ISOJOEN KUNTA Kokouspöytäkirja Nro 2

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ISOJOEN KUNTA Kokouspöytäkirja Nro 2"

Transkriptio

1 Kokouspöytäkirja Nro 2 Kunnanvaltuusto Sivu 17 KOKOUSAIKA: klo KOKOUSPAIKKA: virasto, valtuuston kokoussali SAAPUVILLA OLLEET Akseli Janne Malin Raimo JÄSENET Haapalaakso Pirjo Peltonen Elina Haaro Kimmo Peltonen Juha-Matti Hautala Toni Ristiharju Vesa Herrala Heidi Siltaoja Anna-Maija Herrala Juhani Teikari Simo Jaakkola Antti Teikari Tapio Kankaanpää Mauri Uusitalo Tapio Ketola Pirjo-Liisa Vainionpää Jukka Kortesniemi Hannu Lehtimäki Esa Luomaniemi Kari MUUT SAAPUVILLA Hapuanoja Kaija, johtaja, pöytäkirjanpitäjä OLLEET Mattila Juha, poissa (ja läsnäolon peruste) Enqvist Valter, insinööri, asiantuntija 7 ja10 Heikinniemi Erja, perusturvajohtaja Pesonen Kaija, rehtori Kunnanhallituksen jäsenet: Kalliomäki Tapio, Saari Anna-Liisa LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS: Todetaan. ASIAT: 6 13 PÖYTÄKIRJAN Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan seuraavat tarkastusvuorossa olevat jäsenet TARKASTUSTAPA Teikari Tapio ja Vainionpää Jukka. (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta Pöytäkirjan tarkastetaan heti kokouksen jälkeen. taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) PÖYTÄKIRJAN Puheenjohtaja ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Antti Jaakkola Kaija Hapuanoja PÖYTÄKIRJAN virasto TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan Allekirjoitukset käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme Tapio Teikari Jukka Vainionpää PÖYTÄKIRJA ON OLLUT klo YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Ilmoitustaulunhoitaja Otteen oikeaksi todistaa..2008

2 Kokouspöytäkirja Nro 2 Kunnanvaltuusto Sivu 17

3 Kunnanvaltuusto KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokouskutsun antaa kuntalain 54 :n mukaan valtuuston puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Valtuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle hallituksen puheenjohtaja, ja kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja on valittu. Kokouskutsussa on mainittava kokouksen aika ja paikka sekä siinä käsiteltävät asiat. Kokouskutsut on lähetettävä valtuutetuille, hallituksen jäsenille ja johtajalle ja samassa ajassa annettava tiedoksi valtuuston päättämissä sanomalehdissä tai muulla sen määräämällä tavalla. Kuntalain 54 :n mukaan kokouskutsu on lähetettävä ja annettava tiedoksi vähintään neljä päivää ennen kokousta. Kunnanvaltuuston hyväksymässä työjärjestyksessä kutsumisaika on määrätty neljäksi päiväksi. Kutsu tähän valtuuston kokoukseen ja luettelo käsiteltävistä asioista on julkaistu julkisten kuulutusten ilmoitustaululla ja ilmoitus kokouksesta Suupohjan Sanomissa Valtuutetuille ja hallituksen jäsenille kutsu on lähetetty ja jätetty samana päivänä johtajalle. Koska kokouskutsu on julkaistu kuntalain sekä valtuuston päätöksen mukaisesti, kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi, mikäli toimitettavassa nimenhuudossa todetaan olevan saapuvilla vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista.

4 Kunnanvaltuusto Kunnanvaltuuston puheenjohtaja pyysi valtuutettuja ja yleisöä kunnioittamaan minuutin hiljaisella hetkellä edesmenneen valtuutetun Antti Mäenpään muistoa. Valtuuston puheenjohtaja Antti Jaakkola toivotti tervetulleeksi Koulukolmion.9. luokan oppilaat sekä opettajan seuraamaan valtuuston kokouksen työskentelyä. Useana vuotena on pyritty järjestämään keväällä valtuuston kokous siten, että koululaisilla on mahdollisuus olla yleisönä ylimmän päätöksentekijän, valtuuston kokouksessa. Tämä kokous on oppilaiden kannalta mielenkiintoinen, koska esityslistalla on rehtorin valinta. Toivotan Teille nuorille hyvää menestystä myös tulevissa opinnoissanne sekä mielenkiintoa yhteiskunnallisiin eli meidän kaikkien asioiden hoitoon. Tervetuloa valtuutetut, hallituksen jäsenet, lehdistön edustajat ja muu yleisö. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Puheenjohtaja totesi, että v kunnallisvaalin tuloksen perusteella Suomen Kristillisdemokraatit r.p:n ensimmäinen varavaltuutettu Elina Peltonen tulee varsinaiseksi valtuutetuksi valtuustokauden loppuun saakka edesmenneen valtuutettu Antti Mäenpään jälkeen. Hyväksyttiin valtuutettujen poissaolon esteet: Valtuutettu Anna-Maija Siltaojan este hyväksyttiin. Todettiin laillisuus ja päätösvaltaisuus.

5 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto PERUSOPETUKSEN REHTORIN VAALI kunnassa on ollut julkisesti haettavana perusopetuksen rehtorin virka klo 15 mennessä. Ilmoitus on julkaistu Opettaja lehdessä, www-sivuilla ja ilmoitustaululla sekä työvoimahallinnon tietojärjestelmässä. Rehtori toimii sivistystoimen vastuualueen osastopäällikkönä sekä hoitaa koulutoimenjohtajan tehtävät. Rehtori on johtoryhmän jäsen. Tehtävien hoitaminen tulisi aloittaa lukien tai sopimuksen mukaan. Perehtymisvaiheen jälkeen virka vastaanotetaan virallisesti Viran täytössä noudatetaan 6 kk:n koeaikaa. Virkailmoitus on esityslistan lisätietona. Määräaikaan mennessä saapui kuusi hakemusta ja yksi hakemus myöhästyneenä. Hakijat ovat: Ahonen Juha, kauppatieteiden kandidaatti, FM, Jyväskylä Hautala Marjatta, kasvatustieteiden maisteri, Kauhajoki Koivisto Arimo, kasvatustieteiden maisteri, Vatajankoski Mäkynen Hannu, liikuntatieteiden maisteri, Palokka Raatikainen Ville, kasvatustieteiden maisteri, Tampere Sahi Salme, kasvatustieteiden tohtori, Kuusamo Uusitalo Katariina, kasvatustieteiden maisteri, Isojoki Haalisto Ilpo, kasvatustieteiden maisteri, hakemus saapui myöhästyneenä. Virkaan valittavalta edellytetään opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen nro 986/98 mukainen kelpoisuus. Rehtoria valittaessa painotetaan pedagogisten ja vuorovaikutustaitojen lisäksi vahvaa osaamista oppilaitoksen johtamisessa sekä kykyä soveltaa ja kehittää yhtenäiskoulupedagogiikkaa. Kunnallishallinnon tuntemus on eduksi. Ehdotus: Kunnanhallitus toteaa rehtorin virkaa määräajassa hakeneet henkilöt. Kunnanhallitus nimeää rehtorin valintaa valmistelevaan työryhmään hallituksen ja valtuuston puheenjohtajistot;jukka Vainionpää, Marja Savioja, Antti Jaakkola, Kari Luomaniemi ja

6 Kunnanhallitus Valtuusto Mauri Kankaanpää, hallituksen jäsen Vesa Ristiharjun sekä koulutuslauta puheenjohtaja Janne Akselin, johtaja Kaija Hapuanojan ja rehtori Kaija Pesosen. Kunnanhallituksen puheenjohtaja toimii työryhmän puheenjohtajana ja johtaja työryhmän sihteerinä. Työryhmän tehtävänä on suorittaa hakijahaastattelut ja valmistella rehtorin valintaa päätöksentekoa varten. Haastatteluun kutsutaan seuraavat henkilöt: Ahonen Juha, Hautala Marjatta, Koivisto Arimo, Mäkynen Hannu ja Raatikainen Ville. Päätös: Hyväksyttiin Ville Raatikainen on perunut hakemuksensa kirjallisesti Haastatteluissa olivat Juha Ahonen, Marjatta Hautala, Arimo Koivisto ja Hannu Mäkynen, joilla on kelpoisuus rehtorin virkaan. Työryhmä kokoontui ennen hallituksen kokousta valmistelemaan ehdotusta rehtorin vaalia varten. Työryhmä ehdottaa yksimielisesti hallitukselle, että rehtorin virkaan valittaisiin koulunjohtaja Arimo Koivisto. Perusteluna on, että Arimo Koivistolla on muodollinen kelpoisuus, johtajakokemusta ja myös kunnallishallinnon tuntemusta. Ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että koulunjohtaja Arimo Koivisto valitaan perusopetuksen rehtorin virkaan. Perusteluna on, että Arimo Koivistolla on muodollinen kelpoisuus, johtajakokemusta ja myös kunnallishallinnon tuntemusta. Virka täytetään 6 kk:n koeajalla. Valitun on ennen vaalin vahvistamista toimitettava hyväksyttävä todistus terveydentilastaan sekä esitettävä nähtäväksi lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote. Lisäksi hallitus ehdottaa, että valtuusto antaa viran palkkauksen määrittelemisen hallituksen tehtäväksi. Päätös: Hyväksyttiin.

7 Valtuusto Kv 6 Päätös: Kunnanvaltuusto valitsi keskustelutta perusopetuksen rehtorin virkaan koulunjohtaja Arimo Koiviston. Virka täytetään 6 kk:n koeajalla. Valitun on ennen vaalin vahvistamista toimitettava hyväksyttävä todistus terveydentilastaan sekä esitettävä nähtäväksi lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote. Kunnanvaltuusto antoi viran palkkauksen määrittelemisen hallituksen tehtäväksi.

8 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto PÄIVÄKODIN UUDISRAKENNUSSUUNNITELMA Valmistelija/lisätiedot: Sirpa Bomberg, puh , Valter Enqvist, puh , Kunnanvaltuusto on hyväksynyt investointiohjelman, jonka mukaan kuntaan rakennetaan uusi päiväkoti. Päiväkoti on suunniteltu sijoitettavaksi monitoimitalon ja Koulukolmion väliselle tontille ja se aloittaa toimintansa vuoden 2009 lopulla. Kirkonkylän ryhmisten toiminta päättyy uuden päiväkodin käynnistäessä toimintansa. Kaikki tuolloin em. ryhmiksissä kirjoilla olevat lapset siirtyvät päiväkodin asiakkaiksi. Uuteen vuorohoitoakin tarjoavaan päiväkotiin perustetaan kaksi 21-paikkaista sisarusryhmää. Päivähoito-osasto on auki maanantaista perjantaihin klo ja vuorohoito-osasto maanantaista perjantaihin Viikonloppuisin ja arkipyhinä hoitoa annetaan tarpeen mukaan, joten aukiolo määräytyy viikonloppuina ja juhlapyhinä todellisen käytön mukaan. Ryhmien maksimikoot ovat 21/21 lasta. Ryhmät voidaan pitää näin suurina silloin, kun hoidossa ei ole yhtään alle 3-vuotiasta lasta. Alle 3-vuotiaiden lukumäärä pienentää ryhmäkokoa. Useimmat alle 3-vuotiaat pyritään hoitamaan perhepäivähoidossa, joten päiväkotiin otetaan ensisijaisesti alle 3-vuotiaita vain, jos perheessä on useampia päivähoitoa tarvitsevia lapsia tai jos hoidon tarve syntyy vanhempien vuorotyöstä. Päiväkodin henkilöstömitoitus: Kummassakin lapsiryhmässä tulee olla lastentarhanopettaja ja kaksi lastenhoitajaa. Lisäksi tarvitaan 2,5 päiväkotiapulaista, jotka huolehtivat ruuan jakelusta, päivittäissiivouksesta ja lapsiryhmien avustavista töistä. Kirkonkylän ja vuororyhmiksen henkilökunta voidaan siirtää päiväkotiin kokonaisuudessaan, sillä neljällä hoitajalla on pätevyys lastenhoitajan tehtäviin. Yhden päiväkotiapulaisen työajasta toinen puoli on koululaisten iltapäivätoiminnassa.

9 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Lapsiryhmiin tulee palkattavaksi kaksi lastentarhanopettajaa. Nykyisen perhepäivähoidon ohjaajan jäädessä pois työstä alkaen tulee hänen tilalleen palkata lastentarhanopettajan kelpoisuuden täyttävä viranhaltija, joka siirtyy päiväkotiin toiminnan käynnistyessä. Toinen lastentarhanopettaja palkataan toiminnan jo käynnistyttyä. Näin siksi, että toiminta käynnistyy aluksi vajaakäytöllä eli täysiä ryhmiä ei saada muodostettua heti toiminnan alkaessa. Ensiksi valittu virkasuhteinen lastentarhanopettaja vastaa päiväkodin hallinnollisista tehtävistä ja perhepäivähoidon ohjauksesta sekä osallistuu lapsiryhmän ohjaamiseen. Toinen lastentarhanopettaja toimii työsopimussuhteessa lapsiryhmän ohjaajana. Virkasuhteisen lastentarhanopettajan työajasta 60% on hallinnollisia tehtäviä ja 40% lapsiryhmän ohjausta, mutta tehtävien osuutta tulee tarkistaa viimeistään silloin, kun päiväkoti on täydessä käytössä. Perhepäivähoidon ohjauksen tarpeen väheneminen vähentää hallinnollisten tehtävien viemää työaikaa, jota aikaa vastaavasti tarvitaan isomman lapsiryhmän ohjauksessa. Paras-hankkeen etenemisen mukanaan tuomat vaikutukset tulee erikseen arvioida siinä vaiheessa, kun asiasta saadaan päätöksiä. Päiväkodin suunnittelutyöryhmä on tehnyt tutustumismatkan Seinäjoen, Ilmajoen ja Kurikan päiväkoteihin ja kokoontunut sen lisäksi kolme kertaa kuluvan vuoden aikana. Valter Enqvist ja Sirpa Bomberg ovat suunnitelleet päiväkodin pohjapiirustusta työryhmän tukemana. Uuden päiväkodin kerrosala on 509 m2, tilavuus 1730 m3. Kustannusarvio on Rakennustyöt on suunniteltu alkavaksi lokakuussa 2008 ja rakennus olisi valmis marraskuussa Suunnitelmat esitellään tarkemmin kokouksessa. Ehdotus: Perusturvalautakunta osaltaan hyväksyy ja esittää päiväkodin suunnitelmien etenemistä edellä esitetyllä tavalla. Perusturvalautakunta

10 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto : Työryhmän viimeisimmässä kokouksessa päätettiin ehdottaa kerrosalan laajentamista 530 neliöön. Kustannukset on laskettu 1800 /m2. Uusi ehdotus: Perusturvalautakunta osaltaan hyväksyy ja esittää päiväkodin suunnitelmien etenemistä edellä esitetyllä tavalla. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Huomioon ottaen rakennuskustannusten nousun, esitetään hyväksyttäväksi kustannusarvioksi ,00 euroa. Kh Kunnaninsinööri Valter Enqvist ja perhepäivähoidonohjaaja Sirpa Bomberg olivat kokouksessa asiantuntijoina kuultavana tämän pykälän käsittelyn aikana Ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että päiväkodin suunnitelmat hyväksytään ja kustannusarvioksi hyväksytään ,00 euroa. Päätös: Hyväksyttiin. Kh 72 Kunnaninsinööri Valter Enqvist esitteli asiaa hallitukselle kokouksessa. Mauri Kankaanpää ja Marja Savioja saapuivat tämän pykälän käsittelyn aikana Kunnanhallituksen pyynnöstä insinööri ja nuorisoliikuntasihteeri on selvittänyt monitoimitalon varastotilojen rakentamista päiväkodista monitoimitalolle johtavan käytävän yhteyteen. Käytävää on mahdollista leventää 5,7 metrin levyiseksi jolloin siihen voidaan sijoittaa monitoimitalon varasto 31 m2 ja koulukolmion varasto 10 m2 sekä käytävät monitoimitalo päiväkoti, läpikulku yhdysrakennuksen läpi yht. 25 m2. Koko yhdysrakennuksen ala on 74 m2, Uuden päiväkodin Tekninen lautakunta

11 Kunnanhallitus Valtuusto yhteenlaskettu kerrosala nousee 607 m2:iin. Varastotilojen lisäkustannusarvio on Ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy osaltaan päiväkodin suunnitelmat ja kustannusarvion. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Kh Ehdotus: Päiväkodin uudisrakennussuunnitelmat hyväksytään, kustannusarvio euroa. Samalla hallitus ehdottaa valtuustolle, että se kumoaa päätöksensä 7 / PÄIVÄKODIN PERUSKORJAUSSUUNNITELMA Päätös: Hyväksyttiin Kv 7 Kunnaninsinööri Valter Enqvist esitteli suunnitelmat valtuutetuille ennen päätöksentekoa. Päätös: Keskustelun jälkeen valtuusto hyväksyi suunnitelmat ja kustannusarvion yksimielisesti. Valtuusto edellyttää, että hallitus selvittää hankkeen toteuttamistavan erityisesti rahoituksen kannalta. Valtuusto kumosi päätöksensä 7 / Liite Kv /7. Kunnanhallitus

12 Valtuusto ISOJOEN, KARIJOEN JA TEUVAN KUNTIEN SEKÄ KAUHAJOEN KAUPUNGIN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN YHTEISTOIMINTASOPIMUKSEN JA PERUSSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN Valmistelija / lisätiedot: johtaja Kaija Hapuanoja puh , sähköposti; Laki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta hyväksyttiin eduskunnassa Laki on voimassa vuoden 2012 loppuun. Kauhajoen kaupungin sekä, Karijoen ja Teuvan kuntien valtuustot antoivat yhtäpitävillä päätöksillä valtioneuvostolle lain 10 :n mukaisen selvityksen lain 5 (Kunnan ja yhteistoiminta-alueen muodostaminen) ja 6 :n (Laajaa väestöpohjaa edellyttävät palvelut) nojalla toteutettavista toimenpiteistä sekä hyväksyivät yhtäpitävästi suunnitelman uudistuksen toimeenpanosta (toimeenpanosuunnitelma) nimellä Kauhajoen kaupungin sekä Teuvan, ja Karijoen kuntien yhteistoiminta-alueen sosiaalija terveyspalvelujen sekä ympäristöterveydenhuollon ja ympäristönsuojelun palvelujen yhteistyöselvitys. Toimeenpanosuunnitelmassa perustettavaan liikelaitoskuntayhtymään siirtyvät kuntien perusturvan (sosiaali- ja terveystoimen) tehtävät sekä ympäristöterveydenhuollon, ympäristönsuojelun ja eläinlääkintähuollon tehtävät. Toimeenpanosuunnitelmasta antoivat kaikkien neljän kaupungin/ valtuustot yhtäpitävät vastaukset helmikuun 2008 aikana sisäasianministeriön esittämiin neljään tarkentavaan kysymykseen. Annetuissa vastauksissa todettiin seuraavaa: - suunnitelmat eivät ole osalta muuttuneet; - tilaajana ja palvelujen järjestäjänä toimii yhteistoimintalautakunta, joka koostuu kuntien edustajista sekä tilaaja ja tuottaja ovat erilliset juridiset oikeushenkilöt; - kustannusten jako kuntien kesken tapahtuu suoriteperusteisesti, jossa suoritteet ja hinnoittelu ovat yhtenäiset; - toiminta käynnistyy hyväksytyn suunnitelman mukaisesti Kunnanhallitus Valtuusto

13 28 Jatkovalmistelu on tehty näiden päätösten pohjalta siten, että valmistelutyötä on ohjannut ohjausryhmä, joka koostuu kunkin neljän valtuuston ja hallituksen puheenjohtajista sekä johtajista. Valmistelutyötä ovat tehneet samanaikaisesti myös toimialojen vastaavat viranhaltijat. Lisäksi valmistelutyötä on avustanut ostopalveluna Audiator-Kehittämispalvelut/Toni Kirmula. Ohjausryhmän kanta on, että päivähoito ja esiopetus jäävät liikelaitoskuntayhtymän alkuperäisestä strategiasta poiketen kuntien järjestettäväksi. Valtuustojen elokuussa 2007 hyväksymän strategian mukaisten palvelujen, tarkennettuna ohjausryhmän linjauksella, järjestämisvastuu on yhteistoimintalautakunnalla. Yhteistoimintalautakunta sijoitetaan Kauhajoen kaupungin organisaatioon kaupunginhallituksen päävastuualueelle. Yhteistoimintasopimus määrittelee yhteistoimintalauta aseman ja tehtävät. Sopimuskunnat valitsevat edustajansa yhteistoimintalautakuntaan, joka tekee palvelujen järjestäjänä palvelujen tilauksen perustettavalta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymältä. Yhteistoimintalautakunnalla on toiminnan kannalta välttämätön henkilöstö. Lautakunnalla on virkasuhteinen esittelijä, joka valitaan vuoden 2008 aikana. Kauhajoen kaupungilla ei ole kuntalain tarkoittamaa otto-oikeutta lauta päätöksiin yhteistoimintasopimuksen mukaan. Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän perustaminen tapahtuu perussopimuksen hyväksymisen kautta. Perussopimuksessa määritellään liikelaitoskuntayhtymän palvelujen tuottamisen periaatteet, liikelaitoskuntayhtymän rakenne ja sen toimielinten tehtävät. Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä on tarkoitus perustaa alkaen huhtikuussa 2008 tehtävien kuntien valtuustopäätösten mukaisesti. Toiminta käynnistyy sopimusten allekirjoittamisella ja liikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokouksella, joka nimeää liikelaitoskuntayhtymälle johto. Johto toimintaa ja liikelaitoskuntayhtymän valmistelua ohjataan Kunnanhallitus Valtuusto

14 29 liikelaitoskuntayhtymän perussopimuksella ja sen sisältämillä siirtymäkauden säännöksillä. Tämän johto toimikausi päättyy viimeistään helmikuun lopussa 2009, jolloin uusi kuntavaalien mukainen toimielinten toimikausi alkaa yhtymäkokouksella ja johto valinnalla heti vuoden 2009 alussa. Liikelaitoskuntayhtymän peruspääoma muodostetaan Liikelaitoskuntayhtymän aloittavassa taseessa siten, että kukin jäsenkunta sijoittaa Liikelaitoskuntayhtymän peruspääomaan väkiluvun mukaisessa suhteessa 50 euroa / asukas (asukasmäärä tilanteessa). Liikelaitoskuntayhtymän johtokunta laatii vuodelle 2008 talousarvion. Liikelaitoskuntayhtymän palvelutuotanto käynnistyy Liikelaitoskuntayhtymän palvelutoimintasuunnitelma perustuu ao. kuntien elokuussa 2007 yhteisesti hyväksymässä strategiassa esitetyille linjauksille. Sopimuksen tarkoittama palveluja tuottava henkilöstö siirtyy perustettavaan organisaatioon Siirtyvällä henkilöstöllä on siirtyessään kunta- ja palvelurakenneuudistuksen puitelain mukainen viiden vuoden työsuhdeturva: henkilöstöä ei voida irtisanoa taloudellisista ja tuotannollisista syistä mainittuna aikana. Liikelaitoskuntayhtymässä erityislainsäädännön yksilöasioita ja lupa-asioita varten perustetaan perusturvalautakunta ja ympäristölautakunta. Lisäksi organisaatioon kuuluu tarkastuslautakunta. Strategian mukaisten peruspalvelujen ohella ohjausryhmä on linjannut ns. tukipalveluja. Kiinteistönhuollon, puhtauspalveluiden ja ruokahuollon palvelut eivät sisälly perustettavan liikelaitoskuntayhtymän toimintaan, vaan ne jäävät kuntien toiminnaksi. Liikelaitoskuntayhtymä ostaa nämä palvelut kunnilta tuotteistuksen periaatteita noudattaen. Kunnanhallitus Valtuusto

15 30 Talous- ja henkilöstöhallinnon sekä ICT- ja puhelinpalvelujen osalta on päädytty ratkaisuun, jossa kyseiset palvelut ostetaan perustettavalta, osakeyhtiömuotoiselta seutupalvelukeskukselta. Yhtiön kotipaikkana ja toimitusjohtajan toimipisteenä toimii Teuvan kunta. Muilta osin kyseisten palveluiden henkilöstö säilyy pääsääntöisesti nykyisissä toimipaikoissaan. Henkilöstöä ei keskitetä. Yhtiön toiminta perustuu hajautettuun toimintamalliin, jossa hyödynnetään nykyaikaista tietotekniikkaa ja tietoliikenneyhteyksiä. Liikelaitoskuntayhtymällä on yhteiset tietojärjestelmät kaikissa toimipisteissä. Liikelaitoskuntayhtymä vuokraa tarvittavat toimitilat pääasiassa kunnilta. Sen toiminnan tarkoitus ei ole tuottaa voittoa. Palvelujen järjestäminen perustuu elämänkaarimallin mukaisiin palveluprosesseihin. Palvelujen määrät ratkeavat kuntien määrittämien ja yhteistoimintalauta yhteen sovittamien tilausten määrän perusteella. Liikelaitoskuntayhtymän toiminta perustuu toisaalta vahvaan talousarviosidonnaiseen omistajaohjaukseen ja toisaalta palveluprosessien hallintaan. Paras-hankkeeseen liittyvästä yhteistoiminta-alueen valmistelusta ja liitteenä olevista sopimuksista on järjestetty henkilöstölle ja päätöksentekijöille tiedotustilaisuudet ja Edelleen henkilöstöjärjestöjen edustajien kanssa on käyty yhteistoimintamenettelyn mukainen neuvottelu Kaikkien neljän tulee tehdä valmistelluista sopimuksista samansisältöiset päätökset. Liitteet 1-2 Kh / 76 - Yhteistoimintasopimus; - Liikelaitoskuntayhtymän perussopimus. Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy ja esittää edelleen valtuuston hyväksyttäväksi liitteenä olevat sopimukset: 1. Yhteistoimintasopimus; 2. Liikelaitoskuntayhtymän perussopimus. Kunnanhallitus Valtuusto

16 31 Liikelaitoskuntayhtymän perustamiseen liittyvän peruspääomaosuuden ( euroa) suorittamiseksi tehdään talousarvioon vuodelle 2008 muutos. Yhteistoimintalautakunta aloittaa myös toimintansa vuonna Edelleen hallitus esittää, että valtuusto hyväksyy periaatteen esittelyssä mainitun yhtiömuotoisen seutupalvelukeskuksen perustamiseksi. Päätös: Hyväksyttiin Kv 8 Kunnanjohtaja esitteli sopimukset valtuutetuille ennen päätöksentekoa. Päätös: Keskustelun jälkeen valtuusto hyväksyi 1. Yhteistoimintasopimuksen 2. Liikelaitoskuntayhtymän perussopimuksen sekä teki muutoksen talousarvioon 2008 myöntämällä peruspääomaosuutta varten määrärahaa Kunnanvaltuusto hyväksyi myös periaatteen esittelyssä mainitun yhtiömuotoisen seutupalvelukeskuksen perustamiseksi. Liitteet 1-2 Kv /8

17 Kunnanhallitus Valtuusto KUNTALIITOSSELVITYKSEN KÄSITTELY Kunnanvaltuusto päätti /4 : Sopimus kunta- ja palvelurakennelainsäädännön mukaisen palvelujen järjestämissuunnitelman (toimeenpanosuunnitelma) laatimiseksi Suupohjan seutukunnassa asian yhteydessä, että myös kuntaliitoksen esiselvitys tehdään. Vastaavan päätöksen tekivät myös Kauhajoen kaupunki, Karijoen ja Teuvan kunnat. Loppuraportti saatiin syyskuussa Tiedossa kuitenkin oli jo aikaisemmin raportissa oleva toteamus, että neljän kuntaliitokseen ei näytä olevan valmiutta. Raportin käsittely ja jatkotoimenpiteistä päättäminen on valtuuston asia, koska valtuusto päätti esiselvityksen käynnistämisestä, joten asia oli esillä valtuustossa /28. Kunnanhallitus ehdotti valtuustolle, että Kauhajoen kaupungille esitetään kuntaliitosselvityksen käynnistämistä kanssa. Perusteluna oli väestön muutoksen ja siitä johtuvien palvelutarpeiden muutosten sekä talouden ennakoitu kehitys. Valtuuston päätöksen jälkeen ehdotettiin käynnistettäväksi kuntalaiskeskustelu. Valtuusto hyväksyi hallituksen ehdotuksen äänin Kauhajoen kaupunginvaltuusto on tehnyt /58 myönteisen päätöksen kuntaliitosselvityksen tekemisestä kanssa. Samassa kokouksessa /57 on päätetty kuntaliitokseen liittyvän taloudellisen tuen ohjaamisesta liittyviin kuntiin vuosina 2009 ja Kunnanhallitus järjesti viisi keskustelu- ja tiedotustilaisuutta, joissa aiheina olivat sekä yhteistoiminta-alueen perustaminen että kuntaliitosselvityksen tekeminen. Keskustelua syntyi lähinnä kuntaliitosasiasta, jossa kuntalaisten mielipiteet eri kylissä olivat sekä myönteisiä että voimakkaan kielteisiä. Yhteistoimintaalueesta ja sen puitteissa järjestettävistä palveluista ei keskusteltu kovinkaan paljon.

18 Kunnanhallitus Valtuusto Puitelain mukaista palvelujen järjestämissuunnitelmaa on valmisteltu tammikuusta 2007 huhtikuuhun Huhtikuun viimeisellä viikolla neljä valtuustoa käsittelee, Karijoen ja Teuvan kuntien sekä Kauhajoen kaupungin yhteistoiminta-alueen liikelaitoskuntayhtymän yhteistoimintasopimuksen ja perussopimuksen hyväksyminen. Myönteisillä päätöksillä neljä kuntaa täyttää puitelain 5 :n vaatimuksen perusterveydenhuollon ja siihen läheisesti liittyvien sosiaalipalvelujen vähintään n asukkaan väestöpohjavaatimuksesta. Sopimusten hyväksyminen käynnistää tiiviin ja paljon työtä ja henkilö aikaa vievän jatkovalmistelun, koska sopimusten liikelaitoskuntayhtymä perustetaan ja varsinainen toiminta aloitetaan koko perusturvan osuus talousarviosta on 65 %. Kaikki muut tehtävät paitsi päivähoito siirtyy liikelaitoskuntayhtymälle. Kunta- ja palvelu- ja palvelurakenneuudistuksesta /169 annetun lain 4 :n mukaan kuntarakennetta vahvistetaan yhdistämällä kuntia ja liittämällä osia kunnista toisiin. Kuntajaon muutokset tehdään ja toteutetaan ja niiden tekemistä tuetaan siten kuin kuntajakolaissa (1196/1997) säädetään. Palvelurakenteita vahvistetaan kokoamalla kuntaa laajempaa väestöpohjaa edellyttäviä palveluja ja lisäämällä yhteistoimintaa. Kuntaliitosselvityksen valmistelua varten ja Kauhajoen kaupungin johtoryhmät ovat kokoontuneet kaksi kertaa. Tapaamisissa on lähinnä selvitetty eri tehtävien järjestämismuotoja kummassakin kunnassa. Selvitystä varten nimetyt luottamushenkilöt eivät ole kokoontuneet kertaakaan. Kuntaliitoksesta käydyn keskustelun jälkeen lienee parasta katsoa, miten yhteistoiminta-alue ja tuleva liikelaitoskuntayhtymä vastaa puitelain edellyttämään kunta- ja palvelurakenteen vahvistamiseen. Kunnanhallitus

19 Valtuusto Kuntaliitto on käynnistänyt selvitystyön perusopetuksen järjestämisestä ja sitä tarkastellaan puitelain pohjalta sekä selvitetään myös tilaaja-tuottajamallin sopimista tälle alueelle. Valtionosuusuudistusta valmistellaan, mutta se valmistuu vasta v helmikuussa. Ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että tässä vaiheessa tehdään työtä tulevan yhteistoiminta-alueen liikelaitoskuntayhtymän toiminnan käynnistämiseksi ja kuntaliitosselvitystä ei jatketa, koska valmiutta kuntaliitokseen ei ole. Kunnanhallitus seuraa kuitenkin tarkasti kuntia koskevaa lainsäädäntöä sekä seutu ja maa toimenpiteitä. Kunnanvaltuuston päätös ilmoitetaan Kauhajoen kaupunginhallitukselle. Päätös: Hyväksyttiin. Harri Peltoniemi saapui tämän pykälän käsittelyn aikana Kv 9 Päätös: Hyväksyttiin keskustelun jälkeen.

20 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Valtuusto PIHLAJANPUOLENTIEN PAINEVIEMÄRI Valmistelu: Kunnaninsinööri Valter Enqvist p , Pihlajanpuolentien oikaisun rakennustyöt alkavat toukokuussa. Rakentamisen yhteydessä on mahdollista asentaa tien viereen paineviemäriputki, jolloin runkojohdon läheisyydessä olevat kiinteistöt voivat liittyä siihen. Paineviemäri järjestelmä toimii siten, että liittyvälle kiinteistölle kiinteistön omistaja asentaa repijä pumppauskaivon, kustannusarvio n Kaivossa on n. 1-3 kw:n repijäpumppu sekä takaiskuventtiili, jotta viemäri ei toimi takaperin. Pumpulla johdetaan hienonnettu jätevesi kiinteistön paineviemäriputkeen, tyypillisesti 63 mm paksu PEH 6-10, josta se paineen vaikutuksesta menee runkoviemärijohtoon josta se johdetaan lähimpään viemärilaitoksen viettoviemärikaivoon josta se menee jätevedenpuhdistamolle. Pihlajanpuolen alueella on ainakin 10 mahdollista viemäriliittyjää jotka voisivat liittyä verkostoon. Runkojohto on suunniteltu rakennettavaksi Saarikosken talon läheisyydessä olevasta viemärikaivosta Pihlajanpuolen tien ja Nevalan Peruna Oy:lle johtavan tien risteykseen saakka. Rakennettavan johdon pituus on n. 900 m ja paksuus 75 mm. Liittymisehdot ja kustannusarvio esitellään kokouksessa. Liitteenä Pihlajanpuolentien paineviemäri suunnitelma. Ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy Pihlajanpuolen paineviemärisuunnitelman ja mahdollisesti anoo lisämäärärahaa valtuustolta. Hankkeen kustannusarvio on

21 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Valtuusto Liittymisehdot: Noudatetaan vesilaitoksen toiminta-alueella. Hinnat alv 22 %. Perusliittymä metriä runkolinjasta Jos liittymä metriä lisähinta 7,5 /m 300:n ylittävältä osalta Jos liittymä > 500 m, liittymähinta edellisten lisäksi 15 /m 500:n ylittävältä osalta. Jos liittyjä liittää kustantamansa putken runkolinjaan, liittymismaksu on 1000 /kiinteistö Kunta pidättää itselleen oikeuden hyväksyä liittymisanomus maasto-olosuhteiden mukaan. Kunta määrää liitettävän putken koon ja laadun. Kh 74 Päätös: Tekninen lautakunta anoo valtuustolta :n määrärahaa Pihlajanpuolen paineviemärin runkojohdon rakentamiseksi. Tekninen lautakunta esittää em. liittymisehtoja valtuuston hyväksyttäväksi Ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että 1. Pihlajanpuolen paineviemärin runkojohdon rakentamiseksi myönnetään euron määräraha, joka otetaan investointeihin varatusta peruskorjausmäärärahoista. 2. liittymisehdot hyväksytään teknisen lauta esityksen mukaisina. Päätös: Hyväksyttiin

22 Valtuusto Kunnaninsinööri Valter Enqvist esitteli suunnitelmat valtuutetuille ennen päätöksentekoa. Kv 10 Päätös: Kunnanvaltuusto myönsi Pihlajanpuolen paineviemärin runkojohdon rakentamiseksi euron määrärahan muuttamalla investointeihin varatun peruskorjausmäärärahan käyttötarkoitusta. Liittymisehdot hyväksyttiin teknisen lauta esityksen mukaisina. Liite Kv /10.

TEKNINEN LAUTAKUNTA KOKOUS 2/2008 KOKOUSAIKA: Perjantaina 18.04.2008 klo 9.00-12.30 KOKOUSPAIKKA: Isojoen kunnanvirasto, kunnanhallitus kokoussali

TEKNINEN LAUTAKUNTA KOKOUS 2/2008 KOKOUSAIKA: Perjantaina 18.04.2008 klo 9.00-12.30 KOKOUSPAIKKA: Isojoen kunnanvirasto, kunnanhallitus kokoussali TEKNINEN LAUTAKUNTA KOKOUS 2/2008 KOKOUSAIKA: Perjantaina 18.04.2008 klo 9.00-12.30 KOKOUSPAIKKA: Isojoen kunnanvirasto, kunnanhallitus kokoussali ESITYSLISTA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: Esa Lehtimäki,

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

Viranomainen. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on merkitty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, Pidetään yleisesti nähtävänä

Viranomainen. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on merkitty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, Pidetään yleisesti nähtävänä Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta Tekninen lautakunta 2/2011 Kokousaika Perjantaina 25.2.2011 klo 15.00 - Kokouspaikka Virastotalo, Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 Kokouksen

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013. Perusturvalautakunta. 18.03.2013 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013. Perusturvalautakunta. 18.03.2013 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.03.2013 klo 17.00 17.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus. 14 Muutoksia vuoden 2008 talousarvioon. 15 Muutos perusturvalautakunnan kokoonpanoon

Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus. 14 Muutoksia vuoden 2008 talousarvioon. 15 Muutos perusturvalautakunnan kokoonpanoon Kokouspöytäkirja Nro 3/2008 Kunnanvaltuusto Sivu 44 ISOJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU valtuuston kokous pidetään viraston valtuustosalissa keskiviikkona 11.6.2008 klo 19.00 Käsiteltävät asiat Kokouksen avaus,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.11.2013 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Pöytäkirja Johtokunta

Pöytäkirja Johtokunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Pöytäkirja Johtokunta N:o 8 / 2008 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Aika 17.9.2008 klo 15.00 15.23 Saapuvilla olleet et Lasse Hautala

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Paikka ja aika Kunnantoimistolla klo Allekirjoitus

Paikka ja aika Kunnantoimistolla klo Allekirjoitus KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Nro 9 31.8.2017 Kokousaika 31.8.2017 klo 17.00 Kokouspaikka Biologian luokka, Keskuskoulu, Kinnula Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet: Varajäsenet:

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 17.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä)

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä) Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 9.5.2011 klo 10.00 11.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Pöytäkirja Johtokunta

Pöytäkirja Johtokunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Pöytäkirja Johtokunta N:o 5 / 2008 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Aika 27.8.2008 klo 9.00 11.45 ja 12.30 14.15 Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

48 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

48 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 48 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 49 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 50 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 51 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 52

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 46 Luokanopettajan

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 13.06.2013 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Pöytäkirja Johtokunta

Pöytäkirja Johtokunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Pöytäkirja Johtokunta N:o 7 / 2008 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Aika 4.9.2008 klo 15.00 15.58 Saapuvilla olleet jäsenet Lasse

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden.

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 05.09.2013 klo 9.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.2.2008 KOKOUSAIKA Tiistai 4.3.2008 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 27 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 388 389

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10 Kokouksen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 11.1.2017 1 / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.1.2017 klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti, Ikhtys-Sali, Seurakuntatie 1, Kalajoki

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 15.12.2011 KOKOUSAIKA 15.12.2011 klo 17.00-18.42 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 34 ILMOITUSASIAT 51 35 MAA-AINESLUPA, LEMMINKÄINEN INFRA OY 52 36 AMMATTIMIEHEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 KOKOUSAIKA 29.04.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 24 25 26 1 27 2 28 3 29

Lisätiedot

Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, jäsen Mustonen Annukka, jäsen

Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, jäsen Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Tiistai 8.05.2013 klo 12.35 13.47 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 01.10.2014 klo 17.00 18.00 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2013. Perusturvalautakunta. 10.4.2013 klo 17.00-17.35

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2013. Perusturvalautakunta. 10.4.2013 klo 17.00-17.35 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 10.4.2013 klo 17.00-17.35 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 187 KOKOUSAIKA klo 10.00-11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

Pöytäkirja Johtokunta

Pöytäkirja Johtokunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Pöytäkirja Johtokunta N:o 2 / 2008 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Aika 1.7.2008 klo 8.30 14.46 Saapuvilla olleet et Lasse Hautala

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 17.11.2014 kello 18.00 19.20 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti

Lisätiedot

Matti Pahkala kunnanhallituksen puheenjohtaja

Matti Pahkala kunnanhallituksen puheenjohtaja Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 20/2011 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Keskiviikkona 16.11.2011 klo 16.55 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. 4. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011. Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011. Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 17.3.2011 klo 17.30 18.30 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto Sini

Lisätiedot

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa Viranomainen TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto 5/2016 Kokousaika Tiistai 18.10.2016 kello 12.30 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 57 Kokouksen avaus 58

Lisätiedot

-3, KH 27.8.2015 18:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 27.8.2015

-3, KH 27.8.2015 18:30. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 27.8.2015 -3, KH 27.8.2015 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 27.8.2015 Esityslista 15/2015 -2, KH 27.8.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 27.8.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

Nähtävilläolo Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä 26.6.2014

Nähtävilläolo Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä 26.6.2014 -2, YHTVALT 12.6.2014 19:00 Paikka Sanssinkartano, Ullantie 7, Kauhajoki Aika 12.6.2014 klo 19.00 Saapuvilla olleet jäsenet Isojoki Karijoki Kauhajoki Kurikka Jouko Jaakola Marja Savioja Erkki Syväoja

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2017 Kunnanjohtajan valintatoimikunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA maanantai 7.8.2017 klo 18.30 19.00 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema Yhtymävaltuusto 10.12.2014 26 Kokousaika 10.12.2014 klo 17.00 18.53 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Muut osallistujat Kajander Rauno Kallio Reino Ketola

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 18/2017

KUNNANHALLITUS No 18/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 18/2017 KOKOUSAIKA 13.11.2017 valtuuston kokouksen jälkeen KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 249 Kokouksen

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017. Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017. Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Keskiviikko 6.9.2017 klo 19.00- Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo Haapavesi, läsnä Ollila Päivi Haapavesi,

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja Kokouskutsu / Esityslista Nro 1/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 21.1.2013, kello 15.45 16.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelin/sähköpostikokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 07.09.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2017. Kunnanvirasto, valtuustosali. Valtuutettujen esteet ja varajäsenten kutsuminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2017. Kunnanvirasto, valtuustosali. Valtuutettujen esteet ja varajäsenten kutsuminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2017 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.2.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Liite nro Asia Kunnanvirasto, valtuustosali 9 10 11 12 13 1 Valtuutettujen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2008 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 12.11.2008 klo 18.00 18.50 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Markkola Juha-Matti Kärkelä

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 4/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet poissa Muut osallistujat (KJ 8:7 ) Tiistai 27.6.2017 klo 18 18.20 Seurakuntatalon monitoimisali,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 28.5.2015

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 28.5.2015 KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 2 28.5.2015 Kokousaika Kinnula 28.5.2015 Kokouspaikka Kinnula, valtuustosali klo 16.00 17.03 Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016 Tekninen jaosto 4.4.2016 AIKA Maanantai 4.4.2016 kello 18.00-21.15 PAIKKA Teknisen toimiston kokoushuone (Kestintie 3, 37370 Narva) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 28 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 7 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 5

SISÄLLYSLUETTELO 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 7 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 5 1/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 4 KUNNAN

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 6/

Sivistyslautakunta 6/ SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA Sivistyslautakunta 6/2015 60 62 Aika Tiistai 11.08.2015 klo 17.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Kurtti Arja puheenjohtaja Kallioniemi Seija varapuheenjohtaja Heikkilä Reijo jäsen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama keskiviikkona klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama keskiviikkona klo MULTIAN KUNTA 4/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama keskiviikkona 20.12.2017 klo 13.00 13.45 ASIAT 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 32

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.4.2012 kello 18.00-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77 8/2012 77 Kokousaika Torstai 28.06.2012 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet x

Lisätiedot