U3-USB-tikku ja sen käyttö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "U3-USB-tikku ja sen käyttö"

Transkriptio

1 U3-USB-tikku ja sen käyttö Mikä U3-USB on? U3-USB-tikku sisältää oman käyttiksen, joka tarvitsee alustakseen joko W2k SP4 tai XP SP2 käyttöjärjestelmän. Tämä sen vuoksi, että USB 2.0 pitää olla tuettu. U3 tekee tehtäväpalkin oikeaan nurkkaan oman käynnistyskuvakkeensa. Sieltä käynnistetään kaikki U3-ohjelmat. Kun tikku asetetaan USB-väylään, se automaattisesti käynnistää asennuksensa. Tämä on Kingstonin tikun käynnistyskuva, muiden voi hieman poiketa, mutta periaate lienee kaikilla sama. Itselläni käynnistyy lisäksi Avastin virustorjuntaohjelma. Se on lisenssimakusullinen versio Avastista. Olen harkinnut asian niin, että käyttäessäni tikkua jonkun muun koneessa, omistaja voi olla huoleti, ett en tuo hänen koneelleen viruksia. Avast käynnistyy välittömästi ja alkaa tutkia sekä tikun, että hostin viruksia. Olen asennellut tikulle melkoisen määrän ohjelmia, itse asiassa siellä kulkee mukana täysi työympäristöni kaikkine asetuksineen. Tosi kätevää, kun ei tarvitse raahata mukanaan edes läppäriä voidakseen tehdä töitään muualla. Mukana ovat siis: Firefox omilla bookmerkeilläni, Thunderbird omalla osoitekirjallani, Totalcommander omilla ftp-palvelimien asetuksillani, täysversio Openofficesta, tietenkin Skype ja 27 muuta ohjelmaa, siis kaikkiaan yli kolmekymmentä ohjelmaa YHDELLÄ 1 GB:n USB-tikulla ja tilaa jää vielä tallennukseen! Tekisi mieli sanoa, että aika kompaktia! Tilaa on vielä lähes puolet jäljellä!

2 Vieressä näet U3:n Launchpad käynnistysvalikon, mistä ohjelmat käynnistetään. Vasemmalla useimmin käytetyt ohjelmat. Oikealla järjestelmän hallinnan, suojauksien, tilanvalvonnan, ohjelmien järjestelyn ja uusien ohjelmien latauksen valinnat. U3:n käynnistysvalikko esiintyy koneelle kuten CD-asema, se siis poistetaan käytöstä tuolla oikeassa alanurkassa näkyvällä Eject-napilla. Tuon More Programs valikon kautta saa loput ohjelmista käynnistettyä. Kerron nyt vähän niistäkin. Tuossa osa More Programs valikosta: kuten näkyy, lista on pitkä, kun en saanut sitä edes kaapattua kokonaan. Valikosta sain keskeltä näkymän, molemmista päistä jäi n. 3-5 ohjelmaa pois. Siellä on monia hyviä työkaluohjelmia, kuten asennuksen poisto AddRempro, IrfanView, OpenOffice, salasanhallinta, Editori, datanpalautus, kuvakokoelmahallintaa, DVD-levyn tunnistusta, monileikepöytä Ditto, käynnistyvien ohjelmien listaus Starter, SystemInformation for Windows, verkkosalasanojen hallinta yms. Lähes kaikkea kaikille! Kaikkia en edes ole vielä tarvinnut, mutta ovatpahan siltä varalta niin kuin entisellä vanhallapiiallakin. Ehkäpä kerron ensin noista vähemmän tutuista ohjelmista, Firefox, Thunderbird, Skype, IrfanView ja Totalcommander lienevät jo paremmin tunnettuja.

3 Siispä asiaan: Otetaanpa ensiksi Drivermax, joka etsii, pakkaa ja tallettaa KAIKKI laiteajurit, mitä koneelle on asennettuna. Se on varsin hyödyllinen silloin, jos jostain syystä käyttöjärjestelmä joudutaan asentamaan uudelleen puhtaaksi. Palautetaan vaan Drivermaxilla ajurit takaisin! Mikä työn säästö, kun niitä ei tarvitse metsästellä kissojen ja koirien kanssa. Se on jopa niin hyvä ohjelma, että ostin siihen lisenssin, kuten näkyy. Tämä ei ollut suoraan U3-ohjelma, vaan tein siitä sellaisen itse ohjelmalla nimeltä PackageFactory! Sillä voi itse muuntaa ohjelmia U3-muotoiseksi tikulle asennettavaksi! Tämä edellyttää sitä, että ohjelmasta ei tarvitse asentaa muuta, kuin pelkkä.exe-tiedosto. Mitään muita, kuten.dll- tai muita erityis tiedostoja eikä rekisterimerkintöjä ohjelmalla saa olla, jos siitä on tarkoitus tehdä U3-versio. Kuten näkyy, DriverMax tarjoaa vain kolme valintaa, mutta siinäpä kuitenkin kaikki tarpeellinen Ensimmäiseksi tehdään Export drivers, joka kirjoittaa KAIKKI ohjaimet haluamaasi kansioon jopa pakattuna. Kun sitten tarvitsee asentaa käyttis uusiksi, eikun Install drivers ja saat entiset ajurit tarvitsematta metsästää niitä mistään. Tosi pätevää!

4 Tietenkin tein itse PackageFactorystä U3-version, jotta se olisi aina reissullakin käytettävissä. Kätevää! Kuten jo mainitsin, vain pelkkä.exe-tiedosto on siirrettävissä U3-tikulle. Se on tietenkin luonnollista, mitään rekisterimerkintöjä ei kulje tikun mukana. Kuten kuvastakin näkyy, vain.exe kelpaa. Ohjelmatiedosto (.exe) raahataan ja pudotetaan oheiseen ikkunaan ja näpäytetään Create-nuolta. Sitten kerrotaan kansio, minne tallennetaan. Sen jälkeen asennetaan lopputulos Launchpad-valikon Add Programs-valinnalla tikulle. Sitten sen voi siirtää haluamaansa kohtaan valikossa Launchpadin Manage U3 Programs valinnalla. Entäs sitten FSCapture? Mitä sillä voi tehdä? Sepä onkin erinomainen kuvankaappausohjelma. Sillä voi kaapata kuvia hyvin monella tavalla erilaisista tilanteista, jopa rullaavalta web-sivulta! Ohjelmakuvake asettuu minne käyttäjä sen haluaa asettaa. Se on pieni ikkuna, josta valitaan kaappaustapa. Asetuksista voi määritellä minne tulos menee. Tätäkin kirjoitelmaa olen täydentänyt FastStone Capturella ottamillani kuvakaappauksilla. Erinomainen tuote ilmaiseksi ohjelmaksi. Siitä on myös Shareware-versio. Seuraavaksi Foxit Reader. Se on.pdf-tiedostojen lukemiseen tarkoitettu ohjelma. Foxit on kevyt ja nopea.pdf-lukija, paljon kevyempi kuin Acrobat Reader. On kätevää, kun reissullakin on varmistettu, että pystyy lukemaan tarvittaessa.pdf-tiedostoja. Ovathan nykyään jo lähes kaikki ohjekirjat ym. manuaalit.pdf-muotoisia. Sitten Recuva. Se taas puolestaan on pätevä tiedostojen palautustyökalu, mikä on hyvä olla mukana, jos jollekulle on sattunut hama. Recuva on selkeä palautustyökalu, joka tutkii levyn tyhjät kohdat ja näyttää, mitä poistettuja tietoja niiltä on vielä pelastettavissa. Tiedostoja voi selata joko listana, tiedostopuuna, tai hakutoiminnon avulla. Ohjelma näyttää myös miten täydellisesti tiedoston voi palauttaa.

5 Sitten vois katsoa, mitä RootkitDetective tekee! Siis mikä rootkit? Rootkitit ovatkin pirullisia örkkejä! Niitä eivät näe virus-, vakoilu-, tai muutkaan haittaohjelmien tavanomaiset poistotyökalut. Rootkitit piiloutuvat järjestelmään niin, että vain niiden poistoon erityisesti valmistetut ohjelmat kykenevät löytämään ja poistamaan ne. Siihen on tarkoitettu MacAfeen RootkitDetective. Kun se kulkee U3-tikulla mukana, voi kaverinkin koneen siivota rootkiteistä. Joskus ohjelmien poisto ei joko onnistu tai jää jostain syystä vajaaksi, jolloin ohjelmasta jää jämiä, jotka kiusaavat olemassa olollaan ohjauspaneelissa. Sellaisiin tapauksiin on AddRemPro oiva työkalu. Sillä voi poistella jämät, tai koko ohjelman niin, ett ei edes rekisteriin jää muistoja ohjelmasta. Thats It! Windowsin muistion (notepad) korvaajaksi kelpaa erinomaisesti EditPadLite. Sillä voi tehdä vastaavia tehtäviä, kuin notepadilla, mutta tiedostotyyppivalikoima on laajempi. Siitä saa myös maksullisen Pro-version, jos sellainen kiinnostaa. Kuten näkyy, jopa.css-tiedostojen muokkaus onnistuu tarvittaessa.

6 Joskus sitä sattuu, että näpit ovat nopeammat, kuin pää. Silloin käy sellainen kämmi, että tulee tuhottua jotakin tärkeää dataa. Silloin viimeistään kaipaisi datan palautusohjelmaa, jolla pelastaisi hukatun datan. No, olihan se koneella! Mutta kun juuri se tuli samalla hukattua. No, eipä hätää, kun se on U3-tikulla, homman voi vielä pelastaa. UndeletePlus on eräs sellainen ohjelma. Se näyttää palautuksen mahdollisuuden selväkielisenä, jolloin voi miettiä, kannattaako edes yrittää. Kielivalikoimakin on melkoinen ja tiedostolistauksesta näkee, mitä voi yrittää palauttaa.

7 Seuraavaksi voisi tarkastella vaikka päävalikossa näkyvää WinAudit ia. Se on erittäin kätevä työkalu tietokoneen sisällön selvittämiseen ja kertoo todella paljon tietoa, jopa niin, että on vaikea selvittää olennainen tieto valtavasta tietomassasta. Sillä on nopea ja helppo tarkastaa tietokoneen sisältö tarvitsematta avata yhtäkään ruuvia tai purkamatta konetta. Kuten kuvista näkyy, todella paljon tietoa kerätään koneesta, mutta ei sittenkään aivan tarpeeksi, esim. emolevyn ja muistien tietoja ei näy, joten ne joudutaan sitten keräämään jollain toisella ohjelmalla, esim. CpuZ, Everest, SIW tai jokin muu vastaava. Siis mikään ei ole täydellistä! Jospa katsottaisiin, mitä esim. SIW (SystemInformation for Windows)voi esittää koneesta. Sehän löytyy myös tuolta MoreProgramsvalikosta. Sillä ainakin saa ne tiedot esiin, mitä WinAudit ei näytä. No johan näkyy paremmin muistienkin tiedot, tosin vasta seuraavalla sivulla!

8 Eiköhän tuossa ole jo tarpeeksi tietoja muisteista, että voi ostaa vaikka isommat modulit, jos tarvitsee. Näkyypä olevan aika tarkatkin tiedot, emon maximimuistin määrä, muistityyppi, slotien lukumäärä, väylänopeudet, dataleveys yms. Tuossa lista kaikesta, mitä SIW pystyy esittämään koneesta! Aika vaikuttavaa, vai mitä! Jos ei noilla eväillä selviä, mitä koneessa on, niin ei sitten millään!

9 Mitähän vielä? No vaikkapa Starter. Silläpä on mukavaa katsella, mitä kaikkea kivaa koneessa oikein pyörii! Kuten kuvasta näkyy, ohjelmassa on kolme välilehteä, joista voi valita Startups (Käynnistyvät), Prosess (Prosessit), tai Services (Palvelut). No mitähän sitten noillakin tiedoilla oikein tekee? Normaalisti ei juuri mitään ja joka tapauksessa pitää ymmärtää, mitkä prosessit ja palvelut ovat oikeita, eli siis asiaan kuuluvia. Kuitenkin, jos uskoo ymmärtävänsä, mitkä prosessit tai palvelut kuuluvat terveeseen käyttöjärjestelmään, tällä kykenee ehkä löytämään asiaankuulumattomat örkit! Siitähän jo olisikin jotain hyötyä, vai mitä? Tuossa luettelossa ei ole ihan kaikki, mitä koneessani pyörii. Sitten seuraavaksi? Vaikka MyUninstaller. Windowsissa on oma Lisää/poista sovellus -toimintonsa, mutta se on aika ankea, eikä juurikaan tarjoa lisätietoa asennetuista ohjelmista. Joko poistat tai poistut, voisi olla sen viesti käyttäjälle :-) Joidenkin ohjelmien kohdalla se saattaa tarjota versionumeron, mutta ei läheskään aina. MyUninstaller nimensä mukaisesti poistaa koneelle asennettuja ohjelmia, eikä vain poista, vaan myös tarjoaa niistä hyödyllistä tietoa. MyUninstaller kertoo ohjelmista seuraavaa: 1 nimen 2 version 3 yrityksen / tekijän nimen 4 kuvauksen 5 onko merkintä vanhentunut (eli ohjelma jo poistettu) 6 voiko ohjelman poistaa 7 asennuskansion 8 kotisivun 9 asennuspäivämäärän (vain NT, 2000 ja XP) 10 rekisterissä näkyvän merkkijonon (uninstall string) Päättäköön kukin itse, olisiko tästä itselle hyötyä!

10 Jospa sitten vähän vielä itse U3-tikun ohjelmien hallinnasta. Kuten kuvasta näkyy, Avast on valittuna käynnistymään aina, kun tikku laitetaan USBliittimeen. Sitä osoittamassa on vihreä kolmio ohjelmakuvakkeessa ja ruksi ruudussa Start on Insertion kohdassa. Tällä tavoin voidaan valita mikä tahansa ohjelma käynnistymään automaattisesti tikkua liitettäessä. Kannattaa kuitenkin hillitä intoaan lisäillä kovin monia ohjelmia käynnistymään automaattisesti, koska se syö koneresursseja, eikä myöskään ole varmuutta mitä temppuja ne keskenään keksivät. Maltti on siis valttia. Status and Settings-valikosta voi asettaa U3-tikun Autorun ominaisuuden päälle tai pois. Samoin sieltä voi käynnistää testauksen uusista ohjelmistopäivityksistä. Ja tuolla alussa nähty piirakka tikun kapasiteetista saadaan myös täältä. Lopuksi vielä tikulle voi asettaa salasanasuojauksen, jos niin haluaa. Kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että tämän tyyppinen U3-USB-tikku on tavattoman hyödyllinen väline kenelle vain, mutta erityisesti sellaiselle henkilölle, joka tarvitsisi omaa työympäristöään liikkuessaan oman työpöytänsä ulkopuolella. Risto Leppänen

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI Sisällys YHDEN KONEEN VERSION ASENNUS... 4 PERUSVAIHEET... 4 OHJELMAN REKISTERÖINTI YRITYKSELLE... 4 VERKKOVERSION ASENTAMINEN... 6 YLEISTÄ... 6 PALVELIMEN NIMEN ASETTAMINEN...

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Jaana Nuuttila kesä 2010

Jaana Nuuttila kesä 2010 kesä 2010 Sisältö 1 Näppäimistön ja hiiren käyttö...1 2 Käyttöliittymä...2 2.1 Käynnistä-valikko...3 2.2 Tehtäväpalkki...4 2.3 Pienoisohjelmat...5 2.4 Ikkunoiden ja kuvakkeiden käsittely...6 2.5 Valintanauhat,

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat.

Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat. 15.10.2014 ArchiCAD 18 ALK. - 1 Asennus Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat. ArchiCADissä tärkeää tietoa löytyy

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Tieto ja esitystekniikan pikaopas opettajille

Tieto ja esitystekniikan pikaopas opettajille 2011 kevät Tieto ja esitystekniikan pikaopas opettajille Tervetuloa Tämä opas on tarkoitettu Helsingin kaupungin opettajille, jotka kaipaavat opastusta atk laitteiden käyttöön luokissaan. Toivottavasti

Lisätiedot

Fyysinen kone: Ubuntu Linux 9.04, 64-bit (esim. Ubuntu 10.10 ei oleellisilta osin poikkea tästä) VMware Player 3.1.2

Fyysinen kone: Ubuntu Linux 9.04, 64-bit (esim. Ubuntu 10.10 ei oleellisilta osin poikkea tästä) VMware Player 3.1.2 Dokumentissa esitetään yksinkertaiset tavat VMware koneen luontiin. Tämä on lähinnä tarkoitettu käyttäjälle joka ei ole ennen luonut koneita eikä tunne VMwaren peruskäsitteitä. Tästä dokumentista ei pidä

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄTYÖKALUT SEKÄ SOVELLUSTEN POISTAMINEN

JÄRJESTELMÄTYÖKALUT SEKÄ SOVELLUSTEN POISTAMINEN JÄRJESTELMÄTYÖKALUT SEKÄ SOVELLUSTEN POISTAMINEN Tämänkertaisen tehtävän aiheena ovat sovellusten lisäys/poisto sekä Windowsin mukana tulevat järjestelmätyökalut, jotka löytyvät valinnan Start (Käynnistä)

Lisätiedot

Miten asennan useita käyttöjärjestelmiä samaan koneeseen?

Miten asennan useita käyttöjärjestelmiä samaan koneeseen? Timo Kinnunen Särkiniementie 16 A 41 70700 Kuopio Finland Miten asennan useita käyttöjärjestelmiä samaan koneeseen? Johdanto MOTTO: Oikea Windows, asennettuna normaaliin tapaan kiintolevylle, on aina se

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet Tampereen kaupunki Koulutusmoniste Hyvinvointipalvelut Etäopetuskeskus Windows Vista perusteet Sisällysluettelo 1. MIKÄ ON WINDOWS VISTA? 3 2. TIETOKONEEN OSAT 3 3. WINDOWS VISTAN KÄYTÖN ALOITTAMINEN 4

Lisätiedot

Onko tietokoneesi turvallinen?

Onko tietokoneesi turvallinen? Kotiope.com atk-apu kotonasi p. 045 349 05 99 Aarno Hyvönen 1/11 Onko tietokoneesi turvallinen? Jos haluat varmistaa tietokoneesi luotettavan toiminnan, huolehdi seuraavista asioita: 1. Ohjelmien päivitykset.

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LASKUTUS KIRJANPITO PALKANLASKENTA MYYNTIRESKONTRA OSTORESKONTRA TYÖKALUOHJELMA

KÄYTTÖOHJE LASKUTUS KIRJANPITO PALKANLASKENTA MYYNTIRESKONTRA OSTORESKONTRA TYÖKALUOHJELMA Taloushallinnon perusohjelmisto YKKÖNEN TH2006 KÄYTTÖOHJE LASKUTUS KIRJANPITO PALKANLASKENTA MYYNTIRESKONTRA OSTORESKONTRA TYÖKALUOHJELMA Narvasoft Vesilahti, 2009 1 Rev 1.9.2009 Vesilahti, Narva Narvasoft,

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO Hinnastojen käsittely Sisällys i Sisällys HINNASTOJEN PÄIVITTÄMISESTÄ YLEISESTI... 1 YLEISTÄ... 1 HINNASTOJEN MUOTO... 1 OSTOHINNAT HINNASTOSSA TULEVILLE TUOTTEILLE...

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry 1 JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry Päivitetty SISÄLLYS Jäsenmaksujen asettamisesta... 3 Jäsentyypit... 3 Suomen noutajakoirajärjestön maksuosuudet... 4 Esimerkkitapaus 1... 4 Esimerkkitapaus

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

Published : 2011-03-11 License : None

Published : 2011-03-11 License : None FIREFOX 1 Published : 2011-03-11 License : None Johdanto 1. Johdanto 2. Tietoja tästä ohjekirjasta 3. Ennen kuin aloitat 4. Mikä on FLOSS? 5. Kuinka verkko toimii 2 JOHDATUS FIREFOXIIN Oletamme, että et

Lisätiedot

Laitteen ja tiedon hallinta Ubuntu 12.04

Laitteen ja tiedon hallinta Ubuntu 12.04 Laitteen ja tiedon hallinta Ubuntu 12.04 Jari Sarja / Otavan Opisto 2013 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Sisältö 1. Johdanto 2. Ubuntu 2.1. Arvioitava

Lisätiedot

ScenalyzerLive 4.0. Käyttöohje

ScenalyzerLive 4.0. Käyttöohje ScenalyzerLive 4.0 Käyttöohje ScenalyzerLive Versio 4.0 käyttöohje Käyttöehdot Alkuperäinen julkaisupäivä 28.12.2005 17:37 Copyright (C) 2005 Andreas Winter Suomennos 24.1.2006 22:30 (Harri Lamminmäki)

Lisätiedot

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla Sami Lavikko Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO... 1 MIKSI LUKISIT TÄMÄN OPPAAN?... 2 MIKÄ ON OFFICE 365?... 2 MITEN HYÖDYN OFFICE 365:STÄ?... 3 MINKÄ

Lisätiedot

WordPress 3. Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä. Jari Sarja / Otavan Opisto 2013

WordPress 3. Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä. Jari Sarja / Otavan Opisto 2013 WordPress 3 Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä Jari Sarja / Otavan Opisto 2013 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä Sisältö 1. Bloggaus... 6 2. Blogipalveluita

Lisätiedot

Esipuhe. Sanakirjojen tuominen. 2006 WordFinder Software Esipuhe 1

Esipuhe. Sanakirjojen tuominen. 2006 WordFinder Software Esipuhe 1 Esipuhe Internet on avannut monia maailman rajoja ja auttanut niin yksityishenkilöitä kuin monikansallisia yhtiöitäkin laajentamaan yhteysverkostoaan. Kielen ei tarvitse enää olla esteenä kansainvälisten

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! - Elikkä tässä ohjeessa näet kuinka voit tehdä peda.net palveluun koti/etätehtäviä tai vaikka kokeitten tekoa, tapoja on rajattomasti.

Lisätiedot