Asikkalan kunnan lausunto. PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTAKAAVA 2014 Maakuntakaavaluonnoksen selostus. 3.1 Mitoitusväkimäärä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asikkalan kunnan lausunto. PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTAKAAVA 2014 Maakuntakaavaluonnoksen selostus. 3.1 Mitoitusväkimäärä"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus LIITE 3 1 (6) Asikkalan kunnan lausunto PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTAKAAVA 2014 Maakuntakaavaluonnoksen selostus 3.1 Mitoitusväkimäärä Mitä väkimäärää tulisi käyttää maakuntakaavan mitoituksen lähtökohtana? Miten se jakautuisi maakunnan sisällä? Väestötavoitteeksi esitetään vuoteen 2035 mennessä (masu 09) joka vastaa myös Asikkalan kunnan näkemystä Miten tavoitteellista keskusverkkoa määriteltäessä tulisi suhtautua Lahden kaupunkiseudun kuntatason keskuksiin Salpakangas ja Rakokivi verrattuna kaupunkiseudun aluekeskuksiin? Olisiko Orimattila nähtävä seutukeskuksena?mlten maaseutukyliä ja haja-asutuskyliä tulisi käsitellä osana tavoitteellista keskusverkkoa? ongelmallisinta, kun kauppapaikat olivat nykyiset. Monikeskusvaihtoehtoa pidetään kaikissa väestötavoitteissa ainoana mahdollisena ratkaisuna. Liikkumisen lisääntymisen aiheuttamat haitat ovat korvattavissa uusimalla liikkumisvälineitä mm. ottamalla käyttöön sähkö- bio- tai aluksi hybridiautoilla. Maaseutu ja haja-asutuskylien tulevaisuus voidaan turvata tukemalla uusien liikkumisvälineiden käyttöönottoa sekä tukemalla pidentyvää loma-asutusaikaa. Miten varmistettaisiin päivittäistavarakaupan osalta kysynnän ja tarjonnan alueellinen tasapaino? Kylien elinvoimaisuutta ja väkimäärää kehitettävä, jotta pienet päivittäistavarakaupan yksiköt voivat toimia elinkelpoisesti. Millä sijoittumisperiaatteilla erikoiskaupan osalta toimitaan? Erikoiskaupan sijoittumisen on oltava mahdollista myös maakuntakeskuksen ulkopuolelle. 3.4 MAAKUNTAKAAVAN OHJAUSVAIKUTUKSEN TASO Onko tarpeen parantaa maakuntakaavan ohjausvaikutusta ja millä keinoilla? Uusien rakennuspaikkojen syntyminen tulee sallia ja niitä tihentää Tarkkuustasoa ei tule missään mielessä keventää eikä aluevarausten suhteen, vaan kaavassa tulee noudattaa samanlaista tasoa kuin aiemmassakin maakuntakaavassa.

2 Kunnanhallitus LIITE 3 2 (6) 3.5 LIIKENNEJÄRJESTELMÄN PALVELUTASO Mitkä palvelutasotekijät tulisi valita tarkasteluun, kun kuvataan liikennejärjestelmän palvelutason nykytilaa ja palvelutasotavoitteita? Pienet kuntakeskukset, suuret kylät (Vilkas maaseutu) Peruspalvelut ja joukkoliikenneyhteydet kävellen tai pyöräillen saavutettaviksi c Joukkoliikenteen perun- tai minimitaso Hyvät ja joustavat liikenneyhteydet käyttäen yksityisautoa niin kuntakeskukseen kuin maakuntakeskukseen (Rauhallinen maaseutu) Kylätoiminnan ja omavaraisuuden kehittämistä Ei tiivistämistä, ei joukkoliikennettä Hyvät ja joustavat liikenneyhteydet käyttäen yksityisautoa niin kuntakeskukseen kuin maakuntakeskukseen 3.6 KAAVAN TIEVERKON TARKKUUSTASO JA OHJAUSVAIKUTUS Pitäisikö nykyisessä maakuntakaavassa esitetty tieverkko tarkistaa tarkkuustason osalta? Mikä ohjausvaikutus kaavan tieverkkolinjauksella tulisi olla viranomaistoimintaan? Maakuntakaavassa on esitetty nyt oikea tieverkkotaso ja tieverkon tulee olla myös lähtökohtana, jolla valtio hoitaa tieverkkoa. 3.7 HENNAN LENTOKENTTÄ Jatketaanko maakuntakaavatyössä Hennan lentokenttäasian valmistelua? Maakuntakaavassa tulee jatkaa Hennan lentokentän valmistelua ja samalla tarkastella Lahti-Vesivehmaan lentokentän kehittymisedellytyksiä charterliikenne- ja ilmailun harrastus-kenttänä. 3.8 HÄMEEN OIKORATA Käynnistetäänkö maakuntakaavatyötä varten selvitys Lahti Hämeenlinna oikoradan maastokäytävävaihtoehdoista? Kunnanhallituksella ei ole kantaa oikorataan. 3.9 TUULIVOIMA-ALUEET Mikä on maakuntakaavassa osoitettavien tuulivoima-alueiden vähimmäiskoko Päijät-Hämeessä.

3 Kunnanhallitus LIITE 3 3 (6) Asikkalan kunnan alueelle on osoitettu kolme tuulivoima-aluetta, mutta joista vain Sysmän ja Asikkalan yhteinen alue voisi tulla kysymykseen merkittävänä tuulivoima-alueena. Mikäli maakuntakaavalla todella halutaan helpottaa ja lisätä tuulivoimarakentamista Päijät- Hämeessä, ei tuulivoima-alueita saa rajat liian isoiksi yksiköiksi. Sopiva vähimmäiskoko kaavaan merkittäessä voisi olla kolmen yksikön tuulivoimapuisto UUDET MAANVASTAANOTTOALUEET Kuinka montaa uutta maanvastaanottoaluetta tavoitellaan varattavaksi maakuntakaavaan? Maakunnallisia maanvastaanotto pisteitä ei ole kannattavaa sijoittaa Lahden pohjoispuolelle missä maa-ainesten liikkuminen on vähäistä vaan Asikkalan ja Hollolan tulee ratkaista paikka pienemmässä mittakaavassa METSÄENERGIATERMINAALIT Selvitetäänkö maakuntakaavaa varten metsäenergiaterminaalien mahdollisia sijoituspaikkoja? Metsäenergiaterminaalin sijoituspaikan selvittäminen on tarpeellista. Sen järkevällä sijoituksella voidaan merkittävästi vähentää liikenne-, melu- ja muita ympäristövaikutuksia UUSI JÄTEHUOLLON ALUE Selvitetäänkö maakuntakaavatyötä varten mahdollista sijoituspaikkaa uudelle jätehuollon alueelle? Uuden jätehuollon sijoituspaikan selvittäminen on tarpeellista 3.13 MAASEUTU Pitääkö maaseutuelinkeinoja korostaa maakuntakaavassa? Mitkä ovat sellaisia maakunnallisesti merkittäviä elinkeinoja, joita voitaisiin korostaa? Pitäisikö erityyppisille kunnille olla omat tavoitteet? Miten maakuntakaavalla voidaan tukea laajojen ja hyvien metsätalousalueiden säilymistä? Kuntien tavoitteiden tulee olla erilaisia niiden maaseutuelinkeinojen ja asumisen osalta KULTTUURIYMPÄRISTÖ Miten kulttuuriympäristöarvojen vaalimiseen sitoudutaan maakuntakaavassa? Kulttuuriympäristöihin liittyy monenlaisia eri statuksen omaavia arvoja eri aihepiireistä. Voidaanko niitä yhdistää tai yleistää? Nykyisen maakuntakaavan tarkkuus on riittävä LUONNONYMPÄRISTÖ Miten luontoarvojen säilyttämiseen sitoudutaan maakuntakaavassa?

4 Kunnanhallitus LIITE 3 4 (6) Voidaanko luo -merkinnällä osoittaa olemassa olevien suojelualueiden ulkopuolella sijaitsevia valtakunnallisesti tai maakunnallisesti merkittäviä luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeitä kohteita? Miten ekologinen verkosto voidaan ottaa huomioon maankäytössä? Nykyisessä maakuntakaavamallissa on luontoarvojen säilyttäminen otettu riittävästi huomioon. Maakuntakaava on kuitenkin enemmän yleispiirteinen kaava ja asemakaavoissa ja yleiskaavoissa otetaan paikallisten ja vähäisempienkin luontoarvojen säilyminen tarkemmin huomioon. Luo-merkintä sopiikin paremmin näihin tarkempiin kaavoihin. Ekologinen verkosto voitaisiin huomioida nykyistä paremmin maankäytössä lisäämällä rakennettuja ekologisia yhteyksiä, kuten liikenneväylien yhteyteen rakennettuja yli- tai alikulkuviherrakennelmia, joita kautta eliöt pääsevät levittäytymään laajemmalle alueelle VIRKISTYS Kaavoitetaanko yleiseen virkistykseen ja ulkoiluun tarkoitettuja alueita maakunnan omien asukkaiden tarpeiden lisäksi muille, esim. matkailuelinkeinon tarpeisiin? Kuka kustantaa virkistysalueet, toteuttamisen ja ylläpidon? Kenen maille virkistysalueita tulisi tarvittaessa kaavoittaa? Miten hiljaiset luonnonrauha-alueet voidaan ottaa huomioon kaavoituksessa? Kunnan tulee osallistua maakunnan asukkaiden ja kuntalaisen käyttöön tarkoitettujen alueiden rakentamiseen. Jos niitä tehdään myös matkailuyrittäjien tarpeisiin, on yrityselämän osallistuttava kustannuksiin. Alueita on voitava kaavoittaa sinne, missä niillä on merkittävyyttä MATKAILU Voidaanko matkailun suuryksiköiden sijoittumista ohjata laajojen vihervyöhykkeiden tuntumaan ja käyttää kaikille yhteisiä ulkoilma-alueita matkailun tukialueina? Muuttuuko matkailun luonne, saavutettavuustarpeet ja aktiviteetit? Kyllä. Tämä mahdollisuus on oltava, mutta ei saa rajata muuta matkailutoimintaa LOMA-ASUMINEN Miten loma-asumisen vaikutus olisi otettava huomioon erityyppisissä kunnissa? Miten loma-asumisen vaikutus yhdyskuntarakenteeseen tulisi ottaa huomioon? Loma-asumisen vaikutusta tulee huomioida mm. liikenneverkostoa sekä kaupan palveluja kehitettäessä. Myös loma-asumisen ja pysyvän asumisen yhteyttä tulee korostaa sillä molemmat tukevat toistensa olemassa oloa. Loma-asuntojen käyttötarkoituksen muutos vakituisiksi asunnoiksi tulisi huomioida maakuntakaavassa. 4. MERKITTÄVÄT MAANKÄYTÖN MUUTOSKOHTEET 4.1 ASIKKALA AS1 Häkälän alue Asikkalan Vääksyn taajama sijaitsee Päijänteen ja Vesijärven välisellä kannaksella, joka on jo pääosin rakentunut. Potentiaalinen kasvusuunta on keskustasta itään. Asikkalan lainvoimaisen Vääksyn osayleiskaavan ja Häkälän asemakaavan maankäytön ratkaisut ulottuvat maakuntakaavan taajamatoimintojen alueen yli.

5 Kunnanhallitus LIITE 3 5 (6) AS2 Loukkuharjun Vesivehmaan alue Maakuntakaavan Vehkoon ja Loukkuharjun teollisuusalue- ja varastoalueet sijaitsevat pääosin pohjavesialueella, mistä johtuen varausten merkintää ja määräystä tulee tarkastella uudelleen. Maakuntakaavassa jäi vahvistumatta valtatien z4 ja seututien 3i3 välille esitetty tieliikenteen yhteystarve, jonka sijaintivaihtoehtoja on tarkasteltu käynnissä olevassa Vesivehmaan osayleiskaavatyössä. Vesivehmaan kylän elinkeinojen ja asumisen kehittäminen edellyttävät tarkentamista. AS3 Vesivehmaan lentopaikan ympäristö Ympäristöministeriö korosti maakuntakaavan vahvistusvaiheessa jatkosuunnitteluohjeena lentopaikan sijaintia tärkeällä pohjavesialueella, jolla sijaitsee myös maakuntakaavan Vesivehmaan pieni teollisuus- ja varastoalue. Alueen maankäyttöä on tarkennettava pohjavesiasia huomioon ottaen. AS4 Härkämäen Pyssymäen tuulivoima-alue Alue on maakuntakaavaa varten laaditussa esiselvityksessä rajattu potentiaaliseksi tuulivoimarakentamiselle soveltuvaksi alueeksi, josta on tarkoitus tehdä jatkoselvityksiä. Maakuntakaavatasolla selvitettäviä asioita ovat tuulivoima-alueiden maisemavaikutukset, yleispiirteisellä tasolla asutukseen kohdistuvat melu- ja välkevaikutukset sekä sähkölinjojen yhteystarpeet. Myös tärkeisiin lintujen muuttoreitteihin ja pesimäalueisiin kohdistuvat vaikutukset on tarkoitus selvittää jo maakuntakaavavaiheessa. Alueen rajoja tarkennetaan ja alue saattaa myös poistua kokonaan lopullisesta maakuntakaavasta tarkempien selvitysten myötä. Alue sijaitsee Kajaanselän läheisyydessä. Maisema- ja linnustovaikutuksiin kiinnitetään erityistä huomiota jatkoselvityksissä. AS5 Sokeinmaan tuulivoima-alue Alue on maakuntakaavaa varten laaditussa esiselvityksessä rajattu potentiaalinen tuulivoimarakentamiselle soveltuva alue, josta on tarkoitus tehdä jatkoselvityksiä. Maakuntakaavatasolla selvitettäviä asioita ovat tuulivoima-alueiden maisemavaikutukset, yleispiirteisellä tssolla asutukseen kohdistuvat melu- ja välkevaikutukset sekä sähkölinjojen yhteystarpeet. Myös tärkeisiin lintujen muuttoreitteihin ja pesimäalueisiin kohdistuvat vaikutukset on tarkoitus selvittää jo maakuntakaavavaiheessa. Alueen rajoja tarkennetaan ja alue saattaa myös poistua kokonaan lopullisesta maakuntakaavasta tarkempien selvitysten myötä. Alue sijaitsee Päijänteen läheisyydessä. Maisema- ja linnustovaikutuksiin kiinnitetään erityistä huomiota jatkoselvityksissä. AS6 Karilanmaan tuulivoima-alue Alue on maakuntakaavaa varten laaditussa esiselvityksessä rajattu potentiaalinen tuulivoimarakentamiselle soveltuva alue, josta on tarkoitus tehdä jatkoselvityksiä. Maakuntakaavatasolla selvitettäviä asioita ovat tuulivoima-alueiden maisemavaikutukset, yleispiirteisellä tssolla asutukseen kohdistuvat melu- ja välkevaikutukset sekä sähkölinjojen yhteystarpeet. Myös tärkeisiin lintujen muuttoreitteihin ja pesimäalueisiin kohdistuvat vaikutukset on tarkoitus selvittää jo maakuntakaavavaiheessa. Alueen rajoja tarkennetaan ja alue saattaa myös poistua kokonaan lopullisesta maakuntakaavasta tarkempien selvitysten myötä. Alue sijaitsee Päijänteen läheisyydessä ja jatkuu Sysmän puolelle. Lintujen tärkeitä muuttoreittejä kulkee alueen eteläosan läpi. Maisema-ja linnustovaikutuksiin kiinnitetään erityistä huomiota jatkoselvityksissä. AS7 Tontunpohja Ruotsalaisen selällä Tontunpohjan tuntumassa on ilmaantunut tarvetta kehittää aluetta matkailullisesta näkökulmasta. Päijät-Hämeen maakuntakaavaluonnoksen painopistealueet ovat Asikkalan kunnan osalta oikein valittu, mutta niihin tulee lisätä Urajärven kyläalue, johon on suunnitteilla mm. vesihuoltoa ja tihentyvää asumista. Alueelle on laadittu oikeusvaikutteinen osayleiskaava, alueelle suunnitellaan ja kehitetään kuntatekniikkaa, ja alue tukeutuu merkittävästi kehittyvään Vierumäen alueeseen. Vesivehmaan osayleiskaavan mukainen liikennetarve välillä Mt 313 ja Vt 24 tulee merkitä maakuntakaavassa. Vesivehmaan käynnissä olevassa osayleiskaavassa selvitetään tutkitaan Mt313 ja Vt24 välistä liikennetarvetta, ja tämä tulee ehdottomasti huomioida myös nyt laadittavassa maakuntakaavassa.

6 Kunnanhallitus LIITE 3 6 (6) Valtatie 24 tulee alkuosaltaan merkitä maakuntakaavaan "merkittävästi parannettavaksi maantieksi" ja loppuosan kohdalla "uudeksi valtatieksi", jotta turvallinen ja esteetön kulkuyhteys turvataan Lahdesta Asikkalaan ja Asikkalasta eteenpäin. Valtatien lopullisen tavoitetason tulee olla jatkuva ohituskaistatie. Tuulivoima-alueista teknisen lautakunnan mielestä vain Karilanmaan tuulivoima-alue näyttää riittävän suurelta tuottavaan toimintaan.

7 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja <SM> Kunnanhallitus Aika klo 17:00 Paikka Kunnanvirasto, kokoushuone, Rusthollintie 2 Käsitellyt asiat Asia 198 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 199 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 200 Kaavoituksen, kunnallistekniikan sekä tonttitarjonnan painopisteet ja aikataulutus päivitys 201 Lausunto Päijät-Hämeen maakuntakaavan 2014 luonnosaineistosta 202 Seudullisen jätelautakunnan perustaminen jäsenen nimeäminen 203 Tieto- ja viestintästrategian hyväksyminen ja tvt-investointisuunnitelman hyväksyminen osaksi vuoden 2013 talousarviota 204 Vaalilautakuntien ja -toimikunnan asettaminen vuoden 2012 kunnallisvaaleja varten 205 Poikkeamisluvan myöntäminen Birgitta Lindin ja Sanna Liipolan hakemukseen Asikkalan kunnan Pulkkilan kylässä 206 Poikkeamisluvan myöntäminen Hannele Hakkeen hakemukseen Asikkalan kunnan Salon kylässä

8 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja <SM> Osallistujat Nimi Läsnä Tornio Tarja Laakso Vilho Hasala Hanna Hietamäki Pertti Nykänen Martti Palokangas-Viitanen Mer ja Toukola Heikki Tehtävä puheenjohtaja vpj. II vpj. jäsen jäsen jäsen jäsen Lisätiedot Muut läsnä Nordström Harry Piekkola Tommi Nieminen Juri Rissanen Jaana Hirvonen Harri Kantola Samuli valtuuston pj. valtuuston II vpj. kunnanjohtaja, esittelijä hallintojohtaja, sihteeri tekninen johtaja kaavoituspäällikkö saapui klo :n 200 käsittelyn aikani läsnä klo , :t läsnä klo , :t , Allekirjoitukset Tarja Tornio Puheenjohtaja Jaana Rissanen Pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat ' 1 `~ Pöytäkirjan tarkastus Tarkastuspvm Tarkastuspvm Vilho Laakso Martti Nykänen Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Asikkalan kunnanviraston neuvonta, Virka-asema ja allekirjoitus

9 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja <SM> hallintojohtaja Jaana Rissanen Lisätietoja antavat Kunnanjohtaja Juri Nieminen, puh , sähköposti: Hallintojohtaja Jaana Rissanen, puh. (03) , , sähköposti:

10 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja <SM> Lausunto Päijät-Hämeen maakuntakaavan 2014 luonnosaineistosta KHALL Päijät-Hämeen liiton maakuntahallitus on päättänyt asettaa maakuntakaavatyön luonnosvaiheen aineiston julkisesti nähtäville kaavaluonnoksena ja avata keskustelun tärkeistä periaatteellisista kysymyksistä ennen varsinaisen kaavaehdotuskartan laadintaa. Luonnosaineisto on nähtävillä ja maakuntahallitukselle osoitetut kannanotot on pyydetty mennessä. Lausuntopyynnössä toivotaan kannanottoja muutospainealueista ja erityisesti keskeisistä periaatekysymyksistä. Aihealueina ovat mitoitusväestö, keskusverkko, kauppa, kaavan ohjausvaikutus sekä eräät liikennejärjestelmää, liikenneverkkoa ja isoja liikennehankkeita koskevat kysymykset, yhdyskuntatekniseen huoltoon liittyvät ratkaisut ja maaseutua, luonnon- ja kulttuuriympäristöä, virkistystä, matkailua ja loma-asumista koskevat kysymykset. Mielipiteiden ja lausuntojen käsittelyn jälkeen maakuntakaavan luonnosaineisto ja tavoitteet käsitellään ensin maakuntahallituksessa ja esitetään hyväksyttäväksi maakuntavaltuustossa joulukuussa Päijät-Hämeen maakuntakaavaluonnoksen selostuksessa todetaan, että keskeisimmät vaikutteet Päijät-Hämeen vuonna 2008 vahvistetun maakuntakaavan tarkistamiseksi olivat Päijät-Hämeessä tehdyt linjaukset koskien ilmasto- ja energiapolitiikkaa ja vastuullista maakuntaa sekä ympäröivässä yhteiskunnassa esiin nostetut tarpeet tiukempaan kaupan sijoittumisen ohjaamiseen. Kehitys kunnissa on myös osaltaan johtanut siihen, että lähes kymmenen vuotta sitten tapahtuneen maakuntakaavan valmistelun tuloksena syntyneet ratkaisut ovat paikoitellen uudistamista vailla. Luonnoskartalla keskitytään nostamaan esiin likimääräisesti ne alueet, joille kohdistuu merkittävimmät muutospaineet. Luonnoskartta ei sisällä kaikkia kohteita, joihin maakuntakaavaehdotuksessa tullaan tekemään muutoksia tai tarkennuksia. Kartalla esitetyt muutospainealueet ovat luonteeltaan informatiivisia ja niihin sisältyvät asiat ratkaistaan maakuntakaavan ehdotusvaiheessa. Kaavaselostuksessa kuvataan, mitkä asiat vaikuttavat kullakin alueella tarpeeseen muuttaa nykyistä maakuntakaavaa. Kaavaselostuksessa ovat keskeisessä asemassa suuret periaatteelliset kysymykset, joista maakuntavaltuuston joulukuun 2012 kokouksessa esitetään päätettäväksi maakuntakaavaehdotuksen laatimista ohjaavat tarkemmat tavoitteet. Esityslistan oheismateriaalina on Päijät-Hämeen maakuntakaavan valmisteluvaiheen aineistona Päijät-Hämeen maakuntakaava 2014, kartta sekä maakuntakaavaluonnoksen selostus.

11 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja <SM> Ympäristölautakunta antaa luonnosaineistosta ympäristölautakuntaa koskevista kohdista seuraavan lausunnon Asikkalan kunnanhallitukselle: 3.9 TUULIVOIMA-ALUEET Mikä on maakuntakaavassa osoitettavien tuulivoima-alueiden vähimmäiskoko Päijät-Hämeessä? Mikäli maakuntakaavalla todella halutaan helpottaa ja lisätä tuulivoimarakentamista Päijät-Hämeessä ei tuulivoima-alueita saa rajata liian isoiksi yksiköiksi. Sopiva vähimmäiskoko kaavaan merkittäessä voisi olla kolmen yksikön tuulivoimapuisto UUDET MAANVASTAANOTTOALUEET Kuinka monta uutta maanvastaanottoaluetta tavoitellaan varattavaksi maakuntakaavaan? Pitemmällä ajanjaksolla ajateltaessa alueita olisi hyvä varata enemmän kuin yksi METSÄENERGIATERMINAALIT Selvitetäänkö maakuntakaavaa varten metsäenergiaterminaalien mahdollisia sijoituspaikkoja? Ehdottomasti kyllä täytyy selvittää. Metsäenergiaterminaalien järkevällä sijoituksella voidaan merkittävästi vähentää liikenne-, melu- ja muita ympäristövaikutuksia UUSI JÄTEHUOLLON ALUE Selvitetäänkö maakuntakaavatyötä varten mahdollista sijoituspaikkaa uudelle jätehuollon alueelle? Kannattaa selvittää onko tulevaisuudessa tarvetta, mutta yhtenä vaihtoehtona voisi tarkastella nykyisen jätteenkäsittelyalueen laajentamista LUONNONYMPÄRISTÖ Miten luontoarvojen säilyttämiseen sitoudutaan maakuntakaavassa? Voidaanko luo- merkinnällä osoittaa olemassa olevien suojelualueiden ulkopuolella sijaitsevia valtakunnallisesti tai maakunnallisesti merkittäviä luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeitä kohteita? Miten ekologinen verkosto voidaan ottaa huomioon maankäytössä?

12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja <SM> Nykyisessä maakuntakaava mallissa on luontoarvojen säilyttäminen otettu riittävästi huomioon. Maakuntakaava on kuitenkin enemmän yleispiirteinen kaava ja asemakaavoissa ja yleiskaavoissa otetaan paikallisten ja vähäisempienkin luontoarvojen säilyminen tarkemmin huomioon. Luo-merkintä sopiikin paremmin näihin tarkempiin kaavoihin. Ekologinen verkosto voitaisiin huomioida nykyistä paremmin maankäytössä lisäämällä rakennettuja ekologisia yhteyksiä kuten liikenneväylien yhteyteen rakennettuja yli- tai alikulkuviherrakennelmia, joita kautta eliöt pääsevät levittäytymään laajemmalle alueelle LOMA-ASUMINEN Miten loma-asumisen vaikutus olisi otettava huomioon erityyppisissä kunnissa? Miten loma-asumisen vaikutus yhdyskuntarakenteeseen tulisi ottaa huomioon? Loma-asuntojen käyttötarkoituksen muutos vakituisiksi asunnoiksi tulisi huomioida maakuntakaavassa. Asikkalan kunnan kaavoituksen lausunto P-H maakuntakaavaluonnoksesta. Kaavoitus noudattaa lausunnossaan samaa linjaa kuin ymp.- ja tekn. lautakunta. varsinkin teknisen lautakunnan lausunnossaan läpikäymät periaatekysymykset ja niihin lausutut esitykset vastaukset noudattavat samaa linjaa kaavoitusyksikön kanssa. Tekninen lautakunta on listannut Asikkalan muutoskohteet, jotka onkin huomioitu kaavassa kiitettävästi kuntakierros neuvottelujen mukaisesti. Siltikin kaavoitus haluaa lisätä ko. listaan tekn. lautakunnan mukaisesti Urajärven kyläalueen. Alueelle on laadittu oikeusvaikutteinen osayleiskaava, alueelle suunnitellaan ja kehitetään kuntatekniikkaa, ja alue tukeutuu merkittävästi kehittyvään Vierumäen alueeseen. Vesivehmaan käynnissä olevassa osayleiskaavassa selvitetään tutkitaan Mt313 ja Vt24 välistä liikennetarvetta ja tämä tulee ehdottomasti huomioida myös nyt laadittavassa maakuntakaavassa. Myös Vt 24 tie- kuntoluokitus tulee merkitä tekn. lautakunnan esittämällä tavalla jotta turvallinen ja esteteetön kulkuyhteys turvataan Lahdesta Asikkalaan ja Asikkalasta eteenpäin. Keskeinen kysymys on myös laadittavan maakuntakaavan tarkkuustaso ja sen ohjausvaikutus. Kaavoituksen mielestä tarkkuustasoa ei tule missään mielessä keventää tieverkkojen eikä aluevarausten suhteen, vaan kaavassa tulee noudattaa samanlaista tasoa kuin aiemmassakin maakuntakaavassa. Muilta osin kaavoituksella ei ole tarkennettavaa.

13 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja <SM> Liitteet 1, 2 is Päijät-Hämeen maakuntakaavaluonnos 2014: luonnoskartta ,selostus ja lausunto maakuntakaavasta Valmistelijalisätietoja Kaavoituspäällikkö Samuli Kantola, puh , sähköposti: etunimi.sukunimi@asikkala.fi Kunnanjohtaja Juri Nieminen, puh , sähköposti: etunimi.sukunimi@asikkala.fi Ehdotus: Liitteenä olevan ja edellä olevien lausuntojen lisäksi kunnanhallitus korostaa erityisesti seuraavia asioita maakuntakaavan luonnosaineistosta: - Sopiva vähimmäiskoko tuulivoima-alueille on kolmen yksikön tuulivoimapuisto. - Maanvastaanottoalueita tulisi varata kaavaan enemmän kuin yksi. - Metsäenergiaterminaalit tulee selvittää osana maakuntakaavatyötä. Järkevä sijoittelu vähentää merkittävästi liikenne-, melu- ja muita ympäristövaikutuksia. - Uudelle jätehuoltoalueelle on syytä varata sijoituspaikka maakuntakaavaan vaikka vaihtoehtona onkin nykyisen jätteenkäsittelyalueen laajentaminen. - Nykyisessä maakuntakaavamallissa on luontoarvojen säilyminen otettu riittävästi huomioon. Maakuntakaava on yleispiirteinen kaava ja yleiskaava soveltuu paremmin paikallisten ja vähäisempienkin luontoarvojen huomioimiseen. - LUO merkintää ei tule merkitä suojelualueiden ulkopuolelle. - Loma-asuntojen käyttötarkoituksen muutos vakituisiksi asunnoiksi tulisi huomioida maakuntakaavassa. - Urajärven kylä on huomioitava maakuntakaavassa alueelle tehdyn osayleiskaavan johdosta. - Mt 313 ja Vt 24 välinen liikennetarve on huomioitava maakuntakaavaan. - Vt 24 tie- kuntoluokitus tulee merkitä teknisen lautakunnan esittämällä tavalla, jotta turvallinen ja esteetön kulkuyhteys voidaan turvata välillä Lahti-Padasjoki (maakuntaraja). - Maakuntakaavan tarkkuustasoa ei pidä keventää tieverkkojen eikä aluevarausten suhteen. Kaavassa on noudatettava aiemman maakuntakaavan tarkkuutta. - Kohdassa 3.5 Rauhallinen maaseutu lukee: ei tiivistämistä (ei joukkoliikennettä). Asikkalan kunta katsoo, että maakuntakaavaan ei saa kirjata sellaisia kohtia, jotka voidaan tulkita niin, että haja-asutusalueelle ei saa rakentaa ollenkaan. Myös harvaan asuttu maaseutu on pidettävä rakentamisoikeuden piirissä. - Kohta 3.7 Lahti-Vesivehmaan lentokenttä: Lentokentän kehittämistä on korostettava voimakkaammin. Kaavaan on ehdottomasti merkittävä lentokenttä nykyiselle paikalle ilman toiminnan rajoittamista. - Maakuntakaavassa tulisi todetamerkitä, että vakituinen ja loma-asuminen voivat sijaita rinnakkain samalla alueella. Eri asumismuodot tukevat toisiaan eivätkä ole vastakkaisia.

14 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja <SM> - Asikkalan kunta suhtautuu myönteisesti kaikkiin maakuntakaavaan esitettävien matkailu- ja elinkeinoalueiden merkitsemiseen. - Vesivehmaan ampumarata-alue tulee merkitä maakuntakaavaan, koska alueen merkitys vain korostuu Päijät-Hämeessä puolustusvoimien lakkauttaessa omia ampumaratojaan. Asian käsittely kunnanhallituksen kokouksessa: Vilho Laakso esitti, että Asikkalan kunta esittää, että vain yli 10 tuulivoimalan alueet merkitään maakuntakaavaan ja pienemmät alueet pitää voida käsitellä normaalin lupamenettelyn kautta. Esitystä ei kannatettu, joten se raukeaa. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Otteen oikeaksi todistaa Asikkalassa arkistonhoitaja

15 r _ ~y i : ~ i _ ~ r. ~ ~ ~ : ~ ~ r r a Pöytäkirja <SM> OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät , Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 1 momentin mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät Hallintolainkäyttölain 5 :n muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimus- Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. viranomainen Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite, postiosoite, sähköposti ja telefax ja -aika Asikkalan kunnanhallitus osoite: Rusthollintie 2, VÄÄKSY postiosoite: PL 6, VÄÄKSY sähköposti: kirjaamo@asikkala.fi telefax: (03) Pykälät: Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoskisaannista. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimuskirjelmän sisältö ja toimittaminen Katso jäljempänä. Liitetään pöytäkirjaan.

16 Oikaisuvaatimuskirjelmässä muutosvaatimuksen 205, Kouvolan valitusajan valitusasiakirjat valitusajan valituskirjelmään valituskirjelmään valituskirjelmässä valitusajan valitusosoitus valitusviranomaiselle ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja <SM> VALITUSOSOITUS Valitusviranomai- Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. nen ja valitusaika Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Kunnallisvalitus Valitusviranomainen: hallinto-oikeus osoite: Kauppalankatu 43 C, KOUVOLA postiosoite: PL 401, KOUVOLA sähköposti: telefax: Valitusaika: 30 päivää Hallintovalitus Valitusviranomainen: 206 Kouvolan hallinto-oikeus osoite: Kauppalankatu 43 C, KOUVOLA postiosoite: PL 407, KOUVOLA sähköposti: telefax: Valitusaika: 30 päivää Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Päätöksen antopäivä Valitusaika päättyy Muu valitusviranomai- Valitusviranomainen: nen Valitusaika: päivää Oikaisuvaatimus- on ilmoitettava valituskiry'elmän valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite sisältö ja päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi toimittaminen perusteet Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjelmän muun laatijan asiamiehen omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut oikaisuvaatimuskiry'elmän valituskirjelmän, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Oikaisuvaatimuskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys oikaisuvaatimus- valitusajan alkamisen ajankohdasta. Oikaisuvaatimuskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin oikaisuvaatimuksen tekijä valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin hallintolain 12 :ssä HLL 21 :ssä säädetään. Oikaisuvaatimusasiakirjat on toimitettava oikaisuvaatimus- viimeistään oikaisuvaatimus- viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos oikaisuvaatimus- viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhan- nusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa viranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Asiakirjat toimitetaan viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Tämä voidaan tehdä myös postitse, sähköisesti tai lähetin välityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimus- päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite: Pykälät Lisätietoja Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (70193) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 89 euroa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje liitetään pöytäkirjanotteeseen.

17 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja <SM> Liitetään pöytäkirjaan

OTE PÖYTÄKIRJASTA 162 24.09.2012

OTE PÖYTÄKIRJASTA 162 24.09.2012 HARTOLAN KUNTA Kunnanhallitus 162 24.09.2012 OTE PÖYTÄKIRJASTA Lausunnon antaminen Päijät-Hämeen maakuntakaavan 20141uonnoksesta KH 162 Asian valmistelija Antti Kailio, tekninen johtaja, gsm 044 743 2252

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

kysymyksistä ennen varsinaisen kaavaehdotuskartan laadintaa.

kysymyksistä ennen varsinaisen kaavaehdotuskartan laadintaa. C~ HÄMEENKOSKEN KUNTA Kunnanhallitus 1.10.2012 168 LAUSUNTO PÄIJÄT-HÄMEEN MAAKUNTAKAAVAN 2014 LUONNOSAINEISTOISTA Maakuntahallitus päätti 12.6.2012 asettaa maakuntakaavan luonnosaineiston julkisesti nähtäville

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2017 1/10

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2017 1/10 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2017 1/10 Kunnanhallitus Aika 09.01.2017 klo 17:00-19:18 Paikka Kunnanvirasto, kokoustilat Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 5/2017 1/9

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 5/2017 1/9 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 5/2017 1/9 Kunnanhallitus Aika 20.02.2017 klo 16:00-16:07 Paikka Kunnanvirasto, kokoushuone, Rusthollintie 2 Käsitellyt asiat Asia Sivu 48 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

ALUE- JA YHDYSKUNTARAKENNERYHMÄ

ALUE- JA YHDYSKUNTARAKENNERYHMÄ ALUE- JA YHDYSKUNTARAKENNERYHMÄ 26.4.2012 Aluesuunnittelupäällikkö Riitta Väänänen Maakuntakaavatyön tilanne Jo tehtyä Maakuntasuunnitelma 7.12.2009 Maakuntakaavan 4/2010 ajantasaisuus Käynnistyspäätös

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 29.04.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.04.2018 klo 19.17 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone, Koulutie 2 B (Raharinne)

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Kokousaika 16.6.2011 klo 19.30-18.55 Kokouspaikka Kunnantalo, Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 6/2011 61. Jussi Leinonen. Anneli Partanen. Seija Sainkangas, Helinä Niemelä, jäsen

Tekninen lautakunta 6/2011 61. Jussi Leinonen. Anneli Partanen. Seija Sainkangas, Helinä Niemelä, jäsen HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 6/2011 61 KOKOUSAIKA 16.11.2011 klo 18.00-18.45 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kahvio SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Hannu Riuttanen, Jussi Leinonen,

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kokousaika 7.10.2014 klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 105 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN (LIITE) 3 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 105 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN (LIITE) 3 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 5 KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 12/2014 Kokousaika 14.7.2014 klo 09.00 10.19 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Sähköpostikokous KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

LIIKENNEJÄRJESTELMÄN PALVELUTASO

LIIKENNEJÄRJESTELMÄN PALVELUTASO HOLLOLAN KUNNAN LAUSUNTO MAAKUNTAKAAVALUONNOKSESTA 1. Vastauksenaan kaavaluonnoksessa eitettyihin periaatekysymyksiin Hollolan kunta toteaa seuraavaa: MITOITUSVÄKI Mitä väkimäärää tulisi käyttää maakuntakaavan

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56 Lappajärven kunta Pöytäkirja 5/2017 54 ltekninen lautakunta 23.05.2017 Aika 23.05.2017 klo 16:00-16:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 30-30 Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Kokousaika 27.10.2009 klo 18.00 20.30 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 21 KIINTEISTÖNHOITAJAN TYÖSUHTEEN TÄYTTÄMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 21 KIINTEISTÖNHOITAJAN TYÖSUHTEEN TÄYTTÄMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kokousaika 12.3.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 15/2014 Kokousaika 22.9.2014 klo 18.01-19.04 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kokousaika 18.10.2012 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Lemin kunta Pöytäkirja 10/2017 Tarkastuslautakunta

Lemin kunta Pöytäkirja 10/2017 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta 6.11.2017 Sisällys 41 Tilintarkastusyhteisön valinta 42 Teknisen johtajan kuuleminen 43 Muut asiat Tarkastuslautakunta 6.11.2017 40 Aika 6.11.2017 klo 15.00 16.30 Paikka Kunnanviraston

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 19 KANSALAISALOITE RAUHALANTIEN KUNNOSTA (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 19 KANSALAISALOITE RAUHALANTIEN KUNNOSTA (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kokousaika 14.08.2012 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kokousaika 24.9.2014 klo 17.00 19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 30.9.2014 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Kokousaika 4.10.2011 klo 19.00-20.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, 07880 Liljendal KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 16/2017 1/10

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 16/2017 1/10 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 16/2017 1/10 Kunnanhallitus Aika 05.06.2017 klo 17:15-17:30 Paikka Kunnanvirasto, kokoushuone, Rusthollintie 2 Käsitellyt asiat Asia Sivu 184 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2009 Kokousaika 15.12.2009 klo 18.00 19.30 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 45 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:30-17:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013. Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013. Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 7.10.2013 klo 18.30 22.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus 30.01.2018 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017 kokouksen päätösten täytäntöönpano Osallistujat, laillisuus ja päätösvaltaisuus/ yhtymähallitus... 1 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017

Lisätiedot

Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Viranomainen PÖYTÄKIRJA 3/2019 6 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 9.5.2019 klo 14.00 18.07 KOKOUSPAIKKA Vanha Pappila, os. Toukkalantie 5 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Kokoustiedot Aika: keskiviikko 28.9.2016 Paikka: Valtuustosali, Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot