Palautetta kevään 2013 oppilailta koulukohtaisesti

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palautetta kevään 2013 oppilailta koulukohtaisesti"

Transkriptio

1 Palautetta kevään 2013 oppilailta koulukohtaisesti Kysyimme kevään 2013 kurssilaisilta (Supermaster ja Winner) mielipiteitä heidän opiskelupaikkakunnastaan ja koulustaan. Saimme palautetta runsaasti. Yllätyimme vastausten positiivisuudesta: Vähintään 4/5 vastaajista oli tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen opiskelupaikkakuntaansa ja kouluunsa. Tyypillinen kommentti oli, että vaikka olisi päässyt 2. tai 3. hakukohteeseensa, oppilas ei haluaisi enää vaihtaa koulua vaikka voisi. Palautteen perusteella kaikissa kouluissa ja kaikilla paikkakunnilla viihdytään hyvin. Kysyimme vanhoilta oppilailtamme myös neuvoja tämän kevään kurssilaisille. Ohessa on poimintoja oppilaiden vastauksista. Opiskelupaikkakunta: Joensuu Minulla oli hieman ennakkoluuloja Joensuuta kohtaan, mutta kaikki luuloni ovat osoittautuneet vääriksi! Kaupunki on täynnä opiskelijoita ja olen saanut paljon uusia ystäviä Opiskelupaikkakunta: Vaasa Opiskelupaikkakunta yleisesti on erittäin mukava, vissiin 20% on opiskelijoita. Erityinen kehu on pakko sanoa kampuksellemme, joka on todella viihtyisä ja upea ja erittäin hieno ja moderni kirjasto kaiken keskellä. Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Opiskelen Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Ennen opintojen aloittamista olin asunut Helsingissä koko elämäni ja muuttaminen pienemmälle paikkakunnalle tuntui aluksi oudolta. Hain ensimmäisenä vaihtoehtona Lappeenrantaan, ja aluksi hieman harmitti, etten hakenut Helsinkiin Lappeenrannassa on kuitenkin todella hyvä yhteishenki, ja lukuisten vapaa-ajan tapahtumien myötä koulukavereihin tutustuu nopeasti. Urheilutoimintaakin on järjestetty paljon. Lappeenranta opiskelupaikkakuntana tuntuu aina vain paremmalta. Mahdollisuus yhdistää kauppatieteet ja tekniikka on mielestäni todella suuri plussa. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen Lappeenrantaan opiskelupaikkana. Opetus on laadukasta, yhteishenki on todella hyvä ja vapaa-ajan toimintaa on paljon Erittäin hyvä koulu ja tasokas opetus. En keksi mitään pahaa sanottavaa.

2 Opiskelupaikkakunta: Tampere Erityisesti Vakuutustieteen puolella opetus on erinomaista, ja olen erittäin tyytyväinen muutenkin opetukseen yliopistolla. Laitos on pieni ja suhteet henkilökuntaan ovat välittömät. Professorinkin kanssa voi aina hyvin mielin mennä juttelemaan ja puhumaan tulevaisuuden suunnitelmista. Tampere on ainut paikka Suomessa ja harvojen joukossa koko maailmassa, jossa voi opiskella vakuutustiedettä. Kannattaa tutustua tähän aineeseen enemmän kauppakorkean sivuilla! Tampereen yliopistolla on vapaa sivuaineoikeus, joka mahdollistaa erittäin laajat opiskelumahdollisuudet Itse aion seuraava vuonna opiskella esimerkiksi Asian studies sekä Talous ja finanssilaitokset -teemakokonaisuudet. Tampereen yliopiston kauppislaiset, tuttavallisemmin Boomarit, ovat erittäin tiivis joukko. Opiskelijoita aloittaa joka vuosi n. 130, mikä on mahdollistanut erittäin tiiviin yhteisön. Itse en tuntenut ketään Tampereelta, kun muutin tänne ja suunnitelmanani oli opiskella täällä yksi vuosi ja sen jälkeen hakea uudestaan Aaltoon. Toisin kuitenkin kävi, nyt en mistään hinnasta vaihtaisi pois täältä. Näin on käynyt monelle muullekin Opiskelupaikkakunta: Vaasa Vaasa ei ollut itselläni ensimmäinen vaihtoehto, ja olin aluksi hieman pettynyt, etten päässyt haluamaani kouluun. Nyt olen kuitenkin hurjan iloinen, että pääsin Vaasaan, sillä täällä olen pääsyt itsenäistymään ja saanut todella paljon uusia kavereita Kannustaisin siis ennakkoluulottomasti hakemaan myös muualle kuin vain Helsinkiin! Älkää heittäkö tiivistelmiä, pääsykoekirjoja, muistiinpanoja yms. pois! Aallossa käydään eka vuosi perusopintoja eli kerrataan pääsykokeiden asioita ja uutta tulee vain vähän -> tiivistelmistä oli hyvä etsiä nopeasti tietoa, kun niiden rakenteen muisti jo lähes ulkoa (vrt. yli sivuinen kurssikirja, jossa täysin samat asiat). Osalla kursseista sanottiin myös, että pääsykoekirjalla ja luentomuistiinpanoilla voi korvata koko kurssikirjan lukemisen. Tiivistelmät ovat auttaneet enemmän kuin paljon ekana vuonna!!

3 Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Viestinä kurssilaisilla voisi antaa, että pistää kaiken peliin luku-urakassa, koska välivuosi tulisi ärsyttämään enemmän, kuin lukemisen takia missatut facebookkeskustelut. Myös hakuvaihtoehtojen asettaminen saavutettaviksi ja väärien vastausten välttäminen pääsykokeessa voi olla ratkaiseva tekijä sisäänpääsyssä. Sadat lukutunnit ja hyvä osaaminen ei auta, jos lähtee arpomaan muutamassa kysymyksessä ja väärien vastausten takia pistemäärä tippuu sisäänpääsyrajan alle. Pääkaupunkiseutu on tuttu jo entuudestaan, ja opiskelupaikkana varsin hyvä. Ei tosin yhtä tiivis kommuuni kuin mitä on havainnut esim. Turussa tai Vaasassa. Kun vain jaksaa paiskia hommia ja priorisoi asioiden omaksumisen KAIKEN muun edelle, saavuttaa varmasti haluamansa tuloksen. Tsemppiä ja jaksamista kaikille! Opiskelupaikkakunta: Pori Kannattaa keskittyä siihen omaan lukemiseen vaan, eikä verrata niin kauheasti muihin. Kaikki lukee omalla tavallaan. Kannattaa myös miettiä, tuntuvatko lukeminen ja pääsykoekirjojen asiat jo pääsykokeisiin lukiessa tylsiltä tai ei-kiinnostavilta, eli onko tämä sittenkään se oikea ala. Opiskellessa sitä motivaatiota tarvitaan, ja sen huomaa jos ala ei kiinnosta! Sen sijaan, jos motivaatiota on, niin opiskelu on kyllä silti välillä rankkaa, mutta palkitsevaa. Opiskelupaikkakunta: Kuopio Hei! Opiskelen ensimmäistä vuotta Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella. Olen valinnut pääaineeksi rahoituksen ja laskentatoimen, joka oli itselle hyvin mielekäs valinta. Meidän koulussa rahoitusta opettaa Jyrki Niskanen, joka on suhteellisen tunnettu ja arvostettu rahoituksen proffa. Mielestäni opetus on ollut hyvää, ja on mukavaa, että kauppiksessa uusia opiskelijoita aloittaa vuosittain vain 50 henkilöä. Näin ollen muut opiskelijat tulevat tutuiksi, ja ryhmähenki on tiivis. Kuopio on kaupunkina pienehkö, mutta kyllä siihen muutamassa kuukaudessa tottuu. Suosittelen ehdottomasti laittamaan Kuopion yhdeksi hakuvaihtoehdoista, sillä koulussa saa erinomaista opetusta, mahtavia ystäviä sekä sisäänpääsy ei vaadi päätä huimaavia pisterajoja.

4 Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Lappeenranta on ihana pieni kaupunki, sopivan matkan päässä pääkaupunkiseudusta. Täältä pääsee tosi helposti kotiin Espooseen viikonlopuksi kimppakyydeillä! Koulussa on tosi hyvä yhteishenki, ja oli helppo päästä opiskelujen alkuun hyvän tutoroinnin ja opastuksen avulla. Ihan mahtavaa ollut! Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Paljon tsemppiä! Lukekaa, lukekaa ja lukekaa! Heinäkuu tulokset kyllä sitten palkitsee! Ja vaikka ei pääsisi siihen paikkaan mikä on 1 vaihtoehtona, lähde silti ehdottomasti opiskelemaan! Kannattaa myös harkita vakavasti pääkaupunkiseudulta muualle lähtemistä. On tosi helppo saada uusia kavereita, ja varmasti opiskeluaika on ihan yhtä mahtavaa, oli missä tahansa. :) Nyt keskittykää vaan ja ainoastaan pääsykokeisiin ja ottakaa kurssista kaikki hyöty irti, muuta ehtii puuhailla sitten pääsykokeiden jälkeen!! Opetus on mielestäni hyvinkin laadukasta, luennot ovat mielenkiintoisia hyvien luennoitsijoiden ansiosta. Luennoilla on myös vieraillut paljon mielenkiintoisia henkilöitä, mainittakoon vaikka viime viikon taloustieteen kurssilla vieraillut Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Itse vaihdoin yhteishaun aikana Lappeenrannan ja Helsingin välillä muistaakseni 4 kertaa 1. hakukohdetta, päädyin kuitenkin Helsinkiin viime hetkellä, ja sinne pääsinkin reiluin pistein. Kannattaa miettiä mihin haluaa ja istua sitten kirjastossa niin kauan, että pääsee sinne. Ei kannata liikaa miettiä "mitä jos" skenaarioita, vaan keskittyä tekemään se mitä pystyy. Tsemppiä lukemiseen! Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Jos päätätte lähteä pyrkimään kauppakorkeaan, tehkää se täysillä ja antakaa itsestänne 110% ja mieluiten vielä enemmän! Luku-urakka on todella valtava ja raskas sekä henkisesti että fyysisesti, mutta lopussa tulette kiittämään itseänne. Syökää hyvin, liikkukaa ja jakakaa tuntemuksia läheiselle ystävälle lukuprosessin aikana. Opiskelupaikkakunta: Oulu Todella hyvä kauppakorkea pohjoisessa. Oulu on eläväinen opiskelijapaikkakunta, jota voin suositella lämpimästi.

5 Silloin kun hain, oli selvää että Helsinki olisi ehdottomasti ensimmäinen hakukohteeni. KY:llä kaikki asiat tuntuvat olevan hanskassa, eikä ole tullut vastaan tilanteita, joissa olisin ollut yksin ongelmieni kanssa. Hyvän opetuksen lisäksi koulussamme on runsaasti opiskelijatoimintaa, jossa itsekin olen ollut hyvin aktiivisesti mukana opiskelujen vastapainoksi. Muiden paikkakuntien kauppisopiskelijoita on myös tullut tutuksi, ja tämä onkin muuttanut vahvasti mielipiteitäni muiden kauppakorkeakoulukaupunkien suhteen. Jos nyt pitäisi hakea uudestaan, ei Helsinki enää välttämättä olisi ylivoimainen ykköshakuvaihtoehto, koska tiedän että oli koulu mikä tahansa, jokaisesta löytyy ne omat hyvät puolensa ja loistavat opiskelijakaverit. Aalto-yliopisto pyrkii olemaan huippuyliopisto, ja mielestäni se sitä monella tavalla onkin. Totta kai oma koulu on aina omasta mielestä se paras ja sitä mieltä olen itsekin. En vaihtaisi! Elämää on myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, kannattaa pitää kaikki vaihtoehdot auki! Itse pyhitin koko viime kevään lukemiselle, ja vaikka monet kaverit silloin valittelivatkin, ettei aikaa meinaa enää muuhun löytyä, olen onnellinen että pidin pääni ja olin aivan hitsin ahkera lukemisen suhteen. Se fiilis pääsykokeessa oli aivan mahtava, kun alkoi hymyilyttää se, että koe tuntui niin helpolta kaiken lukemisen jälkeen ja tiesi, ettei lukeminen ollut mennyt hukkaan. Pääsykoekirjat eivät loppujen lopuksi ole mitenkään hirveän haastavia, kun niitä jaksaa oikeasti lukea ajatuksen kanssa eikä vain opetella ulkoa. Jotkut jutut tietysti on näitä ulkoa opeteltavia varsinkin markkinoinnissa, mutta ymmärtämisellä pääsee jo aika pitkälle. Ei ole järkevää kahlata kirjoja läpi seitsemää kertaa, jos ei niitä asioita senkään jälkeen oikeasti ymmärrä. Sen huomaa sitten viimeistään ekan vuoden peruskursseilla, kun samoja asioita käydään uudestaan läpi. Ihan senkin takia on fiksua tajuta opiskelemansa asiat. Opiskelupaikkakunta: Vaasa Kaupunki Vaasa ei ole kovinkaan iso, joten paikan oppii tuntemaan nopeasti. Noin joka kolmas vastaantulija on opiskelija (eli muitakin kuin yliopistosta), joten saman ikäistä porukkaa on paljon. Paljon opiskelijoita pääkaupunkiseudulta. Kampusalue on siisti ja sekoitus vanhoja ja uusia moderneja rakennuksia merenrannalla. Kampuksen sijainti on hyvä ja toimiva. Ei se lukemisen määrä vaan lukemisen laatu! Rankan kevään jälkeen tulee huomattavasti kevyempi syksy.

6 Opiskelupaikkakunta: Turku Turku on huikea opiskelukaupunki, ja kouluamme en voi kuin suositella. Loistava ryhmähenki ja uskomattoman laajat vapaa-ajanviettomahdollisuudet, joita oppilaskunta järjestää. Opetuksen laatu on hyvää. Hae kouluun, jonka pääainevalikoimasta löydät oikeasti itseäsi kiinnostavan aineen. Pääsykokeisiin lukiessa tee työtä määrätietoisesti koko kevät. Panosta erityisesti Supermasterin laadukkaiden tiivistelmien ahkeraan opiskeluun sekä muistikortteihin. Korttien avulla kertaat erittäin tehokkaasti missä tahansa. Näkömuistin omaavien henkilöiden kohdalla kirjaan/tiivistelmiin/kortteihin kannattaa piirrellä muistisäännöiksi kuvia tai väritellä alueita jne. Tällöin muistat kokeessa asioita kuvioiden perusteella. Jos sinulta löytyy kaveri, joka lukee pääsykokeisiin ja on Supermasterin kurssilla, ota siitä hyöty irti. Kyselkää toisiltanne muistikorttien kysymyksiä. Lukukaveri tsemppaa sinua yrittämään enemmän, ja pieni keskinäinen kilpailu nostattaa motivaatiota. Kun stressi yltyy liian suureksi, ja et esimerkiksi saa öisin nukuttua, tai ilmenee muita fyysisiä tai henkisiä oireita, älä jatka lukemista tällöin väkisin. Itselläni ilmeni viime keväänä jopa fyysisen ylikunnon oireita (pulssi jne.) lukemisen aiheuttaman stressin vuoksi, ja jouduin lopettamaan loppuvaiheessa lukemisen reiluksi viikoksi, mikä ehdottomasti kannatti siinä tilanteessa pääsykoepäivää silmälläpitäen. Usko itseesi ja muista, että pääsykoetouhussa mitataan motivaatiotasi päästä kouluun eikä eksaktisti ainoastaan älykkyyttäsi. Ahkerat palkitaan. Opiskelupaikkakunta: Vaasa Vaasa on erittäin viihtyisä ja opiskelijaelämältään vilkas kaupunki. Vaasaan tulo toi ainakin itselleni aivan uudet kaveripiirit, vaikkakin suurin osan Vaasan kauppatieteilijöistä on pääkaupunkiseudulta. Vaasan ainoa huono puoli on etäisyys Helsingistä, mutta muuten Vaasasta löytää hyvin kaiken tarvittavan. Yliopistolta löytää aina tuttuja naamoja, mutta toisaalta oma vuosikurssikin on niin suurilukuinen, että uusiin tuttavuuksiin tulee vielä pitkän aikaa törmäämään. Olen erittäin tyytyväinen, että jaksoin lukea itseni Aaltoon! Opiskeluympäristö on energinen ja melko kilpailuhenkinen, mutta täällä voi silti keskittyä täysin omaan suoritukseensa. Opiskelijatoiminta on myös hyvin vilkasta, ja kaikenlaista oheistoimintaa ja tapahtumia on vireillä jatkuvasti. Aallon kauppiksessa on melko vahva yhteishenki, vaikka täälläkin on tietysti muodostunut kaveripiirit.

7 Pääsykokeessa tärkeintä on latauksen oikea ajoitus ja sisäinen motivaatio. Kukaan ei kokeessa kysy luettuja tunteja eikä sitä, miten paljon sanoo haluavansa sisään, vaan kaikki kulminoituu rauhallisuuteen ja tätä kautta onnistumiseen. Tärkeintä on luoda itselleen luottavainen olo omasta osaamisesta, jotta kokeessa on mahdollisuus pysyä rauhallisena. Ei saa jäädä asioiden jalkoihin eikä mennä niiden edelle, vaan edetä kokeessa johdonmukaisesti ja järkevästi. Opiskelupaikkakunta: Vaasa Vaasa on ylittänyt kaikki odotukseni tähän mennessä! Olin todella varautunut tänne tullessani, mutta opiskelijoiden yhteishenki on todella käsin kosketeltavaa täällä. Kaikki puhaltavat täällä yhteen hiileen! Kannustuksena voin sanoa, että edessänne on tähänastisen elämänne vaikein kevät, mutta päämääränä on tähänastisen elämänne hienoin saavutus. En vaihtaisi opiskelupaikkaani mistään hinnasta, ja olen tyytyväinen, että jaksoin painaa satoja tunteja tämän eteen. Tsemppiä! Opiskelupaikkakunta: Turku Turku on hieno kaupunki. Kaikki on lähellä ja henki on hyvä. Täällä on paljon aktiivitoimintaa, ja ystäviä on helppo saada. Pitää vain mennä heti alussa pois omalta mukavuusalueeltaan ja tutustua uusiin ihmisiin Kaikki peliin nyt. Kun kerran antaa kaikkensa, niin ei harmita jälkeenpäin. Jos alkaa vitkuttelemaan nyt, ei mikään ärsytä niin paljon kun aloittaa sama rumba uudestaan ensi keväänä (nimimerkillä kokemusta löytyy). Lukekaa hyvin, mutta älkää ähkyksi. Muistakaa kuunnella Timppaa, sillä hänen neuvoja noudattaen olen itsekin nyt opiskelemassa! Tsemppiä lukemisiin. Pääsykokeissa kaikki pitää osata ulkoa, mutta onneksi opiskelu vaatii enemmän soveltamista kuin ulkoa opettelemista.

8 Opiskelupaikkakunta: Vaasa Hain alunperin Helsinkiin, mutta olen iloinen, että pääsinkin Vaasaan. Vaasa on ihana kaupunki, ja ihmiset lämminhenkisiä ja avoimia. Itse koen, että Vaasan kauppislaisilla on huikea yhteishenki, sillä ainejärjestömme Warrantin toiminta on erittäin aktiivista. Itse kuulun Warrantin kulttuurijaostoon, ja voin lämpimästi suositella kaikille jaostotoimintaa! Vaasassa ei tekeminen lopu, sillä järjestämme jatkuvasti tapahtumia, kursseja, juhlia, sitsejä ja excursioita ulkomaille. Voisin myös väittää, että Vaasan kampus on Suomen kauneimpia ja modernimpia. Opiskelupaikkakunta: Oulu Opetus on laadultaan hyvää, opettajilla on selvästi paljon konkreettista kokemusta. Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että Oulun yliopistossa on erittäin paljon englanninkielisiä kursseja, itselleni ainakin tuli. Tämä ei kuitenkaan ole rasite, vaan kasvattaa valmiuksia tulevaisuutta varten Oulu opiskelijapaikkakuntana on ideaali. Itsekin Espoon kasvattina hieman kuumotti lähteä tänne pohjoiseen. Pk-seudulta porhaltaa sinne koneella tunnissa ja liput edestakaisin on n. 80 eukkoa eli koti-ikävän voi hoitaa helposti. Itse vietän 1-2 pitkää viikonloppua kotona per kk. Porukkaa on ympäri Suomea, eli samanhenkistä porukkaa ei tartte edes etsiä. Itsekin olen löytänyt enemmän kuin tarpeeksi sieluntovereita kauniit ja hyvät pyörätiet, kaikki tarpeelliset mukavuudet Opiskelupaikkakunta: Turku Opiskelukaupunkina uskallan väittää Turun olevan yksi parhaista. Kaupunki, mistä löytyy kaikki ja vielä mukavat etäisyydet. En ole kertaakaan käyttänyt bussia fuksivuoden aikana. En vaihtaisi Aaltoon vaikka paikkaa tarjottaisiin (sain jo viime vuonna yli Aallon rajan). Koulussa arvostetaan kunnianhimoista opiskelua, mutta myös sopivaa huumoria löytyy Pyrkijöille sanoisin, että kannattaa rohkeasti hakea Turkuun Opiskelijalle kaupunki on todella viihtyisä Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Itse muutin Lappeenrantaan muualta, kuten myös 98 % fukseista, joista suurin osa on PK-seudulta. Se, että kaikki ihmiset tulevat muualta johtaa siihen, että ihmisiin on helppo tutustua, ja täällä on tosi hyvä yhteishenki Sefen palkkavertailussa LUT:ista valmistuneiden kauppatieteiden maistereiden bruttoansiot olivat 300 e korkeammat kuin muiden, eli tämä ylitti myös Aallosta valmistuneet

9 Opiskelupaikkakunta: Joensuu Kaupunkina Joensuu on yllättänyt positiivisesti. Yliopisto on keskustan laidalla, ja kaikki palvelut ovat lähellä. Liikuntamahdollisuudet ovat erinomaiset. Kauppatieteiden paikallinen ainejärjestö, Optimi ry, on hyvin aktiivinen järjestämään erilaisia tapahtumia. Kaupungin katukuva on melko nuorekas johtuen suuresta opiskelijoiden määrästä. Lisäksi asuntoja saa yksityiseltä puolelta helposti kaupungin keskustasta Helsinkiläisiä saattaa hirvittää ajatus Joensuuhun muutosta. Siltikin esimerkiksi oman vuosikurssini opiskelijoista arviolta 1/3 on Helsinki-Espoo-Vantaa -akselilta kotoisin Itse olisin päässyt pääsykoepisteilläni Helsinkiin ja Aaltoon, mutta voin rehellisesti sanoa olevani tyytyväinen laittaessani Joensuun ykköshakuvaihtoehdoksi. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa Aallon kauppiksesta ja jopa yllätyin sinne päästessäni, miten hyvin voi opiskelijajärjestöillä olla asiat niinkin hyvin järjestyksessä kun KY:llä on. Kannattaa siis ehdottomasti hakea Helsinkiin jos pääkaupunkiseudulla opiskelu houkuttelee! (Muistutus että kandivaihe on siirtymässä OTANIEMEEN.) Kuitenkin moni kaverini opiskelee kauppatieteitä Vaasassa, Turussa ja Lappeenrannassa, ja kaikkialla näissä opiskelu on myös äärimmäisen hauskaa. Lukuaikaakin on vielä niin reilusti jäljellä, että on mahdollisuus hakea ja päästä ihan mihin vain.

10 Yhteenveto Kuten vastauksista huomaat, oppilaat viihtyvät hienosti kaikissa kouluissa. Mieti siis, mihin kouluihin haluat, ja harkitse vakavasti myös Sinulle vieraampia kouluja ja kaupunkeja. Noin 4/5 tai 9/10 oppilaista ei enää vaihtaisi paikkakuntaa vaikka voisi. Tutki koulujen pääaine-, sivuaine- ja opintokokonaisuustarjontaa kunkin koulun nettisivulta. Koulujen isoimmat erot löytyvät siitä, mitä aineita tai opintokokonaisuuksia koulussa on tarjolla. Yleisimmät (laskentatoimi, markkinointi jne.) opinnot löytyvät kaikista kouluista. Muissa kursseissa koulujen välillä on eroa. Muista, että Suomessa pääsee liikkumaan opiskelijana edullisesti junalla (ja esim. Ouluun lentäminen on edullista). Muualla kuin Helsingissä asuminen on myös halvempaa. Helsingissä on toki eniten mahdollisuuksia opintojen ja yritysyhteistyön suuntaan, mutta kaikkialta saa samanarvoisen tutkinnon. On hyvä miettiä, kannattaisiko valmistua nopeasti vai yrittää monta kertaa haluamaansa kouluun. Suosittelen valitsemaan sen koulun, mihin pisteet riittävät. Tähänastisten oppilaittemme palautteen perusteella tämä on järkevää ja lopputulos on hyvä: pääset opiskelemaan ja valmistut nopeasti, ja erittäin todennäköisesti viihdyt missä tahansa yhteisvalinnan koulussa. Viisaita valintoja ja ahkeruutta pääsykokeeseen toivoo Timo Hentunen

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

VALITSE LUKIO-OPINNOT

VALITSE LUKIO-OPINNOT VALITSE LUKIO-OPINNOT OVI MAHDOLLISUUKSIEN MAAILMAAN. Lukio on tärkeä ponnahduslauta tulevaisuuteesi. Se tarjoaa Sinulle hyvät valmiudet ja suoran väylän eri alojen jatko-opintoihin sekä lisäaikaa tulevaisuutesi

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

OPINTOKYSELY 2014. Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely

OPINTOKYSELY 2014. Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely OPINTOKYSELY 2014 Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely Inkubio on saanut ensimmäiset uuden kandidaattiohjelman mukaiset opiskelijat fuksien myötä ja korkeakoulun päässä sorvataan paraikaa maisteriuudistusta.

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista Elina Nurmikari kehittämispäällikkö Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö 26.10.2016 Tämän päivän köyhä opiskelija on tulevaisuuden

Lisätiedot

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät!

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! OPPILAS 1 Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! Kurssi oli superhyvä, juuri sellainen mitä halusin, jopa parempi! Tietokoneohjelma oli loistava opiskeluapuri

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14 Unelmoitu Suomessa Sisällys ä ä ä ö ö ö ö ö ö ä ö ö ä 2 1 Perustiedot ö ä ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ä ö ä ää ö ä ä ä ä ö ä öö ö ä ä ä ö ä ä ö ä ää ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ö ä ä ää ö ä ä ä ää ö ä ä ö ä ä ö ä ä ä

Lisätiedot

VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013

VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013 VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013 1. Perustiedot a) Ikä 12 vuotta 67 % 6 13 vuotta 33 % 3 b) Kuinka monetta vuotta olet oppilaana kuvataidekoulussa? 1. vuotta 22 % 2 3. vuotta 11 % 1 4. vuotta

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536

International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536 2016 International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536 koulua 150 maassa (yli1 235 000 opp.) Opinnot kestävät

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Miksi lähtisin vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon?

Miksi lähtisin vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon? Kysely Bastian Fähnrich Kansainvälisyys- ja kulttuurisihteeri 2008: N = 35 opiskelijaa (Oulainen) 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu) yhteensä = 95 - uusia kokemuksia

Lisätiedot

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä:

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä: TypingMaster Online asiakaskyselyn tulokset Järjestimme toukokuussa asiakkaillemme asiakaskyselyn. Vastauksia tuli yhteensä 12 kappaletta, ja saimme paljon arvokasta lisätietoa ohjelman käytöstä. Kiitämme

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

Inkubion opintokysely 2015 * Required

Inkubion opintokysely 2015 * Required Inkubion opintokysely 2015 * Required 1. Sukupuoli * Mies Nainen 2. Vuosikurssi * 1 After the last question in this section, skip to question 5. 2 After the last question in this section, skip to question

Lisätiedot

Maakunnallisen aluemielikuvakartoituksen tulokset

Maakunnallisen aluemielikuvakartoituksen tulokset Maakunnallisen aluemielikuvakartoituksen tulokset Brändiseminaari 7.11.2012 Hotelli Savonia, Kuopio Mielikuvatutkimus, vaihe 1 Tutkimuksen toteutti Innolink Research Oy. Tavoitteena oli selvittää sekä

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2017 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Veera Heinonen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2.

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2. Kuka on arvokas? Jotta voisimme ymmärtää muiden arvon, on meidän ymmärrettävä myös oma arvomme. Jos ei pidä itseään arvokkaana on vaikea myös oppia arvostamaan muita ihmisiä, lähellä tai kaukana olevia.

Lisätiedot

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella Alkio-opisto Jyväskylän Korpilahdella Avoimia yliopisto- ja amk-opintoja Yleissivistäviä opintoja Kokous-, juhla- ja majoituspalveluja Kursseja Jyväskylän Korpilahdella Monipuolista oppia ja hyötyä Valmistautumista

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 2012-2013. Vantaan tulokset 26.3.2013 Heikki Miettinen

Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 2012-2013. Vantaan tulokset 26.3.2013 Heikki Miettinen Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 0-0 n tulokset..0 Heikki Miettinen Lukion. vuosikurssin palvelukykykysely 0-0 Vastaukset Opiskelijat Vastaukset Vastaus% Espoo 0 0 % Helsinki, kaupungin lukiot %

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE 2015 Vastausprosentti: 80,1 % Työ, työnhaku ja työllistyminen 1. Mikä seuraavista vaihtoehdoista kuvaa parhaiten

Lisätiedot

Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta

Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta 7.9. ja 7.10. 2015 Timo Tapola Opintopsykologi Aalto-yliopisto LES Student services Yhteystieto: timo.tapola@aalto.fi Opiskelukyky http://www.opiskelukyky.fi/video-opiskelukyvysta/

Lisätiedot

VARHAINEN PUUTTUMINEN

VARHAINEN PUUTTUMINEN VARHAINEN PUUTTUMINEN www.tasapainoa.fi MITÄ VARHAINEN PUUTTUMINEN ON? Varhaisella puuttumisella tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että autetaan kaveria tai ystävää jo silloin kun mitään vakavaa ei vielä

Lisätiedot

Brasil - Sempre em meu coração!

Brasil - Sempre em meu coração! Brasil - Sempre em meu coração! (Always in my heart) Pakokauhu valtasi mieleni, enhän tiennyt mitään tuosta tuntemattomasta latinomaasta. Ainoat mieleeni kumpuavat ajatukset olivat Rio de Janeiro, pienempääkin

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

1. Mille kursseille osallistuit? Pitkä matematiikka Lyhyt matematiikka Fysiikka

1. Mille kursseille osallistuit? Pitkä matematiikka Lyhyt matematiikka Fysiikka OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme, että

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Raportti työharjoittelusta ulkomailla

Raportti työharjoittelusta ulkomailla Eevi Takala PIN10 12.5.2013 Raportti työharjoittelusta ulkomailla Opiskelen pintakäsittelyalan viimeisellä vuodella ja olin puolet (5vk) työharjoitteluajastani Saksassa töissä yhdessä kahden muun luokkalaiseni

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! - Elikkä tässä ohjeessa näet kuinka voit tehdä peda.net palveluun koti/etätehtäviä tai vaikka kokeitten tekoa, tapoja on rajattomasti.

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Kielellinen selviytyminen

Kielellinen selviytyminen BILBAO Kulttuurit kohtaavat Bilbaossa ollessani havaitsin täysin erilaisen päivärytmin. Päivät ovat todella pitkiä, sillä ihmiset viihtyvät myöhään ulkona viettäen aikaa perheen ja ystäviensä kanssa. Myös

Lisätiedot

Skenaario 1: Paavo kokouksessa

Skenaario 1: Paavo kokouksessa Vaatimusmäärittely liite A: Skenaariot 1-6 Skenaario 1: kokouksessa Osapuolet Tero Eeva Siirrettävä data Paikkatieto Kalenterimerkinnät Käyttäjän tunnistus Oikeuksien luovutus Käyttäjäprofiilit Tilanne

Lisätiedot

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja Leikkiä oppia liikkua harjoitella syödä nukkua terapia koulu päiväkoti kerho ryhmä haluta inhota tykätä jaksaa ei jaksa Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa,

Lisätiedot

Kotimainen kirjallisuus

Kotimainen kirjallisuus Kotimainen kirjallisuus Kysely lähetettiin 80 kotimaisen kirjallisuuden alumnille, joista 27 vastasi. Vastausprosentti oli 34 %. Vastaajista 89 % on naisia. Vastaajien keski-ikä on 35 vuotta. Opintojen

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE KEVÄT 2015 Vastausprosentti: 79,9 % Työ, työnhaku ja työllistyminen 1. Mikä seuraavista vaihtoehdoista kuvaa

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

Ajanhallinta ja suunnitelmallinen opiskelu

Ajanhallinta ja suunnitelmallinen opiskelu Ajanhallinta ja suunnitelmallinen opiskelu Tavoitteista Ajankäytöstä Suunnitelmallisuudesta 4.10.2013 esitys tulee http://teemailtapaivat.wikispaces.com Aika http://www.locksleynet.com/wp-content/uploads/2010/07/24-hour-clock.jpg

Lisätiedot

Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan

Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan Matemaattiset menetelmät, syksy 2012 Lassi Korhonen, Oulun yliopisto, Matematiikan jaos 4.12.2012 1 Lähtökohta, opiskelijan näkökulma

Lisätiedot

Pirre Hyötynen Otto Kanervo www.tek.fi/vastavalmistuneet TEKNIIKAN ALAN VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTEKYSELY TULOKSET 2.3.2015, 2014 VALMISTUNEET

Pirre Hyötynen Otto Kanervo www.tek.fi/vastavalmistuneet TEKNIIKAN ALAN VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTEKYSELY TULOKSET 2.3.2015, 2014 VALMISTUNEET Pirre Hyötynen Otto Kanervo www.tek.fi/vastavalmistuneet TEKNIIKAN ALAN VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTEKYSELY TULOKSET 2.3.2015, 2014 VALMISTUNEET Tekniikan akateemiset TEKin ja tekniikan yliopistojen yhteisesti

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vastausta Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vesa.raasumaa@gmail.com Muokkaa tätä lomaketta Tiivistelmä Olen 5% Tyttö 5 % Poika 5 % 5% Vuosiluokkani on 8,% 3,8% 7. 5 % 8. 8. % 9. 7 3.8 % 5% Alakouluni

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTE 2014 TULOSESITTELY AALTO/ENG 3.12.2015 Pirre Hyötynen, TEK

VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTE 2014 TULOSESITTELY AALTO/ENG 3.12.2015 Pirre Hyötynen, TEK VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTE 204 TULOSESITTELY AALTO/ENG 3.2.205 Pirre Hyötynen, TEK TEKNIIKAN ALAN PALAUTEKYSELY VASTAVALMISTUNEILLE 3.2.205 2 3.2.205 204 ENG:LTÄ VALMISTUNEET, YHTEENVETO /4 Sivunumerot

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

Suomen suurlähetystö Astana

Suomen suurlähetystö Astana LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu Talousjohtaminen Suomen suurlähetystö Astana Harjoitteluraportti Elina Hämäläinen 0372524 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Lähtövalmistelut...

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. KUUNTELEMINEN 1. Katso henkilöä, joka puhuu 2. Mieti, mitä hän sanoo 3. Odota omaa vuoroasi 4. Sano, mitä haluat sanoa 2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. Tervehdi 2. Jutustele 3. Päättele, kuunteleeko toinen

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Peda-forum Lappeenranta 28.5.2014

Peda-forum Lappeenranta 28.5.2014 Peda-forum Lappeenranta 28.5.2014 työpaja Helsingissä 4.2.2014 Piirros: Linda Saukko-Rauta Niin opiskelijat kuin työnantajatkin tuntuvat olevan epätietoisia siitä, mitä opiskelijoista oikeasti valmistuu

Lisätiedot

OPINTOJEN SUUNNITTELU JA HOPS

OPINTOJEN SUUNNITTELU JA HOPS OPINTOJEN SUUNNITTELU JA HOPS Jari Haimi ym. Lentävässä Lähdössä 2016 Mikä on HOPS? Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli jokaisen opiskelijan oman opiskelun strategia, taktiikka ja toimeenpanosuunnitelma

Lisätiedot

TUUTORIKIRJE. Itä-Suomen yliopisto Tietojenkäsittelytiede Kuopion kampus

TUUTORIKIRJE. Itä-Suomen yliopisto Tietojenkäsittelytiede Kuopion kampus TUUTORIKIRJE Itä-Suomen yliopisto Tietojenkäsittelytiede Kuopion kampus Yhteinen tervehdys Hei! Tervetuloa opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä (TKT) Itä-Suomen yliopistoon Kuopion kampukselle. Tietojenkäsittelytieteen

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Koululaisten oma yhteiskunta

Koululaisten oma yhteiskunta Koululaisten oma yhteiskunta Yrityskylä on peruskoulun kuudensille luokille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden opintokokonaisuus. Yrityskylä-opintokokonaisuus sisältää opettajien koulutuksen,

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka. sampsa.t.veijalainen@tkk.

Vaihtoraportti. Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka. sampsa.t.veijalainen@tkk. Vaihtoraportti Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka sampsa.t.veijalainen@tkk.fi Miksi ja minne? Itselleni vaihtoon lähtö oli oikeastaan jonkinlainen

Lisätiedot

Hankintojen johtaminen

Hankintojen johtaminen Hankintojen johtaminen sähköinen kurssipalaute, syksy 06 Opetus,0 Yleisarvio,8 Opetustapa, Oma panos,8 Osaamistavoitteet,8 Suhteellinen työmäärä,86 OSTO 6 n= C000 Hankintojen johtaminen (060 0608). Yleisarvioni

Lisätiedot

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun 2016 Luento #3 Tiedeyhteisö ja työelämä Kysymyksiä parin viikon takaa Toinen kotimainen kieli https://into.aalto.fi/display/filc/toinen+kotimainen+kieli

Lisätiedot

ALAKOULUSTA YLÄKOULUUN. Mitä nivelvaiheen aikana tapahtuu 2/2

ALAKOULUSTA YLÄKOULUUN. Mitä nivelvaiheen aikana tapahtuu 2/2 ALAKOULUSTA YLÄKOULUUN Mitä nivelvaiheen aikana tapahtuu 2/2 TULEVAN SEISKALUOKKALAISEN MUISTILISTA Minun on annettava itselleni aikaa tutustua uuteen koulurakennukseen, koulukavereihin ja opettajiin.

Lisätiedot

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä.

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä. Sakke aloittaa peruskoulun, Eetu ja Karim menee yhdeksännelle luokalle ja Julija, Emma ja Jenna aloittavat kahdeksannen luokan ja ovat siitä innoissaan. Emma ja Julija ovat ottaneet Jennan mukaan ja Jennakin

Lisätiedot

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Työssäoppipaikka, Fade Out Label Fade Out Label on v. 2015 perustettu yritys, joka valmistaa vanhoista kierrätetyistä farkuista unisex-mallisia vaatteita. Koko tuotanto tapahtuu

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry Tässä kyselyssä järjestötoiminta = Rauman Friski Tuult ry:n toiminta Kyselyitä lähetettiin marraskuussa yhdistyksen jäsenkirjeen mukana kappaletta. Kyselyn vastausprosentti oli, % JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN

Lisätiedot

Liitekuviot. Tietoteknologian käyttö ja käyttämättömyyden syyt 75 89-vuotiailla Kooste kyselytutkimuksesta. www.ikateknologia.fi

Liitekuviot. Tietoteknologian käyttö ja käyttämättömyyden syyt 75 89-vuotiailla Kooste kyselytutkimuksesta. www.ikateknologia.fi www.ikateknologia.fi Liitekuviot Tietoteknologian käyttö ja käyttämättömyyden syyt 9-vuotiailla Kooste kyselytutkimuksesta Nordlund, Marika; Stenberg, Lea; Lempola, Hanna-Mari. KÄKÄTE-projekti (Käyttäjälle

Lisätiedot

Vaasa opiskelukaupunkina. Vasa som studiestad

Vaasa opiskelukaupunkina. Vasa som studiestad Vaasa opiskelukaupunkina Vasa som studiestad Osaaminen ja oppiminen ovat Suomalaisen elinvoiman lähteitä Osaaminen ja oppiminen muodostavat pohjan yksilön ja yhteiskunnan hyvinvoinnille. Osaaminen ja oppiminen

Lisätiedot

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville Alankomaat, Groningen Selviytymisopas vaihtoon lähteville Topi Dahlström & Janne Väänänen (LVI4SN) 2007 Matkat Helpoiten pääsee lentämällä Amsterdamiin ja sieltä junalla (n.2h) Groningeniin. Halvimmalla

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 29 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( )

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( ) PHYSA Sähkömagnetismi (NG) (060 0600). Yleisarvioni kurssista kokonaisuutena =i perusteita vastata, =Välttävä, =Tyydyttävä, =Hyvä, =rittäin hyvä, =rinomainen Number of respondents: 0 6 8 0 6 8 0 6. Tapa,

Lisätiedot

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA Tapani Takalo Lapin korkeakoulukirjasto, yliopisto, taide 17.11.2011 1. Johdanto Lapin yliopiston taidekirjastossa on selvitetty taidekirjaston kokoelmiin

Lisätiedot

Odense, syksy 2006. Valmistelut

Odense, syksy 2006. Valmistelut Odense, syksy 2006 Valmistelut Kun valmistumiseni rupesi häämöttämään, tajusin että viimeinen mahdollisuus asua ulkomailla läheni samalla. Perheellisellä miehellä kun ei ole juuri mahdollisuuksia työskennellä

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. KeTeKin phukseille 2015 2016

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. KeTeKin phukseille 2015 2016 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KeTeKin phukseille 2015 2016 ONNEA UUDELLE PHUKSILLE! Onnittelut oikeasta valinnasta ja opiskelupaikasta lappeen Rannan kemiantekniikan koulutusohjelmassa. Tässä lärpäkkeessä

Lisätiedot

MITEN TÄLLAISET VAIKEUDET / ONGELMAT NÄKYVÄT OPISKELIJASSA?

MITEN TÄLLAISET VAIKEUDET / ONGELMAT NÄKYVÄT OPISKELIJASSA? 1. Ihmissuhde-Seppo/Saara Seppo/Saara opiskelee ensimmäisen vuoden kevättä. Hän on alkanut seurustelemaan samassa ryhmässä opiskelevan opiskelijan kanssa. Nyt asiat ovat alkaneet kuitenkin mennä huonoon

Lisätiedot

Arvoisa rehtori, Herrat professorit, Henkilökunta ja opiskelijat, Hyvät juhlavieraat, Tästä se taas lähtee uusi lukuvuosi!

Arvoisa rehtori, Herrat professorit, Henkilökunta ja opiskelijat, Hyvät juhlavieraat, Tästä se taas lähtee uusi lukuvuosi! Arvoisa rehtori, Herrat professorit, Henkilökunta ja opiskelijat, Hyvät juhlavieraat, Tästä se taas lähtee uusi lukuvuosi! Kesä on ladattu akkuja ja onnekkaimmat ovat saaneet kerätä rahaa työskentelemällä,

Lisätiedot

Oppilaitoksestani oli helppo saada tietoa! Oppilaitoksen antama ennakkotieto oli riittävää ja todellisuutta vastaavaa!

Oppilaitoksestani oli helppo saada tietoa! Oppilaitoksen antama ennakkotieto oli riittävää ja todellisuutta vastaavaa! Oppilaitoksestani oli helppo saada tietoa! 2 2 1 1 Eri Eos Samaa Oppilaitoksen antama ennakkotieto oli riittävää ja todellisuutta vastaavaa! 2 2 1 1 Eri Eos Samaa Kurssiopas sisältää riittävästi tietoa

Lisätiedot

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina TERVETULOA VOIMANPESÄÄN Miian tarina Ajattelin, että tää on viimeinen ovi, jonka avaan. Oon hakenut apua jo niin monesta paikasta tuntuu, että kukaan ei osaa auttaa. Sossu sanoi, että mun kannattais mennä

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Yleiskuvaus kohteesta. Järjestelyt Suomessa ja kohdemaassa. Käytännön asiat vaihtokohteessa. Opinnot

Vaihtoraportti. Yleiskuvaus kohteesta. Järjestelyt Suomessa ja kohdemaassa. Käytännön asiat vaihtokohteessa. Opinnot Vaihtoraportti Koulutusohjelma: Materiaalitekniikka Vaihtoyliopisto: KU Leuven Ajankohta: 15.9.2014-8.2.2015 Vaihto-ohjelma: Erasmus Opetuskieli: englanti S-posti: michael.saulny@aalto.fi Julkaisuoikeus:

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 13+ RTF Report - luotu 27.05.2015 15:22 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet final 13+ 73 40 23 Yhteensä 73 40 23 Perustiedot 1. Ikäni on (39) Ikäni on 2. Olen ollut oppilaana (36) Olen ollut oppilaana

Lisätiedot

North2north Winnipeg Kanada

North2north Winnipeg Kanada North2north Winnipeg Kanada WINNIPEG Manitoba provinssin pääkaupunki Kanadan 7. suurin kaupunki Väkiluku 634 000 asukasta Kaupungissa on kaksi yliopistoa University of Winnipeg (n. 9000 opiskelijaa) ja

Lisätiedot

Palautteen antajat oppilaitoksittain. Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo

Palautteen antajat oppilaitoksittain. Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo Rajattoman koululaiskonsertin palautteet 23.3.2009 2(47) Palautteen antajat oppilaitoksittain 134 136 68 Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo yhteensä 338 oppilasta 8,2 % 10,3 % Rajattoman koululaiskonsertin palautteet

Lisätiedot

NUORTEN HYVINVOINTISELVITYS. Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa hanke Tutkija Riikka Sutinen

NUORTEN HYVINVOINTISELVITYS. Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa hanke Tutkija Riikka Sutinen NUORTEN HYVINVOINTISELVITYS Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa hanke Tutkija Riikka Sutinen HYVINVOINTISELVITYKSEN LÄHTÖKOHTIA -Peruskoulun jälkeisessäsiirtymävaiheessa elävien lappilaisten nuorten

Lisätiedot

Osallistuin luennoille, n=16

Osallistuin luennoille, n=16 Ohjelmointi, C# & Jypeli, kevät Antti-Jussi Lakanen, Tero Jäntti, Tomi Karppinen Kurssin loppupalautekysely, vastaajaa Osallistuin luennoille, n= En juuri lainkaan Noin puoleen Jokaiselle tai lähes jokaiselle

Lisätiedot

FT Katja Koski 2 lapsen äiti. Miniopas, jolla pääset alkuun uhmaikäisen kiukkupussin muuttamisesta todelliseksi enkeliksi.

FT Katja Koski 2 lapsen äiti. Miniopas, jolla pääset alkuun uhmaikäisen kiukkupussin muuttamisesta todelliseksi enkeliksi. FT Katja Koski 2 lapsen äiti SELÄTÄ UHMA Miniopas, jolla pääset alkuun uhmaikäisen kiukkupussin muuttamisesta todelliseksi enkeliksi. Arkea Ilman Taistelua Millaista arkesi olisi, jos sinun ei tarvisi

Lisätiedot

Kandipalaute - Kandidatrespons - Finnish Bachelor's Graduate Survey. Suomi Svenska English

Kandipalaute - Kandidatrespons - Finnish Bachelor's Graduate Survey. Suomi Svenska English Kandipalaute - Kandidatrespons - Finnish Bachelor's Graduate Survey Suomi Svenska English Hyvä opiskelija, Suomalaissa yliopistoissa toteutetaan valtakunnallinen opiskelijapalautekysely Kandipalaute. Kysely

Lisätiedot

Kysely kuntosuunnistajille

Kysely kuntosuunnistajille Kokonaisvastaajamäärä: 13 Kysely kuntosuunnistajille 1. Vastaajan sukupuoli Kysymykseen vastanneet: 13 (ka: 1,5) (1.1) Mies 53,8% 7 (1.2) Nainen 6 2. Vastaajan ikä Kysymykseen vastanneet: 13 (ka: 4,6)

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely Espoo. Joulukuu 2016

Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely Espoo. Joulukuu 2016 Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely 016 Espoo Joulukuu 016 Tutkimuksen taustat Pääkaupunkiseudun opetustoimien palvelukykykysely perustuu kaupunkien yhteiseen voimassa olevaan koulutuksen

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

Jamk Innovointipäivät

Jamk Innovointipäivät Keskiviikko3 Asiakastutkimuksien suunnittelu Jamk Innovointipäivät Miksi asiakastutkimukset? Olemme nyt saaneet toimeksiannon kehitystehtäväämme ja tarkentaneet sen jälkeen tiimissämme mitä meidän halutaan

Lisätiedot

TAIKURI VERTAISRYHMÄT

TAIKURI VERTAISRYHMÄT TAIKURI VERTAISRYHMÄT C LAPSILLE JOIDEN VANHEMMAT OVAT ERONNEET Erofoorumi 3.11.15 Tina Hav erinen Suom en Kasv atus- ja perheneuvontaliitto Kenelle ja miksi? Alakouluikäisille kahden kodin lapsille joiden

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot