Hantula, Lindberg ja Billing kävivät kertomassa mitä tehdään

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "23.8.05 8-12.00 Hantula, Lindberg ja Billing kävivät kertomassa mitä tehdään"

Transkriptio

1 PVM Mitä tehtiin Hantula, Lindberg ja Billing kävivät kertomassa mitä tehdään Aloitimme Pertti Lindbergin johdolla muottien ja tuotteen suunittelun Työstimme projektisuunnitelmaa ja etsimme henkarissa tarvittavia liittimiä netistä Muotinaihion mallinnusta ja työstöratojen suunnittelemista. Jukka havaitsi, että technics legoista saattais löytyä oivalliset liittimet henkariin Teimme vaateripustimen alustavan kokoonpanon. Lisäksi kävimme etsimässä liitintappia useissa alueen yrityksissä.(huonolla menestyksellä). Yrityskierros alkoi muovituotteita tekevästä Oy Österberg Ab:stä. Österbergillä pengottiin vähän laatikoita ja havaittiin, että vastaavanlaista liitintä ei löytyisi. Tämän jälkeen suunnistimme Starkkiin. Starkissa ei tällaisia liittimiä löytynyt, mutta kiinnitimme huomion yhteen Ido:n saranatappiin, josta pienellä modifioinnilla olisi mahdollista saada toimiva liitin. Tämän jälkeen ajelimme TKA yhtymään, joka myy kaikenlaisia muovituotteita. Ja niin kuin muissakin paikoissa, täälläkään ei oltu ikinä nähtykään kyseistä liitintä. TKA:ssa meitä neuvottiin kysymään yllättävästä paikasta eli askarteluliikkeestä. Päätimme käydä Vaasalaisessa askarteluliikkeessä Niru Narussa. Matkanvarrella oli kuitenkin vielä Kone ja Ruuvi, Kuuskantti ja Onninen, joista kaikista vedettiin vesiperä. Onnisella sentään yritettiin etsiä katalogeista jotakin. Mutta Ruuviliikkeissä sanottiin saman tien ei ja pyöriteltiin päätä. Tämän jälkeen suuntasimme kaupunkiin ja askarteluliike Niru Naruun. Sielläkään ei voitu muuta kuin neuvoa eteenpäin eli seuraava paikka olisi Pitkänkadun Elektroniikkaliike. Elektroniikkaliikkeessä ei tällaisia liittimiä ollut ja sieltä meidät ohjattiin Korttelin päässä olevaan kaihdin ja rullaverho liikkeeseen Rullmaan. Nyt alkoi jo tuntua siltä, että kyseistä liitintä ei löytyisi koko Vaasasta. Kävimme kuitenkin vielä Rullmassa varmistamassa tieto jota osasimme jo aavistellakin. Tällaista liitintä ei Rullmassakaan oltu nähty.

2 Seuraavaksi suuntasimme Pizzeria Pikku Quatroon. Emme kuitenkaan menneet kyselemään liittimiä, vaan Kebabille Teimme kokoonpanon, johon mallinsimme myös saranatapin. Myöhemmin päivällä pidimme Mika Billingin ruiskuvalutekniikan tunnit, josta saimme tehtäväksi tutkia PBT:n ominaisuuksia. Lisäksi sovimme kutistumaksi 1% Aloitimme aihion profiilin koneistamisen huonolla menestyksellä. Mallintamamme aihion ulkomitat olivat jostain syystä väärät, joten jouduimme mallintamaan aihion uudelleen ja tekemään ohjelmat uusiksi. Illalla Ristiluoma löysi valmiin tapin hitsausmaskin varaosista. Hän lupautui tekemään hintatiedustelun ko. kappaleesta. Lisäksi muutamme nykyisen henkarikokoonpanon tämän tapin mittojen mukaan. Aikaisemmat hahmotelmamme liittimestä olivat samankaltaisia kuin löydetty tappi, joten muutos kokoonpanossa ei ole suuri Tänään viilasimme henkarin parttimalleja, koska niistä tehtäisiin yön aikana kahviautomaatilla pikamalleja. Mallinsimme henkarin kiinnitysreiät sopimaan uusiin liittimiin, jotka Ilkka oli löytänyt. Lopputunneilla teimme vielä muottipuoliskojen halkaisut, tai yritimme tehdä. Kaikilla ryhmillä muottien halkaisu jumiutui viimeiseen kohtaan eli juuri kiinteän- ja liikkuvan muottipuoliskon halkaisuun. Haukuimme viimeisellä tunnilla yhteen ääneen koulun koneet alitehoisiksi jne. Päätimme kuitenkin käydä yrittämässä halkaisua vielä Technobotnian CNC-luokan koneilla, tuloksetta. Ohjelma jumiutui aina samaan kohtaan eli muottipuoliskojen irroitukseen toisistaan. Haukuimme sitten varmuuden vuoksi vielä Technobotniankin koneet ja suunnistimme takaisin koululle. Iltapäivällä Kaappo kokeili CAD luokassa vielä henkimaailman juttuja ja muutteli muottipuoliskojen nimiä. Ensimmäinen kokeilu oli Pro/E:n ehdottamilla omilla nimillä eli (Mold_Volume_1 ja Mold_Volume_2). Kaikki pidätteli henkeään ja kuinka ollakaan Pro/E teki muottipuoliskot kuin hyvinä aikoina. Ongelmana oli ollut muottipuoliskojen nimitykset. Tai oikeastaan toisen muottipuoliskon nimi, jossa oli skandinaavinen kirjain (Ä) eli kiinteä muotti. Hetken juhlittuamme peruimme pahat sanomisemme koulun koneista ja lähdimme kotiin odottelemaan aamua ja pikamalleja henkarista.

3 Aamulla Technobotnialla meitä odotti henkarin pikamallit. Samalla paletilla on myös toisen ryhmän paperireijittimen pikamallinteet. Liittimetkin toimivat hyvin. Tässä Jukka tyytyväisenä esittelee yhden käden henkaria. Henkari on tämän näköinen sen vuoksi, että tarkoitus oli vain kokeilla liittimien ja henkarin toimivuutta. Tässä henkari on kokoontaitettuna. Pientä viilaamista malliin vielä jäi: Pieniä kulmamuutoksia ja liittimet vaihdetaan omatekoisiin, koska niiden hinta nousi hieman liian korkeaksi. 1 /pari. Tänään keskiviikkona saimme myös liikkuvan muottipuoliskon valmiiksi. Ja kiinteän muottipuoliskon hyvälle alulle.

4 Päätettiin myös, että liittimen malli tehtäisiin tällä viikolla valmiiksi, jotta ensiviikolla näillä tunneilla olisi liittimen pikamalli valmiina ja sitä voitaisiin sovittaa henkariin.

5 Yhteenveto Kaikki yrityksemme löytää liitostappi osoittautuivat tuloksettomiksi lukuun ottamatta Ristiluoman tekemää löytöä, joka kuitenkin osoittautui rakenteeltaan heikoksi ja hinnaltaan liian kalliiksi. Teimme päätöksen valmistaa ko. tapin itse Teimme liitintapille useita eri variantteja. Iltapäivällä aloitimme ko. variaatioiden sorvaamisen ja sovittamisen vanhaan pikamalliin. Sitten kun olimme löytäneet oikean sovitteen, niin laitoimme uudet p-mallit yöksi valmistukseen Aamulla kokosimme yön aikana valmistuneista pikamalleista toimivan henkarin. Lisäksi koneistimme muottiaihiomme valmiiksi. Päivällä viimeistelimme runko-osan siten että siihen saadaan mahtumaan logo Tänään jaettiin ryhmän jäsenille lisää vastuualueita: Ilkka Ristiluoma ja Toni Lagerström ottivat hoitaakseen nettisivujen suunnittelun. Kaappo Ikola ja Jukka Mäki-Maunus sai virallisesti tapin suunnittelun itselleen, vaikka nämä sankarit siitä ovat vastanneet muutenkin alusta asti. Nettisivujen suunnittelu pantiin alulle ja tappia on mallinnettu ja suunniteltu villisti jo muutaman viikon Aamu aloitettiin valokuvaamalla ryhmät erikseen ja kokonaisena. Otettiin jalustalla panoraama kuvaa nettisivuja varten. Ja suunniteltiin jälleen malleja ja tappia. Henkarin malleja joudutaan vielä muuttamaan, koska työstöradat ovat osoitteutuneet liian ahtaiksi. Tappiin liitinkappaleeseen saatiin uusia ulottuvuuksia siinä mielessä, että sitä ei nyt ilmeisesti tullakaan tekemään kipinätyöstöllä, mikä oli yhdessä vaiheessa ykkösvaihtoehto. Nyt tappi tullaan tekemään jyrsimällä puolet tapista muottiin ja tapin se pää, mihin tulee kynsi, työstetään erilliselle messinkikappaleelle ja messinkikappale sitten istutetaan muottiaihioon omalle paikalleen kuusiokoloruuvilla. Saas nähdä, kauanko suunnitelmat pysyy tällaisena.

6 Muutama haastattelu kysymys päivän töiden lomassa: Kysymys: Mitä mieltä olet henkarimme liitinkappaleesta? Kaappo: Vaikea valmistaa... Kysymys: Onko meidän henkarin liitinkappaleella tulevaisuutta? Kaappo: Kyllä, varmasti on... *mumisee itsekseen* kunhan tän sais vaan p...ele kasattua... Kysymys: Onko meillä valmis muotti liitinkappaleelle syysloman ja koeviikon jälkeen? Kaappo: Vaikea sanoa... Jukka: Ai mitä? =) Syysloma Loma ohitse ja kaikki vähän lomaterässä. Koneistusjaksojen tekoa. Ei enää tahdo muistaa miten jaksoja tehdään, eikä enää ole varma missä ne oikeat mallikappaleet on. Osa ryhmiä pääsee jo jyrsimään muotteja. Ja tekemään susia. Loppupäivästä huomattiin, että meillä on väärä malli ja se teetti lisää töitä. Joku pölliny Ryhmä kakkosen liikkuvan muottiaihion. V...tu mitä porukkaa täällä liikkuu Lindberg poissa, mutta ei haittaa menoa Billing käy välillä katsomassa miten asiat edistyy. Saatiin koneistettua toinenkin puoli ja samalla koneistettiin tappien messinkipaloja. Päivitys edelliseen. Palat on jo

7 sahattu ja jengattu. On ku tehtaassa tehtyjä! Reijolta irtosi viilauksessa sormi, mutta uusi saatiin sorvattua ja istutettua paikoilleen Lindberg vielä sairaslomalla, mutta homma etenee. Aamulla selvis, että Technobotnian kattorakenteen puiset palkit ei ole kantavia! Asiasta käytiin pienimuotoinen väittely, mutta kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Ei ollut turha tämäkään päivä. Yksi ryhmän jäsenistä väsähti kesken tunnin, käytimme tilaisuutta hyväkseen ja testasimme henkarin kestävyyttä. Ja hyvin näytti kestävän. Ellei Hantulan prätkärotsi paina 75 kg enempää niin pitäisi kestää senkin. Henkari annettiin rakennustekniikan opiskelijoille, jotka suorittavat henkarille väsymismitoitukset ja lujuuslaskennat. Jäämme odottelemaan tuloksia. Timolla jäi iltapäivällä kieli diskettiasemaan, mutta Rantasalon Marko sai irroitettua diskettiaseman koneesta ja tietokone on taas hyvissä kuoseissa. Timo puolestaan lähti terkkarille diskettiasema suussa Timolla on edelleen korppuasema suussa.

Johdanto Tuotteesta Kurssit

Johdanto Tuotteesta Kurssit Johdanto Ryhmämme tehtävänä oli suunnitella ja valmistaa vaateripustimen keskiosa, joka sopisi muiden ryhmien suunnittelemiin osiin koska joka ryhmällä oli oma osansa suunniteltavana, lähtökohdat antoivat

Lisätiedot

VIIKKO 1. Maanantai 13.11.06

VIIKKO 1. Maanantai 13.11.06 VIIKKO 1 Maanantai 13.11.06 Tiistai 14.11.06 Keskiviikko 15.11.06 Torstai 16.11.06 Perjantai 17.11.06 Aloitin päiväni tutustumalla pakin tiloihin ja kokoamalla oman työpisteeni. Tämän jälkeen avasin muutaman

Lisätiedot

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen 4.4.-5.4. Lentokone laskeutui Shanghain kentälle. Sumu ympäröi lentokoneen. Katselin sivuille, ei näkynyt 30 metriä pidemmälle. Terminaaliin astuttuani en ollut

Lisätiedot

4.1.2014 Sain palautetta, että Roque Chico kätkön blogbook on täynnä, joten kävimme tänään viemässä sinne uuden vihkon.

4.1.2014 Sain palautetta, että Roque Chico kätkön blogbook on täynnä, joten kävimme tänään viemässä sinne uuden vihkon. Tammikuu 2014 HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 1.1.2014 Livekameran toimimattomuus on teettänyt työtä. Taas on joutunut virittelee noita routterin asetuksia, joista ei ymmärrä juuri mitään. Ensin umpeutui No-IP ohjelman

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry www.euranmmp.fi KAUSIJULKAISU 2013 Koko Alasatakunnan Moottoripyöräkerho KERHON ASUSTEET PRODEERATTUNA GLIQUE VEDENPITÄVÄ TAKKI 90 GLIQUE VETOKETJULLINEN GOLLEGE TAKKI

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI SM- KESKIMATKA R 1 17.9.2011 ALAVUS, SAPSALAMPI RASTIKETUT RY

LOPPURAPORTTI SM- KESKIMATKA R 1 17.9.2011 ALAVUS, SAPSALAMPI RASTIKETUT RY LOPPURAPORTTI SM- KESKIMATKA R 1 17.9.2011 ALAVUS, SAPSALAMPI RASTIKETUT RY SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 2 KILPAILUN VARAJOHTAJA 3 KILPAILUN PÄÄSIHTEERI 4 INFO 5 TIEDOTUS 6 TALOUS 7 TULOSPALVELU 8 KUULUTUS

Lisätiedot

5.2 Ensimmäisen asteen yhtälö

5.2 Ensimmäisen asteen yhtälö 5. Ensimmäisen asteen ytälö 5. Ensimmäisen asteen yhtälö Aloitetaan antamalla nimi yhtälön osille. Nyt annettavat nimet eivät riipu yhtälön tyypistä tai asteesta. Tarkastellaan seuraavaa yhtälöä. Emme

Lisätiedot

BORGWARD SEURA RY JÄSENTIEDOTE 4/2012

BORGWARD SEURA RY JÄSENTIEDOTE 4/2012 BORGWARD BORGWARD SEURA RY JÄSENTIEDOTE 4/2012 Ville ja Annette Ristimäki menivät naimisiin heinäkuussa 2012. Hääautona toimi Villen Isabella Combi. Onnittelut Hääparille! Kuvauspaikkana Paraisten Vanha

Lisätiedot

RAPORTTI. Tall Ships Races

RAPORTTI. Tall Ships Races RAPORTTI Tall Ships Races Jätkän lavan backstage, 17.-20.7.2013 Christina Daous Kulttuurituotannon koulutusohjelma (240 op) Marraskuu 2013 SISÄLLYS 1 Tall Ships Races 4 2 Työtehtävät 5 3 Kehitysehdotuksia

Lisätiedot

SYRJÄSEUTUJEN KIRJASTO AUTO PALVELUT KOTIOVELLE Loppuraportti

SYRJÄSEUTUJEN KIRJASTO AUTO PALVELUT KOTIOVELLE Loppuraportti SYRJÄSEUTUJEN KIRJASTO AUTO PALVELUT KOTIOVELLE Loppuraportti Lapin maakuntakirjasto Sinikka Tuohino 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto...4 2. Taustaa...4 2.1. Tietoa Kittilän ja Kolarin kunnista...4 2.2.

Lisätiedot

ANNEN KERTOMUS ENSIMMÄISESTÄ YHDYNNÄSTÄ

ANNEN KERTOMUS ENSIMMÄISESTÄ YHDYNNÄSTÄ ANNEN KERTOMUS ENSIMMÄISESTÄ YHDYNNÄSTÄ Annen äiti oli kuollut ja hän kasvoi isänsä kanssa. Anne oli tapaillut tätä poikaa noin kolme kuukautta ennen kuin he menivät koulun järjestämälle hiihtolomalle.

Lisätiedot

Kannessa: Moccaamerikankääpiöterrieri, taakanvetäjä vailla vertaa. SATHY Expo 2007, Euroopan Mestaruuskisat, tule mukaan!

Kannessa: Moccaamerikankääpiöterrieri, taakanvetäjä vailla vertaa. SATHY Expo 2007, Euroopan Mestaruuskisat, tule mukaan! SATHY Uutiset on Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry.:n virallinen äänitorvi. 2007 numero 5/2007 8,00 SATHY UUTISET SATHY ry. 10 vuotta yhdistysrekisterissä 1996-2006 Kannessa:

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

29. Pos. 2. Hämeenlinnan käräjäoikeus/todistelu/päätös/syyttäjä ei valita

29. Pos. 2. Hämeenlinnan käräjäoikeus/todistelu/päätös/syyttäjä ei valita 29. Pos. 2. Hämeenlinnan käräjäoikeus/todistelu/päätös/syyttäjä ei valita Asia viranomaisten tiiviin yhteistyön ansiosta eteni oikeudenistuimen käsittelyyn. Oli uusi kesä ja kuten aiemmin oikeudenkäynti

Lisätiedot

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie 1 Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu 2015 Kajaanin ammattikorkeakoulu Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie Kajaanin ammattikorkeakoulu PL 52,

Lisätiedot

Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu 1 Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu 2 2015 Kajaanin ammattikorkeakoulu Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie Kajaanin ammattikorkeakoulu PL 52,

Lisätiedot

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014!

Ystäväkirje. Joulujuhla. Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Ystäväkirje Joulukuu 2013 nro 3 Kiitämme kuluneesta vuodesta sekä toivotamme Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Armorikasta Uutta Vuotta 2014! Lehtomäen kodin väki Ev. lut. lähimmäislähetys ry Osoite:

Lisätiedot

HAKU VANHEMPI KOULUTUSMUOTO KUIN ARVAATKAAN

HAKU VANHEMPI KOULUTUSMUOTO KUIN ARVAATKAAN HAKU VANHEMPI KOULUTUSMUOTO KUIN ARVAATKAAN Koiria on koulutettu ihmisten etsimiseen huomattavasti pidempään kuin ensi näkemältä uskotaankaan. Hugo Stranbergin kirjasta: Hundens uppfostran och dressyr

Lisätiedot

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle 27.11.2011 Anne-Mari Manninen Seurakunta voi nousta uudelle tasolle Ääni on tärkein Ja minä henkilökohtaisesti olen Isältä rukoillut sitä, että Herra, minua ei kiinnosta onko minun hiukset aina täydelliset,

Lisätiedot

Brittisportti. M.G. Car Club of Finland r.y. Osoite: c/o Kauko Ruuska, Hanuripolku 6 A 97 00420 Helsinki

Brittisportti. M.G. Car Club of Finland r.y. Osoite: c/o Kauko Ruuska, Hanuripolku 6 A 97 00420 Helsinki MGCCF - ensimmäiset 15 vuotta Vuosikokouksessa päätettyä Tapahtumia, ajokokemuksia Jensen-Healey -esittely Brittisportti Brittisportti on itsenäinen lehti, joka kootaan talkooperiaatteella. Lehden tavoitteena

Lisätiedot

URS Harmaa antologia

URS Harmaa antologia URS Harmaa antologia Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä. Kansikuva: Slobodan Mračina (Twister025) Dreamstime.com Toimitus & taitto: Tuomas Saloranta Kustannus Hauenleuka 2011 http://hauenleuka.nettisivu.org/

Lisätiedot

Tällä kertaa vain kävi näin

Tällä kertaa vain kävi näin Tällä kertaa vain kävi näin Työtapaturmatarinoita Helsingin kaupungilta Julkaisija: Helsingin kaupungin henkilöstökeskus Osoite: PL 4500, 00099 Helsingin kaupunki (Ensi linja 1, 00530 Helsinki) Tilaukset:

Lisätiedot

RAKENNUSPÄIVÄKIRJA Juha-Pekka ja Susanna Katajisto

RAKENNUSPÄIVÄKIRJA Juha-Pekka ja Susanna Katajisto RAKENNUSPÄIVÄKIRJA Juha-Pekka ja Susanna Katajisto 2 Rakennuspäiväkirja www.katajistot.net Rakennusprojekti 2004-2011 Juha-Pekka ja Susanna Katajisto 27.9.2011 3 Alkusanat Tämä rakennuspäiväkirja kertoo

Lisätiedot

Verkosto on kaiken A ja O

Verkosto on kaiken A ja O Veli-Matti Toivonen Verkosto on kaiken A ja O Hyvin onnistuvan isännöintityön mallitus Kiinko on yhteisnimi Kiinteistöalan Koulutussäätiölle ja Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy:lle. Kiinko tarjoaa lisä-

Lisätiedot

Pilke Stay Up Late 2015

Pilke Stay Up Late 2015 Pilke Stay Up Late 2015 Tapahtumajärjestäminen Sami Haverinen Anni Ketola Jenni Korhonen Leena Korteniemi Vilma Linna Pauliina Suojärvi Maarit Tähkänen Soluessee Kesäkuu 2015 Liiketalous Proakatemia 2

Lisätiedot

VAIKEAN MASENNUKSEN HOITO 1. Ivy M. Blackburn. Johdanto

VAIKEAN MASENNUKSEN HOITO 1. Ivy M. Blackburn. Johdanto VAIKEAN MASENNUKSEN HOITO 1 Ivy M. Blackburn Johdanto Kognitiivista terapiaa on useimmiten käytetty lievempien masennusreaktioiden hoidossa. Suurin osa tähän asti julkaistuista tutkimuksista on käsitellyt

Lisätiedot