PREDATOR 50 A06KA05CA PREDATOR 90 A06KA09CA SPORTSMAN 90 A06FA09CA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PREDATOR 50 A06KA05CA PREDATOR 90 A06KA09CA SPORTSMAN 90 A06FA09CA"

Transkriptio

1 2006 PREDATOR 50 A06KA05CA PREDATOR 90 A06KA09CA SPORTSMAN 90 A06FA09CA OMISTAJAN KÄSIKIRJA

2 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 ESIPUHE 3 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-10 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 11 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT 12 HALLINTALAITTEET Moottorin sähkökatkaisijat Moottorin kaasuvipu 13 - Moottorin rikastinvipu 13 - Vaihdevipu 14 - Jarrut 14 - Seisontajarru 14 POLTTOAINE 15 POLTTOAINESUODATIN 15 ÖLJY 15 SATULA 15 KÄYNNISTINPOLJIN 16 MERKKIVALO 16 ASTINLAUDAN KOROKKEET 16 MOOTTORIN KÄYNNISTYS 17 SISÄÄNAJO 17 SÄHKÖINEN NOPEUSRAJOITUS 18 KAASUVIVUN RAJOITIN 18 KULJETTAJAN SUURIN SALLITTU KOKONAISPAINO 19 PÄIVITTÄISET, ENNEN AJOA TARKISTUKSET 19 KÄYTTÖOHJEITA Ajovarustus 20 - Ajo-ohjeita 20 - Ajo kuormattuna 21 - Kääntyminen 21 - Rinteen nousu sivuttain 21 - Rinteen lasku 22 - Nousu ylöspäin 22 - Purojen ylitys 22 - Pysäköinti ylämäkeen 23 - Ajo liukkaalla 23 HUOLTOTOIMENPITEET Työkalut 24 - Pyörän muttereiden ja akselien kiinn.momentit 24 - Ohjaustangon säätö 24 - Ohjauksen tarkistus 25 - Renkaat 25 - Kaasuvaijeri 26 - Ilmansuodatin 26 - Jarrujen säätö Voimansiirron öljy 27 - Öljyn vaihto 27 - Ketju 28 - Jarruvalo polttimon vaihto 29 - Kaasuttimen säätö 29 - Sytytystulppa Takajousen kireyssäätö 30 - Akku PESU JA VAHAUS 31 SÄILYTYS 31 KULJETUS 32 MÄÄRÄAIKAISHUOLTO 32

3 HUOLTOTAULUKKO 33 VOITELUTAULUKKO 34 HUOLTOKORTTI 35 VIANETSINTÄ 36 SÄHKÖKAAVIOT 37 TEKNISET TIEDOT 38 HUOLTOTUOTTEET 39 2

4 3 ESIPUHE Polaris Industries ja Brandt-Polaris Oy kiittävät Sinua siitä, että olet valinnut ajoneuvoksesi Polariksen. Uusien tuotteiden myynnin yhteydessä on tuotteen mukana seuraavan huolto- ja takuuvihon takuukortti ehdottomasti täytettävä. Takuukortin päällimmäinen osa on toimitettava viikon kuluessa Brandt-Polaris Oy:n tekniselle osastolle. Ellei takuukorttia ole palautettu, ei ko. laitteen takuuasioita käsitellä. Jos vihko puuttuu tai on mennyt pilalle, Brandt-Polaris Oy:n tekninen osasto toimittaa pyydettäessä uuden tilalle. Ohessa malliksi täytetty takuukortti. Varmista yhdessä myyjän kanssa, että takuukortti on oikein täytetty. HUOM! Takuukortin alaosassa olevat allekirjoitukset ja päiväykset (amerikkalainen) tulee ehdottomasti olla täytettynä ennen takuukortin palautusta maahantuojalle. TAKUUEHDOT Takuuaika on 24 kuukautta ostopäivästä lukien(yksityiskäyttö). Huoltotaulukossa x-merkityt kohteet on suoritettava valtuutetussa Polaris-huollossa. Ks. huomautus ennen huoltotaulukkoa. Takuu ei korvaa normaalisti kuluvia osia kuten ketjut, renkaat, hihna. Takuu ei korvaa, jos laitetta on muutettu tai sillä on kilpailtu. Takuu ei korvaa virheellisestä käytöstä aiheutuvia vaurioita. Takuukortin allekirjoitus vastaa takuusopimusta. Suoritetut huollot merkitään ohjekirjan lopussa olevaan huoltokorttiin sekä mukana tulevaan huoltovihkoon. Brandt-Polaris Oy Huolto-osasto

5 4 TURVALLISUUSOHJEET Vakava henkilövahinko tai kuolema saattaa olla seurauksena mikäli näitä turvallisuusohjeita laiminlyödään. Lue tämä ohjekirja huolellisesti. -Polariksen käyttäjän ikäraja on vähintään 6 vuotta Predator 50 mallissa ja vähintään 12 vuotta Sportsman/Predator 90:ssä. -Aikuisen on opastettava/valvottava lastenmönkijöiden oikea, turvallinen käyttö. -Älä koskaan kyyditä toista henkilöä Polariksella. -Vältä ajamasta kestopäällysteisillä teillä mukaan lukien parkkipaikat. -Älä koskaan aja yleisillä teillä tai jalkakäytävillä. -Älä koskaan aja alkoholin tai huumausaineen alaisena. -Älä aja liian kovaa. Sovita aina ajonopeus maaston, käyttötarkoituksen ja oman ajokokemuksesi/taitosi mukaan. -Älä hypi, leiki tai tee muita temppuja Polariksella. Polaris El OLE LEIKKIKALU. -Tarkasta säännöllisesti Polariksen kunto, toimivuus ja hallintalaitteet. Käy läpi myös säännöllisesti "päivittäiset tarkistukset ennen ajoa" kohta. Huolehdi, että Polariksen määräaikaishuollot tulee suoritettua ajoissa.näin varmistat huolettoman ja turvallisen käytön. -Pidä aina molemmat kädet ohjaustangossa ja jalat astinlaudoilla ajon aikana. -Käytä aina kunnollista, hyväksyttyä moottoripyöräkypärää. Käytä myös kunnollisia ajovarusteita kuten: ajolasit, hansikkaat, saappaat, ajotakki ja pitkälahkeiset housut. -Ole erityisen varovainen ajaessasi oudossa/tuntemattomassa maastossa tai jos ajomaasto tai ajo-olosuhteet muuttuvat. -Älä aja jos maasto on "liian vaikea", liukas tai jos alusta ei kestä Polariksen painoa. Opettele ja harjoittele tarvittava rutiini turvallisen ajomaaston valitsemiseksi. Ole erityisen varovainen jos lähistöllä on pieniä lapsia. - Polariksen ohjaus/käännettävyys on erilainen kuin esim. autoissa. Tästä syystä on erittäin tärkeää opetella ohjettavuus pienellä nopeudella ennen nopeuden nostamista. Vähennä aina nopeutta ennen kääntymistä.

6 5 -Älä koskaan aja jyrkempää mäkeä mitä ajotaitosi sallivat. Opettele mäkiajotaitosi loivemmissa rinteissä ennen siirtymistä jyrkempiin rinteisiin. -Noudata aina turvallisuusohjeita noustessasi mäkeä ylös.tarkasta maasto huolellisesti ennen kuin lähdet nousemaan mäkeä. Älä nouse mäkeä mikäli renkailla ote riittävää pitoa. Siirrä kehosi paino eteenpäin. Vältä nopeaa kaasun avaamista rinteessä. Älä aja liian suurella nopeudella mäen harjalle. -Noudata aina turvallisuusohjeita laskeutuessasi mäkeä alas. Tarkasta maasto huolellisesti ennen kuin lähdet laskeutumaan mäkeä. Älä laskeudu mäkeä mikäli jarruilla ei ole riittävää tehoa. Siirrä kehosi paino taakse. Älä koskaan laskeudu mäkeä suurella nopeudella. Jos mahdollista, valitse reitti jossa et joudu kääntymään. Seurauksena saattaa olla liiallinen kallistuminen ja kaatuminen. -Ajaessasi rinnettä sivusuunnassa, tarkasta maasto ennakko on ja varmista, että renkailla on riittävä pito. Siirrä kehosi paino rinteen yläosaa päin. Vältä Polariksen kääntämistä ympäri keskenrinnettä.vältä ylittämästä rinnettä sivuttain jos mahdollista. -Opettele rinneajossa; nopeuden, jarrujen ja painopisteen käyttö. Jarrujen käyttö tulisi opetella huolellisesti mikäli Polaris lähtee valumaan taaksepäin rinnetttä ylösnoustaessa. -Tarkista esteet ajaessasi tuntemattomassa maastossa. Älä ylitä liian suuria esteitä esim: suuret kivet, kaatunut puu tms. -Älä aja suurella nopeudella vedessä tai sen läheisyydessä. Jarrujen kastuttua niiden teho laskee jonkinverran, tästä syystä testaa aina jarrujen teho noustessasi vedestä. -Peruuttaessasi, varmista ettei takana ole esteitä tai ihmisiä ja aja pienellä nopeudella. -Tarkasta rengaspaineet säännöllisesti ja käytä ainoastaan oikea tyyppisiä/kokoisia renkaita. -Älä asenna Polaris malliin sopimattomia lisälaitteita. -Älä ylitä sallittuja paino/kuormaus rajoja. Varmista kuorman asianmukainen kiinnitys. Suuri kuorma pidentävät jarrutusmatkaa. Tästä syystä aja pienemmällä nopeudella, ajaessasi kuormalla tai vetäessäsi peräkärryä.

7 6 VAROITUSTARRAT Väärä käyttö voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman Käytä Älä aja Kyyditys Älä aja kypärää ja yleisillä kielletty alkoholin tai muita ajo- teillä huumausaineen varusteita alaisena ÄLÄ KOSKAAN KÄYTÄ: -Ilman koulutusta tai ohjeita -yli ajotaitosi -yleisillä teillä -matkustajan kanssa AINA: -käytä oikeaa ajotekniikkaa -vältä pinnoitettuja ajopaikkoja Paikallista ja lue omistajan käsikirja. Noudata ohjeita ja varoituksia. Jos kirja katoaa, tiedustele kauppiaaltasi uutta.

8 7 Predator 50 Lapset alle 6 v. ei KOSKAAN saa käyttää tätä mönkijää. Alle 6v. lapsilla suuri riski hallinnan menetykseen,seurauksena vakava loukkaantuminen tai kuolema. Aikuisen ohjaus/läsnäolo pakollinen. Varmistu että käyttäjät toimii tämän kirjan/tarrojen ohjeiden mukaisesti. Varmistu että käyttäjä katsoo turvallisuus videon ja saa riittävän koulutuksen. Älä koskaan nouse yli 15 asteen kulmassa olevia mäkiä. Käytä kaasua/jarrua varoen noustessasi mäkeä ylös. Sportsman 90/Predator 90 Lapset alle 12 v. ei KOSKAAN saa käyttää tätä mönkijää. Alle 12 v. lapsilla suuri riski hallinnan menetykseen,seurauksena vakava loukkaantuminen tai kuolema. Aikuisen ohjaus/läsnäolo pakollinen. Varmistu että käyttäjät toimii tämän kirjan/tarrojen ohjeiden mukaisesti. Varmistu että käyttäjä katsoo turvallisuus videon ja saa riittävän koulutuksen. Älä koskaan nouse yli 15 asteen kulmassa olevia mäkiä. Käytä kaasua/jarrua varoen noustessasi mäkeä ylös.

9 8 1 2 (Sportsman 90) EI MATKUSTAJAA Matkustaja voi aiheuttaa hallinnan menetyksen. Seurauksena loukkaantuminen tai kuolema. VÄÄRÄ RENGASPAINE TAI KUORMAUS voi aiheuttaa hallinnan menetyksen ja vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. RENGASPAINE PSI : Etu= 3 Taka= 3 Sallittu kokonaiskuorma: Laite, ajaja ja kuorma = 218 kg Vähennä nopeutta ja ennakoi jarrutukset aiemmin kuorman kanssa. Ylikuorma tai korkea, pois keskeltä tai kiinnittämätön kuormas lisää riskiä hallinnan menetykseen. Kuormaus keskelle, tuettu niin matalalle kuin mahd. ja varmasti kiinnitetty telineellä.etutelineelle 1/3 ja takatelineelle 2/3 kuormasta. Tasapainon takia huonolla tai mäkisellä alustalla, vähennä nopeutta ja painoa. Älä peitä valoja. Ole varovainen jos kuorma tulee yli reunan. Lue omistajan käsikirjasta lisäinformaatiota. 2 Predator 50(90) VÄÄRÄ RENGASPAINE TAI YLIKUORMA voi aiheuttaa hallinnan menetyksen,seurauksena vakava loukkaantuminen tai kuolema. RENGASPAINE(PSI):ETU=2(3),TAKA=2(3) Sallittu kokonaiskuorma: Laite, ajaja ja kuorma =141 kg (198 kg)

10 9 4 Tämän laitteen käyttö ilmansuodatin poistettuna aiheuttaa moottorivaurion. Puhdista esisuodatin usein, säännöllinen puhdistus erityisen tärkeää pölyisissä olosuhteissa. Ei käyttöä ilman esisuodatinta. Kaasutin asetukset ja säädöt ovat riippuvaisia lämpötilasta ja korkeudesta missä laitetta käytetään. Katso informaatio omistajan käsikirjasta. Tehdas asetus: 5 to 27 C metriin.

11 ÄLÄ HINAA TELINEESTÄ TAI PUSKURISTA. Laite vaurio tai kaatuminen seurauksena ja voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman. Teline kuormat: Etu 4,5 kg.; Taka 9,1 kg. 6 VALMISTAJA: POLARIS IND, INC. PÄIVÄYS: SARJA NO: TÄMÄ LAITE ON MAASTOAJONEUVO JA El OLE TARKOITETTU KÄYTETTÄVÄKSI YLEISILLÄ TEILLÄ. Variaattorisuoja suojaa liikkuvilta osilta. Käyttö ilman suojaa voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman. Älä muuta moottoria tai variaattorivoimansiirtoa. Muutos aiheuttaa osa rikon, epäbalanssin ja ylimääräisen moottori - kierrosluvun ja voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman. 5

12 TAKUUKORTIN TÄYTTÖOHJE POLARIS TAKUUKORTTI / WARRANTY CARD(malli). Takuukortin täyttö tapahtuu Extranetin avulla, sähköisesti. HUOM! Allekirjoitukset tulostuksen jälkeen! 11

13 12 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT 1. Valmistenumero ohjausakselin alapuolella. 2. Moottorin sarjanumero vasemmalla voimansiirron kuoressa, mittatikun vieressä. 3. Talleta virtalukon vara-avain, jos molemmat avaimet ovat kadonneet on virtalukko vaihdettava. Kun tarvitset varaosia, ilmoita aina mallinumero: malli Sportsman 90 A06FA09CA malli Predator 90 A06KA09CA malli Predator 50 A06KA05CA HALLINTALAITTEET Tunne ajoneuvosi! Opettele hallintalaitteet ennen ensimmäistä käynnistystä, jonka suorittaa täysi-ikäinen! MOOTTORIN SÄHKÖKATKAISIJAT 1. Moottorin pysäytys katkaisija(1) -Moottori ei käynnisty tai käy jos tämä katkaisija on pois päältä asennossa. Katkaisijalla voidaan moottori sammuttaa hätätilanteessa.pysäyttääksesi moottori paina nappi alas (OFF- asento) 2. Virtalukko(A) - Sijaitsee Sportsman-mallissa etuvalon kuoressa ja Predator mallissa ohjaustangon keskiössä. Operoidaan avaimella ja on käännettävä ON -asentoon ennen moottorin käynnistystä. Voit myös sammuttaa moottorin tällä katkaisijalla kääntämällä se OFF -asentoon (pois päältä).

14 13 3. Hätäkatkaisin/naru (X) - Tämä on oltava aina kiinni ajon aikana oikeassa ranteessa ja laitteessa. Jos tipahdat laitteestasi katkasija irtoaa ja moottori/laite pysähtyy. Kiinnitä aina katkaisija ennen ajoa ranteeseen ja laitteeseen. X 4. Moottorin käynnistysvipu (E) - Käynnistääksesi moottorin, varmistu ensin hätänarun paikallaan olosta laitteessa ja oikeassa ranteessasi. Virtalukko asennossa ON, pysäytyskatkaisija(b) asennossa ON ja seisontajarru päällä käynnistä moottori vivun(e) avulla. HUOM! 1. Starttimoottori ei lähde pyörimään ellei vasenta jarrukahvaa paineta (seisontajarru päällä) koska kahvan rungossa on sähk. microkytkin. 2. Muista vapauttaa seisontajarru ennen liikkeelle lähtöä. 5. Äänimerkki (D) - 90 cm 3 malleissa. - Paina vipua käyttääksesi merkkiääntä. MOOTTORIN RIKASTINVIPU Rikastinvipu (C) sijaitsee vasemman kahvan alaosassa. Rikastinta käytetään kylmän moottorin käynnistyksessä. Työnnä vipu vasemmalle ennen käynnistystä. Moottorin käynnistyttyä palauta vipu pois päältä asentoon moottorin lämmetessä ja alkaessa käymään kunnolla. MOOTTORIN KAASUVIPU Laitteen liike perustuu tähän vipuun. Kaasuvipu (A) on jousi palautteinen ja moottorikierrokset palautuvat tyhjäkäynnille kun vipu löysätään. Kaasuvipukotelossa on varokatkaisija joka katkaisee sytytysvirran jos kaasuvaijeri jäätyy tai takertelee.

15 14 VAIHDEVIPU (90 cm 3 mallit) Vaihtaaksesi,pysäytä mönkijä. Moottori tyhjäkäynnillä, siirrä vipu(1) haluttuun asentoon. Vivun säätö oltava oikea, säädätä tarvittaessa. F= Eteenpäin N= Vapaa R= Peruutus JARRUT Etu- ja takajarrut VAROITUS! Käytä aina molempia jarruja yhtä aikaa, ettet menetä laitteen hallintaa. Kytkeäksesi takajarrun (A), purista vasenta kahvaa taaksepäin ohjaustangossa. Etujarrut (B) kytkeytyvät puristamalla oikeata kahvaa taaksepäin. SEISONTAJARRU VAROITUS! Varmistu aina ennen liikkeelle lähtöä seisontajarrun pois päältä olosta. Seisontajarrun käyttö: 1. Purista vasenta jarrukahvaa (A). 2. Paina seisontajarrulukko (B) alas. Tämä lukitsee takajarrut. 3. Vapauttaaksesi jarrun, purista jarrukahvaa niin, että lukko löysää. HUOM! 1. Kytke seisontajarru aina ennen moottorin käynnistystä. 2. Löysää aina seisontajarru ennen liikkeelle lähtöä. 3. Kytke seisontajarru aina kun jätät laitteen.

16 15 POLTTOAINE HUOM! Ainoastaan täysi-ikäinen voi tankata laitteesi. Polttoainesäiliön täyttöaukko/korkki(a) sijaitsee suoraan ohjaustangon alapuolella (takana). Säiliön tilavuus on 5 litraa. Käytä 95 E polttoainetta. Polttoainehana sijaitsee laitteen vasemmallapuolen ja on kolme asentoinen: OFF-asento: Säilytyksen aikana sekä kuljetuksen aikana. ON-asento: Käytön aikana RES-asento: Varatankki km ajoon. HUOM! Laita hana ON-asentoon tankkauksen jälkeen. POLTTOAINESUODATIN Tämä mönkijä on varustettu polttoainesuodattimella. Suodatin on vaihdettava joka 100 h välein tai kerran vuodessa. ÖLJY 2-tahtiöljysäiliö (A) sijaitsee satulan alla ja on tilavuudeltaan 1 litra. HUOM! Käytä aina Polaris Premium 2-tahtiöljyä PN SATULA Irrottaaksesi satula, paikallista vasemmalta satulan takaosasta lukitus/vapautusvipu. Irrotus: vedä vipua ylös ja nosta satula ylös. Lukitus: aseta etuosa lukitusuraan ja paina satula takaa paikoilleen (lukituttava).

17 16 KÄYNNISTINPOLJIN Jos akku on heikko, eikä moottoria voi käynnistää, sen voi käynnistää käynnistinpolkimen avulla. 1. Varmistu, että seisontajarru on päällä ja laite tasaisella alustalla. 2. Käännä poljin (A) käyttöasentoon vasemmalla laitteessa. 3. Virtalukko ON -asentoon ja pysäytyskatkaisija RUN -asentoon. Hätänaru oikeassa ranteessa ja laitteessa. 4. Aseta jalka polkimelle, paina poljinta alas käynnistääksesi moottorin. 5. Moottorin käynnistyttyä aseta poljin takaisin oikeaan asentoon. HUOM!Työkalusarjassa 10/12 mm avain polkimen irroitusta/kiinnitystä varten. Jos poljin ei paikallaan niin varmistu että poljinakseli on suojattu kumitulpalla. 50 cm 3 mallissa säilytä poljinta istuimen alla(b), katso kuva. MERKKIVALO Lasten malleissa on 2-tahtiöljyn vähyyden merkkivalo (pun.). Kun merkkivalo palaa, laitteeseen on välittömästi lisättävä öljyä, ettei moottori vaurioidu. ASTINLAUDAN KOROKKEET Predator 50 cm 3 mallissa astinlaudan korokkeet jolla voidaan pienten lasten ajoergonomiaa parantaa. Korokkeet voidaan ottaa myös pois kun lapsi kasvaa. 1. Irroita kumisuojat(a)jotka peittää reiät joiden kautta ruuvit irroitetaan ja kiinnitetään. 2. Irroita 6 ruuvia(b) ja mutteria jotka pitävät korokkeen(c) kiinni astinlaudassa. 3. Kiinnitys päinvastaisesti.

18 17 MOOTTORIN KÄYNNISTYS Kylmän moottorin käynnistys 1. Laita seisontajarru päälle ja polttoainehana ON -asentoon. 2. Istu laitteeseen ja laita hätäkatkaisinnaru paikoilleen. 3. Jos moottori kylmä rikastin täysin päälle (vasemmalle), lämmin moottori ei tarvi rikastinta. 4. Pysäytyskatkaisija RUN -asentoon ja virtalukko ON -asentoon. HUOM!Älä paina kaasua käynnistyksen aikana. 5. Paina käynnistinvipua. HUOM! Takajarruvipua on painettava muuten moottori ei käynnisty(käynnistinmoottori ei pyöri). 6. Starttaa n. 5 sekunnin jaksoissa (5 s. startti/5 s. odotus/5 s. startti ) ja löysää käynnistinvipu kun moottori käynnistyy. 7. Jos moottori pysähtyy, aseta rikastin ½ asentoon. Käytä kaasua "kevyesti" lämmittääksesi moottorin 8. Lämmityskäytä moottori ennen liikkeelle lähtöä niin, että moottori käy joutokäyntiä tasaisesti. Työnnä rikastin täysin pois päältä asentoon (oikealle). HUOM! Kun pysäytät moottorin laita vaihde vapaalle(n) 90 cc mallit. SISÄÄNAJO Sisäänajo on ensimmäisen (täyden) polttoainetankin ajan. 1. Sekoita 1,6 dl Polaris 2-tahtiöljyä 8 litraa 95 E polttoainetta. Täytä polttoainetankki. 2. Täytä 2-tahtiöljysäiliö (satulan alla) 3. Aja hitaasti alussa. Tutustu laitteeseen rauhassa, vapaalla/ laajalla alueella. 4. Aja vaihtelevalla kaasulla. 5. Tarkasta laitteen toiminnot, nestepinnat, hallintalaitteet ja muut tärkeät kohdat, jotka löydät myös kohdasta päivittäiset tarkastukset. VAROITUS! 1. Sisäänajon jälkeen tuorevoitelujärjestelmä hoitaa moottorin voitelun. 2. Kun ensimmäinen polttoainetankki on ajettu tarkista, että öljysäiliö on vajonnut reilusti. Tämä ilmoittaa sen, että tuorevoiteluöljypumppu on toiminut oikein. Jos öljy ei vajoa säiliössä ota yhteys kauppiaaseesi, jotta pumppu ilmataan ja/tai tutkitaan.

19 18 SÄHKÖINEN NOPEUSRAJOITUS Nämä lasten mallit varustettu sähköisellä nopeuden hallintajärjestelmällä joka kontrolloi moottorin pyörintänopeutta ja laitteen nopeutta. Nopeus voidaan säätää poistamalla / lisäämällä metallilevy CDI(A) ohjausyksiköstä / ohjausyksikköön. Levy paikallaan, 50cc malli kulkee max.16.4 km/h ja 90cc mallit max km/h. Levy irti, 50cc mallin huippunopeus 25.0 km/h ja 90cc mallit huippunopeus 50,0 km/h. Levyn asennus/poisto 1. Poista CDI ja kuminen pidike vas. etulokasuojan alta.90cm 3 malleissa ja oik. etulokasuojan takaa 50cm 3 malleissa, läheltä ohjausakseiia. 2. Irroita 2 kiinnitysruuvia (B) ja asenna tai poista levy. Asenna ruuvit takaisin paikalleen, Asenna CDI takaisin paikalleen, VAROITUS: Laitteen käyttäjä/omistaja irroittaa levyn omalla vastuulla. Laitteen nopeus muuttuu oleellisesti, varmistu käyttäjän riittävästä käyttökokemuksesta! KAASUVIVUN RAJOITIN Tämä laite on varustettu kaasuvivun liikematkan rajoittimella. Tämä antaa mahdollisuuden laitteen nopeuden rajoitukseen. Säätääksesi, löysää lukkomutteri (A) käännä ruuvia (B) sisään vähentääksesi ja ulospäin lisätäksesi nopeutta. Kiristä lukkomutteri säädön jälkeen.

20 19 KULJETTAJAN SUURIN SALLITTU KOKONAISPAINO HUOM! AJOVARUSTUKSESSA Malli Paino(kg) Predator 50 41,0 Predator 90 75,0 Sportsman 90 75,0 HUOM! Suurin sallittu etuteline kuorma Sportsman 90 = 4,5 kg Suurin sallittu takateline kuorma Sportsman 90 = 9,1 kg VAROITUS! Yllämainittuja painorajoja ei saa ylittää, ylitys aiheuttaa vakavan onnettomuus/loukkaantumis vaaran! Laiterikkoja jotka aiheutuvat yllämainittujen painorajojen ylityksestä ei takuuvauriokäsitellä. PÄIVITTÄISET, ENNEN AJOA TARKISTUKSET Käy läpi tämä tarkistuslista varmistaaksesi, että laitteesi toimii oikein joka ajokerta. KOHDE/TARKISTUS TOIMENPIDE 1. Renkaat tarkista ilmanpaine ja kunto 2. Polttoaine- ja öljysäiliöt täytä molemmat säiliöt oikealle korkeudelle 3. Kaikki jarrut tarkista toiminta ja säätö 4. Kaasu tarkista vapaa liike (auki/kiinni) 5. Jarruvalo tarkista toiminta 6. Moottorin pysäytyskatkaisija tarkista toiminta 7. Vanteet tarkista vanteen ja akselin kiinnitys 8. Ketju kunto ja oikea kireys 9. Ilmansuodatin tarkista puhtaus, puhdista tai vaihda 10. Ohjaus tarkista vapaa toiminta ja osien kiinnitys 11. Löysät osat tarkista visuaalisesti osien kiinnitys 12. Tarkista kypärän, suojalasien ja asusteen kunto

21 20 KÄYTTÖOHJEITA AJOVARUSTUS: 1. Käytä aina kypärää. 2. Käytä aina ajolaseja tai visiiriä. Maastossa pää osuu helposti puunoksaan tai risuun, koska normaaliajossa niitä ei ole tottunut tarkkailemaan. 3. Säärisuojuksilla varustetut ajosaappaat ovat parhaat. Vaikeassa maastossa jalat voivat osua renkaisiin, jolloin tukevat saappaat suojaavat parhaiten Moottoripyöräilijän tai moottorikelkkailijan ajovarusteet ovat erinomaiset. Takki, pusero, haalari, ajohousut, hanskat, kyynär- ja polvisuojukset. AJO-OHJEITA 1. Pidä molemmat jalat jalkatuilla ja kädet ohjaustangossa. 2. Ennen ajoon lähtöä lämmitä moottori ja kytke ajon edellyttämä vaihde päälle. 3. Tarkasta ympäristö ja suunnittele ajoreitti. 4. Vapauta käsijarru. 5. Harjoittele ensin tasaamalla kaasun ja jarrun käyttöä sekä ohjaamista.

22 21 AJO KUORMATTUNA (SPORTSMAN 90) 1. Sido kuorma hyvin kiinni. 2. Käytä hinatessasi ja ajaessasi kuorman kanssa vain hidasta nopeutta. KÄÄNTYMINEN Ajoneuvo on varustettu yhtenäisillä taka-akseleilla, joka vetää molempia takapyöriä yhtä aikaa. Kaarrettaessa on ulomman pyörän kuljettava pitempi matka ja sisemmän hiukan luistettava. Helpottaaksesi kääntymistä, siirrä ylävartaloasi sisäkaarteen puolelle ja painoa ulkokaarteen jalkatuelle. Jos jäät kiinni ylämäkeen, älä koskaan peruuta alas. Hyvä keino on tehdä ns. K-käännös. 1. Sammuta moottori, jätä jarru päälle. 2. Jarruilla hidastaen tee kuvan mukainen käännös. RINTEEN NOUSU SIVUTTAIN 1. Aja hitaasti. 2. Kun nouset ajoneuvolla rinnettä sivuttain, siirrä ylävartaloasi rinteen puolelle ja pidä jalat jalkatuilla. 3. Ohjaa vähitellen ylöspäin ja ylläpidä laitteen suunta.

23 22 RINTEEN LASKU 1. Aja suoraan alaspäin. 2. Siirrä painopisteesi mahdollisimman taakse. 3. Aja hitaasti. 4. Käytä jarruja varoen laskussa. NOUSU YLÖSPÄIN 1. Max nousukulma 15 o. 2. Vältä liian jyrkkiä nousuja. 3. Pidä jalat jalkatuilla. 4. Siirrä painopisteesi eteen. 5. Pidä yllä tasainen nopeus ja kaasu. 6. Ole valmis nopeaan toimintaan. Se voi sisältää myös nopean heittäytymisen pois ajoneuvosta. PUROJEN YLITYS Ajoneuvolla voi ylittää puroja, joiden syvyys on jalkatukiin(a) asti. 1. Selvitä veden syvyys ja kulku. 2. Hae kohta, jossa molemmilla puolin on mahdollisimman loiva ranta. 3. Aja mahdollisimman hitaasti, varo kiviä ja muita esteitä. 4. Kastuessa jarrujen teho heikkenee. Aja vähän matkaa samalla jarruttaen, kunnes niiden teho on taas normaali. 5. Jos ajoneuvo uppoaa, ota tarvittaessa yhteyttä Polaris-huoltoon.

24 23 PYSÄKÖINTI YLÄMÄKEEN (Vältä pysäköintiä ylämäkeen) 1. Jätä vaihde päälle. 2. Laita käsijarru päälle. 3. Varmista pysyminen tukipaloilla takapyörien taakse. Sulje bensahana. Koska käsijarru on hydraulinen, se voi vähitellen päästää jarruja löysemmälle. AJO LIUKKAALLA 1. Aja hitaasti. 2. Ole varovainen, tarkkaile ajoreittiä ja vältä nopeita ohjausliikkeitä ja käännöksiä, jotka voivat aiheuttaa luisun. 3. Oikaise luisu kääntämällä ohjaustanko luisun suuntaan ja siirrä painopisteesi eteen.

25 24 HUOLTOTOIMENPITEET TYÖKALUT Töiden suoritukseen satulan alla on työkalupussi, joka sisältää: * Sytytystulppa-avain ja ristipää (Phillips) ruuvimeisseli * Renkaiden ilmanpainemittari * Kiintoavain PYÖRÄN MUTTEREIDEN JA AKSELIEN KIINNITYSMOMENTIT Pyörän mutterit 30 Nm Etuakselin mutteri 60 Nm Taka-akselin mutteri 100 Nm HUOM! Akselin muttereihin on asennettu lukkosokka, joka on aina uusittava mikäli sokka/mutteri irrotetaan. OHJAUSTANGON SÄÄTÖ Tangon voi säätää haluttuun asentoon 1. Paikallista ohjaustangon kiinnityspultit(a), Sportsman mallissa joudut irrottamaan etulampunyläkuoren. Muissa malleissa irrota ohjaustangon suoja. 2. Löysää neljä pulttia 3. Säädä tanko haluttuun asentoon. Varmistu siitä, että tanko ei osu ääriasennoissa polttoainesäiliöön tai muihin osiin. 4. Kiristä pultit 12 Nm:iin. HUOM! Kiristä pultit siten, että tangon kiinnityskappaleissa on molemminpuolin sama välys.

26 25 OHJAUKSEN TARKISTUS Ohjaus on tarkistettava säännöllisesti löystyneistä osista (pultit/mutterit). Pyörien suuntauksen tarkistus 1. Aseta ohjaustanko keskelle. HUOM! Ohjausakselin alayhdys osoittaa silloin suoraan taaksepäin. 2. Aseta pystytuet(a) laitteen etupuolelle, takapyörien kanssa linjaan. 3. Kierrä elastinen naru (C) kuvan mukaisesti ympäri. 4. Mittaa etupyörien vanteesta mitat etu- ja takapuolelta keskilinjaa(b). Oikea haritus kuuluu olla 3-6 mm. 5. Jos mitta on väärä, ota yhteys Polaris-huoltoon. RENKAAT Ilmanpaine etu- ja takapyörissä on 50cm 3 =2 PSI ja 90 cm 3 = 3 PSI. 3 mm min. Uusi renkaat kun kulutuspinnan syvyys on 3 mm. HUOM! Käytä vaihdettaessa alkuperäistä rengas kokoa. PYÖRÄ ASENNUS 1.Laite tuettu ylös maasta turvallisesti. Seisontajarru päällä aseta pyörä napaan siten että venttiili osoittaa ulospäin ja renkaan pyörinnän osoitinneula on eteenpäin. 2.Asenna pyörän pultit (A) ja sormi kiristä ne. 3.Laite takaisin maan pinnalle. 4.Kiristä pultit ristiin,30 Nm.

27 26 KAASUVAIJERI Tarkasta aina kaasu vapaasta toiminnasta ennen moottorin käynnistystä. Tarkasta säännöllisesti kaasuvivun tyhjäliike(a). Sen pitää olla 1,5 3,0 mm. Jos säätö on tarpeellinen, säädä mutterista B niin, että oikea tyhjäliike on kaasuvivussa. ILMANSUODATIN Tarkasta suodatin viikottain. Jos mönkijää käytetään vetisissä tai pölyisissä olosuhteissa, puhdista suodatin useammin. VAROITUS! Älä koskaan käytä mönkijää ilman ilmansuodatinta. Suodattimen puhdistus: 1. Irrota kotelon ruuvit (A) ja irrota suodatin(b). 2. Pese suodatin saippuavedellä ja huuhtele se vedellä. 3. Anna suodattimen kuivua ja asenna suodatin takaisin koteloon. JARRUJEN SÄÄTÖ Tarkasta säännöllisesti etu- ja takajarrujen tyhjäliike(a). Katso taulukosta oikea tyhjäliikematka. Säätääksesi etujarrut, käännä säätömutterista (B) niin, että oikea tyhjäliike on saavutettu. Säätääksesi takajarrut, käännä säätömutterista (C) niin, että oikea tyhjäliike on saavutettu. JARRUN SÄÄTÖARVOT JARRUN SÄÄTÖARVOT(Tyhjäliike, mitta A) MALLI ETU TAKA Sportsman/Predator mm mm Predator mm 4-8 mm

28 27 HUOM! Huolla jarrut aina kun edellisen sivun kuvan mitta "D" (kahvan liike) saavuttaa seuraavat arvot: Komponentti Predator 50 etujarrukahva 28 mm Predator 50 takajarrukahva 28 mm Sportsman/Predator etuj.kahva 45 mm Sportsman/Predator takaj.kahva 65 mm Kok. kahvan liike VOIMANSIIRRON ÖLJY Öljyn täyttötulppa (A) sijaitsee voimansiirron yläpuolella. Öljymäärä on tarkistettava kuukausittain, tarkistus tarkistussilmästä(b). Öljy on vaihdettava vuosittain. Mönkijä tasaisella alustalla tarkasta tarkistussilmästä öljymäärä. Öljyn on oltava ylämerkissä. Käytä voimansiirrossa Polaris-synteettistä voimansiirtoöljyä PN ÖLJYN VAIHTO 1. Irrota täyttötulppa. 2. Irrota tyhjennystulppa ja anna öljyn tyhjetä. Hävitä öljy oikealla tavalla. 3. Puhdista ja asenna tyhjennystulppa takaisin paikoilleen. Tulpan kiristysmomentti 20 Nm. 4. Täytä voimansiirto 2 dl (200 ml) 50 cm 3 mallissa ja 90 cm 3 malleissa 480 ml(4,8 dl) Polaris-öljyllä PN HUOM! Jos voimansiirto on ollut korjattavana (osina), niin täytä silloin 300 ml:lla (3 dl)50 cm 3 mallissa ja 90 cm 3 malleissa 600 ml(6,0 dl).

29 28 KETJU Ketju on o-rengas tyyppiä ja sen voitelussa voi käyttää ketjuspraytä (ketjuvoiteluaine) tai SAE öljyä. Ketjun kireyden tarkistus 90 cm 3 mallit: 1. Liikuta laitetta hieman eteepäin jotta saat löysän ketjun yläpuolelle. 2. Vedä jousitus kassaan esim. kuormansidontaliinalla(a) kuvan mukaisesti.liina yli taka-akselin ja takapuskurin. 3. Kiristä liinaa siten että suoralinja(b) voidaan piirtää taka-akselin ja vaihdelaatikon ulostuloakselille viivan leikatessa takahaarukan kääntöä(laakerointi kohta) 4. Paina alas kiristäjää(c) jottei se ole tiellä ja mittaa välys. Oikea välys 6-12 mm. 5. Jos ketjun kireys säädettävä katso kohta "Ketjun säätö". Ketjun kireyden tarkistus 50 cm 3 mallit: 1. Liikuta laitetta hieman eteepäin jotta saat löysän ketjun yläpuolelle. 9. Ketjussa oltava 6-12 mm välys. Katso kuvasta oikea mittapaikka. Jos ketju tarvitsee säätöä, katso seuraava kohta"ketjun säätö". VAROITUS! Älä koskaan pese ketjua painepesurilla tai bensiinillä. Ketjun säätö 1. Löysää 4 takakuoren kiinnityspulttia (A) 2. Löysää säädön lukkomutteri. Kiristä säädöstä (B) vähentääksesi tyhjäliike oikeaan arvoon 6-12 mm. 3. Kiristä säädön lukkomutteri 9,4 Nm. 4. Kiristä kiinnityspultit (4 kpl), 60 Nm.

30 29 JARRUVALO POLTTIMON VAIHTO Jos jarruvalo ei toimi todennäköisesti poltin on palanut ja sen vaihto tapahtuu seuraavasti. 1. Irrota 2 ruuvia (A) jotka pitävät heijastinlasin (B) paikallaan. 2. Irrota poltin ( C ) ja vaihda oikea poltin tilalle. 3. Testaa valon toiminta. 4. Asenna lasi takaisin paikalleen. KAASUTTIMEN SÄÄTÖ Jos näitä malleja käytetään kylmissä olosuhteissa (lämpötila alle 0 o ) on kaasuttimen säädöt muutettava olosuhteita vastaaviksi. VAROITUS! Jos kaasutinsäätöä ei muuteta seurauksena on moottorivaurio. Ota yhteys paikalliseen Polaris -huoltoon jos käytät laitettu kylmissä olosuhteissa (kaasutin säätömuutos) SYTYTYSTULPPA NGK BPR7HS, kärkiväli 0,7 mm Tulpan kiristysmomentti 23 Nm käytetylle tulpalle ja 19 Nm uudelle tulpalle. Sytytystulppaa tarkastelemalla voidaan päätellä moottorin toimintakunto. Moottorin on oltava käytetty lämpimäksi reippaalla tasaisella ajolla. 1. Normaali. Keskieristeen kärki harmaa tai vaalean ruskea. Elektrodit eivät ole palaneet. HUOM! Keskieristeen kärjen ei tule olla valkoinen, se on merkki ylikuumentumisesta, joka voi aiheutua väärästä tulpasta tai kaasuttimen säädöstä. 2. Tulppa kastunut. Keskieristeen kärki musta (öljyinen). Elektrodit eivät ole kuluneet. Tämä voi aiheutua likaisesta ilmansuodattimesta, virheellisestä rikastimen käytöstä tai väärin säädetystä kaasuttimesta.

31 30 SYTYTYSTULPAN VAIHTO Sytytystulpan avain löytyy työkalupussista. VAROITUS: Anna moottorin jäähtyä ennen tulpan irrotusta. Irrottaaksesi tulppa irrota tulpanhattu ja tämän jälkeen itse tulppa. Asenna käänteisesti. HUOM! Uusi tulppa 19 Nm kiristysmomentti ja vanha tulppa 23 Nm momentti. Älä käytä väärää tulppaa, koska se voi aiheuttaa vakavan moottorivaurion. TAKAJOUSEN KIREYSSÄÄTÖ Takajousen esijännitystä voidaan muuttaa haluttuun suuntaan kääntämällä alanokkarengasta(1). AKKU Tässä mönkijässä on huoltovapaa (sinetöity) akku. Akku sijaitsee satulan alla. Mikäli akku heikkenee aiheuttaen käynnistysvaikeuksia tai muita sähköongelmia, anna Polaris-huoltokorjaamon tutkia asia. HUOM! - Akku voi vaurioitua jos yrität poistaa sen korkkeja. - Irrota akku ja lataa se täyteen ajokauden päättyessä. Säilytä akkua viileässä, kuivassa paikassa. Mikäli akku on jätettävä mönkijään, irrota (-)kaapeli akusta. VAROITUS! Vaikka akku on sinetöity, siitä silti haihtuu herkästi räjähtävää vetykaasua: pidä avotuli, kipinät ja savukkeet pois akun lähettyviltä. Akun irrottaminen: 1. Tarkista, että virtalukko on OFF-asennossa. 2. Irrota satula. 3. Irrota sähkölaatikon/akun kiinnikekumi. 4. Kytke (-)kaapeli irti akusta ensin ja sen jälkeen (+) kaapeli. 5. Poista akku. Asenna akku takaisin käännetyssä järjestyksessä.

32 31 HUOM! Kun lataat akkua älä käytä yli 1 ampeerin latausvirtaa. Kysy kauppiaaltasi Optimate-akkulaturia, joka on suunniteltu tämäntyyppisille akuille. VAROITUS! (akun käsittelyä koskevat varoitusohjeet). - Akusta haihtuu räjähdysherkkää vetykaasua; vältä tupakointia, avotulta ja kipinöitä akun läheisyydessä. Huolehdi riittävästä tuuletuksesta akkua ladattaessa. - Akku sisältää rikkihappoa, joka on voimakkaasti syövyttävää. Käytä suojausta akkua käsitellessäsi. - Jos happoa joutuu iholle, huuhtele runsaalla vedellä. - Jos happoa joutuu silmiin, huuhtele runsaalla vedellä vähintään 15 min. ja mene lääkäriin. - Happo on myrkyllistä; sen nauttiminen on hengenvaarallista. - PIDÄ AKKU LASTEN ULOTTUMATTOMISSA. PESU JA VAHAUS PESU Vältä korkeapainepesurin käyttöä. Varo erityisesti pyöränlaakereita, vaihteistolaakereita ja jarrulaitteistoa sekä muoviosia. Paras tapa on pestä vesiletkulla ja tiskisaippualla. VAHAUS Laite voidaan vahata tavallisella autovahalla. Älä käytä hiovia (cleaner) vahoja. SÄILYTYS 1. Puhdista laite perusteellisesti. 2. Sulje bensahana ja tyhjennä kaasutin (kuva) 3. Irrota sytytystulppa ja kaada noin 0,2 dl Polaris Fogging Oil PN reiästä. Pyöritä startilla muutamia sekunteja ja kiinnitä tulppa. 4. Irrota akku. 5. Aseta ajoneuvo pukeille siten, että pyörät ovat ilmassa. 6. Voitele tukivarsien nivelet, ohjausakselin alalaakerointi ja taka-akselin napa. 7. Täytä polttoainetankki ja lisää n. 2% bensiinistabilisaattoria PN , joka estää bensiiniä hartsiintumasta. 8. Tyhjennä käynnistinkotelo.

33 32 KULJETUS 1. Sulje bensahana. 2. Tarkasta, että polttoaine- ja öljysäiliön korkit ovat kunnolla kiinni. 3. Kiinnitä laite kunnolla. 4. Kytke vaihde ja seisontajarru päälle. MÄÄRÄAIKAISHUOLTO Säännöllinen huolto ylläpitää laitteesi turvallisessa, toimivassa käyttökunnossa. Tarkastukset, säädöt ja voiteluvälit tärkeimpiin kohteisiin on kerrottu seuraavassa huoltotaulukossa ja huoltosivuilla tässä ohjeessa. Huoltovälit ovat myös riippuvaisia käyttöolosuhteista, vetisissä ja pölyisissä olosuhteissa on huoltoväliä syytä tihentää. O -merkityt huoltokohteet voi suorittaa itse, mikäli omaa riittävät tiedot ja taidot. Muutoin ne on suoritettava valtuutetussa Polaris-huollossa. Y -merkityt, useammin ääriolosuhteissa, kuten vetiset, pölyiset tai kylmät. X -merkityt on suoritettava valtuutetussa Polaris-huollossa. HUOM! Jos itsesuoritetuissa kohteissa ilmenee tästä johtuvia vikoja, takuu EI korvaa niitä. Käytä aina Polaris-öljyä ja alkuperäisiä Polaris-varaosia. Huoltotaulukon käyttöajan valinnassa (säännöllinen vai epäsäännöllinen) ratkaisevaa se kumpi tulee ensin.

34 33 HUOLTOTAULUKKO Kohde Käyttöaika säännöllinen (tunti) Käyttöaika epäsäännöllinen (kuukausi) Toimenpide O Jarrut Ennen ajoa Ennen ajoa Tarkista O Renkaat Ennen ajoa Ennen ajoa Tarkista O Vanteet Ennen ajoa Ennen ajoa Tarkista O Pultit /mutterit Ennen ajoa Ennen ajoa Tarkista O Moottoriöljy, 2-t Ennen ajoa Ennen ajoa Tarkista öljymäärä, O Kaasuvipu Ennen ajoa Ennen ajoa Tarkista toiminta O Moottorin Ennen ajoa Ennen ajoa Tarkista toiminta pysäytyskatkaisija O/Y Ohjaus Ennen ajoa Ennen ajoa Tarkista vapaa toiminta O/Y Ketju Ennen ajoa Ennen ajoa Tarkista toiminta päivittäin, säädä O Jarruvalo Ennen ajoa Ennen ajoa Tarkista toiminta päivittäin O/Y Ilmansuodatin Viikottain Viikottain Tarkista,puhdista X Jarrupalat 10 h 1 kk Tarkista kuluneisuus säännöllisesti O/Y Vaihteisto 10 h 1 kk Tarkista öljymäärä O/Y Akku 25 h 3 kk Tarkista liitokset;puhdista O Moottorin joutokäynti 25 h 3 kk Tarkista, säädä tarvittaessa O/Y Yleisvoitelu 50 h 6 kk Voitele nipat,nivelet,vaijerit O Kaasuttimen kohokammio 50 h 6 kk Tyhjennä säännöllisesti ja ennen säilytystä X Kaasuvaijeri / katkaisija 50 h 6 kk Tarkista,säädä,voitele. Vaihto tarvittaessa O Rikastinvaijeri 50 h 6 kk Tarkista,säädä,voitele. Vaihto tarvittaessa O Öljypumpunvaijeri 50 h 6 kk Tarkista,säädä,voitele. Vaihto tarvittaessa X Variaattorihihna 50 h 6 kk Tarkista, vaihto tarvittaessa X/Y Ohjaus 50 h 6 kk Tarkista toiminta /osien kunto,säädä haritus O/Y Etujousitus 50 h 6 kk Tarkista,voitele,tarkista kiinnitykset O/Y Takajousitus 50 h 6 kk Tarkista,tarkista kiinnitykset O/Y Taka-akseli 50 h 6 kk Tarkista laakerit ja kiinnitykset O Kipinäsuoja 50 h 6 kk Tarkista, puhdista. Useammin tarvittaessa O Vaihteistoöljy 100 h 12 kk Vaihda öljy O Sytytystulppa 100 h 12 kk Tarkista, vaihto tarvittaessa X Sytytysennakko 100 h 12 kk Tarkista,säädä tarvittaessa X Polttoainejärjestelmä 100 h 12 kk Tarkista vuodot koko järjestelmästä X Polttoainesuodatin 100 h 12 kk Vaihda X/Y Variaattorivoimansiirto 100 h 12 kk Tarkista, puhdista O/Y Moottorin/vaihteiston kiinnitys 100 h 12 kk Tarkista Tehty HUOM! 1. Käyttöajassa ratkaisee kumpi tulee ensin!

35 34 VOITELUTAULUKKO KOHDE VOITELUAINE TOIMENPIDE MILLOIN TEHDÄÄN 1. Moottoriöljy Polaris 2-tahtiöljy Täytä säiliö tankatessa Tarvittaessa ja tankatessa 2. Vaihteiston öljymäärä Polaris synteettinen v-öljy PN Ketju Polaris ketjuspray tai 80/90 voimansiirron öljy Katso kohta: Vaihteiston öljymäärä Niin usein kuin tarvitsee. Märissä olosuhteissa useammin. Vaihto vuosittain tai 100h. Pidä öljy ylämerkissä Aina tarvittaessa 4. Alatukivarret # Rasva Nipat ja rasvaus 50 h tai 6 kk Useammin ääriolosuhteissa,kuten vetiset ja pölyiset. # Polaris All-season vaseliini (PN ).

36 35 HUOLTOKORTTI HUOLTO tuntia PÄIVÄYS SUORITTAJA HUOMAUTUKSIA

37 36 VIANETSINTÄ MOOTTORI PYÖRII MUTTA EI KÄYNNISTY Hätäkatkaisin OFF asennossa Bensiini on loppunut Vettä bensiinissä Sytytystulppa on kastunut Bensahana on kiinni Puhdista polttoainejärjestelmä Ei kipinää Bensahana on tukossa Ota yhteys huoltoon MOOTTORI SAMMUILEE TAI ON TEHOTON Bensiini on lopussa Rikastimen liika käyttö Sytytystulppa on kastunut Moottori on ylikuumentunut Käännä varatankille Ilmansuodatin tukossa Peruutusvaihteen nopeusrajoitin on viallinen Puhdista moottori päältä, puhdista jäähd. suojaritilä. Varmistu puhaltimen toiminnasta Vettä bensiinissä Kaasuvivun katkaisija viallinen Ota yhteys huoltoon Ota yhteys huoltoon

38 37 SÄHKÖKAAVIO PREDATOR/SPORTSMAN 90

39 38 TEKNISET TIEDOT LASTEN MÖNKIJÄT 2006 MALLI PREDATOR 50 PREDATOR 90 SPORTSMAN 90 Moottori 2-tahti (AR03--01) 2-tahti (AR07--01) 2-tahti (AR07--01) Sylinteri määrä Tilavuus 49.3 cc 89.2 cc 89.2 cc Poraus ja isku 40x39.2 mm 52x42 mm 52x42 mm Puristus-suhde 6.8:1 7.7:1 7.7:1 Sytytystulppa BPR7HS BPR7HS BPR7HS Laturin teho RPM RPM RPM Sytytysennakko ** 5000 RPM** 5000 RPM** 5000 RPM** MAX.vääntö RPM RPM RPM Kaasutin Sunworld H68K Sunworld H68K Sunworld H68K Pääsuutin ja ilmaruuvi auki 75 ja 3/4 82,5 ja 7/8 82,5 ja 7/8 Käynnistys Sähköstartti/Poljin Sähköstartti/Poljin Sähköstartti/Poljin Akku GTX5L--BS, 4.85 amp GTX5L--BS, 4.85 amp GTX5L--BS, 4.85 amp Voitelu Tuorevoitelu Tuorevoitelu Tuorevoitelu Tuorevoitelu öljymäärä 1 litra 1 litra 1 litra Voimansiirto Etujousitus Takajousitus Automatic,variaattorivoimansiirto A-varret 10.8cm joustovaralla 1 vaimentaja/keinuvarsi 10.8cm joustovaralla Automatic,variaattorivoimansiirto A-varret 10.8cm joustovaralla 1 vaimentaja/keinuvarsi 10.8cm joustovaralla Automatic,variaattorivoimansiirto A-varret 10.8cm joustovaralla 1 vaimentaja/keinuvarsi 10.8cm joustovaralla Etujarrut Rumpu Rumpu Rumpu Takajarrut Rumpu Rumpu Rumpu Seisontajarru Mekaaninen lukitus Mekaaninen lukitus Mekaaninen lukitus Eturenkaat 16x8-7 19x7-8 19x7-8 Takarenkaat 16x8-7 18x x9.5-8 Rengaspaine 2 psi 3 psi 3 psi Suurimmat mitat 122x80x71 cm 145x91x91.8 cm 152x91x93 cm Raideväli 84cm 98 cm 98 cm Kääntösäde 152 cm 193 cm 193 cm Satula korkeus 57 cm 57 cm 62 cm Maavara 8 cm 13 cm 13 cm Kuivapaino 84 kg 104 kg 108 kg MAX. kuorma 45.4 kg 68 kg 82 kg Polttoaine 95 E 95 E 95 E Polttoainesäiliö 5 litraa 5 litraa 5 litraa Etuteline kuorma kg Takateline kuorma kg

40 39 MÖNKIJÄ HUOLTOTUOTTEET 2006 NRO 2t -ja 4t- ÖLJYT L Semisynteettinen Premium Blue 2-T seosöljy L Semisynteettinen Premium Blue 2-T seosöljy L Premium täyssynteettinen 4-tahtiöljy 0W L Premium täyssynteettinen 4-tahtiöljy 0W- 40 HUOLTOPAKETIT ATV / 4-T ÖLJYNVAIHTOPAKETTI ( muut paitsi Sptsman 600/700) (sis 3 x 1L 4-t öljy 0W-40W, öljynsuodatin ja poistopropun tiiviste) T ÖLJYNVAIHTOPAKETTI SPORTSMAN 700 & 600 / FRONTIER (sis 2 x 1L 4-t öljy 0W-40W ja öljynsuodatin) Sportsman 400 & 500 HUOLTOPAKETTI (sis vetohihna, sytytystulppa ja öljynvaihtopaketti ) Sportsman 600 & 700 HUOLTOPAKETTI (sis vetohihna, hihnasuojan tiiv.,syt.tulpat ja öljynvaihtopaketti ) ATV Kausihuoltopaketti (sis Carbon Clean,vaihteistoöljy, napa-ja kulmavaihteen öljy,vaseliini) Kausisäilytyspaketti ATV / Snow / PWC (sis Fuel Stabilizer, Fogging oil, vaseliini ja Multi purpose lube) Muut ATV huoltotuotteet L AGL synteettinen vaihteistoöljy ( ATV ) L AGL synteettinen vaihteistoöljy ( ATV ) L jäähdytinneste esisekoitettu 60/40 Anti-freeze L jäähdytinneste esisekoitettu 60/40 Anti-freeze gr yleisvaseliini All Season 3 oz-pikkutuubi, Miniprässiin sopiva patruuna gr yleisvaseliini All Season gr U-joint (vetoakselin ristinevel) vaseliini (ATV), Miniprässiin sopiva patruuna gr U-joint (vetoakselin ristinivel) vaseliini (ATV) ml vetopyörästön öljy (ATV) kaatonokalla ml etupyörän napa-öljy (ATV) kaatonokalla Miniprässisarja (sis.taipuisa letku, suuttimet, 85 gr All-Season tuubi) ml Carbon Clean Plus - polttoaineen lisäaine ml jarruneste DOT ml Fogging oil -moottorin suojaöljy, spray

41 POLARIKSEN OMISTAJA TIESITKÖ... ALKUPERÄISVARAOSIA Tämä merkki takaa Sinulle palvelun, laadun ja takuun. Alkuperäisvaraosia saat ainoastaan valtuutetuilta Polaris-jälleenmyyjiltä. Maahantuoja: Brandt-Polaris Oy, Tuupakantie 7 C, VANTAA

KÄYTTÖOHJE. 49cc Crossi mopo

KÄYTTÖOHJE. 49cc Crossi mopo KÄYTTÖOHJE 49cc Crossi mopo Tekniset tiedot 1. Moottori: 49cc, 1-sylinterinen / ilmajäähdytteinen/ 2-tahti. 2. Bensiini: lyijytön bensa + 2-tahtiöljyn sekoitus. 3. Käynnistin: manuaalinen (vetonaru) 4.

Lisätiedot

OMISTAJAN KÄSIKIRJA MOTOJET 110 KID MOTOJET 110 L - 1 -

OMISTAJAN KÄSIKIRJA MOTOJET 110 KID MOTOJET 110 L - 1 - OMISTAJAN KÄSIKIRJA MOTOJET 110 KID MOTOJET 110 L - 1 - . TURVALLISUUSOHJEET. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä. Varmista, että ajoalue on vapaa esteistä. Tämä ajoneuvo ei ole tieliikennekelpoinen.

Lisätiedot

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 VAROITUKSET Tarkasta öljymäärät seuraavasti: 1. moottorin öljymäärä, varmista että moottorin öljymäärä on riittävä. Moottori rikkoutuu jos öljyä on liian vähän. 2.

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä Hase Trets soveltuu käytettäväksi tavallisena nojapyöränä tai peräpyöränä toiseen polkupyörään kiinnitettynä. Rungon pituutta voidaan muuttaa, joten pyörä

Lisätiedot

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo Mallinro: 136-1199 Form No. 3407-726 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

PM-6.0 Koottuna. PM-6.0 Pikaopas. mcd020fi_pm60_v1.doc

PM-6.0 Koottuna. PM-6.0 Pikaopas. mcd020fi_pm60_v1.doc 1 Tässä dokumentissa esitetty seuraavia osakokoonpanoja tilausnumeroineen yleisistä kulutusosista ja huolto-ohjeita laitteen kunnossapitoon: SIVU 1. SIVU 2. SIVU 3. SIVU 4. SIVU 5. SIVU 6. SIVU 7. SIVU

Lisätiedot

TÄRYLEVY / MAANTIIVISTÄJÄ

TÄRYLEVY / MAANTIIVISTÄJÄ TÄRYLEVY / MAANTIIVISTÄJÄ KÄYTTÖOHJEET DAR0480 Sisällysluettelo. Takuu sivu 1 Turvallisuusohjeet sivu 2 Käyttöohjeet sivu 3-4 Hoito ja huolto sivu 5 Säilytys sivu 6 Vianetsintä sivu 7 Osaluettelo/ tekniset

Lisätiedot

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE Maahantuoja: Agri-Kymi Oy Kaupinkatu 4 45130 KOUVOLA Varaosat: 020 743 2045 Toimisto: 020 743 2043 toimisto@agrikymi.fi 2 3 4 5 TEKNISET TIEDOT Takalanat Malli Työleveys

Lisätiedot

XK65 XK90 POLTTOMOOTTORI. Käyttöohje

XK65 XK90 POLTTOMOOTTORI. Käyttöohje XK65 XK90 POLTTOMOOTTORI Käyttöohje HUOMIO! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja noudata kaikkia annettuja ohjeita. Säilytä ohjeet myöhempää tarvetta varten. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI

Lisätiedot

-KÄYTTÖOHJE NUORISOMÖNKIJÄ 90cc DAR0901 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa!

-KÄYTTÖOHJE NUORISOMÖNKIJÄ 90cc DAR0901 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! -KÄYTTÖOHJE NUORISOMÖNKIJÄ 90cc DAR0901 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! NUORISON 4-TAHTI MÖNKIJÄ Onneksi olkoon onnistuneen valinnan johdosta! Ole hyvä, ja tutustu näihin ohjeisiin

Lisätiedot

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen)

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) (Finnish) DM-HB0001-05 Jälleenmyyjän opas Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) MAANTIE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 retkipyöräily HB-T670

Lisätiedot

Ei tieliikennekäyttöön!

Ei tieliikennekäyttöön! Ei tieliikennekäyttöön! KÄYTTÖOHJE 110CC 4-TAHTI MÖNKIJÄ DAR0948 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! 110CC 4-TAHTI MÖNKIJÄ Onneksi olkoon onnistuneen valinnan johdosta! Ole hyvä,

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

SPORTSMAN 6x6 A06CL50AA

SPORTSMAN 6x6 A06CL50AA 2006 SPORTSMAN 6x6 A06CL50AA OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 ESIPUHE 3 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-9 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 10 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT

Lisätiedot

- --. SHINDAIWA KÄYTTÖOPAS 'EB2510 PUHALLIN. shindpart Naumber 6i891w2-94310 Reav. 2/07

- --. SHINDAIWA KÄYTTÖOPAS 'EB2510 PUHALLIN. shindpart Naumber 6i891w2-94310 Reav. 2/07 SHINDAIWA KÄYTTÖOPAS - --. 'EB2510 PUHALLIN shindpart Naumber 6i891w2-94310 Reav. 2/07 I Sisällysluettelo: 1. Tekninen erittely s 1 2. Käynnistäminen ja pysäyttäminen s2 3. Tyhjäkäyntinopeuden säätäminen

Lisätiedot

Metallilevysarja Z Master Commercial sarjan ajoleikkuri

Metallilevysarja Z Master Commercial sarjan ajoleikkuri Metallilevysarja Z Master Commercial 000 -sarjan ajoleikkuri Mallinro: 5-4790 Form No. 78-59 Rev A Asennusohjeet Huomaa: Pidä leikkuupöydän hihna asennettuna tämän sarjan asennuksen aikana. Sarjan asennus

Lisätiedot

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 GR DK Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 40 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 Suomi Ruohon- ja lehtienkeräimien

Lisätiedot

DYNAPAC BG21 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTELO

DYNAPAC BG21 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTELO DYNAPAC BG21 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTELO TURVALLISUUSOHJEET KONEET : Voimanlähteet: sähkö-, paineilma-, bensiini- tai dieselöljymoottori. MERKIT : Turvallisuusohjeissa esiintyvillä sanoilla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem Draisin Capitän Duo on sähköavusteinen, kolmipyöräinen tandem, jossa on avustettavalle pyöräilijälle monipuoliset tuet ja säädöt. Oikeiden säätöjen

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Nostopöytä 250 ja 500 kg

Nostopöytä 250 ja 500 kg Nostopöytä 250 ja 500 kg Käyttöohje Osaluettelo Nostopöytä 250 ja 500kg käyttö ja huolto ohje Ennen nostopöydän käyttöä lue tämä ohje huolellisesti läpi. 1. Varoitukset 1. Älä laita jalkaa tai kättä saksimekanismiin

Lisätiedot

B C I Y C C Y L C E T A R I A L I E L R

B C I Y C C Y L C E T A R I A L I E L R BICYCLE TRAILER VAROITUS KÄYTT YTTÖOHJEET Älä jätä eläintä peräkärryyn ilman valvontaa. Aja aina varovasti. Peräkärryn maksimaalinen kantokyky on 40 kg. Älä aja nopeammin kuin 16 km/h. Varmista peräkärryn

Lisätiedot

Ei tieliikennekäyttöön!

Ei tieliikennekäyttöön! Ei tieliikennekäyttöön! KÄYTTÖOHJE LASTEN 4-TAHTI MÖNKIJÄ DAR0900 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! rev.d 070327 LASTEN 4-TAHTI MÖNKIJÄ Onneksi olkoon onnistuneen valinnan johdosta!

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

Sulky maalikelkka 1200

Sulky maalikelkka 1200 Form No. 3355 5 Rev C Sulky maalikelkka 00 Mallinrosta 403 6000000 alkaen Käyttöopas Rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.toro.com. Käännös alkutekstistä (FI) Sisältö Sivu Johdanto....................................

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

A 10 FORM NO. 769-03656B

A 10 FORM NO. 769-03656B A 10 FORM NO. 769-03656B 3 8 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 37 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Suomi Ruohonkokooja Turvallisuuden kannalta Noudata turvallisuusja käyttöohjeita

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

SPORTSMAN 6x6 A07CL50AA

SPORTSMAN 6x6 A07CL50AA 2007 SPORTSMAN 6x6 A07CL50AA OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 ESIPUHE 3 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-9 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 10 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

LASTEN 4-TAHTI MÖNKIJÄ

LASTEN 4-TAHTI MÖNKIJÄ KÄYTTÖOHJE LASTEN 4-TAHTI MÖNKIJÄ DAR0900 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! rev.b 051123 LASTEN 4-TAHTI MÖNKIJÄ Onneksi olkoon onnistuneen valinnan johdosta! Ole hyvä, ja tutustu

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja Takuuasiat, neuvonta ja varaosat: puh. 0201 222 600 asiakaspalvelu@bikeservice.fi KÄYTTÖÖNOTTO Uuden Solifer Tupla-Potkupyörän käyttöönotto on helppoa. Nosta pyörän

Lisätiedot

Cruise MAX kokoonpano-ohje

Cruise MAX kokoonpano-ohje Cruise MAX kokoonpano-ohje Sisällys 1. Toimitus 2. Ohjaimen asennus ja ohjaustangon säätö 3. Etupyörän asennus 4. Astinlaudan korkeuden säätö 5. Jarrujen säätäminen 6. Kädensijojen kiristäminen 7. Renkaiden

Lisätiedot

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen (Finnish) DM-HB0003-04 Jälleenmyyjän opas MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 968999306/IZC Leikkuulaitteena: 96899934 TRD48 TunnelRam-leikkuulaite tai 968999347 CD48 Combi-leikkuulaite Asennus Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno:

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno: Cristallo ROLLAATTORI Tilno: 7 00 000 Käyttöohje Rollaattorin osat 4 5 6 0 7 8 9 Kahva Jarru Korkeussäädettävä kahvan tanko 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Folding suoja 6 varastossa haltijat 7 Takapyörä

Lisätiedot

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 TR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

Lindhaus RX 450e Eco Force mattoimuri

Lindhaus RX 450e Eco Force mattoimuri Lindhaus RX 450e Eco Force mattoimuri Pikakäyttöohje Ohjauskahva Vedon estin Imuletkun tuki Joustava imuletku Teleskooppiputki Kalustesuulake harjalla Käynnistyspainike Rakosuulake Ohjauskahvan vapautuspainike

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE

100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE 100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE TUOTEOSAT Vaakasuuntaine Vaakasuuntainen Kädensijan Kädensija Pidennysputki Kiristin Emäputki Kasauspidike Kasausjousi Pystysuuntaine Latausliitäntä Jalkakatkaisin

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 96899930/LZ5C joissa on jokin seuraavista leikkuulaitteista: 968999343 TRD5 TunnelRam -leikkuulaite, 968999344 TRD6 TunnelRam -leikkuulaite, 968999348 CD5 Combi -leikkuulaite,

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

4. VERKKOVIRTA MERKKIVALO (ladatessa palaa

4. VERKKOVIRTA MERKKIVALO (ladatessa palaa HAKAMÄENKUJA 4-6 01510 VANTAA PUH : 09 3462574 FAX: 09 346 25 74 www.icf.fi KÄYTTÖOHJE SOLO-HENKILÖNOSTIN NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN

Lisätiedot

LMM KARTING TEAM. Rungon perussäädöt

LMM KARTING TEAM. Rungon perussäädöt Rungon perussäädöt 1. Aurauskulma 1. Auraus 2. Haritus Auraus ja haritus on kulma jolla etupyörien kulmat poikkeavat ajosuunnassa toisistaan. Auraus = pyörät on kääntynyt sisäänpäin. Haritus = pyörät sojottavat

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli matkalle, liikkeelle, keskelle elämää KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli XRover REHA -maastopyörätuolilla liikkuminen onnistuu monenlaisissa olosuhteissa. Työntämisen lisäksi maastopyörätuolia

Lisätiedot

Käyttötarkoitus. Mallit. Toimituksen sisältö. Korkeuden säätökahvat

Käyttötarkoitus. Mallit. Toimituksen sisältö. Korkeuden säätökahvat R Rollaattorin osat 1 Kahva 2 Korkeussäädettävä kahvan tanko 3 Jarru 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Takapyörä 6 Runko 7 Etupyörä 8 Kori 9 Istuin 10 Tarjotin 11 Jarruvaijeri 12 Kepinpidike 2 Käyttötarkoitus

Lisätiedot

***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***

***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ*** ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ*** Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennenkuin käytät tuotetta ensimmäistä kertaa ja säilytä tämä käyttöohje mahdollista tulevaa tarvetta varten. Jos käyttöohjeita ei noudateta

Lisätiedot

Asennus. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Form No. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava Mallinro: 132-6774 3405-657 Rev B Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI

KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI TEKNISET TIEDOT Malli Nostovoima (Tonnia) Minimi korkeus Nostokorkeus Säätökorkeus Nettopaino (kg) T90204 2 181 116 48 2.9 T90304 3 194 118 60 3.6 T90404 4 194 118 60 3,6 T90504

Lisätiedot

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault

900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Ulosvedettävä suksen-/lumilaudanpitimet Accessories Part No. Date Instruction

Lisätiedot

Kokoaminen. Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen pyörämuttereiden avulla.

Kokoaminen. Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen pyörämuttereiden avulla. Kokoamisohjeet: 9689995/BZ7C and 9689996/BZ4C Koneet, joissa on jokin seuraavista leikkuulaitteista: 96899945 TRD6B TunnelRam-leikkuulaite 96899946 TRD7B TunnelRam-leikkuulaite 96899950 CD6B Combi-leikkuulaite

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF GROUP OY 1 ( 6 ) NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN ON MAHDOL- LISTA YHDEN AVUSTAJAN TOIMESTA. NOSTO MAKSIMIKUORAMA

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

KÄYTT YTTÖOHJEET VAROITUS

KÄYTT YTTÖOHJEET VAROITUS VAROITUS KÄYTT YTTÖOHJEET Älä jätä eläintä peräkärryyn ilman valvontaa. Aja aina varovasti. Peräkärryn maksimaalinen kantokyky on 40 kg. Älä aja nopeammin kuin 16 km/h. Varmista peräkärryn riittävä tuuletus

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein.

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein. KÄYTTÖOHJE LASTENVAUNUJEN AVAAMINEN Aseta vaunut lattialle (kuva 1a) ja vedä lujasti kahvasta, kunnes taittomekanismi lukittuu (kuva 2, 3). HUOMAUTUS! Ennen kuin alat käyttää vaunuja, varmista, että ne

Lisätiedot

Levyjarrunapa maantieajoon

Levyjarrunapa maantieajoon (Finnish) DM-HB0004-01 Jälleenmyyjän opas Levyjarrunapa maantieajoon HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti ammattitaitoisten pyörämekaanikkojen

Lisätiedot

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700

DM-SL (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Vaihdevipu. RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 (Finnish) DM-SL0006-02 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Vaihdevipu RAPIDFIRE Plus 11-vaihteinen SL-RS700 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3

Lisätiedot

Perävaunun käyttöohje

Perävaunun käyttöohje Perävaunun käyttöohje Ennen ajoa tarkistakaa: vetolaitteen ja sen kiinnitysosien kunto perävaunun ja auton kiinnityksen varmuus, perävaunun turvavaijerin tulee olla kiinnitetty autoon valojen kunto pyörien

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

ROD -tyypin Sulkusyötin

ROD -tyypin Sulkusyötin Standardi: Q/HFJ02027-2000 ROD -tyypin Sulkusyötin KÄYTTÖOHJE Suomen Imurikeskus Oy Puh. 02-576 700-1 - SISÄLTÖ 1. RAKENNE... 3 2. TOIMINTAPERIAATE JA KÄYTTÖTARKOITUS4 3. TUOTTEEN PIIRTEET... 4 4. TYYPPISELITYS...

Lisätiedot

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet KUNERT Professional KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet Suojakaari Istuin on varustettu suojakaarella. Kiinnitä kaari liittämällä se käsinojen kummaltakin puolelta löytyviin kiinnikkeisiin (kuva 21.) Poistaaksesi

Lisätiedot

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max Omistajan käsikirja Endura C2 Endura Max Käyttöohje Twist Tiller -ohjauskahva: virtakytkin, nopeus, eteen/taakse ja ohjaus 180 käännettävä ohjauspää Säädettävä syvyyskaulus Quick Release kallistusvipu

Lisätiedot

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg

Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg Käyttöohje SOLO - Henkilönostin 150 / 200kg ICF Group Oy Myrttitie 1 Tel. 09-346 2574 www.icf.fi 01300 Vantaa Fax. 09-346 2576 KOKOAMINEN Huom! Nostin on tarkoitettu ainoastaan henkilöiden nostamiseen

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

CSEasyn toimintaperiaate

CSEasyn toimintaperiaate CSEasyn toimintaperiaate Pultti (6x) Rajoitinkappale Tavallinen vanne CSEasy-rengas CSEasy-sovitin Puristuslevy Sisäsovitin koostuu kolmesta esiasennetusta lohkosta ja yhdestä esiasennetusta kumisesta

Lisätiedot

Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot ohjauksen muutos

Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot ohjauksen muutos 1 Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot 2018 2019 ohjauksen muutos Kelkan alkuperäinen ohjaustanko on kiinnitetty ohjausakseliin hitsaamalla, eikä ajoasentoa voi muuttaa. Lisäksi ohjaustanko on hyvin korkealla

Lisätiedot

Hallintalaitteet. 1. Nopeusmittari, matkamittari 2. Pitkien ajovalojen merkkivalo 3. Vapaa-vaihteen merkkivalo 4. Suuntamerkin merkkivalo

Hallintalaitteet. 1. Nopeusmittari, matkamittari 2. Pitkien ajovalojen merkkivalo 3. Vapaa-vaihteen merkkivalo 4. Suuntamerkin merkkivalo Hallintalaitteet 1-2. Peilit 3. Mittaristo 4. Vasen kädensija 5. Kytkinvipu 6. Vasen katkaisinosa 7. Etujarruvipu 8.Kaasukahva 9. Oikea katkaisinosa 10. Virtalukko 1. Lähi-/kaukovalon vaihtaja 2. Vilkun

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE BPW-tukijalka Sisällysluettelo Sivu Yleiset turvallisuusohjeet...3 Käyttötarkoitus...4 Asennusohje...5 Käyttöohje...6 Voitelu- ja huolto-ohje...8 Tekniset tiedot...10 BPW-tyyppikilpi...11

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 OMINAISUUDET Pituus: 420 mm Leveys: 305 mm Korkeus: 200 mm Rengasväli: 255 mm Maavara: 50 mm. Renkaiden halkaisija/leveys: 130 mm/52 mm Moottori: RC550L

Lisätiedot

Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon!

Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon! Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon! Tämä on kokoonpano ja säätöohje, jota noudattamalla saat potkulaudastasi parhaan käyttönautinnon turvallisesti. Ohjeessa neuvotaan havainnollisesti

Lisätiedot

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas RENGASKONE Käsikäyttöinen rengaskone Käyttöopas PIDÄ KÄYTTÖOPAS TURVALLISESSA PAIKASSA. Käyttöopas antaa tietoja tuotteen kokoamisesta, käytöstä, turvallisuudesta ja osista. KOKOAMISOHJEET 1. Etsi ja

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

Ei tieliikennekäyttöön!

Ei tieliikennekäyttöön! Ei tieliikennekäyttöön! KÄYTTÖOHJE 110CC 4-TAHTI MÖNKIJÄ DAR0909 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! rev.a 070703 110CC 4-TAHTI MÖNKIJÄ Onneksi olkoon onnistuneen valinnan johdosta!

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Maantiepyörän Asennusohjeet

Maantiepyörän Asennusohjeet n Asennusohjeet n Asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 5 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan 8 V. Ohjaustangon säätäminen 8 VI. Satulan asennus 9 VII.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 KÄYTTÖOHJE TR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 KÄYTTÖ JA HUOLTO-OHJE PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 Alkuperäiset ohjeet 01 / 2015 Sisällysluettelo 1. ESIPUHE... 1 1.1. Koneen käyttötarkoitus... 1 1.2. Tekniset tiedot... 1 1.3. Tyyppikilpi... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Lumiketju. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 14 R7700468

Installation instructions, accessories. Lumiketju. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 14 R7700468 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664147 Versio 1.0 Osa nro Lumiketju R7700468 Volvo Car Corporation Lumiketju- 30664147 - V1.0 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 R7700458 Sivu 2 / 14 R7700448

Lisätiedot

HUOLTO-OHJE SS/EN3. Firephant FP1V1 1 KG Jauhesammutin. Sivu 1/10 Versio 09.2014. Lisenssinhaltija:

HUOLTO-OHJE SS/EN3. Firephant FP1V1 1 KG Jauhesammutin. Sivu 1/10 Versio 09.2014. Lisenssinhaltija: Sivu 1/10 SS/EN3 HUOLTO-OHJE Firephant FP1V1 1 KG Jauhesammutin 1KG JAUHESAMMUTIN Sivu 2/10 MALLI HOUSEGARD FP1V1 SS/EN3 A: Yleistä. B: Tekniset tiedot. C: Täyttämisen toimenpiteet. D: Tarkistuksen toimenpiteet.

Lisätiedot

TYÖLAITTEET KA250/400 KA300/450 KERÄÄVÄ AURAN KÄYTTÖOHJE. Mateko Oy Punasillantie 6 40950 Muurame PUH. 014 3349 400 FAX 014 2440 61

TYÖLAITTEET KA250/400 KA300/450 KERÄÄVÄ AURAN KÄYTTÖOHJE. Mateko Oy Punasillantie 6 40950 Muurame PUH. 014 3349 400 FAX 014 2440 61 TYÖLAITTEET KA250/400 KA300/450 KERÄÄVÄ AURAN KÄYTTÖOHJE Mateko Oy Punasillantie 6 40950 Muurame PUH. 014 3349 400 FAX 014 2440 61 EY-Vaatimustenmukaisuusvakuutus koneesta Lapinlahden levypalvelu Oy vakuuttaa,

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31454381 Versio 1.3 Osa nro 31454379 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)-

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille 12428 Radio-ohjattava 4WD Buggy WLtoys 1:12 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille Tuotteen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 110003091

KÄYTTÖOHJE 110003091 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 1 Käyttöönotto... 2 Huolto... 3 Häiriötilanteet... 4 Turvallisuus... 5 Takuuehdot... 6 Tekniset tiedot... 7 1. JOHDANTO Tämä vihkonen sisältää ne tiedot, jotka tarvitset

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

mcd020fi_mjk310st_v1.doc

mcd020fi_mjk310st_v1.doc 1 Tässä dokumentissa esitetty seuraavia osakokoonpanoja tilausnumeroineen yleisistä kulutusosista ja huolto-ohjeita laitteen kunnossapitoon: SIVU 1 SIVU 2. SIVU 3. SIVU 4. SIVU 5. SIVU 6. SIVU 7. SIVUT

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t Huomio: Lue tämä käyttöohje ennen ketjuviputaljan käyttöönottoa. Sisällys 1. Esipuhe 2. Erittely 3. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus.

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus. Form No. Ajovalo- ja katsastusvarustussarja 202-malli ja uudempi Workman HD -työajoneuvo Mallinro: 20-5030 Mallinro: 20-5045 3386-909 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING 2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT

Lisätiedot