Markkinaoikeus Radanrakentajantie Helsinki markkinaoikeus@oikeus.fi. Viite Vastinepyyntö , Dnro 2015/274,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki markkinaoikeus@oikeus.fi. Viite Vastinepyyntö 27.05.2015, Dnro 2015/274,"

Transkriptio

1 Markkinaoikeus Radanrakentajantie Helsinki markkinaoikeus@oikeus.fi Viite Vastinepyyntö , Dnro 2015/274, ASIA Vastineen antaminen markkinaoikeudelle teknisen lautakunnan hankintapäätöksestä Lights Out Oy:n tekemän valituksen johdosta Valituksenalainen päätös Teknisen lautakunnan päätös Katuvalaisimien hankinta 2015, teholuokka 70/50W, tavaratoimittajan valinta. Valittaja Vastineen antaja VALITUS Lights Out Oy Lappeenrannan kaupunki Tekninen lautakunta PL LAPPEENRANTA p. (05) 6161 Lights Out Oy on vaatinut, että markkinaoikeus velvoittaa hankintayksikön korjaamaan päätöksen Lights Out Oy:n hyväksi tai määräämään hankintayksikön maksamaan hyvitysmaksua Lights Out Oy:n tarjouksen euroa ja hankintapäätöksen mukaisen hankintahinnan euroa välisen erotuksen verran, eli euroa Lights Out Oy:lle. Lights Out Oy on perustellut vaatimuksiaan seuraavilla, valituskirjelmästä tarkemmin ilmenevillä perusteilla: Lights Out Oy kertoo ilmoittaneensa tarjouksessaan selvästi, että sen tarjoama tuote täyttää kaikki tarjouspyynnössä olevat vaatimukset Valaisimet täyttävät kaikki tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit.. Valittaja on lausunut, että se ei ole tätä kohta kohdalta alkanut tarkemmin selventämään, koska kyseinen lause ei jätä epäselvyyttä asiasta tai tarvetta lisäselvennyksille. Voittaneessa tarjouksessa tämä oli kuitattu kirjoittamalla jokaisen vaaditun kohdan perään ok. Valittaja on näkemyksensä mukaan ilmaissut asian yhtä selvästi.

2 Valittaja on lausunut myös, että sen tarjoamassa tuotteessa 34-60mm asennus onnistuu ilman erillistä sovitetta, kuten tarjouksessa on mainittu Valaisimet täyttävät kaikki tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit. Tästä syystä valittaja ei ole myöskään ilmoittanut yksikköhintaa sovitteelle. Valittajan näkemyksen mukaan voittajan valaisin on esitteiden mukaan tarjouspyynnön vastainen. Valittaja on lausunut näkemyksenään, että tarjouspyynnössä oli vaadittu suora tasolasi, mutta esitteen mukaan tarjotussa Mistral Flex -valaisimessa tasolasi on kupera. Valittaja kertoo tarjoamansa valaisimen mallinimikkeen olevan valittajan esitteessä eri kuin mitä valaisimen toimittajan tekemissä valonjakolaskelmissa, koska valittajalla on eri mallinimike eri maihin toimitettavissa valaisimissa. Valittajan mukaan laskelmat pätevät tarjottuun valaisimeen. Valittaja on lausunut myös, että se voi tarvittaessa suomentaa englanninkielisen esitteen. Tarjous on suomenkielellä ja englanninkielinen esite ei valittajan mielestä ole riittävä hylkäysperuste. Valittaja on kertonut, että tarjouspyynnössä vaaditut lamppujen mukana toimitettavat liitteet ovat kaikki suomenkielisiä. HANKINTAPÄÄTÖKSEN TÄYTÄNTÖÖNPANON SALLIMISTA KOSKEVA PYYNTÖ Tekninen lautakunta pyytää, että markkinaoikeus sallii teknisen lautakunnan hankintapäätöksen täytäntöönpanon ennen valituksen johdosta asiassa annettavaa ratkaisua. Hankintayksikön näkemyksen mukaan teknisen lautakunnan hankintapäätös tulisi voida panna viipymättä täytäntöön, koska Hankittavilla valaisimilla saatava energiansäästö on yli euroa vuodessa. Kaakkois-Suomen ELY-keskus on myöntänyt kaupungille energiatukea ulkovalaisimien korvaamiseen energiatehokkaammilla valaisimilla. Tukea myönnetään 20 % toteutuneista kustannuksista. Valaisinten toimitusaika on noin 8 viikkoa tilauksesta. Valaisinten asennus tulisi voida toteuttaa ennen marraskuun loppua, jotta sääolosuhteet (ei voida toteuttaa alle -5 asteessa) mahdollistavat asennustyön. Hankintayksikön näkemyksen mukaan täytäntöönpanon sallimisesta ei aiheudu valittajalle tai muiden oikeuksille tai yleisen edun kannalta suurempaa haittaa kuin toimenpiteen edut olisivat.

3 VASTINE Vaatimus Perustelut Vastineenaan Lights Out Oy:n valituskirjelmän johdosta ja siinä esille tuotuihin seikkoihin Lappeenrannan kaupungin tekninen lautakunta esittää seuraavan: Lappeenrannan kaupungin tekninen lautakunta vaatii Lights Out Oy:n valituksen hylkäämistä. Taustaa ja markkinaoikeuden pyytämä selvitys Teknisen toimen kadut ja ympäristö -vastuualue (hankintayksikkö) kilpailutti tavaratoimittajat teholuokan 70/50W ja 150/100W katuvalaisimien hankinnasta vuodelle Valaisinten hankintamäärät ovat teholuokan 70/50W valaisimia 2600 kappaletta ja teholuokan 150/100W valaisimia 400 kappaletta. Tilaaja on varannut oikeuden jatkaa sopimusta optiona. Myöhemmin vuoden 2015 aikana optiona hankittavien valaisinten määrät ovat: teholuokan 70/50W valaisimia max. 500 kappaletta ja teholuokan 150/100W valaisimia max. 500 kappaletta. Tarjouksen jättivät seuraavat yritykset: Strihl Scandinavia Ab, Lem-Kem Oy, SLO Oy, Lights Out Oy, Tradecon sp.z.o.o, Onninen Oy ja Polar 2000 Oy. Saaduista tarjouksista hylättiin SLO Oy:n, Lights Out Oy:n, Tradecon sp.z.o.o:n sekä Polar 2000 Oy:n tarjoukset. Valaisintoimittajaksi valittiin tarjouspyynnön mukaisesti hinnaltaan halvimman tarjouksen tehnyt Lem-Kem Oy. Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo tarjouspyyntöhetkellä on ollut euroa, mistä teholuokan 70/50W valaisinten osuus euroa. Hankinnan sopimuskausi on Teknisen lautakunnan hankintapäätös on lähetetty tiedoksi asianosaisille sähköpostitse muutoksenhakuohjeineen. Hankintapäätös muutoksenhakuohjeineen on oheisena liitteenä 12. Hankintapäätöstä ei ole vielä pantu täytäntöön eikä hankintasopimusta ole allekirjoitettu. Edellä tässä vastauskirjelmässä on hankintapäätöksen täytäntöönpanon sallimista koskeva pyyntö.

4 Hankintayksikön vastineet valittajan esittämiin vaatimuksiin ja perusteluihin Tarjouksen kieli Valittaja on lausunut valituskirjelmässään, että valaisimen englanninkielinen esite voidaan suomentaa tarvittaessa ja että englanninkielinen esite ei ole riittävä tarjouksen hylkäysperuste. Tarjouspyynnössä on julkisista hankinnoista annetun lain 41 :n mukaan ilmoitettava kieli tai kielet, joilla tarjoukset on laadittava. Hankintayksikkö on tarjouspyynnön kohdassa 6.1 Tarjouksen muoto selkeästi edellyttänyt, että tarjouksen ja sen liitteiden laatimiskieli on suomi. Hankintayksiköllä on oikeus päättää, millä kielellä tarjous annetaan. Tarjouksen tekijä on velvollinen huolehtimaan, että tämän tarjous vastaa tarjouspyyntöä ja että kaikki vaaditut tiedot ilmoitetaan siinä muodossa kuin tarjouspyynnössä edellytetään. Valittajan englanninkieliset liitteet (esite ja valaistuslaskelmat) eivät vastaa tarjouspyyntöä. Valittaja on lisäksi lausunut, että lamppujen mukana toimitettavat liitteet ovat kaikki suomenkielisiä. Hankintayksikkö ei tiedä, mihin lamppuihin valittaja em. maininnallaan viittaa. Hankintayksikkö huomauttaa, että tarjouspyyntö koski valaisimia, eikä hankintaan sisälly valonlähteet (tarjouspyynnön kohta 2 HANKINNAN KOHDE ). Hankintayksikkö on katsonut, että valittajan tarjous on edellä mainitusti sen kielen osalta tarjouspyynnön vastainen. Valittajan tarjous on tästä syystä tullut hylätä tarjouspyyntöä vastaamattomana. Tarjouspyynnössä asetettujen teknisten vaatimusten todentaminen valittajan tarjoaman valaisimen osalta Julkisista hankinnoista annetun lain 46 :n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa tavaran olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Säännöksen mukaan tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta. Tarjouspyynnön kohdassa 2.1 on määritelty tekniset vaatimukset valaisimille sekä johdolle.

5 Valittaja on tarjouksessaan ilmoittanut yhdellä lauseella, että Valaisimet täyttävät kaikki tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit. Valittajan näkemyksen mukaan kyseinen lause on riittävä eikä jätä epäselvyyttä asiasta tai tarvetta lisäselvityksille. Hankintayksikkö on valittajan kanssa eri mieltä valittajan tarjouksen selkeydestä. Hankintayksikölle valittajan tarjouksesta ovat ainakin seuraavat kohdat jääneet epäselviksi ja tulkinnanvaraisiksi: Sovite Tarjouspyynnön kohdassa 2.1 Tekniset vaatimukset valaisimille sekä johdolle oli vaadittu, että Valaisin on pystyttävä asentamaan valaisinvarteen / pylvään päähän, jonka halkaisija on välillä 34-60mm. Jos asentamiseen tarvitaan erillinen sovite, on sille annettava erillinen yksikköhinta, joka ei sisälly valaisimen hintaan. Valittajan käyttämä lause Valaisimet täyttävät kaikki tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit ei kuitenkaan kerro tarvitaanko valaisimen asentamiseen erillistä sovitetta vai ei. Valittajan tarjouksesta ei löydy mitään mainintaa tällaisen sovitteen käytön tarpeesta saati tarpeettomuudesta valaisinta asennettaessa eikä myöskään tämän mahdollisen sovitteen hinnoittelutietoa. Hankintayksikölle kyseisellä lisätiedolla on kuitenkin oleellinen merkitys hankintasopimuksen myöhemmässä vaiheessa kustannusten sekä asennustyön kannalta. Valittaja on lausunut valituskirjelmässään, että: 34-60mm asennus onnistuu ilman erillistä sovitetta, kuten olemme maininneet tarjouksessamme Valaisimet täyttävät kaikki tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit. Tästä syystä emme ole myöskään yksikköhintaa sovitteelle ilmoittaneet. Hankintayksikkö haluaa ensinnäkin tähdentää, että tarjouspyynnössä ei ole asetettu sellaista vaatimusta tarjottavalle valaisimelle, että sen asennuksen tulee onnistua ilman sovitetta. Toiseksi, kuten jo edellä todettiin, ei valittaja ole tarjouksessaan ilmoittanut mitään tietoja mahdollisen (asennus)sovitteen tarpeesta saati tarpeettomuudesta, eikä sen hinnoittelutietoa. Nämä kaikki valittajan puolelta asennukseen liittyvät tiedot ovat tulleet esille vasta tämän valituskirjelmästä. Hankintayksikkö ei voi arvailla onko tämä oleellinen ja merkityksellinen tieto jätetty tarjouksesta pois tarkoituksellisesti, tarjoajan huolimattomuudesta johtuen vai siksi, ettei kyseistä sovitetta asennuksessa tarvita. Hankintayksikön ei voida olettaa päättelevän, että jos tarjoaja ei ilmoita sovitteelle hintaa, se tarkoittaa sitä, että sovitetta ei tarvita. Hankintayksikkö katsoo, että valittajan tarjous on sovitetta koskevien tietojen osalta ollut epäselvä, tulkinnanvarainen ja puutteellinen.

6 Vaihtokuristin Tarjouspyynnön kohdassa 2.1 Tekniset vaatimukset valaisimille sekä johdolle oli vaadittu, että Valaisimet on oltava varustettuja vaihtokuristimilla teholuokan mukaan joko 50/70W tai 100/150W. Vaihtokuristin mahdollistaa valaisimen käytön kahdella eri teholuokalla, mikä tekee valaisimesta monipuolisemman, koska teholuokkaa voidaan tarvittaessa muuttaa myöhemmin. Hankintayksikkö ei voi olla vakuuttunut täyttyykö edellä mainittu vaatimus vaihtokuristimesta valittajan tarjoamassa valaisimessa vai onko valittaja tarjonnut valaisinta, jossa on vain yksitehokuristin, sillä valittajan tarjouksen liitteinä olleista (tarjouspyynnön vastaisista) englanninkielisistä valaistuslaskelmista ei löydy laskelmia 50W valaisinteholla. Hankintayksikkö katsoo, että valittajan tarjous on ollut myös tältä osin epäselvä, tulkinnanvarainen ja puutteellinen. Valaisimen mallinimike Valittaja on valituskirjelmässään lausunut, että valittajan tarjoaman valaisimen mallinimike on valittajan esitteissä eri, mitä valaisimen toimittajan tekemissä valonjakolaskelmissa, koska valittajalla on eri mallinimike eri maihin toimitettavissa valaisimissa. Hankintayksikkö ei voi tietää eikä sen voida olettaa tietävän yksittäisen tarjoajan tapaa käyttää tarjouksessaan sekä sen aineistossa tarjottavalle tuotteelleen eri nimiä ja/tai mallimerkintöjä. Hankintayksikön kannalta valittajan tarjous ei ole tältä osin yksiselitteinen vaan tulkinnanvarainen ja epäselvä, koska tuotetta ei pystytä identifioimaan. Lopuksi Hankintayksikön näkemyksen mukaan kaikkiin tarjouspyynnössä mainittuihin tuotteen ominaisuuksiin olisi tarjoajan tullut ottaa kantaa sillä tavalla, että tarjouksesta olisi voitu havaita, onko tarjoajan tarjoama tavara tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintayksikkö ei ole valittajan tarjoaman valaisimen osalta voinut varmistua siitä, täyttääkö tarjottu valaisin tarjouspyynnössä valaisimille asetetut tekniset vaatimukset. Tarjouksen puutteet eivät olleet tarjousten vertailun kannalta merkityksettömiä. Valittajan tarjous on edellä mainitusta syystä jouduttu myös tältä osin toteamaan tarjouspyynnön vastaiseksi.

7 Tarjoajalta ei ole pyydetty lisäselvitystä, sillä tarjous on tullut hylätä tarjouspyyntöä vastaamattomana jo sen kielen takia. Joka tapauksessa valittajan tarjouksen sisältämien epäselvyyksien ja puutteellisuuksien määrä on ollut niin suuri, että mikäli lisäselvitykset olisi sallittu, olisi se samalla tarkoittanut tarjouksen jälkikäteisen parantamisen sallimista sekä tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun vaarantumista. Voittaneen tarjoajan tarjoaman valaisimen tarjouspyynnönmukaisuus Valittaja lausunut näkemyksenään, että voittanut valaisin on esitteiden mukaan tarjouspyynnön vastainen ja että tarjouspyynnössä olisi vaadittu suora tasolasi. Tarjouskilpailun voittaneen tarjoajan tarjouksessa oli osoitettu tarjottujen valaisimien täyttävän tarjouspyynnössä niille asetetut vaatimukset siten, että jokaisen täyttyneen vaatimuksen perään oli kirjoitettu OK. Tarjouskilpailun voittaja osoitti näin Hankintalain 46 :n mukaisesti tarjoamansa tavaran täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset. Valittajan väite suoran tasolasin vaatimuksesta on virheellinen. Tarjouspyynnön kohdassa 2.1 Tekniset vaatimukset valaisimille sekä johdolle oli vaadittu, että Valaisimessa tulee olla metallirunko sekä tasolasi karkaistua lasia.. Suoraa tasolasia ei siis ole vaadittu. On totta, että tarjouskilpailun voittaneen tarjoajan Lem-Kem Oy:n tarjoamassa valaisimessa vakiokokoonpanossa käytetään hyvin lievästi taitettua, kaarevaa lasia. Tämän tyyppinen vähän taitettu lasi luokitellaan kuitenkin aina tasolasiksi. Tarjouspyynnön kohdassa 2.1 Tekniset vaatimukset valaisimille sekä johdolle oli vaadittu, että Valaisimen alapinnan on oltava suora.. Oheisesta liitteestä 13 Valaisimien sivuprojektiot käy ilmi, että tarjouskilpailun voittaneen tarjoajan valaisin on alapinnan tasoltaan suora ja mikään valaisimen osa ei tule tämän tason ulkopuolelle. Sen sijaan valittajan tarjoamassa valaisimessa voimakkaasti kaartuva kupumainen lasi työntyy esiin valaisimen alapinnan tason ulkopuolelle. Hankintayksikkö katsoo, että tarjouskilpailun voittaneen tarjoajan valaisin täyttää tarjouspyynnössä asetetut tekniset vaatimukset. Sen sijaan valittajan tarjoama valaisin on tältä osin ollut tarjouspyynnön teknisten eritelmien vastainen. Valittajan hyvitysmaksuvaatimus

8 Valittaja on vaatinut toissijaisesti, että markkinaoikeus määrää hankintayksikön maksamaan hyvitysmaksua euroa Lights Out Oy:lle. Hankintayksikön näkemyksen mukaan edellytyksiä hyvitysmaksun määräämiselle ei ole. Hankintamenettelyssä ei ole tapahtunut virhettä. Hankintayksikkö paljoksuu valittajan vaatiman hyvitysmaksun suuruutta. Yhteenveto Oikeudenkäyntikuluvaatimus Valittajan tarjous on ollut tarjouksen kielen osalta selkeästi tarjouspyynnön vastainen. Hankintayksikkö ei ole valittajan tarjoaman valaisimen osalta voinut tarjouksessa esitettyjen tietojen perusteella varmistua siitä, täyttääkö tarjottu valaisin tarjouspyynnössä valaisimille asetetut tekniset vaatimukset. Tarjouksen puutteet eivät olleet tarjousten vertailun kannalta merkityksettömiä. Valittajan tarjous on edellä mainituista syistä jouduttu toteamaan tarjouspyynnön vastaiseksi ja hylkäämään. Hankintayksikkö katsoo, että hyväksymällä tarjouskilpailussa valittajan tarjouksen tarjousvertailuun se ei olisi kohdellut tasapuolisesti ja syrjimättömästi niitä tarjoajia, jotka ovat tarjonneet tarjouspyynnön ehtojen mukaisesti eikä myöskään niitä potentiaalisia tarjoajia, jotka olisivat myös voineet jättää tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen, mutta tarjouksensa hylkäämisen oletuksen takia ovat pitäytyneet sitä jättämästä. Hankintayksikkö katsoo menetelleensä hankintalain mukaisesti ja olleensa velvollinen edellä esitetyillä perusteilla hylkäämään valittajan tarjouksen epäselvänä, puutteellisena, tulkinnanvaraisena ja tarjouspyynnön vastaisena. Hankintayksikön näkemyksen mukaan edellytyksiä hyvitysmaksun määräämiselle ei ole. Tekninen lautakunta vaatii edellä kerrotun perusteella markkinaoikeutta hylkäämään Lights Out Oy:n valituksen perusteettomana ja aiheettomana kaikilta osin. Tekninen lautakunta vaatii, että Lights Out Oy velvoitetaan korvaamaan Lappeenrannan kaupungin oikeudenkäyntikulut eurolla (alv 0%)

9 korkolain 4 :n 1 momentin mukaisine viivästyskorkoineen siitä lukien, kun kuukausi on kulunut päätöksen antopäivästä. Valittaja tulee velvoittaa korvaamaan kaupungin oikeudenkäyntikulut, koska valittaja on tehnyt ilmeisen perusteettoman valituksen. Oikeudenkäynti ei ole aiheutunut hankintayksikön virheestä. Liikesalaisuudet Hankintayksikön vastinekirjelmä tai sen liitteet eivät sisällä liikesalaisuuksia. Liitteet Markkinaoikeuden vastinepyynnössä vastineeseen liitettäväksi pyydetyt hankinta-asiakirjat ovat tämän vastineen liitteinä seuraavasti: 1. Hankintailmoitus 2. TED-ilmoitus 3. Tarjouspyyntö 4. Tarjousvertailu 5. Tarjous: Strihl Scandinavia Ab 6. Tarjous: Lem-Kem Oy 7. Tarjous: SLO Oy 8. Tarjous: Lights Out Oy 9. Tarjous: Tradecon sp.z.o.o 10. Tarjous:Onninen Oy 11. Tarjous: Polar 2000 Oy 12. Hankintapäätös 13. Valaisimien sivuprojektiot Lappeenrannassa x. päivänä kesäkuuta 2015 Allekirjoitus

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus Markkinaoikeus PL 118 00131 Helsinki Viite: 483/09/JH KEMINMAAN KUNNAN VASTINE OULUN SÄHKÖNMYYNTI OY:N HAKEMUKSEEN Keminmaan kunta (hankintayksikkö) kiistää Oulun Sähkönmyynti

Lisätiedot

VASTINE. Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763

VASTINE. Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763 VASTINE 21.12.2015 Markkinaoikeus Asia Valittaja Vastapuoli Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763 Tamora Oy Lappeenrannan kaupunki Prosessiosoite: Lappeenrannan kaupunki PL 11 53101

Lisätiedot

4. PUDASJÄRVEN KAUPUNGIN VASTINE SOITTIMET JA NIIDEN OSAT HANKINTA PÄÄTÖKSEEN (TARJOUSPYYNTÖ 970/04.05/2016)

4. PUDASJÄRVEN KAUPUNGIN VASTINE SOITTIMET JA NIIDEN OSAT HANKINTA PÄÄTÖKSEEN (TARJOUSPYYNTÖ 970/04.05/2016) VASTINE MARKKINAOIKEUS RADANRAKENTAJANTIE 5 00520 HELSINKI Viite: Dnro 2016/350 VASTINE MUSAMAAILMA OY:N VALITUKSEEN 1. VASTINEEN ANTAJA Pudasjärven kaupunki PL 10 93101 Pudasjärvi 2. VASTINEEN ANTAJAN

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.6.2011 Taltionumero 1493 Diaarinumero 716/2/10 Asia Valittaja Oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.6.2011 Taltionumero 1495 Diaarinumero 64/3/11 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Tarjouspyyntö ja hankintapäätös

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 13.1.2011 Taltionumero 86 Diaarinumero 2098/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija, Jyväskylä Päätös, jota valitus koske Selostus

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU10546 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU10546 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2012 1 (6) 77 Onninen Oy:n hankintaoikaisuvaatimus, muoviputkien ja -kaivojen hankinta, teknisen palvelun lautakunnan päätös 13 9.2.2012 HEL 2011-007391 T 02 08 01 00 Päätös

Lisätiedot

ASIA Julkista hankintaa koskeva vastine Rakennusliike Porrokki Oy:n 4.6.2014 markkinaoikeudelle tekemän valituksen johdosta asiassa 2014/535.

ASIA Julkista hankintaa koskeva vastine Rakennusliike Porrokki Oy:n 4.6.2014 markkinaoikeudelle tekemän valituksen johdosta asiassa 2014/535. 1 (5) MARKKINAOIKEUDELLE ASIA Julkista hankintaa koskeva vastine Rakennusliike Porrokki Oy:n 4.6.2014 markkinaoikeudelle tekemän valituksen johdosta asiassa 2014/535. Vastine koskee valittajan tekemää,

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio)

TARJOUSPYYNTÖ. Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio) Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio) 15.3.2014 TARJOUSPYYNTÖ 1. Hankintayksikkö ja hankinnan kohde Keravan kaupunki Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 123 (Kauppakaari 11) 04201

Lisätiedot

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/02.07.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Toimitusjohtaja Petri Mölsä, puh. 040 543 4181, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

11.4.2014. Tarjousta pyydetään seuraavista työkoneista: kauhan kallistaja, routapiikki

11.4.2014. Tarjousta pyydetään seuraavista työkoneista: kauhan kallistaja, routapiikki Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Järvenpään kaupungin työkonepalvelut 2014-2015 2 Hankinnan yksilöinti Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää tarjoustanne tarvitsemiensa yksikköhintaperusteisten työkonepalveluiden

Lisätiedot

MARKKINAOIKEUDELLE 20.8.2015. Vastine Wentelax OȔ:n valitukseen julkista hankintaa koskevassa asiassa Dnro

MARKKINAOIKEUDELLE 20.8.2015. Vastine Wentelax OȔ:n valitukseen julkista hankintaa koskevassa asiassa Dnro LUONNOS MARKKINAOIKEUDELLE 20.8.2015 ASIA Vastine Wentelax OȔ:n valitukseen julkista hankintaa koskevassa asiassa Dnro 2015/429 ASIANOSAISTIEDOT Vastauksen antaja Savon koulutuskuntayhtymä (jäljempänä

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2011 Taltionumero 844 Diaarinumero 4055/3/10 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

24.5.2011. Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa

24.5.2011. Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa äine n 1 (4) Kokkolan kaupungin tekniselle lautakunnalle OIKAISU VAATIMUS Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa Päätös Oikaisuvaatimuksen tekijä Kokkolan kaupungin teknisen

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Poikkitien yritysalueen esirakentaminen Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää vertailuhintatarjoustanne Poikkitien yritysalueen esirakentamiseen liittyvistä töistä tämän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 97 Anpe Oy:n hankintaoikaisuvaatimus, suurtehoimurointi- ja puhallustöiden puitesopimus vuodelle 2013, toimitusjohtajan päätös 24 5.3.2013 HEL 2012-015760 T 02

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS. A. Tuote ja / tai palvelumuotoilu sekä konseptisuunnittelu

HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS. A. Tuote ja / tai palvelumuotoilu sekä konseptisuunnittelu Tarjouspyyntö 1 (6) 4.10.2013 Hallinto-osasto HELSINGIN KAUPUNKITILAOHJEEN LAATIMINEN / MINIKILPAILUTUS Diaarinumero: HEL 2013-005356 Hanke 1. Helsingin kaupungin rakennusvirasto pyytää Helsingin kaupunkitilaohjetta

Lisätiedot

Töölönlahdenkatu 3 A PL HELSINKI

Töölönlahdenkatu 3 A PL HELSINKI L111/- 1 PL 1037 00101 HELSINKI Puhelin 020 760 3000 www.kpmg.fi Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki ~------~--- - --.!': -,,.. ~~:. _); 1, 00101 Helsinki MARKKINAOIKEUDELLE Asia Valitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 41 Hankintaoikaisuvaatimus teknisen palvelun lautakunnan päätökseen 16.2.2017 16 HEL 2016-009930 T 02 08 02 00 Päätös päätti hyväksyä esityslistatekstissä mainituin

Lisätiedot

Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus

Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus HEINOLAN KAU Kr;,-sano 2 6-11- 2013 Asianume u 110.03. HEINOLAN KAUPUNKI / TEKNINEN LAUTAKUNTA ASIA Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus HAKIJA Heinolan Keskuslukko Oy ("Hakija") Rajakatu

Lisätiedot

Suomen Terveystalo Oy (Y-tunnus 1093863-3) Hanna Seppänen, johtava lakimies, Suomen Terveystalo Oy. hanna.seppanen(5)tervevstalo.

Suomen Terveystalo Oy (Y-tunnus 1093863-3) Hanna Seppänen, johtava lakimies, Suomen Terveystalo Oy. hanna.seppanen(5)tervevstalo. HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI-JA TERVEYSLAUTAKUNNALLE Asia Julkisista hankinnoista annetussa laissa (348/2007) tarkoitettu hankintaoikaisuvaatimus Valittaja Suomen Terveystalo Oy (Y-tunnus 1093863-3) Kotipaikka:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne tarjouspyynnössä ja sen liitteenä olevissa asiakirjoissa

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta 1. Hankinnan tausta ja tavoitteet Kyseessä on Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ja Kokkolan kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2013 1 (5) 822 Hankintaoikaisuvaatimus koskien kaupunginarkiston painettujen asiakirjojen digitoinnin ja digitoitujen tiedostojen käsittelyn hankintaa HEL 2013-007140 T

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 3 Hankintaoikaisuvaatimuksen hyväksyminen, nimipalvelu- ja DHCPjärjestelmän hankinta (H071-16) HEL 2016-008712 T 02 08 02 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

TÄYDELLINEN PROSESSI

TÄYDELLINEN PROSESSI 14.11.2017 2 1 14.11.2017 3 TÄYDELLINEN PROSESSI Tarjouspyynnön läpikäynti Aiempiin tarjouksiin tutustuminen Analysointi Resurssien kartoitus Tarjouksen teko Tarjouksen lähettäminen Päätöspalaveri ja analysointi

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 1 Vison Alliance Partners Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä, 10.12.2013 526, koskien infrahankkeiden projektinjohtopalveluiden

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 8.2.2011 Taltionumero 268 Diaarinumero 1146/2/09 Lyhyt ratkaisuseloste Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09. Markkinaoikeus nro 366/2009

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09. Markkinaoikeus nro 366/2009 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2011 Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Selostus asiasta Markkinaoikeus

Lisätiedot

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein?

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hallitusforum 6.10.2012 Helsingin Messukeskus Elina Skarra Lakimies Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kiinteistöliitto ry Taloyhtiön velvollisuus kilpailuttaa

Lisätiedot

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka HUOM. Tämä on osallistumispyynnön liitteenä toimitettu alustava tarjouspyyntö, joka voi muuttua hankintamenettelyn kuluessa. Tässä ilmoitetut

Lisätiedot

Ilmoitusasiat. Sosiaali- ja terveyslautakunta 329 28.09.2011 629/41/411/2010 631/41/411/2010 985/21/211/2011 STLTK 329

Ilmoitusasiat. Sosiaali- ja terveyslautakunta 329 28.09.2011 629/41/411/2010 631/41/411/2010 985/21/211/2011 STLTK 329 Sosiaali- ja terveyslautakunta 329 28.09.2011 Ilmoitusasiat 629/41/411/2010 631/41/411/2010 985/21/211/2011 STLTK 329 1) Julkista hankintaa; asu mis- ja hoivapalveluita koskeva markki naoi keuden päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 32/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Esityslista 32/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Esityslista 32/2014 1 (5) 1 Evolvit Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus palveluosaston osastopäällikön päätöksestä, 9.9.2014 9, koskien QlikViewkonsulttipalvelun hankintaa HEL 2014-007815

Lisätiedot

HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET

HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET Perusturvakuntayhtymä Karviainen pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 15.10.2015 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/3 23.10.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/3 23.10.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 157 Hankintaoikaisuvaatimus, kodinkoneiden hankinta H054-14 HEL 2014-005063 T 02 08 01 00 Päätös päätti, ettei Expert Hyvät Merkit Oy:n jättämä hankintaoikaisuvaatimus

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMELLE 1. ASIA. Hankintaoikaisuvaatimus julkisia hankintoja koskevissa asioissa, jotka koskevat Joensuun kaupungin

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMELLE 1. ASIA. Hankintaoikaisuvaatimus julkisia hankintoja koskevissa asioissa, jotka koskevat Joensuun kaupungin JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMELLE 1. ASIA Hankintaoikaisuvaatimus julkisia hankintoja koskevissa asioissa, jotka koskevat Joensuun kaupungin Kunnallistekniikan kokonaissuunnittelun (dnro 46716); ja Liikenneselvitysten-

Lisätiedot

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat yhteisiä kuntapalveluja nimellä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Tarjouspyyntö 1(6) HANKINTAKESKUS H HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Tarjouspyyntö 1(6) HANKINTAKESKUS H HEL HELSINGIN KAUPUNKI Tarjouspyyntö 1(6) ASUNNOTTOMIEN ASUMIS-JA TUKIPALVELUJEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT ON VAHVISTETTU 1. Hankinnan perustiedot 1.1 Hankinnan kohde / kohteet Hankinnan

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 30.5.2011 Taltionumero 1438 Diaarinumero 3054/2/09. Markkinaoikeus 1.9.2009 nro 403/2009

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 30.5.2011 Taltionumero 1438 Diaarinumero 3054/2/09. Markkinaoikeus 1.9.2009 nro 403/2009 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 30.5.2011 Taltionumero 1438 Diaarinumero 3054/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n pankkipalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely... 2 2.1 Hankinnasta

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Tämä osallistumispyyntö koskee Teuvan kunnan päiväkodin rakennusurakkaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön

Lisätiedot

Rautalammin kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Tekninen johtaja Muut päätökset

Rautalammin kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Tekninen johtaja Muut päätökset Rautalammin kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 5) RauDno-2019-172 Rautalammin haja- asutusalueen viemärilinjojen suunnittelu Rautalammin kunnan tekninen osasto on pyytänyt tarjouksia Rautalammin haja- asutusalueen

Lisätiedot

Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille TARJOUSPYYN TÖ 29.5.2015 Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat

Lisätiedot

VIHERALUEIDEN (NURMIKOT) LEIKKUUTYÖT HOITOKAUDELLE Hankinta on jaettu seuraaviin osa-alueisiin: 1. Hoidettavat viheralueet

VIHERALUEIDEN (NURMIKOT) LEIKKUUTYÖT HOITOKAUDELLE Hankinta on jaettu seuraaviin osa-alueisiin: 1. Hoidettavat viheralueet 1 LIEDON KUNTA Tekniset ja ympäristöpalvelut PL 24 21421 Lieto TARJOUSPYYNTÖ VIHERALUEIDEN (NURMIKOT) LEIKKUUTYÖT HOITOKAUDELLE 2014-2015 1. Hankinnan kohde 2. Hankinnan sisältö 2.1. Hoidettavat viheralueet

Lisätiedot

Tarkempi kuvaus on tarjouspyynnön liitteenä 1. Espoon kaupunki ei voi sitoutua tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana.

Tarkempi kuvaus on tarjouspyynnön liitteenä 1. Espoon kaupunki ei voi sitoutua tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Kalsium- ja natriumkloridin hankinta Sopimuskausi Hankintapäätös Sopimusmenettely Espoon kaupunki pyytää tarjousta kalsiumkloridista (CaCl) ja natriumkloridista (NaCl). Kalsiumkloridia

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n verkkolaitteet

Tarjouspyyntö. YTHS:n verkkolaitteet Tarjouspyyntö YTHS:n verkkolaitteet Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely... 2 2.1 Hankinnasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (8) 118 Kesälahden Maansiirto Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä, 28.1.2014 40, koskien Isoisänsillan rakentamista päätti

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle

Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle Sosiaali- ja terveyslautakunta 43 24.06.2015 Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle 1.8.2016 31.7.2019 Sosiaali-

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. HANKINNAN TAVOITE JA KOHDE 1.1. Tarjouspyynnön rakenne Hankintayksikkö Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (6) 4 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, suuret jyräpäällystystyöt 2014, itäiset kaupunginosat HEL 2013-015014 T 02 08 03 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) 105 Hankintaoikaisuvaatimuksen hyväksyminen, nimipalvelu- ja DHCPjärjestelmän hankinta (H071-16) HEL 2016-008712 T 02 08 02 00 Päätös päätti hyväksyä FusionLayer

Lisätiedot

Julkisten hankintojen uusinta oikeuskäytäntöä

Julkisten hankintojen uusinta oikeuskäytäntöä Julkisten hankintojen uusinta oikeuskäytäntöä Pilvi Takala PTCServices Oy 14.9.2011 14.00-14.20 Päivitys 14.11.2011 Oikeustapausten käyttämisestä hankintakysymyksen ratkaisemisessa Oikeuskäytäntö muuttuu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2015 1 (5) 2 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, ilmanpuhdistimien vuokraus H009-15 HEL 2015-000940 T 02 08 01 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut Taustasäännökset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 38/ (5) Yleisten töiden lautakunta Rt/

Helsingin kaupunki Esityslista 38/ (5) Yleisten töiden lautakunta Rt/ Helsingin kaupunki Esityslista 38/2014 1 (5) 1 SGS Inspection Services Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä 21.10.2014 387 yksilöimättömät laboratoriotutkimukset,

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl)

Tarjouspyyntö. YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl) Tarjouspyyntö YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl) Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely...

Lisätiedot

Turun kaupungin vastine asiassa 2013/615

Turun kaupungin vastine asiassa 2013/615 Vastine 1 (7) Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki markkinaoikeus@oikeus.fi Vastinepyyntö 11.2.2014 Turun kaupungin vastine asiassa 2013/615 Valittaja: Vastapuoli: Toimistotekniikka TT Oy

Lisätiedot

Jokilaaksojen pelastuslaitos pyytää tarjoustanne pelastuslaitoksen käyttöön tulevasta ajoneuvosta:

Jokilaaksojen pelastuslaitos pyytää tarjoustanne pelastuslaitoksen käyttöön tulevasta ajoneuvosta: TARJOUSPYYNTÖ sammutusauton alustan ja korityön hankinnoista Jokilaaksojen pelastuslaitos pyytää tarjoustanne pelastuslaitoksen käyttöön tulevasta ajoneuvosta: 1. Hankinnan kohde ja tavoitteet Pyydämme

Lisätiedot

PIENET JA KIIREELLISET KATUVALAISTUKSEN SUUNNITTELUKOHTEET 2015 2016

PIENET JA KIIREELLISET KATUVALAISTUKSEN SUUNNITTELUKOHTEET 2015 2016 Tarjouspyyntö 1 (5) PIENET JA KIIREELLISET KATUVALAISTUKSEN SUUNNITTELUKOHTEET 2015 2016 1 Hankinnan yksilöinti Järvenpään kaupunki pyytää tarjoustanne pienten ja kiireellisten katuvalaistuskohteiden suunnittelusta.

Lisätiedot

IS-Hankinta Oy. Päiväys

IS-Hankinta Oy. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä Asia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Rakennusvirasto Katu- ja puisto-osasto Ulkovalaistustoimisto Toimistopäällikkö KUT

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Rakennusvirasto Katu- ja puisto-osasto Ulkovalaistustoimisto Toimistopäällikkö KUT Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 6 Ulkovalaistuksen kausihuollossa tarvittavat suurpaine- ja monimetallilamput puitesopimustoimittajan valinta sopimuskaudelle 1.4. - 31.12.2017, kokonaisarvo noin 90

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (5) 158 Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy:n hankintaoikaisuvaatimus HKL:n kiinteistöissä tehtävien arkkitehti- ja pääsuunnittelutöiden puitejärjestelystä HEL 2015-008728

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (6) 98 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, kaupunkitekniikan rakentamisen yksikönjohtajan päätös 5.3.2015 15 HEL 2015-001355 T 02 08 03 00 Päätös päätti hylätä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (5) 8 Neonpoint Oy:n hankintaoikaisuvaatimus metron opastusjärjestelmän uudistamista koskevasta hankinnasta HEL 2016-005939 T 02 08 01 00 Päätösehdotus Esittelijän

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n tilintarkastuspalveluista

Tarjouspyyntö. YTHS:n tilintarkastuspalveluista Tarjouspyyntö YTHS:n tilintarkastuspalveluista Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely...

Lisätiedot

Pyydämme yksikköhintaista tarjoustanne nykyisten loisteputkien korvaamisesta LED-valoputkilla tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Pyydämme yksikköhintaista tarjoustanne nykyisten loisteputkien korvaamisesta LED-valoputkilla tämän tarjouspyynnön mukaisesti. TARJOUSPYYNTÖ Tekninen osasto LOISTEPUTKIEN KORVAAMINEN LED-VALOPUTKILLA Pyydämme yksikköhintaista tarjoustanne nykyisten loisteputkien korvaamisesta LED-valoputkilla tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin.

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSPALVELUT Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. Etelä-Savon maakuntaliitto on 14 eteläsavolaisen

Lisätiedot

Kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1 Palvelunkuvaus.

Kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1 Palvelunkuvaus. SANELUJÄRJESTELMÄ JA SANELUNPURKUPALVELU Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 10.2.2017 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n yleisterveyden hoitotarvikkeet ja tarveaineet

Tarjouspyyntö. YTHS:n yleisterveyden hoitotarvikkeet ja tarveaineet Tarjouspyyntö YTHS:n yleisterveyden hoitotarvikkeet ja tarveaineet Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro HA 973/2017. Hallintojohtaja

KANGASALAN KUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro HA 973/2017. Hallintojohtaja Hallintojohtaja 5.9.2017 1 7 HANKINTAPÄÄTÖS, ATERIAPALVELUKULJETUSTEN KILPAILUTUS Strateginen johto, liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen 31.8.2017 Kangasalan kunta järjesti tarjouskilpailun ateriapalvelukuljetusten

Lisätiedot

Tarjouksen hylkääminen tehoreservin hankintamenettelyssä

Tarjouksen hylkääminen tehoreservin hankintamenettelyssä Päätös 1 (4) Stora Enso Publication Papers Oy Ltd Ensontie 1 46900 Inkeroinen Tarjouksen hylkääminen tehoreservin hankintamenettelyssä Asianosainen Vireilletulo Ratkaisu Stora Enso Publication Papers Oy

Lisätiedot

Klaukkalan Jäähallin liikelaitoksen johtokunta Klaukkalan Jäähallin liikelaitoksen johtokunta 20 19.09.2013 24 10.10.2013 KLAUKKALAN HARJOITUSJÄÄHALLIN KYLMÄ- JA IV-KONTTIEN URAKKA KLAJÄÄ 20 Harjoitusjäähallin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Hankintakeskus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Hankintakeskus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (6) 3 Liikkumisen apuvälineet H018-14 HEL 2014-011257 T 02 08 01 00 Päätös päätti hyväksyä seuraavat tarjoukset kolmeksi (3) vuodeksi hinnaltaan edullisimpina. Algol-Trehab

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Rakentamispalvelu (Stara) 7/2014 Logistiikka 06.03.2014 Yksikönjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Rakentamispalvelu (Stara) 7/2014 Logistiikka 06.03.2014 Yksikönjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 7 Lannoitteiden hankinta HEL 2014-001175 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti hylätä Schetelig Oy:n ja S. G. Nieminen Oy:n liitteessä 1 mainitut osatarjoukset

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne Loimaan kaupungin maankäytön suunnittelupalveluista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Tervanokan ruoppaus, Järvenpään kaupunki 2 Hankinnan yksilöinti 3 Hankintamenettely Järvenpään kaupungin Kaupunkitekniikka pyytää kokonaishintatarjoustanne, Tervanokan ruoppaukseen

Lisätiedot

HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA

HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA 1 HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne hydraulisesta pelastusvälinesarjasta. Hankintamenettely Osatarjous Vaihtoehtotarjous Tarjoajan kelpoisuus Hankintamenettely

Lisätiedot

Määräaikaan mennessä saatiin kolme (3) tarjousta: Neste Markkinointi Oy Oy AGA Ab Oy Woikoski Ab

Määräaikaan mennessä saatiin kolme (3) tarjousta: Neste Markkinointi Oy Oy AGA Ab Oy Woikoski Ab Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 3 Pullotetun nestekaasun hankinta HEL 2015-000131 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tehdä pullotetun nestekaasun puitesopimuksen Neste Markkinointi Oy:n

Lisätiedot

Hankintamenettely on avoin. Hankinnan arvo ylittää kansallisen kynnysarvon.

Hankintamenettely on avoin. Hankinnan arvo ylittää kansallisen kynnysarvon. 1 ELEKTRONISTEN SUURTEHOHÄLYTTIMIEN HANKINTA Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne kolmesta (3) elektronisesta, teholtaan 2000 W, suurtehohälyttimestä asennuksineen jäljempänä olevan tarjouspyynnön

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Sivu 1 / 6 Tarjouspyyntö 22.6.2015 MAARAKENNUSSIMULAATTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Tampereen Kalevantien toimipisteen autoklaavin hankinta

Tarjouspyyntö. YTHS:n Tampereen Kalevantien toimipisteen autoklaavin hankinta Tarjouspyyntö YTHS:n Tampereen Kalevantien toimipisteen autoklaavin hankinta Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2017

Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspvm 22.8.2017 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/1868/02.08.00/2017 Infrayksikön infran rakentaminen - toimintayksikön esimies Otsikko Länsiväylän - Tuorsniementien

Lisätiedot

Hankinnan sopimuskausi on 1.7.2014 lukien toistaiseksi (sis 4 kk irtisanomisaika).

Hankinnan sopimuskausi on 1.7.2014 lukien toistaiseksi (sis 4 kk irtisanomisaika). Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä peruspalvelulautakunta Mariankatu 16-20 67200 Kokkola Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 HELSINKI markkinaoikeus@oikeus.fi Markkinaoikeus

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (7) Toimitusjohtaja, Tampereen Voimia

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (7) Toimitusjohtaja, Tampereen Voimia Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (7) Tredu Lempäälän ateria- ja puhtauspalvelut sekä Tredu Pirkkalan puhtauspalvelu hankinta TRE:4423/02.07.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Suunnittelija Anne Kaukinen,

Lisätiedot

Tarjouksen hylkääminen tehoreservin hankintamenettelyssä

Tarjouksen hylkääminen tehoreservin hankintamenettelyssä Päätös 1 (4) Kainuun Voima Oy PL 302 87101 Kajaani Tarjouksen hylkääminen tehoreservin hankintamenettelyssä Asianosainen Kainuun Voima Oy Vireilletulo Ratkaisu 25.1.2017 Energiavirasto hylkää Kainuun Voima

Lisätiedot

HAUTAUSPALVELUJEN JA VAINAJIEN SIIRTOKULJETUSTEN HANKINTA

HAUTAUSPALVELUJEN JA VAINAJIEN SIIRTOKULJETUSTEN HANKINTA HAUTAUSPALVELUJEN JA VAINAJIEN SIIRTOKULJETUSTEN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 7.11.2017 julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

HUITTISTEN KAUPUNGIN PIENHANKINTAOHJEET

HUITTISTEN KAUPUNGIN PIENHANKINTAOHJEET HUITTISTEN KAUPUNGIN PIENHANKINTAOHJEET Hyväksytty kh 8.4.2013 111 Päivitetty kh 18.8.2014 185 HUITTISTEN KAUPUNGIN PIENHANKINTAOHJEET 1. Tavoitteet pienhankinnoissa Pienhankinnoilla tarkoitetaan kansallisen

Lisätiedot

Työpajaharjoitus 2a. Miten markkinaoikeus alkaa purkaa asiaa?

Työpajaharjoitus 2a. Miten markkinaoikeus alkaa purkaa asiaa? Työpajaharjoitus 2a Työterveyspalvelujen hankinnassa valittaja on jättänyt 30 sivuisen valituksen, jossa on esitetty erilaisia väitteitä hankintamenettelyn virheellisyydestä: Voittaneen tarjoajan vastuullinen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 14 Oikaisuvaatimus painehaavoja ehkäisevien ja hoitavien patjojen vuokrauspalvelua ja hankintaa koskevasta lautakunnan päätöksestä HEL 2015-006533 T 02 08 01

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 1322 Diaarinumero 558/2/10. Markkinaoikeus nrot 36-37/2010

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 1322 Diaarinumero 558/2/10. Markkinaoikeus nrot 36-37/2010 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 16.5.2011 Taltionumero 1322 Diaarinumero 558/2/10 Asia Valittajat Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija X, hakija Y Päätös, josta valitetaan Tarjouspyyntö

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA. 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA

TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA. 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA 1. Tarjouspyynnön kohde 2. Hankintayksikkö 3. Yhteyshenkilö Opetushallitus

Lisätiedot

Valitus Mäntyharjun kunnan paloaseman rakentamista koskevasta hankintapäätöksestä ( 41)

Valitus Mäntyharjun kunnan paloaseman rakentamista koskevasta hankintapäätöksestä ( 41) Markkinaoikeus PL 118 00131 HELSINKI markkinaoikeus@oikeus.fi ASIA: Valitus Mäntyharjun kunnan paloaseman rakentamista koskevasta hankintapäätöksestä 25.6.2018 ( 41) VALITTAJA: Rakennusyhtymä Putkinen

Lisätiedot

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus Tarkastuslautakunta 1.1.2009-30.6.2013 79 22.11.2011 ERITYISTARKASTUSPALVELUN HANKINTA TARLAU 79 Hankinnan kuvaus Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 26.9.2011 antanut tarkastuslautakunnan tehtäväksi vihreiden

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 28.3.2014

TARJOUSPYYNTÖ 28.3.2014 TARJOUSPYYNTÖ 28.3.2014 Tarjouspyyntö siivouspalveluiden hoitamisesta Pihtiputaan Muurasjärven koulun-, Muurasjärven neuvolan sekä Muurasjärven kotipalvelun tiloihin. 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 5/2018

Päätöspöytäkirja 5/2018 Päätöspöytäkirja 5/2018 Päätöspvm 28.5.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/963/02.08.00/2018 Infran kunnossapidon esimies Otsikko Tiemerkintämassan hankinta 2018-2019 Asian esittely

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Viranhaltijapäätös HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Sivistysjohtajan 12.5.2015 16 tekemä viranhaltijapäätös koskien jäänhoitokoneen hankintaa, kumotaan hankintamenettelyssä tapahtuneen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Rt/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Rt/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2016 1 (5) 2 Mijorak Oy:n hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä 26.1.2016 30 Rakentamisen puitesopimus 2016 2017, korjausrakentaminen ja tilamuutostyöt,

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. TILINTARKASTUSPALVELUJEN HANKINTA Helsingin seurakuntayhtymä (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 09.04.2015 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN VASTINE YKKÖS INFRA OY:N VALITUKSEN JOHDOSTA. tekninen lautakunta PL 38, Lappeenranta. Vaatimukset ovat alv 0%.

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN VASTINE YKKÖS INFRA OY:N VALITUKSEN JOHDOSTA. tekninen lautakunta PL 38, Lappeenranta. Vaatimukset ovat alv 0%. 1 / 11 Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki Viite Vastinepyyntö 26.4.2017, Dnro 2017/325 ASIA Valittaja Vastineen antaja VALITUS LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN VASTINE YKKÖS INFRA OY:N VALITUKSEN

Lisätiedot