RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSAIKA MAANANTAINA KLO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSAIKA MAANANTAINA 15.8.2011 KLO 14.00 17.15"

Transkriptio

1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSAIKA MAANANTAINA KLO KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Varsinaiset jäsenet Varajäsenet SAAPUVILLA Kukkonen Eero, pj. x Korhonen Jorma OLLEET Partanen Rauha,vpj. x Tuppurainen Tarja Parviainen Leena x Korhonen Lilja Pursiainen Markku x Pursiainen Erkki H Kekäläinen Kaarina x Korhonen Elina Rydenfelt Samuli x Korhonen Seppo Kokkonen Kirsi x Sissonen Eija MUUT SAAPUVILLA OLLEET Unto Murto, kunnanjohtaja Helvi Mustonen, esittelijä, perusturvajohtaja Matti Ahonen, kunnanhallituksen puheenjohtaja LAILLISUUS JA PÄÄ- Perusturvalautakunnan kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi TÖSVALTAISUUS ja päätösvaltaiseksi. ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kaarina Kekäläinen ja Samuli TARKASTAJAT Rydenfelt, varalle Kirsi Kokkonen. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA Eero Kukkonen Helvi Mustonen VARMENNUS puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TAR KASTUS Kaarina Kekäläinen Samuli Rydenfelt PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI KLO NÄHTÄVÄNÄ Ilmoitustaulunhoitaja Aune Kahelin

2 TUTKIMUSLUPA, OHTONEN ULLA Perusturvaltk 45 Määräaikaisena kehitysvammahuollon vastaavana ohjaajana työskentelevä Ulla Ohtonen hakee tutkimuslupaa opinnäytetyölleen. Hän opiskelee Savonia ammattikorkeakoulussa Kuopiossa YAMK tutkintoa sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelmassa 90 op/2,5v ja valmistuu sosionomi YAMK:si. Tutkimuksen aiheena on kehitysvammaisten asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Rautavaaran kunnassa. Opinnäytetyössään Ulla Ohtonen kartoittaa kehitysvammaisten asumispalveluiden ja siihen välittömästi liittyvien palveluiden nykytilanteen ja tulevaisuuden suuntaukset. Kehitysvammaisten erityispalveluilla on tarkoitus turvata kehitysvammaisten suoriutumista päivittäisistä toiminnoista, sopeutumisesta yhteiskuntaan ja turvata muu hoito ja huolenpito. Erityishuollon järjestämisvastuu on kotipakkakunnalla. Palvelut perustuvat lakiin kehitysvammaisten erityishuollosta (519/1977). Kehitysvammaisten erityspalveluja ovat mm. asumispalvelut, (palveluasuminen, ohjattu asuminen, tukiasuminen) työ- ja päivätoiminta, perhehoito, laitoshoito ja kehitysvammaneuvolat. Laitoshoidon vähentäminen ja kehitysvammaisten lapsuuden kodista muuttaminen edellyttää asunto tarjonnan lisäksi riittäviä avohuollon palveluja. Opintoihin liittyvä opinnäytetyö hyödyntää kuntaa toiminnan ja talouden suunnittelussa ja se auttaa kuntaa arvioimaan asumispalveluja varten tarvittavien määrärahojen tarvetta tiedossa olevan palvelutarpeen valossa. Ulla Ohtonen saapuu kokoukseen kertomaan opinnäytetyösuunnitelmastaan. Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta myöntää tutkimusluvan Ulla Ohtosen opinnäytetyölle Kehitysvammaisten asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Rautavaaran kunnassa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

3 SALASSAPITO JA VAITIOLOVELVOLLISUUS Perusturvaltk 46 Salassapitovelvoitteet, joilla tarkoitetaan asiakirjasalaisuutta, vaitiolovelvollisuutta ja hyväksikäyttökieltoa, koskevat viranomaisen palveluksessa olevia samoin kuin luottamustehtäviä hoitavia. Lainsäädännössämme salassapitovelvoitteet on koottu pääosin lakiin viranomaisen toiminnan julkisuudesta (L1999/621). Laissa sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista (L 2000/812) on omat salassapitomääräyksensä, jotka ovat monilta osin julkisuuslain kanssa yhteneväisiä, liitteet 1 ja 1a. Perusturvalautakunta käsittelee salassa pidettäviä asioita varsinaisesti asiakkaiden oikaisuvaatimusten kautta. Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää merkitä salassapitosäännökset tiedoksi ja noudatettavaksi. Lisäksi päätetään, että salassa pidettävät asiapaperit kootaan kokouksen jälkeen pois. Hyväksyttiin yksimielisesti.

4 RAUTAVAARAN KUNNAN HALLINTOSÄÄNNÖN UUDISTAMINEN Khall 119 Voimassa oleva Rautavaaran kunnan hallintosääntö on hyväksytty valtuustossa :ssä 13. Tämän jälkeen muita pienempiä tarkistuksia on tehty useita vuosina Laki kunnallisesta viranhaltijasta (304/2003 tuli voimaan Lain voimaantulon jälkeen ei ole voitu soveltaa niitä virkasäännön määräyksiä, jotka koskevat lailla säädettävää asiaa ja jotka ovat ristiriidassa kuntalain ja viranhaltijalain kanssa. Uuden lainsäädännön vuoksi virkasäännöt kumoutuivat Lisäksi PARAS-hankkeen puitelait aiheuttavat muutostarpeita hallinto-sääntöön ja päivitystä (virkanimikkeet, subdelegointi jne). Tarkastuslautakunta on Arviokertomuksessa v. 2009/ todennut asiasta seuraavaa: Hallintosääntö uusitaan kokonaan, koska voimassa oleva hallintosääntö on hyväksytty jo vuonna 2003 ja se on useiden päivitysten takia osin sekava ja ristiriitainen. KuntaL 16 :n mukaan valtuusto hyväksyy hallinnon järjestämiseksi tarpeelliset johtosäännöt. Lain 50 :n mukaan jokaisessa kunnassa on oltava hallintosääntö, jossa annetaan tarpeelliset määräykset kunnan hallinto- ja päätöksentekomenettelystä. Hallinnon järjestämiseksi kunnassa voi olla muitakin johtosääntöjä, joissa annetaan esimerkiksi yksittäistä toimielintä koskevia määräyksiä. Rautavaaran kunnan uusi hallintosääntö sisältää nämä KuntaL 50 :n edellyttämät asiat. Hallintosäännössä määrätään lähinnä kunnan sisäisen hallinto- ja päätöksentekomenettelyn järjestämisestä, määräysten sisältö on valtuuston harkinnassa. Kunnan hallintosääntöehdotus olisi tarkoituksenmukaista ja yhteistoimintamenettelyn mukaisesti lähetettävä lausuntokierrokselle, jossa lausunnon antajat kiinnittävät erityistä huomiota:

5 1. lautakuntien päätösvallan yhtenäisyyteen ja toimivuuteen 2. osastopäälliköiden päätösvallan laajuuteen: operatiiviset asiat 3.eri henkilöiden päätösvalta ja subdelegointi sekä tehtäväkuvaukset ajantasalle, nimikkeet kuntoon 4.viranhaltijoiden euromääräiset hankintarajat ja vastuut selkeät 5.uuden lainsäädännön huomiointi: terveydenhoitolaki, Sote-lait, PARAS-lait, perusopetuslait etc. sekä kuntasopimukset 6.kaikkien kannanotto, jos kunnan funktionaalisesta organisaatiosta ja johtamisesta siirryttäisiin prosessiorganisaatioon: Kunnanhallitus tilaa valtuuston määrittämät palvelut kunnan sisäisillä palveluprosesseilta, joiden toiminnasta vastaavat virkavastuussa toimivat prosessin omistajat. Prosessien omistajien tukena, ohjeistajina ja valvovana toimielimenä toimisivat tuotantolautakunnat. Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Esityslistan liite: - Rautavaaran kunnan hallintosääntöehdotus liite 8 - muutokset tummennettu Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää pyytää: 1. Rautavaaran kunnan hallintosääntöehdotuksesta lautakuntien lausunnot: - Elinkeinolautakunta - Perusturvalautakunta - Sivistyslautakunta - Tekninen lautakunta. 2. saattaa asian yhteistyökomitean käsittelyyn. 3. kaikkien lausunnot ja mahdolliset muutosehdotukset perusteluineen tulee toimittaa kunnanjohtajalle klo mennessä. Määrä-aika on ehdoton. Myöhästyneet lausunnot ovat nulliteetteja. 4. Rautavaaran kunnan uusi hallintosääntö on tarkoitus hyväksyä syksyllä 2011 pidettävässä kunnanvaltuuston kokouksessa. Sääntö astuisi voimaan tämän jälkeen.

6 Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Perusturvaltk 41 Perusturvassa on meneillään useita yhtäaikaisesti tapahtuvia merkittäviä muutoksia. Näistä mainittakoon merkittävimmät: Terveyspalvelujen siirtymisen KYSTER:iin valmistelu ( johon liittyy hyvin runsaasti erilaisten sopimusten purkamista ja muuta liikkeen luovutukseen liittyvää valmistelua ) ja Sote-eheys työryhmän työskentelyyn osallistuminen (sosiaalipalvelujen yhdistäminen Kysteriin ). Molempien osalta on menossa juuri hyvin kiireinen aika, jossa on tehtävä tietyt toimenpiteet määräajassa. Samanaikaisesti perusturvassa on meneillään merkittävä kunnan tehtäväksi jäävien sosiaalipalvelujen uudelleen järjestely ja organisaatiouudistus. Lisäksi toimitilojen uudisrakentaminen ja useat peräkkäiset tilojen muutostyöt vievät suunnittelun ja uusien tilojen käyttöön ottamisen osalta runsaasti henkilöstöltä aikaa. Vuodeosaston tilojen korjaus- ja muutostyöt eivät ilmeisesti etene aiempien suunnitelmien mukaan ja tämä aiheuttaa lisätyötä henkilöstölle enemmän kuin tässä vaiheessa on edes mahdollista arvioida. Kunnanhallitus on tehnyt päätöksensä , jossa edellyttää hallintosäännöstä lausuntoa Kyse on vuosilomaajasta. Toukokuulta alkaen perusturvan henkilöstö toimii vajauksella vuosilomien vuoksi koko kesäkauden. Edelleen on syytä huomioida, että perusturvajohtajan virkaa on hoidettu viransijaisten ja virkaatekevien toimesta keväästä 2010 alkaen. Vakinainen uusi viranhaltija aloittaa virassa Uuden perusturvajohtajan on mahdotonta ehtiä perehtyä hallintosääntöön ja myös kuulla alaisiaan ja eri toimintojen esimiehiä asiassa annetussa määräajassa. Kyse on niin tärkeästä asiasta, että siihen on annettava kohtuullinen määräaika. Valmistelija Anna-Liisa Väyrynen puhelin Perusturvajohtajan ehdotus: Perusturvalautakunta päättää pyytää kunnanhallitukselta lisäaikaa saakka lausunnon antamiseen hallintosääntöehdotuksesta.

7 Lisäksi lautakunta päättää nimetä Samuli Rydenfeltin, Rauha Partasen ja Eero Kukkosen työryhmään, joka kokoontuu perusturvajohtajan kutsusta ennen pidettävää lautakunnan kokousta käsittelemään hallintosääntöehdotusta. Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Perusturvaltk 47 Lausuntoa hallintosääntöuudistuksesta on valmisteltu perusturvajohtajan johdolla viranhaltijoiden kanssa, minkä jälkeen hallintosääntöuudistus on käyty läpi lautakunnan nimeämän työryhmän kanssa. Perusturvajohtajan päätösehdotus: Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvalautakunta hyväksyy liitteen 2 mukaisen lausunnon hallintosääntöuudistuksesta ja esittää sen edelleen kunnanhallitukselle. Hyväksyttiin yksimielisesti.

8 KANNANOTTO/SIIRTYMINEN FUNKTIONAALISESTA ORGANISAATIOSTA PROSESSIORGANISAATIOON Perusturvaltk 48 Kunnanhallitus on kokouksessaan / 119 kohdassa 6 käsitellyt funktionaalisesta organisaatiosta ja johtamisesta siirtymistä mahdollisesti lukien prosessiorganisaatioon. Kunnanhallitus tilaa valtuuston määrittämät palvelut kunnan sisäisillä palveluprosesseilta, joiden toiminnasta vastaavat virkavastuussa toimivat prosessin omistajat. Prosessien omistajien tukena, ohjeistajina ja valvovana toimielimenä toimisivat tuotantolautakunnat. Perusturvajohtajan päätösehdotus: Prosessijohtaminen on organisaation toimintatapa, jota johdetaan ja joka toimii prosessien kautta. Siihen siirtyminen merkitsee olemassa olevien osastorajojen purkamista ja toiminnan organisoitumista prosessien mukaisesti. Toiminta ja talous suunnitellaan prosesseille, niiden eri vaiheille ja niiden tarvitsemille syötteille ja resursseille. Jotta se on mahdollista, prosessit on ymmärrettävä, tunnistettava ja kuvattava. Prosessien toiminnallisen laadun indikaattoreita ovat muun muassa sujuvuus ja tehokkuus, missä keskeinen tulos on asiakastyytyväisyys. Muutos organisaatiorakenteessa ei ole olennaisin tehtävä prosessiajatteluun siirryttäessä, vaan tärkeämpää on uudistaa toimintakulttuuria rakenteiden muuttamisen sijasta. Huomio tulee kiinnittää seinien sisälle eikä seinien sijaintiin. Prosessilähtöisen toiminnan suunnittelussa ja prosessiohjauksen opettelussa on paljon tekemistä. Prosessien jatkuva parantaminen perustuu toiminnan jatkuvaan arviointiin, minkä onnistumiseksi prosessien toiminnalle asetetaan laatutavoitteet, joita seurataan. Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvalautakunta päättää esittää kantanaan, että mahdollinen prosessiorganisaatioon siirtyminen edellyttää perusteellista valmistelua, suunnittelua ja sitouttamista, mihin on syytä varata viranhaltijoille riittävästi aikaa. Perusterveydenhuollon liikelaitos Kysteri aloittaa toimintansa lukien, millä on merkittävä vaikutus perusturvan toimintoihin, minkä lisäksi rakentamis- ja muutostyöt vanhustenhuollossa vaativat vielä lisäpanostusta työntekijöiltä.

9 Hyväksyttiin yksimielisesti.

10 LAUSUNTO, VAALIJALAN KEHYSSUUNNITELMA Perusturvaltk 49 Vaalijalan kuntayhtymä pyytää mennessä lausuntoa kehyssuunnitelmasta , liite 3. Perusturvajohtajan päätösehdotus: Vaalijalan kuntoutuskeskuksen pitkäaikaisen laitosasumisen määrää pyritään alentamaan, mitä tukee valtakunnallinen tavoite asuntojen rakentamiseksi kehitysvammaisille (600/vuosi). Vaalijalan kuntoutuskeskuksen paikkaluku alenee noin paikkaa vuodessa. Suunnitelmakauden alussa asiakaspaikkoja on noin 230 ja suunnitelmakauden lopulla määräksi arvioidaan noin 180 paikkaa. Näistä lähes puolet varataan määräaikaisia kuntoutusjaksoja varten. Kuntayhtymä on valmis suunnitelmakaudella perustamaan uusia yövalvottuja yksikköjä 2-3 paikkakunnalle; Kangasniemi vuonna 2012 ja Punkaharju 2013, joihin on ARA:n myönteinen ennakkopäätös. Tarvittaessa kuntayhtymä lisää muitakin palvelujaan jäsenkuntien toimeksiantojen mukaan. Kuntayhtymän liikevaihto nousee suunnitelmakauden alussa noin 35 milj. euroon. Henkilöstömenojen osuus on noin 80 % käyttötalousmenoista. Jäsenkunnat ja ulkopuoliset käyttäjäkunnat maksavat noin 90 % kuntayhtymän menoista ja kuntien taloustilanne vaikuttaa suoraan Vaalijalan toimintoihin. Kuntayhtymä pitää toimintojensa yksikköhinnat kohtuullisella tasolla ja hintojen korotuspaineita tasataan kohdistamalla osa edellisten vuosien ylijäämistä kuntoutuskeskuksen kuntahintojen alentamiseen. Suunnitelmakaudella kehitysvammahuollon investoinnit ovat 1,0-1,5 milj. /vuosi. Investointeihin jäsenkunnilta ei kerätä rahoitusta erikseen, vaan ne katetaan poistoilla, kassavaroin ja tarvittaessa lainalla. Palvelukotiohjelman toteuttaminen edellyttää vammaispalvelujen vuosittaisen investointimäärärahan pitämistä noin 2,5 milj. tasolla ja hankkeet rahoitetaan ARA:n avustuksella ja korkotukilainalla. Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin

11 Perusturvalautakunta toteaa lausuntonaan ja esittää sen edelleen kunnanhallitukselle, että Vaalijalan kuntayhtymän kehyssuunnitelma on oikeansuuntainen. Laitospaikkojen vähentäminen on suunniteltu hallitusti huomioiden korvaavien palvelujen tuottaminen avohuollossa. Lautakunta korostaa, että riittävä ja tarpeenmukainen kuntoutus sekä hoidon erityisasiantuntemus tulee turvata kehitysvammaisille pitkistä välimatkoista huolimatta myös jatkossa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

12 RAUTAVAARAN KUNNAN SAIRAUSLOMAA KOSKEVIA DIAGNOOSEJA KÄSITTELEVIEN HENKILÖIDEN NIMEÄMINEN Perusturvaltk 50 Työnantajalla on velvollisuus yksityisyyden suojasta työelämässä annetun lain (759/2004) 5 :n mukaisesti nimetä henkilöt, jotka voivat työnantajan puolesta käsitellä sairauslomaa koskevia diagnooseja. Lain mukaan terveydentilaa koskevia tietoja saavat käsitellä vain ne henkilöt, jotka näiden tietojen perusteella valmistelevat tai tekevät palvelussuhdetta koskevia päätöksiä taikka toimeenpanevat niitä. Työnantajan on lain mukaan nimettävä nämä henkilöt tai määriteltävä tehtävät, joihin sisältyy terveydentilaa koskevien tietojen käsittelyä. Tietoja käsittelevät henkilöt eivät saa ilmaista näitä tietoja sivulliselle työsuhteen/virkasuhteen aikana eikä sen päättymisen jälkeen. Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että perusturvan tulosalueella henkilöiksi, joilla on oikeus työnantajan puolesta käsitellä sairauslomaa koskevia diagnooseja, nimetään 1. perusturvajohtaja 2. perusturvajohtajan poissa ollessa sosiaalityöntekijä 3. kotihoidon esimies 4. asumispalvelujen esimies Hyväksyttiin yksimielisesti.

13 ASUMISPALVELUYKSIKKÖJEN NIMIKILPAILU, RAADIN NIMEÄMINEN Perusturvaltk 51 Rautavaaran kunnassa on valmistumassa uusi asumisyksikkö erityisryhmille, vuodeosaston muutostyö tehostetun palveluasumisen yksiköksi sekä Lepolan saneeraustyö. Edellä olevasta johtuen Rautavaara-päivien aikana järjestettiin nimikilpailu mennessä 1. palveluasumisen yksikölle 2. tehostetulle palveluasumisen yksikölle 3. dementiayksikölle ja 4. kehitysvammayksikölle Rautavaaran luontopitäjyydestä johtuen nimien toivottiin liittyvän luontoon. Valmistelija Helvi Mustonen Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää nimetä nimikilpailun raatiin perusturvalautakunnan puheenjohtajan, perusturvajohtajan, asumispalvelujen ja kotihoidon esimiehet ja kehitysvammahuollon vastaavan ohjaajan. Lisäksi raatiin valitaan jokaisesta yksiköstä asukas, jotka työntekijät nimeävät. Perusturvalautakunta päättää palkita voittajanimien esittäjät tarjoamalla aterian ruokalassa vuonna 2011 ja lisäksi tuotepalkinnon työ- ja toimintakeskuksesta. Palkitsemistilaisuus järjestetään päiväkeskuksessa elokuussa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

14 TULILYHTY OY, HINNAT ALKAEN Perusturvaltk 52 Tulilyhty Oy ilmoittaa päivätyssä kirjeessään hintojen korotuksesta alkaen. Hinnanmuutokset perustuvat indeksin mukaiseen korotukseen ja palkkakustannusten nousuun sekä lastensuojelulain muutoksen myötä paikkaluvun vähenemiseen henkilökuntamäärän pysyessä lainmukaisesti samana. Tulilyhty Oy:n kirje toimitetaan kokoukseen osallistuville. Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta merkitsee Tulilyhty Oy:n kirjeen tiedokseen. Merkittiin tiedoksi. Markku Pursiainen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

15 PERUSTERVEYDENHUOLLON JA VANHUSTEN LAITOSHOIDON LIIKELAITOS KYSTERIN TEHTÄVÄKUVAN LAAJENTAMINEN SOSIAALIHUOLLON ALUEELLA Perusturvaltk Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon liikelaitos 32 Kysteri on muodostettu ja se aloittaa varsinaisen toimintansa Tällöin siihen kuuluvat kunnat (Juankosken, Kaavin, Keiteleen, Leppävirran, Pielaveden, Rautavaaran, Tervon ja Vesannon kunnat) siirtävät perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon tehtävien järjestämisen ja tuottamisen Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle. Siirtyvien tehtävien organisointi toteutetaan kunnallisen liikelaitoksen muodossa kuntalain kunnallisia liikelaitoksia koskevien säännösten mukaisesti. Laki kunta- ja palvelurakenneuuudistuksesta annetun lain muuttamisesta (384/2011) tuli voimaan Laki sisältää sosiaali- ja terveydenhuollon eheyttä vahvistavat säännökset, joiden mukaan yhteistoiminta-alueelle tulee siirtää myös sosiaalihuollon tehtävät kokonaisuutena lukuun ottamatta päivähoitoa. Kunnan on tehtävä elokuun 2011 loppuun mennessä sitova päätös väestöpohjavaatimuksen täyttämisestä sekä yhteistoiminta-alueelle perusterveydenhuollon lisäksi siirrettävistä sosiaalihuollon tehtävistä. Samaan aikaan voimaantulleen Lain sosiaalihuollon väliaikaisesta muuttamisesta (385/2011) mukaan sosiaalihuollon tehtävät tulee siirtää yhteistoiminta-alueille viimeistään Tavoitteena on varmistaa, että sosiaali- ja terveydenhuolto muodostavat puitelain nojalla perustettavilla yhteistoiminta-alueilla toiminnallisen kokonaisuuden ja että sosiaalihuollon tehtäväkokonaisuus ei palveluiden järjestämisen näkökulmasta perusteettomasti hajoa järjestettäväksi kahdella hallinnon tasolla eli kunnissa ja yhteistoiminta-alueilla. Tavoitteena on pitkällä tähtäimellä uudistaa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen rakenteita siten, että sosiaali- ja terveydenhuolto järjestetään integroituna kokonaisuutena väestön tarpeiden mukaisesti niin, että asiakas saa tarvitsemansa palvelut eheänä kokonaisuutena. Näin ollen tavoitteena on, että kehittämistyössä mukana olevilla alueilla rakenteiden uudistus vahvistaa asiakkaiden palvelujen laatua ja saatavuutta asiakkaan kannalta tarkoituksenmukaisella tavalla. Samalla sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän tehokkuus ja vaikuttavuus kasvavat. Kysteri-hankkeen ohjausryhmä teki päätöksen, jossa perustettiin uusi sote-eheys-työryhmä tehtävänään suunnitella sosiaalihuoltolain mukaisten palvelujen tuottaminen Kysteri-

16 kuntien alueella. Sosiaalihuollon palvelujen järjestäminen Kysteriliikelaitoksen toimesta on tarkoitus suunnitella ja toteuttaa projektimuodossa. Työryhmään nimettiin seuraavat henkilöt: Aulis Sarnola (Juankoski), Heli Pärnänen (Kaavi), Riitta Väänänen (Keitele), Paula Tiihonen (Leppävirta), Urpo Suvanto (Pielavesi), Hannu Happonen, myöhemmin Anna-Liisa Väyrynen (Rautavaara), Pirjo Nikkinen (Tervo ja Vesanto), Mikko Korhonen (puheenjohtaja, Kysteri), Pekka Mäntyselkä (sairaanhoitopiiri) ja sihteeriksi Raimo Tuomainen (sairaanhoitopiiri). Sote-eheys-työryhmä on tehtäväksiannon mukaisesti kartoittanut Kysteri-alueen kuntien sosiaalihuollon palvelut. Voidaan todeta, että peruskunnissa sosiaalihuollon organisoitumistapa ja suhde kunnan eri hallintokuntiin poikkeaa kunnittain siinä määrin, että tarkempi siirtyvien palvelujen määrittely jätetään toimeenpanoprojektin tehtäväksi. Lähtökohtana kuitenkin pidetään sitä, että kunnan sosiaalihuollon tehtävät lukuun ottamatta päivähoidosta annetussa laissa sekä lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetussa laissa tarkoitettuja palveluja siirtyvät terveystoimen kanssa yhteiseen organisaatioon. Palvelujen rajauksissa kunnittain pyritään yhteiseen näkemykseen, joka turvaa edelleen harmoniset ja tasalaatuiset palvelut Kysterin alueella ja mahdollistaa asiakaslähtöisen palveluketjuprosessin tarkastelun koko sosiaali- ja terveystoimen alueella. Toimeenpanoa varten muodostetaan hankeorganisaatio. Lähtökohtana on, että kaikki hankkeeseen osallistuvat kunnat ovat mukana valmistelutyössä. Ne ovat jo nimenneet edustajan Kysterin sote-eheys-työryhmään. Koska kyse on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin organisaatiossa tehtävistä järjestelyistä, on sairaanhoitopiirin osuus linjanvetojen ja ratkaisujen valmistelussa myös tärkeä. Työ käynnistyy sote-eheys-työryhmän ohjauksessa. Myöhemmin hankkeelle on perustettava projektiorganisaatio, eli ohjausryhmä sekä tarvittavat valmisteluryhmät. Hankeorganisaatioon ehdotetaan kuuluvan: ohjausryhmä, johon kuuluvat kunkin hankkeeseen osallistuvan kunnan luottamushenkilö- ja virkamiesjohdon edustajat kuntien oman valinnan mukaan siten, että kustakin kunnasta edustajia on enintään kaksi. Sairaanhoitopiirin edustus ohjausryhmässä

17 noudattaa samaa periaatetta kuitenkin siten, että ohjausryhmän puheenjohtajana toimii sairaanhoitopiiriä edustava henkilö, jonka lisäksi sairaanhoitopiiristä on toinen edustaja ja Kysteriorganisaation edustajia on kaksi. Lisäksi johtoryhmän puheenjohtajalla on läsnäolo-oikeus ohjausryhmän kokouksissa. Ohjausryhmällä on myös oikeus kutsua kokouksiin asiantuntijoita. johtoryhmä (mahdollisesti), ja jos se perustetaan, sen valmisteluun kuuluisivat johtosääntöasiat, mahdolliset perussopimuksiin tarvittavat muutokset jne. valmisteluryhmät (esim. toimeenpano-, talous-, henkilöstö- ja tietohallintoryhmät); kuhunkin ryhmään tulee valittavaksi yksi asiantuntija kustakin hankkeeseen osallistuvasta kunnasta ja sairaanhoitopiiristä sekä Kysteri-organisaatiosta. Lisäksi henkilöstöryhmään nimetään henkilöstöjärjestöjen edustajia. Kunkin työryhmän puheenjohtajana toimii työryhmien välisen koordinaation varmistamiseksi ja asioiden käytännön hoitamisen edistämiseksi Kysterin edustaja. Työryhmät kuulevat tarvittaessa myös muita asiantuntijoita. projektipäällikkö, jona toimii hankkeeseen osallistuvien organisaatioiden ulkopuolinen asiantuntija. Projektipäällikön tehtävänä on huolehtia käytännön valmistelutyön ohjauksesta ja koordinoinnista sekä antaa tukea ja asiantuntija-apua hankeorganisaatiolle. Projektipäällikkö valmistelee hankkeen vaiheita koskevat esitykset ohjausryhmälle sekä toimii valmisteluryhmien välisenä koordinoijana järjestäen valmisteluryhmien puheenjohtajien kanssa tarvittavia koordinaatiotilaisuuksia ja osallistumalla tarpeen mukaan valmisteluryhmien kokouksiin. Projektipäälliköltä edellytetään vahvaa sosiaalialan osaamista. projektisihteeri, jona ehdotetaan toimivan yksi sairaanhoitopiirin nimeämä työntekijä. Projektisihteerin tehtävänä on toimia ohjausryhmän (ja johtoryhmän) sihteerinä, huolehtia hankkeen hallinnoinnista ja toimia yhdyshenkilönä hankeorganisaation osapuoliin nähden. Hanke toteutetaan projektimuotoisesti, ja sen kustannuksista vastaavat osapuolina olevat kunnat asukaslukujensa mukaisessa suhteessa. Kustannusten kattamiseksi haetaan avustusta kuntien yhteistoimintaavustuksesta Valtiovarainministeriöstä. Mahdollisuus on myös suunnitella projekti toteuttavaksi kokeiluna, jolle voidaan hakea avustusta.

18 Hankkeen kustannukset riippuvat aivan olennaisesti siitä, millä ajoituksella hankkeen projektipäällikkö palkataan. Vastaavissa hankkeissa projektipäällikön tehtäviä on hoidettu euron kuukausipalkalla. Vuodessa kulut sivukuluineen tällöin ovat noin euroa. Työryhmän esitys: Sote-eheys-työryhmä esittää, että Kysterialueen kunnissa sosiaalihuollon tehtävät, lukuun ottamatta päivähoitoa, liitetään Kysteri-organisaatioon Työryhmä esittää, että kesän 2011 kuntien päätöksenteon jälkeen käynnistetään sosiaalihuollon palvelujen siirron toimeenpano. Siinä yhteydessä suunnitellaan ja toimeenpannaan kaikki tarvittavat järjestelyt, joita tehtävien siirto kunnilta liikelaitokselle edellyttää ennen toiminnan käynnistämisajankohtaa. Toimeenpano toteutetaan yllä kuvatun hankeorganisaation toimesta. Valmistelija Anna-Liisa Väyrynen puhelin Perusturvajohtajan ehdotus: Perusturvalautakunta päättää jättää asian pöydälle lisäselvityksiä varten. Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Perusturvaltk 53 Jyrki Kataisen hallituksen ohjelman mukaan hallitus toteuttaa koko maan laajuisen kuntauudistuksen, jonka tavoitteena on vahvoihin peruskuntiin pohjautuva elinvoimainen kuntarakenne. Vahva peruskunta muodostuu luonnollisista työssäkäynti-alueista ja on riittävän suuri pystyäkseen itsenäisesti vastaamaan peruspalveluista vaativaa erikoissairaanhoitoa ja vastaavasti vaativia sosiaalihuollon palveluja lukuun ottamatta. Uusi hallitusohjelma tähtää vahvoihin peruskuntiin muun muassa uudistamalla valtionosuusjärjestelmää. Annettavalla rakennelailla kumotaan nykyinen PARAS -puitelainsäädäntö. Puitelait ovat voimassa saakka. PARAS-puitelain keskeisin tavoite on turvata palvelujen saatavuus ja saavutettavuus. Puitelaissa on määritelty 5 :ssä säännöksen mukaisiksi pitkien etäisyyksien kunniksi 28 kuntaa, mihin kuuluu Rautavaaran kunta. Sellaisiksi kunniksi lasketaan kunnat, joissa välimatka toisen kunnan keskukseen ylittää 40 kilometriä yleisiä teitä pitkin. Näillä kunnilla on erityisolosuhteiden vuoksi mahdollisuus poiketa asukkaan väestötasovaatimuksesta.

19 Puitelain tarkoitus kuitenkin on, että Rautavaaran kunta täyttää lain tavoitteet ja vaatimukset palvelujen turvaamiseksi. Käytännössä pitkien etäisyyksien kuntien palvelujen järjestäminen on jäänyt kuntien omalle vastuulle, johon PARAS-hankkeen yhteydessä ei ole kiinnitetty riittävästi huomiota. Hallituksen ohjelmassa sosiaaliturvan kehittämisessä pääpaino on palveluiden laadun, saatavuuden ja vaikuttavuuden parantamisessa sekä etuuksien kehittämisessä. Hallitus painottaa julkisten palveluiden merkitystä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden takaajana. Kuntien mahdollisuutta järjestää palveluja vahvistetaan. Sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään yhtenä kokonaisuutena ennaltaehkäisyä ja asiakkaan asemaan painottaen. Sosiaali- ja terveydenhuollon laadukkaiden, vaikuttavien ja oikeaaikaisten palvelujen yhdenvertaisen saatavuuden varmistamiseksi uudistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetta osana kuntarakenteen uudistamista. Rautavaaran kunta osallistui yhdessä Pudasjärven, Sallan, Ilomantsin ja Pellon kuntien kanssa pitkien etäisyyksien kuntien kuntalaislähtöiset palveluratkaisumallit hankkeeseen. Edellä mainittujen kuntien lisäksi hankkeessa olivat mukana valtiovarainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Suomen Kuntaliitto ja FCG Efeko Oy. Kunnanhallitus on / 169 kokouksessaan päättänyt muun muassa tehdä esityksen Suomen Kuntaliitolle jatkohankkeen vauhdittamiseksi ja käynnistämiseksi, missä päästäisiin käytännössä kokeilemaan uudenlaisia toimintamalleja palvelujen ja elinvoiman turvaamiseksi myös pitkien etäisyyksien olosuhteissa. Perusterveydenhuollon liikelaitos Kysteri aloittaa toimintansa , jonne Rautavaaran kunnan perusterveydenhuolto ja vanhusten laitoshuolto siirtyvät. Kunnassa on käynnissä palvelurakennemuutos, missä panostetaan asumispalveluihin. Syyskuussa 2011 valmistuu uusi asumispalveluyksikkö dementiaa sairastaville ja kehitysvammaisille sekä tukiasuntoja. Rakentamis- ja muutostyöt jatkuvat vuodeosaston saneerauksella ja muuttamisella tehostetun palveluasumisen yksiköksi. Laitospaikkoja ei kunnassa ole Nykyisen palveluasumista tuottavan yksikön muutostöiden suunnitteluun on varattu määräraha. Suunnitelmissa on myös uuden keittiön rakentaminen ko. rakennuskompleksin yhteyteen, millä turvataan ruokahuollon toteuttaminen. Perusturvassa toteutetaan organisaatiomuutos, missä huomioidaan vahvasti asiakaslähtöisyys ja

20 Perusturvajohtajan päätösehdotus: lähipalvelujen saatavuus. Sosiaalitoimistossa sosiaalityöntekijä ja sosiaaliohjaaja tekevät parityötä, mitä työtä on lisäksi tukemassa erityisnuorisotyöntekijä ja perusturvajohtaja, jolla on myös sosiaalityöhön vaadittava kelpoisuus. Lisäksi kunnassa toimii yksityisiä yrityksiä sekä vanhus-, mielenterveys- että lastensuojelutyössä. Valtioneuvosto kartoittaa PARAS-ratkaisut sähköisellä kyselyllä, missä tulee selvittää muun muassa, aikooko kunta vedota johonkin laissa säädetyistä poikkeusperusteista (muun muassa pitkät etäisyydet) tai hakeeko kunta poikkeusta väestöpohjavelvoitteesta sillä perusteella, että toiminnallisen kokonaisuuden muodostavan kunnan tai yhteistoiminta-alueen perustamiseksi on tehty riittävät päätökset. Sosiaalihuollon tehtävien siirtoon liittyvää poikkeamismahdollisuutta voi hakea erikseen mennessä ja valtioneuvosto tekee päätökset mennessä. Kunnat, jotka ovat aiemmin saaneet ns. exitin, tulee myös hakea poikkeamista kyselyn kautta. Myös kunnat, joita koskevat puitelaissa jo aiemmin olleet poikkeamisperusteet, kuten pitkät etäisyydet, tulee vedota tähän kyselyssä. Kokoukseen osallistuville toimitetaan Jyrki Kataisen hallituksen ohjelmasta sivut ja Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvalautakunta päättää käydä sosiaalipalvelun siirrosta lähetekeskustelun. Esittelijän perusteltu päätösehdotus annetaan kokouksessa. Käydyn lähetekeskustelun jälkeen esittelijä teki perustellun päätös-ehdotuksen: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että: 1. Rautavaaran kunta on mukana käynnissä olevassa sotehanke-organisaation valmistelutyössä. Hanke käynnistyi Soteeheys-ryhmän kokouksessa Rautavaaran kunta ei siirrä vielä tässä vaiheessa sosiaalihuollon palveluiden järjestämis- ja tuottamisvastuuta yhteistoiminta-alueen Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin Kysterin liikelaitokselle.

21 3. Rautavaaran kunta hakee valtioneuvostolta poikkeamismahdolli-suutta vedoten puitelain 5 :ään (pitkien etäisyyksien kunta). Perustelut: - aikaisemmin kunnassa toimineet valtionhallinnon paikallispalvelut on jo organisoitu maakuntatasolle: verohallinto, työhallinto, KELA - kunta on palvelujen turvaamiseksi muun muassa: * uudistanut perusturvan organisaatiota * onnistunut rekrytoinnissa * panostanut/panostaa palvelurakennemuutokseen mahdollistaa laajakaistan (valokuitu) myötä informaatioteknologian laajan hyödyntämisen kuntalaisille ja palvelujen tuottamisessa * mukana perusterveydenhuollon liikelaitos Kysterissä alkaen (perusterveydenhuolto ja vanhusten laitoshoito) * järjestää asiointi- ym. kuljetuksia. Hyväksyttiin yksimielisesti.

22 TÄYTTÖLUPA/OHJAAJA Perusturvaltk 54 Kehitysvammaisten erityispalveluilla turvataan kehitysvammaisten suoriutumista päivittäisistä toiminnoista, sopeutumista yhteiskuntaan ja turvata muu hoito ja huolenpito. Erityishuollon järjestämisvastuu on kotipakkakunnalla. Palvelut perustuvat lakiin kehitysvammaisten erityishuollosta (519/1977). Kehitysvammaisten erityspalveluja ovat mm. asumispalvelut, (palveluasuminen, ohjattu asuminen, tukiasuminen) työ- ja päivätoiminta, perhehoito, laitoshoito ja kehitysvammaneuvolat. Laitoshoidon vähentäminen ja kehitysvammaisten lapsuuden kodista muuttaminen edellyttävät asumisen lisäksi riittäviä avohuollon palveluja. Ympärivuorokautisesti valvotussa asumispalveluyksikkö Sinikellossa asuu kahdeksan (8) asiakasta, minkä lisäksi yksikön toiminnan piirissä on kuusi (6) tukiasunnoissa asuvaa asiakasta. Sinikellon, tukiasuntojen asiakkaiden ja kotonaan asuvien erityisryhmien asiakkaiden arki niveltyy kiinteästi työ- ja toimintakeskuksen toimintaan, missä toimintaa on viitenä päivänä viikossa. Asumispalveluyksikön ja työ- ja toimintakeskuksen vakinaisia vakansseja on ollut täytettynä kuusi, joista yhtä on täytetty pitkän poissaolon vuoksi sijaisella. Lisäksi tänä vuonna yksi työntekijä on siirtynyt pysyvästi muihin tehtäviin ja yksi työskentelee kunnan toisessa hoivayksikössä määräaikaisesti. Työntekijöiden vaihtuvuus on aiheuttanut sijaistarvetta. Kehitysvammahuollon vastaavan ohjaajan paikka on ollut täyttämättä tähän kevääseen saakka. Erityisryhmien kanssa tehtävä työ on pitkäjänteistä, asiakkaita tukevaa, päivittäistä arjessa auttamista ympärivuorokautisesti, mikä vaatii riittävän vakinaisen ammattitaitoisen henkilöstön resurssoinnin. Siten kyetään varmistamaan asiakaslähtöinen, tavoitteellinen ja tuloksellinen toiminta pitkällä aikajänteellä. Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää pyytää täyttölupaa ohjaajan tehtävän täyttämiseen lukien toistaiseksi. Työntekijän alkusijoituspaikka on kehitysvammahuollon asumisyksikkö, mutta työntekijällä on oltava valmiudet myös muissa työyksiköissä työskentelyyn. Peruspalkka määräytyy KVTESin mukaisena, kohta 04SOS06A (1889,57 /kk lukien). Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 8 :n mukainen kelpoisuus, minkä lisäksi arvostetaan

23 monipuolisen työkokemuksen ohella erityistaitoja. Lisäksi noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

24 ILMOITUSASIAT Perusturvaltk 55 Lautakunnan tietoon saatetaan seuraavat päätökset: 1. Rautavaaran kunta/kunnanhallitus 1.1 Rautavaaran kunnan kannanotto Itä-Suomen joukkoliikenneverkon harventamiseen/koulupäivävuoro klo 8.55 Rautavaara-Hankamäki / Sosiaali- ja terveydenhuollon eheyttä valmistelevan työryhmän jäsenen ja varajäsenen nimeäminen / Perusturvajohtajan viran vastaanottaminen alkaen/ytm Helvi Mustonen / Pegasos kotihoito-ohjelman toimeenpanohanke/lisämääräraha TA-2011/ / Rautavaaran terveyskeskuksen laboratoriopalvelut/siirtäminen ISLABBIIN/ / Terveyskeskus/ARAn rahoitus vuodeosaston peruskorjaukseen / Rautavaaran kunnan eläinlääkäritilanne alkaen / Perushoitaja Aune Korkalaisen peruspalkan määräaikainen tarkistaminen / Vuoden 2011 talousarvion toteutumavertailu ajalta / / Työterveyshuollon palvelujen sopimukset/työterveyshuollon järjestelyt Kysterissä ja sopimusten irtisanominen alkaen / Vapautuksen myöntäminen kunnan saatavasta / Kuntaliitto 2.1 Yleiskirje /7/80/2011/Uusi pelastuslaki tulee voimaan Yleiskirje /9/80/2011/Lakisääteisen liikenne- ja työtapaturmavakuutuksen perusteella suoritettavan täyskustannusmaksuun liittyvää ohjeistusta 3. Itä-Suomen aluehallintovirasto 3.1 Yksityisten sosiaalipalvelujen antaminen/ /isavi /So-17ml/vastuuhenkilön vaihtuminen/rautavaaran Palvelukoti

25 3.2 Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskevan luvan muuttaminen/ /isavi / So-35ml/Rautavaaran Palvelukoti 3.3 Vuoden 2010 perustoimeentulotuen lopullinen valtionosuuspäätös /ISAVI/1730/ / Lupa yksityisen sosiaalipalvelutoiminnan muuttamiseen/muutoslupa /ISAVI /So-17ml/Tulilyhty Oy/Wakan Tanka 3.5 Suomen Löytöeläinapu ry:n kantelu /kissojen löytöeläintarha puuttuminen /ISAVI/2042/ / Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä/valtuusto 4.1 Ensihoitopalvelun palvelutasopäätös Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon (Kysteri) liikelaitoksen johtokunnan jäsenten nimeäminen Sosiaali- ja terveysministeriö 5.1 Rautavaaran kunnan aloite eläkkeiden taitetun indeksin poistamiseksi /STM/2166/ Omaishoitajan vapaan aikainen sijaishoito voidaan järjestää toimeksiantosopimukselle alkaen/kuntainfo /5/ Valtiovaranministeriö /Tiedote 57/2011/ Valtioneuvosto kartoittaa kuntien PARAS-ratkaisut sähköisellä kyselyllä 7. Vetrea Terveys Oy tarjous tehostetusta palveluasumisesta Vaalijalan kuntayhtymä/tilinpäätös ja toimintakertomus sekä vuosikertomus vuodelta 2010 Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan ehdotus: Ilmoitusasiat saatetaan perusturvalautakunnan tietoon. Merkittiin tiedoksi.

26 PERUSTERVEYDEHUOLLON LIIKELAITOS KYSTERI ALKAEN Perusturvaltk 56 Julkisen terveydenhuollon järjestämisvelvollisuuden sisältö ja laajuus määritellään pääasiassa kansanterveyslain 14 :ssä ja erikoissairaanhoitolain 1 ja 3 :ssä. Kunnan velvollisuuteen järjestää asukkaidensa sairaanhoito kuuluu lääkärin suorittama tutkimus, hänen antamansa tai valvomansa hoito, lääkinnällinen kuntoutus sekä tarvittaessa mahdollisuus erikoislääkärijohtoiseen sairaanhoitoon toimintansa aloittaa Perusterveydenhuollon liikelaitos KYSTERI, joka on yksi palvelualue sairaanhoitopiirin neljästä palvelualueesta. Juankosken kaupunki, Kaavin, Keiteleen, Leppävirran, Pielaveden, Rautavaaran, Tervon ja Vesannon kunnat siirtävät perusterveyden-huollon ja vanhusten laitoshoidon järjestämisvastuun Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle. Kysterin kahdeksan kuntaa muodostavat kolme seudullista palvelu-yksikköä. Koillis-Savon palveluyksikköön kuuluvat Kaavi, Juankoski ja Rautavaara, joiden väestöpohja on ( ). Kysterin alueen kuntien väestön kokonaismäärä on Väestöstä vuotiaita on 13,9 %, vuotiaita 60,3 % ja yli 65 vuotiaita 25,8 % ja vuotiaiden osuus on pienempi ja yli 65 -vuotiaiden suurempi kuin muualla Pohjois-Savossa. Sairaanhoitopiiri vastaa yhdessä kuntien kanssa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä ja palvelujen järjestämisestä yhdenvertaisesti. Tavoitteena on, että palvelut järjestetään sisällöltään ja laajuudeltaan sellaisiksi kuin kuntalaisten toimintakyky, terveydentila ja siihen vaikuttavat tekijät seurannan perusteella edellyttävät. Järjestämisvastuun toteuttamiseksi sairaanhoitopiirissä valmistellaan yhteistyössä kuntien kanssa perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon palvelujen järjestämistä koskeva puitesuunnitelma valtuustokausittain. Toiminnan liikkeenjohdollisia periaatteita ovat erityisesti: asiakaslähtöisyys, tuloksellisuus, kannustavuus, toiminnan ja talouden läpinäkyvyys sekä toimintavapauksien ja -vastuiden selkeys. Tuotettavat palvelut jäsentyvät lähipalveluiksi (jokaisessa kunnassa tuotettaviksi), seudullisiksi palveluiksi (useamman kunnan yhteisesti tuottamiksi) ja alueellisesti keskitettyinä palveluina tuotettaviksi (liikelaitostaso).

27 Kunta- ja palvelurakenteen uudistamista koskeva PARAS - puitelaki tuli voimaan , mikä on voimassa vuoden 2012 loppuun saakka. Puitelain mukaan perusterveydenhuolto ja siihen kiinteästi liittyvät sosiaalitoimen tehtävät tulee järjestää vähintään noin asukkaan kunnassa tai yhteistoiminta-alueella. Puitelaissa on määritelty 5 :ssä säännöksen mukaisiksi pitkien etäisyyksien kunniksi 28 kuntaa, tämän ehdon Rautavaaran kunta täyttää. Palveluyksiköiden ja ryhmien toiminnan kuvaus (numerotta) Koillis-Savon osalta toimitetaan kokoukseen osallistuville. Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta merkitsee asian tiedokseen. Hyväksyttiin yksimielisesti.

28 VUODEOSASTON TILOJEN MUUTOSTYÖT TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN TARPEISIIN / ARA:n päätös INVESTOINTIAVUSTUKSEN HYLKÄÄMISESTÄ Perusturvaltk Kunta on hakenut mennessä ARA:lta 34 investointiavustusta muutostöihin, jossa on tarkoitus muuttaa terveyskeskuksen vuodeosaston tilat tehostetun palveluasumisen käyttöön. Kuntaan on puhelimitse saatu ennakkotieto toukokuulla ja kirjallinen päätös on annettu avustuksen hylkäämisestä. Päätös liitteenä 1. ARA:n johtokunta on päättänyt ehdollisten avustusvarausten myöntämisestä 109 hankkeelle, joiden joukossa Rautavaara ei ollut. Hakemuksia ARA:lle saapui 187. Myönteisen päätöksen edellytyksenä oli mm, että se on kunnan palvelurakenteen kannalta tarpeellinen, pitkäkestoinen ja sopiva. Hankekohtaisessa arvioinnissa kiinnitettiin huomiota tilasuunnitteluun, tilamitoitukseen ja kokonaiskustannuksiin sekä hankkeen toiminnalliseen kokonaisuuteen ottaen huomioon erityisryhmien asumiselle asetetut valtakunnalliset linjaukset, ohjeistukset ja laatusuositukset. Muutostöiden oli tarkoitus käynnistyä syksyllä 2011 välittömästi Lepola II valmistuttua. Suunnitelmana oli, että vuodeosasto olisi lakkautettu ja sen sijaan käynnistetty tehostettu palveluasuminen syyskuun lopulla valmistuvissa uusissa vanhusten ja kehitysvammaisten palveluasumisen tiloissa ( Lepola II ). Edelleen oli tarkoitus, että vuodeosaston muutostöiden jälkeen käynnistyy nykyisen Lepolan ( Lepola I ) tilojen korjaustyöt. Kehitysvammaisten palveluasuminen ja dementiayksikkö siirtyisivät uusiin tiloihin vasta molempien peruskorjausten valmistuttua. Rakennustoimikunta kokouksessaan päätti esittää, että kunta varautuu uuteen hakuun syksyllä 2011 ja perustelee hakemustaan mm palvelurakenneuudistukselle. Sovittiin myös, että kunnan talous- ja kehittämisjohtaja Janne Tervo selvittää ARA:lta lisää asiaa, mm sitä, voisiko kunta saada luvan käynnistää muutostyöt syksyllä jo ennen uuden hakukierroksen käynnistymistä ja päätöksen antamista. Sovittiin myös, että Lepola I (vanha Lepola) osalta suunnittelutyötä jatketaan. Kunnanhallitus on käsitellyt tilannetta kokouksessaan / 151, josta päätös ei ehtinyt perusturvalautakunnan esityslistalle, mutta on perusturvalautakunnan kokouksessa tietona.

29 Valmistelija Anna-Liisa Väyrynen puhelin Perusturvajohtajan ehdotus: Perusturvalautakunta päättää merkitä ARA:n päätöksen tiedoksi ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin asiassa. Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Perusturvaltk 57 Vuodeosaston saneeraus tehostetun palveluasumisen yksiköksi alkuperäisen, suunnitellun aikataulun mukaisesti on erittäin tärkeää. Hanke on osa PARAS -lain mukaista kunnan palvelurakennemuutosta. Kunta on mukana liikelaitos KYSTERIssä alkaen, mistä lukien laitoshoitoa ei ole kunnassa. Kunta on selvittänyt myös Pohjois-Savon ELY-keskukselta saada hankkeelle toimintaympäristön kehittämisavustusta, mistä on saatu kielteinen vastaus. Itä-Suomen aluehallintoviraston sosiaalihuollon ylitarkastaja Anja Lehtonen vieraili kunnassa keskiviikkona Paikalla kunnasta olivat Mikko Korhonen, Matti Ahonen, Eero Kukkonen, Helvi Mustonen, Heikki Koskelo ja Unto Murto. Edellä mainitut tutustuivat Lepola 1 ja 2 sekä vuodeosaston tiloihin sekä ARAlle toimitettuihin asiapapereihin. Keskustelun jälkeen päädyttiin täydentämään tarveselvitystä ja tilaohjelmaa, jotka toimitetaan mahdollisimman pikaisesti ARAn käsittelyyn. Valmistelija Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta merkitsee asian tiedokseen. Merkittiin tiedoksi.

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Pöytäkirja tarkastetaan kokouksen jälkeen

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Pöytäkirja tarkastetaan kokouksen jälkeen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 5/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 7.6.2011 klo 18.30-19:45 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 8.12.2011 KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 57 35 Osallistuminen Oppiva

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 9.12.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 8/2012 Perusturvalautakunta 10.10.2012

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 8/2012 Perusturvalautakunta 10.10.2012 KOKOUSKUTSU NRO 8/2012 Perusturvalautakunta 10.10.2012 KOKOUSAIKA Maanantaina 15.10.2012 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 85 156 85 Lähihoitajan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45 KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45 KOKOUSAIKA Tiistai 27.05.2014 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38 KOKOUSAIKA 14.08.2012 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Aino Savolainen, pj Teemu Pakarinen,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 12.12.2013.

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 12.12.2013. KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 12.12.2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 18.12.2013 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 54 34 Kuopion uusyrityskeskuksen

Lisätiedot

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä)

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä) Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 9.5.2011 klo 10.00 11.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

RAUTAVAARAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 12.03.2012 131 Kunnanhallitus 26.03.2012 149 Kunnanvaltuusto 10.4.2012 15 LAUSUNTOPYYNTÖ KUNNALLISHALLINNON RAKENNETYÖRYHMÄN SELVITYKSESTÄ SEKÄ KUNTAUUDISTUKSEEN LIITTYVISTÄ MUISTA UUDISTUKSISTA

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 8 13.11.2017 Kuntayhtymän hallitus 27 11.12.2017 30 331/00.00.01.00.00/2017 Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 KOKOUSAIKA 13.08.2012 klo 17.00-18.05 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 15 LAUSUNTOPYYNTÖ ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 25.4.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2014 Perusturvalautakunta. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2014 Perusturvalautakunta. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2014 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 7.4.2014 klo 17.00- KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Paikka Kokkatoiminta, Tallivirrantie 4 Pöytäkirjan Sivu 31 32 33 34

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO Kunnanhallitus 61 21.02.2011 Valtuusto 23 28.03.2011 Kunnanhallitus 167 06.06.2011 Valtuusto 42 20.06.2011 KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO KHALL 61 Valmistelija:

Lisätiedot

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat:

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat: Kunnanhallitus 19 12.01.2015 Kunnanhallitus 62 16.02.2015 Vanhusneuvoston asettaminen vuosille 2015-2016 Khall 12.01.2015 19 Lain ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali-

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 364 188 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Asia Sivu Liite 1 33 20 Talousarvion toteutuminen 30.6.2012 tilanteen mukaan elinkeinolautakunnan

Asia Sivu Liite 1 33 20 Talousarvion toteutuminen 30.6.2012 tilanteen mukaan elinkeinolautakunnan KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 19.9.2012 KOKOUSAIKA Tiistai 25.9.2012 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 33 20 Talousarvion toteutuminen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 17.03.2015 klo 17.00 17.40 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kehyssuunnitelmasta vuosille

Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kehyssuunnitelmasta vuosille Perusturvalautakunta 65 23.08.2016 Kunnanhallitus 205 05.09.2016 Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kehyssuunnitelmasta vuosille 2017-2019 Petu 23.08.2016 65 Vaalijalan kuntayhtymä pyytää 31.8.2016

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevan lainsäädännön peruslinjauksia

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevan lainsäädännön peruslinjauksia Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevan lainsäädännön peruslinjauksia Sosiaalineuvos Pirjo Sarvimäki Rovaniemi 4.10.2011 Lainsäädännön uudistamisen tilanne Terveydenhuoltolaki (1326/2010)

Lisätiedot

Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kuntayhtymän kehyssuunnitelmasta

Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kuntayhtymän kehyssuunnitelmasta Perusturvalautakunta 59 05.09.2017 Kunnanhallitus 281 02.10.2017 Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kuntayhtymän kehyssuunnitelmasta 2018-2020 Petu 05.09.2017 59 Vaalijalan kuntayhtymä pyytää 15.09.2017

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö KOKEMÄEN KAUPUNKI Hyväksytty KV 19.4.2010 14 Voimaantulo 1.5.2010 P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Valinta ja kokoonpano 2 Perusturvalautakunnan tehtävä

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2015 55 Kokousaika 11.11.2015 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.4.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2014 88. Perusturvalautakunta

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2014 88. Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2014 88 Perusturvalautakunta Kokousaika Tiistaina 8.4.2014 klo 12.00 15.45 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Varsinaiset jäsenet Varajäsenet SAAPUVILLA XKukkonen

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 23.01.2012 KOKOUSAIKA 23.01.2012 klo 17.00-18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 ITSENÄISTYMISVAROJEN MÄÄRÄ 2 2 PERUSTURVATOIMEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2012 3

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.11.2013 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 15.11.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 361 187 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 01.10.2014 klo 17.00 18.00 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala

Lisätiedot

ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU

ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU Perusturvalautakunta ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 20.05.2014 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Haveri

Lisätiedot

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tarkastuslautakunta 10.10.2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia

Lisätiedot

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4 Perusturvalautakunta KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 5/2008 Kokousaika 21.05.2008 klo 14.00 16.30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone Käsittellyt asiat Asia no 65 JÄRJESTÄYTYMISASIAT 2 66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN

Lisätiedot

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen Viranomainen No 2/ 2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 17 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Säännön nimi. Tetola 20.01.2009 Terveyden ja toimintakyvyn sekä Ikla 27.01.2009 ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Säännön nimi. Tetola 20.01.2009 Terveyden ja toimintakyvyn sekä Ikla 27.01.2009 ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Säännön nimi Tetola 20.01.2009 Terveyden ja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet 18.01.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2014 107

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2014 107 KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2014 107 KOKOUSAIKA Tiistai 28.10.2014 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/2015 49 Kokousaika 7.10.2015 kello 18.00-19.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 3/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 131 11.9.2017 Kuntayhtymän hallitus 9 13.11.2017 22 334/00.00.01.00.00/2017 Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 4/ 2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 33 KOKOUSAIKA Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 47

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 47 KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Torstai 13.12.2012 klo 15.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 48 39 Raportti etsivästä nuorisotyöstä

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 1.12.2011 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 1.12.2011 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 24.11.2011 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.11.2011 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 88 55

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Keskiviikko 8.12.2010 klo 18.00-19.05. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Keskiviikko 8.12.2010 klo 18.00-19.05. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki TERVON KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2010 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Keskiviikko 8.12.2010 klo 18.00-19.05 Kunnanviraston

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 Kokousaika 20.01.2016 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Tetola 12.2.2013 Säännön nimi Hämeenlinnan kaupungin

Lisätiedot

1 40 33 Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön viran täyttäminen/viran täyttämistä koskevan päätöksen kumoaminen

1 40 33 Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön viran täyttäminen/viran täyttämistä koskevan päätöksen kumoaminen KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 19.6.2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 19.6.2013 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 40 33 Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot

Pentti Malinen, Oulun HTM&JHTT Tarkastus Oy Jarmo Heikkinen, Oulun HTM&JHTT Tarkastus Oy

Pentti Malinen, Oulun HTM&JHTT Tarkastus Oy Jarmo Heikkinen, Oulun HTM&JHTT Tarkastus Oy Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 25 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Torstai 13.6.2013 klo 12.15 15.11 Kunnantalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET Eero Kukkonen Matti Matikainen Petteri Soininen Kaarina Kekäläinen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/2017 41 Kokousaika 24.8.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Eija-Liisa Suisto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen.

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2014 27.8.2014 Kokousaika Keskiviikkona 27.8.2014 klo 17.00-18.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai 07.05.2018 klo 18.30-20.30 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 07.05.2018 klo 18.30-20.30 Kokoushuone 1 (khall) Nro 5 / 2018

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 26.6.2014 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 2.7.2014 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 90 69 Metsäliitto osuuskunnan

Lisätiedot

Nivasalo Meeri jäsen

Nivasalo Meeri jäsen Inarin kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.01.2016 klo 16:00-16:53 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Pietikäinen

Lisätiedot

Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/ (6) Sosiaalilautakunta. Julkinen. Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone

Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/ (6) Sosiaalilautakunta. Julkinen. Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 16.11.2017 Klo 17.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo MULTIAN KUNTA 3/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina 27.11.2017 klo 13.00 15.00 ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Työjärjestyksen

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2011 Kunnanhallitus 17.8.2011

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2011 Kunnanhallitus 17.8.2011 KOKOUSKUTSU NRO 13/2011 Kunnanhallitus 17.8.2011 KOKOUSAIKA Maanantai 22.8.2011 klo 18.30 20.55 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 344 1 184 Vuoden

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 3/2012 Perusturvalautakunta 14.3.2012

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 3/2012 Perusturvalautakunta 14.3.2012 KOKOUSKUTSU NRO 3/2012 Perusturvalautakunta 14.3.2012 KOKOUSAIKA Maanantai 19.3.2012 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 21 21 Kehitysvammahuolto/vastaavan

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty:

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty: Kunnanhallitus 161 22.05.2017 Kunnanhallitus 222 26.06.2017 Lepotauon palkanmenetysten korvaaminen ajalta 12.3.2012-3.7.2016/Terttu Haaran 2.5.2017 tekemä oikaisuvaatimus kunnanhallituksen 19.04.2017 :ssä

Lisätiedot

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Kunnanhallitus 85 23.03.2015 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Siv.ltk 29 Osastopäällikön ehdotus:

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

6 Toimielin, luottamushenkilö ja viranhaltija voi päättää sille johtosäännöllä siirretyn toimivallan siirtämisestä alaiselleen viranomaiselle.

6 Toimielin, luottamushenkilö ja viranhaltija voi päättää sille johtosäännöllä siirretyn toimivallan siirtämisestä alaiselleen viranomaiselle. 1 Nurmeksen kaupunki Luettelo Kaupunginkanslia 13.3.2014 TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN Hallintosääntö: 6 Toimielin, luottamushenkilö ja viranhaltija voi päättää sille johtosäännöllä siirretyn toimivallan siirtämisestä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.2.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 02.06.2014 klo 17.00 17.35 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU klo Viranomainen VESANNON KUNTA. Perusturvalautakunta 4/2017. Kokousaika

KOKOUSKUTSU klo Viranomainen VESANNON KUNTA. Perusturvalautakunta 4/2017. Kokousaika Viranomainen KOKOUSKUTSU Perusturvalautakunta 4/2017 Kokousaika 31.8.2017 klo 13.00- Kokouspaikka Simolan palvelukeskus, Hoivayksikön neuvotteluhuone Käsiteltävät asiat Asia Liite 31 1, 2 Perusturvan osavuosiraportti

Lisätiedot

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty:

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty: Kunnanhallitus 162 22.05.2017 Kunnanhallitus 223 26.06.2017 Lepotauon palkanmenetysten korvaaminen ajalta 12.3.2012-3.7.2016/Opetusneuvos Matti Rinteen 8.5.2017 tekemä oikaisuvaatimus kunnanhallituksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2015 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2015 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 2.9.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 238 10.10.2016 Kunnanhallitus 269 07.11.2016 Kunnanvaltuusto 46 14.11.2016 Rautavaaran kunnan Lausunto hallituksen esitysluonnoksesta eduskunnalle maakuntauudistukseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 25 19.01.2015. 25 Asianro 8193/01.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 25 19.01.2015. 25 Asianro 8193/01.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 115 16.12.2014 25 Asianro 8193/01.01.00/2014 Tehtävien lakkauttaminen ja virkojen perustaminen perusturvan palvelualueella 1.1.2015

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10. Kunnantalon takkahuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10. Kunnantalon takkahuone 1 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.00-19.10 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen

Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen Kunnanhallitus 242 12.10.2015 Perusturvalautakunta 54 21.10.2015 Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen Khall 12.10.2015 242 Kunnanjohtaja Unto Murto antaa asiasta 07.10.2015

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 17.11.2014 kello 18.00 19.20 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 2/2014 1. Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 2/2014 1. Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus Muonion kunta Esityslista 20/2017 1 (7) Kunnanhallituksen kokous Aika ma klo 17.30 Paikka yhtenäiskoulun auditorio Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Sakari

Lisätiedot

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten.

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten. Sivistyslautakunta 22 26.02.2015 Sivistyslautakunta 52 28.04.2015 Sivistyslautakunta 66 28.05.2015 Sivistyslautakunta 78 27.08.2015 Sivistystoimen strategian toimeenpano 3356/01.017/2014 SIVLK 22 Siikajoen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 23.2.2012, kello 18.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seppälän nuorisotalo Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/2016 30 Kokousaika 12.5.2016 kello 18.03 18.51 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto Pekka

Lisätiedot