PROFIILIOVIEN ASENNUSOHJE Manufacturer T-Tammer OÜ, Peterburi street 47b, Tallinn

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PROFIILIOVIEN ASENNUSOHJE Manufacturer T-Tammer OÜ, Peterburi street 47b, Tallinn"

Transkriptio

1 1. TARKOITUS PROFIILIOVIEN ASENNUSOHJE Manufacturer T-Tammer OÜ, Peterburi street 47b, Tallinn ver 2.0 Tämä asennuskäsikirja käsittelee lasiprofiilituotteita (soveltuvat palonkestäviin ja ei-palooviin) Palotulvan väliseinät on testattu EN standardin mukaisesti ja täyttävät standardin EN vaatimukset. 2. OHJEET Ovi-asetettu tai ei-kannattava elementtiseinä voidaan asentaa: jäykkä seinä (kiviseinä, kevytbetoni - Aeroc, Fibo, jne., Betoniseinä jne.), Jonka paksuus on 125 mm, palonkestävyys on vähintään sama kuin asennetulla osalla. Suositeltava kiviseinän paksuus tavalliselle asennukselle 650 kg / m³ kevyt seinämä (kipsipinnoitettu metalli tai puukehys), jonka paksuus on 100 mm ja palonkestävyys vähintään sama kuin asennetulla väliseinällä. Suurten ovien asennusta varten on suositeltavaa asentaa puutavaran rungot metallikehykseen aukon jäykkyyden varmistamiseksi. Rakenne on kiinnitettävä tiiviisti ja tukevasti valmiissa aukossa ja lattiassa (jos tarpeen, huomioi mahdollisten lattiamateriaalien paksuus lattiaa rakennettaessa). Sopivin asennusaika on lattian lohkoston jälkeen ja ennen mahdollisen maalauksen tekemistä seinälle, jos sivulangat on viimeistelty ilman peitelevyjä. Kun käytät suojakaistaleita, on toivottavaa asentaa ovi valmiiden rakennustöiden jälkeen. maalaus. Asennukseen tarvitaan: Mittanauha, pitkä ja lyhyt hengetaso Kumi-vasara asentaa lasilistat (jos lasit eivät ole kiinnitetty kehykseen) Sähköporat ja porat kiinnikkeiden mukaan Torx T30 -ruuvitaltta tai muuta ruuvityyppi Tinaelementit, jotka tukevat ovet (tarvittaessa) Eristävät materiaalit Saranoiden ja lukon voiteluaineet Tarvittaessa tiivistysmateriaalit (tiiviste jne.) Kiinnittimet (jos ei ole tilattu) 2.1 Kiinnityslaitteet Palontuotteiden asennuksessa käytettävien kiinnityslaitteiden ja materiaalien on oltava syttymättömiä. Aukon ja kehyksen väli on suljettava kivivilla, jonka tiheys on 28 kg / m³

2 tai sopivalla (palo-ovi) vaahdolla. Kiinnitä ruuveilla sopiva kiinnike seinätyypille. Tarvittavat ruuvit on lueteltu alla olevassa taulukossa. SP35000 / SP56500/ SP95000 SP57000/ Oven / kehyksen profiilityyppi Pakollinen ruuvi koko ja tyyppi jäykkää seinää varten SP76500/ SP77000/ SP79000/ SP59000/ =min 7,5 mm; riippuen seinästä joko betoni- tai kuituseinäruuveista Ruuvien on oltava vähintään 50 mm seinässä HUOM! Kun valitset ruuvin pituuden, ota huomioon aukon ja kehyksen välinen rako. (Piirros 1, p2) Oven / kehyksen profiilityyppi SP35000 / SP95000 SP56500/ SP57000/ SP59000/ SP76500/ SP77000/ SP79000/ Pakollinen ruuvi koko ja tyyppi jäykkää seinää varten Tiivistettävä aukko aukon ja kehyksen välillä Kiinnitä ovet / kynnys Suurin etäisyys välissä olevista kiinnitysrei'istä Itseporaavat ruuvit met-alrunkoihin kevyisiin seiniin =min 5,5mm; L=min 60mm Sides 10-30mm (Piirros 1 ja 2, p2) Top 10-30mm Itseporaavat ruuvit metalli runko-ohuille seinille =min 6,3mm; L=min 60mm (Piirros 2, p2) Sides 10-25mm Top 10-25mm Käyttää =min 7,5mm betoniseinäruuveja. Kynnysarvon tapauksessa varmista, että hylsyn vastinreikä vastaa viistopultin kokoa. Max c/c 500mm Nurkasta 200mm; c/c max 600mm (Piirros 3, p3) 2.2 Seinäkiinnityksen periaatteet: PIIRROS 1 (Kiinnittyminen jäykkään seinään)

3 PIIRROS 2 (kiinnitys kevyseen seinään) PIIRROS 3 (etäisyys kiinnitysreikien ja paikojen välillä) 2.3 Asennus - Kun rakennetta kuljetetaan aukkoon, vältä pinnan vaurioitumista. Jos tarpeen, peitä pinnat pahvilla, kalvolla tai muilla materiaaleilla. - Varmista, että aukon ja rakenteen mitat sopivat. Avoimen aukon ja kehyksen väli voi olla mm sivuilla ja yläosassa. Kuilun on oltava sama molemmilla puolilla. - HUOM! Suurimpien aukkojen kohdalla aukko on säädettävä tarvittaviin mittoihin. - Irrota ovilevy / lehdet ovikehyksestä ja nosta ne saranoista - Nosta rakennusta pystysuoraan aukkoon päättyneellä ja tasaisella lattialla.

4 1,5-3 Kiinnitä rakenteen yläkulmat A pystysuoraan seinään olemassa olevien kiinnityspisteiden mukaan (Piirros 2.) Tee samoin ovet ja ikkunat. - Aseta ovilevy (-lehtiöt) runkoon ja säädä niiden väliset raot siten, että ne ovat yhdensuuntaiset ja varmista, että rakenne on myös yhdensuuntainen. - Kiinnitä rakenteen alemmat kulmat B pystysuoraan seinään olemassa olevien kiinnityspisteiden mukaan (katso kuva 4). Tee samoin ovien ja ikkunoiden kanssa. - M8x30-pultteja, jotka on sijoitettu kulmiin, voidaan käyttää vaihtoehtoisena kiinnitysratkaisuna. (Piirros 5). PIIRROS 4 PIIRROS 5 (vaihtoetoinen kiinnitysratkaisus) - Tarkista oven liikkeet ja aukot, varmista, että runko on tasainen ja säädä tarvittaessa. Ovi/ rakenne ei välttämättä ole taso frame installation tolerances (katso piirros 6) oven varmistamiseksi, että ovi toimii normaalisti.

5 PIIRROS 6 (kehyksen asennustoleransseja) - Kiinnitä muut kiinnikkeet. - Hitsausta varten seinälle kiinnitetyt ankkurit (Ø min 7,5 mm) hitsataan rakennuksen reunaan oven ja seinän välisen raon läpi. - Täytä rungon ja seinän välinen rako kivenvillaa, jonka tiheys on vähintään 28 kg / m³ tai sopiva tulenkestävä vaahto (tulenkestävän oven tapauksessa voidaan käyttää tavallista kiinnitysvaahtoa). - Tarkista, että ovi ja laitteisto toimivat oikein. - Jos laitteistoa ei ole asennettu, se on tehtävä asennusohjeiden mukaisesti. Varmista, että laitteisto täyttää asianmukainen palonkestävyysluokka. Suosittelemme käyttämään itseporautuvia ruuveja laitteiston kiinnittämiseen. - Asenna tarvittaessa erikseen toimitetut lasitiivisteet ja lasit (tavallisesti ei ole käytännöllistä asentaa lasia sivulle ja yläosille, koska rungon asennus tehdään lasiaukosta, (ks. Kohta 3 Lasiasennus) - Kiinnitä kaiteet ruuveilla tai ruuveilla (enintään 500 mm: n välein) molemmin puolin rakennetta ja aseta pistokkeet näkyviin kiinnitysreikiin. - Oven setti (ovenkehys, ylä- ja sivupaneelit) voidaan purkaa kuljetusta varten ja koota ne uudelleen (ks. Kuva 7). Poran reikää voidaan porata asennuksen aikana.

6 PIIRROS 7 (tenon yhteinen) 2.4 Installation of glasses Tulenkestävien lasien asennus - Kun asennat lasit (katso Piirrus 8), varmista, että ne eivät ole rikki ei halkeamia tai muita vaurioita. Vaurioituneet lasit voidaan asentaa tilapäisesti aukon peittämiseksi, jolloin tuote ei ole edellä mainitun mukainen vaatimukset ja takuuvaatimukset. - Kehyksen aukko pyyhitään pölyltä ja likaiselta. - Varmista, että lasiliuskat (C) on asennettu samaan paikkaan, jossa ne olivat ennen lasien asennusta. Erikseen pakattujen lasilistojen tapauksessa, varmista, että rakenteessa olevat merkit ja nauhat vastaavat. - Lasilistojen ja profiilin reunaan on asennettu tehtaalla sopiva paksuinen Kerafixkeraaminen tiiviste. Jos tiiviste on mukana, asenna se siten, että se on vähintään 1 mm matalampi kuin profiilikahvan ulkopinta. - Irrota kiinnitysruuvit (B) tarvittaessa profiilista (B), kun asetat lasin aukkoon. - Lasia on asennettava etäisyyksiin, jotka sijaitsevat ~ mm lasin kulmista. o SP35000 (TPU705 E30-EW60) - välikiila 6x5x80mm o SP76500 (TPU706 EI30) - välikiila 6x16x80mm o SP76500/79000 (TPU706 EI60) - välikiila 6x25x80mm - Huom! Kun asetat Contraflam-lasin lasin aukkoon, varmista, että painatus on alemmassa kulmassa (yleensä lasilla on myös leima). Tarkista, että lasin reunojen ja profiilin välinen tila on yhtä suuri. Aseta sitten pakkaukseen (G) sisältyvä tiiviste lasin reunan ja kehyksen ympärille. Ei tiiviste sijoitettu lasilevyjen alle. - Asenna ensin lasin vaakasuorat nauhat (profiilista profiiliin) ja sitten pystyviivat niiden väliin. Kiinnitä lasinauha työntämällä nauhan ulkokulmaa kumiharmaalla tai puupaluksella (kuvassa merkityllä nuolella 1

7 merkityllä tavalla) yläpuolella olevan nauhan alareunan kiinnitysruuvin yläpuolella. Aloita liuskan kiinnitys nauhan toisesta päästä ja jatka toisen pään suuntaan. Varmista, että nauha on kunnolla kiinni ruuveilla ja että nauhan ja profiilin väliin ei ole aukkoa. Vie se tarvittaessa ruuvin akselin suuntaan (kuvassa merkitty nuoli 2) - Ulkoilmapiirissä tai muissa märissä olosuhteissa palo-ovien lasiovien pinnat on pinnoitettava tulenkestävällä silikonilla. A B C D E F G Profile Screw of the glass seal Glass strip Glass Cer. seal Kerafix 2-5 mm Distance block Kerafix seal PIIROS 8 (lasin asennus E60 / EI30 / EI60) TÄRKEÄÄ! 1) Kerafix on asennettava Contraflam-lasien ympärille (merkitty G-kuvassa). Ei tiiviste sijoitettu lasilevyjen alle. 2) Ei tarvita 6mm lasin tapauksessa (Pyroswiss / FeuerFest) 3) Pyroswiss 60 -lohkon tapauksessa nauha on kiinnitettävä ylimääräisillä ruuvilla (merkitty H-kuvassa), 150 mm reunasta ja enintään 450 mm: n välein (katso Piirros 9) A Profiili B Lasilevyruuvi C Lasisuikale D Pyroswiss 60 E Cer. tiiviste Kerafix mm x 17mm F Välikiila H Itseporaava ruuvi 4,8x32mm (150mm lasilistan kulmasta ja enintään max 450 mm: n välien) PIIRROS 9 (Pyroswiss E60 6mm lasin asennus)

8 Lasin sijaan voi olla kotelo, joka on samanlainen kuin lasin asennus (katso Piirros 10). PIIRROS 10 (kotelon E60 / EI30 / EI60 asennus) o E30-EW60, I30-kotelokoostumus: molemmin puolin 1,5 mm teräslehti, keskellä 2 kipsilevyä, ei lisätiivistettä (G) asennettavaksi E30 EW60-koteloon o EI60-kotelon rakenne: molemmin puolin 1,5 mm teräslehti, keskellä 3 kipsilevyä Lasien ja kotelon asentaminen ei-tulenkestävään oviin - Varmista, että lasilistalle ja profiilin reunalle on asennettu sopiva paksuus. - Tiivisteet sisältyvät tuotteisiin ja valmistaja T-Tammer OÜ varmistaa, että tiiviste voidaan käyttää joko sisä- tai ulkopuolella. - Lasia on asennettava etäisyydelle, joka sijoitetaan ~ 100 mm lasin kulmista. - Lasin asettamisen jälkeen etäisyys lasiin voidaan asettaa silikoni lasin reunan ja kehyksen väliin tai asentaa tiivisteristat lasin sijainnin säätämiseksi (varmista, että profiilin ja lasin väli on yhtä suuri molemmilla sivut) - Suosittelemme, että kiinnität tiivisteen silikonilla, kun tiivistettä käytetään ulospäin, sillä lasin ja kehyksen välillä on vaara, että veden virtaus on vaikeampaa sääolosuhteiden vuoksi. Tätä varten on käytettävä neliömäistä EPDM-sienen tiivistettä, joka on sijoitettu noin 2 mm matalammalle profiilin ulkopinnalle ja peitetty silikonilla. - Asenna epäspesäkkeitä teräslevyjen välille, styro-vaahtolevy tai vastaava voidaan asentaa, muussa tapauksessa ei-tulenkestävien ovien lasitusohjeita tulisi noudattaa.

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE 1. TUOTETYYPPI TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 Tässä asennusohjeessa on käsitelty osastoivia tuotteita, tyyppi TPU705 ja TPU706, valmistaja T-Tammer OÜ, Peterburi

Lisätiedot

Ovityypeihin E60 E90 E240 EW60 EI 2 60 EI 2 120

Ovityypeihin E60 E90 E240 EW60 EI 2 60 EI 2 120 Voimassa alkaen: 04.05.2017 Sivu: 1 SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE 1 OVIEN KÄYTTÖ SMU-tyypin ovia voi käyttää alla esitetyn taulukon mukaisen tai matalamman palotorjuntaluokituksen

Lisätiedot

SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE

SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE -TYYPIN METALLIOVIEN JA -LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE 1 ASENNUS -tyypin metallioven ja -luukun (jäljempänä oven/luukun ) karmilista kiinnitetään tiiviisti ja lujasti rakenteen valmiiseen aukkoon ja valmiiseen

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Teräspalo-luukkujen FQ HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Tämän luukun asennuksessa, käytössä ja kunnossapidossa tulee noudattaa useita varotoimia. Turvallisuussyistä kannattaa huomioida alla mainitut varoitukset

Lisätiedot

versio 03 FORSTER UNICO ULKOTUOTTEIDEN ASENNUSOHJE

versio 03 FORSTER UNICO ULKOTUOTTEIDEN ASENNUSOHJE FORSTER UNICO ULKOTUOTTEIDEN SISÄLTÖ 1 TUOTELAJIT... 2 2 ASENNUS... 2 Kiinnikkeet... 2 Oven asennustöiden järjestys... 3 Seinän asennustöiden järjestys... 4 Lasitus... 5 1 TUOTELAJIT Tämä asennusohje käsittää

Lisätiedot

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään.

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Saunaoven asennusohjeet Lasioven asennustöiden suorittamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lasi ei kestä kovien ja painavien esineiden iskuja. Iskusta lattiaan tai seinään lasi voi rikkoutua. Älä koskaan

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

Teräspalo-liukuoven FL75 EI60 (MFD091) asennusohje

Teräspalo-liukuoven FL75 EI60 (MFD091) asennusohje Teräspalo-liukuoven FL75 EI60 (MFD091) asennusohje SIVU 1/12 HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Tämän tuotteen asennuksessa, käytössä ja hoidossa on noudattava turvallisuusvaatimuksia. Turvallisuuden varmistamiseen

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET 1. Oven karmin asennuksessa käytetään 16 kpl säätöholkkeja (24mm), joilla karmi säädetään asennusaukkoon. 2. Oven karmin ja asennusaukon

Lisätiedot

LUOKITELTU LIUKUOVI ASENNUSOHJE

LUOKITELTU LIUKUOVI ASENNUSOHJE FI LUOKITELTU LIUKUOVI ASENNUSOHJE Thank you for choosing a JELD-WEN product! FI TARVITTAVAT TYÖKALUT 8 mm Alt. 2 5 mm 13 mm PAGE 3 FI ASENNUSOHJE LUOKITELTU LIUKUOVI PAGE 4 FI TOIMITUKSEEN SISÄLTYMÄTTÖMÄT,

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

kääntyvän suihkuseinän:

kääntyvän suihkuseinän: Näin asennat kääntyvän suihkuseinän: mallit: SS-450 / 650 / 750 / 850 sekä niistä kiinteän suihkuseinän ja -nurkan Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden asennuksessa tulee noudattaa useita varotoimenpiteitä. Huomioi turvallisuussyistä alla esitetyt varoitukset

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM. Seinään ei saa kiinnittää mitään taskukarmin kohtaan! 1) Tarkista toimitussisältö oheisen osaluettelon mukaan. Karmi

Lisätiedot

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET Asennus- ja valmistusohje JB-AQUA:lle JB-AQUA suihkutilat voidaan rakentaa useina eri yhdistelminä. Kaarevilla laseilla, tasolaseilla, yhdellä ovella, pariovilla,

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

1.2.2 S1 00.1. LASIPALO-OVI EI 60 JA EI 30 Malli 1.1

1.2.2 S1 00.1. LASIPALO-OVI EI 60 JA EI 30 Malli 1.1 Malli 1.1 1.2.2 S1 7. Tukilevy Malli 1.2 1.2.2 S2 7. Tukilevy 14.Pikasalpa Malli 2.1 1.2.2 S3 7. Tukilevy Malli 2.2 1.2.2 S4 7. Tukilevy 14.Pikasalpa 1.2.2 S5 MITOITUSTAULUKOT MODUULIMITTAISILLE OVILLE

Lisätiedot

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen ja huoltoon.

Lisätiedot

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO. ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO.  ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 CENTER Asennusohjeet DESIGN 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY Piilipuunkatu 11 21200 RAISIO Asennettaessa Design - kupua vinoon sisäkattoon, tulee rakentaa ns. oikaisulaatikko,

Lisätiedot

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen myyjälle.

Lisätiedot

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p KOMERON ASENNUSOHJE Tehdas: p. 020 7562 550 mirror@mirrorline.fi www.mirrorline.fi Luetaan kokonaan ennen asennusta! HUOM! Asennuksessa tarvitaan 2 henkilöä. - Avaa kaikki pakkaukset ja tarkista, että

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS Lue tämä asennusopas kokonaisuudessaan ennen oven asentamisen aloittamista. Noudata turvallisuusohjeita, jotta vältyt aineellisilta- ja henkilövahingoilta. Varmistaaksesi onnistunut

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Yksilehtinen ovi. Kaksilehtinen ovi. Selitys. Muurattu seinä EI Kipsilevy seinä EI 60. Kipsilevy seinä EI 120. Karmi EI 60.

Yksilehtinen ovi. Kaksilehtinen ovi. Selitys. Muurattu seinä EI Kipsilevy seinä EI 60. Kipsilevy seinä EI 120. Karmi EI 60. ELITE ASENNUSOHJEET Selitys A Muurattu seinä EI 60-90-120 B Kipsilevy seinä EI 60 C Kipsilevy seinä EI 120 D Karmi EI 60 E Karmi EI 120 Yksilehtinen ovi Kaksilehtinen ovi Digitaalinen versio on saatavilla:

Lisätiedot

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä, rasvoista

Lisätiedot

LASIOVI, LÄMPÖKATKOPROFIILI Malli 1.1

LASIOVI, LÄMPÖKATKOPROFIILI Malli 1.1 Malli 1.1 3.1.2 S1 1. Oven runko 8. Eriste 2. Lasi 9. Eriste (ei vakiotoimituksessa) 3. Lasilista 10. Sarana 4. Tiiviste 11. Lukkosovite 5. Tiivistysmassa 12. Karmi 6. Pintalevy 13. Pielilista ( ei vakiotoimituksessa)

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

LASIPALO-OVI E 30 Malli 1.1

LASIPALO-OVI E 30 Malli 1.1 Malli 1.1 1.2.1 S1 1. Oven runko 7. Tukilevy 2. Lasi 8. Paloluokiteltu eriste 3. Lasilista 9. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 4. Tiiviste 10. Sarana 5. Tiivistysmassa 11. Lukkosovite 6. Pintalevy

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE

TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE PAKKAUSLISTA Tarvikepussi: vedin 2, ovisaranat 4, lankahaka 2, työntösalpa 2, ruuvi 80 mm, ruuvi 120 mm, ruuvi 40 mm, huopanaulat, dyckert-naulat. Etuseinäelementti

Lisätiedot

Liukuosan asennusohje

Liukuosan asennusohje Liukuosat asennetaan suorakulmaiseen aukkoon, jonka mitta on sama kuin osan mitta. Tarkistusmittaa aukko viistosti. Varmista, että luukut eivät ole vääntyneet kuljetuksessa. Osia voi säätää naputtamalla

Lisätiedot

Asennusohje OCEAN liukuovi 3-osainen

Asennusohje OCEAN liukuovi 3-osainen Asennusohje OCEAN liukuovi 3-osainen Ocean 3-osainen liukuovi, kynnyksellinen Ocean 3-osainen liukuovi, kynnyksetön VIHTAOVET OY WWW.VIHTAOVET.FI Sisällys TYÖKALUT ---------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Asennusohje LASISEINÄ

Asennusohje LASISEINÄ Asennusohje LASISEINÄ Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja taataan lasiseinän

Lisätiedot

VIHTAN OY

VIHTAN OY ASENNUSOHJE AALTO 3 Tilanjakaja: kaksi seinää ja liukuva ovi VIHTAN OY WWW.VIHTAN.FI SISÄLLYS TYÖKALUT --------------------------------------------------------------- 2 OSAT (kynnyksellinen) --------------------------------------------------------

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Näin asennat. SUKUA90 suihkunurkan altaalla:

Näin asennat. SUKUA90 suihkunurkan altaalla: Näin asennat SUKUA90 suihkunurkan altaalla: Huomioithan että tuote on ehjä kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

SLH terä skäiteiden äsennusohje

SLH terä skäiteiden äsennusohje SLH terä skäiteiden äsennusohje SLH Teräskaiteet toimitetaan asennusvalmiina kaideosina. Toimitussisältö: Pystytolppa SLH 42 tai SLH 40 - Lattiaan kiinnitettävä pystytolppa - Pystytolpan kiinnityslaipan

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Asennusohje. Elegance. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse

Asennusohje. Elegance. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse Asennusohje Tuote no.. 000655 1(5) Lue asennusohjeet huolellisesti ennen kuin aloitat asennuksen. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse Tavallinen

Lisätiedot

Metallioven asennusohje

Metallioven asennusohje Metallioven asennusohje Huomio! Yleisiä varoituksia! Tämän ovikokonaisuuden asennuksessa, käytössä ja kunnossapidossa tulee noudattaa useita varotoimia. Turvallisuussyistä kannattaa huomioida alla mainitut

Lisätiedot

Asennusohje KL-Slide liukuovi 3-osainen

Asennusohje KL-Slide liukuovi 3-osainen Asennusohje KL-Slide liukuovi 3-osainen Ocean 3-osainen liukuovi, kynnyksellinen Ocean 3-osainen liukuovi, kynnyksetön KOILLISMAAN LASI KY WWW.SUIHKUTILAT.FI Sisällys TYÖKALUT ---------------------------------------------------------------

Lisätiedot

UMPIOVI PROFIILIRAKENNE

UMPIOVI PROFIILIRAKENNE 3.2.1 S1 1. Oven runko 2. Kansilevy 3. Pohjalevy 4. Eriste 5. Sarana 6. Lukkosovite 7. Karmi 8. Eriste (ei vakiotoimituksessa) 9. Pielilista (ei vakiotoimituksessa) 10. Potkulevy (ei vakiotoimituksessa)

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi muiden valmistajien

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero täyttää sisäasiainministeriön antamissa määräyksissä esitetyt vaatimukset. VTT on myöntänyt kuivakäymäläkomerolle sen vaatimusten mukaisuuden osoittavan tuotesertifikaatin

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero KH-3/4 KÄYTTÖTARKOITUS Kuivakäymäläkomeroa KH-3 käytetään K- ja S1-luokan väestönsuojissa, joissa se sijoitetaan väestönsuojan sisäpuolelle käymälätilojen ilmanvaihtoa

Lisätiedot

1.2.2 S LASIPALO-OVI EI 60 JA EI 30 Malli 1.1

1.2.2 S LASIPALO-OVI EI 60 JA EI 30 Malli 1.1 Malli 1.1 1.2.2 S1 1. Oven runko 8. Paloluokiteltu eriste 2. Lasi 9. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 3. Lasilista 10. Sarana 4. Tiiviste 11. Lukkosovite 5. Tiivistysmassa 12. Karmi 6. Pintalevy

Lisätiedot

Helatuotteet. Kuluttajaohje

Helatuotteet. Kuluttajaohje Helatuotteet Kuluttajaohje Ohessa kalustetoimituksen yleisimpien helatuotteiden ohjeet asennukseen ja säätämiseen. Avaa kaikki toimituksen pakkaukset ja laatikot ja tutustu toimituksen tuotteisiin ennen

Lisätiedot

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause Ohjeet ja

Lisätiedot

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Tietoverkkotuotteet 19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Kaapin leveys 600 mm Kaapin leveys 800mm Kaappirunko, jossa katto, sivut/takaseinä, ovi ja sokkelikulmat. Kaapin ovi on standardina varustettu lukolla.

Lisätiedot

KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS

KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS HUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE 31.5.2012 PAKKAUSLISTA Tarvikepussi: vedin, ovisaranat, takaluukun saranat (Euromakki), lankahaka, työntösalpa, ruuvit 5x80 mm,

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE. TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040. Oikeita ovia vuodesta 1911 mattiovi.

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE. TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040. Oikeita ovia vuodesta 1911 mattiovi. TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM! Seinään ei saa kiinnittää taskukarmin kohdalle mitään seinän lävistävää tai niin painavaa että seinälevy voi taipua.

Lisätiedot

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappia LL VS käytetään, kun halutaan peittää LK Jakotukki RF ja LK Jakajasekoitusryhmä

Lisätiedot

ASENNUS- JA HOITO-OHJE

ASENNUS- JA HOITO-OHJE 03/2005 ASENNUS- JA HOITO-OHJE TREND- Kylpyhuonekalusteet Sisällysluettelo TREND-kylpyhuonekalusteet Asennuslistan mittatiedot laatikollisille TREND alakaapeille 600/900/1200x500x485 mm 2 Kaapin asennus

Lisätiedot

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat.

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. Turner 210/230 1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. - Ovielementit 4kpl - Vaakajohteet - Pystyjohteen C-kiskot (kiinni L-kiskossa) - L-muotoiset pystykiskot

Lisätiedot

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta.

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta. Asennusohjeet Asennustyön voi suorittaa yksi henkilö mutta työskentely pareittain on suositeltavaa. Elementit toimitetaan muovilla päällystetyllä paketilla, paketti on varastoitava ilmavasti maasta irti

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje :: Suunnittelu- ja asennusohje 1 2 :: Suunnittelu- ja asennusohje Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin ja monipuoliseen

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi

Lisätiedot

Asennusohjeet Sektoroitu ENVENTUS-roottori vaipalla

Asennusohjeet Sektoroitu ENVENTUS-roottori vaipalla Lämmönsiirrin sisältää: Vaipan kahdessa osassa Roottorilohkot Navan, akselit, laakerit ja peitelevyt Puolat Kotelon, lukkomutterit ja kiristysruuvit Asennustarvikkeet: Kehikko ja narut Kiristyshihna (väh.

Lisätiedot

CONLIT. Ilmanvaihtokanavien palosuojaus Asennusohjeet CONLIT palosuojaeristeille

CONLIT. Ilmanvaihtokanavien palosuojaus Asennusohjeet CONLIT palosuojaeristeille CONLIT Ilmanvaihtokanavien palosuojaus Asennusohjeet CONLIT palosuojaeristeille Pyöreät kanavat - EI0 palosuojaus: CONLIT FireMat EI0, min. 0mm - EI0 ja EI90 palosuojaus: CONLIT FireMat EI0/90, min. 80mm

Lisätiedot

ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET THD, THDC, THX ja THXC.

ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET THD, THDC, THX ja THXC. Sivu 1/ 5 ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET THD, THDC, THX ja THXC. Lue kaikki ohjeet ennen lavakatteen asennusta ja käyttöä!!! 1 TARKISTA ASENNUSSARJAN SISÄLTÖ! Asennussarjaan kuuluvat: 6 kpl Vetokiinnittimet

Lisätiedot

Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit.

Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit. Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit. Karmin ulkoleveys/korkeus = rungon aukkokoko Leveystoleranssi: +0 5 mm Korkeustoleranssi: +5 5 mm Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! Tarvittavat työkalut Seinäkiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain x 2 Vasara Vatupassi Mitta Pora Poranterä Ø5 ja Ø9 *Lisävaruste *Lisävaruste *Lisävaruste Seinäprofiili

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

PALOSUOJAUS. Asennusohje. ROCKWOOL CONLIT Paloeristys

PALOSUOJAUS. Asennusohje. ROCKWOOL CONLIT Paloeristys PALOSUOJAUS Asennusohje ROCKWOOL CONLIT Paloeristys VOIMASSA HUHTIKUUSTA 08 Palosuojauksen asentamiseksi oikein, seuraathan tässä asennusohjeessa annettuja ohjeita. Tuotteet on testattu ja hyväksytty standardin

Lisätiedot

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja Asennusohjeet Huvimajalle Katariina 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä 4

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

Huonekalujen kokoamisohje

Huonekalujen kokoamisohje Huonekalujen kokoamisohje Tämä ohje on tehty antamaan yleisiä ohjeita huonekalujemme kasaamisesta sekä helpottamaan itse kasaamista. Huonekalujen kasaaminen voi joskus olla työlästä, mutta sitä ei kannata

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

1.1.2T S1 00.1 UMPIPALO-OVI TIIVISTEELLINEN J-KARMI

1.1.2T S1 00.1 UMPIPALO-OVI TIIVISTEELLINEN J-KARMI 1.1.2T S1 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Paloluokiteltu eriste 4. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite 8. Karmi UMPIPALO-PARIOVI 1.1.2T S2 1. Kansilevy

Lisätiedot

ECLISSE SINGLE ASENNUSOHJE

ECLISSE SINGLE ASENNUSOHJE ECLISSE SINGLE ASENNUSOHJE 1. Kehyksen kasaaminen 2. Kehyksen asentaminen väliseinärunkoon 3. Rakennuslevyjen kiinnittäminen 4. Oven asentaminen 5. Karmien asentaminen Noudata näitä asennusohjeita tarkasti

Lisätiedot

Asennusohjeet FIX Road system

Asennusohjeet FIX Road system Asennusohjeet FIX Road system Ennenkuin aloitat: FIX Road systeemin asennus pitää tehdä kahden henkilön voimin, jotta vaurioilta vältytään ja työn jälki on parempi. Kiskot on asennettava niin ylös kuin

Lisätiedot

ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET NP3D, NP3DC, NP3K ja NP3KC.

ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET NP3D, NP3DC, NP3K ja NP3KC. Sivu 1/ 5 ASENNUS-, KÄYTTÖ- ja HUOLTO-OHJEET NP3D, NP3DC, NP3K ja NP3KC. Lue kaikki ohjeet ennen lavakatteen asennusta ja käyttöä!!! 1 TARKISTA ASENNUSSARJAN SISÄLTÖ! Asennussarjaan kuuluvat: 6 kpl Vetokiinnittimet

Lisätiedot

Yläkantava liukuovi HUOM! Yläkantava liukuovi soveltuu erinomaisesti myös tilanjako-oveksi HUOM! Seinä- ja kattokiinnikkeiden asennus 15 cm välein

Yläkantava liukuovi HUOM! Yläkantava liukuovi soveltuu erinomaisesti myös tilanjako-oveksi HUOM! Seinä- ja kattokiinnikkeiden asennus 15 cm välein Yläkantava liukuovi U-tiiviste 4 mm U-tiiviste 6 mm Peitetulppa Alaohjain Koodi Kuvaus Pakkaus TR D0108225 U-TIIVISTE 4 MM 50M / RLL 0325 D0108818 U-TIIVISTE 6 MM 50M / RLL 0325 D0208212 PEITETULPPA Ø

Lisätiedot

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Kun kiuassaunaan asennetaan myös infrapunalämpö, tulee ottaa huomioon muutamia näissä ohjeissa olevia tärkeitä seikkoja. Seuraavat

Lisätiedot

Teräskehäisten liukuovien asennusohje

Teräskehäisten liukuovien asennusohje Teräskehäisten liukuovien asennusohje Asenna yläliukukisko kuvan. osoittamalla tavalla varjoura näkyvään suuntaan päin Aseta alaliukukisko lattialle. Oikea kohta on mm yläliukukiskon etureunasta alaliukukiskon

Lisätiedot

Sun Sauna lauteen asennusohje

Sun Sauna lauteen asennusohje Sun Sauna lauteen asennusohje Sisältää laudekuvan (yksilökohtainen) ja jakkaran hajoitus kuvan Puh. 014-334 7200 Fax 014-334 7230 Sun Sauna Keljonkankaantie 8 40530 Jyväskylä Asennuksessa tarvitset: Ruuvinvääntimen

Lisätiedot

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA TIETOVERKOT HETEL 1 19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Kaapin leveys 600 mm Kaapin leveys 800mm Kaappirunko, jossa katto, sivut/takaseinä, ovi ja sokkelikulmat. Kaapin ovi on standardina varustettu lukolla.

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

Profiilijärjestelmä. Ikkunoiden energiatehokkaaseen. asennukseen

Profiilijärjestelmä. Ikkunoiden energiatehokkaaseen. asennukseen Profiilijärjestelmä Ikkunoiden energiatehokkaaseen asennukseen Making it perfect illbruck tuotemerkki tarjoaa tehokkaita julkisivujen ja ikkuna-asennusten tiivistysmenetelmiä. illbruck tuotesarjastamme

Lisätiedot

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus, Verholevyjen

Lisätiedot

OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN

OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN ASENNUSOHJE OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN PANGE TÄHELE: 1. Tämä ohje ei korvaa käyttö- ja huolto-ohjetta. 2. Yhtiö pidättää itselleen oikeuden muutoksiin ja lisäyksiin

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI

ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI TÄRKEÄÄ - ENNEN KUIN ALOITAT! Tarkista tuote välittömästi saatuasi sen kuljetuksessa tapahtuneiden vahinkojen, puuttuvien osien ja tai valmistusvirheiden varalta. Vahingoista

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot