ESPERANTOSEURA ANTAŬEN R.Y. ESPERANTO-SOCIETO ANTAŬEN DE TAMPERE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ESPERANTOSEURA ANTAŬEN R.Y. ESPERANTO-SOCIETO ANTAŬEN DE TAMPERE"

Transkriptio

1 46 ESPERANTOSEURA ANTAŬEN R.Y. ESPERANTO-SOCIETO ANTAŬEN DE TAMPERE UUDISTUNUT ANTAŬEN Uusi vuosikymmen alkoi uuden puheenjohtajan ja uusitun johtokunnan johdolla. Seuraavassa 1980-luvulla johtokunnassa vaikuttaneita, joista neljä on vielä (1996) nykyisessä johtokunnassa ja samoissa tehtävissäkin. puheenjohtaja Jukka Laaksonen koko 80-luvun varapuheenjohtaja Simo Saastamoinen 4 vuotta sihteeri Hilkka Rannisto koko 80-luvun kokoussihteeri Sylvia Hämäläinen koko 80-luvun rahastonhoitaja Veli Hämäläinen koko 80-luvun jäsen Lauri Häkli 8 vuotta varajäsen Ester Salo 8 vuotta Pentti Järvinen Rainer Arvola 7 vuotta 2 v. varapuheenjohtaja ja 5 v. varajäsen Muita johtokunnassa 80-luvulla vaikuttaneita, vakinaisena tai varajäsenenä olleita: Oiva Vehmas 3 vuotta, Terhi Laaksonen 3, Väinö Kauppinen 2, Jukka Pietiläinen 2, Seppo Jurvanen 1, Outi Aukeala 1, Sonja Maijanen 1, Pirjo Arvola 1, Kaija Salonen 1 vuotta. Jäsenmäärä vaihteli 60 ja 69 välillä, 70 jäsentä oli maaginen raja joka ei ylittynyt. Vuosikokouksessa talvella 1980 hyväksyttiin uudet säännöt Antaŭenille. Laatijoina laajennettu kehitystyöryhmä: Väinö Kauppinen, Seppo Jurvanen, Kalevi Toivonen ja Veli Hämäläinen. Uudet säännöt pyrkivät osaltaan antamaan mahdollisuudet tehokkaalle toiminnalle. Uusissa säännöissä muuttui hiukan myös seuran nimi. Sen tarkoituksena oli olla lyhyt ja alkaa esperanto-sanalla ja lisäksi se olisi saman muotoinen epävirallisen esperantonkielisen kanssa. Nimi on: Esperantoseura Antaŭen r.y. (Tampere) ja epävirallisessa muodossa: Esperanto-societo Antaŭen de Tampere. Uusien sääntöjen suurin periaatteellinen ero vanhoihin nähden on siinä, että yhdistyksen johtokunta valitaan vaalikokouksessa marras-joulukuussa, jolloin myös johtokunta voi järjestäytyä ja on toimintavalmiina heti vuoden alusta. Johtokunta hyväksyi v itselleen myös uuden toimintaorganisaatio-mallin, jonka tarkoituksena on systematisoida toimintaa ja tehostaa sitä, niin että jokainen toimihenkilö tietää toiminta- ja vastuualueensa.

2 47 Antaŭenin aktiivisimmat johtokunnan jäsenet 1980 Jukka Laaksonen Simo Saastamoinen Hilkka Rannisto puheenjohtaja varapuheenjohtaja sihteeri Sylvia Hämäläinen Veli Hämäläinen Lauri Häkli kokoussihteeri rahastonhoitaja jäsen Pentti Järvinen Ester Salo Rainer Arvola varajäsenjäsen varajäsen varapuheenjohtaja esperanton opettaja kerhoemäntä varajäsen

3 48 Yhdistyksemme sai pari huomattavaa lahjoitusta vuoden 1980 aikana. Monivuotinen jäsen ja toimihenkilö Saara Vakkinen lahjoitti 21 esperantokirjaa seuralle ennen kuolemaansa. Toinen lahjoitus saatiin K.A.Viherlehdon tyttäreltä Aunelta, joka lahjoitti isänsä 41 kirjaa käsittävän esperantokirjaston, joukossa monta 1910-luvulta peräisin olevaa harvinaisuutta. Muutamia kirjoja on lisäksi saatu eri henkilöiltä: Hilkka Rannistolta, Mauno Lauttiolta ja Milvi Myyriseppiltä Tamsaalusta Eestistä. Saadut kirjat on tarkoitus säilyttää omassa kirjastossa, joka sitä varten perustettiin uudelleen, siinä toivossa, että joskus olisi Antaŭenillakin "oma koto" tai vakituinen paikka, missä kokoontua ja säilyttää kirjastonsa ja arkistonsa. Antaŭenissa on useita pitkäaikaisia jäseniä, jotka ovat olleet aktiivisesssa toiminnassa pitkään. Heistä kolme valittiin vuosikokouksessa 1980 kunniajäseniksi, nimittäin Niku Tumi, Mauno Lauttio ja Hilkka Rannisto, joiden tehtävistä on historiikin aikaisemmilla sivuilla kerrottu. Särkänniemen kirpputori-katoksemme, myyjänä on Sylvia Hämäläinen, vas. Terhi ja Jukka Laaksonen. VAKAA TALOUS 1980-luku oli taloudellisesti vakaata, vaikka suuria varoja ei käytössä ollutkaan. Taseen loppusumma on vaihdellut mk. Jäsenmaksut ovat tuottaneet n mk/vuosi. Kaupungin kulttuurilautakunnan vuosittainen tuki seurallemme on ollut mk.

4 49 Omatoimisuutta varainhankinnassa olemme pyrkineet harjoittamaan eri tavoin. Teatterinäytöksiä välitimme jäsenille muutaman kerran, joista saatiin n mk. Huomattavin tulonlähde on ollut Särkänniemen Jättiläiskirpputori, jolle olemme osallistuneet vuodesta 1982 lähtien, myynnin ollessa n mk/vuosi. Tuloja on hiukan saatu myös myymällä postikortteja, joita on painettu yhdeksän erilaista, suunnittelijana Veli Hämäläinen. Historiikin ensimmäisestä painoksesta on tuloja ollut vuosien kuluessa sen verran kuin menojakin, samoin historiikin esperanto-versiosta Jubilea Librosta, joita molempia on enemmän lahjoitettu kuin myyty. Kerhoiltojen kahvitustuloja kertyi hiukan silloin kun illat pidettiin Karjalaseuran huoneistossa, missä oli keittomahdollisuus. Tässä kuvia muutamasta postikortista KERHOILLAT Yhdistyksen kerhoillat olivat jo vakiintuneeseen tapaan maanantai-iltaisin, vuosikymmenen alussa joka toinen maanantai ja lopussa kerran kuussa. Kokoontumispaikkoja ovat olleet Opettajien ammattiyhdistyksen huoneisto, Kaupunkilähetyksen huoneisto ja Karjalaseuran huoneisto, joissa jokaisessa oli vuokra mk ilta. Vuodesta 1989 alkaen pääkirjastossa (Metsossa) sen valmistuttua. Metsossa kokoonnumme edelleen, ilmainen kokoushuone muuttui maksulliseksi 1994 maksaen 50 mk/ilta.

5 50 Kerhoiltojen ohjelmat on pyritty päättämään hyvissä ajoin ja tiedottamaan jäsenille Vekilossa ja joitakin kertoja postikortilla. Perusohjelmana on syksyisin ollut Kesän muistojailta, jolloin on kuunneltu ja katseltu jäsenten selostuksia ja kuvia kesän kongresseista, matkoista ja tapahtumista. Selostukset ovat olleet esperantoksi tai suomeksi kunkin taidon mukaan. Periaatteena on pidetty, että illat ovat olleet kaksikielisiä, jotta aloittelijatkin rohkenevat tulla mukaan. Osallistujia illoissa on ollut 1980 luvulla henkilöä vähentyen vuosikymmenen loppua kohti. Syksyn toinen vakio-ohjelma on ollut Zamenhof-ilta/pikkujoulu, ohjelman pyrkiessä olemaan hiukan molempia. Kevään eräs vakio-ohjelma on ollut tulevan kesän UEA:n kongressi ja kongressikaupunki. Useasti esittelijänä on vieraillut paikallisen ystävyysseuran edustaja tai on esittelymateriaalia saatu suurlähetystöstä Helsingistä. Joskus on myös jäseniltä löytynyt kuvia ja kokemuksia aikaisemmilta matkoilta ko. kongressikaupungista. Säännöllisesti toistuvia ohjelmia ovat tietysti vaalikokous syksyllä ja vuosikokous talvella. Muut kerhoillat ovatkin sitten vaihdellen vierailijoiden tai jäsenten esityksiä. Vieraita on käynyt 1980-luvulla paljon esittelemässä kukin alansa asioita. Seuraavassa luettelo: Kaupungin ystävyysasioita hoitanut Erkki Haapio, ja nykyinen hoitaja Pertti Paltila, matkailutoimenjohtaja Pentti Mustonen, Tapio Varis ja Vilho Harla Rauhan ja konfliktin tutkimuskeskuksesta Tampereelta, viimemainitun luona vierailimme. Monipuolinen keräilijä Björn Saarinen Tampereelta, esitelmöitsijät YK-liitosta Helsingistä ja Tampereen Postimerkkiseurasta, Tenho Takalo Suomi-Unkari seurasta, kulttuuritoimen johtaja Timo Kukkasmäki, Veli Rosenberg ja Jaakko Luoma Suomi-Kiina Seurasta, Simo ja Kyllikki Tapio ja Pekka Lehtonen Suomi-Puola seurasta, Karjala-seurasta kaksi esittelijää, asianhoitaja Lenstra Alankomaiden suurlähetystöstä, Ari Rannisto Radio 957:sta. Yksi kerhoilta pidettiin Goethe-instituutissa, josta kertoi sen johtaja. Kotimaisista esperantisteista ovat vierailleet kerhoilloissa Heikki Alikoski, "Avinjo" Irja Klemola Turusta, Hemmo Tietti Somerolta kaksi kertaa ja EAF:n puheenjohtaja Harri Laine. Ulkomaisia vieraita on myös käynyt illoissamme. Esim. Robert Deschamps vaimoineen Ranskasta, Erkki Raskun englantilaisvieraat ja Hungara Vivon päätoimittaja Vilmos Benczik Unkarista.

6 51 TIEDOTUSTA Talvella 1980 näytti siltä, että esperantosta ja sen opiskelusta kiinnostuneet ovat loppuneet Tampereelta. Niinpä päätettiin heti keväällä osallistua Tampereen Messujen järjestämään Loma 80-näyttelyyn. Siellä annettiin kirjallista ja suullista informaatiota n. 800 henkilölle ja huomattavasti suurempi henkilömäärä näki ja totesi esperanton olemassaolon. Kun kesällä lisäksi oli Raumalla nuorten (TEJO) kansainvälinen esperantokongressi ja siitä tehty televisioohjelma esitettiin kansalle, niin syksyn kursseille ilmestyi kiitettävästi oppilaita. Näyttelytoimintaa jatkettiin osallistumalla keväisin Primavera-pienmessuille Kauppaopistossa vuodesta 1981 muutaman vuoden ajan. Ensimmäisen vuotena saimme esittelylehtiseen esperantoa esittelevän koko sivun artikkelin. Postikortti näyttelyitä on pidetty mm Työväen Säästöpankin pääkonttorissa ja Lentävänimen kirjastossa Sylvia Hämäläisen oppilaat pitivät näyttelyn. Näyttely oli myös "Ystävyyden markkinoilla" Sampolassa kuten myös Pääkirjastossa Esperanto-kulttuuria 100 vuotta. Pieni osasto oli Antaŭenilla myös Tullikamarin Punaisen Ristin nuorten tapahtumassa. Pentti Järvinen esittelemässä esperantoa Antaŭenin osastolla Loma 80-näyttelyssä jäähallissa v Paikallisiin lehtiin on pyritty saamaan esperanton esittelyä ja jonkinverran onnistuttukin. Lehdistön vaatimus on, että jotain merkittävää tapahtuu, jotta se suostuu lehdessä tilaa antamaan.

7 52 60-vitisjuhlissa jaettiin Antaŭenin kunniajäsenille Vilho Setälä mitalit. Jakamassa oli itse Setälä joka on kuvassa vasemmalla. Hänestä oikealle on Niku Tumi, Hilkka Rannisto, Mauno Lauttio, Kullervo Ylioja, Verna Vakkinen, Anna-Liisa Vakkinen, Ester Kirvesniemi, oikealla puheenjohtaja Jukka Laaksonen. Antaŭenin kutsusta kokoontuivat ystävyysseurat keskustelemaan yhteistoiminnasta mm. toimitiloista. Vasemmalta edustajat Japani-seurasta, Espanja-seurasta, Puola-seurasta ja Neuvostoliitto-seurasta.

8 53 Lehdet Aamulehti ja Tamperelainen ovat muutaman kerran esperantoa esitelleet. Antaŭenin täyttäessä 60 vuotta 1981 prof. Urpo Harva kirjoitti Aamulehdessä juhlan kunniaksi laajan artikkelin esperantosta. Ulkomaisten vieraiden haastattelut olivat hyviä aiheita lehdistölle ja niitä ilmestyikin useita. Myös Tammerkoski-lehdessä, sekä Lempäälän ja Ylöjärven Sanomissa esiteltiin esperantoa. Tampereen Kaapeli-TV:ssä oli kerhoiltojen mainos. Juhlan kunniaksi Antaŭen sai valmiiksi 64-sivuisen historiikin, "Esperanto Tampereella", kirjoittajana Veli Hämäläinen historiatoimikunnan Hilkka Järvisen ja Kaija Salosen avustuksella. Syksyllä 1983 historiikistä ilmestyi esperantonkielinen lyhennelmä Hemmo Tietin kääntämänä 58-sivuisena kirjasena. Kirjasta oli täydennetty yllämainitulla Urpo Harvan artikkelilla ja Tapio Variksen kerhoillassamme pitämällä esitelmällä. Kaupungin matkailutoimisto painatti 1982 esperantoksi kaupungin esitteen, joka uusittiin kpl painoksena. Esite jaettiin Budapestin kongressin osanottajille vuonna 1983 ja lähetettiin 40 maahan. Oma lehti Vekilo oli tietysti paras tiedon levittäjä oman väen ja muiden esperantistien keskuuteen. Vekilosta enemmän omassa luvussaan. Vuonna 1982 Veli Hämäläinen kokosi 12 sivuisen esitteen Niku Tumin lasten oppikirjasen pohjalta, jota on jaettu esittelytilaisuuksissa. Suurta yleisöä on yritetty tavoittaa myös Pirkanmaan puhelinluettelon kautta. Joka vuosi on luettelossa ollut Esperantosanan alla vähintään puheenjohtajan ja sihteerin numerot. Samoin on yhdistyksen tärkeimmät tapahtumat olleet kaupungin kulttuuritoimiston julkaisemassa tiedotteessa, jonka nimi nykyisin on "Tampereella tapahtuu". Esittelytilaisuuksia on myös pidetty sekä hyvällä että huonolla menestyksellä, mm. Ylöjärven työväenopistossa pidettyyn tilaisuuteen ei tullut visto valitaan tasa Mauno Koi- yhtään kiinnostunutta. Sen sijaan Pentti Järvinen esitteli esperantoa vallan presidentiksi. kiinnostuneelle kuulijakunnalle Päivölän kansanopistossa Valkeakoskella ja uudessa pääkirjastossa muutaman kerran eri vuosina. Myös yhdistyksen kokoontumistiloissa on pidetty esittelytilaisuuksia vaihtelevalla menestyksellä. Punkalaitumella ja Vammalassa ovat esperantoa esitelleet Simo Saastamoinen ja Lauri Häkli. Eniten kuulijoita sai kielten opettajille järjestetty tilaisuus, johon saapui yli 50 kiinnostunutta. Esperantoa esitteli EEC:n virkailija Hansjörg Kindler (Trixini). Vuosien 1983 ja 87 eduskuntavaalien jälkeen lähetettiin Hämeen pohjoisen vaalipiirin kansanedustajille onnittelut valinnasta ja esperanto-esite. Yksi kiitoskirje saatiin molemmista vaaleista, valittuja oli 16 edustajaa. Amurin työläismuseo-korttelin esitteen Sylvia Hämäläinen käänsi esperantoksi.

9 54 Historiikkiamme, Vekilon vuosikertoja ja opetusmateriaalia on lahjoitettu lähiseudun kirjastoihin ja mm. Valamon luostariin, Peurungan kuntoutuslaitokseen ja Murikan kurssikeskukseen. Vuosikymmenen lopulla paikallisradioiden lisääntyessä päästiin myös radioon. Niilo Vihtakari esitteli esperantoa viisiosaisena sarjana Tampereen alueradiossa ja uudessa Yliopistoradiossa alkoi 1989 säännöllinen 15 minuutin esperanto-ojelma, joka jatkui useita vuosia. Ohjelmasta huolehti pääasiassa Jukka Laaksonen useiden jäsenten avustamana, haastatellen myös ulkomaisia vieraita. Esperanton 100- vuotis-näyttely pääkirjastossa 1987 Vuonna 1982 Antaŭen kutsui 23 Tampereella toimivaa eri maiden ystävyys-seuraa yhteiseen palaveriin keskustelemaan toimitilojen puutteesta. Kutsua noudatti yhdeksän seuraa. Kokouksessa valittiin toimikunta asiaa ajamaan, yksi heistä oli puheenjohtajamme Jukka Laaksonen. Toimikunta joutui toteamaan, että kaupungilla ei ole mitään mahdollisuutta tarjota sellaista. Toimitila-asiaa lähtivät kuitenkin ajamaan muut tahot kun tuli tietoon, että vanha kirjastotalo on vapautumassa muunlaiseen käyttöön. Varsin voimakkaan kampanjan jälkeen oli jälleen todettava, että Ystävyystaloksi sitä ei kaupunki luovuta. Talon sai kouluvirasto ja kulttuuritoimisto. Sieltä on mahdollista varata kokoushuoneita ja näyttelytilaa yhdistysten käyttöön. Kaapistot on varattu suuremmille yhdistyksille, siten Antaŭenin arkistot edelleen ovat eri paikoissa yksityisillä henkilöillä. Antaŭenin vanhempia asiakirjoja on kaupungin arkistossa, hyvin luetteloituina ja uudempaakin materiaalia, esim. pöytäkirjat, tilikirjat ja toimintakertomukset, on tarkoitus luovuttaa sinne säilytettäväksi.

10 55 Antaŭenissa oli jo vuosia sitten tehty ehdotus oman merkin tai tunnuksen hankkimisesta. Vuonna 1980 pidettiin merkin suunnittelukilpailu. Siihen jätettiin lähes 20 ehdotusta ja parhaaksi arvosteltiin ohessa kuvattu Sylvia Hämäläisen ehdotus. Merkistä teetettiin tarroja ja painatettiin sillä varustettuja kirjelomakkeita ja -kuoria. Alla Esperantolehtien näyttelystä pääkirjastossa KOULUTUSTA Vuoden 1980 mainoskampanjan avulla ilmestyi syksyllä työväenopistoon Sampolaan 30 uutta opiskelijaa Pentti Järvisen opetettavaksi. Lisäksi Kyröskoskella sai Lauri Häkli 20 oppilasta, sekä Parkanossa aloitti 30 opiskelijaa Simo Saastamoisen johdolla. Näin voitiin katsoa tiedotteiden menneen perille loistavasti. Simo Saastamoinen aloitti vuonna 1987 Vammalassa ja Hämeenkyrössä ja siirtyi sitten Punkalaitumelle opettamaan.

11 56 Sampolassa opiskeli vuosikymmenen alkupuolella Pentti Järvisen johdolla joka vuosi kolmen ja loppupuolella kahden tasoisia ryhmiä. Lentävänniemen koulussa aloitti 1983 Sylvia Hämäläinen lasten esperantokerhon, saaden alkaessa jopa 17 oppilasta, kerho toimi vuosikymmenen loppuun asti eri luokilla. Syksyllä 1989 Sylvia kokeili pienelle opettajien ompeluseura-ryhmälle esperanton opetusta, innostusta riitti aina vuoden 1995 kongressiin asti. ETY:n eläkeläiset jatkoivat omassa ryhmässään Niku Tumin opettaessa vuoteen 1982 jolloin Oiva Paananen ryhtyi ohjaajaksi. Erkki Rasku aloitti vuorostaan 1984 ja hänen ohjauksellaan eläkeläiset kokoontuvat edelleen, tosin pienentyneellä joukolla. Kesän esperanto-viikoille ja kursseille ovat seuramme jäsenet osallistuneet kiitettävällä aktiivisuudella, mm. Vääksyssä, Jyväskylässä, Paimiossa, Alavetelissä, Valkekoskella, Hangossa, Kemiössä, Helsingissä, Rautavaarassa, Nicessä Ranskassa, Kungälvissä ja Karlskogassa Ruotsissa. MATKAILUA UEA:n kongressit ovat esperantistien päämatkailun kohteita, niin myös antaŭenilaisten. 80- luvun kongresseissa tamperelaisia kävi kaikissa muissa paitsi Brasíliassa (Brasilia) ja Vancouverissa (Kanada). Tukholmassa, Antverpenissä, Budapestissä, Augsburgissa, Pekingissä, Varsovassa, Rotterdamissa, Brightonissa matkalaisia oli useitakin. Budapestiin ja Pekingiin matkan järjestäjänä oli Pentti Järvinen. Varsovassa esperanton 100-vuotisjuhlissa antaŭenilaisia kävi 9. Muita vierailun kohteita ovat olleet Unkari, Viro, Neuvostoliitto, Kreikka, Tsekkoslovakia, Puola, Latvia, Ranska, Saksa, DDR, Tanska ja Ruotsi Berliinin muuri murtuu Eräs vakiokohde on ollut EAF:n talvi- ja syyspäivät. Niihin jokaiseen ovat antaŭenilaiset osallistuneet, osa jo viran puolesta, koska ovat osallistuneet EAF:n hallituksen työhön. Vieraita kävi Ruotsista, Englannista, Japanista, Bulgariasta, Neuvostoliitosta, Unkarista, Ranskasta, Puolasta, Sveitsistä, Luxemburgista, Tanskasta, Italiasta, Japanista, Bulgariasta, DDR:stä, Espanjasta, USA:sta, Tsekkoslovakiasta, Virosta ja Espanjasta. Esperantoryhmiä on luonamme vieraillut Turusta, Lahdesta, Jyväskylästä, FEJO:laiset, Puolasta ja Virosta. Kevätretkiä teimme Hämeenkyröön ja Viljakkalaan, Länkipohjaan ja Luopioisiin, Turkuun, Lahteen, Hilkka Ranniston kesämökille, Jyväskylään, Viikinsaareen, Metsoon uuteen kirjastotaloon, Vammalaan ja Helsinkiin.

12 57 Matkailuillassa talvella 1981 vierailimme matkailupäällikkö Jouko Mustosen vieraana matkailutoimistossa. Hän kertoi kaupungin tarjoamista matkailupalveluista ja ennen kaikkea näytti silloin uuden ja erikoisen multivideoesityksen kahdeksalla projektorilla esitettynä. ANTAŬEN JA EAF Suomen Esperantoliiton kokouksiin ovat antaŭenilaiset osallistuneet koko ajan ja EAF:n hallituksen jäseninä heitä on ollut lähes aina. Syys- ja talvipäivillä ovat yhdistystämme edustaneet Hilkka Rannisto, Pentti Järvinen, Jukka Laaksonen, Lauri Häkli ja Terhi Laaksonen Rainer Arvola, Antaŭenin silloinen puheenjohtaja oli EAF:n hallituksessa vuosina , hän oli myös 1983 tiedotustoimikunnan puheenjohtaja. Antaŭenin puheenjohtajasta EAF:n puheenjohtaja Jukka Laaksonen valittiin vuonna 1987 EAF:n puheenjohtajaksi, sitä ennen hän oli jo ollut hallituksen jäsenenä vuodesta 1982, josta kaksi vuotta rahastonhoitajana. Lauri Häkli oli vuosina EAF:n varajäsen. EAF:n syyspäiviä (Aŭtunaj Tagoj) on Antaŭen järjestänyt Tampereella 80-luvulla kahdet. Ensimmäiset oli hotelli Tampereessa esperantistin osallistuessa, mukana myös 18 vierasta Puolasta. Toiset 1987 jotka olivat samalla Suomen Esperanton 100-vuotisjuhlat, ne tapahtuivat hotelli Ilveksessä. Juhlapuhujana oli UEA:n varapuheenjohtaja Gregoire Maertens. Paneelissa keskustelijoina olivat mm. YK:n entinen apulaispääsihteeri Helvi Sipilä ja prof. Jouko Lindstedt Helsingin yliopistosta. Osanottajia 130 henkeä. Esperanton 100-vuotisjuhlien juhlapuhujana oli UEA:n varapuheenjohtaja Gregoire Maertens.

13 vuotisjuhlissa oli myös arvovaltainen paneeliryhmä keskustelemassa maailman kieliprobleemista. Vasemmalta Helsingin yliopiston prof. Jouko Lindstedt, YK:n entinen apulaispääsihteeri Helvi Sipilä, puheenjohtajana EAF:n entinen puheenjohtaja Harri Laine, opetusministeriön kulttuurisihteeri Eeva Hippula ja Pohjola-Nordenin puheenjohtaja rehtori Tuomo Nisula Ystävyyden markkinat Sampolassa 1986, esperantoa esittelivät Rainer Arvola ja Jukka Laaksonen

14 59 VEKILO Neston huomattavin aikaansaannos on ollut jäsenlehti Vekilo eli Vekhorloĝo, kuten nimi alussa kuului. Vekhorloĝo perustettiin v korvaamaan jäsentiedotteita ja piti saada aikaiseksi (tietysti) vähintään turkulaisten Informilon veroinen lehti "kilpailijaksi". Vekhorloĝo-nimeä oli ehdottanut Hampurin esperanto-yhdistys. Vekilon toimittaja ja painaja oli koko sen alkuhistorian ajan vuoteen 1980 asti Niku Tumi, joka keräsi aineiston ja usein itse kirjoitti suurimman osan sekä monisti sen omalla sen ajan monistuskoneellaan. Toimittajana mainitaan Niku Tumin lisäksi v Erkki Mänty, v Erkki Rasku, ja vuodesta 1966 lähtien jälleen Niku Tumi yksin, aina vuoteen 1968, jolloin Rainer Arvola oli toimittajana vuoden. V lehteä ei ilmestynyt, mutta vuosina ilmestyi Tumin toimesta muutama numero. Lehden koko alkuajan on sen ilmestymisen jarruna ollut varojen puute. Niitä on kerätty mm. tukirenkaan avulla eli kukin vuorollaan on rahaa antanut ja lehti ilmestyi lähes tekijöittensä rahoittamana. Nykyisen Vekilon painatuskuluihin ja postitukseen riittävät jäsenmaksutulot. Vuonna 1966 Vekhorloĝo-nimi muuttui Vekilo-nimeksi ja sen taiteili lehden kanteen v Rainer Arvola. Vuonna 1987 nimeä muotoiltiin kolmiulotteiseen muotoon. Vuosina ei Vekilo ilmestynyt, mutta v Niku Tumi aloitti uudelleen ja nyt löytyi myös uuden Antaŭenin kassasta tarpeelliset varat kustannusten peittämiseen. Niku Tumi toimitti lehteä vuoden 1980 syksyyn, jolloin luovutti toimittamisen Veli ja Sylvia Hämäläiselle.

15 60 Vekilon tarkoitus on olla riippumaton, jäsenistön mielipiteitä peilaava lehti. Siksi jäsenten kirjoituksia voisi olla paljon nykyistä enemmän. Sen tarkoitus on olla myös kiintoside tamperelaisten esperantistien kesken, sekä myös ystävyys- ja viestiväline ulkomaisten ystävien, ennen kaikkea ystävyyskaupunkien esperantistien välillä. Sisällöltään Vekilo on ollut kaksikielinen, pyrkien siten palvelemaan sekä opiskelijoita että esperanton taitajia. Kokoustiedotteet ja kurssiohjelmat ovat olleet sen vakiotekstiä. Myöskin opiskeluaineistoa on ollut Tumin ajan Vekilossa sanavaraston kasvattamiseksi sekä kieliopillista neuvontaa. Myös yhden käännöskilpailun Tumi järjesti lehdessä. Hannes Koivu valitsi kolmesta kilpailijasta parhaaksi nimimerkki "Urtiko":n tekemän käännöksen, oikeaa nimeä ei ole tiedossa. Niku Tumi kuvitti lehteä omilla piirroksilla. Jäsenten käännöksiä ja matkakuvauksia on julkaistu useasti. Selostukset kongresseista ja esperantotapahtumista ovat "normaalia" tekstiä. Tamperetta ja Suomea esitteleviä artikkeleita on ollut useita varsinkin 1990-luvulla kun lähestyttiin vuoden 1995 UEA:n kongressia. Kaunokirjallista tekstiä on ollut hyvin vähän, pääasiassa muutama runo. Vekilo on jaettu ilmaiseksi kaikille jäsenille, jokaiselle Suomessa toimivalle esperantoseuralle tai kerholle ja joillekin esperantoaktiiveille, Tampereen ja lähikuntien kirjastoille sekä ennen kongressia LKK:n jäsenille. Myös esperanton opiskelijat ovat saaneet joitakin numeroita, lisäksi on ollut muutama maksava tilaaja. Vekilo on rekisteröity ISSN-numerolla ja sen vuoksi painaja on velvollinen lähettämään lain määräämät vapaakappaleet kuudelle kirjastolle Suomessa. Syksyllä 1980 uusien toimittajien myötä lehden painotekniikka muutettiin, ns. kopio-oftsettekniikaksi ja sivukoko pienennettiin. Myös valokuvien käyttö lisääntyi toimittajien oman laboratorion ansiosta. Puheenjohtajan palsta saatiin ensimmäiselle sivulle, värillistä paperia oli mahdollista käyttää kansilehdellä ja paljon muuta pientä edistystä. Ensimmäisinä vuosina teksti tehtiin tavallisella matkakirjoituskoneella, sitten löytyi edullinen vanha sähkökirjoituskone, jolla sai jo tasaisempaa jälkeä. Huomattava parannus tuli, kun Veli Hämäläinen hankki muistilla varustetun kirjoituskoneen, jolla tekstiä voi muokata jälkeen päin ja mikä parasta sillä voi myös jo palstoittaa. Niiden avulla Vekilon tekninen taso muuttui huomattavasti. Tietokoneen tulo paransi sitä vielä, mutta ennen kaikkea se helpotti lehden tekoa. Kun vielä 1990-luvulla saatiin esperanton erikoiskirjaimet tietokoneeseen, niin toimituksessa voidaankin keskittyä enemmän sisältöön. Kuvien käsittely tietokoneella voisi olla seuraava tavoite.

16 61 Suurempi parannus onkin sitten jo kiinni seuran rahavaroista, eli voitaisiin painattaa lehti oikeassa kirjapainossa ja värillisillä kuvilla. Toimittajien työnjako on ollut se, että Veli on ollut lain tarkoittama ns. vastaava toimittaja ja hoitanut teknisen osuuden, kirjoittanut puhtaaksi, taittanut, painattanut ja postittanut ja Sylvia on tarkastanut tekstit. Lehden valmistusvälineistö on ollut toimittajien oma ja harrastuksen kohde. Kirjoituksia ovat tehneet toimittajien lisäksi, ahkerimmin puheenjohtaja Jukka Laaksonen, jokaiseen lehteen pääkirjoituksen ja paljon muuta. Terhi Laaksonen käännöksiä ja omaa tekstiä. Ystävyyskaupungeista on saatu tekstiä jonkin verran, varsinkin Essenin "privata delegito" Karl-Heinz Kersting on ollut ahkera kirjoittelemaan kotikaupungistaan ja monesta muustakin aiheesta. Huomattava sarja oli myös olomoucilaisen Maria Brehovan tekemät käännökset tunnetun tsekkoslovakialaisen kirjailijan Karel Ĉapekin novelleista. Valitettavasti jäsenistä vain harvat rohkenevat kirjoituksiaan lähettää, pyydettäessä on joitakin saatu. Vuonna 1983 oli EAF:n syyspäivät Tampereella ja sen kunniaksi julkaistiin yhteisnumero Vekilo-Esperanta Finnlando. Painosmäärä oli 800 kpl ja se jaettiin koko EAF:n jäsenkunnalle ja mainoksena laajemminkin. Vuosina kun EAF:n Esperanta Finnlando ei ilmestynyt, tehtiin Vekilon toimituksessa myös muutama numero tiedotelehteä Cirkulero de EAF yhteistyössä muiden esperantoseurojen kanssa. Vekilo on ollut huomattava seuramme aktiivisuuden näyttö, joka lienee osaltaan vaikuttanut Tampereen kaupungin myötämieliseen suhtautumiseen seuraamme. Nykyajan tekniikka saavuttaa Vekilon myös muulla tavalla kuin toimittamisessa mm. sähköposti-osoitteella voi ottaa yhteyttä. Piakkoin myös ns. Kotisivulta voi saada tietoa Antaŭenista ja Vekilosta ja sen tiedotteita. Vekilon vuosikerrat sidottuna kahdeksi osaksi, on lahjoitettu Wienin esperantomuseolle, sitojana Veli Hämäläinen. Seuraava 5- vuotiskerta odottaa sitomista.

17 62 Vekilon nimen kaligrafia-muotoja vuosien kuluessa. Rainer Arvolan muokkaama Vekilon nimi 1968.

18 63 YSTÄVYYSKAUPUNKIYHTEYDET Vuonna 1980 valittiin Veli Hämäläinen Antaŭenin johtokuntaan ja rahastonhoitajaksi, hän pyysi ensimmäiseksi valtuuksia yhdistyksen nimissä etsiä yhteyksiä Tampereen ystävyyskaupunkeihin. Siitä alkoi säännöllinen kirjeenvaihto ystävyyskaupunkien esperantistien kanssa. Kontakteja on etsitty monella tapaa, delegittojen kautta, kongressikirjan osoitteiston kautta, kongressitapaamisen avulla ja tuttujakin avuksi pyytäen. Yhteyksiä on toki ollut aikaisemminkin, mm Pentti Järvinen vieraili 1970 luvulla Norrköpingissä, Lodzissa ja Miskolcissa saaden kaupungilta viirin vietäväksi lahjana. Muitakin pikavierailuja ovat yksittäiset esperantistit tehneet. Seuraavassa on Tampereen ystävyyskaupunki-luettelo ja edessä vuosi milloin kaupunki teki sopimuksen yhteistoiminnasta ja lopussa milloin saimme säännöllisen yhteyden esperantisteihin Kiova Ukraina 1979 Ottivat yhteyttä 1956 Norrköping Ruotsi 1979 Ryhmä vierailun jälkeen 1958 Lodz Puola Essen Saksa Linz Itävälta Chemnitz Saksa 1983 Entinen Karl-Marx-Stadt 1963 Miskolc Unkari Kopavogur Islanti 1977 Ei kirjeenvaihtoa 1964 Trondheim Norja Odense Tanska Syracuse USA Ei kontaktia 1981 Brasov Romania Olomouc Tsekki Tartto Viro 1988 Kyläilyn jälkeen 1995 Nizhni Novgorod Venäjä 1995 Vanhin ystävyyssuhde Tampereella on ollut Norrköpingin kanssa, vaikka nykymuotoinen molemminpuolinen yhteistyösopimus onkin tehty vasta Jo heti toisen maailmansodan päättymisen jälkeen olivat norrköpingiläiset auttaneet puutetta kärsineitä tamperelaisia monin tavoin lahjoittaneet mm. kuorma-auton. Suhde oli samantyyppinen kuin nyt on esim. Mwanzan kanssa. Uusina ystävyyskaupunkeina 90-luvulla mukaan tulivat Tartto Virosta ja Nizhni Novgorod Venäjältä, Kiovan jäädessä Ukrainan ystävyyskaupungiksi Neuvostoliiton hajottua. Edellä mainittujen lisäksi on kaksi ns. ystäväkaupunkia, Mwanza Tansaniassa ja Leon Nicaraguassa, jotka kaupunki on valinnut avustuskohteiksi.

19 64 Mwanzasta löydettiin v esperantoa opiskelevia UEA:n kautta ja nyt heillä on aktiivinen v perustettu Viktoria Esperanto Klubo. Heille on vuosien aikana lähetetty opiskelumateriaalia, rahaa ja henkilökohtaistakin apua. Osallistuttiin myös heidän osallitumis kustannuksiinsa Afrikan 4. kongressiin vuosien taitteessa. Heidän monia muita toiveitaan ei ole kyetty toteuttamaan. Leonista ei ole kirjeisiin saatu vastausta. Valtiollisten olojen Romanissa vapauduttua on Brasoviin jälleen saatu kirjeyhteys. Se oli poikki usean vuoden Brasovan esperantistien toimintakiellon takia. Tampere neuvotteli 80-luvulla myös Ranskan Lyonin kanssa ystävyyssuhteesta, mutta se kariutui Ranskan vaaleihin. Nyt on näkynyt tietoja uusista kontakteista Lyoniin tai johonkin muuhun Ranskan kaupunkiin. Me otimme yhteyttä heti, kun saimme tietää kaupunkien neuvotteluista ja saimmekin kontaktin Lyonin aktiiviseen esperantistoseuraan Centre Espéranto de la Région Lyonnaise joka jatkuu edelleen, vaihdamme tiedotteita. Tärkein yhteysväline on luonnollisesti kirjeet ja tiedotteet. Me olemme lähettäneet lehtemme Vekilon kaikille ja joistakin on saatu heidän lehtensä tai tiedotteensa, vähintään on vaihdettu joulutervehdykset. Joidenkin kaupunkien kanssa on hyvinkin vilkasta kirjeenvaihtoa. Essenin Karl-Heinz Kersting on jopa käynyt Tampereella kolme kertaa, ensin kutsuttuna vieraana 70- vuotisjuhlilla, sitten hän osallistui kesän 1994 Esperantoviikolle ja viimeksi avuliaana avustajana kongressissa. Hän on lisäksi innokkaasti avustanut Vekiloa kirjoituksillaan. Essenin miljoonakaupungissa ei ole esperantoseuraa, esperantistejakin vain kaksi, joten Karl- Heinz osallistuukin naapurin Duisburgin rautatieläiskerhon kokouksiin. Kontakteja on ylläpidetty myös vierailuilla, mm. Sylvia ja Veli Hämäläinen on vieraillut 12 ystävyyskaupungissa ja tehneet henkilöautolla ystävävyyskaupunki-kierroksen reitillä Norrköping, Karl Marx-Stadt (Chemnitz). Essen ja Odense. Essenistä Karl-Heinz Kersting ja Norrköpingistä Eva ja Haldo Vedin olivat kutsuttuina Ataŭenin 70-vuotisjuhlille Muitakin ystävyyskaupunkilaisia kävi Tampereella jo ennen kongressia, kaikkiaan neljästä kaupungista ja kongressissa oli osanottajia kymmenestä ystävyyskaupungista. Kongressin aikana kaupungin kansainvälisiä asioita hoitava sihteeri Pertti Paltila järjesti kahvitilaisuuden ystävyyskaupunkien edustajille ja siellä oli paikalla esperantisteja seitsemästä kaupungista tamperelaisten lisäksi. Näin on käytäntö osoittanut esperanton käyttökelpoisuuden kanssakäymiseen eri maiden kesken.

20 65 Kopavogurin kontakti tapahtuu kongressitapaamisten yhteydessä, vanha esperantisti ei halua harrastaa kirjeenvaihtoa. Kopavogurin ja Syracusen eräälle koululle olemme lahjoittaneen Setälän oppikirjasarjan 1982, jotta joku innostuisi esperantosta, mutta kirjojen kohtalosta emme ole kuulleet mitään. Kerho-illassamme ovat vierailleet kaupungin ystävyyskaupunkitoimintaa hoitavat henkilöt, aikaisempi koulutuspäällikkö Erkki Haapio sekä nykyinen kansainvälisten asioiden sihteeri Pertti Paltila. Yläkuvassa vasemmalla ystävyyskaupunki-kahvitilaisuuden isäntä Tampereen kansainvälisten asioiden sihteeri Pertti Paltila, seuraava Frank Nitzsche ja Manfred Graenitz Chemnitz Saksa, Sofia G. Baranska Lodz Puola, Sylvia Hämäläinen. Keskikuvassa oikealta Herman Lundholm Kopavogur Islanti, Haldo Vedin ja Magnus Persson Norrköping Ruotsi. Velta Lokk ja Madis Linnamägi Tartto Viro ja Veli Hämäläinen. Vasemmalta Sylvia Hämäläinen, Karl-Heinz Kersting Essenistä ja Jukka Laaksonen,

21 66 Bergenin kongressista 1991 Jyväskylän "karavaani" palasi kotiin pohjoisen kautta, ylitettyämme Norjan tunturit yövyimme ystävyyskaupungissamme Trondheimissa. Trondheimilaiset nuoret esperantistit olivat jo ehtineet kotiin ja viettivät illan seuranamme. Kuvassa mukana olleet tamperelaiset yhteiskuvassa. Edessä vasemmalta Jukka Laaksonen, Sylvia Hämäläinen, Terhi Laaksonen ja Lauri Häkli. Takana Agnar Tore Vaaje, Cristian Fossen, Torstein Kvakland ja Veli Hämäläinen. Syyspäivien 1991 kutsuvieraille Jukka Pietiläinen, oikealla, esittelee Tamperetaloa, vasemmalta Eva ja Haldo Vedin Norrköpingistä Ruotsista ja Karl- Heinz Kersting Essenistä Saksasta.

NESTO Neŭtrala Esperanto-Societo de Tampere- Tampereen Yleinen Esperanto-Yhdistys r.y. Arvoisa esperantisti! Valm isteleva toim ikunta

NESTO Neŭtrala Esperanto-Societo de Tampere- Tampereen Yleinen Esperanto-Yhdistys r.y. Arvoisa esperantisti! Valm isteleva toim ikunta 34 NESTO Neŭtrala Esperanto-Societo de Tampere- Tampereen Yleinen Esperanto-Yhdistys r.y. Tampereella oli vuodesta 1921 lähtien esperantotoiminta pääasiassa Tampereen Työväen Esperantoseura Antaŭen r.y:n

Lisätiedot

Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5

Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5 KAUPAN ESIMIESVETERAANIT RY VUOSIKOKOUS Pöytäkirja Aika 1.9.2015 kello 18.30 Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5 Läsnä Liitteessä 6 mainitut 43 henkilöä 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Toiminnantarkastajaksi valittiin Antti Marvia ja varalle Heikki Suonpää.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Antti Marvia ja varalle Heikki Suonpää. SYYSKOKOUS 2017 Aika 30.11.2017, klo. 18.30-20.00 Paikka Hämeenkylän Kartano Osallistujat 10 henkeä, liite 1 1. Kokouksen avaus Markus Lyyra avasi kokouksen ja toivotti osanottajat tervetulleiksi. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Suomen on aatteellinen yhdistys, jonka kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue koko Suomi. Vuoden 2017 aikana Yhdistys jatkaa anestesiasairaanhoitajien osaamisen ja koulutuksen

Lisätiedot

Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry

Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry TOIMINTAKERTOMUS 01.01-31.12.2005 JÄSENET Yhdistyksellä oli vuonna 2005 jäsenmaksun maksaneita jäseniä 121. HALLITUS Alho Maritta Lehtonen Erkki Malin Arvo Mäntylä Taimi

Lisätiedot

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva 1 NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous Aika 1.4.2008 kello 18.00 19.00 Paikka Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Osallistujat Jäsenet: Naantali: Markku

Lisätiedot

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17. Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012 Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.00 Paikka: Hotel Kalevala Väinämöinen 9 88900 Kuhmo Ohjelma: Kainuun

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

RAHAHUUTOKAUPPA SUOMEN FILATELISTISEURAN KERHOHUONEISTO HUUTOKAUPPA 07.10.2009 LÖNNROTINKATU 32 B, HELSINKI KOHTEET NÄHTÄVÄNÄ KLO 16.

RAHAHUUTOKAUPPA SUOMEN FILATELISTISEURAN KERHOHUONEISTO HUUTOKAUPPA 07.10.2009 LÖNNROTINKATU 32 B, HELSINKI KOHTEET NÄHTÄVÄNÄ KLO 16. HNY UUTISET 3/2009 26. VUOSIKERTA RAHAHUUTOKAUPPA 163 HUUTOKAUPPA 07.10.2009 SUOMEN FILATELISTISEURAN KERHOHUONEISTO LÖNNROTINKATU 32 B, HELSINKI KOHTEET NÄHTÄVÄNÄ KLO 16.45 Kokous klo 17.15 HUUTOKAUPPA

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt.

Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt. Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt. 1. Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Kameraseura ry, ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. Seura toimii Hämeenlinnassa. 2. Seuran tarkoituksena on edistää ja kohottaa

Lisätiedot

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 Auran PÖYTÄKIRJA vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 AIKA: Sunnuntai 07.11.2010 klo 18.00-20.20 PAIKKA: Auran yhtenäiskoulun neuvotteluhuone LÄSNÄ: Tero Sahla Satu Rautias-Barnett

Lisätiedot

NUORMAA RUOTSALAINEN (SUKU) Arkistoluettelo

NUORMAA RUOTSALAINEN (SUKU) Arkistoluettelo NUORMAA RUOTSALAINEN (SUKU) Arkistoluettelo SISÄLLYSLUETTELO A Kirjeenvaihto Aa Severi Nuormaahan liittyvä kirjeenvaihto 1 Ab Sirkka Ruotsalaisen kirjeenvaihto 2 Ac Jouko Ruotsalaisen kirjeenvaihto 3 Ad

Lisätiedot

K O O D E E. Kangasalan Kristillisdemokraatit toivottaa hyvää alkavaa syksyä ja menestystä vaaleissa.

K O O D E E. Kangasalan Kristillisdemokraatit toivottaa hyvää alkavaa syksyä ja menestystä vaaleissa. K O O D E E Kangasalan Kristillisdemokraattien tiedotuslehti 3/2012 Kangasalan Kristillisdemokraatit toivottaa hyvää alkavaa syksyä ja menestystä vaaleissa. Sisällys: Puheenjohtajan mietteitä.. 3 Vierailu

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät kaksi prosenttia Joulukuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 264 000 yöpymistä, joista suomalaisille 122 500 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Wanhat Hiihtoveikot ja Hiihtosiskot Laajavuoressa

Wanhat Hiihtoveikot ja Hiihtosiskot Laajavuoressa WANHAT HIIHTOVEIKOT JA HIIHTOSISKOT 1.6.2017 Matti Harju Wanhat Hiihtoveikot ja Hiihtosiskot Laajavuoressa 31.5.- 1.6.2017 Wanhat Hiihtoveikot ja Hiihtosiskot ry:n kesätapaaminen ja vuosikokous pidettiin

Lisätiedot

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN?

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? Jouni Välijärvi, professori Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto EDUCA 2014 Helsinki 25.1.2014 30.1.2014 Suomalaisnuorten osaaminen

Lisätiedot

SUOMEKSI TILASTOTIETOJA

SUOMEKSI TILASTOTIETOJA SUOMEKSI TILASTOTIETOJA Virolle 14,1 miljardin kruunun matkailutulot! Matkailu on merkittävä tulonlähde Virolle. Vuonna 2004 Viroon tuli matkailukruunuja 14,1 miljardin kruunun edestä, 15 prosenttia enemmän

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.1.2012 K(2012) 430 lopullinen KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu 25.1.2012, kansalaisaloitteesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 211/2011

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11 Aika 16.01.10 klo: 10:00 Paikka Siikaranta. Naruportintie 68, Espoo Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen hyväksyminen 3. Vpj. valinta 4. Raksanuoret

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO AIKA tiistai 4.2.2014 klo 14.00-15.10 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

MMA Päijät-Häme syyskokous 2018

MMA Päijät-Häme syyskokous 2018 MMA Päijät-Häme syyskokous 2018 Yhdistyksemme syyskokousta vietettiin Hartwall Panimolla Kasaajankatu 13 Lahti torstaina 22.11.2018 klo 18.00. Paikalla oli 32 jäsentä. Kokouksen alussa, nautimme kahvit

Lisätiedot

RAIDONJÄRVEN SUOJELUYHDISTYS RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

RAIDONJÄRVEN SUOJELUYHDISTYS RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA RAIDONJÄRVEN SUOJELUYHDISTYS RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN 28.10.2017 VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Raidonjärven suojeluyhdistys Ry Raidonpääntie 173 14300 Renko PÖYTÄKIRJA RAIDONJÄRVEN SUOJELUYHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN

Lisätiedot

Vuosi Nro Kpl KansiotVarakpl Yht. Sivua Huomioita. Pentti Kemppinen, versio 1 ja 2 Lauri Hirvonen, versio 3. 1947 Kameraseura edustaa Suomea UNICA:ssa

Vuosi Nro Kpl KansiotVarakpl Yht. Sivua Huomioita. Pentti Kemppinen, versio 1 ja 2 Lauri Hirvonen, versio 3. 1947 Kameraseura edustaa Suomea UNICA:ssa Vuosi Nro Kpl KansiotVarakpl Yht. Sivua Huomioita Pentti Kemppinen, versio 1 ja 2 Lauri Hirvonen, versio 3 1947 Kameraseura edustaa Suomea UNICA:ssa 1952 Helsingin Kameraseurassa toimi ns. "kengänauhakerho",

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö.

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö. KYRÖSKOSKEN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KOSKEN KOPLA RY Säännöt 22.9.2014 (vuosikokous) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2006 Bobäck byaförening rf.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2006 Bobäck byaförening rf. 17.1.2006 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 15.1.2006 Läsnä: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa,, Kerttu Ojajärvi, Erkki Kasto, Annikki Lindfors, Heikki Niemi, Juha Saranpää, Harri Ala-aho Kari Meriläinen, Sari

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

TAMPEREEN TYÖVÄEN ESPERANTOSEURA ANTAŬEN R.Y.

TAMPEREEN TYÖVÄEN ESPERANTOSEURA ANTAŬEN R.Y. 17 TAMPEREEN TYÖVÄEN ESPERANTOSEURA ANTAŬEN R.Y. 1921 ANTAŬEN, REKISTERÖITY SEURA TAMPEREELLE Kansalaissodan jälkeen olivat ajat hiljalleen normalisoitumassa, luokkaristiriidat vaikuttivat kuitenkin edelleen.

Lisätiedot

OULUN LENTOPALLOEROTUOMARIKERHO R.Y.- NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT:

OULUN LENTOPALLOEROTUOMARIKERHO R.Y.- NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT: OULUN LENTOPALLOEROTUOMARIKERHO R.Y.- NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT: 1. Yhdistyksen nimenä on Oulun Lentopalloerotuomarikerho r.y., ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. 2. Yhdistyksen tarkoituksena on lentopalloerotuomareiden

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON ETELÄSUOMALAISEN OSAKUNNAN VIRKAILIJA- JA TOIMIKUNTAOHJESÄÄNTÖ. I luku KURAATTORI

HELSINGIN YLIOPISTON ETELÄSUOMALAISEN OSAKUNNAN VIRKAILIJA- JA TOIMIKUNTAOHJESÄÄNTÖ. I luku KURAATTORI HELSINGIN YLIOPISTON ETELÄSUOMALAISEN OSAKUNNAN VIRKAILIJA- JA TOIMIKUNTAOHJESÄÄNTÖ I luku KURAATTORI 1 Kuraattorin tehtävänä on, sen lisäksi mitä osakunnan säännöissä ja muissa ohjesäännöissä on määrätty:

Lisätiedot

1. Puheenjohtaja Markku Riuttala avasi kokouksen ja totesi sen lailliseksi klo: 17:40.

1. Puheenjohtaja Markku Riuttala avasi kokouksen ja totesi sen lailliseksi klo: 17:40. Paikka: Satakunnan ammattikorkeakoulun tekniikan Porin yksikön luokkahuone Aika: 8.1.2013 Klo: 17:40-18:00 Läsnä: Markku Riuttala, Esa Halminen, Mikko Rahi, Pekka Aarne,. 1. Puheenjohtaja Markku Riuttala

Lisätiedot

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ 1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ SF-Caravan Ydin-Häme ry on perustettu Tuusulassa 19.11.2011 Kantele Caravan nimellä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2011

SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2011 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2011 (Suomen säädöskokoelman n:o 1198/2011) Tasavallan presidentin asetus Euroopan unionista tehtyyn sopimukseen, Euroopan

Lisätiedot

KAUPAN ESIMIESVETERAANIT ry VUOSIKOKOUS. Paikka Baltic Princess laiva matkalla Helsingistä Tallinnaan Kokoustila 5 krs Aika 22.8.2012 alkaen klo 19.

KAUPAN ESIMIESVETERAANIT ry VUOSIKOKOUS. Paikka Baltic Princess laiva matkalla Helsingistä Tallinnaan Kokoustila 5 krs Aika 22.8.2012 alkaen klo 19. KAUPAN ESIMIESVETERAANIT ry VUOSIKOKOUS Pöytäkirja Paikka Baltic Princess laiva matkalla Helsingistä Tallinnaan Kokoustila 5 krs Aika 22.8.2012 alkaen klo 19.00 Läsnä osanottajaluettelossa mainitut 55

Lisätiedot

KULTAKLUBIN UUTISET 1/2007

KULTAKLUBIN UUTISET 1/2007 KULTA- JA MINERAALIKLUBI r.y. Klubi perustettiin Helsingissä 13.02.1988. Jäseniä on ympäri maata Lappia myöten, keväällä 2006 n. 170. Klubi järjestää Helsingissä pari kokousta vuodessa. Kevätkokous pidetään

Lisätiedot

LAHDEN PYÖRÄILIJÄIN SÄÄNNÖT

LAHDEN PYÖRÄILIJÄIN SÄÄNNÖT LAHDEN PYÖRÄILIJÄIN SÄÄNNÖT LAHDEN PYÖRÄILIJÄIN SÄÄNNÖT LAHTI 1928 Aug. Kanervan Kirjapaino. LAHDEN PYÖRÄILIJÄIN SÄÄNNÖT. 1. Seuran nimi on Lahden Pyöräilijät ja on sen kotipaikka Lahden kaupunki. Seura

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

Waasan läänin. Sylvia yhdistyksen. Säännöt. Xikolainkanpuiiki, Wasa Nyheterin kirjapaino, 1896

Waasan läänin. Sylvia yhdistyksen. Säännöt. Xikolainkanpuiiki, Wasa Nyheterin kirjapaino, 1896 Waasan läänin Sylvia yhdistyksen Säännöt. Xikolainkanpuiiki, Wasa Nyheterin kirjapaino, 1896 Tämän yhdistyksen tarkoitus on nuorten sydämmissä koettaa herättää rakkautta ja myötätuntoisuutta eläimiä kohtaan,

Lisätiedot

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Espanja 50 236 1,6 44 468-1,6 50 271-1,7 30 500 Kreikka 17 306 Iso-Britannia 11 204-7,5 10 037 21,7 2 940 44,3 866 Alankomaat 9 736 23,3 11 472 30,4 7 444

Lisätiedot

Kankaantaustan Vapaa-aikakerho ry. Kokemäki. (Rekisterinumero ) SÄÄNNÖT

Kankaantaustan Vapaa-aikakerho ry. Kokemäki. (Rekisterinumero ) SÄÄNNÖT Kankaantaustan Vapaa-aikakerho ry. Kokemäki (Rekisterinumero 135.917) SÄÄNNÖT 1. Kerhon nimi on Kankaantaustan Vapaa-aikakerho ry. ja sen kotipaikka on Kokemäen kaupunki. 2. Kerhon tarkoituksena on järjestää

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta.

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 1(6) LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia teatterista kiinnostuneiden henkilöiden

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2013-31.7.2014 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 4 4. Toiminta... 5 5. Talous...

Lisätiedot

Harvinaisten kielten osaamistarpeet Lapin alueella Ammattikielten ja viestinnän yhdistyksen kevätpäivät 18.5.2011 Kokkolassa

Harvinaisten kielten osaamistarpeet Lapin alueella Ammattikielten ja viestinnän yhdistyksen kevätpäivät 18.5.2011 Kokkolassa Harvinaisten kielten osaamistarpeet Lapin alueella Ammattikielten ja viestinnän yhdistyksen kevätpäivät 18.5.2011 Kokkolassa Ritva Ala-Louko Lapin korkeakoulukonsernin kielikeskus Rovaniemen ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS Aika Perjantaina 20.5.2016, kello 13.05-16.23 Paikka Hotelli Haaga, Nuijamiestentie 10, Helsinki 1 KOKOUKSEN AVAUS Valtuuston puheenjohtaja Eero Rämö avasi

Lisätiedot

Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia. Kasvua sekä työmatkalaisissa että vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 23 miljoonaa euroa

Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia. Kasvua sekä työmatkalaisissa että vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 23 miljoonaa euroa HELSINGIN MATKAILUTILASTOT MARRASKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia Marraskuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 273 000 yöpymistä, joista suomalaisille 152 000 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. Kososten Sukuseura ry:n SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. 2. Yhdistyksen tarkoituksena on: 1) ylläpitää yhteyttä Kososten suvun jäsenten

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. Yleistä seurasta Hallinnon Tutkimuksen Seura ry. on tieteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää hallinnon tutkimusta Suomessa ja osallistua alan kansainväliseen

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 2/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 3.2.2005

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 2/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 3.2.2005 1(6) Aika 3.2.2005 Paikka Läsnä Poissa Ravintola Teatteri, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Suvi Hirvonen, hallituksen jäsen

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA OULUN MATKAILUTILASTOT VUOSI 2018 REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA Vuonna 2018 Oulussa kirjattiin 655 tuhatta yöpymistä, joista suomalaisille 548 tuhatta ja

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Moottoripyöräkerho 69 (MP69) ry. Jäljempänä yhdistyksestä käytetään nimitystä kerho.

1. Yhdistyksen nimi on Moottoripyöräkerho 69 (MP69) ry. Jäljempänä yhdistyksestä käytetään nimitystä kerho. Moottoripyöräkerho 69 (MP69) ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi on Moottoripyöräkerho 69 (MP69) ry. Jäljempänä yhdistyksestä käytetään nimitystä kerho. 2. Kerhon kotipaikka on Helsinki. 3. Kerhon tarkoituksena

Lisätiedot

Puistopolun peruskoulu PÖYTÄKIRJA 2017 / 2 1(4) PL Helsingin kaupunki Johtokunta

Puistopolun peruskoulu PÖYTÄKIRJA 2017 / 2 1(4) PL Helsingin kaupunki Johtokunta Puistopolun peruskoulu PÖYTÄKIRJA 2017 / 2 1(4) PL 3719 00099 Helsingin kaupunki Johtokunta 20.11.2017 Puistopolun peruskoulun johtokunnan kokous Aika Maanantai 27.11.207 klo 19.12 20.36 Tilaisuus alkaa

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 6.10.2015 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 15.11.2015 kello 9.00. Paikka Kokoustila Snellman & Kallavedet, Scandic Hotelli, Satamakatu 1, 70100 Kuopio I KOKOUKSEN

Lisätiedot

Rekisteröidyt yöpymiset vähenivät hieman. Kasvua vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 22 miljoonaa euroa. Tax free myynti kasvoi 12 prosenttia

Rekisteröidyt yöpymiset vähenivät hieman. Kasvua vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 22 miljoonaa euroa. Tax free myynti kasvoi 12 prosenttia HELSINGIN MATKAILUTILASTOT LOKAKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset vähenivät hieman Lokakuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 298 000 yöpymistä, joista suomalaisille 159 000 ja ulkomaalaisille 138 000 yötä.

Lisätiedot

Yhteiskuntasuhteiden hoito, kansainvälinen diplomatia ja edustuskäytäntö Valtuustokoulutus. Anneli Korhonen, suhdetoimintapäällikkö 24.8.

Yhteiskuntasuhteiden hoito, kansainvälinen diplomatia ja edustuskäytäntö Valtuustokoulutus. Anneli Korhonen, suhdetoimintapäällikkö 24.8. Yhteiskuntasuhteiden hoito, kansainvälinen diplomatia ja edustuskäytäntö Valtuustokoulutus Anneli Korhonen, suhdetoimintapäällikkö 24.8.2017 Esityksen sisältö Yhteiskuntasuhteiden hoito Kansainvälinen

Lisätiedot

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kuopion steinerpedagogiikan kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki.

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Toimintakertomus 2018

Toimintakertomus 2018 1 Korson Eläkeläiset ry Toimintakertomus 2018 Yleistä: Viikkokerho ja kuoro kokoontuvat Korson seurakuntakeskuksessa, kirkkosali 2 ssa Tiistaisin. Kuoro harjoittelee ensin 12-14 ja viikkokerho sitten 14-16.

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 6.10.2014

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 6.10.2014 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 6.10.2014 Miksi tiedottaa median kautta? Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti laajan yleisön tietoisuuteen

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 Vanhusneuvosto 07.12.2017 Aika 07.12.2017 klo 09:00-10:15 Paikka Sakunkulman päiväkeskus Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kokouksen paikka ja ajankohta on ilmoitettu toimikauden alussa.

Kokouksen paikka ja ajankohta on ilmoitettu toimikauden alussa. PÖYTÄKIRJA 02/2012 Aika: Tiistai 23.10.2012 klo 16 18 Paikka: Veturitallit, nuortentila Vaihde Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Heidi Sahivaara avasi kokouksen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kielet

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kielet YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on Sinebrychoffin taidemuseon ystävät r.y., ruotsiksi Konstmuseet Sinebrychoffs vänner r.f. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki.

Lisätiedot

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry Syyskokouksen pöytäkirja, verkkoversio 1. (3) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 Aika: 11.11.2015 klo 17.30 Paikka: Ravintola Nevillen Kammari, Kouvola Läsnä: 15 jäsentä 1. Kokouksen avaus KoLVIn puheenjohtaja

Lisätiedot

Vakkasuomalaista sotaveteraanitietoa 1/3 talteen ry. PÖYTÄKIRJA. Paikka: Kalannin Säästöpankin Uudenkaupungin konttorin kokoushuone, Sepänk.

Vakkasuomalaista sotaveteraanitietoa 1/3 talteen ry. PÖYTÄKIRJA. Paikka: Kalannin Säästöpankin Uudenkaupungin konttorin kokoushuone, Sepänk. Vakkasuomalaista sotaveteraanitietoa 1/3 talteen ry. Yhdistyksen ylimääräinen kokous PÖYTÄKIRJA Aika: maanantai 30.12.2013 kello 14.00...14.40 Paikka: Kalannin Säästöpankin Uudenkaupungin konttorin kokoushuone,

Lisätiedot

Autoliiton Matkailututkimus 2013 selvitykset taulukoina

Autoliiton Matkailututkimus 2013 selvitykset taulukoina Autoliiton Matkailututkimus 2013 selvitykset taulukoina Millä ajoneuvolla matkustitte % Henkilöauto, pakettiauto, maasturi 62 Matkailuauto 18 Moottoripyörä 10 Fly & Drive 5 Auton ja matkailuvaunun yhdistelmä

Lisätiedot

Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. Yhdistyksen puheenjohtaja Ville Savoranta avasi kokouksen.

Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. Yhdistyksen puheenjohtaja Ville Savoranta avasi kokouksen. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 12.10.2013 klo 12.00 12.30 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pilvenmäen Ravinaiset ry ja sen kotipaikka on Forssan kaupunki. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 19.9.2010 PÖYTÄKIRJA

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 19.9.2010 PÖYTÄKIRJA F.C. Barcelona Fan Club Finland n:o 1426 www.fcbarcelonafinland.com PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 2010 1(3) YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 19.9.2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokouksen avaus Jari Pekkola toivotti jäsenet tervetulleeksi

Lisätiedot

Hyväksyttiin kokoukselle jaettu työjärjestys noudatettavaksi.

Hyväksyttiin kokoukselle jaettu työjärjestys noudatettavaksi. KOTILAISTEN SUKUSEURA R.Y. PÖYTÄKIRJA VUOSISUKUKOKOUS 2013 Aika Lauantai 15.6.2013 kello 14.00 16.15 Paikka Kokoushotelli Gustavelund Kirkkotie 36, 01430 Tuusula Osanottajat Läsnäololuettelo liitteenä,

Lisätiedot

EMO. Espoon musiikkiopisto. Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt

EMO. Espoon musiikkiopisto. Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt EMO Espoon musiikkiopisto Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt 2 ESPOON MUSIIKKIOPISTON KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys Esbo

Lisätiedot

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 3/2011 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 3/2011 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Lehtojärvellä 25.8.2011 PÖYTÄKIRJA 3/2011 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 18.15 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

Hyvä Jäsenemme! Johtokunta. Johtokunnan jäsenet toimintavuonna 2009:

Hyvä Jäsenemme! Johtokunta. Johtokunnan jäsenet toimintavuonna 2009: MTK- Kerimäki Toimintakertomus 2009 Hyvä Jäsenemme! MTK-Kerimäen tuottajayhdistyksen johtokunta päätti toimittaa vuoden 2009 toimintakertomuksen kaikille jäsenilleen. Yhdistyksen toiminta oli vuonna 2009

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1(6) KOULUN NIMI Johtokunnan kokous Kilonpuiston koulu Aika maanantai 19.03.2018 klo 18.00 Paikka Kilonpuiston koulun opettajien huone, Kilonpuisto 5 Läsnä Mari Malkamäki, puheenjohtaja Brian

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Työhön ulkomaille - lähetetyt työntekijät. Marika Peltoniemi 25.8.2011

Työhön ulkomaille - lähetetyt työntekijät. Marika Peltoniemi 25.8.2011 Työhön ulkomaille - lähetetyt työntekijät Marika Peltoniemi 25.8.2011 Ulkomaantyöskentely lainvalintaa koskevat säännöt EI SOPIMUSTA EU/ETA -MAA SOPIMUSMAA Suomen kansallinen lainsäädäntö ja toisen maan

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Collegium Culinarium, CC - Kilta ry SÄÄNNÖT

Collegium Culinarium, CC - Kilta ry SÄÄNNÖT Collegium Culinarium, CC - Kilta ry SÄÄNNÖT Vahvistettu 19.9.2006 Collegium Culinarium, CC - Kilta ry:n SÄÄNNÖT I NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on: Collegium Culinarium, CC - Kilta ry Kotipaikka

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana.

50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana. 1/4 KORSON ELÄKELÄISET RY 50-VUOTISHISTORIIKKI 50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana. Paikallistoiminnan

Lisätiedot

MAOL ry / Rautatieläisenkatu 6 / 00520 Helsinki / puh. 09 150 2338 / www.maol.fi / maol-toimisto@maol.fi

MAOL ry / Rautatieläisenkatu 6 / 00520 Helsinki / puh. 09 150 2338 / www.maol.fi / maol-toimisto@maol.fi 75 vuotta 2010 MAOL ennen MAOL perustetaan Kerhotoiminnan alkuvaiheet Kerhojen perustamisvuodet Liiton toiminnan alkuvaiheita Liiton hallituksen puheenjohtajat Toimintaa 70- ja 80-luvulla MAOL-julkaisut

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

Hämeenlinnan Palomiesten yhdistys JHL Ry 136

Hämeenlinnan Palomiesten yhdistys JHL Ry 136 1 Hämeenlinnan Palomiesten yhdistys JHL Ry 136 www.palomies.fi Pöytäkirja Yhdistyksen kevätkokous 28.4.17 Yhdistyksen kevätkokous Aika: 28.4.17 klo 18 alkaen Paikka: Café Pannu, Hallituskatu, 13130 Hämeenlinna

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot