Iisalmen kaupunki/tekninen keskus PL IISALMI. Hakijan yhteyshenkilö: Juha Rönkkö, p TOIMINTA JA SEN SIJAINTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Iisalmen kaupunki/tekninen keskus PL 10 74101 IISALMI. Hakijan yhteyshenkilö: Juha Rönkkö, p. 040 588 9013 3. TOIMINTA JA SEN SIJAINTI"

Transkriptio

1 Ympäristölautakunta Ympäristölupa louhinnalle ja murskaukselle, Iisalmen kaupunki 92/ /2013 Ymplk 41 Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Jari Kärkkäinen, p ASIA Ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupa kiviaineksen lou hin nal le ja murskaukselle, Iisalmi 2. HAKIJA Iisalmen kaupunki/tekninen keskus PL IISALMI Hakijan yhteyshenkilö: Juha Rönkkö, p Y-tunnus: TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Lupaa haetaan kiviaineksen louhinnalle ja murskaamiselle. Toi minta paik ka sijaitsee Iisalmen kaupungin Iisalmen kylässä tilalla Kaa topaik ka (kiinteistötunnus ) osoitteessa Kierrätyskatu 23. Tilan omistaa Iisalmen kaupunki. Koordinaatit: itä, pohjoinen 4. ASIAN VIREILLETULO Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOI- MI VAL TA Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 7 c ja e) kohtien mukaan kivenlouhimo ja murskaamo, joiden toiminta-aika on yhteensä vä hin tään 50 päivää, edellyttävät ympäristöluvan.

2 Ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n 1 momentin 7 a ja b kohtien mukaan lupaviranomainen on kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. 6. TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA ALUEEN KAA VOI TUS TI- LAN NE Iisalmen Peltomäen kallioalue on uusi kallioalue, jossa on suun ni teltu harjoitettavan kalliokiven ottoa Iisalmen kaupungin toimesta. Iisalmen kaupunki hakee alueelle ympäristölupaa louhinnalle ja murs kauk sel le sekä samanaikaisesti maa-aineslupaa Iisalmen kaupun gil ta m 3 ktr (noin t) määrälle 10 vuoden ajalle. Maa-ai nes lu pa on myönnetty (Iisalmen kaupunki, Tekla, ). Maa-aineslupa on voimassa saakka ja alu een maisemointi on tehtävä mennessä valmiiksi. Peltomäen kallioalue sijaitsee Peltomäen yrityspuiston alueella, jossa on Iisalmen kaupunginvaltuuston hyväksymä ase makaa va. Kaavassa Peltomäen kallioalue sijoittuu jät teen kä sit te ly alueel le (EJ-1) ja kallioalueen itä- ja pohjoispuolelle jää suo ja vi her aluevyö hy ke (EV-1). Peltomäen kallioalue sijoittuu Iisalmen kau pun ginval tuus ton hyväksymässä Iisalmen kaupungin kes kus taseu dun osayleiskaavassa taajamatoimintojen alueelle. Maa-ai nes ten otto on asemakaavan mukaisen tontinkäytön esityö. Maa-ai nes ten oton jälkeen alue pyritään hyödyntämään asemakaavan mu kai se na tonttina. Ympäristöministeriön hyväksymässä Pohjois-Savon maakun ta kaa vas sa 2030 kallioalue sijoittuu Peltomäen jät teen kä sit te lyalu eel le (EJ 790). 7. LAITOKSEN SIJAINTIPAIKKA JA SEN YMPÄRISTÖ Toiminta-alue sijaitsee Iisalmen kaupungin keskustasta noin 4,8 ki lomet riä koilliseen, Kainuuntien ja Sonkajärventien risteyksen koil lispuo lel la. Toiminta-alue ei sijoitu pohjavesialueelle. Lähin pohjavesialue on noin 5 kilometriä luoteeseen oleva Kuusimäen pohjavesialue ( ). Lähimpiin vesistöihin, Ruokolampi ja Holopanlampi, on mat kaa 1200 metriä. Hakija on esittänyt, että lähin asuttu rakennus on 850 metrin päässä luo tee seen oleva Pekkala- tila ( ). Muut kiinteistöt ovat pohjoispuolella metrin päässä.

3 Alueen puusto on pääosin hakattu ja alue on yleisilmeeltään au keaa, puutonta maastoa. Alueen etelä- ja kaakkoispuolella on Des tia Oy:n maa-ainesalue. Alueen länsipuolella on kaksi Ylä-Savon jä te kes kuksen suotovesiallasta. Pohjoispuolella on metsää. Itä puo lel la on ojitettu Tallisuo ja länsipuolella on Pitkäsuo. Lounaispuolella on Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n kaatopaikka. Alueen välittömässä läheisyydessä ei sijaitse luonnonsuojelu-, Na tura tai maisemansuojelualueita tai kulttuuriperinnön kannalta tär kei tä kohteita. Lähin luonnonsuojelualue on noin 3,6 kilometrin pääs sä lännessä olevat järvet Keskimmäinen ja Tismiö (SL 501), jotka kuuluvat Iisalmen lintuvedet- Natura-alueeseen (FI ,SPA). Iisalmen lintujärvet on arvokas lintukohde, jolla on huo mat ta va merkitys vesilintujen muutonaikaisena levähdysalueena se kä tutkimus- ja luontoharrastuskohteena. Kulkuyhteys toiminta-alueelle on Sonkajärventieltä Kierrätyskadulle ja edelleen murskepintaiselle tielle. 8. LAITOKSEN TOIMINTA 8.1 Yleiskuva toiminnasta Kallion louhinnan vaiheita ovat kallionporaus, kiviaineksen ir rot ta minen räjäyttämällä ja tarvittaessa räjäytetyn louheen pienentäminen (ri kot ta mi nen). Hakemuksessa on arvioitu, että louhintaa tehdään noin 2-3 kertaa vuodessa ja louhintajakso kestää kerrallaan noin 2-4 viikkoa. Louhintaa tehdään räjäyttämällä useammalla rä jäy tyk sellä yhdellä louhintajaksolla enintään tonnia kiinteää kalliota. Kalliosta louhittu ja rikotettu kiviaines murskataan valmiiksi tuot teeksi. Hakemuksessa on arvioitu, että murskausta tehdään 2 3 kertaa vuo des sa noin tonnia kerrallaan. Hakemuksessa on esitetty, että koska toiminnan etäisyys melulle alttii siin kohteisiin on yli 500 metriä, ei toiminnassa tarvitse nou dat taa VnA 800/2010 annettuja toiminta-aikoja. Toiminnassa nou da te taan seuraavassa esitettyjä toiminta-aikoja: kallion porausta tehdään arkisin (maanantai-perjantai) klo välisenä aikana, räjäytykset tehdään arkisin (maanantai-perjantai) klo vä li se nä aikana, rikotusta tehdään arkisin (maanantai-perjantai) klo vä li se nä aikana, murskausta tehdään arkisin (maanantai-perjantai) klo välisenä aikana ja kuormausta ja kuljetuksia tehdään arkisin (maanantai-perjantai) klo välisenä aikana.

4 Tarvittaessa alueella voidaan murskata ja kuljettaa kiviainesta myös lauantaisin klo välisenä aikana. Hakija on perus tel lut tätä sillä, että etäisyys melulle alttiisiin kohteisiin on yli 500 metriä ja olosuhteet alueella ovat suotuisat. Hakemuksessa on esitetty, että toiminta-alueelle ei sijoiteta pysyvää murs kaus lai tos ta. Kalliokiven murskauksessa käytettävä murs kainlait teis to tuodaan alueelle jokaista murskausta varten ja viedään murs kauk sen jälkeen pois alueelta. 8.2 Louhinta ja murskaus Räjäytyksessä käytetään yleisesti käytössä olevia NG- ja emul sio räjäh tei tä, esimerkiksi Kemix, Kemiitti. Räjäytysainetta käytetään noin g/t, jolloin vuosikulutus on noin tonnia. Räjähteitä ei varastoida alueella, vaan ne tuodaan paikalle panostuksen alkaes sa. Louhinnassa käytetään hakemuksen mukaan seuraavia raa ka-ai neita: Kalliokiviaines keskimääräinen kulutus (t/a) t maksimikulutus (t/a) t varastointitilavuus - Räjähdysaineet keskimääräinen kulutus (t/a) maksimikulutus (t/a) varastointitilavuus 22 t 33 t ei varastoida alueella Kevyt polttoöljy (louhinnan ja rikotuksen työkoneet) keskimääräinen kulutus (t/a) 6,7 t maksimikulutus (t/a) 10 t varastointitilavuus 6 t Voiteluaineet keskimääräinen kulutus (t/a) 0,7 t maksimikulutus (t/a) 1 t varastointitilavuus - Hakemuksen mukaan kevyt polttoöljy varastoidaan työmaakäyttöön tar koi te tuis sa siirrettävissä ja lukittavissa kaksoisvaippasäiliöissä (a 3000 l), joissa on ylitäytönestimet. Säiliöt varastoidaan suo ja-alueel la, jonka maaperä on suojattu öljynsuojamuovilla ja täytetty hie noja koi sel la maa-aineksella. Suojauksen periaatepiirros on esitetty hake muk ses sa.

5 Hakemuksessa on esitetty, että murskaamisen urakoitsijan kil pai lutuk ses ta johtuen murskaimen tyyppi voi vaihdella. Murskainlaitos koos tuu yleensä 2-3-vaiheisesta liikkuvasta, Lokotrack tyyp pi sestä esimurskaimesta ja aggregaattikäyttöisestä jälkimurskaimesta. Mikä li Lokotrack tyyppisiä murskauslaitteistoja ei ole saatavilla käy tetään perinteisiä siirrettäviä murskaimia. Hakemuksessa ei ole esi tetty suojauksia murskaimen ja mahdollisen aggregaatin alle. Hakemuksessa on esitetty, että vuorokausituotanto on par haim millaan tn. Kymmenen vuoden toiminta-aikana murskataan noin tn kiviainesta. Murskeet varastoidaan alueella. Lokotrack tyyppisessä murskaimessa on oma moottori ja polt to aine säi liö. Hakemuksessa on esitetty, että kevyt polttoöljy va ras toidaan työmaakäyttöön tarkoitetuissa siirrettävissä ja lukittavissa kaksois vaip pa säi liöis sä (a 3000 l), joissa on ylitäytönestimet. Kevyttä polt to öl jyä varastoidaan enimmillään 9000 l ( 3 x 3000 l). Näiden lisäk si myös työkoneissa ja on omat polttoainesäiliöt, tyypillisesti 300 l tilavuudeltaan. Hakemuksessa on esitetty, että voiteluaineet varastoidaan eril li sessä lukittavassa kontissa tai tilassa esim. aggregaattivaunun va ras toti las sa. Alueella on imeytysturvetta. Murskauksessa käytetään hakemuksen mukaan seuraavia raa ka-ainei ta: Kalliokivilouhe keskimääräinen kulutus (t/murskaus) t maksimikulutus (t/a) t varastointitilavuus - Kevyt polttoöljy (murska ja työkoneet) keskimääräinen kulutus (t/murskaus) maksimikulutus (t/a) varastointitilavuus 5 t 15 t 9 t Voiteluaineet keskimääräinen kulutus (t/murskaus) 0,3 t maksimikulutus (t/a) 1 t varastointitilavuus Toiminnassa muodostuvat jätteet Hakemuksen mukaan jätteitä voi muodostua alueella louhinnan ja murs kauk sen ajaksi tuotavissa tilapäisissä huoltotiloissa sekä mahdol li sis sa koneiden ja laitteiden pienissä huolloissa. Alueella ei tehdä koneiden suunnitelmallisia, suurempia huoltoja tai pesuja.

6 Hakemuksen mukaan jätehuollosta vastaa kokonaisuudessaan kulloin kin alueella toimiva urakoitsija. Toiminnassa muodostuvat jätteet voi daan selvittää kulloinkin työtä suorittavalta urakoitsijalta toi minnan alkutarkastuksen yhteydessä. Hakemuksessa on esitetty, että yhdyskuntajätteet kerätään um pi naiseen jäteastiaan ja toimitetaan loppusijoitettavaksi Ylä-Savon jä tekes kuk seen. Jäteöljyt varastoidaan 0,5 m 3 :n säiliössä lukittavassa kon tis sa tai tilassa, esim. aggregaattivaunun varastotilassa. Pie nis sä huoltotöissä syntyvät voiteluaine- ja liuotinjäte, akut, öl jy suo dat ti met ja likaantuneet trasselit varastoidaan myös lukittavassa tilassa. Kaikki ongelmajätteet toimitetaan Ekokem Oy Ab:n toimipisteeseen, jos ta ne ohjautuvat edelleen käsittelyyn. Mikäli alueelle sijoitetaan ke mialli nen käymälä, sen saniteettijätevedet tyhjennetään säi liö au tol la ja toimitetaan Iisalmen kaupungin jätevedenpuhdistamolle kä si tel tä väksi. Mahdollisesti toiminnan aikana likaantunut imeytysturve toi mi tetaan Ylä-Savon jätehuolto Oy:n Peltomäen jätekeskukseen kä si tel täväk si. Alueelle on laadittu kaivannaisjätteiden jä te huol to suun nitel ma. Hakemuksen mukaan alueelta muodostuu kaivannaisjätteeksi luo ki tel ta vis ta jätteistä pintamaita sekä jonkin verran myös kantoja ja hak kuu täh tei tä. Pintamaat ja muut alueen raivaamisessa syntyvät se ka lai set maamassat läjitetään alueen reunoille nykytilannekartan mu kai ses ti. Ottoalueelta kuorittavia pintamaita on yhteensä noin m 3. Hakija arvioi, että kaivannaisjätteillä ei ole ym pä ris tö vaiku tuk sia. 9. PÄÄSTÖT JA NIIDEN EHKÄISEMINEN 9.1 Päästöt maaperään sekä pinta- ja pohjavesiin Toiminta-alue ei sijoitu pohjavesialueelle eikä vesistön läheisyyteen. Ha ke muk sen mukaan maa-ainesten otto tulee vaikuttamaan pai kal lises ti kallioalueen pintavalunnan muuttumisen kautta. Toi min ta-alueel ta johdettavissa pintavesissä, mikäli niitä muodostuu, voi esiintyä kiin to ai ne kuor mi tus ta sekä pieniä määriä räjähdysaineiden typ pi jäämiä. Hakija täydensi hakemusta siten, että louhokseen kertyvien vesien johtamista varten alueen luoteisreunaan tehdään tarvittaessa las keu tusal las ennen vesien johtamista alueen ulkopuolelle. Pohja- ja pintaveden tai maaperän pilaantuminen on mahdollista polt to- tai voiteluainevuotojen yhteydessä. Hakemuksen mukaan alueel la varastoidaan polttoaineita vain louhinnan ja murskaamisen aika na. Polttoaineet varastoidaan lukittavissa, ylitäytönestimillä va ruste tuis sa kaksoisvaippasäiliöissä suoja-alueella. Voiteluaineet va ras-

7 toi daan erillisissä lukittavissa konteissa tai tilassa esim. murs kai men aggregaattivaunun varastotilassa. Alueella on myös imey tys tur vet ta. 9.2 Päästöt ilmaan Hakija arvioi, että pölyä syntyy louhinnassa, murskauksessa, lastauk ses sa sekä liikenteestä. Suurin osa kiviainestuotannon pö lypääs töis tä on halkaisijaltaan yli 10 µm kokoluokkaa, jotka las keu tuvat lähelle päästökohdetta. Murskauslaitos ja työkoneet tuottavat myös kaasumaisia päästöjä. Louhinnan ja lastauksen pöly on suu rija kois ta eikä leviä haitallisesti ympäristöön. Räjäytyksen yhteydessä on havaittavissa hetkellinen pölypilvi joka laskeutuu räjäytyspaikalle. Hakija on esittänyt, että porauksen pöly kerätään porausvaunun pölyn ke räys lait teis tol la. Suodattimet pyritään tyhjentämään muualla kuin räjäytyspaikoilla. Murskainten kaikki kuljettimet on koteloitu ja ne on varustettu pölynerotinlaitteistoilla. Pölyämistä voidaan tar vittaes sa estää vedellä pakkaskauden ulkopuolella. Jo murskatun ki viai nek sen pölyämistä vähennetään säätämällä pudotuspään kor keutta ja kastelemalla murskekasoja. Lisäksi varastokasoja hyö dyn netään pölynleviämisen estämisessä. Hakija on esittänyt, että alueelle johtava tie Kierrätyskadulta on murs ke pin tai nen. Kierrätyskadulle ja Sonkajärventielle kantautuvaa pö lyä voidaan ehkäistä tarvittaessa kastelemalla. Hengitettävien hiukkasten (PM 10 ) määrälle on annettu Val tio neu voston asetuksessa (38/2011) ilmanlaadusta raja-arvot; vuo ro kau den keskiarvo 50 µm/m 3 ja vuoden keskiarvo 40 µm/m 3. Hakija ar vioi, että kyseisiä raja-arvoja ei tulla ylittämään toiminta-alueen etäi syydes tä johtuen lähimmällä asutulla Pekkala kiinteistöllä ( ). Pekkala sijaitsee 850 metriä luoteeseen. Maa-ainesalueella työskentelevien työkoneiden päästöt on arvioitu VTT:n Lipasto (Suomen liikenteen pakokaasupäästöjen ja ener gianku lu tuk sen laskentajärjestelmä) laskentajärjestelmästä saadun TY- KO työkoneiden päästömallin avulla. Päästöt on arvioitu suurimman mah dol li sen käyttömäärän mukaisesti, siten että alueella työs ken nellään kolme kertaa vuodessa neljän viikon ajan. Alueella työs ken te lee tarvittaessa ympärivuotisesti lastaustehtävissä pyöräkone, jon ka vuosittaiseksi työmääräksi on arvioitu noin 200 h/a. Louhinnan yhtey des sä työskentelevän poravaunun ja murskauksen yhteydessä työs ken te le vän kaivinkoneen yhteiseksi työajaksi on arvioitu 700 h/a. Kahden murskaimen käyttöajaksi on arvioitu yhteensä noin 1720 h/a. Ilmapäästöt työkoneista (t/a) on esitetty hakemuksessa seuraavasti:

8 Työko- Käyttö- CO NMHC NOx Part. CH4 N2O SO2 neen aika päästöt (h/a) Pyöräkone 200 0,05 0,02 0,15 0,009 0,0008 0,0004 0,0001 Poravaunu ja 700 0,16 0,05 0,51 0,002 0,0032 0,0016 0,0004 kaivinkone Diesel ,37 0,14 1,07 0,07 0,0052 0,0026 0,0006 käyttöinen murskain (2 kpl) Yhteensä (t/a) 0,58 0,21 1,73 0,081 0,0092 0,0046 0, Melu ja tärinä Hakija arvioi, että melua aiheutuu louhinnasta, murskaamisesta, lastauk ses ta ja vähäisessä määrin kiviaineskuljetuksista. Hakemuksen mukaan melun syntyä ja leviämistä pyritään eh käi semään eri tavoin. Melun syntyä voidaan vähentää laitteiston kun nossa pi dol la ja huollolla. Uusimmissa murskainmalleissa esi murs kai men syötin ja pääseula ovat kumitettuja, mikä vähentää murs kai mes ta lähtevää melua. Hakija on esittänyt, että murskaamisessa py ri tään käyttämään parasta ja uusinta tekniikkaa. Syntynyttä melua voi daan vähentää toimintojen sijoittelulla. Valtioneuvoston päätöksen (993/1992) melun ohjearvo päivällä klo 7-22) ympärivuotisesti asutuille kiinteistöille on 55 db (A) ja loma-asu mi seen käytettäville 45 db (A). Hakija arvioi, että lähimmällä ym pä ri vuo ti ses ti asutulla Pekkala -kiinteistöllä ( ) melu ta so olisi noin 40 db, pelkästään etäisyysvaiennus huomioiden, mikä li murskausyksikön lähteväksi äänitehotasoksi oletetaan 110 db. Kallion porauksessa käytettävän porausvaunun meluarvot ovat 55 db (A) noin metrin etäisyydellä porausalueesta. Hakemuksessa on esitetty, että toiminta-alueen lähin häiriintyvä kiinteis tö, Pekkala, sijaitsee erillisellä kalliomuodostumalla, jonka pää aines on hienoainesmoreeni (HMr). Hakemuksessa on esitetty, että räjäytyksen aiheuttama tärinä leviää het kel li ses ti alueen lähiympäristöön havaittavasti. Noin 850 metrin pääs sä olevalla Pekkala-kiinteistöllä sallittu heilahdusnopeus on noin 5,25 mm/s. Ihmisen alttius erilaisille tärinäkokemuksille on hy vin yksilökohtainen, mutta yleisesti 5-10 mm/s heilahdusnopeus ha vaitaan, mm/s koetaan epämiellyttävänä ja mm/s häi ritse vä nä. Räjäytysten aiheuttamaan tärinään voidaan vaikuttaa panos tus tek ni sin keinoin. Jokaisesta louhinnasta laaditaan rä jäy tyssuun ni tel ma, joka voidaan esittää pyydettäessä ym pä ris tön suo je lu viran omai sel le. 9.4 Liikenne

9 Alueelle liikennöi keskimäärin 15 ajoneuvoa päivässä. Kiviaineksen pois kul jet ta mi seen tarvitaan noin 3750 kasettikuorma-autoa. Kul jetuk set keskittyvät lyhyille ajanjaksoille, jolloin alueelta kuljetetaan suu rem pia määriä kiviainesta, tällöin liikennöi korkeintaan 50 raskas ta ajoneuvoa päivässä. Liikennöintiä tapahtuu arkisin, maa nantais ta perjantaihin klo välisenä aikana, tarvittaessa myös lauantaisin klo Työntekijöiden hen ki lö au to lii kenne lisää liikennöintiä alueelle. 9.5 Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) ja energiatehokkuus Toiminnassa pyritään käyttämään uusinta ja parasta mahdollista tekniik kaa mahdollisuuksien mukaan. Työkoneissa uusimpien mal lien valinnalla voidaan vähentää syntyviä ilmapäästöjä, sillä VnA 398/2005 mukaisesti tyyppihyväksynnän edellytyksenä olevat päästö jen raja-arvot kiristyvät asteittain lähivuosien aikana. Toiminnassa käy te tään aliurakoitsijoiden koneita, joiden tyyppi ja malli, eivät ole lu paa haettaessa tiedossa. Murskaimissa pyritään käyttämään alan pa ras ta käytettävissä olevaa tekniikkaa. 10. TOIMINNAN VAIKUTUKSET YMPÄRISTÖÖN Toiminnalla on vaikutuksia erityisesti lähimaisemakuvaan Pel to mäen ympäristöyrityspuiston alueella. On kuitenkin huomattava, että alueen maisemaa hallitsee kokonaisvaltaisemmin mm. Ylä-Savon jä tease ma. Kaukomaisemakuvaan toiminnalla ei ole vaikutusta, sillä alue ei näy lähimmille teille eikä lähimmille asutuille kiinteistöille. Toi min ta ei aiheuta kauniin maisemakuvan tai merkittävien kau neusar vo jen turmeltumista. Hakemuksessa on esitetty, että alueella ei ole erikoisia luon to esiinty miä. Länsipuolelle sijoittuvalla Pitkäsuolla on tehty havaintoja lapin lei ni kis tä, joka on luontodirektiiviin liitteiden II ja IV laji. Hakija on ar vioi nut, että toiminnalla ei ole vaikutusta kyseisen lajin elin olo suhtei siin, koska louhinta ja murskaus eivät aiheuta Pitkäsuolle hyd rogeo lo gi sia muutoksia. Alueen jälkikäyttö on esimerkiksi varastoalueena tai Ylä-Savon jä tekes kuk sen jätteenkäsittelyalueena. Aluetta ei tulla maisemoimaan ym pä röi vän metsämaan kaltaiseksi. Jyrkät kalliorintaukset aidataan kiin teäl lä aidalla. Alue tullaan maisemoinnin yhteydessä yh dis tämään Destia Oy:n maa-ainesalueen kanssa. 11. TOIMINNAN JA SEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU Hakemuksen mukaan murskausjaksojen aloittamisesta ja lo pet ta mises ta ilmoitetaan tarvittaessa valvontaviranomaiselle. Urakoitsija

10 vas taa omasta toiminnastaan ja mahdollisesta sisäisestä toiminnan tark kai lus ta. Toiminnasta raportoidaan säännöllisesti lu pa vi ran omaisel le. Tarvittaessa valvonta-viranomaiselle raportoidaan esim. polt toai neen kulutuksesta, muodostuneista jätteistä sekä mahdollisista poik keus ti lan teis ta. 12. POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA NIIHIN VA RAU TU MI NEN Poikkeuksellisen tilanteen tai onnettomuuden voivat aiheuttaa louhin ta työt, työkoneiden vuotaminen, poltto- ja voiteluaineiden va rastoin ti sekä koneiden tulipalot. Polttoaineiden varastointiin ja työ konei den vuotoihin liittyviä riskejä pyritään ehkäisemään rakenteellisin rat kai suin; polttoainesäiliöt on varustettu lukituksella sekä yli täy tönes tol la. Polttoaineita varastoidaan alueella vain louhinnan ja murskauk sen aikana suojatulla alueella. Räjähteitä ei alueella varastoida ol len kaan. Mikäli alueella ympärivuotisesti työskentelevää pyö rä konet ta on tarvetta säilyttää alueella pidempiä aikoja, myös koneen pysä köin ti alu een maaperä suojataan. Murskainten toimintahäiriöitä ja mui ta onnettomuuksia pyritään estämään säännöllisellä huollolla ja tark kai lul la. Poikkeustilanteissa työkoneet tai murskauslaitteisto pysäytetään vian määrittämistä ja korjaamista varten. Mikäli kyseessä on jonkin nes te mäi sen aineen vuoto, aloitetaan torjuntatoimet välittömästi. Lisä vuo to estetään ja vuotanut aine imeytetään imeytysaineeseen. Mah dol li ses ti pilaantunut maa-aines poistetaan ja toimitetaan li kaantu neen imeytysaineen kanssa Ylä-Savon jätehuolto Oy:n Peltomäen jä te kes kuk seen. Peltomäen alue on vartioitu ja alue on ympäröity aidalla, minkä vuoksi ilkivallan tai väärinkäytön riski alueella on pieni. Mahdollinen ihmis ten ja eläinten tipahtaminen ottorintauksesta estetään kal lio rin tauk sen kiertävällä aidalla. HAKEMUKSEN LIITELOMAKKEET Louhinnan ja murskauksen ympäristölupahakemus Yleisölle tarkoitettu tiivistelmä Sijaintikartta (1:10 000) Lainhuutotodistus Naapuriluettelo Nykytilannekartta 1:2000, pituusleikkaus 1:1000, poik ki leikkaus 1:1000, maisemointikartta 1:2000 maaperänsuojaus piirros Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma maa-ainesten ot tamis toi min nal le 13. LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY

11 13.1 Lupahakemuksesta tiedottaminen Hakemus on annettu tiedoksi kuuluttamalla Iisalmen kaupungin ilmoi tus tau lul la Kuulutusta koskeva ilmoitus on julkais tu Iisalmen Sanomat - lehdessä. Kuulutuksesta on lisäk si annettu tieto erikseen niille asianosaisille, joita asia erityisesti kos kee Tarkastukset ja neuvottelut Ympäristönsuojelun tehtäväalue on käynyt toiminta-alueella tar kastuk sel la Tarkastusmuistio on liitetty asiakirjoihin Lausunnot, muistutukset ja mielipiteet Hakemuksesta on pyydetty lausunto Pohjois-Savon ELY-kes kuk sesta. Pohjois-Savon ELY-keskuksen ilmoituksen mukaan, se ei an na lausuntoa ja palauttaa hakemusasiakirjat. Hakemuksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia tai mielipiteitä Hakijan vastine Hakijalta ei ollut tarpeen pyytää vastinetta. Valmistelijan päätösehdotus: 14. YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS Ympäristölautakunta myöntää Iisalmen kaupungille ympäristöluvan kal lio ki ven louhinnalle ja murskaukselle kiinteistölle Kaatopaikka ( ). Hakemuksessa esitetyn lisäksi on toiminnassa nou da tet ta va lupamääräysten ehtoja. 15. LUPAMÄÄRÄYKSET Yleiset lupamääräykset 15.1 Toiminnassa saa käyttää vain toiminta-alueelta (kiinteistö Kaato paik ka RN:o 112:0) otettuja maa-aineksia. Toiminta-ajat ovat seuraa vat: kallion poraus arkisin (maanantai-perjantai) klo vä li se nä aikana, räjäytykset arkisin (maanantai-perjantai) klo välisenä aikana, rikotus arkisin (maanantai-perjantai) klo välisenä aikana, murskaus arkisin (maanantai-perjantai) klo

12 välisenä aikana ja kuormaus ja kuljetukset arkisin (maa nan tai-per jan tai) klo välisenä aikana. Tarvittaessa alu eel la voidaan murskata ja kuljettaa kiviainesta myös lauantaisin klo välisenä aikana. Perustelut: Toiminta-ajat ovat hakijan esittämiä. Toiminta sijoittuu yli 500 metrin päähän melulle alttiista kohteista, joten toiminnassa ei ole tarpeen noudattaa Valtioneuvoston asetuksen (800/2010) ai ka ra jo ja. Toiminnassa on kuitenkin aina noudatettava melutasolle ase tuk sessa asetettuja raja-arvoja. (YSL 8 ja 43, NaapL 17 ) 15.2 Räjäytysten aiheuttama tärinä ei saa aiheuttaa ympäristön raken nus ten ja rakennelmien vaurioitumista. Luvan haltijan tulee ennen toi min nan aloittamista selvittää räjäytyksistä aiheutuvan tärinän joh tuvuus ja varmistaa sopivien räjähteiden käyttö. Kenttien rä jäy tyk sis tä on ilmoitettava vähintään vuorokautta ennen lähikiinteistöjen omis tajil le ja kaatopaikan alueella oleville toimijoille. Lähiasutukselle on myös tiedotettava louhinta- ja murskaustyöstä vastuussa olevan tahon yhteystiedot. Perustelut: Määräys on tarpeen tärinästä aiheutuvien haittojen ennal ta eh käi syn varmistamiseksi ja haittojen vähentämiseksi. Toi minta-alu een etäisyys Kaatopaikka - kiinteistöllä olevista rakennuksista on alle 400 metriä. (YSL 43, NaapL 17 ) Melu 15.3 Toiminnan tulee tapahtua siten, että se aiheuttaa mah dol li simman vähän melua ympäristöön. Murskauslaitteisto on sijoitettava tek nis ten mahdollisuuksien mukaan toiminta-alueen alimmalle kohdal le. Pintamaat, varastoitava louhe ja murskeen varastokasat tulee si joit taa siten, että ne toimivat meluesteinä lähiasutuksen suuntaan. Perustelut: Määräyksen toimenpiteillä ehkäistään meluhaittaa (YsL 42 ja 43, VNa 800/ ) 15.4 Koneiden ja laitteiden kunnossapidosta on huolehdittava. Toimin ta-alu eel la siirtokuljetusmatkat on suunniteltava mahdollisimman ly hyik si. Kivenmurskaamon melua tulee torjua mahdollisuuksien mukaan myös koteloinnein, kumituksin tai muilla vastaavilla ää ni tek nisil lä parhailla meluntorjuntatoimilla. Perustelut: Määräyksen toimenpiteillä ehkäistään meluhaittaa. Laittei den kuluminen ja vanhentuminen voi lisätä niiden me lu pääs töjä.(ysl 42 ja 43, VNa 800/ )

13 15.5 Poraus, murskaus, räjäytykset, ja muu melua aiheuttava toi minta liikenne mukaan lukien on suunniteltava ja toteutettava siten, että sii tä aiheutuva melu ei ylitä lähimpien asuinrakennusten pihapiirissä klo tasoa 55 db (LAeq) ja klo tasoa 50 db (LAeq). Loma-asuntojen pihapiirissä melu ei saa ylittää klo tasoa 45 db (LAeq) ja klo tasoa 40 db (LAeq). Mi kä li toiminnasta epäillään aiheutuvan meluhaittaa, tulee toi minnan har joit ta jan selvittää melutaso mittauksin häiriintyvässä koh teessa. Mittausten tekijällä tulee olla riittävä kokemus ja asiantuntemus me lu mit tauk sis ta. Mittaustulokset tulee toimittaa kunnan ym pä ris tönsuo je lu vi ran omai sel le. Perustelut: Määräyksessä on annettu raja-arvot melutasolle, joka toi min nas ta saa aiheutua ilman, että se aiheuttaisi terveyshaittaa lähim mis sä häiriintyvissä asuinkohteissa. Melutasorajat perustuvat ase tuk seen 800/2010, jossa melutason ohjearvot on säädetty raja-ar voik si. Melumittaukset ovat tarpeen, jotta saadaan selville lai toksen melutaso, jos sen epäillään ylittyvän. Mittaustulosten pe rus teel la voidaan arvioida tarvetta lisätä meluntorjuntatoimia tai muut taa toimintaa muutoin. Mittaustulosten luotettavuuden kannalta on tarpeen, että mittauksista vastaa ulkopuolinen taho, jolla on riittävät edel ly tyk set mittausten tekemiseen. (YsL 5, 42, 43 ja 46, VNp 993/1992, VNa 800/ ) Pöly 15.6 Pölylähteet on teknisten mahdollisuuksien mukaan sijoitettava toi min ta-alu een alimmalle kohdalle Kiven porauksessa syntyvän pölyn leviämistä on estettävä sijoit ta mal la porausvaunuihin pölynkeräyslaitteet tai käyttämällä muu ta pölyn leviämisen estämisen kannalta parasta käyttökelpoista tek niikkaa Kuormattavan ja murskauslaitteiston kuljettimelta va ras to kasaan putoavan kiviaineksen pölyämistä on estettävä säätämällä putoa mis kor keus mahdollisimman pieneksi, kiinnittämällä murs kaus laitteis ton kuljettimien päähän pölyämistä estävät suojat tai käyt tä mäl lä muuta pölyn leviämisen estämisen kannalta parasta käyt tö kel pois ta tekniikkaa Toiminnasta ei saa aiheutua sellaista ilmanlaadun heik ke nemis tä, joka vaarantaa ilmanlaadusta annetun valtioneuvoston asetuk sen noudattamista. Pölyn leviäminen ympäristöön on estettävä kas te le mal la tai koteloimalla päästölähteet kattavasti ja tiiviisti tai käyt tä mäl lä muuta pölyn torjumisen kannalta parasta käyttökelpoista tek niik kaa. Varastokasat ja ajoneuvojen kuormat on tarvittaessa kas-

14 tel ta va ja pölyn leviäminen ajoneuvoista toiminta-alueen ul ko puo lel le on estettävä. Perustelut: Määräyksillä varmistetaan, että toiminnan ai heut ta mas ta pölystä ei aiheudu lähikiinteistöillä terveyshaittaa tai koh tuu ton ta viihtyvyyshaittaa. Pölyntorjunnan on oltava tehokasta myös ajanjaksoina, jolloin veden käyttäminen pölyntorjunnassa ei ole mahdollista. (YsL 42 ja 43, NaapL 18, VNa 800/ ja 13 ) Maaperän sekä pohja- ja pintavesien suojaaminen Toiminnasta ei saa aiheutua pohjaveden ja maaperän pi laantu mi sen vaaraa. Haitta-aineiden pääsy maaperään ja pohjaveteen on estettävä parasta käyttökelpoista tekniikkaa käyttäen Tukitoiminta-alueiden maarakenteet on tiivistettävä siten, että polt to ai nei den ja muiden ympäristön pilaantumisen vaaraa ai heut tavien aineiden pääsy maaperään ja pohjaveteen on estetty. Poltto- ja voi te lu ai nei den sekä kemikaalien varastointi- ja käsittelyalueiden on ol ta va nesteitä läpäisemättömiä ja reunoiltaan korotettuja Työkoneiden ja aggregaatin polttoainesäiliöt ja -putket on si joitet ta va suoja-alueille. Suojarakenteeksi käy 50 cm paksu savesta tai siltistä rakennettu tiivis maakerros tai 0,5 mm vahvuinen polt to ai netta kestävä muovi, jonka päälle tulee 20 cm:n maakerros tai muu vastaa va tiivis rakenne sekä varustaa reunakorokkeella tai vas taa val la. Suoja-alueet tulee rakentaa riittävän laajaksi, jotta va hin ko ti lan teessa öljyt ja kemikaalit on mahdollista kerätä talteen. Polt to ai ne säi liöiden suoja-alueen (reunakorokkeen tai -vallin sisäpuolisen alueen) on ulotuttava vähintään metrin etäisyydelle alueilta, joilla käsitellään (mu kaan lukien muun muassa säiliöiden täyttöletkut) tai joilla va rastoi daan polttoaineita. Suojarakenteet on pidettävä kunnossa ja niiden kunto on tarkistettava päivittäin Murskausaseman öljyä sisältävät alueet tulee suojata vä hintään 50 cm paksulla tiiviillä maa-aineskerroksella tai vastaavalla. Suo ja-alu eet on varustettava reunakorokkeella tai -vallilla. Suo ja-alueen tulee olla niin laaja, että vuodot maaperään eivät ole mah dol lisia Polttoainesäiliöiden on oltava kaksoisvaippasäiliöitä tai kiinteäs ti valuma-altaallisia säiliöitä. Kaikissa käytettävissä polt to ai nesäi liöi den jakelulaitteistoissa tulee olla ylitäytönesto ja laponesto. Säi liöi den täyttöputket ja jakelulaitteet on oltava lukittuna, kun alueel la ei työskennellä. Säiliöiden täytöt on tehtävä valvotusti.

15 15.15 Koneiden huoltotoimenpiteet tulee pääsääntöisesti tehdä muual la kuin toiminta-alueella. Mikäli alueella on tarpeen tehdä ko nei den huoltoja, tulee käyttää imeytysmattoja tai vastaavia alustoja, jot ka estävät polttonesteiden pääsyn maaperään. Alueella ei saa tar peetto mas ti säilyttää koneita tai laitteita Voiteluaineet ja muut ympäristölle vaaralliset aineet on va rastoi ta va tiiviissä astioissa katetussa tilassa, jonka lattia on tiivis ja voite lu ai nei ta kestävä ja joka on varustettu korotetuilla reunoilla siten, et tä vuodot eivät pääse maaperään ja ne voidaan kerätä talteen. Asiat to mien pääsy varastoon on estettävä lukitsemalla varasto silloin, kun alueella ei ole toimintaa. Voiteluaineiden tilapäinenkin varas toin ti suojaamattomalla paikalla on kielletty. Perustelut: Määräykset ovat tarpeen maaperän pilaan tu mi sen estämiseksi. (YSL 7, 8, 42 ja 43, VNa 800/ ) ) Hakijan tulee esittää suunnitelma sade- ja sulamisvesien johta mi ses ta ja käsittelystä kuukautta ennen toiminnan aloittamista. Perustelu: Määräyksellä varmistetaan, että louhosalueen sade- ja su la mis ve sis tä ei aiheudu ympäristön pilaantumista. Toi min ta-alu eelta tulevista sade- ja sulamisvesistä voi aiheutua haittaa las ku ojien ja lähivesistön vedenlaadulle. (YsL 7, 8, 42 ja 43, VNa 800/ ) Jätehuolto Toimintaa on harjoitettava siten, että jätettä syntyy mah dol lisim man vähän. Toiminnasta ei saa aiheutua ympäristön ros kaan tumis ta, maaperän pilaantumista eikä haittaa terveydelle tai ym pä ris tölle. Jätteitä ei saa polttaa eikä haudata. Hyötykäyttöön kelpaava jä te on lajiteltava erilleen ja toimitettava hyödynnettäväksi. Hyö ty käyt töön kelpaamaton jäte on toimitettava kaatopaikalle, jolla on ym pä ris tö lu pa jätteenkäsittelyyn. Vaarallisia jätteitä ei saa sekoittaa kes ke nään tai niihin ei saa sekoittaa muuta jätettä tai ainetta siten, että sii tä voi aiheutua haittaa terveydelle, ympäristölle tai öljyjätehuollon jär jes tämi sel le. Jätteistä on pidettävä kirjaa, josta ilmenee niiden mää rä, laatu sekä toimitusaika ja -paikka. Alueella ei saa varastoida vaa ral lisia jätteitä. Perustelut: Määräyksellä vähennetään pohjaveden ja maaperän pilaan tu mis ris kiä sekä ehkäistään roskaantumista (YSL 7, 8, 4 ja 45, Jä tel 8, 12, 13, 16, 17, 18, 72, 73, 118, 119, 120, Jäteasetus (Vna 179/2012) 7, 8, 9, 11, 17, 20, VNa 800/ )

16 15.19 Luvan saajan on noudatettava hakemukseen sisältyvää kaivan nais jät teen jätehuoltosuunnitelmaa (päivätty ). Jä tehuol to suun ni tel maa on arvioitava ja tarvittaessa tarkistettava viiden vuo den kuluttua tämän päätöksen lainvoimaiseksi tulosta. Ar vioinnis ta on ilmoitettava valvovalle viranomaiselle. Perustelut: Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma on tarpeen kaivan nais jät teen käsittelemiseksi asianmukaisesti. (YSL 103 a ) Häiriö- ja poikkeustilanteet Mahdollisiin häiriötilanteisiin, jotka voivat aiheuttaa ym pä ris tön pilaantumisen vaaraa tai terveyshaittaa, tulee varautua suun ni telmal li ses ti. Alueella työskentelevät on perehdytettävä häi riö ti lan teis sa toimimista varten. Vahinkotapauksista, kuten poltto- tai voi te lu ai nevuo dois ta, on välittömästi ilmoitettava valvovalle vi ran omai sel le, paloviranomaiselle ja Pohjois-Savon ELY-keskukselle. Ympäristöön päässeet polttoaineet ja muut ympäristölle haitalliset aineet on kerättävä välittömästi talteen. Öljyvuotojen varalta on ol ta va käytössä imeytysainetta ja säilytyspaikka öljyyntyneelle maa-ai neksel le Toiminta-alueen rakenteiden ja laitteistojen huollosta ja kunnos sa pi dos ta on huolehdittava siten, että ne eivät käytön aikana vioi tu tai muutu siten, että toiminnasta aiheutuvien ympäristö- ja terveys va hin ko jen riski lisääntyy Onnettomuus- ja häiriötilanteita varten toiminta-alueella on olta va riittävä alkusammutus- ja vuotojen torjuntakalusto. Laitteiden lähei syy des sä on oltava hätäkytkimet sekä ohjeet menettelystä vuotoja tulipalotapauksissa Poltto- ja voiteluaineet sekä muut kemikaalit on säilytettävä tur val li ses ti. Alueella olevat tiet on suunniteltava ja rakennettava pelas tus ajo neu voil le soveltuviksi Onnettomuus- ja häiriötilanteita varten toiminnalle on ni met tävä vastuuhenkilö, jonka yhteystiedot on ilmoitettava val von ta vi ranomai sel le ennen toiminnan aloittamista. Yhteystiedot on pidettävä ajan tasalla Ulkopuolisten pääsy toiminta-alueelle tulee estää. Perustelut: Haitalliset ympäristö-, terveys- ja viihtyisyysvaikutukset on estettävä ennalta tai, jos se ei ole mahdollista, niin haitat on mi nimoi ta va ja torjuntatoimet on aloitettava mahdollisimman joutuisasti.

17 Il moit ta mi nen viranomaisille on tarpeen tiedonkulun varmistamiseksi se kä valvonnan ja viranomaisen ohjeiden antamisen mah dol lis ta misek si. (YSL 4, 7, 8, 43 ja 62, YSA 30, VNa 800/ ) Raportointi Luvan saajan on vuosittain maaliskuun loppuun mennessä toimi tet ta va valvovalle viranomaiselle laitoksen edellistä vuotta kos keva raportti, josta käyvät ilmi seuraavat tiedot: Räjäytysten määrät ja päivämäärät Murskauslaitoksen toimintapäivät ja kokonaiskäyttötunnit Tiedot tuotteiden määristä Käytettyjen polttoaineiden sekä pääraaka-aineiden määrät Toimenpiteet melu- ja pölyhaittojen ehkäisemiseksi Jätteiden määrä, varastointitapa ja toimituspaikat Tiedot häiriötilanteista ja niiden aikana syntyneistä päästöistä. Yhteenvedon perusteena oleva kirjanpito on säilytettävä vähintään kol me vuotta. Perustelut: Raportointi- ja kirjanpitomääräykset ovat tarpeen val vontaa varten. (YSL 46 YSA 19, JäteL 118, 119, JäteA 20 ) Toiminnan aloittaminen ja lopettaminen sekä jälkihoito Kunkin toimintajakson aloittamisesta on ilmoitettava valvovalle vi ran omai sel le vähintään viikko etukäteen. Toiminnan saa aloittaa vas ta, kun ympäristönsuojelun tehtäväalue on hyväksynyt aseman lait tei neen. Toimintajakson päätyttyä alue on siistittävä. Alueelta on pois tet ta va koneet ja laitteet. Toiminnan lopettamisesta on il moi tet tava valvovalle viranomaiselle, kun alueen siistimistyöt on tehty. Toiminnan olennaisista muutoksista sekä toiminnanharjoittajan vaihtu mi ses ta on ilmoitettava valvovalle viranomaiselle. Kun alue pois tetaan lopullisesti käytöstä, on kunnostettava tallaantuneet kul ku väy lät ja suojausalueet. Perustelut: Määräykset ovat tarpeen tiedonkulun varmistamiseksi ja val von nan mahdollistamiseksi. Alueen siistimisellä ehkäistään roskaan tu mis ta. (YSL 43, 81 ja 90, JäteL 72 ) 16. LUVAN VOIMASSAOLO Lupa on voimassa saakka.

18 Perustelut: Hakija on esittänyt, että ympäristöluvan voi mas sa olo ai ka on yhtenäinen toiminnalle haettavan maa-ainesluvan kanssa. 17. VASTAUS YKSILÖITYIHIN VAATIMUKSIIN JA LAUSUNTOIHIN Hakemuksesta pyydettiin lausunto, mutta sitä ei annettu. Ha ke muksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia tai esitetty mielipiteitä. 18. PÄÄTÖKSEN PERUSTELUT 18.1 Ympäristöluvan myöntämisen edellytykset Kun toimintaa harjoitetaan tässä päätöksessä esitetyllä tavalla ja nou da te taan annettuja määräyksiä, toiminta täyttää ym pä ris tön suo jelu lain, luonnonsuojelulain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen ase tus ten vaatimukset. Alueen kaavoitus ei aseta estettä luvan myön tä mi sel le. Toiminta ei sijoitu pohjavesialueelle eikä läheisyydessä sijaitse luonnon suo je lu aluei ta tai muita suojeltavia kohteita. Etäisyys vesistöön on niin pitkä, ettei toiminnasta aiheudu vesistön pilaantumista. Toiminta-alueen läheisyydessä ei ole asuntoja. Lähin asuinrakennus on noin 850 m:n etäisyydellä, lisäksi välissä on suojaavaa metsää. Lupamääräyksissä on kiinnitetty erityisesti huomiota toiminnasta lä hiasu tuk sel le sekä Peltomäen ympäristöyritysalueen muulle toi min nal le aiheutuvien kohtuuttomien melu, pöly, hiukkas- ja hajuhaittojen se kä maaperän pilaantumisen ehkäisemiseen. Meluhaittojen eh käi se misek si on annettu määräys enimmäismelutasosta sekä ehdollisesta me lun mittaamisesta. Alueet, joilla käsitellään tai varastoidaan maape rän pilaantumista aiheuttavia aineita, on määrätty suojattavaksi öljyä pidättävillä rakenteilla. Lupamääräyksiä annettaessa on otettu huomioon toiminnan ai heut tama pilaantumisen todennäköisyys ja onnettomuusriski. Toi mit taes sa hakemuksessa esitetyn ja tämän luvan määräysten mukaisesti toimin nan voidaan katsoa olevan parhaan käyttökelpoisen tekniikan mu kais ta toiminnan sijaintipaikan olosuhteissa. Kun otetaan huomioon toiminnasta aiheutuvien päästöjen eh käi semi nen ja rajoittaminen, toiminnasta ei ennalta arvioiden aiheudu luvan myöntämisen esteenä olevaa terveyshaittaa, merkittävää ym päris tön pilaantumista tai sen vaaraa, erityisten luonnonolosuhteiden vaa ran tu mis ta, yleiseltä kannalta tärkeän virkistys- tai muun käyt tömah dol li suu den vaarantumista ympäristössä tai kohtuutonta ra si tusta naapuritiloilla. Edellytykset luvan myöntämiselle ovat täyttyneet.

19 19. PÄÄTÖKSEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Tämä päätös annetaan julkipanon jälkeen ( ) Tämä päätös on lainvoimainen , jos päätökseen ei haeta muu tos ta. Toimintaa ei saa aloittaa ennen kuin tämä päätös on saanut lainvoiman. 20. LUPAA ANKARAMMAN ASETUKSEN NOUDATTAMINEN Jos asetuksella annetaan tätä lupaa ankarampia säännöksiä tai luvas ta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tar kis ta mi sesta, on asetusta noudatettava. (YSL 56 ) 21. SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 4 8, 41 43, 45 46, 52, 55 56, 81, 100, 103 a Ympäristönsuojeluasetus (169/2000) 7, 19, 30, 37 Jätelaki (646/2011) 5, 6, 8, 12, 13, 15, 16, 17, 72, 73, 118, 119, 120 Jäteasetus (Vna 179/2012) 7, 8, 9, 11, 17, 20 Laki eräistä naapuruussuhteista (NaapL 26/1920) 17 Valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kiven murs kaa mo jen ympäristönsuojelusta (800/2010) 4,6,7,9, 10, 11,12, 13 Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (993/1992) 2 Valtioneuvoston asetus ilmanlaadusta (38/2011) Valtioneuvoston asetus räjäytys- ja louhintatyön turvallisuudesta (644/2011) 22. KÄSITTELYMAKSU Hakemus on tullut vireille Luvan saajalta peritään 3000 eu ron käsittelymaksu sekä kuulutuskustannukset Ylä-Savon SOTE ky:n yhtymähallituksen hyväksymän taksan mu kaises ti. 23. LUPAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN 23.1 Päätös Ympäristönsuojelulain 54 :n mukaan ympäristölupapäätös on toi mitet ta va luvan saajalle ja niille, jotka ovat sitä erikseen pyytäneet se kä valvontaviranomaisille ja asiassa yleistä etua valvoville vi ran omai sille. Päätös toimitetaan seuraaville:

20 Iisalmen kaupunki, Tekninen keskus Pohjois-Savon ELY-keskus/ympäristövastuualue Iisalmen kaupunginhallitus Ympäristönsuojelun tehtäväalue/iisalmen toimipiste 23.2 Tieto päätöksestä Ympäristönsuojelulain 54 :n mukaan ympäristölupapäätöksen an tami ses ta on lisäksi ilmoitettava niille, jotka ovat tehneet asiassa muistu tuk sen tai jotka ovat ilmoitusta erikseen pyytäneet sekä niille, joille on 38 :n 2 momentin mukaisesti annettu lupahakemuksesta erikseen tieto. Tieto päätöksestä toimitetaan seuraaville: niille, joille on annettu erikseen tieto lupahakemuksesta 23.3 Ilmoittaminen kunnan ilmoitustaululla ja lehdessä Päätöksen antamisesta kuulutetaan Iisalmen kaupungin il moi tus taulul la. Kuulutus julkaistaan Iisalmen Sanomat-lehdessä. 24. PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Julkipanopäivä on Päätöksen antopäivä on MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen haetaan muutosta valittamalla Vaasan hal lin to-oikeu teen. Lupapäätös annetaan Iisalmen kaupungin il moi tus tau lul le asetettavassa kuulutuksessa mainittuna päivänä (julkipano), jol loin sen katsotaan tulleen asianosaisten tietoon. Valitus on teh tä vä 30 päivän kuluessa päätöksen antopäivästä. Valitusaikaa las ket taes sa antopäivää ei oteta lukuun. Valituskirjelmä liitteineen on toi mi tet ta va Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ympäristölautakunnalle osoit teeseen PL 4, Iisalmi, ympäristö- ja ter veys val von ta pal ve lui den vastuualue. Valitusosoitus on liitteenä. Ympäristöjohtajan päätösehdotus: Ympäristölautakunta myöntää Iisalmen kaupungille ympäristöluvan kal lio ki ven louhinnalle ja murskaukselle kiinteistölle Kaatopaikka ( ) valmistelijan ehdotuksen mukaisesti. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

21

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Koordinaatit: 3500867 itä, 7062148 pohjoinen

Koordinaatit: 3500867 itä, 7062148 pohjoinen Ympäristölautakunta 72 16.05.2013 Ympäristölupa louhinnalle ja murskaukselle, Marjomäen Sora Ky 119/11.01.00/2013 Ymplk 72 Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Jari Kärkkäinen, p.0400 144 453 1. ASIA

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta 87 05.06.2013 Ympäristölautakunta 99 27.06.2013 Ympäristölautakunta 78 12.08.2014 Ympäristölautakunta 88 11.09.2014 Autojen varastointi Kiuruveden Autosähkö Ky:n kiinteistöllä 239/11.03.04/2013

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Maarit Walta, p. 0400 144 453. Hakijan yhteyshenkilö: Hannu Piippo, p. 0500 379 364

Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Maarit Walta, p. 0400 144 453. Hakijan yhteyshenkilö: Hannu Piippo, p. 0500 379 364 Ympäristölautakunta 153 03.12.2013 Ympäristölupa louhinnalle ja murskaukselle, Hannu Piippo 230/11.01.00/2013 Ymplk 153 Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Maarit Walta, p. 0400 144 453 1. ASIA Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017 Ympäristölautakunta 41 12.09.2017 Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/10.03.00/2017 Ympltk 41 Esa Riikilä hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiek ka pi toi sen mullan ottamista Eurajoen

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Metsähallitus Metsätalous, Itä-Suomi Urheilukatu 3 A 81700 LIEKSA 3. TOIMINTA JA SEN SIJAINTI. Koordinaatit: 7103196 pohjoinen, 34933766 itä

Metsähallitus Metsätalous, Itä-Suomi Urheilukatu 3 A 81700 LIEKSA 3. TOIMINTA JA SEN SIJAINTI. Koordinaatit: 7103196 pohjoinen, 34933766 itä Ympäristölautakunta 49 08.04.2013 Ympäristölupa soran murskaukselle, Metsähallitus Metsätalous 229/11.01.00/2013 Ymplk 49 Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Jari Kärkkäinen, p.0400 144 453 1. ASIA

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 13/2013 1 (88)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 13/2013 1 (88) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 13/2013 1 (88) Ympäristölautakunta 150 03.12.2013 Ympäristölautakunta Aika 03.12.2013 klo 09:00-10:43 Paikka Kokoushuone, Riistakatu 5 B, Iisalmi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Tekninen lautakunta 24 29.08.2013 Ympäristöluvan myöntäminen Louhinta Kääntä Oy:lle Teknltk 24 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Hakija

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Pirttijärven Pölkin yhteismetsä, Pirttijärvi-Pölkin yhteismetsä 312-874-2-0, Kyyjärvi

Maa-aineslupa / Pirttijärven Pölkin yhteismetsä, Pirttijärvi-Pölkin yhteismetsä 312-874-2-0, Kyyjärvi Ympäristölautakunta 96 26.10.2015 Maa-aineslupa / Pirttijärven Pölkin yhteismetsä, Pirttijärvi-Pölkin yhteismetsä 312-874-2-0, Kyyjärvi 501/611/2015 Ympäristölautakunta 26.10.2015 96 ASIA Pirttijärven

Lisätiedot

Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven kylässä

Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven kylässä Ympäristölautakunta 31 07.03.2013 Ympäristölautakunta 41 11.04.2013 Ympäristölautakunta 62 06.06.2013 Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven

Lisätiedot

Päijät-Hämeen Metalliromu Ky:n ympäristölupahakemus jätteen ammattimaiselle hyödyntämiselle ja tilapäiselle varastoinnille

Päijät-Hämeen Metalliromu Ky:n ympäristölupahakemus jätteen ammattimaiselle hyödyntämiselle ja tilapäiselle varastoinnille Ympäristölautakunta 50 01.09.2015 Päijät-Hämeen Metalliromu Ky:n ympäristölupahakemus jätteen ammattimaiselle hyödyntämiselle ja tilapäiselle varastoinnille 601/11.01.00/2015 YMPLTK 50 1.9.2015 ASIA Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Viranhaltijapäätös 1/6 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2018 Dnro 2356/11.01.00/2018 Asia Ilmoituksen tekijä Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Destia Oy Vanhatie

Lisätiedot

1.ASIA Ympäristölupa kivenmurskaamolle, Kuljetus Taattola Oy

1.ASIA Ympäristölupa kivenmurskaamolle, Kuljetus Taattola Oy Ympäristölautakunta/valvontajaosto 51 16.10.2012 Ympäristölupa, Kuljetus Taattola Oy, Mäntylä 18:52 168/11.01.00/2012 Ympvalv 51 1.ASIA Ympäristölupa kivenmurskaamolle, Kuljetus Taattola Oy 2. HAKIJA Kuljetus

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Kehotus ja toiminnanharjoittajan kuuleminen / Maskun Murske Oy

Kehotus ja toiminnanharjoittajan kuuleminen / Maskun Murske Oy Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 29 20.04.2017 Kehotus ja toiminnanharjoittajan kuuleminen / Maskun Murske Oy Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 20.04.2017 29 Ympäristöpäällikkö Marjut Taipaleenmäki 12.4.2017:

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Maarit Walta, puh. 0400 144 453. Hakijan yhteyshenkilö: Reijo Ronkainen p. 0400 576144

Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Maarit Walta, puh. 0400 144 453. Hakijan yhteyshenkilö: Reijo Ronkainen p. 0400 576144 Ympäristölautakunta 70 12.08.2014 Ympäristölupa louhinnalle ja murskaukselle, Ylä-Savon Sora Ay 138/11.01.00/2013 Ymplk 70 Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Maarit Walta, puh. 0400 144 453 1. ASIA

Lisätiedot

Ympäristölupa louhintaa, murskausta ja asfalttiasemaa varten, Linkokankaan louhosalue, Ylä-Savon Sora Ay, Sonkajärvi

Ympäristölupa louhintaa, murskausta ja asfalttiasemaa varten, Linkokankaan louhosalue, Ylä-Savon Sora Ay, Sonkajärvi Ympäristölautakunta 171 12.12.2012 Ympäristölupa louhintaa, murskausta ja asfalttiasemaa varten, Linkokankaan louhosalue, Ylä-Savon Sora Ay, Sonkajärvi 860/11.01.00/2012 Ymplk 171 Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Ilomantsin kunta Tekninen ja ympäristölautakunta 23.6.2015. Asia: Kalliokiven louhinnan ja louheen murskauksen ympäristölupa

Ilomantsin kunta Tekninen ja ympäristölautakunta 23.6.2015. Asia: Kalliokiven louhinnan ja louheen murskauksen ympäristölupa Ilomantsin kunta Tekninen ja ympäristölautakunta 23.6.2015 Liite Asia: Kalliokiven louhinnan ja louheen murskauksen ympäristölupa Hakija: Metsähallitus, Vernissakatu 4, 01300 Vantaa. Yhteyshenkilö: Tienrakennusesimies

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus:

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus: Yhtymähallitus 75 08.04.2014 Yhtymähallitus 253 09.12.2014 Yhtymähallitus 41 26.02.2015 Yhtymähallitus 71 21.04.2015 Taksiliikenteen kilpailutus 517/02.08.03/2014 Yhall 08.04.2014 75 Sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

Ympäristölupa louhinnalle ja murskaukselle, Savon Maa- ja Piharakentajat Oy. Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Maarit Walta, puh.

Ympäristölupa louhinnalle ja murskaukselle, Savon Maa- ja Piharakentajat Oy. Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Maarit Walta, puh. Ympäristölautakunta 119 20.11.2014 Ympäristölupa louhinnalle ja murskaukselle, Savon Maa- ja Piharakentajat Oy 786/11.01.00/2012 Ymplk 119 Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Maarit Walta, puh. 0400

Lisätiedot

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 173 07.05.2018 Poikkeamislupa/Elenia Oy KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 2.5.2018: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Mathias Holmén Raahen kaupunginhallitus

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

Ympäristölupa, Nilsiän Sora Oy, Soraloukku 17:92 ja Sorasampo 17:114, Nilsiä

Ympäristölupa, Nilsiän Sora Oy, Soraloukku 17:92 ja Sorasampo 17:114, Nilsiä Ympäristölautakunta/valvontajaosto 24 16.06.2011 Ympäristölupa, Nilsiän Sora Oy, Soraloukku 17:92 ja Sorasampo 17:114, Nilsiä 138/10.03.00/2011 Ympvalv 24 1.ASIA Ympäristölupa asfaltti- ja murskausasemalle,

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

38 22.05.2014. Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukselle Iin kunnan Olhavan kylään, hakijana Rudus Oy

38 22.05.2014. Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukselle Iin kunnan Olhavan kylään, hakijana Rudus Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 38 22.05.2014 Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukselle Iin kunnan Olhavan kylään, hakijana Rudus Oy OULYMP 38 ASIA LUVAN HAKIJA Ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen

Lisätiedot

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE Ympäristölautakunta 161 06.10.2015 Ympäristölautakunta 222 26.11.2015 MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI Viranhaltijapäätös 1. Petri Piipponen, Heinävaarantie 90 A, Heinävaara

JOENSUUN KAUPUNKI Viranhaltijapäätös 1. Petri Piipponen, Heinävaarantie 90 A, Heinävaara JOENSUUN KAUPUNKI Viranhaltijapäätös 1 1236/11.03.01/2017 Hakija/asianosainen Asia Asian käsittely Petri Piipponen, Heinävaarantie 90 A, 82110 Heinävaara Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Korkein hallinto oikeus. Muu päätös 1440/2014. Muita päätöksiä

Korkein hallinto oikeus. Muu päätös 1440/2014. Muita päätöksiä Korkein hallinto oikeus Muita päätöksiä Etusivu» Päätöksiä» Muita päätöksiä» Muupaatos» Muu päätös 1440/2014 Muu päätös 1440/2014 Moottorikelkkailureitin reittisuunnitelman hyväksymistä Nilsiässä koskeva

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Eläinsuojan ympäristöluvan raukeaminen, Partanen Kari ja Marita, Kiuruvesi. Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Johanna Narvi, puh.

Eläinsuojan ympäristöluvan raukeaminen, Partanen Kari ja Marita, Kiuruvesi. Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Johanna Narvi, puh. Ympäristölautakunta 110 03.09.2013 Eläinsuojan ympäristöluvan raukeaminen, Partanen Kari ja Marita, Kiuruvesi 192/11.01.00/2013 Ymplk 110 Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja Johanna Narvi, puh. 040

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 6/2014 1 (47)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 6/2014 1 (47) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 6/2014 1 (47) Ympäristölautakunta Aika 09.06.2014 klo 09:00-10:00 Paikka Kokoushuone, Riistakatu 5 B, Iisalmi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Ilmoituksenvaraisen toiminnan luvanvaraisuus YSL LIITE 4 YSL 89 :n muutos UUSI HANKE Olennainen muutos TOIMINTAKOKONAISUUS

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

Kuntaliiton mukaan kunnan on syytä ryhtyä seuraaviin toi men pi tei siin:

Kuntaliiton mukaan kunnan on syytä ryhtyä seuraaviin toi men pi tei siin: Kaupunginhallitus 90 07.03.2016 Hallintosääntömuutos 4 luku lautakunnat, aluejohtokunnat ja toimikunnat 6 lautakunnan erityinen ratkaisuvalta, rakennus- ja ympäristölautakunta ja tekninen lautakunta sekä

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

Ympäristölupa kalliokiven louhinta- ja murskaustoiminnan muutokselle, Pieni-Varttimäki, Savon Kuljetus Oy, Kiuruvesi

Ympäristölupa kalliokiven louhinta- ja murskaustoiminnan muutokselle, Pieni-Varttimäki, Savon Kuljetus Oy, Kiuruvesi Ympäristölautakunta 86 05.06.2013 Ympäristölupa kalliokiven louhinta- ja murskaustoiminnan muutokselle, Pieni-Varttimäki, Savon Kuljetus Oy, Kiuruvesi 199/11.01.00/2013 Ymplk 86 Valmistelija: ympäristönsuojelutarkastaja

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA\ESITYSLISTA No2/2012 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LUPAJAOSTO Sivu 9. kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA\ESITYSLISTA No2/2012 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LUPAJAOSTO Sivu 9. kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA\ESITYSLISTA No2/2012 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LUPAJAOSTO Sivu 9 KOKOUSAIKA 26.4.2012 klo 19.00 20.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Asia: Kalliokiven louhinnan ja louheen murskauksen ympäristölupa

Asia: Kalliokiven louhinnan ja louheen murskauksen ympäristölupa Asia: Kalliokiven louhinnan ja louheen murskauksen ympäristölupa Hakija: Metsähallitus, Vernissakatu 4, 01300 Vantaa. Yhteyshenkilö: Tienrakennusesimies Ilmo Heikkinen, Urheilukatu 3, 81700 Lieksa. Maanomistaja:

Lisätiedot

Ilmoitus leirintäaluetoiminnasta, Kerimaan Lomakeskus Oy (lausunto valituksesta hallinto-oikeudelle)

Ilmoitus leirintäaluetoiminnasta, Kerimaan Lomakeskus Oy (lausunto valituksesta hallinto-oikeudelle) Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 43 22.02.2017 59 22.03.2017 Ilmoitus leirintäaluetoiminnasta, Kerimaan Lomakeskus Oy (lausunto valituksesta hallinto-oikeudelle) RAKYL

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 5/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 41801 KORPILAHTI Antopäivä 4.10.2005 ASIA Seppo Nirkkosen ympäristölupahakemus (YSL 35 )

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kuntaliiton mukaan kunnan on syytä ryhtyä seuraaviin toi men pi tei siin:

Kuntaliiton mukaan kunnan on syytä ryhtyä seuraaviin toi men pi tei siin: Kaupunginhallitus 90 07.03.2016 Kaupunginvaltuusto 27 14.03.2016 Hallintosääntömuutos 4 luku lautakunnat, aluejohtokunnat ja toimikunnat 6 lautakunnan erityinen ratkaisuvalta, rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 7/2014 1 (177)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 7/2014 1 (177) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 7/2014 1 (177) Ympäristölautakunta Aika 12.08.2014 klo 09:00-10:33 Paikka Kokoushuone, Riistakatu 5 B, Iisalmi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 66 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

23 17.02.2015 42 19.05.2015

23 17.02.2015 42 19.05.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 23 17.02.2015 42 19.05.2015 KATSELMUS KIINTEISTÖJEN KOTIRANTA 407-6:44 JA KEMINSEUTU 407-7:52 RAJALLA/LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE/VASTINE

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Ympäristölupa, Kallio + asfaltti, Kalliosuo, Kalliomurske 084-402-26-135 ym

Ympäristölupa, Kallio + asfaltti, Kalliosuo, Kalliomurske 084-402-26-135 ym Tekninen lautakunta 90 18.05.2011 Ympäristölupa, Kallio + asfaltti, Kalliosuo, Kalliomurske 084-402-26-135 ym TEKNLK 90 Valmistelija: ympäristösihteeri Jussi Muilu, p. 0400 519 572, jussi.muilu@haukipudas.fi

Lisätiedot