoluettelo Tietosuojasyistä kaikki alle 100 asukkaan postinumeroalueet on poistettu. Jako on tehty 31.12.2012 asukasmäärän perusteella. Tästä syystä postinumeroalueita

Lisätiedot

5. ASUNTO-OLOT JA RAKENNUSTOIMINTA

5. ASUNTO-OLOT JA RAKENNUSTOIMINTA - 32-5. ASUNTO-OLOT JA RAKENNUSTOIMINTA 5.1. TONTTIEN VUOKRASOPIMUKSET 2010-2015 Käyttötarkoitus 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Asuntotontit - lukumäärä 2253 2275 2290 2294 2303 2308 - lisäys ed.vuoteen

Lisätiedot

TAULUKKO 2. Muu kuin suomi, ruotsi tai saame äidinkielenä / 1000 asukasta

TAULUKKO 2. Muu kuin suomi, ruotsi tai saame äidinkielenä / 1000 asukasta VÄESTÖ VAKKA-SUOMEN SEUTUKUNTA Tähän katsaukseen on kerätty 15.6.2012 mennessä päivittyneet tilastot koskien TIETOHYÖTY-hankkeen väestötilastokokonaisuutta. Kuvioissa olevat arvot pylväissä ovat viimeiseltä

Lisätiedot

TILASTOKATSAUS 9:2015

TILASTOKATSAUS 9:2015 TILASTOKATSAUS 9:2015 13.11.2015 VANTAAN ASUNTOKANTA JA SEN MUUTOKSIA 2004 2014 Tilastokeskuksen asuntokantatilaston mukaan Vantaalla oli vuoden 2014 lopussa kaikkiaan 102 455 asuntoa. Niistä runsas 62

Lisätiedot

TAULUKKO 2. Muu kuin suomi, ruotsi tai saame äidinkielenä / 1000 asukasta

TAULUKKO 2. Muu kuin suomi, ruotsi tai saame äidinkielenä / 1000 asukasta VÄESTÖ LOIMAAN SEUTUKUNTA Tähän katsaukseen on kerätty 15.6.2012 mennessä päivittyneet tilastot koskien TIETOHYÖTY-hankkeen väestötilastokokonaisuutta. Kuvioissa olevat arvot pylväissä ovat viimeiseltä

Lisätiedot

Asunnot ja asuinolot 2015

Asunnot ja asuinolot 2015 Asuminen 2016 Asunnot ja asuinolot 2015 Yksinasuvien määrä kasvoi eniten vanhemmissa ikäryhmissä 2015 Tilastokeskuksen mukaan asuntokuntia oli vuoden 2015 lopulla 2,6 miljoonaa, joista 42 prosenttia oli

Lisätiedot

Vakinaisesti asutuista asunnoista 30 prosenttia vuokra-asuntoja

Vakinaisesti asutuista asunnoista 30 prosenttia vuokra-asuntoja Asuminen 2011 Asunnot ja asuinolot 2010, yleiskatsaus Vakinaisesti asutuista asunnoista 30 prosenttia vuokra-asuntoja Tilastokeskuksen tietojen mukaan vakinaisesti asutuista asunnoista 30 prosenttia oli

Lisätiedot

Asunnot ja asuinolot 2013

Asunnot ja asuinolot 2013 Asuminen 2014 Asunnot ja asuinolot 2013 Ahtaasti asuminen yleistyi pääkaupunkiseudulla vuonna 2013 Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli vuoden 2013 lopulla 2 600 000 asuntokuntaa, joista 42 prosenttia

Lisätiedot

Tilastokatsaus 15:2014

Tilastokatsaus 15:2014 19.12.2014 Tietopalvelu B18:2014 n asuntokanta 31.12.2013 Tilastokeskuksen asuntokantatilaston mukaan lla oli vuoden 2013 lopussa kaikkiaan 100 600 asuntoa. Niistä vajaa 62 prosenttia (62 175) oli kerrostaloissa,

Lisätiedot

Perheet 2015. Perheiden määrä jatkaa lievää kasvuaan. Aviopari ja lapsia -perheiden määrä pienenee edelleen

Perheet 2015. Perheiden määrä jatkaa lievää kasvuaan. Aviopari ja lapsia -perheiden määrä pienenee edelleen Väestö 2016 Perheet 2015 Perheiden määrä jatkaa lievää kasvuaan Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuoden 2015 lopussa Suomessa oli 1 475 000 perhettä. Perheiden määrä on kasvanut 1 700 perheellä edellisestä

Lisätiedot

Tilastokatsaus 11:2012

Tilastokatsaus 11:2012 Osuus asuntokannasta, % Tilastokatsaus 11:2012 14.12.2012 Tietopalvelu B14:2012 n asuntokanta 31.12.2011 ja sen muutokset 2000-luvulla Tilastokeskuksen asuntokantatilaston mukaan lla oli vuoden 2011 lopussa

Lisätiedot

Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2012

Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2012 asuntokuntia Tekninen ja ympäristötoimiala I Irja Henriksson 30.9.2013 Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2012 Lahdessa oli vuoden 2012 lopussa 53 880 asuntokuntaa, joiden määrä kasvoi vuodessa 558 asuntokunnalla.

Lisätiedot

Asuminen ja rakentaminen

Asuminen ja rakentaminen Asuminen ja rakentaminen Elina Parviainen / n kaupunki elina.parviainen[at]vantaa.fi Päivitetty 12.12.2017 Asuminen ja rakentaminen Asunto- ja toimitilarakentaminen Asuminen Kuvioissa ja taulukoissa käytetyt

Lisätiedot

Asuminen ja rakentaminen

Asuminen ja rakentaminen Asuminen ja rakentaminen Elina Parviainen / n kaupunki elina.parviainen[at]vantaa.fi Päivitetty 1.3.2017 Asuminen ja rakentaminen Asunto- ja toimitilarakentaminen Asuminen Kuvioissa ja taulukoissa käytetyt

Lisätiedot

Asunto- ja toimitilarakentaminen. Päivitetty 8.9.2014

Asunto- ja toimitilarakentaminen. Päivitetty 8.9.2014 Asunto- ja toimitilarakentaminen Päivitetty 8.9.2014 Rakennuskanta rakennuksen käyttötarkoituksen mukaan ssa, Helsingissä, lla ja kehyskunnissa 31.12.2013 Muut kuin asuinrakennukset Asuinrakennukset 0

Lisätiedot

Kaupunki- ja seutuindikaattorit -palvelun tietosisältö 2016

Kaupunki- ja seutuindikaattorit -palvelun tietosisältö 2016 1(7) Kaupunki- ja seutuindikaattorit -palvelun tietosisältö 2016 (Palvelua päivitetään jatkuvasti uusimmilla tilastovuoden tiedoilla) Aihealueet vuoden 2013 alueluokituksilla (sama kuin tilastovuoden alueluokitus)

Lisätiedot

Kaupunki- ja seutuindikaattorit -palvelun tietosisältö 2012

Kaupunki- ja seutuindikaattorit -palvelun tietosisältö 2012 1(7) Kaupunki- ja seutuindikaattorit -palvelun tietosisältö 2012 Aihealueet vuoden 2009 alueluokituksilla Aluetalous Aihealueet vuoden 2008-2012 alueluokituksilla Asuminen Koulutus Kulttuuri ja vapaa-aika

Lisätiedot

3(5+(,7b$ ,$$68172-$

3(5+(,7b$ ,$$68172-$ 6LSRRQNXQWD+DOOLQWRRVDVWR5/gKXO /lkgh7lodvwrnhvnxv 3(5+(,7b$68172.817,$$68172-$ -$5$.(118.6,$6,32266$98211$ Vuonna 2002 Sipoon väkiluku oli 18 177 henkilöä. Asuntoväestöön luettiin kuuluvaksi 17 927 henkilöä.

Lisätiedot

Perheet ja asuntokunnat

Perheet ja asuntokunnat Vantaan väestö 16/17 julkaisu ilmestyy tänä vuonna osissa, jotta tieto saadaan julkaistua mahdollisimman nopeasti. Lopuksi osiot kootaan yhteen yhdeksi julkaisuksi. Tämä osa koskee Vantaan perheitä ja

Lisätiedot

TILASTOKATSAUS 21:2016

TILASTOKATSAUS 21:2016 Tilastokatsaus 6:2012 TILASTOKATSAUS 21:2016 1 10.11.2016 VANTAAN ASUNTOKANTA 31.12.2005 31.12.2015 Tilastokeskuksen asuntokantatilaston mukaan lla oli vuoden 2015 lopussa kaikkiaan 104 700 asuntoa. Niistä

Lisätiedot

Haluatko ilmoituksen myös sähköpostina Kyllä En. Toimipaikka tai työnantaja Alkaen Puhelin toimeen. Toimipaikka Alkaen Puhelin toimeen

Haluatko ilmoituksen myös sähköpostina Kyllä En. Toimipaikka tai työnantaja Alkaen Puhelin toimeen. Toimipaikka Alkaen Puhelin toimeen VUOKRA-ASUNTOHAKEMUS Tulosta, täytä ja allekirjoita hakemus ja toimita se liitteineen kunnan asuntotoimistoon tai muulle vuokra-asunnon omistajalle. 1 Henkilötiedot 1.1 Hakijan henkilötiedot Sukunimi Entiset

Lisätiedot

Yhdistetty työntekijä-työnantaja-aineisto (FLEED), otos, työsuhdejaksot

Yhdistetty työntekijä-työnantaja-aineisto (FLEED), otos, työsuhdejaksot Aineistokuvaus Yhdistetty työntekijä-työnantaja-aineisto (FLEED), otos, työsuhdejaksot Sisältökuvaus Työsuhdejaksot yhdistetyn työntekijä-työnantaja-aineiston (Finnish Longitudinal Employer-Employee Data

Lisätiedot

Väestön määrä Aviapoliksen suuralueella (1.1.) 1990-2012 ja ennuste vuosille 2013-2020

Väestön määrä Aviapoliksen suuralueella (1.1.) 1990-2012 ja ennuste vuosille 2013-2020 Väestön määrä Aviapoliksen suuralueella (1.1.) 1990-2012 ja ennuste vuosille 2013-2020 25 000 22 500 20 000 Ennuste 17 500 väestön määrä 15 000 12 500 10 000 7 500 5 000 2 500 0 1990 1992 1994 1996 1998

Lisätiedot

Vakinainen asuminen maistraatin näkökulmasta. Henkikirjoittaja Minna Salmela Mikkelin yksikkö

Vakinainen asuminen maistraatin näkökulmasta. Henkikirjoittaja Minna Salmela Mikkelin yksikkö Vakinainen asuminen maistraatin näkökulmasta Kotikuntalaki 2 : Henkilön kotikunta on jäljempänä tässä laissa säädetyin poikkeuksin se kunta, jossa hän asuu. Vastasyntyneen lapsen kotikunta on se kunta,

Lisätiedot

Kolarin palvelutalo / Palvelukoti Tanna / Ikääntyneiden perhehoitokoti. Naimaton Avioliitossa Eronnut Leski Avoliitossa Asuu erillään

Kolarin palvelutalo / Palvelukoti Tanna / Ikääntyneiden perhehoitokoti. Naimaton Avioliitossa Eronnut Leski Avoliitossa Asuu erillään 1 Palveluasuntohakemus Kolarin palvelutalo / Palvelukoti Tanna / Ikääntyneiden perhehoitokoti Asukasvalinnan tekijä täyttää: Hakemuksen saapumispäivä Vastaanottajan allekirjoitus Valitaan: Kolarin palvelutalo

Lisätiedot

Ammatillisen peruskoulutuksen tulosrahoitusseminaari 2010

Ammatillisen peruskoulutuksen tulosrahoitusseminaari 2010 Ammatillisen peruskoulutuksen tulosrahoitusseminaari 2010 Vaikuttavuusmittarissa käytettävä aineisto ja tietojen saatavuus 17.9.2010 Hilkka Kousa, tilastopäällikkö, Tilastokeskus TK:n ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

VUOKRA-ASUNTOHAKEMUS Tulosta, täytä ja allekirjoita hakemus ja toimita se liitteineen kunnan asuntotoimistoon tai muulle vuokra-asunnon omistajalle.

VUOKRA-ASUNTOHAKEMUS Tulosta, täytä ja allekirjoita hakemus ja toimita se liitteineen kunnan asuntotoimistoon tai muulle vuokra-asunnon omistajalle. VUOKRA-ASUNTOHAKEMUS Tulosta, täytä ja allekirjoita hakemus ja toimita se liitteineen kunnan asuntotoimistoon tai muulle vuokra-asunnon omistajalle. 1 Henkilötiedot 1.1 Hakijan henkilötiedot Sukunimi Entiset

Lisätiedot

Kaupunki- ja seutuindikaattorit -palvelun tietosisältö 2015

Kaupunki- ja seutuindikaattorit -palvelun tietosisältö 2015 1(7) Kaupunki- ja seutuindikaattorit -palvelun tietosisältö 2015 (Palvelua päivitetään jatkuvasti uusimmilla tilastovuoden tiedoilla) Aihealueet vuoden 2011 alueluokituksilla (sama kuin tilastovuoden alueluokitus)

Lisätiedot

Yritys/toimipaikkakohtaiset henkilöstöominaisuudet

Yritys/toimipaikkakohtaiset henkilöstöominaisuudet Aineistokuvaus Yritys/toimipaikkakohtaiset henkilöstöominaisuudet Sisältökuvaus FLEED (Finnish Longitudinal Employer - Employee Data) -aineistosta on tutkimuskäyttöön muodostettu yritys- ja toimipaikkapohjaiset

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointikatsaus 2014. Tilastoliite

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointikatsaus 2014. Tilastoliite Etelä-Pohjanmaan hyvinvointikatsaus 2014 Tilastoliite ETELÄ POHJANMAAN LIITTO Etelä Pohjanmaan hyvinvointikatsaus 2014 Tilastoliite Julkaisu B:68 ISBN 978 951 766 255 0 (nide) ISBN 978 951 766 256 7 (verkkojulkaisu)

Lisätiedot

Perhetilaston perusasioita

Perhetilaston perusasioita Perhetilaston perusasioita 6.10.2014 Timo Nikander Muodostaminen Käsittelysäännöt pysyneet muuttumattomina 1990-luvun alusta. Aineistona on väestörakenneaineisto 31.12.XXXX, johon on poimittu Väestörekisterikeskuksen

Lisätiedot

Asunnot ja asuinolot. Lähes neljäsosa väestöstä asui vuokralla 2011. 2011, yleiskatsaus

Asunnot ja asuinolot. Lähes neljäsosa väestöstä asui vuokralla 2011. 2011, yleiskatsaus Asuminen 2012 Asunnot ja asuinolot 2011, yleiskatsaus Lähes neljäsosa väestöstä asui vuokralla 2011 Tilastokeskuksen tietojen mukaan 24 prosenttia väestöstä asui vuokralla vuoden 2011 lopussa. Vuokralla

Lisätiedot

Uusista kerrostaloasunnoista 41 prosenttia oli vuokralla vuonna 2012

Uusista kerrostaloasunnoista 41 prosenttia oli vuokralla vuonna 2012 Asuminen 2013 Asunnot ja asuinolot 2012, yleiskatsaus Uusista kerrostaloasunnoista 41 prosenttia oli vuokralla vuonna 2012 Tilastokeskuksen tietojen mukaan uusia kerrostaloasuntoja valmistui vuonna 2012

Lisätiedot

Palkkarakenneaineisto-otos Sisältökuvaus

Palkkarakenneaineisto-otos Sisältökuvaus Aineistokuvaus Palkkarakenneaineisto-otos Sisältökuvaus Palkkarakennetilaston aineistosta on poimittu tutkimuskäyttöön otos vuosilta 1995-2013. Palkkarakenneaineisto-otos sisältää yksityiskohtaisia tietoja

Lisätiedot

Ammatillinen eriytyminen sukupuolen mukaan jatkui vuonna 2013

Ammatillinen eriytyminen sukupuolen mukaan jatkui vuonna 2013 Väestö 2015 Työssäkäynti 2013 Ammatti ja sosioekonominen asema Ammatillinen eriytyminen sukupuolen mukaan jatkui vuonna 2013 Tilastokeskuksen työssäkäyntitilaston mukaan vuoden 2013 työllisistä 10,2 prosenttia

Lisätiedot

Rakentaminen, asuminen ja ympäristö

Rakentaminen, asuminen ja ympäristö Rakentaminen, asuminen ja ympäristö - Asunto- ja toimitilarakentaminen - Asuminen - Ympäristö ja ilmasto, HSL ja Uudenmaan liitto Asunto- ja toimitilarakentaminen Rakennuskanta Espoossa, Helsingissä, Vantaalla

Lisätiedot

Asunnot ja asuinolot. Ensiasunnon ostajia 21 000 vuonna 2013. 2013, yleiskatsaus

Asunnot ja asuinolot. Ensiasunnon ostajia 21 000 vuonna 2013. 2013, yleiskatsaus Asuminen 2014 Asunnot ja asuinolot 2013, yleiskatsaus Ensiasunnon ostajia 21 000 vuonna 2013 Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2013 asuntoväestöön kuului 20 718 osakemuotoisen ensiasunnon ostajaa. Ensiasunnon

Lisätiedot

Maapinta-ala 340 km². Merialueita 356 km² Kunnan pinta-ala 699 km² Asukastiheys 56 asukasta/maa-km² Taajama-aste 82 %

Maapinta-ala 340 km². Merialueita 356 km² Kunnan pinta-ala 699 km² Asukastiheys 56 asukasta/maa-km² Taajama-aste 82 % Maapinta-ala 340 km² Järviä 3 km² Merialueita 356 km² Kunnan pinta-ala 699 km² Asukastiheys 56 asukasta/maa-km² Taajama-aste 82 % Sipoo on kasvava, itäuusmaalainen kunta, joka sijaitsee Helsingistä itään.

Lisätiedot

PIIRTEITÄ ESPOOLAISISTA SENIOREISTA

PIIRTEITÄ ESPOOLAISISTA SENIOREISTA PIIRTEITÄ ESPOOLAISISTA SENIOREISTA Tietoisku 1/2008 Sisällys Senioreiden määrä ja ikä Ikäihmisten asuminen Koulutustaso Tulot Kuva: Petri Lintunen Tiivistelmä Vuoden 2007 alussa espoolaisista joka kymmenes,

Lisätiedot

Joka kolmas työskentelee hyvin nais- tai miesvaltaisessa ammattiryhmässä

Joka kolmas työskentelee hyvin nais- tai miesvaltaisessa ammattiryhmässä Väestö 2010 Työssäkäynti 2008 Ammatti ja sosioekonominen asema Joka kolmas työskentelee hyvin nais- tai miesvaltaisessa ammattiryhmässä Tilastokeskuksen työssäkäyntitilaston mukaan ammattiryhmät ovat voimakkaasti

Lisätiedot

Kiinteistökeskus Harjuseutu Oy 1

Kiinteistökeskus Harjuseutu Oy 1 ASUNTOHAKEMUS Hakemus on voimassa 4kk jättöpäivästä Hakijoilta tarkistetaan luottotiedot luottotietorekisteristä HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Nykyinen osoite Postinumero Toimipaikka Arvo tai ammatti Työnantaja

Lisätiedot

Perheet Lapsiperheissä 41 prosenttia väestöstä

Perheet Lapsiperheissä 41 prosenttia väestöstä Väestö 2009 Perheet 2008 Lapsiperheissä 41 prosenttia väestöstä Suomessa oli vuoden 2008 lopussa 1 444 000 perhettä. Määrä on kasvanut 6 700 perheellä edellisestä vuodesta. Perheisiin kuului 76 prosenttia

Lisätiedot

Työmarkkinat Helsingissä - tuoreimmat tilastotiedot kuvioina

Työmarkkinat Helsingissä - tuoreimmat tilastotiedot kuvioina Tuorein päivitys 22.12.215 Työmarkkinat Helsingissä - tuoreimmat tilastotiedot kuvioina TYÖPAIKAT (lähde: Tilastokeskus, työvoimatutkimus) 1. Työpaikkamäärän muutos % ed. vuodesta Helsingissä, pk-seudulla,

Lisätiedot

Työssäkäynti 2010. Työpaikoista 73 prosenttia palvelualoilla. Toimiala, työnantajasektori ja työpaikat

Työssäkäynti 2010. Työpaikoista 73 prosenttia palvelualoilla. Toimiala, työnantajasektori ja työpaikat Väestö 2012 Työssäkäynti 2010 Toimiala, työnantajasektori ja työpaikat Työpaikoista 73 prosenttia palvelualoilla Palvelualojen osuus kaikista työpaikoista oli 72,9 prosenttia vuonna 2010. Osuus pysyi samalla

Lisätiedot

Rakennusluvat. Rakennuslupien kuutiomäärä väheni selvästi elokuussa. 2009, elokuu

Rakennusluvat. Rakennuslupien kuutiomäärä väheni selvästi elokuussa. 2009, elokuu Rakentaminen 2009 Rakennusluvat 2009, elokuu Rakennuslupien kuutiomäärä väheni selvästi elokuussa Elokuussa 2009 rakennuslupia myönnettiin yhteensä 2,3 miljoonalle kuutiometrille, mikä on runsaan neljänneksen

Lisätiedot

Työssäkäynti 2009. Yrittäjistä noin joka kolmas oli nainen. Pääasiallinen toiminta ja ammattiasema. Yrittäjyyden rakenne

Työssäkäynti 2009. Yrittäjistä noin joka kolmas oli nainen. Pääasiallinen toiminta ja ammattiasema. Yrittäjyyden rakenne Väestö 2011 Työssäkäynti 2009 Pääasiallinen toiminta ja ammattiasema Yrittäjistä noin joka kolmas oli nainen Vaikka yrittäjien kokonaismäärä vähenikin vuodesta 2008 vuoteen 2009 yli 3 600 henkilöllä, pysyi

Lisätiedot

Käsikirjoja 35. Väestölaskenta 2000 Käsikirja

Käsikirjoja 35. Väestölaskenta 2000 Käsikirja Käsikirjoja 35 Väestölaskenta 2000 Käsikirja Alkusanat Vuoden 2000 väestölaskennan tuloksena syntyy monipuolinen kuva Suomen väestörakenteesta, työssäkäynnistä, perheistä, asuntokunnista sekä suomalaisten

Lisätiedot

ESS-KONTAKTILOMAKE tutustumista varten

ESS-KONTAKTILOMAKE tutustumista varten TILASTOKESKUS..00 Haastattelu- ja tutkimuspalvelut 000 TILASTOKESKUS ESS-KONTAKTILOMAKE tutustumista varten Haastattelija: Kohdehenkilö: Kohdenumero: Kohdehenkilön puhelinnumero:.. Ei puhelinta salainen

Lisätiedot

10.4.9.1. Ensisijaisen huoltajan haastattelun päivityslomakkeen sisältö Sama kuin yhdeksän kuukauden haastattelu - katso lisätiedot osasta 10.4.8.1.

10.4.9.1. Ensisijaisen huoltajan haastattelun päivityslomakkeen sisältö Sama kuin yhdeksän kuukauden haastattelu - katso lisätiedot osasta 10.4.8.1. 10.4.9. Ensisijaisen huoltajan haastattelun päivityslomake (tiedot kerätty alunperin 9 kk:n ensisijaisen huoltajan haastattelulomakkeella Ensisijaisen huoltajan haastattelun päivityslomake on suunniteltu

Lisätiedot

Valtion kuukausipalkat

Valtion kuukausipalkat Palkat ja työvoimakustannukset 2016 Valtion kuukausipalkat 2015, marraskuu Valtiolla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 3 513 euroa vuonna 2015 Tilastokeskuksen mukaan valtiolla työskentelevien

Lisätiedot

Tilastokatsaus 1:2014

Tilastokatsaus 1:2014 Tilastokatsaus 1:2014 Vantaa 3.1.2014 Tietopalvelu B1:2014 1 Vähintään 65 vuotta täyttäneet Vantaalla Vuoden 2013 alussa 65 vuotta täyttäneitä tai sitä vanhempia vantaalaisia oli 27 579 henkilöä. Heistä

Lisätiedot

Väestölaskenta 1990 opas

Väestölaskenta 1990 opas Tilastokeskus Statistikcentralen Statistics Finland Käsikirjoja 26 Handböcker Handbooks Väestölaskenta 1990 opas Tilastokeskus Statistikcentralen Statistics Finland Käsikirjoja 26 Handböcker Handbooks

Lisätiedot

Asuinliittoaineiston suunnittelu. Tutkijatapaaminen 6.10.2014

Asuinliittoaineiston suunnittelu. Tutkijatapaaminen 6.10.2014 Asuinliittoaineiston suunnittelu Tutkijatapaaminen 6.10.2014 Asuinliitot valmisaineistomoduuliksi Tehdään valmiista tilastoaineistosta (tietovarasto) Toteutetaan ensi vuonna Tietolähteenä pääasiassa Perhetilasto

Lisätiedot

Vuokra-asunnoissa pääosin 1 2 henkilön asuntokuntia

Vuokra-asunnoissa pääosin 1 2 henkilön asuntokuntia Asuminen 2010 Asunnot ja asuinolot 2009, yleiskatsaus Vuokra-asunnoissa pääosin 1 2 henkilön asuntokuntia Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuokra-asunnossa asuvista asuntokunnista suurin osa, 85 prosenttia,

Lisätiedot

Tuntipalkkaisten ohjeet

Tuntipalkkaisten ohjeet Kuntasektorin palkkatiedustelu Tuntipalkkaisten ohjeet Tuntipalkkatilastoissa selvitetään sekä tehdyn työajan että ei-tehdyn työajan ansioita. Tehdyn työajan ansioista muodostetaan kaksi tilastokäsitettä:

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 10/2015

Satakunnan työllisyyskatsaus 10/2015 NÄKYMIÄ LOKAKUU 2015 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 10/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 24.11.2015 klo 9.00 Avoimet työpaikat lisääntyivät vuoden takaisesta Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 3/2015

Satakunnan työllisyyskatsaus 3/2015 NÄKYMIÄ MAALISKUU 2015 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 3/2015 Julkaisuvapaa torstaina 23.4.2015 klo 9.00 Työttömien määrää alentunut maaliskuussa Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan

Lisätiedot

Rakennusluvat. Asuinrakennuslupien määrä kasvoi myös marraskuussa. 2009, marraskuu

Rakennusluvat. Asuinrakennuslupien määrä kasvoi myös marraskuussa. 2009, marraskuu Rakentaminen 2010 Rakennusluvat 2009, marraskuu Asuinrakennuslupien määrä kasvoi myös marraskuussa Marraskuussa 2009 rakennusluvan sai runsaat 2 200 uutta asuntoa, mikä on yli 60 prosenttia enemmän kuin

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN VUOSITILASTO 2018 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

JÄSENTIETOJEN VUOSITILASTO 2018 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ JÄSENTIETOJEN VUOSITILASTO 2018 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Käsitteitä ja määritelmiä... 2 3. Jäsentietojen yhteenveto 2017 ja 2018... 3 4. Kirkkoon kuuluminen suomenkielisten

Lisätiedot

Sijoittuminen koulutuksen jälkeen 2013

Sijoittuminen koulutuksen jälkeen 2013 Koulutus 2015 Sijoittuminen koulutuksen jälkeen 2013 Vastavalmistuneiden työllistyminen jatkoi heikkenemistään Tilastokeskuksen mukaan vastavalmistuneiden työllisyys huonontui myös vuonna 2013. Lukuun

Lisätiedot

Yli puolet 20 29 -vuotiaista asui vuokralla vuonna 2014

Yli puolet 20 29 -vuotiaista asui vuokralla vuonna 2014 Asuminen 2015 Asunnot ja asuinolot 2014, yleiskatsaus Yli puolet 20 29 -vuotiaista asui vuokralla vuonna 2014 Tilastokeskuksen mukaan kaikista 20 29 -vuotiaista 55 prosenttia eli 6 000 henkilöä asui itsenäisesti

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmän osoitteet. 28.11.2014 Osoitteet-työpaja Paikkatietoverkostossa Riitta Haggrén

Väestötietojärjestelmän osoitteet. 28.11.2014 Osoitteet-työpaja Paikkatietoverkostossa Riitta Haggrén Väestötietojärjestelmän osoitteet 28.11.2014 Osoitteet-työpaja Paikkatietoverkostossa Riitta Haggrén Rakennusten osoitteet Kiinteistöjen osoitteet Liikeyritysten + toimitilojen osoitteet Henkilöiden osoitteet

Lisätiedot

Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto Sisältökuvaus

Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto Sisältökuvaus Aineistokuvaus Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto Sisältökuvaus POSTINUMEROALUEET Tilastolliset postinumeroalueet on tuotettu Tilastokeskuksessa postinumeroalueittaista tilastotuotantoa varten.

Lisätiedot

Selvitys pääkaupunkiseudun vuokraasuntohakemusten. eri omistajayhteisöillä

Selvitys pääkaupunkiseudun vuokraasuntohakemusten. eri omistajayhteisöillä ISSN 1237-1288 Lisätiedot/More information: Ari Laine Puh./tel +358 40 519 2054 Pekka Pelvas Puh/tel +358 400 607 831 5/2009 Selvitys pääkaupunkiseudun vuokraasuntohakemusten päällekkäisyydestä eri omistajayhteisöillä

Lisätiedot

Perheet Perheiden määrä kasvaa edelleen

Perheet Perheiden määrä kasvaa edelleen Väestö 2010 Perheet 2009 Perheiden määrä kasvaa edelleen Suomessa oli vuoden 2009 lopussa 1 450 000 perhettä. Määrä on kasvanut 6 100 perheellä edellisestä vuodesta. Perheisiin kuului 76 prosenttia väestöstä

Lisätiedot

Lisätietoja. FOLK moduulit:

Lisätietoja. FOLK moduulit: FOLK moduulit: Tietojen vastaavuus: 10 perus 1 FOLK-tieto sama kuin Fleed-tieto 20 työssäkäynti 2 FOLK-tieto onkarkeistettu tai siinä on eri luokitus, mutta lähtötieto sama kuin Fleed-tiedossa 30 tulot

Lisätiedot

Asunnot ja asuinolot 2012

Asunnot ja asuinolot 2012 Asuminen 2013 Asunnot ja asuinolot 2012 Yksinasuvien määrä kasvoi 17 000:lla vuonna 2012 Suomessa oli vuoden 2012 lopulla yhteensä 2 580 000 asuntokuntaa, joista suurin osa (74 prosenttia) oli pieniä,

Lisätiedot

Tässä julkaisussa on kuvattu Espoon rakennus- ja asuntokantaa 31.12.2000 Tilastokeskuksen tuottamasta VAL-2000 -väestölaskenta-aineistosta.

Tässä julkaisussa on kuvattu Espoon rakennus- ja asuntokantaa 31.12.2000 Tilastokeskuksen tuottamasta VAL-2000 -väestölaskenta-aineistosta. 2 A L K U S A N A T Vuoden 1938 väestölaskentalain (154/38) mukaan Suomessa tulee tehdä väestölaskenta ja siihen liittyvä asunto- ja kiinteistölaskenta joka kymmenes vuosi. Tämän lain mukaisia laskentoja

Lisätiedot

Laki. opintotukilain muuttamisesta

Laki. opintotukilain muuttamisesta EV 109/1999 vp - HE 73/1999 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laeiksi opintotukilain ja asumistukilain muuttamisesta Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o 7311999 vp laeiksi opintotukilain

Lisätiedot

4 Eronnut. Asuu hakijan kanssa Osoite Postinumero ja osoitetoimipaikka

4 Eronnut. Asuu hakijan kanssa Osoite Postinumero ja osoitetoimipaikka Kannelmäki / Haaga ASUNTOHAKEMUS (voimassa vuoden) ASUNTOHAKEMUKSEN UUSIMINEN 1 (2) HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi ja entiset nimet (painokirjaimin) Etunimet Henkilötunnus Henkikirjoituspaikka Alkaen,

Lisätiedot

Aluksi kysymme perustietoja vastaajasta. Varsinaiset vapaa-ajanasumiseen ja kunnan kehittämiseen liittyvät kysymykset löytyvät myöhemmistä osiosta

Aluksi kysymme perustietoja vastaajasta. Varsinaiset vapaa-ajanasumiseen ja kunnan kehittämiseen liittyvät kysymykset löytyvät myöhemmistä osiosta Kysely Vaalan vapaa-ajanasukkaille Hyvä Vaalan vapaa-ajanasukas! Tervetuloa vastaamaan Vaalan kunnan vapaa-ajanasukkaille suunnattuun kyselyyn. Vaala haluaa saada vapaa-ajanasukkaansa viihtymään paikkakunnalla

Lisätiedot

Itäsuomalainen huono-osaisuus ja pitkäaikaisasiakkuuden rekisteriaineisto

Itäsuomalainen huono-osaisuus ja pitkäaikaisasiakkuuden rekisteriaineisto Itäsuomalainen huono-osaisuus ja pitkäaikaisasiakkuuden rekisteriaineisto PIEKSÄMÄKI, HUONO-OSAISUUSTUTKIMUKSEN SEMINAARI 10.6.2015 TOPIAS PYYKKÖNEN JA ANNE SURAKKA Tutkimuksen lähtökohdat Puheissa ja

Lisätiedot

Asunnot ja asuinolot 2010

Asunnot ja asuinolot 2010 Asuminen 2011 Asunnot ja asuinolot 2010 Yksin- ja kaksinasuvien määrä kasvoi 2010 Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli vuoden 2010 lopulla yhteensä 2 537 000 asuntokuntaa. Asuntokuntien määrä lisääntyi

Lisätiedot

Hakemus palautetaan Paimion Palvelukeskussäätiön. osoitteeseen c/o Yrityspalvelu Muurinen Ky,

Hakemus palautetaan Paimion Palvelukeskussäätiön. osoitteeseen c/o Yrityspalvelu Muurinen Ky, 1 Hakemus palautetaan Paimion Palvelukeskussäätiön osoitteeseen c/o Yrityspalvelu Muurinen Ky, ASUNTOHAKEMUS SENIORITALO Vistantie 22 B 4, 21530 Paimio Hakemuksen numero Vuosi Vuokra-asunto HAKIJAN HENKILÖTIEDOT

Lisätiedot

Asunnot ja asuinolot 2014

Asunnot ja asuinolot 2014 Asuminen 2015 Asunnot ja asuinolot 2014 Ahtaasti asuminen yleistyi edelleen pääkaupunkiseudulla vuonna 2014 Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli vuoden 2014 lopussa 2,6 miljoonaa asuntokuntaa, joista yksinasuvia

Lisätiedot

Ulkomaille muutto ja kotikunta

Ulkomaille muutto ja kotikunta Ulkomaille muutto ja kotikunta Kelan kv-kesätilaisuus 26./27.8.2016 Torbjörn Sandell Sisältö Väestökirjahallinnon lyhyt esittely Kotikunnan määräytyminen Pääsääntö ja poikkeukset Maastamuutto ja maahanmuutto

Lisätiedot

Henkilövalmisaineistomoduulit: tulotiedot, kokonaisaineisto

Henkilövalmisaineistomoduulit: tulotiedot, kokonaisaineisto Aineistokuvaus Henkilövalmisaineistomoduulit: tulotiedot, kokonaisaineisto Sisältökuvaus Aihealue Asiasanat Kohdejoukko Lähdeaineisto Tulostusaika 17.09.2015 / 14:03:31 Muuttujia 29 Muuttujaluettelo vuosi

Lisätiedot

Työllisistä joka kolmas pendelöi oman asuinkuntansa ulkopuolelle

Työllisistä joka kolmas pendelöi oman asuinkuntansa ulkopuolelle Väestö 2011 Työssäkäynti 2009 Toimiala, työnantajasektori ja työpaikat Työllisistä joka kolmas pendelöi oman asuinkuntansa ulkopuolelle Työllisistä noin joka kolmas pendelöi eli käy töissä oman asuinkuntansa

Lisätiedot

Asuntohakemus. Vuokra-asunnot

Asuntohakemus. Vuokra-asunnot Asuntohakemus Vuokra-asunnot Asuntohakemus Uusi hakemus Jatkohakemus Sisäinen vaihto Täyttömalli Kaikki tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia ja ne tulee täyttää. Emme voi käsitellä puutteellisesti

Lisätiedot

Kela OT 15. Muutosilmoitus Opintotuki. 1. Hakijan tiedot Henkilötunnus. 270896-123A Matti Meikäläinen. 00000 Helsinki Puhelinnumero

Kela OT 15. Muutosilmoitus Opintotuki. 1. Hakijan tiedot Henkilötunnus. 270896-123A Matti Meikäläinen. 00000 Helsinki Puhelinnumero Kela Muutosilmoitus Opintotuki OT 15 Voit tehdä tämän ilmoituksen ja lähettää sen liitteet myös verkossa /asiointi Lisätietoja /opiskelijat Voit kysyä lisää opiskelijan tukien palvelunumerosta 020 692

Lisätiedot

Jyväskylän seutu. Asuntokatsaus 2012. Seudun kuntien asuntoryhmä 2013. Sisältö:

Jyväskylän seutu. Asuntokatsaus 2012. Seudun kuntien asuntoryhmä 2013. Sisältö: Jyväskylän seutu Asuntokatsaus 2012 Seudun kuntien asuntoryhmä 2013 Sisältö: Asuntoyhteistyö Jyväskylän seudulla Alueen asunto-olot Asuntomarkkinat Asuntorakentaminen Väestönmuutokset ja muuttoliike Asuntomarkkinat

Lisätiedot

Yksityishenkilöiden tulot ja verot vuonna 2004

Yksityishenkilöiden tulot ja verot vuonna 2004 Helsingin kaupungin tietokeskuksen verkkojulkaisuja 10 2006 Yksityishenkilöiden tulot ja verot vuonna 2004 Helsingin kaupungin kuvapankki /Mika Lappalainen Verkkojulkaisu Leena Hietaniemi ISSN 1458-5707

Lisätiedot

Rakennus- ja asuntotuotanto

Rakennus- ja asuntotuotanto Rakentaminen 2016 Rakennus- ja asuntotuotanto 2016, huhtikuu Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi alkuvuonna Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2016 helmi-huhtikuussa 10,1

Lisätiedot

Sijoittuminen koulutuksen jälkeen 2010

Sijoittuminen koulutuksen jälkeen 2010 Koulutus 2012 Sijoittuminen koulutuksen jälkeen 2010 Suurin osa vastavalmistuneista työllistyi edellisvuotta paremmin vuonna 2010 Tilastokeskuksen mukaan suurin osa vastavalmistuneista työllistyi paremmin

Lisätiedot

YKSIÖT: 437,17-455,66 /kk KAKSIOT: 559,90-785,67 /kk KOLMIOT: 802,82 925,77 /kk NELIÖT: 984,29 1007,80 /kk

YKSIÖT: 437,17-455,66 /kk KAKSIOT: 559,90-785,67 /kk KOLMIOT: 802,82 925,77 /kk NELIÖT: 984,29 1007,80 /kk AS. OY OULUN SONAATIN VUOKRA-ASUNTOJEN HAKEMINEN Oulun ev.-lut. seurakuntayhtymä omistaa As. oy Sonaatin asunnot. Sonaatin asukkaiksi valitaan kaiken ikäisiä henkilöitä. Kaikki hakijat ovat hakuvaiheessa

Lisätiedot

Arvio muilla kuin koulutusalansa töissä työskentelevistä terveys- ja hyvinvointialan (sote) koulutuksen saaneista

Arvio muilla kuin koulutusalansa töissä työskentelevistä terveys- ja hyvinvointialan (sote) koulutuksen saaneista Arvio muilla kuin koulutusalansa töissä työskentelevistä terveys- ja hyvinvointialan (sote) koulutuksen saaneista Aineistokuvaukset Työssäkäyntitilasto: Työssäkäyntitilasto on kokonaisaineisto. Tilasto

Lisätiedot

FSD3028. Julkiseen työnvälitykseen ilmoitettujen avointen työpaikkojen rekisteriaineisto 2014. Koodikirja

FSD3028. Julkiseen työnvälitykseen ilmoitettujen avointen työpaikkojen rekisteriaineisto 2014. Koodikirja FSD3028 Julkiseen työnvälitykseen ilmoitettujen avointen työpaikkojen rekisteriaineisto 2014 Koodikirja TIETOARKISTO Tämän koodikirjan viittaustiedot: Julkiseen työnvälitykseen ilmoitettujen avointen työpaikkojen

Lisätiedot

Asunnot ja asuinolot 2009

Asunnot ja asuinolot 2009 Asuminen 2010 Asunnot ja asuinolot 2009 Pienasuntokuntien määrä kasvoi edelleen 2009 Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli vuoden 2009 lopulla yhteensä 2 517 000 asuntokuntaa. Asuntokuntien määrä lisääntyi

Lisätiedot

+ + Syntymäpaikkakunta. Siviilisääty Naimisissa Naimaton Eronnut Leski Avoliitto

+ + Syntymäpaikkakunta. Siviilisääty Naimisissa Naimaton Eronnut Leski Avoliitto OLE_TY3 1 *1159901* OLESKELULUPAHAKEMUS TYÖHARJOITTELUN PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka olet tulossa Suomeen työtä tai työharjoittelua varten, joka sisältyy valtioiden

Lisätiedot

Rakennus- ja asuntotuotanto vuonna 2016

Rakennus- ja asuntotuotanto vuonna 2016 Irja Henriksson 1.3.017 Rakennus- ja asuntotuotanto vuonna 016 Vuonna 016 Lahteen valmistui 35 rakennusta ja 75 asuntoa. Edellisvuoteen verrattuna rakennustuotanto laski yhdeksän prosenttia ja asuntotuotanto

Lisätiedot