1. Liikuntatoimisto Kilpa- ja kuntourheilu Liikunnanohjaustoiminta...6

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Liikuntatoimisto...4. 2. Kilpa- ja kuntourheilu...4. 3. Liikunnanohjaustoiminta...6"

Transkriptio

1 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä Liikuntatoimisto Kilpa- ja kuntourheilu Kilpaurheilutoiminta Kuntourheilutoiminta Liikunnanohjaustoiminta Erityisryhmien liikunta Uimaopetus ja vauvauinti Vesijumpat ja muu liikuntatoiminta Työtä ja Liikettä Keski-Pohjanmaalle projekti Aluekehittäjän oppisopimuskoulutus alkoi Liikuntalaitokset Uimahalli Jäähalli Tekojäärata Jalkapallohalli Ulkojalkapallokentät Kokkolan Urheilutalo Oy Ulkoliikuntapaikat...10

2 2 Yleistä Mennyt vuosi on ollut jälleen varsin tapahtumarikas. Kokkolan vuosille suunnattu liikuntapoliittinen ohjelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa , joten kiitos ohjelmatyöryhmälle (Timo Virolainen, Ann-Christine Mannström, Kim Huuhka, Maria-Liisa Tuomisto, Kati Myllymäki ja liikuntatoimenjohtaja) sekä ohjelman vetovastuussa olleelle liikuntasuunnittelun professori Kimmo Suomelle. Ohjelma toimii ohjenuorana tulevien vuosien toimintojen suunnittelussa. Vs. liikuntatoimenjohtaja on osallistunut kaupungin hyvinvointityöryhmän toimintaan ja muutenkin toimintoja viedään liikuntapoliittisen ohjelmaan pohjautuen entistä enemmän hyvinvointiajattelun ja terveyttä edistävän liikunnan suuntaan. Kokkolan Agenda 21:n eli Kestävän kehityksen toimintaohjelman valmistelutyöhön osallistui vs. liikuntatoimenjohtaja Kaupungin luonto ja luonnon virkistyskäyttö sekä Viihtyisä kaupunki -teemaryhmissä. Osana hyvinvointiajattelua liikuntapalvelut on toteuttamassa Kun hakkaat itse halkosi, ne lämmittävät Sinut kahdesti ikääntyvien toimintakykyhanketta, johon palkattiin erillinen työntekijä (Anne Pesu) elokuussa. toimintakykyhankkeen kohderyhminä ovat 55-, 65-, 75- ja 85-vuotiaat henkilöt. Laajan yhteistyöhankkeen tavoitteena on kaupungin yli 55-vuotiaiden asukkaiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin ylläpito ja kehittäminen, sekä toimintavajauksien ehkäiseminen ja hidastaminen. Toimintakyvyn edistämisessä hyödynnetään ihmisten omaehtoista aktiivisuutta, liikuntaharrastuksen lisäämistä sekä kuntouttavaa työotetta. Joulukuussa Suomen Kuntourheiluliitto myönsi Kokkolalle järjestelyoikeuden Työpaikkaliikunnan Festivaalien järjestämiseksi syksyllä 2005 Kokkolassa teemalla Kunto-Venetsialaiset. Liikuntapalvelut osallistui Aktivix-messujen järjestämiseen Urheilutalolla yhteistyössä muiden sivistyskeskuksen hallinnonalojen kanssa. Messuilla lapset, nuoret ja aikuiset saivat tietoa oman paikkakuntansa eri harrastemahdollisuuksista, kokeilivat ja tutustuivat erilaisiin aktiviteetteihin sekä saivat ajankohtaista tietoa liikunnasta ja sen vaikutuksista terveyteen. Marraskuun kokouksessaan lautakunta valitsi Kokkolan Vuoden 2003 liikuttajaksi Ann-Catrin Niemisen. Kruunupyyn kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta lähestyi Kokkolan liikuntalautakuntaa tavoitteenaan järjestää yhteistapaaminen ajankohtaisten yhteistyömahdollisuuksien luomiseksi. Tapaaminen järjestettiin Kruunupyyssä kunnantalolla ja keskeisillä liikuntapaikoilla

3 3 Liikuntapalvelut osallistui lajiharrastajien ja kaupungin eri hallinnonalojen kanssa hankkeeseen skeittihallin saamiseksi Kokkolaan. Skeittihallin paikaksi varmistui Björkskogin vanhan nahkatehtaan kupeessa oleva 450 m 2 uudehko hallitila. Avajaiset skeittihallilla järjestettiin marraskuun alussa. Kokkolan liikuntapalveluiden viestintäsuunnitelman valmistuminen siirtyi vuoden 2004 puolelle. Mutta liikuntapalveluiden uusitut ja täysin kaksikieliset www-sivut löytyvät alkaen osoitteesta Sivujen pääotsikoina ovat Liikuntapaikat, Toiminta, Seurat, Hallinto ja Palaute. Lisäksi sivuilta löytyy mm. liikuntavinkkejä ja tiedotteita sekä yhteystietoja. Sivut ovat täydellisesti uusittu Regweb Oy:n, Kokkolan kaupungin IT-yksikön ja liikuntatoimen henkilöstön yhteistyönä. Liikuntalautakunnan perinteinen kehittämisseminaari järjestettiin vuonna Oulussa. Matkan aikana tutustuimme Oulun kaupungin liikuntapalveluihin ja paikkoihin (mm. Raksilan jäähalli, Raksilan uimahalli, Oulu-halli, Castrenin urheilukeskus, Sankivaaran Golfkeskus sekä lähiliikuntapaikat) sekä päivän virallisen ohjelman lopuksi jännitimme Kärpät-Jyp SM-liigaottelun. Liikuntapalvelut osallistui yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Liikunnan, Keski-Pohjanmaan Liiton, British Councilin ja GBK:n kanssa Monikulttuurinen Keskipohjanmaa valmentajaseminaarin järjestelyihin Kippari hallissa. Seminaarin teemana oli Inclusion and tolerance through sport ja seminaarin tavoitteena oli tuoda esille käytännön kokemukset ja tiedot Iso-Britanniassa menestyksekkäästi tehdystä monikulttuurisuustyöstä urheilun parissa (=jalkapallo). Seminaari keräsi miltei satapäisen osanottajajoukon. Syrjäytymisen ehkäisyyn on monikulttuurisuustyön lisäksi etsitty uusia toimintamalleja olemalla mukana Kasvatus tulevaisuuteen hankkeessa. Hankkeessa luodaan urheiluseuroille Fair Play toimintaa kannustaen lapsia ja nuoria rehtiin käyttäytymiseen pelitilanteissa ja vapaa-aikana. SDP:n ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmien tekemää valtuustoaloitetta liikuntatiloista perittävien vuokrien poistamiseksi alle 18-vuotiailta on valmistelussa laajennettu koskemaan kaikkia alle 18- vuotiaiden harrastetiloja. Vastaus aloitteeseen käsitellään maaliskuun 2004 valtuuston kokouksessa. Kokkolan Vapaa-aikakeskuksen uimahallin peruskorjauksen laajennuksen suunnittelu jatkui suunnittelutyöryhmästä repäistyn pienemmän työryhmän valmistelemana, suunnittelutyöryhmän päättäessä suuremmista linjoista. Uimahallin peruskorjaus on tarkoitus käynnistyä vuoden 2004 lopulla luoden nykyistä toimivammat puitteet ja mahdollistaen kävijämäärien runsaan lisäyksen.

4 4 Vuoden loppuun mennessä peruskorjauksen suunnittelu saatiin sille tolalle, että päästiin lähettämään valtionapuhakemus hiukan vajavaisilla piirustuksilla. Valtuuston hyväksyntä hakemukselle siirtyi vuoden 2004 puolelle. Taloudellisesti vuosi oli positiivinen, sillä lautakunta teki plusmerkkisen tuloksen. Lautakunnan tulot ylittyivät euroa ja menot ylittyivät euroa, joten toimintakate jäi euroa plussalle. Poistojen jälkeen tilikauden tulos oli yhteensä euroa positiivinen. Urheiluseurojen velkatilanne liikuntalautakunnalle on entisenlainen eli tekemistä sillä saralla vielä riittää. 1. Liikuntatoimisto Liikuntatoimiston henkilökunnan kokonaismäärä on kahdeksan vakinaista ja seitsemän määräaikaista eli yhteensä 15 henkilöä. Liikuntatoimenjohtaja (vs. liikuntatoimenjohtaja), halliemäntä, liikunnanohjaaja, projektityöntekijä sekä puolipäiväinen toimistotyöntekijä työskentelivät liikuntatoimistossa, joka sijaitsee kaupungintalolla. Uimahallissa työskenteli kaksi kassaa, kolme uimavalvojaa sekä viisi määräaikaista työntekijää, jotka mm. toimivat vetäjinä erilaisissa ryhmissä sekä antoivat uimaopetusta. Ulkoliikuntapaikkojen hoito tapahtuu ostopalveluna teknisestä palvelukeskuksesta, jossa yhdistetty puisto- ja urheilualueiden osasto hoitaa ne. Uima- ja jäähallin kiinteistöjen hoito tapahtuu ostopalveluna teknisen viraston tilapalveluosastolta, jonka vastuulla ovat uima- ja jäähallin tekninen henkilökunta. 2. Kilpa- ja kuntourheilu 2.1 Kilpaurheilutoiminta Vuonna 2003 lautakunta jakoi lasten ja nuorten ohjaustoimintaavustuksia yhteensä euroa 25 urheiluseuralle. Hiihdon Keski-Pohjanmaan Maakuntaviesti hiihdettiin Lohtajalla. Kokkola oli mukana kolmella joukkueella. Sijoitukset olivat I- joukkueen osalta A-sarjassa kolmastoista (13.), II-joukkueen osalta B- sarjassa 16. ja III-joukkueen osalta B-sarjassa 24. Kaupunginmestaruuskilpailuja on järjestetty mm. ammunnassa, maastojuoksussa, jalkapallossa, purjehduksessa, shakissa, tenniksessä ja yleisurheilussa.

5 5 2.2 Kuntourheilutoiminta Lumella liikkuen -kansanhiihtokampanja : Kokkola oli jälleen mukana kuntasarjassa. Kokkolassa rekisteröitiin yhteensä hiihtosuoritusta. Tulos parani huomattavasti edellisestä vuodesta. Uutena kirjaamispaikkana oli Isokosken laavu, jossa kävijöitä oli kolmen kuukauden aikana reilut tuhat. VI Koko perheen Kokkolahiihto hiihdettiin Sää ei suosinut hiihtäjiä, joita oli mukana hieman yli 300. Mehupisteitä olivat Elba, Harrbåda, Trullevin lomakylä, Poroluoto, Hällskäret ja Rastimaja. Koko reitin pituus oli noin 30 km. Terveysliikunnan työryhmä yhdessä hiihtoseurojen kanssa järjesti tapahtuman. Turvallisesti pyörällä työmatkapyöräilykampanja : kampanjaan osallistui suuri joukko kaupungin henkilöstöä.suorituksia kirjattiin kuukauden aikana kpl; tulos parani jälleen viime vuodesta. Perinteisen Kokkola-Kälviä pyöräilymaaottelun järjestelyt siirtyivät kokonaan liikuntapalvelujen hoidettavaksi. Pyöräilymaaottelu järjestettiin ; kokkolalaisten suorituksia oli vain kpl. Maaottelun avaustapahtumaan osallistui 200 henkilöä ja päätöstapahtumassa Kokkolan Liikuntaviikon päätteeksi Kokkolapäivänä 7.9. noin 200 henkilöä. Kälviä voitti maaottelun edellisvuosien tapaan. Kokkolan tulos huononi edellisestä vuodesta, vaikka Öjan uusi pyörätie oli rullaluistelijoiden ja pyöräilijöiden vilkkaassa käytössä koko kesän ajan. Pyöräilysuoritusten keräilyn hoiti sivistystoimen henkilökunta TYKYtoimintana; joka viikko kaksi henkilöä sai käydä työaikana pyöräilemässä laatikolla (Suonperä tai Öja) ja toimittaa täydet nimilistat liikuntatoimistoon. TYKY-pyöräilyt onnistuivat erittäin hyvin ja tarkoitus on jatkaa samaan malliin. Kokkolan Liikuntaviikko järjestettiin jo seitsemännen kerran Venetsialaisten jälkeisellä viikolla. Viikon aikana erilaisiin tapahtumiin osallistui vajaa kahdeksan tuhatta henkilöä. Viikon aikana oli mm. ohjattua sauvakävelyä, suunnistuskisoja, maastopyöräilyä ja kuntosalin avoimet ovat. Suurin tapahtuma viikon aikana oli Aktivix koko perheen harrastemessut Kokkolan urheilutalolla perjantaina ja lauantaina. Messuilla kävi arviolta henkilöä. Kävely kuntoilulajien kuningas -kävelykampanja : kaupungin henkilöstö osallistui työpaikkasarjaan. Suoritusten määrä oli kpl.

6 6 Liikuntatoimisto on mukana terveysliikunnan työryhmässä, johon kuuluvat Kokkolanseudun terveyskeskus, Kokkolan Latu, Hakalahden koulun liikunnanopettaja Kaija Kivilehto, Keski-Pohjanmaan Liikunta, Kälviän vapaa-aikatoimi ja Lohtajan vapaa-aikatoimi. Työryhmä on ollut mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia; mm. Kokkolahiihto, Pyöräilykauden avaus- ja päätöstapahtumat, 7.luokkalaisten pyöräretki Elbaan joka toinen vuosi (vuorottelu Aktivix messujen kanssa). 3. Liikunnanohjaustoiminta Ohjaustoiminnan määrä kasvaa vuosi vuodelta ja ylitti taas selkeästi budjetoidun. Ohjaustoiminnan käyntikerrat kasvoivat kerrasta käyntiin; tuotot kasvoivat 902,88 euroa edellisvuodesta. Tuotto oli 3998,58 euroa budjetoitua suurempi. Uimahallin peruskorjauksen avulla (ohjaus)toimintoja saadaan edelleen laajennettua ja monipuolistettua. Liikuntatoimisto vastasi Kokkolan peruskoulujen uimaopetuksesta sekä järjesti kesällä uimakouluja hallissa ja rannalla. Ulkopaikkakuntalaisille oli myös uimakouluja kesällä. Vauvauinti, ohjattu liikunta eläkeläisille, veteraaneille ja erityisryhmille olivat myös liikuntatoimiston järjestämiä. 3.1 Erityisryhmien liikunta Liikuntatoimi on järjestänyt vuoden aikana seuraavanlaisia liikuntaryhmiä: - syöpäyhdistyksen vesijumppa - Ms-selkävesijumppa - kehitysvammaisten aikuisten liikuntaa 2 ryhmää - kehitysvammaisten lasten liikuntakerho - liikuntarajoitteisten vesijumppa - aivohalvaus-afasia vesijumppa Ryhmät ovat toimineet 36 viikkoa ja niissä on käynyt viikoittain noin 75 kävijää. Vuoden aikana on toiminut kerran viikossa erityislasten uimakoulu. Ryhmässä kävi viikoittain noin 5 lasta. Kesällä järjestettiin myös erityislasten uimakoulu, johon osallistui 10 lasta. Eri vammaisjärjestöjä avustettiin ilmaisilla tai osittain ilmaisilla uimahallikäynneillä, keilahallikäynneillä ja salivuoroilla. Avustettavia järjestöjä olivat mm aivohalvaus-afasia yhdistys, reumayhdistys, syöpäyhdistys, invalidit, epilepsia- yhdistys, sydänlapset, kehitysvammaiset, kuulo-ja näkövammaiset ja MBD-lapset.

7 7 Yhteensä avustettavia järjestöjä oli 15. Olimme mukana järjestämässä Kehitysvammaisten liikuntatapahtumaa Urheilutalolla. Tapahtumaan (16.8.) osallistui lapsia,nuoria ja aikuisia kehitysvammaisia Kokkolasta ja lähiympäristöstä. 3.2 Uimaopetus ja vauvauinti Peruskoulujen uimaopetukseen osallistui vuoden aikana noin 570 lasta Kesäkuussa järjestettiin koulunsa aloittaville lapsille uimakoulu uimahallissa, johon osallistui 72 lasta. Laajalahden uimarannalla järjestettiin heinäkuussa rantauimakoulu, johon osallistui 39 lasta. Folkhälsan i Öja rf järjesti Långön uimarannalla uimakoulun, johon osallistui 50 lasta. Aikuisille järjestettiin alkeisuimakoulu hallissa kevään aikana. Ryhmiä oli kaksi ja innokkaita uimakoululaisia yhteensä 30. Vauvauintiin osallistui keväällä 92 vauvaa, kesällä 28 ja syyskaudella 63 innokasta vauvaa. Vauvauimarit kokoontuivat vanhempineen kerran viikossa sunnuntai- ja maanantai aamuisin uimahallin kuntoutusaltaaseen. 3.3 Vesijumpat ja muu liikuntatoiminta Vesijumppien suosio jatkuu edelleen. Ryhmät ovat lähes täysiä. Liikuntatoimi on järjestänyt vuoden aikana seuraavia jumppia: - Eläkeikäiset ja veteraanit; 5 ryhmää, 120 jumpparia / viikko - Vesijumppaa kaikenikäisille; 3 ryhmää, 65 jumpparia / viikko - AQUA-jumppa syvässä altaassa; 3 ryhmää, 50 / viikko Salijumppaan eläkeikäisille naisille ja veteraaneille / yli 70 v miehille on osallistunut viikoittain noin 60 jumppaajaa. Keväällä ja syksyllä pyörivät sauvakävelyryhmät Halkokarilla ja Köykärillä ja niihin osallistui noin 30 kävelijää / viikko. Toukokuussa järjestettiin ikäihmisille sauvakävelytapahtuma Suntin ympärillä. Osallistujia oli Työtä ja Liikettä Keski-Pohjanmaalle projekti Työtä ja Liikettä Keski-Pohjanmaalle projekti päättyi. Lähes kuusi ja puoli vuotta yhtäjaksoisesti kestäneet liikunnan työllistämisprojektit päättyivät Työtä ja Liikettä projektin myötä heinäkuussa 2003.

8 8 Tulosten perusteella projektin kautta työllistyi yhteensä 632 henkilöä liikunnan eri tehtäviin. Työtä ja Liikettä Keski-Pohjanmaalle projektin kautta työllistyi 12 yhdistelmätukeen oikeutettua pitkäaikaistyötöntä ja 23 työharjoittelijaa Työllistämistavoite lähes saavutettiin eli 35 henkilöä seitsemässä kuukaudessa. Liikunnallisiin koulutuksiin osallistui vain 4 henkilöä. Projektin määrälliset tavoitteet vuositasolla saavutettiin, kun otettiin mukaan yhdistelmätukilaisten lisäksi työharjoittelijat. Kaiken kaikkiaan olemme kuitenkin tyytyväisiä projektin etenemiseen ja niihin muihin vaikutuksiin, joita saimme projektin aikana. Tärkeimpänä hyvä yhteistyö ja verkoston luominen alueen urheiluseuroihin ja muihin yhdistyksiin. Aluekehittäjän oppisopimuskoulutus alkoi Keski-Pohjanmaan Liikunnan lasten ja nuorten liikunnan aluekehittäjä Carita Kalliokoski aloitti liikuntaneuvojan oppisopimuskoulutuksen Koulutus kestää tammikuuhun 2006 saakka. Koulutuksen lähijaksot toteutetaan Varalan urheiluopistossa Tampereella. Aluekehittäjän työn lisäksi Kalliokoski toimii Kokkolan kaupungin iltapäivätoiminnan koordinaattorina. Fyysisesti hänen työpisteensä sijaitsee liikuntatoimistossa, joten hänen työhönsä kuuluu myös liikuntatoimen tehtävät. Palkkaus koostuu opetusministeriön aluekehittäjärahasta, kaupungin työllistämisvaroista ja Keski- Pohjanmaan Liikunnan omasta osuudesta. 5. Liikuntalaitokset 5.1 Uimahalli Uintikävijöitä oli Luku on edellisvuotta pienempi. Halli pidettiin vuosihuollon vuoksi suljettuna Kesän aikana loput kattolaseista uusittiin, lähinnä sivulla oleviin mataliin osiin. Pukuhuoneitten/allastilojen välillä oleva tiiliseinä katolla purettiin ja muurattiin uudelleen. Kaikki kiukaat huollettiin ja lauteet uusittiin kahteen saunaa. Teknisiin tiloihin asennettiin turvasuihkut. Pesutilojen suihkut huollettiin täydellisesti. Vuoden aikana järjestettiin Kokkouinnit, Siniviittauinnit, Fin Cup -uimahyppykilpailut sekä toiset uimahyppykilpailut, uppopalloturnaus, Uppopallon nuorten SM-kisat, kuutamouinti ja kinkku-uinnit sekä osallistuttiin valtakunnalliseen Ui kesäksi kuntoon -uintikampanjaan. Talon koko henkilökunnalle järjestettiin syksyllä Trimmi-kurssi.

9 9 5.2 Jäähalli Uimahallin tuotot olivat euroa. Tuotto on euroa budjetoitua pienempi. Jään käyttötunteja vuonna 2003 oli yhteensä 3.086, käyttö lisääntyi 77 tuntia vuoteen 2002 verrattuna. Jäävuoroja ei ollut ajalla Muiden tilojen käyttötunnit vuonna 2003 olivat tuntia; vuonna 2002 yhteensä tuntia, joten lisäystä edellisvuoteen oli 137 h. Lisäys johtuu voimailutilan lisääntyneestä käytöstä. Jäähallissa järjestettiin suuri Muumishow maaliskuussa ja syyskuun alussa avoimien ovien päivät ensimmäisen kerran. Eri lajit olivat kiitettävästi edustettuina, kävijämäärä oli kuitenkin odotettua pienempi. Jäähallin tuotot olivat euroa budjetoitua suuremmat. 5.3 Tekojäärata Tekojääradan käyttö on vähentynyt vuosittain, vuonna 2003 edellisvuoden 566 tunnista 256 tuntiin. Samalla tuotto väheni eurosta euroon. Tekojäärataa käyttävät lähinnä koulut ja jonkin verran Hermeksen juniorit ja EHL-liiga. 5.4 Jalkapallohalli Jalkapallohallin käyttötunnit lisääntyivät edellisvuoden tunnista tuntiin, tuotot kasvoivat eurosta euroon. Käyttötunnit olivat 223 tuntia edellisvuotta suuremmat. Käyttöä oli enemmän vakiovuorokauden ulkopuolella. Hallissa järjestettiin lukuisia junioriturnauksia, erotuomarien puulaakiturnaus, Ammattikorkeakoulun turnaus, junioreiden kaupunginmestaruuskilpailut ja koiranäyttely. Bjarne Sundfors teki kuntalaisaloitteen Kokkolan jalkapallohallin nimikilpailun järjestämiseksi. Sundfors perusteli esitystään mm. jalkapallohallin julkisen kuvan ja markkinoinnin parantumisella. Valittavan nimen tuli aloitteen mukaan sopia molempiin kieliin. Jalkapallohallin uudeksi nimeksi valittiin järjestetyn nimikilpailun Pohjalta Sundforsin ehdotus Kippari hall. 5.5 Ulkojalkapallokentät Ulkokenttien käyttötunnit (3.060) vähenivät edellisvuodesta peräti 777 tuntia ja tuotot ( euroa) vähenivät euroa.

10 Kokkolan Urheilutalo Oy Kokkolan Urheilutalo Oy on osakeyhtiö, jossa Kokkolan kaupungilla on osake-enemmistö (100 %). Kokkolan Urheilutalo Oy:llä on oma hallituksensa, joka hoitaa Urheilutalon operatiivisen johtamisen. Viime vuoden aikana liikuntalautakunnasta oli neljä (4) jäsentä Kokkolan Urheilutalo Oy:n hallituksessa. Liikuntalautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja toimivat myös Kokkolan Urheilutalo Oy:n hallituksessa samoissa tehtävissä. Urheilutalossa työskentelee kolme vakituista työntekijää ja lisäksi muutama tilapäinen työntekijä pitkin toimintavuotta. Urheilutalon osalta suurin toiminnallinen muutos vuonna 2003 oli kuntosalin ilmastoinnin korjaaminen. Urheilutalon kuntokartoitus valmistui syksyllä 2003 Talotutkimus Kairitek Oy:n tekemänä. Kuntokartoituksen avulla saatiin uusia eväitä toteuttaa Urheilutalon peruskorjaus uimahallin peruskorjauksen jälkeen. Urheilutalon käyttäjien kanssa pidetyssä kehittämispalaverissa nostettiin esille ajankohtaisia ja tulevaisuuttakin ohjaavia kehittämistarpeita. 6. Ulkoliikuntapaikat Kokkola toimii monipuolisena liikuttajana antaen mahdollisuudet eri lajien kuntoliikkujille sekä kilpaurheilijoille toimia oman lajinsa parissa. Suorituspaikkoja on runsaasti joskin kaikki eivät ole enää nykyisten vaatimusten tasolla tai ovat jo aikansa palvelleet kuntalaisia. Liikuntapaikkatyöntekijät ovat kuitenkin kohtalaisen tyytyväisiäkäyttäjiltä saatuun palautteeseen ja uskovat, että lähitulevaisuudessa suorituspaikat tullaan vähitellen kunnostamaan asianmukaiseen kuntoon. Kokkolan liikuntapoliittisen ohjelman osana on tavoiteaikataulu lähiliikuntapaikkaverkoston rakentaminen kattamaan kaikki asuinalueet. Vuonna 2003 rakennettiin lähiliikuntapaikka Lappilanmäelle puiston yhteyteen. Lisäksi Koivuhaan lähiliikuntapaikkaa ehostettiin viemällä sinne skeittirampit keväällä Kirkonmäen urheilukentän peruskorjaus luovutettiin liikuntapalveluiden käyttöön virallisesti Liikuntalautakunnan vuonna 2002 tekemästä positiivisesta tuloksesta myönnettiin lautakunnan käytettäväksi euroa ja varat käytettiin Kirkonmäen peruskorjatun urheilukentän varustamiseen. Kentän avajaiskilpailut järjestettiin etuottona Venetsialaislauantaina Avajaiskilpailuiden lajit ja sarjat olivat alle 19-vuotiaille. Tapahtuman järjestämisestä vastasivat paikalliset yleisurheiluseurat GIF, KTU, KV ja Reima, yhteistyössä liikuntatoimiston kanssa.

11 11 Hiihtoharrastus on vakiinnuttanut paikkansa kuntalaisten sydämissä. Suosituin hiihtomaasto on Santahaan valaistu latu. Kilpahiihtäjille ja vaativille harrastajille Köykärin maasto antaa kuitenkin enemmän haasteita. Keväällä suosiossa oleva merenjää oli täysin luonnon armoilla ollen joko lumeton tai jäät olivat liian heikot, mutta syksyllä hiihtokausi päästiin aloittamaan normaalia aikaisemmin. Köykärille toteutettiin valaistu mummonlatu täyttömäen ympäri ja alueen kehittämistyötä jatketaan käyttäjien kanssa yhteistyössä jälleen vuonna Luistelijat saivat nauttia perinteisten jääkiekkokaukaloiden ja muiden yleisluistelukenttien lisäksi Santahaassa olevista n. 400 metrin jäädytetyistä luisteluradoista. Alkuvuodesta Santahaassa järjestettiin moottoripyörien jäärata-ajot ko. luisteluradalla. Keskuspuiston suunnittelutyöryhmä ei ole kokoontunut vuoden 2003 aikana, joten torilta merelle -yhteyden kehittäminen on liikuntatoimintojen osalta jäänyt vaikuttamiseen Vanhansatamanlahden ja Suntinsuun suunnitteluun kuulemalla hankkeen tilanteesta selvitys kaavoituspäällikkö Koivulta liikuntalautakunnan marraskuun kokouksessa. Jalkapallon harrastajat ovat suhteellisen tyytyväisiä lajin harjoittelumahdollisuuksiin Kokkolassa, mutta kunnollinen ja omalle lajille varattu pyhättö on jatkuvasti keskusteluissa mukana. Keskusurheilukentän katsomoon laitettiin Helsingin Jääkenttäsäätiöltä hankitut kuppituolit, joiden avulla parannettiin katsojien mukavuutta. Keskusurheilukenttää siirrettiin viisi metriä pääkatsomoon päin Kirkonmäeltä tuodun siirtonurmen avulla ja samalla kenttä tulee levenemään seuraavalle kaudelle noin kolme metriä. Kirkonmäen jalkapalloalueen rakentaminen etenee alkuperäisen aikataulun mukaisesti ja syksyllä 2003 saatettiin loppuun neljännen täysmittaisen viheriön rakentamistyöt. Ulkojalkapallokenttien käyttötunnit ovat tasaisessa kasvussa, paitsi vuoden 2002 kasvupiikistä on palattu normaaliin kasvuvauhtiin. Laskua käyttötunneissa selittävät osaltaan Kirkonmäen kentän peruskorjauksen aikainen käyttöseisokki, ammattikoulun kentän sulkeminen ja muutaman ei-seurakäyttäjän vuorojen loppuminen. Uimarantojen kunnossapito kohdistuu pitkälti niiden puhtauteen ja turvallisuuteen. Tämän hetkinen tilanne uimarantojen kehittämisen suhteen on pysähtyneessä tilassa. Kuntoratojen parantaminen jatkuu hitaasti mutta varmasti. Jokilaakson kuntoradan puruttaminen valmistui vuonna Länsi-Suomen ympäristökeskus vahvisti liikuntalautakunnan päätöksen ulkoilureittisuunnitelmasta, joka käsittää ympärivuotiseen käyttöön suunnitellun Trullevin ulkoilureitin Kaanaanmaantieltä Rastimajalle. Ulkoilureitti on tarkoitettu hiihto- ja patikkareitiksi ja se on ensimmäinen osa kaksivaiheisesta hankkeesta, jonka toisessa vaiheessa reittiä on tarkoitus jatkaa Rastimajalta Trullevin kalasatamaan asti.

12 12 Koirien avulla tapahtuvan valjakkohiihdon harrastajien käyttöön luotiin heidän pyynnöstään harjoittelualue hiekkatielle Santahaan ulkoilualueen yhteyteen. Liikenneturvallisuustyöryhmän työskentelyyn osallistui vs. liikuntatoimenjohtaja. Työryhmän vuoden 2003 painoalueena oli kuntoja arkiliikunnan edistäminen kevyen liikenteen vaihtoehdoin. Painoalueen esittelemiseksi järjestettiin toukokuussa kaupungintalon ala-aulassa liikenneturvallisuusnäyttely, johon kaikki ohikulkijat saivat tutustua. Valtuustoaloitteen kautta kannatusta saanut hanke valaistuksen saamiseksi tieosuudelle Koivuhaantie-ratsastustalli Classic toteutettiin vihdoin vuodenvaihteessa Lisäksi Kokkolan Ratsastajat ry:n, kiinteistöisännöitsijä Kätevän ja liikuntatoimiston edustajien välisten neuvotteluiden pohjalta on uudistettu vuokrasopimus Isojärven alueen rakennuksista seuraaviksi 20 vuodeksi. Nykyisten määrärahojen puitteissa liikuntapaikkojen rakentaminen ja hoito pysyy jatkossakin suhteellisen samanlaisena. Käyttäjiltä saadun palautteen myötä joitakin toimintoja on voitu lisätä, mutta minkäänlaisiin suurempiin muutoksiin ei pystytä tämän hetkisin voimavaroin. Liikuntapoliittisen ohjelman avulla liikuntapaikkojen suurimmat ongelmakohdat saatiin kokonaisuutena päättäjien tietoon ja pienten askeleiden politiikalla toimenpiteitä on tarkoitus toteuttaa myös jatkossa.

3. Liikunnanohjaustoiminta...4. 4. Työtä ja Liikettä Keski-Pohjanmaalle projekti 1.8.2001-31.7.2003...6. 5. Liikuntalaitokset...6

3. Liikunnanohjaustoiminta...4. 4. Työtä ja Liikettä Keski-Pohjanmaalle projekti 1.8.2001-31.7.2003...6. 5. Liikuntalaitokset...6 Sisällysluettelo Yleistä...2 2.1 Kilpaurheilutoiminta... 3 2.2 Kuntourheilutoiminta... 3 3. Liikunnanohjaustoiminta...4 3.1 Erityisryhmien liikunta... 4 3.2 Uimaopetus ja vauvauinti... 5 3.3 Vesijumpat

Lisätiedot

Yleistä. 1. Liikuntatoimisto

Yleistä. 1. Liikuntatoimisto Yleistä Mennyt vuosi on ollut tapahtumarikas. Toinen lähiliikuntahanke, Halkokarin lähirinne, sai Länsi-Suomen lääninhallitukselta 200 000 mk avustusta. Hankkeen rakentaminen aloitettiin keväällä 2001

Lisätiedot

Kokkolan liikuntapoliittinen ohjelma vuosille 2003-2013 tiivistelmä Kokkolassa Parasta aikaa Kokkola Kaupunki luonnossa

Kokkolan liikuntapoliittinen ohjelma vuosille 2003-2013 tiivistelmä Kokkolassa Parasta aikaa Kokkola Kaupunki luonnossa KOKKOLA KARLEBY Kokkolan liikuntapoliittinen ohjelma vuosille 2003-2013 tiivistelmä Kokkolassa Parasta aikaa Kokkola Kaupunki luonnossa Sisällys 1 Liikuntapoliittisen ohjelman tarkoitus...2 2 Liikuntapoliittisen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014 2015 / liikunta. Yleiset tavoitteet. Toimenpiteet. I Urheiluseurojen tukeminen. Inarin kunnan liikuntatoimen toimintakertomus

TOIMINTAKERTOMUS 2014 2015 / liikunta. Yleiset tavoitteet. Toimenpiteet. I Urheiluseurojen tukeminen. Inarin kunnan liikuntatoimen toimintakertomus TOIMINTAKERTOMUS 2014 2015 / liikunta Yleiset tavoitteet Vähän liikkuville kuntalaisille järjestettiin erilaisia liikuntatapahtumia ja matalan kynnyksen liikuntakerhoja. Yhteensä liikuntapalveluja hyödynsi

Lisätiedot

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä TYÖIKÄISET Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Sähköiseen kyselyyn vastasi 321 täysi-ikäistä pieksämäkeläistä, joista 67 prosenttia oli naisia ja 33 prosenttia

Lisätiedot

Liikunnan kehittämissuunnitelma 2011 2020 Liite 5. TAVOITE TOIMENPIDE-EHDOTUKSET TULEVAISUUS TOTEUTUS/VASTUUTAHO AIKATAULU

Liikunnan kehittämissuunnitelma 2011 2020 Liite 5. TAVOITE TOIMENPIDE-EHDOTUKSET TULEVAISUUS TOTEUTUS/VASTUUTAHO AIKATAULU 1 Ohjausryhmän hyväksymä päivitys 11.12.2014 1. TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ LIIKUNTA Kouluikäisten liikunnan lisääminen Suositus: Koululaiset kulkevat koulumatkat pyörällä tai kävellen Sivistyslautakunta antaa

Lisätiedot

LIIKUNTAHINNASTO 2014

LIIKUNTAHINNASTO 2014 LIIKUNTAHINNASTO 2014 Liikuntapaikkojen hinnat 1.1.2014 alkaen Tarkennettu hinnasto 9.4.2014 Yleiset ehdot 1. Urheiluseurojen hinnat Urheiluseurojen hinnat koskevat nokialaisia rekisteröityneitä urheilu-

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT 2016 RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUIDEN TERVEYS- JA SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT 2016 Raision kaupungin liikuntapalveluiden kevätkausi alkaa pääsääntöisesti viikolla

Lisätiedot

USKO = liikunta tekee terveeksi ja jokainen kansalainen on huolehdittava itsestään ettei koituu haitaksi yhteiskunnalle. terve sielu terveessä

USKO = liikunta tekee terveeksi ja jokainen kansalainen on huolehdittava itsestään ettei koituu haitaksi yhteiskunnalle. terve sielu terveessä USKO = liikunta tekee terveeksi ja jokainen kansalainen on huolehdittava itsestään ettei koituu haitaksi yhteiskunnalle. terve sielu terveessä ruumissa TOIVO = maan paras liikuntapalvelu vuonna 2015. RAKKAUS

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEET. Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä

IKÄÄNTYNEET. Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä IKÄÄNTYNEET Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Seniorikyselyyn vastasi 89 yli 65-vuotiasta pieksämäkeläistä. Vastaajiksi on valikoitunut liikunnallisesti erittäin

Lisätiedot

Espoo Active City Liikuntapalvelut

Espoo Active City Liikuntapalvelut E A ti Cit Espoo Active City Liikuntapalvelut Espoo-strategia 2010 2013 (Kv 7.9.2009 /elinvoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki) Tieteen, taiteen ja talouden sekä liikunnan yhdistämisen vetovoima Liikuntavisiosta

Lisätiedot

1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus

1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus PERTUNMAAN KUNTA 1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Tehtävänkuvaus ja toiminta-ajatus

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUJEN KÄYTTÖMAKSUT

LIIKUNTAPALVELUJEN KÄYTTÖMAKSUT LIIKUNTAPELUJEN KÄYTTÖMAKSUT Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksynyt 18.11.2015 Voimaantulopäivä KÄYTTÖMAKSUJEN PÄÄPERIAATTEET Liikuntapalveluiden peruskäyttömaksut koskevat raumalaisia rekisteröityjä

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2.alkaen

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2.alkaen SAVONLINNA VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2.alkaen Jäähalli Kaupungin koulut ja päiväkodit Muut koulut sis.alv 26,50 /h 60,00 /h Jääurheilua harrastavat seurat : 1.9.-31.3. 45,50 /h Juniorit

Lisätiedot

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli Sisällysluettelo Yhteystiedot 3 Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot 4 Liikuntasalit 5 Uimahalli 6 Ulkoliikuntapaikat 9 Sauvosaaren urheilupuisto 10 Tervahalli 11 Sauvosali ja Nyrkkeilysali 12 Kuntotestit

Lisätiedot

TEPPO PUHAKAISEN YM. VALTUUSTOALOITE IKÄIHMISTEN LIIKUNNAN KEHITTÄMISEKSI

TEPPO PUHAKAISEN YM. VALTUUSTOALOITE IKÄIHMISTEN LIIKUNNAN KEHITTÄMISEKSI Kaupunginhallitus 97 27.02.2012 TEPPO PUHAKAISEN YM. VALTUUSTOALOITE IKÄIHMISTEN LIIKUNNAN KEHITTÄMISEKSI 783/012/2011 KH 97 Valtuustoaloite 12.12.2011: Yksi hyvä vaihtoehto ikäihmisten liikunnalle on

Lisätiedot

Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2015

Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2015 Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut 1.8.2015 Loviisan kaupunki Vapaa-aikatoimi Harjoitusvuoromaksut, tilavuokrat ja palvelumaksut Tämä hinnasto astuu voimaan 1.8.2015 Kaikkia Loviisan kaupungin

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Helsinki liikuntakaupunki

Helsinki liikuntakaupunki Helsinki liikuntakaupunki Helsingin liikuntapalvelut Helsingin lukuisat liikuntapalvelut tarjoavat rajattomat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ympäri vuoden sekä sisällä että ulkona. Helsinkiläiset ovat

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 %

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Ulkoliikuntapaikat (kentät, ladut) Hänninkenttä, kesäkausi Harjoitukset Aikuiset

Lisätiedot

Wiitaunionin liikuntakysely. Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014.

Wiitaunionin liikuntakysely. Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014. Wiitaunionin liikuntakysely Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014. Wiitaunionin liikuntakyselyssä kartoitettiin Viitasaaren ja Pihtiputaan yli 16-vuotiaiden asukkaiden liikunta-aktiivisuuden

Lisätiedot

Noin 300 lasta ja 75 työntekijää.

Noin 300 lasta ja 75 työntekijää. Noin 300 lasta ja 75 työntekijää. Tammelan päiväkoti: Haitulat, Leinikki, Maahiset, Sinikello, Taikatassu ja luontoliikuntaryhmä Ilvekset. Tammitarhan päiväkoti: 4 ryhmää ja metsäeskari metsätontut. Portaan

Lisätiedot

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 2011 LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 12.10.2011 Liikunnan arvostus Pieksa ma ella ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation

Lisätiedot

1 johdanto...3 2 hämeenkosken kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Kunnan väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.

1 johdanto...3 2 hämeenkosken kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Kunnan väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2. HÄMEENKOSKEN KUNTA 1 johdanto...3 2 hämeenkosken kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Kunnan väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Tehtävän

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015

Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015 Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015 Mänttä-Vilppulan liikuntapalvelut, Mänttä-Vilppulan vammaisneuvosto ja Erityisliikuntaa kuntiin 2013 2015 -hanke 1. ERITYISLIIKUNTA JA

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMI TOIMINTASUUNNITELMA Inarin kunnan liikuntatoimen toimintasuunnitelma

LIIKUNTATOIMI TOIMINTASUUNNITELMA Inarin kunnan liikuntatoimen toimintasuunnitelma LIIKUNTATOIMI TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2017 31.7.2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2018 I Yleiset tavoitteet Liikuntatoimen uutta toimintakautta ohjaa kuntastrategian neljä määrettä: innovatiivisuus, aktiivisuus,

Lisätiedot

1 KÄYTTÖTALOUSOSA. Tuloslaskelma 7.5.2015 Tammikuu-Huhtikuu 2015 400 Liikuntalautakunta

1 KÄYTTÖTALOUSOSA. Tuloslaskelma 7.5.2015 Tammikuu-Huhtikuu 2015 400 Liikuntalautakunta 1 KÄYTTÖTALOUSOSA Liikuntalautakunta Tuloslaskelma 7.5.2015 Tammikuu-Huhtikuu 2015 400 Liikuntalautakunta muutosten jälk. TOT2015 TOT-% TOT2014 TP2014 Toimintatuotot 745150 745150 288515 38,7 284441 845490

Lisätiedot

Valtuutettu Leena Haanpään ym. valtuustoaloite erityisryhmien ja ikäihmisten liikuntamahdollisuuksien parantamisesta

Valtuutettu Leena Haanpään ym. valtuustoaloite erityisryhmien ja ikäihmisten liikuntamahdollisuuksien parantamisesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 46 20.08.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 50 17.09.2015 Valtuutettu Leena Haanpään ym. valtuustoaloite erityisryhmien ja ikäihmisten liikuntamahdollisuuksien parantamisesta

Lisätiedot

Tällä lomakkeella kerätään tietoja kunnan toiminnasta liikunnan edistämiseksi ja terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseksi.

Tällä lomakkeella kerätään tietoja kunnan toiminnasta liikunnan edistämiseksi ja terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseksi. Terveyttä edistävä liikunta kunnan toiminnassa 2012 Tällä lomakkeella kerätään tietoja kunnan toiminnasta edistämiseksi ja terveyttä edistävän kehittämiseksi. Ohjeita vastaamiseen Suosittelemme täyttämistä

Lisätiedot

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015 Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015 Sosiaali -ja terveydenhuollon ja potilasyhdistysten, ehkäisevän päihdetyön, eläinsuojelutyön ja

Lisätiedot

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2015 Kunnanhallitus 23.2.2015 ( 45): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 0,8 % parempi kuin vuonna 2014. Kunnallisveron osalta kasvua oli 2,2 %, koko maassa 2,5 %. Helmikuun verotilitys

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen. hinnasto 1.1. 31.12.2014. Liikuntapalvelut, asiakaspalvelu

Liikuntapaikkojen. hinnasto 1.1. 31.12.2014. Liikuntapalvelut, asiakaspalvelu Liikuntapaikkojen hinnasto 1.1. 31.12.2014 Liikuntapalvelut, asiakaspalvelu liikuntapalvelut.asiakaspalvelu(at)tampere.fi puhelin 03 5653 4300 Ratinan rantatie 1 33100 Tampere ma - pe 8.30-15.45 Sisällys

Lisätiedot

Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat

Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat Ohjeistus asiakkaalle 1.1.2014 alkaen Liikuntapaikkojen käyttömaksut (1.1.2014 alkaen) Kertalippu (Ivalo: uimahalli, sulkapallokenttä, kuntosali) 3 - alennettu

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2. alkaen. sis. alv. Jäähalli. Kaupungin koulut ja päiväkodit. 26,50 /h. Muut koulut.

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2. alkaen. sis. alv. Jäähalli. Kaupungin koulut ja päiväkodit. 26,50 /h. Muut koulut. VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2. alkaen Jäähalli Kaupungin koulut ja päiväkodit Muut koulut sis. alv 26,50 /h 60,00 /h Jääurheilua harrastavat seurat (1.9. - 31.3.) 45,50 /h Juniorit (alle

Lisätiedot

SITOUTUMINEN. Liikunnan edistämisen tavoitteet toiminta ja taloussuunnitelmassa

SITOUTUMINEN. Liikunnan edistämisen tavoitteet toiminta ja taloussuunnitelmassa SITOUTUMINEN Ohjelmien käsittely luottamushenkilöhallinnossa Miten liikuntatoimen luottamushenkilöhallinnossa (lautakunta/kuntayhtymän hallitus yms.) on käsitelty seuraavia kansallisia ohjelmia ja suosituksia?

Lisätiedot

25,60 27,90 28,50 Päiväkäyttö ns. vapaat vuorot (ma-pe ) 25,60 27,90 28,50

25,60 27,90 28,50 Päiväkäyttö ns. vapaat vuorot (ma-pe ) 25,60 27,90 28,50 VAPAA-AIKATOIMEN VUOKRAT JA MAKSUT 2013, esitys Jäähalli Kaupungin koulut ja päiväkodit koulut 2012 2013 23,60 25,70 26,50 53,40 58,20 60,00 Jääurheilua harrastavat seurat (1.9. - 31.3.) 39,50 43,10 44,50

Lisätiedot

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Ulla Silventoinen, Liikuntatoimen ylitarkastaja, PSAVI 28.9.2017 1 Valtionavustukset liikunnan tukemiseen Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset Kehittämisavustukset:

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja terveyttä,

Lisätiedot

Tilavaraukset. Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016

Tilavaraukset. Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016 Tilavaraukset Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016 Tiloja, alueita ja paikkoja vapaa-ajan käyttöön Vapaasti käytettäviä tiloja - Maksutta esim. lähiliikuntapaikat ja monitoimikentät (jalkapallo,

Lisätiedot

KÄRKÖLÄN KUNTA. 4 liikuntatoimen tavoitteet ja tehtävät...7 4.1 Yleistä 4.2 Toimenpiteet. 5 Johtopäätöksiä liikuntatoiminnan kehittämiseksi...

KÄRKÖLÄN KUNTA. 4 liikuntatoimen tavoitteet ja tehtävät...7 4.1 Yleistä 4.2 Toimenpiteet. 5 Johtopäätöksiä liikuntatoiminnan kehittämiseksi... KÄRKÖLÄN KUNTA 1 johdanto...3 2 yleiskuvaa kärkölän kunnasta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 kärkölän liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Hallinto

Lisätiedot

Kunnan hyvinvointiasiakirjat toiminnan perustana

Kunnan hyvinvointiasiakirjat toiminnan perustana Kunnan hyvinvointiasiakirjat toiminnan perustana KKI PÄIVÄT, FINLANDIA TALO 22.3.2017 Saku Nikkanen pj. Sosiaali- ja terveyslautakunta Saku Nikkanen Terveisiä Salosta 20 Asukkaita 53 556 alle 25-vuotiaita

Lisätiedot

Terveysliikunnan palveluketju mitä on yhteistyö käytännössä? Työpaja 3

Terveysliikunnan palveluketju mitä on yhteistyö käytännössä? Työpaja 3 Terveysliikunnan palveluketju mitä on yhteistyö käytännössä? Työpaja 3 Työpajan vetäjä: Sampsa Kivistö /HLU 1 Työpaja 3: Hallintokuntien välisen yhteistyön kehittäminen ja vakiinnuttaminen Tehtävä 1: ESITTÄYTYMINEN

Lisätiedot

Liikuntajärjestöjen avustusohjeet

Liikuntajärjestöjen avustusohjeet HEINOLAN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT Liikuntajärjestöjen avustusohjeet Heinolan liikunta- ja kulttuurilautakunta 12.2.2013 (4.11.2014 74 säännöt urheiluasioiden palkitsemisesta, 3.6.2015 33 3. Kohdeavustukset)

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 18.11.2014 146 Kaupunginhallitus 24.11.2014 404 AVUSTUSMUODOT 1. Toiminta-avustus 2. Koulutusavustus 3. Tilavuokra-avustus

Lisätiedot

HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMINEN KUUSAMOSSA - ONKO LIIKUNNALLA ROOLIA?

HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMINEN KUUSAMOSSA - ONKO LIIKUNNALLA ROOLIA? HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMINEN KUUSAMOSSA - ONKO LIIKUNNALLA ROOLIA? KUUSAMON STRATEGIA 2021 VISIO Kaikkien aikojen Kuusamo, elinvoimainen edelläkävijä ja moniarvoinen pohjolan luontopääkaupunki

Lisätiedot

Paikoillanne, valmiina, Suomen suurin liikunta- ja kuntoutusalan ammattilaistapahtuma Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 24.-25.3.

Paikoillanne, valmiina, Suomen suurin liikunta- ja kuntoutusalan ammattilaistapahtuma Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 24.-25.3. Paikoillanne, valmiina, Suomen suurin liikunta- ja kuntoutusalan ammattilaistapahtuma Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 24.-25.3.2011 Johtava liikuntapaikkojen ammattimessutapahtuma Sportec 2011 -messutapahtuma

Lisätiedot

Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2

Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2 HUOM: kokouksen aluksi kokoonnutaan klo 17.30 kunnantalon paikoitusalueelle, josta käsin lähdetään tekemään katselmuskäynti

Lisätiedot

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Uudenkaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelun yksiköt tuottavat kuntalaisille hyvinvointia lisääviä ja tukevia palveluita. Ne tarjoavat

Lisätiedot

Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3., 1.5. ja 1.6.2015 voimaantulevat taksat.

Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3., 1.5. ja 1.6.2015 voimaantulevat taksat. KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 1/2015 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 Kotka puh. 234 5414 fax 234 5424 15.1.2015 Urheiluseurat TAKSALUETTELO Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3., 1.5. ja 1.6.2015

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille Kaupunginhallitus 31 23.01.2017 Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille 1103/00.04.02.06/2016 KH 31 Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 85

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 85 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta 13.12.217 Liite 1 85 URPOLAN LÄMMITETTÄVÄ TEKONURMI, TALVIKAUSI 1.6.218 alkaen Korotus vuositasolla Vaikutus v. 218 harjoitus ottelu Kaikki varaukset harjoitus ottelu

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen. hinnasto 1.1. 31.12.2013. Liikuntapalvelut, asiakaspalvelu

Liikuntapaikkojen. hinnasto 1.1. 31.12.2013. Liikuntapalvelut, asiakaspalvelu Liikuntapaikkojen hinnasto 1.1. 31.12.2013 Liikuntapalvelut, asiakaspalvelu liikuntapalvelut.asiakaspalvelu(at)tampere.fi puhelin 03 5653 4300 faksi 03 5656 4889 Ratinan rantatie 1 33100 Tampere ma - pe

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2014

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2014 LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO Nuoriso- ja liikuntalautakunta 3.12. 2 SISÄLLYSLUETTELO Vuokrauksen yleiset perusteet... 3 Kisapuiston urheilukeskus... 5 Vanha kenttä ja Kisapuiston hiekkatekonurmi... 6 Kimpisen,

Lisätiedot

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI 2013 LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI RAUTALAMMIN KUNTA LIIKUNTATOIMI Liikuntakysely Rautalammin kunnan työikäisille (16-64v.) toteutettiin tammi-helmikuussa 2013. Liikuntakyselyn tavoitteena oli kartoittaa työikäisten

Lisätiedot

Lasten ja nuorten liikunnan kehittäminen

Lasten ja nuorten liikunnan kehittäminen Lasten ja nuorten liikunnan kehittäminen Liikunta oppimisen tukena seminaari Virpiniemen liikuntaopisto 30.1.2013 31.1.2013 Pohjois-Pohjanmaan ELY -keskus Vastuualueet: Liikenne Ympäristö Elinkeinot Toimipaikka:

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 %

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Liikuntapalveluiden hinnasto Kentät Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Aikuiset 17,00 27,00 A-juniorit ja nuoremmat 9,00 12,00 Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Vammaisneuvosto 15.10.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 17 Rajamäen uimahallin esittely ja tutustuminen 4 18 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 5 19 Valtakunnalliset

Lisätiedot

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut LIIKUNTATILOJEN HINNASTO 2017 Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut 2 Sisällys Liikuntatilojen hinnoittelun periaatteet... 3 Liikuntatilojen hintaluokitukset ja -perusteet... 3 Hintojen perusteet... 3

Lisätiedot

Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina Jyväskylässä vuonna 2007. Tutkimuksia 296/2007 Heikki Miettinen

Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina Jyväskylässä vuonna 2007. Tutkimuksia 296/2007 Heikki Miettinen Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina ssä Tutkimuksia 26/0 Heikki Miettinen 1 Johdanto Tämän tutkimuksen toteutti viiden kaupungin toimeksianntosta. Tutkimuksessa kysyttiin asukkaiden mielipiteitä kunnallisten

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUSSUUNNITELMA (17)

KÄYTTÖTALOUSSUUNNITELMA (17) KÄYTTÖTALOUSSUUNNITELMA 2011 1(17) Määräraha Liikuntapalvelut TP2010 TA2010 TA2011 +/- % Toimintatulot 4 123 073 2 945 100 2 814 000-131 100-4,5 Toimintamenot 16 255 739 15 380 700 15 401 000 20 300 0,1

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

Valtion rooli liikunnan pelikentällä. Minna Paajanen valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri

Valtion rooli liikunnan pelikentällä. Minna Paajanen valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Valtion rooli liikunnan pelikentällä Minna Paajanen valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri OKM Opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa: liikuntapolitiikan yleisestä johdosta, yhteensovittamisesta ja kehittämisestä

Lisätiedot

1 johdanto...3 2 kuhmoisten kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus

1 johdanto...3 2 kuhmoisten kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus KUHMOISTEN KUNTA 1 johdanto...3 2 kuhmoisten kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Tehtävän kuvaus ja toiminta-ajatus

Lisätiedot

Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4/2010

Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4/2010 Nuoriso- ja liikuntaltk. 22.6.2010 LIITE 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4/2010 Nuoriso- ja liikuntalautakunta NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Nuoriso- ja

Lisätiedot

Missä mennään liikuntakaavoituksessa? Leena Soudunsaari Arkkitehtuurin tiedekunta, Oulun yliopisto

Missä mennään liikuntakaavoituksessa? Leena Soudunsaari Arkkitehtuurin tiedekunta, Oulun yliopisto Missä mennään liikuntakaavoituksessa? 1.9.2017 Leena Soudunsaari Arkkitehtuurin tiedekunta, Liikuntakaavoitus Arki- ja terveysliikunnan olosuhteiden edistäminen Mitä on liikuntakaavoitus? Ajankohtainen

Lisätiedot

Tähän otsikkoa. Abra cadab rakad. Uimahallit koko kansan liikuttajina

Tähän otsikkoa. Abra cadab rakad. Uimahallit koko kansan liikuttajina Tähän otsikkoa Abra cadab rakad Uimahallit koko kansan liikuttajina Uimahallibarometri 2008 ja Uimahallien asiakasbarometri 2010 barometrien keskeiset tulokset Ilpo Johansson tekninen asiantuntija Suomen

Lisätiedot

TP 2014 TA 2015 TA2016 TS2017 TS2018

TP 2014 TA 2015 TA2016 TS2017 TS2018 1 KÄYTTÖTALOUSOSA Liikuntalautakunta Toteutuma Talousarvio Talousarvio Taloussuunnitelma TP 2014 TA 2015 TA2016 TS2017 TS2018 Liikuntalautakunta Toimintatulot 745 150 747 500 748 725 752 469 Toimintamenot

Lisätiedot

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015 Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 19.3.2015 LIIKUNTAPALVELUT Liikuntatilat ja -alueet Liikuntatilojen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto Sisällysluettelo Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat Liikuntasihteeri Ilkka Kotala 050 427 6460 ilkka.kotala@kemi.fi Toimistosihteeri Eija Juntunen 040 728 6507 eija.juntunen@kemi.fi Yhteystiedot

Lisätiedot

Liikunta ja osallisuus -hanke. Tukiryhmän kokous

Liikunta ja osallisuus -hanke. Tukiryhmän kokous Liikunta ja osallisuus -hanke Tukiryhmän kokous 16.12.2016 Kuulumiskierros Hankkeen keskeisimmät toimenpiteet tukiryhmän kokouksen 7.6. jälkeen Liikunta ja osallisuus -hankkeen keskeisimmät toimenpiteet

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010. A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen

KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010. A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen TA 1 KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010 A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen C) Palvelualue: Vapaa-aikakeskus D) Vastuuhenkilö: Tapio Miettunen

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaneuvonnan järjestämisestä yli 64-vuotiaille

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaneuvonnan järjestämisestä yli 64-vuotiaille Kaupunginhallitus 32 23.01.2017 Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaneuvonnan järjestämisestä yli 64-vuotiaille 1075/00.04.02.06/2016 KH 32 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg,

Lisätiedot

Liikuntapaikkarakentaminen Oulussa - kehittämisperiaatteet. Liikuntajohtaja Niina Epäilys

Liikuntapaikkarakentaminen Oulussa - kehittämisperiaatteet. Liikuntajohtaja Niina Epäilys Liikuntapaikkarakentaminen Oulussa - kehittämisperiaatteet Liikuntajohtaja Niina Epäilys Kehittämisperiaatteet: Virpiniemi toimii jatkossa maastohiihdon harjoitus- ja kilpailukeskuksena ja Sankivaara ampumahiihdon

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO KENTÄT Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Harjoitukset, Ottelut, kilpailut, Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 20,00 30,00 A-juniorit ja nuoremmat

Lisätiedot

LÄHIÖLIIKUNNAN EDELLYTYKSET JA MAHDOLLISUUDET. TUL:N SEURANTAPÄIVÄT 23. - 24.11.2013 TAMPERE Ari-Pekka Juureva toiminnanjohtaja

LÄHIÖLIIKUNNAN EDELLYTYKSET JA MAHDOLLISUUDET. TUL:N SEURANTAPÄIVÄT 23. - 24.11.2013 TAMPERE Ari-Pekka Juureva toiminnanjohtaja LÄHIÖLIIKUNNAN EDELLYTYKSET JA MAHDOLLISUUDET TUL:N SEURANTAPÄIVÄT 23. - 24.11.2013 TAMPERE Ari-Pekka Juureva toiminnanjohtaja VEHMAISTEN URHEILIJAT Vehmaisten Urheilijat urheilutoiminta Vehmaisten Urheilijoilla

Lisätiedot

Sivistyslautakunta halusi Kohtaan 6.4. lisättävän Kajoon lähiliikuntapaikkojen toiminnan suunnittelu vuoden 2015 aikana.

Sivistyslautakunta halusi Kohtaan 6.4. lisättävän Kajoon lähiliikuntapaikkojen toiminnan suunnittelu vuoden 2015 aikana. Sivistyslautakunta 6 27.01.2015 Sivistyslautakunta 10 24.02.2015 Kunnanhallitus 75 16.03.2015 Liikuntastrategia 2015-2017 Sivltk 6 Liikunta-vap.ajanohjaaja Juuan kunnan liikuntastrategian luonnos vuosille

Lisätiedot

Torstai 26.09.2013 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2

Torstai 26.09.2013 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Torstai 26.09.2013 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen 5 Katselmuskäynti

Lisätiedot

SOMERON LIIKUNTA RY:N STARTEGIA Liikkuva ja hyvinvoiva somerolainen

SOMERON LIIKUNTA RY:N STARTEGIA Liikkuva ja hyvinvoiva somerolainen SOMERON LIIKUNTA RY:N STARTEGIA Liikkuva ja hyvinvoiva somerolainen Someron Liikunta ry:n lähtötilannetta arvioitaessa keväällä 2017, nähtiin yhdistyksen taloudellinen ja toiminnallinen tilanne kohtuullisen

Lisätiedot

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Ulla Silventoinen, Liikuntatoimen ylitarkastaja, PSAVI 7.12.2016 1 Valtionavustukset liikunnan tukemiseen Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset Kehittämisavustukset:

Lisätiedot

Ympäristön muutos. Uusi hyvinvointi. Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti. Tulevaisuuden kunta. Muuttuva johtaminen.

Ympäristön muutos. Uusi hyvinvointi. Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti. Tulevaisuuden kunta. Muuttuva johtaminen. Hyvinvointiennakointi Hyvinvointijohtaminen kunnassa ja yhdyspinnoilla Uusi hyvinvointi Ympäristön muutos Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti Hyvinvointinäkökulmaa yhdyspintasopimu ksiin Tulevaisuuden

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN ROOLI ELINTAPAOHJAUKSESSA VESOTE Tiina Pekkala, sivistys- ja kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut

LIIKUNTATOIMEN ROOLI ELINTAPAOHJAUKSESSA VESOTE Tiina Pekkala, sivistys- ja kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut LIIKUNTATOIMEN ROOLI ELINTAPAOHJAUKSESSA 5.9.2017 VESOTE Tiina Pekkala, sivistys- ja kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut Liikuntatoimen rooli elintapaohjauksessa Liikuntalaki määrittää kunnan tehtävät

Lisätiedot

KUPA: Kulttuuripalvelut LIPA: Liikuntapalvelut TAMU: Tampereen Taidemuseo SAHIM: Sara Hildénin taidemuseo

KUPA: Kulttuuripalvelut LIPA: Liikuntapalvelut TAMU: Tampereen Taidemuseo SAHIM: Sara Hildénin taidemuseo VUODEN 2016 MÄÄRÄLLISET MITTARIT LINKKI LAADULLISIIN MITTAREIHIN Kaupunkistrategian toiminnallinen tavoite, raportoidaan kaupunginvaltuustolle Toimintasuunnitelmien toiminnallinen tavoite, raportoidaan

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKOJEN HINNASTO 1.1.2011 ALKAEN

LIIKUNTAPAIKKOJEN HINNASTO 1.1.2011 ALKAEN LIIKUNTAPAIKKOJEN HINNASTO 1.1.2011 ALKAEN JÄÄHALLIT/KOULUKATU Harjoitusvuoromaksut (alv 9%) Hervannan jäähalli tamperelaiset urheiluseurat ja yhdistykset, tunti 12,00 tamperelaiset liikelaitokset, tunti

Lisätiedot

PALVELUALUE: Sivistyspalvelukeskus

PALVELUALUE: Sivistyspalvelukeskus PALVELUALUE: Sivistyspalvelukeskus Tulosalue: Kulttuuriosastorliikuntapalvelut Hanke/Hankeryhma: Uimahallin vllhtyisyyden Parantaminen Tulot Kustannusarvio Ed. vuosien kayttit ioista valtionosuudet Netlomenot

Lisätiedot

Hinnasto 1.8.2015 alk.

Hinnasto 1.8.2015 alk. Liikuntapalvelut Hinnasto 1.8.2015 alk. Uimahalli Veteraanit ja alle 5-vuotiaat veloituksetta Aikuisten uinti * ma ja to klo 11-13 ja ma-pe klo 13-15 alennettu maksu Alle 18-vuotiaiden uinti Eläkeläisten

Lisätiedot

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %)

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %) Kansalaistoiminnan ltk 8.6.2010, liite 24/2010 Kansalaistoiminnan lautakunta 18.1.2011 9 Kansalaistoiminnan lautakunta 3.6.2014 36 Kansalaistoiminnan lautakunta 4.11.2014 77 1 HYVINVOINNIN EDISTÄMISPALVELUT

Lisätiedot

Uudenkaupungin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite: Virkistys / kulttuuriseteli eläkeläisille

Uudenkaupungin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite: Virkistys / kulttuuriseteli eläkeläisille UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI 111 Sosiaalilautakunta 38 Ote pöytäkirjasta 02. 11.2015 21. 04.2016 Uudenkaupungin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite: Virkistys / kulttuuriseteli eläkeläisille

Lisätiedot

KENTTÄTOIMIKUNTA KEVÄÄN JA KESÄN 2013 KENTTÄVUOROT

KENTTÄTOIMIKUNTA KEVÄÄN JA KESÄN 2013 KENTTÄVUOROT KOKKOLAN KAUPUNKI MUISTIO KARLEBY STAD 14.5.2013 KENTTÄTOIMIKUNTA KEVÄÄN JA KESÄN 2013 KENTTÄVUOROT Aika: maanantai 13.5.2013, klo 15.00-16.00 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone Arctic Paikalla: Peter

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT 26.3.2015 ALKAEN

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT 26.3.2015 ALKAEN KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT 26.3.2015 ALKAEN 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.2 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA -KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN TOIMINTAKERTOMUS Inarin kunnan liikuntatoimen toimintakertomus

LIIKUNTATOIMEN TOIMINTAKERTOMUS Inarin kunnan liikuntatoimen toimintakertomus LIIKUNTATOIMEN TOIMINTAKERTOMUS 1.8.2016 31.7.2017 TOIMINTAKERTOMUS 2016 2017 / liikunta Yleiset tavoitteet Vähän liikkuville kuntalaisille järjestettiin matalan kynnyksen liikuntakerhoja ja erilaisia

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUT. Liikunta- ja harrastuspaikat 2015 RYHMÄ 1 (kuukausivuokra /kk) Harjulan voimailusali (180m2)

LIIKUNTAPALVELUT. Liikunta- ja harrastuspaikat 2015 RYHMÄ 1 (kuukausivuokra /kk) Harjulan voimailusali (180m2) VAPAA-AIKA- JA HARRASTUSPALVELUT MAKSUT 2015 Maksut sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron. Tilavaraukset tulee peruuttaa vähintään 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Peruuttamattomasta vuorosta

Lisätiedot

KH 86 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh

KH 86 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh Kaupunginhallitus 86 29.02.2016 Kuntalaisaloite uimahallin rakentamisesta Sammonlahteen 1279/00.04.02.06/2015 KH 86 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 Aloite 11.11.2015:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Liikuntalautakunta LAOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Liikuntalautakunta LAOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (5) 153 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto kuntalaisaloitteesta, joka koskee maksuttoman sporttikortin myöntämistä yli 68-vuotiaille HEL 2012-008118 T 12 03

Lisätiedot

Kuluttajaviraston suositusten mukaan alle 8-vuotiaat uimahalleihin vain aikuisen valvonnassa. Uimahallien vuosikorttien käyttö max. 1 krt/pv.

Kuluttajaviraston suositusten mukaan alle 8-vuotiaat uimahalleihin vain aikuisen valvonnassa. Uimahallien vuosikorttien käyttö max. 1 krt/pv. UIMAHALLIT Kotkan uimala Katariina, Puistotie 9-11, 48100 KOTKA, puh. 234 4590 Karhulan uimahalli, Karhulantie 46, 48600 KOTKA, puh. 234 5415 Kuluttajaviraston suositusten mukaan alle 8-vuotiaat uimahalleihin

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA. 4 liikuntatoimen tulevaisuuden tavoitteet...7 5 Toimenpide-esitykset...8

HOLLOLAN KUNTA. 4 liikuntatoimen tulevaisuuden tavoitteet...7 5 Toimenpide-esitykset...8 HOLLOLAN KUNTA 1 johdanto...3 2 yleiskuvaa hollolan kunnasta...4 2.1 Sijainti 2.2 Historiaa 2.3 Luonto, ympäristö ja liikuntapaikat 2.4 Väestörakenne 2.5 Elinkeinorakenne 2.6 Koulutus 3 liikuntatoimen

Lisätiedot

Vapaaehtoistyön foorumi, Karkkila 9.3.2013

Vapaaehtoistyön foorumi, Karkkila 9.3.2013 Vapaaehtoistyön foorumi, Karkkila 9.3.2013 Kuuluu Varsinais-Suomen maakuntaan ja Salon seutukuntaan Pinta-ala 698 km 2 Väkiluku 01/2013 9227 Tuloveroprosentti 19,0 Talous on edelleen vahvasti maatalouspainotteista

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

Keminmaa kuntalaisten hyvinvoinnin edistäjänä. Eila Metsävainio

Keminmaa kuntalaisten hyvinvoinnin edistäjänä. Eila Metsävainio Keminmaa kuntalaisten hyvinvoinnin edistäjänä Eila Metsävainio Sisältö Kunnan nykytila, väestörakenne Suunnitelmakausi 2010-2012 Terveyden edistämisen haasteita Keminmaan kunnan visio Ihmisten hyvinvoinnin,

Lisätiedot