Asemakaavan muutoksen selostus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asemakaavan muutoksen selostus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT"

Transkriptio

1 1 TEKNIIKKAKESKUS (täydennetty ) KAAVOITUS se14042.doc HUHTALA 14.kaupunginosa, Huhtala kortteli 29 osa Kaavanro Asemakaavan muutos koskee: Seinäjoen kaupungin Huhtalan (14) kaupunginosan korttelia nro 29 sekä siihen liittyvää katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat: Seinäjoen kaupungin Huhtalan (14) kaupunginosan kortteli nro 29 sekä siihen liittyvä katualue. Asemakaavan muutoksen selostus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Keskeinen sisältö Sijainti Asemakaavan muutoksen selostus koskee 14. päivänä toukokuuta 2011 päivättyä Seinäjoen kaavoitusyksikön laatimaa asemakaavakarttaa, kaavanumero Suomen MS-liitto ry:llä tarkoituksena on laajentaa Huhtalan kaupunginosassa olevaa palvelutalo Pihapihlajaa. Heidän suunnitelmissaan asemakaavan rakennusoikeus ylittyy n. 10%. Asemakaavan pysäköintivaatimusta on toivottu tontilla helpotettavan toiminnan luonteen vuoksi. Asemakaava-alue sijaitsee Huhtalantien ja Koskenalantien risteysalueen läheisyydessä kaakon puolella risteystä.

2 2 Sisällysluettelo 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava Asemakaavan toteuttaminen LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Rakennusjärjestys Tonttijako- ja rekisteri Pohjakartta Rakennuskiellot ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavanmuutoksen suunnittelutarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Vireilletulo Kaupungin asettamat tavoitteet Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet ASEMAKAAVANMUUTOS Kaavan rakenne Mitoitus Kaavamerkinnät ja -määräykset ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteuttaminen ja ajoitus ASEMAKAAVAN LAADINTA Käsittelyvaiheet Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Liite 1 Liite 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan seurantalomake

3 2. TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet 2.2 Asemakaava 2.3 Asemakaavan toteuttaminen Tekninen lautakunta käynnisti kaavamuutoksen Asemakaavaluonnos, valmisteluaineisto ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat olleet MRA 30 :n mukaisesti nähtävinä Valmisteluaineistosta on pyydetty asianosaisilta lausunnot. Kaavan muutos on tullut vireille alueella toimivan Suomen MS-liitto ry:n toimesta ja hakkeelle on haettu kaavanmuutosta. Ajantasakaavassa tällä yleisten rakennusten korttelialueen (Y) tontilla on rakennusoikeutta n kem2 (e=0.40). Tontille voidaan rakentaa kaksikerroksinen rakennus ja autopaikkavaatimus kaavassa on 1ap/80kem2. Kaavanmuutoksella on tarkoitus muuttaa kaavan pääkäyttötarkoitus Lähipalvelurakennusten korttelialueeksi (PL-1), jolla voidaan osoittaa alueelle yksityistä ja julkista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevaa toimintaa. Alueelle saa sijoittaa tähän toimintaan liittyvää asumista. Korttelialueelle voidaan rakentaa kaksikerroksinen rakennus ja rakennusoikeutta tontille osoitetaan kaavalla 4000 kem2, jolloin rakennusoikeus lisääntyy kaavasta n. 430 kem2. Tontin pysäköintivaatimus tarkistetaan toiminnan vaatimusten mukaiselle 1ap/160kem2 tasolle aikaisemman 1ap/80kem2 tasosta. Tonttia laajennetaan metrin verran eteläsuuntaan Kalamiehenrinne nimisen raitin aluetta kaventamalla. Alueen leveydeksi tulee kavennuksen jälkeen 7 metriä. Raitin kautta mahdollistetaan kevyenliikenteen kulun lisäksi tontille ajo. Asemakaavan muutos laaditaan yleiskaavan periaatteiden mukaisesti. Kaavamuutoksella ei aiheudu oleellisia vaikutuksia ympäristöön. Asemakaavalla mahdollistetaan yritystoiminnan jatkuminen alueella. Yrittäjällä on tarkoitus kaavan valmistuttua aloittaa laajennushankkeensa. Ennen kaavan valmistumista laaditaan yhdistyksen ja kaupungin väliset maankäyttösopimukset kaavahankkeen johdosta.

4 4 3. LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue on pääosin jo rakennettua aluetta ja suunnittelualue sijaitsee Huhtalantien ja Koskenalantien risteyksen vieressä kaakon puolella. Alueen itäpuolella virtaa Seinäjoki niminen joki. Lähiympäristössä alueen etelä- ja itäpuolella olevat asuinrivitaloalueet ovat jo rakentuneet. Samoin pohjoispuolinen yleisten rakennusten korttelialue on rakentunut. Pohjoispuolella viereisellä tontilla sijaitsee Helluntaiseurakunnan kirkkorakennus ja sen pohjoispuolella on vastikään toteutettua palvelurakentamista. Alueen itäosassa joen välissä sijaitsee Vehkalahdenpuisto niminen puisto Luonnonympäristö Maisemarakenne, maisemakuva Muutosalue on maisemaltaan pääosin tasaista maastoja ja rakennettua ympäristöä. Alueen itäosassa sijaitsee rakentamaton Vehkalahdenpuisto. Suunnittelualue sijaitsee kahden liikenteellisen pääväylän ja Seinäjoen välissä.

5 Rakennettu ympäristö Kaupunkikuva Työpaikat, elinkeinotoiminta Lähiympäristö on kaavoitettu pohjoispuolella julkiselle sairaanhoidolle ja eteläpuolella alue on rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialuetta. Lähialue on jo asemakaavan mukaisesti rakennettua aluetta. Kaavamuutoksella on mahdollista kehittää alueella toimivan palveluja tuottavan yhdistyksen toimintaa. Virkistys Liikenne Kaavamuutoksella ei ole oleellista vaikutusta kaupunginosan virkistysalueisiin. Katu- ja liikennealueet Tekninen huolto Kaavamuutosalue ei muuta olemassa olevaa katu- ja liikenneverkostoa. Korttelialueen eteläpuolella sijaitsevaa kevyenliikenteen raittien kavennetaan yhdellä metrillä kaavanmuutoksen seurauksena. Muutoksella ei ole vaikutusta katu- ja liikenneverkostoon. Alueella on kunnallinen vesi-, viemäriverkosto, sekä kaukolämpö. Ympäristöhäiriöt Toiminta aiheuttaa vähäistä ajoneuvoliikennettä, joka ei tuota ympäristöhäiriöitä. Maanomistus Esitetyt kaavan muutosalueen omistaa alueella toimiva palvelutoimintaa tuottava yhdistys ja kevyenliikenteen raitin omistaa Seinäjoen kaupunki.

6 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset 6 Maakuntakaava Seinäjoki kuuluu Etelä-Pohjanmaan liiton toimialueeseen. Ympäristöministeriö on vahvistanut Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavan. Kuva: Ote maakuntakaavasta Suunnittelualue kuuluu keskustatoimintojen/ maakuntakeskuksen ( C mk ) alueeseen. Suunnittelumääräys: Maakuntakeskuksen keskustoimintojen aluetta kehitetään myös kuntien yleis- ja asemakaavoissa yhtenäisesti, joissa myös aluerajaukset ja varaukset osoitetaan. Vähittäiskaupan suuryksiköiden mitoitus ja tarkempi sijoitus määritellään ja vahvistetaan kuntien yleis- ja asemakaavoissa. Kaavassa ei ole erityismerkintöjä alueelle. Nyt laadittu asemakaava on maakuntakaavan mukainen. Yleiskaava: Seinäjoen yleiskaava on hyväksytty Yleiskaava on oikeusvaikutteeton. Kaavassa alueella on merkinnät PY. Py Julkisten palvelujen ja hallinnon alue määritellään seuraavasti: Pääasiallisesti kuntien ja valtion palveluille ja hallinnolle, muille niihin verrattaville palveluille sekä myös seurakunnallisille rakennuksille varattu alue. Vähäisessä määrin alueelle voidaan sijoittaa myös yksityisiä palveluita tarjoavia tiloja. Alueelle voidaan sijoittaa myös alueen pääkäyttötarkoitukseen liittyviä asuntoja.

7 7 Kuva. Ote yleiskaavasta. Suunnittelualueen asemakaava tukee yleiskaavan mukaisia periaatteita. Voimassa oleva asemakaava: Alueella on voimassa vahvistettu asemakaava Rakennusjärjestys Kuva: ote ajantasakaavasta Seinäjoen uusi rakennusjärjestys on tullut voimaan Tonttijako- ja rekisteri Alueelle laaditaan tonttijako kaavamuutoksen laatimisen yhteydessä Pohjakartta Suunnittelualueen pohjakartta on kaavoitusmittausasetuksen (1284/99) mukainen. Tekniikkakeskuksen mittausosasto ylläpitää pohjakartan tietoaineistoa.

8 3.3.1 Rakennuskiellot 8 Asemakaavanmuutosalueella ei ole rakennuskieltoa. 4. ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavanmuutoksen suunnittelutarve Suomen MS-liitto ry on hakenut poikkeuslupaa rakentaa vastoin asemakaavaa. Hakijan tarkoituksena on laajentaa Huhtalassa olevaa palvelutalo Pihapihlajaa. Suunnitelmien mukaan rakennusoikeus tulisi ylittymään n. 9,8 %. Lisäksi suunnitelmassa poiketaan kaavassa määrätystä autopaikkamäärästä. Neuvottelujen jälkeen MS-liitto ry on hakenut asemakaavan muutosta hankkeen mahdollistamiseksi. Seinäjoen kaupunginhallitus on antanut aikoinaan myönteisen poikkeamislupapäätöksen ( ) Palvelutalo Pihapihlajan edelliselle laajennukselle. Tuolloin poikettiin asemakaavan mukaisesta rakennusalasta ja pihatoimintoja sijoitettiin osittain kaavan mukaiselle, rakentamattomalle kevyenliikenteen väylälle. Kaavamuutoksesta, koskien kevyenliikenteen väylän liittämistä tonttiin on käyty neuvotteluja jo vuonna 2006 kun edellinen poikkeaminen on myönnetty. Edellisen laajennuksen yhteydessä on kaupunki tehnyt vuokrasopimuksen Palvelutalo Pihapihlajan kanssa kevyenliikenteen väylälle varatusta alueesta. Tarvittava huoltoliikenne tapahtuu tällä hetkellä tuon kevyen liikenteen väylän (Kalamiehenrinteen) kautta. Hakemuksen asemapiirroksen mukaan uusia autopaikkoja on osoitettu myös tontin etelärajan tuntumaan, mihin on mahdollista ajaa vain kevyen liikenteen väylältä, joka on viimeisen poikkeamisluvan yhteydessä rajoitettu koskemaan vain huoltoliikennettä ei normaalia pihalle ajoa. Kaavanmuutoksella on tarkoitus tarkistaa kaavan pääkäyttötarkoitusta yleisten rakennusten korttelialueesta (Y) lähipalvelurakennusten korttelialueeksi (PL), jolle voidaan rakentaa kaksikerroksinen rakennus. Rakennusoikeutta tontille osoitetaan 4000 kem2, jolloin rakennusoikeus lisääntyy ajantasakaavasta n. 428 kem2. (PL-1) asemakaavamääräys tarkoittaa seuraavaa: Alueelle voidaan osoittaa yksityistä ja julkista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevaa toimintaa. Alueelle saa sijoittaa tähän toimintaan liittyvää asumista. Tontin pysäköintivaatimus tarkistetaan toiminnan vaatimusten mukaiselle 1ap/160kem2 tasolle aikaisemman 1ap/80kem2 tasosta. Tonttia laajennetaan metrin verran eteläsuuntaan Kalamiehenrinne nimistä raittia kaventamalla. Raitin leveydeksi tulee kavennuksen jälkeen 7 metriä. Tämän kevyenliikenteenraitin kautta mahdollistetaan kevyenliikenteen lisäksi myös tontille ajo.

9 9 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Asemakaavan muutoshankkeesta on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä luonnokset. Kaavan muutoksen tavoitteet on hyväksytty teknisessä lautakunnassa ja asemakaavan muutosluonnos on ollut nähtävillä Kaavojen lisäksi suunnittelun pohjalle ei ole tehty erillisiä selvityksiä. 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat suunnittelualueella toimivat yritykset, kiinteistön omistajat ja alueella asioivat ja työssäkäyvät ja lähialueiden maanomistajat ja asukkaat, kaupungin viranomaiset: Rakennusvalvonta, Tekniikkakeskus, kunnallistekniikka, Seinäjoen Energia, Seinäjoen Vesi, Etelä- Pohjanmaan pelastuslaitos, Seinäjoen Seudun elinkeinokeskus (SEEK). valtio ja muut viranomaiset: Etelä- Pohjanmaan ELY ja Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintovirasto, E-P:n liitto, Anvia Oy Vireilletulo Kaavanmuutos on tullut vireille MS-yhdistyksen hakemuksesta ja asemakaavamuutoksen vireilletulosta on tiedotettu osallisille laatimisvaiheen kuulemismenettelyn yhteydessä huhtikuussa Hakijan suunnitelma: Palvelutalon laajennustarve on 519 k-m². Laajennuksella muodostuisi tontille uusia asuntoja 6 kpl. Kaavan mukainen rakennusoikeus tontille on asemakaavassa k-m², ja tähän mennessä rakennusoikeutta on käytetty k-m². Rakennusoikeuden ylitys olisi laajennuksen jälkeen 351 k-m². Autopaikkoja rakennetaan tontille yhteensä 29 kpl, joista 4 on invapaikkaa Kaupungin asettamat tavoitteet Vuonna 2006 palvelutalon laajennushanke toteutettiin poikkeusluvalla. Seinäjoen kaupunginhallitus antoi myönteisen poikkeamislupapäätöksen Tuolloin poikettiin asemakaavan mukaisesta rakennusalasta ja pihatoimintoja sijoitettiin osittain kaavan mukaiselle, rakentamattomalle kevyenliikenteen väylälle. Suomen MS-koti ry haki poikkeuslupaa toisen laajennusvaiheen toteuttamiseen vuonna Kaupungin kanssa käytyjen neuvottelujen pohjalta todettiin, että rakennushanke poikkeaa niin paljon asemakaavasta, että tontille on tehtävä kaavanmuutos. Kaupungin tavoitteet: Kaupunki mahdollistaa hankkeen toteuttamisen poikkeusluvan sijasta kaavoittamisen kautta. Asemakaavan muutoksella lisätään rakennusoikeutta tontille n.430 kem². Tonttia laajennetaan etelän suuntaan n. 100 m², jotta aikaisemmin poikkeusluvalla rakennettu tontin rajan yli mennyt rakennuksen osa saataisiin mahtumaan uudelle muodostettavalle tontille. Pysäköintivaatimusta pyritään keventämään kaavamääräyksissä toiminnan luonteen vuoksi.

10 10 Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan korttelin 29 tontin laajentaminen ja rakennusoikeuden lisäys. Tavoitteena on parantaa yrityksen toimintaedellytyksiä kuitenkin niin, että ympäristöä tai sen laatua ei heikennetä. Kevyenliikenteen raitti on tarkoitus säilyttää tontin etelä osassa. Kaavalla mahdollistetaan tontille ajo Vellamonrinteen puolelta. Huhtalantien puolelta ei sallita liittymää palvelutonteille Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet Asemakaavaehdotus on periaatteiltaan alkuperäisten tavoitteiden mukainen. Kaavaratkaisun yksityiskohtia on hiottu yhdessä kaupungin viranomaisten ja osallisten kanssa. Kaavaluonnos oli nähtävillä Luonnosvaiheessa lausuntonsa ovat antaneet Etelä-Pohjanmaan ELYkeskus/alueidenkäyttö, Etelä-Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus/alueidenkäyttö ilmoitti lausunnossaan, että heillä ei ole kaavan tässä vaiheessa huomautettavaa. Vastine: Merkittiin tiedoksi. Etelä-Pohjanmaan liitto ilmoitti lausunnossaan, että kaava on maakuntakaavan mukainen ja heillä ei ollut huomautettavaa kaavan muutoksen johdosta. Vastine: Merkittiin tiedoksi. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos ilmoitti lausunnossaan, että pelastustievaatimukset tulee huomioida kaavanmuutoksessa. Vastine: Merkittiin tiedoksi. Kaavasta ei tullut mielipiteitä. Seinäjoen Energia on lausunnossaan poikkeamishakemukseen todennut, että tontilla olevaa kaukolämpöputkea pitää siirtää rakennushankkeen takia. Vastine: Kyseinen johto on kaukolämmön talojohto, jonka siirtokustannuksista vastaa kiinteistön omistaja. Lausunnolla ei ole vaikutuksia asemakaavakarttaan. Kaavaehdotukseen tehtävät muutokset: Kaavan pääkäyttötarkoitus merkintään lisätään indeksi, jolla mahdollistetaan toimintaan liittyvä asumisen korttelialueelle. Kaavamerkintä PL-1 tarkoittaa seuraavaa: Lähipalvelurakennusten korttelialue. Alueelle voidaan osoittaa yksityistä ja julkista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevaa toimintaa. Alueelle saa sijoittaa tähän toimintaan liittyvää asumista. Kaavaehdotus oli nähtävillä Ehdotusvaiheessa lausuntonsa antoivat Anvia Oyj ja Etelä-Pohjanmaan liitto. Lausunnon antajilla ei ollut asemakaavaehdotuksesta huomautettavaa. Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus päätti esittää asemakaavaehdotuksen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavaehdotuksen.

11 5. ASEMAKAAVANMUUTOS Kaavan rakenne Mitoitus Suunnitelman kokonaisrakennusoikeus on 4000 k-m2. Alueen kokonaispinta-ala on yhteensä 0.9 Ha. KÄYTTÖ- PINTA- PINTA- PINTA-ALA KORTTELI- KERROS- LISÄRAK.OIK. PINTA-ALAN KERROS- LUOKKA/ ALA (HA) ALA (%) KOKO KAAVA- TEHOKKUUS ALA (K-M2) ALA (K-M2) MUUTOS (HA) ALAN- KÄYTTÖALUE ALUE (%) (e=) +/ - MUUTOS LIIKENNEALUEET pp pp/t Summa: Ha % 7.23% 0.00 ka Ha 0 m2 Vertailu: m2 0.00% 0.00% PALVELUJEN- JA HALLINNON ALUEET PL Summa: Ha % 92.77% 0.44 ka Ha 428 m2 Vertailu: m Yhteensä: Ha % % 4000 m2 0 m Ha 428m m % % 0m2 5.5 Kaavamerkinnät ja -määräykset Ympäristöministeriön antama asetus Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisissa kaavoissa käytettävistä merkinnöistä tuli voimaan Kaavamerkinnöissä on käytetty pääosiltaan vahvistetussa asemakaavassa olleita merkintöjä. Kaavamääräykset on liitetty kaavakartan kanssa samaan tulosteeseen. Kaavan kanssa ei laadita erillisiä rakennustapaohjeita.

12 12 6. ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteuttaminen ja ajoitus Hanketta aletaan toteuttaa heti kaavan saatua lainvoiman. Kaupunki laatii kaavanmuutoksen takia tonttijaon. Muuten kaupungilla ei ole alueeseen kohdistuvia toimenpiteitä. 7. ASEMAKAAVAN LAADINTA Asemakaava on laadittu Seinäjoen kaavoitusyksikössä virkatyönä. Kaavan valmistelusta on vastannut kaavoitusarkkitehti Jari Vähätiitto. Käsittelyvaiheet Tekninen lautakunta päätti käynnistää kaavamuutoksen Kaavaluonnos ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä Kaupunginhallitus hyväksyi kaavaehdotuksen nähtäville Kaavaehdotus virallisesti nähtävillä Kaupunginhallitus hyväksyi asemakaavan valtuuston hyväksyttä- väksi Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan SEINÄJOEN KAUPUNKI Kaavoitus ja kaupunkisuunnittelu Jari Vähätiitto kaavoitusarkkitehti Hilkka Jaakola kaavoituspäällikkö

13 HUHTALA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö/kaavoitus/jv TEKNIIKKAKESKUS KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS OA14042.doc TEHTÄVÄ Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS HUHTALA Kortteli 29 tontti 2 Huhtalantie/Vellamonrinne/Kalamiehenrinne SUUNNITTELUALUE Kaavanmuutoshakemus koskee Seinäjoen kaupungin Huhtalan, 14. kaupunginosan korttelin 29 tonttia 2 osoitteessa Huhtalantie 14. Tontin eteläpuolella on voimassa olevassa kaavassa merkitty kevyenliikenteen yhteys Huhtalantieltä Vellamonrinteeseen ja Vehkalahden puistoon. Lähiympäristö on muutoin rakennettua aluetta, paitsi itäpuolen kortteli ei ole rakentunut. Suunnittelualue on rajattu oheiselle ilmakuvakartalle. Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI LIITE 1

14 TEKNIIKKAKESKUS KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS OA14042.doc ALOITE Aloite asemakaavan muutokseen on tullut kiinteistön omistajan tahoilta. Suomen MS-liitto ry:llä tarkoituksena on laajentaa Huhtalan kaupunginosassa olevaa palvelutalo Pihapihlajaa. Heidän esittämässä suunnitelmassaan asemakaavan rakennusoikeus ylittyy n. 10%. Asemakaavan pysäköintivaatimusta on toiminnan luonteen vuoksi toivottu tontilla kevennettävän. Vuonna 2006 Suomen MS-liitto ry rakensi kiinteistönsä ensimmäisen laajennusvaiheen poikkeusluvalla. MS-liitto haki poikkeuslupaa myös tähän toiseen laajennusvaiheeseen vuonna Rakennusvalvontaviranomaisten kanssa käytyjen neuvottelujen pohjalta MS-liitto päätti poikkeamisen suuruudesta johtuen hakea hankkeellensa asemakaavanmuutosta SUUNNITTELUN TAVOITTEET Hakijan suunnitelma: Palvelutalon laajennustarve on 519 k-m². Laajennuksella muodostuisi tontille uusia asuntoja 6 kpl. Kaavan mukainen rakennusoikeus tontille on asemakaavassa k-m², ja tähän mennessä rakennusoikeutta on käytetty k-m2. Rakennusoikeuden ylitys olisi laajennuksen jälkeen 351 k-m2. Autopaikkoja rakennetaan tontille yhteensä 29 kpl, joista 4 on invapaikkaa. Taustaa: Vuonna 2006 palvelutalon laajennushanke toteutettiin poikkeusluvalla. Seinäjoen kaupunginhallitus antoi myönteisen poikkeamislupapäätöksen Tuolloin poikettiin asemakaavan mukaisesta rakennusalasta ja pihatoimintoja sijoitettiin osittain kaavan mukaiselle, rakentamattomalle kevyenliikenteen väylälle. Suomen MS-koti ry haki poikkeuslupaa toisen laajennusvaiheen toteuttamiseen vuonna Kaupungin kanssa käytyjen neuvottelujen pohjalta todettiin, että rakennushanke poikkeaa niin paljon asemakaavasta, että tontille on tehtävä kaavanmuutos. Kaupungin tavoitteet: Kaupunki mahdollistaa hankkeen toteuttamisen poikkeusluvan sijasta kaavoittamisen kautta. Asemakaavan muutoksen kautta on tarkoitus mahdollistaa kiinteistön lisärakennushankkeen toteutuminen. Asemakaavan muutoksella lisätään rakennusoikeutta tontille n.430 kem2. Tonttia laajennetaan etelän suuntaan n. 100 m2, jotta aikaisemmin poikkeusluvalla rakennettu tontin rajan yli Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI LIITE 1

15 TEKNIIKKAKESKUS KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS OA14042.doc mennyt rakennuksen osa saataisiin mahtumaan uudelle muodostettavalle tontille. Pysäköintivaatimusta pyritään keventämään kaavamääräyksissä toiminnan luonteen vuoksi. AIEMMAT SUUNNITELMAT JA TEHDYT SELVITYKSET Yleiskaavassa alue on Julkisten palvelujen ja hallinnon aluetta. Yleiskaavamerkintä Y tarkoittaa seuraavaa: Pääasiallisesti kuntien ja valtion palveluille ja hallinnolle, muille niihin verrattaville palveluille sekä myös seurakunnallisille rakennuksille varattu alue. Vähäisessä määrin alueelle voidaan sijoittaa myös yksityisiä palveluita tarjoavia tiloja. Alueelle voidaan sijoittaa myös alueen pääkäyttötarkoitukseen liittyviä asuntoja. Ajantasakaavassa alue on yleisten rakennusten korttelialuetta (Y). Kiinteistön rakennuksia laajennettiin viimeksi vuonna 2006, jolloin hankkeelle haettiin kaupungin poikkeuslupapäätös kaavasta poikkeamisen takia (kh:n päätös ). Tuolloin poikettiin asemakaavan mukaisesta rakennusalasta ja pihatoimintoja sijoitettiin osittain kaavan mukaiselle, rakentamattomalle kevyenliikenteen väylälle. Hakijalla on heidän hankkeestaan tontinkäyttösuunnitelma, jossa on osoitettu tavoitteet, kuten tulevan laajennusosan sijainti, pysäköintipaikat ja laajennuksen koko. Kyseistä hanketta varten kaupunki ei ole tehty erillisiä selvityksiä. VAIKUTUSALUE JA ARVIOINNIT Vaikutusalue on kaavan muutosalue lähiympäristöineen. Laajennusosan vaikutus ympäristöön on vähäinen. Muilta osin kaavanmuutos on olemassa olevan tilanteen toteavaa. Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI LIITE 1

16 TEKNIIKKAKESKUS KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS OA14042.doc OSALLISET Suunnittelu- ja lähialueen maanomistajat ja asukkaat Kaupungin viranomaiset: Rakennusvalvonta, Kunnallistekniikka, Seinäjoen Energia, Seinäjoen Vesi, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos. Valtion ja muut viranomaiset: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus/alueidenkäyttö, EP-liitto OSALLISTUMISMENETTELY JA TIEDOTTAMINEN Tiedottaminen Kaavoituksen etenemisestä, vireilletulosta, osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä kaavaluonnoksen ja ehdotuksen nähtävilläolosta ja mahdollisista tiedotustilaisuuksista tiedotetaan kaupungin virallisella ilmoitustaululla (kaupungintalon 2. kerros), kaupungin tiedotuslehdessä (SEINÄJOEN SANOMAT) ja kaupungin internetsivulla ( aina kaavan hyväksymiseen saakka. Vireilletulo Asemakaavamuutos on tullut ajankohtaiseksi ja vireille teknisen lautakunnan päätöksellä Aloitus- ja luonnosvaihe Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos asetetaan nähtäville 14 päiväksi. Nähtävilläolosta tiedotetaan julkisesti. Suunnittelualueen maanomistajia sekä osallisiksi nimettyjä viranomaisia ja yhteisöjä tiedotetaan kirjeitse. Osallisilla on mahdollisuus antaa mielipiteitä kirjallisesti, suullisesti tai sähköpostin välityksellä (MRL 62 ja MRA 30 ). Tarvittaessa järjestetään kaavan esittelytilaisuus. Osallisilla on ennen kaavaehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville mahdollisuus esittää Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle (ELY-keskus) neuvottelun käymistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä (MRL 64 ) osoitteeseen: Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus, PL 262, Vaasa Ehdotusvaihe Kaavaluonnoksen ja saadun palautteen jälkeen laaditaan kaavaehdotus, joka on virallisesti nähtävillä (MRL 65 ja MRA 27 ) 30 päivää. Nähtävilläpidosta tiedotetaan julkisesti. Osalliset voivat tehdä kaavaehdotuksesta muistutuksia, jotka tulee toimittaa kirjallisina kuulutuksessa ilmoitettuun osoitteeseen määräaikaan mennessä. Muistutuksiin laaditaan vastineet ja perustelut kaavaselostukseen ja päätöskäsittelyyn. Niille muistutuksen tehneille, jotka ovat sitä kirjallisesti pyytäneet ja samalla ilmoittaneet osoitteensa, lähetetään perustellut vastineet. Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI LIITE 1

17 TEKNIIKKAKESKUS KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS OA14042.doc Kaupunginhallitus päättää huomautusten ja lausuntojen johdosta tarkistetun asemakaavaehdotuksen asettamisesta nähtäville. Jos ehdotukseen tehdään oleellisia muutoksia, ehdotus pidetään uudelleen nähtävänä (MRA 32 ). Hyväksyminen Virallisen nähtävillä olon jälkeen kaupunginhallitus esittää kaavanmuutoksen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavanmuutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Valtuuston päätöksestä on mahdollista valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen. Kaavan tultua lainvoimaiseksi kuulutetaan sen hyväksymisestä kaupungin ilmoituslehdessä. VIRANOMAISYHTEISTYÖ Viranomais- ja muu asiantuntijayhteistyö järjestetään erillisneuvotteluin. SELVITETTÄVÄT VAIKUTUKSET JA VAIKUTUSTEN ARVIOINNIN MENETELMÄT Arviointi tulee pohjautumaan jo olemassa oleviin selvityksiin, muuhun lähtötietomateriaaliin ja asiantuntijoiden sekä osalliseksi määriteltyjen kannanottoihin. Tulokset kootaan kaavaselostukseen. Selvitettäviä vaikutuksia ovat mm. vaikutukset alue- ja yhdyskuntarakenteeseen, maisema- ja kaupunkikuvaan, virkistys- ja viheralueverkostoon, ihmisiin ja elinympäristöön, luontoon ja eläimistöön sekä liikenteelliset vaikutukset. KAAVOITUKSEN KULKU, AIKATAULU JA PÄÄTÖKSENTEKO Aikatauluarvio kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä keväällä 2011 kaavaehdotus nähtävillä kesällä 2011 kaupunginvaltuusto hyväksynee asemakaavan syksyllä 2011 Yhteystiedot ja palaute Mahdollinen palaute osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta toimitetaan kaavoituksesta vastaavalle henkilölle. Työn kuluessa osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa tarkistetaan aina tarvittaessa. Valmisteluista vastaavat Kaavoituspäällikkö Hilkka Jaakola p.(06) , fax (06) , Kirkkokatu 6, Seinäjoki Kaavoitusarkkitehti Jari Vähätiitto p , fax , Kirkkokatu 6, Seinäjoki Postiosoite Osoite Puhelin Postilokero 215 Kirkkokatu SEINÄJOKI LIITE 1

18 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 743 Seinäjoki Täyttämispvm Kaavan nimi 14 Huhtala kortteli 29 (osa) Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä V-kunnanvaltuusto Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä 115 Kunnan kaavatunnus Generoitu kaavatunnus 743V260911A115 Kaava-alueen pinta-ala [ha] 0,9735 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 0,9735 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 0, , ,41 0, A yhteensä P yhteensä 0, , ,44 0, Y yhteensä -0, C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä R yhteensä L yhteensä 0,0702 7,2-0,0102 E yhteensä S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset tilat Yhteensä Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Suojellut rakennuksetsuojeltujen rakennusten muutos Rakennussuojelu [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä LIITE 2

19 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 0, , ,41 0, A yhteensä P yhteensä 0, , ,44 0, PL-1 0, , ,44 0, Y yhteensä -0, Y -0, C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä R yhteensä L yhteensä 0,0702 7,2-0,0102 Kev.liik.kadut 0, ,0-0,0102 E yhteensä S yhteensä M yhteensä W yhteensä LIITE 2

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NURMO TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti Asemakaavan muutosalue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n kaupunginosassa kortteleissa 7077 ja maantie ja kaavoittamattomilla

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

TEHTÄVÄ Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA Kortteli 34 tontti 1 Alvar Aallon katu/kauppakatu

TEHTÄVÄ Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA Kortteli 34 tontti 1 Alvar Aallon katu/kauppakatu MARTTILA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö/kaavoitus/jv TEKNIIKKAKESKUS TEHTÄVÄ Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA Kortteli 34 tontti 1 Alvar Aallon katu/kauppakatu Alue on rajattu

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISKUNMÄKI Kaavatunnus: 32003 Maankäyttö/kaavoitus/jv

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISKUNMÄKI Kaavatunnus: 32003 Maankäyttö/kaavoitus/jv OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISKUNMÄKI Kaavatunnus: 32003 Maankäyttö/kaavoitus/jv 1. Suunnittelutehtävän määrittely ja alueen sijainti Alueelle suunnitellaan pientaloasuinalue, joka on kaupungin

Lisätiedot

HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue.

HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue. 10.5.2011 (täydennetty 15.8.2011) Diaarinumero 503/2008 Toimielinkäsittely Kaupunginhallitus Kaavanumero 12032 HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus MYKKÄLÄ - TORPPI TORNION KAUPUNGIN 15. TORPIN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 21 ASEMAKAA- VAN MUUTOKSEN SELOSTUS 22.9.2015 LUONNOS TORNION KAUPUNKI Tekniset

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS. Suunnittelualueen sijainti. Suunnittelutehtävän määrittely ja tavoitteet

TEKNIIKKAKESKUS. Suunnittelualueen sijainti. Suunnittelutehtävän määrittely ja tavoitteet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA /jv ja laajennus KAPERNAUMI, teollisuusalue Suunnittelualueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Seinäjoen n teollisuusalueella Kuortaneentien eteläpuolella noin 1

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

NURMO, 51. kaupunginosa, Nurmo, Latikka, kortteli nro 117.

NURMO, 51. kaupunginosa, Nurmo, Latikka, kortteli nro 117. Diaarinumero 467/2011 Toimielinkäsittely Kaupunginvaltuusto 25.06.2012 Kaavanumero 51047 NURMO, 51. kaupunginosa, Nurmo, Latikka, kortteli nro 117. ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN SELOSTUS Asemakaavan laajennuksen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie 1 KAAVASELOSTUS MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVELUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2009 1 PERUS JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus

Asemakaavan muutoksen selostus 9.9.2008(tarkistus 11.11.2008) 1 TEKNIIKKAKESKUS KAAVOITUS Se03080up27.doc Seinäjoki UPPA 3.kaupunginosa, Seinäjoki kortteli 27 Kaavanro 03080 Asemakaavan muutos koskee: Seinäjoen kaupungin Upan (3) kaupunginosan

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.8.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) kaavatunnus 564-2138 Diaarinro 4700/2011 Projektinro 100

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 1 NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aloite Asemakaava laaditaan yksityisen anomuksesta. Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 11.11.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Ylikiimingin kaupunginosan korttelin 24 tontteja nro 2, 3 ja 5 koskevaan asemakaavaan (Harjutie, Rantatie) Tekninen lautakunta hyväksynyt

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki 1 (7)

Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 2 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asemakaavamuutoksesta Savukosken kunnan asemakaava-alueella koskien mm. vanhusten

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI E27462 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI RIMMINKANKAAN JA KURENALAN ETELÄISEN OSAN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 25.8.2014, tarkistettu 5.10.2015 SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.2.2014 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LEIPOMONKUJA 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 14 JA KORTTELIN 120 TONTIN 1 SEKÄ RAUTATIE- JA SUOJAVIHERALUEIDEN ASEMAKAA- VAN MUUTOS Kaavatunnus:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2012 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIRKKOKATU 24 (KESSUN KASINO) ASEMAKAAVAN MUUTOS 62. KAUPUNGINOSAN KORTTELIIN 101 SEKÄ KATU-, VIRKISTYS-, ERITYIS - JA VESIALUEILLE Kaavatunnus 62:031

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kemijärven kaupunki 1 (6) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Pyhätunturin matkailukeskuksessa Teuvontien varrella. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Suunnittelualue sijaitsee Pyhätunturin

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS. OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos MARTTILA, KORTTELI 4. Suunnittelualueen sijainti

TEKNIIKKAKESKUS. OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos MARTTILA, KORTTELI 4. Suunnittelualueen sijainti OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos MARTTILA, KORTTELI 4 Suunnittelualueen sijainti Alue sijaitsee ydinkeskustan varsinaisen liikekeskustan pohjoispuolella Jaakkolantien, Vapaudentien

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/16 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 4. PÖYLIÖVAARA KORTTELIT 4206, 7 13, 4214, 4215, 16 19, 27 31, 40 46, PUISTOT JA KADUT SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUE. ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

Tekninen lautakunta teki suunnittelualuetta koskevan kaavoituspäätöksen ja hyväksyi osallistumis- ja arviointisuunnitelman 5.10.2011.

Tekninen lautakunta teki suunnittelualuetta koskevan kaavoituspäätöksen ja hyväksyi osallistumis- ja arviointisuunnitelman 5.10.2011. Diaarinumero 978/2011 Toimielinkäsittely Kaupunginvaltuusto XX.XX.2011 Kaavanumero 51049 NURMO, 51. kaupunginosa, Nurmo, korttelit nro 7077 ja tiealue ja kaavoittamattomat alueet. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS 01:151 / ASEMAKATU 2 / ASEMAKAAVASELOSTUS

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa Korttelin 511 tontti 4 Lohiliete 3 KAAVASELOSTUS

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa Korttelin 511 tontti 4 Lohiliete 3 KAAVASELOSTUS Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa Korttelin 511 tontti 4 Lohiliete 3 1 KAAVASELOSTUS Kuva: Blom Kartta Oy MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVELUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2009 1 PERUS JA

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

(täydennetty ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS tiedosto 12033ha16

(täydennetty ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS tiedosto 12033ha16 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Diaarinumero 245/2009 Toimielinkäsittely Kaupunginhallitus Kaavanumero 12033 27.02.2009 (täydennetty 6.4.2009) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS tiedosto 12033ha16 ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus RAUTIO TORPPI Tornion kaupungin 15. Torpin kaupunginosan korttelin 19 asemakaavan muutoksen selostus 18.5.2016, ehdotus 2 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 18.5.2016 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVAKARTTAA.

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Kuva 1 Viistokuva suunnittelualueesta KAAVASELOSTUS KAAVOITUS 2017 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 340. kaupunginosan kortteleita

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

Akm 230: ANTINKANKAAN KOULUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 230: ANTINKANKAAN KOULUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 230: ANTINKANKAAN KOULUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 28.kaupunginosan kortteleita 169 ja 168 sekä autopaikkojen korttelialueen AP (168, 169) ja niihin liittyviä katualueita koskeva asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Kirkkokangas 15. kortteli (osa) Asemakaavan muutos. Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Kirkkokangas 15. kortteli (osa) Asemakaavan muutos. Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut 1 / 9 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Kirkkokangas 15. kortteli 15002 (osa) Asemakaavan muutos / 19.05.2016 2 / 9 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kemijärven kaupunki 1 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Pyhätunturin matkailukeskuksessa Suopursunmutkan varrella. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Suunnittelualue sijaitsee Pyhätunturin

Lisätiedot

TEHTÄVÄ Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS

TEHTÄVÄ Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö/kaavoitus TEHTÄVÄ Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA Maakunta-aukio ALOITE Seinäjoen kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 20.6.2005

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. TANELINRANTA KORTTELI 4261 Asemakaavan muutos. Suunnittelualueen sijainti

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. TANELINRANTA KORTTELI 4261 Asemakaavan muutos. Suunnittelualueen sijainti 53011 14.9.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TANELINRANTA KORTTELI 4261 Asemakaavan muutos Suunnittelualueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Tanelinrannan kaupunginosassa (53) Mäki- Hakolantien

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin 30 osa.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin 30 osa. NOKIAN KAUPUNKI 12-KAUPUNGINOSA VIIKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS

LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 24.1.2011 Vireille tulo: Teknisen lautakunnan päätös 4.1.2011 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) Ehdotus nähtävänä (MRA 27 )... Hyväksytty valtuustossa...

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VASARAKATU 23 JA 25 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 2 TONTTIEN 8 JA 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 15:088

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VASARAKATU 23 JA 25 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 2 TONTTIEN 8 JA 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 15:088 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 2 TONTTIEN 8 JA 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS VASARAKATU 23 JA 25 KAAVATUNNUS 15:088 KAAVAN PÄIVÄYS 28.10.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS 31.12.2010 15:088

Lisätiedot

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 6.5.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Koskikeskuksen kaupunginosan korttelin 5 sekä katu-, puisto- ja vesialuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Toivoniementie 1) kaavatunnus

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Maantiealue VT 12 ja Sorvantien risteys ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 6. kaupunginosan tie- ja puistoaluetta kiinteistöistä 536-895-2-8, 536-425-5-202, 536-409-1-9

Lisätiedot

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Kuva 1: Ilmakuva suunnittelualueesta Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen 30 mukainen

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (Drno 20/2016) RUKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELEISSA 140, 141 JA 142, YLEISELLÄ PYSÄKÖINTIALUEELLA JA NIIHIN LIITTYVILLÄ KATU-, URHEILU-, JA VIRKISTYS-, VESI- SEKÄ RETKEILY- JA ULKOILUALUEILLA

Lisätiedot

Niittytie 2 Kaavaselostus Liite 1 Ajantasa-asemakaavaote

Niittytie 2 Kaavaselostus Liite 1 Ajantasa-asemakaavaote Kaavaselostus Liite 1 Ajantasa-asemakaavaote 1:1000 15.2.2007 Ajantasakartta 20 m Moottoriajoneuvojen huoltoasemien korttelialue. Tontilla on osoitettava vähintään 5 autopaikkaa jokaista autohuoltopaikkaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut 1 / 8 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Röyskö 12. kortteli 12008 (osa) Asemakaavan muutos / 15.11.2016 2 / 8 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisältö ja tarkoitus Maankäyttö- ja

Lisätiedot