Menestyvän rakentajan opas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Menestyvän rakentajan opas 1. 2. 3."

Transkriptio

1 Menestyvän rakentajan opas

2 Keep it simple, kun haluat menestyä! + + = 1. Ole asiakaslähtöisempi. Keskity asiakkaallesi olennaiseen. Käytä voimavarat siihen, mikä on asiakkaallesi oikeasti merkityksellistä. Siihen, minkä hän kokee arvokkaaksi. 2. Ole edullisempi. Hyödynnä nykyteknologian ja automaation tuomat kilpailuedut täysimääräisesti. Vältä turhat omat investoinnit ja niiden opettelu käyttämällä alan tehokkainta kumppania. 3. Ole nopeampi. Lyhennä koko rakentamisaikaa suunnittelusta alkaen. Samalla parannat laatua minimoimalla riskitekijät. Teet jo seuraavaa kohdetta muiden ollessa lähtökuopissaan. Asiakkaasi saa juuri sitä, mitä haluaa, sovittuun hintaan ja luvatussa aikataulussa. Asiakkaasi yllättyy positiivisesti. Tyytyväinen asiakas on hyvä maksaja ja tuo lisää uusia hyviä ostajia.

3 Menestyksesi tiellä on vain 7 rakentamisen sudenkuoppaa jotka ohitat voittajana -ratkaisuilla.

4 Suunnittelu on helppoa, kun oikeat elementit ovat heti käsillä. 1. sudenkuoppa Suunnitellaan yksilöllistä miettimättä loppuhintaa, kokonaistaloudellisuutta, rakennettavuutta, myytävyyttä. Liian kalliisti suunniteltu ja kalliisti tehty on liian kallis myös loppuasiakkaalle. Myyntiaika pitenee. Kaupat jäävät syntymättä. -ratkaisu: Arkkitehdin on helppo suunnitella tarpeeseen sopiva rakennus LapWall-elementtivalikoimaa ja -tuoteosia hyödyntäen. Kun kustannusvaikutus on tiedossa, voi luovuutta käyttää oikein. LapWall tekee elementtikuvat, ja rakentaminen starttaa ja valmistuu nopeasti suunnitellulla tavalla ilman yllätyksiä.

5 Laadukkaita ja kestäviä rakennuksia on ilo tehdä ja myydä. 2. sudenkuoppa Rakennetaan uniikkeja rakennuksia uniikeilla ratkaisuilla ja rakenteilla. Valtavat riskit rakenteiden toimivuudessa. Onnistuminen on arpapeliä, joka riippuu saatavilla olevista ammattimiehistä. Kalliisiin takuukorjauksiin pitää varautua. Kustannukset karkaavat. -ratkaisu: LapWall-rakennus valmistuu tarkasti etukäteen suunnitelluista rakennusosista, joiden yhteensopivuus ja rakenteellinen toimivuus on testattu ja käytännössä koettu. Rakenteista tulee energiatiiviit ja ne säilyvät kuivina. Työmaalla ei tule aikaa vievää säätöä ja yllätyksiä, vaan asennus on nopeaa ja aina yhtä varmaa. Valmiiksi detaljoituja rakennusosia on runsas valikoima hyvinkin yksilöllisten rakennusten ja ideoiden nopeaan ja laadukkaaseen toteuttamiseen.

6 Minimoi kulut puolittamalla koko rakentamisaika. 3. sudenkuoppa Liian paljon muuttujia pitkäkestoisen työmaan aikana. Työmaata varten perustetaan suuri projekti monin päälliköin ja monin ammattilaisin. Työmaan läpimenoaika on pitkä ja pyrkii kasvamaan. Yllättävät lisälaskut syövät kannattavuuden, venyvä aikataulu sitoo pääomia. -ratkaisu: LapWall-rakentaminen on niin yksinkertaista, ettei sitä uskoisi todeksi. Suunnittelu ja elementtien tilaaminen on helppoa ja nopeaa. Elementit valmistuvat muutamassa päivässä. LapWall hoitaa asennuksen sokkelin päältä aina levyvalmiiksi asti. Aikaa säästyy huimasti perinteiseen rakentamiseen verrattuna. LapWall-ratkaisulla säästyy myös rahaa; palkkakulut minimissä, ei yllättäviä kalliita materiaalihankintoja, ei massiivisia suojauksia, minimaaliset jätemaksut, ja mikä stressin ja huolehtimisen säästö. Kohde saadaan ennätysajassa luovutukseen ja hyvällä voitolla kaupaksi.

7 Nopeat syövät hitaat. Kyllä. Ole nopea laadusta tinkimättä. 4. sudenkuoppa Ei ole aikaa tehdä hyvää vaikka haluaisi. Nopeuteen ja aikataulujen paikkaamiseen pyritään usein hinnalla millä hyvänsä. Hidasta rakentamista ei saa nopeaksi kelloa kääntämällä. Pitkästä tekeminen vie aikaa, ja betoni vaatii oman aikansa kuivua. -ratkaisu: Nopeus on tosiaan rahaa ja sitä voi tehdä ihan hyvillä mielin ja hosumatta. LapWall-rakentamisessa suuri osa rakennustyöstä tehdään pikavauhtia Euroopan moderneimmassa elementtitehtaassa. Paikan päällä elementtien asennus levyvalmiiksi käy hetkessä LapWall-asentajien toimesta. Lämmöt saadaan nopeasti päälle ja päästään sisustustöihin huolella ja aikataulun mukaan. Sisällä oleva lämpö nopeuttaa mahdollisten lattiavalujen turvallista kuivumista, johon siihenkin voidaan varata sen vaatima oikea aika. Mukava, kun on aikaa tehdä kunnon laatua, koska LapWall hoiti osuutensa niin nopeasti.

8 Varmista aukoton kuivaketju rakentamisessa - samaan hintaan. 5. sudenkuoppa Eristeet ja muut kuivana pidettävät rakennusmateriaalit kastuvat työmaalla. Rakennetaan liian paljon taivasalla säiden armoilla. Kosteus- ja homeriskit kasvavat. Epävarmat suojaukset hidastuttavat työtä ja niistä syntyy lisäkuluja, joka syö katetta. Kuiva rakennus -suunnitteluapu -ratkaisu: Kuiva elementtivalmistus Kuiva varastointi ja kuljetus Kuiva asennus sateelta suojaan LapWall-rakentamisen tinkimätöntä laatua on myös 100 prosenttinen kuivaketju suunnittelusta asennukseen. Se kuuluu automaattisesti mukaan jokaiseen elementtitoimitukseen. Jo elementtien suunnittelussa kiinnitetään huomiota ratkaisujen kosteuskestävyyteen niin, että kaikki saumat ja liittymät ovat vedenpitäviä ja että mahdollinen rakeenteellinen kosteus voi kuivua oikeaoppisesti vailla homehtumisriskiä. Elementit valmistetaan ja varastoidaan kuivissa sisätiloissa ja kuljetetaan tontille katetussa kapellirekassa. Asennusvaiheessakin elementit on hyvin suojattu ja ne saavat nopeasti oikean katon päälleen. LapWall-kattoelementeillä isonkin kohteen katto saadaan hetkessä valmiiksi ja rakennus säältä suojaan.

9 Löydä uusia mahdollisuuksia ylemmistä kerroksista. -ratkaisu: 6. sudenkuoppa Ajatellaan kuten aina ennenkin. Esimerkiksi, että betoni on ainoa oikea kerrostalojen rakennusmateriaali. Ei tarjota puurakentamisen hienoja etuja kuluttajille. Ei tiedetä, että uudet palomääräykset sallivat puukerrostalojen rakentamisen. LapWall nostaa katseesi aivan uudelle levelille, kerrostaloihin. Kyllä, ja nimenomaan puukerrostaloihin. Puukerrostalossa on paljon etuja perinteiseen betonirakentamiseen nähden. Puu on kotimainen, uusiutuva ja ympäristöystävällinen valinta. Puukerrostalot ovat hiljaisempia monikerrosrakenteensa ansiosta. Asukkaiden mielestä puukerrostalossa on lämmintä, hiljaista ja siellä on hyvä huoneilma. Puukerrostalo on jopa puolet nopeampi tehdä kuin perinteinen betonitalo. Puussa ei ole kuivumisaikoja eikä kosteudesta syntyviä ongelmia. LapWallilla on kattava valikoima puuelementtejä kerrostalojen ulkoseiniin, välipohjiin jne. Talon ulkoverhous voi olla muutakin kuin puuta.

10 Täytä asiakkaasi toiveet häntä kiinnostavasti ja menestyt. 7. sudenkuoppa Pelko budjetin karkaamisesta. Asiakasta kiinnostavien toiveiden täyttämiseen sisustamisessa ei ole innokkuutta, ei rahaa eikä aikaa. Pettyneet asiakkaat kääntyvät muualle. -ratkaisu: Kun rakentaminen sujuu hyvässä hallinnassa niin kustannusten kuin aikataulunkin suhteen, voidaan keskittyä asiakasta palvelevalla otteella myös sisustamiseen ja viimeistelytöihin. Voidaan luottaa siihen, että myös viimeistelyvaiheessa tallella on voimavaroja ja budjettia palvella ostavaa asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Monelle asiakkaalle yksilöllisten toiveiden täyttyminen juuri sisustamisessa onkin se kaikkein ratkaisevin asia. Asiakkaasi on mielissään ja saat kaupat kotiin.

11 LapWall on ratkaisu, jolla menestyt LapWall hoitaa yhdellä sopimuksella suurimman osan rakentamisen kokonaisuudesta aina laadukkaasti ja ajallaan. Mitä aikaisemmassa vaiheessa LapWall on hankkeessa mukana, sitä onnistuneempi rakentamisesta tulee. LapWall-kumppanina ratkaisun tilaaminen on entistäkin helpompaa. -ratkaisu Hankesuunnittelu LapWall-kumppanuuden tuoma hintatieto apuna hankesuunnittelussa. Luottamuksellista tiedonjakoa rakennettavista kohteista ja rakennuspaikoista. Yhteishankkeita. LapWall suunnittelee Rakennesuunnittelu Elementtisuunnittelu LapWall tarjoaa valmiit detaljoidut tuoteosat asiakkaan arkkitehti- ja rakennesuunnittelua varten. Hintatieto auttaa hankkeiden kokonaissuunnittelussa ja budjetoinnissa. LapWall valmistaa ja asentaa Elementoitujen rakennusosien valmistus, mm: - Ulkoseinäelementit - Kerrostalojen välipohjaelementit - Kattoelementit - Palokatkoelementit - Ulkorakennusten ja varastojen elementit - Kaiteiden, katosten, terassien elementit jne. Asennus sokkelin päältä levypinnalle asti ja vesikatto päälle Rakentaja johtaa, perustaa, sisustaa ja viimeistelee Rakennusliike johtaa projektia ja voi täydellisesti keskittyä omien vaiheidensa tekemiseen sekä kohteen markkinointiin.

12 LapWall-ratkaisulla rakennat tarpeen mukaiset asunnot Rivitalot Ryhmätalot Luhtitalot Puukerrostalot erilaisilla ulkoverhouksilla, helposti ja nopeasti varastoineen ja autokatoksineen

13 LapWall-ratkaisulla rakennat liiketoimintaan sopivat tilat Loma-asunnot Liiketilat Liikuntatilat Päiväkodit Hoivakodit

14 Mikä on LapWall? Suomalaista puurakentamista LapWall suunnittelee, valmistaa ja asentaa puurunkoisia suurelementtejä ja rakenneosia rakennusliikkeille, rautakauppaketjuille ja taloteollisuudelle ympäri maailmaa. Kohteina ovat rivi-, luhti- ja kerrostalot, hoiva- ja päiväkodit sekä liiketilat ja teollisuusrakennukset. Pyhännällä sijaitseva LapWall on kapasiteetiltaan ja valmistetuissa neliöissä mitattuna Suomen suurin puuelementtitehdas. Euroopan moderneimmassa puuelementtitehtaassa käytössä oleva nykyaikainen teknologia mahdollistaa tehokkaan toimitusketjun aina suunnittelusta asennukseen levyvalmiiksi saakka. LapWall kasvaa ja investoi voimakkaasti, vuodesta 2012 liikevaihto on lähes viisinkertaistunut. Voimakas kasvu perustuu LapWallin tarjoamaan ainutlaatuiseen palvelukonseptiin, jolla rakentamisen laadun, nopeuden ja edullisuuden parantaminen on tehty rakentajille äärimmäisen helpoksi. Ja kumppanuuteen, jolla rakentaja voi lisätä tuloksellisuuttaan entistäkin paremmaksi. LapWall on rakentajan paras ystävä.

15 Mitä etua LapWall-kumppanuus antaa? LapWall-kumppanuuden extra-edut rakennusliikkeille Täsmällisemmän suunnittelun edut: Entistäkin nopeampi ja helpompi suunnitteluprosessi, jonka perustana on aina uusin ja laajin valikoima valmiiksi detaljoituja puuelementtejä Edistykselliset 3D-mallinnokset helpottavat tilaamista edelleen Edullisemman kumppani-hinnoittelun edut: Helppo tilaaminen tutulta toimittajalta kiinteään yksikköhintaan Suuri ajansäästö, kun tarjouspyyntökierroksia ei tarvitse käydä Sovitut yksikköhinnat apuna sisäisessä ideoinnissa ja markkinoinnissa Nopeamman rakennusajan tuomat edut: Kumppani-asiakkaille järjestyy aina nopeaa kapasiteettia Työmaa etenee aina sovitusti nopeallakin aikataululla Menestyvämmän rakentajan edut Entistäkin enemmän tyytyväisiä asiakkaita, jotka ostavat uudelleen Ensimmäisenä kiinni uusissa aluevaltauksissa, esim. puukerrostalot Kehittynein teknologia ja prosessit käytössä ilman omia investointeja Lue lisää kumppanuus-eduista kotisivultamme lapwall.fi/kumppanuus.

16 Tule kumppaniksi! Pyydä tarjous soita! Tuomas Tuuli Teuvo Karppinen Pentti Perkaus Jarmo Pekkarinen Gunnar Puhakka Builder s Best Friend Ideasampo/OffsetTuovinen

Pientalorakentajan perustieto

Pientalorakentajan perustieto Pientalorakentajan perustieto SISÄLLYS ALKUSANAT... 2 1.0 HANKKEEN VAIHEET... 3 2.0 SUUNNITTELU... 4 2.1 TARPEIDEN KARTOITTAMINEN... 4 2.2 TONTTI... 5 2.3 KUSTANNUKSET... 6 2.4 SUUNNITTELUN OHJAAMINEN...

Lisätiedot

Yhteistyöllä Isomman Kumppaniksi -Työkirja. Verkoston luominen Verkoston kokoajan seitsemän askelta: Alkusanat. 1. askel: Mitä minä haluan tehdä?

Yhteistyöllä Isomman Kumppaniksi -Työkirja. Verkoston luominen Verkoston kokoajan seitsemän askelta: Alkusanat. 1. askel: Mitä minä haluan tehdä? Yhteistyöllä Isomman Kumppaniksi -Työkirja Alkusanat Verkoston luominen Verkoston kokoajan seitsemän askelta: 1. askel: Mitä minä haluan tehdä? 2. askel: Keitä tarvitsen kumppaneikseni? 3. askel Mikä on

Lisätiedot

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii?

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii? Sisältö Lukijalle 3 Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4 Energiatehokkaan kodin rakentamisen ei tarvitse maksaa enempää kuin tavallisen talon rakentamisen. Kysymys on viisaiden ja pitkäjänteisten valintojen

Lisätiedot

1/2008 Maaliskuu. Suomen ainoa. kipsimestari. Täydennystä akustiseen palettiin. Tulevaisuuden rakentajat. Raudanlujaa kipsitietoutta

1/2008 Maaliskuu. Suomen ainoa. kipsimestari. Täydennystä akustiseen palettiin. Tulevaisuuden rakentajat. Raudanlujaa kipsitietoutta 1/2008 Maaliskuu Suomen ainoa kipsimestari Täydennystä akustiseen palettiin Tulevaisuuden rakentajat Raudanlujaa kipsitietoutta Pääkirjoitus Tieto on rautakauppiaan paras myyntivaltti Rautakaupan myyjä

Lisätiedot

1. askel: Mitä minä haluan tehdä? 2. askel: Keitä tarvitsen kumppaneikseni? 3. askel Mikä on yhteinen hyötymme?

1. askel: Mitä minä haluan tehdä? 2. askel: Keitä tarvitsen kumppaneikseni? 3. askel Mikä on yhteinen hyötymme? Verkostona Kunnan kumppaniksi -Työkirja Alkusanat Verkoston luominen Verkoston kokoajan seitsemän askelta: 1. askel: Mitä minä haluan tehdä? 2. askel: Keitä tarvitsen kumppaneikseni? 3. askel Mikä on yhteinen

Lisätiedot

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti Riku Santti Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti pikaopas Lue tästä oppaasta, miten remontin Ostajaksi opitaan ja mitkä ovat remontin ostamisen vaiheet. Jos ei osaa tehdä, voiko

Lisätiedot

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT menestyvän verkkokaupan perustamisessa Onko tavoitteenasi perustaa verkkokauppa, jolla saat tehtyä kannattavaa bisnestä? Tiesitkö, että edellytykset

Lisätiedot

Pienyritysten Älykkäät Yhdistelmät -Työkirja. Verkoston luominen Verkoston kokoajan seitsemän askelta: Alkusanat. 1. askel: Mitä minä haluan tehdä?

Pienyritysten Älykkäät Yhdistelmät -Työkirja. Verkoston luominen Verkoston kokoajan seitsemän askelta: Alkusanat. 1. askel: Mitä minä haluan tehdä? Pienyritysten Älykkäät Yhdistelmät -Työkirja Alkusanat Verkoston luominen Verkoston kokoajan seitsemän askelta: 1. askel: Mitä minä haluan tehdä? 2. askel: Keitä tarvitsen kumppaneikseni? 3. askel Mikä

Lisätiedot

22 JULKISIVU- HYVÄ HANKE- 6SUUNNITELMA ON ONNISTUNEEN LINJAREMONTIN EDELLYTYS. KORJAUS voidaan tehdä rakennuksen ilmettä muuttaen tai säilyttäen

22 JULKISIVU- HYVÄ HANKE- 6SUUNNITELMA ON ONNISTUNEEN LINJAREMONTIN EDELLYTYS. KORJAUS voidaan tehdä rakennuksen ilmettä muuttaen tai säilyttäen LUJA-YHTIÖIDEN SIDOSRYHMÄLEHTI 1/2010 DI Pekka Korhonen, DI Vilho Pekkala, Vahanen Oy 22 JULKISIVU- KORJAUS voidaan tehdä rakennuksen ilmettä muuttaen tai säilyttäen HYVÄ HANKE- 6SUUNNITELMA ON ONNISTUNEEN

Lisätiedot

Kipsimassa ja lattialämmitys arvokohteen peruskorjauksessa

Kipsimassa ja lattialämmitys arvokohteen peruskorjauksessa Knauf Oy:n sidosryhmälehti Nro 1/2011 teema: akustiikka Kipsimassa ja lattialämmitys arvokohteen peruskorjauksessa Musiikkitalo valitsi Solo-akustiikkalevyt alakattojen materiaaliksi. Palonsuojaus teräsrakenteissa

Lisätiedot

RAKENNUS-EXTRA. Koulukatu kt 46,5 m². 2h, kk, peruskuntoinen 1. asuinkerroksen. Harjupolku rt 37,0 m². Järjestä liikuttava NYT SE ON TÄÄLLÄ

RAKENNUS-EXTRA. Koulukatu kt 46,5 m². 2h, kk, peruskuntoinen 1. asuinkerroksen. Harjupolku rt 37,0 m². Järjestä liikuttava NYT SE ON TÄÄLLÄ Pohjois-Karjalan Yritys- maailma Huhtikuu 1/2014 RAKENNUS-EXTRA Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Torikatu 15, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA RAKENNUSMAAILMA KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu ja kotikäynti (mallikuvan tasoiset suunnitelmat maksutta) 1 Savon Seudun 1/2010 Messujakelu:

Lisätiedot

THERMIA. 40 VUOTTA PUMPPUJA. MAALÄMPÖ- www.kotisun.fi. www.kotisun.fi. Tampereen seudun. Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet 1/2014

THERMIA. 40 VUOTTA PUMPPUJA. MAALÄMPÖ- www.kotisun.fi. www.kotisun.fi. Tampereen seudun. Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet 1/2014 Tampereen seudun RAKENNUSMAAILMA 1 1/2014 Käyttövesi- ja lämpöverkkoremontit www.kotisun.fi www.kotisun.fi 0207 669 940 0207 669 940 Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet Maalauskauden messutarjoukset!

Lisätiedot

Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea. Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle!

Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea. Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle! FENESTRAN ASIAKASLEHTI 1/2009 Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle! VANHASSA VARA PAREMPI Suomen rakennussektori

Lisätiedot

Kodin remontointi Taivas vai helvetti?

Kodin remontointi Taivas vai helvetti? Consultants for Strategic Futures Kodin remontointi Taivas vai helvetti? Tiivin trendiraportti 2014 Me kaikki Tiivituotteella työskentelevät haluamme ovi- ja ikkunatuotteidemme kautta parantaa suomalaisten

Lisätiedot

Pikaopas B2B verkkokaupan maailmaan

Pikaopas B2B verkkokaupan maailmaan Pikaopas B2B verkkokaupan maailmaan CASE: LVI-TUKKU Pentti toimitusjohtaja Sirpa myynnin assistentti Erkki myyjä Sähköinen tuotetiedon hallinta tehostaa myyntiä Laadukas, helposti saatavilla oleva tuotetieto

Lisätiedot

Yritys pähkinänkuoressa. Vankkaa osaamista. Tärkeintä on asiakas

Yritys pähkinänkuoressa. Vankkaa osaamista. Tärkeintä on asiakas Remontti Partio Yritys pähkinänkuoressa Vankkaa osaamista Koko remontti samasta paikasta ja korjaamme roskatkin lopuksi pois! Meillä on jo lähes 20 vuoden näytöt onnistuneista remonteista ja tuhansia tyytyväisiä

Lisätiedot

Smail. Vihreydestä. vastuullisuuteen. Laatu lähtee asenteesta Lahden Talot sai ympäristötehokkuudesta. Äiti pärjää hyvin Kontulan ryhmäkodissa

Smail. Vihreydestä. vastuullisuuteen. Laatu lähtee asenteesta Lahden Talot sai ympäristötehokkuudesta. Äiti pärjää hyvin Kontulan ryhmäkodissa Smail Kumppanuuden rakentaja 1 2011 Vihreydestä vastuullisuuteen 14 8 22 Laatu lähtee asenteesta Lahden Talot sai ympäristötehokkuudesta laudaturin Äiti pärjää hyvin Kontulan ryhmäkodissa Teksti: Katri

Lisätiedot

Taloasema-yrittäjyys. Tie menestyväksi isännöitsijäksi. Opas isännöintiyrittäjyydestä kiinnostuneille

Taloasema-yrittäjyys. Tie menestyväksi isännöitsijäksi. Opas isännöintiyrittäjyydestä kiinnostuneille Taloasema-yrittäjyys Tie menestyväksi isännöitsijäksi Opas isännöintiyrittäjyydestä kiinnostuneille Taloasema etsii uusia yrittäjiä ympäri Suomen Isännöintialalla on käynnissä murros monessa suhteessa.

Lisätiedot

Kivirakennus muuntuu tarpeen ja ajan mukaan

Kivirakennus muuntuu tarpeen ja ajan mukaan 12 8 19 26 Kivirakennus muuntuu tarpeen ja ajan mukaan Terve kilpailu on kaikkien etu Rappaus sopii sisustukseen Julkisivussa 300 vuotta vanhaa tiiltä HARKOT TIILET LAASTIT Kannen kuva: Talo Partasen kuvasi

Lisätiedot

B2B. Ohjaa toiminnan tulokseksi

B2B. Ohjaa toiminnan tulokseksi B2B Ohjaa toiminnan tulokseksi 1 Sisällysluettelo Ohjaa toiminta tulokseksi... 4 Sähköinen työpöytä Asiakkaamme ovat meille insipraation lähde. Useat ovat markkinajohtajia ja alojensa innovatiivisia kehittäjiä.

Lisätiedot

sähkösuunnitelmat asennukset tarvikemyynti

sähkösuunnitelmat asennukset tarvikemyynti Yritys- RAKENNUS- EXTRA maailma Oulun seutu huhtikuu 2/2012 sähkösuunnitelmat asennukset tarvikemyynti ILKKA MIKKONEN TMI Pakarintie 3 91800 Tyrnävä puh. 0400 584 967 ilkka1.mikkonen@mail.suomi.net KIINTEISTÖ-

Lisätiedot

Linjasaneeraus on korjausrakentamisen kuningaslaji. www.kita.fi. Isännöitsijän työ on mainettaan monipuolisempi. Rempalle rahoitus

Linjasaneeraus on korjausrakentamisen kuningaslaji. www.kita.fi. Isännöitsijän työ on mainettaan monipuolisempi. Rempalle rahoitus www.kita.fi Rempalle rahoitus Koulutus kannattaa aina Hinta 9,20 EUR Isännöitsijän työ on mainettaan monipuolisempi Linjasaneeraus on korjausrakentamisen kuningaslaji PAKOON PUTKIREMONTTIA ALKAEN 51 EUROA/VRK?

Lisätiedot

TLT-CONNECTION URAKOI SEUTUVERKKOHANKKEITA OMAKOTITALOSTA ENERGIAÄLYKÄS NRO

TLT-CONNECTION URAKOI SEUTUVERKKOHANKKEITA OMAKOTITALOSTA ENERGIAÄLYKÄS NRO NRO 1 2014 Rexel Finland Oy:n asiakaslehti UUSI VALAISTUS ON TUONUT KOUVOLAN UIMAHALLISSA SÄÄSTÖÄ PERÄTI 73 %. Timo Mattila 4 14 TLT-CONNECTION URAKOI SEUTUVERKKOHANKKEITA 32 OMAKOTITALOSTA ENERGIAÄLYKÄS

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle. Pia Piltz, Raita Särkkä

Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle. Pia Piltz, Raita Särkkä Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle Pia Piltz, Raita Särkkä 12.3.2015 Tiivistelmä Päiväys 12.3.2015 Tekijä(t) Pia Piltz, Raita Särkkä Koulutusohjelma Liiketalous Raportin/Opinnäytetyön

Lisätiedot

ISÄNNÖINTISANOMAT. Mikkeli ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014

ISÄNNÖINTISANOMAT. Mikkeli ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014 26. vuosikerta 2013 2014 ISÄNNÖINTISANOMAT 1 ISÄNNÖINTISANOMAT Hyvä luottokelpoisuus Soliditet 2013 Mikkeli REIM Mikkeli Oy Nuijamiestenkatu 4 50100 Mikkeli p. 0207 438 560 www.reimgroup.com/mikkeli ISÄNNÖINTISANOMAT

Lisätiedot

Kuvastojen muuttuva maailma

Kuvastojen muuttuva maailma Kuvaston tekijä. Kuvasto, katalooki, tuoteluettelo rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ne ovat tärkeitä markkinoinnin ja myynnin tukimateriaaleja monelle teollisuuden ja kaupan yritykselle niin kuluttaja-

Lisätiedot

Tuleeko meille valokuitu? Kevään kuluessa osa Joroislaisista joutuu pohtimaan asiaa.

Tuleeko meille valokuitu? Kevään kuluessa osa Joroislaisista joutuu pohtimaan asiaa. Tuleeko meille valokuitu? Kevään kuluessa osa Joroislaisista joutuu pohtimaan asiaa. Kerisalon kyläläiset ovat hyväkylä hankkeen innoittamana pohtineet kylänkehittämisen mahdollisuuksia ja kehitykseen

Lisätiedot

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi 2 Olemme johtava ympäristöä ja lompakkoasi säästävien lämpöpumppujen kehittäjä. Sisältö Maailman katseet kääntyvät Tranåsiin. 4 Lämpöpumppusi maksaa itse itsensä. 6 Asiakkaamme ovat

Lisätiedot