NETTISIVUJEN TOTEUTUKSISTA sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NETTISIVUJEN TOTEUTUKSISTA sunnuntai 25. tammikuuta 2015"

Transkriptio

1 NETTISIVUJEN TOTEUTUKSISTA sunnuntai 25. tammikuuta 2015 Tietoa tilaajalle MAIJAMEDIA OY TOTEUTTAA KAHDENLAISIA NETTISIVUSTOJA: YHDEN SIVUN IHME Kevyempi, kustannustehokas vuosimaksullinen kokonaisuus, joka on toteutettu perinteisellä HTMLkoodauksella ei juuri huolta sivun turvallisuudesta tai pohjalla toimivista järjestelmistä! Tämä on hyvä vaihtoehto kun etsit helppoutta, vaivattomuutta, edullisuutta ja turvallisuutta. Tämän sivun pohjalla ei toimi erillistä järjestelmää, jolloin se on toiminnaltaan erittäin luotettava ratkaisu. Päivittämisen hoidamme pääasiassa me, mikä tuo helppoutta nettiasioihin. Lukuisten erilaisten toiminnallisuuksien avulla pystyt kuitenkin ylläpitämään haluttua osaa sivusta myös itse. Lue lisää: YKSILÖLLINEN SIVUSUUNNITTELU Kun kokonaisuus on isompi ja päivittämistarve suurempi. Järjestelmän avulla voit hoitaa sivustosisällön päivittämisen itsenäisesti. Käyttämämme Joomla!-julkaisujärjestelmäsivustot perustuvat avoimeen lähdekoodiin, jolloin niiden kehittäminen hoituu lähes kenen tahansa koodarin toimesta et ole sidottu van yhden toimijan kehittämään järjestelmään. Julkaisujärjestelmän ylläpidosta on huolehdittava säännöllisesti, jotta se pysyy turvallisena. Lukuisat erilaiset komponentit ja moduulit mahdollistavat erittäin kattavan toiminnallisuuden liittämisen sivustolle. Ohessa lisätietoja yksilöllisestä suunnittelusta.

2 Miten yksilöllinen suunnittelu aloitetaan? Maijamedian avulla etenet suunnitteluvaiheissa alusta loppuun, kohti omaa, kaunista sivustoa. Sivustosuunnittelu aloitetaan aina alkutilan kartoittamisella. Onko yritysellä jo domain tai palvelintila? Jos ei, hyvä niin. Jos on, silloin etenemme sen mukaisesti. Autamme domainien varaamisessa ja luotettavan palvelintilan hankinnassa. Palvelintila tarvitaan, jotta sivusto saadaan nettiin näkyville. Aina yksilöllisissä sivustosuunnitelmissamme autamme sisältösuunnitelmien kanssa emmekä jätä sinua yksin pähkäilemään. Osallistumme sisällönsuunnitteluun ja ehdotamme markkinoinnillisesti sopivia ratkaisuja tai toteutustapoja sekä mahdollisuuksia toteutuksen edetessä. Emme vain toteuta sivustoa vaan toimimme yhteistyökumppaninasi. Miksi valitsisit Joomla!-julkaisujärjestelmän? Joomla on useasti palkittu julkaisujärjestelmä/sisällönhallintajärjestelmä (CMS, eli Content Management System). Joomlalla voi rakentaa hyvin monipuolisia verkkosivustoja ja muita tehokkaita verkkosovelluksia. Joomlan tukena on valtava yhteisö, joka koostuu niin tavallisista käyttäjistä kuin kyvykkäistä kehittäjistäkin. Joomla kasvaa vahvalla maaperällä, sillä sen yli yhteisön jäsentä ja avustajaa takaavat valoisan tulevaisuuden. Erityisesti Joomlan helppokäyttöisyys ja laajennettavuus ovat tehneet siitä yhden maailman suosituimmista sivusto-ohjelmista. Parasta Joomlassa on, että se perustuu vapaaseen lähdekoodiin (Open Source). Se tarkoittaa sitä, ettet ole naimisissa nettisivustosi järjestelmän kanssa, vaan lähes kuka tahansa pystyy muokkaamaan järjestelmäsi koodia. Jotkin sivustototeuttajat ovat kehittäneet omia järjestelmiä, mikä tarkoittaa, että joudut todennäköisesti toimimaan vain ko. palveluntuottajan kanssa halutaksesi tehdä mitä tahansa muutoksia sivustolla.

3 Joomla-sisällönhallintajärjestelmä mahdollistaa sivustosisällön hallinnan sinun itsesi toimesta. Joomlassa sisältö voi olla yksinkertaista tekstiä, kuvaa, musiikkia, videota, dokumentteja tai melkein mitä tahansa. Sisällönhallintajärjestelmän laajempi ja edistyneempikään käyttö ei tarkoita, että sinun tulisi olla laajasti kouluttautunut tietotekniikkaan tai erinomaisesti perillä tietojenhallinnasta. Jos osaat käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, osaat päivittää sivujesi sisältöä Joomlassa. Joomlan sisältöä hallitaan internetselaimen kautta: voit päivittää sivustoasi missä tahansa, missä on internetyhteydet. Joomlassa on editori, jolla artikkeleiden kirjoittaminen ja kuvien liittäminen on helppoa ja nopeaa. Joomla sopii erinomaisesti sivustoille, joille halutaan sisällöntuottamista usein tai esimerkiksi jaettavaksi useammalle henkilölle. Henkilöiden lukumäärää ei ole rajoitettu. Joomlassa esimerkiksi artikkelien kirjoittaminen vaatii käyttäjältään lähestulkoon vain tekstieditorin käyttötaitoja. Joomlassa voit esimerkiksi automatisoida artikkeleita ilmestymään/poistumaan tiettyinä aikoina, mikä taas helpottaa monen yrityksen päivitystöitä. Tällaiset automaattisuudet tarkoittavat sitä, että etenkin yrityksille ja yksityishenkilöille + yhdistyksille Joomla on erittäin kustannustehokas verkkoviestinnän väline. Isommille yhteisöille ja yrityksille taas järjestelmän laajennettavuus (vaikkapa verkkokaupaksi) antaa lähes rajattomat mahdollisuudet luoda ammattimaiset ja laadukkaat verkkosivut tai verkkojulkaisun. Kokemus Olemme toteuttaneet Joomlapohjaisia sivustoja vuodesta 2002 alkaen. Toteutamme asiakassivustot aina asiakkaan tarpeita kuunnellen ja osaamme ehdottaa oikeanlaisia ratkaisuja. Julkaisujärjestelmä ei välttämättä ole aina paras ratkaisu kaikkeen ja monesti pieneen tarpeeseen Yhden sivun ihme onkin osoittautunut täydelliseksi vaihtoehdoksi. Huomioitavaa on, että Maijamedia ei pidätä itsellään oikeutta sivustojärjestelmään. Monet toimijat toteuttavat

4 sivustonsa siten, että asiakas ei omista sivustonsa pohjalla toimivaa järjestelmää vaan saa ainoastaan käyttöoikeudet tilaamalleen kokonaisuudelle. Tämä aiheuttaa monelle hammastenkiristelyä etenkin siinä vaiheessa, kun asiakas haluaisikin päivittää sivustoaan uuteen tai aloittaa yhteistyön toisen tekijän kanssa hyödyntäen vanhaa, jo käytössä ollutta sivustoa uuden kehittämisessä. Monissa tapauksissa tämä ei olekaan ollut mahdollista, koska asiakas on luullut tilanneensa jotakin muuta tai että sivusto kokonaisuudessaan on tämän omaisuutta. Maijamedian kautta tilaat siis järjestelmän itsellesi ja omalle palvelintilallesi. Maksat sivustosi kaikkine suunnitteluineen kerralla ja tämän jälkeen se on sinun. Saat luvan ja mahdollisuudet jatkokehittää tai päivittää sivustoa kenen tahansa toimesta tai vaihtoehtoisesti hankkia ylläpitopalvelusi Maijamedian kautta (ks. kohta: Sivuston ylläpito ja varmuuskopiointi). Mikäli sivuston ylläpitoa hoitaa joku ulkopuolinen taho, Maijamedia ei luonnollisestikaan vastaa mistään järjestelmään liittyvästä tai siinä esiintyvistä virheistä. Sivuston jatkuvuus Maijamedia pyrkii aina valitsemaan lisäosat, joilla on tulevaisuus ja välttämään päivityksiä hankaloittavia ratkaisuja, kuten ytimen muutoksia. Myös monet valmissivupohjat vaativat muutosten tekemistä versiopäivitysten yhteydessä ja silloin joudumme mahdollisesti koodaamaan sivupohjan uudestaan mikäli valmissivupohjan valmistaja ei tarjoa uudelle versiolle yhteensopivaa sivupohjaa. Jatkuvuutta mietittäessä on siis hyvä pistää ajatus tai kaksi hankittavaan sivupohjaan. Valmissivupohjan hankinta on tietenkin edullisin tapa aloittaa ja jos valmissivupohjaan päädytään, silloin suositeltavaa on valita sivupohja, jota ylläpidetään vuosimaksulla. Miksikö? Siksi, että mikäli sivustoversio vaihtuu jossakin vaiheessa ja kertahankintana ostettu sivupohja ei sovikaan uuden julkaisujärjestelmäversion kanssa, tulee sivupohja koodata uudestaan toimiakseen uuden järjestelmäversion kanssa (Esimerkiksi 2.5-versiolle toteutetut sivupohjat eivät enää välttämättä ole toimivia Joomlan 3-versiossa). Monet valmissivupohjat on toteutettu niin monimutkaisiksi, etteivät koodarit edes viitsi aloittaa niiden selvittelyä vaan starttaavat mieluiten puhtaalta pöydältä, eli sivupohjan alusta asti koodaamisesta.

5 Sivupohjien hankinnassa on siis kolme vaihtoehtoa: YKSILÖLLISESTI KOODATTU SIVUPOHJA Pitkän tähtäimen hankinta, hitaampi ja kalliimpi aloitus. Yksilöllisesti johonkin teemaan toteutettuna sivupohjan toteuttaminen on ensin kalliimpaa, mutta ajan kanssa edullisempaa. Pitkässä ajassa vuosimaksullinenkin sivupohja tulee maksamaan. Valmissivupohjia saa muutamalla kympillä ja usein vuosimaksu on samaa luokkaa. VALMISSIVUPOHJA, VUOSIMAKSULLISENA Sivupohjan vuosimaksu takaa, että mahdolliset ongelmakohdat sivupohjan toiminnallisuudessa hoituvat sivupohjavalmistajan kautta sekä mahdolliset Joomlaversioiden välillä siirtymiset ovat helpommin tehtävissä. VALMISSIVUPOHJA, KERTAMAKSULLA Valmissivupohjia kohtaan tunnetaan vetoa ehkä siksi, että ne ovat edullisin kertahankintavaihtoehto ja monesti myös toiminnallisuuksiltaan ja ulkoasultaan erittäin näyttäviä vaihtoehtoja. Halvalla harvoin saa hyvää Vaikka Joomla-järjestelmä itsessään on ilmainen, työ on työtä. Järjestelmän asentaminen ja muokkaaminen jo sinällään vaativat osaamista ja osaaminen maksaa. Erilaisten teknisten suoritusten lisäksi Maijamedia käyttää lukuisia työtunteja asiakkaan sivustosisällön jäsentelyyn ja yhteistyöhön asiakkaan kanssa. Liian edulliselta kuulostavat nettisivutarjoukset perustuvat usein liukuhihnatyöhön, jossa sivustoja tehtaillaan määrällisesti paljon, mutta projektin jälkeen ne jätetään oman onnensa nojaan. Usein myöskään tietoturvaan ei näissä panosteta ja pienet, mutta tärkeät tietoturvaa lisäävät toimenpiteet jäävät tekemättä. Sivuston sisällön ja hakukoneiden yhteistyöhön on syytä panostaa nykypäivänä entistä tehokkaammin. Siihen me käytämme melkoisesti aikaamme asiakasprojekteissamme.

6 Sivuston ylläpito ja varmuuskopiointi Joomla-järjestelmä vaatii jatkuvaa ylläpitoa. Turvallisuutta parantavat versiopäivitykset on suositeltavia tehdä ajoissa: eli heti kun päivitys tulee eikä vasta sitten, kun tulee ongelmia. Maijamedia tarjoaa Joomlaasiakkailleen vuosittaista ylläpitopalvelua sekä erillistä hakkerointisuojaa lisäsuojaksi. Mitä sivustoon sisältyy? Google Analytics -kävijäseuranta Rajaton määrä yhteydenottolomakkeita Roskapostisuodatus Googlen recapchan avulla Turvallisuutta ylläpitävät asetukset järjestelmään Alkuperäisen varmuuskopion säilyttäminen Millainen hintalappu? Jokainen yksilöllisesti tehty projekti on omanlaisensa ja hintalappu riippuu projektiin käytetystä ajasta, tapaamisista, suunnitteluista, korjauskierroksista, halutuista komponenteista. siksi on vaikea antaa ehdotonta tarjousta. Usein suunnitelmat jopa muuttuvat matkalla ja huomataan parempia mahdollisuuksia. Alla kuitenkin osviittaa harkintasi tueksi.

7 Joomla-järjestelmän starttaaminen: EUR Sis. domainien hankinnat, palvelintila-asetusten tekemisen ja järjestelmän asennuksen + mahd. valmis- tai ilmaissivupohjan asennuksen, asiakkaan toimittaman sisällön syöttämisen järjestelmään. Max 10 sivua. Sisällön yksilöinti ja suunnittelu: EUR Tapaamiset asiakkaan kanssa tarpeen kartoittamiseksi (2 + 2 h), sisällönsuunnittelu Maijamedian järjestelmälliseen sisältösuunnittelumalliin perustuen, sisällön kehittäminen asiakkaan antamien tietojen pohjalta markkinointinäkökulmaan, hakukonetehokkuuden huomioiminen ja liittäminen sivustolle (10 h). Viimeistely ja korjauskierrokset: 357 EUR Sivuston viimeistelyyn ja korjauksiin käytettävät työtunnit sivuston julkaisun jälkeen sekä mahdolliset sisällön ja tekniikan hiomiset (2 kierrosta tai 4 h). Oman sivupohjan koodaaminen: n EUR Sivupohjan koodaaminen on tuntityötä, ja hintalappu riippuu halutusta lopputuloksesta. Mitä monimutkaisempi sivusto ja sen toiminnallisuus on kyseessä, sitä suurempi hintalappu. Tuntiveloituksella tehtävät työt: Sivustolle erikseen asennettavat komponentit ja moduulit (kuten uutiskirjeet, kuvagalleriat, lomakkeet) + niiden asetukset sekä eri kieliversioiden asentamiset ja muunkielisen sisällön sivustolle sijoittaminen toteutetaan päivitystuntiveloituksella (75 EUR/h). VUOSITTAISET MAKSUT: Järjestelmän ylläpitomaksu: Hakkerointisuoja: Palvelintila: Domainit: 257 EUR (suositeltava) 97 EUR (suositeltava) EUR (pakollinen) 25 EUR/kpl (pakollinen)

8 Domainien uudelleenohjaukset: 10 EUR/kpl Kaikkiin hintoihin lisätään alv. 24 %. Lisähuomiota vaativat sisältö- tai markkinointisuunnitelmat sekä hakukonenäkyvyyden parannukset 95 EUR/h. Muutos- ja korjaustyöt 75 EUR/h. Pidätämme oikeuden tarkistaa ja muuttaa hintojamme, mikäli kustannustaso oleellisesti muuttuu. Markkinoinnillisen sivustosuunnittelusi tukena, Maija Luomala, Maijamedia Oy, Katso aiempia toteutuksiamme! https://www.facebook.com/media/set/?set=a &type=3

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinoinnin opas

Sähköpostimarkkinoinnin opas Sähköpostimarkkinoinnin opas www.sahkopostimarkkinointi.info Luku 1 Esipuhe Jari Salo Käsissäsi, tai ehkä näytölläsi, on jokaisen sähköpostimarkkinointia markkinoinnin työkaluna harkitsevan, tai jo sitä

Lisätiedot

Open source -sisällönhallintajärjestelmät

Open source -sisällönhallintajärjestelmät TEKNILLINEN KORKEAKOULU Viestintätekniikan harjoitustyöt AS-75.3206 Open source -sisällönhallintajärjestelmät Loppuraportti 16.10.2006 Tuomas Piispanen tuomas.piispanen [at] gmail.com Johdanto Tämä harjoitustyö

Lisätiedot

Ohjeita yhteisöille julkaisujärjestelmän HELI RANTANEN

Ohjeita yhteisöille julkaisujärjestelmän HELI RANTANEN Ohjeita yhteisöille julkaisujärjestelmän hankintaan HELI RANTANEN Sisällys ESIPUHE 3 1 ORGANISOINNISTA 5 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄN HANKINTA IT-PROJEKTINA 8 Yleistä 8 3 SIVUJEN SUUNNITTELU 15 Yleistä 15 Perussivu

Lisätiedot

Pilviohjelmistot. Pienyrityksen opas

Pilviohjelmistot. Pienyrityksen opas 2 Pilviohjelmistot Pienyrityksen opas Teksti ja taitto: Tuomas Mäkilä Kiitokset: Lotta Kujanpää, N. Tapani Saarinen ja Kalle Luhtinen / Turku Science Park Oy, Antero Järvi / The SyncMachine.com Opas on

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot

Verkkopalvelun ostajan miniopas

Verkkopalvelun ostajan miniopas ! Saatteeksi 4 Verkkopalvelun uudistuksen ABC 5 Kultainen kysymys! 5! Ketterästi vai vesiputousmallilla?! 6! Älä unohda hakukoneita!! 8! Hinnoittelumallit 11 Kiinteä hinta! 11! Sprinttiperusteinen hinta!

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma. Arto Turunen YRITTÄJÄN KOTISIVUJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma. Arto Turunen YRITTÄJÄN KOTISIVUJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma Arto Turunen YRITTÄJÄN KOTISIVUJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Toukokuu 2011 OPINNÄYTETYÖ Toukokuu 2011 Tietotekniikan koulutusohjelma Karjalankatu

Lisätiedot

Paikallisyhteisöt internetissä

Paikallisyhteisöt internetissä Paikallisyhteisöt internetissä Julkaisujärjestelmät ja kolmas sektori Heli Rantanen SITRAN RAPORTTEJA 44 Paikallisyhteisöt internetissä JULKAISUJÄRJESTELMÄT JA KOLMAS SEKTORI HELI RANTANEN S I T R A H

Lisätiedot

Projektisuunnitelma. Luuppi verkkoportaali. versio 1.2

Projektisuunnitelma. Luuppi verkkoportaali. versio 1.2 Projektisuunnitelma Luuppi verkkoportaali versio 1.2 Petri Ikävalko Panu Tunttunen Eero Jaakonaho Mikko Kuivanen Kari Jussila Julius Torkkeli Johannes Lampela Luuppi Projektisuunnitelma 2 / 19 Versiohistoria

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY?

MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY? MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY? verkkosivujen ostajan opas Hannu Heljala & Marja Hautala 03 / 2014 Yleinen pulma verkkosivujen ostajalla on, että useampaa tarjousta on vaikea verrata toisiinsa. Kuinka

Lisätiedot

Selaimella ylläpidettävän verkkosivuston suunnittelu ja toteutus

Selaimella ylläpidettävän verkkosivuston suunnittelu ja toteutus Ville Hokkanen & Marko Myyryläinen Selaimella ylläpidettävän verkkosivuston suunnittelu ja toteutus Opinnäytetyö Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Huhtikuu 2008 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä 9.5.2008

Lisätiedot

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana VISMAgazine Visman asiakaslehti Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana SaaS-tuotteen suunnittelu on tiedettä ja taidetta VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU PILVESSA

Lisätiedot

VISMAgazine LAITA PÄÄ PILVEEN JA KOE TULEVAISUUS TALOUSTIETEEN PROFESSORI:

VISMAgazine LAITA PÄÄ PILVEEN JA KOE TULEVAISUUS TALOUSTIETEEN PROFESSORI: VISMAgazine Visman asiakaslehti 2013 UUTUUS! Visma.net Expense kustannustehokasta ja helppoa matkalaskujen hallintaa Visma Navitalla katsot tulevaisuuteen NPS on osa asiakassuhteen hoitamista Visma Passelin

Lisätiedot

WordPress 3. Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä. Jari Sarja / Otavan Opisto 2013

WordPress 3. Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä. Jari Sarja / Otavan Opisto 2013 WordPress 3 Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä Jari Sarja / Otavan Opisto 2013 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä Sisältö 1. Bloggaus... 6 2. Blogipalveluita

Lisätiedot

YHDISTYSAVAINTA EI TARVITA, KOSKA Oikaistuja harhaluuloja kotisivuihin ja Yhdistysavaimeen liittyen.

YHDISTYSAVAINTA EI TARVITA, KOSKA Oikaistuja harhaluuloja kotisivuihin ja Yhdistysavaimeen liittyen. YHDISTYSAVAINTA EI TARVITA, KOSKA Oikaistuja harhaluuloja kotisivuihin ja Yhdistysavaimeen liittyen. Alle on listattu monia yleisiä kysymyksiä ja väittämiä, joita liiton tai yhdistyksen henkilöt usein

Lisätiedot

Drupal ja videoiden julkaisujärjestelmä

Drupal ja videoiden julkaisujärjestelmä EVTEK-ammattikorkeakoulu Mediatekniikan koulutusohjelma Rauno Widing Drupal ja videoiden julkaisujärjestelmä Insinöörityö 10.4.2008 Ohjaaja: tuottaja Jussi Meling Ohjaava opettaja: lehtori Ilkka Kylmäniemi

Lisätiedot

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet Christina Daous Yrittäjyys ja tuotteistaminen (5+5 op) Maaliskuu 2013 SISÄLLYS 1 Yrittäjyysajattelu - sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys 1 op 4 2 Yrityksen

Lisätiedot

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki 1 Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki Käyttöohje pitkä oppimäärä Päivitetty 9.10.2014 Sisällys Jäsenyhdistyssivu... 3 Mikä jäsenyhdistyssivu on ja mitä se ei ole?... 3 Sivun tilaaminen getting started!...

Lisätiedot

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT menestyvän verkkokaupan perustamisessa Onko tavoitteenasi perustaa verkkokauppa, jolla saat tehtyä kannattavaa bisnestä? Tiesitkö, että edellytykset

Lisätiedot

P4-JULKAISUJÄRJESTELMÄ

P4-JULKAISUJÄRJESTELMÄ JULKAISUJÄRJESTELMÄ P4-JULKAISUJÄRJESTELMÄ Mitä tarkoitetaan julkaisujärjestelmällä? Julkaisujärjestelmä on ohjelmisto, jonka avulla ylläpidetään verkkopalvelun rakennetta, toimintoja ja sisältöjä. Julkaisujärjestelmä

Lisätiedot

KATTAVAT KOKONAISRATKAISUT. Yrityksille

KATTAVAT KOKONAISRATKAISUT. Yrityksille KATTAVAT KOKONAISRATKAISUT Yrityksille Ota käyttöösi nykyaikaiset tietoliikenne-, viestintä- ja ICT-ratkaisut. Ota avuksesi monipuoliset asennus-, huolto- ja ylläpitopalvelut. Me mitoitamme ne teidän tarpeisiinne

Lisätiedot

ERP. Toiminnanohjausjärjestelmän SOA ISV VAR MRP MRP II CRM SCM FICO HR(M) BOM POS EDI OVT SAAS PAAS IAAS ROI TCO SEPA IBAN

ERP. Toiminnanohjausjärjestelmän SOA ISV VAR MRP MRP II CRM SCM FICO HR(M) BOM POS EDI OVT SAAS PAAS IAAS ROI TCO SEPA IBAN BOM POS EDI OVT SAAS PAAS IAAS ROI TCO SEPA IBAN XML ASP OEM SOA ISV VAR ERP MRP MRP II CRM SCM FICO HR(M) BOM POS EDI OVT SAAS PAAS IAAS ROI TCO SEPA IBAN XML ASP OEM SOA ISV VAR ERP MRP MRP II CRM SCM

Lisätiedot

Heidi Ahvensalmi PIENYRITYKSEN KOTISIVUJEN KÄYTTÖÖNOTTO

Heidi Ahvensalmi PIENYRITYKSEN KOTISIVUJEN KÄYTTÖÖNOTTO Heidi Ahvensalmi PIENYRITYKSEN KOTISIVUJEN KÄYTTÖÖNOTTO PIENYRITYKSEN KOTISIVUJEN KÄYTTÖÖNOTTO Heidi Ahvensalmi Opinnäytetyö Syksy 2012 Tietojenkäsittelyn Koulutusohjelma Oulun seudun ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

OMA VERKKOKAUPPANI. Marja Piirto. Opinnäytetyö Lokakuu 2013 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma

OMA VERKKOKAUPPANI. Marja Piirto. Opinnäytetyö Lokakuu 2013 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma OMA VERKKOKAUPPANI Marja Piirto Opinnäytetyö Lokakuu 2013 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma TIIVISTELMÄ Tampereen ammattikorkeakoulu Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma

Lisätiedot

Responsiivinen suunnittelu

Responsiivinen suunnittelu TEEMU MALINEN Responsiivinen suunnittelu Varmista, että verkkopalvelusi toimii myös mobiilisti Piiputtaako palvelusi käyttö tabletilla? Sivuttaako kännykkäkansa verkkokauppasi? Verottaako mobiiliyhteensopimattomuus

Lisätiedot

Taito Craftnet -työkirjan ovat rahoittaneet työ- ja elinkeinoministeriö sekä Euroopan sosiaalirahasto.

Taito Craftnet -työkirjan ovat rahoittaneet työ- ja elinkeinoministeriö sekä Euroopan sosiaalirahasto. Taito Craftnet -työkirjan ovat rahoittaneet työ- ja elinkeinoministeriö sekä Euroopan sosiaalirahasto. Kannen kuvat: Kuva 1. Taiga-Koru Oy. Kuvaaja: Maarit Mikkonen. Kuva 2. Seenat. Kuvaaja: Ana Pullinen,

Lisätiedot

3. TIEDOTTAMINEN JA PR... 9 1. MITÄ E-BUSINESS ON?...11

3. TIEDOTTAMINEN JA PR... 9 1. MITÄ E-BUSINESS ON?...11 e-business Sisällysluettelo 1. SÄHKÖPOSTI... 5 JOUKKOPOSTITUS... 5 POSTITUSLISTAT... 5 2. WWW... 7 SIVUSTOT... 7 BANNERIT... 8 ADVERTORIAALIT JA INTERSTITIAALIT... 8 3. TIEDOTTAMINEN JA PR... 9 1. MITÄ

Lisätiedot