LENTOPALLON NUORTEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LENTOPALLON NUORTEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2009-2010"

Transkriptio

1 LENTOPALLON NUORTEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Nuorten Mestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Lentopalloliiton kilpailusääntöjä ja sarjamääräyksiä sekä näitä nuorten mestaruuskilpailujen sarjamääräyksiä. A-, B- ja C-ikäluokissa noudatetaan Kansainvälisen Lentopalloliiton pelisääntöjä ja D-, E- ja F-ikäluokissa Suomen Lentopalloliiton minilentopallosääntöjä. 2. SARJAT 2.1. Suomen mestaruuskilpailuina pelattavat sarjat A-90 (U21) A-nuoret, tytöt ja pojat, vuonna 1990 ja myöhemmin syntyneet B-93 (U18) B-nuoret, tytöt ja pojat, vuonna 1993 ja myöhemmin syntyneet C-95 (U16) C-nuoret, tytöt ja pojat, vuonna 1995 ja myöhemmin syntyneet 2.2. Alueiden mestaruuskilpailuna pelattavat sarjat D-97 (U14) D-nuoret, tytöt ja pojat, vuonna 1997 tai myöhemmin syntyneet E-99 (U12) E-nuoret, tytöt ja pojat, vuonna 1999 tai myöhemmin syntyneet F-01 (U10) F-nuoret, tytöt ja pojat, vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneet 3. SARJAJÄRJESTELMÄT JA SARJAKOHTAISET MÄÄRÄYKSET 3.1. Pistelasku Ottelut pelataan kahden voittoerän peleinä 25 pisteeseen juoksevalla pistelaskulla. Lopputurnauksissa ottelut sijoista 1-2 pelataan kolmen voittoerän peleinä. Erävoittojen ollessa tasan pelataan ratkaiseva erä 15 pisteeseen. Erävoittoon vaaditaan 2 pisteen ero ilman pistekattoa Libero A- ja B--ikäluokissa voi käyttää eräkohtaista liberoa. C-junnuissa EI käytetä liberoa. C-ikäisten syksyn maakunta- ja aluesarjoissa on käytössä pakolliset alakauttasyöttö ja hihavastaanotto. Jatkosarjoissa (SM- ja supersarjat) syöttö ja vastaanotto ovat vapaat. A-tytöt ja A-pojat Ilmoittautuminen Liittoon joka vastaa koko A-ikäisten peluuttamisesta SM- ja supersarjoissa. Lopullinen sarjajärjestelmä (lohkojen lukumäärä ja joukkuemäärä/lohko) päätetään, kun sarjaan ilmoittautuneiden joukkueiden lukumäärä on vahvistunut, samoin lopullinen SM-lopputurnauksen joukkueiden määrä.

2 B-nuoret POJAT Ilmoittautuminen omalle alueelle/maakuntaan, joka peluuttaa joukkueilla omat sarjansa. Tasonmittausturnausten jälkeen B-pojissa pelataan SM-sarja joka alkaa marraskuussa TYTÖT Ilmoittautuminen omalle alueelle/maakuntaan, joka peluuttaa joukkueilla omat sarjansa. Kultakin alueelta pääsee SM-sarjaan joukkueita alueen joukkuemäärän perusteella suhteutetulla laskentatavalla. Alueilta SM-sarjaan pääsevien joukkueiden määrät sekä SM-sarjan sarjajärjestelmät julkaistaan välittömästi ilmoittautumisajan päätyttyä alueiden ilmoitettua joukkuemäärät Lentopalloliiton sarjanhoitajalle. C-nuoret Ilmoittautuminen omalle alueelle/maakuntaan, joka peluuttaa joukkueilla omat sarjansa. Kultakin alueelta pääsee SM-sarjaan joukkueita alueen joukkuemäärän perusteella suhteutetulla laskentatavalla. Alueilta SM-sarjaan pääsevien joukkueiden määrät sekä SM-sarjan sarjajärjestelmät julkaistaan välittömästi ilmoittautumisajan päätyttyä alueiden ilmoitettua joukkuemäärät Lentopalloliiton sarjanhoitajalle. EDUSTUSOIKEUS 4.1. A-, B- ja C-ikäluokkien pelaajien edustusoikeus määräytyy kilpailusäännöissä olevien määräysten mukaisesti niin, että joukkueet rinnastetaan aikuisten alasarjoissa pelaaviin joukkueisiin. D-, E- ja F-ikäluokkien edustusoikeus on siinä seurassa, jota pelaaja on edustanut kunkin sarjakauden ensimmäisessä ottelussa Seuralla on oikeus siirtää pelaajia saman seuran alemman sarjatason joukkueesta toiseen ylemmällä sarjatasolla pelaavaan joukkueeseen kunkin sarjavaiheen jälkeen (sarjavaiheet, jonka jälkeen siirto on mahdollinen: SM-puolivälierät, SM-välierät, SM-sarjan poolivaiheen jälkeen ennen SM-lopputurnausta, SMlopputurnaus). Lisäksi seuralla on oikeus siirtää pelaaja sarjakauden aikana alemmassa sarjassa (Supersarja) pelaavasta joukkueesta ylemmässä sarjassa (SM-jatkosarjoissa) pelaavaan joukkueeseen. Pelaaja, joka kuuluu seuran alemman sarjan joukkueeseen, voi ko. pelikauden aikana pelata yhden turnauksen oman seuran ylemmässä sarjassa pelaavassa joukkueessa menettämättä oikeuttaan pelata alkuperäisessä joukkueessaan (SM/supersarja B- ja C-junnut/Aluemestaruus/tiikerisarja D- ja E-junnut). A, B ja C nuorissa seuransa samassa tai alemmassa sarjassa pelaavissa joukkueissa hän ei saa pelata, ellei se pelaajan kehittymisen kannalta tai muista perustelluista syistä ole tarpeellista Pelaaja voi osallistua useampien ikäryhmien joukkueisiin. Sarjan järjestäjän ei tarvitse kuitenkaan tämänkaltaisten joukkueiden etujen antaa haitata sarjan järjestelyjä Kaksoisedustuspelaajia vastaanottavassa junioriseurassa voi joukkuetta kohden olla kauden aikana enintään kaksi kaksoisedustusjunioria (A-junnut) ja yksi kaksoisedustusjuniori (B- ja C-junnut) 4.5. A-, B- ja C-ikäluokkien pelaajilla on oikeus osallistua kahden eri seuran sarjapeleihin, toisessa seurassa aikuisten sarjoihin (SM-5) ja toisessa nuorten sarjoihin, tai edellisen sijaan myös kahden eri seuran eri ikäluokkien sarjoihin. Katso Suomen Lentopalloliiton kilpailusäännöt 25.

3 4.6 YLI-IKÄISET PELAAJAT Seura voi anoa yksittäiselle pelaajalle pelilupaa yli-ikäisenä pelaamiselle. Jokainen anomus käsitellään tapauskohtaisesti ja harkinnanvaraisesti seuraavia kriteerejä hyväksi käyttäen: Juniorijoukkueessa voi ottelukohtaisessa pöytäkirjassa olla korkeintaan yksi yli-ikäinen pelaaja. Joukkue, jossa on 1994 tai aiemmin syntynyt yli-ikäinen pelaaja, ei voi osallistua SM-sarjaa tai sen karsintaan. Pelaaja voi olla korkeintaan yhden vuoden vanhempi kuin sarjan sääntöjen mukainen ikä (esim. D-ikäisten virallinen syntymävuosi kaudella on , joten yli-ikäinen pelaaja voi olla aikaisintaan 1996 syntynyt) Pelaaja ei voi pelata missään muussa joukkueessa. Seurassa ei saa olla ko. pelaajan oman ikäluokan joukkuetta tai sellaista vanhemman ikäluokan joukkuetta, jossa pelaaja voisi taitojensa puolesta pelata. Pelaajan taitotaso vastaa muun joukkueen taitoja (esim. vasta aloittanut tai vain vähän aikaa harjoitellut) Muista erityisen painavista syistä. 5. SALIN KOKO JA OTTELUVARUSTEET 5.1. Pelialueen koko A-, B- ja C-nuorissa 20 m x 11 m x 6 m D-, E- ja F-juniorit 15 m x 8 m x 5 m Jos mitat täyttävää salia ei paikkakunnalta tai sen läheisyydestä ole saatavissa, Liitto voi hakemuksesta myöntää oikeuden käyttää alamittaista salia Verkon korkeus A-pojat 243 cm A-tytöt 224 cm B-pojat 235 cm B-tytöt 218 cm C-pojat 224 cm C-tytöt 218 cm D-pojat 210 cm D-tytöt 210 cm E-pojat 200 cm E-tytöt 200 cm F-pojat 180 cm F-tytöt 180 cm 5.3. Ottelupallot Ottelun päätuomari valitsee pelipallon/-pallot kotijoukkueen käytettäväksi asettamista, sääntöjen mukaisista palloista. Lentopalloliiton sarjoissa voidaan pelipalloina käyttää seuraavia pelipalloja: FIVB:n hyväksymistä värillisistä palloista: MIKASA MVP-200 Mikasa MVA-200 MOLTEN IV58LC GALA BV 5091 L/S sekä FIVB:n hyväksymät muut pallot, joiden valmistaja on MIKASA MOLTEN GALA Sekä liiton itse hyväksymät seuraavat pallot: RUCANOR VB 7500

4 RUCANOR VB 8000 ERREA T0090 AIR MATCH Kaikissa sarjoissa suositellaan käytettäväksi värillisiä palloja. Lentopalloliitto voi tarvittaessa täydentää hyväksyttyjen pallojen listaa. Päivitetty lista FIVB:n ja Liiton hyväksymistä palloista on nähtävillä liiton www-sivuilla. Järjestävä seura on velvollinen hankkimaan ottelupaikalle ilmanpainemittarin. Mini-ikäisten, D- ja E-nuorten, virallisena pelipallona käytetään alla mainittuja Liiton hyväksymiä kokoa 4 olevia pelipalloja: Mikasa MVP-209 Mikasa MVA-209 Molten minipalloa (JPN) Gala BV 4051 S ja BV 4091 L (CZE) Rucanor VB 7500 (ympärysmitta cm, paino g, paine 0,30-0,325 kg/cm2). F-nuorten virallinen pelipallo on Minivolleyball (vaahtomuovipallo) Ottelupöytäkirja Kaikissa nuorten sarjoissa käytetään Liiton vahvistamaa pöytäkirjakorttia. 6. PELAAJALUETTELOINTI 6.1. Luettelointi Kaikissa ikäluokissa on seuran luetteloitava pelaajansa ennen sarjan alkua. Uusien pelaajien luettelointiin tulee käyttää Lentopalloliiton verkkomaksupalvelua. Lisenssivaihtoehdot nuorten sarjoissa: Nuorisopelaajat liiton osuus vakuutuksen osuus yhteensä N-lisenssi/A-nuoret Sarjatason mukaan sarjatason mukaan N-lisenssi/B-nuoret N-lisenssi/C-nuoret Minilisenssi F-lisenssi Lisenssien tarkistus Lentopalloliitto on jo viime kaudesta lähtien hyödyntänyt virallisissa otteluissa lisenssien tarkistuksessa lentopalloliiton nettisivujen kautta tulostettavaa seurakohtaista lisenssilistausta. Kaudella lisenssien tarkistus tapahtuu käytännössä pelkästään tulostettavalla lisenssilistauksella ja poikkeustapauksissa myös maksukuitilla. Lisenssilistauksen tulostamisessa käytettävä salasana lähetetään sähköpostitse kaikille seurojen ilmoittamille joukkueyhdyshenkilöille. Lisenssipelaaja todistaa pääsymaksullisissa otteluissa lisenssinsä voimassaolon samoin kuin otteluissakin esittämällä kopion lisenssin voimassaolon todistavasta lisenssilistauksesta.

5 7. LUOPUMINEN Joukkue, joka jättää sarjaohjelmaan merkityn ottelun pelaamatta, katsotaan luopuneeksi. Seuralta, jonka joukkue luopuu sarjasta, peritään luopumissakko. N-22-SM-turnauksen sekä A-, B- ja C-ikäluokkien sarjoissa luopumissakko on 170. D-, E- ja F-ikäluokkien sarjoissa luopumissakon päättää alue. Mikäli otteluja siirretään sarjaohjelmasta poikkeaville päiville, tulee ne pelata ko. sarjavaiheen viimeiseen pelipäivään mennessä. Siirrosta tulee aina ilmoittaa Liittoon. Seura ei ole oikeutettu osallistumaan millään joukkueella Liiton sarjoihin ennen sakon suorittamista. 8. MATKATASAUKSET Matkakulujen tasaukset suoritetaan A-, B- ja C-nuorten SM-sarjassa (pooleissa), puolivälierissä ja välierissä sekä lopputurnauksissa. Järjestäjät laskevat matkat (1edestakainen matka/turnaus) nettisivujen mukaan TURNAUSPAIKAN osoitteen perusteella ja kulut tasataan matkustavien joukkueiden kesken. Matkustavaksi joukkueeksi katsotaan KAIKKI muut joukkueet paitsi JÄRJESTÄVÄ JOUKKUE. Matkatasausten suoritus tehdään turnauspaikalla. Järjestävä JOUKKUE vastaa ottelujärjestelyjen aiheuttamista kuluista. Kilometrikorvaus on 0,25 /km. TASAUSLASKELMAMALLI: keski- Seura km yht. arvo +/- km x 0,25 Saaja/Maksaja keskiarvo = matkat yhteensä jaettuna matkustavien joukkueiden lukumäärällä. 9. PALKINNOT SM-sarjojen lopputurnauksissa jaetaan mitalit kolmelle parhaalle joukkueelle (16 mitalia / joukkue). D-, E- ja F-ikäluokkien palkitsemisesta päättää alue / maakunta. B- ja C- nuorten Supersarjoissa palkitaan kolme parasta joukkuetta. 10. TUOMARIT B- F- nuorten turnauksissa lepovuorossa olevaa joukkuetta voidaan käyttää tuomarina ja kirjurina. Tuomarina voi toimia pelaaja, joka on nuorisotuomari tai seura voi tuoda paikalle oman tuomarin. Mikäli sarjajärjestelmä on sellainen, ettei lepovuoroja tule, vastaa tuomarijärjestelyistä turnauksen järjestävä seura. N 22 v.sm-turnaukseen sekä A-, B- ja C-ikäluokkien SM- välieriin ja finaaleihin nimeämisen suorittaa ao. alueen erotuomarikouluttaja tai alueen nuorisotuomarinimeäjä. Kaikissa tapauksissa turnausvastaavan on varmistettava, että tuomarointitehtävät tulee hoidettua.

6 Erotuomarimäärät A-C -nuorten SM-sarjoissa Nimeämistaulukon mukaan Sarja Tuomarimäärä Tuomariluokka A-nuoret SM-sarja 1 tuomaria/ottelu 1. III-luokka A-nuorten välierät 2 tuomaria/ottelu 1. III-luokka A-nuorten lopputurnaus 2 tuomaria/ottelu 1. II-luokka / verkolla III-luokka+ rajatuomarit finaalipeleihin (ei korttipakkoa) B-nuoret SM-sarja 1 tuomaria/ottelu 1. III-luokka B-nuorten välierät 2 tuomaria/ottelu 1. III-luokka B-nuorten lopputurnaus 2 tuomaria/ottelu 1. III-luokka + rajatuomarit finaalipeleihin ( ei korttipakkoa) C-nuoret SM-sarja 1 tuomari/ottelu 1. oma III-luokka C-nuorten välierät 1 tuomaria/ottelu 1. oma III-luokka / verkolla oma tuomari C-nuorten lopputurnaus 1 tuomaria/ottelu 1. III-luokka / verkolla oma tuomari + rajatuomarit finaalipeleihin ( ei korttipakkoa) 11. JÄRJESTELYOHJEET TURNAUSVASTAAVALLE Yleiset järjestelyt Varaa sali mahdollisimman aikaisin. Varmista ottelujen alkamisaika. Ottelu voi alkaa aikaisintaan klo 11.00, kun joukkueella on yli 200 kilometriä ottelupaikalle Joukkueille on varattava vähintään 15 min lämmittelyaika ennen ensimmäistä peliä. Ilmoita aika ja paikka 7 vrk ennen turnausta vierasjoukkueille. Ota yhteys alueesi erotuomarinimeäjään 7 vrk ennen turnausta. Varaa tarvittava materiaali ja riittävästi toimitsijoita Tekninen palaveri Palaveria johtaa turnauksen isäntäseura. Järjestetään aina hyvissä ajoin ennen avajaisia ja turnauksen alkua. Käydään läpi turnauksen ohjelma ja mahdolliset muutokset. Nimetään turnauksen jury ja tarkastetaan pelaajalisenssit yhteisesti osallistuvien joukkueiden edustajien kanssa. Selvitetään liberon käyttö. Suoritetaan vierasjoukkueiden kanssa matkakulujen tasaus. Palaverissä tulee painottaa valmentajan vastuuta ja velvoitteita seuraavanlaisissa asioissa: joukkueiden käyttäytyminen, pukuhuoneiden siisteys, kielenkäyttö, kaikkien pelaajien tasapuolinen peluuttaminen Turnauksen jälkeen Lähetä turnauksen raportointilomake, tulokset ja ottelupöytäkirjat: Nuorten SM- C-ikäluokkien SM-sarjat: Sarjanhoitaja Sirpa Kolistaja, Juolukkatie 10, Savonlinna D- F-ikäluokkien sekä B- C-ikäluokkien Aluemestaruussarjat: Alueiden sarjojen hoitajat Lopputurnaukset Yleisilme Pelipaikan ulkopuolella liput salkoon. Salin sisälle banderolleja sekä järjestävän seuran omaa somistusmateriaalia. Kuuluttaja, joka hoitaa pelien kuulutukset sekä pelien välisen musiikin soittamisen Tiedotus Tiedottaminen paikalliselle lehdistölle. Hyvät ja näyttävät opasteet pelipaikalle. Tulospalvelu turnauksen ajaksi yleisölle tiedotusvälineille sekä joukkueille.

7 Avajaiset Osallistuvien joukkueiden informoiminen avajaisten järjestelyistä Avajaismarssi Lippujen käyttö: Suomen lippu Puheet: Isäntäseuran, kunnan/kaupunginedustajat, (SLeL) Pelit Puitteet kunnossa Joukkueiden nimikyltit näkyviin aina pelien ajaksi sekä sisääntulomarssissa Pistetaulut Tuomaritornit Kirjureiden sijainti Ensiavun sijainti / päivystys Loppuottelun aikana ei pelata muita otteluita! Päättäjäiset Järjestelyt avajaisten tapaan Palkintojen jako Muut muistamiset Päätös puheet Isäntäseura, kunnan/kaupungin edustajat, (SLeL) Summa summarum: Neuvottele ennakkoon vierasjoukkueiden kanssa mahdollisista ruokailu- ja majoitusjärjestelyistä. Muista tulospalvelu koko turnauksen ajan. Ota yhteys alueesi Nuorten Kilpailujaoksen jäseneen turnauksen järjestelyjä varten Pyydä joukkueilta pelaajaluettelo JOUKKUEIDEN ESITTELYÄ VARTEN Neuvottele palkintojenjakotilaisuudesta Liiton ja paikallisen kunnalliselämän edustajien kanssa. Pidä tekninen palaveri ennen otteluiden alkua joukkueiden kesken. Järjestä palkintojenjakotilaisuus mahdollisimman pian viimeisen ottelun jälkeen. Tähän tilaisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota. TURNAUSVASTAAVALLA ON OIKEUS POISTAA HÄIRIÖTÄ AIHEUTTAVA HENKILÖ SALISTA. Turnausvastaava toimii otteluiden tuomarien tukena. 12. TIEDOTTAMINEN Sarjakirjat Liiton internetsivut ovat perusta kaikelle tiedottamiselle. Aluemestaruussarjojen sekä D-, E- ja F-ikäluokkien tiedottamisesta vastaa kukin maakunta/alue Tiedottaminen ennen turnausta Turnauksesta on ilmoitettava vastustajille ja erotuomariyhdyshenkilölle viikkoa (7 vrk) ennen turnausta ja erotuomarinimeäjälle 10 vrk ennen turnausta. Ilmoituksessa on mainittava turnausajankohta ja -paikka. Mikäli turnauskutsu lähetetään kirjallisena tulee siitä käydä ilmi: Sarja ja lohko Ottelupaikka (tarvittaessa kartta ajo-ohjeeksi) Otteluohjelma (milloin saliin, ottelujen alkamisaika) Yhdyshenkilön nimi ja yhteystiedot Erotuomareille ilmoitetaan: Sarja ja lohko Ottelupaikka Otteluohjelma Yhdyshenkilön nimi ja yhteystiedot

8 Noin viikkoa ennen turnausta ilmoitetaan tiedotusvälineille seuraavista asioista: Sarja ja lohko, Ottelupaikka, Ottelujen alkamisaika Osallistuvat joukkueet, on muistettava mainita mikä laji on kyseessä (lentopallo) Tiedotusvälineistä kannattaa huomioida erityisesti maakuntalehdet, paikallislehdet ja radiot. Jos kysymyksessä on esim. SM-lopputurnaukseen pääsyn ratkaiseva turnaus, kannattaa tarjota lyhyttä ennakkoselostusta julkaistavaksi Tiedottaminen turnauksen jälkeen Turnausvastaava ilmoittaa tulokset LENTOPALLON TULOSPALVELUN numeroon HETI turnauksen jälkeen. TARKEMMAT OHJEET ERILLISELLÄ LIITTEELLÄ. Tulokset ja ottelupöytäkirjat on lähetettävä VÄLITTÖMÄSTI turnauksen jälkeen: Nuorten SM -turnaus, A-, B- ja C-ikäluokkien SM-sarjat: Sarjanhoitaja Sirpa Kolistaja Juolukkatie Savonlinna. B- ja C-ikäluokkien Aluemestaruussarjat sekä D-, E- ja F-ikäluokat: ALUEIDEN SARJOJEN HOITAJILLE. Tulokset toimitetaan myös tiedotusvälineille. Tiedotteessa on mainittava ainakin: Sarja ja lohko (laji) Ottelupaikka Ottelutulokset Sarjatilanne Jatkoon pääsyt Seuraava turnaus: aika ja paikka 13. OTTELU- JA TURNAUSSIIRTO Ottelut ja turnaukset pelataan sarjaohjelman ja siinä mainitun aikataulun mukaisesti. Ottelun tai turnauksen voi siirtää seuraavin perustein: Salivaikeudet Joukkueen jäsenten enemmistön äkillinen sairastuminen (todistukseksi kelpaa vain lääkärin ja/tai kouluterveydenhoitajan todistukset, jotka toimitetaan Liittoon) Liiton edustustehtävä Muut poikkeuksellisen painavat syyt Ottelu- ja turnaussiirtoa on haettava kirjallisesti ottelusiirtohakemuksella, joka toimitetaan Liittoon hyvissä ajoin ennen turnausta. Ottelusiirtohakemuksessa on oltava kaikkien osapuolien hyväksyntä. 14. TULKINTALINJA I-tulkintalinja: Nuorten SM-turnaus A-ikäluokkien SM-sarja II-tulkintalinja: B- ja C-ikäluokkien SM-sarja Keskirajasääntö koskee D-, E- ja F-ikäluokkia. "Keskirajan koskeminen ei ole virhe, mutta vastapuolen kentän koskeminen millä tahansa ruumiinosalla on." 15. VASTALAUSE Vastalause on tehtävä kirjallisena 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalauseasioiden käsittelyä varten turnausvastaavan on muodostettava JURY. Jury muodostetaan ennen otteluiden alkua järjestettävässä "teknisessä palaverissa". Juryn kokoonpanon muodostavat: Turnausvastaava (ei kotijoukkueen valmentaja) ja vierailevien joukkueiden jäsenet (yhteensä 3-4 henkilöä). Lisäksi juryyn kuuluu lopputurnaukseen osallistuva Nuorten sarjajaoksen jäsen. Kilpailun järjestämiseen ja otteluiden kulkuun liittyvät virheet, jotka oikaistuina johtaisivat ottelun uusimiseen tai lopputuloksen muuttamiseen, on käsiteltävä LOPULLISESTI tässä juryssä. Jury ratkaisee asiat noudattaen Kansainvälisen Lentopalloliiton pelisääntöjä, Suomen Lentopalloliiton kilpailusääntöjä ja sarjamääräyksiä, nuorten

9 mestaruuskilpailujen sarjamääräyksiä sekä Suomen Lentopalloliiton minilentopallosääntöjä. Juryn päätöksestä on mahdollisuus valittaa Lentopalloliiton Sääntövaliokunnalle. Kilpailuun osallistuvien rangaistuksia tai muita seuraamuksia koskevissa asioissa voidaan tehdä vastalause Lentopalloliittoon. Vastalause on tehtävä kilpailusääntöjen 33 :ssä määrätyllä tavalla. Vastalause on lähetettävä Lentopalloliittoon kolmen (3) vuorokauden kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 70, jonka suorittamisesta on vastalauseen ohessa lähetettävä kuitti tai sen oikeaksi todistettu jäljennös. Maksu palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. 16. AIKATAULU D-, E- ja F-ikäluokkien sarjoihin ilmoittautuneiden joukkueiden yhteyshenkilötiedot on toimitettava alueiden sarjojen hoitajille. A nuorten ilmoittautumiset mennessä Lentopalloliittoon B- C- nuorten ilmoittautumiset alueiden sarjojenhoitajille mennessä. D- F- nuorten ilmoittautumiset alueiden sarjojenhoitajille mennessä. B- C- nuorten Supersarjoihin ja D- F-nuorten Tiikerisarjoihin voi ilmoittautua myös 1.12 mennessä

Nuorten sarjamääräykset 2015 2016

Nuorten sarjamääräykset 2015 2016 Nuorten sarjamääräykset 2015 2016 Muutokset edelliseen kauteen verrattuna on merkitty punaisella. Sisällysluettelo 1. Säännöt ja määräykset 2. Sarjat 3. Ilmoittautumisajat ja sarjamaksut 4. Sarjajärjestelmä

Lisätiedot

NUORTEN SARTJAMÄÄRÄYKSET 2013 2014 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET

NUORTEN SARTJAMÄÄRÄYKSET 2013 2014 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET NUORTEN SARTJAMÄÄRÄYKSET 2013 2014 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Nuorten Mestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Lentopalloliiton kilpailusääntöjä ja näitä nuorten mestaruuskilpailujen sarjamääräyksiä. Mestaruuskilpailuihin

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2014-2015

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2014-2015 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2014-2015 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel)

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 18.12.2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton

Lisätiedot

OHJEISTUS JOUKKUEENJOHTAJALLE

OHJEISTUS JOUKKUEENJOHTAJALLE Naarasleijonat NALE ry Ohjeistus joukkueenjohtajalle Sivu 1 / 5 OHJEISTUS JOUKKUEENJOHTAJALLE Joukkueenjohtaja toimii valmentajan/valmentajien tukena organisoiden joukkueen toimintaa. Joukkueenjohtaja

Lisätiedot

MINILENTOPALLON SÄÄNNÖT SARJAKAUDELLE 2011 2012

MINILENTOPALLON SÄÄNNÖT SARJAKAUDELLE 2011 2012 MINILENTOPALLON SÄÄNNÖT SARJAKAUDELLE 0 0 D- ja E-nuorten säännöt (F-nuorten säännöt löytyvät sivulta 5). PELIN TARKOITUS Lentopallo on joukkuepeli, jota pelaa kaksi joukkuetta verkon kahtia jakamalla

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel) kilpailusääntöjä

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-2016

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-2016 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-2016 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel)

Lisätiedot

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta C-NUORTEN SM-KARSINNAN JA SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-16 Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta Kilpailuyksikkö järjestää nuorten kilpakoripallosarjat,

Lisätiedot

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ Turnaustiedote YLEISTÄ Ilmoittautuminen Joukkueet ilmoittautuvat Palokan koulukeskuksessa sijaitsevaan kisakansliaan viimeistään puoli tuntia ennen otteluidensa

Lisätiedot

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta C-NUORTEN SM-KARSINNAN JA SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2013-14 Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta Kilpailuyksikkö järjestää nuorten kilpakoripallosarjat,

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

LENTOPALLON VETERAANIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE

LENTOPALLON VETERAANIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE LENTOPALLON VETERAANIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2015-16 SISÄLLYSLUETTELO 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2. SARJAT JA OSALLISTUMISOIKEUS 2.1. Joukkueiden osallistumisoikeus 2.2.

Lisätiedot

LENTOPALLON MASTERSIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE

LENTOPALLON MASTERSIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 1 LENTOPALLON MASTERSIEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2016-17 SISÄLLYSLUETTELO 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2. SARJAT JA OSALLISTUMISOIKEUS 2.1. Joukkueiden osallistumisoikeus 2.2.

Lisätiedot

XXXVI KULTAVASKOOLI TURNAUS 28-30.6.2013 ROVANIEMI

XXXVI KULTAVASKOOLI TURNAUS 28-30.6.2013 ROVANIEMI XXXVI KULTAVASKOOLI TURNAUS 28-30.6.2013 ROVANIEMI Tervetuloa Napapiirille yöttömään yöhön Suomen vanhimpaan lentopalloturnaukseen. Yhteystiedot Turnauksen johtaja Mikko Vikström 0400-432 498 Kilpailupäällikkö

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta) Kauden 2018-2019 lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa 11.3.2019 Etelän D2 AA lohkojen osalta) Sarjat ja lohkot, joiden lopputurnauksista vastaa Etelän alue. (päivitetty 11.3.2019)

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on oikeus

Lisätiedot

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden nuorten, minien ja mikrojen

Lisätiedot

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016 SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016 Hyväksytty syysliittokokouksessa 2015 Sisältö 1. LISENSSIT... 3 2. SARJAMAKSUT (per joukkue)... 3 3. PELAAJASIIRRON MÄÄRÄAIKA JA

Lisätiedot

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus. 1(6) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

Mietitään näitä... 3. Kilpailu- ja tulospalvelutoimiston terveiset... 5. D- ja E-nuorten minilentopallon säännöt... 7

Mietitään näitä... 3. Kilpailu- ja tulospalvelutoimiston terveiset... 5. D- ja E-nuorten minilentopallon säännöt... 7 Sisällys Mietitään näitä... 3 Kilpailu- ja tulospalvelutoimiston terveiset... 5 D- ja E-nuorten minilentopallon säännöt... 7 F-nuorten minilentopallon säännöt... 111 Sarjamääräykset... 133 Pelikentät...

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 1.4 3.4.2016 C2 AA Lohko 1 C2 AA Lohko 1 Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4 3.4.2016. Turnaukseen C2 AA Lohko 1 neljä parasta joukkuetta Välierät

Lisätiedot

Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan.

Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan. TERVETULOA! Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan. 31. -turnaus 31.3.- 12.4.2014 Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki, puh. 6987654.

Lisätiedot

XXXVII KULTAVASKOOLI TURNAUS ROVANIEMI

XXXVII KULTAVASKOOLI TURNAUS ROVANIEMI XXXVII KULTAVASKOOLI TURNAUS 27-29.6.2014 ROVANIEMI Tervetuloa Napapiirille yöttömään yöhön Suomen vanhimpaan lentopalloturnaukseen. Yhteystiedot Turnauksen johtaja Mikko Vikström 0400-432 498 Kilpailupäällikkö

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015 Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015 Korkeakoulujenkkifutiskomitea 1 Sisällysluettelo 1. Sarjakirjan tarkoitus 3 a. Yhteystiedot 3 2. Sarjamuoto 3 a. Peliajankohta 3 b. Sarja- ja erotuomarimaksut

Lisätiedot

Marja-Vantaa -turnaus

Marja-Vantaa -turnaus Keimolan Kaiku ry Turnausohje Marja-Vantaa -turnaus 12.-13.2.2011 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Marja-Vantaa -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö turnaukseen ja tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla kuitenkin voi pelata

Lisätiedot

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015-2016 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa FKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla

Lisätiedot

30. PEHMOLENTIS - juhlaturnaus 8.- 20.4.2013. Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki, puh. 6987654.

30. PEHMOLENTIS - juhlaturnaus 8.- 20.4.2013. Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki, puh. 6987654. TERVETULOA! Tämä on lopullinen otteluohjelma. 30. - juhlaturnaus 8.- 20.4.2013 Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki, puh. 6987654. Turnauksessa on mukana yhteensä 42

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS Laaksolahdessa 6.4.2013 Turnaukseen osallistuu 6 seuraa yhteensä 10 peliryhmällä. Ottelut pelataan turnauksen otteluohjelman mukaisesti. Joukkueiden/peliryhmien

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2016-2017 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel)

Lisätiedot

LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2008 2009

LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2008 2009 1 LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2008 2009 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Suomen Mestaruuskilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Lentopalloliiton virallisia pelisääntöjä,

Lisätiedot

NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT

NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT ETELÄ-LÄNSI LIIGAT, ELL (C- ja D-nuoret, vastuupiiri Tampere) Etelä-Länsi -liigat pelataan ikäluokissa C15-, C14-, D13-pojat sekä C-tytöt. Lisäksi syyskierroksella

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SM-BEACH VOLLEYN KILPAILUSÄÄNNÖT 2012

ISTUMALENTOPALLON SM-BEACH VOLLEYN KILPAILUSÄÄNNÖT 2012 Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry/lentopallojaosto ISTUMALENTOPALLON SM-BEACH VOLLEYN KILPAILUSÄÄNNÖT 2012 YLEISET MÄÄRÄYKSET 1. Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n lentopallojaosto järjestää

Lisätiedot

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 26042016 KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS ( JA VÄHÄN MIKKELINKIN ;-)) KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 7.5.2016 PIEKSÄMÄELLÄ PÄIVÄN YLEINEN AIKATAULU 10.00-10.20 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2017-18 1 Yleistä Tulospalvelumääräyksistä 1.1. Nämä ovat Suomen Salibandyliitto ry:n Tulospalvelumääräykset (TulospM) pelikaudelle 2017 18. Näitä

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 31.3 2.4.2017 C2 AAA alempi Jatkosarja C2 AAA alemman jatkosarjan Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4.2017. Turnaukseen C2 AAA alemman jatkosarjojen

Lisätiedot

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ( )

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ( ) KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET (2019-2020) 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden nuorten,

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2018-2019 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel)

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2015

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2015 SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2015 Hyväksytty syysliittokokouksessa 2014 Sisältö 1. LISENSSIT...3 2. SARJAMAKSUT (per joukkue)...3 3. PELAAJASIIRRON MÄÄRÄAIKA JA

Lisätiedot

MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010

MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010 MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010 1. AJO-OHJEET Turnaus on Myyrmäen jalkapallohallissa. Osoite: Raappavuorentie 10, 01601 Vantaa. 2. PYSÄKÖINTI Urheilupuistossa on paljon parkki tilaa. Auton saa jättää

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN PESIS RY:N SARJOISSA 2016 NOUDATETAAN PPL:N KILPAILUSÄÄNTÖJEN LISÄKSI SEURAAVIA MÄÄRÄYKSIÄ JA OHJEITA

POHJOIS-SUOMEN PESIS RY:N SARJOISSA 2016 NOUDATETAAN PPL:N KILPAILUSÄÄNTÖJEN LISÄKSI SEURAAVIA MÄÄRÄYKSIÄ JA OHJEITA POHJOIS-SUOMEN PESIS RY:N SARJOISSA 2016 NOUDATETAAN PPL:N KILPAILUSÄÄNTÖJEN LISÄKSI SEURAAVIA MÄÄRÄYKSIÄ JA OHJEITA 1. PELIPÄIVÄT Maakuntasarjoissa pelataan sarjaohjelmaan merkittyinä päivinä, muissa

Lisätiedot

SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010

SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010 SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010 Kautta 2010 varten SAJL:n tuomarikoulutukset tullaan järjestämään syysliittokokouksen päätöksen mukaisesti. Koulutuksia on sovittu pidettäväksi 6 kappaletta ja ne tulevat olemaan

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Ylialueellinen seurafoorumi.

Ylialueellinen seurafoorumi. Ylialueellinen seurafoorumi www.floorball.fi Sähköinen tulospalvelu turnausmuotoisissa sarjoissa Nykyinen tulospalvelujärjestelmä on ollut käytössä kaudesta 2013-14 lähtien Järjestelmä on Jääkiekkoliiton

Lisätiedot

Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki, puh. 6987654.

Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki, puh. 6987654. TERVETULO! 33. -turnaus 4. - 16.4.2016 Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki, puh. 6987654. Turnauksessa on mukana yhteensä 34 joukkuetta 6 eri sarjassa. KIINTIÖ 6 joukkuetta

Lisätiedot

LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2011 2012

LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2011 2012 1 LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2011 2012 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Suomen Mestaruuskilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Lentopalloliiton virallisia pelisääntöjä

Lisätiedot

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku ry Turnausohje Kivistö -turnaus Yhteistyössä Hyundain kanssa 8.-9.2.2014 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 1 RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 Sarjaohjeet Ringeten naisten Ykkössarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

MINISÄÄNNÖT

MINISÄÄNNÖT MINISÄÄNNÖT 2018-2019 Muutokset edelliseen kauteen merkitty punaisella (E- ja F-ikäisten verkon korkeus, D-E-nuorten virallinen pelipallo, F-ikäisten säännöt). 21.8. päivitetty F-ikäisten sääntöjä, kohta

Lisätiedot

C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI. pelikausi 2012-2013 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET

C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI. pelikausi 2012-2013 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI pelikausi 2012-2013 SISÄLTÖ 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET 2. PELIPAIKAT JA LAITTEET 2.1 Kentän varusteet 2.2 Pelipallo 3. PELAAJAT,

Lisätiedot

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue).

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue). 1 RINGETEN B-NUORTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 (joukkueiden määrä, sarjajärjestelmä ja pudotuspelit päivitetty vastaamaan sarjaan ilmoittautuneiden

Lisätiedot

Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla pelipaikoilla:

Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla pelipaikoilla: XXXI MESTO TURNAUS Tampereella 18.-19.4.2015 Sarjat Miehet (sarjataso 3-AM) Naiset A (sarjataso 2-3) Naiset B (sarjataso AM, harraste) Yleisohjeet: Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla

Lisätiedot

Kauden 2011 2011 ilmoitussarjat 01.01.2012

Kauden 2011 2011 ilmoitussarjat 01.01.2012 1 Kauden 2011 2011 ilmoitussarjat 01.01.2012 Kilpailumuodot A - nuoret: A-poikiin on ilmoittautunut 6 joukkuetta. Sarja pelataan kaksinkertaisena runkosarjana. Runkosarjan 4 parasta etenevät A-ikäisten

Lisätiedot

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 3.3.3.7 Kilpailujen arvontaa vastaan tehtävä vastalause voidaan esittää suullisesti ylituomarille, jonka

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITON ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

SUOMEN RINGETTELIITON ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA SUOMEN RINGETTELIITON ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA 1.5.2014 30.4.2015 Ringetteliiton Etelä-Suomen alueen alueelliset määräykset kaudella 2014-2015 sivu 1 Sisällysluettelo: 1 ETELÄ-SUOMEN ALUEEN YHTEYSTIEDOT...

Lisätiedot

A-99 (U20) A-nuoret, tytöt ja pojat (vuonna 1999 ja myöhemmin syntyneet) B-02 (U17) B-nuoret, tytöt ja pojat (vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneet)

A-99 (U20) A-nuoret, tytöt ja pojat (vuonna 1999 ja myöhemmin syntyneet) B-02 (U17) B-nuoret, tytöt ja pojat (vuonna 2002 ja myöhemmin syntyneet) Sisällysluettelo 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET... 1 2. SARJAT... 1 3. ILMOITTAUTUMISAJAT JA SARJAMAKSUT... 2 4. SARJAJÄRJESTELMÄ JA SARJAKOHTAISET MÄÄRÄYKSET... 2 5. LUOVUTUS... 5 6. OTTELUVARUSTEET... 6 7.

Lisätiedot

RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016. 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY

RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016. 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY Sisällys 1. TURNAUKSEN TARKOITUS... 2 2. OTTELUJÄRJESTELMÄ... 2 3. JOUKKUEEN KOKOONPANO JA VAIHTOPELAAJIEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 8.11.2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014 ESI istumalentopallo Lappeenranta Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2017-2018 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel)

Lisätiedot

LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2015 2016... 4

LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2015 2016... 4 LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2015 2016... 4 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET... 4 2. SARJAT, JOUKKUEET JA OTTELUOHJELMAT... 4 3. ILMOITTAUTUMISAJAT JA SARJAMAKSUT... 4 3.1

Lisätiedot

SJL Kymi-Saimaan alueen Kilpailusuunnitelma 2014 2015

SJL Kymi-Saimaan alueen Kilpailusuunnitelma 2014 2015 Ilmoittautumiset INTOHIMONA JÄÄKIEKKO. 8.4.2014 SJL Kymi-Saimaan alueen Kilpailusuunnitelma 2014 2015 12.5.2014 mennessä seuraaviin alueellisiin sarjoihin ja valtakunnallisiin karsintoihin. Valtakunnallisissa

Lisätiedot

LÄNTISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

LÄNTISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET LÄNTISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-ja 13-vuotiaiden (ent. C-nuoret),

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

Suomen Lentopalloliitto. Juniorien beach volleyn SM-kiertueen kilpailusäännöt 2015

Suomen Lentopalloliitto. Juniorien beach volleyn SM-kiertueen kilpailusäännöt 2015 Suomen Lentopalloliitto Juniorien beach volleyn SM-kiertueen kilpailusäännöt 2015 Saila Huhtiranta 12.6.2015 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Säännöt... 4 1.2 Kansalaisuuden merkitys osallistumisoikeuteen...

Lisätiedot

INDOOR-SARJAT

INDOOR-SARJAT INDOOR-SARJAT 2018-2019 30.9.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Naisten SM 2. Miesten SM 3. Naisten I divisioona 4. Miesten I divisioona 5. U16 SM 6. U13 Hokkiliiga 7. U11 turnaukset 8. Ikämiesten SM Naisten SM-sarja

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013

Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013 Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013 Järjestelyt Kesäkisoihin ilmoittaudutaan paikan päällä riittävän hyvissä ajoin ennen kutakin lajia. Kisoja järjestävä siirtolapuutarha järjestää

Lisätiedot

LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2007 2008

LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2007 2008 1 LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2007 2008 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Suomen Mestaruuskilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Lentopalloliiton virallisia pelisääntöjä,

Lisätiedot

Siirrot ja siirtoajat (Superpesis, Ykköspesis, suomensarja, maakuntasarja, A-, B- ja C-ikäiset)

Siirrot ja siirtoajat (Superpesis, Ykköspesis, suomensarja, maakuntasarja, A-, B- ja C-ikäiset) 1 SUOMEN PESÄPALLOLIITTO RY 18.9.2014 PELAAJASIIRTOJÄRJESTELMÄ 2015 Siirrot ja siirtoajat (Superpesis, Ykköspesis, suomensarja, maakuntasarja, A-, B- ja C-ikäiset) 1. Täysseurasiirto 1.10.2014 1.6.2015

Lisätiedot

FUTSALIN SARJA- JA ERILLIS- MÄÄRÄYKSET 2014-2015

FUTSALIN SARJA- JA ERILLIS- MÄÄRÄYKSET 2014-2015 FUTSALIN SARJA- JA ERILLIS- MÄÄRÄYKSET 2014-2015 1. Yleistä Sarja- ja erillismääräykset ovat sääntökokoelma, jotka ohjaavat Pohjois-Suomen piirin futsal-sarjojen pelaamista. Erillismääräykset ovat sellaisia

Lisätiedot

Liigaan voi osallistua myös sekajoukkueella. Sekajoukkueita koskevat seuraavat rajoitukset:

Liigaan voi osallistua myös sekajoukkueella. Sekajoukkueita koskevat seuraavat rajoitukset: SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2015 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla, kummallakin, kuitenkin

Lisätiedot

TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2015-16 ESITYS 24.5.15

TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2015-16 ESITYS 24.5.15 TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2015-16 ESITYS 24.5.15 Osallistumismaksut sarjoihin 3500 Bandyliiga (juniorilisenssit yli 3900) 500 1000 Bandyliiga (juniorilisenssit alle 3900-3400) 250 Suomi-sarja (sisältävät

Lisätiedot

LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2013 2014

LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2013 2014 1 LENTOPALLON SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SARJAMÄÄRÄYKSET SARJAKAUDELLE 2013 2014 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Suomen Mestaruuskilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Lentopalloliiton virallisia pelisääntöjä

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN PESIS RY:N SARJOISSA 2012 NOUDATETAAN PPL:N KILPAILUSÄÄNTÖJEN LISÄKSI SEURAAVIA MÄÄRÄYKSIÄ JA OHJEITA

POHJOIS-SUOMEN PESIS RY:N SARJOISSA 2012 NOUDATETAAN PPL:N KILPAILUSÄÄNTÖJEN LISÄKSI SEURAAVIA MÄÄRÄYKSIÄ JA OHJEITA POHJOIS-SUOMEN PESIS RY:N SARJOISSA 2012 NOUDATETAAN PPL:N KILPAILUSÄÄNTÖJEN LISÄKSI SEURAAVIA MÄÄRÄYKSIÄ JA OHJEITA 1. PELIPÄIVÄT Maakuntasarjoissa sekä miesten ja naisten aluesarjoissa pelataan sarjaohjelmaan

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 9.3.2018) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla pelipaikoilla:

Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla pelipaikoilla: XXX MESTO TURNAUS Tampereella 26. 27.4.2014 Sarjat. Miehet (sarjataso 3-AM) Naiset A (sarjataso 2-3) Naiset B (sarjataso AM harraste) Yleisohjeet: Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla

Lisätiedot

A- JA B-NUORTEN VALTAKUNNALLISTEN SARJOJEN JA KARSINTOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET

A- JA B-NUORTEN VALTAKUNNALLISTEN SARJOJEN JA KARSINTOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET A- JA B-NUORTEN VALTAKUNNALLISTEN SARJOJEN JA KARSINTOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET Nämä sarjamääräykset koskevat A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamista. C- nuorten SM-sarjassa on erilliset

Lisätiedot

Uppopallon sarjakutsu

Uppopallon sarjakutsu Uppopallon sarjakutsu 2010-2011 Sukeltajaliiton järjestämät uppopallon sarjat 2010-2011 Palauta osallistumisvahvistus Liiton toimistoon ilmoittautumisaikaan mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia

Lisätiedot

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta.

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Puh/Tel. 1 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjat 22.10.2010 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Kilpailumuodot A - nuoret: A-poikiin on ilmoittautunut 6 joukkuetta. Pelataan

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

Lisäksi kotijoukkueen tulee tehdä otteluilmoitus vastustajalle ja otteluun asetelluille erotuomareille.

Lisäksi kotijoukkueen tulee tehdä otteluilmoitus vastustajalle ja otteluun asetelluille erotuomareille. Kilpailutoiminta kirje 2/2012 Hyvä A ja B -nuorten SM-karsintasarjan seurajohtaja, Olemme ja A ja B-nuorten SM- karsintasarjojen korvalla ja kilpailu saadaan pian polkaistua käyntiin. Pyydämme teitä huomioimaan

Lisätiedot

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET I FIFA:N SÄÄNNÖT Pärnu Summer Cup 2013 järjestetään FIFA:n jalkapallon sääntökirjan pelisääntöjen (FIFA Laws of the Game 2012/2013: http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/81/42/36/lawsofthegame_2012_e.pdf)

Lisätiedot

XXVI MESTO TURNAUS Tampereella 24. 25.4.2010

XXVI MESTO TURNAUS Tampereella 24. 25.4.2010 XXVI MESTO TURNAUS Tampereella 24. 25.4.2010 Sarjat. Miehet (sarjataso 4-5) Naiset A (sarjataso 2-3) Naiset B (sarjataso 4 harraste) Yleisohjeet: Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Vaasa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla pelipaikoilla:

Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla pelipaikoilla: XXVIII MESTO TURNAUS Tampereella 21. 22.4.2012 Sarjat. Miehet (sarjataso 3-AM) Naiset A (sarjataso 2-3) Naiset B (sarjataso AM harraste) Yleisohjeet: Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti

Lisätiedot