1. Liikuntatoimisto Kilpa- ja kuntourheilu Liikunnanohjaustoiminta...6

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Liikuntatoimisto...4. 2. Kilpa- ja kuntourheilu...4. 3. Liikunnanohjaustoiminta...6"

Transkriptio

1 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä Liikuntatoimisto Kilpa- ja kuntourheilu Kilpaurheilutoiminta Kuntourheilutoiminta Liikunnanohjaustoiminta Erityisryhmien liikunta Uimaopetus ja vauvauinti Vesijumpat ja muu liikuntatoiminta Työtä ja Liikettä Keski-Pohjanmaalle projekti Aluekehittäjän oppisopimuskoulutus alkoi Liikuntalaitokset Uimahalli Jäähalli Tekojäärata Jalkapallohalli Ulkojalkapallokentät Kokkolan Urheilutalo Oy Ulkoliikuntapaikat...10

2 2 Yleistä Mennyt vuosi on ollut jälleen varsin tapahtumarikas. Kokkolan vuosille suunnattu liikuntapoliittinen ohjelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa , joten kiitos ohjelmatyöryhmälle (Timo Virolainen, Ann-Christine Mannström, Kim Huuhka, Maria-Liisa Tuomisto, Kati Myllymäki ja liikuntatoimenjohtaja) sekä ohjelman vetovastuussa olleelle liikuntasuunnittelun professori Kimmo Suomelle. Ohjelma toimii ohjenuorana tulevien vuosien toimintojen suunnittelussa. Vs. liikuntatoimenjohtaja on osallistunut kaupungin hyvinvointityöryhmän toimintaan ja muutenkin toimintoja viedään liikuntapoliittisen ohjelmaan pohjautuen entistä enemmän hyvinvointiajattelun ja terveyttä edistävän liikunnan suuntaan. Kokkolan Agenda 21:n eli Kestävän kehityksen toimintaohjelman valmistelutyöhön osallistui vs. liikuntatoimenjohtaja Kaupungin luonto ja luonnon virkistyskäyttö sekä Viihtyisä kaupunki -teemaryhmissä. Osana hyvinvointiajattelua liikuntapalvelut on toteuttamassa Kun hakkaat itse halkosi, ne lämmittävät Sinut kahdesti ikääntyvien toimintakykyhanketta, johon palkattiin erillinen työntekijä (Anne Pesu) elokuussa. toimintakykyhankkeen kohderyhminä ovat 55-, 65-, 75- ja 85-vuotiaat henkilöt. Laajan yhteistyöhankkeen tavoitteena on kaupungin yli 55-vuotiaiden asukkaiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin ylläpito ja kehittäminen, sekä toimintavajauksien ehkäiseminen ja hidastaminen. Toimintakyvyn edistämisessä hyödynnetään ihmisten omaehtoista aktiivisuutta, liikuntaharrastuksen lisäämistä sekä kuntouttavaa työotetta. Joulukuussa Suomen Kuntourheiluliitto myönsi Kokkolalle järjestelyoikeuden Työpaikkaliikunnan Festivaalien järjestämiseksi syksyllä 2005 Kokkolassa teemalla Kunto-Venetsialaiset. Liikuntapalvelut osallistui Aktivix-messujen järjestämiseen Urheilutalolla yhteistyössä muiden sivistyskeskuksen hallinnonalojen kanssa. Messuilla lapset, nuoret ja aikuiset saivat tietoa oman paikkakuntansa eri harrastemahdollisuuksista, kokeilivat ja tutustuivat erilaisiin aktiviteetteihin sekä saivat ajankohtaista tietoa liikunnasta ja sen vaikutuksista terveyteen. Marraskuun kokouksessaan lautakunta valitsi Kokkolan Vuoden 2003 liikuttajaksi Ann-Catrin Niemisen. Kruunupyyn kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta lähestyi Kokkolan liikuntalautakuntaa tavoitteenaan järjestää yhteistapaaminen ajankohtaisten yhteistyömahdollisuuksien luomiseksi. Tapaaminen järjestettiin Kruunupyyssä kunnantalolla ja keskeisillä liikuntapaikoilla

3 3 Liikuntapalvelut osallistui lajiharrastajien ja kaupungin eri hallinnonalojen kanssa hankkeeseen skeittihallin saamiseksi Kokkolaan. Skeittihallin paikaksi varmistui Björkskogin vanhan nahkatehtaan kupeessa oleva 450 m 2 uudehko hallitila. Avajaiset skeittihallilla järjestettiin marraskuun alussa. Kokkolan liikuntapalveluiden viestintäsuunnitelman valmistuminen siirtyi vuoden 2004 puolelle. Mutta liikuntapalveluiden uusitut ja täysin kaksikieliset www-sivut löytyvät alkaen osoitteesta Sivujen pääotsikoina ovat Liikuntapaikat, Toiminta, Seurat, Hallinto ja Palaute. Lisäksi sivuilta löytyy mm. liikuntavinkkejä ja tiedotteita sekä yhteystietoja. Sivut ovat täydellisesti uusittu Regweb Oy:n, Kokkolan kaupungin IT-yksikön ja liikuntatoimen henkilöstön yhteistyönä. Liikuntalautakunnan perinteinen kehittämisseminaari järjestettiin vuonna Oulussa. Matkan aikana tutustuimme Oulun kaupungin liikuntapalveluihin ja paikkoihin (mm. Raksilan jäähalli, Raksilan uimahalli, Oulu-halli, Castrenin urheilukeskus, Sankivaaran Golfkeskus sekä lähiliikuntapaikat) sekä päivän virallisen ohjelman lopuksi jännitimme Kärpät-Jyp SM-liigaottelun. Liikuntapalvelut osallistui yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Liikunnan, Keski-Pohjanmaan Liiton, British Councilin ja GBK:n kanssa Monikulttuurinen Keskipohjanmaa valmentajaseminaarin järjestelyihin Kippari hallissa. Seminaarin teemana oli Inclusion and tolerance through sport ja seminaarin tavoitteena oli tuoda esille käytännön kokemukset ja tiedot Iso-Britanniassa menestyksekkäästi tehdystä monikulttuurisuustyöstä urheilun parissa (=jalkapallo). Seminaari keräsi miltei satapäisen osanottajajoukon. Syrjäytymisen ehkäisyyn on monikulttuurisuustyön lisäksi etsitty uusia toimintamalleja olemalla mukana Kasvatus tulevaisuuteen hankkeessa. Hankkeessa luodaan urheiluseuroille Fair Play toimintaa kannustaen lapsia ja nuoria rehtiin käyttäytymiseen pelitilanteissa ja vapaa-aikana. SDP:n ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmien tekemää valtuustoaloitetta liikuntatiloista perittävien vuokrien poistamiseksi alle 18-vuotiailta on valmistelussa laajennettu koskemaan kaikkia alle 18- vuotiaiden harrastetiloja. Vastaus aloitteeseen käsitellään maaliskuun 2004 valtuuston kokouksessa. Kokkolan Vapaa-aikakeskuksen uimahallin peruskorjauksen laajennuksen suunnittelu jatkui suunnittelutyöryhmästä repäistyn pienemmän työryhmän valmistelemana, suunnittelutyöryhmän päättäessä suuremmista linjoista. Uimahallin peruskorjaus on tarkoitus käynnistyä vuoden 2004 lopulla luoden nykyistä toimivammat puitteet ja mahdollistaen kävijämäärien runsaan lisäyksen.

4 4 Vuoden loppuun mennessä peruskorjauksen suunnittelu saatiin sille tolalle, että päästiin lähettämään valtionapuhakemus hiukan vajavaisilla piirustuksilla. Valtuuston hyväksyntä hakemukselle siirtyi vuoden 2004 puolelle. Taloudellisesti vuosi oli positiivinen, sillä lautakunta teki plusmerkkisen tuloksen. Lautakunnan tulot ylittyivät euroa ja menot ylittyivät euroa, joten toimintakate jäi euroa plussalle. Poistojen jälkeen tilikauden tulos oli yhteensä euroa positiivinen. Urheiluseurojen velkatilanne liikuntalautakunnalle on entisenlainen eli tekemistä sillä saralla vielä riittää. 1. Liikuntatoimisto Liikuntatoimiston henkilökunnan kokonaismäärä on kahdeksan vakinaista ja seitsemän määräaikaista eli yhteensä 15 henkilöä. Liikuntatoimenjohtaja (vs. liikuntatoimenjohtaja), halliemäntä, liikunnanohjaaja, projektityöntekijä sekä puolipäiväinen toimistotyöntekijä työskentelivät liikuntatoimistossa, joka sijaitsee kaupungintalolla. Uimahallissa työskenteli kaksi kassaa, kolme uimavalvojaa sekä viisi määräaikaista työntekijää, jotka mm. toimivat vetäjinä erilaisissa ryhmissä sekä antoivat uimaopetusta. Ulkoliikuntapaikkojen hoito tapahtuu ostopalveluna teknisestä palvelukeskuksesta, jossa yhdistetty puisto- ja urheilualueiden osasto hoitaa ne. Uima- ja jäähallin kiinteistöjen hoito tapahtuu ostopalveluna teknisen viraston tilapalveluosastolta, jonka vastuulla ovat uima- ja jäähallin tekninen henkilökunta. 2. Kilpa- ja kuntourheilu 2.1 Kilpaurheilutoiminta Vuonna 2003 lautakunta jakoi lasten ja nuorten ohjaustoimintaavustuksia yhteensä euroa 25 urheiluseuralle. Hiihdon Keski-Pohjanmaan Maakuntaviesti hiihdettiin Lohtajalla. Kokkola oli mukana kolmella joukkueella. Sijoitukset olivat I- joukkueen osalta A-sarjassa kolmastoista (13.), II-joukkueen osalta B- sarjassa 16. ja III-joukkueen osalta B-sarjassa 24. Kaupunginmestaruuskilpailuja on järjestetty mm. ammunnassa, maastojuoksussa, jalkapallossa, purjehduksessa, shakissa, tenniksessä ja yleisurheilussa.

5 5 2.2 Kuntourheilutoiminta Lumella liikkuen -kansanhiihtokampanja : Kokkola oli jälleen mukana kuntasarjassa. Kokkolassa rekisteröitiin yhteensä hiihtosuoritusta. Tulos parani huomattavasti edellisestä vuodesta. Uutena kirjaamispaikkana oli Isokosken laavu, jossa kävijöitä oli kolmen kuukauden aikana reilut tuhat. VI Koko perheen Kokkolahiihto hiihdettiin Sää ei suosinut hiihtäjiä, joita oli mukana hieman yli 300. Mehupisteitä olivat Elba, Harrbåda, Trullevin lomakylä, Poroluoto, Hällskäret ja Rastimaja. Koko reitin pituus oli noin 30 km. Terveysliikunnan työryhmä yhdessä hiihtoseurojen kanssa järjesti tapahtuman. Turvallisesti pyörällä työmatkapyöräilykampanja : kampanjaan osallistui suuri joukko kaupungin henkilöstöä.suorituksia kirjattiin kuukauden aikana kpl; tulos parani jälleen viime vuodesta. Perinteisen Kokkola-Kälviä pyöräilymaaottelun järjestelyt siirtyivät kokonaan liikuntapalvelujen hoidettavaksi. Pyöräilymaaottelu järjestettiin ; kokkolalaisten suorituksia oli vain kpl. Maaottelun avaustapahtumaan osallistui 200 henkilöä ja päätöstapahtumassa Kokkolan Liikuntaviikon päätteeksi Kokkolapäivänä 7.9. noin 200 henkilöä. Kälviä voitti maaottelun edellisvuosien tapaan. Kokkolan tulos huononi edellisestä vuodesta, vaikka Öjan uusi pyörätie oli rullaluistelijoiden ja pyöräilijöiden vilkkaassa käytössä koko kesän ajan. Pyöräilysuoritusten keräilyn hoiti sivistystoimen henkilökunta TYKYtoimintana; joka viikko kaksi henkilöä sai käydä työaikana pyöräilemässä laatikolla (Suonperä tai Öja) ja toimittaa täydet nimilistat liikuntatoimistoon. TYKY-pyöräilyt onnistuivat erittäin hyvin ja tarkoitus on jatkaa samaan malliin. Kokkolan Liikuntaviikko järjestettiin jo seitsemännen kerran Venetsialaisten jälkeisellä viikolla. Viikon aikana erilaisiin tapahtumiin osallistui vajaa kahdeksan tuhatta henkilöä. Viikon aikana oli mm. ohjattua sauvakävelyä, suunnistuskisoja, maastopyöräilyä ja kuntosalin avoimet ovat. Suurin tapahtuma viikon aikana oli Aktivix koko perheen harrastemessut Kokkolan urheilutalolla perjantaina ja lauantaina. Messuilla kävi arviolta henkilöä. Kävely kuntoilulajien kuningas -kävelykampanja : kaupungin henkilöstö osallistui työpaikkasarjaan. Suoritusten määrä oli kpl.

6 6 Liikuntatoimisto on mukana terveysliikunnan työryhmässä, johon kuuluvat Kokkolanseudun terveyskeskus, Kokkolan Latu, Hakalahden koulun liikunnanopettaja Kaija Kivilehto, Keski-Pohjanmaan Liikunta, Kälviän vapaa-aikatoimi ja Lohtajan vapaa-aikatoimi. Työryhmä on ollut mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia; mm. Kokkolahiihto, Pyöräilykauden avaus- ja päätöstapahtumat, 7.luokkalaisten pyöräretki Elbaan joka toinen vuosi (vuorottelu Aktivix messujen kanssa). 3. Liikunnanohjaustoiminta Ohjaustoiminnan määrä kasvaa vuosi vuodelta ja ylitti taas selkeästi budjetoidun. Ohjaustoiminnan käyntikerrat kasvoivat kerrasta käyntiin; tuotot kasvoivat 902,88 euroa edellisvuodesta. Tuotto oli 3998,58 euroa budjetoitua suurempi. Uimahallin peruskorjauksen avulla (ohjaus)toimintoja saadaan edelleen laajennettua ja monipuolistettua. Liikuntatoimisto vastasi Kokkolan peruskoulujen uimaopetuksesta sekä järjesti kesällä uimakouluja hallissa ja rannalla. Ulkopaikkakuntalaisille oli myös uimakouluja kesällä. Vauvauinti, ohjattu liikunta eläkeläisille, veteraaneille ja erityisryhmille olivat myös liikuntatoimiston järjestämiä. 3.1 Erityisryhmien liikunta Liikuntatoimi on järjestänyt vuoden aikana seuraavanlaisia liikuntaryhmiä: - syöpäyhdistyksen vesijumppa - Ms-selkävesijumppa - kehitysvammaisten aikuisten liikuntaa 2 ryhmää - kehitysvammaisten lasten liikuntakerho - liikuntarajoitteisten vesijumppa - aivohalvaus-afasia vesijumppa Ryhmät ovat toimineet 36 viikkoa ja niissä on käynyt viikoittain noin 75 kävijää. Vuoden aikana on toiminut kerran viikossa erityislasten uimakoulu. Ryhmässä kävi viikoittain noin 5 lasta. Kesällä järjestettiin myös erityislasten uimakoulu, johon osallistui 10 lasta. Eri vammaisjärjestöjä avustettiin ilmaisilla tai osittain ilmaisilla uimahallikäynneillä, keilahallikäynneillä ja salivuoroilla. Avustettavia järjestöjä olivat mm aivohalvaus-afasia yhdistys, reumayhdistys, syöpäyhdistys, invalidit, epilepsia- yhdistys, sydänlapset, kehitysvammaiset, kuulo-ja näkövammaiset ja MBD-lapset.

7 7 Yhteensä avustettavia järjestöjä oli 15. Olimme mukana järjestämässä Kehitysvammaisten liikuntatapahtumaa Urheilutalolla. Tapahtumaan (16.8.) osallistui lapsia,nuoria ja aikuisia kehitysvammaisia Kokkolasta ja lähiympäristöstä. 3.2 Uimaopetus ja vauvauinti Peruskoulujen uimaopetukseen osallistui vuoden aikana noin 570 lasta Kesäkuussa järjestettiin koulunsa aloittaville lapsille uimakoulu uimahallissa, johon osallistui 72 lasta. Laajalahden uimarannalla järjestettiin heinäkuussa rantauimakoulu, johon osallistui 39 lasta. Folkhälsan i Öja rf järjesti Långön uimarannalla uimakoulun, johon osallistui 50 lasta. Aikuisille järjestettiin alkeisuimakoulu hallissa kevään aikana. Ryhmiä oli kaksi ja innokkaita uimakoululaisia yhteensä 30. Vauvauintiin osallistui keväällä 92 vauvaa, kesällä 28 ja syyskaudella 63 innokasta vauvaa. Vauvauimarit kokoontuivat vanhempineen kerran viikossa sunnuntai- ja maanantai aamuisin uimahallin kuntoutusaltaaseen. 3.3 Vesijumpat ja muu liikuntatoiminta Vesijumppien suosio jatkuu edelleen. Ryhmät ovat lähes täysiä. Liikuntatoimi on järjestänyt vuoden aikana seuraavia jumppia: - Eläkeikäiset ja veteraanit; 5 ryhmää, 120 jumpparia / viikko - Vesijumppaa kaikenikäisille; 3 ryhmää, 65 jumpparia / viikko - AQUA-jumppa syvässä altaassa; 3 ryhmää, 50 / viikko Salijumppaan eläkeikäisille naisille ja veteraaneille / yli 70 v miehille on osallistunut viikoittain noin 60 jumppaajaa. Keväällä ja syksyllä pyörivät sauvakävelyryhmät Halkokarilla ja Köykärillä ja niihin osallistui noin 30 kävelijää / viikko. Toukokuussa järjestettiin ikäihmisille sauvakävelytapahtuma Suntin ympärillä. Osallistujia oli Työtä ja Liikettä Keski-Pohjanmaalle projekti Työtä ja Liikettä Keski-Pohjanmaalle projekti päättyi. Lähes kuusi ja puoli vuotta yhtäjaksoisesti kestäneet liikunnan työllistämisprojektit päättyivät Työtä ja Liikettä projektin myötä heinäkuussa 2003.

8 8 Tulosten perusteella projektin kautta työllistyi yhteensä 632 henkilöä liikunnan eri tehtäviin. Työtä ja Liikettä Keski-Pohjanmaalle projektin kautta työllistyi 12 yhdistelmätukeen oikeutettua pitkäaikaistyötöntä ja 23 työharjoittelijaa Työllistämistavoite lähes saavutettiin eli 35 henkilöä seitsemässä kuukaudessa. Liikunnallisiin koulutuksiin osallistui vain 4 henkilöä. Projektin määrälliset tavoitteet vuositasolla saavutettiin, kun otettiin mukaan yhdistelmätukilaisten lisäksi työharjoittelijat. Kaiken kaikkiaan olemme kuitenkin tyytyväisiä projektin etenemiseen ja niihin muihin vaikutuksiin, joita saimme projektin aikana. Tärkeimpänä hyvä yhteistyö ja verkoston luominen alueen urheiluseuroihin ja muihin yhdistyksiin. Aluekehittäjän oppisopimuskoulutus alkoi Keski-Pohjanmaan Liikunnan lasten ja nuorten liikunnan aluekehittäjä Carita Kalliokoski aloitti liikuntaneuvojan oppisopimuskoulutuksen Koulutus kestää tammikuuhun 2006 saakka. Koulutuksen lähijaksot toteutetaan Varalan urheiluopistossa Tampereella. Aluekehittäjän työn lisäksi Kalliokoski toimii Kokkolan kaupungin iltapäivätoiminnan koordinaattorina. Fyysisesti hänen työpisteensä sijaitsee liikuntatoimistossa, joten hänen työhönsä kuuluu myös liikuntatoimen tehtävät. Palkkaus koostuu opetusministeriön aluekehittäjärahasta, kaupungin työllistämisvaroista ja Keski- Pohjanmaan Liikunnan omasta osuudesta. 5. Liikuntalaitokset 5.1 Uimahalli Uintikävijöitä oli Luku on edellisvuotta pienempi. Halli pidettiin vuosihuollon vuoksi suljettuna Kesän aikana loput kattolaseista uusittiin, lähinnä sivulla oleviin mataliin osiin. Pukuhuoneitten/allastilojen välillä oleva tiiliseinä katolla purettiin ja muurattiin uudelleen. Kaikki kiukaat huollettiin ja lauteet uusittiin kahteen saunaa. Teknisiin tiloihin asennettiin turvasuihkut. Pesutilojen suihkut huollettiin täydellisesti. Vuoden aikana järjestettiin Kokkouinnit, Siniviittauinnit, Fin Cup -uimahyppykilpailut sekä toiset uimahyppykilpailut, uppopalloturnaus, Uppopallon nuorten SM-kisat, kuutamouinti ja kinkku-uinnit sekä osallistuttiin valtakunnalliseen Ui kesäksi kuntoon -uintikampanjaan. Talon koko henkilökunnalle järjestettiin syksyllä Trimmi-kurssi.

9 9 5.2 Jäähalli Uimahallin tuotot olivat euroa. Tuotto on euroa budjetoitua pienempi. Jään käyttötunteja vuonna 2003 oli yhteensä 3.086, käyttö lisääntyi 77 tuntia vuoteen 2002 verrattuna. Jäävuoroja ei ollut ajalla Muiden tilojen käyttötunnit vuonna 2003 olivat tuntia; vuonna 2002 yhteensä tuntia, joten lisäystä edellisvuoteen oli 137 h. Lisäys johtuu voimailutilan lisääntyneestä käytöstä. Jäähallissa järjestettiin suuri Muumishow maaliskuussa ja syyskuun alussa avoimien ovien päivät ensimmäisen kerran. Eri lajit olivat kiitettävästi edustettuina, kävijämäärä oli kuitenkin odotettua pienempi. Jäähallin tuotot olivat euroa budjetoitua suuremmat. 5.3 Tekojäärata Tekojääradan käyttö on vähentynyt vuosittain, vuonna 2003 edellisvuoden 566 tunnista 256 tuntiin. Samalla tuotto väheni eurosta euroon. Tekojäärataa käyttävät lähinnä koulut ja jonkin verran Hermeksen juniorit ja EHL-liiga. 5.4 Jalkapallohalli Jalkapallohallin käyttötunnit lisääntyivät edellisvuoden tunnista tuntiin, tuotot kasvoivat eurosta euroon. Käyttötunnit olivat 223 tuntia edellisvuotta suuremmat. Käyttöä oli enemmän vakiovuorokauden ulkopuolella. Hallissa järjestettiin lukuisia junioriturnauksia, erotuomarien puulaakiturnaus, Ammattikorkeakoulun turnaus, junioreiden kaupunginmestaruuskilpailut ja koiranäyttely. Bjarne Sundfors teki kuntalaisaloitteen Kokkolan jalkapallohallin nimikilpailun järjestämiseksi. Sundfors perusteli esitystään mm. jalkapallohallin julkisen kuvan ja markkinoinnin parantumisella. Valittavan nimen tuli aloitteen mukaan sopia molempiin kieliin. Jalkapallohallin uudeksi nimeksi valittiin järjestetyn nimikilpailun Pohjalta Sundforsin ehdotus Kippari hall. 5.5 Ulkojalkapallokentät Ulkokenttien käyttötunnit (3.060) vähenivät edellisvuodesta peräti 777 tuntia ja tuotot ( euroa) vähenivät euroa.

10 Kokkolan Urheilutalo Oy Kokkolan Urheilutalo Oy on osakeyhtiö, jossa Kokkolan kaupungilla on osake-enemmistö (100 %). Kokkolan Urheilutalo Oy:llä on oma hallituksensa, joka hoitaa Urheilutalon operatiivisen johtamisen. Viime vuoden aikana liikuntalautakunnasta oli neljä (4) jäsentä Kokkolan Urheilutalo Oy:n hallituksessa. Liikuntalautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja toimivat myös Kokkolan Urheilutalo Oy:n hallituksessa samoissa tehtävissä. Urheilutalossa työskentelee kolme vakituista työntekijää ja lisäksi muutama tilapäinen työntekijä pitkin toimintavuotta. Urheilutalon osalta suurin toiminnallinen muutos vuonna 2003 oli kuntosalin ilmastoinnin korjaaminen. Urheilutalon kuntokartoitus valmistui syksyllä 2003 Talotutkimus Kairitek Oy:n tekemänä. Kuntokartoituksen avulla saatiin uusia eväitä toteuttaa Urheilutalon peruskorjaus uimahallin peruskorjauksen jälkeen. Urheilutalon käyttäjien kanssa pidetyssä kehittämispalaverissa nostettiin esille ajankohtaisia ja tulevaisuuttakin ohjaavia kehittämistarpeita. 6. Ulkoliikuntapaikat Kokkola toimii monipuolisena liikuttajana antaen mahdollisuudet eri lajien kuntoliikkujille sekä kilpaurheilijoille toimia oman lajinsa parissa. Suorituspaikkoja on runsaasti joskin kaikki eivät ole enää nykyisten vaatimusten tasolla tai ovat jo aikansa palvelleet kuntalaisia. Liikuntapaikkatyöntekijät ovat kuitenkin kohtalaisen tyytyväisiäkäyttäjiltä saatuun palautteeseen ja uskovat, että lähitulevaisuudessa suorituspaikat tullaan vähitellen kunnostamaan asianmukaiseen kuntoon. Kokkolan liikuntapoliittisen ohjelman osana on tavoiteaikataulu lähiliikuntapaikkaverkoston rakentaminen kattamaan kaikki asuinalueet. Vuonna 2003 rakennettiin lähiliikuntapaikka Lappilanmäelle puiston yhteyteen. Lisäksi Koivuhaan lähiliikuntapaikkaa ehostettiin viemällä sinne skeittirampit keväällä Kirkonmäen urheilukentän peruskorjaus luovutettiin liikuntapalveluiden käyttöön virallisesti Liikuntalautakunnan vuonna 2002 tekemästä positiivisesta tuloksesta myönnettiin lautakunnan käytettäväksi euroa ja varat käytettiin Kirkonmäen peruskorjatun urheilukentän varustamiseen. Kentän avajaiskilpailut järjestettiin etuottona Venetsialaislauantaina Avajaiskilpailuiden lajit ja sarjat olivat alle 19-vuotiaille. Tapahtuman järjestämisestä vastasivat paikalliset yleisurheiluseurat GIF, KTU, KV ja Reima, yhteistyössä liikuntatoimiston kanssa.

11 11 Hiihtoharrastus on vakiinnuttanut paikkansa kuntalaisten sydämissä. Suosituin hiihtomaasto on Santahaan valaistu latu. Kilpahiihtäjille ja vaativille harrastajille Köykärin maasto antaa kuitenkin enemmän haasteita. Keväällä suosiossa oleva merenjää oli täysin luonnon armoilla ollen joko lumeton tai jäät olivat liian heikot, mutta syksyllä hiihtokausi päästiin aloittamaan normaalia aikaisemmin. Köykärille toteutettiin valaistu mummonlatu täyttömäen ympäri ja alueen kehittämistyötä jatketaan käyttäjien kanssa yhteistyössä jälleen vuonna Luistelijat saivat nauttia perinteisten jääkiekkokaukaloiden ja muiden yleisluistelukenttien lisäksi Santahaassa olevista n. 400 metrin jäädytetyistä luisteluradoista. Alkuvuodesta Santahaassa järjestettiin moottoripyörien jäärata-ajot ko. luisteluradalla. Keskuspuiston suunnittelutyöryhmä ei ole kokoontunut vuoden 2003 aikana, joten torilta merelle -yhteyden kehittäminen on liikuntatoimintojen osalta jäänyt vaikuttamiseen Vanhansatamanlahden ja Suntinsuun suunnitteluun kuulemalla hankkeen tilanteesta selvitys kaavoituspäällikkö Koivulta liikuntalautakunnan marraskuun kokouksessa. Jalkapallon harrastajat ovat suhteellisen tyytyväisiä lajin harjoittelumahdollisuuksiin Kokkolassa, mutta kunnollinen ja omalle lajille varattu pyhättö on jatkuvasti keskusteluissa mukana. Keskusurheilukentän katsomoon laitettiin Helsingin Jääkenttäsäätiöltä hankitut kuppituolit, joiden avulla parannettiin katsojien mukavuutta. Keskusurheilukenttää siirrettiin viisi metriä pääkatsomoon päin Kirkonmäeltä tuodun siirtonurmen avulla ja samalla kenttä tulee levenemään seuraavalle kaudelle noin kolme metriä. Kirkonmäen jalkapalloalueen rakentaminen etenee alkuperäisen aikataulun mukaisesti ja syksyllä 2003 saatettiin loppuun neljännen täysmittaisen viheriön rakentamistyöt. Ulkojalkapallokenttien käyttötunnit ovat tasaisessa kasvussa, paitsi vuoden 2002 kasvupiikistä on palattu normaaliin kasvuvauhtiin. Laskua käyttötunneissa selittävät osaltaan Kirkonmäen kentän peruskorjauksen aikainen käyttöseisokki, ammattikoulun kentän sulkeminen ja muutaman ei-seurakäyttäjän vuorojen loppuminen. Uimarantojen kunnossapito kohdistuu pitkälti niiden puhtauteen ja turvallisuuteen. Tämän hetkinen tilanne uimarantojen kehittämisen suhteen on pysähtyneessä tilassa. Kuntoratojen parantaminen jatkuu hitaasti mutta varmasti. Jokilaakson kuntoradan puruttaminen valmistui vuonna Länsi-Suomen ympäristökeskus vahvisti liikuntalautakunnan päätöksen ulkoilureittisuunnitelmasta, joka käsittää ympärivuotiseen käyttöön suunnitellun Trullevin ulkoilureitin Kaanaanmaantieltä Rastimajalle. Ulkoilureitti on tarkoitettu hiihto- ja patikkareitiksi ja se on ensimmäinen osa kaksivaiheisesta hankkeesta, jonka toisessa vaiheessa reittiä on tarkoitus jatkaa Rastimajalta Trullevin kalasatamaan asti.

12 12 Koirien avulla tapahtuvan valjakkohiihdon harrastajien käyttöön luotiin heidän pyynnöstään harjoittelualue hiekkatielle Santahaan ulkoilualueen yhteyteen. Liikenneturvallisuustyöryhmän työskentelyyn osallistui vs. liikuntatoimenjohtaja. Työryhmän vuoden 2003 painoalueena oli kuntoja arkiliikunnan edistäminen kevyen liikenteen vaihtoehdoin. Painoalueen esittelemiseksi järjestettiin toukokuussa kaupungintalon ala-aulassa liikenneturvallisuusnäyttely, johon kaikki ohikulkijat saivat tutustua. Valtuustoaloitteen kautta kannatusta saanut hanke valaistuksen saamiseksi tieosuudelle Koivuhaantie-ratsastustalli Classic toteutettiin vihdoin vuodenvaihteessa Lisäksi Kokkolan Ratsastajat ry:n, kiinteistöisännöitsijä Kätevän ja liikuntatoimiston edustajien välisten neuvotteluiden pohjalta on uudistettu vuokrasopimus Isojärven alueen rakennuksista seuraaviksi 20 vuodeksi. Nykyisten määrärahojen puitteissa liikuntapaikkojen rakentaminen ja hoito pysyy jatkossakin suhteellisen samanlaisena. Käyttäjiltä saadun palautteen myötä joitakin toimintoja on voitu lisätä, mutta minkäänlaisiin suurempiin muutoksiin ei pystytä tämän hetkisin voimavaroin. Liikuntapoliittisen ohjelman avulla liikuntapaikkojen suurimmat ongelmakohdat saatiin kokonaisuutena päättäjien tietoon ja pienten askeleiden politiikalla toimenpiteitä on tarkoitus toteuttaa myös jatkossa.

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä TYÖIKÄISET Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Sähköiseen kyselyyn vastasi 321 täysi-ikäistä pieksämäkeläistä, joista 67 prosenttia oli naisia ja 33 prosenttia

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEET. Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä

IKÄÄNTYNEET. Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä IKÄÄNTYNEET Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Seniorikyselyyn vastasi 89 yli 65-vuotiasta pieksämäkeläistä. Vastaajiksi on valikoitunut liikunnallisesti erittäin

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT 2016 RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUIDEN TERVEYS- JA SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT 2016 Raision kaupungin liikuntapalveluiden kevätkausi alkaa pääsääntöisesti viikolla

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUJEN KÄYTTÖMAKSUT

LIIKUNTAPALVELUJEN KÄYTTÖMAKSUT LIIKUNTAPELUJEN KÄYTTÖMAKSUT Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksynyt 18.11.2015 Voimaantulopäivä KÄYTTÖMAKSUJEN PÄÄPERIAATTEET Liikuntapalveluiden peruskäyttömaksut koskevat raumalaisia rekisteröityjä

Lisätiedot

Noin 300 lasta ja 75 työntekijää.

Noin 300 lasta ja 75 työntekijää. Noin 300 lasta ja 75 työntekijää. Tammelan päiväkoti: Haitulat, Leinikki, Maahiset, Sinikello, Taikatassu ja luontoliikuntaryhmä Ilvekset. Tammitarhan päiväkoti: 4 ryhmää ja metsäeskari metsätontut. Portaan

Lisätiedot

Tällä lomakkeella kerätään tietoja kunnan toiminnasta liikunnan edistämiseksi ja terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseksi.

Tällä lomakkeella kerätään tietoja kunnan toiminnasta liikunnan edistämiseksi ja terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseksi. Terveyttä edistävä liikunta kunnan toiminnassa 2012 Tällä lomakkeella kerätään tietoja kunnan toiminnasta edistämiseksi ja terveyttä edistävän kehittämiseksi. Ohjeita vastaamiseen Suosittelemme täyttämistä

Lisätiedot

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 2011 LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 12.10.2011 Liikunnan arvostus Pieksa ma ella ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation

Lisätiedot

Valtuutettu Leena Haanpään ym. valtuustoaloite erityisryhmien ja ikäihmisten liikuntamahdollisuuksien parantamisesta

Valtuutettu Leena Haanpään ym. valtuustoaloite erityisryhmien ja ikäihmisten liikuntamahdollisuuksien parantamisesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 46 20.08.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 50 17.09.2015 Valtuutettu Leena Haanpään ym. valtuustoaloite erityisryhmien ja ikäihmisten liikuntamahdollisuuksien parantamisesta

Lisätiedot

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli Sisällysluettelo Yhteystiedot 3 Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot 4 Liikuntasalit 5 Uimahalli 6 Ulkoliikuntapaikat 9 Sauvosaaren urheilupuisto 10 Tervahalli 11 Sauvosali ja Nyrkkeilysali 12 Kuntotestit

Lisätiedot

1 johdanto...3 2 hämeenkosken kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Kunnan väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.

1 johdanto...3 2 hämeenkosken kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Kunnan väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2. HÄMEENKOSKEN KUNTA 1 johdanto...3 2 hämeenkosken kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Kunnan väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Tehtävän

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015

Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015 Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015 Mänttä-Vilppulan liikuntapalvelut, Mänttä-Vilppulan vammaisneuvosto ja Erityisliikuntaa kuntiin 2013 2015 -hanke 1. ERITYISLIIKUNTA JA

Lisätiedot

KÄRKÖLÄN KUNTA. 4 liikuntatoimen tavoitteet ja tehtävät...7 4.1 Yleistä 4.2 Toimenpiteet. 5 Johtopäätöksiä liikuntatoiminnan kehittämiseksi...

KÄRKÖLÄN KUNTA. 4 liikuntatoimen tavoitteet ja tehtävät...7 4.1 Yleistä 4.2 Toimenpiteet. 5 Johtopäätöksiä liikuntatoiminnan kehittämiseksi... KÄRKÖLÄN KUNTA 1 johdanto...3 2 yleiskuvaa kärkölän kunnasta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 kärkölän liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Hallinto

Lisätiedot

HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMINEN KUUSAMOSSA - ONKO LIIKUNNALLA ROOLIA?

HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMINEN KUUSAMOSSA - ONKO LIIKUNNALLA ROOLIA? HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMINEN KUUSAMOSSA - ONKO LIIKUNNALLA ROOLIA? KUUSAMON STRATEGIA 2021 VISIO Kaikkien aikojen Kuusamo, elinvoimainen edelläkävijä ja moniarvoinen pohjolan luontopääkaupunki

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2. alkaen. sis. alv. Jäähalli. Kaupungin koulut ja päiväkodit. 26,50 /h. Muut koulut.

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2. alkaen. sis. alv. Jäähalli. Kaupungin koulut ja päiväkodit. 26,50 /h. Muut koulut. VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2. alkaen Jäähalli Kaupungin koulut ja päiväkodit Muut koulut sis. alv 26,50 /h 60,00 /h Jääurheilua harrastavat seurat (1.9. - 31.3.) 45,50 /h Juniorit (alle

Lisätiedot

25,60 27,90 28,50 Päiväkäyttö ns. vapaat vuorot (ma-pe ) 25,60 27,90 28,50

25,60 27,90 28,50 Päiväkäyttö ns. vapaat vuorot (ma-pe ) 25,60 27,90 28,50 VAPAA-AIKATOIMEN VUOKRAT JA MAKSUT 2013, esitys Jäähalli Kaupungin koulut ja päiväkodit koulut 2012 2013 23,60 25,70 26,50 53,40 58,20 60,00 Jääurheilua harrastavat seurat (1.9. - 31.3.) 39,50 43,10 44,50

Lisätiedot

1 KÄYTTÖTALOUSOSA. Tuloslaskelma 7.5.2015 Tammikuu-Huhtikuu 2015 400 Liikuntalautakunta

1 KÄYTTÖTALOUSOSA. Tuloslaskelma 7.5.2015 Tammikuu-Huhtikuu 2015 400 Liikuntalautakunta 1 KÄYTTÖTALOUSOSA Liikuntalautakunta Tuloslaskelma 7.5.2015 Tammikuu-Huhtikuu 2015 400 Liikuntalautakunta muutosten jälk. TOT2015 TOT-% TOT2014 TP2014 Toimintatuotot 745150 745150 288515 38,7 284441 845490

Lisätiedot

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI 2013 LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI RAUTALAMMIN KUNTA LIIKUNTATOIMI Liikuntakysely Rautalammin kunnan työikäisille (16-64v.) toteutettiin tammi-helmikuussa 2013. Liikuntakyselyn tavoitteena oli kartoittaa työikäisten

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

Tilavaraukset. Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016

Tilavaraukset. Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016 Tilavaraukset Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016 Tiloja, alueita ja paikkoja vapaa-ajan käyttöön Vapaasti käytettäviä tiloja - Maksutta esim. lähiliikuntapaikat ja monitoimikentät (jalkapallo,

Lisätiedot

Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2

Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2 HUOM: kokouksen aluksi kokoonnutaan klo 17.30 kunnantalon paikoitusalueelle, josta käsin lähdetään tekemään katselmuskäynti

Lisätiedot

KUPA: Kulttuuripalvelut LIPA: Liikuntapalvelut TAMU: Tampereen Taidemuseo SAHIM: Sara Hildénin taidemuseo

KUPA: Kulttuuripalvelut LIPA: Liikuntapalvelut TAMU: Tampereen Taidemuseo SAHIM: Sara Hildénin taidemuseo VUODEN 2016 MÄÄRÄLLISET MITTARIT LINKKI LAADULLISIIN MITTAREIHIN Kaupunkistrategian toiminnallinen tavoite, raportoidaan kaupunginvaltuustolle Toimintasuunnitelmien toiminnallinen tavoite, raportoidaan

Lisätiedot

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Uudenkaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelun yksiköt tuottavat kuntalaisille hyvinvointia lisääviä ja tukevia palveluita. Ne tarjoavat

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille Kaupunginhallitus 31 23.01.2017 Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille 1103/00.04.02.06/2016 KH 31 Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimen tuottamat laadukkaat perus- ja hyvinvointipalvelut vaikuttavat merkittävällä ja positiivisella tavalla maaseutukaupungin asukkaiden elämänhallintaan ja laatuun sekä viihtyvyyteen.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut LIIKUNTATILOJEN HINNASTO 2017 Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut 2 Sisällys Liikuntatilojen hinnoittelun periaatteet... 3 Liikuntatilojen hintaluokitukset ja -perusteet... 3 Hintojen perusteet... 3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Liikuntalautakunta LAOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Liikuntalautakunta LAOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (5) 153 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto kuntalaisaloitteesta, joka koskee maksuttoman sporttikortin myöntämistä yli 68-vuotiaille HEL 2012-008118 T 12 03

Lisätiedot

Lisää liikettä Liikunta Parempia tuloksia - Urheilu

Lisää liikettä Liikunta Parempia tuloksia - Urheilu Lisää liikettä Liikunta Parempia tuloksia - Urheilu Alueellinen terveysliikuntasuunnitelma Suunnitelma tehtiin yhdessä: Sairaanhoitopiiri - Normiohjaus - Osaaminen UKK-Instituutti - Informaatio-ohjaus

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO KENTÄT Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Harjoitukset, Ottelut, kilpailut, Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 20,00 30,00 A-juniorit ja nuoremmat

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Sivistyslautakunta halusi Kohtaan 6.4. lisättävän Kajoon lähiliikuntapaikkojen toiminnan suunnittelu vuoden 2015 aikana.

Sivistyslautakunta halusi Kohtaan 6.4. lisättävän Kajoon lähiliikuntapaikkojen toiminnan suunnittelu vuoden 2015 aikana. Sivistyslautakunta 6 27.01.2015 Sivistyslautakunta 10 24.02.2015 Kunnanhallitus 75 16.03.2015 Liikuntastrategia 2015-2017 Sivltk 6 Liikunta-vap.ajanohjaaja Juuan kunnan liikuntastrategian luonnos vuosille

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS KLO 18-20

YLEISÖTILAISUUS KLO 18-20 KUNTAJAKOSELVITYKSEN YLEISÖTILAISUUS KLO 18-20 Seuraavat yleisötilaisuudet 14.11. klo 18.00 ja 18.12. klo 18.00 Seuraa ja anna palautetta www.jyvaskylanseutu.fi/kuntajako Materiaalia lisätään koko ajan

Lisätiedot

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Tavoitteet Laadukkaat nuorisopalvelut Kriittiset menestystekijät kerhotoiminnan ylläpitäminen Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Toteuma 1.1. 31.12. 2015 Sählykerhoja sekä Tyttöjen Tippala-tyttökerho

Lisätiedot

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Kirsi Kohonen Suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kirsi Kohonen, OKT-vastuualue 5.9.2014

Lisätiedot

Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet

Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet Terveyden edistämisen kuntakokous Simo 29.3.2010 Ohjaajalääkäri Terveyden edistämisen suunnittelija Terveyden edistämisen suunnittelija Aimo Korpilähde Tuula Kokkonen

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN Hyväksytty kulttuuri- ja vapaaaikalautakunnassa 13.12.2012 86 SISÄLLYSLUETTELO LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2014

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2014 LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO Nuoriso- ja liikuntalautakunta 3.12. 2 SISÄLLYSLUETTELO Vuokrauksen yleiset perusteet... 3 Kisapuiston urheilukeskus... 5 Vanha kenttä ja Kisapuiston hiekkatekonurmi... 6 Kimpisen,

Lisätiedot

12. LIIKUNTAPALVELUT SIPOOSSA

12. LIIKUNTAPALVELUT SIPOOSSA 12. LIIKUNTAPALVELUT SIPOOSSA STRATEGISET PAINOPISTEET, TOIMINTAA OHJAAVAT PERIAATTEET Liikunta- ja ulkoilutoiminnan tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kunnan liikuntapaikkoja ja ulkoilualueita tarkoituksenmukaisen,

Lisätiedot

Torstai 26.09.2013 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2

Torstai 26.09.2013 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Torstai 26.09.2013 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen 5 Katselmuskäynti

Lisätiedot

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Ympäristötoiminnan neuvottelupäivä Marketta Karhu Oulun seudun ympäristötoimi Maakunnallinen ympäristötietoisuuden yhteistyöalkoi

Lisätiedot

Vihdin kunnan johtamisjärjestelmän periaatteet sekä valtuuston koko

Vihdin kunnan johtamisjärjestelmän periaatteet sekä valtuuston koko Vihdin kunnan johtamisjärjestelmän periaatteet sekä valtuuston koko Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se toteaa lausuntonaan oikeusministeriölle, että Vihdin kunnanvaltuustoon valitaan vuoden

Lisätiedot

Kuluttajaviraston suositusten mukaan alle 8-vuotiaat uimahalleihin vain aikuisen valvonnassa. Uimahallien vuosikorttien käyttö max. 1 krt/pv.

Kuluttajaviraston suositusten mukaan alle 8-vuotiaat uimahalleihin vain aikuisen valvonnassa. Uimahallien vuosikorttien käyttö max. 1 krt/pv. UIMAHALLIT Kotkan uimala Katariina, Puistotie 9-11, 48100 KOTKA, puh. 234 4590 Karhulan uimahalli, Karhulantie 46, 48600 KOTKA, puh. 234 5415 Kuluttajaviraston suositusten mukaan alle 8-vuotiaat uimahalleihin

Lisätiedot

Vihdin kunnan kävelyä ja pyöräilyä palveleva kartasto

Vihdin kunnan kävelyä ja pyöräilyä palveleva kartasto SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY Tarjouspyynnön liite 1 25.6.2013 Vihdin kunnan kävelyä ja pyöräilyä palveleva kartasto TYÖOHJELMA Sisällys Vihdin kunnan kävelyä ja pyöräilyä palveleva kartasto... 1 1 Työn

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU 9/2016. Kokousaika: Maanantai klo Kokouspaikka: Kaupungintalo, 3. kerros, kokoushuone 302

KOKOUSKUTSU 9/2016. Kokousaika: Maanantai klo Kokouspaikka: Kaupungintalo, 3. kerros, kokoushuone 302 KOKOUSKUTSU 9/2016 Kokousaika: Maanantai 14.11.2016 klo 17.00 Kokouspaikka: Kaupungintalo, 3. kerros, kokoushuone 302 Saapuvilla olevat jäsenet: Varajäsenet: Haavisto Marika Salonen Leevi Mauriala Anni

Lisätiedot

Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely

Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely KÄRKÖLÄ Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely 22.3.-30.4.2016 YHTEENVETO KÄRKÖLÄ KÄRKÖLÄ www.karkola.fi Kärkölän kunta Virkatie 1, 16600 Järvelä 044 770 2200 Perustiedot Kysely toteutettiin lomakekyselynä

Lisätiedot

Liikuntapalveluiden hinnasto alkaen (hinnat sis. arvonlisäveron)

Liikuntapalveluiden hinnasto alkaen (hinnat sis. arvonlisäveron) Sivistyslautakunta 97 22.06.2016 Liikuntapalveluiden maksut 1.8.2016 alkaen SIVLTK 97 Kunnan hallintosääntö 47: Lautakunta päättää toimialansa irtaimen omaisuuden vuokrauksesta ja muusta käytettäväksi

Lisätiedot

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta Avustusten hakuaika päättyy 31.03.2015 klo 16.00. Posion kunta, hyvinvointilautakunta, Kirkkotie 1, 97900 POSIO. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

Kaupunki hyvinvoinnin mahdollistajana / Konsernihallinto / Sirpa Kynäslahti

Kaupunki hyvinvoinnin mahdollistajana / Konsernihallinto / Sirpa Kynäslahti Kaupunki hyvinvoinnin mahdollistajana 12.1.2016/ Konsernihallinto / Sirpa Kuntalain mukaan kunnan tulee pyrkiä edistämään asukkaidensa hyvinvointia Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kaikille kaupungin hallinnonaloille

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT alkaen 1.2.2016 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.1 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja terveyttä,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto Sisällysluettelo Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat Liikuntasihteeri Ilkka Kotala 050 427 6460 ilkka.kotala@kemi.fi Toimistosihteeri Eija Juntunen 040 728 6507 eija.juntunen@kemi.fi Yhteystiedot

Lisätiedot

Liikuntapalvelujen tehtäväjärjestelyt

Liikuntapalvelujen tehtäväjärjestelyt Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Vapaa-aikalautakunta 10 12.2.2013 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 37 25.2.2013 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 49 11.3.2013 27 Liikuntapalvelujen tehtäväjärjestelyt

Lisätiedot

Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto

Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Tavoitteena liikunta-aktiivisuuden edistäminen Keinoina liikkumisympäristöjen kehittäminen Ohjauskeinot: Resurssiohjaus

Lisätiedot

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.4.2014

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.4.2014 VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.4.2014 Päävastuualueen johtajan katsaus Vapaa-aikapalveluiden toimintotasoiset sitovuustasot ovat vapaa-aikapalveluiden hallinto, kirjastopalvelut, kulttuuripalvelut,

Lisätiedot

JÄRJESTÖPÄIVÄT LIIKUNTAA EDISTÄVIEN JÄRJESTÖJEN AVUSTAMINEN

JÄRJESTÖPÄIVÄT LIIKUNTAA EDISTÄVIEN JÄRJESTÖJEN AVUSTAMINEN JÄRJESTÖPÄIVÄT LIIKUNTAA EDISTÄVIEN JÄRJESTÖJEN AVUSTAMINEN Valtionavustukseen oikeutetut uudet liikuntaa edistävät järjestöt. Liikuntalain 10 :ssä säädetään, että liikuntaa edistävän järjestön valtionavustuksen

Lisätiedot

Kuntapalvelut Torniossa vuonna 2013 8.4.2013 HM

Kuntapalvelut Torniossa vuonna 2013 8.4.2013 HM 8.4.213 HM Sisällys Johdanto 1 Torit ja torikauppa 42 1. Kokonaisarvosana 2 Urheilu ja pelikentät 43 2. Tyytyväisyys asuinkuntaan: Laaja asuinkuntaindeksi 3 Sisäliikuntatilat 44 3. Tyytyväisyys asuinkuntaan:

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 TUTKIMUS 2009-2010 Miten suomalaiset 19-65-vuotiaat liikkuvat, mitä lajeja he harrastavat, missä he liikkuvat? Liikunnan harrastuskertojen määrä Liikunnan ja kuntoilun luonne Suomalaisten jakaantuminen

Lisätiedot

Uusi liikuntalaki kunta- talouden puristuksessa. Talous Liikuntalain keskeiset kuntapykälät Mikä muuttuu vai muuttuuko?

Uusi liikuntalaki kunta- talouden puristuksessa. Talous Liikuntalain keskeiset kuntapykälät Mikä muuttuu vai muuttuuko? Uusi liikuntalaki kunta- talouden puristuksessa Talous Liikuntalain keskeiset kuntapykälät Mikä muuttuu vai muuttuuko? Kari Sjöholm 26.11.2014 Bruttokansantuote, määrän muutos-% ed. vuodesta Lähde: kansalliset

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2015

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2015 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2015 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 9.6.2015 klo 18.30-20.23 Paikka: Kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Timo Toivonen x Varapuheenjohtaja:

Lisätiedot

Liikuntalain uudistus

Liikuntalain uudistus Liikuntalain uudistus Liikuntatoimen koulutuspäivät 27.-28.11.2014 ylitarkastaja Sari Virta Lähtökohdat Yhteiskunnan muutos: kansalaisten vähentynyt päivittäinen liikuntaaktiivisuus, liiallinen istuminen.

Lisätiedot

IKÄINSTITUUTIN VOIMAA VANHUUTEEN Ohjelmatyö Voimaa Vanhuuteen ohjelmatyö Hämeenlinnassa

IKÄINSTITUUTIN VOIMAA VANHUUTEEN Ohjelmatyö Voimaa Vanhuuteen ohjelmatyö Hämeenlinnassa IKÄINSTITUUTIN VOIMAA VANHUUTEEN Ohjelmatyö 2005-2014 Voimaa Vanhuuteen ohjelmatyö Hämeenlinnassa 2010-2014 Pirkko Mattila Hyvinvointipalvelujen kehittämisyksikkö VOIMAA VANHUUTEEN HÄMEENLINNASSA HÄMEENLINNA

Lisätiedot

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2014 Kunnanhallitus 24.2.2014 ( 23): Verontilityslakiin viime vuonna tehdystä muutoksesta johtuva tilitysrytmin nopeutuminen vaikuttaa alkuvuoden verotilityksiin. Tammikuun verotilityksen

Lisätiedot

UIMAHALLIEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

UIMAHALLIEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut UIMAHALLIEN HINNASTO 2017 Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut 2 Sisällys Liikuntatilojen hinnoittelun periaatteet... 3 Uimahallien hintaluokitukset ja -perusteet... 3 Hintojen perusteet... 3 Tilojen

Lisätiedot

YHTEISTYÖSSÄ ETEENPÄIN Pirkanmaan alueellinen terveysliikuntasuunnitelma - toteutus ja jalkauttaminen

YHTEISTYÖSSÄ ETEENPÄIN Pirkanmaan alueellinen terveysliikuntasuunnitelma - toteutus ja jalkauttaminen YHTEISTYÖSSÄ ETEENPÄIN Pirkanmaan alueellinen terveysliikuntasuunnitelma - toteutus ja jalkauttaminen Miten lisätä hallintokuntien välistä yhteistyötä ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa ja kuntien liikuntapalveluketjuja

Lisätiedot

Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet

Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet Hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuudet Terveyden edistämisen kuntakokous Rovaniemi 16.6.2010 Ohjaajalääkäri Terveyden edistämisen suunnittelija Terveyden edistämisen suunnittelija Aimo Korpilähde Tuula

Lisätiedot

HENKILÖKUNNAN YLITYÖKORVAUKSET

HENKILÖKUNNAN YLITYÖKORVAUKSET MAKSULUOKAT (ei uimahalli, kuntosali, kopiot) Maksuluokka 0 Maksuluokka 1 Maksuluokka 2 Maksuluokka 3 Outokumpulaisten seurojen yms.outokumpulaisten seurojen Ulkopaikkakuntal. seurojen Ulkopaikkakuntalaiset

Lisätiedot

MONIKULTTUURISUUS LIIKUNTAPAIKKOJEN HAASTEENA Olosuhdepäivät Laitospäällikkö Jarkko Rantanen. hel.fi/liikunta

MONIKULTTUURISUUS LIIKUNTAPAIKKOJEN HAASTEENA Olosuhdepäivät Laitospäällikkö Jarkko Rantanen. hel.fi/liikunta MONIKULTTUURISUUS LIIKUNTAPAIKKOJEN HAASTEENA Olosuhdepäivät 5.10.2016 Laitospäällikkö Jarkko Rantanen. hel.fi/liikunta MAAHANMUUTTAJAT JA LIIKUNTAPALVELUT Maahanmuuttajabarometri. Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Vastaus valtuustoaloitteeseen / Taajaman katujen talvikunnossapidon nykytilan parantaminen

Vastaus valtuustoaloitteeseen / Taajaman katujen talvikunnossapidon nykytilan parantaminen Kaupunginvaltuusto 55 15.06.2015 Kaupunginhallitus 162 22.06.2015 Tekninen lautakunta 79 27.08.2015 Kaupunginhallitus 210 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 02.11.2015 Tekninen lautakunta 126 19.11.2015

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

SIVISTYSLAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ SIVISTYSLAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Sivistyslautakunta 26.11.2013 113 KULTTUURIAVUSTUKSET 1. KOHDEAVUSTUS YHTEISÖILLE Kohdeavustusta voidaan myöntää sellaiselle tervolalaiselle yhdistykselle, yhteisölle

Lisätiedot

Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3.2016 voimaan tulevat taksat.

Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3.2016 voimaan tulevat taksat. KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 1/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 Kotka puh. 040 831 0389, fax 234 5424 26.1.2016 Urheiluseurat TAKSALUETTELO Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3.2016 voimaan

Lisätiedot

Liikkuva-koulu. Liikkuva koulu -toiminta aloitettiin syksyllä 2013

Liikkuva-koulu. Liikkuva koulu -toiminta aloitettiin syksyllä 2013 Liikkuva-koulu Liikkuva koulu -toiminta aloitettiin syksyllä 2013 KOULUN LIIKUNTAPAIKAT Koulun sali, sorakenttä, tenniskenttä, yleisurheilukenttä, monitoimiareena ja jäähalli. Pienen kävelymatkan päässä

Lisätiedot

Karjalan tasavallan liikunta- ja urheiluinfrastruktuurin nykytila ja kehitysnäkymät

Karjalan tasavallan liikunta- ja urheiluinfrastruktuurin nykytila ja kehitysnäkymät Karjalan tasavallan liikunta- ja urheiluinfrastruktuurin nykytila ja kehitysnäkymät Sergey Malashov, Karjalan tasavallan nuoriso-, liikunta- ja urheiluministeriön liikunnan ja urheiluinfrastruktuurin kehittämisosaston

Lisätiedot

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta Kaupunginhallitus 93 25.03.2013 Tekninen lautakunta 44 14.05.2013 Tekninen lautakunta 79 19.11.2013 Kaupunginhallitus 5 20.01.2014 Kaupunginvaltuusto 3 27.01.2014 Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen

Lisätiedot

300 Sivistystoimen hallinto TA 2016 Tot. Erotus Tot. %

300 Sivistystoimen hallinto TA 2016 Tot. Erotus Tot. % 300 Sivistystoimen hallinto Toimintakulut -81526-8888 -72638 10,9 Henkilöstökulut -26726-5596 -21130 20,9 Palkat ja palkkiot -18800-3628 -15172 19,3 Henkilösivukulut -7926-1968 -5958 24,8 Eläkekulut -7160-1795

Lisätiedot

Puolustusvoimien kilpailutoiminta

Puolustusvoimien kilpailutoiminta Puolustusvoimien kilpailutoiminta Ohje Puolustusvoimien kilpailu- ja valmennustoiminnasta 1. Johdanto 1.1 Kilpaurheilun perusteet Puolustusvoimien kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta tähtää

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 1. Hallitus ja toimihenkilöt Airtime ry:n johtokunnan puheenjohtajana on toiminut Hannes Björninen, sihteerinä ja varapuheenjohtajana Jukka Mäennenä ja rahastonhoitajana Vesa Ulvila.

Lisätiedot

Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat

Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat Eeva Hiltunen Sivistystoimentarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Mikkeli 5.3.2014 Itä-Suomen aluehallintovirasto, Eeva Hiltunen, OKT-vastuualue

Lisätiedot

VOIMAA VANHUUTEEN -KEHITTÄMISSUUNNITELMA

VOIMAA VANHUUTEEN -KEHITTÄMISSUUNNITELMA VOIMAA VANHUUTEEN -KEHITTÄMISSUUNNITELMA KUNTA: Leppävirta PVM: 12.1.2017 LUONNOS YHTEISTYÖRYHMÄN JÄSENET Satu Portimo, personal trainer Terho Happonen, Leppävirran Viri Riitta Räisänen, Varkauden seudun

Lisätiedot

JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET. Salivuoroihin oikeutetut

JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET. Salivuoroihin oikeutetut hyväksytty ella 23.2.2016 12 JANAKKALAN SISÄLIIKUNTATILOJEN VUOROJAKOPERUSTEET Salivuoroihin oikeutetut Janakkalan sisäliikuntatilojen vuoroihin oikeutettuja ovat rekisteröidyt urheiluseurat / liikuntajärjestöt,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Hallinto-osasto KUUKAUSIRAPORTTI ELOKUULTA 2016

LEMIN KUNTA Hallinto-osasto KUUKAUSIRAPORTTI ELOKUULTA 2016 LEMIN KUNTA 29.9.2016 Hallinto-osasto KUUKAUSIRAPORTTI ELOKUULTA 2016 Toteutuma elokuun lopussa Tämä on raportti toteutumasta, joka perustuu kirjanpidon raporttiin elokuun kirjauksista 29.9.2016. Talousarviomuutoksia

Lisätiedot

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset 1981 2002 Päivi Berg Vuonna 2002 talvella vähintään kerran viikossa liikkui 87 %, kesällä 88 % väestöstä Nuorten kokonaan liikuntaa

Lisätiedot

Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta

Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta 14.5.2012 Johtaja Harri Syväsalmi Opetus- ja kulttuuriministeriö/liikuntayksikkö Hallitusohjelma - liikuntapolitiikka

Lisätiedot

Juuan kunnan liikuntastrategia

Juuan kunnan liikuntastrategia Juuan kunnan liikuntastrategia 2015-2017 Strateginen päämäärä: Liikunnan merkityksen kasvattaminen osana kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä 1. Kuntalaisten liikunta-aktiivisuuden lisääminen

Lisätiedot

VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.

VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. 1. KENTÄT 1.1. Vihdin ja Nummelan Urheilukentät Jalkapallonurmi vakioharjoitusvuoro/tunti

Lisätiedot

Terveydenhoitaja Raija Rantala Liikuntasuositukset ja liikuntaneuvonta Kuulotutkimukset Verenpaineen mittaukset. Semppi-piste

Terveydenhoitaja Raija Rantala Liikuntasuositukset ja liikuntaneuvonta Kuulotutkimukset Verenpaineen mittaukset. Semppi-piste Helsinki 21.-22.4.2015 Terveydenhoitaja Raija Rantala Liikuntasuositukset ja liikuntaneuvonta Kuulotutkimukset Verenpaineen mittaukset Semppi-piste - Liikuntaneuvonta Terveysliikunta Ikääntyminen ja tasapaino

Lisätiedot

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Aivoliitto ry Allergia- ja astmaliitto ry Epilepsialiitto ry Hengitysliitto ry Lihastautiliitto ry Mielenterveyden keskusliitto ry Munuais- ja

Lisätiedot

RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013

RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013 RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013 RAAHEN SATAMA 2 TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. Yleistietoja Suomen satamista ja niiden liikenteestä Suomen satamien ulkomaanliikenne v. 2013

Lisätiedot

Ostopalveluna toiminimi Aquasa:lta, opettajana toimii Sari Saarinen.

Ostopalveluna toiminimi Aquasa:lta, opettajana toimii Sari Saarinen. VUOSISUUNNITELMA 2005 LIIKUNTATOIMEN JÄRJESTÄMÄSTÄ OHJATUSTA TOIMINNASTA 1. UIMAKOULUT 1. Uimakoulut uimahalleissa Liikuntatoimi järjestään vuoden aikana Lauritsalan uimahallissa lasten alkeis-, jatko-

Lisätiedot

Liikuntatoimen ajankohtaisia asioita aluehallintovirastosta. Itä-Suomen aluehallintovirasto Liikuntatoimen ylitarkastaja Marie Rautio-Sipilä

Liikuntatoimen ajankohtaisia asioita aluehallintovirastosta. Itä-Suomen aluehallintovirasto Liikuntatoimen ylitarkastaja Marie Rautio-Sipilä Liikuntatoimen ajankohtaisia asioita aluehallintovirastosta Itä-Suomen aluehallintovirasto Liikuntatoimen ylitarkastaja Marie Rautio-Sipilä 1 Valtionavustukset Peruspalvelujen arviointi TEAviisari Koulutustilaisuudet/tapaamiset

Lisätiedot

Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan järjestäjille Hyvien toimintojen esittely- ja jakamistilaisuus 13.4.

Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan järjestäjille Hyvien toimintojen esittely- ja jakamistilaisuus 13.4. Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihanke Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan järjestäjille Hyvien toimintojen esittely- ja jakamistilaisuus 13.4.2015 Päivän

Lisätiedot

KÄYTTÖMAKSUT 1.1.2015 alkaen Hyvinvoinnin edistämisen johtajan päätös 15.12.2014 Maksut 4 LIIKUNTAPAIKKAPALVELUT

KÄYTTÖMAKSUT 1.1.2015 alkaen Hyvinvoinnin edistämisen johtajan päätös 15.12.2014 Maksut 4 LIIKUNTAPAIKKAPALVELUT KÄYTTÖMAKSUT 1.1.2015 alkaen Hyvinvoinnin edistämisen johtajan päätös 15.12.2014 Maksut 4 LIIKUNTAPAIKKAPALVELUT Käyttömaksut kattavat ko. liikuntapaikalla jo olevan varustuksen. Ylimääräisten siirtojen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Suomenkielisen työväenopiston jk ope/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Suomenkielisen työväenopiston jk ope/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (8) 41 Lausuntopyyntö: Suomenkielisen työväenopiston johtokunnan lausunto kaupunginhallitukselle ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali-

Lisätiedot

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2016 Kunnanhallitus 15.2.2016 ( 20): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 4,9 % parempi kuin vuonna 2015. Kunnallisveron osalta tilitys oli 3,7 % ja yhteisöverotulon osalta 24,0

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN ROOLI TULEVAISUUDEN KUNNASSA ITÄSUOMALAISTEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS LEPPÄVIRTA

LIIKUNTATOIMEN ROOLI TULEVAISUUDEN KUNNASSA ITÄSUOMALAISTEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS LEPPÄVIRTA LIIKUNTATOIMEN ROOLI TULEVAISUUDEN KUNNASSA ITÄSUOMALAISTEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS LEPPÄVIRTA 12.10.2016 Kuntalaisten mielipiteiden huomiointi Kiteen kuntakysely: Mitkä seikat vaikuttavat liikunnan

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 48 19.05.2015. 48 Asianro 2577/10.03.02.04/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 48 19.05.2015. 48 Asianro 2577/10.03.02.04/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 34 21.4.2015 48 Asianro 2577/10.03.02.04/2015 Alavan toimintakeskuksen tilojen käytön organisointi syyskaudella 2015 Päätöshistoria 21.4.2015 34 Taustaa Perusturvan

Lisätiedot

Kokkolan varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen palveluverkkojen tavoitetila 2020-luvulla; vaikutukset liikuntalautakunnan alaisiin palveluihin

Kokkolan varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen palveluverkkojen tavoitetila 2020-luvulla; vaikutukset liikuntalautakunnan alaisiin palveluihin Liikuntalautakunta 9 08.02.2017 Kokkolan varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen palveluverkkojen tavoitetila 2020-luvulla; vaikutukset liikuntalautakunnan alaisiin palveluihin 942/12.00.01/2016 LILTK 9 Valmistelijat:

Lisätiedot

Kaavoituksen mahdollisuudet liikuntapaikkojen suunnittelussa Jenny Miettinen, arkkitehti, Oulun yliopisto Yhdessä ylipainoa vastaan

Kaavoituksen mahdollisuudet liikuntapaikkojen suunnittelussa Jenny Miettinen, arkkitehti, Oulun yliopisto Yhdessä ylipainoa vastaan 1 Kaavoituksen mahdollisuudet liikuntapaikkojen suunnittelussa Jenny Miettinen, arkkitehti, Oulun yliopisto Yhdessä ylipainoa vastaan 2 Nykytilanne Suomalaisten työikäisten liikunnan harrastaminen on lisääntynyt,

Lisätiedot