Hankkeita kouvolalaisille nuorille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hankkeita kouvolalaisille nuorille"

Transkriptio

1 Hankkeita kouvolalaisille nuorille Hyödynnä eri hankkeiden tarjoamat mahdollisuudet! Hankkeet tarjoavat mm. tietoa ja ohjausta työllistymiseen, liikuntaan ja terveyteen sekä arjen askareisiin, kuten koti- ja raha-asioiden hoitoon. KOUVOLAN OHJAAMO hanke Kenelle: kaikille alle 30-vuotiaille kouvolalaisille nuorille. Mitä: Tietoa ja ohjausta mm. työ- tai koulutuspaikan hakuun ja kuntoutukseen. Tapahtumia ja infoja. Missä: Ohjaamo, Kauppakeskus Valtari, Kouvolankatu 15, Kouvola. Milloin: Aukiolo: Ma-to klo Yhteydenotto: Ohjaamon yhteystiedot: p , Hankevastaava Sanna Heimonen p ja hankekehittäjä Mikko Tani p , Rahoittajat: Euroopan unionin sosiaalirahasto (ESR) ja Kouvolan kaupunki. Hankeaika NAPPIVALINNOILLA SUJUVAA ARKEA Kenelle: Alle 30-vuotiaat työttömät nuoret Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa Mitä: Hankkeen tavoitteena on arjen hallinnan taitojen kartuttaminen opastamalla nuoria ruoanvalmistamisessa, omien raha-asioiden hoidossa, kodinhoidossa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä. Missä: Kouvola, Kotka, Hamina, Lappeenranta, Imatra Milloin: Yhteyshenkilö: Kymenlaakson Marttojen toiminnanjohtaja Anne Saarikko, p , Rahoittajat: ESR, Hämeen ELY-keskus, Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö, OTE Nuorten työpajat, Rannikkopajat, Laptuote-säätiö, Kymenlaakson Martat ry

2 OTA RAHA-ASIAT HALTUUN Kenelle: Nuoret ja nuoret perheet Mitä: Hankkeessa edistetään nuorten ja nuorten perheiden talousosaamista ja sitä kautta taloudenhallintaa. Missä: Kouvola, Kotka, Hamina Milloin: syksy 2015-kevät 2016 Yhteyshenkilö: Kymenlaakson Marttojen toiminnanjohtaja Anne Saarikko, p Rahoittaja: Palkansaajasäätiö PIDÄ KIINNI RAHOISTASI Kenelle: vuotiaat nuoret Mitä: Neuvonnan tavoitteena on edistää nuorten talousosaamista, herättää kiinnostus omien raha-asioiden hoitoon ja taloudenhallintaan sekä antaa ruokaan ja ravitsemukseen sekä kodinhoitoon liittyviä tietoja ja taitoja. Missä: Kouvola, Kotka, Hamina Milloin: v Jatkorahoitusta on haettu vuodelle Yhteyshenkilö: Kymenlaakson Marttojen toiminnanjohtaja Anne Saarikko, p Rahoittajat: Eduard Polónin säätiö, LähiTapiola, Marttaliitto ry KULTTUURIKAPINA hanke Mitä: Kulttuurikapina hankeen tavoitteena on vahvistaa nuorten ilmaisua ja luovaa osaamista samalla tuoden nuorten äänet kuuluviin kulttuurin ja harrastuksien keinoin. Keinoina mm. kulttuurityöpajat (Katso mua videotyöpaja kevät -15, kesällä -15 ToDo työpajat Brankkarilla teemoina: valokuvaus, teatteri, luova kirjoittaminen ja kuvaamataito, tulossa syksyllä 2015 valokuva-multimediatyöpaja, Workshoptapahtumatuotantotyöpaja, Graffiti työpaja), joissa tarjotaan nuorille mahdollisuus kohdata monipuolisesti kulttuuria eri puolella Suur-Kouvolaa. Kulttuurikapinan päätavoitteena on käynnistää ja juurruttaa kulttuurinen nuorisotyö yhdeksi nuorisopalveluiden työmuodoksi. Yhteydenotto: Nuoriso-ohjaaja Virpi Nokkala, p Rahoittajat: Kulttuurikapina hanketta rahoittaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto sekä Kouvolan kaupunki. Hanke sijoittuu aikavälille ja sitä hallinnoi Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut.

3 OPIT TYÖSSÄ hanke (KSAON OSAHANKE) Ketkä: Hankkeen toteuttaja Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä. Osatoteuttajat Kouvolan kaupunki / Kouvolan seudun ammattiopisto, Parik säätiö ja Sotek säätiö. Kenelle: Pääkohteena ammattiopiston keskeyttämisvaarassa olevat tai jo keskeyttäneet, syrjäytymisvaarassa olevat opiskelijat ja lisäksi mukana ovat Ksaon opetushenkilöstö, opinto-ohjaajat ja muu ohjaava henkilöstö. Milloin: Mitä: Hankkeessa pyritään saamaan aikaan joustavampia opintopolkuja ja vaihtoehtoja opintojen keskeyttämiselle. Tavoitteena on työvaltaisen oppimisen mallin kehittäminen toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja sosiaalisen työllistämisen toimijoiden yhteistyönä. Tuloksena toteuttajien yhteistyömalli, joka mahdollistaa ammatillisten tutkinnon perusteiden mukaisen osaamisen tunnistamisen, osoittamisen ja tutkinnon (osien) suorittamisen työpaikalla tapahtuvan työskentelyn ja oppimisen yhteydessä. Rahoittajat: Euroopan unionin sosiaalirahasto (ESR) ja Kouvolan kaupunki / Kouvolan seudun ammattiopisto. Rahoittava viranomainen Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Yhteyshenkilö: Osahankevastaava Tuula Kukkonen p , tuula.kukkonen@ksao.fi TOP-KSAO -nuorten työpaikalla tapahtuvan oppimisen edistäminen sekä työn ja koulutuksen joustava yhdistäminen Ketkä: Hankkeen toteuttaja Kouvolan kaupunki / Kouvolan seudun ammattiopisto. Osatoteuttajana Kotkan- Haminan seudun koulutuskuntayhtymä (EKAMI). Kenelle: Pääkohteena ammattiopiston opiskelijat, mukana ovat Ksaon opetushenkilöstö, oppisopimustoimijat, muu ohjaava henkilöstö. Milloin: Mitä: Projektissa tuotetaan, testataan ja edelleen kehitetään työelämäyhteistyössä nuoren oppijan tarpeita tukevaa ja oppimista ohjaavaa materiaalia. Lisäksi rakennetaan toimintamalleja (2+1 malli ja vertaisparimalli) ja -tapoja työssäoppimisen toteuttamiseen ja opiskelijoiden erilaisten opintopolkujen luomiseen. Rahoittajat: Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja Kouvolan kaupunki / Kouvolan seudun ammattiopisto. Yhteyshenkilö: Osahankevastaava Tuula Ritvanen p , tuula.ritvanen@ksao.fi AIKUISEN KOKOINEN AUKKO HANKE Kenelle: Alle 30-vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman työ- tai koulutuspaikkaa, joiden aikuisten muodostama lähiverkosto on hauras tai jotka tarvitsevat erityistä tukea elämänhallintaan. Aikuisille, jotka haluavat tehdä vapaaehtoistyötä nuorten rinnalla kulkijoina sekä järjestöille, jotka tarjoavat vapaaehtoistehtäviä Kouvolan seudulla.

4 Mitä: Tavoitteena on palveluiden rajapinnoilla elävien nuorten tunnistaminen, arkielämän, harrastusten tai työelämään siirtymisen tukeminen vapaaehtoistyön avulla. Vapaaehtoisten rinnallakulkijoiden tarjoama tuki nuorille itsenäisen arkielämän haasteista selviämiseen. Missä: Parik-säätiön toimipiste (Kuusaantie 1, Kouvola) Milloin: Hankeaika Hankkeelle on haettu jatkoa ajalle Yhteydenotto: Projektikoordinaattori Anna Kemppinen p , Rahoittajat: RAY -raha-automaattiyhdistys JÄRJESTÖJEN PALVELUT OSAKSI HYVINVOINNIN EKOSYSTEEMIÄ TYÖTÄ JA OSALLISUUTTA NUORILLE (JOBI-HANKE) Kenelle: alle 30-vuotiaat nuoret ja heikossa työmarkkina-asemassa olevat, Kaakkois-Suomen alueella toimivat yhdistykset ja järjestöt Mitä: Hankkeen tavoitteena on, että 1. Nuorten työllistymismahdollisuudet paranevat yhdistysten palvelutuotannon vahvistuessa. 2. Nuorten osallisuus ja työllistymisvalmiudet lisääntyvät vapaaehtoistyön uudenlaisten toteuttamistapojen kautta. 3. Nuorten valmiudet kansalaisyhteiskunnan toimijoina vahvistuvat. Hankkeen toimenpiteinä: 1. Kartoitetaan järjestöjen palvelujen ja vapaaehtoistyön kysyntää ja tarvetta sekä tarjontaa ja tuottamishalukkuutta. 2. Järjestetään Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa nuorille ja järjestöjen edustajille ideariihet järjestöjen tuottamien palvelujen ja vapaaehtoistyön uudistamisesta sekä tuotteistustyöpajat palvelujen ja vapaaehtoistyön selkeyttämiseksi. 3. Toteutetaan alueelliset pilotit, joissa julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyön ja kumppanuuden toimintamallia viedään käytäntöön. 4. Kehitetään uusia nuoria kiinnostavia vapaaehtoistyön toteutustapoja. 5. Rakennetaan yhdessä järjestöjen, kuntien ja nuorten vapaaehtoisten kanssa sähköinen vapaaehtoistyön välittämisen palvelu Yhdistysinfo.fi versio2-6. Kehitetään yhdistystoimintaan liittyviä sähköisiä palveluja nuorten tarpeet huomioiden. 7. Tehdään yhteistyötä valtakunnallisten toimijoiden ReilutParastajat ja THL:n kanssa. 8. Järjestökentän potentiaalia ja mahdollisuuksia hyödynnetään erityisesti sosiaali-ja terveysalan ammatillisena oppimisympäristönä ja nuorten saamien harjoittelukokemusten avulla edistetään nuorten rekrytointia järjestöjen työntekijöiksi tai vapaaehtoisiksi.

5 Missä: Hankkeen toiminta-alue on Kaakkois-Suomi ja pilotit toteutetaan Kouvolassa ja Eksoten alueen hyvinvointiasemilla Rautjärvellä ja Savitaipaleella sekä Iso apu palvelukeskuksessa. Milloin: Yhteydenotto: Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom, projektipäällikkö Pirkko Haikara p , Rahoittajat: Euroopan unionin sosiaalirahasto (ESR), Hämeen ELY-keskus, Kouvolan kaupunki ja Etelä- Karjalan sosiaali-ja terveyspiiri (Eksote) DUUNISTA TOIMEEN Kenelle: vuotiaille kouvolalaisille työttömille nuorille Mitä: Hankkeella edistetään Kouvolan seudun kohderyhmän nuorten työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Tavoitteena on työllistää hankkeen aikana nuorta vähintään kahden kuukauden työsuhteeseen. Tavoitteessa otetaan huomioon vakiintuneet kesätyöpaikat ja sen lisäksi tavoite on löytää kymmeniä uusia nuorille soveltuvia työpaikkoja seudun pk-yrityksistä. Hankkeessa on tavoite saada yhteys 200 yritykseen, joista 25 % tekee työllistymisilmoituksen hankkeen sivustolle. Samoin tavoitteena on lyhentää nuorten työttömyysjaksoja, Kouvolan seudulla nuorten virta yli 3 kuukauden työttömyyteen on nykyisin 42 prosenttia. Missä: Kouvolassa, Kouvola Innovation Oy hallinnoi hanketta Milloin: (hankeaika) Yhteydenotto: Taru Rantanen ratu.rantanen@kinno.fi, Reijo Vaurula, , reijo.vaurula@kinno.fi Rahoittajat: Euroopan unionin sosiaalirahasto (ESR) ja Kouvolan kaupunki. SÄHKÖISTÄ LIIKETTÄ -hanke Kenelle: Nuoret aikuiset, nuoret perheet, työttömät. Erityiskohderyhmänä vähän liikkuvat ja syrjäseuduilla asuvat kouvolalaiset. Mitä: Hankkeen tavoitteena on tukea ja vahvistaa yksilön mahdollisuutta oman hyvinvointinsa edistämiseen vaikuttamalla yksilön elämäntapaan ja valintoihin hänen voimavarojensa, elinolosuhteiden ja ympäristön antamien mahdollisuuksien puitteissa. Elintapoihin pyritään vaikuttamaan positiivisesti huomioiden erityisesti liikunnan edistäminen, mutta myös muut terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen alueet kuten ravitsemus ja päihteiden käytön vähentäminen. Tavoitteeseen pyritään sosiaalisen median ja virtuaalisten palvelujen keinoin tarjoamalla sekä tietoa että henkilökohtaista neuvontaa, perustamalla vertaisryhmiä ja kannustamalla aktiiviseen elämäntapaan. Missä: Facebook, YouTube, Valtarin Hyvinvointipiste Kouvolankatu 15 Milloin: , jatkorahoitusta haetaan vuodelle 2016 Yhteydenotto: Kouvolan kaupunki/hyvinvointipalvelut/terveyden edistäminen, hyvinvointisuunnittelija Tarja Alamattila, tarja.alamattila@kouvola.fi p Rahoittajat: Etelä-Suomen aluehallintovirasto / Opetus- ja kulttuuriministeriö

6 NUORET ETEENPÄIN hanke Kenelle: vuotiaat vaikeimmassa asemassa olevat nuoret, joita ovat työn ja koulutuksen ulkopuolella olevat, erityisesti mielenterveys-, päihde- ja muista riippuvuusongelmista kärsivät. Erityisryhmänä ovat lastensuojelun jälkihuollon piirissä olevat, sekä toimeentulotuen varassa elävät nuoret. Mitä: Hankkeen tavoitteena on matalan kynnyksen toimintamallin kehittäminen kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien nuorten auttamiseksi. Lisäksi tavoitteena on toimintamallin juurruttaminen ja levittäminen Kymenlaaksossa ja Etelä- Savossa Missä: Kouvola, Kotka, Hamina, Mikkeli Milloin: Rahoittaja: Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) Yhteyshenkilö: Projektikoordinaattori Marja Harju p BUSINESS-AKATEMIA hanke Kenelle: Alle 30-vuotiaat työttömät (ja työttömyysuhan alla olevat) nuoret, erityisryhmänä maahanmuuttajat. Mitä: Käynnistetään uusi yrittäjyyden toimintaympäristö Kouvolaan. Mukana oleviin oppilaitoksiin (Kyamk, KSAO, EKAMI, Aikuiskoulutuskeskus) perustetaan osuuskuntamallin mukaan toimivia yritystiimejä, joissa opiskelijat toimivat yrittäjinä. Missä: Koko Kymenlaakso Milloin: Hankeaika Yhteystiedot: Kyamk (hallinnoija); Projektipäällikkö Pasi Jaskari, p , KSAO: Antti Hieta p , Rahoittajat: ESR, Kouvolan kaupunki

7 SOSMET -työskentelemällä tutkinto Kenelle: Kohderyhmänä nuoret alle 30-vuotiaat, lisäksi Ksaon, OTE Nuorten työpajojen ja yritysten henkilöstö Mitä: Luodaan malli ja rakenteet työvaltaiseen oppimiseen. Luodaan yhteistyössä malleja ja työkaluja nuorten työllistämisen edistämiseen. Testataan nuorten elämänhallinnan ja työelämätaitojen tukikeinoja. Missä: Kouvolan seutu Milloin: Yhteystiedot: KSAO (hallinnoija): Miia Ojalainen p , OTE Nuorten työpajat: Sanna Taimisto, p Rahoittajat: ESR, Kouvolan kaupunki

8 PUHTI-ohjauksen tahto ja taito hanke Hankkeen toimenpiteillä tavoitellaan ratkaisua puutteellisimmat perustaidot omaavan aikuisväestön työelämässä ja koulutuksessa tarvitseman luku- ja numerotaitojen, tieto-tekniikan taitojen sekä opiskelun ja arjenhallintataitojen parantamiseksi. Uskomme, että opiskelijat voivat uusien, opiskeluvalmiuksia parantavien opintojen, kouluttajien ohjauksellisin taidoin sekä henkilökohtaistamisen menetelmin innovatiivisissa oppimisympäristöissä saavuttaa tutkinnonosien tai koko tutkinnon suorittamiseen tarvittava ammatillinen osaaminen ja sitä kautta pääsyn työelämään. Toteutus Opiskeluvalmiuksia parantavien opintojen sisältö sekä toimintamalli kehitetään, pilotoidaan ja jalkautetaan hankeverkoston arkeen. Toimintamallin kehittelyssä lähtökohtina ovat hakeutumisvaiheessa toteutettavan henkilökohtaistamisen syventäminen ja ohjaustarpeen havainnointi. Havaittuun ohjaustarpeeseen kehitetään ja pilotoidaan toimiva, ratkaisu-ja voimavarakeskeinen pedagoginen työkalu, opiskeluvalmiuksia parantavat opinnot. Opintojen kesto päätoimisina pintoina voi olla enintään kuusi kuukautta. Hankkeessa tutkitaan pilottien avulla sitä, miten hakeutumisvaiheessa toimitaan, mitkä ovat tarpeellisia opintojen sisältöjä, toteutuvatko opinnot erillisinä opintoina ennen näyttötutkintoon valmistavia opintoja vai valmistavan koulutuksen lomassa esim. kaksi päivää viikossa ja voiko opintoja tehdä työssäoppien. Työelämäyhteistyöllä on PUHTI-hankkeessa erittäin suuri merkitys. Ohjaustarpeeseen vastaamiseksi kouluttajien ohjausosaamista vahvistetaan verkostoyhteistyönä. Verkoston oppilaitosten kouluttajille järjestämme alustettuja kehittämistehtäviä ja koulutuksia ohjaukseen liittyvistä aiheista, mm. ratkaisukeskeiset menetelmät ohjauksessa. Koulutukset toteutetaan innovatiivisesti. Perustaitojen hallinta on pohja ammatillisen koulutuksen onnistumiselle ja niiden pohjalta jalostuvat ammatillisen aikuiskoulutuksen sekä hankkeessa toteutetun uuden ohjausmallin myötä tutkinnon suorittajan työelämätaidot. Toimimme hankkeessa kiinteänä verkostona, jossa käytämme hyväksi kartoittamaamme, olemassa olevaa asiantuntemustamme. Together we achieve more TEAM.

Hankkeita kouvolalaisille nuorille

Hankkeita kouvolalaisille nuorille Hankkeita kouvolalaisille nuorille Hyödynnä eri hankkeiden tarjoamat mahdollisuudet! Hankkeet tarjoavat mm. tietoa ja ohjausta työllistymiseen, liikuntaan ja terveyteen sekä arjen askareisiin, kuten koti-

Lisätiedot

Hankkeet nuorten ympärillä Kouvolassa

Hankkeet nuorten ympärillä Kouvolassa Hankkeet nuorten ympärillä Kouvolassa Kouvolan Ohjaamo hanke Kenelle: alle 30-vuotiaille kouvolalaisille nuorille Mitä: Yhden luukun palvelu mistä saa moniammatillista ohjausta mm. työhön, koulutukseen

Lisätiedot

Hankkeita kouvolalaisille nuorille

Hankkeita kouvolalaisille nuorille Hankkeita kouvolalaisille nuorille Hyödynnä eri hankkeiden tarjoamat mahdollisuudet! Hankkeet tarjoavat mm. tietoa ja ohjausta työllistymiseen, liikuntaan ja terveyteen sekä arjen askareisiin, kuten koti-

Lisätiedot

Hankkeita kouvolalaisille nuorille

Hankkeita kouvolalaisille nuorille Hankkeita kouvolalaisille nuorille Hyödynnä eri hankkeiden tarjoamat mahdollisuudet! Hankkeet tarjoavat mm. tietoa ja ohjausta työllistymiseen, liikuntaan ja terveyteen sekä arjen askareisiin, kuten koti-

Lisätiedot

Hankkeita vuotiaille kouvolalaisille

Hankkeita vuotiaille kouvolalaisille Hankkeita 15-29-vuotiaille kouvolalaisille Hyödynnä eri hankkeiden tarjoamat mahdollisuudet! Hankkeet tarjoavat mm. tietoa ja ohjausta työllistymiseen, liikuntaan ja terveyteen sekä arjen askareisiin,

Lisätiedot

Työvaltaisen väylän kehittäminen ammatillisiin opintoihin

Työvaltaisen väylän kehittäminen ammatillisiin opintoihin Työvaltaisen väylän kehittäminen ammatillisiin opintoihin Opit työssä Projektin kesto 1.1.2015-31.5.2017 Rahoittaja Hämeen ELY-keskus Toteuttajat Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (hallinnoija) Kouvolan

Lisätiedot

Hankkeita kouvolalaisille nuorille

Hankkeita kouvolalaisille nuorille Hankkeita kouvolalaisille nuorille Hyödynnä eri hankkeiden tarjoamat mahdollisuudet! Hankkeet tarjoavat mm. tietoa ja ohjausta työllistymiseen, liikuntaan ja terveyteen sekä arjen askareisiin, kuten koti-

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT KOTKAN-HAMINAN SEUDULLA

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT KOTKAN-HAMINAN SEUDULLA AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT KOTKAN-HAMINAN SEUDULLA Sami Tikkanen, kuntayhtymän johtaja, rehtori Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Seutufoorumi 28.11.2017 KOTKAN-HAMINAN SEUDUN

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE)

KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE) ELINIKÄINEN OPPIMINEN JA OHJAUS KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE) VARAATHAN KALENTERIISI AJANKOHDAT! OHJELMAT SAA MYÖHEMMIN. 20.8.2015 YHTEISTYÖSSÄ ASIAKKAAN PARHAAKSI! Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Välityömarkkinoilta avoimille työmarkkinoille mahdollisuudet

Välityömarkkinoilta avoimille työmarkkinoille mahdollisuudet Välityömarkkinoilta avoimille työmarkkinoille mahdollisuudet Kyvyt käyttöön seminaari 13.10.2015 Mirja Willberg, Parik säätiö 1 Pelkkä työvalmennus ei riitä? Hallituksen kärkihankkeita STM Toimenpide 1.

Lisätiedot

Uraohjaus ja ennakoiva pedagogiikka Savon ammattiopistossa. Marjo Jalkala opinto-ohjaaja Uraohjaus2020-hanke

Uraohjaus ja ennakoiva pedagogiikka Savon ammattiopistossa. Marjo Jalkala opinto-ohjaaja Uraohjaus2020-hanke Uraohjaus ja ennakoiva pedagogiikka Savon ammattiopistossa Marjo Jalkala opinto-ohjaaja Uraohjaus2020-hanke Uraohjaus Uraohjauksella tarkoitetaan opiskelijan ja ohjaajan välistä yhteistyöprosessia, jonka

Lisätiedot

Kipinä syttyy työpajoilla

Kipinä syttyy työpajoilla Kipinä syttyy työpajoilla Nuorten työpajat Kaakkois-Suomessa 2013 25.9.2013 Työpaja Työpajoilla tuetaan nuoren elämänhallintaa sekä järjestetään työkokeiluja Työpajojen tavoitteena on ehkäistä nuorten

Lisätiedot

Ammatillisten erityisoppilaitosten asiantuntijapalvelut ja kehittämiskumppanuus

Ammatillisten erityisoppilaitosten asiantuntijapalvelut ja kehittämiskumppanuus Ammatillisten erityisoppilaitosten asiantuntijapalvelut ja kehittämiskumppanuus Seija Eskola Asiantuntijapalveluiden työryhmän pj Kehittämispäällikkö Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus Ammatillisen

Lisätiedot

Avoin ammattiopisto. Stadin ammattiopiston avointen opintojen toimintamalli

Avoin ammattiopisto. Stadin ammattiopiston avointen opintojen toimintamalli Avoin ammattiopisto Stadin ammattiopiston avointen opintojen toimintamalli Taustaa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Nuorten tuki hanke Ohjaamo malli Nuorten pitkäkestoinen ohjaus ja tuki http://avoinammattiopisto.ning.com/page/ohjaamo-1

Lisätiedot

Osa valtakunnallista Sujuvat siirtymät - toimenpidekokonaisuutta

Osa valtakunnallista Sujuvat siirtymät - toimenpidekokonaisuutta Avoimesti verkossa Avoimet ammatilliset opinnot -hanke 1.4.2018 31.7.2020 Osa valtakunnallista Sujuvat siirtymät - toimenpidekokonaisuutta Tavoite Selvitetään, mitä Avoimet ammatilliset opinnot - palvelun

Lisätiedot

Maahanmuuttajista elinvoimaa Koillismaalle - hanke

Maahanmuuttajista elinvoimaa Koillismaalle - hanke Maahanmuuttajista elinvoimaa Koillismaalle - hanke 1.8.2016-28.2.2019 10.10.2016 Perustietoa hankkeesta Päärahoittajat: Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

40. valtakunnalliset Kuntoutuspäivät Työtä ja elämää työelämää

40. valtakunnalliset Kuntoutuspäivät Työtä ja elämää työelämää 40. valtakunnalliset Kuntoutuspäivät Työtä ja elämää työelämää Työryhmä 6. Aikuisohjauksella tukea elinikäiseen opiskeluun ja työurien pidentämiseen 23.3.2012 1 Työryhmän ohjelma 9.00 Avaus 9.10 Opin ovista

Lisätiedot

Nuorten matalan kynnyksen ohjausmalli

Nuorten matalan kynnyksen ohjausmalli Nuorten matalan kynnyksen ohjausmalli 2009-2011 Iina Peltomaa Toukokuu 2009 Nuorten matalan kynnyksen ohjausmalli: toimijatahot Rahoitus ja hallinnointi Osatoteuttajat Pilotit ja toimintaympäristö Nuorten

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2010 rakennerahasto-ohjelma Ohjaamoa tukevien valtakunnallisten ja alueellisten hakujen hakuajat Pia Pirskanen 4.11.2014 Valtakunnallinen ESR-toimenpidekokonaisuus: Nuorisotakuu

Lisätiedot

KEVÄÄLLÄ 2016 HAUSSA!

KEVÄÄLLÄ 2016 HAUSSA! KEVÄÄLLÄ 2016 HAUSSA! SUJUVAT SIIRTYMÄT ALOITUSSEMINAARI 16.2.2016 Elise Virnes 1 Etunimi Sukunimi Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset toimenpidekokonaisuudet 2014-2020 Erityistavoite

Lisätiedot

Työmarkkinakeskusjärjestöjen esitykset 18.10.2012 koulutuksen ja työelämän yhteistyön kehittämiseksi

Työmarkkinakeskusjärjestöjen esitykset 18.10.2012 koulutuksen ja työelämän yhteistyön kehittämiseksi Työmarkkinakeskusjärjestöjen esitykset 18.10.2012 koulutuksen ja työelämän yhteistyön kehittämiseksi Ehdotukset valmisteltu työurasopimuksen pohjalta käynnistetyssä työryhmässä keskusjärjestötasolla. Neuvottelut

Lisätiedot

Erilaisten oppijoiden polut ja tukitoimet aikuisena ammatillisessa koulutuksessa

Erilaisten oppijoiden polut ja tukitoimet aikuisena ammatillisessa koulutuksessa Erilaisten oppijoiden polut ja tukitoimet aikuisena ammatillisessa koulutuksessa 30.8.2017 Kirsi Ek Projektipäällikkö, Noheva ESR Kiipulan ammattiopisto 2 Noheva ESR Noheva hanke pohjautuu PIAAC-tutkimukselle.

Lisätiedot

KOTOTAKUU- Kaikki jatkoon. Merja Korkiakoski

KOTOTAKUU- Kaikki jatkoon. Merja Korkiakoski KOTOTAKUU- Kaikki jatkoon Mitä on kotoutuminen? Kotoutuminen on prosessi, joka tapahtuu aina arkisessa vuorovaikutuksessa. Viranomaisten lisäksi kotoutumista tukevat erilaiset toimijat ja yhteisöt kuten

Lisätiedot

ESR -HANKKEET OHJELMAKAUDELLA

ESR -HANKKEET OHJELMAKAUDELLA 1 Hämeen ELY-keskus ESR -HANKKEET OHJELMAKAUDELLA 2014 2020 21.10.2015 Kaakkois-Suomen ELY -keskuksen alueella Nuorten työllistämiseen, koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen liittyvät hankkeet Duunista

Lisätiedot

Ennakkojaksot ja VALMA 26.3.2015. Virpi Spangar / Oppisopimusyksikkö

Ennakkojaksot ja VALMA 26.3.2015. Virpi Spangar / Oppisopimusyksikkö Ennakkojaksot ja VALMA 26.3.2015 Virpi Spangar / Oppisopimusyksikkö MITÄ on VALMA? Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus (vakinaistui 2010, perusteet), Ammattistartti Maahanmuuttajien

Lisätiedot

Hyvän ohjauksen kriteerit Lähde: Opetusneuvos Juhani Pirttiniemi Opetushallitus

Hyvän ohjauksen kriteerit Lähde: Opetusneuvos Juhani Pirttiniemi Opetushallitus Hyvän ohjauksen kriteerit Lähde: Opetusneuvos Juhani Pirttiniemi Opetushallitus Kaakkois-Suomen ELO -verkosto järjestää Kymenlaakson toisen Hyvät käytännöt -kiertueen tilaisuuden 29.10.2014 Ohjaus työelämään

Lisätiedot

Ohjaamo osana ESR-toimintaa

Ohjaamo osana ESR-toimintaa Ohjaamo osana ESR-toimintaa Kohti ohjaamoa 23.9.2014 Merja Rossi Ohjelmakausi 2014-2020 yksi ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelma Sekä Euroopan sosiaalirahaston ESR

Lisätiedot

REITTI AMMATTIIN hanke -tuettu oppisopimus 12.7.2010

REITTI AMMATTIIN hanke -tuettu oppisopimus 12.7.2010 REITTI AMMATTIIN hanke -tuettu oppisopimus 12.7.2010 Kuntoutuksen mahdollisuudet ja rooli syrjäytymisen ehkäisyssä 17.2.2011 Pirjo Kannisto Opetusministeriön linjauksia tulevaisuuden oppisopimuskoulutukseen

Lisätiedot

Digitarinat. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamat Nopso-hankkeet 2014 2015 Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa: Oppiminen on yhteispeliä

Digitarinat. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamat Nopso-hankkeet 2014 2015 Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa: Oppiminen on yhteispeliä Digitarinat Oppiminen on yhteispeliä Qr-koodi Youtube soittolistaan: Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamat Nopso-hankkeet 2014 2015 Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa: TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUS

Lisätiedot

Ohjaamoja kehittämässä

Ohjaamoja kehittämässä Ohjaamoja kehittämässä Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke Satakunnan verkostoitumisseminaari 15.4.2016 Helsinki Ohjaamo-toimintamallin taustaa ja suuntaviivoja Eurooppalainen yhteistyö 2007-2015 Suuntaviivoja

Lisätiedot

Paula Kukkonen erityisasiantuntija Bovallius ammattiopisto 14.10.2011. paula.kukkonen@bovallius.fi 1

Paula Kukkonen erityisasiantuntija Bovallius ammattiopisto 14.10.2011. paula.kukkonen@bovallius.fi 1 Paula Kukkonen erityisasiantuntija Bovallius ammattiopisto 14.10.2011 paula.kukkonen@bovallius.fi 1 1) Bovallius - ammattiopiston ja Kuntoutus ORTON in esitys työhön kuntoutuksen ja työelämään valmennuksen

Lisätiedot

Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR

Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR Porvoo 1.2.2018 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Järjestöt hyvinvointia luomassa EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena mm. Ihmisten hyvinvointi-,

Lisätiedot

MINFO - Maahanmuuttajien alkuvaiheen neuvonnan ja ohjauksen kehittäminen 1.4.2010 31.12.2011

MINFO - Maahanmuuttajien alkuvaiheen neuvonnan ja ohjauksen kehittäminen 1.4.2010 31.12.2011 MINFO - Maahanmuuttajien alkuvaiheen neuvonnan ja ohjauksen kehittäminen 1.4.2010 31.12.2011 Projektin tavoitteet Projektin tavoitteet Toimiva alkuvaiheen neuvonta- ja ohjauspiste Kotkassa Maahanmuuttajien

Lisätiedot

KIITO kiinni työhön ja osaamiseen

KIITO kiinni työhön ja osaamiseen KIITO kiinni työhön ja osaamiseen ESR-hanke 1.9.2016-31.8.2019 ESR Toimintalinja 3: Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus 6.1.Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen

Lisätiedot

Tampereen seudun ammattiopisto Ohjaus ja hakeutuminen VALMAAN Pauliina Sarhela

Tampereen seudun ammattiopisto Ohjaus ja hakeutuminen VALMAAN Pauliina Sarhela Tampereen seudun ammattiopisto Ohjaus ja hakeutuminen VALMAAN 7.4.2017 Pauliina Sarhela Yhteistyökumppanit Työelämä TreduNavi-hakupalvelu:tietoa ja Yhteistyökumppanit ohjausta hakeutumisesta Tutkintoja

Lisätiedot

Nuorten aikuisten osaamisohjelma ja TNO-palvelut nuorten tukena

Nuorten aikuisten osaamisohjelma ja TNO-palvelut nuorten tukena Nuorten aikuisten osaamisohjelma ja TNO-palvelut nuorten tukena Aikuiskoulutusjohtaja Anni Miettunen Projektisuunnittelija Niina Tikkanen 21.1.2014 Mikä NAO? Nuorten aikuisten osaamisohjelma osa nuorisotakuuta

Lisätiedot

ESR-rahoituksen näkymiä uudella rakennerahastokaudella

ESR-rahoituksen näkymiä uudella rakennerahastokaudella ESR-rahoituksen näkymiä uudella rakennerahastokaudella 2014-2020 Helavalkeat-ajankohtaisseminaari 29.5.2013 Päivi Bosquet opetus- ja kulttuuriministeriö ESR rahoitus Suomessa 2014-2020 Euroopan sosiaalirahaston

Lisätiedot

Kohtaamo-hanke tukemassa Kaakkois-Suomen Ohjaamohankkeita

Kohtaamo-hanke tukemassa Kaakkois-Suomen Ohjaamohankkeita Kohtaamo-hanke tukemassa Kaakkois-Suomen Ohjaamohankkeita Katariina Soanjärvi Projektipäällikkö, KT OHJAAMO-MALLIN KULMAKIVET (OKM, STM, TEM) Kohderyhmänä alle 30-vuotiaat nuoret Matalan kynnyksen palvelu

Lisätiedot

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus Hämeen ELY-keskus Etelä-Suomen RR-ELY Sinikka Kauranen 4.4.2014 RR-ELY rakennerahastorahoittajana Hämeen ELY-keskus toimii Etelä-Suomen RR-ELYnä 1.1.214

Lisätiedot

SOKU. Nuorten työelämäosallisuuden ja sosiaalisen kuntoutuksen kehittäminen Rauni Räty

SOKU. Nuorten työelämäosallisuuden ja sosiaalisen kuntoutuksen kehittäminen Rauni Räty SOKU Nuorten työelämäosallisuuden ja sosiaalisen kuntoutuksen kehittäminen 2015-2018 Perustiedot Toteuttajat: Lapin AMK Oy, Hyvinvointiala; Osatoteuttajina Meri-Lapin Työhönvalmennussäätiö, Sodankylän

Lisätiedot

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi JOOP- Joustavat oppimisympäristöt SYKKÄYS Oma polku NITOJA - nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään Osaaminen käyttöön - Työvoimaa uudesta suunnasta - Amikset asuntoloiden kehittäjinä, Parempaan alkuun,

Lisätiedot

Uraohjaus2020, hankkeen perustiedot

Uraohjaus2020, hankkeen perustiedot Uraohjaus2020 Uraohjaus2020, hankkeen perustiedot Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Sujuvuutta siirtymiin työpajojen ja koulutuksen järjestäjien välisellä yhteistyöllä

Sujuvuutta siirtymiin työpajojen ja koulutuksen järjestäjien välisellä yhteistyöllä Sujuvuutta siirtymiin työpajojen ja koulutuksen järjestäjien välisellä yhteistyöllä Valtakunnalliset työpajapäivät 19.4.2018 Rinnakkaisseminaari 2: Osaamisen tunnistaminen ja yhteistyö koulutuksen järjestäjien

Lisätiedot

Yrittäjyyskasvatus virtaa Kaakossa

Yrittäjyyskasvatus virtaa Kaakossa 2 3 Yrittäjyyskasvatus virtaa Kaakossa Kaakkois-Suomen yrittäjyyskasvatusstrategiasta yrittäjyyden ekosysteemiksi http://www.yes-keskus.fi/wpcontent/uploads/2012/09/cursor_yritt_kasv_web_0312.pdf 4 Visio

Lisätiedot

Monet polut Työelämään hanke (ESR) Tukea kotoutumiseen

Monet polut Työelämään hanke (ESR) Tukea kotoutumiseen Monet polut Työelämään hanke (ESR) 1.11.2016-31.12.2018 Tukea kotoutumiseen Monet polut työelämään -hanke 1.11.2016-31.12.2018 (ESR) Tukea kotoutumiseen Kootut toimintamallit Tekijät: Peltonen Mirja, Rintala

Lisätiedot

Opsodiili, nuorten oppisopimuskoulutuksen toteutusedellytysten vahvistaminen

Opsodiili, nuorten oppisopimuskoulutuksen toteutusedellytysten vahvistaminen Opsodiili, nuorten oppisopimuskoulutuksen toteutusedellytysten vahvistaminen Pertti Karhunen, Esedu Hannu Fyhr, SAMIedu Juva 8.5.2015 Vedet virtaamaan - Etelä-Savon oppimisen, ohjauksen - Ja nuorisotakuun

Lisätiedot

Avauspuheenvuoro kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen. Ohjaus yrittäjyyteen Kaakkois-Suomen ELO-verkosto

Avauspuheenvuoro kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen. Ohjaus yrittäjyyteen Kaakkois-Suomen ELO-verkosto Avauspuheenvuoro kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen Ohjaus yrittäjyyteen 27.10.2015 Kaakkois-Suomen ELO-verkosto Ohjaus yrittäjyyteen tilaisuuden teemana TYÖELÄMÄTAIDOT JA YRITTÄJYYS Oivallinen mahdollisuus

Lisätiedot

Opinnoista työelämään. Mervi Reiman

Opinnoista työelämään. Mervi Reiman Opinnoista työelämään Mervi Reiman Opinnoista työelämään SEURAKUNTA- LUOVI KIIPULA Validia+Bovalius = Spesia (2018) Peruskoulu Työpajat Välivuosi 10. VALMA TELMA OPISTO JAAKKIMA ERITYIS- AMMATTI- OPISTO

Lisätiedot

Rahoittajat: Euroopan sosiaalirahasto Etelä-Suomen lääninhallitus Kouvolan Seudun Ammattiopisto 2008-2010

Rahoittajat: Euroopan sosiaalirahasto Etelä-Suomen lääninhallitus Kouvolan Seudun Ammattiopisto 2008-2010 Rahoittajat: Euroopan sosiaalirahasto Etelä-Suomen lääninhallitus Kouvolan Seudun Ammattiopisto 2008-2010 2010 Alkukartoitus Tatu hankkeen tulosten hyödyntäminen Nuorisotutkimusten tuloksia: Työllistyminen

Lisätiedot

Yrittäjyyskasvatus virtaa Kaakossa

Yrittäjyyskasvatus virtaa Kaakossa 2 3 Yrittäjyyskasvatus virtaa Kaakossa Kaakkois-Suomen yrittäjyyskasvatusstrategiasta yrittäjyyden ekosysteemiksi http://www.yes-keskus.fi/wpcontent/uploads/2012/09/cursor_yritt_kasv_web_0312.pdf 4 Visio

Lisätiedot

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8.

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8. Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille Hyväksytty 1.0/27.8.2009 Johtoryhmä Opetussuunnitelma 2.0/24.06.2010 2 (20) Sisällysluettelo 1 Tietoa Ammattiopisto

Lisätiedot

Yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen

Yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen Yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen Hämeen ELY-keskus Paikallinen kehittäminen ja ESR Euroopan sosiaalirahasto (ESR) tukee yhteisölähtöistä eli kansalaistoimijalähtöistä paikallista kehittämistä

Lisätiedot

Työpajatoiminta ja osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

Työpajatoiminta ja osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Työpajatoiminta ja osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Tilastotietoja (OKM / AVI) Materiaalia vaikuttamistyöhön Synergiaseminaari 10. 11.10.2017 Reetta Pietikäinen tieto- ja laatupäällikkö www.tpy.fi

Lisätiedot

Valmentavat koulutukset Vankilaopetuksenpäivät 2015 Tampere 7.10.2015. opetusneuvos Anne Mårtensson Ammatillisen koulutuksen osasto

Valmentavat koulutukset Vankilaopetuksenpäivät 2015 Tampere 7.10.2015. opetusneuvos Anne Mårtensson Ammatillisen koulutuksen osasto Valmentavat koulutukset Vankilaopetuksenpäivät 2015 Tampere 7.10.2015 opetusneuvos Anne Mårtensson Ammatillisen koulutuksen osasto Säädökset Hallitus antoi eduskunnalle 23.10.2014 esityksen ammatillisesta

Lisätiedot

Suomussalmen Talentti -esiselvityshanke

Suomussalmen Talentti -esiselvityshanke Suomussalmen Talentti -esiselvityshanke Eväitä opinnälkään Kaisu Lehtinen-Nevalainen Talentti-hankkeessa kartoitetaan keinoja luoda Suomussalmelle ammatillisen oppimisen mahdollisuuksia. Hankkeen myötä

Lisätiedot

Kotona Suomessa -hanke

Kotona Suomessa -hanke Kotona Suomessa -hanke KOTONA SUOMESSA -hanke Uudenmaan ELY-keskuksen koordinaatiohanke HYVÄ ALKU -osahanke Kotoutumisen alkuvaiheen palvelukokonaisuuden ja palveluiden ulkopuolelle jääneiden kotoutumiskoulutuksen

Lisätiedot

EKA Opin Ovi -projekti

EKA Opin Ovi -projekti EKA Opin Ovi -projekti 1.12.2009 31.12.2011 Projektipäällikkö Minna Miikki Etelä-Karjalan aikuisopisto AKTIVA Puh. 040 741 2273 minna.miikki@ek-aktiva.fi Taustaa EKA Opin Ovi -projektille Valtakunnallinen

Lisätiedot

ESR haku mennessä. Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen

ESR haku mennessä. Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen ESR haku 16.2.2015 mennessä Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen 14.1.2015 Ison kuvan hahmottaminen - Mikä on meidän roolimme kokonaisuudessa? Lähde: Maija-Riitta Ollila,

Lisätiedot

Yleistä ajankohtaista ja oppisopimuskoulutus

Yleistä ajankohtaista ja oppisopimuskoulutus Yleistä ajankohtaista ja oppisopimuskoulutus Vankilaopetuspäivät 7.-8.10.2015 Tampere Riikka Vacker opetusneuvos Ammatillisen perus- ja aikuiskoulutus yksikkö 1.8.2015 alkaen, työn alla juuri nyt näyttötutkintoihin

Lisätiedot

Nuorten Ohjaamot. Kohtaamo-hanke 5.11.2015

Nuorten Ohjaamot. Kohtaamo-hanke 5.11.2015 Nuorten Ohjaamot Kohtaamo-hanke NUORTEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISKOKOKONAISUUS ESR- OHJELMAKAUDELLA 2014-2020 (Felt 24.3.2015) ESR-Nuorisotakuu TEM, toimintalinja 3: Ohjaamo-toiminnan ja nettiohjauksen kehittäminen

Lisätiedot

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Etsivä nuorisotyön viranomainen ja rekisterinpitäjä Naantali, Nousiainen, Masku, Mynämäki, Raisio ja Rusko 9.11.2012 Raision seudun koulutuskuntayhtymä / Maria Taipale

Lisätiedot

Parempaa huomista ihmisille. Yhdistykset ja Euroopan sosiaalirahasto

Parempaa huomista ihmisille. Yhdistykset ja Euroopan sosiaalirahasto Parempaa huomista ihmisille Yhdistykset ja Euroopan sosiaalirahasto Porvoo 20.4.2016 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Yhdistykset hyvinvointia luomassa EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena

Lisätiedot

Juvenia -nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus

Juvenia -nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia -nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Toimintamme keskittyy nuorten osallisuuden, kansalaisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistamiseen sekä syrjäytymisen ehkäisemiseen. Osallistuva ja yhdenvertainen

Lisätiedot

Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään

Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään 10-11.4.2014 TOTEUTTAJAT: RAHOITTAJA: Etelä-Savon ammattiopisto ja Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto Etelä-Savon ELY-keskus KOKONAISBUDJETTI: 981 761 euroa

Lisätiedot

Risto Riskien tunnistamisesta parempaan toimintakykyyn (1.7.2013 30.10.2014)

Risto Riskien tunnistamisesta parempaan toimintakykyyn (1.7.2013 30.10.2014) Risto Riskien tunnistamisesta parempaan toimintakykyyn (1.7.2013 30.10.2014) Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Vanhuspalvelulain toteuttamiseen haettu hanke Rahoitus tulee

Lisätiedot

TOTEUTTAJAT: RAHOITTAJA: KOKONAISBUDJETTI. Etelä-Savon ammattiopisto ja Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto. Etelä-Savon ELY-keskus.

TOTEUTTAJAT: RAHOITTAJA: KOKONAISBUDJETTI. Etelä-Savon ammattiopisto ja Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto. Etelä-Savon ELY-keskus. TOTEUTTAJAT: RAHOITTAJA: KOKONAISBUDJETTI Etelä-Savon ammattiopisto ja Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto Etelä-Savon ELY-keskus 676 690 euroa 1/9 KESKEINEN TAVOITE: Matalan kynnyksen koulutustarjonnan

Lisätiedot

ARKI SUJUVAKSI -TOIMINTA

ARKI SUJUVAKSI -TOIMINTA ARKI SUJUVAKSI -TOIMINTA Päivi Känsälä, koordinaattori Valtakunnalliset työpajapäivät Lappeenranta 27.4.2016 Jäsenet 46 600 Yhdistykset 1 151 Toimintaryhmät 68 Marttapiirit 15 Marttaliitto Paikallinen

Lisätiedot

6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku Infotilaisuus 13.2, Helsinki

6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku Infotilaisuus 13.2, Helsinki 6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku 15.2.-12.4.17 Infotilaisuus 13.2, Helsinki Ohjelma 6Aika-strategian esittely ja kuutoskaupunkien odotukset ESRpilottihankkeille Asko Räsänen, Vantaan kaupunki

Lisätiedot

OPINNOLLISTAMINEN - KSAO:N JA PARIK- SÄÄTIÖN YHTEISTYÖNÄ Sari Metso, KSAO, koulutuspäällikkö Mirja Willberg, Parik-säätiö, palvelupäällikkö

OPINNOLLISTAMINEN - KSAO:N JA PARIK- SÄÄTIÖN YHTEISTYÖNÄ Sari Metso, KSAO, koulutuspäällikkö Mirja Willberg, Parik-säätiö, palvelupäällikkö OPINNOLLISTAMINEN - KSAO:N JA PARIK- SÄÄTIÖN YHTEISTYÖNÄ 9.10.2015 Sari Metso, KSAO, koulutuspäällikkö Mirja Willberg, Parik-säätiö, palvelupäällikkö YHTEISTYÖN TAUSTAA Erilaisia oppijoita - erilaisia

Lisätiedot

Ammatillisten opintojen suorittaminen työpajalla

Ammatillisten opintojen suorittaminen työpajalla Ammatillisten opintojen suorittaminen työpajalla Ammatillisten oppilaitosten ja työpajojen välinen yhteistyön toimintamalli Hämeenlinnan seudulla Tämä julkaisu on toteutettu osana Yty-hankkeen toimintaa.

Lisätiedot

Valmentaudu tuleviin opintoihin!

Valmentaudu tuleviin opintoihin! Valmentaudu tuleviin opintoihin! Perusopetuksen jälkeinen valmistava koulutus 2015 2016 Koe tekemisen, osaamisen ja onnistumisen iloa! Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (Valma) Valmentavassa

Lisätiedot

TUAS - Nuorten tuettu asuminen

TUAS - Nuorten tuettu asuminen TUAS - Nuorten tuettu asuminen Turun Kaupunkilähetys ry. Liisa Love Mitä TUAS toiminta on? Tukea 18 25 -vuotiaille aikuistuville nuorille itsenäisen elämän ja yksin asumisen alkutaipaleella Nuoria tuetaan

Lisätiedot

Ohjaamon valtakunnalliset vähimmäisvaatimukset

Ohjaamon valtakunnalliset vähimmäisvaatimukset Ohjaamon valtakunnalliset vähimmäisvaatimukset (määritellyt Kohtaamo-hanke) maria.kr.virtanen@tampere.fi Kohderyhmä ja aukioloajat Kohderyhmänä kaikki alle 30-vuotiaat nuoret Ohjaamo on matalalla kynnyksellä

Lisätiedot

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus Hämeen ELY-keskus Etelä-Suomen RR-ELY Sinikka Kauranen 12.3.2014 RR-ELY rakennerahastorahoittajana Hämeen ELY-keskus toimii Etelä-Suomen RR-ELYnä 1.1.214

Lisätiedot

ORGANISAATION NIMI LISÄLISTA 9/ PAIKKA Tampereen palvelualan ammattiopisto (TPA), Koulukatu 18, Tampere

ORGANISAATION NIMI LISÄLISTA 9/ PAIKKA Tampereen palvelualan ammattiopisto (TPA), Koulukatu 18, Tampere ORGANISAATION NIMI LISÄLISTA 9/2017 1 LISÄLISTA ON TARKASTAMATON JA ALLEKIRJOITTAMATON AIKA 26.09.2017 16:00 PAIKKA Tampereen palvelualan ammattiopisto (TPA), Koulukatu 18, Tampere KÄSITELLYT ASIAT Asia

Lisätiedot

Oppimisvalmiuksien ja kielitaidon merkitys ammatillisen koulutuksen reformin toteutuksessa

Oppimisvalmiuksien ja kielitaidon merkitys ammatillisen koulutuksen reformin toteutuksessa Oppimisvalmiuksien ja kielitaidon merkitys ammatillisen koulutuksen reformin toteutuksessa 23.11.2016 Neuvotteleva virkamies Ulla-Jill Karlsson Ammatillisen koulutuksen osasto Mitä reformissa tavoitellaan?

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014 Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014 Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 -ohjelma Sisaltää EAKR Euroopan aluekehitysrahaston ja ESR

Lisätiedot

OHJAAMOJA KEHITTÄMÄSSÄ

OHJAAMOJA KEHITTÄMÄSSÄ OHJAAMOJA KEHITTÄMÄSSÄ Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke Olisinpa kotona -seminaari Helsinki 18.2.2016 Ohjaamojen ja verkkopalvelujen kehittämisen lähtökohdat Alle 30-vuotiaiden kiinnittyminen yhteiskuntaan,

Lisätiedot

OHJAAMOT JA TYÖPAJAT. Tuija Kautto Kohtaamo-hanke

OHJAAMOT JA TYÖPAJAT. Tuija Kautto Kohtaamo-hanke OHJAAMOT JA TYÖPAJAT Tuija Kautto Kohtaamo-hanke NUOREN VERKOSTO NUORTEN PALVELUIDEN OHJAUS MINISTERIÖIDEN OMAT HISSIT? ( vrt. Valtiontalouden tarkastusvirasto 2015) OHJAAMOTOIMINNAN KULMAKIVET Kohderyhmänä

Lisätiedot

Uudistunut ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille monia mahdollisuuksia. 10 askelta onnistumiseen

Uudistunut ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille monia mahdollisuuksia. 10 askelta onnistumiseen Uudistunut ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille monia mahdollisuuksia 10 ta onnistumiseen Elinkeinoelämän järjestöt yhteistyössä ammatillisen koulutuksen uudistumisen tukena #UUSIAMIS on tervetullut

Lisätiedot

Alueellinen ESR haku Rahoitusasiantuntija Merja Rossi Hämeen ELY-keskus

Alueellinen ESR haku Rahoitusasiantuntija Merja Rossi Hämeen ELY-keskus ESR hankehaku syksyllä 2017 Alueellinen ESR haku 1.5.-3.10.2017 Rahoitusasiantuntija Merja Rossi Hämeen ELY-keskus Rakennerahasto-ohjelman tavoitteita Nuorisotakuun toimeenpanon tukeminen Uudenlaiset palvelut

Lisätiedot

Uusia tuulia ohjaukseen - kehitystyötä ESR-hankkeissa. Hämeen ELY-keskus

Uusia tuulia ohjaukseen - kehitystyötä ESR-hankkeissa. Hämeen ELY-keskus Uusia tuulia ohjaukseen - kehitystyötä ESR-hankkeissa 31.3.2016 Esityksen sisältö Kestävää kasvua ja työtä - ohjelman tavoitteet Hämeen alueella toteutettavat hankkeet Hankkeiden tavoitteita ja tuloksia

Lisätiedot

Kohti Ohjaamoa projekti 3.2. 31.10.2014

Kohti Ohjaamoa projekti 3.2. 31.10.2014 Kohti Ohjaamoa projekti 3.2. 31.10.2014 Projektin rahoitus ja toteuttajat Rahoitus ESR/ Keski-Suomen ELY-keskus Päätoteuttajana Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu (työaikaresurssi

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Neuvolan perhetyön asiakkaan ääni: Positiivinen raskaustesti 2.10.2003 Miten tähän on tultu? Valtioneuvoston

Lisätiedot

4.12.2015 VAMOS VAIKUTTAVA SOSIAALISEN KUNTOUTUKSEN KONSEPTI

4.12.2015 VAMOS VAIKUTTAVA SOSIAALISEN KUNTOUTUKSEN KONSEPTI 4.12.2015 VAMOS VAIKUTTAVA SOSIAALISEN KUNTOUTUKSEN KONSEPTI Sosiaalinen kuntoutus pähkinänkuoressa Sosiaaliseen kuntoutukseen kuuluu: 1) sosiaalisen toimintakyvyn ja kuntoutustarpeen selvittäminen; 2)

Lisätiedot

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus Hämeen ELY-keskus Etelä-Suomen RR-ELY Sinikka Kauranen 13.3.2014 RR-ELY rakennerahastorahoittajana Hämeen ELY-keskus toimii Etelä-Suomen RR-ELYnä 1.1.214

Lisätiedot

Taito-ohjelma yleisesti ja syksyn haun erityispiirteet

Taito-ohjelma yleisesti ja syksyn haun erityispiirteet Taito-ohjelma yleisesti ja syksyn haun erityispiirteet Taito-hakuinfo OKM 7.9.2016 Päivi Bosquet Marika Lindroth Taito-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahastoohjelma Toimintalinja:

Lisätiedot

ESR TL5 hankekentän tilanne Koko maa / Alueet

ESR TL5 hankekentän tilanne Koko maa / Alueet ESR TL hankekentän tilanne..06 Koko maa / Alueet..06 Hankkeiden lukumäärät..06 EURA-järjestelmässä on 06 TL:n hanketta Näistä 6 on rinnakkaishankkeita Rinnakkaishankkeet (työllisyyspoliittisten toimien

Lisätiedot

RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä

RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä Muutos 26! Projektien rahoituskanavat ja välityömarkkinat 2014 28.1.2014 Pori 27.1.2014 1 Esityksen rakenne RAY kansalaisjärjestötoiminnan mahdollistajana

Lisätiedot

Hyvä alku Hämeessä ESR

Hyvä alku Hämeessä ESR Hyvä alku Hämeessä ESR Hyviä käytäntöjä ja materiaaleja alkuvaiheen maahanmuuttajaopetukseen Projektipäällikkö Tiina Alhainen ja Projektisuunnittelija Katja Maetoloa Ammattiopisto Tavastia/ Koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Ohjaamot Etelä-Savossa. Valtakunnallinen Ohjaamo-viikko

Ohjaamot Etelä-Savossa. Valtakunnallinen Ohjaamo-viikko Ohjaamot Etelä-Savossa Valtakunnallinen Ohjaamo-viikko 25. 31.1.2016 Mitä ovat Ohjaamot? Osa nuorisotakuuta: alle 30-vuotiaille 1) itsenäinen elämä 2) mahdollisuus työhön tai koulutukseen 3) ammattitaito

Lisätiedot

Ohjaukseen ja nuorisotakuuseen liittyvät hankkeet. Hämeen ELY-keskus Merja Rossi 16.4.2015

Ohjaukseen ja nuorisotakuuseen liittyvät hankkeet. Hämeen ELY-keskus Merja Rossi 16.4.2015 Ohjaukseen ja nuorisotakuuseen liittyvät hankkeet Hämeen ELY-keskus Merja Rossi 16.4.2015 Suuri tarve työtä ja ohjausta Työllisyyden trendit Hämeessä Työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa 26 241,

Lisätiedot

VALMENNUKSELLA KIINNI ELÄMÄÄN VALMENNUSPAJA MAHIS AVAIN MAHDOLLISUUKSIIN

VALMENNUKSELLA KIINNI ELÄMÄÄN VALMENNUSPAJA MAHIS AVAIN MAHDOLLISUUKSIIN VALMENNUKSELLA KIINNI ELÄMÄÄN VALMENNUSPAJA MAHIS AVAIN MAHDOLLISUUKSIIN NUORTEN YSTÄVÄT Yli 100-vuotias oululainen kansalaisjärjestö Työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten, nuorten ja perheiden hyväksi

Lisätiedot

Yritysyhteistyö uudistuneessa ammatillisessa koulutuksessa

Yritysyhteistyö uudistuneessa ammatillisessa koulutuksessa Yritysyhteistyö uudistuneessa ammatillisessa koulutuksessa Kunnallisjohdon foorumi 15-16.5.2019 Sami Tikkanen, kuntayhtymän johtaja, rehtori KOTKAN-HAMINAN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KOTKAN-HAMINAN SEUDUN

Lisätiedot

SISU PKKY, OSAO,

SISU PKKY, OSAO, Siirtymät sujuviksi- hanke SISU 1.8.2015-31.12.2017 PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Sujuvat siirtymät -aloitusseminaari Finlandia-talo

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen Selvitys järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyöstä Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson

Lisätiedot

Juuret ja Siivet Kainuussa

Juuret ja Siivet Kainuussa Juuret ja Siivet Kainuussa Maahanmuuttajat aktiiviseksi osaksi kainuulaista yhteiskuntaa 2008-2012 Kainuun Nuotta ry 19.-20.5.2011 Anneli Vatula Kansainvälistyvä Kainuu Kuva: Vuokko Moilanen 2010 Toimintaympäristö

Lisätiedot

NUORISOTAKUU ON NUOREN PUOLELLA!

NUORISOTAKUU ON NUOREN PUOLELLA! NUORISOTAKUU ON NUOREN PUOLELLA! Sisällys Mikä nuorisotakuu? Miksi nuorisotakuu? Nuorisotakuun tavoitteet ja viestit Ketkä toteuttavat nuorisotakuuta? Nuorisotakuun tuloksia Nuorisotakuun kehittämistarpeita

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen kehittämislinjaukset ja kansainvälistyminen. Opetusneuvos Tarja Riihimäki

Ammatillisen koulutuksen kehittämislinjaukset ja kansainvälistyminen. Opetusneuvos Tarja Riihimäki Ammatillisen koulutuksen kehittämislinjaukset ja kansainvälistyminen Opetusneuvos Tarja Riihimäki Ammatillinen koulutus: Hallitusohjelman ja KESU-luonnoksen painopisteet Koulutustakuu osana yhteiskuntatakuuta

Lisätiedot