NUMMELA, HUHDANMÄKI KORTTELIN 150 (CITYMARKET) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA N 130

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NUMMELA, HUHDANMÄKI KORTTELIN 150 (CITYMARKET) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA N 130"

Transkriptio

1 Asia 499/713/2005 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa Ympa liite 3 Vireilletulokuulutus Perusselvitykset ja tavoitteet Ympa Ympa liite 6-7 Tavoitteet Kh Kh liite 1 Kaavaluonnos Ympa Ympa liite 3 Nähtävillä olo Kaavaehdotus Ympa Ympa liite 3-5 Kaavaehdotus Kh Kh liite 7 Nähtävillä olo Korjattu kaavaehdotus Ympa Ympa om. e Kh Kv VIHDIN KUNTA NUMMELA, HUHDANMÄKI KORTTELIN 150 (CITYMARKET) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA N 130 Selostus TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖASIAT / KAAVOITUS Asemakaavan laatija: Matti Kanerva, kaavoitusarkkitehti Asemantie 30 / PL 13, NUMMELA s-posti matti.kanerva@vihti.fi p. (09)

2 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavan nimi: VIHTI, Nummela, Huhdanmäki, kortteli 150 (Citymarket), kaava N 130 Kaava alueen määrittely: Taajaman asemakaavan muutos koskee Huhdanmäen taajamanosan korttelia 150 sekä viereisiä katualueita. 1.2 Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee Nummelan keskustan tuntumassa valtatien 2 länsipuolella rajoittuen lännessä Tuusankaareen, etelässä Meritiehen, pohjoisessa Papulintiehen ja idässä vt:n 2 tiealueeseen. Suunnittelualue käsittää myös osan Meritien katualueesta. Alueelta on matkaa noin 500 metriä Nummelan keskustaan Pisteelle. VT 2 Suunnittelualue Vihdin kunnan opaskartalla. Pohjakartta mittaustoimi. Kaava N 130 2(27)

3 1.3 Kaavan tarkoitus Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on tutkia lisärakentamisen sijoittamista kortteliin siten, että alueelle muodostuisi monipuolinen ja korkeatasoinen kaupan keskus. Kaavamuutoksen yhteydessä selvitetään myös lisääntyvän liikenteen vaatimat tarpeet korttelin pysäköinnin ja erityisesti Meritien katualueen osalta. 1.4 Selostuksen sisällysluettelo 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan tarkoitus Selostuksen sisällysluettelo Luettelo liiteasiakirjoista Luettelo kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistus Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistyminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Prosessin aikana syntyneet tavoitteet, tavoitteiden tarkentuminen ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Aluevaraukset Korttelialueet Muut alueet Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset terveellisyyteen ja turvallisuuteen Ympäristön häiriötekijät ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Kaava N 130 3(27)

4 1.5 Luettelo liiteasiakirjoista Liite 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 2. Suurmyymäläkiinteistön laajennuksen kaupalliset vaikutukset Liite 3. Nummelan Citymarketin laajennuksen liikenteelliset vaikutukset Liite 4. Kaavakartta Liite 5. Kaavamääräykset Liite 6. Havainnekuva Liite 7. Julkisivu Meritielle Liite 8. Perspektiivikuva 1.6 Luettelo kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista - Asemakaavoituksen käynnistämissopimus Ruokakesko Oy:n ja Nordisk Renting Oy:n kanssa koskien korttelia 150 (kv ) - Huhdanmäen asemakaavamuutos (kaava 84B), kunnanvaltuusto , Korkein Hallinto-oikeus Huhdanmäen rakennuskaavan muutos (kaava 87), Uudenmaan ympäristökeskus Laustionpellon meluselvitys, Suunnittelukeskus Meritien (Paikallistie 11238) parantaminen Nummelan taajamassa, aluevaraussuunnitelma, Tielaitos Nummelan eteläosien osayleiskaavaehdotus (kh ) - Nummelan keskustan liikennesuunnitelma. ja Esisuunnittelijat Nummelan keskustan maankäytön rakenneselvitys ja Suunnittelukeskus Oy - Nummenkylä Nummelanharjun pohjavesialueen suojelusuunnitelma. Maa ja Vesi Valtatien 2 parantaminen välillä Palojärvi (vt 1) Vihdin kirkonkylä, yleissuunnitelma. Tiehallinto, Uudenmaan tiepiiri Vihdin pohjavesialueet Uudenmaan ympäristökeskus Vihdin tieliikenteen meluselvitys. Tielaitos ja, Vihdin tieverkko- ja liikenneturvallisuussuunnitelma Uudenmaan tiepiiri ja Yleiskaava, kunnanvaltuusto Ympäristöohjelma, kunnanvaltuusto Uudenmaan maakuntakaava, Uudenmaan liitto, Ympäristöministeriö Kaava N 130 4(27)

5 2. TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Kunnanvaltuuston hyväksymässä kaavoitusohjelmassa vuodelle 2006 on esitetty varauksena tarpeet kaupan hankkeiden vaatimille asemakaavan muutoksille Nummelan keskustassa. Kunta on tehnyt päivätyn asemakaavoituksen käynnistämissopimuksen Ruokakesko Oy:n kanssa ja Nordisk Renting Oy:n kanssa koskien korttelia 150. Ympäristölautakunta käsitteli asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman Kaavoitustyön käynnistymisestä kuulutettiin kunnan ilmoituslehdissä, ilmoitustaululla ja internet-kotisivuilla viikolla 51. Kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä kunnan ilmoitustaululla ja internet-kotisivuilla alkaen. Kaavaluonnoksen käsittely ympäristölautakunnassa Kaavaluonnos nähtävillä MRL 62 :n mukaan Kaavamuutoksen esittelytilaisuus kunnanvirastolla Kaava N 130 5(27)

6 3. LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue sijoittuu valtatien 2 ja Meritien risteykseen. Noin 4 hehtaarin kokoista aluetta hallitsee hypermarket ja sen viereinen laaja pysäköintialue. Kaava N 130 6(27)

7 3.1.2 Luonnonympäristö Maisemarakenne ja maisemakuva Suunnittelualue sijaitsee ns. Nummelan sisääntulotien (Meritien) ja valtatien 2 rampin muodostamassa kulmassa. Näiden tie- ja katualueiden ohella alueen maisemakuvaa hallitsee korttelialueella sijaitseva Citymarket ja sen laaja pysäköintialue. Korttelialuetta ympäröivät asuin- ja liikekortteleiden ohella osittain vielä rakentamattomat laajat peltomaat. Suunnittelualue kuuluu ns. Enäjärven kulttuurimaisemaalueeseen, ja on osoitettu Siuntionjoen vesistön käytön ja suojelun yleissuunnitelmassa (1989) maisemakeskukseksi. Kaavamuutoksen alainen korttelialue on Enäjärven peltomaiseman läntinen pääte. Maastoltaan suunnittelualue on tasaista, alueen sijoittuen korkeustasolle ~ 57 mpy. Maaperä, kallioperä ja rakennettavuus Kaava-alue on vanhaa peltoa, joka on savi- ja silttipitoisia maalajeja. Geologian tutkimuskeskuksen maaperäkartan (2000, 2003) mukaan suunnittelualue on maaperältään savea (yli 30 % aineksesta on alle 0,002 mm). Kaava-alueen eteläpuolella maaperä on kalliota (kiinteä maaperä on ohuen, alle 1 m paksuisen, maakerroksen verhoama. Yleensä peittävä maalaji on pohjamoreenia). Savea Hietaa Kalliota Ote Geologian tutkimuskeskuksen maaperäkartasta (2003). Kaava-alueen sijainti osoitettu valkoisella renkaalla. Hieta ja hietamuodostumat Savi Kalliota Ote maaperän korkokuvakartasta (Geologian tutkimuskeskus 1999). Kaava-alueen sijainti osoitettu valkoisella renkaalla. Kaava N 130 7(27)

8 Kallioperältään alue on kvartsi- ja granodioriittia. Kalliopinnan taso sijoittuu suunnittelualueella korkeudelle m mpy. Kalliopinnan taso suunnittelualueella ja sen ympäristössä. Kartta: Geologian tutkimuskeskus Suunnittelualueen sijainti osoitettu valkoisella renkaalla. Alueella ei ole tehty varsinaista rakennettavuusselvitystä, mutta yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että savialueiden kantavuus ei ole kovin hyvä, joten näillä alueille voidaan maavaraisesti rakentaa vain kevytrakenteisia, korkeintaan kaksikerroksisia pientaloja. Raskaat rakennukset ja painaumille arat muut rakennukset joudutaan perustamaan paalujen varaan. Rakentamisen yhteydessä tulee perustamistapa selvittää rakennushankekohtaisesti. Vesistöt ja vesitalous Suunnittelualue kuuluu Siuntionjoen vesistöön. Alueen vedet valuvat Enäjärveen (+ 49,4 mpy) ja siitä edelleen Hulttilan jokea pitkin Poikkipuoliaiseen ja edelleen Siuntionjokeen. Alueen pohjoisosan halki on ennen korttelin rakentamista kulkenut oja, jonka kautta ovat virranneet pintavedet laajemmaltakin alueelta Nummelasta Enäjärveen. Korttelin rakennustöiden yhteydessä oja on johdettu sadevesijohtoja pitkin valtatien 2 rampin viereiseen ojaan, josta vesi on edelleen johdettu salaojaa pitkin valtatien 2 ali Enäjärveen. Alueella ei ole pintavesiuomia. Alue ei sijoitu Vihdin pohjavesialueet kansion (Uudenmaan ympäristökeskus ) mukaan tärkeälle pohjaveden muodostumisalueelle tai suojavyöhykkeelle. Tosin Nummenkylä Nummelanharjun pohjavesialueen suojelusuunnitelmassa (1997) on todettu kallioperän ruhjeen kulkevan suunnittelualueen pohjoispuolitse luoteis-kaakko-suuntaisesti harjun läpi Enäjärven Ridalilta Hiidenveden Kopunlahteen Luontolan vedenottamon tuntumaan. Ruhje kerää pohjavettä, joka laskee Luontolaan. Kasvillisuus Kapeita nurmikaistaleita lukuun ottamatta suunnittelualueella ei ole kasvillisuutta. Kaava N 130 8(27)

9 3.1.3 Rakennettu ympäristö Alueen asutushistoriallisia vaiheita Suunnittelualue kuuluu Torholan maarekisterikylän alueeseen. Alueen historia ulottuu aina keskiajalle saakka. Enäjärven eteläkärjestä on jo 1500-luvulla kulkenut Meritie (nyk. Huhdanmäentie Pihtisillantie), johon viittaavat vanhat paikannimet, kuten Vihdin Härköilän Meritienpelto. Meritie on yksi eteläisen Suomen vanhimmista tielinjoista luvulla suunnittelualue oli niittylaidunta ja läheisyydessä sijaitsi muutama asumus. Muun muassa Torholan Kuikulla Enäjärven eteläpäässä oli jo 1700-luvulla kestikievari luvulta aina 2000-luvun alkuun suunnittelualue olikin pääosin peltomaana (Meritie suunnittelualueen eteläosassa valmistui nykyisille sijoilleen 1970-luvulla), vaikka samanaikaisesti ympäröivillä alueilla asutus tiivistyi ja tieverkko kehittyi nykyiseen asuunsa (kaava-aluetta idässä rajaava valtatie 2 valmistui 1970-luvun lopulla). Viime vuosina Nummelan asutus on laajentunut voimakkaasti radan itäpuolelle ja samalla alueen kaupallinen painopiste on siirtynyt Pisteeltä itään ja kaakkoon päin Prisman ja Citymarket -hypermarkettien valmistuttua radan länsipuolelle 2000-luvun alussa. Yhdyskuntarakenne ja alueen nykyinen rakennuskanta Suunnittelualueelta on matkaa Nummelan nykyiseen ns. ydinkeskustaan Pisteelle noin puoli kilometriä. Pääosa Nummelan julkisista ja kaupallisista palveluista sijoittuu noin 500 metrin säteelle Pisteestä. Suunnittelualue on Nummelan keskustan itäistä laajentumisaluetta. Nummelan keskusta on laajentunut itään päin nauhamaisesti Meritien vartta pitkin. Radan itäpuolelle syntyneen uuden liikerakentamisen myötä Nummelan keskustan painopiste on siirtynyt Meritien ja vt:n 2 suuntaan. Suunnittelualueella sijaitseva 1-kerroksinen Citymarket valmistui vuonna Tämän hypermarket rakennuksen ohella suunnittelualueella sijaitsee polttoaineen kylmäjakeluasema. Suunnittelualuetta rajaavat pohjoisosasta Huhdanmäen asemakaavat n:o 100 (kv ) ja n:o 115 (kv ). Alueella sijaitsee kymmenkunta 3 4 -kerroksista 1990-luvun lopulla valmistunutta punatiilistä kerrostaloa, ja on rakenteilla rautakauppa. Suunnittelualueen eteläpuolella on voimassa Huhdanmäen asemakaava n:o 84b (kv ). Alue muodostuu pääosin 1970-luvulla rakennetuista 2-kerroksisista rivitaloista. Idässä suunnittelualue rajautuu ns. Linjaportin kortteliin, jossa on voimassa Huhdanmäen rakennuskaava n:o 62 (kv , lh ). Alueella sijaitsee linja-autoasema sekä Linjaportin liikekeskus. Väestö ja työpaikat Alueella sijaitsee useita työpaikkoja. Suurin työllistäjä on Citymarket. Tämän ohella samassa liikerakennuksessa toimivat mm. Alko, Kotipizza, kampaamo ja luontaistuotekauppa. Kaavamuutosalueella ei ole asutusta. Kaava N 130 9(27)

10 Palvelut Nummelan kaupalliset palvelut sijoittuvat Hanko-Hyvinkää rautatien molemmin puolin, ns. Pisteen ympäristöön. Pääosa Nummelan kaupallisista ja julkisista palveluista sijoittuu noin 500 metrin säteelle Pisteestä. Viime vuosina Nummelan kaupallisten palveluiden painopiste on siirtynyt Hanko-Hyvinkää radan itäpuolelle suurten päivittäistavaramyymälöiden ja niiden yhteydessä toimivien erikoisliikkeiden valmistumisen myötä. Kaavamuutosalueella sijaitsee päivittäistavaran suurmyymälän ohella useita erikoisliikkeitä, kuten Alko, luontaistuotekauppa ja pizzeria. Näiden ohella suunnittelualueella sijaitsee polttoaineen kylmäjakeluasema. Kaava-alueen länsipuolella sijaitsevassa ns. linja-autoaseman ja sen pohjoispuolisessa korttelissa sijaitsee erikoisliikkeitä, kuten kodinkoneliike, optikko, kampaamo, kahvila, vaatekauppa, sisustusliike, ruokaravintola, kuntoklubi ja videovuokraamo. Kaavamuutosalueen itäpuolelle, Citymarkettia vastapäätä, on vahvistettu (HHO ) asemakaava, joka mahdollistaa huoltoasema-palvelukeskuksen rakentamisen alueelle. Nummelan julkiset palvelut sijaitsevat pääosin radan länsipuolella. Siellä sijaitsevat mm. päiväkodit, koulut (peruskoulun ala- ja yläasteet, lukio ja ammattikoulu), kirjasto, uimahalli ja terveysasema. Kaavaalueen eteläpuolella sijoittuvalla Huhdanmäen asuinalueella sijaitsee päiväkoti. Lisäksi Pajuniityn alueelle ollaan aloittamassa rakentamaan uutta kunnallista ns. perhekeskusta, johon tulee neuvola ja päiväkoti. Liikenneverkko Suunnittelualue sijaitsee väylien vt 2 (Porintie) ja pt (Meritie) risteyksessä. Alueelta on sujuva yhteys valtatielle 1 (Tarvontie) ja maantielle 110 (Vanha Turuntie), joista on yhteys Helsingin ja Turun suuntaan. Valtatieltä 2 tai Nummelan keskustan kautta (Asemantietä/Vihdintietä) on myös yhteys Hanko Hyvinkää tielle (vt 25). Meritie on Nummelan taajaman pääsisääntuloyhteys. Kaavamuutoksen alaisen korttelialueen liittyminen taajaman sisäiseen verkkoon tapahtuu Tuusankaaren ja Papulintien kautta. Tuusankaari jatkuu pohjoisessa vt:n 2 ali Enärantaan. Vuonna 2005 oli liikennemäärä Meritiellä ajoneuvoa vuorokaudessa. Nummelan tavoiteverkon liikenne-ennusteessa on Meritien liikennemäärien arvioitu kasvavan vuoteen 2030 mennessä ajoneuvoon vuorokaudessa. Meritien kapasiteetin käyttöasteen arvioidaan olevan vuoden 2030 ennustetilanteessa %. Suunnittelualuetta idästä rajaavan valtatien 2 liikennemäärät ovat Vihdin alueen suurimpia. Vuonna 2005 oli keskimääräinen arkivuorokausiliikenne valtatiellä 2 Meritien liittymää edeltävällä tieosuudella ajoneuvoa vuorokaudessa, ja vuoteen 2030 liikennemäärien ennustetaan kasvavan samalla tieosuudella Nummelan tavoiteverkon toteutuessa ajoneuvoon vuorokaudessa. Meritien varressa kulkee kevyen liikenteen väylä Nummelan keskustaan, Pisteelle. Hanko-Hyvinkää - rautatieradan estevaikutuksesta johtuen kevyen liikenteen yhteyksien koetaan kuitenkin olevan radan itäpuolen ja Nummelan keskustan välillä puutteelliset (Nummelan keskustan liikennesuunnitelma, 2004). Kaavamuutosalue sijaitsee vastapäätä linja-autoasemaa. Lisäksi kaava-aluetta sivuavaa Porintietä (vt 2) pitkin kulkevat linja-autot puolen tunnin tunnin välein Helsingin ja Porin suuntaan, joilla on pysäkit Meritien ja valtatien 2 risteyksessä. Kaava N (27)

11 Kaavaalue Nummelan keskustan katuverkko ja liikennemäärät vuonna 2003 (Esisuunnittelijat Oy, ). Meritie Nummelan kevyen liikenteen tavoiteverkko (Vihdin tieverkko- ja liikenneturvallisuussuunnitelma, 2005). Kaava N (27)

12 Vihdin tieverkko- ja liikenneturvallisuussuunnitelman (2005) mukaan valtatie 2 on tarkoitus rakentaa kaksiajorataiseksi välillä Palojärvi Vihdin kirkonkylä (kohde nro 3) siten, että ensiksi toteutetaan kaksiajorataistaminen tarvittavine tiejärjestelyineen välillä Palojärvi Nummela (Meritie). Osana valtatien 2 kehittämistä on muun muassa valaistuksen rakentaminen ja meluntorjunnan täydentäminen parannettavalla tieosuudella. Suunnitelmissa on myös Meritien parantaminen (kohde 66). Tavoitteena on varautua parantamaan Meritie 2+2 -kaistaiseksi liikennevalo-ohjatuksi pääkaduksi. Toimenpiteet on luokiteltu niiden toteuttamisen kiireellisyyden mukaan kolmeen toteuttamiskoriin, joista 1. kori on kiireellisin. Valtatien 2 parantaminen välillä Palojärvi Nummela on luokiteltu ensimmäiseen kiireellisyysluokkaan ja Meritien parantaminen kolmanteen kiireellisyysluokkaan. Ote Vihdin tieverkko- ja liikenneturvallisuussuunnitelman toimenpidekartasta (2005) luvun lopulla tehdyssä Meritien (paikallistie 11238) parantaminen Nummelan taajamassa aluevaraussuunnitelmassa tarkasteltiin Meritien kehittämistä kahden vaihtoehdon valossa. Toinen vaihtoehto perustui kiertoliittymiin ja toinen liikennevaloihin. Molemmissa vaihtoehdoissa varauduttiin ainakin osittain Meritien toteuttamiseen 2+2 -kaistaisena väylänä välillä Tuusankaari valtatie 2. Ote Meritien parantaminen Nummelan taajamassa aluevaraussuunnitelman kiertoliittymävaihtoehdon ympäristösuunnitelmasta. Kaava N (27)

13 Tekninen huolto Alue on liitetty kunnallistekniseen verkkoon. Kaava-alueen eteläreunassa, Meritien varressa kulkee kaukolämpöputki. Kaava-alueen kunnallistekniset johdot (punainen viiva = jätevesijohto, vihreä viiva = sadevesijohto, vihreä "pömpeli" = kaivo, sininen viiva = vesijohto). Erityispiirteet ja suojelukohteet Alueella ei ole suojelukohteita. Alueella on kuitenkin keskeinen merkitys Nummelan laajentuvan keskustan uloimpana maamerkkinä alueen pääliikenneväylien risteyksessä. Ympäristön häiriötekijät Valtatien 2 Palojärvi Vihti tiesuunnitelman meluselvityksessä (2005) pääosa kaava-alueesta sijoittuu melualueelle db. Kaava N (27)

14 Ote vt:n 2 Palojärvi-Vihti tiesuunnitelman meluselvityksestä. Ennustetilanne vuonna 2030 (päivä klo 7-22), kun suunnitellut meluntorjuntatoimenpiteet toteutettu (Ramboll Finland Oy ). Kaavamuutosalueen sijainti osoitettu valkoisella renkaalla. Suunnittelualueelle on laadittu vuonna 2003 Laustionpellon meluselvitys (Suunnittelukeskus Oy, ) osana Huhdanmäen asemakaavamuutostyötä (kaava n:o 115). Selvityksen mukaan 55 desibelin ohjeellinen päivämelutaso ylittyy suunnittelualueella reilun 50 metrin etäisyydellä Meritiestä ja valtatien 2 rampista. Ote Nummelan Laustionpellon meluselvityksestä. Kuvassa esitetty suunnittelualueen tiemelu vuonna 2030, kun alueella voimassa olevat kaavojen n:o 87 ja 115 mukaiset rakennukset on toteutettu. Kaava-alue rajattu kartalle mustalla katkoviivalla. Melun ohella liikenne aiheuttaa myös pakokaasu- ja hiukkaspäästöjä. Liikenteen aiheuttamien päästöjen pitoisuudet eivät kuitenkaan ylitä suunnittelualueella voimassa olevia valtioneuvoston ohjeita (Meritien parantaminen Nummelan taajamassa, 1999). Kaava N (27)

15 3.1.4 Maanomistus Suunnittelualue on pääosin Nordisk Renting Oy:n omistuksessa. Suunnittelualuetta ympäröivät katualueet ovat kunnan omistuksessa. Meritie on kunnan hallinnassa ja kunnossapidossa. Maanomistus suunnittelualueella. Vihreällä poikittaisrasterilla osoitetut alueet ovat kunnan omistuksessa. 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat maankäyttö- ja rakennuslain mukanaan tuoma uusi alueidenkäytön ohjausväline. Maankäyttö- ja rakennuslain 24 :n mukaan alueidenkäytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet koskevat myös asemakaavoitusta, vaikkakin tavoitteet välittyvät asemakaavoitukseen pääosin yleiskaavan ohjausvaikutuksen kautta. Maakuntakaava Vihti kuuluu Uudenmaan liiton alueeseen. Ympäristöministeriön vahvistamassa Uudenmaan maakuntakaavassa kaava-alue on taajamatoimintojen aluetta, joka rajautuu keskustatoimintojen alueeseen. Kaava-alueen eteläpuolitse on osoitettu maakuntakaavassa kaakkois-luoteissuuntainen viheryhteystarve Torholasta Nummelanharjulle. Valtatie 2 on esitetty kaavassa moottoriväylänä. Kaava N (27)

16 Ote Uudenmaan maakuntakaavasta. Suunnittelualue on kuvassa osoitettu valkoisella nuolella Yleiskaava Koko Vihdin kunnan oikeusvaikutuksettoman yleiskaavan on kunnanvaltuusto hyväksynyt Siinä kaava-alue on julkisten palveluiden ja hallinnon aluetta (PY), joka rajautuu lännessä keskustatoimintojen alueeseen (C), pohjoisessa urheilu- ja virkistyspalveluiden alueeseen (VU), idässä valtatiehen 2 ja etelässä pientalovaltaiseen asuntoalueeseen (AP-1). Valtatie 2 on osoitettu yleiskaavassa moottoritieksi tai moottoriliikennetieksi ja Meritie seudulliseksi tieksi tai kokoojatieksi. Väylien risteyksessä on yleiskaavassa aluevaraus eritasoliittymälle. Ote Vihdin kunnan yleiskaavasta -86. Suunnittelualue rajattu karttaan valkoisella katkoviivalla. Osayleiskaava Kaavamuutosalue sisältyy Nummelan eteläosiin 1990-luvulla ehdotukseksi asti valmisteltuun Nummelan eteläosien osayleiskaava-alueeseen. Kunnanhallituksen nähtäville hyväksymä osayleiskaavaehdotus oli RakA 29 :n mukaisesti nähtävillä Tässä Nummelan eteläosien osayleis- Kaava N (27)

17 kaavaehdotuksessa kaavamuutosalue on osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi (K). Kaavaehdotuksessa valtatien 2 ja Meritien risteysalue on osoitettu tieliikenteen alueeksi (LM). Ote Nummelan eteläosien osayleiskaavaehdotuksesta (kh ). Suunnittelualue rajattu karttaan valkoisella katkoviivalla. Asemakaavat Kaava-alueella on voimassa Nummelan Huhdanmäen taajamanosaan kunnanvaltuuston hyväksymä (vahv. Uudenmaan ympäristökeskus ) kaava n:o 87 ja kaava-alueen eteläosaa koskeva kunnanvaltuuston hyväksymä (KHO ) kaava n:o 84B. Kaavassa n:o 87 korttelialue 150 on osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi (K-7), jolle saa sijoittaa MRL:n 114 :ssä tarkoitetun vähittäiskaupan suuryksikön. Meritietä ja sen vartta koskee kaava n:o 84b. Kaavassa Meritie sekä korttelialueen 150 ja Meritien välinen maa-alue on osoitettu katualueeksi. Suunnittelualue rajautuu lännessä Huhdanmäen asemakaavaan n:o 62 (kv , lh , kho ). Kaavassa on suunnittelualueen länsipuolella sijaitseva kortteli 90 osoitettu liike-, toimisto- ja linja-autoasemarakennusten korttelialueeksi (KLA-1) sekä liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi (K-1). Korttelialueelle kaavassa osoitettu suurin sallittu kerrosala on II-III. Kaavassa Tuusankaari ja Papulintie on osoitettu katualueiksi. Pohjoisessa suunnittelualue rajautuu Huhdanmäen asemakaavamuutoksiin n:o 100 ja 115. Kaavassa n:o 100 (kv ) korttelialue 83 on osoitettu asuinkerrostalojen korttelialueeksi (AK-5), suurimman sallitun kerrosluvun ollen III-IV. Kaavassa n:o 115 (kv ) korttelialue 82 on osoitettu liikerakennusten korttelialueeksi (KL) ja suunnittelualueen (kortteli 150) ja korttelialueen 82 väliin jäävä kaistale suojaviheralueeksi (EV). Korttelialueelle 82 kaavassa osoitettu suurin sallittu kerrosluku on II. Kaava N (27)

18 Idässä suunnittelualue rajautuu Ridalin asemakaavaan ja asemakaavamuutokseen n:o 111 (kv ). Kaavassa valtatien 2 alue ramppeineen on osoitettu yleisen tien alueeksi. Ote kaavamuutoksen alaisella korttelialueella 150 voimassa olevasta asemakaavasta n:o 87. Kaava-alue rajattu karttaan katkoviivalla. Ote kaavasta n:o 84B, joka koskee kaava-alueen eteläosaa, Meritien katualuetta. Kaava-alueen rajattu karttaan katkoviivalla. Kaava N (27)

19 Suunnittelualueen ympäristössä voimassa olevat asemakaavat. Ote Nummelan asemakaavojen hakemistokartasta. Suunnittelualue rajattu karttaan punaisella katkoviivalla. Rakennusjärjestys Kuntien tärkein rakentamisen ohjauksen väline on rakennusjärjestys, jolla annetaan paikallisista oloista johtuvia määräyksiä ja ohjeita. Vihdin kunnassa rakentamista ohjaa voimaan tullut, kunnanvaltuuston hyväksymä rakennusjärjestys. Rakennusjärjestys sisältää muun muassa ohjeita rakennusten sovittamisesta olemassa olevaan ympäristöön sekä muita yksityiskohtaisempia ohjeita rakentamiseen. Rakennus- ja toimenpidekiellot Alueella ei ole voimassa rakennus- tai toimenpidekieltoja. Muut aluetta koskevat päätökset, suunnitelmat ja ohjelmat Kunta on tehnyt asemakaavoituksen käynnistämissopimuksen Ruokakesko Oy:n ja Nordisk Renting Oy:n kanssa koskien korttelia 150. Kaupan uusien suurmyymälöiden vaikutukset Vihdin kunnan palveluverkon kehittymiseen. Entrecon Oy, Kyösti Pätynen Kaava N (27)

20 Nummelan Euromarket vaikutukset Vihdin ja lähikuntien palveluverkkoon. Entrecon Oy, Kyösti Pätynen Nummelan keskustan liikennesuunnitelma. ja Esisuunnittelijat Oy Nummelan keskustan maankäytön rakenneselvitys. ja Suunnittelukeskus Oy Meritien (paikallistie 11238) parantaminen Nummelan taajamassa. Aluevaraussuunnitelma. Uudenmaan tiepiiri ja 1999 Vihdin kunnan ympäristöohjelma (kv ). Kaava-alueelle myönnetyt rakennusluvat: vuonna 2001 myönnetty rakennusluvat päivittäistavarakaupan suurmyymälän (Citymarket) rakentamiseen sekä Meritien varteen sijoittuvan pikaruokaravintolan ja polttonesteen kylmäjakeluaseman toteuttamiseen (pikaruokaravintolaa ei toteutettu). Kaava-alueen pohjoispuolelle on myönnetty vuonna 2004 rakennusluvat rautakaupan ja sen varastotilojen rakentamiseen. Vihdin kunnan kehityskuva Kunnanvaltuuston hyväksymässä kehityskuvassa kaavaalue on taajama-aluetta. Nummelan Citymarketin laajennuksen liikenteelliset vaikutukset. Esisuunnittelijat SITO Oy Suurmyymäläkiinteistön laajennuksen kaupalliset vaikutukset. Tuomas Santasalo ky Pohjakartta Pohjakartta mittakaavassa 1:1000 saatetaan ajan tasalle kaavan laatimisen yhteydessä. Kaava N (27)

21 4. ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Asemakaavamuutoksen laatimiseen on ryhdytty, jotta kaava mahdollistaisi sekä paikalla sijaitsevan hypermarketin laajentumisen kauppakeskukseksi että alueen kasvavien liikennemäärien järjestämisen niin, ettei liikenteen sujuvuus kärsi. 4.2 Suunnittelun käynnistyminen ja sitä koskevat päätökset Kaavan laatimisesta on tehty kunnanvaltuuston hyväksymä kaavoituksen käynnistämissopimus Ruokakesko Oy:n ja Nordisk Renting Oy:n kanssa. Kaavatyö sisältyy kunnan vuodelle 2006 laadittuun kaavoitusohjelmaan (varaukset: kaupan hankkeet keskustassa), jonka kunnanvaltuusto on hyväksynyt Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat kaavamuutosalueen ja sitä rajaavan alueen maanomistajat, lähialueen ja kunnan asukkaat, infrastruktuurin rakentajat ja ylläpitäjät sekä muut alueen toimijat. Lisäksi osallisia ovat kunnan sisäiset viranomaiset sekä kunnan ulkopuolisista viranomaisista muun muassa Uudenmaan ympäristökeskus, Uudenmaan liitto ja Tiehallinto. Osalliset on lueteltu tarkemmin osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa, joka hyväksyttiin ympäristölautakunnassa Vireilletulo Kunnan ympäristölautakunta käsitteli osallistumis- ja arviointisuunnitelman kokouksessaan Kaavamuutostyön käynnistymisestä sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman esillä olosta kuulutettiin paikallislehdissä, kunnan ilmoitustaululla ja kunnan internet-kotisivuilla viikolla 51/ Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä kunnanvirastossa ja kunnan internet-kotisivuilla alkaen. Kauppakeskushanketta ja siihen liittyvää kaavoitusprosessia esiteltiin ilmestyneen Luoteis- Uusimaa-lehden lehtiartikkelissa. Laajennuksen suunnitteluryhmä on kokoontunut yhteensä 6 kertaa 10.1., 7.3., 27.3., ja sekä Kaavamuutosluonnos nähtävillä Yleisötilaisuus kunnanvirastolla Kaava N (27)

22 4.4 Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Kunnan asettamat tavoitteet Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa monipuolisen ja korkeatasoisen kaupan keskuksen sijoittaminen liikenteellisesti edulliseen paikkaan, valtatien 2 ja Nummelan taajaman pääsisääntulotien risteykseen, nykyisen Citymarketin yhteyteen, ja näin parantaa Nummelan tällä hetkellä alikehittynyttä erikoiskaupan palveluiden tarjontaa. Kaavaprosessin tavoitteena on samalla selvittää lisääntyvän liikenteen vaatimat tarpeet korttelin pysäköinnin ja erityisesti Meritien katualueen osalta. Lopulliset tavoitteet täydentyvät kaavan laadintaprosessin aikana neuvotteluissa osallisten kanssa. Suunnittelutilanteesta johdetut tavoitteet Maankäyttö- ja rakennuslain 24 :n mukaan alueidenkäytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet koskevat myös asemakaavoitusta silloin, kun alueella ei ole sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa ne olisi jo huomioitu. Kaavan N 130 laatimisen yhteydessä tulevat huomioiduiksi erityisesti seuraavat valtakunnallisissa alueidenkäyttötavoitteissa mainitut asiakohdat: Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu Elinympäristön toimivuutta ja taloudellisuutta edistetään hyödyntämällä olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta ja eheyttämällä taajamia. Yhdyskuntarakennetta kehitetään siten, että palvelut ja työpaikat ovat hyvin eri väestöryhmien saavutettavissa. Alueidenkäytöllä edistetään elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä varaamalla riittävät alueet elinkeinotoiminnoille. Niiden sijoittumisessa kiinnitetään huomiota olemassa olevien rakenteiden hyödyntämiseen ja hyvään saavutettavuuteen. Elinympäristön viihtyisyyttä edistetään kiinnittämällä huomiota rakennetun ympäristön ajalliseen kerroksellisuuteen sekä korkeatasoisiin, alueiden omaleimaisuutta vahvistaviin, maisemakuvaan sopeutuviin ja mittakaavaltaan ihmisläheisiin rakennettuihin ympäristöihin. Vähittäiskaupan suuryksiköt sijoitetaan tukemaan yhdyskuntarakennetta. Toimivat yhteysverkot ja energiahuolto Tarvittaviin liikenneyhteyksiin varaudutaan kehittämällä ensisijaisesti olemassa olevia pääliikenneyhteyksiä ja -verkostoja. Kaavamuutosalue on ylemmän asteisissa kaavoissa osoitettu Nummelan taajaman itäiseksi laajenemisalueeksi. Maakuntakaavassa kaava-alue on taajamatoimintojen aluetta, joka rajautuu keskustatoimintojen alueeseen. Kunnan oikeusvaikutuksettoman yleiskaavan (-86) mukaan alueelle tulee sijoittaa julkisia palveluita ja hallintoa. Nummelan eteläosien osayleiskaavaehdotuksessa alue on osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Kaava N (27)

23 Alueella voimassa olevassa asemakaavassa kaavamuutoksen alainen korttelialue on osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön. Kaavassa on vähittäiskaupan yksikön tilavarauksen ohella osoitettu tilavaraus pienimuotoisen erikoiskaupan yksikön toteuttamiseen Meritien varteen. Liikennöinti korttelialueelle on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu Tuusankaarelta sekä Papulintieltä. Suunnittelualueella nyt voimassa olevan asemakaavamuutoksen (kaava 87) toteutumisen myötä on Nummelan taajaman kaupallinen painopiste siirtynyt entistä enemmän Meritietä pitkin Pisteeltä valtatien 2 suuntaan. Alueen oloista ja ominaisuuksista johdetut tavoitteet Suunnittelualue sijaitsee taajamakuvallisesti ja liikenteellisesti merkittävässä paikassa. Meritien asema Nummelan taajaman pääsisääntulotienä ja eräänä taajaman sisäisenä pääkatuna asettaa suunnittelulle tavoitteen muodostaa tästä Meritien varteen sijoittuvasta alueesta arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja taajamakuvaa eheyttävä Nummelan taajaman maamerkki ja "sisääntuloportti". Toisaalta kauppakeskuksen toteutumisen myötä jo nyt aamu- ja ilta-aikaan ruuhkaisen Meritien yhä kasvavat liikennemäärät asettavat kaavatyölle tavoitteen selvittää lisääntyvän liikenteen vaatimat tarpeet Meritien liikennejärjestelyiden ja korttelin pysäköinnin osalta. Tavoitteena on kehittää ja parantaa Nummelan taajaman kaupallisten palveluiden tarjontaa, etenkin erikoiskaupan palveluiden osalta, jotka ovat tällä hetkellä Nummelan seudun ostovoimaan nähden alikehittyneitä Prosessin aikana syntyneet tavoitteet, tavoitteiden tarkentuminen Suunnittelupalaverissa Keskon edustajat esittivät kaavatyölle muun muassa seuraavanlaisia tavoitteita: Laajennusosa kooltaan noin k-m², pysäköinnin- ja liikenteen järjestäminen niin, ettei laajennusosa vaaranna alueella olevan hypermarketin toimintaedellytyksiä sekä laajennusosan liittyminen kiinteästi olevaan rakennusmassaan. Kasvavasta liikenteestä johtuen on prosessin aikana syntynyt osatavoite liikennemelun haittavaikutusten vähentämisestä erityisesti Meritien eteläpuolisen asuinkorttelin (91) osalta. Kaava N (27)

24 5. ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Kaavan rakenne Kaavamuutosalue sijoittuu taajamakuvallisesti merkittävälle paikalle Nummelan keskustan pääsisääntuloväylän, Meritien varrelle. Sisääntulonäkymää hallitsee Citymarket-tavaratalon pääty sekä ongelmalliseksi koettu laaja pysäköintialue. Hypermarket laajentuu siten, että osa rakennusmassasta sijoittuu Meritien varteen muodostaen arkkitehtonisen ja taajamakuvaa eheyttävän elementin. Muodostuu eräänlainen "portti" Nummelan keskustaajamaan. Meritien varren osa suuntautuu keskustaa kohti ja mahdollistaa helpomman lähestymistavan kauppakeskukseen myös jalkaisin kulkeville asiakkaille. Pysäköinnistä osa sijoittuu laajennusosan kattotasanteelle, jonne kuljetaan Papulintien -puoleiselle korttelinosalle sijoitettua ramppia käyttäen. Pysäköinnin liikennejärjestelyjä muutetaan siten, että Tuusankaarelle on kaksi yksisuuntaista ajoneuvoliittymää. Meritien sisääntulon puolelle rakennetaan lisäkaista, joka mahdollistaa oikealle kääntymisen, ns. vapaana oikeana. 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Käyttötarkoitus: K-7, Liike- ja toimistorakennusten korttelialue, jonne saa sijoittaa MRL:n 114 :ssä tarkoitetun vähittäiskaupan suuryksikön. Pinta-ala: m² Rak.oikeus: k-m² Muut alueet Käyttötarkoitus: Katualue (Meritie, Huhtatie) Pinta-ala: m² 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Yhdyskuntarakenne Maakuntakaavassa alue on taajamatoimintojen aluetta, joka ulottuu keskustatoimintojen alueeseen. Citymarketin laajentuminen suunnitellulla tavalla täydentää ja eheyttää taajamakuvaa ja yhdyskuntarakennetta. Meritien ja kiertoliittymän leventäminen sujuvoittaa keskustan liikennettä. Laajennus liittyy olemassa olevan kunnallisteknisen verkoston piiriin. Liikenne Citymarketin laajennuksen matkatuotosten on arvioitu lisääntyvän huipputunnin aikana noin 25 %:lla eli CM:n korttelialueelle pyrkisi ja sieltä lähtisi 100 ajoneuvoa nykyistä enemmän. Kaava N (27)

25 Liikennesuunnittelijan laatima kuormitustarkastelu osoittaa, että Meritien lisäkaistan rakentaminen sujuvoittaa huomattavasti liikennettä. Etenkin valtatie 2:n suunnasta tuleville koituu järjestelystä hyötyä. Tarkastelun perusteella Citymarketin laajennuksen vaikutukset liikennetilanteeseen ovat varsin vähäiset. Lisäkaista parantaa tavoitettavuutta. Järjestely on toimiva noin vuoteen 2015 saakka, mutta sen jälkeen Meritie ruuhkaantuu pahoin, ellei Nummelaan/Nummelasta ole muita yhteyksiä valtatien 2 suuntaan. Liikenteelliset vaikutukset on esitetty tarkemmin liitteessä 3. Kaupalliset vaikutukset Vähittäiskaupan liiketilatarpeet ovat Nummelassa merkittävät. Karkeassa laskelmassa liiketilatarpeet Nummelassa seuraavan 15 vuoden aikana ovat noin km². Tässä laskelmassa ei ole mukana nykyistä puutetta liiketilasta, eli kokonaistarve on vähintään tämä. Painopiste on erikoiskaupassa. Suurmyymälää ja päivittäistavarakauppaa tarvitaan selvästi vähemmän. CM-kiinteistön laajennusosan suuruus on 6000 km2, mikä on vajaa kolmannes liiketilan lisätarpeesta. Uusia liikepaikkoja tulisi noin 20 myymälälle/palveluliikkeelle. Tämä vastaa lähivuosien liiketilojen lisätarvetta. Kiinnostus investointeihin Nummelan keskustan Pisteen alueelle hetkellisesti pienenevät kun tilantarjontaa syntyy muualle. CM-laajennushanke vähentää siis hetkellisesti uuden tilan kysyntää, mutta tilantarve Nummelassa kasvaa nopeasti. Nummelan keskusta muodostuu kaupallisesti kolmesta toiminnallisesta alueesta. Pisteen vanha alue muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden. Prisma ja Hiidentorin kiinteistö muodostavat toiminnallisesti toisen kokonaisuuden. Kolmas kaupallinen alue muodostuu linja-autoaseman ympäristöstä ja CMliikerakennuksesta. Näitä kaupallisia alueita yhdistää ja erottaa Meritie, joka on keskeisessä asemassa keskustaa kehitettäessä. CM-liikerakennuksen laajennus vahvistaa yhtä keskittymää. Meritien asema keskustan osien yhdistäjänä jää vielä jokseenkin entiselleen ja vaatii kehittämistä. CM-liikerakennuksen kaupallista toimivuutta on hiottu suunnitteluprosessin aikana. Laajennusosaan on saatu selkeitä kauppakäytäviä ja kauppakeskusmaisuutta. CM-tavaratalo on sopivasti laajennuksen päätepisteenä ja kauppakäytävä johtaa luontevasti linja-autoaseman kauppiastavarataloon. Suurmyymälän kaupalliset vaikutukset Nummelassa on esitetty tarkemmin liitteessä 2. Taloudelliset vaikutukset Vaikutukset kunnan investointeihin ulottuvat Nummelassa suunnittelualuetta laajemmalle. Lähinnä liikennemäärien lisääntyminen asettaa väylien lisärakentamiselle ja parantamiselle haasteita ja taloudellisia paineita. Työpaikkojen määrä lisääntyy ja aikaisemmin kunnan ulkopuolelle suuntautuvasta ostovoimasta saadaan tarjonnan paranemisen seurauksena osa suunnattua paikkakunnalle Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Kaavamuutoksella ei ole merkittäviä vaikutuksia luonnonoloihin Vaikutukset terveellisyyteen ja turvallisuuteen Uusilla liikennejärjestelyillä pyritään toimivampaan ja turvallisempaan liikenneympäristöön. Meluntorjuntatoimenpitein estetään liikennemelun kulkeutuminen haitallisessa määrin korttelin 91 piha-alueille. Kaava N (27)

26 5.5 Ympäristön häiriötekijät Suurin yksittäinen häiriötekijä alueella on liikenne ja sen aiheuttama melu sekä pakokaasu- ja hiukkaspäästöt. 55 desibelin ohjeellinen päivämelutaso ylittyy suunnittelualueella noin 50 metrin etäisyydellä Meritiestä ja vt 2:n rampista. Suunniteltu laajennus toimii kuitenkin melusuojana piha-alueelle (kts s. 14). Kaavan mukaisesti edellytetään meluesteen rakentamista Meritien eteläpuolelle siten, että se ulottuu kiertoliittymän jälkeen n. 60 metriä Huhtatien suuntaan. Kaava N (27)

27 6. ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Kauppakeskuksen liiketilojen markkinointi käynnistyy kaavan saatua lainvoiman. Alustavan aikataulun mukaan rakennustyöt voidaan suorittaa Vihdissä Jyrki Meronen Tekninen ja ympäristöjohtaja DI, TkL Matti Kanerva Kaavoitusarkkitehti Arkkitehti SAFA Suvi Siivola Kaavoitusvalmistelija FM Vihdissä Jyrki Meronen Tekninen ja ympäristöjohtaja DI, TkL Matti Kanerva Kaavoitusarkkitehti Arkkitehti SAFA Suvi Siivola Kaavoitusvalmistelija FM Kaava N (27)

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 8.4.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA

ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA NUMMELA TUOHIVEHMAA ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA KAAVA N:O N 139 Kaavaselostus 20.11.2007 Asia 294/713/2007

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, kortteli 2061 tontti

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, kortteli 2061 tontti Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 12.05.2015 06.10.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, kortteli 2061 tontti t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. makaavan

Lisätiedot

Kaava N 141 Nummelan Huhdanmäen asemakaavamuutos kortteleissa 193-195 (osa)

Kaava N 141 Nummelan Huhdanmäen asemakaavamuutos kortteleissa 193-195 (osa) Ympa 1.4.2008 Ympa liite Kaava N 141 Nummelan Huhdanmäen asemakaavamuutos kortteleissa 193-195 (osa) Selostus Ympa 20.5. 08 52 Kh tavoitteet 2.6.08 138 Ympa eh 24.2. 2009 30 Kh eh 2.3.2009 94 om b 1. PERUS-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA HUHDANMÄEN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELISSA 82, LP- JA PUISTOALUEELLA. KAAVA n:o 115 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

VIHDIN KUNTA HUHDANMÄEN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELISSA 82, LP- JA PUISTOALUEELLA. KAAVA n:o 115 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS asia n:o 122/713/2003 Ympa 22.5.200 Ympa liite 10 Ympa 4.11.2003 Ympa liite 14 Kh 17.11.2003 Kh liite 1 Ympa 26.2.2004 Ympa liite 7 Kh 8.3.2004 Kh liite 9 Kv 15.3.2005 VIHDIN KUNTA HUHDANMÄEN TAAJAMANOSAN

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella.

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella. asia: 235/713/2006 OAS/Perussel./tavoitteet Ympa 30.5.2006 67 Ympa liite 8 vireilletulokuulutus 9.6.2006 kaavaehdotus MRL 65 /MRA 27 Ympa 20.6.2006 76 Ympa liite 4 MRL 65 nähtävillä olo 23.8.-5.9.2006

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

ASKOLA. MONNINKYLÄ KAUPPAPAIKKA ASEMAKAAVAN MUUTOS Luonnos. Helsinki 13.10.2011.

ASKOLA. MONNINKYLÄ KAUPPAPAIKKA ASEMAKAAVAN MUUTOS Luonnos. Helsinki 13.10.2011. ASKOLA MONNINKYLÄ KAUPPAPAIKKA ASEMAKAAVAN MUUTOS Luonnos Helsinki 13.10.2011. Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520 Helsinki p. 09-1481943, 0400-425390 email: phartikainen@kolumbus.fi Vireille

Lisätiedot

NUMMELA KUOPPANUMMI, LOISKAAJANTIE

NUMMELA KUOPPANUMMI, LOISKAAJANTIE Asia 487/713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 23.11.2006 125 Ympa liite 5 VIHDIN KUNTA NUMMELA KUOPPANUMMI, LOISKAAJANTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS N:O 137 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asia /713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 30.5.2006 Ympa liite 8. KAAVA Nu 133. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5.

Asia /713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 30.5.2006 Ympa liite 8. KAAVA Nu 133. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5. Asia /713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 30.5.2006 Ympa liite 8 VIHDIN KUNTA NUMMELA, LANKILANRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS LANKILANRINTEEN TEOLLISUUSALUEELLA KAAVA Nu 133 Osallistumis- ja

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 14.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (16) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 11.12.2012

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS

MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Air-Ix Ympäristö Oy PL 52 20781 Kaarina 2005 2 MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus, joka koskee 14.6. 2005 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 30.5.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja

Lisätiedot

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa.

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus 14.5.2018 Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. Kaavan vireilletulo: Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta.. 2018

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 10. JA 25. KAUPUNGINOSIEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS SEKÄ 10. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 44 TONTTIEN 6 JA 7 SEKÄ VIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (KELJO, CITYMARKET)

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

N 172 Asemakaavamuutos korttelin 23 rakennuspaikoilla 7 ja 8

N 172 Asemakaavamuutos korttelin 23 rakennuspaikoilla 7 ja 8 N 172 Asemakaavamuutos korttelin 23 rakennuspaikoilla 7 ja 8 Perusselvitykset ja tavoitteet Kate 29.4.2015 49 kate om Asia 217/10.02.03/2013 Kaavan laatijat: Tuomas Turpeinen, kaavasuunnittelija FM Asemantie

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

KORTTELI 27 UTAJÄRVI

KORTTELI 27 UTAJÄRVI KORTTELI 27 UTAJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOS 23.5.2013 AIRIX Ympäristö Oy Mäkelininkatu 17 A 90100 OULU Puhelin 010 241 4600 Telefax 010 241 4601 UTAJÄRVEN KUNTA Laitilantie 5 PL 18 91600 UTAJÄRVI Vireilletulosta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kaavaselostus koskee 4.11.2008 päivättyä kaavakarttaa. Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 10.1.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Kaava Ot 20 Otalammen korttelin 14 asemakaavan muutos. Tavoitteet

Kaava Ot 20 Otalammen korttelin 14 asemakaavan muutos. Tavoitteet Kaava Ot 20 Otalammen korttelin 14 asemakaavan muutos Tavoitteet Kate 9.4.2014 Kh 14.4.2014 49 69 Kate om Kh liite 2 Asia 63/10.02.03/2014 Kaavan laatija: Miia Perätalo, kaavasuunnittelija Asemantie 30,

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 SELOSTUS Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 )

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 ) In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040 833 9275, 0400-234 349, 03-4482 702 email:havanka@kolumbus.fi http://www.kolumbus.fi/havanka

Lisätiedot

RISTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

RISTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Y-tunnus: FI20462958 TENGBOM OY Säkylän kunta RISTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee osaa 17.12.2007 vahvistetun Ristolan asemakaavan liikenneja suojaviheralueista sekä osaa teollisuus-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3)

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.1.2012 Ilmakuva suunnittelualueesta (2006)

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI KORTTELIN 2032 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 5.11.2014

ÄÄNEKOSKI KORTTELIN 2032 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 5.11.2014 ÄÄNEKOSKI KORTTELIN 2032 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 5.11.2014 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT xx.xx.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MARRASKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 6 UUSIKAUPUNKI, KORTTELI 625

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 6 UUSIKAUPUNKI, KORTTELI 625 L O V I I S A 10.10.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 6 UUSIKAUPUNKI, KORTTELI 625 KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: LÄNSIPORTTI Kaupunki: LOVIISA Kaupunginosa: 6 Kortteli:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.6.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos

Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO Puh 0400 356 500, Fax 016-642259 4.2.2009 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos Osallistumis-

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311 ILMAJOKI NIEMELÄN ALUE Asemakaavan muutos Ahonkylän kunnanosa kortteli 14 LÄHTÖTIEDOT 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Ahonkylä Kaava-alue: Niemelän alue Korttelit:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KH 26.2.2018 Liite 27 273-AK1605 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT.. FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.8.2014 P195-P19523

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavaehdotuksen selostus, joka koskee 8.9.2011 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavaehdotus koskee Myllylän

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

1. SUUNNITTELUALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

1. SUUNNITTELUALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 3.11.2015 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VT 4:N JA KOTAKENNÄÄNTIEN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kuva 1 Suunnittelualueen likimääräinen sijainti osoitettu

Lisätiedot

Peuranpolku-KoulukadunKannitie risteysalue. Kuhmo. Kuhmon kaupunki

Peuranpolku-KoulukadunKannitie risteysalue. Kuhmo. Kuhmon kaupunki Peuranpolku-KoulukadunKannitie risteysalue Kuhmo Asemakaavan muutos ja laajennus Asemakaavaselostusluonnos, joka liittyy 10.10.2011 päivättyyn kaavakarttaan. Kaavaselostus täydentyy suunnittelun edetessä.

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Kaavatunnus 1/6 1-153 Asianumero RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Asemakaavan muutos koskee tiloja 543-414-1-219 ja -220 Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelin 1130 tontit

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

VT4:N MUUTOKSIIN LIITTYVÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA KUMOAMINEN

VT4:N MUUTOKSIIN LIITTYVÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA KUMOAMINEN 1 VT4:N MUUTOKSIIN LIITTYVÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 6.6.2016/tark. 15.8.2016 2. 1. KUVA 1 Suunnittelualueiden likimääräiset sijainnit on osoitettu

Lisätiedot

KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus. Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI

KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus. Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖPALVELUT Kaupunkikehitysjaosto 10.6.2015 2

Lisätiedot

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 162-AK1603 MYNÄMÄEN KUNTA RAIMELAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 28.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA G:\AKVAT\Raivio\OASL1.doc 1/5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaava koskee Raivion kaupunginosan vanhimman osan

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 66. KAUPUNGINOSAN KORTTELEIDEN 133 JA 141 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, Vaajakoskentie 101 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

KERIMÄKI, KIRKONSEUTU Asemakaavan muutos korttelin 32 eteläpuolen puistoalueella (VP) tilalla

KERIMÄKI, KIRKONSEUTU Asemakaavan muutos korttelin 32 eteläpuolen puistoalueella (VP) tilalla SAVONLINNAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, EHDOTUS ASEMAKAAVAN MUUTOS KERIMÄKI, KIRKONSEUTU Asemakaavan muutos korttelin 32 eteläpuolen puistoalueella (VP) tilalla 740-565-1-211 Arkkitehtitoimisto Keijo

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki

Janakkalan kunta Turenki Janakkalan kunta Turenki 17.8.2015 1 Kauriinmaa etelä D:no 267/2015 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan pohjoispuolella,

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli)

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli) KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 1.11.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit 1000 1035 sekä Ounasjoentien länsipuoli) Osallistumis-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark.

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Selostus Työ: 26024 Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.scewo.fi Toimistot:

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot