CMP-NWIPCAM10. Käyttöohje. Suomi

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CMP-NWIPCAM10. Käyttöohje. Suomi"

Transkriptio

1 CMP-NWIPCAM10 Käyttöohje Suomi

2 1. Pakkauksen sisältö - IP verkkokamera - Verkkokaapeli - Verkkomuuntaja - Käyttöohje 2. Järjestelmävaatimukset - Intel Pentium III 800 MHz tai uudempi - 64MB käyttömuisti tai enemmän (suositeltu 256MB) - Windows 98SE / ME / 2000 / XP - Internet Explorer Vähintään 5 GB vapaata tilaa kovalevyllä - Verkko 10/100Mbps Ethernet rajapinnalla 3. Software asetukset CAM_EZ Search on tarkoitettu IP verkkokameran verkkoasetusten muuttamiseen, kuten IP-osoitteen ja kameran nimen IP verkossa muuttamiseen. 3.1 Menettely: Käynnistä ohjelma CAM_EZ Search. Varmista, että IP arvot PC verkossa ja CAM_EZ ohjelmassa kuuluvat verkon samaan lohkoon. IP-osoitteen tarkistamiseksi valitse ohjauspaneelissa Network and Internet Connections (verkko- ja internetliitännät) lähiverkkoliitännät ja valitse Ominaisuudet Internet protokolla (TCP/IP) ja valitse taas ominaisuudet. Jos ne kuuluvat verkon eri lohkoihin, aseta IP verkkokameran IP-osoite seuraavasti:

3 Vaihe nro 1 Nimi: Käyttäjä voi tässä määrätä IP verkkokameran nimen. Vaihe nro 2 IP: IP verkkokameran IP-osoite; jos tietokoneesi IP-osoite on esim , voidaan IP verkkokameran IP-osoitteeksi asettaa * (*=1~254). Vaihe nro 3 Verkkopeite: aliverkkopeitteen asetus on tavallisesti Vaihe nro 4 Yhdysväylä: Aseta tämä arvo niin, että se vastaa tietokoneverkkosi yhdysväylän lähtöasetusta. Vaihe nro 5 HTTP Portti: HTTP tietoliikenneportin lähtöasetus on 80. Asetusten suorittamisen jälkeen näpäytä <Submit>, jolloin tiedot lähetetään IP verkkokameran verkkoasetusten muuttamiseksi. Näpäytä <Update> IP verkkokameraluettelon aktualisoimiseksi. Näpäytä 2x nimeä luettelossa, jolloin selaus käynnistyy automaattisesti ja pääset verkkovalvontatoimintoon. IP CAM list CAM-EZ Search version IP assignment mode display IP CAM version Update list Mac address IP CAM name IP address Subnet mask Gateway Port IP assignment mode Submit

4 3.2 Painikkeen <AV SET> käyttö Järjestelmän normaalikäytön aikana paina ja pidä hetki painettuna <AV SET> painiketta ja vapauta se sitten. Tapahtuu järjestelmän uudelleen käynnistys. Jos pidät painiketta painettuna yli 5 sekuntia, palaa järjestelmä lähtöasetuksiin. 3.3 Toiminto TV OUT TV OUT toiminnon käyttö tapahtuu seuraavasti: Liitä IP verkkokamera televisioon. IP verkkokameran ollessa pois päältä kytke se päälle painamalla ja pitämällä painettuna painiketta <AV SET>. Jos pidät painiketta <AV SET> painettuna kahden sekunnin ajan, siirtyy IP verkkokamera tilaan TV OUT. 4. Järjestelmään sisäänkirjautuminen Järjestelmään sisäänkirjautuminen on tarkoitettu käyttäjän, jolla on oikeus päästä järjestelmään ja muuttaa toimintoja, tunnistamiseen ja hyväksymiseen. Järjestelmässä on kaksi hallintatasoa: Järjestelmän ylläpitäjä ja Tavallinen käyttäjä. Sisäänkirjautumisen jälkeen voi käyttäjä aloittaa verkon valvonnan ja muuttaa asetuksia seuraavasti: Vaihe nro 1 Avaa kirjautumisikkuna. Aloita seuraavista tiloista: Tila 1: Käynnistä ohjelma CAM_EZ Search, näpäytä luettelossa kaksi kertaa IP verkkokameraa vastaavaa nimeä. Tila 2: Käynnistä Internet Explorer ja anna osoitelistalla IP verkkokameran IP-osoite.

5 Vaihe nro 2 Selaimeen tulee seuraava sisäänkirjautumisikkuna: Vaihe nro 3 Anna Account ID (tilin tunnistus) ja Password (salasana). Lähtöasetusten Account ID on "admin" ja lähtöasetusten Password on "password". Korjaa mahdolliset virheet näpäyttämällä <Cancel (peruuta)>. Vaihe nro 4 Näpäytä <Submit> sisäänkirjautumista varten ja varmistuksen jälkeen näyttöön tulee verkon valvontaikkuna.

6 5. LiveView Käytettäessä IP verkkokameraa ensimmäistä kertaa on selaimen turva-asetukset asetettava (asetusmenettely on alempana). Muuten selaimeen voi tulla seuraava kehotus aiheuttaen häiriön kuvan esityksessä. Suoritettuasi tämän asetuksen oikein ei siihen tarvitse enää myöhemmin palata. Internet selaimen turva-asetusten muuttamismenettely Vaihe nro 1 Valitse selaimen ikkunan valikosta Internet valinnat valinta Työkalut Vaihe nro 2 Näpäytä Turvallisuus ja sen jälkeen <Käyttäjän asetukset (Custom Level)>. Valitse valintaikkunassa seuraavat mahdollisuudet: - ActiveX ohjelman merkitsemättömien ohjaimien lataus: näpäytä Salli - ActiveX ohjaimien, joita ei ole merkitty turvallisiksi, käynnistys: näpäytä Salli. - Ohjaimien ja pistokkeiden käynnistys: näpäytä Salli. - Turvallisiksi merkittyjen ActiveX ohjaimien komentolauseet: näpäytä Salli. Vaihe nro 3 Näpäytä <OK> ja näyttöön tulee varoitus. Näpäytä <Kyllä> edelliseen ikkunaan palaamista varten ja näpäytä sitten <OK> asetusten lopettamiseksi. Vaihe nro 4 Näpäytä sarakkeeseen eteenpäin, valitse ActiveX ohjaimien asennus ja automaattisen uudistuksen jälkeen voit aloittaa verkon selauksen.

7 6. Kuvien tallennus Tämän toiminnon avulla on mahdollista tallentaa kuvia tietokoneeseen. Menettely: Vaihe nro 1 Siirry luetteloon LiveView. Vaihe nro 2 Valitse kuva ja paina ja pidä painettuna näppäimistön näppäin <Ctrl>. Vaihe nro 3 Siirrä kohdistin valvontakuvalle ja näpäytä (tai paina ja pidä painettuna yläosassa olevaa painiketta <Capture Image>), jolloin näytössä näkyy hetken Shot taken (kuva otettu). Vaihe nro 4 Vapauta painike <Ctrl>, jolloin tapahtuu tavallisen staattisen kuvan ottaminen. Kuva tallentuu hakemistoon C:\tmp\webcam. Vaihe nro 5 Näpäytä vasemmalla olevaa luettelon <CaptureView (tallennettujen kuvien näyttö)> valintaa kuvan katselua varten.

8 7. Image toiminnon käyttö Siirrä kohdistin valvontakuvalle reaaliajassa ja näpäytä hiiren oikealla painikkeella, jolloin esiin tulee neljä mahdollisuutta: Image: Kuvan parametrien muutos. Record: Animaatiotiedostojen asetus ja tallennus AVI formaatissa. Zoom: Kuvan suurennus valitussa ikkunassa digitaalitilassa. Motion Detec Set: Liikkeen parametrien asetus. Yksityiskohtaisemmat asetukset seuraavissa kohdissa: Image Adjustment: Valitse näpäyttämällä Image, jolloin esiin tulee seuraava ikkuna, (vastaa painiketta <Image Set> näytön yläosassa), jonka avulla voit asettaa kuvan parametrit:

9 8. AVI tallennuksen asetus Valitse näpäyttämällä Record, jolloin esiin tulee seuraava ikkuna, joka vastaa painiketta <Record Video> näytön yläosassa ja jonka avulla voit asettaa AVI Frame Rate. Aseta haluamasi parametrit ja tiedoston nimi. (Huom., tallennettu tiedosto voidaan sijoittaa vain jo olemassa olevaan kansioon.) Muodosta kansio etukäteen tavalliseen tapaan. 9. Kuvan suurennus Näpäytä valintaa Zoom, jolloin esiin tulee seuraava ikkuna: Siirrä hiiri valvottavaan kuvaan, näpäytä sitä ja pidä painike painettuna ja vedä hiirellä suurennettavaksi haluttua kuvan osaa ja vapauta sitten hiiren painike. Kuvan valittu osa suurenee.

10 10. Liikkeen havainnon asetukset Aseta ympäristöalueen parametrit käynnissä olevan toiminnan liikkeen havainnolle Motion Detection (lyhenne MD), ml. ensimmäinen ryhmä (punainen) ja toinen ryhmä (vihreä). Tässä tilassa voit muuttaa seuraavia asetuksia: MD laajuus: Valitse motion_detec 1 näpäytä ja pidä hiiren painike painettuna (tässä tapauksessa näkyy MD laajuuden vasen yläkulma), valitse hiirellä haluttu laajuus ja vapauta painike. MD peruutus: Sama menettely kuin edellä sillä erolla, että on vain painettava hiiren painiketta, pidettävä se painettuna ja vapautettava MD:n peruuttamiseksi. Asetus Motion_detec_set: MD herkkyyden asetus. Lähtöarvo on 15. Se tarkoittaa, että MD käynnistyy MD laajuuden muuttuessa 15%. Mitä pienempi arvo on, sitä suurempi on herkkyys. MD:n käynnistyessä tulee esiin varoitus "Motion_Detec Warning!!" ikkunan vasemmassa yläkulmassa MD1 tai MD2 muutosten vuoksi, kuten seuraavassa ikkunassa näkyy: Huomautus: 1. Jos kuvan erottelukyky on 640x480 / 320x240, voit asettaa vapaasti käynnistyskehyksen laajuuden. 2. Jos kuvan erottelukyky on 160x120, on kehys kiinteästi asetettu.

11 11. Maksimikoko Jos seurattavan kuvan erottelukyky on 320x240 tai 160x120, voit näpäyttää painiketta <Max Size> näytön yläosassa. Voit asettaa seurattavan kuvan erottelukyvyn suoraan arvoon 640x Audio On/Off (ääni päällä tai pois päältä) Äänen kytkentäpainike <Audio On/Off> on näytön yläosassa. Painike <Audio Off> osoittaa tilan, jolloin ääni on päällä. Näpäyttämällä painiketta kytketään ääni pois päältä. Painike <Audio On> osoittaa tilan, jolloin ääni on pois päältä. Näpäyttämällä painiketta kytketään ääni päälle. Jos valinta Audio asetustaulukossa Images set on tilassa Off, ei ääntä voi kytkeä päälle pelkällä painikkeen <Audio On> näpäytyksellä, vaan esiin tulee seuraava kehotus:

12 13. Kehittyneiden toimintojen kuvaus Tässä luvussa on kuvattu pääikkunan vasemman puolen toimintovalikkojen erityistoimintoja. Image setup Network setup Sever setup Administration setup Event trigger Capture View Kuvan asetus Tässä ikkunassa voit suorittaa seuraavat asetukset: Resolution (erottelukyky): Kuvan ulostulon erottelukyvyssä on seuraavat kolme valintamahdollisuutta: , ja Quality (laatu): Kuvan laadussa on seuraavat kolme valintamahdollisuutta: Fine, Normal ja Basic; lähtöasetus on Basic (perustaso). Anti-Flicker: Anti-flicker taajuus (kuvan värinä); seuraavat kolme valintamahdollisuutta: 60Hz, 50Hz ja Out Door; lähtöasetus on 60. Kuvatessasi ulkona aseta Outdoor. Audio: äänen ulostulon kytkin; lähtöasetus on pois päältä. Menettely: Vaihe nro 1 Näpäytä ImageSet siirtyäksesi valikkoon. Vaihe nro 2 Aseta haluamasi parametrit ja näpäytä <Submit>. Vaihe nro 3 Voit peruuttaa asetukset näpäyttämällä <Cancel>.

13 14. Verkkoasetukset Verkkoasetusten ikkuna on esitetty alempana: IP-osoitteen antaminen Tämä valinta on tarkoitettu IP verkkokameran liitäntätilan muutokseen. Asetettu tila on Static. MAC Address kenttä osoittaa IP verkkokameran MAC osoitteen. Jos asetus on Static, anna seuraavat parametrit: IP Address: IP verkkokameran IP-osoite; Subnet Mask: asetettu arvoon GateWay: Lähtöasetettu yhdysväylä Jos asetus on DHCP, ei edellä esitettyjen parametrien asetus ole tarpeen, mutta DHCP palvelimen IP-osoite on asetettava palvelimen valikossa. Jos asetus on PPPoE, on annettava oikea ID ja salasana.

14 PPPoE Tätä valintaa voidaan käyttää dial-up asetuksiin PPPoE IP määräämisessä. Anna oikein ID Account ja Password. Niiden on oltava samat kuin ISP asetukset. Menettely: Vaihe nro 1 Kirjoita tilin tekstikenttään oikea ID. Vaihe nro 2 Anna oikea salasana sille tarkoitettuun tekstikenttään. Vaihe nro 3 Näpäytä <Submit >. Huomautus: Koska PPPoE IP-osoite on ISP:n dynaamisesti määräämä, voi tapahtua, että IP verkkokameran IPosoite on joka kerralla erilainen. On suositeltavaa konfiguroida IP-reititin dial-up yhteyttä varten PPPoE online tai DDNS asetuksille, jolloin vältetään ongelmat IP verkkokameran etsinnässä. HTTP palvelin Tätä valintaa voidaan käyttää portin määräämiseen yhteyden luomiseksi IP kameran sisäänrakennettuun web-palvelimeen (tai HTTP palvelimeen) HTTP protokollan avulla. Lähtöasetuksen protokolla on 80. DNS palvelin Käytetään DNS palvelimen IP-osoitteen asetukseen. Muistamisen helpottamiseksi voit IP verkkokameran IPosoitteen sijasta käyttää http nimeä (esim. myipcam.xxx). DNS1 esiasetus on (Hinet). Jos yhteys katkeaa, tapahtuu automaattisesti kytkeytyminen DNS2:een.

15 Palvelimen asetus Tätä ikkunaa käytetään IP verkkokameran palvelimeen liittyvien parametrien asetuksiin. Sähköpostipalvelin Käytetään sähköpostipalvelimeen ja kuvia sisältävän sähköpostin lähettämiseen liittyvien parametrien asetuksiin. Toiminta riippuu siitä, onko EventTrigger toiminto MAIL Image asetettu. Jos on, tapahtuu kuvien lähettäminen annettuihin osoitteisiin. Järjestelmä tukee SMTP palvelinta. Menettely: Vaihe nro 1 IP/Isäntä: Anna sähköpostipalvelimen IPosoite tai HTTP osoite. Vaihe nro 2 Lähettäjä: Anna lähettäjän sähköpostiosoite. Vaihe nro 3 Vastaanottaja: Anna vastaanottajan sähköpostiosoite. Vaihe nro 4 Account ID: Anna Account ID sähköpostin isäntäkoneeseen sisäänkirjautumista varten. Vaihe nro 5 Password: Anna salasana sähköpostin isäntäkoneeseen sisäänkirjautumista varten. Vaihe nro 6 Autorisointi: Osoittaa, suorittaako sähköpostin isäntäkone varmistuksen. Vaihe nro 7 Näpäytä <Submit >. FTP palvelin Käytetään FTP palvelimen protokollaan liittyviin asetuksiin. Toiminta riippuu siitä, onko EventTrigger toiminto MAIL Image asetettu. Kuvat määrätyssä laajuudessa voidaan siirtää annettuun FTP palvelimeen FTP tilassa. Tämä järjestelmä tukee tiloja Port Mode ja Passive.

16 Menettely: Vaihe nro 1 IP/Isäntä: Anna FTP palvelimen IP-osoite tai Http osoite. Vaihe nro 2 Portti: Anna FTP palvelimen määrätyn portin numero. Vaihe nro 3 Account ID: Anna Account ID FTP isäntäkoneeseen sisäänkirjautumista varten. Vaihe nro 4 Password: Anna salasana FTP isäntäkoneeseen sisäänkirjautumista varten. Vaihe nro 5 Aseta FTP siirtotila joko tilaan Port mode tai Pasv mode. Vaihe nro 6 Näpäytä <Submit >.

17 DDNS palvelin DDNS (Dynamic Domain Name Server) toiminto mahdollistaa dynaamisen DNS asetuksen. Määrätyn DDNS palvelimen, esiasetetun HTTP osoitteen ja niihin liittyvien asetusten avulla voi PPPoE dial-up yhteyttä käyttävä IP verkkokamera (dynaamisella IP:llä) käyttää vain http osoitetta (esim. sqipcam.dyndns.org) yhteyden saamiseen, mikä on helppo muistaa ja helpottaa ilman kiinteää IP-osoitetta toimivan IP verkkokameran käyttöä. Menettely: Vaihe nro 1 Rekisteröi käyttäjätilien ja Http-osoitteiden ryhmä DDNS palveluja tarjoavalla web-sivulla (esim. Vaihe nro 2 Host Name (isäntäkoneen nimi): Anna sivu, tili ja salasana yhdessä osoitteen kanssa (IP tai HTTP) niille tarkoitettuihin kenttiin; Vaihe nro 3 Account ID: Anna Account ID DDNS isäntäkoneeseen sisäänkirjautumista varten. Vaihe nro 4 Password: Anna salasana DDNS isäntäkoneeseen sisäänkirjautumista varten. Vaihe nro 5 Status (tila): Näyttää automaattisesti DDNS isäntäkoneeseen liittymisen tilan; Vaihe nro 6 Näpäytä <Submit >. SNTP palvelin NTP (Network Time Protocol) palvelin on aikapalvelin, joka suorittaa IP verkkokameran aikatoiminnan asetuksen. Menettely: Vaihe nro 1 IP/Isäntä: Anna NTP palvelimen IP tai HTTP osoite. Vaihe nro 2 Anna pudotuslistasta valitsemasi aikavyöhyke. Vaihe nro 3 Näpäytä <Submit >.

18 Hallinnan asetukset Tätä ikkunaa käytetään IP verkkokameran nimen, verkon ylläpitäjän tilin ja salasanan sekä tavallisen käyttäjän tilin ja salasanan asetuksiin. Verkon ylläpitäjä pääsee IP verkkokameran kaikkiin toimintoihin ja asetuksiin. Tavallinen käyttäjä voi käyttää vain toimintoa LiveView, eikä hän voi asettaa tai muuttaa parametrejä, kuten näkyy alla olevassa kuvassa: Kameran nimi: Anna IP verkkokameran nimi. Tässä annettu nimi näkyy tunnistuksen vuoksi kuvan yläosassa. Tavallista käyttäjää koskeva käyttö: Vaihe nro 1 Account ID: Anna IP verkkokameran sisäänkirjautumisnimi; Vaihe nro 2 Old Password (vanha salasana): Anna vanha salasana; Vaihe nro 3 New Password (uusi salasana): Anna uusi salasana; Vaihe nro 4 Re-type (uudestaan): Anna uusi salasana uudestaan varmistuksen vuoksi;

19 Vaihe nro 5 Näpäytä <Submit >. Verkon ylläpitäjää koskeva käyttö: Vaihe nro 1 Account ID: Anna IP verkkokameran sisäänkirjautumisnimi; Vaihe nro 2 Old Password (vanha salasana): Anna vanha salasana; Vaihe nro 3 New Password (uusi salasana): Anna uusi salasana; Vaihe nro 4 Re-type (uudestaan): Anna uusi salasana uudestaan varmistuksen vuoksi; Vaihe nro 5 Näpäytä <Submit >. Toiminnan käynnistys Tämä ikkuna on tarkoitettu event trigger toiminnon asetuksiin ja näyttöön, ks. alla oleva kuva: Toiminta Käytetään toiminnan käynnistyksen asetukseen ml.: Liikkeen havaitseminen 1 Liikkeen havaitseminen 2 Käynnistyksen sisääntulosignaalin molemmat ryhmät voidaan asettaa sallituiksi.

20 Menettely: Vaihe nro 1 Salli toiminnan molemmat ryhmät (MD näyttää automaattisesti käynnistysherkkyyden); Vaihe nro 2 Vahvista näpäyttämällä <Submit>; tai Vaihe nro 3 Näpäytä <Default> palaamiseksi lähtöasetuksiin (kumpikaan tila ei ole sallittu). Huomautus: Jos ainakin toinen toimintatiloista on sallittu, käynnistyy automaattisesti toiminto Save In PC (tallenna tietokoneeseen) ja tiedostot tallentuvat hakemistoon C:\tmp\webmd. Käynnistin Käytetään kuvansiirtotilan asetuksiin ml. toiminnot: Save in PC: Kuvatiedostojen tallennus tietokoneeseen. Save in Flash Card: Kuvatiedostojen tallennus SD muistikortille. Mail Image: Kuvatiedostojen lähetys sähköpostilla. FTP Image: Kuvatiedostojen lähetys FTP tilassa. Shutter Timer: Kuvantallennuksen väliaika, lähtöasetus on 2 sekuntia. Kuvantallennus Siihen kuuluvat: PC: LiveView ohjelmalla käsin tallennetut staattiset kuvat. FlashCard: LiveView ohjelmalla automaattisesti tallennetut staattiset kuvat MD toiminnon ollessa sallittu.

21 Menettely: Vaihe nro 1 Valitse CaptureView. Lähtöasetus on PC. Kolmella sivulla voidaan esikatsella korkeintaan 48 kuvaa. Vaihe nro 2 Tiedostot voidaan asetuksesta riippuen lukea tietokoneesta tai SD muistikortilta, näpäytä sitten <Apply>. Vaihe nro 3 Siirrä kohdistin esikatselun halutulle kuvalle ja valitse se hiirellä näpäyttämällä. Voit katsella kuvaa esiasetetussa koossa. 15. IP verkkokameran liittäminen Internetiin. Ennen käyttöä on käyttäjän asetettava IP verkkokameran parametrit. IP verkkokameran kaikki toiminnot ovat käytettävissä vain jos sen parametrit on oikein asetettu ja sen ollessa liitetty Internetiin. IP verkkokameran asennusmenettelyssä voi olla eroja käyttäjän liittymistavasta riippuen. IP verkkokameran parametrien asetus koostuu kahdesta alempana yksityiskohtaisemmin kuvatusta päävaiheesta: 1) IP verkkokameran initialisointi ja 2) Pääsy Internetiin: Vaihe nro 1 IP verkkokameran initialisointi Liitä IP verkkokamera virtalähteeseen ja sitten käyttäjän tietokoneeseen. Kytke IP verkkokamera päälle. Työkalun CAM-_EZ Search (CD-ROM:lla) avulla etsi tietokoneessa kamera ja aseta verkon parametrit. Huomautus: Jos käyttäjän tietokone on liitetty LAN verkkoon, voidaan IP verkkokamera liittää kytkimen vapaaseen porttiin suoralla kaapelilla. Asetusmenettely on sama kuin edellä kuvattu.

22 Vaihe nro 2 Pääsy Internetiin Vaiheessa nro 1 esitettyjen asetusten jälkeen voi käyttäjä käyttää IP verkkokameraa LAN verkossa. Jos käyttäjä haluaa liittää IP verkkokameran Internetiin kauko-ohjattua valvontaa varten, on suoritettava lisäasetuksia. Nykyisin Internetiin liittymisessä käytetään eri tapoja. IP verkkokameran asetukset riippuvat Internetiin liittymistavasta. Alempana on kuvattu kahta yleisintä Internetiin liittymismenettelyä: Menetelmä nro 1: Suora liittyminen ADSL modeemin avulla. IP verkkokamerassa on sisäänrakennettu tuki PPPoE ja DDNS verkkoprotokollia varten. Käyttäjä voi liittää IP verkkokameran suoraan ADSL modeemiin ja sen kautta Internetiin. Asetusmenetelmä on seuraava: Vaiheessa nro 1 esitettyjen asetusten jälkeen avaa selain ja sisäänkirjaudu IP verkkokameraan. Siirry palvelimen asetussivulle ja aseta tili ja salasana DDNS Palvelimen kentässä (palvelimen sivulla on valittava toiminto DDNS service) ja näpäytä sitten <Submit>. Esiin tulee verkkoasetusten sivu. Valitse PPPoE IP määräystä varten, anna tili ja salasana Internetiin pääsyä varten kentässä PPPoE ja näpäytä sitten <Submit>. Kytke IP verkkokamera pois päältä ja liitä se ADSL modeemin liitosporttiin. Kytke ADSL modeemi päälle ja vain siinä tapauksessa, että modeemin yhteysmerkkivalo palaa, kytke päälle myös IP verkkokamera. Dial-up yhteyden ollessa valmis voi käyttäjä vierailla IP verkkokamerassa mistä tahansa Internetiin liitetystä tietokoneesta. IP verkkokamerassa vierailua varten anna selaimen osoitelistassa asetettu domain-nimi.

23 Kytkentäkaavio on esitetty alla olevassa kuvassa: Jakaja ADSL MODEEMI IP verkkokamera Menetelmä nro 2: Internetiin liittyminen LAN verkon avulla IP verkkokameran liittämiseen LAN verkkoon ja pääsyyn samaan ADSL laajakaistalinjaan muiden LAN verkossa olevien tietokoneiden kanssa käytä ADSL modeemia reitittimen ja kytkimen kanssa. IP verkkokamera ja muut tietokoneet voidaan liittää niin, että ne muodostavat pienen LAN verkon. Liitä ADSL modeemi kytkimeen. Asetusmenetelmä on seuraava: Suorita IP verkkokameran asetukset vaiheessa nro 1 annettujen ohjeiden mukaisesti. IP määräämistila: Valitse STATIC ja aseta IP-osoite ADSL modeemin samassa verkkolohkossa (esim. jos

24 ADSL modeemin IP-lähtöosoite on , aseta IP verkkokameran IP-osoitteeksi ). Subnet Mask: Asetus Perusyhdysväylä. Aseta tämä niin, että se vastaa ADSL liittymän IP-osoitetta. Suorita ADSL liittymän konfiguraatio ja anna tili ja salasana PPPoE dial-up liitynnälle. Anna ADSL modeemin IP-osoite selaimen osoitelistaan ja anna sitten asetussivulla tili ja salasana. Siirry modeemin ATM asetussivulle ja aseta ATM parametrit: VPI/VCI arvot asettaa paikallinen puhelinpalvelujen välittäjä; kapselointityyppi on LLC; liityntätyyppi PPPoE; turvallisuusprotokolla on PAP. Anna ADSL tili ja salasana niille tarkoitettuihin kenttiin ja näpäytä sitten <Submit>. Aseta ADSL modeemin NAT toiminto. Siirry ADSL modeemin Network Address Translation (NAT) asetussivulle. Valitse uusien sääntöjen lisääminen, valitse REDIRECT Rule Flavor varten ja TCP Protocol varten. Aseta paikallinen ja kohdeportti arvoon 80, aseta paikallinen osoite IP verkkokameran IP-osoitteeseen esim ja aseta julkisen verkon IP-osoite arvoon Siirry palvelimen asetussivulle ja aseta tili ja salasana DDNS Palvelimen kentässä (palvelimen sivulla on valittava toiminto DDNS service) ja näpäytä sitten <Submit>. IP verkkokameran saamiseksi Internetin käyttäjien käyttöön on asetettava reitittimen NAT toiminto ja liitettävä IP verkkokamera julkisen verkon porttiin 80.

25 Turvallisuusohjeet Jos laite tarvitsee huoltoa, saa sen avata ja korjata ainoastaan valtuutettu asentaja, asiantuntematon käsittely aiheuttaa sähköiskuvaaran. Irrota laite virtalähteestä ja muista laitteista jos sen käytössä ilmenee ongelmia. Suojaa laite vedeltä ja kosteudelta. TAKUU Takuuvastuu ja korvausvelvollisuus raukeavat, jos tuotteeseen on tehty mitä tahansa muutoksia tai jos sitä on käsitelty asiaankuulumattomalla tavalla. Yleistä Laitteiden malleja ja ominaisuuksia voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta.

26

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

Nopean asennuksen ohje

Nopean asennuksen ohje Tulostuspalvelin Nopean asennuksen ohje Nopean asennuksen ohje 1.1 Hardwaren asennusmenettely 1. Liitä tulostuspalvelin tulostimeen, jota haluat käyttää verkossa. 2. Liitä tulostuspalvelin verkkoon liittämällä

Lisätiedot

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I.

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I. Tuotetiedot A B C D E F G H I J K L M N O P A: Virtavalo B: LAN-portti -valo C: LAN-portti -valo D: LAN-portti -valo E: LAN-portti 4 -valo F: ADSL-datavalo G: ADSL-liitäntävalo H: Modeemin valmiusvalo

Lisätiedot

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri Pikaohje Pikaohje Myyntipaketin sisältö 1. TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & palomuuri 2. AC-DC sähköverkkomuuntaja 3. RJ-11 puhelinjohto ja suomalainen

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

TeleWell TW-EA716. ADSL modeemi Palomuuri 4 porttinen 10/100 Mbps kytkin. Pikaohje. Copyright Easytel Oy Finland

TeleWell TW-EA716. ADSL modeemi Palomuuri 4 porttinen 10/100 Mbps kytkin. Pikaohje. Copyright Easytel Oy Finland TeleWell TW-EA716 ADSL modeemi Palomuuri 4 porttinen 10/100 Mbps kytkin Pikaohje Copyright Easytel Oy Finland Pikaohje Huomautus! Lisäohjeita on englanninkielisessä ohjekirjassa. Paketin sisältö 1. TW-EA716

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

SUOMI. Nopea asennusopas. 1. Pakkauksen sisältö

SUOMI. Nopea asennusopas. 1. Pakkauksen sisältö SUOMI Nopea asennusopas 1. Pakkauksen sisältö 1. CMP-NWIPCAM21 IP-kamera Pan/Tilt-toiminnolla 2. Virtasovitin, 5V/ 1,5A vaihtosovitin 3. Ethernet-johtoa (verkko) käytetään tietokoneen verkkokorttiin liittämiseen

Lisätiedot

Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje

Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje 1 (8) Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno Broadband

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot Tuotetiedot A B C D A. Virtavalo (palaa: USB-yhteys ja tietokone ovat käytössä / ei pala: ei yhteyttä tai tietokoneeseen ei tule virtaa. B. ADSL LINK -merkkivalo (vilkkuu: ADSL-linjaa haetaan / palaa yhtäjaksoisesti:

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje

Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje 1 (11) Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera Ver. 1.0 Pika-asennusohje Sisältö 1. Laitevaatimukset...3 2. Laitteen Asennus...4 2.1 IP kameran Liitännät...4 2.2 IP kameran asennus...4 3. IP -Kameran hallinta...6

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE

ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE 2 ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE... 3 KAAPELEIDEN KYTKENNÄT...3 ASETUKSET JA KONFIGUROINTI...4 TIETOKONEEN ASETUKSET...4 HM410:N KONFIGUROINTI...4 CONFIGURATION WIZARD... 6 Reititetty

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015 T-Cam IPC800 HD valvontakamera v. 1.01-21.1.2015 Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2

Lisätiedot

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 MERKKIVALOT... 3 3 TAKAPANEELIN KUITULIITÄNTÄ... 4 4 ETUPANEELIN LIITTIMET JA LED-PAINIKE... 4 5 OIKEAN SIVUPANEELIN RESET-PAINIKE...

Lisätiedot

HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP]

HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP] HOWTO: Tulospalveluohjelman asetusten määrittely verkkokäytössä 1/5 HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP] Kaksi tietokonetta saa kytkettyä keskenään

Lisätiedot

WLAN-laitteen asennusopas

WLAN-laitteen asennusopas 1 WLAN-laitteen asennusopas Ohje Inteno DG200 käyttöön WLAN-tukiasemana Tässä ohjeessa WLAN ja WIFI tarkoittavat samaa asiaa. 2 1. Myyntipaketin sisältö: -Inteno-modeemireititin (malli DG200) -Virtajohto

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa

Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa 12.9.2011 Osa 1: Perustietoa verkosta Asuntoloiden sisäverkko on yhdistetty Internettiin NATtaavalla

Lisätiedot

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS WL54AP2 Langattoman verkon laajennusohje WDS Näitä ohjeita seuraamalla saadaan langaton lähiverkko laajennettua yksinkertaisesti kahden tai useamman tukiaseman verkoksi. Tukiasemien välinen liikenne(wds)

Lisätiedot

Ohje sähköiseen osallistumiseen

Ohje sähköiseen osallistumiseen Ohje sähköiseen osallistumiseen Kepan kevätkokouksessa käytetään Adobe Connect -sovellusta, joka mahdollistaa sähköisen osallistumisen kokouksiin. Kokoukseen osallistutaan henkilökohtaisella Adobe Connect

Lisätiedot

Network Video Recorder. Pika-asennusohje

Network Video Recorder. Pika-asennusohje Network Video Recorder Pika-asennusohje 1 Aloitus Paketti sisältää Tarkasta paketin sisältö huolellisesti. Paketin tulisi sisältää seuraavat tarvikkeet. Jos jokin osista puuttuu tai on vahingoittunut,

Lisätiedot

Laitteessa tulee olla ohjelmisto tai uudempi, tarvittaessa päivitä laite

Laitteessa tulee olla ohjelmisto tai uudempi, tarvittaessa päivitä laite TW-EAV510: PORTTIOHJAUS (VIRTUAL SERVER) ESIMERKISSÄ VALVONTAKAMERAN KYTKEMINEN VERKKOON Laitteessa tulee olla ohjelmisto 5.00.49 tai uudempi, tarvittaessa päivitä laite OPERAATTORIN IP---OSOITE - Jotta

Lisätiedot

Tekninen Tuki. Access Point asennusohje

Tekninen Tuki. Access Point asennusohje Access Point asennusohje Langattoman signaalin kantoaluetta on kätevä laajentaa Access Pointia ja ns. siltausta käyttämällä. Access Pointin pohjassa on WAN MAC Address (MAC osoite). Kirjoita tämä ylös

Lisätiedot

TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO TW- EAV510 V2 LAITTEEN ja TW- LTE REITITTIMEN VÄLILLÄ. Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla

TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO TW- EAV510 V2 LAITTEEN ja TW- LTE REITITTIMEN VÄLILLÄ. Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO TW- EAV510 V2 LAITTEEN ja TW- LTE REITITTIMEN VÄLILLÄ Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla Laite 1 TW- EAV510 v2: - Tähän laitteeseen tulee ulkoverkon

Lisätiedot

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS Tulostuslokin tallennus verkkoon Versio 0 FIN Oppaassa käytetyt kuvakkeet Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki kertoo, miten toimia tietyissä tilanteissa, tai

Lisätiedot

Sähköpostilaatikoiden perustaminen

Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen ja hallinnointi tapahtuu oma.kaisanet.fi-sivuston kautta. Palveluun kirjautuminen tapahtuu menemällä osoitteeseen https://oma.kaisanet.fi.

Lisätiedot

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla WDS- verkko luodaan 2.4G tukiasemien välillä Laite 1 (TW- EAV510 tai TW- EAV510 AC): - Tähän

Lisätiedot

Dixell S.p.a. pidättää oikeuden asiasta ilmoittamatta muuttaa tätä ohjetta. Viimeisin saatavissa oleva versio on ladattavissa verkkosivuilta.

Dixell S.p.a. pidättää oikeuden asiasta ilmoittamatta muuttaa tätä ohjetta. Viimeisin saatavissa oleva versio on ladattavissa verkkosivuilta. ASENNUSOHJE VAROITUS: Käytä vain tämän valvontayksikön tukemia modeemeja. Dixell S.p.a. ei voi ottaa mitään vastuuta tukemattomien modeemien käytöstä aiheutuneista vahingoista. VAROITUS: Dixell S.p.a.

Lisätiedot

DFL-200 Network Security Palomuuri

DFL-200 Network Security Palomuuri Tämän tuotteen asennuksen voi suorittaa käyttäen mitä tahansa uudehkoa selainta, esim. Internet Explorer 6:ta tai Netscape Navigator 6.2.3:a. DFL-200 Network Security Palomuuri Ennen kuin aloitat Jos olet

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA510v3 (c) ADSL 3G/4G Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

Verkkoasetusten ohjeet

Verkkoasetusten ohjeet Älyvaraajan ohjaus 1 Älyvaraajan liittäminen kodin internet-reitittimeen... 2 1.1 Älyvaraajan liittäminen internetiin Ethernet-kaapelilla... 2 1.2 Älyvaraajan liittäminen internetiin langattomasti WPS

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 Super HD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta

TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta WDS- VERKON RAKENTAMINEN OSA 1: JOHDANTO WDS- tekniikalla voidaan jatkaa langatonta verkkoa käyttämällä tukiasemia siltana, jolloin verkkoa

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

D-Link DSL-G604T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 0.1

D-Link DSL-G604T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 0.1 D-Link DSL-G604T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 0.1 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi Tämä on yleis asennusopas Foscam ip-kameroille. Asennustapoja on useita, tämä lienee perinteisin. Toimii niin tavallisilla kuin P2P (Plug and Play) kameroilla. Pakkauksen sisältö: IP kamera Virtalähde

Lisätiedot

ZyXEL AMG1312 ja 3G/4G-mokkulat

ZyXEL AMG1312 ja 3G/4G-mokkulat ZyXEL AMG1312 ja 3G/4G-mokkulat AMG1312-modeemi voi käyttää USB-porttiin liitettyjä 3G/4G-tikkuja nettiyhteyden muodostamiseen ja jakaa tämän yhteyden kaikille kotiverkon käyttäjille. Tämän toiminnan käyttöön

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

GPRS-lisäpalvelu INTERNET-ASETUKSET

GPRS-lisäpalvelu INTERNET-ASETUKSET GPRS-lisäpalvelu INTERNET-ASETUKSET GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 2(22) Sisällysluettelo 1 INTERNET-ASETUKSET MICROSOFT WINDOWS 95/98... 3 1.1 MODEEMIN ASENNUS... 3 1.2 APN:N ASETTAMINEN... 3 1.3

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

AXXION OY. Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0

AXXION OY. Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0 AXXION OY Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0 27.09.2007 1 Yleistä Tämä dokumentti on asiakkaille tarkoitettu ohjeistus Axxion Oy:n toimittamien hosting-palveluiden myymiseksi. Dokumentin aihepiiriin

Lisätiedot

MITEN TARKISTAT TIETOKONEESI VERKKOKORTTIASETUKSET

MITEN TARKISTAT TIETOKONEESI VERKKOKORTTIASETUKSET MITEN TARKISTAT TIETOKONEESI VERKKOKORTTIASETUKSET 1. Sisällys 1. Sisällys...2 2. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows 7, Windows 8 ja Windows 10...3 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Mac OS X...6

Lisätiedot

1 (22) LAAJAKAISTA ASENNUS- JA KÄYTTÖÖNOTTO-OPAS ADSL-, KAAPELIMODEEMI JA KUITUPÄÄTE

1 (22) LAAJAKAISTA ASENNUS- JA KÄYTTÖÖNOTTO-OPAS ADSL-, KAAPELIMODEEMI JA KUITUPÄÄTE 1 (22) LAAJAKAISTA ASENNUS- JA KÄYTTÖÖNOTTO-OPAS ADSL-, KAAPELIMODEEMI JA KUITUPÄÄTE 2 (22) LAAJAKAISTA -ASENNUSOPAS Laajakaista Laajakaistaliittymän lisäksi tarvitaan verkkoyhteyttä tukeva tietokone.

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

ZYXEL PRESTIGE 660H-61 ASENNUSOHJE

ZYXEL PRESTIGE 660H-61 ASENNUSOHJE 1 ZYXEL PRESTIGE 660H-61 ASENNUSOHJE 2 ZYXEL PRESTIGE 660H-61 ASENNUSOHJE...3 KAAPELEIDEN KYTKENNÄT... 3 TIETOKONEEN ASETUKSET... 3 INTERNET-YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO... 4 MERKKIVALOT... 4 RESET... 4 LISÄTIEDOT

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

802.11b/g WLAN USB sovitin. ja Wi-Fi tunnistin. Nopean asennuksen ohje

802.11b/g WLAN USB sovitin. ja Wi-Fi tunnistin. Nopean asennuksen ohje CMP-WIFIFIND10 802.11b/g WLAN USB sovitin ja Wi-Fi tunnistin Nopean asennuksen ohje 802.11b/g WLAN USB sovitin ja Wi-Fi tunnistin Nopean asennuksen ohje *Wi-Fi tunnistimen lataaminen: 1. Poista Wi-Fi tunnistimen

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Espoon Taloyhtiöverkot, 2011 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

HQ-TH40. Kosketusnäytöllä varustettu ohjelmoitava termostaatti ANLEITUNG MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ BRUKSANVISNING

HQ-TH40. Kosketusnäytöllä varustettu ohjelmoitava termostaatti ANLEITUNG MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ BRUKSANVISNING HQ-TH40 Kosketusnäytöllä varustettu ohjelmoitava termostaatti MANUAL ANLEITUNG MODE D EMPLOI GEBRUIKSAANWIJZING MANUALE MANUAL DE USO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE BRUKSANVISNING NÁVOD K POUŽITÍ Käyttäjän

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille

RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille Tämä opas antaa tietoa laitteen liittämisestä langattomaan verkkoon infrastruktuuritilassa. Infrastruktuuritilassa

Lisätiedot

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server.

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. PIKA-ALOITUSOPAS Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. Fiscal Media Manager -ohjelmalla tehdään kalenteri,

Lisätiedot

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Tarkoitus: WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Näiden ohjeiden avulla voidaan tarvittaessa muokata tulostimen verkkoasetuksia koneen käyttöpaneelista. Lisää tietoja on koneen käyttöoppaissa. Huom: Verkonvalvojan

Lisätiedot

ZyXEL VMG1312 ja 3G/4G-mokkulat

ZyXEL VMG1312 ja 3G/4G-mokkulat ZyXEL VMG1312 ja 3G/4G-mokkulat VMG1312-modeemi voi käyttää USB-porttiin liitettyjä 3G/4G-tikkuja nettiyhteyden muodostamiseen ja jakaa tämän yhteyden kaikille kotiverkon käyttäjille. Tämän toiminnan käyttöön

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 FullHD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen muistikortin)

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa

Lisätiedot

TELEWELL TW-EA200 MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL-LIITTYMÄÄN KÄYTTÄEN USB-VÄYLÄÄ

TELEWELL TW-EA200 MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL-LIITTYMÄÄN KÄYTTÄEN USB-VÄYLÄÄ TELEWELL TW-EA200 MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL-LIITTYMÄÄN KÄYTTÄEN USB-VÄYLÄÄ VERSIO 1.0 JIPPII GROUP OYJ 1 DOKUMENTIN TARKOITUS Tervetuloa Saunalahden ADSL-liittymän käyttöönottoon

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Itseasennusohje. Elisa ADSL. M1122-verkkopääte ADSL

Itseasennusohje. Elisa ADSL. M1122-verkkopääte ADSL Itseasennusohje M1122-verkkopääte 1 (6) Verkkopäätteen sisältö: M1122 -verkkopääte Virtajohto Ethernet- suorakaapeli Linjajohto puhelinpistokkeeseen Konfaukseen tarvittava muunnin suorakaapelista COM1-porttiin

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Hand Held Products Net Base telakan sisäisten IP osoitteiden muuttaminen. Käyttöohje 16.11.2007

Hand Held Products Net Base telakan sisäisten IP osoitteiden muuttaminen. Käyttöohje 16.11.2007 Hand Held Products Net Base telakan sisäisten IP osoitteiden muuttaminen Käyttöohje 16.11.2007 2 SISÄLLYS 1. NET BASE... 3 2. YHTEYS NET BASEEN KÄYTTÄMÄLLÄ RS232 - SARJALIIKENNETTÄ... 4 3. YKSITYISKOHTAISET

Lisätiedot

DI-624+ AirPlus G+ 2.4GHz langaton

DI-624+ AirPlus G+ 2.4GHz langaton Tämän tuotteen asennuksen voi suorittaa käyttäen mitä tahansa uudehkoa selainta, esim. Internet Explorer 6:ta tai Netscape Navigator 6.2.3:a. DI-624+ AirPlus G+ 2.4GHz langaton laajakaistareititin Ennen

Lisätiedot

TW- EAV510: PORTIOHJAUS (VIRTUAL SERVER) ESIMERKISSÄ VALVONTAKAMERAN KYTKEMINEN VERKKOON

TW- EAV510: PORTIOHJAUS (VIRTUAL SERVER) ESIMERKISSÄ VALVONTAKAMERAN KYTKEMINEN VERKKOON TWEAV510: PORTIOHJAUS (VIRTUAL SERVER) ESIMERKISSÄ VALVONTAKAMERAN KYTKEMINEN VERKKOON Laitteessa tulee olla ohjelmisto 5.00.49 tai uudempi, tarvittaessa päivitä laite OPERAATTORIN IPOSOITE Jotta valvontakameran

Lisätiedot

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MOULTRIE M80 / M100

KÄYTTÖOHJE MOULTRIE M80 / M100 KÄYTTÖOHJE MOULTRIE M80 / M100 HUOM! Kuvassa M80, M100 mallissa näyttö ei LCD-ruutua. ON / OFF AIM Paina tätä nappia kun haluta kytkeä kameran päälle (On) tai pois (Off). Kun haluat kohdistaa kameran käytä

Lisätiedot

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja Hyväksyntä CE 0682 Sisältö Tekniset vaatimukset GPRS-toiminnolle...2 Tuetut käyttöjärjestelmät Windows 98SE, Me, 2000, Xp...2 Myyntipakkauksen sisältö...2 Vaatimukset tietokoneelle,

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2013 1 (7) 6.3.0 Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (7) Sisällysluettelo 1. Käyttäjäasetukset... 3 2. Yleiset parametrit... 3 3. Kierrätysasetukset... 3 4. palvelimen tiedot... 4 5. lähetyksen

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot