Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA Kunnanhallitus 11.5.2009 159"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone kello Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 115 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 116 Työjärjestyksen hyväksyminen 117 Kunnanvaltuuston päätösten tarkastaminen ja täytäntöönpano 118 Vuokra- ja yhteistyösopimuksen hyväksyminen/ay J. Saima & E. Sinkkonen 119 Vuokrasopimuksen hyväksyminen/hirven Alu Oy 120 Edustajien nimeäminen saaristo- ja rannikko- ja vesistöalueiden seminaariin Taipalsaarella 121 KVTESin ja Tehy pöytäkirjan mukaisten järjestelyerien jakaminen Tuntipalkkaisen henkilöstön järjestelyerän jakaminen Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS-07) mukaisen järjestelyerän jakaminen Vesihuoltoavustuksen myöntäminen Suonteen vesiosuuskunnan IV rakennusvaiheelle 125 Määrärahan varaaminen laitehankintoihin ja muutostöiden tekemiseen yhden keittiön malliin siirryttäessä 126 Möhkösen yhteisen ranta-alueen käyttö 127 Hirvensalmi-Otava vesihuoltolinjan jätevedenpumppaamoiden toimittamisen tarjoukset 128 Puumalan kunnan kirje koskien kuntaliitosselvityksen tekemistä ja yhteistyömahdollisuuksista 129 Ilmoitusasiat Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkistettu pöytäkirja, johon liitetty oikaisuvaatimusohjeet pidetään nähtävänä

2 Kunnanhallitus Aika: klo Paikka: Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä olleet jäsenet: Kalevi Puukko, pj Jukka Manninen Pentti Pylkkänen Maarit Honkanen Ahti Lindgren Heidi Honkanen Pirkko Luntta Muut läsnäolijat: Esko Kekkonen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Riikka Lång, kunnanvaltuuston I varapuheenjohtaja Juhani Manninen, kunnanvaltuuston II varapuheenjohtaja Seppo Ruhanen, kunnanjohtaja Mervi Simoska, pöytäkirjanpitäjä 114 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 115 Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Maarit Honkanen ja Jukka Manninen Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kalevi Puukko puheenjohtaja Mervi Simoska pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastajat, tarkastusaika Maarit Honkanen Jukka Manninen

3 Kunnanhallitus TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Khall 116 Kj Kunnanhallitus hyväksyy tämän esityslistan asioiden käsittelyjärjestykseksi. Päätös Hyväksyttiin. Lisäksi päätettiin käsitellä lisälista 130.

4 Kunnanhallitus KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖSTEN TARKISTAMINEN JA TÄYTÄNTÖÖN- PANO Khall 117 KunL:n 23 :n mukaan kunnanhallituksen on tarkastettava, että kunnanvaltuuston päätökset eivät ole syntyneet virheellisessä järjestyksessä tai mene valtuuston toimivaltaa edemmäksi taikka muutoin ole lainvastaisia. Samalla kunnanhallituksen on pantava valtuuston päätökset täytäntöön. Kj Päätös Kunnanhallitus päättää panna kunnanvaltuuston päätökset täytäntöön. Hyväksyttiin.

5 Kunnanhallitus VUOKRA- JA YHTEISTYÖSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN/AY J. SAIMA & E. SINKKO- NEN Khall 118 Hirvensalmen kunta ja Ay J. Saima & E. Sinkkonen ovat jatkaneet vuokrasopimusta koskien rantamakasiinin kiinteistöä sekä viereisiä WC tiloja allekirjoitetulla sopimuksella. Vuokrasopimus liitteenä 1. Kj Päätös Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä 1 olevan vuokrasopimuksen. Hyväksyttiin.

6 Kunnanhallitus VUOKRASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN/HIRVEN ALU OY Khall. 119 Hirvensalmen kunta ja Hirven Alu Oy ovat allekirjoittaneet liitteenä 2 olevan vuokrasopimuksen koskien toimitilojen vuokraamista tuotantotilaksi. Kj. Päätös Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä 2 olevan vuokrasopimuksen. Hyväksyttiin.

7 Kunnanhallitus EDUSTAJIEN NIMEÄMINEN SAARISTO-, RANNIKKO- JA VESISTÖALUEIDEN SEMI- NAARIIN TAIPALSAARELLA Khall. 120 Saaristoasiain neuvottelukunta yhdessä Etelä-Karjalan liiton ja Taipalsaaren kunnan kanssa järjestää jokavuotisen saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaarin. Tänä vuonna seminaari järjestetään Taipalsaarella. Tapahtuma on samalla saaristopolitiikan 60-vuotisjuhlaseminaari. Seminaarin tavoitteena on keskustella Suomen saaristo-, vesistöja rannikkoalueiden yhteisistä ajankohtaisista asioista. Erityisesti esillä ovat aluepolitiikkaan, kuntapolitiikkaan, vesistöalueiden markkinointiin ja Venäjään liittyvä asiat. Hirvensalmen kunnasta on seminaariin perinteisesti osallistunut edustajia maaseutulautakunnasta sekä kunnanhallituksesta. Maaseutulautakunta nimeää omat edustajansa. Seminaarin ohjelma esillä kokouksessa. Kj. Päätös Kunnanhallitus nimeää edustajansa saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaariin. Kunnanhallitus nimesi edustajikseen Pirkko Luntan ja Ahti Lindgrenin.

8 Kunnanhallitus KVTESIN JA TEHY-PÖYTÄKIRJAN MUKAISTEN JÄRJESTELYERIEN JAKAMINEN Khall. 121 Hirvensalmen kunnan hallintosäännön 3 luvun 10 mukaan kunnanhallitus päättää virka- ja työehtosopimusten harkinnanvaraisten määräysten soveltamisesta. KVTES:n soveltamisalalla tuli jaettavaksi samapalkkaisuuspöytäkirjan mukainen järjestelyerä, jonka kustannusvaikutus on 0,5 prosenttia palkkasummasta. Paikallisella järjestelyerällä on tarkoitus poistaa naisten ja miesten perusteettomia palkkaeroja, korjata paikallisia palkkausepäkohtia ja tukea palkkakilpailukyvyn ylläpitämistä. Lisäksi tuli jaettavaksi 0,3 prosentin suuruinen paikallinen järjestelyerä. Järjestelyerä kohdennetaan erityisesti niihin yksiköihin, jotka ovat toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä parantaneet toimintansa laatua ja tehokkuutta. Paikallinen järjestelyerä käytetään tehtäväkohtaisten palkkojen tarkistuksiin ja henkilökohtaisten lisien maksamiseen. Järjestelyerästä päätettäessä on myös otettava huomioon, että esimiesasemassa olevien palkkaus on oikeassa suhteessa heidän alaistensa palkkaan nähden. Samoin hinnoittelun ulkopuolisten palkkauksen on oltava oikeassa suhteessa niiden viranhaltijoiden tai työntekijöiden palkkauksen kanssa, joihin heitä voidaan verrata. Koska näiden järjestelyerien käyttötarkoitus on pitkälti samanlainen, ne voidaan käytännössä yhdistää. Järjestelyerän jakamisesta neuvotellaan henkilöstöä edustavien järjestöjen kanssa ja neuvotteluissa pyritään yksimielisyyteen. Hirvensalmen kunnassa neuvottelut on KVTES sopimusalalla käyty ja Tehy-pöytäkirjan soveltamisen osalta Työnantaja päättää viime kädessä erän jakamisesta, mikäli neuvotteluissa ei päästä yksimielisyyteen. Järjestelyerän suuruus lasketaan tammikuun 2009 palkkasummasta. Palkkasummaan lasketaan mukaan kaikki sopimuksen piiriin kuuluville tammikuussa maksetut palkat lukuun ottamatta tulospalkkioita. Mikäli tammikuun palkkasumma poikkeaa tavanomaisen kuukauden palkkasummasta esim. lomautusten johdosta käytetään laskentaperusteena ns. normaalikuukautta. Hirvensalmen kunnassa KVTESin alainen palkkasumma tammikuussa 2009 oli ,91 euroa. Siitä 0,3 % on 661,15 euroa ja

9 Kunnanhallitus ,5% 1 101,92 euroa. Yhteensä KVTESin alainen järjestelyerä on 1 763,08 euroa. Tehy-pöytäkirjan piiriin kuuluvien tehtäväkohtaisia palkkoja ja euromääräisiä henkilökohtaisia lisiä korotetaan 0,5 prosentin yleiskorotuksella. Tämä korvaa samapalkkaisuuspöytäkirjassa suoritettavaksi sovitun paikallisen järjestelyerän, 0,5 prosenttia. (KT:n yleiskirje 20/2007). Myös Tehy-pöytäkirjan liitteen 3T (Terveydenhuollon henkilöstö) palkkaryhmissä johtotehtävät (03HOI010), esimiestehtävät (03HOI020) ja vaativat hoitoalan ammattitehtävät (03HOI030) korotetaan peruspalkkoja lukien 0,5 prosentin suuruisella yleiskorotuksella. Näiden ryhmien vähimmäispalkat ilmenevät KT:n yleiskirjeen 20/2007 liitteestä 3T. Lisäksi Tehy-pöytäkirjan piiriin kuuluville suoritetaan KVTES:n mukaisesti paikallinen järjestelyerä , jonka suuruus on 0,3 prosenttia palkkasummasta. Järjestelyerät lasketaan Tehypöytäkirjan piiriin kuuluvien palkkasummasta edellä mainitulla tavalla. Tehyläisten palkkasumma tammikuussa 2009 oli ,35 euroa. Siitä 0,3% on 35,67 euroa. Neuvottelujen perusteella tehty esitys KVTESin ja TEHYpöytäkirjan mukaisesta järjestelyerän jakamisesta alkaen jaetaan kokouksessa. Kj. Päätös Kunnanhallitus hyväksyy kokouksessa jaetun esityksen järjestelyerän jakamisesta. Hyväksyttiin. Merkittiin pöytäkirjaan, että Riikka Lång ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Ilmoitus hyväksyttiin.

10 Kunnanhallitus TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN JÄRJESTELYERÄN JAKAMINEN Khall. 122 Hirvensalmen kunnan hallintosäännön 3 luvun 10 mukaan kunnanhallitus päättää virka- ja työehtosopimusten harkinnanvaraisten määräysten soveltamisesta. Kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen (TTES) allekirjoituspöytäkirjan 3 ja 6 :n määräysten mukaan TTES:n soveltamisalalla on lukien paikallisesti käytettävä järjestelyerä ja lisäksi samapalkkaisuuserä, joiden kustannusvaikutus on yhteensä 0,8 % sopimusalan palkkasummasta. Tässä yleiskirjeessä annetaan tiedoksi sopijaosapuolten tarkemmat ohjeet palkantarkistusten toteuttamisesta. Paikallisesti on sovittu käytettäväksi tai lähinnä sitä alkavan palkanmaksukauden alusta lukien 0,5 %:n suuruinen järjestelyerä, joka lasketaan toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa työskentelevien työntekijöiden TTES:n 35 :n mukaisten keskituntiansioiden summasta. Järjestelyerällä pyritään edistämään naisvaltaisten alojen palkkakilpailukykyä sekä poistamaan naisten ja miesten perusteettomia palkkaeroja kohdentamalla palkkojen korotuksia koulutetuille naisvaltaisille ryhmille. (Pöytäkirja samapalkkaisuuden edistämisestä ja palkkakilpailukyvyn ylläpitämisestä, yleiskirjeen 15/2007 liite 2). Järjestelyerä käytetään myös paikallisten palkkausepäkohtien korjaamiseen ja palkkausjärjestelmän kehittämiseen paikallisesti siten, että korotukset kohdennetaan niihin yksiköihin, jotka ovat toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä parantaneet toiminnan laatua ja tehokkuutta. Järjestelyerästä päätettäessä on myös otettava huomioon, että esimiesasemassa olevien palkkaus on oikeassa suhteessa heidän alaistensa palkkaan nähden. Asianomainen kunnallinen viranomainen ja pääsopijajärjestön edustaja neuvottelevat paikallisen järjestelyerän käyttämisestä. Neuvotteluissa on tarkoituksena antaa henkilöstölle tosiasiallinen vaikutusmahdollisuus ja pyrkiä mahdollisuuksien mukaan yksimielisyyteen kuulemalla tasavertaisesti neuvotteluosapuolia. Osapuolet neuvottelevat järjestelyerän käytöstä edellä sanottuihin tarkoituksiin sekä perustuntipalkkojen ja urakkapalkkojen korottamisesta ja henkilökohtaisiin lisiin käytettävän erän suuruudesta. Neuvotteluista laaditaan pöytäkirja, josta käy ilmi osapuolten näkemykset mahdollisine perusteluineen. Jollei asiasta päästä yksi-

11 Kunnanhallitus mielisyyteen, kunnan tai kuntayhtymän toimivaltainen viranomainen päättää järjestelyerän käytöstä tehtäväkohtaisten palkkojen korotuksiin ja henkilökohtaisiin lisiin tai vastaaviin korotuksiin. Hirvensalmen kunnassa on kaksi vakituista tuntipalkkaista, joita em. koskee. Jaossa on 22,44 senttiä järjestelyerää. Neuvottelujen pohjalta laadittu esitys erän jakamisesta on esillä kokouksessa. Kj. Päätös Kunnanhallitus päättää jakaa TTES:n mukaisen järjestelyerän esityksen mukaisesti. Hyväksyttiin.

12 Kunnanhallitus KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN (TS- 07) MUKAISEN JÄRJESTELYERÄN JAKAMINEN Khall. 123 Hirvensalmen kunnan hallintosäännön 3 luvun 10 mukaan kunnanhallitus päättää virka- ja työehtosopimusten harkinnanvaraisten määräysten soveltamisesta. TS-07:n allekirjoituspöytäkirjan 3 :n 3 momentin mukaisen paikallisen järjestelyerän (0,3 prosenttia) ja allekirjoituspöytäkirjan 6 :n 3 momentin mukaisten paikallisten järjestelyerien (0,3 prosenttia ja 0,2 prosenttia, yhteensä 0,5 prosenttia) yhteenlaskettu määrä on 0,8 prosenttia. Paikalliset järjestelyerät lasketaan allekirjoituspöytäkirjan 4 :n 1 momentin mukaisesti sopimusalan (TS) tammikuun (2009) palkkasummasta. TS:n sopijaosapuolet ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen TS-07:n allekirjoituspöytäkirjan 6 :n (pöytäkirja samapalkkaisuuden edistämisestä vuosina 2008 ja 2009) 3 momentin toisessa virkkeessä tarkoitetun 0,3 prosentin suuruisen järjestelyerän käyttämisestä. Neuvottelutuloksen mukaan tämä paikallisen järjestelyerän ,3 prosentin suuruinen osuus käytetään jäljempänä olevasta 2.2 kohdasta ilmenevällä tavalla. 1 Allekirjoituspöytäkirjan 3 :n mukainen paikallinen järjestelyerä (0,3 %) TS-07:n allekirjoituspöytäkirjan 3 :n 3 momentin mukainen paikallinen järjestelyerä on 0,3 prosenttia TS:n palkkasummasta. Tämä järjestelyerä käytetään paikallisten palkkausepäkohtien korjaamiseen ja palkkausjärjestelmän kehittämiseen paikallisesti siten, että korotuksilla tuetaan toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyjä. Järjestelyerää kohdennetaan niihin yksiköihin, jotka ovat toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä parantaneet toiminnan laatua ja tehokkuutta. Järjestelyerästä päätettäessä on myös otettava huomioon, että esimiesasemassa olevien palkkaus on oikeassa suhteessa heidän alaistensa palkkaan nähden. Erä käytetään tehtäväkohtaisten palkkojen tarkistuksiin ja henkilökohtaisten lisien maksamiseen. 2 Allekirjoituspöytäkirjan 6 :n (pöytäkirja samapalkkaisuuden edistämiseksi) 2 momentin mukainen paikallinen järjestelyerä , yhteensä 0,5 prosenttia TS:n tammikuun 2009 palkkasummasta

13 Kunnanhallitus Paikallisen järjestelyerän ,2 prosentin osuus Allekirjoituspöytäkirjan 6 :n (pöytäkirja samapalkkaisuuden edistämiseksi) mukaisesta paikallisesta järjestelyerästä käytetään 0,2 prosenttia paikallisena järjestelyeränä poistamaan naisten ja miesten perusteettomia palkkaeroja kohdentamalla palkkojen korotuksia koulutetuille naisvaltaisille ryhmille, paikallisten palkkausepäkohtien korjaamiseen ja palkkakilpailukyvyn ylläpitämiseen. Järjestelyerä kohdennetaan erityisesti niihin yksiköihin, jotka ovat toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä parantaneet toimintansa laatua ja tehokkuutta. Tämä 0,2 prosentin suuruinen paikallinen järjestelyerä käytetään tehtäväkohtaisten palkkojen tarkistuksiin ja henkilökohtaisten lisien maksamiseen. Tästä järjestelyerästä päätettäessä on myös otettava huomioon, että esimiesasemassa olevien palkkaus on oikeassa suhteessa heidän alaistensa palkkaan nähden. 2.2 Paikallisen järjestelyerän ,3 prosentin osuus Allekirjoituspöytäkirjan 6 :n (pöytäkirja samapalkkaisuuden edistämiseksi) mukaisesta paikallisesta järjestelyerästä käytetään 0,3 prosenttia tehtäväkohtaisten palkkojen tarkistuksiin ja henkilökohtaisten lisien maksamiseen. Tämä 0,3 prosentin suuruinen paikallinen järjestelyerä käytetään paikallisten palkkausepäkohtien korjaamiseen. Järjestelyerästä päätettäessä on myös otettava huomioon, että esimiesasemassa olevien palkkaus on oikeassa suhteessa heidän alaistensa palkkaan nähden. Tätä järjestelyerää käytettäessä otetaan tarvittaessa huomioon myös allekirjoituspöytäkirjan 6 :n 4 momentin kahden ensimmäisen virkkeen mukainen järjestelyerän kohdentaminen (naisten ja miesten perusteettomien palkkaerojen poistamiseen kohdentamalla palkkojen korotuksia koulutetuille naisvaltaisille ryhmille, paikallisten palkkausepäkohtien korjaamiseen ja palkkakilpailukyvyn ylläpitämiseen sekä erityisesti niihin yksiköihin, jotka ovat toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä parantaneet toimintansa laatua ja tehokkuutta). Hirvensalmen kunnassa on TS:n alaisia työntekijöitä 4. Heidän tammikuun 2009 palkkasummansa oli ,97euroa. Siitä 0,3 % osuus (kohta 1) oli 40,05 euroa ja 0,5 % osuus (kohta 2) oli 66,75 euroa. Neuvottelujen pohjalta on laadittu esitys, joka jaetaan kokouksessa.

14 Kunnanhallitus Kj. Päätös Kunnanhallitus päättää jakaa TS:n mukaiset järjestelyerät esitetyn suuruisina alkaen. Hyväksyttiin.

15 Kunnanhallitus VESIHUOLTOAVUSTUKSEN MYÖNTÄMINEN SUONTEEN VESIOSUUSKUNNAN IV- RAKENNUSVAIHEELLE Khall. 124 Suonteen vesiosuuskunta hakee Hirvensalmen kunnalta 15 prosentin avustusta vesihuoltohankkeen IV -vaiheen suunnittelu- ja rakentamiskustannuksiin. IV-.vaiheen kokonaiskustannus on euroa (alv 0%). Vesiosuuskunta hakee rakennusvaiheen IV toteuttamiseen kunnalta euron vesihuoltoavustusta. Suonteen vesiosuuskunta aloitti rakentaa vesi- ja viemäriverkostoa vesihuollon hankesuunnitelman mukaisesti haja-asutusalueelle Pöyryn kylästä Kuitulaan. Vesihuoltohankkeen IV-vaihe on III-vaihetta täydentävä hanke, jolla saadaan toteutettua Tuukkalan ja Kuitulan vesi- ja viemäriverkon runkolinjan sivuhaarat, jotka eivät kuuluneet EUhankkeeseen. Hankkeella mahdollistetaan yksityistalouksien ja vapaa-ajanasutuksen vesihuolto ja tulevien määräysten mukainen jätevesien käsittely. Hankkeella turvataan ainutlaatuisen järviluontokohteen säilyminen puhtaana ja soveltuvana niin paikallisten kuin matkailijoidenkin luontovirkistyskohteeksi. Rakennusvaihe I saatiin päätökseen heinäkuussa Sen hyväksytyt kustannukset olivat ,88. Ensimmäiseen rakennusvaiheeseen Hirvensalmen kunnanvaltuusto myönsi päätöksellään avustusta 15 % hankkeen suunnittelu- ja rakentamiskustannuksiin. Vesihuoltohankkeen II-vaiheen kustannusarvio on Etelä-Savon ympäristökeskus avusti hanketta 25 %. Rakennustyöt alkoivat ja ne valmistuivat helmikuussa Kolmannen rakennusvaiheen kustannukset ovat , ja kustannukset jakaantuvat seuraavasti: EU 30 %, valtio 15 %, kunta 15 % ja osuuskunta 40 %. Hirvensalmen kunta teki myönteisen rahoituspäätöksen III-vaiheen osarahoittamisesta syksyllä Hirvensalmen kunta on myöntänyt Suoteen vesiosuuskunnan rakennusvaiheisiin I-III kaiken kaikkiaan euroa, joista mennessä oli maksettu ,89 euroa. Hankkeelle varatun määrärahan ja maksetun määrärahan erotus johtuu siitä, että kaikki hankkeen kustannukset eivät kuulu avustusperusteiden mukaisiin kustannuksiin. Hirvensalmen kunnanvaltuusto on kokouksessaan päättänyt vesihuollon avustusperiaatteista. Niiden mukaan kunta

16 Kunnanhallitus avustaa vesihuollon kehittämishankkeita rakentamisen ja suunnittelun osalta 15 prosentin tuella. Tukea on myönnetty mm. Ripatin ja Hintikan vesiosuuskunnille. Hyväksyttävissä kustannuksissa on noudatettu EU-osarahoituksen määräyksiä. Hirvensalmen kunnan taloussuunnitelmassa vuosille on varattu vuodelle 2009 määrärahaa vesihuoltoavustuksiin, joista euroa on tarkoitettu Suonteen vesihuollon keittämiseen. Hanketta koskevat asiakirjat ovat esillä kokouksessa. Kj. Päätös Kunnanhallitus päättää valtuuston hyväksymien avustusperiaatteiden mukaisesti, että se myöntää Suonteen vesiosuuskunnan vesihuoltohankkeen Iv-vaiheelle avustusta 15 prosenttia IIIvaiheen hyväksyttävistä suunnittelu- ja rakentamiskustannuksista, enintään euroa. Hyväksyttiin. Merkittiin pöytäkirjaan, että Pirkko Luntta ilmoitti oma-aloitteisesti esteellisyytensä ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Ilmoitus hyväksyttiin.

17 Kunnanhallitus MÄÄRÄRAHAN VARAAMINEN LAITEHANKINTOIHIN JA MUUTOSTÖIDEN TEKEMI- SEEN YHDEN KEITTIÖN MALLIIN SIIRRYTTÄESSÄ Khall. 125 Hirvensalmen kunta oli mukana vuonna 2005 valmistuneessa Mikkelin seudun ruokapalveluiden kehittämisselvityksessä. Sen tavoitteena oli selvittää ruokapalveluiden nykytila Mikkelin kaupungin ja sen konsernin sekä seudun kuntien osalta sekä esittää kehittämisvaihtoehtoja kustannustehokkuuden, kilpailukyvyn ja asiakaslaadun parantamiseksi. Hirvensalmen osalta selvityksessä todettiin, että ruokapalveluiden tuottavuus oli matalahko ja kustannukset melko korkeat. Haasteena nähtiin myös ruokapalveluiden koordinoimattomuus ja nähtiin mahdollisena yhden keittiön malliin siirtyminen. Selvityksen pohjalta kunnanvaltuusto päätti , että Elomaan koulun keittiöstä ja vanhainkoti-palvelukeskuksen keittiöstä muodostetaan lukien uusi tehtäväalue 47 ruokapalvelut, joka sijoittuu perusturvalautakunnan alaisuuteen. Samalla valtuusto totesi, että päiväkodin ja kyläkoulujen ruokapalvelujen siirtymisestä ruokapalvelujen tehtäväalueelle päätetään mahdollisesti myöhemmin. Valtuusto päätti myös, että ruokapalvelujen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen varataan euron lisämääräraha ruokapalvelujen esimiespalvelujen ostamiseksi, mikäli seudullisen ruokapalvelutyöntekijän työpanos ei ole riittävä. Leena Marttinen toimi keväällä 2008 määräaikaisena projektityöntekijänä ja hänen tehtävänään oli kartoittaa Hirvensalmen perusturvan alaisuudessa olevien Elomaan koulun keittiön sekä vanhainkoti-palvelukeskuksen keittiön nykytilannetta. Tehtävänään hänellä oli kartoittaa keittiöiden kunto, työntekijöiden toimenkuvat ja työtavat sekä mahdollisuus tehdä yhteistyötä Elomaan koulun sekä vanhainkoti-palvelukeskuksen keittiöiden välillä. Hirvensalmen kunnanhallitus on kokouksessaan käsitellyt ruokapalveluista laadittua selvitystyötä. Se päätti, että keskuskeittiömalli otetaan käyttöön Hirvensalmen ruokapalveluissa, ja keskuskeittiönä toimii jatkossa vanhainkotipalvelukeskuksen keittiö. Elomaan koulun ja päiväkodin keittiöt toimivat jatkossa jakelukeittiönä. Tavoitteena oli tuolloin, että keskuskeittiömalli otetaan käyttöön

18 Kunnanhallitus Hirvensalmen kunta päätti jo vuonna 2006, että se panostaa ruokapalvelujen kehittämiseen ruokapalvelupäällikön palveluita hankkimalla. Koska seudullisen ammattilaisen asiantuntemusta ei ollut saatavilla yhteistyötä tehtiin Kangasniemen kunnan kanssa. Rekrytointihaasteiden vuoksi Kangasniemi sai uuden ruokapalvelupäällikön vasta alkuvuodesta Hirvensalmen kunta teki jo vuonna 2005 Kangasniemen kunta ovat solmineet sopimuksen ruokapalvelupäällikön palveluiden työajasta 20% kohdentuu Hirvensalmelle. Uusi ruokapalvelupäällikkö on voinut myös keskittyä yhden keittiön mallin toteuttamiseen, johon siirtymisestä kunnanhallitus päätti jo keväällä Keittiöiden tilanne kirkonkylällä Tällä hetkellä Hirvensalmella toimii kaksi valmistuskeittiötä. Toinen valmistuskeittiö toimii Elomaan koululla valmistaen ruoat koulunnoin 170 oppilaalle. Keittiössä työskentelee kaksi vakituista työntekijää. Keittiö toimii pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin yhdessä vuorossa. Keittiön laitteet ovat vanhoja. Jakelulinjastosta puuttuu kylmäaltaat. Ruoanvalmistusmenetelmät painottuvat käsityöhön, joka nostaa koulukeskuksen suoritehintoja.. Ruokalistasuunnittelua ei ohjata mistään, vaan kaikki suunnittelu ja toteutus tapahtuu keittiöltä käsin. Keittiöllä ei hyödynnetä tietotekniikkaa. Toinen valmistuskeittiö sijaitsee vanhainkoti-palvelukeskuksessa. Kyseinen keittiö valmistaa ruoat vanhainkoti-palvelukeskuksen tarpeisiin, vuoropäiväkodille ja noin 20 kotona ruokailevalle tarjotinasiakkaalle. Ruokailijoita tämän keittiön piirissä on enintään 120. Keittiössä työskentelee 7 vakituista työntekijää, joista kaksi on osa-aikaista ja yksi vakituinen työntekijä toimii tällä hetkellä Malvaan koululla yhdistelmätyöntekijänä. Yksi osa-aikaisista jää vanhuuseläkkeelle kesäkuussa. Vanhainkoti-palvelukeskuksen keittiön toiminnassa käytetään tietotekniikkaa hyödyksi tilauksissa. Käytössä on kiertävä ruokalista, mutta ei toiminnanohjausjärjestelmää. Keittiön laitteet ovat viime kesänä hankittua uunia lukuun ottamatta vanhoja ja vaativat uudistusta lähivuosina. Jäähdytyskaappi on hankittava heti. Ruoankuljetukset hoidetaan tällä hetkellä takseilla. Jos halutaan säilyttää kaksi valmistuskeittiötä, joudutaan molemmat keittiöt remontoimaan. Elomaan koulun keittiön toiminta joudutaan organisoimaan kokonaan uudelleen. Tämän hetkisestä toiminnasta on tullut runsaasti negatiivista palautetta liittyen ruoanlaatuun ja palveluun.

19 Kunnanhallitus Yhden keittiön malli (keskuskeittiö) Kunnanhallituksen hyväksymässä yhden keittiön mallissa Hirvensalmen kunnan vanhainkoti-palvelukeskuksen, Elomaan koulun ja vuoropäiväkohdin ruokapalveluiden tuotanto toteutetaan kokonaisuudessaan yhdessä valmistuskeittiössä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yhden keittiön laitteet uusitaan ja keittiössä tehdään pieniä muutostöitä. Muutokset on suunniteltu toteutettavaksi vaiheittain. Kesällä 2008 uusittiin vanhainkoti-palvelukeskuksen keittiön lattia ja astiahuolto vastaamaan suurempaa tuotantoa sekä hankittiin uusi yhdistelmäuuni ja tehtiin sähköliitännät uusien laitteiden vaateiden mukaisiksi. Kesällä 2009 on tarkoitus uusia vanhainkoti-palvelukeskuksen keittiön laitteistoa ja tehdä muutostöitä vastaamaan yhden keittiön mallia. Muutostöiden ja laitehankintojen kustannukset on arvioitu euroksi. Muutostyöt on syytä tehdä kesällä, jolloin vanhainkoti-palvelukeskuksen keittiön ollessa poissa käytöstä voidaan hyödyntää Elomaan koulun keittiötä, jonka kapasiteetti riittää koululaisten ollessa kesälomalla. Kj. Ruokalistasuunnittelun pohjaksi käynnistetään seudullinen yhteistyö toiminnanohjausjärjestelmän kautta. Tämä takaa ruoanvalmistuksen tasalaatuisuuden sekä parantaa kustannustehokkuutta. Elomaan koulusta tehdään jakelupiste samaan tapaan kuin vuoropäiväkodissa on jo nyt.. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se varaa euron määrärahan vanhainkoti-palvelukeskuksen keittiön muutostöihin ja laitehankintoihin yhden keittiön mallin toteuttamiseksi. Kunnanhallitus valtuuttaa perusturvajohtajan tekemään yhden keittiön mallin mukaiset tarvittavat laitehankinnat sekä teknisen johtajan vaadittavat muutostyöt vanhainkoti-palvelukeskuksen keittiöön siten, että ne ovat valmiina viimeistään Yhden keittiön mallin on oltava toiminnassa viimeistään Päätös Hyväksyttiin.

20 Kunnanhallitus MÖHKÖSEN YHTEISEN RANTA-ALUEEN KÄYTTÖ Khall. 126 Möhkösen aluelta Sinikka ja Reijo Kamunen, Raija Pöyry ja Jaakko Vitikainen ovat kirjelmöineet kunnanhallitukselle koskien Möhkösen yhteisen ranta-alueen käyttöä. Kirje liitteenä 3. Mikkelin lääninhallitus on antanut päätöksen, jolla mahdollistettiin seitsemän omakotitalon rakentaminen Möhkönen-tilalle (5:13). Tonttien oli oltava vähintään m². Alueella ei ollut voimassa olevaa kaavaa. Alueella oli laadittu maankäyttösuunnitelma, jonka kunnanvaltuusto oli hyväksynyt Reijo ja Sinikka Kamunen ovat allekirjoitetulla kauppakirjalla ostaneet Möhkönen-tilasta noin m²:n suuruisen määräalan. Merja Kasper ja Harri Parkkinen ovat ostaneet allekirjoitetulla kauppakirjalla Möhkönen-tilasta noin m²:n suuruisen määräalan. Raija Pöyry ja Jaakko Vitikainen ovat ostaneet allekirjoitetulle kauppakirjalla Möhkönen-tilasta noin m²:n suuruisen määräalan. Kauppakirjassa ja lohkomisasiakirjoissa todetaan, että ostajat ovat saaneet oikeuden yhteisiin vesialueisiin, mutta eivät muita oikeuksia. Missään asiakirjoissa ei ole merkitty ostajille venevalkamaoikeutta rantaan. Pirjo Hilama on allekirjoitetulla kauppakirjalla ostanut noin m²:n suuruisen määräalan Möhkönen-tilasta. Kauppakirjan mukaan ostaja sai pysyvän käyttöoikeuden maankäyttösuunnitelman mukaiseen tiehen sekä yhdistettyyn uimaranta- ja vesivalkama-alueeseen. Hirvensalmen kunnanvaltuusto hyväksyi Urmaslahden asemakaavan kokouksessaan Möhkösen yhteisen rantaalueen käytöstä kuntaan kirjelmöineet henkilöt eivät missään kaavaprosessin vaiheessa jättäneet muistutuksia tai huomautuksia kaava-asiakirjoihin. Kaavassa on kiinnitetty huomiota erityisesti asukkaiden pääsyyn vesistöille. Hyväksytyssä asemakaavassa on merkitty LV-alueita

21 Kunnanhallitus Urmaslahden ranta-alueelle. Ne ovat kaavaselostuksen mukaan osoitettu pääsääntöisesti nykyisen käyttönsä mukaisesti. Yksi uusi venevalkama on osoitettu tukemaan Möhkösenmäen ja lähialueiden uusia asuinalueita. Po. LV-alueen ympäristö on VL-aluetta, joka on lähivirkistysaluetta. LV-alueita on sijoitettu runsaasti kaava-alueen keskeisille kohdille tukemaan korttelialueiden viihtyisyyttä sekä luomaan puskurin nykyisen loma-asutuksen sekä uuden asuntorakentamisen välille. Hirvensalmen kunta myi Harri Parkkiselle lisämaata päivätyllä kauppakirjalla liitettäväksi olemassa olevaan Päiväranyta-tilaan. Kauppa tehtiin, koska siten saatiin vahvistetun kaavan mukainen tontti. Ko. lisämaa oli kaavassa merkitty AO:ksi eikä LV tai VL-alueeksi. Merkittiin pöytäkirjaan, että kunnanjohtaja oli saanut asianosaisilta kirjeen tekstivirheen oikaisupyynnöksi. Kirje liitettiin pöytäkirjan liitteeksi 3A. Kj. Kunnanhallitus merkitsee liitteenä 3 ja 3A olevat kirjeet tiedokseen ja toteaa, etteivät kirjeet aiheuta enempiä toimenpiteitä. Lisäksi kunnanhallitus antaa teknisen lautakunnan tehtäväksi laatia suunnitelma Urmaslahden asemakaava-alueen LV alueiden rakentamisesta ja käytöstä. Päätös Hyväksyttiin.

22 Kunnanhallitus HIRVENSALMI-OTAVA VESIHUOLTOLINJAN JÄTEVEDENPUMPPAAMOIDEN TOIMITTAMISEN TARJOUKSET Khall 127 Hirvensalmen kunta on pyytänyt viideltä toimijalta mennessä tarjoukset Hirvensalmi-Otava vesihuoltolinjan jätevedenpumppaamoiden toimittamisesta. Tarjouspyyntö oli seuraava: Hirvensalmen kunta pyytää tarjoustanne otsikon kohteen jätevedenpumppaamoiden toimittamisesta liitteen hankintaohjelman mukaisesti. Tarjouspyyntöasiakirjat: 1.Tämä tarjouspyyntökirje 2.Tarjouspyyntökohteen hankintaohjelma 3.Pumppaamoiden suunnitelma-asiakirjat - Pumppaamokohtaiset tyyppipiirustukset - Putkilinjan suunnitelmakartta (kartan saa pyydettäessä sähköpostilla) 4.Tarjouslomake Tarjous on annettava liitteenä olevalla tarjouslomakkeella, jonka tarjouksen tekijä allekirjoittaa. Tarjouksen liitteet: Tarjouksen tekijän on liitettävä tarjoukseensa seuraavat asiakirjat. Rala ry:n todistus tai - verovelkatodistus - ilmoitus eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta - ennakkoperintärekisteri-ilmoitus - rekisteröinti-ilmoitus arvonlisäverolliseksi merkinnästä - laatujärjestelmätodistus Tarjousten jättäminen: Tarjous pyydetään jättämään oheisella tarjouslomakkeella suljetussa kirjekuoressa kello mennessä osoitteeseen: Hirvensalmen kunta, Keskustie 2, Hirvensalmi Kuoreen on merkittävä tunnus Hirvensalmi-Otava pumppaamotarjous Lisätiedot: Lisätietoja tarjouspyynnöstä antaa Asko Viljanen, p

1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 11.05.2016 26 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika Keskiviikko 11.5.2016 klo 17:00 17:40 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.27

Lisätiedot

Tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan 3,4 prosentilla, jos tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1 588,24 euroa kuukaudessa

Tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan 3,4 prosentilla, jos tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1 588,24 euroa kuukaudessa 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2007 2009 ALLEKIRJOITUS 1 Sopimuksen voimassaoloaika 2 Palkantarkistukset Tämä virka- ja työehtosopimus on voimassa 1.10.2007

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 7.8.2013 43

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 7.8.2013 43 Sivistyslautakunta 7.8.2013 43 Aika: 7.8.2013 klo 17.00-17.05 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Asiat 1 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 28 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 3 29 Työjärjestyksen

Lisätiedot

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 04.11.2015 79 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 8 / 2015 Kokousaika Keskiviikko 04.11.2015 klo 15:00 16:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone. 1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.80

Lisätiedot

1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30. 2. 27 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.30. 3. 28 Työjärjestyksen hyväksyminen 31

1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30. 2. 27 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.30. 3. 28 Työjärjestyksen hyväksyminen 31 Tekninen lautakunta 07.04.2015 29 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 4/2015 Kokousaika 07.04.2015 klo 15.00 16.22 Kokouspaikka Heikinniemi, Heikinkoti ASIAT 1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30

Lisätiedot

kuukausipalkkaa korotetaan lukien yleiskorotuksella. Korotuksen

kuukausipalkkaa korotetaan lukien yleiskorotuksella. Korotuksen 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2007 2009 (TS-07) ALLEKIRJOITUS 1 Sopimuksen voimassaoloaika 2 Palkantarkistukset TS-07 on voimassa 1.10.2007 31.1.2010. TS-07:n

Lisätiedot

KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012

KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012 KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012 Käsitellyt asiat: 17. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18. Pöytäkirjantarkastajien valinta 19. Talousarvion toteutuminen 01.01. 30.09.2012

Lisätiedot

1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52. 2. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen --------------------52

1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52. 2. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen --------------------52 Tekninen lautakunta 18.6.2013 51 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 4 / 2013 Kokousaika 18.6.2013 klo 15.00-15.50 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 21.1.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2015 Kokousaika 21.1.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..2 2.

Lisätiedot

Henkilökohtainen palkanlisä, siirtymäkauden lisä ja henkilökohtainen lisä

Henkilökohtainen palkanlisä, siirtymäkauden lisä ja henkilökohtainen lisä KT Yleiskirjeen 17/2007 liite 4 1 (6) Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (OVTES 2007 2009) allekirjoituspöytäkirjan soveltamisohjeet Palkantarkistukset, järjestelyerät ja kertaerä

Lisätiedot

1. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...100. 2. 66 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen...100. 3. 67 Työjärjestyksen hyväksyminen...

1. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...100. 2. 66 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen...100. 3. 67 Työjärjestyksen hyväksyminen... Tekninen lautakunta 15.10.2014 99 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 7 / 2014 Kokousaika 15.10.2014 klo 16.00 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...100 2. 66 Pöytäkirjan

Lisätiedot

1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 20.3.2019 16 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 2 / 2019 Kokousaika 20.3.2019 klo 15:00 15:25 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIAT 1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.17

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Paikallisten järjestelyerien käyttö kunta-alalla vuonna 2008. Kunnallinen työmarkkinalaitos

Paikallisten järjestelyerien käyttö kunta-alalla vuonna 2008. Kunnallinen työmarkkinalaitos Paikallisten järjestelyerien käyttö kunta-alalla vuonna 2008 Kunnallinen työmarkkinalaitos Anne Hotti 4.2.2009 Paikallisten järjestelyerien käyttö vuonna 2008 Yleistä: Kunnallinen työmarkkinalaitos teki

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2018 2019 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Sopimuksen voimassaoloaika ja sopimuksen mahdollinen irtisanominen 2 Yleiskorotukset Tämä työehtosopimus (TTES)

Lisätiedot

KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN (TS-05) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN (TS-05) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2005 2007 (TS-05) ALLEKIRJOITUS 1 Tulopoliittisen sopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella (TS-05) toteutetaan

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN:n neuvottelutulos

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN:n neuvottelutulos KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN:n neuvottelutulos 8.2.2018 JHL:n edustajisto 15.2.2018 Hannu Moilanen/Marja Lehtonen KUNNALLINEN TUNTIPALKKAISTEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUS Sopimuksen

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen jälkeen klo 14-14:30 tutustuttiin Elomaan koulun opetuskeittiöön

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen jälkeen klo 14-14:30 tutustuttiin Elomaan koulun opetuskeittiöön Tekninen lautakunta 17.02.2017 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2017 Kokousaika Perjantai 17.02.2017 klo 13:00-13:40 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen jälkeen klo 14-14:30 tutustuttiin

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta

PÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 15.11.2017 29 Aika: 15.11.2017 klo 17.00 Paikka Elomaan koulu Asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 21 Työjärjestyksen hyväksyminen 22

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 27.5.2019 66 kunnanhallituksen kokoushuone klo 16.00 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 58 Työjärjestyksen hyväksyminen 59 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Sokos Hotel Seurahuone, Aida-neuvotteluhuone, Savonlinna

Sokos Hotel Seurahuone, Aida-neuvotteluhuone, Savonlinna MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU- PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Kuntayhtymän hallitus 16.07.2014 AIKA 16.07.2014 klo 13:00-13:40 PAIKKA Sokos Hotel Seurahuone, Aida-neuvotteluhuone, Savonlinna KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

Paikallisten järjestelyerien käyttö kunta-alalla Kunnallinen työmarkkinalaitos

Paikallisten järjestelyerien käyttö kunta-alalla Kunnallinen työmarkkinalaitos Paikallisten järjestelyerien käyttö kunta-alalla 1.5.2009 Kunnallinen työmarkkinalaitos Anne Hotti 24.11.2009 Paikallisten järjestelyerien käyttö 1.5.2009 Yleistä: Kunnallinen työmarkkinalaitos teki kuntiin

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 8/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 24.08.2016 Aika 24.08.2016 klo 13:00 14:25 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 27.08.2018 101 kunnanhallituksen kokoushuone klo 16.00 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 102 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 103 Työjärjestyksen hyväksyminen 104 Valitus

Lisätiedot

KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. 1 Raamisopimuksen toteuttaminen

KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. 1 Raamisopimuksen toteuttaminen KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisen opetushenkilöstön

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 10:30-11:30.

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 10:30-11:30. Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/2017 1 Kuntayhtymän hallitus 25.05.2017 Aika 25.05.2017 klo 10:30-11:30 Paikka Vantaa Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Hallituksen kokouksen laillisuus

Lisätiedot

1. 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..20. 2. 18 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.21. 3. 19 Työjärjestyksen hyväksyminen...

1. 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..20. 2. 18 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.21. 3. 19 Työjärjestyksen hyväksyminen... Tekninen lautakunta 17.03.2015 19 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika 17.03.2015 klo 15.00 16.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..20

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 13/2007 liite 2

KT Yleiskirjeen 13/2007 liite 2 KT Yleiskirjeen 13/2007 liite 2 1 (6) KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2007 2009 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Sopimuksen voimassaoloaika 2 Palkantarkistukset Tämä virka- ja työehtosopimus on

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 5.10.2016 40 Aika: 5.10.2016 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 29 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 4.6.2008 40

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 4.6.2008 40 Sivistyslautakunta 4.6.2008 40 Aika: 4.6.2008 klo 17.30-17.58 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Varpu Järvinen, puheenjohtaja Pirkko Luntta Anu Raatikainen Ville Luntta, varajäsen Vesa Pöyry,

Lisätiedot

1. 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 18.10.2017 57 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2017 Kokousaika Keskiviikko 18.10.2017 klo 17:00 19:10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.58

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 09:00-10:15.

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 09:00-10:15. Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 15.05.2016 Aika 15.05.2016 klo 09:00-10:15 Paikka Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Hallituksen kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235 Kunnanhallitus 235 Aika 7.12.2015 klo 16.00-16.17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 157 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 158 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 159 Työjärjestyksen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47. 2. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 47. 3. 45 Työjärjestyksen hyväksyminen 48

1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47. 2. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 47. 3. 45 Työjärjestyksen hyväksyminen 48 Tekninen lautakunta 16.7.2015 46 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 6/2015 Kokousaika Torstaina 16.7.2015 klo 15.00 15.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..37. 2. 34 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..37. 3. 35 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..37. 2. 34 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..37. 3. 35 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 17.6.2015 36 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5/2015 Kokousaika 17.6.2015 klo 15.00-16.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..37 2.

Lisätiedot

1 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.35. 2 20 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.35. 3 21 Kaavoituskatsaus 2009. 36

1 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.35. 2 20 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.35. 3 21 Kaavoituskatsaus 2009. 36 Tekninen lautakunta 7.4.2009 34 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3/2009 Kokousaika 7.4.2009 klo 16.00 17.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 1 ASIAT 1 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.35 2

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-58 Jokirinteen oppimiskeskus, rakennuttaminen, Juristin palvelut Hankinnan kohde Jokirinteen oppimiskeskuksen rakennuttajakonsultiksi valittiin kunnanhallituksen

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-380, teräskaiteen valmistus ja asennus kuntoportaisiin. Hankinnan kohde Teräskaiteen valmistus ja asennus Jerikonmäen kuntoportaisiin. Tarjouspyyntö

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. Suomen kilpailukyvyn ja työllisyyden turvaamisesta.

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. Suomen kilpailukyvyn ja työllisyyden turvaamisesta. KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön

Lisätiedot

Porin kaupunki. Päiväys

Porin kaupunki. Päiväys Päiväys 22.05.2018 1/2 Hankintayksikkö Päätös Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö Purku-urakka Puunaulakatu 6 B nimisen kiinteistön purkutyöt Hankinnan kohde: Hankinta koskee Karjaranta kaupunginosan alueella

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kappelineuvosto

PÖYTÄKIRJA. Kappelineuvosto 1 ESITYSLISTA Kappelineuvoston kokous 5/2016 PÖYTÄKIRJA Kappelineuvosto NRO 5/2016 AIKA: Perjantai 16.9.2016 klo 18.00 18.35 PAIKKA: Seurakuntatalon ruokasali LÄSNÄ: Flinkkilä Anne - paikalla Katila Anne

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) perjantai 9.11.2018 kello

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 9/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 23.09.2016 Aika 23.09.2016 klo 14:00-15:35 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Tämä sopimus voidaan kirjallisesti irtisanoa viimeistään 31.1.2011 päättymään 28.2.2011. 2 Järjestelyerä samapalkkaisuuden edistämiseksi 1.2.

Tämä sopimus voidaan kirjallisesti irtisanoa viimeistään 31.1.2011 päättymään 28.2.2011. 2 Järjestelyerä samapalkkaisuuden edistämiseksi 1.2. 1 (5) KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2010 2011 (TS-10) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Sopimuksen voimassaoloaika Tämä virka- ja työehtosopimus on voimassa 1.2.2010 31.12.2011.

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-670 Veikkolan koulu ja päiväkoti, rakennushankkeen P1-asiantuntijapalvelur Hankinnan kohde Veikkolan koulun ja päiväkodin rakennushankkeen suunnittelutyöt

Lisätiedot

38 Viranhaltijoiden päätösluettelot ja toimielinten pöytäkirjat

38 Viranhaltijoiden päätösluettelot ja toimielinten pöytäkirjat Hämeenkyrö Pöytäkirja 4/2018 1 (11) Aika 05.03.2018, klo 17:40-17:48 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Pöytäkirjan tarkastus 37 Kettupolun päiväkodin

Lisätiedot

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa.

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa. Puumala Ote pöytäkirjasta 4/2015 1 (5) 37 Kappalaisenkujan, Ruoritien ja Kalliomäentien perusparannus PuuDno-2015-317 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Savo-Karjalan Vesi-

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen. Sosiaali- ja terveyslautakunta MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :ssä tehtyihin päätöksiin voi hakea Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 29.10.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Aika: 31.8.2010 klo 17.00-18.50 Paikka Läsnä Kunnanhallituksen kokoushuone Pia Komppa, puheenjohtaja Varpu Järvinen Riikka Kiesilä Jaana Kuitunen Jorma Kuhmonen Petri Ollikainen

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 17.05.2017 13 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 2 / 2017 Kokousaika Keskiviikko 17.5.2017 klo 17:00 18:10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.14

Lisätiedot

KUNNALLINEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- ja TYÖEHTOSOPIMUKSEN:n neuvottelutulos

KUNNALLINEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- ja TYÖEHTOSOPIMUKSEN:n neuvottelutulos KUNNALLINEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- ja TYÖEHTOSOPIMUKSEN:n neuvottelutulos 8.2.2018 JHL:n edustajisto 15.2.2018 Hannu Moilanen/Marja Lehtonen KUNNALLINEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUS Sopimuksen

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 Asiat 15-20, 24-28, 31-35 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Opetusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Opetusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 9 Enterprise Mobility Management -järjestelmän, tuen ja konsultoinnin hankinta HEL 2016-012573 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Ilona IT Oy:ltä

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 24.4.2017 61 Aika 24.4.2017 klo 16.00 16.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 43 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 44

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2017-244 : Kt 51 eteläinen aluehoitourakka lisätyö 7 (4/2018) Hankinnan kohde Kuntatekniikan lautakunta on kokouksessaan 31.8.2017 15 valinnut kantatien

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Vesihuoltopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Vesihuoltopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2018-1448, vesihuollon häiriötiedotepalvelun hankinta Hankinnan kohde Kirkkonummen Vesi on hankkinut 2015 häiriötiedotuspalvelun Unified Messaging Systems

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2018

Tarkastuslautakunta 4/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2018 Kokousaika: 28.5.2018 klo 17.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2018-713 Veikkolan talvihoitourakka lisätyö 3 (3/2018) Hankinnan kohde Kuntatekniikan lautakunta on kokouksessaan 14.6.2018 92 päättänyt valita Veikkolan

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010. Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010 Sivistyslautakunta 9.11.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 9.11.2010 klo 18.00-18.50 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse Mattila Annika

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 4/2017 1 Kuntayhtymän hallitus 09.05.2017 Aika 09.05.2017 klo 09:00-10:52 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-1008 Gesterbyn Suomenkielisen koulun rakenne- ja kosteustekninen kuntotutkimus sekä sisäilmatutkimus Hankinnan kohde Gesterbyn Suomenkielisen koulun

Lisätiedot

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56 Lappajärven kunta Pöytäkirja 5/2017 54 ltekninen lautakunta 23.05.2017 Aika 23.05.2017 klo 16:00-16:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 30-30 Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Sosiaali- ja terveysvirasto Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Sosiaali- ja terveysvirasto Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 10 Ikäihmisten keskitetyn neuvonta- ja palveluohjausyksikön toiminnan suunnittelun ja toimeenpanon konsultointi- ja asiantuntijatuen pienhankinta HEL 2017-002255 T 02

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 17.4.2019 46-55 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n

Lisätiedot

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 2.7.2014 78 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2014 Kokousaika 2.7.2014 klo 15.00-16.25 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79 2. 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2019

Tarkastuslautakunta 4/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2019 Kokousaika: 4.6.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2019

Tarkastuslautakunta 2/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2019 Kokousaika: 18.4.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KVTES:n palkkausluvun 11 :n henkilökohtaista lisää korotetaan 1,46 prosentilla.

KVTES:n palkkausluvun 11 :n henkilökohtaista lisää korotetaan 1,46 prosentilla. KUNNALLISTEN MUUSIKKOJEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUSTEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisten muusikkojen virkaja työehtosopimuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Liikuntavirasto Hallintopalvelut Suunnittelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Liikuntavirasto Hallintopalvelut Suunnittelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 21, kauppatorin väliaikaisen laiturin kannen korotus HEL 2016-007956 T 02 08 03 01 Päätös päätti tilata kauppatorin väliaikaisen laiturin kannen korotuksen Suomen Vesityö

Lisätiedot

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 20.3.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 2 / 2018 Kokousaika 20.3.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali ASIAT 1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Rakentamispalvelu (Stara) 8/2014 Logistiikka Yksikönjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Rakentamispalvelu (Stara) 8/2014 Logistiikka Yksikönjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 8 Monikäyttöperävaunujen hankinta HEL 2014-002710 T 02 08 01 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata logistiikan vuokraamolle 2 kpl Kronos monikäyttöperävaunuja

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1 ESITYSLISTA ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA Kappelineuvosto NRO 3/2015 AIKA: Maanantai 30.3.2015 klo 18.00 18.25 Huom. kellonaika aiemmin ilmoitettua myöhäisempi PAIKKA: Seurakuntatalon ruokasali LÄSNÄ: Flinkkilä

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 29.04.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.04.2018 klo 19.17 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone, Koulutie 2 B (Raharinne)

Lisätiedot