Orimattilan laajakaistakysely

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Orimattilan laajakaistakysely 16.9.2011 30.11.2011"

Transkriptio

1 Orimattilan laajakaistakysely Kaikki vastaukset

2 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 1. Onko sinulla internet yhteys käytössäsi? Yksittäisiä vastaajia: 369

3 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 2. Jos sinulla ei ole nyt internet-yhteyttä, olisitko kiinnostunut nopeista yhteyksistä kiinteistöösi / asuntoosi? Yksittäisiä vastaajia: 224

4 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 3. Mihin käytät internetiä? Yksittäisiä vastaajia: 366

5 Muu, mikä? uutiste luku. etätyössä videoneuvottelupalvelut. yhteydenpito esim skypellä. Opiskelu. lehtien lukeminen, ostokset. uutiset, tiedonhaku. kaikenlaisten tietojen hakeminen. internet selailu.

6 Muu, mikä? porno. musiikki, kirjasto, ostosten tekeminen, liikuntatapahtuman raportointi. palvelinkäyttö. opiskeluun liittyvät tehtävät. Taide ja -tapahtumat, historialliset aiheet, valokuvaus, elokuvan historia. Ostosten tekoon. Yksityislääkäriaikojen varaus, tanssikalenterin seuranta, matkavaraukset, karttahaut, puh.nrohaut ym..

7 Muu, mikä? Digitaalisten arkistojen käyttö, tutkimus. Sivuilla surffaaminen. Uutistarjonta eri lähteistä, tiedon haku yleensä. Normaali surffaaminen.. Koulunkäynti AMK. lehtien luku. Ihan tavallinen w w w-sivujen selailu, verkkokaupat ja sosiaalinen media.. Sosiaalinen media. yhdistystoiminnan linkki.

8 Muu, mikä? Tiedon hankinta, veroilmoitus ym. asiat. Karttojen katselu ja omien reittien piirtäminen suunnistusharjoituksista. Keskustelufoorumien ylläpito. tiedonhaku, reaaliaikainen yhteydenpito ystäviin, soittaminen. tiedonhankinta. uutiset, tietokantojen käyttö. Skype. etäopetus ja etäopiskelu.

9 Muu, mikä? w ww-palvelin, hälytysjärjestelmä. Nettisivujen ylläpito. kaikki muu, mutta ei pelaaminen yms.. Tietojen hakuun. Pokeri. Skybe. Keskustelut, puhelut, jne. Kuvien selailu, foorumien käyttö.

10 Muu, mikä? Facebook. Lehtien katselu, Facebook, Skype. eri tiedostot (kasvit, kukat, tapahtumat, ympäristö jne). sosiaaliset kontaktit. Puhelut. opiskelu. Aikuisviihteen katselu.

11 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 4. Riittääkö internetin yhteysnopeus tarpeisiisi? Yksittäisiä vastaajia: 366

12 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Tiedonsiirto ja etäyhteys. Nykyinen ADSL-yhteys on epätasainen. välillä yhteyspätkii.. Liikkuva kuva, isojen tiedostojen kopionti etätöissä.. YHTEYS ON TODELLA HIDAS KAIKISSA TOIMINNOISSA. Jos siis saisin nopeamman yhteyden, niin olisin halukas tilaamaan TV-palvelut myös tämän verkon kautta, koska antennipuolella on huonot kuvat.. Yritykseni toiminnanohjausjärjestelmä hyödyntää jatkuvasti netistä saatavaa dataa. Hidas yhteys on suoraan pois yritykseni kannattavuudesta.. Etätyötä tehdessä pätkiikin liian usein.. Etätyöt. etätyöyhteydet. Etätyössä ja tv:n katselussa.. pankkipalvelut.

13 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Isojen työtiedostojen siirtämistä varten. Tekisin etätöitä kotona, jos yhteys olisi riittävän nopea. puhelinjohtoa ja ADSL-yhteydellä nopeus on max. 1Mbps. Sekin on hyvin vaihtelevaa, "pumppaavaa". Sähköpostin saa juuri ja juuri luettua ruuhka-aikana. Nyt käytössä "mokkula", mutta ruuhka-aikana sekin on hidas.. Videoneuvottelupalvelut on se joka tökkii. ADSL:n paluukanava on liian ahdas.. Netti TV. työssä. liikkuvassa kuvassa; esim. elokuvien katselussa. KAIKISSA PALVELUISSA JOITA KÄYTÄN.. etähallinnat ja yhteydet. television katsominen ei onnistu koska ei saa tarpeeksi nopeaa yhteyttä vaikka asutaan tönnössä eikä missään perämetsässä. TV:n katselu, pelit ja joskus myös internet-selailu. kaikessa. tv-ohjelmat verkoss ja turvakameroiden videot verkon kautta.

14 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? hd prono. Kaikissa palveluissa. Etätyö, palvelinyhteydet. elokuvien ja muiden kuvien katosmiseen, yleensä video -tasoisten materiaalien ja kuvien katsomiseen,. Yrityskäytöllinen pakkaamaton kuva ja ääni tarvitsevat nopean dow nstreamin kaveriksi nopean upstreamin. Tähän ei oikein paikallinen max 8/1 ADSL riitä.. Etätyöt, TV, tulevaisuuden sähköiset palvelut. KannettavaTietokoneeni on erittäin nopea mutta internet tökkii paljon, 100M netti yhteys auttaisi kummasti netissä selaamista,laskujen makselemista, blogien päivitystä yms.. Liikkuva kuva: tv ohjelmat. kaikissa. Suurien tiedostojen esim. CAD-kuvien käsittely on nyky-yhteydellä hidasta. Samoin videokuvan striimaus takkuilee..

15 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Kahden tehtaan välinen tietoliikenne / tiedonsiirto.. Videoiden lataus, palvelimien ylläpito, etätyö vaatii nopempaa internetyhteyttä. elokuvissa ja suurten valokuva määriemn käsittelyssä. Videioiden, sivujen ym. lataaminen kestää kauan. Lisäksi yhteys pätkii kohtuuttomasti (huonoina päivinä ei toimi juuri ollenkaan).. Video ja valokuva sisältöiset palvelut. HD videon vuokraus. Etätöissä ja varsinkin etäkokouksissa tarvitsisi kaistaa.. Videoiden, tv-lähetysten ym. katsomisessa. Yhteys toimii usein muutenkin todella huonosti.. laskussa ja isojentiedotojen avauksessa.. Etätyön videoneuvottelut, jotkut nettitelevisiopalvelut (teräväpiirto) vaativat jo nopeampaa kaistaa kuin 8M,. Tv katselu ja yllensä liikkuva kuva. Isohkot tiedostonsiirrot..

16 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Elokuvia en voi katsella netistä, kun yhteysnopeus ei riitä. Muutenkin nopeus olisi tervetullutta.. Koska nykyinen yhteys pätkii koko ajan. Etätyö (ajoittain), tv:n katselu, isot sähköpostin liitteet. Kaikki. Meillä verkkoyhteys on epäluotettava, eli joskus katkeaa kesken kaiken ja aina ei verkkoon pääse lainkaan. Tämä on turhauttavaa etenkin tärkeiden/kiireellisten työasioiden-, varsinkin sähköpostin lähettämisen suhteen.. Tv katselu ja tiedostojen lataaminen verkon yli.. Ihan kaikessa, jo laskujen maksukin on hidasta. esim. yle areenan käytöstä ei tule yhtään mitään.. Pelaamisessa ja muussakin. Etätyössä! Yhteyden epäluotettavuus ja hitaus rasittavat todella.. Vaikka vastasinkin kohtuullisesti, niin täytyy todeta että tilanne on nyt. Nykyisellä kehitysvauhdilla yhteyteni (joka on nopein tarjolla oleva Soneran kaapeliyhteys) jää kohta auttamatta vanhaksi..

17 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? palveluissa, joissa latausnopeus on suurta, kuten hd-tasoisten videoiden katsominen, on suuri yhteysnopeus tarpeen. Ns. normaalissa käytössä riittää nykyiset nopeudet.. Laskujen maksaminen, Sähköposti, EtätyöLiikkuva kuva (mm. turvakamerat, videot)yle Areena). Ohjelmien lataaminen tai päivittäminen ei onnistu, koska yhteys pätkii.vakaa, riittävän nopea yhteys on erittäin tärkeää.. Jos saisi valokuidun tai tuon 100 Mb niin etätyön tekeminen onnistuisi paremmin. Samoin ottaisin itselleni kotiviihde-paketin (sonerta tai elisa) jolla katsoisin laajakaistan lisäksi tv:tä.. Etätyö.

18 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Erityisesti etätyötilanteissa (videoneuvottelut ja muut etäyhteydet) olen kaivannut aidosti nopeaa yhteyttä. Nykyinen laajakaistayhteytemme on NIMELLISnopeudeltaan 10 megaa, mutta todellinen nopeus on noin 3 megaa. Taloudessamme on kaksi käyttäjää. Asumme keskustan tuntumassa (Lintula), joten olisi oletettavaa että edes rahalla maksamalla olisi mahdollisuus päästä nopeampiin yhteyksiin. Toimivat verkkoyhteydet ovat yritystoiminnallemme ja etätyön tekemiselle niin tärkeä seikka, että harkinnassa yritystoiminnan siirtäminen toiselle paikkakunnalle. Samalla se tietenkin tarkoittaisi koko taloutemme muuttamista pois alueelta. Uskon että tätä harkitaan muissakin yrityksissä.. internetin selailussa yleensä. Käytössä on nyt liikkuva laajakaista, jonka signaalit vaihtelevat kelin mukaan.. Etäyhteyksissä Yritysverkkoon (VPN) ja Videovalvonta laitteen etäkäyttöön.. Videot, Yle Areena. yritystoimintaan. Mm Netti TV palvelut ei onnistu nykyisellä 2 Mb linajlla, ja nopeampaa ei saa. Samoin wwwpalvelimen ylläpito kaipaa lisää kaistaa.. Yhteyden laatu on heikko ja riittämätön kun taloudessa käytetään useaa laitetta yhtäaikaa.

19 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Nopeampi yhteys nopeuttaisi etätöiden tekemistä. Joudun lataamaan usein suurikokoisia tiedostoja ja selaamaan paljon Internetiä. Vapaa-ajalla pelaan jonkin verran, mikä sekin on vaikeaa kun saman yhteyden varassa on useampi kone.. Tiedostojen siirtoon kotoa töihin ja päinvastoin.. Kun maksiminopeus minkä operaattori meille tarjoaa on 1M ja sekin pätkii ja hidastelee minkä kerkeää niin nopeammalle yhteydelle olisi käyttöä jokapäiväisessä netin käyttämisessä.. Etätyöt. Netti videot / TV. Kuvien ja tiedostojen lähetys ja vastaanotto.. Videot. Vastasin "kohtuullisesti", mutta sen parantamiseen riittää uusia vanha reitin. Nykyinen ei pysty tarpeeksi hyvään 10megaan vaan toimii vain 8megan niellisnopeudella. Se taas tarkoittaa keskimäärin noin 6,5megan vauhtia, joka pistää joskus pätkimään - lähetyksen laatu vaikuttaa siihen eniten. Nopeuden nosto siis riippuu omasta laittestani ja linjan kelovottomuudesta = 10/6,5. Siinä hinta peritään sadan prosentin yhteydestä ja minulle toimitetaan vain 65% luvatusta. Kaupunki voisi oman puhelinyhtiönsä asian ;-)... ;-) kanssa korjata

20 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? KAIKISSA MAHDOLLISISSA. Videoiden katselussa ja tiedostojen lataamisessa. Palvelimen ylläpito. Etätyö.. pokerin pelaamiseen. Meillä on liikkuva laajakaista koska Heinämaalle saisi vain 1mb nopeuden ja tämä nykyinenkin toimii koska sattuu koska on operaattorin alueen äärilaidalla.. etätyö. Nettipelaaminen. Erilaiset internetissä pelattavat pelit. Elokuvien, valokuvien ja musiikin lataaminen. TV:n katselu pätkii usein!. netti-tv, Videoiden katselu. tv.

21 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Olen IT-alalla ja etätyöpäivinä on tarpeellista, että yhteydet ovat nopeita & toimivia.. Lähes kaikissa. Kaikessa. Yhteydet avautuvat hitaasti eikä nopeus riitä esim. videoiden kunnolliseen pyörittämiseen.. sivujen lataaaminen kestää hieman liian kauan nykyisellä nopeudella. olen eläkeläinen, ei ole aina kovaa hoppua, käytän kirjaston konetta. tiedostojen tuomisessa, lähetyksessä yms.. s-posti, pelit. video. tv.n katsomiseen ja elokuvien lataamiseen sekä etätyöhön.. Kaikessa mitä teen tietokoneella.. porno. Liikkuva kuva kuten eduskunta-tv.

22 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Sähköisten palveluiden käyttö takkuaa (Orimattilan kaupunki päivähoitohakemus). Enpä tiedä, onko vika kaupungin palvelussa vai omissa verkkoyhteyksissä. Muissakin palveluissa mm. valtiolle.fi, ollut ongelmaa. Hitaahko yhteys hankaloittaa etätöiden tekemistä.. Kaikissa palveluissa. Liikkuvaan kuvaan ja ääneen liittyvissä palveluissa sekä etätyössä.. Televisiokuvaa on välillä hidasta katseltavaa.. kaikissa, koska mobile-yhteys vaihtelee ja katkoilee (Elisa, ja Sonera). valokuvien lähettämisessä ja ennenkaikkea tarvitsen yrityksen työkäytössä nopempaa yhteyttä. tv-striimaus, etäyhteys. Mahdollisten FullHD videoiden myötä nopeuteni 24mb/2 yhteys on tullut liian hitaaksi. Tv palvelutkin siirtyvät internettiin, joten 1000mb yhteydet olisivat toivottavia, kuten jo esimerkiksi Ruotsissa. TV:n katselu. Internet-pelaaminen, videoiden streamaus, useamman koneen käyttö yhtäaikaa..

23 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? videot, kuvat, suuren tietomäärän siirtääminen. Työasioissa. aikuisviihteen suoratoistossa.

24 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 6. Nykyisen internet-yhteytesi nopeus? Yksittäisiä vastaajia: 365

25 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 7. Nykyisen internet-laajakaistaliittymäsi tyyppi? Yksittäisiä vastaajia: 361

26 Muu, mikä? Elisa Viihde. Myös mokkula. Muutama mobiili lisäksi. Olen siirtymässä 3G:n käyttäjäksi koska se on hieman nopeampi. DNA:n mokkula, se super nopea. ADSL ja 3G. myös nettitikku 3 g. lisäksi puhelinlankaverkko..

27 Muu, mikä? Lisäksi 3G-mokkula rajaton ja kännykässä 1 Mbit/s.. Myös 3G. + mobiili 3G. GPRS. MODEEMI. Käytän myös 3G mokkulaa. mokkula.

28 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 8. Valokuituyhteys on samantyyppinen investointi kuin vesijohto- tai sähköverkko. Jos asuinalueellesi rakennettaisiin valokuituverkko, mitä olisit valmis maksamaan yhteydestä kiinteistöösi? Yksittäisiä vastaajia: 344

29 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 9. Millaista kuukausimaksua maksimissaan maksaisit? Yksittäisiä vastaajia: 360

30 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 10. Minkälaisen nopeuden haluaisit? Yksittäisiä vastaajia: 359

31 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 11. Milloin arvelet tarvitsevasi yli 100 Mbit/s nopeutta? Yksittäisiä vastaajia: 367

32 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Äkkia tänne ja halvalla!. Tulevaisuudelle on tärkeätä saada valokuitu siksi, että valokuitu on luotettavin vaihtoehto,mm.samaataloudelle ja teollisuudelle yleinsä yritysmaailmalle ja kaikille jotka netistä hyödyntää itseään. Jollekin tarpeellinen,ehkä välttämätön,jollekin aivan turha ja tarpeeton.. Ihmettelen kovasti sitä, että Orimattilassa rakennettiin vesi/viemärijohtoja ympäri hajaasutusaluetta. Miksi ei silloin laitettu mitään kaapeleita sinne kaivantoon? Nyt ne olisivat siellä moneen suuntaan jo valmiina. Ihan hyvä hanke - vai tuleeko tuo ilmatie olemaan tulevaisuutta? Itse en osaa tuohon vastata.. Toivon todella että hanke toteutuu! Yritykseni harjoittaa verkkokauppaa ja hyvät yhteydet ovat yhtenä edellytyksenä sille, että maaseudulla on järkevää verkkoliiketoimintaa ylipäätään harjoittaa. Nostakaa alueen kilpailukykyä toteuttamalla hanke!. Hanke tukee käsittääkseni sokeasti valokuituhanketta ei joustavasti maakuntien tarpeita, kuka tarvii valokuidun joka torppaan.. Hanke on ehdoton edellytys sille, että orimattilaisilla on yhtäläiset yhteydet sekä työ- että vapaa-ajalla asuivatpa he missä tahansa kaupungin alueella. Nykyaikana ei kertakaikkiaan enää tule toimeen ilman asiallisia verkkoyhteyksiä..

33 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Maaseudulla on hyvä asua, jos on vain toimivat yhteydet muualle.. Huonosti mainostettu tämä kysely. Vahingossa huomasin paikallislehdestä asiaa koskevan jutun. Ei ole ihme, että tulee vähän vastauksia.. Tulevaisuutta sillä tehdään, eli pakko se on olla!!!. Noin kaksi kilometriä Orimattilan keskustasta, eikä esim. Elisan tai Saunalahden viihdepakettia saa toimimaan... Onnea hankkeelle!. Toivon, että saamme nopeat tietoliikenneyhteydet käyttöömme. Tekisin nykyiset työni mieluummin kotona.. Hieno homma tämä. Varmaan hyvä hanke, jos toteutuisi.nykyaikana pitäisi olla ajan hermoilla, jottei jää kehityksestä jälkeen.. Olisi hyvä saada enemmän tietoa miten on toteutus kaavailtu tehtäväksi. Mistä lähdetään mihin edetään ja jonkinlainen aikataulu projektin etenemiselle. Nyt olen vain Orimattilan Sanomien tiedon varassa.. tämä nyt pitäisi kuulua jokaisen kansalaisen perusoikeuksiin,ja rahat hankkeen toteuttamiseen vaikka valtion kirstusta.meinaan on sitä kreikkaakin varaa rahoittaa niin miksi ei kunnon netti yhteyksiä ja nopeuksia koko kansalle..

34 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle kaistaa kehiin!. tulevaisuudessa tarpeellinen. Kannatan hanketta!. Toivottavasti hankkeella on mahdollisuus toteutua, eikä kaatua liian suuriin hankintakustannuksiin.. Ehdottomasti hyvät yhteydet maaseudulle, jotta maaseutu saadaan pidettyä asuttuna.. alkaa olla kaikilla asutilla alueilla normaali. ON TOIVOTTAVAA, ETTÄ HANKE TOTEUTUU MAHDOLLISIMMAN PIAN.. voisko noita kunnan rahoja käyttää hyödyllisempään kuten katujen päällystämiseen.. Hieno homma! Toivottavasti myös toteutuu!. en kannata koko hanketta. äkkiä, kyllä minä voin maksaa 40e kuussa.

35 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivon, että Orimattilan Sanomista voi lukea, mistä tässä on kysymys. Kun olen ensin perehtynyt asiaan, voin ottaa paremmin kantaa. Käsittääkseni Helsingintien laitaan on jo vedetty jokin uusi kaapeli. Onko tarkoitus taas rahastaa veronmaksajia?on erilaisia internetyhteyden tarjoajia, erilaisia tietokoneita, erilaisia modeemeja.... Hieno ja tarpeellinen hanke.. Erityisesti tarvetta olisi symmetriselle yhteydelle - myös SDSL kävisi vaikka nopeus olisi vain luokkaa 8/8. Epäsymmetrisen yhteyden toisen suunnan suurikaan nopeus ei ole kovin hyödyllinen jos toinen suunta on hidas.. Toivoisin hankkeen toteuttamista mahdollisimman pian, sillä sähköiset palvelut laajenevat jatkuvasti. Lisäksi haja-asutusalueella hyvät yhteydet ovat mitä tärkeimpiä edellytyksiä asutuksen säilyttämiseen.. Toivon että Orimattilan kunta tekee asialle jotakin eikä vain lupaile. t.orimattilalainen. Yhteiskunnan rahalle on paljon tärkeämpiäkin käyttötarkoituksia, jos nopeat yhteydet eivät saavuta kaikkia, täytyy tulla vähemmällä toimeen! Peruspalveluiden käyttöön riittää tarvittaessa hitaammatkin yhteydet..

36 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle ei kannata. Toivottavasti hanke etenee!. en osaa vielä sanoa. Yrityksemme Keraplast Oy on erittäin kiinnostunut hankkeesta ja toivomme sen toteutuvan nopealla aikataululla, kohtuullisin kustannuksin. Valokuituyhteys tehtaidemme välillä toisi merkittävää parannusta tiedonsiirtoon.. Toivottavasti toteutuu pian, onhan se kuitenkin tulevaisuudessa jopa välttämätöntä!. Sata megaa nyt halvalla tänne :D!. ihan turha hanke. se olisi nykyaikaa. Mikäli kohtuukustannuksin toteutettavissa,kannatan hanketta. En maksaisi yhtään ylimääräistä verkon tekemisestä.. Jos kallis, ei minulle eläkeläiselle mitenkään välttämätön, sillä en halua suuria lisäkustannuksia..

37 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivottavasti tämä hanke etenee ja toteutuu muutaman vuoden sisällä. Kiitos!. Käynnistäkää hanke välittömästi, tarpeet kasvavat lähitulevaisuudessa. Hanke parantaa alueen arvostusta.. Helsingintien maantieojaan on upotettu valokaapeli. Siihen olisi ehkä mahdollista tehdä liittymiä Kankaanmäellä. Nopeat nettiyhteydet ovat tulevaisuuden infrastruktuurin rakentamista. Uskon, että valokaapeliyhteydet nostavat myös kiinteistöjen arvoa ja Orimattilan houkuttelevuutta..?????. Nopea verkko lisäisi etätyötä, sekä minulla että muilla. Meillä ainoa jotenkin toimiva verkkoyhteysmahdollisuus on DNA:n (ent.php) puhelinverkossa toimiva laajakaista. Hinta 40 /kk ja nopeus 8Mb/s. Kuitenkaan yli 3Mb/s nopeutta en ole koskaan saavuttanut ja tyypillisesti nopeus on yhden megan luokkaa.... Kallis investointi. En usko, että tulen koskaan tarvitsemaan. Ja jos tarvitsen käyn naapurissa.. Ilmainen verkkoyhteys kaikille asukkaille..

38 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Teen etätyötä ICT-alalla 2 pv/vko, mitä enemmän kaistaa (ja varmempi yhteys!) sitä parempi.. Hyvä ajatus. On kai se tulevaisuutta, joskus.. Tehoja tarvitaan, asiat ei suju.elämä lipuu ohi sivujen latautumista odotellessa.. Todella hyvä idea, toivottavasti onnistuu:-) Kannattaa satsata tulevaisuuteen, tähän suuntaan ollaann kuitenkin menossa jo muuallakin.. Heinämaalle suunitelmissa olevaan vesi- ja jätevesikaivantoon olisi erinomainen mahdollisuus laittaa valokuitukaapeli.kaivanto tullee useiden talouksien nurkalle, eli NYT TAI EI KOSKAAN mahdollisuus. Jos löytyy tukea projektirahoista niin tilanne vielä helpompi hoitaa taloudellisesti järkevällä hinnalla.. Toiveet: mahdollisimman nopeasti. kunta hyödyntäisi nepeita yhteyksiä yerveydenhoidossa, yhteydettoimisivat moitteettomati.. Lykkyä tykö! Noppeempi omparempi! =).

39 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivoisin tässä asiassa malttia. 100 megan yhteysnopeuksille ei tällä alueella vielä mielestäni ole tarvetta ellei sitten tv-lähetyksiä aleta lähettämään laajakaistayhteyden kautta. Nykyiset n. 10 megatavun yhteydet ovat tarpeeksi nopeita suurimmalle osalle ihmisistä. Luulenpa, että 100 mb yhteyden investointikustannukset ovat huomattavat ja tässä taloustilanteessa käyttäisin kaupungin investointirahat ensin johonkin muuhun kohteeseen kuin laajakaistahankkeeseen.. Kuituverkkoa rakennetaan parhaillaan muutaman sadan metrin päähän uudelle alueelle, eikö olisi järkevää liittää alue samalla nykytekniikan mukaiseen tietoverkkoon sillä lähi tulevaisuuden tietoliikenne tarpeet lisääntyy sähköisten palveluiden myötä. On lyhytnäköistä olla hyödyntämättä tilaisuutta, jolla turvataan yhteiskunnan kehityksen mukana pysyminen.. Entisenä orimattilalaisena toivon, että hanke toteutuu, eikä syrjässä keskuksista asuvia jätetä palveluiden ulkopuolelle.vesi- ja viemäriverkosto meni ohi neljän kilometrin päästä, toivottavasti valokuitukaapeli tulee perille!tarkoitus on muuttaa eläköitymisen myötä takaisin Kuivannolle entiseen kotiin.nettiyhteydet ovat välttämättömyys nykyaikana, eikä palveluita pidä järjestää ainoastaan taajamien asukkaille.. Varmasti hanke ja laajakaistan saatavuus lisäisi houkuttelevuutta Orimattilaa asuinpaikkana markkinoidessa.. Toivotaan, että saadaan toteutettua..

40 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Tietokoneiden sekä netin kautta tapahtuvien yhteydenpitojen ja elokuvien katselun määrä kasvaa koko ajan joten eiköhän olisi aika saada sellaiset yhteysnopeudet että kaista ei töki esim. elokuvien ym. katsomista. hei!toiveeni olisi, että nykyinen mokkula ei katkeilisi - jatkuvasti ei verkkoa - tn. Vastaa nykyaikaa. Ei saa tulla liian kalliiksi, ainakaan eläkeläisille! Ilmeisesti itse hankittava uudet modemit ym.. Hyvä hanke! Toivottavasti homma etenee nopeasti - hitailla yhteyksillä on 'kärvistelty' jo vuodesta 2003 saakka.. Kaikki nykyiset 'tarpeelliset' nettipalvelut toimii alle 2-10M verkossa aivan hyvin.100m joka torppaan on suuruuden hullua haihattelua. Jos joku sellaisen haluaa, niin hankkikoon sen omalla kustannuksellaan puhtaasti kaupalliselta toimittajalta.. Toiveena on edullinen liittymä myös omakotiasujalle.. Kuulostaa hyvälle!!.

41 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivottavasti saatte hankkeen käyntiin. Toivottavasti tiedotus halukkuuskyselyyn on järjestetty niin että kaikki ovat tietoisia siitä. Itse huomasin sen sattumalta käydessäni Orimattilan sivuilla muissa asioissa.. Toivon mukaan hanke toteutuu.. Ehdottomasti tarvitaan, olen muuttamassa ko paikalle ja yhteyksien pelaaminen on elintärkeää.. Jos ei kaupungilla muuta rakennettavaa ole, niin huh huh! Ihan turha hanke ottaen huomioon nykyiset mahdollisuudet mokkuloilla ja muilla systeemeillä. Pohjois-Suomessa on "hyviä" esimerkkejä, joissa liittyminen kallista ja kuukausimaksut "poskettomia". Ei ihmiset ole valmiita maksamaan nopeastakaan yhteydestä aivan mitä vaan. Eiköhän Orimattilassa ole jo kokemusta noiden jätevesimaksujen osalta eri kylissä, miten korkeat maksut pitävät putket kuivina.. Toivottavasti hanke etenee nopeasti sillä vaikka etäisyys on Orimattilan keskustaan Käkelästä vain 1,5 km niin nopein yhteys on 2 Mb ADSL verkko joka on esim Netti TV käyttöön toimimaton.. Eivät ihmiset tiedä millaista nopeutta he tarvitsevat tulevaisuudessa. Nopeus on suhteellista. Odottavan aika on pitkä, joten kaikki odottaminen on inhottavaa.jos siitä odotusajan lyhentämisestä pitää maksaa paljon, ei maksuhalukkuutta ehkä olekaan.nytkin ihmiset hölmöyttään vaihtavat 8M nopeuden 24M nopeuteen eikä se auta mitään laskujen maksamisessa tai sähköpostien lukemisessa..

42 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Ei muuta kun osuuskunnat pystyyn ja rahoitukset / työt käyntiin. Pitää toteuttaa myös Niinkoskella.. hullua touhua!. Ehdottomasti kannatettava hanke!. Jos nyt alkuun edes taattaisiin kaikille moitteettomasti toimiva esim 2M yhteys, mikä riittäisi hyvin päivittäisissä välttämättömissä nettiasioinnissa. Meillä ainoastaan DNA suostui tarjoamaan adsl-liittymää ja kaikkien operaattoreiden 3g-mokkulat on jo todettu toimimattomiksi. Vähän ihmetyttää että asutaan ale 100km päässä pääkaupungista ja toimivaa laajakaistaa ei meinaa millää saada. Vertailuksi vanhemmillani Tornion syrjäkylillä (yli 20 km keskustaan) toimii 8M laajakaista. Tornio sentään sijaitsee 750km päässä pääkaupungista.. Erittäin hyvä asia ottaa esille tarvetta tälle hankkeelle olemme juuri muuttamassa paikkakunnalle ja asia on todella hyvä kun tulevaisuutta ajatellen kaikki tulevat tarvitsemaan tätä. Homma käyntiin vaan..

43 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Sadan megan hanke on virheellinen ajatuspohjaltaan. Valokuituverkkoa tarvitsee ensisijaiseti (tässä mielessä) vain a)verkkopalvelufirmat alihankkijoineen (kaapelit, kaivuut jne), lasten pelien markkinat jne,todellinen tasutavoima on yksityinen TV/sanomalehtikonsern (-t) joiden mahtavin rahasampo netti-tv on jo nyt ja jatkossa ehkä ainoa tärkeä.valtiovallan tarpeet eivät yksityisen kansalaisen kotiyhteydessä paljon paina.kyseessä on totaalinen vallankaappausyritys rahavirtoihin. Tulokset oavat - joka tapauksessa -arvioitavissa jo 20 vuoden kuluttua.ja huomatkaa. koko asia palvelee jälleen kerran, ainoastaan yksityistä bisestä kuten viime vuosina suurin osa hankkeista. (terveydenhuolto yms..no, itsehän makatte - ja lapseni. Itse jo 80 vee. ;-)Jäitä hattuun. Kaupungille ja ja tärkeille erityiskohteillle kuitua ja verovaroin. Päätösten tulee olla valtakunnallisia..orimattilassakin on kyllä jo kuidun runkoverkko rakennettuna Moskovaan asti, mutta kun ei ole saatu näitä rahastuslupia selväksi vielä, niin ei tehdä liittymiäkään eneen sitä ;-) Kyllä juutaaiset kaupankäynnin osanneet ovat aina - ja kouluttaneet seuraajia juoksupojikseen. Fiksua väkeä!. Etätyöskentely mahdollisuudet toimivat kohtuulisesti nykyisilläkin yhteyksillä. Jos Sadan megan hankkeella saadaan aikaan toimintavarmempi järjestelmä kohtuullisin kustannuksin, olen kiinnostunut. Kiitos..

44 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Se on ihan kannattava hanke, jos kustannukset pysyvät kohtuullisina. SAMAT PALVELUT MAASEUDULLE KUIN TAAJAMIINKIN!. Tarvitsen kiperästi nopeampaa internet-yhteyttä ja toivon sellaisen mahdollisuuden löytyvän lähitulevaisuudessa.. Kyselyn tulokset voisi olla kattavammat kotiin lähetetyn kyselyn avulla.. Olen ikäihminen. Pärjään nykyisellä laajakaistanopeudella.. Toivottavasti hanke saadaan nopeasti alulle!. Tavoite ihan liian kova, ei joka torppa parvi kuitua, langaton 10mb riittää varmasti. Mahoton nopeus mihin noin nopeeta oikeesti tarvii.. paitti jos halvalla saa.. Toivottavasti tulee.. Kysymyksissä 8 ja 9 liian vähän vaihtoehtoja, vastasin että alle 1000 euroa kun ei ollut vaihtoehtoa alle 500 euroa.. Tämä ei taida koskea meitä omakotiasujia. Tai kustannukset tulevat kohtuuttomiksi.

45 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Onnea hankkeelle!!. Lienee tarpeetonta. Minulla ei ole mahdollisuutta käyttää liikkuvaa laajakaistaa, koska kiinteistöni jää kuuluvuusalueiden peittoalueelle (=minimi nopeus) ja siitä syystä nopeus ei riitä. Lisäksi on íkävää, etten pysty kilpailuttamaan palveluntarjoajia, sillä paikallinen puhelinyhtiö on ainoa, joka tälle alueelle voi yhteyksiä toimittaa (hassua, kun asun kuitenkin "taajama-alueella") ja se näkyy tietenkin kuukausimaksussa.. Kustannukset mahd. alhaisina. Kellään yksin varaa monen tonnin valokuituihin ja vielä pitäis kk maksua maksaa päälle. Ja sadan megan nopeus on kuitenkin muutaman vuoden päästä hidas.. Koko kaupungin alueelle tasavertaiset yhteydet kaupunkilaisten kesken.. Mielestäni hanke on tärkeä, ajankohtainen viimeistään nyt ja linjassa monen hyväksi koetun asian kanssa kuten etätyö ja energiansäästö.. Tulevaisuudessa moni työnsä, yritystoimintansa ja harrastusten vuoksi tulee tarvitsemaan, itse en tällä hetkellä näe sadasn megan tarvetta. ei verorahoja hankkeeseen. jos normaali kysyntä/tarjonta ei tuota kuituyhteyksiä järkevään hintaan, olkoon sitten..

46 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Valokuitu on ainut ja järkevin vaihtoehto jatkossa.. Toimeksi ripeästi, erityisesti perheyritys kaipaa lisää puhtia nettiyhteyteen.. Tärkeä. Monopolirakenteita tulee välttää.. Hyvät verkkoyhteydet tänne landelle niin jo syntyy etätyöpaikkoja ja yrittäjyyttä!.. Toimintavalmiuteen vaan mahdollisimman pian. toivottavaa. Valokuituyhteys on kiinnostava vaihtoehto, mikäli sen liittymiskulut ja käyttökustannukset ovat kohtuulliset.. Toivottavasti Orimattila ottaa vakavasti tietoyhteiskunnan tulevat haasteet, ja jo nyt rakentaa infastruktuurin 1000 megan yhteydelle, kuten jo monessa paikassa on toteutettu. 100 mb yhteys on jo nyt vanhanaikainen, 1000 ollessa tätäpäivää. Tulevaisuudessa yhteiskunta tulee tarvitsemaan vieläkin nopeampi yhteyksiä, toivottavasti tämä otetaan huomioon päätöksiä tehtäessä..

47 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Harva todella tarvitsee.. O.K.. Uskoisin että esim meillä Hankaanojan alueen n. 15 talosta 75% olisi hankkeessa mukana. Tämä kysely vain ei ole ollut ihmisten tiedossa. Täsmäkysely alueittain paljastaisi todellisen kiinnostuksen.. VIIS KAUTTA VIIS.

48 Kiitos!

Pälkäneen Valokuitu Oy

Pälkäneen Valokuitu Oy INFO 15.09.2016 INFO 16.09.2016 Tervetuloa Pälkäneen Valokuitu Oy:n järjestämään infotilaisuuteen valokuituverkon rakentamisesta ja verkossa tarjottavista palveluista Pälkäneen kunnan alueelle Pälkäneen

Lisätiedot

Oma valokuituverkko on edullisin ja luotettavin tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet omakoti- ja rivitaloihin

Oma valokuituverkko on edullisin ja luotettavin tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet omakoti- ja rivitaloihin Oma valokuituverkko on edullisin ja luotettavin tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet omakoti- ja rivitaloihin 1. Mihin valokuitua tarvitaan 2. Valokuitu vs kilpailevat teknologiat 3.

Lisätiedot

Vauhtia verkkoon. Sadan megan Suomi

Vauhtia verkkoon. Sadan megan Suomi Vauhtia verkkoon Sadan megan Suomi 1 Sisältö 1. Mikä 100 megan laajakaista? sivu 2-3 4. Mitä kaikkea valokuidulla saa? sivu 6 2. Tee sijoitus tulevaisuuteen sivu 4 5. Tilaa huippunopea laajakaista kotiisi

Lisätiedot

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon Savukosken kunta ja Kuitua Pohjoiseen-hanke ovat käynnistäneet kartoituksen kiinnostuksesta liittyä alueelle mahdollisesti rakennettavaan valokuituverkkoon. Kyselyyn vastaaminen ei sido mihinkään. Kyseessä

Lisätiedot

Laajakaistaverkot kaikille. Juha Parantainen

Laajakaistaverkot kaikille. Juha Parantainen Laajakaistaverkot kaikille Juha Parantainen Liittymät Laajakaistaliittymät Suomessa 4 000 000 3 000 000 2 000 000 Mobiili (3G / 4G) Langaton (@450, WiMax) Kaapelimodeemi Kiinteistöliittymä DSL Valokuitu

Lisätiedot

Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja. Tuulikki Paturi 28.1.2016

Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja. Tuulikki Paturi 28.1.2016 Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja Tuulikki Paturi 28.1.2016 Henkilökohtaiset tietokonelaitteet Älypuhelin mukaan Tabletti Mukaan ja kotiin Läppäri kotiin 2 Mikä on tabletti? Yleiskäyttöinen

Lisätiedot

Liitekuviot. Tietoteknologian käyttö ja käyttämättömyyden syyt 75 89-vuotiailla Kooste kyselytutkimuksesta. www.ikateknologia.fi

Liitekuviot. Tietoteknologian käyttö ja käyttämättömyyden syyt 75 89-vuotiailla Kooste kyselytutkimuksesta. www.ikateknologia.fi www.ikateknologia.fi Liitekuviot Tietoteknologian käyttö ja käyttämättömyyden syyt 9-vuotiailla Kooste kyselytutkimuksesta Nordlund, Marika; Stenberg, Lea; Lempola, Hanna-Mari. KÄKÄTE-projekti (Käyttäjälle

Lisätiedot

Valokuidun saanti on ongelma myös taajamissa. (c) Verkko-osuuskunta Oulunseudun Laajakaista Tommi Linna

Valokuidun saanti on ongelma myös taajamissa. (c) Verkko-osuuskunta Oulunseudun Laajakaista Tommi Linna Valokuidun saanti on ongelma myös taajamissa Verkko-osuuskunta n hallituksen puheenjohtaja Internet-operaattorin toimitusjohtaja lähes 10 vuotta Netplaza Oy, Talonetti Kokemusta Internet-teknologioista

Lisätiedot

MARKKINAKATSAUS 8/2012. Kotitalouksien laajakaistaliittymät. Nopeiden internetyhteyksien yleistyminen

MARKKINAKATSAUS 8/2012. Kotitalouksien laajakaistaliittymät. Nopeiden internetyhteyksien yleistyminen MARKKINAKATSAUS 8/2012 Kotitalouksien laajakaistaliittymät Nopeiden internetyhteyksien yleistyminen Viestintävirasto 2012 Tiedustelut: markkinaselvitykset@ficora.fi Tietoja lainatessa lähteenä on mainittava

Lisätiedot

Laajakaista kaikkien ulottuville Selvitysmies Harri Pursiainen

Laajakaista kaikkien ulottuville Selvitysmies Harri Pursiainen Laajakaista kaikkien ulottuville Selvitysmies Harri Pursiainen 1 Markkinoiden muutos Ennen kattavat palvelut syntyivät markkinaehtoisesti eikä valtio puuttunut toimintaan tiukalla sääntelyllä, veroilla

Lisätiedot

DNA:n kysely esikoulu- ja ala-asteikäisten matkapuhelinten käytöstä

DNA:n kysely esikoulu- ja ala-asteikäisten matkapuhelinten käytöstä DNA:n kysely esikoulu- ja ala-asteikäisten matkapuhelinten käytöstä Yhteenveto medialle 1 Yhteenveto Ala-asteikäiset lapset ovat jo hyvin aktiivisia puhelimen käyttäjiä. Kahdeksalla kymmenestä on oma puhelin

Lisätiedot

Laajakaistaseminaari Pertunmaa 15.4.2011 PERTUN KUITU

Laajakaistaseminaari Pertunmaa 15.4.2011 PERTUN KUITU Laajakaistaseminaari Pertunmaa 15.4.2011 PERTUN KUITU Juha Putkonen 4.2.2010 Luottamuksellinen 1 Concept.10 esittely Tuoreella asenteella 2 Luotettava kumppani Concept.10 on yhteinen kattobrändi sen taustalla

Lisätiedot

Valokuituverkko: huippunopea, varmatoiminen ja pitkäikäinen verkko

Valokuituverkko: huippunopea, varmatoiminen ja pitkäikäinen verkko 27.2.2014 Pekka Neittaanmäki Jukka Valkonen Valokuituverkko: huippunopea, varmatoiminen ja pitkäikäinen verkko Valokuituverkko edustaa varmatoimista ja pitkäikäistä huipputeknologiaa. Kuituverkossa tiedot

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

Kotitalouksien kiinteät internet - liittymät. Tero Karttunen Oy Mikrolog Ltd

Kotitalouksien kiinteät internet - liittymät. Tero Karttunen Oy Mikrolog Ltd Kotitalouksien kiinteät internet - liittymät Tero Karttunen Oy Mikrolog Ltd Kotitalouden internet - toivelista! Edulliset käyttökustannukset! Helppo, edullinen käyttöönotto! Kiinteä internet-yhteys! Toimiva!

Lisätiedot

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Miksi valokuitu Pälkäneelle valokuitua rakennetaan avoimen verkon periaatteella, jolloin käyttäjä saa vapaasti valita

Lisätiedot

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 26.11.2015 klo 12.00. Asiantuntijan kuuleminen ja kirjallinen asiantuntijalausunto

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 26.11.2015 klo 12.00. Asiantuntijan kuuleminen ja kirjallinen asiantuntijalausunto Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 26.11.2015 klo 12.00 Asiantuntijan kuuleminen ja kirjallinen asiantuntijalausunto Saimaan Kuitu Oy toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen Asia: HE 116/2015 vp Hallituksen

Lisätiedot

Place client logo here in Slide Master

Place client logo here in Slide Master Place client logo here in Slide Master DNA Tutkimus mökkeilijöiden netinkäytöstä Place client logo here in Slide Master Tutkimuksen menetelmä ja toteutus Tiedonkeruu ja näyte: n=1005 online-haastattelua

Lisätiedot

PALVELUIDEN ASETTAMAT VAATIMUKSET LAAJAKAISTANOPEUKSILLE. Loppuraportti V1.0 3.6.2008. Liikenne- ja viestintäministeriölle.

PALVELUIDEN ASETTAMAT VAATIMUKSET LAAJAKAISTANOPEUKSILLE. Loppuraportti V1.0 3.6.2008. Liikenne- ja viestintäministeriölle. LAAJAKAISTASELVITYS PALVELUIDEN ASETTAMAT VAATIMUKSET LAAJAKAISTANOPEUKSILLE Loppuraportti V1.0 3.6.2008 Liikenne- ja viestintäministeriölle Oy Omnitele Ab Teemu Huttunen Jyri Puumalainen Ari Ojaniemi

Lisätiedot

TERVETULOA VALOKAISTALLE!

TERVETULOA VALOKAISTALLE! TERVETULOA VALOKAISTALLE! SSPNET TÄNÄÄN VALOKUITUTEKNIIKAN EDELLÄKÄVIJÄ Olemme tietoliikenneyhteyksien ja internetpalveluiden luotettava asiantuntija. Tarjoamme jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluja.

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Mitä tutkimukset kertovat audiovisuaalisten sisältöjen katselusta? Cable Days Hämeenlinna 17.4.2012 Joonas Orkola

Mitä tutkimukset kertovat audiovisuaalisten sisältöjen katselusta? Cable Days Hämeenlinna 17.4.2012 Joonas Orkola Mitä tutkimukset kertovat audiovisuaalisten sisältöjen katselusta? Cable Days Hämeenlinna 17.4.2012 Joonas Orkola Millaista on AV sisältöjen katselu? Viestintävirasto teetti syksyn 2011 aikana kaksi kuluttajatutkimusta»

Lisätiedot

Ukkoverkot. Kiinteä langaton UkkoNet Nopea netti suomalaisille

Ukkoverkot. Kiinteä langaton UkkoNet Nopea netti suomalaisille Ukkoverkot Kiinteä langaton UkkoNet Nopea netti suomalaisille Itsenäinen ja riippumaton - Ukkoverkot Oy Älykkäitä langattomia tietoliikennepalveluita yrityksille, viranomaisille ja muille vaativille käyttäjäryhmille.

Lisätiedot

Äänekoski. Laajakaista kaikille 2013-2014 tilanne. Seppo Kuusisto

Äänekoski. Laajakaista kaikille 2013-2014 tilanne. Seppo Kuusisto Äänekoski Laajakaista kaikille 2013-2014 tilanne Seppo Kuusisto Rakennetut ja rakennettavat reitit Äänekoskella 2013 2014 Rakennetaan vain jos 50% vakituisista asunnoista tilaa liittymän Rakennettu vuonna

Lisätiedot

Yritystunnus. Liikemerkkiä tulee käyttää vain tässä ohjeistossa olevassa muodossaan, eikä merkin ja logon suhteita tai paikkaa saa muuttaa.

Yritystunnus. Liikemerkkiä tulee käyttää vain tässä ohjeistossa olevassa muodossaan, eikä merkin ja logon suhteita tai paikkaa saa muuttaa. Graafinen ohjeisto Yritystunnus Kymijoen Kyläkuidun yritystunnus koostuu kahdesta elementistä, Kymijoen Kyläkuitu -nimen logotyypistä (Myriad Pro Semibold), sekä nimen eteen sijoitettavasta kolmivärisestä

Lisätiedot

VASO-ASUKKAAN OPAS. DNA Kiinteistölaajakaista

VASO-ASUKKAAN OPAS. DNA Kiinteistölaajakaista VASO-ASUKKAAN OPAS DNA Kiinteistölaajakaista 1 Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon, olet tehnyt hyvän valinnan muuttaessasi Vason asuntoon.tämä on opas laajakaistan käyttöönottoon ja

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Valokuitu kirkkaasti paras kiinteistöyhteys Soneran Laajakaista- ja tv-palvelut VTS Tampere 25.11.2014 Jukka Harju Sisältö Miksi valokuituyhteys on kirkkaasti

Lisätiedot

Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014

Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014 Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014 Teliasonera/Seppo Kuusisto /Relation/Identifier 0.1 Draft Äänekoski 2013 rakennetut ja 2014 rakennettavat rungot 50 % Vuonna 2014 rakennettava osuus liittymiä tarjotaan

Lisätiedot

Oma valokuituverkko on edullisin, luotettavin ja usein myös ainoa tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet

Oma valokuituverkko on edullisin, luotettavin ja usein myös ainoa tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet Oma valokuituverkko on edullisin, luotettavin ja usein myös ainoa tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet Verkko-osuuskunta Perustettu 2011 Suomen ensimmäinen ja ainoa täysin omarahoitteinen

Lisätiedot

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden 1 Vuokrasi sisältää nettiyhteyden Meillä on sinulle hyviä uutisia! Lahden Talojen ja Elisan tekemän sopimuksen mukaan vuokraasi sisältyy nettiyhteys. Saat yhteyden käyttöösi tilaamalla Saunalahti Laajakaistan

Lisätiedot

mikä sen merkitys on liikkuvalle ammattilaiselle?

mikä sen merkitys on liikkuvalle ammattilaiselle? artikkeli WWAN-verkko WWAN-verkko: mikä sen merkitys on liikkuvalle ammattilaiselle? Nopeiden, saumattomien yhteyksien merkitys minkä tahansa yrityksen menestykseen sekä liikkuvan ammattilaisen tehokkuuteen

Lisätiedot

Sadan megan Suomi. Juha Parantainen. liikenne- ja viestintäministeriö

Sadan megan Suomi. Juha Parantainen. liikenne- ja viestintäministeriö Sadan megan Suomi Juha Parantainen liikenne- ja viestintäministeriö 2 Tietoliikenneyhteyksien valtatekniikoiden kehitys korkeammille nopeuksille on aina syntynyt palveluja Mbit/s kaapeli-tv valokuitu 25-100

Lisätiedot

Soneran Koti ja TV tutkimus 2012

Soneran Koti ja TV tutkimus 2012 Soneran Koti ja TV tutkimus 2012 Tervetuloa! Sonera selvitti nyt toista kertaa suomalaisten viihtymistä kotona ja suhdetta television katseluun Tiedonkeruu kesäkuussa 2012, N=2132 Tutkimuksen toteutti

Lisätiedot

1 (2) Hyvä alueen asukas, Kaisanet Oy aloittaa valokuituverkkojen rakentamisen yhteistyössä Vaalan kunnan kanssa asuinalueellanne kesällä 2011. Rakentaminen on osa valtakunnallista Laajakaista 2015 -hanketta.

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus?

Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus? Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus? Cable Days 18.11.2014 Jaakko Harno, Watson Nordic Oy Watson lyhyesti Watson Nordic on Anvia Oyj:n ja Makuuni Oy:n omistama yhtiö Watson Nordic operoi, myy ja markkinoi

Lisätiedot

Valokuituverkon suunnitteluilta

Valokuituverkon suunnitteluilta Valokuituverkon suunnitteluilta ke 7.11.2012, klo 18:00 Ristijärven Yhteispalvelupiste, Ahontie 25 Valokuituverkon suunnitteluilta Laajakaista kaikille hanke ja sen eteneminen Kainuussa - Paula Karppinen,

Lisätiedot

5. Kuinka kauan pystyisit olemaan ilman sähköisiä mediavälineitä? (Ei tarkoita puhelimella soittamista.)

5. Kuinka kauan pystyisit olemaan ilman sähköisiä mediavälineitä? (Ei tarkoita puhelimella soittamista.) 1. Luokka-aste 3 66 22.8% 4 92 31.8% 5 103 35.6% 6 23 8 % 7 2 0.7% 8 2 0.7% 9 1 0.3% 2. Sukupuoli Tyttö 159 55 % Poika 130 45 % 3. Mitä sähköisiä mediavälineitä käytät päivittäin koulussa? ATK-luokan/kirjaston

Lisätiedot

1. Luokka-aste Kysymykseen on vastattu 299 kertaa Vaihtoehto Lukumäärä Prosentti 3 2 0.7% 4 0 0 % 5 0 0 % 6 42 14 % 7 91 30.4% 8 78 26.1% 9 86 28.

1. Luokka-aste Kysymykseen on vastattu 299 kertaa Vaihtoehto Lukumäärä Prosentti 3 2 0.7% 4 0 0 % 5 0 0 % 6 42 14 % 7 91 30.4% 8 78 26.1% 9 86 28. 1. Luokka-aste Kysymykseen on vastattu 299 kertaa 3 2 0.7% 4 0 0 % 5 0 0 % 6 42 14 % 7 91 30.4% 8 78 26.1% 9 86 28.8% 2. Sukupuoli Tyttö 179 59.9% Poika 120 40.1% 3. Mitä sähköisiä mediavälineitä käytät

Lisätiedot

MOBIILITEKNOLOGIAN KÄYTTÖ, IKÄ JA SUKUPUOLI

MOBIILITEKNOLOGIAN KÄYTTÖ, IKÄ JA SUKUPUOLI MOBIILITEKNOLOGIAN KÄYTTÖ, IKÄ JA SUKUPUOLI Sanna-Mari Kuoppamäki Jyväskylän yliopisto Esityksen sisältö MTV:n katsojapaneeli eri-ikäisten internetin käytöstä, laitteista ja asenteista Yli 50-vuotiaiden

Lisätiedot

Laajakaista kaikille tilannekatsaus

Laajakaista kaikille tilannekatsaus Laajakaista kaikille 2015 - tilannekatsaus 21.6.2011 Kajaanin kirjaston Kalevala Sali klo 12:00-14:10 Kainuun maakunta Paula Karppinen, suunnittelija Kainuun maakunta kuntayhtymä, aluekehitys paula.a.karppinen@kainuu.fi

Lisätiedot

DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2015: TV tuli puhelimeen. Yhteenveto medialle

DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2015: TV tuli puhelimeen. Yhteenveto medialle DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2015: TV tuli puhelimeen Yhteenveto medialle Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus, helmikuu 2015 2 Yhteenveto Tabletit, tietokoneet ja älypuhelimet

Lisätiedot

Koti ja TV -tutkimus: kuluttajatrendit 2014

Koti ja TV -tutkimus: kuluttajatrendit 2014 Koti ja TV -tutkimus: kuluttajatrendit 201 Markus Lahtinen Head of Product Management Consumer, Sonera Koti ja tv - tutkimus 201 Sonera selvitti nyt neljättä kertaa suomalaisten viihtymistä kotona ja suhdetta

Lisätiedot

Taloyhtiöinfo. Keski-Suomen Valokuituverkot Oy

Taloyhtiöinfo. Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Taloyhtiöinfo Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Taloyhtiöinfo 1 Sisältö Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Tuotteet taloyhtiöille Valokuituliittymän hinta Internetpalvelut Valokuitu palvelujen mahdollistajana

Lisätiedot

Sähköinen asiointi liikkuvan asiakkaan palveluverkot

Sähköinen asiointi liikkuvan asiakkaan palveluverkot Sähköinen asiointi liikkuvan asiakkaan palveluverkot Risto Carlson, ICT-johtaja, Digita Oy We deliver your content Suomen EDI-Leidit 27.9.2007 1 Agenda 1. Johdanto 2. Internetin historiaa 3. Langattomat

Lisätiedot

Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013

Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013 Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013 LPOnet Oy Ab toimitusjohtaja Gustaf Forsberg Agenda: 1. LPOnet Oy Ab 2.

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Venäjänkielinen Internet eli Runet. Kouvola 28.1.2013 Sähköinen kauppa ja sosiaalinen media Venäjällä

Venäjänkielinen Internet eli Runet. Kouvola 28.1.2013 Sähköinen kauppa ja sosiaalinen media Venäjällä Venäjänkielinen Internet eli Runet Kouvola 28.1.2013 Sähköinen kauppa ja sosiaalinen media Venäjällä Runetin määritelmä Venäläisestä Internetistä käytetään Venäjällä tavanomaisesti nimitystä Runet (Рунет)

Lisätiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot Pientalonrakentajan tietoliikenneopas Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot MIKSI KUITULIITTYMÄ? IPP:n kuituliittymä on kuluttajille suunnattu kiinteähintainen liityntä nykyaikaiseen

Lisätiedot

Laajakaista kaikille VALOKUITURAKENTAMINEN POHJOIS-SAVOSSA 2014

Laajakaista kaikille VALOKUITURAKENTAMINEN POHJOIS-SAVOSSA 2014 Laajakaista kaikille VALOKUITURAKENTAMINEN POHJOIS-SAVOSSA 2014 Sinä päätät, rakennetaanko valokuituverkkoa kotikuntaasi Valokuituverkko rakentuu kysynnän mukaan: EU, valtio ja kunnat tukevat huippunopeiden

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Saimaan Kuitu Oy ja riskit. Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen

Saimaan Kuitu Oy ja riskit. Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen Saimaan Kuitu Oy ja riskit Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen 1. Liittymämäärän kehittyminen 2. Osamaksumaksajien suuri osuus 3. Rakentamisen kalleus suhteessa tuloihin 4. Onko teknologiariskejä? 5. Näkymä

Lisätiedot

Liite 1 b 42) Kenen kanssa puhuminen auttaa, jos sinulla on vaikeuksia koulunkäynnissä? 1 Puhuminen auttaa harvoin

Liite 1 b 42) Kenen kanssa puhuminen auttaa, jos sinulla on vaikeuksia koulunkäynnissä? 1 Puhuminen auttaa harvoin Liite 1 b 42) Kenen kanssa puhuminen auttaa, jos sinulla on vaikeuksia koulunkäynnissä? 1 Puhuminen auttaa 2 3 4 5 Puhuminen auttaa Äidin kanssa Isän kanssa Äitipuolen kanssa Isäpuolen kanssa Isovanhempien

Lisätiedot

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu?

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu? Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Miksi valokuitu? Miksi valokuitu? 1 Sisältö Mistä puolueetonta tietoa? Miksi valokuitu? Mihin maailma on menossa? Mitä hyötyä jo tänään? Mitä tarkoittaa pilvipalvelut Operaattori

Lisätiedot

AntenniTV kaikkialle, kaikkiin päätelaitteisiin

AntenniTV kaikkialle, kaikkiin päätelaitteisiin AntenniTV kaikkialle, kaikkiin päätelaitteisiin Cable Days 17.4.2012 Vesa Erkkilä vesa.erkkila(a)digita.fi MobiiliTV vai TV mobiililaitteissa? Erillisen broadcast-verkon (esim. DVB-H) kautta toteutettu

Lisätiedot

Valokuituverkon suunnitteluilta

Valokuituverkon suunnitteluilta Valokuituverkon suunnitteluilta Valokuituverkon suunnitteluilta Kahvit Tilaisuuden avaus; kunnan edustaja Laajakaista kaikille 2015 hanke ja sen eteneminen Kainuussa; Kainuun maakunta Näköpuhelimesta hyvinvointia

Lisätiedot

Keski-Karjalan maaseutupalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 1 (5) Yhteenvetoraportti N=107 Julkaistu: 10.12.2012

Keski-Karjalan maaseutupalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 1 (5) Yhteenvetoraportti N=107 Julkaistu: 10.12.2012 Keski-Karjalan maaseutupalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 1 (5) Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Millä tavoin haluaisit saada ajankohtaista tietoa maaseutupalveluista? Laita järjestykseen, mikä tavoittaa

Lisätiedot

Marttilaan ja Reimarlaan

Marttilaan ja Reimarlaan nopea ja luotettava nettiyhteys ja kaapelitelevisio Marttilaan ja Reimarlaan Helsingin valokuidut -osuuskunnan tiedotustilaisuus alueen pientalojen asukkaille Pitäjänmäen kirjasto, Jousipolku 1, keskiviikkona

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

DVB- ja internet-palvelut saman vastaanottimen kautta

DVB- ja internet-palvelut saman vastaanottimen kautta DVB- ja internet-palvelut saman vastaanottimen kautta Timo Santi 8.11.2012 Termiviidakko Epäviralliset tulkinnat Termi OTT (Over The Top) Connected TV IPTV Internet TV Web TV Cord Cutters Tulkinta Internetin

Lisätiedot

Senioreille kysely tietotekniikan ja internetin käyttöstä

Senioreille kysely tietotekniikan ja internetin käyttöstä Senioreille kysely tietotekniikan ja internetin käyttöstä 1. Ikä 30-39 1.1% 4 40-49 1.7% 6 50-59 13.6% 49 60-69 56.7% 204 70-79 23.3% 84 80-89 3.6% 13 90 -> 0.0% 0 answered question 360 skipped question

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

Mitä kuuluu laajakaistalle! Miljardi-investoinnit sähköverkkoon -seminaari Verkosto, verkkoliiketoiminnan ammattimessut Tampere 28.1.

Mitä kuuluu laajakaistalle! Miljardi-investoinnit sähköverkkoon -seminaari Verkosto, verkkoliiketoiminnan ammattimessut Tampere 28.1. Mitä kuuluu laajakaistalle! Miljardi-investoinnit sähköverkkoon -seminaari Verkosto, verkkoliiketoiminnan ammattimessut Tampere 28.1.2015 Pauli Pullinen, liikenne- ja viestintäministeriö Ajankohtaista

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot

Kysely kuntosuunnistajille

Kysely kuntosuunnistajille Kokonaisvastaajamäärä: 13 Kysely kuntosuunnistajille 1. Vastaajan sukupuoli Kysymykseen vastanneet: 13 (ka: 1,5) (1.1) Mies 53,8% 7 (1.2) Nainen 6 2. Vastaajan ikä Kysymykseen vastanneet: 13 (ka: 4,6)

Lisätiedot

Viestintävirasto. Suomalaiset viestintäpalveluiden kuluttajina 6.11.2009

Viestintävirasto. Suomalaiset viestintäpalveluiden kuluttajina 6.11.2009 Viestintävirasto Suomalaiset viestintäpalveluiden kuluttajina 6.11.200 Tutkimuksen taustat Tämän tutkimuksen on tehnyt IROResearch Oy Viestintäviraston toimeksiannosta Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää,

Lisätiedot

SAVITAIPALEEN KUNNAN VALOKAAPELIVERKKO. Nek Saimaa Oy 13.4.2015. Tuomo Puhakainen Kari Kotirinta

SAVITAIPALEEN KUNNAN VALOKAAPELIVERKKO. Nek Saimaa Oy 13.4.2015. Tuomo Puhakainen Kari Kotirinta SAVITAIPALEEN KUNNAN VALOKAAPELIVERKKO 13.4.2015 Tuomo Puhakainen Kari Kotirinta Nek Saimaa Oy Televerkkojen historiaa Etelä-Karjalassa ja Savitaipaleella Pietari-Lappeenranta-Helsinki lennätinlinja valmistuminen

Lisätiedot

Viestintäpalveluiden kuluttajatutkimus 2014

Viestintäpalveluiden kuluttajatutkimus 2014 Viestintäpalveluiden kuluttajatutkimus 201 IROResearch Oy Malminkatu 00100 HELSINKI Tel. +58 9 770 600 Y 810550-1 www.iro.fi 1 Kuvailulehti 2.6.201 Julkaisija: Viestintävirasto Asiakirjan nimi: Viestintäpalvelujen

Lisätiedot

Tablettitietokone ja mitä sillä voi tehdä. Tuulikki Paturi

Tablettitietokone ja mitä sillä voi tehdä. Tuulikki Paturi Tablettitietokone ja mitä sillä voi tehdä Tuulikki Paturi 28.1.2016 Henkilökohtaiset tietokonelaitteet Älypuhelin mukaan Tabletti kotiin ja mukaan Läppäri kotiin 2 Älypuhelin Kosketusnäyttö Internetyhteys

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

Laajajakaista hanke

Laajajakaista hanke Lapin kylätoimintapäivät 16.10.2010 Lapin laajakaistaprojekti Ritva Kauhanen, maakunta-asiantuntija Hotelli Santa Claus Laajajakaista 20 -hanke Hankkeen tavoitteena on, että v. 20 loppuun mennessä lähes

Lisätiedot

Laajakaista kaikkien ulottuville Viestintäministeri Suvi Lindén

Laajakaista kaikkien ulottuville Viestintäministeri Suvi Lindén Laajakaista kaikkien ulottuville Viestintäministeri Suvi Lindén 1 Laajakaistatilanne Suomessa Laajakaistan määrä (Viestintäviraston katsaus 11.9.2008) Langaton ja etenkin mobiili laajakaista yleistyy.

Lisätiedot

Laajakaista informaatioteknologian vuosisadan strateginen investointi Jyväskylä. Dekaani, professori Pekka Neittaanmäki 23.2.2014

Laajakaista informaatioteknologian vuosisadan strateginen investointi Jyväskylä. Dekaani, professori Pekka Neittaanmäki 23.2.2014 Laajakaista informaatioteknologian vuosisadan strateginen investointi Jyväskylä Dekaani, professori Pekka Neittaanmäki 23.2.2014 Kansallinen kehittäminen: Laajakaista kaikille Suomi on sitoutunut EU:n

Lisätiedot

Nuorten käsityksiä palveluista ja niiden järjestämisestä, toimintatavoista ja tiedottamisesta

Nuorten käsityksiä palveluista ja niiden järjestämisestä, toimintatavoista ja tiedottamisesta Nuorten käsityksiä palveluista ja niiden järjestämisestä, toimintatavoista ja tiedottamisesta SUUNNITELMATYÖN TILANNEKATSAUS 03.05.07/ Mari Mikkola Lasten ja nuorten psykososiaalisten erityispalveluiden

Lisätiedot

Laajakaista kaikille -hankkeen vaikutukset maaseudulla

Laajakaista kaikille -hankkeen vaikutukset maaseudulla Laajakaista kaikille -hankkeen vaikutukset maaseudulla Kokonaisvaltainen kyläsuunnittelu -seminaari 3.6.2009 Maakuntasuunnittelija Eeva Polvi Etelä-Savon maakuntaliitto Valtioneuvoston kaksiosainen periaatepäätös

Lisätiedot

@450-laajakaista kylien tietoliikenneratkaisuna Kokonaisvaltainen kyläsuunnittelu seminaari 23.4.2009 Pori. Anne Suomi, Digita Oy

@450-laajakaista kylien tietoliikenneratkaisuna Kokonaisvaltainen kyläsuunnittelu seminaari 23.4.2009 Pori. Anne Suomi, Digita Oy @450-laajakaista kylien tietoliikenneratkaisuna Kokonaisvaltainen kyläsuunnittelu seminaari 23.4.2009 Pori Anne Suomi, Digita Oy Agenda 1. Laajakaista mobiiliksi 2. Kylien laajakaistayhteydet valtioneuvoston

Lisätiedot

Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät

Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät Veijo Happonen DAXTUM OY Gsm: 040-5254232, e-mail: veijo.happonen@daxtum.com BAFF / Automaatio Talotekniikassa LUENNON SISÄLTÖ

Lisätiedot

Vuores-tietoverkko. Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille

Vuores-tietoverkko. Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille Vuores-tietoverkko Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille Tietoverkko Vuoreksen tietoverkon toteuttaa, omistaa ja ylläpitää Vuores Palvelu Oy, jonka osakkaita ovat Tampereen kaupunki sekä alueen

Lisätiedot

Laajakaistaverkot. - avain tulevaisuuden palveluihin. professori Hannu H. KARI Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu (TKK) Hannu.Kari@hut.

Laajakaistaverkot. - avain tulevaisuuden palveluihin. professori Hannu H. KARI Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu (TKK) Hannu.Kari@hut. Laajakaistaverkot - avain tulevaisuuden palveluihin professori Hannu H. KARI Tietotekniikan osasto Teknillinen (TKK) Hannu.Kari@hut.fi Hannu H. Kari/TKK/T/TKT Page 1/18 Internetin palvelut Perinteiset

Lisätiedot

Kohti kevyempää sääntelyä

Kohti kevyempää sääntelyä Kohti kevyempää sääntelyä Viestintäviraston näkemyksiä komission 6.5.2015 tiedonantoon Pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka Mediainfo, Asta Sihvonen-Punkka 1 Euroopan komission Digitaaliset sisämarkkinat tiedonanto

Lisätiedot

Kaikki vastaajat (N=819) 25% 26% 22% 27%

Kaikki vastaajat (N=819) 25% 26% 22% 27% Kaikki vastaajat (N=819) % 30 20 10 0 25% 26% 22% 27% 29% 36% 7. 8. 9. 34% 52% % 52 50 48 48% 46 Tyttö Poika Aloittelija: minulla ei ole kokemusta ipadin käytöstä Noviisi: minulla on ipadin peruskäyttökokemusta,

Lisätiedot

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Summary1/2 59 vastausta (vastanneista naisia 8 ja miehiä 51) Kysely oli avoinna 2 viikkoa (11.2. 25.2.2015) 78% vastanneista kuului ikäryhmään 18-39 49% vastanneista

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa!

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! Löydät Internetistä kotibilekuvia, joissa esiinnyt. Mitä ajattelet kuvista? 1) SIISTII! 2) EVVK 3) En pidä siitä, että kuviani laitetaan nettiin ilman lupaani Internetiin laitettua kuvaa tai aineistoa

Lisätiedot

1. Kysymys: Omistatko jo "digiboksin"?

1. Kysymys: Omistatko jo digiboksin? DIGITV-VALMIUS VALMIUS ON VIELÄ KOVIN MONELLA HANKKIMATTA, MUTTA En;54 kpl 36,0 % 1. Kysymys: Omistatko jo "digiboksin"? Kyllä;96 kpl 64,0 % Ensimmäisellä kysymyksellä tiedustelimme, että onko vastaajalla

Lisätiedot

SG550. Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset

SG550. Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset SG550 Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset Tuupakantie 3, 01740 1 FSM Tekninen tuki 0600 16160 Ensimmäiseksi: Valitse riistakameraan liittymä operaattorilta MMS ja/tai GPRS(data) ominaisuuksilla. Muistathan,

Lisätiedot

TIVE Rovaniemi @450-laajakaista 3.10.2008

TIVE Rovaniemi @450-laajakaista 3.10.2008 TIVE Rovaniemi @450-laajakaista 3.10.2008 1 Agenda 1. Laajakaista mobiiliksi 2. @450 on paras mobiililaajakaista ammattikäyttöön 3. @450 on kattavin mobiililaajakaista yksityiskäyttöön 4. Palvelu- ja verkko-operaattorin

Lisätiedot

Vasteaika. Vasteaikaa koskeva ohje ei ole juuri muuttunut Robert B. Millerin vuonna 1968 pitämästä esityksestä:

Vasteaika. Vasteaikaa koskeva ohje ei ole juuri muuttunut Robert B. Millerin vuonna 1968 pitämästä esityksestä: Nielsen: "Olen tutkinut Webin käytettävyyttä vuodesta 1994, ja jokaisessa tutkimuksessa esiin on noussut sama asia: käyttäjät haluaisivat sivujen latautuvan nopeammin. Aluksi olin sitä mieltä, että käyttäjät

Lisätiedot

Komperon vesiosuuskunta Liperin kunnassa

Komperon vesiosuuskunta Liperin kunnassa Putkeen menee! hanke ALOITUSSEMINAARI 16.3.2012 P-K:n aikuisopisto Viemärin ja laajakaistan yhteisrakentaminen -case Kompero -Kuituverkon hyödyntäminen vesi- ja viemäriverkon valvonnassa Verkonvalvonta

Lisätiedot

Suomalaisten Some-käyttö monipuolistunut Instagram & Twitter nousussa

Suomalaisten Some-käyttö monipuolistunut Instagram & Twitter nousussa DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2: Suomalaisten Some-käyttö monipuolistunut Instagram & Twitter nousussa Yhteenveto medialle Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2 Yhteenveto /

Lisätiedot

Sähköisten viestintäpalvelujen. Päällikkö Joonas Orkola, Asiakkuudet, Viestintävirasto 23.6.2015

Sähköisten viestintäpalvelujen. Päällikkö Joonas Orkola, Asiakkuudet, Viestintävirasto 23.6.2015 Sähköisten viestintäpalvelujen käyttö Päällikkö Joonas Orkola, Asiakkuudet, Viestintävirasto 23.6. julkaistavat tulokset Kuluttajatutkimustiedot suomalaisten viestintäpalvelujen käyttötottumuksista» Toteutettu

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

Liikemerkkiä tulee käyttää vain tässä ohjeistossa olevassa muodossaan, eikä merkin ja logon suhteita tai paikkaa saa muuttaa.

Liikemerkkiä tulee käyttää vain tässä ohjeistossa olevassa muodossaan, eikä merkin ja logon suhteita tai paikkaa saa muuttaa. Graafinen ohjeisto Yritystunnus Saimaan Kuidun yritystunnus koostuu kahdesta elementistä, Saimaan Kuitu -nimen logotyypistä (Ubuntu medium), sekä nimen eteen sijoitettavasta 4-värisestä liikemerkistä.

Lisätiedot

Viestintäpalveluiden kuluttajatutkimus 6/2015

Viestintäpalveluiden kuluttajatutkimus 6/2015 Viestintäpalveluiden kuluttajatutkimus 6/05 Tutkimuksen taustat ja toteutus Tutkimuksen tavoitteena on selvittää sähköisten viestintäpalveluiden käyttöä suomalaisten keskuudessa sekä heidän kokemuksia

Lisätiedot

Lappeenrannan lentokenttä, ESATKYn kevätkokous 2011

Lappeenrannan lentokenttä, ESATKYn kevätkokous 2011 riippumatonta ja puolueetonta IT auditointia - SuoraanSuoneen - erityistoimeksiannot Lappeenrannan lentokenttä, ESATKYn kevätkokous 2011 uusimmat älypuhelimet ja tabletit, käyttökokemukset ja erilaiset

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGIN KYSELY MÖKKILÄISILLE Yhteenvetoraportti, N=30, Julkaistu: Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

KUHMON KAUPUNGIN KYSELY MÖKKILÄISILLE Yhteenvetoraportti, N=30, Julkaistu: Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat KUHMON KAUPUNGIN KYSELY MÖKKILÄISILLE Yhteenvetoraportti, N=30, Julkaistu: 12012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Tiedot vastaajasta (valitse oikea vaihtoehto) mies 17 56,67% 2. nainen 13 43,33% 30 100%

Lisätiedot