SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 1 / 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 1 / 2014"

Transkriptio

1 SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 1 / 2014

2 Someron seurakunta Musiikkityö Kolmen kerran kuoro kokoontuu projektikohtaisesti noin 4-5 kertaa vuodessa. Kuorossa laulaminen edellyttää hyvää musiikillista omaksumiskykyä sekä harrastuneisuutta moniäänisen laulun parissa. Lisätietoja antaa vs. kanttori Sanna Mansikkaniemi, puh Eläkeläisten Torstai-kuoro kokoontuu torstaisin klo srkkeskuksella, sali 1. Kuoroon ei ole pääsyvaatimuksia. Kuoroa johtaa vs. kanttori Sanna Mansikkaniemi. Somerniemen kirkkokuoro Somerniemen srk-talolla keskiviikkoisin klo Tästä kuorosta antaa lisätietoa kanttori Pentti Virtaperko, puh Konsertti- ja musiikkitapahtumakalenteri Jumalanpalvelukset Someron kirkossa sunnuntaisin ja muina pyhinä pääsääntöisesti klo 10 ja Somerniemen kirkossa klo 13. Poikkeuksista ilmoitetaan Somerolehden kirkollisissa.

3 SOMERO-OPISTON KUOROTOIMINTAA Someron naiskuoro on perinteinen naiskuoro, joka hakee riveihinsä uusia laulusta kiinnostuneita ja innostuneita naisia. Kuoro kokoontuu tiistaisin klo Pellavakeskuksessa ja sitä johtaa kanttori Olli Salomäenpää (p ). Kuoron puheenjohtaja on Tiia Kaivola (p ). Someron Laulumiehet on perinteinen mieskuoro, joka hakee riveihinsä uusia laulusta kiinnostuneita ja innostuneita miehiä. Kuoro kokoontuu tiistaisin klo Pellavakeskuksessa ja sitä johtaa kanttori Olli Salomäenpää, (p ). Kuoron puheenjohtaja on Pentti Koskimaa, (p ). Nuorisokuorossa opetellaan äänenmuodostus- ja hengitystekniikkaa, stemmalaulua ja fraseerausta kevyen musiikin tahdissa. Ohjelmistossa on poppia, rockia, laulelmaa ryhmän kiinnostuksen mukaan. Mahdollisesti tehdään myös keikkoja. Sopii kaikille laulamisesta innostuneille vuotiaille nuorille, myös pojille! Uudet laulajat tervetuloa! Kuoro kokoontuu maanantaisin Kiiruun tilalla klo Kuoroa ohjaa musiikinopettaja Katriina Jaatinen (p ).

4 METKA KÖÖRI RY on iloisten ja kehittyvien laulajien yhdistys, joka vaalii somerolaista musiikkiperintöä ja lisää osaltaan paikkakunnan kulttuuritarjontaa. Yhdistys toimii musiikinharrastajien lauluryhmänä ja kehittää jäsentensä laulutaitoa, ilmaisuvoimaa ja esiintymiskykyä. Metka Kööri tekee vuosittain toistakymmentä keikkaa. Musiikinopettaja Katriina Jaatinen opettaa kuoroa Somero-opistossa. Kuoro tapaa joka keskiviikko Kiiruun talolla kello eli kokoontuu harjoituksiinsa myös opiston loma-aikana, jolloin yhdistys järjestää opetuksen. Kuoro suunnittelee parhaillaan kesää. Tulevana kesänä Metka Kööri järjestää Lennä laulu meidän landelle -yhteislaulukiertueen. Jo viidettä kertaa järjestettävällä neljän tapahtuman kiertueella laulatetaan yleisöllä Rauli "Badding" Somerjoen ja Unto Monosen tuttua tuotantoa ja tehdään vähemmän tuttua tunnetuksi. Uusia kappaleita harjoitellaan kevään aikana laulaja Pirkko Pelanderin opissa. Lisätietoja kuoron toiminnasta saa yhdistyksemme puheenjohtaja Hellevi Kellokummulta puhelinnumerosta tai sähköpostitse osoitteesta Yhdistyksen kotisivujen osoite on vaihtumassa, mutta vanhat löytyvät osoitteesta metkakoorisomero.nettisivu.org. Metka Kööri keikalla: 2.2. yksityistilaisuus 4.5. kuorojen yhteinen keväkonsertti Someron seurakuntakeskuksessa kesä-heinäkuussa Lennä laulu meidän landelle -kiertue keskustassa ja kolmella kylällä KUVA: Risto Rasa Metka Kööri heitti lokakuussa vauhdikkaan keikan Turun kansainvälisten kirjamessujen Somerolavalla (kuvassa) ja esiintyi myös Kuisti-lavalla kirjailijakaksikko Heli Laaksosen ja Elina Wallinin performanssissa, jossa Pori ja Rauma "julistettiin" ystävyyskaupungeiksi.

5

6

7 Someron Syke ry on seura, joka tarjoaa yli 80v kokemuksella erilaisia liikuntatunteja naisvoimistelusta lasten jumppiin! Meillä on yli 600 jäsentä, 30 ohjaajaa ja 10-jäseninen johtokunta. Liikutamme somerolaisia ja lähipaikkakuntalaisia vauvasta senioreihin! Puheenjohtaja Sari Koivisto, , Rahastonhoitaja Tiina Hauhia, , Sihteeri Nina Vartemaa, , Lasten ja nuorten tutor, Tiedottaja (mainokset ja muut ilmoitukset) Eva-Stina Haalijoki-Koski, , Lasten ja nuorten liikuntavastaava Eeva Juvonen, , Kehitys ja tapahtumavastaava Marja Koivuniemi-Jussila, , Välinevastaava, Kiltayhdyshenkilö ja Nettisivujen ylläpitäjä Sari Majuri, Aikuisten liikunnan vastaava Niina Sariola, Aikuisten liikunnan vastaava Karoliina Käkönen, , Koulutusvastaava, Tiedottaja (someronlehden seuraplasta-asiat) ja Varapuheenjohtaja Anna Helenius, , Seuran Vuosikokous toimistolla (Joensuuntie 13, 2.krs) to klo Käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa!

8

9 SOMERON PAIKALLISYHDISTYS Yhdistyksen toiminnasta löytyy tietoa nettisivuilta sekä Facebook-ryhmästä: MLL Someron paikallisyhdistys Bussiretki)Vantaalle)Flamingo)Spa)4vesipuistoon)la)29.3. La#29.3.#bussimatka#Vantaalle#Flamingo#Spa#8vesipuistoon.#Matkan#h.# (sis.bussimatkan+vesipuiston#sisäänpääsyn)#12v#täybäneet#24e/jäsen;26e/ muut,#4811v#15e/jäsen;17e/muut,#alle#4#v#4e/jäsen;6e/muut.# IlmoiBautumiset#viim.#23.3.#Heidille#p.# #(ei#teksPviestejä).#Retki# toteutetaan,#jos#retkelle#on#vähintään#40#ilmoibautunuba.#lähtö#torilta#klo#9#ja# paluumatkalle#lähtö#klo#17.#sisäänpääsy#oikeubaa#koko#päivän#oleskeluun# vesipuistossa.# Mahdollisuus#käyBää#osa#ajasta#myös#vierailuun#kauppakeskus#Jumbossa.

10 Monokas ry Monokas ry perustettiin Somerolla keväällä 1999 elvyttämään lavatanssiperinnettä. Lavatanssiharrastuksen ylläpitäminen on meille sydämen asia - haluamme, että tuollainen monimuotoinen luovuuden ja tanssin ilon sallima askellus on lavatanssin ydinasia. Pidämme kursseja, joilla tavallinenkin tanssinharrastaja voisi tavoittaa tanssimisen ilon ja joka antaa myös pidemmälle päässeille jotakin - ainakin samanhenkisyyden tunteen - ja hauskaa meillä on. Toimintaamme kuuluu lavatanssikurssit aikuisille, nuorille ja lapsille. Järjestämme kursseja myös tilauksesta muualla ja suunnittelemme henkilökohtaisesti räätälöidyt yksityistunnit pareille ja ryhmille. Terttu Leinolta, puh tai terttulaukkanen@hotmail.com, voit kysellä kurssitoimintaan liittyvistä asioista. Seura kuuluu SUSELiin (Suomen Seuratanssiliitto ry) Esitystoiminta on myös tärkeä osa toimintaamme ja ensi vuonna keskitymme jälleen Esakallion iltamiin (Iltamat Esakalliolla jo vuodesta 2005, jolloin esitys oli pienimuotoinen kuvaelma Unto ja Hilkka Rautelan lavalla.) Esiintymisryhmäämme halutaan uusia jäseniä - mukaan mahtuu niin laulaja kuin lavahahmoja. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita - vain halu yhteisesitykseen ja tietenkin tarvitaan talkoohenkeä. Ensi kesän Esakallion iltamat ovat Iltamien 10v-juhlat. Tämä ohjelmallinen tanssi-ilta kahtena sunnuntaina Someron Suviheinäviikkojen aikana, su 29.6 ja su 6.7 klo 19.00, sisältää parin tunnin musiikillisen näytelmän. Kevään 2014 tanssikurssit Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa tiistaisin klo Ohjaajana Markku Saari. Huomio! Keskiviikon jatkoryhmä, lavatanssin tasoryhmä, Teeriharjulla jatkaa. Jos haluat mukaan ilmoita Monokkaan iin... Monokkaan pöytäjuhlat/ystävänpäivä Valolassa klo 19. la klo Osoite: Hämeen Härkätie 638, Somero, Tanssittamassa Mika Raittilan orkesteri solistinaan Kimmo Lindegren. Liput ennakkoon 10, Sitovat ilmoittautumiset ja lipunmyynti: Terttu Leino, , tiistaisin tanssikursseilla tai Muotiputiikki Helmestä, maksu käteisellä tai seuran tilille viim. viikkoa ennen Tilinumerot: Someron Sp IBAN: FI , Someron Op IBAN: FI Teeriharjulla SuomiViihde-tanssit!!! Ohjelmassa Salsakurssi (Juha Juhola ja Jody Merelle) klo Ilta jatkuu tanssien merkeissä 20:00--01:30. Orkestereina: Sinitaivas ja Helminauha. Pääsiäisleiri taas tulossa Rantatuvassa Rockabilly-Picnic-50 s -tyyppinen tilaisuus: Happy Days Satumaa Soikoon -tapahtuma ( satumaasoikoon/) Suviheinäviikkojen alkupäivä. monokas.ry@somero.salonseutu.fi Monokaskalenteri ja Facebook

11 Someron Kamerakerho Ry on vuonna 1998 perustettu valokuvausharrastusta edistämään tarkoitettu yhdistys. Yhdistys järjestää valokuvaukseen liittyviä kokoontumisia, kursseja ja retkiä. Kerho kokoontuu kuukausittaiseen kerhoiltaan joka kuukauden viimeisenä tiistaina Somerolla Kiiruun tilalla. Kerhoilloissa katsellan ja keskustellaan kuvista, joista valitaan lopuksi Kuukauden Kuva. Kerhon jäsenmaksu on 20 / vuosi ( 10 / vuosi nuoriso). Kerho on jäsen Suomen Kameraseurojen Liitossa ja kerhon jäsenet pääsevät näin mukaan myös laajempaan kilpailu- ja näyttelytoimintaan. Kerholla on käytettävissään pimiö mustavalkokuvien kehittämiseen ja ATK-laitteet projektoreineen. Jäsenyydestä ja kerhon toiminnasta voit kysyä tarkemmin lähettämällä sähköpostia kerhon puheenjohtajalle Lassi Tuomiselle (lassi@vasarakamera.fi)

12 JACOB RITZ -SEURA Epävirallinen Jacob Ritz -seura on perustettu Somerolle vuonna Se on syntynyt paikkakunnalle muuttaneiden ihmisten tarpeesta seurustella toisten kulttuurihenkisten ihmisten kanssa ja tutustua paikkakuntalaisiin. Seura kokoontuu kerran kuukaudessa, yleensä joka kuukauden viimeinen maanantai, sovittuun paikkaan kuuntelemaan esitelmää intellektuaalisesta aiheesta ja keskustelemaan siitä. Marraskuun lopulla järjestetään vuosijuhla illallisineen, jossa on aina sama menu. Nimensä seuralle on antanut luultavasti Saksan Lüneburgissa räätälin poikana syntynyt Jacob Ritz ( ), joka tuli moninaisten elämänvaiheidensa jälkeen Somerolle kirkkoherraksi vuonna Isonvihan aikana ( ), vuosina hän toimi Turun konsistorin väliaikaisena esimiehenä, toisin sanoen hän oli maasta paenneen piispan sijainen. Tässä toimessaan hän mm. vihki 59 ylioppilasta ja teinipoikaa papeiksi suomalaisille sotaa paenneiden sijalle. Sodan jälkeen hän palasi Somerolle hoitamaan virkaansa elämänsä loppun asti. Jacob Ritz oli ankara kirkonmies, joka patisti somerolaiset maan parhaiksi lukijoiksi. Kuvassa on Jacob Ritz -seuralaisia vuonna 2011 kesäretkellä Raumalla tutustumasa Heikki ja Kerttu Horilan pihapiiriin. Jacob Ritz -seura on avoinna kaikille kulttuurista kiinnostuneille ja kulttuurihenkisille somerolaisille. Lisätietoa seurasta ja sen toiminnasta antaa FT Leeni Tiirakari, p

13 Somerolle#perusteUin#vuoden#2009#alussa#Suomen#Unicef#ry:n#vapaaehtoisten#ryhmä.# Ryhmän#tehtävänä#on#lähinnä#kerätä#rahaa#Unicefin#työhön#sekä#tehdä#sen#toimintaa# tunnetuksi. Ryhmään#on#kuulunut#vain#pieni#joukko#ihmisiä,# joista#jo#osa#on#vaihtunut#matkan#varrella# paikkakunnalta#muubojen#tähden.# Tärkein#rahankeräystapahtumamme#on#ja#on#ollut# lippailla#tehtävä#kansallinen#janokeräys#vapun#alla.## Toinen#tapahtuma#on#ollut#unicef8tuoBeiden#myynP# vuoden#lopussa.#unicef8tuobeiden#myynp#kuitenkin# lopeteuin#suomessa#tämän#vuoden#alusta#alkaen# heikon#kannabavuuden#vuoksi.#jonkinlainen# myynptoiminta#tulee#kai#jatkumaan# kannatustuobeiden#esim.#kopmaisten#joulukoruen# puibeissa.#kolmas#meille#sopiva#tapa#on#ollut#tehdä# ja#myydä#ns.#anna8#ja#toivo8nukkeja.#ne#ovat#petyllä# kaavalla#tehtyjä#räsynukkeja,#jotka#muuten#voi#tehdä# ja#vaatebaa#oman#mielikuvituksensa#mukaan.#niille# annetaan#nimi#sekä#kansallisuus#ja#ne#tarjotaan# adoptoitaviksi #korvausta#vastaan.#tulot#menevät#unicefin#rokotusohjelmiin. Enemmän#Petoa#vapaaehtoisista#ja##Unicefin#toiminnasta#maailmalla#sekä#Suomessa#saa# nepstä# Toivomme#saavamme#lisää#väkeä#joukkoihimme,#joBa#voisimme#toteuBaa#enemmän# projekteja.#kuitenkin#sekin,#ebä#on#valmis#vain#osallistumaan#lipaskeräyksiin#esim.#pari# tunpa#vuodessa,#on#tärkeä#apu.#myös#uusia#nukentekijöitä#otetaan#mielellään#mukaan.## JärjesPmme#kolmisen#vuoBa#siBen#nukkenäyBelyn#kirjastossa#ja#voisimme#tehdä#sen# uudelleen,#jos#vain#saamme#tehtyä#nukkeja#riibäväsp.##jos#kaapissa#on#runsaasp#plkkuja# ja#muita#ylimääräisiä#ompelutarvikkeita#ja#ompeleminen#on#tubua,#niin#näin#niille#löytyy# käyböä#ja#samalla#voi#aubaa#maailman#lapsia.##käytöstä#poistebuja#tyynyjä#nuken# täybeiksi,#neulelankoja#hiuksiksi#ja#nuken#vaabeisiin#sopivia#materiaaleja#voi#myös# lahjoibaa#meille.# Lisää#Petoa#saa:##Ritva#Gustafsson####puh.#0400#8#122#539# SOMERON PAIKALLISRYHMÄ

14 LC Somero LC Somero on osa maailmanlaajuista Lions-palvelujärjestöä. LC Somero on perustettu vuonna 1957 ja se suomalaista klubeista järjestysnumeroltaan 101. Klubi on miesklubi. Suurin varojen keräysaktiviteettimme on aina loppuvuodesta julkaistava Someroaiheinen seinäkalenteri. Pienempiä säännöllisiä keräysaktiviteettejamme on myös esimerkiksi helmikuussa järjestettävä Ystävänpäivän konsertti. Lahjoitamme joka kevät tuleville koulunsa aloittaville pyöräilykypärät. Lahjoitamme myös yläkoululle, lukiolle sekä Lounais-Hämeen musiikkiopistolle vuosittain varoja jaettavaksi oppilaille stipendeinä. Maailmanlaajuinen organisaatio mahdollistaa myös kansainvälisen toiminnan, josta yhtenä esimerkkinä on kansainvälinen nuorisovaihto, johon kuka tahansa nuori voi osallistua. Vuonna 2010 Somerolla järjestettiin kansainvälinen nuorisoleiri, johon osallistui 20 nuorta lähes ympäri maailmaa. LC Someron jäsenet tapaavat toisensa klubi-illassa, joka pidetään aina joka kuun 1. torstaina Someron Seurahuoneella klo Lisäksi klubi järjestää jäsenilleen vapaa-ajan toimintaa lähinnä liikunnan merkeissä. Mies. Jos haluat antaa oman panoksesi kaupungissamme yhteiseksi hyväksi ja päästä mukaan mukavaan joukkoon, ota rohkeasti yhteyttä: presidentti Tapio Paakkunainen, sihteeri Matti Alhoranta, Jäsenhankintajohtaja Hannu Tuomisto, Lions - motto L I O N S luovuta isänmaasi onnellisempana nousevalle sukupolvelle

15 Perinteinen LC Someron Ystävänpäivän konsertti ti klo 19 Someron srk-keskus Viulu - Laulua monessa muodossa - Kitara kahvituksesta ja arvonnasta huolehtivat Lions-ladyt juontaa Leif-Johan Lagerroos liput / ohjelma 5 eur Konsertin tuotto käytetään paikalliseen hyväntekeväisyyteen

16

17

18 Someron Kokoomus Kokoomus on keskustaoikeistolainen kansanpuolue. Sen tehtävänä on parantaa jokaisen ihmisen asemaa ja hyvinvointia sekä kehittää yhteiskuntaa. Kokoomuksen aatteessa yhdistyvät vapaus, vastuu ja demokratia, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, kannustavuus, suvaitsevaisuus ja välittäminen. Keskeistä on vapauden ja vastuun tasapainon tavoittelu sekä yksilöllisyyden ja yritteliäisyyden korostaminen. Kokoomus tukee demokratian kehittämistä ja kansalaisten aitoa osallisuutta yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Kokoomuksen aatetta määrittelevät lähiyhteisön vastuun korostaminen, ihmisten eettisen arvopohjan ja pohdinnan tukeminen sekä isänmaanrakkaus yhdistettynä aktiiviseen kansainvälistymiseen ja globaaliin vastuullisuuteen. Kokoomus on myös aktiivinen ja avoin uudistaja. Kokoomus rakentaa aloitteellisesti ja ennakkoluulottomasti tulevaisuutta sekä etsii ratkaisuja yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Näitä Kokoomuksen arvoja haluamme pitää esillä myös paikkakunnallamme ja haluamme kantaa vastuuta yhteisten asioiden hoidosta myös Somerolla. Jos haluat tulla mukaan Someron Kokoomuksen toimintaan, ota rohkeasti yhteyttä! Puheenjohtaja Kati Fonsell-Laurila p Sihteeri-rahastonhoitaja Olli Salomäenpää p

19 Tiedotteen koonti Olli Salomäenpää. Jos yhdistyksesi tai muu ryhmäsi haluaa päästä tähän mukaan, ota yhteyttä sähköisesti osoitteeseen Seuraava tiedote ilmestyy huhtikuun alussa. Tiedot sitä varten lähetettävä yllämainittuun osoitteeseen viimeistään (Word, PDF, Pages)

SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 3 / 2014

SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 3 / 2014 SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 3 / 2014 METKA KÖÖRI RY on iloisten ja kehittyvien laulajien yhdistys, joka vaalii somerolaista musiikkiperintöä ja lisää osaltaan paikkakunnan kulttuuritarjontaa.

Lisätiedot

SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 5 / 2013

SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 5 / 2013 SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 5 / 2013 Someron seurakunta Musiikkityö Kolmen kerran kuoro kokoontuu projektikohtaisesti noin 4-5 kertaa vuodessa. Kuorossa laulaminen edellyttää hyvää musiikillista

Lisätiedot

SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 2 / 2014

SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 2 / 2014 SOMEROLAISIA YHDISTYKSIÄ JA KULTTUURITOIMINTAA 2 / 2014 Someron seurakunta Musiikkityö Kolmen kerran kuoro kokoontuu projektikohtaisesti noin 4-5 kertaa vuodessa. Kuorossa laulaminen edellyttää hyvää musiikillista

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Laita ylös tärkeät päivämäärät:

Laita ylös tärkeät päivämäärät: Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Lamminniemen kurssit alkavat 16.1. Tanssi on hauskaa ja tehokasta kuntoilua, jonka avulla voidaan ennalta ehkäistä ja hoitaa lukuisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Lisäksi

Lisätiedot

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS Syyskuu 2016 NAANTALIN SEURAKUNTA Syksyn toimintaa Velkualla Messu kirkossa su 11.9. klo 16.30. Risto Räty ja Tiina Lustig Kummelissa: Ehtoollishartaus ke 14.9. ja 12.10. klo 17. Marja Saantola ja Reini

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009 Jäsenkirje 1/2009 Vuosi 2009 on ehtinyt jo kesän kynnykselle. Ilmailuinsinöörien kerho lähestyy teitä nyt toimikauden ensimmäisellä jäsenkirjeellä, jossa esitellään tämän vuoden johtokunta, kartoitetaan

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä RYHMÄKALENTERI Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2018 Sisällys Lukijalle... 2 Aijjoos-toiminta... 3 Eläkeliiton Evijärven yhdistys ry... 3 Eteläpohjalaiset Kylät ry... 3 Järviseudun

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 LIONS CLUB TAMMELA RY TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 Yleistä Tällä kaudella ei ole kansainvälisiä projekteja. Pääpaino on paikallisissa palveluaktiviteeteissa sekä klubin toiminnan kehittämisessä.

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Syksyn muut muksukirjastopäivät ke 9.9. 7.10. 4.11. 2.12. Merkkaa kalenteriin.

Syksyn muut muksukirjastopäivät ke 9.9. 7.10. 4.11. 2.12. Merkkaa kalenteriin. KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen - Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 7/2015 9.8.2015 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja 12

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun kappelineuvosto 13.4.2016-1- Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja,

Lisätiedot

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä RYHMÄKALENTERI Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä Kevät 2017 Lukijalle Tähän Ryhmäkalenteriin on koottu tietoa Evijärven alueella toimivista ikäihmisille suunnatuista ryhmistä.

Lisätiedot

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ LEMPÄÄLÄ Tiistai / Lempäälä 0550106LV SUPERHEROES AND ANGRY BIRDS LEFFA JA PELIMUSIIKKIA 12.1.2016 10.5.2016 Tiistaisin Klo 16.30 17.15 Hääkivi Opettaja Mikko Kiiski 0530101LV MINIJOUSET 12.1.2016 10.5.2016

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2016 1 PERHEMESSUT 17.1. Vehkojalla klo 11.00 Perhebrunssi klo 9.30 alk. 24.1. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (rippikoulusunnuntai) 31.1. Vauvakirkko

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

DG -tiedote 9/

DG -tiedote 9/ LIONS CLUBS INTERNATIONALDistrict107-M, Finland, www.lions107m.org Piirikuvernööri 2017-2018 Veli-Matti Andersson ja puoliso Merja Haantie 6, 28600 Pori, Puh. 044 958 5715 Sähköposti veli-matti.andersson@lions.fi

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 TERVEISIÄ VARTIOKYLÄN SEURAKUNNASTA: Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Lappajärvellä

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Lappajärvellä RYHMÄKALENTERI Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Lappajärvellä Kevät 2017 Lukijalle Tähän Ryhmäkalenteriin on koottu tietoa Lappajärven alueella toimivista ikäihmisille suunnatuista ryhmistä.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI vko 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 7.1. 12.1. 21.1. 26.1. 4.2. 9.2. 18.2. 23.2. 3.3. 8.3. 16.3. 14.1. 28.1. 9. -10.2. 25.2. 10.3. 17.3.

Lisätiedot

TURUN KEMISTIKERHO RY

TURUN KEMISTIKERHO RY TURUN KEMISTIKERHO RY Vuosikertomus 2011 Yleistä Turun Kemistikerho ry on Turun alueella asuvien Suomalaisten Kemistien Seuran (SKS) jäsenten välinen yhdistys, joka emoseuransa tavoin pyrkii edistämään

Lisätiedot

Tanssitunnit syksy 2011

Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitalo juulia antaa uusia tuulia Itämaista ja discoriental-tanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille lapsille, nuorille ja aikuisille naisille. Pojille omat tunnit.

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017.

Lisätiedot

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia.

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Johtokunta kokoontuu säännöllisesti puheenjohtaja Teemu Tuomisen

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2015 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 13.9. Hauho-päivän messu, liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen. Mukana Hauhon kirkkokuoro ja vieraita

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

TERVEISET. helmi/maaliskuu 2017 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI

TERVEISET. helmi/maaliskuu 2017 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI TERVEISET helmi/maaliskuu 2017 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI VAPAUS, MITÄ SE MERKITSEE? Tämä vuosi 2017 on meille suomalaisille juhlavuosi, sata vuotta sitten maamme sai itsenäisyyden.tuohon vuosisataan

Lisätiedot

Pilates/syvävenyttely Aseman koulu Tiistaisin 2.2. alkaen klo Ohjaajana Satu Hokkanen Järj. Lempeät Liikkujat.

Pilates/syvävenyttely Aseman koulu Tiistaisin 2.2. alkaen klo Ohjaajana Satu Hokkanen Järj. Lempeät Liikkujat. 55+ liikuntalukkari kevät 2016 Esan Kuntosalivuorot Kunnan kuntosali maanantaisin ja perjantaisin klo 16.00-18.00 Yhteyshenkilönä Saija Niittymäki p. 040 721 9546 Järj. Nuutajärven Esa ry Pilates/syvävenyttely

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Linnainmaan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Isonkyrön kunnan perusopetus

Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2015-2016 Isonkyrön kunnan peruskoulut järjestävät kerhotoimintaa opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin. Tähän lehtiseen

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Kevään 2011 ohjelma Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät: Astrokerho Kerho on avoin kaikille astrologiasta kiinnostuneille. Kerhossa opimme katsomaan astrologiselta kartalta

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Ryhmäkalenteri. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2019

Ryhmäkalenteri. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2019 Ryhmäkalenteri Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2019 Sisällys Lukijalle... 3 Aijjoos-toiminta... 4 Eläkeliiton Evijärven yhdistys ry... 4 Eteläpohjalaiset Kylät ry... 4 Järviseudun

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki 1 Sisällysluettelo Suvivirsi...3 Seurakunta verkossa.4 Tervetuloa kirkkoon jumalanpalvelukset.5 Retkiä, seuraa, soppaa.6 Konsertteja.8 Lasten kesäkurssit ja retki..12 Apua ja tukea elämään...12 Anna palautetta

Lisätiedot

Hartolan Viihdekuoro ry. Yhdistysten merkitys alueellisena toimijana?

Hartolan Viihdekuoro ry. Yhdistysten merkitys alueellisena toimijana? Hartolan Viihdekuoro ry Yhdistysten merkitys alueellisena toimijana? Yhdistys ja toiminta Yhdistys Hartolan viihdekuoro ry - kuoro toiminut rekisteröimättömänä vuodesta 2000 - rekisteröitiin vuonna 2012

Lisätiedot

SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA,

SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA, SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA, ILMAISTA TOIMINTAA MONENIKÄISILLE! ILMOITTAUTUMINEN 1. JA 2.8. kotisivujen kautta! LAULUA, LIIKUNTAA, TOUHUA, MUSIIKKIA, PYHÄKOULUA, KERHOJA PYHÄKOULUT, PYHÄKOULUT, PYHÄKOULUT,

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa 2015 1 PERHEMESSUT 25.1. Hyvinkään kirkossa klo 10 8.3. Martin srk-talossa klo 15 15.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11. Perhebrunssi klo 9.30 alk. 29.3.

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 Terveisiä Vartiokylän seurakunnasta! Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan. Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Liittymiskaavake löytyy tämän asiakirjan lopusta sekä Kiurunetistä: Henkilöstöasiat -> Henkilökuntayhdistys -> Henkilökuntayhdistyksen asiakirjat

Liittymiskaavake löytyy tämän asiakirjan lopusta sekä Kiurunetistä: Henkilöstöasiat -> Henkilökuntayhdistys -> Henkilökuntayhdistyksen asiakirjat HENKILÖKUNTAYHDISTYS Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän henkilökuntayhdistys on perustettu huolehtimaan henkilökunnan virkistys-, vapaa-ajan ja harrastustoiminnan järjestämisestä.

Lisätiedot

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kevät 2016 Sisällysluettelo Lapsityönjohtajan tervehdys 3 Perhekerhot 4 Avoinkerho Musaperhekerho Päiväkerho 5 Musiikkitoimintaa 6 Musapäiväkerho Lapsikuoro Koululaisten

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Uusi vuosi on alkanut yhdesssä uusien haasteiden

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodori Heimo Valtonen Joulu on vietetty ja vuosi vaihdettu. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vielä on kuitenkin aikaa

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

jäsen, varapuheenjohtaja yleisen seurakuntatyön pastori, esittelijä, sihteeri kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja

jäsen, varapuheenjohtaja yleisen seurakuntatyön pastori, esittelijä, sihteeri kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA Pöytäkirja 1/2018 Aika 18.1.2018 klo 18.00-20.00 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki, Kirkkotanhuantie 1 Kutsuttu: Jorma Rienoja Marja Erkkilä Risto Holma

Lisätiedot

Kämmenniemen koulupolku

Kämmenniemen koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kämmenniemen koulupolku Kämmenniemi - Terälahti - Olkahinen - Sorila lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

Lauantaina 23.5. 2015 kesän avaa KesäMäSä

Lauantaina 23.5. 2015 kesän avaa KesäMäSä JÄSENKIRJE 2/2015 1 Aurinkoista kevättä kaikille! Yhdistyksemme vuoden 2015 toinen jäsenkirje, ole hyvä. Kirjeessä vuoden toisen neljänneksen tapahtumat aikatauluineen sekä kerhojemme yhteystiedot. Lauantaina

Lisätiedot

KOULULAISILLE! syksy 2015. kevät 2016

KOULULAISILLE! syksy 2015. kevät 2016 KOULULAISILLE! syksy 2015 & kevät 2016 Koululaisten kerhot kokoontuvat kirkonkylän seurakuntatalossa, Nummelan seurakuntakeskuksessa ja Ojakkalan kerhohuoneella. Kerhot muuttuvat syksystä alkaen jaksoihin,

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 Maanantai 1.1. 12.00-12.30 Katsotaan yhdessä Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe, TV1 / Tarjolla pientä naposteltavaa Tiistai 2.1. 10.30-11.15

Lisätiedot

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO 1 LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 1/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO AIKA: Ti 20.1.2015 klo 18:00 Paikka: Länsi-Porin kirkko Jäsenet: Esa Anttila, poissa Katri Hirvola Petri Huru, poissa Aulis Juntunen Marja Kaanaa Simo

Lisätiedot

Avointa toimintaa Hattulassa

Avointa toimintaa Hattulassa Avointa toimintaa Hattulassa alle kouluikäisille syksy 2015 Hattulan seurakunnan kerhot Parola, Huilis, Parolantie 37 (Valintatalon päädyssä. Vanhaa apteekkia vastapäätä) 3-5-vuotiaat aamupäiväryhmä: perjantaisin

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Kausitiedote. Seuraava kausitiedote ilmestyy

Kausitiedote. Seuraava kausitiedote ilmestyy Kausitiedote Seuraava kausitiedote ilmestyy 1.12.2017 Ilmoitukset tiedotteeseen 31.11.2017 mennessä osoitteeseen: kari.rissanen@huittinen.fi tai http://www.huittinen.fi/matkailu/huittisissa_tapahtuu/ilmoita_kausitiedotteessa

Lisätiedot

Klo 10 Miesten ryhmä, vet. Erik, kirjastohuone Klo Karaoketilaisuus, vet. Marjatta Hokka, juhlasali, tervetuloa!

Klo 10 Miesten ryhmä, vet. Erik, kirjastohuone Klo Karaoketilaisuus, vet. Marjatta Hokka, juhlasali, tervetuloa! Lehmusvalkaman kuukausiliite ajalle 1.- 28.2.2018 Karviaiskatu 7, 20720 Turku. Puh. 02-2625020. Liikenneyhteydet P1 Palvelulinja, 9,12,99 www.turku.fi/lehmusvalkama Torstai 1.2. Senioritanssit, vet. Anja,

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B Töölön seurakunta KERHOT MAANANTAI: KOKKIKERHO 1.-4. luokkalaisille maanantaisin klo. 16.00-17.30 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4 Kerhossa opetellaan leipomaan ja kokkailemaan erilaisia herkkuja. Kerhomaksu

Lisätiedot

Hei! Oppilastiedote

Hei! Oppilastiedote Hei! Oppilastiedote 11.4.2019 Tervetuloa Tanssi väreissä -esityksiin tulevana lauantaina 13.4. Lukuvuosi-ilmoittautuminen on auennut Tanssiyhdistyksen uusi hallitus on valittu Loppukevään tuntitarkennukset

Lisätiedot

Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry

Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry 71 vuotta 15.12.2011 www.rkl.fi 1(4) 29.08.2011 Jäsentiedote 3 / 2011 Syksyn 2011 toiminta Kuukausikokoukset ja vuosikokous on keskiviikkoisin Scandic Hotels,

Lisätiedot

Jäsenkirje / Kevät 2016

Jäsenkirje / Kevät 2016 Jäsenkirje / Kevät 2016 Hei MLL Kaarinan jäsen! Kiitos, että kuulut paikallisyhdistykseemme. Uusi jäsenyyskausi on startattu käyntiin osittain uudella hallituksella. Uusien ja vanhojen jäsenten yhteystiedot

Lisätiedot

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt!

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä tarjoaa yhteistyössä Tampereen kaupungin, asukkaiden ja järjestöjen kanssa maksutonta, kaikille asukkaille avointa ryhmätoimintaa Tammelassa ja Linnainmaalla.

Lisätiedot

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 Toimintaa joulu tammikuussa 2018 & 2019 JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 7.10. klo 10.00 to 6.12. klo 10.00 su 9.12. klo 10.00 su 16.12. klo 10.00 su 23.12. klo 10.00 ma 24.12. klo

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 2 JUMALAN- PALVELUKSET JUMALANPALVELUKSET su 29.11. klo 10 klo 18 su 6.12. klo 11 su 13.12. klo 10 su 20.12. klo 10 to 24.12. klo 14 klo 15.30 klo 16.30 pe

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme

Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme 1 Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme entistä enemmän mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen,

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

OH Hiihtokoulun kausiohjelman perusinfo ja toimintaohjeet

OH Hiihtokoulun kausiohjelman perusinfo ja toimintaohjeet OH Hiihtokoulun kausiohjelman perusinfo ja toimintaohjeet 2016-17 Ole ystävällinen ja käytä hetki tämän tiedotteen lukemiseen. Tästä tiedotteesta löydät vastauksen useimpiin yleisimpiin kysymyksiin. Mikäli

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2018 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 30.9. Mikkelinpäivän messu, liturgia Katja Verho, saarna Tapani Vanhanen, kanttori Pekka Rantio 7.10. Messu, eläkeikäisten

Lisätiedot

Toimintakertomus 1.1.2012 31.12.2012

Toimintakertomus 1.1.2012 31.12.2012 TOIMINTAKERTOMUS Jännevirta-Rissalan kyläyhdistys ry www.jannevirta.fi Toimintakertomus 1.1.2012 31.12.2012 YLEISTÄ Jännevirta-Rissalan kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä,

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA JÄSENLEHTI 1/2013 KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT ry 1 KESKI-SUOMEN TANSSIN YSTÄVÄT KESTÄVÄT RY:N HALLITUS YLÄRIVI: Markku Kärkkäinen, jäsen, äänentoistolaitteet,

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot