LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 2"

Transkriptio

1 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Ossi Stenholm Olla-Riitta Aarikka Jaana Kantee Juha Mäenpää Jukka Perälä Riitta Ryhtä Simo Vehmaa Leena Vehmas Tapio Virtanen klo Forssan ammatti-instituutti, Saksankatu 27, Forssa Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Harri Kaunisto, kyva:n pj Aino Airaksinen, kuntayhtymän johtajan/ rehtorin sijainen, sihteeri Tanja Paassilta, talousjohtaja 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 valinta 19 Laskentapäivän tiedot Tammelan yksikön opiskelijamäärien kehittyminen 23 Sosiaali- ja terveysalan lehtorin viran auki julistaminen 24 Vuoden 2013 tilinpäätös 25 Tarkastuslautakunnan kokous Päätökset ja kirjelmät Puheenjohtaja Ossi Stenholm

2 Yhtymähallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Yh 17 Ky. joht./.reht sij..: Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Yh 17 Päätös: Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3 Yhtymähallitus PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Yh 18 Tämän kokouksen pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kuntayhtymän toimistossa maanantaina klo Ky.joht./.reht sij..: Valitaan tämän kokouksen pöytäkirjan tarkastajat. Yh 18 Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jaana Kantee ja Jukka Perälä. Pöytäkirjan tarkastusajankohdaksi sovittiin maanantai Tarkastuspaikka on oppilaitoksen toimisto toimistoaikana klo 9-15.

4 Yhtymähallitus LASKENTAPÄIVÄN TIEDOT Yh 19 Laskentapäivänä Forssan ammatti-instituutissa oli perustutkinnon järjestämisluvan mukaisessa (930) opetuksessa yhteensä 894 opiskelijaa seuraavilla aloilla: Kulttuuriala Liiketalous Datanomit Tekniikka ja liikenne Sosiaali- ja terveysala Matkailu- ja ravitsemisala Yhteensä Erityisopiskelijoita 894:sta oli 121 (13,5 %). Oppisopimusopiskelijoita oli edellisten lisäksi sote-alalla lähihoitajakoulutuksessa 19, Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto koulutuksessa oli 3 ja Vanhustyön erikoisammattitutkinto koulutuksessa oli 6, joista oppisopimuksella 2. Oppisopimusopiskelijoita oli laskentapäivänä seuraavasti: Perustutkinto Lisäkoulutus: Ammattitutkinto Erikoisammattitutkinto Ei-tutkintotavoitt. koulutus Nuorten aikuisten osaamisohjelma 2 Yhteensä Perustutkintojen oppisopimuksissa ei ole kiintiötä. Perustutkinto-opiskelijoiden määrä väheni oleellisesti, kun vanhoja ryhmiä loppui vuoden vaihteessa paljon, eikä uusia ryhmiä oltu vielä käynnistetty. Myös Hyvinvointikuntayhtymän perustaminen sekä kiristyneet seurantavaatimukset OKM:n ja OPH:n puolelta vähensivät oppisopimusten määrää. Ammatillisen lisäkoulutuksen osalta ei ole vahvistettu opiskelijatyövuosien vuotuista vähimmäismäärää, vaan valtionosuudesta päätetään kunkin vuoden valtionosuuspäätöksen yhteydessä. Lisäkoulutuksessa kiintiö on 179 paikkaa vuodelle Näiden lisäksi on saatu lisäkoulutuskiintiötä 8 paikkaa Nuortenaikuisten osaamisohjelmaan ja 10 perustutkintopaikkaa Korotetun koulutuskorvauksen opiskelijoille, joiden peruskoulu päättyy vuoden 2014 aikana.

5 Ky joht./reht sij..: Merkitään tiedoksi. Yh 19 Päätös: Hyväksyttiin.

6 Yhtymähallitus TAMMELAN YKSIKÖN OPISKELIJAMÄÄRIEN KEHITTYMINEN Yh 20 Talousarviossa 2013 ja 2014 valtuustoon nähden sitovana tavoitteena on opetusryhmien keskikoko kulttuurialalla 16 opiskelijaa. Kulttuurialalta valmistuu keramiikka- ja tekstiiliartesaaneja sekä media-assistentteja. Vuoden 2013 tilinpäätöksessä tavoitteeseen päästiin opiskelijamäärät huomioon ottaen hyvin, opetusryhmien keskikoon ollessa 15,8. Lähes tavoitteeseen pääsyä edisti media-assistenttien ryhmäkokojen ollessa 15 ja 16 opiskelijaa sekä se, että Tammelan yksikössä 1.,2. ja 3. vuoden opiskelijoiden opintoja yhdistettiin kaikin mahdollisin tavoin. Opintojen yhdistäminen on kuitenkin aiheuttanut opiskelijoiden ja henkilökunnan taholla tyytymättömyyttä. Liitteenä artesaaniopiskelijoiden määrän kehitys vuosina Koulutuskuntayhtymällä on sopimus Norrintien yksiköstä Tammelan kunnan kanssa vuoteen 2022, sopimusta ei voi irtisanoa. Koska Tammelan yksikkö ei enää pysty kaikkia kustannuksiaan yksikköhinnoillaan kattamaan eikä opiskelijarekrytoinnissa erityisesti tekstiili- ja vaatetusalalla ole onnistuttu erityispanostamisesta huolimatta, olisi kiinteistön käyttömahdollisuus tarpeellista huomioida myös omistajakunnan taholla peruskoulun tilatarpeita pohdittaessa. Keramiikka-alan artesaanikoulutusta ei enää tarjota missään muussa oppilaitoksessa Suomessa, joten sen säilyttämiseksi on perusteita vielä olemassa. Tosin jatkossa pitää olla mahdollisuus suorittaa tutkinto myös näyttötutkintoperusteisena ja kaksivuotisena, koska suurin osa opiskelijoista on muita kuin suoraan peruskoulusta tulevia. Opettajat ovat hakeutumassa näyttötutkintomestarikoulutukseen, mikä on edellytyksenä näyttötutkintoperusteisen koulutuksen järjestämisluvan saamiseksi. Kuntayhtymän järjestämislupapaikkojen leikkausten ja joidenkin alojen huonon vetovoimaisuuden myötä myös Forssan yksikössä on pitänyt vähentää koulutusohjelmatarjontaa ja sitä kautta tiloja on vapautumassa. Myös Hamkin tiloissa Kehräämöllä on kovasti vajaakäyttöä. Ky joht./reht sij.: Merkitään tiedoksi. Yh 20 Päätös: Hyväksyttiin.

7 Yhtymähallitus SOSIAALI- JA TERVEYSALAN LEHTORIN VIRAN AUKI JULISTAMINEN Yh 23 Sosiaali- ja terveysalalla on täyttämättä oleva virka yhteiskuntatieteellisten aineiden alalla. Ky joht./reht sij.: Julistetaan virka haettavaksi ja täytetään se vakinaisesti lukien. Yh 23 Päätös: Hyväksyttiin.

8 Yhtymähallitus VUODEN 2013 TILINPÄÄTÖS Yh 24 Kuntalain 68 :n mukaan tilikaudelta on laadittava tilinpäätös, johon kuuluvat tuloslaskelma, tase ja niiden liitetiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista talouteen liittyvistä olennaisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa tuloslaskelmassa tai taseessa. Toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2013 liitteenä. Kuntayhtymän tilikauden tulokseksi muodostui ,32 euroa. Perussopimuksen mukaan tilinpäätöksen allekirjoittavat yhtymähallituksen jäsenet ja esittelijä. Tilinpäätös allekirjoitetaan yhtymähallituksen kokouksessa Tarkastuslautakunnan loppuarviointikokous on Ky.joht./.reht sij.: Yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle, että tuloksesta kirjataan euroa investointivaraukseksi Saksankatu 27:n kiinteistöjen peruskorjaukseen ja uudisrakentamiseen. Investointivarauksen ja varausten purkamisen jälkeen tilikauden ylijäämäksi muodostuva ,83 euroa kirjataan tilikauden ylijäämätilille. Yh 24 Päätös: Hyväksyttiin.

9 Yhtymähallitus TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Yh 25 Tarkastuslautakunnan kokouspöytäkirjat saatetaan hallituksen tietoon siten, että ne ovat esityslistalla omina asioina, jolloin hallituksen jäsenet voivat selkeämmin kysellä asioista ja ehdottaa toimenpiteitä mahdollisten epäkohtien korjaamiseksi. Tarkastuslautakunta käsitteli kokouksessaan tilintarkastuksen kilpailuttamista, päärakennuksen saneerausta sekä kuntayhtymän ajankohtaisia asioita. Kokouspöytäkirja on liitteenä. Ky joht./reht sij.: Merkitään tiedoksi. Yh 25 Päätös: Hyväksyttiin.

10 Yhtymähallitus PÄÄTÖKSET JA KIRJELMÄT Yh 26 - viranhaltijapäätökset , hylätään Nordwill Innovation Oy:n tarjous Liesjärven yksikön kehittämisestä (liite) - Sirkka-Liisa Anttilan kiitokset muistamisesta syntymäpäivänään Ky.joht./.reht.sij.: Merkitään tiedoksi ja hyväksyttäväksi. Yh 26 Päätös: Hyväksyttiin.