Orimattilan laajakaistakysely

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Orimattilan laajakaistakysely 16.9.2011 30.11.2011"

Transkriptio

1 Orimattilan laajakaistakysely Kaikki vastaukset

2 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 1. Onko sinulla internet yhteys käytössäsi? Yksittäisiä vastaajia: 369

3 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 2. Jos sinulla ei ole nyt internet-yhteyttä, olisitko kiinnostunut nopeista yhteyksistä kiinteistöösi / asuntoosi? Yksittäisiä vastaajia: 224

4 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 3. Mihin käytät internetiä? Yksittäisiä vastaajia: 366

5 Muu, mikä? uutiste luku. etätyössä videoneuvottelupalvelut. yhteydenpito esim skypellä. Opiskelu. lehtien lukeminen, ostokset. uutiset, tiedonhaku. kaikenlaisten tietojen hakeminen. internet selailu.

6 Muu, mikä? porno. musiikki, kirjasto, ostosten tekeminen, liikuntatapahtuman raportointi. palvelinkäyttö. opiskeluun liittyvät tehtävät. Taide ja -tapahtumat, historialliset aiheet, valokuvaus, elokuvan historia. Ostosten tekoon. Yksityislääkäriaikojen varaus, tanssikalenterin seuranta, matkavaraukset, karttahaut, puh.nrohaut ym..

7 Muu, mikä? Digitaalisten arkistojen käyttö, tutkimus. Sivuilla surffaaminen. Uutistarjonta eri lähteistä, tiedon haku yleensä. Normaali surffaaminen.. Koulunkäynti AMK. lehtien luku. Ihan tavallinen w w w-sivujen selailu, verkkokaupat ja sosiaalinen media.. Sosiaalinen media. yhdistystoiminnan linkki.

8 Muu, mikä? Tiedon hankinta, veroilmoitus ym. asiat. Karttojen katselu ja omien reittien piirtäminen suunnistusharjoituksista. Keskustelufoorumien ylläpito. tiedonhaku, reaaliaikainen yhteydenpito ystäviin, soittaminen. tiedonhankinta. uutiset, tietokantojen käyttö. Skype. etäopetus ja etäopiskelu.

9 Muu, mikä? w ww-palvelin, hälytysjärjestelmä. Nettisivujen ylläpito. kaikki muu, mutta ei pelaaminen yms.. Tietojen hakuun. Pokeri. Skybe. Keskustelut, puhelut, jne. Kuvien selailu, foorumien käyttö.

10 Muu, mikä? Facebook. Lehtien katselu, Facebook, Skype. eri tiedostot (kasvit, kukat, tapahtumat, ympäristö jne). sosiaaliset kontaktit. Puhelut. opiskelu. Aikuisviihteen katselu.

11 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 4. Riittääkö internetin yhteysnopeus tarpeisiisi? Yksittäisiä vastaajia: 366

12 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Tiedonsiirto ja etäyhteys. Nykyinen ADSL-yhteys on epätasainen. välillä yhteyspätkii.. Liikkuva kuva, isojen tiedostojen kopionti etätöissä.. YHTEYS ON TODELLA HIDAS KAIKISSA TOIMINNOISSA. Jos siis saisin nopeamman yhteyden, niin olisin halukas tilaamaan TV-palvelut myös tämän verkon kautta, koska antennipuolella on huonot kuvat.. Yritykseni toiminnanohjausjärjestelmä hyödyntää jatkuvasti netistä saatavaa dataa. Hidas yhteys on suoraan pois yritykseni kannattavuudesta.. Etätyötä tehdessä pätkiikin liian usein.. Etätyöt. etätyöyhteydet. Etätyössä ja tv:n katselussa.. pankkipalvelut.

13 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Isojen työtiedostojen siirtämistä varten. Tekisin etätöitä kotona, jos yhteys olisi riittävän nopea. puhelinjohtoa ja ADSL-yhteydellä nopeus on max. 1Mbps. Sekin on hyvin vaihtelevaa, "pumppaavaa". Sähköpostin saa juuri ja juuri luettua ruuhka-aikana. Nyt käytössä "mokkula", mutta ruuhka-aikana sekin on hidas.. Videoneuvottelupalvelut on se joka tökkii. ADSL:n paluukanava on liian ahdas.. Netti TV. työssä. liikkuvassa kuvassa; esim. elokuvien katselussa. KAIKISSA PALVELUISSA JOITA KÄYTÄN.. etähallinnat ja yhteydet. television katsominen ei onnistu koska ei saa tarpeeksi nopeaa yhteyttä vaikka asutaan tönnössä eikä missään perämetsässä. TV:n katselu, pelit ja joskus myös internet-selailu. kaikessa. tv-ohjelmat verkoss ja turvakameroiden videot verkon kautta.

14 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? hd prono. Kaikissa palveluissa. Etätyö, palvelinyhteydet. elokuvien ja muiden kuvien katosmiseen, yleensä video -tasoisten materiaalien ja kuvien katsomiseen,. Yrityskäytöllinen pakkaamaton kuva ja ääni tarvitsevat nopean dow nstreamin kaveriksi nopean upstreamin. Tähän ei oikein paikallinen max 8/1 ADSL riitä.. Etätyöt, TV, tulevaisuuden sähköiset palvelut. KannettavaTietokoneeni on erittäin nopea mutta internet tökkii paljon, 100M netti yhteys auttaisi kummasti netissä selaamista,laskujen makselemista, blogien päivitystä yms.. Liikkuva kuva: tv ohjelmat. kaikissa. Suurien tiedostojen esim. CAD-kuvien käsittely on nyky-yhteydellä hidasta. Samoin videokuvan striimaus takkuilee..

15 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Kahden tehtaan välinen tietoliikenne / tiedonsiirto.. Videoiden lataus, palvelimien ylläpito, etätyö vaatii nopempaa internetyhteyttä. elokuvissa ja suurten valokuva määriemn käsittelyssä. Videioiden, sivujen ym. lataaminen kestää kauan. Lisäksi yhteys pätkii kohtuuttomasti (huonoina päivinä ei toimi juuri ollenkaan).. Video ja valokuva sisältöiset palvelut. HD videon vuokraus. Etätöissä ja varsinkin etäkokouksissa tarvitsisi kaistaa.. Videoiden, tv-lähetysten ym. katsomisessa. Yhteys toimii usein muutenkin todella huonosti.. laskussa ja isojentiedotojen avauksessa.. Etätyön videoneuvottelut, jotkut nettitelevisiopalvelut (teräväpiirto) vaativat jo nopeampaa kaistaa kuin 8M,. Tv katselu ja yllensä liikkuva kuva. Isohkot tiedostonsiirrot..

16 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Elokuvia en voi katsella netistä, kun yhteysnopeus ei riitä. Muutenkin nopeus olisi tervetullutta.. Koska nykyinen yhteys pätkii koko ajan. Etätyö (ajoittain), tv:n katselu, isot sähköpostin liitteet. Kaikki. Meillä verkkoyhteys on epäluotettava, eli joskus katkeaa kesken kaiken ja aina ei verkkoon pääse lainkaan. Tämä on turhauttavaa etenkin tärkeiden/kiireellisten työasioiden-, varsinkin sähköpostin lähettämisen suhteen.. Tv katselu ja tiedostojen lataaminen verkon yli.. Ihan kaikessa, jo laskujen maksukin on hidasta. esim. yle areenan käytöstä ei tule yhtään mitään.. Pelaamisessa ja muussakin. Etätyössä! Yhteyden epäluotettavuus ja hitaus rasittavat todella.. Vaikka vastasinkin kohtuullisesti, niin täytyy todeta että tilanne on nyt. Nykyisellä kehitysvauhdilla yhteyteni (joka on nopein tarjolla oleva Soneran kaapeliyhteys) jää kohta auttamatta vanhaksi..

17 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? palveluissa, joissa latausnopeus on suurta, kuten hd-tasoisten videoiden katsominen, on suuri yhteysnopeus tarpeen. Ns. normaalissa käytössä riittää nykyiset nopeudet.. Laskujen maksaminen, Sähköposti, EtätyöLiikkuva kuva (mm. turvakamerat, videot)yle Areena). Ohjelmien lataaminen tai päivittäminen ei onnistu, koska yhteys pätkii.vakaa, riittävän nopea yhteys on erittäin tärkeää.. Jos saisi valokuidun tai tuon 100 Mb niin etätyön tekeminen onnistuisi paremmin. Samoin ottaisin itselleni kotiviihde-paketin (sonerta tai elisa) jolla katsoisin laajakaistan lisäksi tv:tä.. Etätyö.

18 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Erityisesti etätyötilanteissa (videoneuvottelut ja muut etäyhteydet) olen kaivannut aidosti nopeaa yhteyttä. Nykyinen laajakaistayhteytemme on NIMELLISnopeudeltaan 10 megaa, mutta todellinen nopeus on noin 3 megaa. Taloudessamme on kaksi käyttäjää. Asumme keskustan tuntumassa (Lintula), joten olisi oletettavaa että edes rahalla maksamalla olisi mahdollisuus päästä nopeampiin yhteyksiin. Toimivat verkkoyhteydet ovat yritystoiminnallemme ja etätyön tekemiselle niin tärkeä seikka, että harkinnassa yritystoiminnan siirtäminen toiselle paikkakunnalle. Samalla se tietenkin tarkoittaisi koko taloutemme muuttamista pois alueelta. Uskon että tätä harkitaan muissakin yrityksissä.. internetin selailussa yleensä. Käytössä on nyt liikkuva laajakaista, jonka signaalit vaihtelevat kelin mukaan.. Etäyhteyksissä Yritysverkkoon (VPN) ja Videovalvonta laitteen etäkäyttöön.. Videot, Yle Areena. yritystoimintaan. Mm Netti TV palvelut ei onnistu nykyisellä 2 Mb linajlla, ja nopeampaa ei saa. Samoin wwwpalvelimen ylläpito kaipaa lisää kaistaa.. Yhteyden laatu on heikko ja riittämätön kun taloudessa käytetään useaa laitetta yhtäaikaa.

19 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Nopeampi yhteys nopeuttaisi etätöiden tekemistä. Joudun lataamaan usein suurikokoisia tiedostoja ja selaamaan paljon Internetiä. Vapaa-ajalla pelaan jonkin verran, mikä sekin on vaikeaa kun saman yhteyden varassa on useampi kone.. Tiedostojen siirtoon kotoa töihin ja päinvastoin.. Kun maksiminopeus minkä operaattori meille tarjoaa on 1M ja sekin pätkii ja hidastelee minkä kerkeää niin nopeammalle yhteydelle olisi käyttöä jokapäiväisessä netin käyttämisessä.. Etätyöt. Netti videot / TV. Kuvien ja tiedostojen lähetys ja vastaanotto.. Videot. Vastasin "kohtuullisesti", mutta sen parantamiseen riittää uusia vanha reitin. Nykyinen ei pysty tarpeeksi hyvään 10megaan vaan toimii vain 8megan niellisnopeudella. Se taas tarkoittaa keskimäärin noin 6,5megan vauhtia, joka pistää joskus pätkimään - lähetyksen laatu vaikuttaa siihen eniten. Nopeuden nosto siis riippuu omasta laittestani ja linjan kelovottomuudesta = 10/6,5. Siinä hinta peritään sadan prosentin yhteydestä ja minulle toimitetaan vain 65% luvatusta. Kaupunki voisi oman puhelinyhtiönsä asian ;-)... ;-) kanssa korjata

20 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? KAIKISSA MAHDOLLISISSA. Videoiden katselussa ja tiedostojen lataamisessa. Palvelimen ylläpito. Etätyö.. pokerin pelaamiseen. Meillä on liikkuva laajakaista koska Heinämaalle saisi vain 1mb nopeuden ja tämä nykyinenkin toimii koska sattuu koska on operaattorin alueen äärilaidalla.. etätyö. Nettipelaaminen. Erilaiset internetissä pelattavat pelit. Elokuvien, valokuvien ja musiikin lataaminen. TV:n katselu pätkii usein!. netti-tv, Videoiden katselu. tv.

21 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Olen IT-alalla ja etätyöpäivinä on tarpeellista, että yhteydet ovat nopeita & toimivia.. Lähes kaikissa. Kaikessa. Yhteydet avautuvat hitaasti eikä nopeus riitä esim. videoiden kunnolliseen pyörittämiseen.. sivujen lataaaminen kestää hieman liian kauan nykyisellä nopeudella. olen eläkeläinen, ei ole aina kovaa hoppua, käytän kirjaston konetta. tiedostojen tuomisessa, lähetyksessä yms.. s-posti, pelit. video. tv.n katsomiseen ja elokuvien lataamiseen sekä etätyöhön.. Kaikessa mitä teen tietokoneella.. porno. Liikkuva kuva kuten eduskunta-tv.

22 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? Sähköisten palveluiden käyttö takkuaa (Orimattilan kaupunki päivähoitohakemus). Enpä tiedä, onko vika kaupungin palvelussa vai omissa verkkoyhteyksissä. Muissakin palveluissa mm. valtiolle.fi, ollut ongelmaa. Hitaahko yhteys hankaloittaa etätöiden tekemistä.. Kaikissa palveluissa. Liikkuvaan kuvaan ja ääneen liittyvissä palveluissa sekä etätyössä.. Televisiokuvaa on välillä hidasta katseltavaa.. kaikissa, koska mobile-yhteys vaihtelee ja katkoilee (Elisa, ja Sonera). valokuvien lähettämisessä ja ennenkaikkea tarvitsen yrityksen työkäytössä nopempaa yhteyttä. tv-striimaus, etäyhteys. Mahdollisten FullHD videoiden myötä nopeuteni 24mb/2 yhteys on tullut liian hitaaksi. Tv palvelutkin siirtyvät internettiin, joten 1000mb yhteydet olisivat toivottavia, kuten jo esimerkiksi Ruotsissa. TV:n katselu. Internet-pelaaminen, videoiden streamaus, useamman koneen käyttö yhtäaikaa..

23 5. Jos vastasit "huonosti", minkälaisissa palveluissa erityisesti tarvitset nopeampaa yhteyttä? videot, kuvat, suuren tietomäärän siirtääminen. Työasioissa. aikuisviihteen suoratoistossa.

24 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 6. Nykyisen internet-yhteytesi nopeus? Yksittäisiä vastaajia: 365

25 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 7. Nykyisen internet-laajakaistaliittymäsi tyyppi? Yksittäisiä vastaajia: 361

26 Muu, mikä? Elisa Viihde. Myös mokkula. Muutama mobiili lisäksi. Olen siirtymässä 3G:n käyttäjäksi koska se on hieman nopeampi. DNA:n mokkula, se super nopea. ADSL ja 3G. myös nettitikku 3 g. lisäksi puhelinlankaverkko..

27 Muu, mikä? Lisäksi 3G-mokkula rajaton ja kännykässä 1 Mbit/s.. Myös 3G. + mobiili 3G. GPRS. MODEEMI. Käytän myös 3G mokkulaa. mokkula.

28 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 8. Valokuituyhteys on samantyyppinen investointi kuin vesijohto- tai sähköverkko. Jos asuinalueellesi rakennettaisiin valokuituverkko, mitä olisit valmis maksamaan yhteydestä kiinteistöösi? Yksittäisiä vastaajia: 344

29 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 9. Millaista kuukausimaksua maksimissaan maksaisit? Yksittäisiä vastaajia: 360

30 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 10. Minkälaisen nopeuden haluaisit? Yksittäisiä vastaajia: 359

31 Orimattilan kaupungin laajakaistakysely 11. Milloin arvelet tarvitsevasi yli 100 Mbit/s nopeutta? Yksittäisiä vastaajia: 367

32 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Äkkia tänne ja halvalla!. Tulevaisuudelle on tärkeätä saada valokuitu siksi, että valokuitu on luotettavin vaihtoehto,mm.samaataloudelle ja teollisuudelle yleinsä yritysmaailmalle ja kaikille jotka netistä hyödyntää itseään. Jollekin tarpeellinen,ehkä välttämätön,jollekin aivan turha ja tarpeeton.. Ihmettelen kovasti sitä, että Orimattilassa rakennettiin vesi/viemärijohtoja ympäri hajaasutusaluetta. Miksi ei silloin laitettu mitään kaapeleita sinne kaivantoon? Nyt ne olisivat siellä moneen suuntaan jo valmiina. Ihan hyvä hanke - vai tuleeko tuo ilmatie olemaan tulevaisuutta? Itse en osaa tuohon vastata.. Toivon todella että hanke toteutuu! Yritykseni harjoittaa verkkokauppaa ja hyvät yhteydet ovat yhtenä edellytyksenä sille, että maaseudulla on järkevää verkkoliiketoimintaa ylipäätään harjoittaa. Nostakaa alueen kilpailukykyä toteuttamalla hanke!. Hanke tukee käsittääkseni sokeasti valokuituhanketta ei joustavasti maakuntien tarpeita, kuka tarvii valokuidun joka torppaan.. Hanke on ehdoton edellytys sille, että orimattilaisilla on yhtäläiset yhteydet sekä työ- että vapaa-ajalla asuivatpa he missä tahansa kaupungin alueella. Nykyaikana ei kertakaikkiaan enää tule toimeen ilman asiallisia verkkoyhteyksiä..

33 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Maaseudulla on hyvä asua, jos on vain toimivat yhteydet muualle.. Huonosti mainostettu tämä kysely. Vahingossa huomasin paikallislehdestä asiaa koskevan jutun. Ei ole ihme, että tulee vähän vastauksia.. Tulevaisuutta sillä tehdään, eli pakko se on olla!!!. Noin kaksi kilometriä Orimattilan keskustasta, eikä esim. Elisan tai Saunalahden viihdepakettia saa toimimaan... Onnea hankkeelle!. Toivon, että saamme nopeat tietoliikenneyhteydet käyttöömme. Tekisin nykyiset työni mieluummin kotona.. Hieno homma tämä. Varmaan hyvä hanke, jos toteutuisi.nykyaikana pitäisi olla ajan hermoilla, jottei jää kehityksestä jälkeen.. Olisi hyvä saada enemmän tietoa miten on toteutus kaavailtu tehtäväksi. Mistä lähdetään mihin edetään ja jonkinlainen aikataulu projektin etenemiselle. Nyt olen vain Orimattilan Sanomien tiedon varassa.. tämä nyt pitäisi kuulua jokaisen kansalaisen perusoikeuksiin,ja rahat hankkeen toteuttamiseen vaikka valtion kirstusta.meinaan on sitä kreikkaakin varaa rahoittaa niin miksi ei kunnon netti yhteyksiä ja nopeuksia koko kansalle..

34 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle kaistaa kehiin!. tulevaisuudessa tarpeellinen. Kannatan hanketta!. Toivottavasti hankkeella on mahdollisuus toteutua, eikä kaatua liian suuriin hankintakustannuksiin.. Ehdottomasti hyvät yhteydet maaseudulle, jotta maaseutu saadaan pidettyä asuttuna.. alkaa olla kaikilla asutilla alueilla normaali. ON TOIVOTTAVAA, ETTÄ HANKE TOTEUTUU MAHDOLLISIMMAN PIAN.. voisko noita kunnan rahoja käyttää hyödyllisempään kuten katujen päällystämiseen.. Hieno homma! Toivottavasti myös toteutuu!. en kannata koko hanketta. äkkiä, kyllä minä voin maksaa 40e kuussa.

35 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivon, että Orimattilan Sanomista voi lukea, mistä tässä on kysymys. Kun olen ensin perehtynyt asiaan, voin ottaa paremmin kantaa. Käsittääkseni Helsingintien laitaan on jo vedetty jokin uusi kaapeli. Onko tarkoitus taas rahastaa veronmaksajia?on erilaisia internetyhteyden tarjoajia, erilaisia tietokoneita, erilaisia modeemeja.... Hieno ja tarpeellinen hanke.. Erityisesti tarvetta olisi symmetriselle yhteydelle - myös SDSL kävisi vaikka nopeus olisi vain luokkaa 8/8. Epäsymmetrisen yhteyden toisen suunnan suurikaan nopeus ei ole kovin hyödyllinen jos toinen suunta on hidas.. Toivoisin hankkeen toteuttamista mahdollisimman pian, sillä sähköiset palvelut laajenevat jatkuvasti. Lisäksi haja-asutusalueella hyvät yhteydet ovat mitä tärkeimpiä edellytyksiä asutuksen säilyttämiseen.. Toivon että Orimattilan kunta tekee asialle jotakin eikä vain lupaile. t.orimattilalainen. Yhteiskunnan rahalle on paljon tärkeämpiäkin käyttötarkoituksia, jos nopeat yhteydet eivät saavuta kaikkia, täytyy tulla vähemmällä toimeen! Peruspalveluiden käyttöön riittää tarvittaessa hitaammatkin yhteydet..

36 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle ei kannata. Toivottavasti hanke etenee!. en osaa vielä sanoa. Yrityksemme Keraplast Oy on erittäin kiinnostunut hankkeesta ja toivomme sen toteutuvan nopealla aikataululla, kohtuullisin kustannuksin. Valokuituyhteys tehtaidemme välillä toisi merkittävää parannusta tiedonsiirtoon.. Toivottavasti toteutuu pian, onhan se kuitenkin tulevaisuudessa jopa välttämätöntä!. Sata megaa nyt halvalla tänne :D!. ihan turha hanke. se olisi nykyaikaa. Mikäli kohtuukustannuksin toteutettavissa,kannatan hanketta. En maksaisi yhtään ylimääräistä verkon tekemisestä.. Jos kallis, ei minulle eläkeläiselle mitenkään välttämätön, sillä en halua suuria lisäkustannuksia..

37 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivottavasti tämä hanke etenee ja toteutuu muutaman vuoden sisällä. Kiitos!. Käynnistäkää hanke välittömästi, tarpeet kasvavat lähitulevaisuudessa. Hanke parantaa alueen arvostusta.. Helsingintien maantieojaan on upotettu valokaapeli. Siihen olisi ehkä mahdollista tehdä liittymiä Kankaanmäellä. Nopeat nettiyhteydet ovat tulevaisuuden infrastruktuurin rakentamista. Uskon, että valokaapeliyhteydet nostavat myös kiinteistöjen arvoa ja Orimattilan houkuttelevuutta..?????. Nopea verkko lisäisi etätyötä, sekä minulla että muilla. Meillä ainoa jotenkin toimiva verkkoyhteysmahdollisuus on DNA:n (ent.php) puhelinverkossa toimiva laajakaista. Hinta 40 /kk ja nopeus 8Mb/s. Kuitenkaan yli 3Mb/s nopeutta en ole koskaan saavuttanut ja tyypillisesti nopeus on yhden megan luokkaa.... Kallis investointi. En usko, että tulen koskaan tarvitsemaan. Ja jos tarvitsen käyn naapurissa.. Ilmainen verkkoyhteys kaikille asukkaille..

38 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Teen etätyötä ICT-alalla 2 pv/vko, mitä enemmän kaistaa (ja varmempi yhteys!) sitä parempi.. Hyvä ajatus. On kai se tulevaisuutta, joskus.. Tehoja tarvitaan, asiat ei suju.elämä lipuu ohi sivujen latautumista odotellessa.. Todella hyvä idea, toivottavasti onnistuu:-) Kannattaa satsata tulevaisuuteen, tähän suuntaan ollaann kuitenkin menossa jo muuallakin.. Heinämaalle suunitelmissa olevaan vesi- ja jätevesikaivantoon olisi erinomainen mahdollisuus laittaa valokuitukaapeli.kaivanto tullee useiden talouksien nurkalle, eli NYT TAI EI KOSKAAN mahdollisuus. Jos löytyy tukea projektirahoista niin tilanne vielä helpompi hoitaa taloudellisesti järkevällä hinnalla.. Toiveet: mahdollisimman nopeasti. kunta hyödyntäisi nepeita yhteyksiä yerveydenhoidossa, yhteydettoimisivat moitteettomati.. Lykkyä tykö! Noppeempi omparempi! =).

39 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivoisin tässä asiassa malttia. 100 megan yhteysnopeuksille ei tällä alueella vielä mielestäni ole tarvetta ellei sitten tv-lähetyksiä aleta lähettämään laajakaistayhteyden kautta. Nykyiset n. 10 megatavun yhteydet ovat tarpeeksi nopeita suurimmalle osalle ihmisistä. Luulenpa, että 100 mb yhteyden investointikustannukset ovat huomattavat ja tässä taloustilanteessa käyttäisin kaupungin investointirahat ensin johonkin muuhun kohteeseen kuin laajakaistahankkeeseen.. Kuituverkkoa rakennetaan parhaillaan muutaman sadan metrin päähän uudelle alueelle, eikö olisi järkevää liittää alue samalla nykytekniikan mukaiseen tietoverkkoon sillä lähi tulevaisuuden tietoliikenne tarpeet lisääntyy sähköisten palveluiden myötä. On lyhytnäköistä olla hyödyntämättä tilaisuutta, jolla turvataan yhteiskunnan kehityksen mukana pysyminen.. Entisenä orimattilalaisena toivon, että hanke toteutuu, eikä syrjässä keskuksista asuvia jätetä palveluiden ulkopuolelle.vesi- ja viemäriverkosto meni ohi neljän kilometrin päästä, toivottavasti valokuitukaapeli tulee perille!tarkoitus on muuttaa eläköitymisen myötä takaisin Kuivannolle entiseen kotiin.nettiyhteydet ovat välttämättömyys nykyaikana, eikä palveluita pidä järjestää ainoastaan taajamien asukkaille.. Varmasti hanke ja laajakaistan saatavuus lisäisi houkuttelevuutta Orimattilaa asuinpaikkana markkinoidessa.. Toivotaan, että saadaan toteutettua..

40 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Tietokoneiden sekä netin kautta tapahtuvien yhteydenpitojen ja elokuvien katselun määrä kasvaa koko ajan joten eiköhän olisi aika saada sellaiset yhteysnopeudet että kaista ei töki esim. elokuvien ym. katsomista. hei!toiveeni olisi, että nykyinen mokkula ei katkeilisi - jatkuvasti ei verkkoa - tn. Vastaa nykyaikaa. Ei saa tulla liian kalliiksi, ainakaan eläkeläisille! Ilmeisesti itse hankittava uudet modemit ym.. Hyvä hanke! Toivottavasti homma etenee nopeasti - hitailla yhteyksillä on 'kärvistelty' jo vuodesta 2003 saakka.. Kaikki nykyiset 'tarpeelliset' nettipalvelut toimii alle 2-10M verkossa aivan hyvin.100m joka torppaan on suuruuden hullua haihattelua. Jos joku sellaisen haluaa, niin hankkikoon sen omalla kustannuksellaan puhtaasti kaupalliselta toimittajalta.. Toiveena on edullinen liittymä myös omakotiasujalle.. Kuulostaa hyvälle!!.

41 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Toivottavasti saatte hankkeen käyntiin. Toivottavasti tiedotus halukkuuskyselyyn on järjestetty niin että kaikki ovat tietoisia siitä. Itse huomasin sen sattumalta käydessäni Orimattilan sivuilla muissa asioissa.. Toivon mukaan hanke toteutuu.. Ehdottomasti tarvitaan, olen muuttamassa ko paikalle ja yhteyksien pelaaminen on elintärkeää.. Jos ei kaupungilla muuta rakennettavaa ole, niin huh huh! Ihan turha hanke ottaen huomioon nykyiset mahdollisuudet mokkuloilla ja muilla systeemeillä. Pohjois-Suomessa on "hyviä" esimerkkejä, joissa liittyminen kallista ja kuukausimaksut "poskettomia". Ei ihmiset ole valmiita maksamaan nopeastakaan yhteydestä aivan mitä vaan. Eiköhän Orimattilassa ole jo kokemusta noiden jätevesimaksujen osalta eri kylissä, miten korkeat maksut pitävät putket kuivina.. Toivottavasti hanke etenee nopeasti sillä vaikka etäisyys on Orimattilan keskustaan Käkelästä vain 1,5 km niin nopein yhteys on 2 Mb ADSL verkko joka on esim Netti TV käyttöön toimimaton.. Eivät ihmiset tiedä millaista nopeutta he tarvitsevat tulevaisuudessa. Nopeus on suhteellista. Odottavan aika on pitkä, joten kaikki odottaminen on inhottavaa.jos siitä odotusajan lyhentämisestä pitää maksaa paljon, ei maksuhalukkuutta ehkä olekaan.nytkin ihmiset hölmöyttään vaihtavat 8M nopeuden 24M nopeuteen eikä se auta mitään laskujen maksamisessa tai sähköpostien lukemisessa..

42 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Ei muuta kun osuuskunnat pystyyn ja rahoitukset / työt käyntiin. Pitää toteuttaa myös Niinkoskella.. hullua touhua!. Ehdottomasti kannatettava hanke!. Jos nyt alkuun edes taattaisiin kaikille moitteettomasti toimiva esim 2M yhteys, mikä riittäisi hyvin päivittäisissä välttämättömissä nettiasioinnissa. Meillä ainoastaan DNA suostui tarjoamaan adsl-liittymää ja kaikkien operaattoreiden 3g-mokkulat on jo todettu toimimattomiksi. Vähän ihmetyttää että asutaan ale 100km päässä pääkaupungista ja toimivaa laajakaistaa ei meinaa millää saada. Vertailuksi vanhemmillani Tornion syrjäkylillä (yli 20 km keskustaan) toimii 8M laajakaista. Tornio sentään sijaitsee 750km päässä pääkaupungista.. Erittäin hyvä asia ottaa esille tarvetta tälle hankkeelle olemme juuri muuttamassa paikkakunnalle ja asia on todella hyvä kun tulevaisuutta ajatellen kaikki tulevat tarvitsemaan tätä. Homma käyntiin vaan..

43 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Sadan megan hanke on virheellinen ajatuspohjaltaan. Valokuituverkkoa tarvitsee ensisijaiseti (tässä mielessä) vain a)verkkopalvelufirmat alihankkijoineen (kaapelit, kaivuut jne), lasten pelien markkinat jne,todellinen tasutavoima on yksityinen TV/sanomalehtikonsern (-t) joiden mahtavin rahasampo netti-tv on jo nyt ja jatkossa ehkä ainoa tärkeä.valtiovallan tarpeet eivät yksityisen kansalaisen kotiyhteydessä paljon paina.kyseessä on totaalinen vallankaappausyritys rahavirtoihin. Tulokset oavat - joka tapauksessa -arvioitavissa jo 20 vuoden kuluttua.ja huomatkaa. koko asia palvelee jälleen kerran, ainoastaan yksityistä bisestä kuten viime vuosina suurin osa hankkeista. (terveydenhuolto yms..no, itsehän makatte - ja lapseni. Itse jo 80 vee. ;-)Jäitä hattuun. Kaupungille ja ja tärkeille erityiskohteillle kuitua ja verovaroin. Päätösten tulee olla valtakunnallisia..orimattilassakin on kyllä jo kuidun runkoverkko rakennettuna Moskovaan asti, mutta kun ei ole saatu näitä rahastuslupia selväksi vielä, niin ei tehdä liittymiäkään eneen sitä ;-) Kyllä juutaaiset kaupankäynnin osanneet ovat aina - ja kouluttaneet seuraajia juoksupojikseen. Fiksua väkeä!. Etätyöskentely mahdollisuudet toimivat kohtuulisesti nykyisilläkin yhteyksillä. Jos Sadan megan hankkeella saadaan aikaan toimintavarmempi järjestelmä kohtuullisin kustannuksin, olen kiinnostunut. Kiitos..

44 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Se on ihan kannattava hanke, jos kustannukset pysyvät kohtuullisina. SAMAT PALVELUT MAASEUDULLE KUIN TAAJAMIINKIN!. Tarvitsen kiperästi nopeampaa internet-yhteyttä ja toivon sellaisen mahdollisuuden löytyvän lähitulevaisuudessa.. Kyselyn tulokset voisi olla kattavammat kotiin lähetetyn kyselyn avulla.. Olen ikäihminen. Pärjään nykyisellä laajakaistanopeudella.. Toivottavasti hanke saadaan nopeasti alulle!. Tavoite ihan liian kova, ei joka torppa parvi kuitua, langaton 10mb riittää varmasti. Mahoton nopeus mihin noin nopeeta oikeesti tarvii.. paitti jos halvalla saa.. Toivottavasti tulee.. Kysymyksissä 8 ja 9 liian vähän vaihtoehtoja, vastasin että alle 1000 euroa kun ei ollut vaihtoehtoa alle 500 euroa.. Tämä ei taida koskea meitä omakotiasujia. Tai kustannukset tulevat kohtuuttomiksi.

45 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Onnea hankkeelle!!. Lienee tarpeetonta. Minulla ei ole mahdollisuutta käyttää liikkuvaa laajakaistaa, koska kiinteistöni jää kuuluvuusalueiden peittoalueelle (=minimi nopeus) ja siitä syystä nopeus ei riitä. Lisäksi on íkävää, etten pysty kilpailuttamaan palveluntarjoajia, sillä paikallinen puhelinyhtiö on ainoa, joka tälle alueelle voi yhteyksiä toimittaa (hassua, kun asun kuitenkin "taajama-alueella") ja se näkyy tietenkin kuukausimaksussa.. Kustannukset mahd. alhaisina. Kellään yksin varaa monen tonnin valokuituihin ja vielä pitäis kk maksua maksaa päälle. Ja sadan megan nopeus on kuitenkin muutaman vuoden päästä hidas.. Koko kaupungin alueelle tasavertaiset yhteydet kaupunkilaisten kesken.. Mielestäni hanke on tärkeä, ajankohtainen viimeistään nyt ja linjassa monen hyväksi koetun asian kanssa kuten etätyö ja energiansäästö.. Tulevaisuudessa moni työnsä, yritystoimintansa ja harrastusten vuoksi tulee tarvitsemaan, itse en tällä hetkellä näe sadasn megan tarvetta. ei verorahoja hankkeeseen. jos normaali kysyntä/tarjonta ei tuota kuituyhteyksiä järkevään hintaan, olkoon sitten..

46 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Valokuitu on ainut ja järkevin vaihtoehto jatkossa.. Toimeksi ripeästi, erityisesti perheyritys kaipaa lisää puhtia nettiyhteyteen.. Tärkeä. Monopolirakenteita tulee välttää.. Hyvät verkkoyhteydet tänne landelle niin jo syntyy etätyöpaikkoja ja yrittäjyyttä!.. Toimintavalmiuteen vaan mahdollisimman pian. toivottavaa. Valokuituyhteys on kiinnostava vaihtoehto, mikäli sen liittymiskulut ja käyttökustannukset ovat kohtuulliset.. Toivottavasti Orimattila ottaa vakavasti tietoyhteiskunnan tulevat haasteet, ja jo nyt rakentaa infastruktuurin 1000 megan yhteydelle, kuten jo monessa paikassa on toteutettu. 100 mb yhteys on jo nyt vanhanaikainen, 1000 ollessa tätäpäivää. Tulevaisuudessa yhteiskunta tulee tarvitsemaan vieläkin nopeampi yhteyksiä, toivottavasti tämä otetaan huomioon päätöksiä tehtäessä..

47 14. Kommenttisi ja toiveesi Sadan megan maakunta -hankkeelle Harva todella tarvitsee.. O.K.. Uskoisin että esim meillä Hankaanojan alueen n. 15 talosta 75% olisi hankkeessa mukana. Tämä kysely vain ei ole ollut ihmisten tiedossa. Täsmäkysely alueittain paljastaisi todellisen kiinnostuksen.. VIIS KAUTTA VIIS.

48 Kiitos!

Tuleeko meille valokuitu? Kevään kuluessa osa Joroislaisista joutuu pohtimaan asiaa.

Tuleeko meille valokuitu? Kevään kuluessa osa Joroislaisista joutuu pohtimaan asiaa. Tuleeko meille valokuitu? Kevään kuluessa osa Joroislaisista joutuu pohtimaan asiaa. Kerisalon kyläläiset ovat hyväkylä hankkeen innoittamana pohtineet kylänkehittämisen mahdollisuuksia ja kehitykseen

Lisätiedot

OMAKOTILIITON OPAS HUIPPUNOPEA LAAJAKAISTA PIENTALOALUEILLA

OMAKOTILIITON OPAS HUIPPUNOPEA LAAJAKAISTA PIENTALOALUEILLA OMAKOTILIITON OPAS 2 TERVETULOA OMAKOTILIITON OPPAAN PARIIN Tähän oppaaseen on kerätty asioita, joita taajama-alueen pientaloasukkaan on hyvä tiedostaa harkitessaan tai tehdessään toimenpiteitä laajakaistayhteyksien

Lisätiedot

Opas taloyhtiön kiinteän Internet-yhteyden hankintaan

Opas taloyhtiön kiinteän Internet-yhteyden hankintaan Opas taloyhtiön kiinteän Internet-yhteyden hankintaan 2 Sisällys Opas taloyhtiön kiinteän Internet-yhteyden hankintaan Opas Ministeriön esipuhe... 3 Johdanto... 4 Käsitteet ja liittymätyypit... 6 Tekniikkaa

Lisätiedot

Vauhtia verkkoon. Sadan megan Suomi. Tietoa palveluista

Vauhtia verkkoon. Sadan megan Suomi. Tietoa palveluista Vauhtia verkkoon Sadan megan Suomi Tietoa palveluista Sisältö Vauhtia verkkoon 4 Mikä on laajakaista-tv? 7 Terveyskulut kuriin ja palvelut kotiin 10 Tukea, turvaa ja virikkeitä ikäihmisille 13 Laajakaista

Lisätiedot

Sisältö 1 Johdanto Verkkoyhteys on jo perustarve... 2. 2 Kuitu kotiin asti... 4

Sisältö 1 Johdanto Verkkoyhteys on jo perustarve... 2. 2 Kuitu kotiin asti... 4 Sisältö 1 Johdanto Verkkoyhteys on jo perustarve... 2 2 Kuitu kotiin asti... 4 3 Valokuitu ja sen vaihtoehdot miksi juuri kuitu eikä langaton yhteys?... 6 3.1 Mikä valokuitu ja mikä valokuituverkko?...

Lisätiedot

Hämeenlinna. - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011

Hämeenlinna. - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011 1 Hämeenlinna - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan kasvua tukevia palveluita?... 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan kasvua

Lisätiedot

Yhteenveto Laajakaistapilottikyselystä: ensimmäisen kuukauden kokemukset

Yhteenveto Laajakaistapilottikyselystä: ensimmäisen kuukauden kokemukset Espoo 5.6.00/ Heli Rantanen Yhteenveto Laajakaistapilottikyselystä: ensimmäisen kuukauden kokemukset Kysely jaettiin As.oy Säästölaidan niihin talouksiin, jotka ovat mukana Nettimaunulan laajakaistapilotissa.

Lisätiedot

Käyttäjä verkossa Kunnat ja laajakaistaiset liityntäyhteydet

Käyttäjä verkossa Kunnat ja laajakaistaiset liityntäyhteydet LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN JULKAISUJA 10/2003 /V Käyttäjä verkossa Kunnat ja laajakaistaiset liityntäyhteydet Liikenne- ja viestintäministeriö Helsinki, 2003 ESIPUHE Liikenne- ja viestintäministeriö

Lisätiedot

2pTiedostonvaihto TEEMANA LAAJAKAISTA. tappaa dvd:n. verkot tekniikat ohjelmat tulevaisuus

2pTiedostonvaihto TEEMANA LAAJAKAISTA. tappaa dvd:n. verkot tekniikat ohjelmat tulevaisuus Hotmailin haastajat: testissä ilmaiset web-sähköpostit WWW.TIETOKONE.FI TIETOTEKNOLOGIAN ASIANTUNTIJA 5/2005 HINTA 6,90 TEEMANA LAAJAKAISTA verkot tekniikat ohjelmat tulevaisuus 2pTiedostonvaihto tappaa

Lisätiedot

Varsinais-Suomen laajakaistastrategia. -laajakaista kaikille, kaikkialla

Varsinais-Suomen laajakaistastrategia. -laajakaista kaikille, kaikkialla Varsinais-Suomen laajakaistastrategia -laajakaista kaikille, kaikkialla Varsinais-Suomen laajakaistastrategia Julkaisija: Varsinais-Suomen liitto ISBN 951-9054-84-7 2004 Kansikuva: Helkama Bica Hanko,

Lisätiedot

VERKONKUTOJAN KÄSIKIRJA nro 2 Miten toteuttaa kylän, seutukunnan tai maakunnan kattava valokuituverkko?

VERKONKUTOJAN KÄSIKIRJA nro 2 Miten toteuttaa kylän, seutukunnan tai maakunnan kattava valokuituverkko? VERKONKUTOJAN KÄSIKIRJA nro 2 Miten toteuttaa kylän, seutukunnan tai maakunnan kattava valokuituverkko? Tuija Riukulehto Suomen Seutuverkot ry Maaseudun verkkorakenteet hanke 2007 SISÄLLYSLUETTELO: 1

Lisätiedot

Tekniset JAPO myymälä palvelee SISÄSIVUILLA... JAPO yritysten yhtiestyökumppanina. Stratovarius tekee biisejä verkon kautta

Tekniset JAPO myymälä palvelee SISÄSIVUILLA... JAPO yritysten yhtiestyökumppanina. Stratovarius tekee biisejä verkon kautta Tieto, koneet ja yhteydet. JAPO-Tekniset-myymälä Alajärven Kauppakadun varrella on uudistunut sekä sisältä että ulkoa. Tekniset JAPO myymälä palvelee JAPOn toimitalo on läpikäynyt mittavan remontin. Toimitalon

Lisätiedot

Sosiaalisestirajoittuneet.biz-sivuston käyttäjien

Sosiaalisestirajoittuneet.biz-sivuston käyttäjien Sosiaalisestirajoittuneet.biz-sivuston käyttäjien vastaukset avoimeen kysymykseen Mitä hyvää / huonoa kyseisessä sivustossa on? Miten haluaisit sivustoa kehitettävän? 15/30 Research Hyvää kaikki / huonoa

Lisätiedot

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti Riku Santti Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti pikaopas Lue tästä oppaasta, miten remontin Ostajaksi opitaan ja mitkä ovat remontin ostamisen vaiheet. Jos ei osaa tehdä, voiko

Lisätiedot

ÄÄNESTÄMINEN NETISSÄ JA UURNALLA. Kysely äänestämisestä Allianssin vuoden 2011 Nuorisovaaleihin osallistuneiden yläasteiden ja lukioiden oppilaille

ÄÄNESTÄMINEN NETISSÄ JA UURNALLA. Kysely äänestämisestä Allianssin vuoden 2011 Nuorisovaaleihin osallistuneiden yläasteiden ja lukioiden oppilaille ÄÄNESTÄMINEN NETISSÄ JA UURNALLA Kysely äänestämisestä Allianssin vuoden 2011 Nuorisovaaleihin osallistuneiden yläasteiden ja lukioiden oppilaille SISÄLLYS: KYSELYN TAUSTAA 6 KYSELY NUORILLE ÄÄNESTÄMISESTÄ

Lisätiedot

Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta. Pirjo Rautianen / Moguli pr

Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta. Pirjo Rautianen / Moguli pr Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta Pirjo Rautianen / Moguli pr 1 Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta -tutkimuksen on ideoinut ja toteuttanut uusmediatutkija, FM Pirjo

Lisätiedot

Median tulevaisuus. yhteisöllistyvä media

Median tulevaisuus. yhteisöllistyvä media Median tulevaisuus yhteisöllistyvä media 2012 Median tulevaisuus - Sisällysluettelo yhteisöllistyvä media Tärkeimmät tulokset 3 Lehtien tilaus ja mediapalveluiden käyttö 9 Puhelimet ja lukulaitteet 24

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely Tampereen Toimeentulotuen yksikössä 2012

Asiakastyytyväisyyskysely Tampereen Toimeentulotuen yksikössä 2012 TAMPEREEN KAUPUNKI Asiakastyytyväisyyskysely Tampereen Toimeentulotuen yksikössä 2012 Toteuttajana SOS-hanke Tuominen Tuula, Katariina Heikkilä, Kukkasniemi Marianne, Laakso Tuija, Pietilä Samuli 8.3.2013

Lisätiedot

Kuntien internet-sivujen käyttäjätutkimus 2013 Tampereen kaupunki

Kuntien internet-sivujen käyttäjätutkimus 2013 Tampereen kaupunki OnlineTutkimus Oy Tutkimusraportti_ Kuntien internet-sivujen käyttäjätutkimus 2013 Tampereen kaupunki Päiväys: 4.12.2013 Vesa Kause vesa.kause@onlinetutkimus.fi 09 221 2424 www.onlinetutkimus.fi OnlineTutkimus

Lisätiedot

Kipaan ei voida olla yhteydessä suoraan, vaan meidän tukihenkilöiden kautta. Kipan strategia puhuu asiakkaan tärkeydestä. Melkoinen ristiriita.

Kipaan ei voida olla yhteydessä suoraan, vaan meidän tukihenkilöiden kautta. Kipan strategia puhuu asiakkaan tärkeydestä. Melkoinen ristiriita. Kipan myötä meille ei ole tullut lainkaan säästöjä. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että palkanlaskijasta ja kirjanpitäjästä emme voi luopua. Kummallakin heistä on kädet täynnä työtä ja kumpikaan ei ole

Lisätiedot

ÄÄRETTÖMÄN PALJON. LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 2/2013. Savon LVI-Talo Oy: Adminet auttoi. NewLiner Oy Konsernin toiminta läpinäkyväksi

ÄÄRETTÖMÄN PALJON. LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 2/2013. Savon LVI-Talo Oy: Adminet auttoi. NewLiner Oy Konsernin toiminta läpinäkyväksi LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 2/2013 NewLiner Oy Konsernin toiminta läpinäkyväksi Kemin Vesipiste Oy Adminet kasvun tukena DigiControl Ky Ei tarvetta paperinpyörittelijälle MTO-Sähkö Oy Eroon jälkilaskennasta

Lisätiedot

Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5

Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5 62900 ALAJÄRVI 1 / 90 SISÄLLYSLUETTELO: Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5 1.1 Yleistä 5 1.2 Sisäinen tietoliikenne 5 1.2.1 Lähiverkko 5 1.2.2 Lähiverkon laitteet 5 1.2.3 Kaapeloitu lähiverkko (yleisesti ja toteutus)

Lisätiedot

HAASTATTELU. Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille

HAASTATTELU. Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille Ajankohtaista asiaa verkkokaupasta. Julkaisija: Klarna Oy Nro 01 2012 HAASTATTELU Verkkokauppa.com, Boris Nikolov Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille sitouta asiakkaasi

Lisätiedot

Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007

Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007 Tiehallinnon asiakaspalvelun asiakkaat ja tuotteet -määrittely Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007 Tiehallinnon asiakaspalvelun asiakkaat ja tuotteet -määrittely Asiakashaastattelut

Lisätiedot

4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä. 16 Prosessiajattelu Pohdittavaa prosessiajattelusta

4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä. 16 Prosessiajattelu Pohdittavaa prosessiajattelusta Sisältö 3 Aluksi 4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä 5 Omistajuus Pohdittavaa omistajuudesta ja pääomahuollosta 10 Asiakas on tärkein Kysymyksiä asiakkaista ja asiakkuuksista 16 Prosessiajattelu

Lisätiedot

Kansallinen laajakaistastrategia Ehdotus

Kansallinen laajakaistastrategia Ehdotus LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN JULKAISUJA 50/2003 /V Kansallinen laajakaistastrategia Ehdotus Liikenne- ja viestintäministeriö Helsinki, 2003 Liikenne- ja viestintäministeriölle Tietoyhteiskunnan toimivuus

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS

VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS -verkkokaupankäynnin käsikirja www.vilkas.fi 0101010101010111010101010101010101010101000001110 0101010101010111010101010101010101010101 2 - Vilkas Group 10101010 00000111 Tunne

Lisätiedot

Jukka Rannila VASTAUS 1 (52) vaalit 2008 18.9.2008. Vaalikoneet ovat tulleet jäädäkseen.

Jukka Rannila VASTAUS 1 (52) vaalit 2008 18.9.2008. Vaalikoneet ovat tulleet jäädäkseen. Jukka Rannila VASTAUS 1 (52) Vaalit 2008 /YLE:n vaalikoneen kysymykset VASTAUKSIA YLEN VAALIKONEESEEN, versio 16.9.2008 pohdintaa 17.9.2008 pohdintaa Lukuintoa tarvitaan Vaalikoneet ovat tulleet jäädäkseen.

Lisätiedot

Päihdekyselyn tulokset

Päihdekyselyn tulokset Hämeenlinnan Rotaryklubi järjesti joulukuun 2011 ja tammikuun 2012 aikana webbikyselyn 13-17 - vuotiaille Hämeenlinnan ja sen ympäristön nuorille. Kyseessä on Hämeenlinnan Rotaryklubin DSG-projekti. Tavoitteena

Lisätiedot

Elämää teknologian kanssa ja tulevaisuuden odotukset

Elämää teknologian kanssa ja tulevaisuuden odotukset FUURE MEDIA HOME RESEARCH PROJECT/ Media Lab UIAH Katja Oksanen-Särelä Elämää teknologian kanssa ja tulevaisuuden odotukset Olen aikaisemmin tutkinut teknologisia tulevaisuudenkuvauksia siltä kannalta,

Lisätiedot