MARTTILA-TIEDOTE 2/2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MARTTILA-TIEDOTE 2/2015"

Transkriptio

1 MARTTILA-TIEDOTE 2/2015 MARTTILAN KUNNANVIRASTO ON KOKONAAN SULJETTU vuosilomien keskittämisen johdosta. Sulkuaikana kuulutukset ovat nähtävillä keskustoimiston ulkoeteisen ikkunassa. Kuulutusta koskeva mahdollinen materiaali on luettavissa kunnan www-sivuilla ja kirjastossa kirjaston aukioloaikoina. Kiireellisissä asioissa voit jättää viestin keskustoimistossa olevaan puhelinvastaajaan puh Viestit kuunnellaan päivittäin n. klo 13. Sosiaalitoimistossa on puhelinpäivystys kiireellisissä asioissa puhelinaikana klo seuraavasti: puh puh Muuna aikana yhteyden saa kiireellisissä asioissa sosiaalipäivystykseen hätäkeskuksen kautta puh Viestin voi jättää keskustoimistossa olevaan puhelinvastaajaan, puh , jonka viestit kuunnellaan päivittäin n. klo 13. Rakennustoimistossa ajalla rakennustarkastaja on tavoitettavissa puhelimitse, puh Rakennustoimisto on suljettu välisen ajan. Marttilan kunnan keskustoimisto on suljettu torstaina klo 12 alkaen henkilökunnan koulutustilaisuuden vuoksi. Sosiaalitoimisto, tekninen toimisto ja vapaa-aikatoimisto ovat avoinna normaalisti. MARTTILAN KESÄTORIPÄIVÄT kesälauantaisin alkaen klo 9, torilla Kirkkotien varrella Eläkeliiton Marttilan Yhdistys Marttilan Karjalaiset 1.8. Marttilan Martat Marttilan seurakunta, diakoniatyö Kunnassa on otettu käyttöön sähköinen laskutus Marttilan kunta on siirtynyt sähköiseen laskutukseen seuraavissa laskutuksissaan: koululaisten aamuja iltapäivätoimintalaskut, päivähoitolaskut, vanhustyön laskut, vapaa-aikatoimen laskut, vesi- ja jätevesilaskut sekä vuokralaskut. Asiakkaat voivat nyt tehdä e-laskuvaltuutuksen omassa verkkopankissaan ja saada paperisen laskun sijasta sähköisen e-laskun verkkopankkiinsa. Toinen vaihtoehto on tehdä suoramaksusopimus omassa pankissa. Perinteinen paperinen lasku toimitetaan edelleen kaikille muille asiakkaille pääsääntöisesti keskitetyn tulostuspalvelun kautta. MARTTILAN KUNTA PUH VIIKKO 22 HÄRKÄTIE 773 FAX MARTTILA

2 MARTTILAN KUNTA Puh: (02) , fax: (02) sähköposti: Kunnantoimisto on avoinna: ma - ke klo to klo pe klo YLEISHALLINTO Kunnanjohtaja Carita Maisila matkapuhelin (perhevapaalla ) Hallintojohtaja (vs. kunnanjohtaja ) Heini Luoma matkapuhelin Aluearkkitehti Seppo Pärnä Toimistovirkailija Aila Ali-Mattila Toimistosihteeri Marjaana Torkkeli Palkkasihteeri Mervi Suomi Kirjanpitäjä Birgit Kosonen MAASEUTUTOIMI, Kirkkotie 13, Lieto Maaseutupäällikkö Nina Pohjanpalo Maaseutuasiamies Ulla Nummila (virkavapaalla) Maaseutuasiamies Anri Lehtimaa Maaseutuasiamies Satu Puustinen SOSIAALITOIMI Sosiaalitoimisto avoinna ma-ke klo , to klo pe klo Sosiaalijohtajan, sosiaaliohjaajan ja sosiaalityöntekijän puhelinaika klo Sosiaalijohtaja Liisa-Anneli Holmberg matkapuhelin (paikalla pääsääntöisesti ti-ke-to) Sosiaaliohjaaja Marika Hirvensalo matkapuhelin Sosiaalityöntekijä Marja Eltonen matkapuhelin Perhehoitaja Kristiina Tuominen Toimistosihteeri Annukka Hakala SUVIRANNAN PALVELUKESKUS Myllypellontie 6 Vanhustyönjohtaja Maria Vesala matkapuhelin Osasto matkapuhelin Suvisiipi matkapuhelin Keskuskeittiö SIVISTYSTOIMI Päivähoitotoimisto, Kisatie 7 Varhaiskasvatusjohtaja Ritva Maijala puhelinaika ma-pe klo 8-9 Kisarinteen päiväkoti, Kisatie 7 Nappulat Viikarit Touhula, Taalarintie 2 A 3 matkapuhelin matkapuhelin Esikoulu, osapäivähoito Esikko, Metsäniityntie 11 matkapuhelin Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Marttilan koulu, Metsäniityntie Rehtori Pasi Isokangas Opettajainhuone Keittola Fax VAPAA-AIKATOIMI Vapaa-aikasihteeri Kirsti Keskitalo matkapuhelin Laitosmies Markku Prusila KIRJASTO- JA KULTTUURITOIMI Pääkirjasto, Härkätie Avoinna: ma, ke, to klo ti ja pe klo Kirjastonhoitaja Taina Jurttila-Nurminen TEKNINEN TOIMI Tekninen johtaja Raimo Vähämaa matkapuhelin Rakennustarkastaja Urpo Isotalo matkapuhelin Toimistosihteeri Mervi Keskitalo Laitosmies Raimo Kirjonen Laitosmies Petteri Hakala TERVEYSKESKUS Marttilan toimipiste, Kirkkotie 1 Lääkärin ja hoitajien vastaanotto Neuvolavastaanotto Äitiysneuvola Kotisairaanhoito Kouluterveydenhuolto Hammashoitola, Kisatie 7 ajanvaraus Pääterveysasema, Hyvättyläntie 7 Lieto ALUEPELASTUSLAITOS Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos * Palotarkastaja Nuohooja Jouni Pöllänen Nuohooja Sini Nero (Muistattehan, että lain mukaan kiinteistön omistajalla ja/tai haltijalla on velvollisuus huolehtia säännöllisestä nuohouksesta.)

3 MAATALOUDEN KEHITTÄMISRAHA Vuoden 2015 talousarvioon on varattu maatalouden kehittämiseen Kunnanhallitus on päättänyt, että vuonna 2015 maatalouden kehittämisrahaa käytetään maatilan öljysäiliöiden kuntotarkastuksiin enintään 140 /säiliö. Kehittämisrahaa myönnetään viljelijälle, jonka kotipaikka on Marttila. Kohdetta ei tueta, jos tila saa merkittävää avustusta samaan kohteeseen muuta kautta. Hakemus toimitetaan kunnanvirastoon, os. Härkätie 773, Marttila. Maksatushakemus on vapaamuotoinen ja siihen liitetään kopio maksukuitista. Hakuaika päättyy MARTTILAN LÄÄKÄRIN VASTAANOTON KESÄSULKU on Yhteydenotot em. aikana Liedon pääterveysasemalle, Hyvättyläntie 7, poliklinikka, ei kiireellinen vastaanotto (02) päivystys, kiireellisesti hoidettavat (02) Ilta- ja viikonloppupäivystys on Tyks:an T-sairaalassa, Savitehtaankatu 1, Turku arkisin klo 16 jälkeen sekä viikonloppuisin, puh. (02) Marttilalaiset voivat päivystysasioissa ma-pe klo 16-8 ja perjantaista klo 16 alkaen maanantaihin klo 8 sekä arkipyhinä käyttää myös Tyks Loimaan sairaalan ensiapupoliklinikkaa, Seppälänkatu 15-17, Loimaa - puhelu aina ensin (02) Meri-Marttilan saunamökin käyttäjät! välisenä aikana avaimen luovutus ja mökkitiedustelut Marttilan kirjastosta kirjaston aukioloaikoina, puh. (02) MATONPESUPAIKAT Marttilan kunnan omistamat matonpesupaikat kirkonkylässä kirjaston Huvilan vieressä ja Ollilassa Nuorisoseurantalon piha-alueella ovat kuntalaisten käytettävissä alkaen. SOSIAALILAUTAKUNTA TIEDOTTAA: Sosiaalitoimessa on aloittanut osa-aikainen perhetyöntekijä Kristiina Tuominen, puh , lastensuojelun ja lapsiperheiden palveluihin liittyvissä tehtävissä. Lapsiperheiden kotipalvelua voi saada, kun perheessä on akuutti tuen tarve. Sosiaalihuoltolain 19 :n mukaan kotipalvelua annetaan toimintakykyä alentavan syyn tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella esim. yllättävä sairaus tai loukkaantuminen, synnytys, vamma, uupumus, vanhempien ero, perheenjäsenen kuolema tai perheessä vammainen lapsi, kaksoset tai aikuinen omainen hoidettavana. Kotipalvelulla tarkoitetaan asumiseen, henkilökohtaiseen hoivaan ja huolenpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen liittyviä asioita. Kotipalvelun maksu määräytyy sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain mukaan. Marttilassa tilapäisen kotipalvelun maksu on 10 /tunti (laskutus puolen tunnin jaksoissa, enintään 6 tunnilta/pv). Mikäli kotipalvelua myönnetään 4 krt/kk tai enemmän, määrätään perheen koon ja bruttotulojen mukaan määräytyvä kuukausimaksu. Lisätietoja sosiaalitoimistosta. Palvelua haetaan lomakkeella, jonka voi tulostaa kunnan kotisivuilta > easiointi > Lomakkeet > Lapsiperheiden kotipalveluhakemus tai lomakkeen voi noutaa sosiaalitoimistosta.

4 KIRJASTO- JA KULTTUURITOIMI Marttilan kirjasto Härkätie 723, Marttila Kirjasto puh , s-posti: www-osoite : Kirjasto palvelee normaalisti koko kesän. Maanantai, keskiviikko ja torstai klo Tiistai ja perjantai klo Aattopäivinä klo Juhannusaatonaatto klo Juhannusaatto suljettu Kirjastoaineiston laina-ajat Kirjojen laina-aika on 28 vuorokautta. Lehtien, cd-levyjen ja cd-rom-levyjen laina-aika on 14 vuorokautta. DVD-levyjen laina-aika on 14 vuorokautta. Muistathan, että lainatessa tarvitaan aina kirjastokortti. KIRJASTON NÄYTTELYT Kesäkuu: Maalauksia, Mira Kilpelänaho Heinäkuu: Marttilalaisia kuvia II ym., Marja Pyykönen Elokuu: Piirustuksia, Salla Rounan ( ) muistonäyttely MARTTILAN KOTISEUTUMUSEON KESÄNÄYTTELYN AVAJAISET Mummot museossa & Kaunis emali näyttelyn avajaiset torstaina klo Näyttelyn on koonnut Maarit Kraappa. MUSEO AVOINNA Museo on avoinna keskiviikkoisin klo , sunnuntaisin klo YHTEISLAULUILTA Yhteislauluilta kirjaston pihalla keskiviikkona klo laulattajina Karri Rannikko ja Lassi Forsström. Kaikki mukaan laulamaan. TAITEIDEN ILTA Taiteiden ilta tapahtuma kirjaston ja museon pihapiirissä keskiviikkona klo Ohjelma ilmoitetaan myöhemmin. KOTISEUTURETKI Kotiseuturetki keskiviikkona lähtö kirjaston pihalta klo Oppaana toimii Juha Kylämäki. Tarkemmat tiedot kirjastosta. Ilmoittautumiset kirjastoon 5.8. mennessä.

5 SYKSYN TEATTERIRETKET Perjantaina klo Turun kaupunginteatterin esitys Logomo-teatterissa BREAKING THE WAVES : SUURIN KAIKISTA ON RAKKAUS Lars von Trierin menestyselokuva nyt Suomen kantaesityksenä Nuori Bess on niin viaton ja naiivi, että häntä pidetään omassa, tiukasti uskonnollisessa yhteisössäänkin outona. Kun Bess rakastuu itseään 27 vuotta vanhempaan, öljynporauslautalla työskentelevään Janiin, ei suhdetta hyväksy kukaan. Janin sylissä Bess tuntee kuitenkin olevansa haluttu, turvassa ja tärkeä. Kun Jan loukkaantuu vakavasti öljynporauslautalla sattuneessa onnettomuudessa, on Bess valmis äärimmäisiin tekoihin rakkautensa puolesta luvun Skotlantiin sijoittuvan vahvan draaman päärooleissa nähdään Helmi-Leena Nummela ja Taneli Mäkelä. Muissa rooleissa esiintyvät Minna Hämäläinen, Stefan Karlsson, Miska Kaukonen, Ulla Koivuranta, Petri Rajala, Kimmo Rasila ja Antti Kankainen. Esityksen ohjaa Mikko Kouki. Ikäsuositus 16-vuotta. Arvioitu kesto 2h 40 min. väliaikoineen. Liput 35/32/20 + kuljetus. Sitovat ilmoittautumiset kirjastoon mennessä. Lauantaina klo Turun kaupunginteatterin esitys Logomo-teatterissa KAIKKI OIKEIN Anna-Leena Härkösen, 2014 julkaistuun, kiitosta niittäneeseen romaaniin pohjautuva näytelmä käsittelee moniulotteisesti monen suomalaisen suurinta unelmaa, lottovoittoa. Pari- ja ystävyyssuhteiden muuttumista sekä jättipotin jälkeistä elämän uudelleen rakentumista käsittelevä näytelmä on riemastuttava teos pariskunnasta, joka voittaa loton jättipotin ja joutuu rahapsykoosiin. Tuovatko miljoonat onnen? Eevi Puttonen on pihien vanhempien tytär, joka on kärsinyt hysteerisestä penninvenytyksestä ja koulukiusaamisesta. Lottovoittajan revanssi maistuu makealta. Eevi ja hänen miehensä Kari hankkivat hienon asunnon, sitten Eevi ostaa entiseltä kiusaajaltaan työpaikan alta ja alkaa matkustella leveästi. Kosmetologin työ saa jäädä, kun työnantaja ei ymmärrä Eevin lomailun tarvetta. Lotto-onnella on myös kääntöpuolensa. Karille viina maistuu, ja Eevi alkaa nähdä kateelliset läheisensä hyväksi käyttäjinä. Keneen voi enää luottaa? Työryhmä: Käsikirjoitus Anna-Leena Härkönen, Ohjaus ja dramatisointi Heikki Paavilainen, Lavastus Jani Uljas, Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen, Valosuunnittelu Jari Sipilä, Äänisuunnittelu Iiro Laakso, Naamioinnin suunnittelu Minna Pilvinen Rooleissa: Minna Hämäläinen (Eevi Puttonen), Stefan Karlsson (Kari Puttonen), Eila Halonen, Kimmo Rasila, Alisa Salonen Arvioitu kesto 2,5 h väliaikoineen. Liput 38/35/32 + kuljetus. Sitovat ilmoittautumiset kirjastoon mennessä. Kirjaston väki toivottaa kaunista ja kirjarikasta kesää kaikille!

6 VAPAA-AIKATOIMI vapaa-aikasihteeri Kirsti Keskitalo, puh tai , SAVISEUTU LIIKKUU, PYÖRÄILYKAMPANJA Nyt kaikki kohottamaan kuntoa pyöräillen! Aikaa pyöräillä on syyskuun alkuun asti. Tule keräämään omalle kunnallesi roimasti pisteitä, aktiivisille pyöräilijöille on luvassa hyviä palkintoja! Pyöräilysuoritukset kirjataan pyöräilyvihkoihin, jotka sijaitsevat ympäri kunnan aluetta. 10 km:n matkasta saat kirjoittaa yhden nimen, 20 km kaksi nimeä jne. Kirjaukseen oikeuttavan pisteet voit suorittaa myös kävellen, juosten tai rullaluistellen. Vapaaaikatoimi arpoo edelleen kaikkien osallistujien kesken polkupyörän sekä muita pienempiä palkintoja. Pyöräilyvihkolaatikoiden sijainti: Kunnanvirasto, Heikolan suoran päässä, Martintalo, Tiipiläntien ja Riitsuontien risteys, Laurilan Lava, Härkätien Kievari, Ollilassa Seurantalo, Jokkiintien tienhaara, Härkätien ja Leppämäentien risteys. NURMIKKOJUMPPAA urheilukentän viheriöllä maanantaisin klo 19.30: 25.5, 1.6, 8.6, 15.6, 22.6 ja Mukaan vesipullo ja jumppa-alusta. Hinta 2,50 /kerta. Monipuolista lihaskuntotreeniä, mm. kuntopiiriä, voimatangot jne. Asta KEPPIJUMPPAA KIRJASTON KOIVIKOSSA torstaisin klo Alkaa torstaina 4.6 klo 10! Ei osallistumismaksua. Sateen sattuessa Huvilassa. Tervetuloa helppoon jumppaan, sopii kaikille! Asta KAHVAKUULATREENIÄ urheilukentällä keskiviikkoisin klo , ensimmäisen kerran ke 3.6. Hinta 2,50 /kerta. Rami VESIJUOKSUA Palaisten uimapaikalla keskiviikkoisin klo , alkaa heinäkuussa, keskiviikko 1.7.alkaen. Oma juoksuvyö mukaan. 2,50 /kerta. Rami MARTTILAN ONKIKILPAILUT ti 2.6 klo 18 Rounankoskella, ilmoittautuminen klo Sarjat: alle 12-vuotiaat, alle 16-vuotiaat, naiset, miehet ja ikämiehet (yli 35-v). PESÄPALLOKOULU MARTTILAN PESISKENTÄLLÄ klo Pesäpallokoulu on tarkoitettu alakoulun oppilaille ja ohjaajina toimivat Pöytyän Urheilijoiden ohjaajat. Koulu maksaa 40 euroa ja maksut kerätään ensimmäisellä kerralla. Tarvitaan vähintään kymmenen osallistujaa, että koulu toteutuu. Opetuksen lisäksi kaikki osallistujat saavat diplomin ja viimeisellä kerralla mehu- ja munkkitarjoilu. Ilmoittautumiset vapaa-aikatoimistoon 28.5 mennessä, puh FUTISKOULU Marttilan jalkapallonurmella ma 15.6 to 18.6 klo Ohjaajina Marttilan Murron nuoret valmentajat. Osallistumismaksu 30, sisältää opetuksen, t-paidan ja pallon. Mukaan jalkapallovarusteet ja pieni välipala + vesipullo. Jalkapallokoulu on tarkoitettu 5-10-vuotiaille. Osallistujat jaetaan ryhmiin iän perusteella. Jalkapallokoulu toteutetaan yhdessä Marttilan Murron kanssa. Ilmoittautumiset 5.6 mennessä vapaa-aikatoimistoon! UIMAKOULU II VESIHELMESSÄ Uintiaika päivittäin klo Osanottomaksu 35, sisältää opetuksen, vakuutuksen ja kuljetuksen. Ilmoittautumiset vapaa-aikatoimistoon 18.6 mennessä. Uimakoulu on tarkoitettu 7-15 vuotiaille tytöille ja pojille. Uimakoulun aikana mahdollisuus suorittaa myös eri asteisia uintimerkkejä! Bussin aikataulu: Salon tien risteys klo 9.20, kunnantalo klo 9.30 ja Ollila Op klo Myös muilta pysäkeiltä mahdollisuus tulla kyytiin. Omat eväät mukaan, tänä vuonna EI KÄYTETÄ uimahallin kahviota. On suotavaa, että myös keväällä esikoululaisten uimakouluun osallistuneet lähtisivät mukaan uimakouluun! RANTAPÄIVÄ PALAISISSA Ke 1.7 klo 18. Vapaa-aikatoimen, Marttilan nuorisovaltuuston ja marttilalaisten nuorisojärjestöjen ohjelmaa, mm. Silver Riverin kisat, taikuri esiintyy, elävää musiikkia.

7 MARTTILAN GOLFMESTARUUSKILPAILUT järjestetään Ypäjällä Loimijoki Golfin kentällä sunnuntaina klo 10 Pelimuotona piste-bogey. Paras scratch palkitaan kiertopalkinnolla. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Jouko Urmas tai KULJETUS SÄRKÄNNIEMEEN ke Aikataulu: Marttila klo 9.40, Koski TL klo 10.00, paluulähtö klo 18. Kuljetuksen osuus 10 e, lisäksi voit tilata elämys- tai ipana-avaimen. Ilmoittautumiset vapaa-aikatoimistoon 25.7 mennessä! Kuljetus toteutetaan yhteistyössä Kosken TL vapaa-aikatoimen kanssa. NAISTEN HARRASTEPESIS Marttilan pesiskentällä, os. Metsärinne 13, tiistaisin klo ja sunnuntaisin klo Vapaa-aikatoimen pesis-välineet käytössä. Pesis-koulutusta tiistaisin klo 17.30, päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin. PALAISTEN UIMARANNAN SAUNA Kuntalaisten käytössä ma, ke ja pe klo sekä la ja su klo 14-18, ajalla ma 1.6-su 9.8. Tänä vuonna peritään aikuisilta saunamaksua 2 /kerta. Alle 16-vuotiailta maksua ei peritä. Saunan lämmityksestä, saunamaksun perimisestä ja ranta-alueen siisteydestä vastaavat vapaa-aikatoimen kesätyöntekijät. Tiedustelut vapaa-aikatoimi, puh Tiistaisin ja torstaisin sauna varattavissa yhdistysten ja yksityisten käyttöön, varaus 3 h ja hinta 20. Varaukset vapaa-aikatoimistosta, puh tai kunnanviraston keskuksesta. MARTINTALON KUNTOSALI aukioloajat MAANANTAI klo sekavuoro TIISTAI klo sekavuoro KESKIVIIKKO klo marttilalaiset eläkkeensaajat klo sekavuoro klo naiset klo sekavuoro TORSTAI klo sekavuoro PERJANTAI klo sekavuoro klo marttilalaiset eläkkeensaajat klo sekavuoro klo naiset LAUANTAI klo naiset klo sekavuoro SUNNUNTAI klo sekavuoro Nyt mahdollisuus hankkia kuntosalin kesäkortti, hinta 20. Kysy lisää vapaa-aikatoimistosta. SAVISEUTU HIIHTÄÄ Vapaa-aikatoimi arpoi palkintoja kaikkien osallistujien kesken. Pipon voittivat Riikka Portaala, Marja Kujanpää, Tarja Portaala ja Heikki Kankare. Pipot voi noutaa vapaa-aikatoimistosta.

8 MARTTILAN JALKAPALLONURMEN KÄYTTÖVUOROT Tiistai klo MarttMu T-01, ½ kenttä, klo MarttMu P-03, ½ kenttä klo MarttMu P-00/miehet Keskiviikko klo MarttMu, kotipelipäivä Torstai klo MarttMu P-05, ½ kenttä, klo MarttMu T-01, ½ kenttä klo MarttMu, P-03, ½ kenttä klo MarttMu, P-00, ½ kenttä Perjantai klo Lauantai klo harrastefutis MarttMu, turnaukset Sunnuntai klo MarttMu mikrot, ½ kenttä klo MarttMu T-01, ½ kenttä, klo MarttMu, P-07, ½ kenttä klo MarttMu,P-05, ½ kenttä, klo MarttMu, P-03, ½ kenttä klo MarttMu, M6 kotipelit MARTTILAN URHEILUKENTÄN KÄYTTÖVUOROT maanantai klo MarttMu maanantai klo nurmikkojumppa, vapaa-aikatoimi tiistai klo MarttMu, x-ryhmä keskiviikko klo MarttMu, viikkokisat keskiviikko klo kahvakuula, vapaa-aikatoimi torstai klo MarttMu perjantai klo MarttMu lauantai klo MarttMu MARTTILAN TENNISKENTÄT Suvirannan palvelukeskuksen takana, Myllypellontie, vanhassa hiekkakuopassa. Kaksi kenttää kuntalaisten vapaassa käytössä. FRISBEEGOLFRATA Syyskuussa 2011 Marttilaan valmistui 9-väyläinen C-1 tason rata. Marttilan Murron frisbeegolfjaosto järjestää koulutus- ja kilpailutoimintaa. Katso tarkemmin Marttilan Murron tiedotteesta sekä seuran kotisivuilta. Marttilan Murron frisbeegolfjaoston puheenjohtaja Mika Pääskynen, puh MARTINTALON JA HUVILAN KÄYTTÖVUOROT HAETTAVINA Martintalon sekä Huvilan (vanha kirjasto) käyttövuorot ajalle Huvilalle voi hakea vuoroja aamupäiville klo sekä tiistai-illalle. Tiistai-illalle voi hakea vain yksittäisiä vuoroja, ei säännölliseen viikkotoimintaan. Kirjalliset hakemukset vapaa-aikatoimistoon 26.6 mennessä. Lisätietoja vapaa-aikatoimistosta. ETSIVÄ NUORISOTYÖ Etsivän työn tehtävänä on tavoittaa vuotiaat nuoret, jotka ovat palveluiden ulkopuolella. Yhteyttä voivat rohkeasti ottaa nuoren itsensä lisäksi myös huoltajat, ystävät, lähipiiri, palvelu tai toiminta, jonka piiristä nuori on siirtymässä pois ilman seuraavaa etappia jne. Ota rohkeasti yhteyttä Loimaan Seudun etsivään nuorisotyöntekijään: sähköposti tai puh

9 MARTTILAN KUNNAN VANHUSTEN PALVELUT TIEDOTTAA MARTTILAN KUNNAN VANHUSTEN PALVELUT TIEDOTTAA TANSSITAN VAUVAA-RYHMÄN ESIINTYMINEN TIISTAINA KLO 9.30 KESKIKESÄNJUHLINTAA SUVIRANNAN PALVELUKESKUKSESSA MAANANTAINA KLO ALKAEN OHJELMASSA LEMPIN JA ONNIN HÄÄT SEKÄ YHTEISLAULUA ILTAPÄIVÄN PÄÄTTEEKSI JUODAAN KAHVIT TERVETULOA TILAISUUKSIIN! Päivätupa on kesälomalla kesäkuun. Muutoin Suvirannan palvelukeskuksen palvelut toimivat normaalisti kesän ajan. Yhteystiedot: SUVIRANNAN PALVELUKESKUS, Myllypellontie 6, Marttila AURINKOISTA KESÄÄ! Vanhustyön johtaja Maria Vesala p (tavattavissa varmimmin aamupäivisin) Palvelukeskuksen hoitajat p Keittiö p Suvisiipi p , p Kotipalvelun päivystys p

10 PYHÄN MARTIN KIRKKO 250v! Kirkkomme on vihitty käyttöön syyskuun alussa vuonna Kauniina ja kodikkaana se edelleen palvelee iloissa ja suruissa. Tervetuloa juhlimaan! KIRKKO 250v keskikesällä * Su klo 10 Messu. Rovasti Jouko Kyyrö, Niemi. kesäasukkaiden kirkkopyhä, kirkkokahvit. Kirkkomuseo avoinna messun jälkeen. Oppaana Ella Palander. * Su klo 10 messu, Tuija Leeste, Niemi. Kesämatkailijoiden kirkkopyhä, kirkkomuseo avoinna messun jälkeen. Oppaina Irmeli Aalto ja Pirkko Portaala. KIRKKO 250v SYKSYLLÄ * Su 6.9. klo 10 Messu. Aiheena kiitollisuus! Seurakuntatalolla esitelmä kirkon wanhasta esineistöstä, taidehistorian tutkija, FM Katri Vuola. * Juhlaviikolla Lasten kirkkokierrokset. * Su klo 10. Mikkelinpäivän perhekirkko. Lasten esityksiä. * Su klo 10. Messu. Aiheena; Antakaa toisillenne anteeksi! Rovasti Markku Niemelä. TERVETULOA KESÄKIRKKOIHIN Taas linnut laulujansa visertää kauniisti! Su 7.6. klo 10 Marttilan rippikoulun konfirmaatiomessu. Su klo 10. Sanapalvelus, Kutsu Jumalan valtakuntaan. La 20.6 klo 12. Juhannuksen sanapalvelus. Kanttorina Minna Mäkinen. Su klo 18 Keskikesän iltakirkko Vättilän rukoushuoneella. Kanttorina Marjut Jaakola Härkätie 419. Su klo 12. Sanapalvelus, Armahtakaa. Pastori Anneli Rantalaiho. Kanttori Marjut Jaakola. Myös eikä Herran kansa, Luojaansa kiittäisi! Su 5.7. klo 10. Messu, Herran palveluksessa. Rov. Jouko Kyyrö. Tuija Niemi kanttori. Su klo 10. Marttilan kirkko 250v! Messu, Rakkauden laki, Rov. Jouko Kyyrö. Tuija Niemi. Kesäasukkaiden kirkkopyhä, jumalanpalveluksen jälkeen museo on avoinna, diakonian työryhmän kirkkokahvit päivän paistaessa kirkkomaalla, sateella kirkossa. Oppaana Ella Palander. Su klo 16. HUOM AIKA! Sanapalvelus, Kirkastettu Kristus. Past. Tuija Leeste. Kanttori Marjut Jaakola. Su klo 10. Marttilan kirkko 250v! Messu, Totuus ja harha, Past. Tuija Leeste. Kant. Minna Mäkinen. Kesämatkailijoiden, -vieraiden kirkkopyhä, jumalanpalveluksen jälkeen museo on avoinna. Oppaina Irmeli Aalto ja Pirkko Portaala.

11 Maan, meren anna kantaa runsaasti lahjojas! Su 2.8. klo 10. Sanapalvelus. Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa. Past. Tuija Leeste. Su 9.8. klo 10. Messu, Etsikkoaikoja. Rov. Jouko Kyyrö. Pe klo Marttilan koulun kirkko. Su klo 10. Sanapalvelus, Itsensä tutkiminen. Su klo 10. Messu, Jeesus, parantajamme. Su klo 10. Sanapalvelus, Lähimmäinen. HAUTAUSMAAPÄIVÄ torstaina klo 9.00 alkaen. Hartaus kirkossa kello 10. MUSIIKKITYÖ, TULE MUKAAN! SUVIVIRSI YHTEISLAULUTILAISUUS kahvilassa Leijona&Satakieli 7.6. klo 18. Riina Rautakoski soittaa kannelta. 5 kahvi, kolehti Kirkon ulkomaanavulle. LAPSIKUORON LAULULEIRIPÄIVÄ Pe KLO Martinmajalla. Lisätiedot Anna Välimäeltä puh LAPSIKUORO pidetään to alkaen klo KOULUSSA alakouluikäisille. ILMOITTAUDU KUOROIHIN sähköpostitse kanttorin osoitteeseen: PERINTEISET KESÄKAPPELIN LAULUHETKET JATKUVAT MARTINMAJALLA. Myllypellontietä keskustasta kilometri pohjoiseen, peltoaukean jälkeen viitta pikkutielle vasemmalle. JUHANNUSJUHLA on aattona perjantaina klo 19. Tule laulamaan, viihtymään. Arpajaiset, voittoja saa tuoda, arpoja ostaa ja voittaa: tuotto seurakuntamme lähetyskohteiden hyväksi. Lähetyksen vastuuryhmä järjestää tarjoilun, tervetuloa! KESKIVIIKKOISIN klo 19 KESÄN LAULUILLAT LÄHETYKSEN HYVÄKSI. Ensimmäinen keskiviikon lauluilta on juhannuksen jälkeen ja päätös Runot, laulut, ym pienet ohjelmat tervetulleita tuliaisia muille jaettavaksi. Kahvin lomassa Keskustelun Sakramentti! Tervetuloa! t. Lähetyksen toimintaryhmä SUVIRANNAN HARTAUDET KLO 13 Torstaina 4.6. rippikoululaiset mukana hartaudessa. Heinäkuun 2. päivä ja elokuussa lauluhetki 6.8.

12 VARHAISNUORTEN (7-11V.) KESÄLEIRIPÄIVÄ MARTINMAJALLA TIISTAINA KLO Ilmoittautumiset Kaarinalle mennessä p VARHAISNUORTEN KERHO jatkuu syksyllä, seuraa lehti-ilmoituksia, ja seurakunnan facebook-sivuja. PERHERETKI VIVAMON LASTENKYLÄÄN TORSTAINA Ruokailu 5,50 /11. Sisäänpääsy 10 /h. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 2.6. mennessä Kaarinalle OMAISHOITAJIEN LEIRIPÄIVÄ FORSSAN KLEMELÄSSÄ maanantaina Ilmoittaudu Kaarina-diakonille; tai puhelimitse DIAKONIAN KESÄTORI la klo KEHITYSVAMMAISTEN KESÄRETKI FORSSAN KLEMELÄÄN on maanantaina Lisätietoja Kaarinalta p TERVEYS TIISTAIT alkavat klo Vieraana silloin muistineuvoja Leeni Eriksson. MARTTILAN JA AURAN SEURAKUNTIEN YHTEINEN KESÄRETKI ESPOOSEEN lauantaina PÄIVÄKERHOIHIN HAKU tapahtuu maanantaina klo 17 alkaen seurakuntatalolla. Kerhot alkavat viikolla 34. Kiitos keväästä ja tervetuloa syksyllä! t Eeva - lastenohjaaja. KIRKKOHERRAVIRASTO on avoinna ma 9-12, to VIIKOLLA 28 virasto on SULJETTU TO 9.7, avoinna MA 6.7. KLO Osoite Kirkkotie 3, Marttila, (02) , faksi , s- posti: marttilan.seurakunta (at) evl.fi. YHTEYSTIETOJA, huom kesän aikana seurakunnan henkilökunnalla lomia ja viraston ajat tarjolla yhteydenottoihin. Kirkkoherra Janne J. Nurmi (ke-su) Talouspäällikkö Sirkku Tulonen (02) Kanttori Anna Välimäki Diakoni Kaarina Saarenpää Lastenohjaaja Eeva Vainikainen Suntio Eini Ylitalo

13 HÄRKÄTIEN 4H-YHDISTYS Härkätie MARTTILA p tai Yhdistyksen toimialue: Tarvasjoki, Marttila, Pöytyä,Aura ja Koski Tl Toiminnanjohtaja ja sihteeri: Tuovi Löytynoja p H-kerhot jäävät kesätauolle toukokuussa ja käynnistyvät taas syyskuussa. Lisätietoja kotisivuiltamme. Kansainvälinen toiminta Kansainvälisille leireille - hakuaika meneillään. Lisätietoja nuorisovaihdosta : Lannoitesäkkikeräys saakka Tuo lannoitesäkkisi keräyspaikkaan valmiiksi pakattuna ja tue samalla 4H-kerhoja. Keräyspaikat: Aura Tortinmäki: Iso-Mattila 16, AURA, yhteyshenkilöt: Matti Holppi puh Koski Tl : Kranintie 154, Koski Tl, yhteyshenkilö Martti Mäkitalo puh Pöytyän Karinainen: Suutarlantie 53, Kyrö, yhteyshenkilö Heikki ja Kirsi Arola puh tai (Heikki). Keräykseen kelpaavat muovista valmistetut Yaran ( Yara, Kemira GrowHow, Kemira Agro tai Kemira) 40 kg lannoitesäkit,suojahuput ja suursäkit Agrimarketin siemeniä sisältäneet suursäkit Peltosiemenen siemeniä sisältäneet suursäkit Tilasiemenen siemeniä sisältäneet suursäkit K-maatalouden siemeniä sisältäneet suursäkit. Lisätietoja kotisivuiltamme. Metalliromun ja akkujen keräys Yhteistyössä Tarvasjoen Metalli ja Teräsromu Oy: kanssa Keräyspaikalle voit tuoda -maatilaromua, esim. äkeitä, auroja, niittokoneita, maitotonkkia -pienmetalliromua esim. tiskipöydän kannet, kiukaat, ruohonleikkurit, pesukoneet, hellat -suuret metalliromut kuten puimurit, traktorit, linja-autot -ajoneuvojen rengas-vanneyhdistelmät, öljytynnyrit ehdottomasti tyhjinä -akkuja keräyspaikan erilliseen akkukeräyspisteeseen älä siis heitä niitä metalliromulavalle EI ONGELMAJÄTTEITÄ. Keräyspaikat: Koski Tl : Kranintie 154, Koski Tl, yhteyshenkilö Martti Mäkitalo puh Pöytyän Karinainen: Suutarlantie 53, Kyrö, yhteyshenkilö Heikki ja Kirsi Arola puh tai (Heikki) Tarvasjoki Liedonperä: Liedonperäntie 1101, Tarvasjoki yhteyshenkilö Jari Laaksonen puh

14 Kesätyö 4H-yrittäjänä Jos kesätyöpaikkaa ei löydy ja olisi kova innostus kokeilla oman idean toteuttamista tai palvelun myyntiä niin vaihtoehtona voisi olla 4H-yrityksen perustaminen. 4H-yritys on 13 v täyttäneen nuoren tai nuorisoryhmän juttu. Ole yhteydessä Tuoviin jos asia sinua mietityttää. 4H-kilpailut lisätietoja Vuoden 4H-Yritys: Kilpailuun voivat osallistua kaikki vuoden aikana toiminnassa olleet 4H-Yritykset. Kilpailuaika Palkitaan Vuoden 4H-kerho Kerhojen toimintakilpailu alkaa kerhojen aloittaessa toimintansa ja päättyy vuoden lopussa. Palkitaan maaliskuussa yhdistyksen sääntömääräisessä kokouksessa. Kerhon päiväkirja, juliste tai muu tuotos omasta kerhosta ja kilpailukaavake tarvitaan osallistumiseen. Myös valtakunnalliseen kilpailuun on mahdollista osallistua. Kilpailu päätyy Bongaa puulaji Mene metsäretkelle, kipaise koulun pihaan tai lähipuistoosi ja ota itsestäsi selfie lempipuusi kanssa! Puulajin tulee olla tunnistettavissa eli ota siitä esimerkiksi lehti kuvaan näkyviin. Kerro kuvatekstissä mikä puulaji on kyseessä. Pistä luovuutesi liikkeelle. Ihan vakavalla ilmeellä ei kuvassa tarvitse olla. Kisa on käynnissä Kilpailu on avoin kaikille nuorille.6 12-vuotiaiden sarjassa valokuvat ja tekstit ladataan alle 13-vuotiaille suunnatulle TOP-tehtäväsivustolle ja vuotiaiden sarjassa valokuvat ladataan Instagramiin. Lisätietoja: Kummankin sarjan paras palkitaan sen perusteella, mikä kuva on saanut eniten tykkäyksiä. Voittajat saavat palkinnoksi hienot kamerat. Kaikkien kisaan osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Bongaa puulaji -kilpailua tukee Metsämiesten Säätiö. Tekemistä kotiin ja kerhoihin https://www.toptehtavat.fi/ Rekisteröidy- Sinua odottaa 812 tehtävää 6-12-vuotiaille voit myös kannustaa muita tai luoda omia tehtäviä Tule mukaan 4H-toimintaan. Anna ideasi ja palautteesi vaikka 4Hsivujemme palautelomakkeen lähettämällä. VISIOMME: Härkätien 4H-yhdistys on alueellisesti toimiva, ajassa oleva, lasten ja nuorten osaamista ja yritteliäisyyttä tukeva nuorisoyhdistys sekä merkittävä nuorisopalvelujen tuottaja

15 vuotisjuhla Martintalolla klo (ovet aukeavat klo 13) Liput tulevat myyntiin toukokuun lopulla, muista varata omasi ajoissa! Ohjelmassa Hevisaurus ja Taikuri Marcus Alexander KESÄTOIMINTAA: PERHEKAHVILA VEKARAVINTTI siirtyy ma keskustan leikkikentälle ja kokoontuu siellä maanantaisin klo 10-12, tervetuloa leikkimään! Kahvila siirtyy takaisin Vekaravinttiin ma TANSSILEIRI HUVILALLA (Nuokkari) Opetellaan tanssin alkeita erilaisten leikkien, improvisaation ja yksinkertaisten tanssien avulla. Tulethan viettämään iloista ja tanssin täyteistä viikkoa! Vetäjänä Juulia Kantola Ryhmät: 7 10v. klo ja 3-6v. ryhmä klo , molempiin ryhmiin mahtuu 15 lasta. Osallistumismaksu: 15 /jäsenperheen lapsi, 20 /muut lapset, 5 alennus seuraavista sisarista. Ilmoittautumiset mennessä: Maria Vesala ,

16 VALVOTTUA LEIKKIKENTTÄTOIMINTAA keskustan leikkikentällä ti, ke ja to klo Toiminta on maksutonta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki lapset, jotka ovat täyttäneet 3 vuotta, mutta ovat alle 8 vuotta. Tarjolla on mehua, omat eväät mukaan. Luvassa vapaata leikkiä ja mukavaa ohjelmaa! Lisätietoja KESÄRETKEN sijasta järjestämme syksyisen metsäretken. Seuraa ilmoittelua! =) KESÄTAUOLLA: MUSKARIT ovat kesätauolla ja jatkavat toimintaansa taas syksyllä. Seuraa ilmoitteluamme. KUNTOSALIVUORO on kesätauolla kesä-elokuun, kuntoilu jatkuu taas syyskuussa. SATUTUNNIT ovat kesätauolla kesä-elokuun, ne jatkuvat taas syyskuussa. Lämmin kiitos KEVÄTILOKERÄYKSEEN osallistuneille! Käytämme keräyksen tuoton lapsiperheiden tämän vuotisen kesäretken toteuttamiseen. TERVETULOA VAUVASTA VAARIIN MUKAAN TAPAHTUMIIN JA VAPAAEHTOISTYÖHÖN! KESÄILOA! Käy tykkäämässä meistä myös FACEBOOKISSA!

17 MARTTILAN MURTO marttilalaisten liikuttaja jo vuodesta 1906 METALLINKERÄYSLAVA JA KERÄYKSET J-P Vallan autokaupan piha-alueella, Marttilantie 33, on edelleen metallinkeräyslava, jonka tuotosta osa tulee Marttilan Murron nuorisotyön tukemiseen. Seura kerää tänäkin vuonna jätepaperia ja käynnistysakkuja la Keräyksestä jaetaan erillinen tiedote Marttila-tiedotteen jaon yhteydessä. SIIRRETTÄVÄ KATSOMO Marttilan Murto on hankkimassa siirrettävän katsomon. Katsomo on käytettävissä kesäkuun puolivälistä alkaen. Katsomon ensisijainen paikka on Marttilan jalkapallonurmi, mutta sitä voidaan siirtää mm. urheilukentälle. Katsomoon mahtuu noin 60 katsojaa ja sitä vuokrataan muillekin halukkaille. Katsomo on tyyppikatsastettu ja sitä voi vetää henkilöauton perässä. Tiedustelut Kirsti Keskitalo, puh YLEISURHEILU Harjoitukset: Maanantai klo , 2008 ja 2009 syntyneet. Ensimmäinen kerta , kerho kokoontuu kesäkuussa. Maanantai klo , 2007 ja myöhemmin syntyneet, ensimmäinen kerta ma Mikäli omistat piikkarit, ota mukaan! Viikkokilpailut: Keskiviikko klo 18.00, ensimmäinen kerta , jatkuen ja Tärkeitä kilpailuja: Vattenfall seuracup Somero ja Salo Piirikunnalliset 16. Kikkan Kisat la Marttila Pm-sisulisähuipentuma Turku Ensimmäisen seuracupin lajit sarjoittain M17: 200m, 3-loikka, kuula, N17: 200m, 3-loikka, kuula P15: 100m, 2000m, seiväs, kuula, 4 x 100m, T15: 100m, 2000m, seiväs, kuula, 4 x 100m P13: 60m, 1000m, korkeus, keihäs, 4 x 100m, T13: 60m, 1000m, korkeus, keihäs, 4 x 100m P11: 60m, 1000m, pituus, kiekko, 4 x 50m, T11: 60m, 1000m, pituus, kiekko, 4 x 50m P9: 1000m, korkeus, kuula, 4 x 50m, T9: 1000m, korkeus, kuula, 4 x 50m Tiedustelut

18 FRISBEEGOLF Marttilan frisbeegolfradalla pelataan taas syksyyn saakka viikkokilpailuja joka toinen keskiviikko klo 18.00, parittomat viikot (ilmoittautuminen alkaa klo 17.30). Tulokset ja tiedotus ryhmässä facebook/marttilan frisbeegolf. Frisbeejaoston puheenjohtaja Mika Pääskynen, puh JALKAPALLO Marttilan Murto on aloittanut viime syksynä valmennusyhteistyön espanjalaisen Soccer Servicen kanssa. Mukana on kaikkiaan viisi seuraa Turun alueelta. Valmennustoimintaa koordinoi barcelonalainen valmentaja Albert Soler. Albert käy kerran viikossa ohjaamassa marttilalaisia valmentajia Marttilan jalkapallonurmella. Hän pitää myös treenejä murtolaisille. Kaikki seuran 2015 jalkapallojoukkueet ja niiden yhteystiedot löydät seuran kotisivuilta: Kaipaamme edelleen joukkoomme lisää pelaajia ja lajista kiinnostuneita aikuisia. Yhteydenotot palloilujaoston puheenjohtajaan, Teemu Kanasuo, Kevään kotipeleistä vielä jäljellä seuraavat pelit Marttilan jalkapallonurmella: su MarttMu TuKV 2 M6 ke MarttMu UPK T-03 T02/03 7v7 ke MarttMu FC Halikko P03 7v7 ti MarttMu SalPa CT T00/01 7v7 ke MarttMu SalPa D-tytöt T02/03 7v7 su MarttMu Lieto 2 M6 syyskierroksen miesten kotipelit: su MarttMu Ponteva M6 su MarttMu FC NuoTeePee M6 su MarttMu PiPS2 M6 su MarttMu TuWe3 M6 su MarttMu PaiHa2 M6 Nuorten joukkueiden syyskierroksen pelit julkaistaan seuran kotisivuilla heti sen jälkeen, kun ohjelma on tiedossa!

19 MARTTILAN KIRPPISRALLI klo Marttilassa on taas ruuhkaa! Marttilalaiset nostavat kirppisaarteitaan talojensa edustoille tai muuttavat terassinsa ja aittansa kahviloiksi. Tervetuloa mukavaan koko kylän tapahtumaan! Karttoja saatavilla rallia edeltävällä viikolla mm. kunnan nettisivuilta, Kunnanvirastosta, Kippiskahvila Helmestä ILMOITTAUTUMINEN: ilmoittautukaa mukaan, vain siten olette mukana ja pääsette kartalle! Osallistumismaksu on 20,- / kirppispaikka. Hintaan sisältyy lehtimainontaa ja yksi tienvarsiopaste/kohde. Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksun 20 euroa mennessä Marttilan Maatalousnaisten tilille FI /viestikenttään nimi. Ilmoita lisäksi nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä tietoa kirppistavarasta, kahvista yms. -> / Laitathan myös Facebook sivuille kuvia ja tietoja. Mahdollisuus myös Kirppismyyntipaikkaan Marttilan kirjaston pihalla 10,-/päivä, kirjaston pihalle tullaan myymään ilman ennakkoilmoittautumista, maksu paikan päällä. Oma pöytä mukaan. Muistathan infota naapureitasi ja miettiä omat opastukset ja parkkipaikat hyvissä ajoin valmiiksi! Pääjärjestelyistä vastaa Marttilan Maatalousnaiset mutta jokainen vastaa omalta osaltaan myös mainonnasta, opasteista ja rallin onnistumisesta, iloista ja onnistunutta rallia taas odotellaan! Marttilan Maatalousnaiset Facebook: Marttilan kirppisralli MARTTILA-SEURA RY. TIEDOTTAA Olemme mukana museon kesänäyttelyn Mummoja avajaisissa Härkähumuissa meitä nähdään myös elokuussa. Meillä on myös vireillä uutta mielenkiintoista. Seuratkaa ilmoittelua/uutisia! Yhteystiedot: Juhani Tynjälä ja Mikko Tegel

20 MAATALOUSTUOTTAJAIN MARTTILAN YHDISTYS RY Maataloustuottajain johtokunta v. 2015: Eeva Korimäki (pj.) puh , Kimmo Savonen (siht.) puh , Asko Saarinen (varapj.), Kari Hannula, Johanna Kankare, Juhani Koskela, Antti Ollula, Jouko Siivo ja Antti Valkeapää. Maataloustuottajain Marttilan yhdistyksen kaikille avoin KESÄRETKI MUSTION LINNAAN ja KESÄTEATTERIIN perjantaina Lähtö Marttilan Nuorisoseurantalolta klo Matka jatkuu Härkätietä Salontielle, josta kohti Mustiota. Klo ruokailu Muurlan Lasissa Klo opastettu kierros Mustion linnassa Klo Kokkisoppa kesäteatteriesitys Mustion linnan kesäteatterissa Teatterin jälkeen paluu Marttilaan. Retken kokonaishinta on jäseniltä 60 ja ei-jäseniltä 65. Hinta sisältää matkat, opastuksen, ruokailun ja teatterilipun. Tervetuloa mukaan! Sitovat ilmoittautumiset mennessä Eeva Korimäelle puh tai s-posti Ihanaa kesää kaikille! Nähdään kirppisrallissa! Oi, katsokaa miten lainehet niin kauniisti rantoja kaulaa! Oi, kuunnelkaa, miten lintuset niin kauniisti lehdossa laulaa! Oi, ootteko nähnehet illan kuun ja kuullehet kuisketta metsän puun, min ylitse valkeat hattarat suvitaivaalla vaeltavat. Eino Leino

Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. Pöytyä ylpeä suvestaan.

Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. Pöytyä ylpeä suvestaan. Tiedotuslehti 2/2015 Pöytyä ylpeä suvestaan. Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. TIEDOTUSLEHTI 2/2015 Sisällysluettelo KUNTA

Lisätiedot

Kunnan virkistysalueet s. 4 Kesän tapahtumat s. 10-21

Kunnan virkistysalueet s. 4 Kesän tapahtumat s. 10-21 Pöytyän kunnan tiedotuslehti nro 2/2011 Kunnan virkistysalueet s. 4 Kesän tapahtumat s. 10-21 Kuva: MATTI NORO KUNNANVIRASTOJEN AUKIOLO Kunnanvirastot ja kunnan puhelinvaihde ovat avoinna maanantai perjantai

Lisätiedot

Harrastelukkari keskiaukeamalla s. 11 14

Harrastelukkari keskiaukeamalla s. 11 14 Pöytyän kunnan tiedotuslehti nro 3/2013 MARKKINOITA JA MESSUJA...S. 4 KAIDANOJAN KARTANO...s. 5 TÄRKEÄT PUHELIN- NUMEROT...s.6 7 Harrastelukkari keskiaukeamalla s. 11 14 PÄÄKIRJOITUS Silmäilin vuoden takaisen

Lisätiedot

Talven tapahtumat kätevästi käsillä s. 6-19

Talven tapahtumat kätevästi käsillä s. 6-19 Pöytyän kunnan tiedotuslehti nro 1/2012 Talven tapahtumat kätevästi käsillä s. 6-19 Pääkirjoitus Näin on pää avattu kunnan tiedotuslehden uuden vuosikerran merkeissä. Vuosi tuonee paljon uutta tiedotettavaa

Lisätiedot

Toivakka. Toimii. Toivakka 100 vuotta. Toivakan kunnan, seurakuntien ja järjestöjen tiedotuslehti. Ruuhimäen poikia pappilan portilla.

Toivakka. Toimii. Toivakka 100 vuotta. Toivakan kunnan, seurakuntien ja järjestöjen tiedotuslehti. Ruuhimäen poikia pappilan portilla. Toivakka 2 2010 Toimii Toivakan kunnan, seurakuntien ja järjestöjen tiedotuslehti Toivakka 100 vuotta Ruuhimäen poikia pappilan portilla. Toivakka Toimii Toivakka Toimii Toivakka Toimii Toivakka Toimii

Lisätiedot

Auranlaakson kansalaisopiston keväällä alkavat kurssit s. 10-12

Auranlaakson kansalaisopiston keväällä alkavat kurssit s. 10-12 Pöytyän kunnan tiedotuslehti nro 1/2015 HAKU KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄ- TOIMINTAAN...s. 4 EDUSKUNTAVAALIT 2015...s. 4 OIVALLUKSIA OMAISHOITOON...s. 14 Auranlaakson kansalaisopiston keväällä alkavat

Lisätiedot

Liikkumaan kaikki! s.12

Liikkumaan kaikki! s.12 Pöytyän kunnan tiedotuslehti nro 3/2012 KUNNALLISVAALIT......s. 3 APUVOIMIA ARJEN TÖIHIN TYÖPAJOISTA...s. 17 TÄRKEÄT PUHELINNUMEROT...s. 6 Liikkumaan kaikki! s.12 Pääkirjoitus Vuosi 2012 on ehtinyt jälkimmäiselle

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTAINFO 5/2014 toukokuu

KÄRSÄMÄEN KUNTAINFO 5/2014 toukokuu KÄRSÄMÄEN KUNTAINFO 5/2014 toukokuu SISÄLLYSLUETTELO 1.... HALLINTOPALVELUT 2 2.... PPKY SELÄNNE 4 3.... OPETUSTOIMEN- JA VAPAA-AJAN PALVELUT 4 4.... JÄRJESTÖT JA YHDISTYKSET 10 5.... MAASEUTUTOIMISTO

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 5/2012 30.4.2012 Julkinen tiedote. Jaetaan jokaiseen jakelupisteeseen. Ammattilaisten osaajaportaali PROFESSIONALS.FI - TYÖKALU OSAAMISESI MARKKINOINTIIN Professionals.fi

Lisätiedot

Avustusta myönnetään enintään. 3) pelletti- tai muun puulämmitysjärjestelmän. Avustusta haetaan suoraan

Avustusta myönnetään enintään. 3) pelletti- tai muun puulämmitysjärjestelmän. Avustusta haetaan suoraan Kunnan ja seurakunnan tiedotuslehti helmikuu 2011 39. vuosikerta Korjausavustukset Vasara ja nauloja Korjaus- ja energia-avustukset 2011 Valtion asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on julkistanut

Lisätiedot

PYLKÖNMÄEN KUNTA Puh. 0400 265 611/VAIHDE www.pylkonmaki.fi sähköposti: pylkonmaenkunta@pylkonmaki.fi 43440 PYLKÖNMÄKI etunimi.sukunimi@pylkonmaki.

PYLKÖNMÄEN KUNTA Puh. 0400 265 611/VAIHDE www.pylkonmaki.fi sähköposti: pylkonmaenkunta@pylkonmaki.fi 43440 PYLKÖNMÄKI etunimi.sukunimi@pylkonmaki. Kuva: Iida Moisio PYLKÖNPOSTI 1/ 2008 25.2.2008 KUNNAN KUULUMISIA... 1 TALKOOHAASTE MEILLE KAIKILLE... 3 KESKUSHALLINTO TIEDOTTAA... 4 KUNNANTOIMISTON AUKIOLOAIKA ASIAKKAILLE... 4 PYLKÖNPOSTISSA ILMOITTAMINEN...

Lisätiedot

TILITORI. TÄSSÄ LEHDESSÄ mm. Uuden Oulun juhlavuosi. Kuntoutuspalvelut. Ympäristövuosi. Kesäleirit. Veteraanijuhla.

TILITORI. TÄSSÄ LEHDESSÄ mm. Uuden Oulun juhlavuosi. Kuntoutuspalvelut. Ympäristövuosi. Kesäleirit. Veteraanijuhla. HAUKIPUTAAN KUNNAN TIEDOTUSLEHTI 2/2012 18.5.2012 Nro 87 1 JULKINEN TIEDOTE TÄSSÄ LEHDESSÄ mm. Uuden Oulun juhlavuosi Kuntoutuspalvelut Ympäristövuosi 2012 Kesäleirit Veteraanijuhla Puhdistusnäytelmä Kuva:

Lisätiedot

TV-NÄKYVYYSONGELMAT HON-

TV-NÄKYVYYSONGELMAT HON- KUNTATIEDOTE MAALISKUU 2014 Honkajoen kunta, Porhontie 5 38950 Honkajoki IK Itella Oyj Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin Honkajoella ===========================================================================

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) SALON UUSI TAPA TOIMIA Kuntaliitos vuoden 2009 alussa antoi hyvän pohjan Salon kaupungin kehittämiselle.

Lisätiedot

Kaiku. Kärsämäen kunta, kuukausijulkaisu 1 / 2015

Kaiku. Kärsämäen kunta, kuukausijulkaisu 1 / 2015 Kaiku Kärsämäen kunta, kuukausijulkaisu 1 / 2015 Kärsämäen kunta, Keskuskatu 14, 86710 Kärsämäki, puh. 044-445 6801, fax. 08 816 2800, www.karsamaki.fi Avoinna arkisin klo 9:00 15:00 Julkinen tiedote,

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 12/2010 13.12.2010 Kirjastopalvelut MUUTOKSET AUKIOLOAJOISSA Salon kaupunginkirjaston kaikki toimipisteet ovat suljettuina jouluna 24. 26.12., uudenvuodenpäivänä 1.1.2011

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 11/2011 31.10.2011 Julkinen tiedote. Jaetaan joka talouteen. Kaupungintalo Avoimet ovet uudella kaupungintalolla Tervetuloa tutustumaan uuteen kaupungintaloon (Tehdaskatu

Lisätiedot

Puh. (02) 727 1180. Haketusta sopivasti Haketuspalvelu Laaksonen puh. 0400 823 977

Puh. (02) 727 1180. Haketusta sopivasti Haketuspalvelu Laaksonen puh. 0400 823 977 Kunnan ja seurakunnan tiedotuslehti maaliskuu 2014 42. vuosikerta FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN PALVELUT YPÄJÄLÄISILLE Vuosi 2014 on edennyt vauhdilla kevättä kohti. Ypäjän sosiaalipalveluiden

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston päätöksen mukaisesti kuulutukset julkaistaan kunnan kotisivuilla ja kunnan ilmoitustaululla, sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen

Kunnanvaltuuston päätöksen mukaisesti kuulutukset julkaistaan kunnan kotisivuilla ja kunnan ilmoitustaululla, sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen Pyhärannan kunta Kunnantoimisto avoinna: Pajamäentie 4 ma klo 9 17 23950 PYHÄRANTA ti, ke, to klo 9 15 Puh. (02) 8383 400 pe klo 9 14 kunta@pyharanta.fi http://pyharanta.fi **KUNTA TIEDOTTAA** viikolla.

Lisätiedot

Vesantolainen. Muista Kesäkohtaaminen s. 32. Jäitä hattuun s.4. Uusi Vesseli ja uusi päiväkoti s. 15-16

Vesantolainen. Muista Kesäkohtaaminen s. 32. Jäitä hattuun s.4. Uusi Vesseli ja uusi päiväkoti s. 15-16 Ventolainen Uusi Vesseli ja uusi päiväkoti s. 15-16 Jäitä hattuun s.4 Muista Kesäkohtaaminen s. 32 Ventolainen kevät 2014 Kunnanjohtajan terveiset Kevät tulee kohinalla lauhan, mutta vähälumisen talven

Lisätiedot

Kansalaisopisto. Peppi Pitkätossu: ensi-ilta 28.3. ja 30.3. Salon Teatterissa. Musiikkiryhmien Soittajaiset 1.4. klo 18 Halikon lukion Forumissa.

Kansalaisopisto. Peppi Pitkätossu: ensi-ilta 28.3. ja 30.3. Salon Teatterissa. Musiikkiryhmien Soittajaiset 1.4. klo 18 Halikon lukion Forumissa. Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 3 / 2014 kaupunkitiedote www.salo.fi 3/2014 3.-7.3.2014 Avustukset SALON KAUPUNKI JULISTAA HAETTAVAKSI YLEIS- JA KOHDEAVUSTUKSIA 4.4. KLO 12 MENNESSÄ Osassa kohdeavustuksia

Lisätiedot

Neljänsuora esiintyi 15.8.2013 Salon iltatorilla, kuva Suvisalo ry / Anne Nenonen

Neljänsuora esiintyi 15.8.2013 Salon iltatorilla, kuva Suvisalo ry / Anne Nenonen SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 6-8 / 2014 Salon kaupunkitiedote www.salo.fi 6-8 /2014 3.-9.6.2014 Salon kesäasukas LÄMPIMÄSTI TERVETULOA SALOON Salossa riittää jälleen tänä kesänä näkemistä ja kokemista

Lisätiedot

Hattula HAKEMISTO 2014-2015. Hattula vapaalla jalalla

Hattula HAKEMISTO 2014-2015. Hattula vapaalla jalalla Hattula HAKEMISTO 2014-2015 Hattula vapaalla jalalla Parolan Kulmahammas Saat meiltä kaikki keskeiset hammas- ja erikoishammaslääkäripalvelut saman katon alta. Parolan Kulmahampaassa pääset hoitoon ilman

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA Lisätty 7.2. Rakennusvalvonnan palveluajat eri kaupunginosissa s. 8 Eläkeliiton Särkisalon yhdistyksen ilmoitus s. 17 UN Womenin perinteinen harrastajataiteen näyttely 4. 11.3. s. 27 SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

Lisätiedot

NÄIT OIKEIN. We serve Me palvelemme KUITUKOTI ON VALOISA JULKAISIJA LIONS CLUB MARTTILA 2014 LÄMPÖÄ LÄHELTÄ TUOTTOTAVOITE:

NÄIT OIKEIN. We serve Me palvelemme KUITUKOTI ON VALOISA JULKAISIJA LIONS CLUB MARTTILA 2014 LÄMPÖÄ LÄHELTÄ TUOTTOTAVOITE: 1 JULKAISIJA LIONS CLUB MARTTILA 2014 TUOTTOTAVOITE: KOTIMAISET VARAAVAT TAKAT HORMIT, PALOMUURIT, YM. TÄYDELLINEN ASENNUSPALVELU NÄIT OIKEIN. Mainio tuotto. Ja vain asiakasomistajille. Olemme tehneet

Lisätiedot

Tammelassa Tapahtuu. Palvelu-, tapahtuma- ja suoramyyntiluettelo

Tammelassa Tapahtuu. Palvelu-, tapahtuma- ja suoramyyntiluettelo Tammelassa Tapahtuu Palvelu-, tapahtuma- ja suoramyyntiluettelo Tammelan kesätori Kesätori jatkaa toimintaansa Tammelan uudella torilla 22.5. -28.8. välisenä aikana perjantaisin alkaen klo 16:00 Tervetuloa

Lisätiedot

RAKENTAMISELLE VAUHTIA YRITYSALUEILLA

RAKENTAMISELLE VAUHTIA YRITYSALUEILLA N U R M I J Ä R V E N K U N T A T I E D O T T A A 2 2005 s Vaihda joukkoliikenteeseen kesällä TERVEYSPALVELUALUE ESITTÄYTYY s RAKENTAMISELLE VAUHTIA YRITYSALUEILLA s EKOVIESTI: LIIKKEELLE: s s pääkirjoitus

Lisätiedot

Kilpailijoiden haku verkossa on jo UUSI KITARASANKARI VALITAAN RAISIOSSA LOKAKUUN LOPUSSA. Raisio-päivät 26.-28.8. SEUTULIPPU: 30 päivää 60 eurolla

Kilpailijoiden haku verkossa on jo UUSI KITARASANKARI VALITAAN RAISIOSSA LOKAKUUN LOPUSSA. Raisio-päivät 26.-28.8. SEUTULIPPU: 30 päivää 60 eurolla IK - Itella Posti Oy - Julkinen tiedote jokaiseen jakelupisteeseen M Itella Posti Oy 4 2011 Raision kaupungin tiedotuslehti Raisio-päivät 26.-28.8. Sivu 3 KOULURUUAN TOP 3 UUSI KITARASANKARI VALITAAN RAISIOSSA

Lisätiedot