Palautetta kevään 2013 oppilailta koulukohtaisesti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palautetta kevään 2013 oppilailta koulukohtaisesti"

Transkriptio

1 Palautetta kevään 2013 oppilailta koulukohtaisesti Kysyimme kevään 2013 kurssilaisilta (Supermaster ja Winner) mielipiteitä heidän opiskelupaikkakunnastaan ja koulustaan. Saimme palautetta runsaasti. Yllätyimme vastausten positiivisuudesta: Vähintään 4/5 vastaajista oli tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen opiskelupaikkakuntaansa ja kouluunsa. Tyypillinen kommentti oli, että vaikka olisi päässyt 2. tai 3. hakukohteeseensa, oppilas ei haluaisi enää vaihtaa koulua vaikka voisi. Palautteen perusteella kaikissa kouluissa ja kaikilla paikkakunnilla viihdytään hyvin. Kysyimme vanhoilta oppilailtamme myös neuvoja tämän kevään kurssilaisille. Ohessa on poimintoja oppilaiden vastauksista. Opiskelupaikkakunta: Joensuu Minulla oli hieman ennakkoluuloja Joensuuta kohtaan, mutta kaikki luuloni ovat osoittautuneet vääriksi! Kaupunki on täynnä opiskelijoita ja olen saanut paljon uusia ystäviä Opiskelupaikkakunta: Vaasa Opiskelupaikkakunta yleisesti on erittäin mukava, vissiin 20% on opiskelijoita. Erityinen kehu on pakko sanoa kampuksellemme, joka on todella viihtyisä ja upea ja erittäin hieno ja moderni kirjasto kaiken keskellä. Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Opiskelen Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Ennen opintojen aloittamista olin asunut Helsingissä koko elämäni ja muuttaminen pienemmälle paikkakunnalle tuntui aluksi oudolta. Hain ensimmäisenä vaihtoehtona Lappeenrantaan, ja aluksi hieman harmitti, etten hakenut Helsinkiin Lappeenrannassa on kuitenkin todella hyvä yhteishenki, ja lukuisten vapaa-ajan tapahtumien myötä koulukavereihin tutustuu nopeasti. Urheilutoimintaakin on järjestetty paljon. Lappeenranta opiskelupaikkakuntana tuntuu aina vain paremmalta. Mahdollisuus yhdistää kauppatieteet ja tekniikka on mielestäni todella suuri plussa. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen Lappeenrantaan opiskelupaikkana. Opetus on laadukasta, yhteishenki on todella hyvä ja vapaa-ajan toimintaa on paljon Erittäin hyvä koulu ja tasokas opetus. En keksi mitään pahaa sanottavaa.

2 Opiskelupaikkakunta: Tampere Erityisesti Vakuutustieteen puolella opetus on erinomaista, ja olen erittäin tyytyväinen muutenkin opetukseen yliopistolla. Laitos on pieni ja suhteet henkilökuntaan ovat välittömät. Professorinkin kanssa voi aina hyvin mielin mennä juttelemaan ja puhumaan tulevaisuuden suunnitelmista. Tampere on ainut paikka Suomessa ja harvojen joukossa koko maailmassa, jossa voi opiskella vakuutustiedettä. Kannattaa tutustua tähän aineeseen enemmän kauppakorkean sivuilla! Tampereen yliopistolla on vapaa sivuaineoikeus, joka mahdollistaa erittäin laajat opiskelumahdollisuudet Itse aion seuraava vuonna opiskella esimerkiksi Asian studies sekä Talous ja finanssilaitokset -teemakokonaisuudet. Tampereen yliopiston kauppislaiset, tuttavallisemmin Boomarit, ovat erittäin tiivis joukko. Opiskelijoita aloittaa joka vuosi n. 130, mikä on mahdollistanut erittäin tiiviin yhteisön. Itse en tuntenut ketään Tampereelta, kun muutin tänne ja suunnitelmanani oli opiskella täällä yksi vuosi ja sen jälkeen hakea uudestaan Aaltoon. Toisin kuitenkin kävi, nyt en mistään hinnasta vaihtaisi pois täältä. Näin on käynyt monelle muullekin Opiskelupaikkakunta: Vaasa Vaasa ei ollut itselläni ensimmäinen vaihtoehto, ja olin aluksi hieman pettynyt, etten päässyt haluamaani kouluun. Nyt olen kuitenkin hurjan iloinen, että pääsin Vaasaan, sillä täällä olen pääsyt itsenäistymään ja saanut todella paljon uusia kavereita Kannustaisin siis ennakkoluulottomasti hakemaan myös muualle kuin vain Helsinkiin! Älkää heittäkö tiivistelmiä, pääsykoekirjoja, muistiinpanoja yms. pois! Aallossa käydään eka vuosi perusopintoja eli kerrataan pääsykokeiden asioita ja uutta tulee vain vähän -> tiivistelmistä oli hyvä etsiä nopeasti tietoa, kun niiden rakenteen muisti jo lähes ulkoa (vrt. yli sivuinen kurssikirja, jossa täysin samat asiat). Osalla kursseista sanottiin myös, että pääsykoekirjalla ja luentomuistiinpanoilla voi korvata koko kurssikirjan lukemisen. Tiivistelmät ovat auttaneet enemmän kuin paljon ekana vuonna!!

3 Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Viestinä kurssilaisilla voisi antaa, että pistää kaiken peliin luku-urakassa, koska välivuosi tulisi ärsyttämään enemmän, kuin lukemisen takia missatut facebookkeskustelut. Myös hakuvaihtoehtojen asettaminen saavutettaviksi ja väärien vastausten välttäminen pääsykokeessa voi olla ratkaiseva tekijä sisäänpääsyssä. Sadat lukutunnit ja hyvä osaaminen ei auta, jos lähtee arpomaan muutamassa kysymyksessä ja väärien vastausten takia pistemäärä tippuu sisäänpääsyrajan alle. Pääkaupunkiseutu on tuttu jo entuudestaan, ja opiskelupaikkana varsin hyvä. Ei tosin yhtä tiivis kommuuni kuin mitä on havainnut esim. Turussa tai Vaasassa. Kun vain jaksaa paiskia hommia ja priorisoi asioiden omaksumisen KAIKEN muun edelle, saavuttaa varmasti haluamansa tuloksen. Tsemppiä ja jaksamista kaikille! Opiskelupaikkakunta: Pori Kannattaa keskittyä siihen omaan lukemiseen vaan, eikä verrata niin kauheasti muihin. Kaikki lukee omalla tavallaan. Kannattaa myös miettiä, tuntuvatko lukeminen ja pääsykoekirjojen asiat jo pääsykokeisiin lukiessa tylsiltä tai ei-kiinnostavilta, eli onko tämä sittenkään se oikea ala. Opiskellessa sitä motivaatiota tarvitaan, ja sen huomaa jos ala ei kiinnosta! Sen sijaan, jos motivaatiota on, niin opiskelu on kyllä silti välillä rankkaa, mutta palkitsevaa. Opiskelupaikkakunta: Kuopio Hei! Opiskelen ensimmäistä vuotta Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella. Olen valinnut pääaineeksi rahoituksen ja laskentatoimen, joka oli itselle hyvin mielekäs valinta. Meidän koulussa rahoitusta opettaa Jyrki Niskanen, joka on suhteellisen tunnettu ja arvostettu rahoituksen proffa. Mielestäni opetus on ollut hyvää, ja on mukavaa, että kauppiksessa uusia opiskelijoita aloittaa vuosittain vain 50 henkilöä. Näin ollen muut opiskelijat tulevat tutuiksi, ja ryhmähenki on tiivis. Kuopio on kaupunkina pienehkö, mutta kyllä siihen muutamassa kuukaudessa tottuu. Suosittelen ehdottomasti laittamaan Kuopion yhdeksi hakuvaihtoehdoista, sillä koulussa saa erinomaista opetusta, mahtavia ystäviä sekä sisäänpääsy ei vaadi päätä huimaavia pisterajoja.

4 Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Lappeenranta on ihana pieni kaupunki, sopivan matkan päässä pääkaupunkiseudusta. Täältä pääsee tosi helposti kotiin Espooseen viikonlopuksi kimppakyydeillä! Koulussa on tosi hyvä yhteishenki, ja oli helppo päästä opiskelujen alkuun hyvän tutoroinnin ja opastuksen avulla. Ihan mahtavaa ollut! Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Paljon tsemppiä! Lukekaa, lukekaa ja lukekaa! Heinäkuu tulokset kyllä sitten palkitsee! Ja vaikka ei pääsisi siihen paikkaan mikä on 1 vaihtoehtona, lähde silti ehdottomasti opiskelemaan! Kannattaa myös harkita vakavasti pääkaupunkiseudulta muualle lähtemistä. On tosi helppo saada uusia kavereita, ja varmasti opiskeluaika on ihan yhtä mahtavaa, oli missä tahansa. :) Nyt keskittykää vaan ja ainoastaan pääsykokeisiin ja ottakaa kurssista kaikki hyöty irti, muuta ehtii puuhailla sitten pääsykokeiden jälkeen!! Opetus on mielestäni hyvinkin laadukasta, luennot ovat mielenkiintoisia hyvien luennoitsijoiden ansiosta. Luennoilla on myös vieraillut paljon mielenkiintoisia henkilöitä, mainittakoon vaikka viime viikon taloustieteen kurssilla vieraillut Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Itse vaihdoin yhteishaun aikana Lappeenrannan ja Helsingin välillä muistaakseni 4 kertaa 1. hakukohdetta, päädyin kuitenkin Helsinkiin viime hetkellä, ja sinne pääsinkin reiluin pistein. Kannattaa miettiä mihin haluaa ja istua sitten kirjastossa niin kauan, että pääsee sinne. Ei kannata liikaa miettiä "mitä jos" skenaarioita, vaan keskittyä tekemään se mitä pystyy. Tsemppiä lukemiseen! Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Jos päätätte lähteä pyrkimään kauppakorkeaan, tehkää se täysillä ja antakaa itsestänne 110% ja mieluiten vielä enemmän! Luku-urakka on todella valtava ja raskas sekä henkisesti että fyysisesti, mutta lopussa tulette kiittämään itseänne. Syökää hyvin, liikkukaa ja jakakaa tuntemuksia läheiselle ystävälle lukuprosessin aikana. Opiskelupaikkakunta: Oulu Todella hyvä kauppakorkea pohjoisessa. Oulu on eläväinen opiskelijapaikkakunta, jota voin suositella lämpimästi.

5 Silloin kun hain, oli selvää että Helsinki olisi ehdottomasti ensimmäinen hakukohteeni. KY:llä kaikki asiat tuntuvat olevan hanskassa, eikä ole tullut vastaan tilanteita, joissa olisin ollut yksin ongelmieni kanssa. Hyvän opetuksen lisäksi koulussamme on runsaasti opiskelijatoimintaa, jossa itsekin olen ollut hyvin aktiivisesti mukana opiskelujen vastapainoksi. Muiden paikkakuntien kauppisopiskelijoita on myös tullut tutuksi, ja tämä onkin muuttanut vahvasti mielipiteitäni muiden kauppakorkeakoulukaupunkien suhteen. Jos nyt pitäisi hakea uudestaan, ei Helsinki enää välttämättä olisi ylivoimainen ykköshakuvaihtoehto, koska tiedän että oli koulu mikä tahansa, jokaisesta löytyy ne omat hyvät puolensa ja loistavat opiskelijakaverit. Aalto-yliopisto pyrkii olemaan huippuyliopisto, ja mielestäni se sitä monella tavalla onkin. Totta kai oma koulu on aina omasta mielestä se paras ja sitä mieltä olen itsekin. En vaihtaisi! Elämää on myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, kannattaa pitää kaikki vaihtoehdot auki! Itse pyhitin koko viime kevään lukemiselle, ja vaikka monet kaverit silloin valittelivatkin, ettei aikaa meinaa enää muuhun löytyä, olen onnellinen että pidin pääni ja olin aivan hitsin ahkera lukemisen suhteen. Se fiilis pääsykokeessa oli aivan mahtava, kun alkoi hymyilyttää se, että koe tuntui niin helpolta kaiken lukemisen jälkeen ja tiesi, ettei lukeminen ollut mennyt hukkaan. Pääsykoekirjat eivät loppujen lopuksi ole mitenkään hirveän haastavia, kun niitä jaksaa oikeasti lukea ajatuksen kanssa eikä vain opetella ulkoa. Jotkut jutut tietysti on näitä ulkoa opeteltavia varsinkin markkinoinnissa, mutta ymmärtämisellä pääsee jo aika pitkälle. Ei ole järkevää kahlata kirjoja läpi seitsemää kertaa, jos ei niitä asioita senkään jälkeen oikeasti ymmärrä. Sen huomaa sitten viimeistään ekan vuoden peruskursseilla, kun samoja asioita käydään uudestaan läpi. Ihan senkin takia on fiksua tajuta opiskelemansa asiat. Opiskelupaikkakunta: Vaasa Kaupunki Vaasa ei ole kovinkaan iso, joten paikan oppii tuntemaan nopeasti. Noin joka kolmas vastaantulija on opiskelija (eli muitakin kuin yliopistosta), joten saman ikäistä porukkaa on paljon. Paljon opiskelijoita pääkaupunkiseudulta. Kampusalue on siisti ja sekoitus vanhoja ja uusia moderneja rakennuksia merenrannalla. Kampuksen sijainti on hyvä ja toimiva. Ei se lukemisen määrä vaan lukemisen laatu! Rankan kevään jälkeen tulee huomattavasti kevyempi syksy.

6 Opiskelupaikkakunta: Turku Turku on huikea opiskelukaupunki, ja kouluamme en voi kuin suositella. Loistava ryhmähenki ja uskomattoman laajat vapaa-ajanviettomahdollisuudet, joita oppilaskunta järjestää. Opetuksen laatu on hyvää. Hae kouluun, jonka pääainevalikoimasta löydät oikeasti itseäsi kiinnostavan aineen. Pääsykokeisiin lukiessa tee työtä määrätietoisesti koko kevät. Panosta erityisesti Supermasterin laadukkaiden tiivistelmien ahkeraan opiskeluun sekä muistikortteihin. Korttien avulla kertaat erittäin tehokkaasti missä tahansa. Näkömuistin omaavien henkilöiden kohdalla kirjaan/tiivistelmiin/kortteihin kannattaa piirrellä muistisäännöiksi kuvia tai väritellä alueita jne. Tällöin muistat kokeessa asioita kuvioiden perusteella. Jos sinulta löytyy kaveri, joka lukee pääsykokeisiin ja on Supermasterin kurssilla, ota siitä hyöty irti. Kyselkää toisiltanne muistikorttien kysymyksiä. Lukukaveri tsemppaa sinua yrittämään enemmän, ja pieni keskinäinen kilpailu nostattaa motivaatiota. Kun stressi yltyy liian suureksi, ja et esimerkiksi saa öisin nukuttua, tai ilmenee muita fyysisiä tai henkisiä oireita, älä jatka lukemista tällöin väkisin. Itselläni ilmeni viime keväänä jopa fyysisen ylikunnon oireita (pulssi jne.) lukemisen aiheuttaman stressin vuoksi, ja jouduin lopettamaan loppuvaiheessa lukemisen reiluksi viikoksi, mikä ehdottomasti kannatti siinä tilanteessa pääsykoepäivää silmälläpitäen. Usko itseesi ja muista, että pääsykoetouhussa mitataan motivaatiotasi päästä kouluun eikä eksaktisti ainoastaan älykkyyttäsi. Ahkerat palkitaan. Opiskelupaikkakunta: Vaasa Vaasa on erittäin viihtyisä ja opiskelijaelämältään vilkas kaupunki. Vaasaan tulo toi ainakin itselleni aivan uudet kaveripiirit, vaikkakin suurin osan Vaasan kauppatieteilijöistä on pääkaupunkiseudulta. Vaasan ainoa huono puoli on etäisyys Helsingistä, mutta muuten Vaasasta löytää hyvin kaiken tarvittavan. Yliopistolta löytää aina tuttuja naamoja, mutta toisaalta oma vuosikurssikin on niin suurilukuinen, että uusiin tuttavuuksiin tulee vielä pitkän aikaa törmäämään. Olen erittäin tyytyväinen, että jaksoin lukea itseni Aaltoon! Opiskeluympäristö on energinen ja melko kilpailuhenkinen, mutta täällä voi silti keskittyä täysin omaan suoritukseensa. Opiskelijatoiminta on myös hyvin vilkasta, ja kaikenlaista oheistoimintaa ja tapahtumia on vireillä jatkuvasti. Aallon kauppiksessa on melko vahva yhteishenki, vaikka täälläkin on tietysti muodostunut kaveripiirit.

7 Pääsykokeessa tärkeintä on latauksen oikea ajoitus ja sisäinen motivaatio. Kukaan ei kokeessa kysy luettuja tunteja eikä sitä, miten paljon sanoo haluavansa sisään, vaan kaikki kulminoituu rauhallisuuteen ja tätä kautta onnistumiseen. Tärkeintä on luoda itselleen luottavainen olo omasta osaamisesta, jotta kokeessa on mahdollisuus pysyä rauhallisena. Ei saa jäädä asioiden jalkoihin eikä mennä niiden edelle, vaan edetä kokeessa johdonmukaisesti ja järkevästi. Opiskelupaikkakunta: Vaasa Vaasa on ylittänyt kaikki odotukseni tähän mennessä! Olin todella varautunut tänne tullessani, mutta opiskelijoiden yhteishenki on todella käsin kosketeltavaa täällä. Kaikki puhaltavat täällä yhteen hiileen! Kannustuksena voin sanoa, että edessänne on tähänastisen elämänne vaikein kevät, mutta päämääränä on tähänastisen elämänne hienoin saavutus. En vaihtaisi opiskelupaikkaani mistään hinnasta, ja olen tyytyväinen, että jaksoin painaa satoja tunteja tämän eteen. Tsemppiä! Opiskelupaikkakunta: Turku Turku on hieno kaupunki. Kaikki on lähellä ja henki on hyvä. Täällä on paljon aktiivitoimintaa, ja ystäviä on helppo saada. Pitää vain mennä heti alussa pois omalta mukavuusalueeltaan ja tutustua uusiin ihmisiin Kaikki peliin nyt. Kun kerran antaa kaikkensa, niin ei harmita jälkeenpäin. Jos alkaa vitkuttelemaan nyt, ei mikään ärsytä niin paljon kun aloittaa sama rumba uudestaan ensi keväänä (nimimerkillä kokemusta löytyy). Lukekaa hyvin, mutta älkää ähkyksi. Muistakaa kuunnella Timppaa, sillä hänen neuvoja noudattaen olen itsekin nyt opiskelemassa! Tsemppiä lukemisiin. Pääsykokeissa kaikki pitää osata ulkoa, mutta onneksi opiskelu vaatii enemmän soveltamista kuin ulkoa opettelemista.

8 Opiskelupaikkakunta: Vaasa Hain alunperin Helsinkiin, mutta olen iloinen, että pääsinkin Vaasaan. Vaasa on ihana kaupunki, ja ihmiset lämminhenkisiä ja avoimia. Itse koen, että Vaasan kauppislaisilla on huikea yhteishenki, sillä ainejärjestömme Warrantin toiminta on erittäin aktiivista. Itse kuulun Warrantin kulttuurijaostoon, ja voin lämpimästi suositella kaikille jaostotoimintaa! Vaasassa ei tekeminen lopu, sillä järjestämme jatkuvasti tapahtumia, kursseja, juhlia, sitsejä ja excursioita ulkomaille. Voisin myös väittää, että Vaasan kampus on Suomen kauneimpia ja modernimpia. Opiskelupaikkakunta: Oulu Opetus on laadultaan hyvää, opettajilla on selvästi paljon konkreettista kokemusta. Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että Oulun yliopistossa on erittäin paljon englanninkielisiä kursseja, itselleni ainakin tuli. Tämä ei kuitenkaan ole rasite, vaan kasvattaa valmiuksia tulevaisuutta varten Oulu opiskelijapaikkakuntana on ideaali. Itsekin Espoon kasvattina hieman kuumotti lähteä tänne pohjoiseen. Pk-seudulta porhaltaa sinne koneella tunnissa ja liput edestakaisin on n. 80 eukkoa eli koti-ikävän voi hoitaa helposti. Itse vietän 1-2 pitkää viikonloppua kotona per kk. Porukkaa on ympäri Suomea, eli samanhenkistä porukkaa ei tartte edes etsiä. Itsekin olen löytänyt enemmän kuin tarpeeksi sieluntovereita kauniit ja hyvät pyörätiet, kaikki tarpeelliset mukavuudet Opiskelupaikkakunta: Turku Opiskelukaupunkina uskallan väittää Turun olevan yksi parhaista. Kaupunki, mistä löytyy kaikki ja vielä mukavat etäisyydet. En ole kertaakaan käyttänyt bussia fuksivuoden aikana. En vaihtaisi Aaltoon vaikka paikkaa tarjottaisiin (sain jo viime vuonna yli Aallon rajan). Koulussa arvostetaan kunnianhimoista opiskelua, mutta myös sopivaa huumoria löytyy Pyrkijöille sanoisin, että kannattaa rohkeasti hakea Turkuun Opiskelijalle kaupunki on todella viihtyisä Opiskelupaikkakunta: Lappeenranta Itse muutin Lappeenrantaan muualta, kuten myös 98 % fukseista, joista suurin osa on PK-seudulta. Se, että kaikki ihmiset tulevat muualta johtaa siihen, että ihmisiin on helppo tutustua, ja täällä on tosi hyvä yhteishenki Sefen palkkavertailussa LUT:ista valmistuneiden kauppatieteiden maistereiden bruttoansiot olivat 300 e korkeammat kuin muiden, eli tämä ylitti myös Aallosta valmistuneet

9 Opiskelupaikkakunta: Joensuu Kaupunkina Joensuu on yllättänyt positiivisesti. Yliopisto on keskustan laidalla, ja kaikki palvelut ovat lähellä. Liikuntamahdollisuudet ovat erinomaiset. Kauppatieteiden paikallinen ainejärjestö, Optimi ry, on hyvin aktiivinen järjestämään erilaisia tapahtumia. Kaupungin katukuva on melko nuorekas johtuen suuresta opiskelijoiden määrästä. Lisäksi asuntoja saa yksityiseltä puolelta helposti kaupungin keskustasta Helsinkiläisiä saattaa hirvittää ajatus Joensuuhun muutosta. Siltikin esimerkiksi oman vuosikurssini opiskelijoista arviolta 1/3 on Helsinki-Espoo-Vantaa -akselilta kotoisin Itse olisin päässyt pääsykoepisteilläni Helsinkiin ja Aaltoon, mutta voin rehellisesti sanoa olevani tyytyväinen laittaessani Joensuun ykköshakuvaihtoehdoksi. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa Aallon kauppiksesta ja jopa yllätyin sinne päästessäni, miten hyvin voi opiskelijajärjestöillä olla asiat niinkin hyvin järjestyksessä kun KY:llä on. Kannattaa siis ehdottomasti hakea Helsinkiin jos pääkaupunkiseudulla opiskelu houkuttelee! (Muistutus että kandivaihe on siirtymässä OTANIEMEEN.) Kuitenkin moni kaverini opiskelee kauppatieteitä Vaasassa, Turussa ja Lappeenrannassa, ja kaikkialla näissä opiskelu on myös äärimmäisen hauskaa. Lukuaikaakin on vielä niin reilusti jäljellä, että on mahdollisuus hakea ja päästä ihan mihin vain.

10 Yhteenveto Kuten vastauksista huomaat, oppilaat viihtyvät hienosti kaikissa kouluissa. Mieti siis, mihin kouluihin haluat, ja harkitse vakavasti myös Sinulle vieraampia kouluja ja kaupunkeja. Noin 4/5 tai 9/10 oppilaista ei enää vaihtaisi paikkakuntaa vaikka voisi. Tutki koulujen pääaine-, sivuaine- ja opintokokonaisuustarjontaa kunkin koulun nettisivulta. Koulujen isoimmat erot löytyvät siitä, mitä aineita tai opintokokonaisuuksia koulussa on tarjolla. Yleisimmät (laskentatoimi, markkinointi jne.) opinnot löytyvät kaikista kouluista. Muissa kursseissa koulujen välillä on eroa. Muista, että Suomessa pääsee liikkumaan opiskelijana edullisesti junalla (ja esim. Ouluun lentäminen on edullista). Muualla kuin Helsingissä asuminen on myös halvempaa. Helsingissä on toki eniten mahdollisuuksia opintojen ja yritysyhteistyön suuntaan, mutta kaikkialta saa samanarvoisen tutkinnon. On hyvä miettiä, kannattaisiko valmistua nopeasti vai yrittää monta kertaa haluamaansa kouluun. Suosittelen valitsemaan sen koulun, mihin pisteet riittävät. Tähänastisten oppilaittemme palautteen perusteella tämä on järkevää ja lopputulos on hyvä: pääset opiskelemaan ja valmistut nopeasti, ja erittäin todennäköisesti viihdyt missä tahansa yhteisvalinnan koulussa. Viisaita valintoja ja ahkeruutta pääsykokeeseen toivoo Timo Hentunen

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista Elina Nurmikari kehittämispäällikkö Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö 26.10.2016 Tämän päivän köyhä opiskelija on tulevaisuuden

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE 2015 Vastausprosentti: 80,1 % Työ, työnhaku ja työllistyminen 1. Mikä seuraavista vaihtoehdoista kuvaa parhaiten

Lisätiedot

International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536

International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536 2016 International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536 koulua 150 maassa (yli1 235 000 opp.) Opinnot kestävät

Lisätiedot

Inkubion opintokysely 2015 * Required

Inkubion opintokysely 2015 * Required Inkubion opintokysely 2015 * Required 1. Sukupuoli * Mies Nainen 2. Vuosikurssi * 1 After the last question in this section, skip to question 5. 2 After the last question in this section, skip to question

Lisätiedot

Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta

Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta 7.9. ja 7.10. 2015 Timo Tapola Opintopsykologi Aalto-yliopisto LES Student services Yhteystieto: timo.tapola@aalto.fi Opiskelukyky http://www.opiskelukyky.fi/video-opiskelukyvysta/

Lisätiedot

Skenaario 1: Paavo kokouksessa

Skenaario 1: Paavo kokouksessa Vaatimusmäärittely liite A: Skenaariot 1-6 Skenaario 1: kokouksessa Osapuolet Tero Eeva Siirrettävä data Paikkatieto Kalenterimerkinnät Käyttäjän tunnistus Oikeuksien luovutus Käyttäjäprofiilit Tilanne

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTE 2014 TULOSESITTELY AALTO/ENG 3.12.2015 Pirre Hyötynen, TEK

VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTE 2014 TULOSESITTELY AALTO/ENG 3.12.2015 Pirre Hyötynen, TEK VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTE 204 TULOSESITTELY AALTO/ENG 3.2.205 Pirre Hyötynen, TEK TEKNIIKAN ALAN PALAUTEKYSELY VASTAVALMISTUNEILLE 3.2.205 2 3.2.205 204 ENG:LTÄ VALMISTUNEET, YHTEENVETO /4 Sivunumerot

Lisätiedot

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. KUUNTELEMINEN 1. Katso henkilöä, joka puhuu 2. Mieti, mitä hän sanoo 3. Odota omaa vuoroasi 4. Sano, mitä haluat sanoa 2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. Tervehdi 2. Jutustele 3. Päättele, kuunteleeko toinen

Lisätiedot

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella

Alkio-opisto. Jyväskylän Korpilahdella Alkio-opisto Jyväskylän Korpilahdella Avoimia yliopisto- ja amk-opintoja Yleissivistäviä opintoja Kokous-, juhla- ja majoituspalveluja Kursseja Jyväskylän Korpilahdella Monipuolista oppia ja hyötyä Valmistautumista

Lisätiedot

Pirre Hyötynen Otto Kanervo www.tek.fi/vastavalmistuneet TEKNIIKAN ALAN VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTEKYSELY TULOKSET 2.3.2015, 2014 VALMISTUNEET

Pirre Hyötynen Otto Kanervo www.tek.fi/vastavalmistuneet TEKNIIKAN ALAN VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTEKYSELY TULOKSET 2.3.2015, 2014 VALMISTUNEET Pirre Hyötynen Otto Kanervo www.tek.fi/vastavalmistuneet TEKNIIKAN ALAN VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTEKYSELY TULOKSET 2.3.2015, 2014 VALMISTUNEET Tekniikan akateemiset TEKin ja tekniikan yliopistojen yhteisesti

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vastausta Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vesa.raasumaa@gmail.com Muokkaa tätä lomaketta Tiivistelmä Olen 5% Tyttö 5 % Poika 5 % 5% Vuosiluokkani on 8,% 3,8% 7. 5 % 8. 8. % 9. 7 3.8 % 5% Alakouluni

Lisätiedot

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja

Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa, jonka tavoitteena on parantaa silmän-käden yhteistyötä ja Leikkiä oppia liikkua harjoitella syödä nukkua terapia koulu päiväkoti kerho ryhmä haluta inhota tykätä jaksaa ei jaksa Käyttää pinsettiotetta, liikelaajuus rajoittunut, levoton. Suositellaan toimintaterapiaa,

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä.

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä. Sakke aloittaa peruskoulun, Eetu ja Karim menee yhdeksännelle luokalle ja Julija, Emma ja Jenna aloittavat kahdeksannen luokan ja ovat siitä innoissaan. Emma ja Julija ovat ottaneet Jennan mukaan ja Jennakin

Lisätiedot

Suomen suurlähetystö Astana

Suomen suurlähetystö Astana LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu Talousjohtaminen Suomen suurlähetystö Astana Harjoitteluraportti Elina Hämäläinen 0372524 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Lähtövalmistelut...

Lisätiedot

Kielellinen selviytyminen

Kielellinen selviytyminen BILBAO Kulttuurit kohtaavat Bilbaossa ollessani havaitsin täysin erilaisen päivärytmin. Päivät ovat todella pitkiä, sillä ihmiset viihtyvät myöhään ulkona viettäen aikaa perheen ja ystäviensä kanssa. Myös

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka. sampsa.t.veijalainen@tkk.

Vaihtoraportti. Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka. sampsa.t.veijalainen@tkk. Vaihtoraportti Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka sampsa.t.veijalainen@tkk.fi Miksi ja minne? Itselleni vaihtoon lähtö oli oikeastaan jonkinlainen

Lisätiedot

OPINTOJEN SUUNNITTELU JA HOPS

OPINTOJEN SUUNNITTELU JA HOPS OPINTOJEN SUUNNITTELU JA HOPS Jari Haimi ym. Lentävässä Lähdössä 2016 Mikä on HOPS? Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli jokaisen opiskelijan oman opiskelun strategia, taktiikka ja toimeenpanosuunnitelma

Lisätiedot

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA Tapani Takalo Lapin korkeakoulukirjasto, yliopisto, taide 17.11.2011 1. Johdanto Lapin yliopiston taidekirjastossa on selvitetty taidekirjaston kokoelmiin

Lisätiedot

Peda-forum Lappeenranta 28.5.2014

Peda-forum Lappeenranta 28.5.2014 Peda-forum Lappeenranta 28.5.2014 työpaja Helsingissä 4.2.2014 Piirros: Linda Saukko-Rauta Niin opiskelijat kuin työnantajatkin tuntuvat olevan epätietoisia siitä, mitä opiskelijoista oikeasti valmistuu

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Jamk Innovointipäivät

Jamk Innovointipäivät Keskiviikko3 Asiakastutkimuksien suunnittelu Jamk Innovointipäivät Miksi asiakastutkimukset? Olemme nyt saaneet toimeksiannon kehitystehtäväämme ja tarkentaneet sen jälkeen tiimissämme mitä meidän halutaan

Lisätiedot

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun 2016 Luento #3 Tiedeyhteisö ja työelämä Kysymyksiä parin viikon takaa Toinen kotimainen kieli https://into.aalto.fi/display/filc/toinen+kotimainen+kieli

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville Alankomaat, Groningen Selviytymisopas vaihtoon lähteville Topi Dahlström & Janne Väänänen (LVI4SN) 2007 Matkat Helpoiten pääsee lentämällä Amsterdamiin ja sieltä junalla (n.2h) Groningeniin. Halvimmalla

Lisätiedot

201 vastausta. Tiivistelmä. Sukupuoli. Ikä. 1) Käytän Nuorisotiloja. Tyttö % Poika %

201 vastausta. Tiivistelmä. Sukupuoli. Ikä. 1) Käytän Nuorisotiloja. Tyttö % Poika % 201 vastausta Tiivistelmä Sukupuoli Tyttö 100 50 % Poika 101 50 % Ikä 6lk 23 11 % 7lk 38 19 % 8lk 44 22 % 9lk 52 26 % Lukio/ammattikoulu 36 18 % Olen vanhempi kuin edelliset vastausvaihtoehdot 8 4 % 1)

Lisätiedot

Ajatuksia oppimisesta

Ajatuksia oppimisesta Ajatuksia oppimisesta Turun normaalikoulun kouluttajat Tampereen normaalikoulun 3. 6. sekä 7. 9. luokkalaiset Tampereen yliopiston 2.vsk luokanopettajaopiskelijat OPPIMINEN ON MUUTOS. Luonto ja opetus

Lisätiedot

Odense, syksy 2006. Valmistelut

Odense, syksy 2006. Valmistelut Odense, syksy 2006 Valmistelut Kun valmistumiseni rupesi häämöttämään, tajusin että viimeinen mahdollisuus asua ulkomailla läheni samalla. Perheellisellä miehellä kun ei ole juuri mahdollisuuksia työskennellä

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( )

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( ) PHYSA Sähkömagnetismi (NG) (060 0600). Yleisarvioni kurssista kokonaisuutena =i perusteita vastata, =Välttävä, =Tyydyttävä, =Hyvä, =rittäin hyvä, =rinomainen Number of respondents: 0 6 8 0 6 8 0 6. Tapa,

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry Tässä kyselyssä järjestötoiminta = Rauman Friski Tuult ry:n toiminta Kyselyitä lähetettiin marraskuussa yhdistyksen jäsenkirjeen mukana kappaletta. Kyselyn vastausprosentti oli, % JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT SYLVÄÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KIIKAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS MARTTILAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS TYRVÄÄNKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 13+ RTF Report - luotu 27.05.2015 15:22 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet final 13+ 73 40 23 Yhteensä 73 40 23 Perustiedot 1. Ikäni on (39) Ikäni on 2. Olen ollut oppilaana (36) Olen ollut oppilaana

Lisätiedot

Aloituskysely 2016 tulokset

Aloituskysely 2016 tulokset Perustutkintokoulutus VALMA-koulutus Vastaajia 474, vastausprosentti 80 % Aloituskyselyn toteutus syksyllä 2016 Aloituskysely toteutettiin Luovissa syyskuussa. Kyselyyn kohderyhmänä olivat syksyllä 2016

Lisätiedot

Mitä on moderni fysiikka?

Mitä on moderni fysiikka? F2k-laboratorio Fysiikka 2000 luvulle Toiminnassa vuodesta 2011 Modernin fysiikan töitä pääasiassa lukiolaisille opettajan ja ohjaajan opastuksella Noin 40 ryhmää/vuosi Myös opeopiskelijoiden koulutusta

Lisätiedot

MITEN VÄLTÄN TYÖUUPUMUKSEN?

MITEN VÄLTÄN TYÖUUPUMUKSEN? Hannamari Honkanen, kätilö, HUS MITEN VÄLTÄN TYÖUUPUMUKSEN? 1 Työssä jaksaminen vai loppuun palaminen? 1. Katse kutsumuksen juurelle +/-? 5. Katse koulutukseen, "konttoriin" ja kulisseihin +/-? Työssä

Lisätiedot

TEKNIIKAN ALAN VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTEKYSELY TULOKSET, 2013 VALMISTUNEET

TEKNIIKAN ALAN VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTEKYSELY TULOKSET, 2013 VALMISTUNEET TEKNIIKAN ALAN VASTAVALMISTUNEIDEN PALAUTEKYSELY TULOKSET, 2013 VALMISTUNEET 4. - Tekniikan akateemiset TEKin ja tekniikan yliopistojen yhteisesti toteuttama vuotuinen palautekysely vastavalmistuneille

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely Espoo. Joulukuu 2016

Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely Espoo. Joulukuu 2016 Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely 016 Espoo Joulukuu 016 Tutkimuksen taustat Pääkaupunkiseudun opetustoimien palvelukykykysely perustuu kaupunkien yhteiseen voimassa olevaan koulutuksen

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä

Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä Esimerkkinä Palvelujen markkinointi kurssin verkkototeutus Virpi Näsänen 16.11.2016 Lähtökohtatilanne Sovimme Aalto-yliopiston

Lisätiedot

Matkaraportti. Malta 4.1.-13.2.2013. Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen

Matkaraportti. Malta 4.1.-13.2.2013. Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen Matkaraportti Malta 4.1.-13.2.2013 Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen Johdanto Anniina oli miettinyt jo ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien ulkomailla työssäoppimista ja viime hetkellä sai myös Iidan

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä

Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus 20..2007 Opetusministeriö Kohderyhmä: TYÖELÄMÄ Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä Ammatillinen koulutus kiinnostaa yhä useampaa nuorta. Ammatilliseen

Lisätiedot

Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa. - kulma Copyright VirtuaaliAMK 1

Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa. - kulma Copyright VirtuaaliAMK 1 Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa - opiskelijan näkökulman kulma 6.11.2006 Copyright VirtuaaliAMK 1 Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa

Lisätiedot

1. Tehtäväsarja. Väite: Työpaikan valinnan tärkein kriteeri on palkkataso.

1. Tehtäväsarja. Väite: Työpaikan valinnan tärkein kriteeri on palkkataso. KOKEEN SUORITTAJAN KAPPALE 1. tétel 1/2. oldal 1. Tehtäväsarja Suullinen koe koostuu kolmesta arvioitavasta osasta. Tehtävissä 2 ja 3 kokeen suorittajalla on noin puoli minuuttia aikaa valmistautua tehtävään.

Lisätiedot

Kieliä Jyväskylän yliopistossa

Kieliä Jyväskylän yliopistossa ieliä Jyväskylässä Kieliä Jyväskylän yliopistossa Pääainevalikoimaamme kuuluvat seuraavat kielet: englanti ranska ( romaaninen filologia ) ruotsi saksa suomi suomalainen viittomakieli venäjä Sivuaineena

Lisätiedot

Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä

Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä Henkilöpeli Uusia kasvoja viestintätiimissä Posted on 14.8.2015 by helehilt Kirjaston viestintätiimi sai kesän lopulla lisäystä, kun Sofia Blanco Sequeiros aloitti korkeakouluharjoittelunsa viestinnän

Lisätiedot

Elämäni parhaimpia kokemuksia opiskelijan vaihtoraportista

Elämäni parhaimpia kokemuksia opiskelijan vaihtoraportista Uudet opiskelijat/ Johdatus akateemisiin opintoihin 1op to 1.9.2011 Elämäni parhaimpia kokemuksia opiskelijan vaihtoraportista Uudet opiskelijat/ Johdatus akateemisiin opintoihin 1op To 1.9.2011 Kansainvälistymismahdollisuudet

Lisätiedot

LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA

LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA 24.2.2015 Salo Katri Inkinen, erityisperhetyöntekijä, Tl&p-menetelmäkouluttaja Lausteen perhekuntoutuskeskus, Vaalan Perheyksikkö, Turku MITEN KOULUTUSTA

Lisätiedot

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Johdanto Aloimme etsimään työssäoppimispaikkaa ulkomailta, koska olimme kiinnostuneet mahdollisuudesta

Lisätiedot

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin?

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme, että

Lisätiedot

Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto koulutuskuntayhtymän hallitukselle

Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto koulutuskuntayhtymän hallitukselle Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto koulutuskuntayhtymän hallitukselle Anne Mähönen 15.9.2016 SISÄLTÖ OPISKELIJAPALVELUT... 1 1. Tiedätkö, kuinka saat tarvittaessa

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen. JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen Linda Holma Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT 2016. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala (tekniikka) Julkinen Raportti ei sisällä nimi- ja tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT 2016. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala (tekniikka) Julkinen Raportti ei sisällä nimi- ja tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala (tekniikka) Julkinen Raportti ei sisällä nimi- ja tunnistetietoja Katja Väärälä Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä?

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä? Tehtävät 1 ravintoon liittyvät tehtävät 1 4 Opiskelijaelämä ja ruokailu Pohdi, miten ruokailusi on muuttunut opintojen aloittamisen jälkeen. 2 Oma ruokarytmini Millainen on oma ruokarytmisi? Oletko huomannut

Lisätiedot

RIKU VASSINEN MOCCALATTEHIPSTERI

RIKU VASSINEN MOCCALATTEHIPSTERI RIKU VASSINEN MOCCALATTEHIPSTERI KIISTAKIRJOITUKSIA MARKKINOINNISTA TALENTUM HELSINKI Copyright 2011 Talentum Media Oy ja Riku Vassinen ISBN 978-952-14-1761-0 ISBN 978-952-14-1762-7 (sähkökirja) Ulkoasu:

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

YTM. Politiikkatieteet

YTM. Politiikkatieteet YTM Politiikkatieteet Koontia ura- ja sijoittumisseurannoista Saija Tikkanen Työelämä- ja rekrytointipalvelut Lapin yliopisto Syksy 2011 2 1 TAUSTATIETOJA VASTAAJISTA o Yhteiskuntatieteen maistereita o

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely Helsinki. Joulukuu 2016

Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely Helsinki. Joulukuu 2016 Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely 201 Helsinki Joulukuu 201 Tutkimuksen taustat Pääkaupunkiseudun opetustoimien palvelukykykysely perustuu kaupunkien yhteiseen voimassa olevaan koulutuksen

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

Millainen on hyvä työhakemus?

Millainen on hyvä työhakemus? TYÖHAKEMUS- OPAS Millainen on hyvä työhakemus? Hyvä hakemus erottuu joukosta ja vastaa kysymykseen, miksi sinä olisit hyvä valinta tehtävään. Hakemuksessa voit tuoda omaa persoonaasi esiin, jopa ehkä enemmän

Lisätiedot

Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja Sari Metsäkivi 30.1.2015 luokat 1.-3. ohjaava opettaja Heidi Rouvali

Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja Sari Metsäkivi 30.1.2015 luokat 1.-3. ohjaava opettaja Heidi Rouvali Kaikkien Ahmoon koulun oppilaiden kuuleminen lukuvuonna 2014-2015 1. Oppilasneuvostojen kuuleminen Ahmoo 28.1.2015 Mukana Silja Silvennoinen ja Eija Pajarinen Nyhkälä 29.1.2015 luokat 4.-6. ohjaava opettaja

Lisätiedot

Naisten osuus teknillistieteellisen alan ylemmässä koulutuksessa kasvanut vuosina 1995 2005

Naisten osuus teknillistieteellisen alan ylemmässä koulutuksessa kasvanut vuosina 1995 2005 Naisten osuus teknillistieteellisen alan ylemmässä koulutuksessa kasvanut vuosina 1995 25 Erika Sassi ja Piia Simpanen Tinataan-verkostohanke 26 Suomessa naisten osuus tekniikan alalla on ollut kasvussa

Lisätiedot

Arviointi oppilaiden näkökulmasta

Arviointi oppilaiden näkökulmasta Arviointi oppilaiden näkökulmasta Raija Niemi Oppilaat vastasivat jakson päätteeksi seitsemään kysymykseen koskien ravintotiedon opiskelua terveystietojaksolla. Luokista 8 A oli työskennellyt melkein koko

Lisätiedot

Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus

Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus Missä Neuvokas perhe työvälineet ja ideologia voivat auttaa ammattilaista? Asiakas ei ymmärrä miten tärkeä

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013

NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013 NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013 1. Y1 OPPILAITOS -Toimiala / yksikkö 2. Y2. Ikä 3. S0 Valmistutko tänä kevään? 4. S 1a Millaisen arvioit elämäntilanteesi olevan 4 kuukauden kuluttua valmistumisesi

Lisätiedot

Verkko-opisto Info Opiskelijoille

Verkko-opisto Info Opiskelijoille Verkko-opisto Info Opiskelijoille Verkko-opiskelun etuja Aikaan ja paikkaan sitoutumatonta opiskelua Oman opiskeluvauhdin suunnittelu ja toteutus Nopeutettu opiskelu silloin, kun valmistuminen on lähellä

Lisätiedot

MIKÄ MOTIVOI MAATALOUSTIETEIDEN OPISKELIJOITA JATKAMAAN OPINTOJA JA MIKSI OSA HARKITSEE OPINTOJEN KESKEYTTÄMISTÄ?

MIKÄ MOTIVOI MAATALOUSTIETEIDEN OPISKELIJOITA JATKAMAAN OPINTOJA JA MIKSI OSA HARKITSEE OPINTOJEN KESKEYTTÄMISTÄ? MIKÄ MOTIVOI MAATALOUSTIETEIDEN OPISKELIJOITA JATKAMAAN OPINTOJA JA MIKSI OSA HARKITSEE OPINTOJEN KESKEYTTÄMISTÄ? Hanna-Riitta Kymäläinen Laura Kihlström Mervi Seppänen Helsingin yliopisto, maataloustieteiden

Lisätiedot

Sarjakuva- www.ransu.info

Sarjakuva- www.ransu.info Sarjakuva- ja puuhakirja Ransun Lue ja pelaa! Heippatirallaa! Tässä kirjassa on Ransun pelastuskoulu -sarjakuvia, joista lukemalla oppii tärkeitä turvallisuuteen liittyviä asioita. Ja sitten on vähän väliä

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina valmistuneille

Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina valmistuneille Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina 2005-2007 valmistuneille TAUSTATIEDOT 1) Sukupuoli nmlkj mies nmlkj nainen 2) Opintojen aloitusvuosi 3) Valmistumisvuosi 4) Millä perusteella valitsit opiskelupaikkasi?

Lisätiedot

21_Arviointikysely 2016 Päivälukio

21_Arviointikysely 2016 Päivälukio 21_Arviointikysely 2016 Päivälukio 1. Vuosiluokka Taustatiedot Vuosiluokka 152 141 70 1. vsk 2. vsk 3.-4. vsk 2. Sukupuoli Sukupuoli 208 155 Nainen Mies 3. Opetus ja oppiminen 400 Etenen ja menestyn opinnoissani

Lisätiedot

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. muistio Parasta ja hyödyllistä hankkeessa on ollut Tapaamiset. On tutustuttu toisiimme ja eri kaupunkien matkailutiloihin. Muiden tekemisen peilaaminen omaan toimintaan

Lisätiedot

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? kaunis pimeä viileä rauhallinen raikas virkistävä ikävä Viihdyn täällä. ruma valoisa lämmin levoton tunkkainen unettava kiinnostava Haluan pois täältä! CC Kirsi

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Koululaisten oma yhteiskunta

Koululaisten oma yhteiskunta Koululaisten oma yhteiskunta Yrityskylä on peruskoulun kuudensille luokille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden opintokokonaisuus. Yrityskylä-opintokokonaisuus muodostuu opettajien koulutuksesta,

Lisätiedot

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla 1. Perustiedot a. Roosa Haapa, Hotelli-, ravintola-, cateringala, b. The Sandwich Company, The Diamond, Derry, Northern Ireland, http://www.thesandwichco.com/stores/thediamond.php

Lisätiedot

Tehtävät. tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8. Tunteet kehossani. ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus

Tehtävät. tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8. Tunteet kehossani. ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus Tehtävät tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8 1 Tunteet kehossani Kirjoita tai piirrä, missä seuraavassa listatut tunteet tuntuvat kehossasi ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus Mukailtu lähde: mielenterveystalo.fi

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Omat rajat kuinka sanoa EI. Aineenopettajien kokemukset turvataitokasvatusmateriaalien testauksesta

Omat rajat kuinka sanoa EI. Aineenopettajien kokemukset turvataitokasvatusmateriaalien testauksesta Omat rajat kuinka sanoa EI Aineenopettajien kokemukset turvataitokasvatusmateriaalien testauksesta Sisällys Alkutilanne Mitä materiaaleja käytettiin Millainen tuntisuunnitelma/työsuunnitelma oli käytössä

Lisätiedot

Q2 Saitko opiskelupaikan kauppakorkeakoulusta?

Q2 Saitko opiskelupaikan kauppakorkeakoulusta? Kysely: Ekonomivalmennus 2015 tulokset SurveyMonkey Q2 Saitko opiskelupaikan kauppakorkeakoulusta? Vastattuja: 579 Ohitettuja: 0 Kyllä En En, mutta en juurikaan... 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90%

Lisätiedot

TOTTISTA A LA SUSKI , KARJAA

TOTTISTA A LA SUSKI , KARJAA TOTTISTA A LA SUSKI 29. 30.3.2008, KARJAA 1. Oliko tämä ensimmäinen Susanna Mölsän tottelevaisuuskurssi sinulle? Vai oletko ollut mukana aiemminkin? Oli ensimmäinen kerta. Oli eka! Ei ollut eka. Ei ollut

Lisätiedot