Uusi-Rauvan sukuseuran matka Karjalan kannakselle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uusi-Rauvan sukuseuran matka Karjalan kannakselle"

Transkriptio

1 Uusi-Rauvan sukuseuran matka Karjalan kannakselle Matkapäiväkirja Keskiviikko Sukuseuran matka Karjalan kannakselle alkoi keskiviikkoaamuna klo 7.00, kun kokoonnuimme Lappeenrannan matkakeskukseen. Kuusitoista matkalaista lähti matkaan iloisin mielin, edes reipas sadekuuro juuri ennen lähtöä ei tuntunut haittaavan. Kuljettajanamme toimi Jarmo Ahonen ja oppaana everstiluutnantti evp Aimo Ami Kiukas, joilla molemmilla on pitkä kokemus tällaisista matkoista. Matka Nuijamaan raja-asemalle meni nopeasti kuulumisia vaihdellessa. Venäjän tulliin saapuessamme Jarmo muistutti, että sikäläiset rajavartijat puhuvat vain venäjää, mutta ymmärtävät täydellisesti suomea. Kannatti myös varautua siihen, että tullissa saattaa mennä aikaa tai sitten siitä päästään läpi nopeasti. Meillä oli tuuria, sillä rajamuodollisuudet hoituvat varsin sutjakkaasti. Tosin muutama matkalainen joutui leimauttamaan passinsa toiseen kertaan, kun tullivirkailija huomasi, että hänen leimassaan oli nuoli väärään suuntaan: hän oli leimannut ihmiset poistuneeksi Venäjältä, kun olisi pitänyt leimata saapuneeksi. Tullin jälkeen tarkoitus oli vaihtaa rahaa tulliasemalla olevassa pankissa, mutta se jäi vain tarkoitukseksi, sillä pankki oli kiinni eikä missään kerrottu, milloin se olisi auki. Jarmo ja Ami kyllä lohduttivat, että ei huolta, Venäjällä ei mikään toimi, mutta kaikki järjestyy (mikä tuli todettua useammankin kerran). Lähellä rajaasemaa piti olla kauppa, jossa rahanvaihto olisi voitu hoitaa, mutta koko kauppa oli lopettanut toimintansa. Matkasuunnitelmaa muutettiin sitten niin, että ajetaan Viipuriin suureen kauppakeskukseen, jossa on pankki. Kyllähän siellä pankki oli, mutta virkailijaneitoset totesivat kynsiä viilatessaan, että nje rabotaet, menkää Viipurin keskustaan pankkiin. Suunnaksi otettiin sitten Viipurin keskusta, josta toivottiin löytyvän pankki, joka on sekä auki että suostuvainen vaihtamaan rahaa. Soinin Matti keräsi rahanvaihtoa tarvitsevilta rahat ja lähti pankkiin, muut lähtivät tutustumaan kauppatorin ympäristöön, josta löytyi mm. Pyöreä torni, juomamarketti ja kauppahalli. Ostoslistalla oli ensisijaisesti pullotettu vesi, sillä paikallista vesijohtovettä ei voinut juoda. Heti bussin ajettua torille parkkiin, sen ympärille tuli useita paikallisia torimyyjiä tarjoamaan karttoja, käsitöitä ja kaikkea mahdollista. Kun rahat oli saatu vaihdettua ja vesivarastot täytettyä lähdettiin jatkamaan matkaa ensimmäiseen kohteeseemme Parkkilaan, jossa Heimo kaatui joulukuussa Ajomatkalla saatoimme myös todeta Viipurin rakennuksia katsellessamme neuvostoaikaisen moton paikkansapitävyyden: ruma on kaunista ja paljon on hyvää. Ei nimittäin ollut vaikea erottaa suomalaisten rakentamia taloja neuvostoliittolaisten rakentamista.

2 Matkalla Parkkilaan Ami taustoitti talvisotaan johtaneita syitä. Ensimmäinen marssitauko pidettiin Sudenojalla, joka oli yksi viidestä venäjänkielisestä suomalaisesta kylästä Karjalan kannaksella. Muolaan ryhmän taisteluja esittävä kartta ripustettiin ensin Karjalan mäntyyn, mutta tuuli rupesi riepottelemaan sitä sen verran voimakkaasti, joten Matti ryhtyi karttatelineeksi, jotta esitystä voitiin jatkaa. Muurahaisten takia totesimme, että täytyy vielä vaihtaa paikkaa toisaalle ja kartta ripustettiin auton takaosaan. Aurinkoisessa säässä paikalliset paarmat totesivat otollisen tilanteen ja tulivat pyörimään ympärille eivätkä ne olleet mitään pieniä paarmoja. Sudenojalta ajettiin Kyyrölän kylään Oinolan tiellä, josta Heimo lähti viimeiseen taisteluunsa. Vastahyökkäys ei alkanut kovin lupaavasti, sillä joukkue eksyi matkalla asemiin oli paukkuva pakkanen, säkkipimeä ja metri lunta maastossa ja vihollinen muistutti jatkuvasti olemassaolostaan. Heimon muistoseppele päätettiin laskea sopivaan paikkaan Parkkilan kylässä. Seppeleen laskivat Leena, Heimon tyttärentytär, Hanna, joka ainoana meistä oli tavannut Heimon sekä Erkki.

3 Parkkilasta jatkettiin matkaa Pasurin kankaan kautta kohti Kiviniemeä, jossa majoittuisimme. Tarkoitus oli myös pitää lounastauko, kunhan sopiva paikka löytyisi, varsinaisia levähdysalueita kun ei Venäjällä näytetty tuntuvan. Punnuksen kylässä Jarmo poikkesi paikalliseen kauppaan ostamaan tulitikkuja. Samalla hän sai selville, että kylän laidassa näkyneet viisi suurta sinistä tuotantorakennusta olivat navetoita, joissa oli noin 1500 eläintä. Lounastaukoa pysähdyimme pitämään peltotielle kylän nimikyltin viereen. Tien toisella puolella oli viehättävä ortodoksikirkko, johon osa matkalaisista kävi tutustumassa lähemmin. Punnuksessa jatkettiin myös sotahistorian osuutta, tällä kertaa vuorossa oli Lipolan ryhmän taistelut joulukuussa 1939.

4 Kahvittelujen jälkeen ajettiin sitten Kiviniemeen, jossa majoituimme hotelli Losevskajaan. Ennen hotellille menoa poikkesimme paikalliseen kauppaan täydentämään juomavarastoja. Kauppa oli pieni, mutta valikoima varsin laaja. Retkueemme suosikkituote olivat erilaiset hatut, olihan seuraavaksi päiväksi luvassa aurinkoista ilmaa. Hotelliin pihaan saapuessamme totesimme, että siellähän on tuttuja. Bussilastillinen mouhijärveläisiä oli myös majoittunut Karjalan retkellään samaan hotelliin. Hotelli sijaitsi Vuoksen rannalla, todella kauniilla paikalla. Meidät oli majoitettu aivan rannassa olevaan uusimpaan rakennukseen. Ennen päivällistä matkalaiset kiertelivät hotellin alueella, osa kävi kahlaamassa Vuoksen aalloissa, uimapuvun mukaansa ottaneet kävivät uimassa, osa tyytyi istuskelemaan rantakahvilan terassilla. Päivällisen jälkeen päätimme lähteä tutustumaan paikalliseen iltaelämään, joka ei kovin vilkkaalta vaikuttanut. Hotellin lähellä oli kahvila, jonka terassille menimme nauttimaan hyvästä juomasta hyvässä seurassa. Terassilta oli hyvä näkymä Kiviniemen koskeen, jossa näkyi koskimelojia harjoittelemassa. Terassin viereisessä talossa oli paikallinen turistikohde - kummitustalo. Ilta sujui rattoisasti muistelemalla suvun edesmenneitä jäseniä, vanhoja tapahtumia sekä esi-isiä ja äitejä, joiden juuret juontuvat von Konoweihin ja Spåreihin. Viimein oli aika vetäytyä yöpuulle, jotta olisimme reippaina valmiit jatkamaan matkaa seuraavana aamuna. Torstai Torstaiaamuna kokoonnuimme aamiaiselle kello 9. Aamiainen oli todella tukeva; ensin pöytään tuotiin puuroa, sitten pari höyrykeitettyä nakkia, lisäksi tarjolla oli leipää, jogurttia ja kahvia sekä teetä. Matkaan lähdettiin kello 10 ja kohteena oli Riston kaatumispaikka Taipaleenjoki, jonne ajettiin Raudun ja Metsäpirtin kautta. Taipaleenjoki oli tarkoitus ylittää Terenttilässä, jossa meitä piti olla odottamassa venäläinen kaveri veneineen. Miestä ei kuitenkaan näkynyt missään, joten Jarmo rupesi selvittämään asiaa. Kaveri ei ollut

5 veneilykunnossa, mutta koska ollaan Venäjällä, kaikki järjestyy. Portinvartja rupesi järjestämään asiaa, kunhan ehti portin avaamiselta. Paikalla oli kyllä vene, mutta tarvittiin vielä kuljettaja. Vene ei suinkaan ollut satamassa olleista uusin, mutta sentään vesikelpoinen. Kuljettajaksi värvätty kaveri ei monista yrityksistä huolimatta saanut veneen moottoria toimimaan kunnolla, joten portinvartijapojan oli tultava kuljettajaksi. Nähtävästi veneen moottorin sai toimimaan, kunhan tiesi niksit. Taipaleenjoessa oli varsin voimakas virta, joten sen ylitys vaati taitoa. Nopeasti hän veikin meidät neljässä ryhmässä joen yli. Riston viimeisen taistelun tarkastelu alkoi Pärssisen metsikkönä tunnetussa paikassa, jossa kartta ripustettiin paikalliseen, hyvinsuojattuun muuntajaan. Taipaleen suunnassa tiet ovat sen verran huonossa kunnossa, että matkaan oli lähdettävä jalkaisin. Tosin Amin esitystä saapui seuraamaan suomalaisseurue, joka oli onnistunut pääsemään paikalle omalla henkilöautolla. Lähdimme siis tallustelemaan tietä pitkin ja seuraava pysähdyspaikka oli Kansakoulun metsikkönä tunnettu paikka. Siitä matka jatkui Terenttilän aukealle, jossa on nykyään lentokenttä. Lentokenttää laajennettiin parhaillaan jatkamalla kiitorataa. Kenttä on paikallisten mukaan siviilikäyttöön tarkoitettu, mutta kyllä siihen laajennuksen jälkeen kuulemma pystyy laskeutumaan vähän isommallakin koneella. Ylitimme lentokentän kävellen, eikä kukaan tullut ihmettelemään. Edes kentän laidalla laiduntavat lehmät eivät korvaansa lotkauttaneet. Tien varressa näkyi vanhoja taisteluasemia ja panssariesteinä käytettyjä kiviä.

6 Ennen seppeleenlaskua Taipaleenjoen kenttähautausmaalle päätimme käydä katsomassa Haaviston korsua, joka sijaitsi lähellä tietä. Korsuun oli osunut täysosuma ja iskussa oli saanut surmansa useampikin suomalaissotilas. Korsu löytyikin pienen etsiskelyn jälkeen. Paluumatkasta tielle muodostui varsin mieliinpainuva, sillä parin taktisen suunnistusvirheen takia ryhmä totesi olevansa eksyksissä. Eksyminen konkretisoi matkalaisille, miten helppoa Heimon ryhmän oli aikanaan ollut eksyä meillä oli sentään kirkas päivä, lämmintä, lumesta ei tietoakaan eikä vihollinen koko ajan ampunut (hyttyset eivät vedä vertoja tykeille). Löysimme viimein takaisin tielle ja matka kenttähautausmaalle saattoi jatkua.

7 Tien varresta jokainen otti mukaansa kiven, joka laitettiin kenttähautausmaata reunustavaan kivimuuriin. Tällä tavalla paikalla käyvät suomalaiset pyrkivät pitämään kenttähautausmaata kunnossa. Riston muistoseppeleen laskivat Antti T., Antti K. ja Elisa. Seppeleenlaskun jälkeen Esko lauloi Veteraanin iltahuudon, jonka kertosäkeseen kaikki matkalaiset yhtyivät. Laulun jälkeen Sami piti lyhyen kenttähartauden. Tilaisuus sai varmasti kaikkien matkalaisten mielen herkistymään.

8 Paluumatka takaisin bussille sujui kommelluksitta ja sitten olikin vuorossa lounas. Jarmo keitteli taas kahvit ja matkalaiset nauttivat loput eväistä. Taipaleenjoelta otettiin suunnaksi Viipuri ja matkan aikana Ami kävi vielä läpi Kannaksen tilanteen kesäkuussa 1944 sekä Viipurin menetyksen Viipurissa pysähdyttiin tekemään viimeiset ostokset, käymään kahvilla Pyöreässä tornissa tai katsomaan Viipurin kirjastoa. Ajo Nuijamaalle sujui sutjakkaasti ja jälleen kerran Venäjän tulli toimi nopeasti, rajanylitykseen ei mennyt kuin kolmisen varttia. Lappeenrantaan saapui matkaansa erittäin tyytyväinen ryhmä. Sieltä kukin jatkoi matkaansa kotiin, mutta jostain kumman syystä kolme autokuntaa sattui osumaan Utin ABC:lle yhtäaikaa todettiin siinä yhdessä, ettei meistä helpolla eroon pääse.

Kurkijoen reissu. Sivu 1 (39) Matkan taustoja.

Kurkijoen reissu. Sivu 1 (39) Matkan taustoja. Matkan taustoja. Ihan pikkupoika-ajoista on elävästi jäänyt mieleen Isän tarinoinnint nuoruusvuosistaan Karjalassa, Sorjosta, Elisenvaarasta, Kurkijoesta, sota-ajoista ja evakkoreissuista. Tuo kaikki oli

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva.

Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva. Eräs veneenhakumatka Hollannista- Raisioon. Martti Tähtinen (RVS) oli ostanut huhtikuussa 2011 Hollannista 36 jalkaisen Jeanneau Sun Odyssey purjeveneen. Hän oli käynyt sitä paikan päällä katsomassa ja

Lisätiedot

Matkapäiväkirja. Teksti: Päivi Strandén Kuvat ja kuvatekstit: Jorma Soini

Matkapäiväkirja. Teksti: Päivi Strandén Kuvat ja kuvatekstit: Jorma Soini Matkapäiväkirja Teksti: Päivi Strandén Kuvat ja kuvatekstit: Jorma Soini Venäjän ja Ukrainan rajan tuntumassa Bulgarian sekä Romanian läpi Mustalle merelle, Istanbulista Turkin vuorten yli Alanyaan Välimerelle,

Lisätiedot

TARAKI 4 / 09. T a m p e r e e n R a k e n t a j a k i l t a / / w w w. t a r a k i. f i. l hospital-sitsit. TARAKIn Kesätappo

TARAKI 4 / 09. T a m p e r e e n R a k e n t a j a k i l t a / / w w w. t a r a k i. f i. l hospital-sitsit. TARAKIn Kesätappo TARAKI 4 / 09 T a m p e r e e n R a k e n t a j a k i l t a / / w w w. t a r a k i. f i TARAKIn Kesätappo l hospital-sitsit Uudet fuksit Sulkavan Suursoudut TARAKI 4 / 2009 SISÄLLYSLUETTELO Julkaisija

Lisätiedot

Sisällys. Toimitustiimi: Arja Lifländer, Tuula Rahkonen, Jukka Kirjonen. Imatran Lapinkävijät ry:n vuosijulkaisu, 54 vsk.

Sisällys. Toimitustiimi: Arja Lifländer, Tuula Rahkonen, Jukka Kirjonen. Imatran Lapinkävijät ry:n vuosijulkaisu, 54 vsk. 2010 Sisällys Puheenjohtajan puheenvuoro 3 Toimitukselta 3 Suden jäljillä Ilomantsissa 4 Muumi hiihtokoulussa on kivaa 6 Polkupyörälaulu 8 Helluntaiseikkailu Lemmenjoella 10 Suomi meloi taas 11 Suomi

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Kyösti Vatanen Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009 Kirjoittanut Kari Hirvonen Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Leila Lehikoinen

Lisätiedot

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus.

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus. Tammikuu 2008 1.1. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2008 Vuoden ensimmäinen päivä on mennyt rauhallisesti. Ilotulitteita ovat vielä paukutelleet pitkin päivää jossain päin Puertoa. Päivä oli aamulla pelkkää paistetta,

Lisätiedot

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry www.euranmmp.fi KAUSIJULKAISU 2013 Koko Alasatakunnan Moottoripyöräkerho KERHON ASUSTEET PRODEERATTUNA GLIQUE VEDENPITÄVÄ TAKKI 90 GLIQUE VETOKETJULLINEN GOLLEGE TAKKI

Lisätiedot

Fakin Animals 10.-11. v

Fakin Animals 10.-11. v Fakin Animals 10.-11. v Moottoripyörälupi MC Fakin Animals:in aporikinaali, pure, real, äkta, offisiaal, sertified, approoved, introodet, pesiaal, passed, sehr gut, jättepra, vavisuttava, ravisuttava,

Lisätiedot

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti 4/2010 Kavtsi Tunturiladun kahdeksas kerho Retkeilyä vuodesta 1972 Tunturikerho Kavtsi Jäsenlehti Väärti Lehti ilmestyy neljästi vuodessa. Painos 600 kpl. Taitto: Jaakko

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

RAPORTTI. Tall Ships Races

RAPORTTI. Tall Ships Races RAPORTTI Tall Ships Races Jätkän lavan backstage, 17.-20.7.2013 Christina Daous Kulttuurituotannon koulutusohjelma (240 op) Marraskuu 2013 SISÄLLYS 1 Tall Ships Races 4 2 Työtehtävät 5 3 Kehitysehdotuksia

Lisätiedot

Kuolemajärven Inkisten sukuseura Nro 10 * 2004 * 10. vuosikerta

Kuolemajärven Inkisten sukuseura Nro 10 * 2004 * 10. vuosikerta Kuolemajärven Inkisten sukuseura Nro 10 * 2004 * 10. vuosikerta Vilhelmiina ja Vilhelm Inkisen perhe v. 1920 Kuolemajärven Karjalaisten kylästä. Vanhempien kera kuvassa ovat lapset vas. Tyyne, Väinö äidin

Lisätiedot

Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin

Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin Nythän on niin, että menneen vuoden 2006 tammikuussa istuin Houkutus kahvilassa kamuni tohtori Ohashin kanssa. Jos sitä ei vielä kukaan arvannut niin Mizue on japanilainen

Lisätiedot

Kesä on karjalaisuuden suurta juhlaa

Kesä on karjalaisuuden suurta juhlaa Maanantai 7. heinäkuuta 2008 Pyhäjärveläisyyden vaalija Karjalan puolustaja N:o 7 53. vuosikerta Kesä on karjalaisuuden suurta juhlaa Yrjö S. ja Ritva Kaasalainen sekä Katariina Kalliomäki 8v. valmistautuivat

Lisätiedot

Aurinkoa etsimässä Lomalla Turkissa 19.11.- 26.11.2012

Aurinkoa etsimässä Lomalla Turkissa 19.11.- 26.11.2012 1 Aurinkoa etsimässä Lomalla Turkissa 19.11.- 26.11.2012 Teki mieli jonnekin lämpimään. Katselin pitkin syksyä ahneesti sopivia matkakohteita joskus marraskuun tienoilla, jolloin täällä on niin harmaata

Lisätiedot

Tarinoita ajoilta jolloin armeija oli vielä armeija. II/93

Tarinoita ajoilta jolloin armeija oli vielä armeija. II/93 SOTAPÄIVÄKIRJA Tarinoita ajoilta jolloin armeija oli vielä armeija. PsVK / ParP / PsPr II/93 Kari Huhtama 1993-2007 TJ 329 Armeijan harmaisiin 10.6.1993 torstai Kesäinen aamupäivä, torstai, kesäkuussa

Lisätiedot

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti Prologue Matkaraportin kirjoittaja kävi vaimonsa kanssa tammikuussa 2015 vuotuisilla matkamessuilla Helsingissä vakiintuneen tavan mukaan ja tapasin siellä myös Suomi Uusi-Seelanti ystävyysseuran puheenjohtajan

Lisätiedot

Kannessa: Moccaamerikankääpiöterrieri, taakanvetäjä vailla vertaa. SATHY Expo 2007, Euroopan Mestaruuskisat, tule mukaan!

Kannessa: Moccaamerikankääpiöterrieri, taakanvetäjä vailla vertaa. SATHY Expo 2007, Euroopan Mestaruuskisat, tule mukaan! SATHY Uutiset on Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry.:n virallinen äänitorvi. 2007 numero 5/2007 8,00 SATHY UUTISET SATHY ry. 10 vuotta yhdistysrekisterissä 1996-2006 Kannessa:

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03 Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03 TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 33. vuosikerta JULKAISIJA Partiolippukunta Kalevan Karhut http://www.lpk.partio.fi/hp/kaka Kalevan Karhut toimisto Väinölänkatu

Lisätiedot

Inkeriläisten viesti 5 6/2013

Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Suomen Inkeri-liitto ry Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Inkeriläisten kesäjuhlat Ikiaikaisia luostareita matkakertomus Inkeriläiset Kuka kukin on Viron inkeriläisten kesäjuhlat Haapsalussa kokouskutsu ja

Lisätiedot

Pentti Nuikan muistot sota- ajasta, evakkomatkasta ja Merijärveltä

Pentti Nuikan muistot sota- ajasta, evakkomatkasta ja Merijärveltä Pentti Nuikan muistot sota- ajasta, evakkomatkasta ja Merijärveltä Talvisota päättyi maaliskuun alussa aselepoon. Vihollinen jatkoi vielä aselevon jälkeen vuorokauden. Suomalaisilla oli ampumakielto mutta

Lisätiedot

Matkalla Shikokun 88 temppeliin

Matkalla Shikokun 88 temppeliin Matkalla Shikokun 88 temppeliin Shikokun saarella on pyhiinvaellusreitti, joka kiertää 88 buddhalaista temppeliä. Kyseiset temppelit liitetään liitetään shingon-buddhalaisuuden perustaneeseen munkkiin

Lisätiedot

Offi cial BMW Club RIKASTIN 2/2013

Offi cial BMW Club RIKASTIN 2/2013 Offi cial BMW Club RIKASTIN 2/2013 Rikastin Nuijan varresta BMW-moottoripyöräkerho ry:n jäsenlehti. Lehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa ja jaetaan kaikille jäsenille. Lehti ei ole kerhon ulkopuolisten

Lisätiedot

1/2015. RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki

1/2015. RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki Club Renault de Finlande r.y. 1/2015 RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki Puheenjohtajalta Turun Kuntotesti Ja Korjaus Oy Erikoistunut RENAULT-autojen huoltoihin ja korjauksiin. AutoCom-vikatesteri

Lisätiedot