INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN /

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi"

Transkriptio

1

2 10 syytä sille, miksi verkkosivustosi EI myy sis. ratkaisut ongelmiin! Terve ja kiitos mielenkiinnostasi raporttiani kohtaan! Nimeni on Teemu Kinnunen ja esittelen sinulle 10 ylivoimaisesti yleisintä syytä sille, miksi verkkosivustollasi ei käy kauppa. Lisäksi saat tietää, miten näistä 10 ongelmasta päästään eroon. Väitän, että tämän raportin luettuasi sinulla on täydet mahdollisuudet jopa moninkertaistaa myyntisi verkossa. En voi tietenkään taata sinulle tuloksia noin vain, mutta voin luvata, että tästä raportista löydät rutkasti lisäarvoa. Monet raportissa olevat kohdat eivät suinkaan käsittele uusia sosiaalisen median palveluita tai työkaluja, vaan oikeastaan vanhoja kunnon suoramarkkinoinnin keinoja. Ennen kuin alat lukemaan, niin lupaa minulle, että laitat ainakin yhden sinulle uuden asian käytäntöön lähipäivien aikana. Vain toimimalla saat tuloksia aikaan! Antoisia lukuhetkiä!

3 Verkkosivustollesi ei päädy säännöllisesti riittävää määrää oikeanlaisia ihmisiä Voi olla, että www- sivustosi rakenne ja sisältö on toteutettu siten, että hakukoneella on hankala näyttää sivustoasi listauksissaan. Tämä tarkoittaa taas sitä, että maksavat asiakkaat eivät voi millään löytää verkkosivustollesi tietämättä yrityksesi tai tuotteesi nimeä. Tässä vaiheessa menetät ihan hurjasti kauppaa... Esimerkki: Tarjoat markkinoiden parasta ratkaisua keittiöremonttiin. Potentiaalinen asiakas hakee hakukoneesta keittiöremontti palvelut, mutta ei löydä sivustoasi, koska hakukone ei ymmärrä näyttää sivustoasi tässä yhteydessä. Miksi? Jatka lukemista niin kerron Sivustosi kyllä näkyy hakukoneissa hakusanalla Pertin Keittiö Oy, mutta siitä ei ole mitään hyötyä. Haluat näkyä niillä hakusanoilla, joilla potentiaaliset ostajat hakevat! Kiinnitä huomiota hakukonenäkyvyyteesi luonnollisissa hakutuloksissa - millaisilla hakusanoilla näyt tällä hetkellä? Millaisilla sinun KANNATTAISI näkyä? Ihan ensiksikin, hyvät ja tuottoisat hakusanat on mahdollista LÖYTÄÄ. Osta muutama mainos Google Adwordsista eri hakusanoilla ja TESTAA, mitkä hakusanat näyttäisivät tuovan bisnestä. Tämän jälkeen muokkaat tekstisisältöjäsi siten, että niissä esiintyvät nämä tuottoisat hakusanat ainakin jossakin määrin. Sen jälkeen varmistat, että TITLE- tagit ja META- kuvaukset ovat kunnossa ja mietit hetkisen keinoja, jolla voisit saada muutaman laadukkaan linkin osoittamaan sivustollesi. Tässä pikaohje: Voit myös mailata minulle osoitteeseen Voi myös olla, että ostamasi mainokset kiinnittävät vääränlaisten ihmisten huomion. Saatat ihmetellä sitä, että sivusto ei tuota myyntiä vaikka kävijöitä kyllä riittää. Esimerkki: Ostat mainostilaa MTV3.fi palvelusta ja saat paljon kävijöitä sivustollesi, mutta suurin osa kävijöistä osoittautuu alle 20- vuotiaiksi nuoriksi miehiksi. Myyt palvelua, jonka kohderyhmää ovat vuotiaat naiset. Vinkki: Jos haluat tehdä oikeasti kustannustehokasta mainontaa, niin unohda MTV3, Iltasanomat, Suomi24 ja kaikki suuret mainosverkot.

4 Etsi sen sijaan käsipelillä vähän pienempiä sivustoja, jotka keräävät yhteen ihanneasiakkaasi kaltaisia ihmisiä. Hae Googlesta tuotteeseesi ja palveluusi liittyvillä avainsanoja ja luo lista sivustoista, jotka näkyvät piikkipaikoilla. Näiden sivustojen kävijämääristä iso osa tulee todennäköisesti hakukoneen kautta. Ehdota sivustojen omistajille, että ostaisit heiltä mainostilaa. Yleensä saat mainoksesi näkyviin monta kertaa edullisemmin. Lisäksi mainoksen kautta tulleet kävijät ovat huomattavasti valmiimpia ostokandidaatteja, koska he ovat tulleet sivustolle hakukoneen kautta. Heidän ostovalmiudestaan viestii se, että he ovat hakiessaan käyttäneet ostoaikeisiin viittaavia hakusanoja Puhutaan seuraavaksi Google- mainoksista eli Google Adwordsista Et halua, että ihmiset, jotka hakevat esimerkiksi "ilmainen [tuotteen nimi]", näkevät mainoksesi ja klikkaavat mainostasi. Et myöskään välttämättä halua kiinnittää sellaisten ihmisten huomiota, jotka vasta ETSIVÄT tietoa. Sen sijaan haluat kävijöitä, jotka ovat tehneet ostopäätöksensä ja ovat valmiita ostamaan saman tien. Parhaimmillaan hakusanamainonta on edullinen mutta tehokas tapa saada ostoaikeissa olevia oikeanlaisia kävijöitä verkkosivustolle. Mainokset tulevat näkyviin 15 minuutissa, joten koko prosessi on äärimmäisen nopea! Klikkaa linkistä niin näytän sinulle videolla, että miten saat Adwords- mainonnan kautta nopeasti tuloksia! mainonta- konversio/ - - -

5 Lähestymisesi on liian yritys - ja tuotekeskeinen En tiedä sinusta, mutta itse näen tätä päivittäin. Yritys keskittyy visusti kertomaan omasta tuotteestaan ja palvelustaan, kun pitäisi puhua ASIAKKAASTA. Mitä haluja, tarpeita, pelkoja, toiveita ja ongelmia ASIAKKAALLA on? Mihin ASIAKKAAN ongelmaan tarjoat ratkaisua? Asiakastuntemukseen palaamme vielä tarkemmin tässä dokumentissa. On hyvin yleistä, että asiakkaan kannalta tärkein ja mielenkiintoisin sisältö on piilotettu huolellisesti yrityksestä, yrityksen toimialasta ja yrityksen historiasta kertovan sisällön taakse. Mielenkiintoista sisältöä on se, joka keskittyy puhumaan asiakkaasta. Selailepa läpi muutama sinun alaasi liittyvä verkkosivusto läpi niin huomaat, miten paljon yritykset keskittyvät kertomaan omista palveluistaan ja tuotteistaan sen sijaan, että he keskittyisivät puhumaan asiakkaansa ongelmista, haluista ja peloista. Miksi suurin osa yrityksistä kertoo verkkosivuillaan pelkkiä latteuksia? Tähän voi olla monia syitä, mutta kokemukseni mukaan kyse on lähinnä siitä, että "tekstejä ei olla ehditty ajattelemaan kovin tarkasti" joten sivuille työnnetty teksti on ikään kuin täytetekstiä. Muista, että sinulla on usein vain muutama sekunti aikaa saada verkkosivustolle tulevan kävijän mielenkiinto. WIIFM = What's In It For Me = Mitä se minua liikuttaa? Vaihtamalla yritys - ja tuotekeskeisen lähestymistavan asiakaskeskeiseen lähestymistapaan, näytät asiakkaallesi ymmärtäväsi tämän huolia ja murheita. Se joka ymmärtää asiakastaan kaikkein parhaiten, voittaa.

6 Sinulla ei ole hajuakaan asiakkaastasi, joten et osaa muodostaa tehokasta markkinointiviestiä ja lähestymistapaa verkkosivustollesi Tuote, joka on tarkoitettu KAIKILLE... ei ole tarkoitettu KENELLEKÄÄN. Myytkö naisille vai miehille? Nuorille vai vanhemmille? Mikä yhdistää heitä? Mistä he ovat kiinnostuneita? Mitä he haluavat? Mitä he pelkäävät? Kuvaile ryhmäsi tarkasti ja mieti, millaisella viestillä saisit HEIDÄN huomionsa. Jenkkien puolelta paljon hyviä esimerkkejä kohdentamisesta: "Golf Course ONLY For Left- handed Golfers" "For Working Moms Only" Haluat saada aikaan efektin: "Hei, tämä on tarkoitettu juuri minulle!". Haluat rajata viestisi koskemaan vain tiettyä kohderyhmää ja räätälöidä palvelusi ja tuotteesi kohderyhmälle ihanteelliseksi. Päällimmäisenä ideana on saada verkkosivustollesi ohjattu kävijä ajattelemaan, että tämä on tullut oikeaan paikkaan. Kuinka saan sitten selville, että kenelle minun kannattaa kohdistaa tuotteeni tai palveluni? Muutama pointti: Tutkaile entisiä asiakkaitasi, mikä heitä yhdistää? Lähde miettimään ongelmia, joihin tuotteesi ja palvelusi tarjoaa erityisesti ratkaisuja. Nyt mieti, millaisessa elämäntilanteessa olevilla ihmisillä ON näitä ongelmia. Mieti näitä kysymyksiä asiakaskunnastasi: 1. Mikä heidät pitää öisin hereillä / Mitkä ovat ne ongelmat, joiden kanssa asiakkaasi painii? 2. Mistä he ovat eniten peloissaan? 3. Mitkä kolme asiaa turhauttavat heitä päivittäin? 4. Mikä on heidän salaisin haaveensa, jota he eivät ehkä sano ääneen? 5. Onko heillä jokin erityinen tapa tehdä päätöksiä? (lue lisää ostajapersoonista: the- 4- Buyer- Personas- to- Increase- Conversions) 6. Onko heillä oma kielensä? 7. Kuka muu myy asiakaskunnallesi samaa tuotetta kuin sinä ja miten kilpailijasi sitä tekevät? 8. Miten kilpailijasi ovat epäonnistuut yrityksessään? Jotta voisit muokata myyntimateriaalisi houkuttelevaksi ja myyväksi, sinun on yksinkertaisesti pakko tuntea asiakkaasi läpikotaisin.

7 'Sinun juttusi' ei ole näkyvissä nettisivuillasi Mikä oikeuttaa olemassaolosi? Miksi minun pitäisi ostaa juuri sinulta? Mitä UNIIKKIA sinussa on...? Tämän pitäisi löytyä verkkosivustolta aivan ensimmäiseksi näkyvältä paikalta. Sinulta ehkä löytyykin tämä viesti, mutta et ole jostain syystä siirtänyt sitä verkkosivustollesi. Muista kuitenkin, että Internetissä liikkuvat tismalleen samat ihmiset kuin reaalimaailmassakin. Meillä kaikilla on samat tarpeet, halut ja pelot myös Internetissä. Kerro mikä on se sinun juttusi. Jos sinulla ei ole 'omaa juttuasi', niin silloin kenelläkään ei ole periaatteessa mitään järkevää syytä olla asiakkaanasi....paitsi tietenkin jos olet valmis olemaan kaikkein edullisin vaihtoehto. Joten... Mikä oikeuttaa olemassaolosi? Mikä on se uniikki juttu, jota tarjoat asiakkaillesi? Ehdottaisin, että se tiivis 'olemassaolosi oikeutus' lukisi verkkosivustosi etusivulla joko otsikkona näkyvällä paikalla tai vähintäänkin logosi vieressä. Miten ihmeessä oma uniikki juttu on mahdollista selvittää? Suurimmalla osalla yrityksistä EI ole omaa uniikkia juttua, mutta fiksuna yrittäjänä ymmärrät sen todellisen arvon. Keino 1 - Kysy entisiltä asiakkailtasi Soita Aaro Asiakkaallesi ja kysy, mikä sai heidät valitsemaan juuri sinut kaikkien muiden kilpailijoidesi joukosta. Voit myös käyttää sähköpostia, mutta yleensä puhelimen kautta saat paremmin informaatiota. Keino 2 - Katso mitä pahimmat kilpailijasi tarjoavat Älä yritä saada kaikkia kilpailijoitasi samaan listaan, vaan valitse vain suurimmat ja mahtavimmat. Listaa heidän tuotteensa, palvelunsa ja myyntitekniikkansa. Jos kukaan kilpailijoistasi ei tarjoa takuuta, mieti miten voisit itse sellaista tarjota. Jos kenelläkään kilpailijoistasi ei ole rahat- takaisin takuuta, mieti voisitko itse tarjota sellaista. Keino 3- Kokoa työntekijäsi yhteiseen aivoriiheen Keskustelkaa yhdessä vähintään 1,5 tunnin verran yrityksenne kilpailuvalteista. Ideoikaa vapaasti ja kirjoittakaa syntyneet ideat ylös! Aseta uusi myyntivalttisi selvästi näkyville nettisivuillesi!

8 Huono ulkoasu pilaa käytettävyyden eikä ole uskottava Älä käsitä minua väärin, mutta sille ei vain voi mitään, että vanhat ja rumat verkkosivut karkottavat maksavia asiakkaita. Verkkosivustojen rosoinen ulkoasu viestittää kävijälle, että yritys on pieni, vähävarainen ja epäluotettava. Yleensä rosoisen ja häiritsevän ruman ulkoasun myötä myös käytettävyys kärsii. Onko tärkein sisältö sivustollasi löydettävissä yhdellä hiiren klikkauksella?

9 Et tee ostamista riittävän helpoksi ja luonnolliseksi toimenpiteeksi Älä vain anna puhelinnumeroa jonne soittaa, vaan käytä isoja ja hyvin asemoituja yhteydenottolomakkeita. Kehota kävijää säännöllisesti toimintaan - jokaisen sisältösivun lopusta olisi hyvä löytyä jonkinnäköinen toimintakehote riippuen tietenkin siitä, että mihin kyseisen sivuston sisältö tähtää. Mitä useammin pyydät, sitä useammin myös saat. Tarjoa myös selkeät ohjeet ostamiseen. Jos myyt vimpaimetta X, niin kerro yksityiskohtaisesti, että miten kävijä voi saada tuotteen itselleen. Varsinainen temppu tässä on se, että OLETAT vakaasti kaupan tapahtuvan. Tämä lisää toimintakehotteesi tehoa. Käytä isoja nappeja, jotka erottuvat taustasta. Tehokkaiksi ja houkutteleviksi väreiksi ovat osoittautuneet oranssi ja vihreä. Punainen väri osto- napissa ei yleisesti ole toiminut oranssia tai vihreää paremmin, koska punainen indikoi vaaraa ja hälytyksen väriä. Minimoi myöskin tilausprosessin välivaiheet. Matka ostopäätöksen tekemisestä kiitos- sivulle ei tulisi kestää kauaa, eikä välissä tulisi olla montaa vaihetta. Amazon.com verkkokauppa osaa minimoida tilausprosessin vaatimat askeleet - se tarjoaa asiakkailleen 1- click- buy toimintoa. Yhdellä hiiren klikkauksella saat maksettua ostoksesi, kunhan olet vain aiemmin rekisteröitynyt sivustolle. Jos olet verkkokauppias, suosittelen sinua tutustumaan verkkokauppaakatemia.com sivustolta ladattavaan ilmaiseen raporttiin, jossa käydään läpi 6 eri tapaa lisätä verkkokauppasi myyntiä ilman lisäkustannuksia.

10 Jätät paljon päätöksen teon kannalta tärkeitä asioita kertomatta Hiljaisuus on kultaa ehkä jossakin muualla, mutta ei myynnissä. White Space on harvemmin saanut epäröivää kävijää muuttumaan oikeaksi asiakkaaksi. Käännä jokaikinen kivi - listaa JOKAINEN tuotteestasi tai palvelustasi saatava hyöty ja ominaisuus. Et voi lopulta tietää, mikä saa kävijän tarttumaan tuotteeseesi. Kyseessä voi olla yksi kohta 15 muun kohdan joukossa, joka jostakin syystä vain 'natsaa' voimakkaammin kuin kaikki muut kohdat yhteensä. Tämä yksittäinen kohta, jonka ehkä epäröiden lisäsit hyötyjen joukkoon, voi ratkaista kaupan yksittäisen kävijän kohdalla. Olen asiakkailleni usein sanonut, että jos tuotteiden ominaisuuksia ja hyötyjä ei löydy verkkosivustolta valmiina,kannattaa vaikka äänittää oma myyntipuhe. Käytännössä nappaat siis seuraavalle asiakaskäynnille nauhurin mukaan, äänität kaiken ja kirjoitutat jollakulla jälkikäteen koko roskan paperille. Aivan yhtäkkiä meillä on kuin onkin lähes valmista materiaalia laitettavaksi verkkosivustoille. Okei...et välttämättä tee asiakaskäyntejä, mutta ymmärsit varmastikin idean. Me osaamme kyllä myydä omaa tuotettamme, mutta emme huomaa siirtää ajatuksiamme ja sanomisiamme verkkoon! En ole koskaan ymmärtänyt niitä ihmisiä, jotka välttelevät myyntipuheita silloin, kun niiden aika olisi. Verkkosivustollasi olevan materiaalin on pakko pystyä sytyttämään ja innostamaan kävijää, jotta tarvittava yhteydenotto ja kauppa syntyisi. Niukkasanaisuus on harvoin toiminut yhteydenottomagneettina. Oletko koskaan kuullut, että myyjälle olisi annettu asiakaskäyntiä varten seuraavanlaiset ohjeet: "Kuinka innostuneelta asiakas vaikuttaakin, sinun on pakko lopettaa puhuminen 200 sanan kohdalla. Et saa tylsistyttää asiakastasi!" Absurdia. Totta kai myyjän ainoa tehtävä on saada aikaan KAUPPA. Tilanne on tismalleen sama myös myyntikirjeissä ja verkkosivustojen teksteissä. Jos strategiaasi kuuluu olla niukkasanainen, niin kuulen mielelläni perustelusi. Mailaile osoitteeseen - - -

11 Ihmisillä on hirveä määrä epäluuloa ja ostamisen esteitä. Tiedostat asian, mutta et poista riskejä verkkosivustollasi Missään muualla ei olla yhtä epäluuloisia kuin internetissä. Mikäli brändisi ei ole maailman tunnetuimpien joukossa, sinun on pakko kiinnittää tähän asiaan huomiota Ajatuksia, joita verkkosivustosi kävijöillä todennäköisesti on: Uskallanko antaa luottokorttini tietoja tälle sivustolle? Mitä jos tuote ei ole sitä mitä haen? Tietävätkö nämä henkilöt mistään mitään? Ovatko nämä henkilöt tai onko tämä yritys oikeasti olemassa? Miten pystyn luottamaan tähän yritykseen? Kysymys kuuluu: Kuinka saan herätettyä luottamuksen ja turvallisuuden tunteen, jotta asiakas voi huoletta avata lompakkonsa? "Asiakkailtamme kuultua..." tai vaihtoehtoisesti "Jos et usko meitä, niin usko ainakin asiakkaitamme..." Näitä ei ole koskaan liikaa, sillä se mitä asiakkaasi sanovat sinusta, on ainakin 1000 kertaa uskottavampaa kuin se, mitä itse sanot itsestäsi, VAIKKA sinä oletkin se todellinen asiantuntija ja asiakas täysin tietämätön. Lisää mukaan myös verkkopankkien logot, aaa- luottoluokituksesi, sertifikaatit ja muut seikat, jotka voivat nostaa luottamustasi asiakkaan silmissä ja poistaa ostamisen riskejä. "Mikäli ystäväsi tunnistavat sinut tästä naamiaisasusta, niin tarjoamme rahasi kokonaisuudessaan takaisin välittömästi, eikä sinun edes tarvitse palauttaa pukua!" Anna aina tyytyväisyystakuu ja ilmaise takuusi myöskin tyylikkäästi. Aina kun myyt, sinun on pakko taata jotakin. Et välttämättä voi taata sitä, että asiakas saa rahansa takaisin tai sitä, että asiakas saa aikaan haluamansa lopputuloksen tuotteellasi, mutta aina voit antaa jonkin takuun. Tässä esimerkkejä takuista, jotka toimivat erinomaisesti riskin poistajina: - Ellet syystä tai toisesta ole 100% tyytyväinen tuotteeseemme, palauta se meille niin hyvitämme KAIKKI palautuksesta sinulle koituneet kustannukset - Mikäli tuote ei saavu osoitteeseenne 4 päivän kuluessa, on toimitus teille ilmainen!

12 - Takaamme, että asiakaspalvelumme kanssa asioiminen pelastaa päiväsi! Takuusta tulee vieläkin tehokkaampi, jos siinä on sekä rahat takaisin elementti että hyvitys 'kivusta ja särystä'. Olen nähnyt paljon esimerkiksi tällaisia: - JOS syystä tai toisesta käy niin, että tuote ei toimikaan kuten lupaamme, hyvitämme maksamasi rahat TUPLANA takaisin. Pyydämme vain, että toimitat pakkauksen mukana lyhyen selostuksen todisteineen siitä, että yritit käyttää tuotettamme ihan oikeasti. Todellisuudessa vain pienen pieni osa oikeasti viitsii tehdä palautuksia rikastumismielessä. Hyvin usein myös rikkinäiset tuotteet jäävät palauttamatta, jos niiden arvo ei ole muutamaa kymppiä enempää. Vastaavasti riskien poistaminen ja ylimääräisen hyvityksen lupaaminen myyntitilanteessa poistaa kaiken riskin, ja itse myymisestä tulee monin verroin helpompaa! Ostamisen esteet Kuten olen jo aiemmin sanonut, tarvitset myös verkkosivustollesi hyvän myyntipuheen. Hyvä myyntipuhe on sellainen, joka käy läpi KAIKKI syyt sille, miksi asiakas EI ostaisi tuotetta. Kaikkiin syihin tulee myös esittää vasta- argumentit, joten kokonaisuudessaan myyntipuheesta muodostuu vastustamattoman tehokas. Esimerkki: Yritys myy keittiöpaketteja. Heidän verkkosivustollaan voisi olla vastaukset esimerkiksi seuraaviin väittämiin: 1. Tämä keittiö on liian kallis 2. Tämä keittiö ei ole riittävän käytännöllinen 3. Remontti kestää liian kauan 4. Remontti on liian raskasta 5. Lapseni eivät kestä remontista tulevaa rakennuspölyä Olet oman tuotteesi asiantuntija ja osaat varmasti vastata näihin väitteisiin. Parasta tässä lähestymistavassa on se, että myyntitilanne on läpinäkyvä ja rehellinen. Voit pitää kaunistellun myyntipuheen ja toivoa, että asiakas ei kysyisi sitä yhtä pientä juttua, joka on tämän tuotteen heikkous. Vastaavasti voit ottaa asian rohkeasti ITSE esille ja miettiä asialle etukäteen ratkaisun. Kirjoitin taannoin blogiartikkelin ostamisen esteistä. Artikkeli sai niin suurta suosiota, että linkitän sen tähän raporttiin: esteet/

13 Nettisivuillesi ei koskaan tule mitään uutta Mikä saa sinut joka päivä avaamaan Facebookin, MTV3.fi - sivuston tai YLE.fi sivuston? Mitä kysyt ensimmäiseksi ystävältäsi, kun hän vastaa puheluusi? MITÄ UUTTA TÄNÄÄN? Janoamme jatkuvasti UUTISIA! Mitä tänään on tapahtunut? Mitä uutta minulle on tarjolla? Onko kukaan kommentoinut minua Facebookissa? Onko kukaan lisännyt uusia valokuvia itsestään? Mitä tapahtuisi Iltasanomille, jos se lakkaisi tuottamasta uutisia? Jotta saisit uuden syyn olla yhteydessä asiakkaisiin ja jotta saisit asiakkaittesi mielenkiinnon, tarvitset jatkuvasti uusia juttuja, uusia palveluita, uusia blogiartikkeleita, uusia vimpaimia jne jne. McDonalds kehittää jatkuvasti uusia hampurilaisia. Ensin tuli euron juusto, sitten tuli juustopekoni ja sitten McWrap. Muutokset ovat joskus pikkuriikkisiä ja tuotteet pysyvät käytännöllisesti katsoen edeltäjiensä klooneina, mutta TUOTE ON SILTI UUSI JA VETÄÄ IHMISIÄ PAIKAN PÄÄLLE. Jos haluat pysyä tahdissa mukana, sinun on pakko pystyä maksimoimaan uuden tuotteittesi tuotanto. Milloin viimeksi olet lisännyt kokoelmaasi jotain uutta, joka antaisi jälleen yhden hyvän syyn olla yhteydessä asiakkaisiisi? TARJOUKSET Miten voisit luoda sellaisen tarjouksen, joka olisi suorastaan vastustamaton? Useimmat meistä mieltävät tarjoukset pelkästään alennuksiksi. Hinnan pudottaminen on kuitenkin usein kaikkein tehottomin tapa rakentaa vastustamattomia tarjouksia. Pidä hinta ennallaan tai nosta sitä hieman, mutta lisää pakettiin bonuksena muita vimpaimia kaupanpäällisiksi. Uuden keittiön kaupanpäällisiksi voisi antaa esimerkiksi keittiöveitsi- sarjan, keittokirjan, iittalan keräilyastiaston, lahjakortin, (jatka listaa kunnes tarjousta ei yksinkertaisesti voi enää vastustaa). Nimeä tuotepakettisi / tarjouksesi houkuttelevasti siten, että se alkaa näyttämään uniikilta ja kiinnostavalta. Kun muodostat tarjoustasi tuotteesi ympärille kerättävillä bonuksilla, niin palaa hetkeksi takaisin niihin yleisiin ostamisen esteisiin, joita asiakkaillasi yleensä on. Ideaalitilanne olisi se, että jokainen kaupanpäällinen vastaisi johonkin ostamisen esteeseen.

14 Uuden keittiön ostajaa saattaa mietityttää se, että mitä kodinkoneita keittiöön hankitaan. Lahjakorttisi voi olla suunnattu vaikkapa Giganttiin tai Expertille. Kun annat tarjouksellesi deadlinen, niin kokonaisuudestasi tulee vastustamaton. Muista, että ilman deadlinea tarjouksesi ei ole vastustamaton, koska ihmiset tuppaavat viivyttelemään päätöksentekoa luonnostaan. Merkitse selkeästi ja näkyvästi se päivämäärä, jolloin tarjouksesi umpeutuu. Istutat asiakkaasi mieleen pelon, että tämä menettää jotain korvaamatonta ellei tartu tarjoukseen. Mitäs sitten, jos minulla ei yksinkertaisesti ole varaa tarjota kaupan päälle mitään? Ensinnäkin, informaatiosta (DVD, CD, kirjat yms.) voit paketoida arvokkaita bonuksia, vaikka tuotteen valmistaminen ja toimittaminen ei sinulle maksaisikaan oikeastaan mitään. Asiakkaalle informaation arvo voi kuitenkin olla mittava. Sitä paitsi tarjouksia rakentaessa kannattaa miettiä asiakkuuden todellinen arvo. Olisiko se nyt niin paha juttu vaikka tekisitkin vastumattomalla tarjouksellasi tappiota, kun saat vastineeksi uuden tyytyväisen asiakkaan? Uuden asiakkuuden arvo voi olla mittava, jos saat asiakkaasi ostamaan sinulta uudestaan ja uudestaan useiden vuosien ajan. Tyytyväinen asiakas tuo usein myös suosittelujen kautta uusia asiakkaita ja levittää brändisi sanomaa ilman, että sinun tarvitsee maksaa yhtään mitään. Aina ei siis kannata tuijottaa pelkkää yksittäisestä myynnistä aiheutuvaa voittoa tai tappiota. Vastustamattoman tarjouksen rakentaminen voi parhaimmillaan kasvattaa niin paljon asiakaslistaasi, että yrityksesi markkinointiongelmat häviävät lähes kokonaan.

15 Et tiedä, miten vanhoille asiakkaille saataisiin myytyä lisää... Tarvitset markkinointisysteemin, jonka yksi osa on huolehtia siitä, että vanhat asiakkaat ostavat tuotteitasi tai palveluitasi aina vain uudestaan ja uudestaan hamaan tulevaisuuteen asti. Vanhat asiakkaasi ovat kallisarvoisinta omaisuuttasi. Heidän ostokynnyksensä on huomattavasti keskimääräistä matalampi, sillä he tuntevat jo tuotteesi ja palvelusi. He pystyvät jo luottamaan sinuun. Kuitenkin, jotta saisit leivottua asiakkaistasi kanta- asiakkaita, sinun tarvitsee luoda kanta- asiakassuhteita. Suhteen luomiseen ei ole oikotietä - sinun on pakko olla heihin yhteydessä tavalla tai toisella säännöllisesti. Millaista sisältöä asiakkaille kannattaisi lähettää? Suurin osa kauppiaista lopettaa TÄYSIN ihmiselle viestimisen, kun tästä tulee asiakas. Kun rahat ollaan saatu asiakkaalta talteen, ei tyytyväisyydellä tai oikeastaan millään ole enää mitään väliä. Tämä olettamus on väärä ja maksaa yrityksellä todella paljon rahaa. Ethän halua kohdella asiakastasi kuin yhden yön hoitoa? Tiedät jo melko hyvin, mistä asiakkaasi ovat kiinnostuneet. Kysy heiltä mielipiteitä tuotteesi laadusta ja käyttömukavuudesta. Rohkaise heitä käyttämään tuotetta. Lähetä tuotteeseen ja aihepiiriin liittyvää informaatiota, joka saattaa kiinnostaa heitä. Kerro myös kiinnostava ja tuotteen hyödyistä kertova tarina SINUSTA ja YRITYKSESTÄSI. Tarinalla saat usein hieman ainutlaatuisuuden tuntua asiakkaasi silmissä. Lähetä myös säännöllisin väliajoin vastustamattomia tarjouksia, jotka tiedät kiinnostavan asiakastasi. Voisitko vieläpä automatisoida tämän jotenkin? : ) Kun ensitransaktio tapahtuu, pidä huoli että saat mahdollisimman paljon tietoa asiakkaastasi ja ohjaa hänet systeemiisi, joka on rakennettu uusia asiakkaita varten. Suomessa juuri kukaan ei tee tätä lähellekään oikein, tekisitkö sinä?

16 (ODOTA...!) Kaikki on kiinni implementoinnista ODOTA! Ennen kuin suljet tämän pdf- dokumentin, unohdat kaiken tässä sanotun ja siirryt seuraavaan asiaan, haluan sanoa muutaman sanan implementoinnista. Informaation aikakaudella meillä kaikilla on käytettävissä hurjasti tietoa - etenkin markkinoinnista tätä tietoa löytyy loputon määrä. Aktiivisessa uuden tiedon hakemisessa ei sinänsä ole mitään väärää, mutta pointtini havainnollistamiseksi käytän muutamien kuuluisten ihmisten käyttämiä lausahduksia. "Knowledge is not power, knowledge is only potential power" - Anthony Robbins "Nothing Happens Until Something Moves" - Robert Ringer "Chance favors those in motion." - James H. Austin "Motion beats meditation" - Gary Halbert Verkkoliiketoiminnan työstäminen tuottoisaksi on täyttä työtä ja vaatii kärsivällisyyttä "ihan sikana". Kuitenkin se aloittaminen on aina kaikkein vaikeinta. Aina löytyy jotain vähän tärkeämpää tekemistä kun "nettiasioiden laittaminen kuntoon". En nyt halua tässä vaikuttaa myyntimieheltä, mutta monesti oikea ja tehokas ratkaisu on ostaa markkinointiosaaminen ja implementointivastuu muualta. Perinteinen markkinointikonsultointikin menee yleensä harakoille juuri siksi, koska kenenkään vastuulla ei ole lopulta laittaa läpikäytyjä asioita käytäntöön. Sisältöjä ja toimintasuosituksia tähän maailmaan kyllä mahtuu, mutta oikea tekeminen jää usein puuttumaan. Juuri itse TEKEMISESSÄ on se suurin lisäarvo. Mikäli sinulla on paljon petrattavaa internetmarkkinointisi kanssa etkä yksinkertaisesti ehdi tai halua itse työntää käsiäsi saveen... Soita minulle tai lähetä sähköpostia Jos asuinsijaintimme natsaavat, käydään lounastamassa ja selvittämässä, olisiko meistä toisillemme mitään hyötyä.

17 Lopputiivistys, jonka tarkoitus on innostaa toimintaan! Kuten ehkä huomasitkin, tässä raportissa ei puhuttu juurikaan Facebookista, Twitteristä tai Pinterestistä. Nämä kaikki voivat olla sinulle hyviä työkaluja asiakassuhteitten rakentamiseen ja liikenteen saamiseen, mutta muista että ne ovat lopulta vain työkaluja. Oikeasti merkityksellisiä asioita ovat juuri tässä raportissa käsitellyt asiat. Tarvitset syvällistä tietoisuutta asiakkaastasi, jotta osaat lähestyä heitä oikein ja myydä heille oikealla tavalla oikeaa tuotetta. Tarvitset tarinoita, jotta voit sitouttaa heidät brändiisi. Sinun tarvitsee tehdä töitä luottamuksesi eteen poistamalla riskejä tyytyväisyystakuilla ja näyttämällä tyytyväisten asiakkaittesi sanomisia...ja tietenkin pitämällä lupauksesi! Tarvitset uusia vastustamattomia tarjouksia, jotka kasvattavat asiakaslistaasi. Tarvitset perusteellisia kuvauksia tuotteesi ominaisuuksista ja hyödyistä. Lisäksi tarvitset tietenkin laadukasta ja säännöllistä kävijäliikennettä... Tämä 3244 sanan erikoisraportti alkaa olla lopuillaan ja on viimeisen pyynnön aika: Voisitko jakaa tätä raporttia eteenpäin? Anna vain ystävällesi tai tuttavallesi linkki: ja lomake löytyy suoraan etusivulta - kukaan ei voi erehtyä. Kuulen erittäin mielelläni myös palautteesi tästä raportista. Mailaile minulle osoitteeseen ja kerro, jos sait jotain arvokasta irti neuvoistani. Sisällytä mukaan myös nimesi, yrityksesi ja paikkakuntasi. Kiitos! Terveisin, Teemu Kinnunen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

4 ensimmäistä sähköpostiasi

4 ensimmäistä sähköpostiasi 4 ensimmäistä sähköpostiasi 1 Ohjeet Nyt rakennetaan neljä viestiä, jotka voit lähettää sähköpostilistallesi. Jos et vielä osaa rakentaa sähköpostilistaa, lue tämä kirjoitus: http://www.valmentaja-akatemia.fi/sahkopostilista/

Lisätiedot

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista suunnitteleville sekä kaikille verkkosivujen kehittämisestä kiinnostuneille. Tässä oppaassa keskitytään perusasioihin, joiden korjaaminen

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI

Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI Toimiala: Rakennuspaikan valmistelutyöt Yritys: MM-Koneurakointi Oy Olen saanut rahoilleni vastinetta ja olen tyytyväinen yhteistyöhön 45

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 1 Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 2 Miksi Google AdWords? Ihmiset löytävät yrityksesi Googlessa juuri silloin, kun he etsivät tuotteita tai palveluita, joita myös sinulla on tarjolla. Google AdWordsin

Lisätiedot

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT Johdanto Mahdollisuus koputtaa harvoin ovellesi. Koputa sen sijaan mahdollisuuden ovea, jos toivot pääseväsi sisään. J okaisen myyjän on hyvä tiedostaa miten ja miksi pitää

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Markus Ossi SEO Technician Klikkicom 2011-05-26 2 Henkilökuva Markus Ossi 32 vuotias ekonomi Tehnyt hakukoneoptimointia vuodesta 1998 Hakukoneoptimointiteknikk o Klikkicomissa

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia

Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia VASTAVÄITTEET Tapio Joki Johdanto Ympärillämme olevat tilaisuudet ovat toiselta nimeltään ratkaisemattomia ongelmia K aupat syntyvät harvoin ilman vastaväitteitä. Myyjälle ratkaisevan tärkeää on ymmärtää,

Lisätiedot

Kun et saa heitä näkemään valoa, saa heidät tuntemaan sen lämpö

Kun et saa heitä näkemään valoa, saa heidät tuntemaan sen lämpö KAUPANPÄÄTÖS Tapio Joki Johdanto Kun et saa heitä näkemään valoa, saa heidät tuntemaan sen lämpö K aupanpäätös on usein sekä myyjille että asiakkaille stressaavin vaihe myyntikeskustelussa ja kaikki se

Lisätiedot

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä Valmentaja-Akatemia opettaa sinulle kuinka valmentajana pystyt kasvattamaan bisnestäsi, auttamaan useampia ihmisiä ja ansaitsemaan enemmän. www.valmentaja- akatemia.fi

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 #ässäthihasta #tuloslove Verkkokaupan hakukoneoptimointi 1. Löydettävyys 2. Mitä on hakukoneoptimointi? 3. Avainsanatutkimus 4. Asiakaspalvelu

Lisätiedot

Verkkosivut tuloskuntoon

Verkkosivut tuloskuntoon Verkkosivut tuloskuntoon 10 tapaa kasvattaa yrityksen verkkosivuston markkinointivoimaa Jari Juslén 2013-2-7 Jari Juslén Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Konsultoint, koulutukset, markkinointpalvelut

Lisätiedot

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Ohjeet kotitehtävien tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa aikaa 2-4

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTINTÄ Sanomien lähettämistä ja vastaanottamista Yhteisöjen välistä monimuotoista

Lisätiedot

Ostoprosessi eri roolien silmin

Ostoprosessi eri roolien silmin Ostoprosessi eri roolien silmin Mika Mäki Senior SEM/SEO Analyst Verkkoliiketoiminnan kehittäminen Sisällön kehittäminen Käytettävyyden kehittäminen Liidigenerointi Verkkoliiketoiminnan mittaristot Digimarkkinointi

Lisätiedot

Mitä paradigmoja asiakkaillamme yleensä on valmennukseen tultaessa & millaisia paradigmoja heillä on valmennuksesta lähdettäessä.

Mitä paradigmoja asiakkaillamme yleensä on valmennukseen tultaessa & millaisia paradigmoja heillä on valmennuksesta lähdettäessä. Mitä paradigmoja asiakkaillamme yleensä on valmennukseen tultaessa & millaisia paradigmoja heillä on valmennuksesta lähdettäessä. Selkokielellä paradigma tarkoittaa oikeana pidettyä, yleisesti hyväksyttyä

Lisätiedot

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä Sirkku Hirvonen Millä alkuun sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median strategia vs. kevytsuunnitelma Strategia kirosana Suunnitelma kuitenkin

Lisätiedot

Lataa strategiset työkalut

Lataa strategiset työkalut Lataa strategiset työkalut Joiden avulla saavutat taloudellisen riippumattomuuden. Mitä sinä tekisit, jos pystyisit rakentamaan jopa 4.000,00 kuukaudessa tuottavan tulovirran? Entä miten pitkään olet valmis

Lisätiedot

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ TIEDONHAKU INTERNETISTÄ Internetistä löytyy hyvin paljon tietoa. Tietoa ei ole mitenkään järjestetty, joten tiedonhaku voi olla hankalaa. Tieto myös muuttuu jatkuvasti. Tänään tehty tiedonhaku ei anna

Lisätiedot

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Kuinka myyn heille? JANNE HEPOLA 17.11.2016 JANNE HEPOLA Markkinoinnin tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa Erityisosaaminen kuluttajakäyttäytyminen,

Lisätiedot

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY KURSSIPLANNER OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY ASIANTUNTEMUS / ELÄMÄNKOKEMUS: Missä itse olet onnistunut, menestynyt tai mitä olet saavuttanut, missä olet erityisen hyvä (ja tiedät että kaikki

Lisätiedot

ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET

ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET 1. Tiedätkö mitä yhteistä on VR:llä ja arabikeväällä? sosiaalinen media tiedottaminen myöhästyminen 6. Mikä seuraavista on tärkein sisältö verkkosivuilla? Miksi yritys

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI

Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI Kaupat WW.SIGNALPARTNERS.FI Signal WiFillä saatat tehokkuuden ja hyvän asiakaskokemuksen yhteen Signal WiFi sopii esimerkiksi vierailijaverkoksi tai mobiilien maksupäätteiden yhteydeksi. Raportointityökalun

Lisätiedot

SINUSTAKIN YRITYKSESI TAITAVA DIGIOSAAJA. Pieni opas digitaaliseen maailmaan.

SINUSTAKIN YRITYKSESI TAITAVA DIGIOSAAJA. Pieni opas digitaaliseen maailmaan. SINUSTAKIN YRITYKSESI TAITAVA DIGIOSAAJA. Pieni opas digitaaliseen maailmaan. PIENYRITTÄJÄ JA SOSIAALISEN MEDIAN ABC. A) ALOITA KUUNTELULLA Selvitä, mitä sinusta puhutaan vai puhutaanko ollenkaan. Selvitä

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävävihko Tämän vihkon omistaa: Luokka: Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi opettajan kanssa minkä tehtävän

Lisätiedot

Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011. a Sanoma company

Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011. a Sanoma company Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011 Suomen johtava kaupallinen verkon työpaikkapalvelu Ilmoittajalle Oikea mediaympäristö tavoittaa parhaimmat työnhakijat. Yhteistyöverkostomme kautta tavoitat monipuolisesti

Lisätiedot

Millainen on hyvä työhakemus?

Millainen on hyvä työhakemus? TYÖHAKEMUS- OPAS Millainen on hyvä työhakemus? Hyvä hakemus erottuu joukosta ja vastaa kysymykseen, miksi sinä olisit hyvä valinta tehtävään. Hakemuksessa voit tuoda omaa persoonaasi esiin, jopa ehkä enemmän

Lisätiedot

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS?

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS? 6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA Google AdWords on loistava mainosalusta, jota käyttävät niin pienet kuin maailmanlaajuisetkin yritykset. Sen menestyksellinen hyödyntäminen voi olla ensikertalaiselle haastavaa,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Millainen maailmani pitäisi olla?

Millainen maailmani pitäisi olla? Millainen maailmani pitäisi olla? Luomme itsellemme huomaamattamme paineita keräämällä mieleen asioita joiden pitäisi olla toisin kuin ne ovat. Tällä aiheutamme itsellemme paitsi tyytymättömyyttä mutta

Lisätiedot

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST Käytä ottelutapahtumaa rakentaaksesi pysyviä SUHTEITA katsojien kanssa Ottelut eivät ole vain hetkiä ajassa, ne ovat SISÄLTÖÄ, joita voidaan hyödyntää monella

Lisätiedot

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä Sirkku Hirvonen Millä alkuun sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median strategia vs. kevytsuunnitelma Strategia kirosana Suunnitelma kuitenkin

Lisätiedot

Hanna Airikka P721KNrB/B5222. Verkkosivuanalyysi. raportti Kulttuurituotannon ko.

Hanna Airikka P721KNrB/B5222. Verkkosivuanalyysi. raportti Kulttuurituotannon ko. Hanna Airikka P721KNrB/B5222 Verkkosivuanalyysi raportti Kulttuurituotannon ko. Toukokuu 2011 SISÄLTÖ 1 VERKKOSIVU... 2 1.1 Verkkosivun viesti ja kohderyhmä... 2 1.2 Ulkoasu... 2 1.3 Päivitys... 3 2 POHDINTA...

Lisätiedot

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO Katja Reinikainen Kansalaisareena 2016 Taustaa Tiedotteen kirjoittaminen lähtee tarpeesta tiedottaa yhteisöä/organisaatiota koskevasta asiasta. Tiedotteen tarkoitus

Lisätiedot

Kansainvälistymiseen tarvitset rohkean tarinan

Kansainvälistymiseen tarvitset rohkean tarinan Kansainvälistymiseen tarvitset rohkean tarinan Sisältömarkkinoinnilla kasvuun seminaari 6.6. / Kati Keronen Kuvalähde: https://www.flickr.com/photos/psd/8591351239 Tervehdys! @KatiKeronen Asiakaslähtöisen

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti 2 4. 1 1. 2 0 1 6 Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti Hanna Repo, Asiakkuusjohtaja Risto Laine, Myyntijohtaja Otavamedia OMA Autamme asiakkaitamme luomaan merkityksellistä vuorovaikutusta

Lisätiedot

Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta. mutta et ole uskaltanut kysyä

Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta. mutta et ole uskaltanut kysyä Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta mutta et ole uskaltanut kysyä 1 2 Tuumasta toimeen Mielessäsi on ehkä käynyt tupakoinnin lopettaminen. Lopettamisprosessiin ja omiin tupakointitapoihisi

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV

TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV TAVOITTEET Annetaan tietoa ja valmiuksia työnhakuun liittyvistä taidoista ja menetelmistä, mukaan lukien simuloitu työhaastattelu. Työnhakuun liittyvien

Lisätiedot

Sairastuneiden ja omaisten kanssa keskusteleminen

Sairastuneiden ja omaisten kanssa keskusteleminen Infosheet 38 Sairastuneiden ja omaisten kanssa keskusteleminen Ymmärrettävä tieto Antamalla ihmisille tilaisuuden esittää kysymyksensä voit räätälöidä heidän tarpeisiinsa sopivaa tietoa. Jokaiseen keskusteluun

Lisätiedot

suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai yleisöön vaikuttaminen.

suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai yleisöön vaikuttaminen. MAINONTA MED1 MITÄ MAINONTA ON?! Perinteisiä määritelmiä:! Mainonta on maksettua useille vastaanottajille suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai

Lisätiedot

10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin.

10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin. 10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin. On-page SEO-optimointi tarkoittaa nettisivustolle tehtäviä muutoksia, joilla on osaltaan huikea vaikutus sivuston näkyvyyteen hakukoneissa. Tarkista helposti

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 2 Facebook-sivun julkaisut 2013-3-8 1 Mitä opit tänään Mitä laaja tutkimus kertoo erilaisten julkaisujen saamasta palautteesta Miten luot sisältöstrategian Facebook-sivullesi

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA. Helsinki Sirkku Laine

SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA. Helsinki Sirkku Laine SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA Helsinki 4.11.2010 Sirkku Laine Luvassa... Katsahdus matkailijan näkökulmaan Paljon käytännön esimerkkejä Arviointia, onko sosiaalisesta mediasta oikeasti

Lisätiedot

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. KUUNTELEMINEN 1. Katso henkilöä, joka puhuu 2. Mieti, mitä hän sanoo 3. Odota omaa vuoroasi 4. Sano, mitä haluat sanoa 2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. Tervehdi 2. Jutustele 3. Päättele, kuunteleeko toinen

Lisätiedot

Eveliina Koivula Tiski piste fi http://tiski.fi puhelin 0400 230 612 Skypessä themarketinglady Twiittaa @evekoivulan

Eveliina Koivula Tiski piste fi http://tiski.fi puhelin 0400 230 612 Skypessä themarketinglady Twiittaa @evekoivulan 1. Asiakkaasi voi helposti levittää sanaa ja suositella palveluitasi eteenpäin omassa verkostossaan. Aktiivi-ikäisistä suomalaisista lähes kaikki käyttävät jotakin some-palvelua vähintään viikottain. 2.

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

Matti Hirvonen. Mediashake

Matti Hirvonen. Mediashake Matti Hirvonen Mediashake Oy @mattihirvonen Ohjelma 1) Johdatus web-analytiikkaan 2) Google Analyticsin käyttöliittymän yleiskatsaus 3) Verkkosivuston liikenteen seuranta 4) Sisältöjen analysointi ja

Lisätiedot

Worldpress ohje. Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen

Worldpress ohje. Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen Worldpress ohje Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen Kun päivität sivuja, kirjaudu omalla salasanalla ja lisäksi jäsenten yhteisellä

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa

Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa 1 Sisältö Kontaktiin kirjautuminen ja asiointitunnukset Postinen Kontaktissa, ohjeet ja chat Roolit Postisen tilauskanavassa Tilauspolku: Tilaajan tiedot

Lisätiedot

Expedia Traveler Preference. Tervetuloa Expedian kumppaniksi

Expedia Traveler Preference. Tervetuloa Expedian kumppaniksi Tervetuloa Expedian kumppaniksi Tervetuloa Expedian kumppaniksi Kiitos, että olet liittynyt Expedia -perheeseen, joka muodostaa ensiluokkaisista matkailupalvelujen tarjoajista koostuvan kansainvälisen

Lisätiedot

Kuinka teen Heebo-profiilistani myyvän ja työnantajia houkuttelevan. Copyright HR Kakspistenolla Oy v.1.0 24.5.2011

Kuinka teen Heebo-profiilistani myyvän ja työnantajia houkuttelevan. Copyright HR Kakspistenolla Oy v.1.0 24.5.2011 Kuinka teen Heebo-profiilistani myyvän ja työnantajia houkuttelevan Copyright HR Kakspistenolla Oy v.1.0 24.5.2011 Heebo on koulutettujen nuorten ammattilaisten Talent Pool, jossa voit yhdellä hyvin tehdyllä,

Lisätiedot

Kaupan liitto 26.10.2011

Kaupan liitto 26.10.2011 Kaupan liitto 26.10.2011 MIKKO KNUUTTILA TOIMINUT DIGITAALISEN MARKKINOINNIN JA SÄHKÖISEN KAUPANKÄYNNIN KEHITYS- JA JOHTOTEHTÄVISSÄ YLI 10 VUOTTA VIIMEISIMPÄNÄ VASTANNUT DNA:N DIGIMARKKINOINNISTA JA 1.

Lisätiedot

Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä

Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä Työelämän muutostuulet Työelämä muuttuu, oletko valmis? - Millainen tulevaisuus sinun kohdallasi on? Otatko vastaan sen mitä tulee vai voisitko mahdollisesti

Lisätiedot

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia MYY PALVELUA Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia Ryhmätyöskentely - tavoitteena ideoida, KUINKA MYYNNIN MUUTTUNEESEEN ROOLIIN VOIDAAN VASTATA? - tarkastellaan kysymystä

Lisätiedot

Kimmo Herranen KUINKA RAKENSIN GASELLIYRITYKSEN MYYNTIJOHTAJAN VUOSI

Kimmo Herranen KUINKA RAKENSIN GASELLIYRITYKSEN MYYNTIJOHTAJAN VUOSI Kimmo Herranen KUINKA RAKENSIN GASELLIYRITYKSEN MYYNTIJOHTAJAN VUOSI Talentum Helsinki 2011 Kimmo Herranen ja Talentum Media Oy ISBN 978-952-14-1650-7 Kansi: Outi Pallari Taitto: Maria Mitrunen Kuvat:

Lisätiedot

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Sisältö 1 Palvelun kuvaus...1 1.1 Koska käyttää mitäkin sisältötyyppiä?...1 1.1.1 Ajankohtaista...1 1.1.2 Tarjoukset...1 1.1.3 Ilmoitukset...1 1.2 Käyttäjätunnukset...1

Lisätiedot

Keksijän muistilista auttaa sinua jäsentämään keksintöäsi ja muistuttaa asioista, joita on hyvä selvittää.

Keksijän muistilista auttaa sinua jäsentämään keksintöäsi ja muistuttaa asioista, joita on hyvä selvittää. Keksijän muistilista auttaa sinua jäsentämään keksintöäsi ja muistuttaa asioista, joita on hyvä selvittää. Oletko tehnyt uuden keksinnön ja mietit, miten tehdä keksinnöstäsi liiketoimintaa? Miten keksintöäsi

Lisätiedot

Tutkija, maailma tarvitsee sinua!

Tutkija, maailma tarvitsee sinua! Tutkija, maailma tarvitsee sinua! Yleistajuistamisen perusteet VNK-SELVITYSTOIMINNAN VIESTINTÄ- JA HYÖDYNTÄJÄDIALOGIN KOULUTUSTYÖPAJA 17.11. LIISA MAYOW, KASKAS MEDIA Mitä jos maailman kaikki ongelmat

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Oma Yritys-Suomi - Entrepreneur Test

Oma Yritys-Suomi - Entrepreneur Test suomi svenska (https://oma.yrityssuomi.fi:443/entrepreneur-test? p_p_id=82&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column- 1&p_p_col_count=1&_82_struts_action=%2Flanguage%2Fview&_82_redirect=%2Fentrepreneur-test&_82_languageId=sv_SE)

Lisätiedot

Käyttöohje Social News

Käyttöohje Social News Käyttöohje Social News 1.1. painos FI Social News Vapauta sisäinen uutistoimittajasi ja raportoi lähiseutusi kiinnostavat tapahtumat suurelle yleisölle ammattimediakumppaneiden kautta. Lataa ja asenna

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Hakukoneoptimoinnin ABC

Hakukoneoptimoinnin ABC Hakukoneoptimoinnin ABC Sisältö Mitä on hakukoneoptimointi? Miten hakukoneoptimointia tehdään? Miten valitset oikeat hakusanat? Miten pääsee Googlen hakutuloksissa ensimmäiselle sivulle? Mitä on hakukoneoptimointi?

Lisätiedot

Facebook-sivun ylläpito

Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun viestinnän tehostaminen 2013-5-29 Materiaaleista Koulutuksen videotallenteet ja muut materiaalit ovat käytössänne osoitteessa http://akatemia.fi/fbyk-tilaajien-alue/

Lisätiedot

Verkosta virtaa bisnekseen!

Verkosta virtaa bisnekseen! Verkkomarkkinointikoulutus 10.12.2015 Kerava Verkosta virtaa bisnekseen! Tuotteiden ja palveluiden markkinointi verkossa Asiakaslähtöinen tuotteistaminen verkossa: oma tuotepalettini Keinot asiakkaiden

Lisätiedot

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Tuotteita käyttävistä ihmisistä on tullut parempia mainoksia, kuin perinteisistä medioista Miksi näin on? 3

Lisätiedot

Nam, mistä tätä saa? Asiakaskohtaaminen myyntitapahtumassa

Nam, mistä tätä saa? Asiakaskohtaaminen myyntitapahtumassa Tiistai 23.8.2016 Balentor Oy - Dokumentin ja sen liitteiden sisältämän tiedon tai tietojen osan levittäminen, siirtäminen, julkaiseminen, kopioiminen, saattaminen yleisön saataviin, uudelleen tuottaminen

Lisätiedot

TYÖHAASTATTELU- OPAS

TYÖHAASTATTELU- OPAS TYÖHAASTATTELU- OPAS Työhaastattelu Työhaastattelu on työnhakijan ja rekrytoivan tahon vuorovaikutteinen kohtaaminen. Haastattelussa käydään yleensä läpi sekä työnhakijan persoonaan että ammattitaitoon

Lisätiedot

Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset : Kokemusasiantuntijoiden viestit

Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset : Kokemusasiantuntijoiden viestit Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset 2014-2015: Kokemusasiantuntijoiden viestit Kohtaamisessa tärkeää: Katse, ääni, kehon kieli Älä pelkää ottaa vaikeita asioita puheeksi: puhu suoraan,

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan.

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan. KYLLÄ, JA Onnistut yrittämässäsi ja saavutat enemmän kuin odotit, enemmän kuin kukaan osasi odottaa. KYLLÄ, MUTTA Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen asia menee vikaan. EI, MUTTA Et

Lisätiedot

24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN

24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN 24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN 24Mags Asiakaspalvelu support@24mags.com 020 734 0570 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Uuden julkaisun luominen 3 1.1 Julkaisun nimi 3 1.2 Ladattava PDF-tiedosto 3 1.3 pakkauslaatu

Lisätiedot

INTERNET-SIVUT. Intercity Uusikaupunki H. Cavén

INTERNET-SIVUT. Intercity Uusikaupunki H. Cavén INTERNET-SIVUT Intercity Uusikaupunki H. Cavén 12.2.2015 SISÄLTÖ SIVUSTO DOMAIN-NIMI NIMIPALVELIN PALVELUNTARJOAJAT SIVUSTON RAKENNE VERTAILU ETENEMINEN ESIMERKKI LASKELMIA TITLE 2 ISÄNNÄT Laitila, Mynämäki,

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen-

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Käydään läpi kotitehtävä Mieti lomakkeen avulla asioita jotka toimivat hyvin elämässäsi joihin toivoisit muutosta. Asioita, joita haluaisit muuttaa elämässäsi voidaan

Lisätiedot

TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN

TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN 1 GOOGLE ANALYTICS Google Analytics on työkalu sivustosi kävijöiden analysoimiseen. Saat sen avulla helposti tietoja kävijöistäsi, joita muuten joutuisit vain arvailemaan.

Lisätiedot

kotitehtävät Valmennuksen paketoiminen tuotteeksi

kotitehtävät Valmennuksen paketoiminen tuotteeksi 1 Valmennuksen paketoiminen tuotteeksi Ohjeet kotitehtävien tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ja ota mukaasi nämä tehtävät. Varaa keskeytymätöntä

Lisätiedot

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms / Anna Haapalainen Googlen lomaketyökalulla on helppoa tehdä sähköisiä kyselyitä, tehtäviä tai kokeita. Voidaksesi luoda Googlen lomakkeita, sinulla tulee

Lisätiedot

kotitehtävät Sinun kannattaa lukea tämä viesti nyt, koska mahdollisuutesi päästä mukaan sulkeutuu Älä anna kilpailijoillesi tätä etumatkaa.

kotitehtävät Sinun kannattaa lukea tämä viesti nyt, koska mahdollisuutesi päästä mukaan sulkeutuu Älä anna kilpailijoillesi tätä etumatkaa. 1 Esimerkki myyntikirjeestä Terve, Sinun kannattaa lukea tämä viesti nyt, koska mahdollisuutesi päästä mukaan sulkeutuu 26.1. Älä anna kilpailijoillesi tätä etumatkaa. Lue viesti loppuun niin kerron sinulle

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

Baarit & kahvilat WW.SIGNALPARTNERS.FI

Baarit & kahvilat WW.SIGNALPARTNERS.FI Baarit & kahvilat WW.SIGNALPARTNERS.FI Signal WiFillä saatat tehokkuuden ja hyvän asiakaskokemuksen yhteen Signal WiFi sopii esimerkiksi vierailijaverkoksi tai mobiilien maksupäätteiden yhteydeksi. Raportointityökalun

Lisätiedot