PÖYTÄKIRJA. Maanantai klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÖYTÄKIRJA. Maanantai 16.11.2015 klo 17.00-20.00"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 16/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai klo Kunnanviraston valtuustosali SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAI- SUUS ASIAT PÖYTÄKIRJAN TAR- KASTUSTAPA PÖYTÄKIRJAN AL- LEKIRJOITUS JA VARMENNUS Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Erkki Pääkkönen, pj. ei 241 Taisto Jäntti *) Pirjo Hänninen vpj ei :t 239,241 Maire Nissinen *) Maarit Tarvainen, esittelijä 241 (osin), ei 240 Seija Korhonen Katja Suhonen ei 241 Anne Jäntti *) Sami Lempinen Pentti Mali Marika Pitkänen Jarmo Tarkkonen *) Pekka Ruotsalainen ei 241 Matti Tarvainen, kv. pj. Jouko Paretskoi, kv. 1 vpj. Hannu Ylönen, kv. 2. vpj. Petteri Ristikangas, kunnanj. Matti Liimatainen esittelijä, ei :t 235 ja 241 (osin) Kaija Tarvainen, hallintojoht. pöytäkirjanpitäjä, ei :t 235 ja 241 Lari Hölttä, vs. ymp.terv.joht. Esko Tossavainen **) Anna Kuhmonen, perust.joht. Juho Nuutinen, vs. tekn.joht. Kokous todettiin lailiseksi ja päätösvaltaiseksi Puheenjohtaja rakennustark.ymp.suojelusiht. Pöytäkirjanpitäjät Erkki Pääkkönen Maarit Tarvainen 241 Kaija Tarvainen PÖYTÄKIRJAN TAR- KASTUS Tarkastusaika Allekirjoitukset Tiistai Erkki Pääkkönen 235 Marika Pitkänen 241 Sami Lempinen Marika Pitkänen Jarmo Tarkkonen 241 PÖYTÄKIRJA ON PI- DETTY YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Paikka ja pvm Virka-asema Kunnanvirastossa keskiviikkona klo Allekirjoitus toimistosihteeri Saini Malinen *) paikalla :t ;241 klo / **) paikalla :t ;241 klo

2 Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall. 230 Kunnanvaltuusto (Kvalt ) on määritellyt kunnanhallituk - sen kokouksista ilmoittamisesta toimikaudella seuraavaa: Kunnanhallituksen ilmoitusten laillisuuteen vaikuttavat ilmoitukset julkaistaan vain kunnan virallisella ilmoitustaululla. Kunnanhallituksen harkintaan jätetään, milloin ilmoitus on julkaistava julkisten kuulutusten ilmoitustaulun lisäksi myös paikallislehti Sisä-Savossa, valtakunnallisessa tai maakunnallisessa sanomalehdessä tai alan ammattilehdessä. Laillisuuteen vaikuttamatta ilmoitukset julkaistaan myös kunnan internet-sivustolla. Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) III luvun 7 :n mukaan: Kunnanhallitus päättää puolivuosittain varsinaisten kokoustensa ajan ja paikan, joista ilmoitetaan siten kuin kunnallisten ilmoitusten julkaisemisessa Tervon kunnassa on päätetty. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai, kun enemmistö jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. 8 ja 9 mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja ja hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kunnanhallituksen päätöksen ( ) 274 mukaan kunnanhallituksen kokouskutsun antaa neljä päivää ennen kokousta sähköpostilla puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouksen laillisuuteen vaikuttamatta voidaan kokous kutsua koolle myös lyhyemmällä kutsumisajalla ja tarvittaessa puhelimitse ja/tai sähköpostilla. Kokouskutsu lähetetään jäsenille, valtuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajille sekä paikallislehti Sisä-Savolle, Savon Sanomille, Oy Yleisradio Oy:lle ja Iskelmä Oikea Asemalle. Kuntalain ( /365) 58 :n mukaan kunnanhallitus on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kokouksen puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden.

3 Kunnanhallitus Kokous todettiin lailiseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Khall. 231 Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) 19.n mukaan pöytäkirja tarkistetaan toimielimen päättämällä tavalla. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat Sami Lempinen ja Marika Pitkänen. Pykälän 241 osalta pöytäkirjantarkastajaksi tulee valita Marika Pitkäsen tilalle varajäsen Jarmo Tarkkonen. Kunnanhallitus valitsee kokouksen pöytäkirjantarkastajat. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sami Lempinen ja Marika Pitkänen. Pykälän 241 pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Jarmo Tarkkonen.

5 Kunnanhallitus TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Khall. 232 Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt )11 :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Toimielin voi päättää ottaa käsiteltäväksi sellaisenkin asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnanhallitus päättää asialistan hyväksymisestä. Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. Lisäksi päätettiin käsitellä 246 Kunnan omistamien osakehuoneistojen myyminen. Ensimmäisenä asiana päätettiin käsitellä 241.

6 Kunnanhallitus KUNNANJOHTAJAN AJANKOHTAISKATSAUS Khall. 233 Kunnanjohtaja esittelee ajankohtaisia asioita. Merkitään tiedoksi.

7 Kunnanhallitus AJANKOHTAISET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT Khall Valtion viranomaiset Ympäristöministeriö 1) Lausuntopyyntö; Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta ja kevennettyjen rakentamis- ja kaavamääräysten kokeilusta annetun lain 3 :n kumoamisesta; Dnro YM7/500/2015, Tervon kunnan lausunto KEVA 1) KuEL-yleiskirje 2/2015: Eläinlääkäreiden palkkion enimmäismäärä vuodelle 2016; Dnro 207/ /2015, Itä-Suomen aluehallintovirasto 1) Tervon kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Tervo; Päätös Nro 75/2015/1; Dnro ISAVI/3996/2014, Kuntien yhteiset viranomaiset Suomen Kuntaliitto 1) Musiikin esityskorvaukset Teostolle vuonna 2016; Yleiskirje Dnro 15/2015, ) Lastensuojelun vuoksi sijoitetun oppilaan korvauksen määräytyminen vuonna 2015; Yleiskirje Dnro 16/2015, ) Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien ilmoittaminen; Yleiskirje 17/2015, Pohjois-Savon liitto 1) Maakuntahallituksen pöytäkirja 8/2015, ) Maakuntavaltuuston esityslista 2/2015, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri 1) Kysterin johtokunnan esityslista 8/2015, Vaalijalan kuntayhtymä 1) Yhtymäkokouksen esityslista 2/2015, Sisä-Savon seutuyhtymä 1) Hallituksen pöytäkirja 3/2015, Savon koulutuskuntayhtymä 1) Yhtymähallituksen pöytäkirja 12/2015, ) Yhtymävaltuuston esityslista 3/2015,

8 Kunnanhallitus Pohjois-Savon pelastuslaitos 1) Aluepelastuslautakunnan kokouskutsu 8/2015, ) Aluepelastuslautakunnan pöytäkirjanote ; Pohjois- Savon pelastuslaitoksen palvelutasopäätös ) Aluepelastuslautakunnan pöytäkirjanote ; Pelastustoimen yhteistoimintasopimuksen uusiminen Varkauden kaupunki 1) Soisalon Työterveysliikelaitoksen johtokunnan pöytäkirja 5/2015, Siilinjärven kunta 1) (yta) Maaseutulautakunnan pöytäkirja 2/2015, Muut Iisalmen kaupunki 1) Iisalmen seudun TYP-johtajaksi/Iisalmen kaupungin työöisyysasiantuntijaksi Tuuli Sokka-Hukkanen; Tiedote Asianro: IIS/555/0111/2015, Tervon kunta 1) Sivistyslautakunnan kokouskutsu ) Ympäristöterveyslautakunnan pöytäkirja 4/2015, SuPerin Sisä-Savon ammattiosasto 526 1) Ilmoitus SuPer ry:n luottamusmiehistä, Pohjois-Savon Pelastusalan Liitto ry 1) Sääntömääräisen syyskokouksen esityslista Tieto Oyj 1) Ilmoitus käytettävistä pankeista, Kunnanhallitus merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

9 Kunnanhallitus VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANOKELPOISUUS Khall. 235 Kuntalain ( /365) 51.1 :n mukaan hallitus voi ottaa käsiteltäväkseen asian, joka on tämän lain nojalla tai hallintosäännössä siirretty hallituksen alaisen viranomaisen toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) IV luvun 23 :n mukaan kunnanhallituksen puheenjohtaja ratkaisee kunnanjohtajan osalta asiat, jotka koskevat vuosiloman myöntämistä, virkavapauden ja työvapaan myöntämistä silloin, kun siihen on lain tai virkaehtosopimuksen nojalla ehdoton oikeus. Kunnanhallitus on päättänyt, että kunnanhallitus ei käytä otto-oikeuttaan seuraavien asioiden ja asiaryhmien osalta: - sellaiset virkavapaudet ja työvapaat, jonka saamiseen viranhaltijalla tai työntekijällä on lainsäädännön, virka- tai työehtosopimuksen nojalla ehdoton oikeus - harkinnanvaraiset palkattomat virkavapaudet tai työvapaat, joiden kesto on enintään 30 kalenteripäivää kerrallaan - vuosilomaa ja lomarahavapaata koskevat päätökset - henkilöstön koulutus- ja kehittämistoiminta - henkilöstölle myönnettäviä henkilökohtaisen lisän vuosisidonnaisia osia ja määrävuotiskorotuksia koskevat asiat - eron myöntäminen virka- tai työsuhteesta - sijaisen ottaminen enintään 1 vuoden määräajaksi ja valitun palkkaus - työ- ja yms. harjoittelua koskevat sopimukset - sivutoimi-ilmoitukset - henkilöstön työtehtäviin ja työaikoihin liittyvät päätökset - henkilökohtaisen lisän maksaminen ja määräaikainen peruspalkan tarkistaminen tehtävien olennaisesti muuttuessa. Hallituksen kokouksessa ovat nähtävillä kunnanhallituksen puheenjohtajan, kunnanjohtajan ja hallintojohtajan viranhaltijapäätökset. Päätösluettelot ovat luettavissa kunnanvirastolla ja kokouksessa. Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ). Kunnanhallituksen puheenjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää käyttääkö se otto-oikeuttaan em. viranhaltijapäätösten kohdalla.

10 Kunnanhallitus Kunnanjohtaja ja hallintojohtaja eivät osallistu asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon, (Hallintolaki 434/ ja 28 :n kohta 1, asianosaisjääviys). Pöytäkirjanpitäjänä toimii kunnanhallituksen puheenjohtaja. Kunnanhallitus päätti, ettei se käytä otto-oikeuttaan ko. viranhaltijapäätösten kohdalla. Kunnanjohtaja ja hallintojohtaja eivät osallistuneet asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon, (Hallintolaki 434/ ja 28 :n kohta 1, asianosaisjääviys). Pöytäkirjanpitäjänä toimi kunnanhallituksen puheenjohtaja.

11 Kunnanhallitus ETUOSTO-OIKEUDEN KÄYTTÄMINEN Khall. 236 Kunnalla on Etuostolain (608/1977) mukaisesti etuosto-oikeus kunnassa sijaitsevan kiinteistön kaupassa ( /654). Tällöin kunnalla on oikeus lunastaa myyty kiinteistö. Etuosto-oikeutta voidaan käyttää maan hankkimiseksi yhdyskuntarakentamista sekä virkistys- ja suojelutarkoituksia varten ( /289). Etuosto-oikeutta ei ole milloin - kiinteistö käsittää tai, jos samalla luovutuskirjalla tai muutoin luovutuksin, jotka on katsottavissa samaksi kaupaksi, myydään eri kiinteistöjä, nämä yhdessä käsittävät 5000 neliömetriä tai sitä vähemmän - ostajan on myyjän puoliso tai henkilö, joka perintökaaren (40/65) 2. ja 4. luvun säännösten mukaan voisi periä myyjän, taikka tällaisen henkilön puoliso - ostajana on valtio, valtion liikelaitos tai muu valtion laitos ( /471) - myynti tapahtuu pakkohuutokaupalla. Em. maapinta-alaa laskettaessa otetaan huomioon myös kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana saman ostajan ja saman myyjän välillä samassa kunnassa tehdyt kiinteistökaupat sekä kaupat, jossa kiinteistönluovuttajana tai luovutuksensaajana on yhteisö, josta ostaja tai myyjä omistaa yli puolet, samoin kuin kaupat, jossa kiinteistö on kolmannen kautta siirtynyt samalta myyjältä samalle ostajalle ( /654). Kunnalla on etuosto-oikeus maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 110 :ssä tarkoitetulla kehittämisalueella, kun asiasta on mainitun lain 111 ja 112 :n nojalla päätetty ( /140). Etuosto-oikeutta ei ole, milloin sen käyttämistä, huomioon ottaen ostaja ja myyjän välinen suhde, luovutuksen ehdot tai muut olosuhteet, on pidettävä ilmeisen kohtuuttomana. Etuosto-oikeutta ei myöskään ole kun valtio, valtion liikelaitos tai muu valtion laitos myy kiinteistön: - eduskunnan kaupalle antamassa suostumuksessa nimeämälle luovutuksensaajalle tai - sellaiselle yhtiölle, jossa valtiolla on määräysvalta, valtion rahastolle tai julkisoikeudellista tehtävää hoitavalle säätiölle niiden omaa käyttöä varten ( /471). Julkiselta kaupanvahvistajalta on saatu seuraavat ilmoitukset kiinteistökaupoista:

12 Kunnanhallitus Luovutuslaji: lahja Luovuttaja: Puranen Matti Ilo Antero Luovutuksen saajat: Bendel Paula Ilona ja Bendel Jarmo Stepani Luovutuksen kohde: koko kiinteistö, , Haapamäki, Lammaskallio, 8000 m 2 2. Luovutuslaji: kauppa Luovuttaja: Puustelli Johanna Luovutuksen saajat: Partanen Sami-Jussi ja Partanen Miia Susanna Luovutuksen kohde: koko kiinteistö, , Soinlahti, Koivula, 8250 m 2 Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ). Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi kaupanvahvistajan ilmoitukset kiinteistökaupoista ja harkitsee, käyttääkö kunta etuostolain mukaista etuosto-oikeutta ko. kiinteistökaupoissa. Kunnanhallitus merkitsi tiedoksi kaupanvahvistajan ilmoitukset kiinteistökaupoista. Kunnanhallitus päätti, että kunta ei käytä Etuostolain mukaista etuosto-oikeutta ko. kiinteistökaupoissa.

13 Kunnanhallitus TERVON KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS VUONNA 2015 Khall. 237 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan on vähintään kerran vuodessa laadittava kaavoituskatsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä. Kaavoituskatsauksessa selostetaan lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset päätökset ja muut toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin, tavoitteisiin, sisältöön ja toteuttamiseen. Kaavoituskatsauksen yhteyteen on kysynnän sitä edellyttäessä liitettävä arvio asumiseen varattujen tonttien riittävyydestä. Kaavoituskatsauksesta on tiedotettava sen tarkoituksen kannalta sopivalla tavalla. Kaavoituskatsaus oheismateriaalina 1. Kunnanhallitus merkitsee rakennustarkastaja/ympäristönsuojelusihteeri Esko Tossavaisen esittelemän kaavoituskatsauksen tiedoksi ja saattaa sen edelleen kunnanvaltuuston tietoon. Kaavoituskatsaus pidetään yleisesti nähtävillä kunnanvaltuuston käsiteltyä asian.

14 Kunnanhallitus LAUSUNTO LUONNONVARAKESKUKSEN TOIMIPAIKKAVERKOSTON KEHITTÄMISSUUN- NITELMASTA Khall. 238 Maa- ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoa Luonnonvarakeskuksen (Luke) suunnitelmasta, joka koskee laitoksen toimipaikkaverkoston uudistamista ja strategista asemointia. Suunnitelman mukaan Luke luopuu 11 toimipaikastaan vuoteen 2018 mennessä, oheismateriaali 2. Luke aloitti toimintansa Se muodostettiin neljästä maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan virastosta: Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT), Metsäntutkimuslaitos (Metla), Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) sekä maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tiken tilastotehtävät. Lukella on toimipaikkoja tällä hetkellä 35 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Henkilöstöä on noin 1500, josta 70 % työskentelee muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Toimipaikkaverkoston uudistaminen on osa toimenpidekokonaisuutta, jolla Luke sopeutuu budjettirahoituksen noin 25 prosentin leikkaukseen vuosina Lausunnot pyydetään toimittamaan mennessä sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@mmm.fi. Luovuttavien toimipaikkojen kuvaus ja toimintojen järjestely: Tervo (Pohjois-Savo) Toimipaikka on valintajalostuksen keskusasema, jossa tuotetaan kirjolohta ja siikaa. Näitä lajeja ja lisäksi taimenta kasvatetaan myös pieniä määriä istutuksiin ja varatuotantoparvina. Toimipaikka on vesitys- ja lupakapasiteetiltaan tutkimuslaitoksen suurin ja pystyy 150 tonnin vuosituotantoon. Henkilöstö: 1 tutkija ja 8 muuta henkilöä, yhteensä 9 henkilöä. Toiminnan järjestäminen: - Toiminnalle haetaan jatkajaa kumppanuusmallilla (yritystoimija kalanviljelyssä) henkilöstön nykyinen osaaminen huomioon ottaen. - Toimipaikasta luovutaan vuonna 2016 säilyttäen kuitenkin ydintutkimustoiminnot kalanjalostuksessa. Henkilöstölle tarjotaan mahdollisuus siirtyä Luken muille toimipaikoille, joissa soveltuvia tehtäviä. - Lukella on uudistuksen jälkeen Pohjois-Savossa kaksi toimipaikkaa: Kuopio ja Suonenjoki. Tervon kunta pitää perusteltuna Tervon kalanviljelylaitoksen osalta suunniteltua yritysyhteistyömallia. Kunnan näkemyksen mukaan laitok-

15 Kunnanhallitus sen henkilöstö on osaavaa ja motivoitunutta kehittämään toimintaa edelleen. Siinä tapauksessa, että Tervon kunnan panosta tarvittaisiin toiminnan kehittämisessä, kunta on valmis kaikin käytettävissä olevin resurssein toimimaan siten, että toiminta Tervossa säilyy vähintään nykyisellä tasolla, mielellään edelleen kehittyen ja kasvaen. Tervon kunnan näkemyksen mukaan toimintaa voidaan kehittää kansainväliseksi liiketoiminnaksi.

16 Kunnanhallitus SISÄ-SAVON SEUTUYHTYMÄN TILINPÄÄTÖKSEN 2014 HYVÄKSYMINEN Khall. 239 Kvalt. 29 ( ) Khall. 117 ( ) Kuusi kuntaa Keitele, Pielavesi, Suonenjoki, Rautalampi, Tervo ja Vesanto ovat perustaneet uuden elinkeinoyhtiö SavoGrow Oy:n Perustetun yhtiön johdosta on Sisä-Savon seutuyhtymän toiminta on lakannut alkaen. Seutuyhtymän yhtymähallitus ja toimitusjohtaja ovat laatineet vuoden 2014 tilinpäätöksen, joka sisältää tuloslaskelman, taseen, niiden liitetiedot ja toimintakertomuksen. Erillisenä liitteenä on yhtymähallituksen hyväksymä seutuyhtymän tasekirja vuodelta 2014, esitellään kokouksessa. BDO Audiator Oy:n vastuunalainen tilintarkastaja Matti Jalkanen, JHTT on suorittanut seutuyhtymän hallinnon, kirjanpidon ja tilinpäätöksen tarkastuksen vuodelta Tarkastuslautakunnalle osoitettu raportti suoritetusta tilintarkastuksesta esitellään kokouksessa. Tilintarkastaja Matti Jalkanen on tilintarkastuskertomuksessaan esittänyt tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille tilikaudelta Tilintarkastuskertomus esitellään kokouksessa. Tarkastuslautakunta on jättänyt jäsenkuntien valtuustoille kokouksessa esiteltävän arviointikertomuksen vuodelta Kokouksessa esiteltävällä tavalla Sisä-Savon seutuyhtymän tarkastuslautakunta on kokouksessaan käsitellyt tilinpäätöksen ja vastuuvapauden myöntämistä ja päättänyt 1) saattaa tilintarkastuskertomuksen jäsenkuntien valtuustojen käsiteltäväksi; 2) esittää jäsenkuntien valtuustoille, että kuntayhtymän tilinpäätös vuodelta 2014 hyväksytään; 3) esittää jäsenkuntien valtuustoille, että hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja toimitusjohtajalle myönnetään vastuuvapaus tilikaudelta Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Sisä-Savon seutuyhtymän tilinpäätös vuodelta 2014 hyväksytään ja että hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja toimitusjohtajalle myönnetään vastuuvapaus tilikaudelta

17 Kunnanhallitus Pirjo Hänninen ei osallistunut asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon, (Hallintolaki 434/ ja 28 :n kohta 1, asianosaisjääviys). Kvalt. 29 Kunnanvaltuusto päätti, että Sisä-Savon seutuyhtymän tilinpäätös vuodelta 2014 hyväksytään ja että hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja toimitusjohtajalle myönnetään vastuuvapaus tilikaudelta Pirjo Hänninen ei osallistunut asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon, (Hallintolaki 434/ ja 28 :n kohta 1, asianosaisjääviys). Asian käsittelyyn ja päätöksentekoon osallistui varavaltuutettu Jarmo Mäki-Penttilä. Khall. 239 Sisä-Savon seutuyhtymän jäsenkuntina ovat olleet Rautalammin, Tervon ja Vesannon kunnat sekä Suonenjoen kaupunki. Seutuyhtymän tehtävänä on ollut järjestää jäsenkuntien elinkeino- ja yrityspalvelut siten, että ne ovat saatavissa jokaisessa jäsenkunnassa sekä huolehtia yhteistyössä jäsenkuntien kanssa elinkeinoasioiden edunvalvonnasta ja toteuttaa elinkeinoelämään liittyviä kehittämishankkeita. Keiteleen, Pielaveden, Rautalammin, Tervon ja Vesannon kunnat sekä Suonenjoen kaupunki ovat perustaneet Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n hoitamaan elinkeinojen kehittämiseen liittyviä tehtäviä em. kuntien alueella. Sisä-Savon seutuyhtymä on luovuttanut liikkeen luovutuksena harjoittamansa elinkeinoelämän kehitys- ja neuvontatoiminnan sekä siihen liittyvän omaisuuden ko. yhtiölle. Luovutushetki on ollut klo ja Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n toiminta on alkanut Sisä-Savon seutuyhtymän perussopimuksessa on sovittu sopimuksen irtisanomisesta, yhtymän purkamisesta ja loppuselvityksen tekemisestä. Seutuyhtymän hallitus on käsitellyt asiaa kokouksessaan Liitteenä 1 on HTM, JHTT Pentti Tanskasen laatima loppuselvitys sekä tilintarkastajan lausunto tehdystä loppuselvityksestä.

18 Kunnanhallitus Kunnanhallitus saa tietoonsa Sisä-Savon seutuyhtymän hallituksen esityksen yhtymän purkamiseen liittyvistä toimista ja esittää valtuuston hyväksyttäväksi seuraavaa: 1. Päättää vahvistaa loppuselvityksen ja päättää, että Sisä-Savon seutuyhtymä purkautuu ja toiminta päättyy virallisesti Samasta ajankohdasta lakkautuu myös seutuyhtymän toimitusjohtajan virka. 2. Loppuselvityksen mukainen nettovarallisuus maksetaan jäsenkunnille loppuselvityksessä esitettyjen perusteiden mukaisesti. Nettovarallisuus tarkentuu sen jälkeen, kun kaikki vuoden 2015 menot on maksettu. Nettovarallisuus maksetaan jäsenkunnille viimeistään Taseen mukainen lomapalkkavaraus ,38 euroa maksetaan SavoGrow Oy:lle. 3. Mikäli seutuyhtymälle tulee myöhemmin tuottoja, kuluja tai muita vastuita, jakaantuvat nämä jäsenkuntien kesken aikaisemmin todettujen perusteiden mukaisesti (=%-osuuksien suhteessa). Suonenjoen kaupunki toimii yhteysorganisaationa näissä asioissa kaikkien kuntien puolesta. 4. Eläkemenoperusteisen eläkemaksun vastuu jakaantuu jäsenkuntien kesken aikaisemmin todettujen perusteiden mukaisesti (=%-osuuksien suhteessa). Ko. asiasta seutuyhtymä ilmoittaa Kuntien Eläkevakuutukselle. 5. Seutuyhtymän hallinnollinen ja muu arkisto siirtyy Suonenjoen kaupungin vastuulle alkaen. Tästä tehtävästä korvataan Suonenjoen kaupungille kertakorvauksena euroa. 6. Jäsenkunnat kirjaavat ko. tilitettävän nettovarallisuusosuuden satunnaisiin tuottoihin vuoden 2015 tuloslaskelmassa. Pirjo Hänninen ei osallistu asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon, (Hallintolaki 434/ ja 28 :n kohta 1, asianosaisjääviys). Pirjo Hänninen ei osallistunut asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon, (Hallintolaki 434/ ja 28 :n kohta 1, asianosaisjääviys).

19 Kunnanhallitus KYSTERIN JÄLKILASKUTUS Khall. 240 Kysteri-liikelaitos on tarkistanut ja korjannut vuosien kuntalaskutusta Nilakan palvelualueella siten, että Tervon kunnalle on kohdistettu yhteensä ,17 :n lasku. Laskutuksessa on noudatettu vuonna 2012 nyt käyttöön otettavaa suoriteperusteista laskutusta, vuosina väkilukuun pohjautuvaa laskutusta. Virheellisyydet kuntalaskutuksessa liittyvät seututasoisen toiminnan kustannusten (nettomenon) jakoon. Ko. vuosien tilinpäätöksissä olevat virheet koskevat jakoperustetta eli sitä, jaetaanko seututasoisen toiminnan kustannuksset kunnille asukasluvun vai suoritteiden suhteessa. Laskutusta on korjattu jälkikäteen suoritteisiin perustuvaksi. Kysteri on esittänyt Tervon kunnalle maksusuunnitelman, jossa perittävä summa on jaettu maksettavaksi kolmen kuukauden aikana vuoden 2015 loppuun mennessä. Nyt laskutettava saatava on kertynyt kuitenkin kahden vuoden aikana, joten olisi kohtuullista, että jälkimaksujen aikataulu jakautuisi pidemmälle ajalle. Toisaalta jälkilaskutuksen tarve on kertynyt Kysterin omasta virheellisestä laskutusperusteen soveltamisesta. Tämä jälkilaskutus ei vaikuta kunnan tuloslaskelmaan vaan se käsitellään taseessa edellisten vuosien yli/alijäämässä. Kunnanhallitus päättää hyväksyä Kysterin vuosia 2013 ja 2014 koskevan jälkilaskutuksen, mutta esittää Kysterille maksuajan pidentämistä siten, että yksi erä maksetaan vuoden 2015 loppuun mennessä ja kaksi muuta erää vuoden 2016 loppuun mennessä erikseen sovittavalla tavalla. Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että Kysterin menettelytapaa asian käsittelyssä ei voida pitää hyvän hallintotavan mukaisena. Kuntaan ei ole tullut mitään selvää virallista kannanottopyyntöä ko. asiaan vaan sen selvittäminen on päinvastoin aiheuttanut runsaasti lisätyötä. Maarit Tarvainen ei osallistunut asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon, (Hallintolaki 434/ ja 28 :n kohta 1, asianosaisjääviys).

20 Kunnanhallitus TERVON KUNNAN KEHITTÄMISRAHASTOVARAUKSEN PURKAMINEN TERVON KEHITYS OY:LLE Khall. 241 Khall. 227 ( ) Tervon kunnalla on elinkeinojen kehittämiseen tarkoitettu euron suuruinen kehittämisrahasto, jota kunnanvaltuuston päätöksellä puretaan Tervon Kehitys Oy:n kehittämishankkeisiin euroa (Kvalt ). Kunnan elinvoiman kehittämistä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Tervon Kehitys Oy:n kanssa. Tulevien Tervon Kehitys Oy:n uusien kehittämishankkeiden rahoituksen turvaamikseksi on perusteltua purkaa kunnan kehittämisrahastovarausta vuonna euroa Tervon Kehitys Oy:lle. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnan kehittämisrahastovarausta puretaan Tervon Kehitys Oy:lle euroa vuonna Kunnanjohtajan kokouksessa antama päätösesitys: Asia käsitellään seuraavassa kokouksessa. Kunnanjohtajan kokouksessa antaman päätösesityksen mukainen. Khall Kunnanhallitus toteaa, että Hallintolain 29 :n mukaisesti kunnanjohtaja Petteri Ristikangas ja hallintojohtaja Kaija Tarvainen ovat jäävänneet itsensä asian valmistelusta ja esittelystä kunnanhallituksessa Hallintolain 28 :n kohdan 5 (yhteisöjääviys) perusteella. 2. Kunnanhallitus päättää Hallintolain 29 :n mukaisesti, että 28 :n kohdan 5 (yhteisöjääviys) perusteella kunnanhallituksen puheenjohtaja Erkki Pääkkönen ja varapuheenjohtaja Pirjo Hänninen sekä jäsenet Katja Suhonen ja Pekka Ruotsalainen ovat esteellisiä asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Asian käsittelyyn ja päätöksentekoon osallistuvat Erkki Pääkkösen varajäsen Taisto Jäntti, Pirjo Hännisen varajäsen Maire Nissinen, Katja Suhosen varajäsen Anne Jäntti ja Pekka Ruotsalaisen varajäsen Matti Liimatainen.

21 Kunnanhallitus Kunnanhallitus valitsee tilapäiseksi puheenjohtajaksi kunnanhallituksen jäsenen Maarit Tarvaisen asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. 4. Kunnanhallitus nimeää pöytäkirjanpitäjäksi Marika Pitkäsen ja pöytäkirjan tarkastajaksijarmo Tarkkosen asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. 5. Kunnanhallitus päättää, että asia käsitellään Hallintosäännön 16 :ssä määritellyllä tavalla tilapäisen puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Kunnanhallituksen tulee päättää, että esitetäänkö kunnanvaltuustolle, - puretaanko kunnan kehittämisrahastovarausta Tervon Kehitys Oy:lle euroa vuosina Asian valmistelija vs. tekninen johtaja Juho Nuutinen. Kohdat 1-5 esityksen mukaiset. Kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että kunnan kehittämisrahastovarausta puretaan Tervon Kehitys Oy:lle euroa vuosina Kunnanjohtaja Petteri Ristikangas ja hallintojohtaja Kaija Tarvainen eivät osallistuneet Tervon Kehitys Oy:tä koskevaan asian valmisteluun eikä esittelyyn Hallintolain 28 :n kohdan 5 (yhteisöjääviys) perusteella. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Erkki Pääkkönen ja varapuheenjohtaja Pirjo Hänninen sekä jäsenet Katja Suhonen ja Pekka Ruotsalainen eivät osallistuneet Tervon Kehitys Oy:tä koskevaan asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon Hallintolain 28 :n kohdan 5 (yhteisöjääviys) perusteella. Tervon Kehitys Oy:tä koskevan asian käsittelyyn ja päätöksentekoon osallistuivat esteellisten jäsenten varajäsenet Taisto Jäntti, Maire Nissinen ja Anne Jäntti sekä pöytäkirjanpitäjäksi nimetyn Marika Pitkäsen varajäsen Jarmo Tarkkonen. Tervon Kehitys Oy:tä koskevan asian käsittelyn ja päätöksenteon osalta puheenjohtajana toimi Maarit Tarvainen, pöytäkirjanpitäjänä Marika Pitkänen sekä pöytäkirjantarkastajina Jarmo Tarkkonen ja Sami Lempinen.

22 Kunnanhallitus TALOUSARVIOMUUTOKSET VUONNA 2015 Khall. 242 Hallintokuntia koskevat talousarviomuutokset liitteenä 2. Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ). Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että talousarviomuutokset vuodelle 2015 hyväksytään liitteen 2 mukaisesti.

23 Kunnanhallitus TALOUS- JA PALKKAHALLINNON JÄRJESTÄMINEN TERVON KUNNASSA Khall. 243 Vuonna 2016 on odotettavissa henkilöstömuutoksia Tervon kunnan talous- ja palkkahallinossa. Kunnanhallitus päättää käynnistää selvityksen tekemisen Tervon kunnan palkka- ja taloushallinnon järjestämisestä vuodesta 2017 alkaen joko omana kunnan järjestämänä toimintana tai ulkoistettuna ostopalveluna.

24 Kunnanhallitus TERVON KUNNAN YMPÄRISTÖTERVEYSJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Khall. 244 Khall. 182 ( ) Kvalt. 37 ( ) Khall. 157 ( ) Kvalt. 28 ( ) Khall. 107 ( ) Tervon kunnanhallitus päätti täyttää ympäristöterveysjohtajan viran vakinaisesti (Khall ) myönnettyään eron ko. viranhaltijalle (Khall ). Kunnanhallitus päätti ympäristöterveyslautakunnan esityksen mukaisesti jättää ympäristöterveysjohtajan virka täyttämättä vakinaisesti. Tehtäviä jaettiin määräaikaisesti vs. ympäristöterveysjohtajalle ja vs. vastaavalle eläinlääkärille (Khall ). Tervon kunnan vuoden 2015 talousarviossa ympäristöterveyslautakunnan yleisenä tavoitteena on johtamisen määräaikaisjärjestelyjen purkaminen ja toiminnan vakiinnuttaminen (Kvalt ). Tervon kunnan hallintosäännön mukaan valtuusto päättää toimistopäälliköiden valinnasta (Kvalt ). Avoinna olevasta virasta ilmoitettiin kunnan virallisella ilmoitustaululla, Työ- ja elinkeinotoimiston internet-sivuilla, Eläinlääkäriliiton internet-sivuilla, Eläinlääkäri-lehdessä ja Savon Sanomissa. Hakemukset ansioluetteloineen tuli toimittaa Tervon kunnanhallitukselle klo mennessä. Viran kelpoisuusvaatimukset on määritelty Kansanterveyslaissa (66/1972 muutoksineen 41). Ympäristöterveydenhuollon toiminnasta vastaavalla johtajalla on oltava alalle soveltuva korkeakoulututkinto. Johtajalla tulee olla myös riittävä kokemus ja asiantuntemus ympäristöterveydenhuollon toimeenpanoon liittyvistä tehtävistä. Hakuilmoituksessa mainitulla tavalla virkaan valittavalta odotetaan riittävää kokemusta ja asiantuntemusta kaikista ympäristöterveydenhuollon osaalueista ja toimeenpanoon liittyvistä tehtävistä. Viranhoidon vaatimuksena on sujuva suomen kielen taito. Laillistetun eläinlääkärin tutkinto katsotaan eduksi. Tehtäväkuvaan kuuluu koko ympäristöterveyshuollon (terveysvalvonta ja eläinlääkintähuolto) hallinto, toiminnan organisointi, toimintaedellytysten ylläpito ja kehittäminen. Ympäristöterveysjohtaja toimii ympäristöterveyslautakunnan esittelijänä sekä kunnan johtoryhmän jäsenenä.

25 Kunnanhallitus Palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n ja kunnallisen lääkärien virkaehtosopimuksen mukaisesti. Palkkaus määräytyy L5EL3000 hinnoittelutunnuksen mukaisesti. Hakija voi esittää oman palkkatoiveensa. Valinnassa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa. Virkaan valittavan on ennen valinnan vahvistamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Virka täytetään vakinaisena sopimuksen mukaan. Viran toimipaikkana on Tervon kunta. Avoinna olevaa virkaa haki määräaikaan mennessä yhdeksän hakijaa. Hakemusasiakirjojen perusteella hakijoista laadittiin koulutuksen ja työkokemuksen mukainen yhteenveto / alustava ansiovertailu, jonka perusteella kutsuttiin haastatteluihin viisi hakijaa. Suoritetussa esikarsinnassa kiinnitettiin huomiota Kansanterveyslaissa (66/1972 muutoksineen 41) määriteltyihin viran kelpoisuusvaatimuksiin sekä perustuslain (731/1999, 125 ) mukaisiin yleisiin nimitysperusteisiin taidon osalta ja järjestettyihin haastatteluihin kutsuttiin Seija Pikkarainen, Juha Heikkinen, Inka Heikkinen, Lari Hölttä ja Heidi Kangas. Haastattelijoina toimivat kunnanvaltuuston ja ympäristöterveyslautakunnan puheenjohtaja Matti Tarvainen, ympäristöterveyslautakunnan varapuheenjohtaja Mikko Suihkonen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Erkki Pääkkönen, vs. vastaava eläinlääkäri Tanja Lehtolainen ja hallintojohtaja Kaija Tarvainen. Haastattelussa kiinnitettiin huomiota seuraaviin ympärisöterveysjohtajan virkatehtäviin liittyviin osa-alueisiin: - ympäristöterveydenhuollon toiminnan organisointi, toimintaedellytysten ylläpito ja kehittäminen palvelutarpeiden, lakien, talouden, asiakkaiden ja yhteistyötahojen näkökulmista - ympäristöterveydenhuollon kokonaisuuden hahmottaminen, kehittäminen ja johtaminen - henkilöstöjohtaminen ja työyhteisötaidot sekä - kuntahallinnon ja kunnallisen päätöksenteon tuntemus. Haastattelun yhteydessä annetulla henkilöstötehtävällä kartoitettiin haastateltavien eläinlääkintähuollon hahmottamista sekä näkemystä henkilöstöresurssista ja henkilöstön työhyvinvoinnista. Tehtävässä suoriutuminen otettiin huomioon ansiovertailun osatekijänä. Haastatteluissa käytettiin samaa haastattelurunkoa kaikille haastateltaville. Haastattelun jälkeen laadittiin hakijoista ansiovertailu, jossa otettiin huomioon kelpoisuusvaatimusten ja yleisten nimitysperusteiden lisäksi hakuilmoituksessa kuvatut viran menestyksellistä hoitoa tukevat seikat

26 Kunnanhallitus (Laki kunnallisesta viranhaltijasta (304/2003, 6 ), liite 4. Hallintolain (434/2003, 45) mukaan viranhaltijan valintapäätös on perusteltava. Päätöksen perustelut voidaan jättää esittämättä, jos päätös koskee kunnallisen monijäsenisen toimielimen toimittamaa vaalia. Perusteluissa on ilmoitettava, mitkä seikat ja selvitykset ovat vaikuttaneet ratkaisuun sekä mainittava sovelletut säännökset. Julkisesti haettavana olleeseen virkaan voidaan viranhaltijalain 5 :n mukaan ottaa vain henkilö, joka on hakenut sitä kirjallisesti ennen hakuajan päättymistä ja silloin täyttää kelpoisuusvaatimukset. Kunnan viranomaisella on lähtökohtaisesti laaja harkintavalta valita kenet tahansa kelpoisuusvaatimukset täyttävistä hakijoista. Tätä harkintavaltaa käytettäessä on otettava huomioon julkisten virkojen yleiset nimitysperusteet, taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Taito tarkoittaa koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja ja taitoja. Kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin. Koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä. Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 12 :ssä säädetty syrjintäkiellon mukaan työnantaja ei saa virkasuhteeseen ottaessaan ilman hyväksyttävää perustetta asettaa hakijoita eri asemaan iän, terveydentilan, vammaisuuden, kansallisen tai etnisen alkuperän, kansalaisuuden, sukupuolisen suuntautuneisuuden, kielen, uskonnon, mielipiteen, vakaumuksen, perhesuhteiden, ammattiyhdistystoiminnan, poliittisen toiminnan tai muun näihin verrattavan seikan vuoksi. Välittömän ja välillisen syrjinnän kiellosta ja sisällöstä sekä myös siitä, mikä ei ole syrjintää, säädetään täsmällisemmin yhdenvertaisuuslaissa (6, 7 ). Sekä välitön että välillinen syrjintä sukupuolen perusteella on tasa-arvolain (609/1986) 7 :n mukaan kielletty. Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on arvioitava viran hoitamisen kannalta merkityksellisiä henkilökohtaisia ominaisuuksia. Tämän haastatteluun ja ansiovertailuun perustuvan kokonaisharkinnan perusteella valitaan ansioitunein hakija. Kuntalain (365/1995) 90 :ssä määritellään päätöksen muutoksenhausta kunnallisvalituksella ja 95 :ssä päätöksen tiedoksiannosta. Päätösesitys annetaan kokouksessa. Kunnanjohtajan kokouksessa antama päätösesitys:

27 Kunnanhallitus Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle seuraavaa: Kunnanvaltuusto valitsee Tervon kunnan ympäristöterveysjohtajan virkaan lukien toistaiseksi Lari Höltän. Varalle valitaan FL, KTM Seija Pikkarainen. Kokonaisarvioon perustuen Lari Höltällä on virkaa hakeneista parhaat edellytykset ympäristöterveysjohtajan viran menestykselliseen hoitamiseen. Hänellä on virkaan vaadittava, soveltuva koulutus ja suuntautuneisuus, työkokemus sekä haastattelussa esiin tulleet viranhoidon kannalta merkitykselliset henkilökohtaiset ominaisuudet. Hölttä on suorittanut ympäristöteknologian koulutusohjelman ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon vuonna 2010, rakennusterveysasiantuntijan henkilösertifikaatin vuonna 2014 sekä henkilöstöjohtamisen opintoja. Hänellä on sujuva suomen kielen taito. Hölttä on toiminut ympäristöterveysvalvonnan työtehtävissä reilun kahdeksan vuoden ajan ja ympäristöterveydenhuollon johtamistehtävissä reilun kahden vuoden ajan. Hänellä on kuntahallinnon tuntemusta eri kunnista sekä tuntemusta kuuden kunnan ympäristöterveyshuollon yhteistoiminta-alueen ympäristöterveysvalvonnasta ja isäntäkunnan roolista ympäristöterveyshuollon palveluiden tuottajana. Vs. ympäristöterveysjohtajana Hölttä on ansiokkaasti vastannut osaltaan palveluiden tuottamisesta ja organisaation kehittämisestä. Erityisesti hallinnon ja talouden hoitoon liittyvät tehtävät hän on hoitanut huolellisesti ja perusteellisesti taustoihin, lakisäädöksiin ja ohjeisiin perehtyen. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n ja kunnallisen lääkärien virkaehtosopimuksen mukaisesti. Palkkaus määräytyy L5EL3000 hinnoittelutunnuksen mukaisesti. KT-asiantuntija Petteri Ristikangas valtuutetaan käymään palkkaneuvottelu virkaan valitun kanssa. Valinnassa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa. Virkaan valittavan on ennen valinnan vahvistamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Viran toimipaikkana on Tervon kunta. Kunnanjohtajan kokouksessa antaman päätösesityksen mukainen. Kvalt. 28 Varalle valittavaksi esitetty FL, KTM Seija Pikkarainen on perunut hakemuksensa , liite 2.

28 Kunnanhallitus Kunnanjohtaja esitteli Tervon kunnan ympäristöterveysjohtajan viran täyttämisen tähänastiset rekrytointiprosessin vaiheet. Puheenjohtajan avattua keskustelun valtuutettu Janne Korhonen esitti asian pöydällepanoa. Valtuutettu Pekka Nuutinen kannatti esitystä. Khall. 157 Puheenjohtaja rajasi asian käsittelyn koskemaan pöydällepanoehdotusta. Pöydällepanoa vastustavia ehdotuksia ei tullut, joten puheenjohtaja totesi kunnanvaltuuston hyväksyneen asian pöydällepanoehdotuksen ja keskeytti asian käsittelyn. Vs. ympäristöterveysjohtaja Lari Höltälle on annettu kunnanvaltuuston pöydällepanopäätös tiedoksi Samassa yhteydessä hänelle on esitetty mahdollisuus esittää mennessä kunnanhallitukselle kirjallisesti omat näkemyksensä yhteistyötahojen esiin nostamista asioista. Kunnanjohtaja Petteri Ristikangas ja Kehitysyhtiö SavoGrow'n toimitusjohtaja Olli Tiainen järjestävät paikallisten yrittäjien sekä Tervon kunnan ympäristöterveyslautakunnan ja viranhaltijoiden edustajien välisen neuvottelun yhteistyökäytänteistä Kunnanhallitus saa tietoonsa vs. ympäristöterveysjohtaja Lari Höltän näkemykset yhteistyötahojen esiin nostamista asioista sekä järjestettävässä neuvottelussa esiin nousevat näkemykset asiasta. 2. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle ympäristöterveysjohtajan viran rekrytointiprosessin jatkamista kunnanjohtajan kokouksessa antaman päätösesityksen mukaisesti. Kohta 1: Kohta 2: Kunnanjohtajan kokouksessa antama päätösesitys: Kunnanhallituksen päätösesityksen mukaisesti kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle seuraavaa: Kunnanvaltuusto valitsee Tervon kunnan ympäristöterveysjohtajan virkaan lukien toistaiseksi Lari Höltän kunnanhallituksen päätösesityksessä esitetyin perustein ja palvelussuhde-ehdoin.

29 Kunnanhallitus Kvalt. 37 Kunnanvaltuuston puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päätösesityksen ja avasi keskustelun. Valtuutettu Sami Lempinen esitti, että valtuusto pitää lyhyen neuvottelutauon. Esitys hyväksyttiin. Kokous jatkui 10 minuutin neuvottelutauon jälkeen. Puheenjohtaja totesi keskustelun jatkuvan. Valtuutettu Janne Korhonen esitti asian palauttamista uudelleen valmisteluun. Valtuutetut Pirjo Hänninen, Pekka Ruotsalainen ja Marika Pitkänen kannattivat Korhosen esitystä. Muita esityksiä ei keskustelun aikana tullut. Puheenjohtaja päätti keskustelun ja totesi, että keskustelun aikana on tullut kunnanhallituksen päätösesityksestä poikkeava kannatettu esitys, joten on suoritettava äänestys kunnanhallituksen päätösesityksen ja kannatetun vastaesityksen välillä. Puheenjohtaja esitti, että ne valtuutetut, jotka kannattavat kunnanhallituksen päätösesitystä äänestävät JAA ja ne valtuutetut, jotka kannattavat vastaesitystä, äänestävät EI. Äänestystapa hyväksyttiin. Suoritettiin avoin äänestys kunnanvaltuuston nimenhuutojärjestyksen mukaisessa järjestyksessä. JAA äänestivät valtuutetut Erkki Pääkkönen, Matti Tarvainen ja Juhani Tähtivaara. EI äänestivät Arvo Alajoki, Pirjo Hänninen, Janne Korhonen, Sami Lempinen, Pentti Mali, Maire Nissinen, Pekka Nuutinen, Jouko Paretskoi, Marika Pitkänen, Pekka Ruotsalainen, Katja Suhonen, Maarit Tarvainen ja Hannu Ylönen. Puheenjohtaja totesi äänestystuloksen olevan JAA-ääniä kolme (3) ja EI-ääniä 13, joten kunnanvaltuuston päätös on palauttaa asia uudelleen valmisteluun eikä näin ollen virkavaalia suoriteta. Khall. 182 Kunnanhallitus päättää, että ympäristöterveysjohtajan viranhakuaikaa jatketaan. Entiset hakijat otetaan huomioon. Kunnanhallitus valtuuttaa hallintojohtaja Kaija Tarvaisen ja vastaavan eläinlääkärin Tanja Lehtolaisen valmistelemaan asiaa.

30 Kunnanhallitus Khall. 244 Viran hakuaikaa on jatkettu väliseksi ajaksi, oheismateriaali 3. Hakuilmoitus on julkaistu kunnan virallisella ilmoitustaululla, Työ- ja elinkeinotoimiston internet-sivuilla, Eläinlääkäriliiton internet-sivuilla ja Helsingin Sanomissa. Määräaikaan mennessä virkaa haki yksi uusi hakija, yhteenveto/alustava ansiovertailu liitteenä 3. Uuden hakijan osalta suoritetussa esikarsinnassa kiinnitettiin huomiota Kansanterveyslaissa (66/1972 muutoksineen 41) määriteltyihin viran kelpoisuusvaatimuksiin sekä perustuslain (731/1999, 125 ) mukaisiin yleisiin nimitysperusteisiin taidon osalta. Aiemmin virkaa hakenut Inka Heikkinen on ilmoittanut Tervon kunnalle, ettei ole käytettävissä viran täytössä, liite Kunnanhallitus päättää, ketkä hakijat kutsutaan järjestettäviin jatkohaastatteluihin. 2. Kunnanhallitus päättää, että haastattelijoina toimivat kunnanvaltuuston ja ympäristöterveyslautakunnan puheenjohtaja Matti Tarvainen, ympäristöterveyslautakunnan varapuheenjohtaja Mikko Suihkonen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Erkki Pääkkönen, vs. vastaava eläinlääkäri Tanja Lehtolainen, hallintojohtaja Kaija Tarvainen ja kunnanjohtaja Petteri Ristikangas. 3. Kunnanhallitus määrittelee, mihin ympärisöterveysjohtajan virkatehtäviin liittyviin osa-alueisiin haastatteluissa kiinnitetään huomiota. Kohta 1: Kunnanhallitus päätti kutsua jatkohaastatteluihin Heidi Kankaan ja Lari Höltän. Kohta 2: Kohta 3:

31 Kunnanhallitus VUODEN 2016 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA Khall. 245 Khall. 221 ( ) Kuntalain 65 :n mukaan valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio. Sen hyväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös kolmea tai useampaa vuotta koskeva taloussuunnitelma, jonka ensimmäinen vuosi on talousarviovuosi. Talousarviossa ja -suunnitelmassa tai niiden hyväksymisen yhteydessä on päätettävä toimenpiteistä, joilla edellisen vuoden taseen osoittama alijäämä ja talousarvion laatimisvuonna kertyväksi arvioitu alijäämä suunnittelukaudella katetaan (alijäämän kattamisvelvollisuus). Talousarvioasetelma sisältää rakenteen sillä tarkkuudella kuin valtuusto talousarviosta päättää. Tuloslaskelma ja rahoituslaskelma on laadittu kirjanpitolautakunnan kuntajaoston antaman suosituksen mukaisesti. Kuntalain 65 :n 2 momentin säännöksessä korostetaan sitovien tavoitteiden asettamista ja niiden seurannan merkitystä talouden ohjauksessa ja kytkemistä määrärahoihin ja tuloarvioihin. Säännös edellyttää valtuuston sitoutumista asettamiinsa tavoitteisiin. Valtuuston tulee osoittaa tavoitteiden saavuttamiseen tarvittavat voimavarat koko suunnittelukaudelle. Talousarvio ja suunnitelma on laadittava siten, että edellytykset kunnan tehtävien hoitamiseen turvataan. Talousarvio koostuu käyttötalous- ja tuloslaskelmaosasta sekä investointi- ja rahoitusosasta. Rahoitusosa esitetään rahoituslaskelman muodossa. Samaa rakennetta noudatetaan taloussuunnitelmassa ja tilinpäätökseen liitteet. Valtionosuudet on laskettu voimassa olevien perusteiden mukaisesti. Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) 41 :n mukaan talousarvion ja -suunnitelman hyväksymisen yhteydessä valtuusto päättää antolainojen ja vieraan pääoman muutoksista. Muista rahoitukseen liittyvistä asioista päättää kunnanhallitus. Esitys talousarviovuodelle 2016 perustuu 20,75 %:n veroprosenttiin. Toimintakulut Vuoden 2016 talousarvioesityksessä toimintakulut ovat milj. euroa. Vuoden 2015 talousarvioesityksessä toimintakulut ovat milj. euroa. Toimintakulut kasvavat vuoden 2015 talousarvioon verrattuna on 2,7% (0,367 milj. euroa). Toimintakulujen kasvu selvityy kasvavilla sosiaali- ja terveydenhuollon menoilla, ICT-uudistuksen jatkuvien

32 Kunnanhallitus palveluiden kustannusten kasvulla sekä henkilöstön vakuutusturvan laajentamisella. Vuoden 2015 talousarviossa toimintakateeksi on arvioitu milj. euroa. Vuoden 2015 talousarvioesityksessä toimintakatteeksi on arvioitu milj. euroa, eli nettomenojen ennakoidaan kasvavan (2,0%) vuoden 2015 talousarvioon verrattuna. Talousarvion laadintaohjeessa käyttötalouden toimintakulujen, lukuun ottamatta nykyisen henkilöstön virka- ja työehtosopimusten muutoksista aiheutuvia henkilöstökuluja, tulee olla samalla tasolla kuin vuoden 2015 talousarviossa. Voimassa olevien sopimusten myötä palkkauskustannukset kasvavat keskimäärin 0,6 % vuonna Perusterveydenhuollossa sovelletaan liikelaitos Kysterin asettamaa talousarviota ja erikoissairaanhoidossa sairaanhoitopiirin talousarviota. Toimintakulut menolajeittain Vuoden 2016 talousarviossa kunnan toimintamenoista 52,8 % (7,452 milj. euroa) koostuu palvelujen ostoista (51,1 % v.2015). Henkilöstökulut ovat 5,219 milj. euroa ollen toimintamenoista 37,0 % (38,5 % v. 2015). Aine-, tarvike- ja tavaraostoihin on talousarviossa varattu 0,717 milj. euroa (5,1 %), jossa kasvua vuoteen 2015 verrattuna 3,3 %. Avustukset muodostavat toimintamenoista n. 0,498 milj. euroa eli 3,5 % toimintamenoista. Toimintamenoissa verrattuna vuoden 2015 talousarvioon on vähennystä henkilöstökuluissa ja muissa toimintakuluissa. Suurinta toimintamenojen kasvu on palveluiden - ja aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden ostoissa. Palveluiden ostoissa kasvavat sosiaali- ja terveystoimessa erityisesti perusterveydenhuollon ja asumispalveluiden kustannukset sekä työmarkkinatuen kuntaosuus. ICT-uudistuksen kustannusten kasvu kohdistuu jokaiseen hallintokuntaan samoin kuin henkilöstön vakuutusturvan laajentaminen. Toimintatuotot Toimintatuloja vuonna 2016 on arvioitu kertyvän yhteensä 3,564 milj. euroa, mikä 0,322 milj. euroa (4,7%) enemmän kuin vuoden 2015 talousarviossa. Toimintatuotoista 3,019 milj. euroa on ulkoisia tuloeriä ja 0,545 milj. euroa sisäisiä tuloeriä. Ulkoisista myyntituotoista merkittävimpiä ovat ympäristöterveydenhuollon noin 1,320 milj. euron ja vesija jätemaksut 0,175 milj. Sosiaalitoimen maksutuotot ovat yhteissummaltaan 0,587 milj. euroa, jossa lisäystä vuoden 2015 talousarvioon on 4,6 %. Vuokratuotoiksi ennakoidaan 0,426 milj. euroa. Vuokratuotot pysyvät ennallaan verrattuna vuoden 2014 talousarvioon. Toimintakate

33 Kunnanhallitus Vuodelle 2016 laaditussa talousarviossa toimintakulut kasvavat vuoden 2015 talousarvioon nähden on 2,7 %. Toimintatuotot ovat laaditussa talousarviossa 4,7 % edellisvuotta suuremmat. Toimintakate eli nettomenojen erotus on 10,525 milj. euroa. Verotulot Verotuloja vuonna 2016 on arvioitu kokonaisuudessaan kertyvän 4,352 milj. euroa, mikä on 2,3 % (0,96 milj. euroa) enemmän kuin vuoden 2015 talousarviossa. Vuoden 2014 tilinpäätöksessä kunnan tuloveroa kertyi 3,497 milj. euroa. Vuoden 2016 talousarviossa tuloverokertymäksi on arvioitu 3,606 milj. euroa, mikä on 3,0 % enemmän kuin kuluvan vuoden ennuste. Suurempi tuloverokertymä selittyy tuloveron korotuksesta. Vuoden 2014 tilinpäätöksessä yhteisöverojen tuotto oli yhteensä 0,351 milj. euroa. Vuoden 2016 talousarviossa yhteisöveroja on arvioitu kertyvän yhteensä 0,334 milj. euroa, mikä on -5,9 % vähemmän kuin kuluvana vuonna. Yhteisöveron lasku selityy yhteisöveron jakososuuden muutoksella. Talousarviossa vuoden 2016 kiinteistöverokertymäksi arvioidaan 0,412 milj. euroa, mikä on 3,0 % enemmän kuin vuoden 2015 talousarviossa. Kunnan tuloveroprosentiksi 2016 esitetään 20,75 %. Vuoden 2016 kiinteistöveroprosenteiksi esitetään seuraavaa: * yleinen kiinteistöveroprosentti 0,85 * vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 0,48 * muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 1,00 * yleishyödyllisen yhteisön kiinteistöveroprosentti 0,00 * rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti 1,50. Valtionosuudet Vuonna 2016 valtionosuuksia arvioidaan kertyvän yhteensä 6,337 milj. euroa, mikä on 2,9 % enemmän kuin vuoden 2015 talousarviossa. Vuoden 2014 tilinpäätökseen verattuna valtionsosuudet laskevat vuonna ,078 milj. euroa. Tuloslaskelman arviointi Vuosikate vuoden 2016 talousarviossa on 0,385 milj. euroa, mikä on 0,058 milj. euroa edellisvuotta enemmän. Vuosikate riittää kattamaan 97,6 prosenttisesti suunnitelman mukaiset poistot, jotka vuoden 2016 talousarviossa ovat 0,400 milj. euroa. Tilikauden tulos on negatiivinen 0,014 milj. euroa. Poistoero- ja rahastojen muutosten jälkeen tilikauden

34 Kunnanhallitus ylijäämäksi muodostuu noin 0,232 milj. euroa. Rahoituslaskelman arviointi Vuonna 2016 uutta lainaa on varauduttu nostamaan 1,000 milj. euroa milj. euron bruttoinvestointien rahoittamiseen. Investoinnit vuosikatteen ja rahoitusosuukisen jälkeen on 1,217 milj.euroa. Samanaikaisesti pitkäaikaisia lainoja maksetaan pois 0,236 milj. euroa. Tase-erien kehitys Rahoitusvarallisuus/kassavarat Kassavarat vuoden 2014 lopussa olivat 3,477 milj. euroa. Vuonna 2016 kassavarojen arvioidaan vähentyvän. Omavaraisuus ja suhteellinen velkaantuneisuus Kunnan omavaraisuusaste vuoden 2014 tilinpäätöksessä oli 65,3 %. Omavaraisuus- % kertoo oman pääoman ja koko kunnan pääoman suhteen eli mittaa kunnan vakavaraisuutta ja kunnan kykyä selviytyä sitoumuksistaan pitkällä aikavälillä. Taloussuunnitelmakaudella omavaraisuusaste ei merkittävästi laske ja säilyy edelleen hyvällä tasolla. Kunnan suhteellinen velkaantuneisuus oli vuoden 2014 tilinpäätöksessä 36,0 %. Suhteellinen velkaantuneisuus-% kertoo kuinka paljon kunnan käyttötuloista tarvitaan vieraan pääoman takaisin maksuun (luku kuntasektorilla n. 30 %). Vuoden 2016 talousarvio kasvattaa suhteellisen velkaantuneisuuden 42,2 prosenttiin. Taloussuunnitelmakauden investointiohjelma Suunnitelmakauden investointihankkeet ovat yhteensä 2,279 milj. euroa. Investoinneista vuodelle 2015 kohdistuu 2,257 milj. euroa, vuodelle ,380 milj. euroa ja vuodelle ,160 milj. euroa. Investoinneista merkittävin vuonna 2016 on Palvelukoti Vuokon perusparantaminen, jonka investointi on 1,589 milj. euroa. Kertynyt ylijäämä / alijäämä Kunnan taseeseen kertynyt ylijäämä on vuoden 2014 tilinpäätöksen jälkeen euroon. Kertynyttä ylijäämää / asukas on 607 euroa. Lainat Vuoden 2014 lopussa Tervon kunnalla on lainaa yhteensä 3,319 milj. euroa eli 2041 euroa/asukas. Arvion mukaan vuoden 2016 lopussa lai-

PÖYTÄKIRJA. 16 valtuutettua erillisen luettelon mukaisesti. Petteri Ristikangas, Kaija Tarvainen ja Esko Tossavainen

PÖYTÄKIRJA. 16 valtuutettua erillisen luettelon mukaisesti. Petteri Ristikangas, Kaija Tarvainen ja Esko Tossavainen Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2013 Sivu 1 KOKOUSAIKA Torstai 19.12.2013 klo 10.00-12.15 KOKOUSPAIKKA Nuorisotalo Manttu, Mantuntie 2 SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Pekka Puranen ja Steven Law.

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Pekka Puranen ja Steven Law. Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 7/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Torstai 26.11.2015 klo 17.15-17.45 Huttulan navetta Jäsen Paikalla

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (8) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto

Pöytäkirja 1 (8) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto 1 (8) KOKOUSAIKA 29.11.2017 klo 12:00-12:55 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnanvirasto, Valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Lempinen Sami pj. Nuutinen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai klo Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie TERVO

PÖYTÄKIRJA. Perjantai klo Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie TERVO Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 20.02.2015 klo 09.00-13.05 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 17.11.2014 klo 17.00-18.40

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 17.11.2014 klo 17.00-18.40 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 16/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 17.11.2014 klo 17.00-18.40 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA TERVON KUNTA 3/2012. Tiistai 20.3.2012 klo 18.30-20.10. Kunnanjohtajan työhuone. Kumpulainen Tanja, varapj.

KOKOUSPÖYTÄKIRJA TERVON KUNTA 3/2012. Tiistai 20.3.2012 klo 18.30-20.10. Kunnanjohtajan työhuone. Kumpulainen Tanja, varapj. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2012 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 20.3.2012 klo 18.30-20.10 Kunnanjohtajan työhuone Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Torstai 11.06.2015

PÖYTÄKIRJA. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Torstai 11.06.2015 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 09/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Torstai 11.06.2015 klo 17.00-17.55 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 26.11.2018 klo 10.00 16.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi Pöytäkirjan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 24.02.2014 klo 17.00-18.20

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 24.02.2014 klo 17.00-18.20 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 24.02.2014 klo 17.00-18.20 Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Riitta Pulli Anja Farin Juhani Tähtivaara Paikka ja pvm Tervo

Riitta Pulli Anja Farin Juhani Tähtivaara Paikka ja pvm Tervo 1 (8) KOKOUSAIKA 16.12.2016 klo 9.00-12.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS PÖYTÄKIRJAN ALLE-

Lisätiedot

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa hakivat seuraavat henkilöt:

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa hakivat seuraavat henkilöt: Kunnanhallitus 154 19.06.2012 Kunnanhallitus 177 07.08.2012 Hallintojohtajan viran täyttäminen // KHALL 154 Hallintojohtaja Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 17.04.2012 julistaa hallintojohtajan viran

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (6) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto

Pöytäkirja 1 (6) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto 1 (6) KOKOUSAIKA 31.1.2018 klo 15.00-16.00 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT 1-4 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 2/2014 1. Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 2/2014 1. Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 17.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017 Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo 9.00 16.00 Kokouspaikka Sähköpostikokous KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 388 389

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA ympäristölautakunta Tervontie 4, Tervo 2/2015. Tiistai klo

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA ympäristölautakunta Tervontie 4, Tervo 2/2015. Tiistai klo ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 28.04.2015 klo 18.00-19.08 Kunnanviraston

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 25.08.2014 klo 16.00-18.10

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 25.08.2014 klo 16.00-18.10 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 11/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 25.08.2014 klo 16.00-18.10 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

Kunnanhallitus on edellä myöntänyt eron kunnanjohtaja Tytti Määtälle ja virka on siten tullut avoimeksi.

Kunnanhallitus on edellä myöntänyt eron kunnanjohtaja Tytti Määtälle ja virka on siten tullut avoimeksi. Kunnanhallitus 9 09.01.2018 Kunnanhallitus 40 23.01.2018 Kunnanhallitus 45 06.02.2018 Kunnanvaltuusto 11 15.02.2018 Kunnanjohtajan viran aukijulistaminen/viran täyttäminen 31.10.2017 254 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa hakivat seuraavat henkilöt:

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa hakivat seuraavat henkilöt: Kunnanhallitus 154 19.06.2012 Kunnanhallitus 177 07.08.2012 Kunnanvaltuusto 57 27.08.2012 Hallintojohtajan viran täyttäminen // KHALL 154 Hallintojohtaja Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 17.04.2012

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Tervon Yhtenäiskoulu VIRANHALTIJAPÄÄTÖS 202/2018 Rehtori Heikki Pulkkinen Kirkkotie Tervo Puhelin:

Tervon Yhtenäiskoulu VIRANHALTIJAPÄÄTÖS 202/2018 Rehtori Heikki Pulkkinen Kirkkotie Tervo Puhelin: Tervon Yhtenäiskoulu VIRANHALTIJAPÄÄTÖS 202/2018 Rehtori 4.6.2018 Heikki Pulkkinen Kirkkotie 5 72210 Tervo Puhelin: 0447 499 306 Asiaselostus: ENGLANNIN JA TOISEN KOTIMAISEN KIELEN LEHTORIN VIRANSIJAISUUS

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/ . ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/2018 13 Kokousaika 12.2.2018 kello 18.45 19.33 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Anne-Mari Kaarto Sanna Kiertonen Matti Kulmanen Päivi Kössi, pj.

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Ympäristöterveyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Matti Tarvainen, pj. Erkki Pääkkönen Mikko Suihkonen, vpj Kirsi

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Esityslista. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 6 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

Esityslista. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 6 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Esityslista Kokousnumero 6 / 2018 Aika Maanantai 14.05.2018 klo 18.30 - Paikka Kokoushuone 1 (khall) Henkilötiedot on poistettu kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 14.05.2018

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja 21-27 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja 21-27 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Jarmo Mäki-Penttilä, pj. Tarja Tupala, vpj.

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kirjoita virka-asema

Kirjoita virka-asema 1 (9) KOKOUSAIKA 25.3.2019 klo 14:00- KOKOUSPAIKKA Parkkimäen kerhohuone, Tervontie 12 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT 1-7 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Kaija Tarvainen hallintojohtaja, esittelijä ja sihteeri kunnanjohtaja, vara esittelijä ja Petteri Ristikangas sihteeri

Kaija Tarvainen hallintojohtaja, esittelijä ja sihteeri kunnanjohtaja, vara esittelijä ja Petteri Ristikangas sihteeri 1 (7) KOKOUSAIKA 7.4.2017 klo 19.00-20.45 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT :t 24-28 Kirjoita Puheenjohtaja PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä.

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2016 Kokousaika: 13.4.2016 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013 Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2009-2012 Pöytäkirja 3/2013 Kokousaika: 15.5.2013 klo 13.00-14.50 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Risto Björn, puheenjohtaja Erkki Ojala, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 11.05.2015 klo 17.00-18.35

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 11.05.2015 klo 17.00-18.35 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 07/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 11.05.2015 klo 17.00-18.35 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016 AIKA Torstai 22.9.2016 kello 16.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 2. kerroksen kokoustila B2031 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 7/2013 1. Tiistai 10.12.2013 klo 17.30-18.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 7/2013 1. Tiistai 10.12.2013 klo 17.30-18.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 7/2013 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 10.12.2013 klo 17.30-18.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika: 18.5.2015 klo 13.00-16.00 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

osastonhoitaja, Palvelukoti Vuokko Petteri Ristikangas kunnanjohtaja Erkki Pääkkönen kunnanhallituksen puheenjohtaja

osastonhoitaja, Palvelukoti Vuokko Petteri Ristikangas kunnanjohtaja Erkki Pääkkönen kunnanhallituksen puheenjohtaja 1 KOKOUSAIKA 4.10.2017 klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Hallituksen ja lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirjoita ASIAT :t

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Sillankorvan kokoustila os. Tervontie 2, 72210 TERVO

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Sillankorvan kokoustila os. Tervontie 2, 72210 TERVO ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 4/2012 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Torstai 04.10.2012 klo 18.30-19.50 Sillankorvan

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 7 27.3.2017 180 + Kokousaika 27.3.2017 klo 17.00 19.17+ Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALIN TOTEAMINEN... 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 4 3 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ESITYSLISTAN TOIMITTAMINEN, PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 13/2006 KOKOUSAIKA Perjantaina 10.11.2006 kello 9.00-10.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45. Todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45. Todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 4/12 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45 Sähköposti- ja puhelinkokous Jäsen Paikalla

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta Muonion kunta Esityslista 7/2019 1 Sosiaalilautakunnan kokous Aika ke 26.6.2019 klo 16.00 Paikka Valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Elina Niemelä-Muotka

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68 Kokouksen

Lisätiedot