ANNA KURKELA BILEET HIUSMESSUT TÖÖLÖ & KUMPULA MAUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ANNA KURKELA BILEET HIUSMESSUT TÖÖLÖ & KUMPULA MAUT"

Transkriptio

1 JOULUKUU 2007 FASHION/DESIGN ANNA KURKELA BILEET HIUSMESSUT TÖÖLÖ & KUMPULA MAUT

2 Joulukuu 2007 Katse on Tampereen yliopiston kuvajournalismikoulutuksen kuvalehti, joka ilmestyy neljästi vuodessa. 4. vuosikerta, ISSN Vastaava päätoimittaja Risto Kunelius Toimituspäällikkö, tuottaja Anssi Männistö KUVAJOURNALISMI/ 2. VUOSIKURSSI Tatu Blomqvist, Heli Blåfield, Pirjo Hakonen, Maria Halkilahti, Johanna Huiskonen, Kirsi Isokoski, Janne Järvinen, Jutta Mattsson, Maija Saari ja Jonna Takkunen CONTROL new fragrance Joulukuu VUOSIKURSSI Pekka Holmström, Touko Hujanen, Heli Kankainen (AD), Emmi Marttinen, Hannele Salmi (AD), Maija Tammi, Taru Ukkola ja Petri Vanhanen MAINOKSET Control: Pirjo Hakonen Status: Tatu Blomqvist ja Janne Järvinen Wastercard: Jutta Mattsson, Maria Halkilahti ja Jonna Takkunen Brand: Maria Halkilahti ja Jonna Takkunen JULKAISIJA Tampereen yliopisto/tiedotusopin laitos Painopaikka: Tampereen yliopisto, harjoitustoimitus TOIMITUS Utain/Katse, Kalevantie 4, Tampereen yliopisto. Puhelin (03) / Utain. Sähköposti: KUVAJOURNALISMIOPETUS tiedotus/opiskelu/kuvajournalismi.html Katso myös: Kauneus on tyhjää tilaa ja yksityiskohtia, värien ja muotojen harmonista leikkiä. Kauniiden ja funktionaalisten esineiden tai asioiden luominen, tyylin rakentaminen tyhjästä on muotoilun sydän. Ilman tyyliä, kauneutta ja muodon antamista arkipäiväisillekin esineille ympäristömme olisi kaaoksessa. Toisiinsa kietoutuneina ne järjestävät visuaalista maailmaamme ja ovat näkyvästi esillä nyt myös tässä Katseessa. Tämän Katseen esikuvat ovat paitsi lehtiä, myös ennen kaikkea esineitä. On olemassa lehtiä, joita luetaan ja lehtiä, joita katsellaan. Halusimme tehdä lehden, jossa yhdistyisivät sekä visuaalinen kauneus että kiinnostava sisältö. Heli Kankainen ja Hannele Salmi Katseen AD:t Katse syntyy kuvajournalismiopetuksen kahden vuosikurssin yhteistyönä. Opiskelijoista taittotyön johtajat, eli AD:t kantavat suurimman vastuun. Kiitokset Helille ja Hannelelle, jotka jo alkusyksystä perehtyivät esikuvalehtiin ja loivat tämän kertaiselle numerolle pelkistetyn tyylikkään ulkoasun. Kiitokset kuuluvat myös yhteistyökumppanillemme Näyttelijäntyön laitokselle. Sen toisen vuosikurssin opiskelijat olivat innokkaasti mukana muoti-osuuden studiokuvausten ja joidenkin mainosten malleina. HENKILÖ Anna Kurkela Riina Hirvonen HIUSMUOTOILU Rasta Saksikäsien kisat SISUSTUS Töölö Kumpula MUOTI Klubi Bileet VERTAILU Herkut Laptopit KANSI Kuva: Pirjo Hakonen Tyyli: Nina Perälä, Tuli ja valo Taitto: Heli Kankainen ja Hannele Salmi KEEP THEM ON A LEASH. Anssi Männistö Visuaalisen journalismin professori (ma.)

3 4 HENKILÖ HENKILÖ 5 KURKELA Pelkistetyn mustavalkoinen. Ajasta syntyi. Hillitysti huomiota. Supermukava. Arkipäivän yllellisyyttä. Teksti ja kuvat: Maria Halkilahti, Taitto: Maija Tammi Tamperelaisen Supermukava-vaateliikkeen tiskillä on tarjolla makeisia ja ikkunalaudalla palaa kynttilöitä. Myyjätär intoilee itsekin tuotteista ja rohkaisee asiakasta kokeilemaan asuja, joita tämä muuten tuskin olisi sovittanut. Ei tarvitse pukeutua tosi erikoisesti tullakseen meidän kauppaan, myyjätär, suunnittelija ja kaupan osakas Anna Kurkela, 25, sanoo. Liikkeessä myydään enimmäkseen naisten vaatteita ja asusteita, mutta myös miesten vaatteita on tarjolla. Olemme ottaneet valikoimaamme merkkejä sen mukaan, että ne ovat laadukkaita sekä liikkeen tyyliin ja ilmeeseen sopivia. Monet ovat tulleet itsekin kysymään, saisivatko he tuotteitaan meille myyntiin. Tällä hetkellä meillä on yhdeksää eri merkkiä, mukaan luettuina omat merkkimme Ajasta ja Mukava. Tuotteita otetaan myyntiin usein vain muutamia kappaleita. Uutuutena saimme marraskuun alussa Minna Parikan kenkiä. Mukava-mallistosta vastaa Anna Mattelmäki ja Ajastaa tekevät Kurkelan lisäksi Anna Ryöti ja Jenna Koskikunnas. Ajasta syntyi vuonna 2005 halusta suunnitella itseä kiinnostavia vaatteita yhdessä ystävien kanssa. Ajasta-merkkiä lähdettiin tekemään yhteistyönä, mikä vähensi paineita saada älyttömästi aikaiseksi. Anna Kurkelan lisäksi kaksi muuta Annaa Mattelmäki ja Ryöti ovat Supermukavan omistajia. Suunnittelijoilla on nykyään myös omat toiminimet ja muita projekteja, joten aikaa yhteiseen suunnitteluun on vähän. Tällä hetkellä kukin kolmesta suunnittelijasta tekee mallistoa sen mukaan kuin ehtii. Ajastan tämän syksyn värimaailma on pelkistetyn mustavalkoinen. Materiaalit ovat helppohoitoisia luonnonmateriaaleja, ja ylellisissä yksityiskohdissa on käytetty nahkaa tai silkkiä, talvisissa asusteissa villaa. Kurkela kuvaa Ajastaa arkipäivän ylellisyydeksi. Tuotteet ovat kauniita ja jännittäviä, hillityn huomiota herättäviä. Ajastaa myydään tällä hetkellä Supermukavan lisäksi Turussa ja Joensuussa. Tuotanto on pientä, joten tuotteet voidaan valmistaa käsityönä. Tällaisen liikkeen pyörittäminen on aivan mahtavaa. Tulevaisuudessa haluaisin suunnitella myös laadukkaita lastenvaatteita, vuoden ikäisen lapsen äiti sanoo.

4 6 HENKILÖ HENKILÖ 7 Pakko tykätä Teksti ja kuvat: Maria Halkilahti Taitto: Maija Tammi Riina Hirvonen Vaatesuunnittelija Riina Hirvonen, 27, haluaa luoda uutta käytännöllisesti. Sellaisia asusteita, jotka ovat mukavia päällä, ajattomia ja kestäviä. Taideteollisen korkeakoulun vaatetussuunnittelun neljännen vuosikurssin opiskelijalla on takanaan pukuompelijan koulutus. Se näkyy sekä suunnittelu- että valmistusprosessin perusteellisessa tuntemuksessa. Hirvoselle on tärkeää säilyttää kosketus tekemiseen; hän haluaa valmistaa ainakin prototyypit itse. Hirvosen vaatteissa on tunnistettava tyyli. Niissä toistuu rouheus, feminiinisyys ja rajoitettu väriskaala. Nuoren suunnittelijan työtahti vaikuttaa kiireiseltä, mutta Hirvosen mukaan kiinnostus suunnitteluun ja tekemiseen saa jaksamaan. Tämä on vain niin kivaa. Jos tästä ei tosissaan tykkäisi, niin ei tätä jaksaisi. Tällä hetkellä suurimman osan Hirvosen ajasta vie työharjoittelu Marimekolla. Halusin nimenomaan Marimekkoon saadakseni alan työkokemusta ja nähdäkseni vaatetusalan yrityksen toimintaa läheltä. Järjestän PR-vastaavan kanssa näytöksiä, järjestelen vaatteita ja lainaan niitä stylisteille. Viime vuonna Hirvonen voitti Kööpenhaminassa järjestetyn CPH Vision -messujen Designers Nest -kilpailun pääpalkinnon ja NRJ Fashion Awardsin. Tänä syksynä Hirvonen on toiminut myös kilpailutuomarina. Osallistun kilpailuihin valikoidusti, mietin oman budjettini ja sen, onko kilpailu oikeasti minua varten. Kilpailumenestykselläni olen pystynyt rahoittamaan opiskeluni ja muut projektini reilun vuoden ajan. Se on hieno juttu.

5 8 HIUSMUOTOILU HIUSMUOTOILU 9 Hiuksenhieno visio rasta on muutakin kuin rasta Teksti: Maija Saari Taitto: Petri Vanhanen Kampaaja Anna Holopainen toteuttaa vaativia hiusvisioita esimerkiksi musiikkivideoiden kuvauksiin. Monet tamperelaisrokkarit käyvät hänen pakeillaan terävöittämässä tyyliään. Holopaisen liike, Rasta, on erikoistunut myös morsiuskampaamoksi. Rastassa tehdään siis paljon muutakin kuin dreadlockseja (rastoja). Rastan erikoistuminen muun muassa artistien hiustenhalkojaksi on sattumien kauppa. Anna tykkää tehdä sellaista, joka erottuu massasta. Esiintyville taiteilijoille erikoisemmat tyylit näyttävät sopivan. Mun kanssa tulee sitä paitsi juttuun, koska mie oon ihan mukava, Anna Holopainen pohtii. Tyyli merkitsee Anna Holopaiselle vapautta kertoa toisille ihmisille itsestään jotakin. Mitä tulee uusien tyylien ja tyylivirtausten vainuamiseen, Holopainen käy paljon koulutuksissa ja lukee aiheesta, tutustuen menneisiin aikakausiin. Katselen paljon ihmisiä. Minulla on halu tulla koko ajan paremmaksi, ja motivaatio vain kasvaa. Ensimmäisellä kuvauskerralla tapaamme parturin penkistä Raisan, jolle luotiin halloween-teeman, eli kauhun, mukainen hääkampaus. Erittäin osuvaa, etenkin, kun pari meni naimisiin pyhäinpäivänä. Raisan kampaus on innovatiivinen. Sellainen, joka syntyy Annan käsissä varmasti luontevasti: Muhkeiden kutrien sekaan on sovellettu shokkivärisistä tekokuiduista taiteiltuja lettejä, jotka on joiltakin osin rastoitettu. Tekokuiduista on kaarrettu myös kiehkuroita, jotka viimeistelevät hiuksenhienon lopputuloksen. Kuva: Kirsi Isokoski Luontainen tyylittelijä Tamperelainen rockmies Matthau Mikojan, poseeraa kuin ammattimalli. Tyyli on muusikon yksi tärkeistä työkaluista. Tyylini vaihtelee koko ajan. Aina pitää pystyä muuntautumaan, Matthau tuumaa. Anna Holopainen on muotoillut Matthaun hiukset jo monen vuoden ajan. Asiakkaalla ja kampaajalla tulee olla yhtenäinen näkemys lopputuloksesta. Matthaulla on vahva tyyli ja sen mukaan mennään. Aina kehitellään jotain kivaa ja uutta, mutta perustyyli pysyy aina matthaumaisena, Holopainen määrittelee. Hetkeä ennen Katseen kuvaussessiota Matthau peilailee tyytyväisenä uutta kampausta. Tällä kertaa Anna on loihtunut muun muassa etuhiuksiin uutta väriä. Vastikään Ylen kanavalta saattoi seurata sittemmin hajonneen Bloodpit-yhtyeen Provinssirockin keikkaa. Matthaun tyylitietoisuus puskee pintaan myös taltioinnin kommentoinnissa. Näytin tyhmältä, mutta lähinnä siksi, että mulla oli hassu hattu päässä. Bloodpitin keulakuvana tutuksi tullut Matthau syntyi rockperheeseen. Hänen isänsä oli Popedan edesmennyt alkuperäiskitaristi Tapani Arwo Mikkonen. Rockgeeniä kantaa myös isoveli Jukka, joka soittaa kitaraa Negativessa. Viimeiset kaksi kuukautta Matthau on valmistellut soololevyään, joka julkaistaan ensi vuoden alussa. Levyllä ei ole vielä nimeä. Sitä täytyy kypsytellä. Luulen, että nimi tulee minuutti ennen kuin levy lähtee painoon. Matthau Mikojan. Kuva: Maija Saari

6 10 MUOTI 20-luku Teatterin ullakolla,satavuotiaan talon pimeimässä kolkassa. Ensimmäistä kertaa koskaan kameran eteen kerääntyy näyttelijöiden salainen neuvosto. Tampereen yliopiston Näyttelijäntyön laitoksen opiskelijat palasivat kuvajournalistien aikakoneella 1920-luvun dekadenssiin, mystiikaan ja absinttihuuruihin. Teksti, taitto ja tyyli: Touko Hujanen Kuvat: Sally Bowles - Heli Kankainen Luis Brooks - Touko Hujanen Andre Breton - Heli Kankainen Edith Piaf - Petri Vanhanen Sigmund Freud - Emmi Marttinen Hahmot: Emilia Kokko - Sally Bowles (s.11) Laura Rämä - Luis Brooks (s.12) Hiski grönstrand - Andre Breton (s.13) Riikka Papunen - Edith Piaf (s.14) Lauri Kukkonen - Sigmund Freud (s.15)

7 20-luku 20-luku

8 20-luku 20-luku

9 16 MUOTI MUOTI 17 RAKASTU, LEIKI JA VÄRITÄ Puvuntakit ja kynähameet boikottiin! Persoonallinen bilemuoti syntyy sekoittamalla huumoria, eri tyylejä ja värittämällä lopputulos selkeillä, kirkkailla väreillä. Taru Ukkola kuvasi Minkan (s. 17), Hannele Salmi Jukkiksen ja Liisan (s. 18) ja Maija Tammi Emmin ja Aleksin (s. 19 ja 20) Taitto: Taru Ukkola Teksti ja tyyli: Hannele Salmi

10 18 MUOTI MUOTI 19

11 20 MUOTI MUOTI 21 F O R M E N you re nothing without it. you re nothing without it.

12 22 SISUSTUS SISUSTUS 23 omat sävelet Teksti ja kuvat: Heli Blåfield Johanna Huiskonen Taitto: Heli Kankainen turkoosin puutalon huoneisto tuo mieleen Laila Kinnusen ikivihreät. Töölön moderni kaksio henkii itämaisuutta. Jaana ja Tomi muuttivat ensimmäiseen yhteiseen kotiin Taka-Töölöön vuonna luvun lopulla rakennetussa kivitalossa sijaitsevan kaksion pohjaratkaisu miellytti heti molempia. Lämminsävyinen koti on yhdessä rakennettu pariskunnan näköiseksi. Jaanan mukaan heillä on vankka visio siitä, minkälaisesta sisutuksesta he pitävät. Sisustuslehtiä ei tätä kotia laitettaessa luettu. Tumma puu ja punaisen eri sävyt ovat vallitsevia. Suurin osa huonekaluista on peräisin Tomin edellisestä asunnosta. Jaana taas on huolehtinut alusta saakka pienemmistä sisustuselementeistä. En voisi kuvitella asuvani esimerkiksi musta-valkoisessa tai sinisävyisessä kodissa. Vaikka ne ovatkin tyylikkäitä vaihtoehtoja, ne eivät sovi meille. Tykkään tummasta puusta, siitä tulee niin Aasia mieleen. Meistä on kivaa, että kotona jokin muistuttaa reissuista, Jaana kertoo. Veera ja Timo löysivät asuntonsa Helsingin Kumpulasta levittelemällä lappusia. Laitoimme alueen kauppoihin ja lyhtypylväisiin ilmoituksia, joissa kerrottiin, että mukava nuori pari etsii asuntoa, Timo kertoo. Veera myöntää, että alussa häntä pelotti Timon tavaramäärä. Ennen muuttoa olin kauhuissani, kun Timo oli visioinut minulle villejä ideoita ja minä yritin tulla vastaan, jottei kokonaisuus olisi levoton, Veera kertoo. Lopulta valtaosa Timon ideoista on kuitenkin ollut tosi hyviä, hän jatkaa. Kumpulan asunnon seinille on päätynyt kaikkea julisteista c-kasetteihin. - Ennen muuttoa kävimme paljon linjakeskusteluja mieltymyksistä. Muuttaessa mietimme ja kokeilimme yhdessä eri vaihtoehtoja, kunnes löytyi molempia miellyttävä kokonaisuus, Timo kuvailee. Myös Timo ja Veera toteavat, että mustavalkoinen meininki ei olisi heidän näköistään. Timon mukaan Veera rajoittaa villeimpiä väriyhdistelmiä ja sisustuksesta muodostuu lopulta harmoninen kokonaisuus. Veeran mielestä perityissä tavaroissa on aina oma juttunsa. Rakkaimmissa huonekaluissa yhdistyy ulkonäkö, käytännöllisyys ja tarina. Aina ei kuitenkaan harmonia sisustuksessa toimi. Timon mukaan absurdein kiista käytiin siitä, tuleeko maustehylly kiinni paneeliin vai sentin sen yläpuolelle. Tä s s ä o n pa i k k a kivalle k u vat e kst i l l e, j o k a k e r t o o i k i n, e t tä k u m m a s ta k ä m pä s tä o n Ja a n a n ja To m i n musiikkimaku n ä k y y m y ö s kysymys. Tai miksi tyynyliinat ovat noin. s i s u st u k s e s s a - m a k u u h u o n e e n ja k e it t i ö n s u u r e t Pl a c e b o -j u l i st e e t o n t i l at t u n e t i stä.

13 24 SISUSTUS SISUSTUS 25 Käy t e t y n n o j at u o l in Tim o o n s a a n u t a iko in a a n il m a is e k s i. Tekstiileillä saa helposti uudistettua kodin ilmettä vaikkapa vuodenaikojen mukaan, erivärisiä tyynynpäällisiä rakastava Jaana vinkkaa. Jokunen tavara on peräisin mummolan vintiltä, toiset taas kirpputoreilta eri puolilta maailmaa. Matkoilta on tarttunut mukaan monia muistoja. Esimerkiksi kaikki taulut on ostettu Bangkokin Lumpini Parkin -iltatorilta, samoin pallovalot cdhyllyn päällä, sekä pinkki juliste takan päällä, Jaana kertoo. Kierrätyskeskuksista ja kirppareilta saa ihania asioita. Pitää vain käyttää luovuutta niiden sijoittelussa, Timo miettii. Kannattaa suunnata kehä kolmosen ulkopuolelle. Omiin suosikkeihini kuuluu muun muassa Lappeenrannan kierrätyskeskus, Veera täydentää. Is o m as s i iv ip u u p öy tä o n k e it t iö n k o m is t u s ja toimii m y ö s t yö p öy tä n ä. Va n h a r a d io löytyi Jaanan mummolan vintiltä. Kunhan pitää silmät auki ja on rohkea, voi löytää omanlaisensa sävelen sisustamiseen.

14 26 HIUSMUOTOILU HIUSMUOTOILU 27 SAksikäsien Tampereen Hiusfestivaalit järjestettiin lokakuussa jo 33. kerran. Niiden keskeisin ohjelma on kampaajien kilpailu saksien käytön taidokkuudessa. Tänä vuonna kirjaimellisesti hohtavimmat työt nähtiin tuli ja valo -aiheisissa fantasiasarjoissa. Teksti ja kuvat: Pirjo Hakonen, Taitto: Petri Vanhanen

15 28 HIUSMUOTOILU HIUSMUOTOILU 29 käsityötä ja jälkiruokadesignia Näiden mallien ulkoasusta vastasivat: Satu Andersson (vas.), Julia Taipale, Miia Tamborello ja Jemina Välimäki. Edellisen aukeaman kuvassa Birgitta Lakan työ. Hiuslakan pistävä tuoksu kutittaa nenässä. Kilpailuaikaa on jäljellä enää minuutti, ja kampaajien liikkeet käyvät hätäisiksi: tuolta muutama hajakarva sileäksi, noin, ja viimeinenkin otsahiusten itsepäinen tupsu vahalla kohdalleen, noin. Kiiltosuihkepullot suhisevat viimeisillä sekunneilla ja utupilvet leijailevat kilpailukampausten yllä vielä hetken ajan päätyttyäkin. Alkaa hiusmallien varsinainen urakka: 40 minuuttia täysin paikoilleen jähmettyneinä, osa hyvinkin teatraalisissa asennoissa. Kilpailutöitä vaalitaan messupäivään saakka suurina salaisuuksina. Aluksi on löydettävä oikeanlainen malli, ja leikkauksen, värien ja muotoilun lisäksi on etsittävä vielä tyyliin sopivat vaatteet, kengät ja korut. Kymmenen tuomaria pisteyttää jokaisen kilpailutyön. He arvioivat työn taidokkuuden lisäksi myös sitä, miten helposti se olisi myytävissä asiakkaalle. Paitsi, että kilpailussa esitellään tämän hetken kuuminta hiusmuotia, kilpailutöillä myös luodaan uusia trendejä. Hiusfestivaalien päätuomarit Tiina Kiiski ja Jarno Lahti ovat yksimielisiä siitä, mitä tämän syksyn kisa kertoi. Kilpailutöissä nähtiin paljon graafisia ja teknisiä leikkauksia. Kampaajat ovat selvästi valmiita radikaaleihin muutoksiin, mutta kuluttajat eivät vielä, tuomarit toteavat. Parturi-kampaajaopiskelijoille kilpailu on tulikoe. Työskentely satojen messuvieraiden edessä ja suunnitelmien toteuttaminen 45 minuutin kilpailuaikana opettavat paljon, samoin kuin muiden kilpailijoiden ja tuomareiden antamat vinkit. Kiiski ja Lahti vakuuttavat, että mitään hävettävää oppilassarjojen kilpailijoilla ei ole. Hiusmuotoilijoiden peruskoulutus on Suomessa niin hyvä, että töiden laatu on tässäkin kilpailussa huima. Näköalatornin huipulla sijaitseva Ravintola Näsinneula tarjoaa hyvän ruuan lisäksi mahtavan näkymän koko kaupungin yli. Yksi Näsinneulan jälkiruokabravuureista on tyrniä ja valkosuklaata (10e). Tyrnin marjoja annoksessa on useassa eri muodossa, sorbettina, kastikkeena ja vaahtona. Valkosuklaata on kohokkaana, sikarina ja tyrnivaahdon kuppina. Teksti ja kuvat: Tatu Blomqvist ja Janne Järvinen Taitto: Emmi Marttinen Lähialueelta ostetusta tyrnistä ja valkosuklaasta valmistettua jälkiruokaa tarjoillaan Näsinneulassa aina jossain muodossa. Erityisen ylpeitä ravintolassa ollaan annosten näyttävistä suklaakoristeista. Ravintolat Näsinneula ja Henriks ovat alansa huippuja Tampereella. Korkean laadun takaavat käsityö ja lähellä tuotetut raaka-aineet. Suklaa muotoillaan Näsinneulan omassa kylmäkeittiössä. Suklaa kuumennetaan, jäähdytetään ja kuumennetaan uudelleen. Tämän jälkeen suklaamassa muotoillaan tarpeen mukaan esimerkiksi sikareiksi tai tyrnimoussen kuoreksi marmorilevyllä pyörittämällä. Tornin juureen rakennettu kylmäkeittiö on keittiömestari Eeva Kokon mukaan mahdollistanut muutenkin tavallista monipuolisemman raaka-aineiden käsittelyn ravintolan omissa tiloissa.

16 30 VERTAILU VERTAILU 31 Kaikki on tehty Henriksin keittiössä, eikä asiakkaille tarjoilla pakastettuja piiraita. Tampereen keskustassa katutasossa sijaitsevan ravintola Henriksin suurista ikkunoista loistaa syysiltaan lämmin ja kodikas tunnelma. Keittiömestari Heikki Ahopelto tarjoaa Pirkanmaamenunsa jälkiruokana mustikka-mantelipiirasta, vaniljavaahtoa ja vadelmasorbettia (8,50e). Kaikki on tehty Henriksin keittiössä, eikä asiakkaille tarjoilla esimerkiksi pakastettuja piiraita. Annoksen marjat on lähiruoka-ajattelun mukaisesti hankittu lähiseudulta. Tukkureiden lisäksi Henriks ostaa marjoja myös yksittäisiltä henkilöiltä. Kotimaisena, terveellisenä ja monikäyttöisenä raaka-aineena marjat ovat muutenkin suosittuja Henriksin keittiössä. Ravintolan ruokalistalla niitä on esimerkiksi pääruokien kastikkeissa. Henriksissä luotetaan selkeyteen niin annosten valmistuksessa kuin esillepanossa. Lähialueen pienten tuottajien raaka-aineet ja kausituotteiden käyttö saavat ravintolan listat vaihtumaan melko usein. Kovat ja kauniit ammattilaiset Applen MacBook Pro ja Sonyn Vaio ovat tehokkaita työkaluja. Teksti ja kuvat: Tatu Blomqvist ja Janne Järvinen Taitto: Taru Ukkola Sony Vaio TZ 1.06 GHz Intel Core 2 Duo, Näyttö 11 1 (1366 x 768), 2GB memory, 100GB hard drive, Intel Graphics Media Accelerator 950, Windows Vista Business, Akun kesto 8 h (Sonyn mukaan), Hinta 2990e (Sony Center Tampere) Apple Macbook Pro 2.4 GHz Intel Core 2 Duo, Näyttö 15 (1440 x 900), 2GB memory, 160GB hard drive 8x double-layer SuperDrive, NVIDIA GeForce 8600M, GT 256MB, Mac OS X v10.5 Leopard, Akun kesto 6 h (Applen mukaan), Hinta 2790e (MacPeople Store Tampere) Apple luottaa alumiiniin ja pelkistettyyn muotoiluun. Myös yksityiskohdiltaan Macbook Pro on minimalistinen. Vain tuttu omena hohtaa hillityn mattapintaisena sen kannessa. Sony on muotoilultaan enemmän pop-futuristinen. Mustan koneen vihreän silmän loiste tuo mieleen aidon maailmojen sota -elokuvan. Sony Vaio TZ on todella kannettava tietokone. Hiilikuiturunko on kestävä, mutta painoa pikkuisella on vain 1,19 kg. Laite on niin kevyt, että myyntilaatikko teki mieli avata varmistuakseen siitä, että sisällä oli muutakin kuin pakkausmateriaalia. Hiilikuitu on materiaalina joustavaa, joten Vaion voi olettaa kestävän jopa pieniä pudotuksia. Hiilikuidun eksotiikasta voi nauttia vääntelemällä Sonyn pientä, 11-tuumaista näyttöä. Se nimittäin taipuu huomattavan paljon. Mac on Vaioa isompi ja painavampi, normaalikokoinen, 15 tuuman näytöllä varustettu kannettava. Applen nykyisten trendien mukaan koneessa on Intelin prosessori. Hardwaren osalta Applesta on hyvää vauhtia tulossa vain brändi PC-markkinoilla, eikä enää oma erillinen kokonaisuutensa käyttöjärjestelmä on tietysti toinen juttu. Myös Vaio TZ:n sisällä sykkii sama Intel Core 2 Duo. Tehoa Vaiossa on kuitenkin vähemmän kuin Macissa.

17 Mainos

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Koti kattojen yllä...

Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Upeat ullakkoasunnot parhaimmalla paikalla Helsingin Kruununhaassa Kirkkokatu 5 A 51, Helsinki Ylellinen ullakoasunto Helsingin parhaalla paikalla Kruununhaassa.

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Johdanto Tarkoituksenamme on parantaa Konebox.fi-verkkokaupan nettisivuja. Ensivaikutelman perusteella sivusto tuntuu todella kömpelöltä ja ahdistavalta. Sivu on

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

SAUMA60+ SAMSÖM60+ Hankkeen LOPPUSEMINAARI Torstaina 5.11.2009 klo 9.00-11.40 Tampereella

SAUMA60+ SAMSÖM60+ Hankkeen LOPPUSEMINAARI Torstaina 5.11.2009 klo 9.00-11.40 Tampereella SAUMA60+ SAMSÖM60+ Hankkeen LOPPUSEMINAARI Torstaina 5.11.2009 klo 9.00-11.40 Tampereella Pukeutumisvalmentaja Päivi Kokkonen Life & Beauty Training Silkbel www.silkbel.com Päivi Kokkonen PUKEUTUMISVALMENTAJA

Lisätiedot

Korulipas kätkee rakkaimmat aarteet

Korulipas kätkee rakkaimmat aarteet Ihana oma koti toivottaa tervetulleeksi! Finlaysonin kevään ja kesän 2013 mallisto luo kotiin vaihtuvia tunnelmia Finlaysonin kevään ja kesän 2013 tekstiilimallisto houkuttelee sisustamaan omasta kodista

Lisätiedot

Carmen Brecheis Michelle Cheng Johanna Järvelä Anna Kantanen

Carmen Brecheis Michelle Cheng Johanna Järvelä Anna Kantanen Carmen Brecheis Michelle Cheng Johanna Järvelä Anna Kantanen Onko Villa Breda koti vai laitos? Tietysti sen pitäisi olla koti! avulias persoonallinen lepoa-antava kutsuva interaktiivinen active aktiivinen?

Lisätiedot

Verhot ja verhotangot. Tee koti, jossa mieli lepää.

Verhot ja verhotangot. Tee koti, jossa mieli lepää. Verhot ja verhotangot Tee koti, jossa mieli lepää. TEE KOTI, JOSSA MIELI LEPÄÄ. Mitä Cello on? Cello on raikas ja ajanhenkinen sisustuksen ja kotona viihtymisen merkki, joka tarjoaa upeita kokonaisuuksia

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

PARAS KOTI MAAILMALLA.

PARAS KOTI MAAILMALLA. patriknilsson2014 9m patriknilsson2014 Kaikenlaista touhua riittää. Aurinkoa, hiekkaa ja uimista koko viikko. #Pallo #Aurinkosuoja #Matkailuvaunuelämää #Cabby PARAS KOTI MAAILMALLA. CABBY 2015 SUORAA JA

Lisätiedot

ONNE NUIT. Unelmahuone

ONNE NUIT. Unelmahuone ONNE NUIT Unelmahuone Lempisisustuskauppa Teinin huone uusiksi Unelmien huone Chilli huone VS sivistynyt huone Sisustusvinkit Millainen huone sopii sinulle? Horoskoopit unelmien huone Ida Hyrylä Neljä

Lisätiedot

Muotoilijan aarrearkkuja esiopetusryhmiin syksyllä 2012

Muotoilijan aarrearkkuja esiopetusryhmiin syksyllä 2012 Muotoilijan aarrearkkuja esiopetusryhmiin syksyllä 2012 Vuoden 2012 World Design Capital kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Lahti toteuttavat yhdessä Muotoilijan aarrearkku -hankkeen, jossa

Lisätiedot

Terveys: s. 30 Piristystä kaamokseen s. 13 Näin selviät syysmasennuksesta s. 12 Kysy terveydestä

Terveys: s. 30 Piristystä kaamokseen s. 13 Näin selviät syysmasennuksesta s. 12 Kysy terveydestä Muoti: s. 14 Joulun kuumimmat trendit s. 9 Pukeudu kuin JLo s. 15 Pikkujoulujen paras tyyli Kauneus: s. 20 Nutturat arkeen ja juhlaan s. 25 Testi: Mikä tuoksu sopii sinulle? s. 10 Vertailussa ripsarit,

Lisätiedot

Taito Shop ketju 10 vuotta Tarina yhteistyöstä ja kasvusta

Taito Shop ketju 10 vuotta Tarina yhteistyöstä ja kasvusta Taito Shop ketju 10 vuotta Tarina yhteistyöstä ja kasvusta Yhteistyöstä menestystä Forma messut on Taito Shopketjun myymälöille tärkein sisäänostotapahtuma ja paikka kohdata tavarantoimittajia. Siksi se

Lisätiedot

Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa. Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi!

Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa. Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi! Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi! "Missäs sun toinen sukka on? [Naurua.] Tosi kivaa kun on vaan yks sukka. Ehdottomasti yks

Lisätiedot

Lamellikaihtimet. Tyylikkyyttä suuriin ikkunoihin

Lamellikaihtimet. Tyylikkyyttä suuriin ikkunoihin 1 Lamellikaihtimet Tyylikkyyttä suuriin ikkunoihin Uusi lamellileveys uusia mahdollisuuksia Suojaa tyylipuhtailla linjoilla Lamellikaihtimet ovat yksi kaikkein suosituimmista auringonsuojauskaihtimista

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Rehtorin haastattelu s. 2

SISÄLLYSLUETTELO. Rehtorin haastattelu s. 2 SISÄLLYSLUETTELO Rehtorin haastattelu s. 2 Oma tyyli s. 3-7 Tulevien seiskojen vanhempainilta s. 8-10 Ysigaala s. 11-18 Sarjakuva, tehnyt Severi Hölsö s. 19 Lehdentekijät: Ella-Riikka Pukkinen Roosa-Maria

Lisätiedot

Pandan uusi visuaalinen ilme

Pandan uusi visuaalinen ilme Pandan uusi visuaalinen ilme Panda tuo hyvää makua kielen päälle ja hymyn huulille! Panda on markkinoiden ainoa leikkisä ja iloinen makeisbrändi, kotoisin Vaajakoskelta Panda tekee makeisia kaiken ikäisille

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE 2013 SAGAFORM

LEHDISTÖTIEDOTE 2013 SAGAFORM LEHDISTÖTIEDOTE 2013 SAGAFORM POP iloa kahvitaukoon Kahvin ja teen juomisesta on tullut muodikas muoto seurusteluun ja monelle lähes tapa iästä riippumatta. On vaikea kuvitella, että kahvinjuonti on lyönyt

Lisätiedot

Kissaihmisten oma kahvila!

Kissaihmisten oma kahvila! Kissaihmisten oma kahvila! Teksti ja kuvat: Annika Pitkänen Jo ulkopuolelta voi huomata, ettei tamperelainen Purnauskis ole mikä tahansa kahvila. Ikkunalaudalla istuu kissa katselemassa uteliaana ohikulkevia

Lisätiedot

Tämä toimii Kuhan koulu 3.lk, Ranua

Tämä toimii Kuhan koulu 3.lk, Ranua Tämä toimii Kuhan koulu 3.lk, Ranua Julia Petäjäjärvi, Niko Romppainen, Elias Ilvesluoto ja Taneli Luokkanen TÄMÄ TOIMII 14.3.2005 Meidän Tämä toimii - ryhmässämme on Taneli, Julia, Elias ja Niko. Aluksi

Lisätiedot

lehtipajaan! Opettajan aineisto

lehtipajaan! Opettajan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Opettajan aineisto Opettajalle Ennen kuin ryhdyt lehtipajaan lue myös oppilaan aineisto Lehtipaja on tarkoitettu tt 3.-6.-luokkalaisille l ill Voit käyttää aineistoa myös 1.-2.-luokkalaisille,

Lisätiedot

Dell esitteli maailman pienimmän 13-tuumaisen kannettavan

Dell esitteli maailman pienimmän 13-tuumaisen kannettavan Lehdistötiedote 8.1.2014 Dell esitteli maailman pienimmän 13-tuumaisen kannettavan Julkistettu Dell XPS 13 on maailman pienin[1] 13-tuumainen kannettava, jossa on lähes reunaton näyttö ja jopa 15 tuntia

Lisätiedot

Ilonan ja Haban aamu Pariskunnalle tulee Aamulehti, mutta kumpikaan ei lue sitä aamulla: ei ehdi, eikä jaksa edes lähteä hakemaan lehteä kauempana sijaitsevasta postilaatikosta. Haba lukee Aamulehden aina

Lisätiedot

MENESTYVÄN MIEHEN MAKU

MENESTYVÄN MIEHEN MAKU 3 MENESTYVÄN MIEHEN MAKU Teksti Elli Mäkilä, kuvat Mikko Ala-Peijari Porilainen sisustussuunnittelija Riia Rauhala suunnitteli helsinkiläiselle sinkkumiehelle maskuliinisen kodin, jossa näkyy naisen kädenjälki.

Lisätiedot

Joukkoistamalla lukijasuhdetta lujittamaan. Päätoimittaja Ville Kormilainen, Suosikki. Aloitetaan ongelmista

Joukkoistamalla lukijasuhdetta lujittamaan. Päätoimittaja Ville Kormilainen, Suosikki. Aloitetaan ongelmista Joukkoistamalla lukijasuhdetta lujittamaan Päätoimittaja Ville Kormilainen, Suosikki Aloitetaan ongelmista 1 Aloitetaan ongelmista SHINee, X Japan, New Boyz, suicide silence, Seikima-II, Spread Beaver,

Lisätiedot

Raportti työharjoittelusta ulkomailla

Raportti työharjoittelusta ulkomailla Eevi Takala PIN10 12.5.2013 Raportti työharjoittelusta ulkomailla Opiskelen pintakäsittelyalan viimeisellä vuodella ja olin puolet (5vk) työharjoitteluajastani Saksassa töissä yhdessä kahden muun luokkalaiseni

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013 Nuukuusviikko 2013 LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ Nuukuusviikko vko 16 TEEMAVIIKKO, JOLLE ON TÄNÄ VUONNA VALITTU TEEMAKSI LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ NUUKUUSVIIKOLLA NOSTETAAN TÄRKEÄÄ KESTÄVÄN

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet 30.10.2014 Caverion Suomi esitys Kierrätyshuoneet Jätteen putkikeräysjärjestelmä Asukasinfo 30.10.2014 Petri Pouttu Järjestelmän toimintaperiaate 1 2 3 4 5 6 Syöttöpisteet voivat sijaita sisällä tai ulkona

Lisätiedot

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus Kenguru Ecolier, vastauslomake Nimi Luokka/Ryhmä Pisteet Kenguruloikka Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi, jos

Lisätiedot

WWW.LOREALPARIS.FI L ORÉAL PARIS LEHDISTÖTIEDOTE

WWW.LOREALPARIS.FI L ORÉAL PARIS LEHDISTÖTIEDOTE WWW.LOREALPARIS.FI L ORÉAL PARIS LEHDISTÖTIEDOTE MATT & MESSY fashion style smart must-have wild TREND SETTING MODERN IRREVERENT Shine FREE FIBERpaste ROUGHED UP Natural look Villi, mystinen ja trendikäs.

Lisätiedot

pure white tea Senior Principal Account Manager Hanna Savolainen

pure white tea Senior Principal Account Manager Hanna Savolainen pure white tea Senior Principal Account Manager Hanna Savolainen White tea taustaa Suomessa teemarkkinan koko 22 M vs. kahvi 193 M Valkoinen tee on vihreän teen jälkeen seuraava maailmalta Suomeen saapunut

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet 29.10.2014 Caverion Suomi esitys Kierrätyshuoneet Jätteen putkikeräysjärjestelmä Asukasinfo 29.10.2014 Martti-Veikko Salo Järjestelmän toimintaperiaate 1 2 3 4 5 6 Syöttöpisteet voivat sijaita sisällä

Lisätiedot

Kangasvekkikaihtimet. Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia

Kangasvekkikaihtimet. Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia Kangasvekkikaihtimet Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia Uudista ja muuta kauniilla vekeillä Kangasvekkikaihdin yhdistää hienolla tavalla ryhdikkäät, suorat linjat ja pehmeän kauniit kankaat.

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita.

Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita. Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita. Sisustussuunnitelmasi Hei, Kiitos sisustustilauksestasi, makuuhuoneesi uutta ilmettä oli kiva suunnitella. Lähdin suunnitelmassani kokonaisvaltaisesta

Lisätiedot

Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita.

Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita. Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita. Sisustussuunnitelmasi Hei, ohessa sisustussuunnitelma teidän uuteen olohuoneeseenne. Tein suunnitelmasta modernin ja nuorekkaan ja sisustuksen

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

3/2014. Tietoa lukijoista

3/2014. Tietoa lukijoista 3/2014 Tietoa lukijoista Kantri on Maaseudun Tulevaisuuden, Suomen 2. luetuimman päivälehden, kuukausiliite. Se on maaseudulla asuvalle ihmiselle tehty aikakauslehti. Lehti on onnistunut tehtävässään ja

Lisätiedot

Tuttifrutti MAGAZINE H E L S I N K I

Tuttifrutti MAGAZINE H E L S I N K I Tuttifrutti MAGAZINE H E L S I N K I Mediakortti 2014 Verkkolehti, perhelehti, naistenlehti, erikoislehti. Ilmaislehti. Kuvaus Tuttifrutti on uusi ilmainen lifestyle-lehti trendejä pelkäämättömille perheellisille.

Lisätiedot

Syksy 2010 UUTUUSTUOTTEET. www.taitouusimaa.fi. Upeaa Uudeltamaalta!

Syksy 2010 UUTUUSTUOTTEET. www.taitouusimaa.fi. Upeaa Uudeltamaalta! UUTUUSTUOTTEET Upeaa Uudeltamaalta! Uusi, SINUN TÄHTESI -syysmallistomme odottaa jo Sinua. Sen herkulliset kudonnaiset ja kurssit tarjoavat tekemistä moneen makuun ja luovat hyvää oloa ja onnistumisen

Lisätiedot

Kylpyhuonekalusteet. Kylpyhuone

Kylpyhuonekalusteet. Kylpyhuone Kylpyhuonekalusteet Kylpyhuone 1 Cello on upeita kokonaisuuksia Cello on raikas ja ajanhenkinen sisustuksen ja kotona viihtymisen merkki, joka tarjoaa upeita kokonaisuuksia ja inspiroivia ideoita suomalaiseen

Lisätiedot

Aamunavaus alakoululaisille

Aamunavaus alakoululaisille Aamunavaus alakoululaisille Punainen Risti on maailmanlaajuinen järjestö, jonka päätehtävänä on auttaa hädässä olevia ihmisiä. Järjestön toiminta pohjautuu periaatteisiin, jotka antavat sille mahdollisuuden

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA. Suomen suurin kodin sisustajan kauppakeskus

AJANKOHTAISTA. Suomen suurin kodin sisustajan kauppakeskus AJANKOHTAISTA Suomen suurin kodin sisustajan kauppakeskus Boknäs laajentaa Toistakymmentä sisustusliikettä, ying, yang, feng shui ja Hong Kong. -Liilassa on kaikki! Boknäs laajentaa parhaillaan Liilassa

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Joulukauppa 2012. Kuluttaja- ja yrityskyselyt 29.11.2012

Joulukauppa 2012. Kuluttaja- ja yrityskyselyt 29.11.2012 Joulukauppa 2012 Kuluttaja- ja yrityskyselyt 29.11.2012 Kuluttajille kohdennettu joulukauppakysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Yrityksille kohdennettu joulukauppakysely on Kaupan

Lisätiedot

Ihanat talvikodit. Löydä joulutyylisi! Kaunista joulua! Rakastu. havunvihreään. Ylellinen telttahotelli Australiassa

Ihanat talvikodit. Löydä joulutyylisi! Kaunista joulua! Rakastu. havunvihreään. Ylellinen telttahotelli Australiassa Marras-joulukuu 10/10 7,80 Oho! Neonpiparit ja pinkit joulukukat Kaunista joulua! Löydä joulutyylisi! 62 ideaa ja uutuutta, joilla luot rennon juhlatunnelman Wenzel Hagelstam: Makuuhuone on olohuoneeni

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

POROA VAI BURGERIA. Mitä (ruokaa) tulisi tarjota ulkolaisille vieraille? Milloin suomalainen ruokaperinne tunnustetaan salonkikelpoiseksi?

POROA VAI BURGERIA. Mitä (ruokaa) tulisi tarjota ulkolaisille vieraille? Milloin suomalainen ruokaperinne tunnustetaan salonkikelpoiseksi? POROA VAI BURGERIA Mitä (ruokaa) tulisi tarjota ulkolaisille vieraille? Milloin suomalainen ruokaperinne tunnustetaan salonkikelpoiseksi? Suomalainen ruokaperinne Kropsua, hapanleipää, karjalanpaistia

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Liitteet. Kohderyhmän ikä ja elämäntyyli. Liite I. Kyselylomake

Liitteet. Kohderyhmän ikä ja elämäntyyli. Liite I. Kyselylomake Liitteet Liite I. Kyselylomake Kohderyhmän ikä ja elämäntyyli 1. Onko yritys määritellyt kohderyhmän iän mallistolle, jota olet viimeksi suunnitellut tai jota suunnittelet parhaillaan? a. on, kohderyhmän

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

Golf Digest lukijatutkimus

Golf Digest lukijatutkimus Golf Digest Golf Digest lukijatutkimus Toteutettu web-kyselynä toukokuussa 8 Vastaajat ovat Golf Digest lehden tilaajia ja lukijoita Vastaajia n = 479 Lehden jutut luetaan tarkkaan Luen lehden jutut Vastaajista

Lisätiedot

Suomen makein mainosluettelo. Perusvalikoima 2014

Suomen makein mainosluettelo. Perusvalikoima 2014 p Suomen makein mainosluettelo Perusvalikoima 2014 TUOTE SIVU nro Yksittäispakatut Twist -kierrekääre 3-6 Flow- tyynykääre 7 Tikkarit 8 Annokset Peltirasiat 9 Makeispussit 10 Pastilliaskit 11 Purukumit

Lisätiedot

F I T N E S S T E K O MEDIATIEDOT 2015

F I T N E S S T E K O MEDIATIEDOT 2015 FITNESSTEKO MEDIATiedot 2015 Kuntosalilla käyvät Kuntosalilla käyvät Lähde: TNS atlas 2013 M3049 21 % M1529 10 % Ikä (%) M5069 14 % Asuu puolison ja lasten kanssa 29 % N1529 16 % N5069 21 % Elämänvaihe

Lisätiedot

Alla on yhteenveto Helsingin yliopistolle tarjotun ratkaisun kokonaiskustannuksista.

Alla on yhteenveto Helsingin yliopistolle tarjotun ratkaisun kokonaiskustannuksista. 1 Hinnoittelu 1.1 Yhteenveto Alla on yhteenveto Helsingin yliopistolle tarjotun ratkaisun kokonaiskustannuksista. Tarjottu ratkaisu Hinta alv 0 Latitude E6400 640.00 Latitude E6500 670.00 Latitude E4300

Lisätiedot

Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaamoalan opiskelijoille sekä julkisissa että yksityisissä oppilaitoksissa.

Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaamoalan opiskelijoille sekä julkisissa että yksityisissä oppilaitoksissa. Säännöt Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaamoalan opiskelijoille sekä julkisissa että yksityisissä oppilaitoksissa. Teema: Cutrin Pohjoisen luonnon taika Suunnittele ja toteuta oma näkemyksesi: Mihin

Lisätiedot

KOKOEKOseminaari. Kerttu Seikkula 10.02.2015

KOKOEKOseminaari. Kerttu Seikkula 10.02.2015 KOKOEKOseminaari Kerttu Seikkula 10.02.2015 Kierrätä pala Siljaa KOKOEKO- seminaari Kerttu Seikkula 10.02.2015 Tallink Silja haastoi nuoret suunnittelijat luomaan kierrätyshengessä uusia tuotteita - Kaksiosainen

Lisätiedot

Monilla aloilla myös pukeutuminen ja käyttäytyminen ovat yrityksen visuaalisen linjan mukaista.

Monilla aloilla myös pukeutuminen ja käyttäytyminen ovat yrityksen visuaalisen linjan mukaista. PROFILOINNIN TYÖKALUT Yrityksen kaikilla merkeillä täytyy olla yhtenäinen linja. Visuaalinen kokonaisuus: symbolit, merkit, tunnukset, tunnusvärit, typografia muodostavat yhden eheän erottuvan linjan,

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri Simo Sivusaari Simo Yrjö Sivusaari syntyi 26.10.1927 Vaasassa. Hän kävi kolmivuotisen puutarhaopiston ja on elättänyt perheensä pienellä taimi- ja kukkatarhalla. Myynti tapahtui Vaasan torilla ja hautausmaan

Lisätiedot

Hyönteisverkko. Nauti raikkaasta ilmasta päivin öin

Hyönteisverkko. Nauti raikkaasta ilmasta päivin öin Hyönteisverkko Nauti raikkaasta ilmasta päivin öin Allergiaystävällinen verkko Onko sinulla tai jollakin perheesi jäsenellä allergioita? Luxaflex hyönteisverkko on tässä tapauksessa hyvä valinta. Olemme

Lisätiedot

Taiteoven uudet avaukset. Tutustu koko mallistoomme! diana TURVALLISUUTTA.

Taiteoven uudet avaukset. Tutustu koko mallistoomme! diana TURVALLISUUTTA. Taiteoven uudet avaukset Tutustu koko mallistoomme! Diplomat on nyt uusi Diana!! Uusi upea Kartano. T I L A A. T Y Y L I Ä. TURVALLISUUTTA. diana Uusia ideoita tilanjakamiseen ja sisustukseen Ohessa FP-Tuotteet

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen.

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Oppilaan nimi: PRONOMINIT Persoonapronominien omistusliitteet Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Esimerkiksi: - Kenen pipo

Lisätiedot

Saimaan sampanjabaari

Saimaan sampanjabaari e l l a m o l Kesä nnaan Savonli Saimaan sampanjabaari Sisällys Pääkirjoitus Minulle paras hetki Savonlinnan alkukesässä on se, kun keskustan lukuisat terassiravintolat avaavat pitkän talven jälkeen ovensa.

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Oikullinen ostaja. Kulutuselektroniikan isoimmat shokit 2004-2009. Tero Kuittinen Managing Director, Avian Securities, USA

Oikullinen ostaja. Kulutuselektroniikan isoimmat shokit 2004-2009. Tero Kuittinen Managing Director, Avian Securities, USA Oikullinen ostaja Kulutuselektroniikan isoimmat shokit 2004-2009 Tero Kuittinen Managing Director, Avian Securities, USA RAZR, DS, iphone kuumat kompromissit Isot menestystarinat yhdistivät edistynyttä

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Alla on yhteenveto Helsingin yliopistolle tarjotun ratkaisun kokonaiskustannuksista. Alla on yhteenveto laitteistokomponenttien kustannuksista.

Alla on yhteenveto Helsingin yliopistolle tarjotun ratkaisun kokonaiskustannuksista. Alla on yhteenveto laitteistokomponenttien kustannuksista. 1 Hinnoittelu 1.1 Yhteenveto Alla on yhteenveto Helsingin yliopistolle tarjotun ratkaisun kokonaiskustannuksista. Tarjottu ratkaisu Hinta alv 0 OptiPlex 760 MiniTower 365.00 OptiPlex 760 SmallFormFactory

Lisätiedot

VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5

VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5 VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5 TYÖNTEKIJÄLISTA MAALISKUU LAUANTAI 02.03.2013 3 LK Anne Laine Jenni Sokura Satu Tolonen Anni Rämä Linda Laurikainen Sonja Meuronen

Lisätiedot

Silmänliike kertoo totuuden. Otavamedian asiakastilaisuuden esitys Musiikkitalossa 29.10.2013 Tiivistelmä Mikko Puosi

Silmänliike kertoo totuuden. Otavamedian asiakastilaisuuden esitys Musiikkitalossa 29.10.2013 Tiivistelmä Mikko Puosi Silmänliike kertoo totuuden Otavamedian asiakastilaisuuden esitys Musiikkitalossa 29.10.2013 Tiivistelmä Mikko Puosi Silmänliiketutkimus Ruudulla, lukulaitteella tai älypuhelimella näytetään tutkittava

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

pk-yritysten kansainvälisen kilpailukyvyn edistäjä

pk-yritysten kansainvälisen kilpailukyvyn edistäjä Taideteollinen korkeakoulu Vaasan yliopisto Länsi-Suomen muotoilukeskus MUOVA pk-yritysten kansainvälisen kilpailukyvyn edistäjä Muotoilun mahdollisuuksia Mikä on Muova Perustettu 1988 1.1.2006 lähtien

Lisätiedot

Suomen makein mainosluettelo

Suomen makein mainosluettelo Suomen makein mainosluettelo Perusvalikoima 2013 Yksittäispakatut Twist IT 3 Twist ovaali 4 Suklaakonvehdit 5 Tikkarit 6 Annokset Purkit 7 Pussit 8 Purukumit 9 Askit 10 Mintut 11 Suklaat Napit 12 Salmarit

Lisätiedot

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu ainutlaatuinen ulkonäkö... Luonnon tavoin jokainen Forbo Marmoleumin neliösenttimetri on oman näköisensä. Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö on saanut inspiraationsa

Lisätiedot

Aineeton ei ole arvotonta - IPR agentti avaa markkinan. Noora Kiili, Cursor Oy LAHTI ELY 12.5.2016 www.ipr-agentit.fi

Aineeton ei ole arvotonta - IPR agentti avaa markkinan. Noora Kiili, Cursor Oy LAHTI ELY 12.5.2016 www.ipr-agentit.fi Aineeton ei ole arvotonta - IPR agentti avaa markkinan Noora Kiili, Cursor Oy LAHTI ELY 12.5.2016 www.ipr-agentit.fi 2 Esimerkkejä lisensoinnista Oman ydin - IPR:n tunnettuuden kasvu 3 Esimerkkejä lisensoinnista

Lisätiedot

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA Diakonian tutkimuksen päivä 9.11.2007 Riikka Haahtela Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos Tampereen yliopisto NAISTYÖN

Lisätiedot

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Amazing Race Amazing racessa kilpailijat toimivat joukkueina, joissa on kaksi henkeä, jotka jotenkin tuntevat toisensa. Joillakin tuotantokausilla on ollut enemmänkin henkilöitä

Lisätiedot

Yksin ja kaksin. Yksin ja kaksin

Yksin ja kaksin. Yksin ja kaksin Yksin ja kaksin Asunto on lepoa varten. Toisinaan se on myös juhlatila, työhuone, piilopaikka, varasto, kohtaamispaikka tai pesä akkujen lataamista varten. Tyyli on tärkeää, mutta toimivuus ja sen takana

Lisätiedot

Väri edellä pikkukodissa Jyväskylän ydinkeskustassa

Väri edellä pikkukodissa Jyväskylän ydinkeskustassa Väri edellä pikkukodissa Jyväskylän ydinkeskustassa Tiina smoko Home -näyttely parodioi valkoisia asuntomessukoteja ja sisustuslehtien tapaa esitellä niitä. Tässä kodissa kaikki on värikästä ja kymmeneen

Lisätiedot

Tunne ja asiakasymmärrys voimavarana palvelunkehi4ämisessä. Satu Mie8nen, taiteen tohtori, taideteollisen muotoilun professori, Lapin yliopisto

Tunne ja asiakasymmärrys voimavarana palvelunkehi4ämisessä. Satu Mie8nen, taiteen tohtori, taideteollisen muotoilun professori, Lapin yliopisto Tunne ja asiakasymmärrys voimavarana palvelunkehi4ämisessä Satu Mie8nen, taiteen tohtori, taideteollisen muotoilun professori, Lapin yliopisto Työpajan tavoite Tunnistetaan palvelukokemukseen lii4yvien

Lisätiedot