Orimattilan laajakaistakysely

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Orimattilan laajakaistakysely 16.9.2011 30.11.2011"

Transkriptio

1 Orimattilan laajakaistakysely Kaikki vastaukset

2 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 1. Onko sinulla internet yhteys käytössäsi? Yksittäisiä vastaajia: 369

3 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 2. Jos sinulla ei ole nyt internet-yhteyttä, olisitko kiinnostunut nopeista yhteyksistä kiinteistöösi / asuntoosi? Yksittäisiä vastaajia: 224

4 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 3. Mihin käytät internetiä? Yksittäisiä vastaajia: 366

5 Muu, mikä? uutiste luku. etätyössä videoneuvottelupalvelut. yhteydenpito esim skypellä. Opiskelu. lehtien lukeminen, ostokset. uutiset, tiedonhaku. kaikenlaisten tietojen hakeminen. internet selailu.

6 Muu, mikä? porno. musiikki, kirjasto, ostosten tekeminen, liikuntatapahtuman raportointi. palvelinkäyttö. opiskeluun liittyvät tehtävät. Taide ja -tapahtumat, historialliset aiheet, valokuvaus, elokuvan historia. Ostosten tekoon. Yksityislääkäriaikojen varaus, tanssikalenterin seuranta, matkavaraukset, karttahaut, puh.nrohaut ym..

7 Muu, mikä? Digitaalisten arkistojen käyttö, tutkimus. Sivuilla surffaaminen. Uutistarjonta eri lähteistä, tiedon haku yleensä. Normaali surffaaminen.. Koulunkäynti AMK. lehtien luku. Ihan tavallinen w w w-sivujen selailu, verkkokaupat ja sosiaalinen media.. Sosiaalinen media. yhdistystoiminnan linkki.

8 Muu, mikä? Tiedon hankinta, veroilmoitus ym. asiat. Karttojen katselu ja omien reittien piirtäminen suunnistusharjoituksista. Keskustelufoorumien ylläpito. tiedonhaku, reaaliaikainen yhteydenpito ystäviin, soittaminen. tiedonhankinta. uutiset, tietokantojen käyttö. Skype. etäopetus ja etäopiskelu.

9 Muu, mikä? w ww-palvelin, hälytysjärjestelmä. Nettisivujen ylläpito. kaikki muu, mutta ei pelaaminen yms.. Tietojen hakuun. Pokeri. Skybe. Keskustelut, puhelut, jne. Kuvien selailu, foorumien käyttö.

10 Muu, mikä? Facebook. Lehtien katselu, Facebook, Skype. eri tiedostot (kasvit, kukat, tapahtumat, ympäristö jne). sosiaaliset kontaktit. Puhelut. opiskelu. Aikuisviihteen katselu.

11 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 4. Riittääkö internetin yhteysnopeus tarpeisiisi? Yksittäisiä vastaajia: 366

12 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Tiedonsiirto ja etäyhteys. Nykyinen ADSL-yhteys on epätasainen. välillä yhteyspätkii.. Liikkuva kuva, isojen tiedostojen kopionti etätöissä.. YHTEYS ON TODELLA HIDAS KAIKISSA TOIMINNOISSA. Jos siis saisin nopeamman yhteyden, niin olisin halukas tilaamaan TV-palvelut myös tämän verkon kautta, koska antennipuolella on huonot kuvat.. Yritykseni toiminnanohjausjärjestelmä hyödyntää jatkuvasti netistä saatavaa dataa. Hidas yhteys on suoraan pois yritykseni kannattavuudesta.. Etätyötä tehdessä pätkiikin liian usein.. Etätyöt. etätyöyhteydet. Etätyössä ja tv:n katselussa.. pankkipalvelut.

13 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Isojen työtiedostojen siirtämistä varten. Tekisin etätöitä kotona, jos yhteys olisi riittävän nopea. puhelinjohtoa ja ADSL-yhteydellä nopeus on max. 1Mbps. Sekin on hyvin vaihtelevaa, "pumppaavaa". Sähköpostin saa juuri ja juuri luettua ruuhka-aikana. Nyt käytössä "mokkula", mutta ruuhka-aikana sekin on hidas.. Videoneuvottelupalvelut on se joka tökkii. ADSL:n paluukanava on liian ahdas.. Netti TV. työssä. liikkuvassa kuvassa; esim. elokuvien katselussa. KAIKISSA PALVELUISSA JOITA KÄYTÄN.. etähallinnat ja yhteydet. television katsominen ei onnistu koska ei saa tarpeeksi nopeaa yhteyttä vaikka asutaan tönnössä eikä missään perämetsässä. TV:n katselu, pelit ja joskus myös internet-selailu. kaikessa. tv-ohjelmat verkoss ja turvakameroiden videot verkon kautta.

14 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? hd prono. Kaikissa palveluissa. Etätyö, palvelinyhteydet. elokuvien ja muiden kuvien katosmiseen, yleensä video -tasoisten materiaalien ja kuvien katsomiseen,. Yrityskäytöllinen pakkaamaton kuva ja ääni tarvitsevat nopean dow nstreamin kaveriksi nopean upstreamin. Tähän ei oikein paikallinen max 8/1 ADSL riitä.. Etätyöt, TV, tulevaisuuden sähköiset palvelut. KannettavaTietokoneeni on erittäin nopea mutta internet tökkii paljon, 100M netti yhteys auttaisi kummasti netissä selaamista,laskujen makselemista, blogien päivitystä yms.. Liikkuva kuva: tv ohjelmat. kaikissa. Suurien tiedostojen esim. CAD-kuvien käsittely on nyky-yhteydellä hidasta. Samoin videokuvan striimaus takkuilee..

15 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Kahden tehtaan välinen tietoliikenne / tiedonsiirto.. Videoiden lataus, palvelimien ylläpito, etätyö vaatii nopempaa internetyhteyttä. elokuvissa ja suurten valokuva määriemn käsittelyssä. Videioiden, sivujen ym. lataaminen kestää kauan. Lisäksi yhteys pätkii kohtuuttomasti (huonoina päivinä ei toimi juuri ollenkaan).. Video ja valokuva sisältöiset palvelut. HD videon vuokraus. Etätöissä ja varsinkin etäkokouksissa tarvitsisi kaistaa.. Videoiden, tv-lähetysten ym. katsomisessa. Yhteys toimii usein muutenkin todella huonosti.. laskussa ja isojentiedotojen avauksessa.. Etätyön videoneuvottelut, jotkut nettitelevisiopalvelut (teräväpiirto) vaativat jo nopeampaa kaistaa kuin 8M,. Tv katselu ja yllensä liikkuva kuva. Isohkot tiedostonsiirrot..

16 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Elokuvia en voi katsella netistä, kun yhteysnopeus ei riitä. Muutenkin nopeus olisi tervetullutta.. Koska nykyinen yhteys pätkii koko ajan. Etätyö (ajoittain), tv:n katselu, isot sähköpostin liitteet. Kaikki. Meillä verkkoyhteys on epäluotettava, eli joskus katkeaa kesken kaiken ja aina ei verkkoon pääse lainkaan. Tämä on turhauttavaa etenkin tärkeiden/kiireellisten työasioiden-, varsinkin sähköpostin lähettämisen suhteen.. Tv katselu ja tiedostojen lataaminen verkon yli.. Ihan kaikessa, jo laskujen maksukin on hidasta. esim. yle areenan käytöstä ei tule yhtään mitään.. Pelaamisessa ja muussakin. Etätyössä! Yhteyden epäluotettavuus ja hitaus rasittavat todella.. Vaikka vastasinkin kohtuullisesti, niin täytyy todeta että tilanne on nyt. Nykyisellä kehitysvauhdilla yhteyteni (joka on nopein tarjolla oleva Soneran kaapeliyhteys) jää kohta auttamatta vanhaksi..

17 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? palveluissa, joissa latausnopeus on suurta, kuten hd-tasoisten videoiden katsominen, on suuri yhteysnopeus tarpeen. Ns. normaalissa käytössä riittää nykyiset nopeudet.. Laskujen maksaminen, Sähköposti, EtätyöLiikkuva kuva (mm. turvakamerat, videot)yle Areena). Ohjelmien lataaminen tai päivittäminen ei onnistu, koska yhteys pätkii.vakaa, riittävän nopea yhteys on erittäin tärkeää.. Jos saisi valokuidun tai tuon 100 Mb niin etätyön tekeminen onnistuisi paremmin. Samoin ottaisin itselleni kotiviihde-paketin (sonerta tai elisa) jolla katsoisin laajakaistan lisäksi tv:tä.. Etätyö.

18 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Erityisesti etätyötilanteissa (videoneuvottelut ja muut etäyhteydet) olen kaivannut aidosti nopeaa yhteyttä. Nykyinen laajakaistayhteytemme on NIMELLISnopeudeltaan 10 megaa, mutta todellinen nopeus on noin 3 megaa. Taloudessamme on kaksi käyttäjää. Asumme keskustan tuntumassa (Lintula), joten olisi oletettavaa että edes rahalla maksamalla olisi mahdollisuus päästä nopeampiin yhteyksiin. Toimivat verkkoyhteydet ovat yritystoiminnallemme ja etätyön tekemiselle niin tärkeä seikka, että harkinnassa yritystoiminnan siirtäminen toiselle paikkakunnalle. Samalla se tietenkin tarkoittaisi koko taloutemme muuttamista pois alueelta. Uskon että tätä harkitaan muissakin yrityksissä.. internetin selailussa yleensä. Käytössä on nyt liikkuva laajakaista, jonka signaalit vaihtelevat kelin mukaan.. Etäyhteyksissä Yritysverkkoon (VPN) ja Videovalvonta laitteen etäkäyttöön.. Videot, Yle Areena. yritystoimintaan. Mm Netti TV palvelut ei onnistu nykyisellä 2 Mb linajlla, ja nopeampaa ei saa. Samoin wwwpalvelimen ylläpito kaipaa lisää kaistaa.. Yhteyden laatu on heikko ja riittämätön kun taloudessa käytetään useaa laitetta yhtäaikaa.

19 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Nopeampi yhteys nopeuttaisi etätöiden tekemistä. Joudun lataamaan usein suurikokoisia tiedostoja ja selaamaan paljon Internetiä. Vapaa-ajalla pelaan jonkin verran, mikä sekin on vaikeaa kun saman yhteyden varassa on useampi kone.. Tiedostojen siirtoon kotoa töihin ja päinvastoin.. Kun maksiminopeus minkä operaattori meille tarjoaa on 1M ja sekin pätkii ja hidastelee minkä kerkeää niin nopeammalle yhteydelle olisi käyttöä jokapäiväisessä netin käyttämisessä.. Etätyöt. Netti videot / TV. Kuvien ja tiedostojen lähetys ja vastaanotto.. Videot. Vastasin "kohtuullisesti", mutta sen parantamiseen riittää uusia vanha reitin. Nykyinen ei pysty tarpeeksi hyvään 10megaan vaan toimii vain 8megan niellisnopeudella. Se taas tarkoittaa keskimäärin noin 6,5megan vauhtia, joka pistää joskus pätkimään - lähetyksen laatu vaikuttaa siihen eniten. Nopeuden nosto siis riippuu omasta laittestani ja linjan kelovottomuudesta = 10/6,5. Siinä hinta peritään sadan prosentin yhteydestä ja minulle toimitetaan vain 65% luvatusta. Kaupunki voisi oman puhelinyhtiönsä asian ;-)... ;-) kanssa korjata

20 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? KAIKISSA MAHDOLLISISSA. Videoiden katselussa ja tiedostojen lataamisessa. Palvelimen ylläpito. Etätyö.. pokerin pelaamiseen. Meillä on liikkuva laajakaista koska Heinämaalle saisi vain 1mb nopeuden ja tämä nykyinenkin toimii koska sattuu koska on operaattorin alueen äärilaidalla.. etätyö. Nettipelaaminen. Erilaiset internetissä pelattavat pelit. Elokuvien, valokuvien ja musiikin lataaminen. TV:n katselu pätkii usein!. netti-tv, Videoiden katselu. tv.

21 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Olen IT-alalla ja etätyöpäivinä on tarpeellista, että yhteydet ovat nopeita & toimivia.. Lähes kaikissa. Kaikessa. Yhteydet avautuvat hitaasti eikä nopeus riitä esim. videoiden kunnolliseen pyörittämiseen.. sivujen lataaaminen kestää hieman liian kauan nykyisellä nopeudella. olen eläkeläinen, ei ole aina kovaa hoppua, käytän kirjaston konetta. tiedostojen tuomisessa, lähetyksessä yms.. s-posti, pelit. video. tv.n katsomiseen ja elokuvien lataamiseen sekä etätyöhön.. Kaikessa mitä teen tietokoneella.. porno. Liikkuva kuva kuten eduskunta-tv.

22 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Sähköisten palveluiden käyttö takkuaa (Orimattilan kaupunki päivähoitohakemus). Enpä tiedä, onko vika kaupungin palvelussa vai omissa verkkoyhteyksissä. Muissakin palveluissa mm. valtiolle.fi, ollut ongelmaa. Hitaahko yhteys hankaloittaa etätöiden tekemistä.. Kaikissa palveluissa. Liikkuvaan kuvaan ja ääneen liittyvissä palveluissa sekä etätyössä.. Televisiokuvaa on välillä hidasta katseltavaa.. kaikissa, koska mobile-yhteys vaihtelee ja katkoilee (Elisa, ja Sonera). valokuvien lähettämisessä ja ennenkaikkea tarvitsen yrityksen työkäytössä nopempaa yhteyttä. tv-striimaus, etäyhteys. Mahdollisten FullHD videoiden myötä nopeuteni 24mb/2 yhteys on tullut liian hitaaksi. Tv palvelutkin siirtyvät internettiin, joten 1000mb yhteydet olisivat toivottavia, kuten jo esimerkiksi Ruotsissa. TV:n katselu. Internet-pelaaminen, videoiden streamaus, useamman koneen käyttö yhtäaikaa..

23 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? videot, kuvat, suuren tietomäärän siirtääminen. Työasioissa. aikuisviihteen suoratoistossa.

24 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 6. Nykyisen internet-yhteytesi nopeus? Yksittäisiä vastaajia: 365

25 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 7. Nykyisen internet-laajakaistaliittymäsi tyyppi? Yksittäisiä vastaajia: 361

26 Muu, mikä? Elisa Viihde. Myös mokkula. Muutama mobiili lisäksi. Olen siirtymässä 3G:n käyttäjäksi koska se on hieman nopeampi. DNA:n mokkula, se super nopea. ADSL ja 3G. myös nettitikku 3 g. lisäksi puhelinlankaverkko..

27 Muu, mikä? Lisäksi 3G-mokkula rajaton ja kännykässä 1 Mbit/s.. Myös 3G. + mobiili 3G. GPRS. MODEEMI. Käytän myös 3G mokkulaa. mokkula.

28 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 8. Valokuituyhteys on samantyyppinen investointi kuin vesijohto- tai sähköverkko. Jos asuinalueellesi rakennettaisiin valokuituverkko, mitä olisit valmis maksamaan yhteydestä kiinteistöösi? Yksittäisiä vastaajia: 344

29 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 9. Millaista kuukausimaksua maksimissaan maksaisit? Yksittäisiä vastaajia: 360

30 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 10. Minkälaisen nopeuden haluaisit? Yksittäisiä vastaajia: 359

31 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 11. Milloin arvelet tarvitsevasi yli 100 Mbit/s nopeutta? Yksittäisiä vastaajia: 367

32 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Äkkia tänne ja halvalla!. Tulevaisuudelle on tärkeätä saada valokuitu siksi, että valokuitu on luotettavin vaihtoehto,mm.samaataloudelle ja teollisuudelle yleinsä yritysmaailmalle ja kaikille jotka netistä hyödyntää itseään. Jollekin tarpeellinen,ehkä välttämätön,jollekin aivan turha ja tarpeeton.. Ihmettelen kovasti sitä, että Orimattilassa rakennettiin vesi/viemärijohtoja ympäri hajaasutusaluetta. Miksi ei silloin laitettu mitään kaapeleita sinne kaivantoon? Nyt ne olisivat siellä moneen suuntaan jo valmiina. Ihan hyvä hanke - vai tuleeko tuo ilmatie olemaan tulevaisuutta? Itse en osaa tuohon vastata.. Toivon todella että hanke toteutuu! Yritykseni harjoittaa verkkokauppaa ja hyvät yhteydet ovat yhtenä edellytyksenä sille, että maaseudulla on järkevää verkkoliiketoimintaa ylipäätään harjoittaa. Nostakaa alueen kilpailukykyä toteuttamalla hanke!. Hanke tukee käsittääkseni sokeasti valokuituhanketta ei joustavasti maakuntien tarpeita, kuka tarvii valokuidun joka torppaan.. Hanke on ehdoton edellytys sille, että orimattilaisilla on yhtäläiset yhteydet sekä työ- että vapaa-ajalla asuivatpa he missä tahansa kaupungin alueella. Nykyaikana ei kertakaikkiaan enää tule toimeen ilman asiallisia verkkoyhteyksiä..

33 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Maaseudulla on hyvä asua, jos on vain toimivat yhteydet muualle.. Huonosti mainostettu tämä kysely. Vahingossa huomasin paikallislehdestä asiaa koskevan jutun. Ei ole ihme, että tulee vähän vastauksia.. Tulevaisuutta sillä tehdään, eli pakko se on olla!!!. Noin kaksi kilometriä Orimattilan keskustasta, eikä esim. Elisan tai Saunalahden viihdepakettia saa toimimaan... Onnea hankkeelle!. Toivon, että saamme nopeat tietoliikenneyhteydet käyttöömme. Tekisin nykyiset työni mieluummin kotona.. Hieno homma tämä. Varmaan hyvä hanke, jos toteutuisi.nykyaikana pitäisi olla ajan hermoilla, jottei jää kehityksestä jälkeen.. Olisi hyvä saada enemmän tietoa miten on toteutus kaavailtu tehtäväksi. Mistä lähdetään mihin edetään ja jonkinlainen aikataulu projektin etenemiselle. Nyt olen vain Orimattilan Sanomien tiedon varassa.. tämä nyt pitäisi kuulua jokaisen kansalaisen perusoikeuksiin,ja rahat hankkeen toteuttamiseen vaikka valtion kirstusta.meinaan on sitä kreikkaakin varaa rahoittaa niin miksi ei kunnon netti yhteyksiä ja nopeuksia koko kansalle..

34 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle kaistaa kehiin!. tulevaisuudessa tarpeellinen. Kannatan hanketta!. Toivottavasti hankkeella on mahdollisuus toteutua, eikä kaatua liian suuriin hankintakustannuksiin.. Ehdottomasti hyvät yhteydet maaseudulle, jotta maaseutu saadaan pidettyä asuttuna.. alkaa olla kaikilla asutilla alueilla normaali. ON TOIVOTTAVAA, ETTÄ HANKE TOTEUTUU MAHDOLLISIMMAN PIAN.. voisko noita kunnan rahoja käyttää hyödyllisempään kuten katujen päällystämiseen.. Hieno homma! Toivottavasti myös toteutuu!. en kannata koko hanketta. äkkiä, kyllä minä voin maksaa 40e kuussa.

35 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivon, että Orimattilan Sanomista voi lukea, mistä tässä on kysymys. Kun olen ensin perehtynyt asiaan, voin ottaa paremmin kantaa. Käsittääkseni Helsingintien laitaan on jo vedetty jokin uusi kaapeli. Onko tarkoitus taas rahastaa veronmaksajia?on erilaisia internetyhteyden tarjoajia, erilaisia tietokoneita, erilaisia modeemeja.... Hieno ja tarpeellinen hanke.. Erityisesti tarvetta olisi symmetriselle yhteydelle - myös SDSL kävisi vaikka nopeus olisi vain luokkaa 8/8. Epäsymmetrisen yhteyden toisen suunnan suurikaan nopeus ei ole kovin hyödyllinen jos toinen suunta on hidas.. Toivoisin hankkeen toteuttamista mahdollisimman pian, sillä sähköiset palvelut laajenevat jatkuvasti. Lisäksi haja-asutusalueella hyvät yhteydet ovat mitä tärkeimpiä edellytyksiä asutuksen säilyttämiseen.. Toivon että Orimattilan kunta tekee asialle jotakin eikä vain lupaile. t.orimattilalainen. Yhteiskunnan rahalle on paljon tärkeämpiäkin käyttötarkoituksia, jos nopeat yhteydet eivät saavuta kaikkia, täytyy tulla vähemmällä toimeen! Peruspalveluiden käyttöön riittää tarvittaessa hitaammatkin yhteydet..

36 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle ei kannata. Toivottavasti hanke etenee!. en osaa vielä sanoa. Yrityksemme Keraplast Oy on erittäin kiinnostunut hankkeesta ja toivomme sen toteutuvan nopealla aikataululla, kohtuullisin kustannuksin. Valokuituyhteys tehtaidemme välillä toisi merkittävää parannusta tiedonsiirtoon.. Toivottavasti toteutuu pian, onhan se kuitenkin tulevaisuudessa jopa välttämätöntä!. Sata megaa nyt halvalla tänne :D!. ihan turha hanke. se olisi nykyaikaa. Mikäli kohtuukustannuksin toteutettavissa,kannatan hanketta. En maksaisi yhtään ylimääräistä verkon tekemisestä.. Jos kallis, ei minulle eläkeläiselle mitenkään välttämätön, sillä en halua suuria lisäkustannuksia..

37 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivottavasti tämä hanke etenee ja toteutuu muutaman vuoden sisällä. Kiitos!. Käynnistäkää hanke välittömästi, tarpeet kasvavat lähitulevaisuudessa. Hanke parantaa alueen arvostusta.. Helsingintien maantieojaan on upotettu valokaapeli. Siihen olisi ehkä mahdollista tehdä liittymiä Kankaanmäellä. Nopeat nettiyhteydet ovat tulevaisuuden infrastruktuurin rakentamista. Uskon, että valokaapeliyhteydet nostavat myös kiinteistöjen arvoa ja Orimattilan houkuttelevuutta..?????. Nopea verkko lisäisi etätyötä, sekä minulla että muilla. Meillä ainoa jotenkin toimiva verkkoyhteysmahdollisuus on DNA:n (ent.php) puhelinverkossa toimiva laajakaista. Hinta 40 /kk ja nopeus 8Mb/s. Kuitenkaan yli 3Mb/s nopeutta en ole koskaan saavuttanut ja tyypillisesti nopeus on yhden megan luokkaa.... Kallis investointi. En usko, että tulen koskaan tarvitsemaan. Ja jos tarvitsen käyn naapurissa.. Ilmainen verkkoyhteys kaikille asukkaille..

38 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Teen etätyötä ICT-alalla 2 pv/vko, mitä enemmän kaistaa (ja varmempi yhteys!) sitä parempi.. Hyvä ajatus. On kai se tulevaisuutta, joskus.. Tehoja tarvitaan, asiat ei suju.elämä lipuu ohi sivujen latautumista odotellessa.. Todella hyvä idea, toivottavasti onnistuu:-) Kannattaa satsata tulevaisuuteen, tähän suuntaan ollaann kuitenkin menossa jo muuallakin.. Heinämaalle suunitelmissa olevaan vesi- ja jätevesikaivantoon olisi erinomainen mahdollisuus laittaa valokuitukaapeli.kaivanto tullee useiden talouksien nurkalle, eli NYT TAI EI KOSKAAN mahdollisuus. Jos löytyy tukea projektirahoista niin tilanne vielä helpompi hoitaa taloudellisesti järkevällä hinnalla.. Toiveet: mahdollisimman nopeasti. kunta hyödyntäisi nepeita yhteyksiä yerveydenhoidossa, yhteydettoimisivat moitteettomati.. Lykkyä tykö! Noppeempi omparempi! =).

39 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivoisin tässä asiassa malttia. 100 megan yhteysnopeuksille ei tällä alueella vielä mielestäni ole tarvetta ellei sitten tv-lähetyksiä aleta lähettämään laajakaistayhteyden kautta. Nykyiset n. 10 megatavun yhteydet ovat tarpeeksi nopeita suurimmalle osalle ihmisistä. Luulenpa, että 100 mb yhteyden investointikustannukset ovat huomattavat ja tässä taloustilanteessa käyttäisin kaupungin investointirahat ensin johonkin muuhun kohteeseen kuin laajakaistahankkeeseen.. Kuituverkkoa rakennetaan parhaillaan muutaman sadan metrin päähän uudelle alueelle, eikö olisi järkevää liittää alue samalla nykytekniikan mukaiseen tietoverkkoon sillä lähi tulevaisuuden tietoliikenne tarpeet lisääntyy sähköisten palveluiden myötä. On lyhytnäköistä olla hyödyntämättä tilaisuutta, jolla turvataan yhteiskunnan kehityksen mukana pysyminen.. Entisenä orimattilalaisena toivon, että hanke toteutuu, eikä syrjässä keskuksista asuvia jätetä palveluiden ulkopuolelle.vesi- ja viemäriverkosto meni ohi neljän kilometrin päästä, toivottavasti valokuitukaapeli tulee perille!tarkoitus on muuttaa eläköitymisen myötä takaisin Kuivannolle entiseen kotiin.nettiyhteydet ovat välttämättömyys nykyaikana, eikä palveluita pidä järjestää ainoastaan taajamien asukkaille.. Varmasti hanke ja laajakaistan saatavuus lisäisi houkuttelevuutta Orimattilaa asuinpaikkana markkinoidessa.. Toivotaan, että saadaan toteutettua..

40 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Tietokoneiden sekä netin kautta tapahtuvien yhteydenpitojen ja elokuvien katselun määrä kasvaa koko ajan joten eiköhän olisi aika saada sellaiset yhteysnopeudet että kaista ei töki esim. elokuvien ym. katsomista. hei!toiveeni olisi, että nykyinen mokkula ei katkeilisi - jatkuvasti ei verkkoa - tn. Vastaa nykyaikaa. Ei saa tulla liian kalliiksi, ainakaan eläkeläisille! Ilmeisesti itse hankittava uudet modemit ym.. Hyvä hanke! Toivottavasti homma etenee nopeasti - hitailla yhteyksillä on 'kärvistelty' jo vuodesta 2003 saakka.. Kaikki nykyiset 'tarpeelliset' nettipalvelut toimii alle 2-10M verkossa aivan hyvin.100m joka torppaan on suuruuden hullua haihattelua. Jos joku sellaisen haluaa, niin hankkikoon sen omalla kustannuksellaan puhtaasti kaupalliselta toimittajalta.. Toiveena on edullinen liittymä myös omakotiasujalle.. Kuulostaa hyvälle!!.

41 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivottavasti saatte hankkeen käyntiin. Toivottavasti tiedotus halukkuuskyselyyn on järjestetty niin että kaikki ovat tietoisia siitä. Itse huomasin sen sattumalta käydessäni Orimattilan sivuilla muissa asioissa.. Toivon mukaan hanke toteutuu.. Ehdottomasti tarvitaan, olen muuttamassa ko paikalle ja yhteyksien pelaaminen on elintärkeää.. Jos ei kaupungilla muuta rakennettavaa ole, niin huh huh! Ihan turha hanke ottaen huomioon nykyiset mahdollisuudet mokkuloilla ja muilla systeemeillä. Pohjois-Suomessa on "hyviä" esimerkkejä, joissa liittyminen kallista ja kuukausimaksut "poskettomia". Ei ihmiset ole valmiita maksamaan nopeastakaan yhteydestä aivan mitä vaan. Eiköhän Orimattilassa ole jo kokemusta noiden jätevesimaksujen osalta eri kylissä, miten korkeat maksut pitävät putket kuivina.. Toivottavasti hanke etenee nopeasti sillä vaikka etäisyys on Orimattilan keskustaan Käkelästä vain 1,5 km niin nopein yhteys on 2 Mb ADSL verkko joka on esim Netti TV käyttöön toimimaton.. Eivät ihmiset tiedä millaista nopeutta he tarvitsevat tulevaisuudessa. Nopeus on suhteellista. Odottavan aika on pitkä, joten kaikki odottaminen on inhottavaa.jos siitä odotusajan lyhentämisestä pitää maksaa paljon, ei maksuhalukkuutta ehkä olekaan.nytkin ihmiset hölmöyttään vaihtavat 8M nopeuden 24M nopeuteen eikä se auta mitään laskujen maksamisessa tai sähköpostien lukemisessa..

42 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Ei muuta kun osuuskunnat pystyyn ja rahoitukset / työt käyntiin. Pitää toteuttaa myös Niinkoskella.. hullua touhua!. Ehdottomasti kannatettava hanke!. Jos nyt alkuun edes taattaisiin kaikille moitteettomasti toimiva esim 2M yhteys, mikä riittäisi hyvin päivittäisissä välttämättömissä nettiasioinnissa. Meillä ainoastaan DNA suostui tarjoamaan adsl-liittymää ja kaikkien operaattoreiden 3g-mokkulat on jo todettu toimimattomiksi. Vähän ihmetyttää että asutaan ale 100km päässä pääkaupungista ja toimivaa laajakaistaa ei meinaa millää saada. Vertailuksi vanhemmillani Tornion syrjäkylillä (yli 20 km keskustaan) toimii 8M laajakaista. Tornio sentään sijaitsee 750km päässä pääkaupungista.. Erittäin hyvä asia ottaa esille tarvetta tälle hankkeelle olemme juuri muuttamassa paikkakunnalle ja asia on todella hyvä kun tulevaisuutta ajatellen kaikki tulevat tarvitsemaan tätä. Homma käyntiin vaan..

43 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Sadan megan hanke on virheellinen ajatuspohjaltaan. Valokuituverkkoa tarvitsee ensisijaiseti (tässä mielessä) vain a)verkkopalvelufirmat alihankkijoineen (kaapelit, kaivuut jne), lasten pelien markkinat jne,todellinen tasutavoima on yksityinen TV/sanomalehtikonsern (-t) joiden mahtavin rahasampo netti-tv on jo nyt ja jatkossa ehkä ainoa tärkeä.valtiovallan tarpeet eivät yksityisen kansalaisen kotiyhteydessä paljon paina.kyseessä on totaalinen vallankaappausyritys rahavirtoihin. Tulokset oavat - joka tapauksessa -arvioitavissa jo 20 vuoden kuluttua.ja huomatkaa. koko asia palvelee jälleen kerran, ainoastaan yksityistä bisestä kuten viime vuosina suurin osa hankkeista. (terveydenhuolto yms..no, itsehän makatte - ja lapseni. Itse jo 80 vee. ;-)Jäitä hattuun. Kaupungille ja ja tärkeille erityiskohteillle kuitua ja verovaroin. Päätösten tulee olla valtakunnallisia..orimattilassakin on kyllä jo kuidun runkoverkko rakennettuna Moskovaan asti, mutta kun ei ole saatu näitä rahastuslupia selväksi vielä, niin ei tehdä liittymiäkään eneen sitä ;-) Kyllä juutaaiset kaupankäynnin osanneet ovat aina - ja kouluttaneet seuraajia juoksupojikseen. Fiksua väkeä!. Etätyöskentely mahdollisuudet toimivat kohtuulisesti nykyisilläkin yhteyksillä. Jos Sadan megan hankkeella saadaan aikaan toimintavarmempi järjestelmä kohtuullisin kustannuksin, olen kiinnostunut. Kiitos..

44 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Se on ihan kannattava hanke, jos kustannukset pysyvät kohtuullisina. SAMAT PALVELUT MAASEUDULLE KUIN TAAJAMIINKIN!. Tarvitsen kiperästi nopeampaa internet-yhteyttä ja toivon sellaisen mahdollisuuden löytyvän lähitulevaisuudessa.. Kyselyn tulokset voisi olla kattavammat kotiin lähetetyn kyselyn avulla.. Olen ikäihminen. Pärjään nykyisellä laajakaistanopeudella.. Toivottavasti hanke saadaan nopeasti alulle!. Tavoite ihan liian kova, ei joka torppa parvi kuitua, langaton 10mb riittää varmasti. Mahoton nopeus mihin noin nopeeta oikeesti tarvii.. paitti jos halvalla saa.. Toivottavasti tulee.. Kysymyksissä 8 ja 9 liian vähän vaihtoehtoja, vastasin että alle 1000 euroa kun ei ollut vaihtoehtoa alle 500 euroa.. Tämä ei taida koskea meitä omakotiasujia. Tai kustannukset tulevat kohtuuttomiksi.

45 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Onnea hankkeelle!!. Lienee tarpeetonta. Minulla ei ole mahdollisuutta käyttää liikkuvaa laajakaistaa, koska kiinteistöni jää kuuluvuusalueiden peittoalueelle (=minimi nopeus) ja siitä syystä nopeus ei riitä. Lisäksi on íkävää, etten pysty kilpailuttamaan palveluntarjoajia, sillä paikallinen puhelinyhtiö on ainoa, joka tälle alueelle voi yhteyksiä toimittaa (hassua, kun asun kuitenkin "taajama-alueella") ja se näkyy tietenkin kuukausimaksussa.. Kustannukset mahd. alhaisina. Kellään yksin varaa monen tonnin valokuituihin ja vielä pitäis kk maksua maksaa päälle. Ja sadan megan nopeus on kuitenkin muutaman vuoden päästä hidas.. Koko kaupungin alueelle tasavertaiset yhteydet kaupunkilaisten kesken.. Mielestäni hanke on tärkeä, ajankohtainen viimeistään nyt ja linjassa monen hyväksi koetun asian kanssa kuten etätyö ja energiansäästö.. Tulevaisuudessa moni työnsä, yritystoimintansa ja harrastusten vuoksi tulee tarvitsemaan, itse en tällä hetkellä näe sadasn megan tarvetta. ei verorahoja hankkeeseen. jos normaali kysyntä/tarjonta ei tuota kuituyhteyksiä järkevään hintaan, olkoon sitten..

46 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Valokuitu on ainut ja järkevin vaihtoehto jatkossa.. Toimeksi ripeästi, erityisesti perheyritys kaipaa lisää puhtia nettiyhteyteen.. Tärkeä. Monopolirakenteita tulee välttää.. Hyvät verkkoyhteydet tänne landelle niin jo syntyy etätyöpaikkoja ja yrittäjyyttä!.. Toimintavalmiuteen vaan mahdollisimman pian. toivottavaa. Valokuituyhteys on kiinnostava vaihtoehto, mikäli sen liittymiskulut ja käyttökustannukset ovat kohtuulliset.. Toivottavasti Orimattila ottaa vakavasti tietoyhteiskunnan tulevat haasteet, ja jo nyt rakentaa infastruktuurin 1000 megan yhteydelle, kuten jo monessa paikassa on toteutettu. 100 mb yhteys on jo nyt vanhanaikainen, 1000 ollessa tätäpäivää. Tulevaisuudessa yhteiskunta tulee tarvitsemaan vieläkin nopeampi yhteyksiä, toivottavasti tämä otetaan huomioon päätöksiä tehtäessä..

47 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Harva todella tarvitsee.. O.K.. Uskoisin että esim meillä Hankaanojan alueen n. 15 talosta 75% olisi hankkeessa mukana. Tämä kysely vain ei ole ollut ihmisten tiedossa. Täsmäkysely alueittain paljastaisi todellisen kiinnostuksen.. VIIS KAUTTA VIIS.

48 Kiitos!

Pälkäneen Valokuitu Oy

Pälkäneen Valokuitu Oy INFO 15.09.2016 INFO 16.09.2016 Tervetuloa Pälkäneen Valokuitu Oy:n järjestämään infotilaisuuteen valokuituverkon rakentamisesta ja verkossa tarjottavista palveluista Pälkäneen kunnan alueelle Pälkäneen

Lisätiedot

Oma valokuituverkko on edullisin ja luotettavin tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet omakoti- ja rivitaloihin

Oma valokuituverkko on edullisin ja luotettavin tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet omakoti- ja rivitaloihin Oma valokuituverkko on edullisin ja luotettavin tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet omakoti- ja rivitaloihin 1. Mihin valokuitua tarvitaan 2. Valokuitu vs kilpailevat teknologiat 3.

Lisätiedot

Valokuidun saanti on ongelma myös taajamissa. (c) Verkko-osuuskunta Oulunseudun Laajakaista Tommi Linna

Valokuidun saanti on ongelma myös taajamissa. (c) Verkko-osuuskunta Oulunseudun Laajakaista Tommi Linna Valokuidun saanti on ongelma myös taajamissa Verkko-osuuskunta n hallituksen puheenjohtaja Internet-operaattorin toimitusjohtaja lähes 10 vuotta Netplaza Oy, Talonetti Kokemusta Internet-teknologioista

Lisätiedot

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon Savukosken kunta ja Kuitua Pohjoiseen-hanke ovat käynnistäneet kartoituksen kiinnostuksesta liittyä alueelle mahdollisesti rakennettavaan valokuituverkkoon. Kyselyyn vastaaminen ei sido mihinkään. Kyseessä

Lisätiedot

Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja. Tuulikki Paturi 28.1.2016

Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja. Tuulikki Paturi 28.1.2016 Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja Tuulikki Paturi 28.1.2016 Henkilökohtaiset tietokonelaitteet Älypuhelin mukaan Tabletti Mukaan ja kotiin Läppäri kotiin 2 Mikä on tabletti? Yleiskäyttöinen

Lisätiedot

Laajakaista kaikkien ulottuville Selvitysmies Harri Pursiainen

Laajakaista kaikkien ulottuville Selvitysmies Harri Pursiainen Laajakaista kaikkien ulottuville Selvitysmies Harri Pursiainen 1 Markkinoiden muutos Ennen kattavat palvelut syntyivät markkinaehtoisesti eikä valtio puuttunut toimintaan tiukalla sääntelyllä, veroilla

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

DNA:n kysely esikoulu- ja ala-asteikäisten matkapuhelinten käytöstä

DNA:n kysely esikoulu- ja ala-asteikäisten matkapuhelinten käytöstä DNA:n kysely esikoulu- ja ala-asteikäisten matkapuhelinten käytöstä Yhteenveto medialle 1 Yhteenveto Ala-asteikäiset lapset ovat jo hyvin aktiivisia puhelimen käyttäjiä. Kahdeksalla kymmenestä on oma puhelin

Lisätiedot

1 (2) Hyvä alueen asukas, Kaisanet Oy aloittaa valokuituverkkojen rakentamisen yhteistyössä Vaalan kunnan kanssa asuinalueellanne kesällä 2011. Rakentaminen on osa valtakunnallista Laajakaista 2015 -hanketta.

Lisätiedot

PALVELUIDEN ASETTAMAT VAATIMUKSET LAAJAKAISTANOPEUKSILLE. Loppuraportti V1.0 3.6.2008. Liikenne- ja viestintäministeriölle.

PALVELUIDEN ASETTAMAT VAATIMUKSET LAAJAKAISTANOPEUKSILLE. Loppuraportti V1.0 3.6.2008. Liikenne- ja viestintäministeriölle. LAAJAKAISTASELVITYS PALVELUIDEN ASETTAMAT VAATIMUKSET LAAJAKAISTANOPEUKSILLE Loppuraportti V1.0 3.6.2008 Liikenne- ja viestintäministeriölle Oy Omnitele Ab Teemu Huttunen Jyri Puumalainen Ari Ojaniemi

Lisätiedot

Oma valokuituverkko on edullisin, luotettavin ja usein myös ainoa tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet

Oma valokuituverkko on edullisin, luotettavin ja usein myös ainoa tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet Oma valokuituverkko on edullisin, luotettavin ja usein myös ainoa tapa saada huippunopeat tulevaisuuden Internet-yhteydet Verkko-osuuskunta Perustettu 2011 Suomen ensimmäinen ja ainoa täysin omarahoitteinen

Lisätiedot

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden 1 Vuokrasi sisältää nettiyhteyden Meillä on sinulle hyviä uutisia! Lahden Talojen ja Elisan tekemän sopimuksen mukaan vuokraasi sisältyy nettiyhteys. Saat yhteyden käyttöösi tilaamalla Saunalahti Laajakaistan

Lisätiedot

Laajakaista kaikille tilannekatsaus

Laajakaista kaikille tilannekatsaus Laajakaista kaikille 2015 - tilannekatsaus 21.6.2011 Kajaanin kirjaston Kalevala Sali klo 12:00-14:10 Kainuun maakunta Paula Karppinen, suunnittelija Kainuun maakunta kuntayhtymä, aluekehitys paula.a.karppinen@kainuu.fi

Lisätiedot

MOBIILITEKNOLOGIAN KÄYTTÖ, IKÄ JA SUKUPUOLI

MOBIILITEKNOLOGIAN KÄYTTÖ, IKÄ JA SUKUPUOLI MOBIILITEKNOLOGIAN KÄYTTÖ, IKÄ JA SUKUPUOLI Sanna-Mari Kuoppamäki Jyväskylän yliopisto Esityksen sisältö MTV:n katsojapaneeli eri-ikäisten internetin käytöstä, laitteista ja asenteista Yli 50-vuotiaiden

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2015: TV tuli puhelimeen. Yhteenveto medialle

DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2015: TV tuli puhelimeen. Yhteenveto medialle DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2015: TV tuli puhelimeen Yhteenveto medialle Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus, helmikuu 2015 2 Yhteenveto Tabletit, tietokoneet ja älypuhelimet

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Saimaan Kuitu Oy ja riskit. Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen

Saimaan Kuitu Oy ja riskit. Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen Saimaan Kuitu Oy ja riskit Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen 1. Liittymämäärän kehittyminen 2. Osamaksumaksajien suuri osuus 3. Rakentamisen kalleus suhteessa tuloihin 4. Onko teknologiariskejä? 5. Näkymä

Lisätiedot

Valokuituverkon suunnitteluilta

Valokuituverkon suunnitteluilta Valokuituverkon suunnitteluilta ke 7.11.2012, klo 18:00 Ristijärven Yhteispalvelupiste, Ahontie 25 Valokuituverkon suunnitteluilta Laajakaista kaikille hanke ja sen eteneminen Kainuussa - Paula Karppinen,

Lisätiedot

Valokuituverkon suunnitteluilta

Valokuituverkon suunnitteluilta Valokuituverkon suunnitteluilta Valokuituverkon suunnitteluilta Kahvit Tilaisuuden avaus; kunnan edustaja Laajakaista kaikille 2015 hanke ja sen eteneminen Kainuussa; Kainuun maakunta Näköpuhelimesta hyvinvointia

Lisätiedot

Taloyhtiöinfo. Keski-Suomen Valokuituverkot Oy

Taloyhtiöinfo. Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Taloyhtiöinfo Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Taloyhtiöinfo 1 Sisältö Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Tuotteet taloyhtiöille Valokuituliittymän hinta Internetpalvelut Valokuitu palvelujen mahdollistajana

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

1. Kysymys: Omistatko jo "digiboksin"?

1. Kysymys: Omistatko jo digiboksin? DIGITV-VALMIUS VALMIUS ON VIELÄ KOVIN MONELLA HANKKIMATTA, MUTTA En;54 kpl 36,0 % 1. Kysymys: Omistatko jo "digiboksin"? Kyllä;96 kpl 64,0 % Ensimmäisellä kysymyksellä tiedustelimme, että onko vastaajalla

Lisätiedot

Senioreille kysely tietotekniikan ja internetin käyttöstä

Senioreille kysely tietotekniikan ja internetin käyttöstä Senioreille kysely tietotekniikan ja internetin käyttöstä 1. Ikä 30-39 1.1% 4 40-49 1.7% 6 50-59 13.6% 49 60-69 56.7% 204 70-79 23.3% 84 80-89 3.6% 13 90 -> 0.0% 0 answered question 360 skipped question

Lisätiedot

YHTEENVETO 1/3. Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Koulukyselyn tulokset 29.9.2014

YHTEENVETO 1/3. Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Koulukyselyn tulokset 29.9.2014 Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koulukyselyn tulokset 29.9.2014 YHTEENVETO 1/3 Koulukysely suoritettiin 1. 19.9.2014 ja kysely onnistui erinomaisesti. Vastausmäärä oli 1299 kpl, mikä

Lisätiedot

Suomalaisten Some-käyttö monipuolistunut Instagram & Twitter nousussa

Suomalaisten Some-käyttö monipuolistunut Instagram & Twitter nousussa DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2: Suomalaisten Some-käyttö monipuolistunut Instagram & Twitter nousussa Yhteenveto medialle Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2 Yhteenveto /

Lisätiedot

Kohti kevyempää sääntelyä

Kohti kevyempää sääntelyä Kohti kevyempää sääntelyä Viestintäviraston näkemyksiä komission 6.5.2015 tiedonantoon Pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka Mediainfo, Asta Sihvonen-Punkka 1 Euroopan komission Digitaaliset sisämarkkinat tiedonanto

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGIN KYSELY MÖKKILÄISILLE Yhteenvetoraportti, N=30, Julkaistu: Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

KUHMON KAUPUNGIN KYSELY MÖKKILÄISILLE Yhteenvetoraportti, N=30, Julkaistu: Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat KUHMON KAUPUNGIN KYSELY MÖKKILÄISILLE Yhteenvetoraportti, N=30, Julkaistu: 12012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Tiedot vastaajasta (valitse oikea vaihtoehto) mies 17 56,67% 2. nainen 13 43,33% 30 100%

Lisätiedot

Marttilaan ja Reimarlaan

Marttilaan ja Reimarlaan nopea ja luotettava nettiyhteys ja kaapelitelevisio Marttilaan ja Reimarlaan Helsingin valokuidut -osuuskunnan tiedotustilaisuus alueen pientalojen asukkaille Pitäjänmäen kirjasto, Jousipolku 1, keskiviikkona

Lisätiedot

Komperon vesiosuuskunta Liperin kunnassa

Komperon vesiosuuskunta Liperin kunnassa Putkeen menee! hanke ALOITUSSEMINAARI 16.3.2012 P-K:n aikuisopisto Viemärin ja laajakaistan yhteisrakentaminen -case Kompero -Kuituverkon hyödyntäminen vesi- ja viemäriverkon valvonnassa Verkonvalvonta

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

Sähköisten viestintäpalvelujen. Päällikkö Joonas Orkola, Asiakkuudet, Viestintävirasto 23.6.2015

Sähköisten viestintäpalvelujen. Päällikkö Joonas Orkola, Asiakkuudet, Viestintävirasto 23.6.2015 Sähköisten viestintäpalvelujen käyttö Päällikkö Joonas Orkola, Asiakkuudet, Viestintävirasto 23.6. julkaistavat tulokset Kuluttajatutkimustiedot suomalaisten viestintäpalvelujen käyttötottumuksista» Toteutettu

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Laajajakaista hanke

Laajajakaista hanke Lapin kylätoimintapäivät 16.10.2010 Lapin laajakaistaprojekti Ritva Kauhanen, maakunta-asiantuntija Hotelli Santa Claus Laajajakaista 20 -hanke Hankkeen tavoitteena on, että v. 20 loppuun mennessä lähes

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Mobiilitutkimus 2016 Sneak peek. Lassi Miettinen Mobile Advisor & Innovator Sanoma Media Finland

Mobiilitutkimus 2016 Sneak peek. Lassi Miettinen Mobile Advisor & Innovator Sanoma Media Finland Mobiilitutkimus 2016 Sneak peek Lassi Miettinen Mobile Advisor & Innovator Sanoma Media Finland Mobiilitutkimus 2016 Sanoma & TNS Gallup helmimaaliskuussa 2016 Vastaajia 1286 Sisältö Älylaitteiden omistus

Lisätiedot

Kysely sähköisten palveluiden käytöstä Pudasjärvellä

Kysely sähköisten palveluiden käytöstä Pudasjärvellä Raportti 1 (13) Kysely sähköisten palveluiden käytöstä Pudasjärvellä Vastaajien perustiedot Kyselyn tarkoituksena oli selvittää, miten pudasjärveläiset käyttävät sähköisiä palveluita ja mitä palveluita

Lisätiedot

Nuoret luupin alla 2012 katsaus turkulaisten 6.- ja 9.-luokkalaisten vapaa-aikaan. Leena Haanpää Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus, TY

Nuoret luupin alla 2012 katsaus turkulaisten 6.- ja 9.-luokkalaisten vapaa-aikaan. Leena Haanpää Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus, TY Nuoret luupin alla 2012 katsaus turkulaisten 6.- ja 9.-luokkalaisten vapaa-aikaan Leena Haanpää Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus, TY Turku 11.9.2014 NUORET LUUPIN ALLA Tuottaa tutkimustietoa lasten

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

TUOREET ELÄKELÄISET VERKOSSA. Minna Hakkarainen, asiakaspalvelujohtaja, Ilmarinen @minnahakka65 iareena 5.2.2016

TUOREET ELÄKELÄISET VERKOSSA. Minna Hakkarainen, asiakaspalvelujohtaja, Ilmarinen @minnahakka65 iareena 5.2.2016 TUOREET ELÄKELÄISET VERKOSSA Minna Hakkarainen, asiakaspalvelujohtaja, Ilmarinen @minnahakka65 iareena 5.2.2016 1 MIKSI TÄMÄ TUTKIMUS? Kuudes iareena ja neljäs julkistettu tutkimus Tutkimuksen teemana

Lisätiedot

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Puhelimen ostaminen Moi! Mä tarvisin uuden kännykän. Jaahas. Mitähän hintaluokkaa se saisi olla? No ei mikään ihan kauhean kallis, mutta siinä saisi olla hyvä akku, riittävästi muistia ja sellainen toimiva

Lisätiedot

Mobiilimaksu. Palveluesittely

Mobiilimaksu. Palveluesittely Mobiilimaksu Palveluesittely Operaattoreiden yhteinen http://www.mobiilimaksuinfo.fi/ 2 Elisan, TeliaSoneran ja DNA:n yhteinen Mobiilimaksu Selkeä ja muista maksutavoista erottuva maksutapa kuluttaja tietää

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Hanketoteutuksen tavoitteet

Hanketoteutuksen tavoitteet Hanketoteutuksen tavoitteet Sadan megan Itä- ja Pohjois-Suomi -hankkeen päätavoitteena on edistää nopeiden 100Mb/s -yhteyksien aikaansaamista mukana olevien maakuntien haja-asutusalueilla. - Tukea palveluiden

Lisätiedot

Savon Kuituverkko Oy:n lausunto laajakaistahankkeen toisen väliarvioinnin keskustelumuistiosta

Savon Kuituverkko Oy:n lausunto laajakaistahankkeen toisen väliarvioinnin keskustelumuistiosta Savon Kuituverkko Oy:n lausunto laajakaistahankkeen toisen väliarvioinnin keskustelumuistiosta Lausuntopyynnössä esitettyihin kysymyksiin olemme antaneet seuraavia näkemyksiä sekä ehdotuksia: 1. Ensimmäisessä

Lisätiedot

Hanskat tiskiin vai vasara käteen?

Hanskat tiskiin vai vasara käteen? Hanskat tiskiin vai vasara käteen? Mitä suomalaiset ajattelevat kotiensa kunnossapidosta ja korjaamisesta Tiedotustilaisuus 12.4.2011 Tina Wessman, Qualitems Oy Tutkimuksen tarkoitus ja toteutus Tarkoitus:

Lisätiedot

Suhtautuminen digitaaliseen televisioon. Puhelinhaastattelu maaliskuussa 2005

Suhtautuminen digitaaliseen televisioon. Puhelinhaastattelu maaliskuussa 2005 Suhtautuminen digitaaliseen televisioon Puhelinhaastattelu maaliskuussa 2005 Tausta Tutkimuksella selvitettiin, mitä tiedetään digitaaliseen televisioon siirtymisestä sekä miten muutokseen suhtaudutaan

Lisätiedot

WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010)

WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010) WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010) WELHO-LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 19.5.2010) 2 (3) WELHO-LAAJAKAISTAPALVELUIDEN

Lisätiedot

TULJKUITU INFO. Seurapirtti 7.2.2016. Kerisalon kyläyhdistys ry

TULJKUITU INFO. Seurapirtti 7.2.2016. Kerisalon kyläyhdistys ry TULJKUITU INFO Seurapirtti 7.2.2016 Kerisalon kyläyhdistys ry Suunnittelu alue Enonjoki, Korhola, City, Hyviänniemi, Huuha, Riuttanen Multatie, Joroisniemi ja Saari ei mukana, edullisempi toteuttaa suoraan

Lisätiedot

Sähköiset työkalut paikkasidonnaiseen tiedonkeruuseen ja -hallintaan ympäristösektorille ja teollisuudelle

Sähköiset työkalut paikkasidonnaiseen tiedonkeruuseen ja -hallintaan ympäristösektorille ja teollisuudelle Sähköiset työkalut paikkasidonnaiseen tiedonkeruuseen ja -hallintaan ympäristösektorille ja teollisuudelle Tausta SCATMAN Oy - Yritysesittely SCATMAN Oy on oululainen vuonna 2013 perustettu ohjelmistoyritys,

Lisätiedot

Miksi ja miten siirtyä käyttämään nykyistä ERP-järjestelmää pilvessä?

Miksi ja miten siirtyä käyttämään nykyistä ERP-järjestelmää pilvessä? Miksi ja miten siirtyä käyttämään nykyistä ERP-järjestelmää pilvessä? Sisällys Lukijalle 3 Mitä pilvipalveluilla tarkoitetaan? 4 Toiminnanohjausjärjestelmä pilvessä 5 Miksi siirtyä pilvipalveluihin? 6

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö 1. Johdanto Porin kaupunginkirjaston asiakastyytyväisyyttä mittaava kysely toteutettiin vuonna 2006 ensimmäisen kerran Internetin kautta. Kyselylomake oli kirjaston verkkosivuilla kahden viikon ajan 4.12.-18.12.

Lisätiedot

Ukko Mobile 4G LTE liittymän nopeuden testaus

Ukko Mobile 4G LTE liittymän nopeuden testaus Ukkoverkot, kooste palautteista jälkimmäiset 3 kk 1 Ukko Mobile 4G LTE liittymän nopeuden testaus TÄYTÄ TÄMÄ LOMAKE ENSIMMÄISELTÄ KOLMEN KUUKAUDEN JAKSOLTA JA PALALUTA SE KAUPUNGILLE 2 VIIKON SISÄLLÄ ENSIMMÄISEN

Lisätiedot

Kyläverkkohankkeiden rahoittaminen. Päivitetty Pirjo Onkalo

Kyläverkkohankkeiden rahoittaminen. Päivitetty Pirjo Onkalo Kyläverkkohankkeiden rahoittaminen Päivitetty 8.10.2015 Pirjo Onkalo Yleistä laajakaistojen rahoittamisesta Ohjelmakaudella 2014-2020 kyläverkkoja voidaan edelleen rahoittaa Maaseuturahastosta, runkoverkkoja

Lisätiedot

Tervetuloa Avoimeen Kuituun!

Tervetuloa Avoimeen Kuituun! 23.12.2015 1 (6) Tervetuloa Avoimeen Kuituun! Kotisi on kytketty Avoimeen Kuituun ja pääset pian tilaamaan haluamiasi palveluja. Tämä opas kertoo sinulle, miten otat valokuituyhteyden käyttöön ja miten

Lisätiedot

Viestintäpolitiikan ajankohtaiset päätökset

Viestintäpolitiikan ajankohtaiset päätökset Viestintäpolitiikan ajankohtaiset päätökset 1. Vaihtoehtoisia polkuja teräväpiirtoon 2. Laajakaista kaikkien ulottuville Neuvotteleva virkamies Mirka Järnefelt Mirka.jarnefelt@mintc.fi 1 Lähtökohtia teräväpiirtokeskusteluun

Lisätiedot

DNA LIITTYMÄHINNASTO 11/2016

DNA LIITTYMÄHINNASTO 11/2016 DNA LIITTYMÄHINNASTO 11/2016 DNA Rajaton -liittymät Ei käyttökattoa, liittymät sisältävät rajoittamattoman määrän kotimaan puheluita, teksti- ja multimediaviestejä sekä tiedonsiirtoa. DNA Rajaton 3G Perus

Lisätiedot

Uudet lukemisen tavat. Lukuintoilua 1 Lukeva lapsi ja nuori? Seinäjoki Eliisa Vainikka, Tampereen yliopisto

Uudet lukemisen tavat. Lukuintoilua 1 Lukeva lapsi ja nuori? Seinäjoki Eliisa Vainikka, Tampereen yliopisto Uudet lukemisen tavat Lukuintoilua 1 Lukeva lapsi ja nuori? Seinäjoki 23.1.2013 Eliisa Vainikka, Tampereen yliopisto eliisa.vainikka@uta.fi PISA-tulosten kehitys 2000-2012 Erinomaisten lukijoiden osuus

Lisätiedot

Kullasvuoren koulun pianot (tiedot tarkistettu 29.3.2016 vastaavaksi)

Kullasvuoren koulun pianot (tiedot tarkistettu 29.3.2016 vastaavaksi) Kullasvuoren koulun pianot (tiedot tarkistettu 29.3.2016 vastaavaksi) Khall. 29.03.2016 52 liite nro 11. Kvalt. 04.04.2016 14 liite nro 2. Sisäilmatyöryhmä keskusteli 20.1. yhtenä toimenpiteenä, että Kullasvuoren

Lisätiedot

Mediakyselyn tulokset

Mediakyselyn tulokset Teetimme Tammikuussa 2016 kyselyn lasten mediakäyttäytymisestä Kankaan päiväkodin esikoululaisten ja Kankaan koulun 1-4- luokkalaisten vanhemmilla. Kyselyn avulla oli tarkoitus kartoittaa lasten sosiaalisen

Lisätiedot

Suomalaiset ja kirjastojen e- palvelut

Suomalaiset ja kirjastojen e- palvelut Suomalaiset ja kirjastojen e- palvelut.0.05 TUTKIMUKSEN TOTEUTTAMINEN JA SISÄLTÖ Tutkimus sisälsi seuraavat aihekokonaisuudet: suomalaisten lukemiseen, musiikin kuunteluun ja lehtien lukemiseen käyttämä

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Sohvalle vai lenkille?

Sohvalle vai lenkille? Sohvalle vai lenkille? 7.5.15 Aleksi Perkiö 8lk Isojoen Koulukolmio Sisällysluettelo Aleksi Perkiö, Sohvalle vai lenkille? 7.5.15 1. Johdanto...3 2. Tulokset...4 2.1 Mikä satuolento haluaisit olla?...4

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen -hanke. Projektet Effektivare beredskap och information inför översvämningar

Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen -hanke. Projektet Effektivare beredskap och information inför översvämningar Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen -hanke Projektet Effektivare beredskap och information inför översvämningar Hankkeen osa-alueet Kartoitus tiedontarpeista Tulvatiedon tuottaminen ja

Lisätiedot

KESKUSTELUJA KELASSA. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto

KESKUSTELUJA KELASSA. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto KESKUSTELUJA KELASSA Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto Materiaalin tekijät: Teksti: Mirja Manninen Ulkoasu/muokkaus: Sari Pajarinen Piirroskuvat:

Lisätiedot

Nuorten ja aikuisten ajankäyttö: arki ja vapaa-aika

Nuorten ja aikuisten ajankäyttö: arki ja vapaa-aika Nuorten ja aikuisten ajankäyttö: arki ja vapaa-aika Anneli Miettinen Väestöliitto Väestöntutkimuslaitos 10.11.2016 Minkälaiset asiat huolestuttavat perheiden ajankäytössä? Viekö työ kaikki mehut: onko

Lisätiedot

Kun rahat ei riitä, mitä otetaan ja mitä jätetään. Hanna- Riina Aho, Centria- amma3korkeakoulu

Kun rahat ei riitä, mitä otetaan ja mitä jätetään. Hanna- Riina Aho, Centria- amma3korkeakoulu Kun rahat ei riitä, mitä otetaan ja mitä jätetään Hanna- Riina Aho, Centria- amma3korkeakoulu Centria- kirjasto, pienen kirjaston arki 6 henkilöä kirjastossa töissä: 2 informaa=kkoa 2 =etopalvelusihteeriä

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA Tapani Takalo Lapin korkeakoulukirjasto, yliopisto, taide 17.11.2011 1. Johdanto Lapin yliopiston taidekirjastossa on selvitetty taidekirjaston kokoelmiin

Lisätiedot

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi Senioribarometri 2006 Senioribarometrin tarkoitus Päätimme heti pilotoida myös Senioribarometrin, sillä vanhemman väestön tarpeet ja toiveet ovat meille tärkeitä sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

Lisätiedot

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Kotkan paikallismuseo seminaari 27.4. Riina Nurmio, maakuntatutkija Etelä-Karjalan museo Potentiaalisista kävijöistä pitää saada kävijöitä

Lisätiedot

Golf Digest lukijatutkimus

Golf Digest lukijatutkimus Golf Digest Golf Digest lukijatutkimus Toteutettu web-kyselynä toukokuussa 8 Vastaajat ovat Golf Digest lehden tilaajia ja lukijoita Vastaajia n = 479 Lehden jutut luetaan tarkkaan Luen lehden jutut Vastaajista

Lisätiedot

Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö

Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö Kuidut Käyttöön -hanke Hankeaika: 1.1.2016-30.6.2017 Hankealue: Haapavesi, Pyhäntä ja Siikalatva Hallinnoija: Haapaveden- Siikalatvan seudun kuntayhtymä Rahoittaja:

Lisätiedot

Laajakaistahankkeen toteuttaminen Lapissa Ritva Kauhanen

Laajakaistahankkeen toteuttaminen Lapissa Ritva Kauhanen Laajakaistahankkeen toteuttaminen Lapissa Ritva Kauhanen 12.2.2016 Laajakaista kaikille hanke pyrkii turvaamaan tehokkaat tietoliikenneyhteydet kaikille Vuoteen 2015 mennessä lähes kaikki (yli 99 % väestöstä)

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Viestintäpalvelujen kuluttajatutkimus 2010

Viestintäpalvelujen kuluttajatutkimus 2010 Viestintäpalvelujen kuluttajatutkimus 00 Yksikönjohtaja Sakari Nurmela Työnro: 78678 TNS Gallup Oy, Itätuulenkuja 0, 000 Espoo Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä

Lisätiedot

Tämän kesän valokuiturakentaminen käynnistyy ensimmäisenä Leppävirralla!

Tämän kesän valokuiturakentaminen käynnistyy ensimmäisenä Leppävirralla! Uutiskirje huhtikuu 2016 Tämän kesän valokuiturakentaminen käynnistyy ensimmäisenä Leppävirralla! Kevät tekee tuloaan kovalla vauhdilla ja sehän merkitsee valokuiturakentamiselle sitä, että rakentamistyöt

Lisätiedot

TELEVISIO AINA SIELLÄ MISSÄ SINÄKIN. David Hasselhoff Show torstaisin klo 21.00 Subilla* Suorat Formula 1 -lähetykset MTV Maxilla*

TELEVISIO AINA SIELLÄ MISSÄ SINÄKIN. David Hasselhoff Show torstaisin klo 21.00 Subilla* Suorat Formula 1 -lähetykset MTV Maxilla* 3-1-2-white-cmyk.pdf 1 24.10.2013 17:56:11 David Hasselhoff Show torstaisin klo 21.00 Subilla* Suorat Formula 1 -lähetykset TV axilla* TELEVISIO AINA SIELLÄ ISSÄ SINÄIN. Fitnesspäiväkirjat maanantaisin

Lisätiedot

EASY PILVEN Myynnin opas - Storage IT

EASY PILVEN Myynnin opas - Storage IT EASY PILVEN Myynnin opas - Storage IT EASY Pilvi EASY Tiedostopalvelin: Tiedostojen tallennukseen ja jakamiseen soveltuva monipuolinen järjestelmä EASY Pilvipalvelin: Täysiverinen, skaalautuva käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen -hanke. Projektet Effektivare beredskap och information inför översvämningar

Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen -hanke. Projektet Effektivare beredskap och information inför översvämningar Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen -hanke Projektet Effektivare beredskap och information inför översvämningar Hankkeen osa-alueet Kartoitus tiedontarpeista Tulvatiedon tuottaminen ja

Lisätiedot

Netiketti. Ohjeita nuorten verkkoviestintään Timo Kiravuo timo.kiravuo@tkk.fi

Netiketti. Ohjeita nuorten verkkoviestintään Timo Kiravuo timo.kiravuo@tkk.fi Netiketti Ohjeita nuorten verkkoviestintään Timo Kiravuo timo.kiravuo@tkk.fi Netti Netti on aivan yhtä oikeaa elämää kuin muukin maailma Samat käytössäännöt kuin netin ulkopuolellakin ovat voimassa Ruma

Lisätiedot

Kaikkia uutisia ei todellakaan tule luettua, mutta jos otsikko antaa kipinää vaikkapa autopuolen sopimuksista, niin luen silloin koko uutisen...

Kaikkia uutisia ei todellakaan tule luettua, mutta jos otsikko antaa kipinää vaikkapa autopuolen sopimuksista, niin luen silloin koko uutisen... 1) Luetko uutiskirjettä? 1. aina 66,3 % 2. useimmiten 28,2 % 3. joskus 3,9 % 4. harvemmin 1 % 5. en juuri koskaan 0,6% 2) Miten tarkoin luet läpi uutiskirjeen artikkelit? 1. Luen aina kaikki uutiset 19,4

Lisätiedot

Valtaosa 67% viljelijöistä on jatkamassa ennallaan. Toiminnan laajentamista suunnittelee 16% viljelijöistä.

Valtaosa 67% viljelijöistä on jatkamassa ennallaan. Toiminnan laajentamista suunnittelee 16% viljelijöistä. MTK TERVO-VESANTO JÄSENKYSELY 2009 Yleistä kyselyn toteutuksesta MTK Tervo-Vesanto ry:n jäsenkysely toteutettiin 12.4.-5.5.2009 välisenä aikana. Kysely oli internet-kysely. Kyselystä tiedotettiin jäseniä

Lisätiedot

LEAF-projekti Kysymykset käyttäjälle. Vastauksia 16.4.2012 Laboratoriomestari Juha Heimovirta juha.heimovirta@oulu.fi

LEAF-projekti Kysymykset käyttäjälle. Vastauksia 16.4.2012 Laboratoriomestari Juha Heimovirta juha.heimovirta@oulu.fi LEAF-projekti Kysymykset käyttäjälle Vastauksia 16.4.2012 Laboratoriomestari Juha Heimovirta juha.heimovirta@oulu.fi Valaistus: Valaistus yleiskuvaus toiminnasta Luokkatilojen valaisimet verkkokaton päällä,

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

DOKKINO OPETUSMATERIAALI 2016 NOUSE TAKAISIN YLÖS, TEFIK! Elokuvan esittely:

DOKKINO OPETUSMATERIAALI 2016 NOUSE TAKAISIN YLÖS, TEFIK! Elokuvan esittely: lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO OPETUSMATERIAALI 2016 NOUSE TAKAISIN YLÖS, TEFIK! Elokuvan esittely: 10-vuotias Tefik on kotoisin Kosovosta mutta asuu tällä hetkellä perheensä kanssa

Lisätiedot

TAULUKKO 1 ESIMERKKI SÄHKÖISESTI SUORITETTAVASTA PALVELUSTA SÄÄDÖSTEKSTIN KATTAMAT SUORITUKSET VIITE LIITTEESSÄ L

TAULUKKO 1 ESIMERKKI SÄHKÖISESTI SUORITETTAVASTA PALVELUSTA SÄÄDÖSTEKSTIN KATTAMAT SUORITUKSET VIITE LIITTEESSÄ L TAUUKKO 1 VIITE IITTEESSÄ Nimike 1 A. Verkkosivustojen toimittaminen ja isännöinti (hosting) sekä ohjelmien ja laitteistojen etäylläpito Verkkosivustojen ja -sivujen isännöinti (hosting) Ohjelmien automatisoitu

Lisätiedot

oppimispeli esi- ja alkuopetusikäisten lasten matemaattisten taitojen tukemiseen

oppimispeli esi- ja alkuopetusikäisten lasten matemaattisten taitojen tukemiseen oppimispeli esi- ja alkuopetusikäisten lasten matemaattisten taitojen tukemiseen ILMAINEN Lukimat-verkkopalvelun (www.lukimat.fi) kautta saatava tietokonepeli EKAPELI-MATIKKA Ekapeli-Matikka on tarkoitettu

Lisätiedot

Maanalaiset johdot ja putket sähköiseen rekisteriin

Maanalaiset johdot ja putket sähköiseen rekisteriin Maanalaiset johdot ja putket sähköiseen rekisteriin Verkkotietojärjestelmät ja kaivulupa.fi Kirmo Uusitalo Teknologiajohtaja, Keypro Oy Kirmo.uusitalo@keypro.fi 1 Keypron tuotteet ja palvelut Verkkotietojärjestelmät

Lisätiedot

PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ. Jarkko Muhonen TeamProg

PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ. Jarkko Muhonen TeamProg PILVIPALVELUT HYÖTYKÄYTÖSSÄ Jarkko Muhonen TeamProg Mikä ihmeen pilvipalvelu? Pilvipalvelu tarkoittaa, että ohjelmat ja asiakirjat eivät sijaitse omalla koneella vaan jossakin internetissä sijaitsevalla

Lisätiedot

ZA4881. Flash Eurobarometer 241 (Information society as seen by EU citizens) Country Specific Questionnaire Finland

ZA4881. Flash Eurobarometer 241 (Information society as seen by EU citizens) Country Specific Questionnaire Finland ZA4881 Flash Eurobarometer 241 (Information society as seen by EU citizens) Country Specific Questionnaire Finland FLASH 241 INFORMATION SOCIETY Q1. Luen teille seuraavaksi joukon vapaa-ajanviettotapoja.

Lisätiedot

Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke. Päätösseminaari

Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke. Päätösseminaari Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke Päätösseminaari 21.1.2016 1 2 Isoverstaan opiskelijakysely 2015 Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke 3 Opiskelijakysely 2014 ja 2015 2014: Didaktiset

Lisätiedot

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016. Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle!

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016. Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Miksi valokuitu Pälkäneelle valokuitua rakennetaan avoimen verkon periaatteella, jolloin käyttäjä saa vapaasti valita

Lisätiedot

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Vastaajaryhmä Opiskelijat Tökkikää päättäjiä, että saatte myös lauantaiaukiolot :). Vastaajat Vastaajia 32, joista naisia lähes 88 % ja miehiä yli 12

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN NUORTEN ÄÄNI

TYÖTTÖMIEN NUORTEN ÄÄNI TYÖTTÖMIEN NUORTEN ÄÄNI TUTKIMUKSEN TAVOITTEET Tutkimuksen tavoi.eet ja toteutus Tutkimuksen tavoite Tutkimuksessa selvitesin nuorten työnömien työnömyyden ja työssä olemisen kestoa, ajatuksia työllistymisen

Lisätiedot

Sairastuneiden ja omaisten kanssa keskusteleminen

Sairastuneiden ja omaisten kanssa keskusteleminen Infosheet 38 Sairastuneiden ja omaisten kanssa keskusteleminen Ymmärrettävä tieto Antamalla ihmisille tilaisuuden esittää kysymyksensä voit räätälöidä heidän tarpeisiinsa sopivaa tietoa. Jokaiseen keskusteluun

Lisätiedot