Taloyhtiöiden peruskorjaus NCC:n mallilla. Kerralla kuntoon

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taloyhtiöiden peruskorjaus NCC:n mallilla. Kerralla kuntoon"

Transkriptio

1 1 Taloyhtiöiden peruskorjaus NCC:n mallilla Kerralla kuntoon

2 2 Aikataulussa ja hyvin tehty Kun haluat taloyhtiön tilat kerralla kuntoon, ota ihmeessä yhteyttä. Meillä NCC:llä on runsaasti kokemusta ja ammattitaitoa peruskorjaamisesta. Luotettavan osaamisen ja työn jäljen lisäksi hommat sujuvat ripeästi aikataulussa, sovituissa kustannuksissa ja hyvillä mielin. Palvelemme asukkaita huolellisesti koko remontin ajan. Suuren yrityksen osaaminen ja varmuus ovat remonttiasioissa ehdottomasti eduksi!

3 3

4 4 Peruskorjaamme ja rakennamme uutta NCC on pohjoismainen, Tukholman pörssissä noteerattu rakennuskonserni. Vuosittainen liikevaihtomme on kuuden miljardin euron luokkaa, ja meitä NCC:läisiä on kaikkiaan yhteensä noin NCC-yrityksiä Suomessa ovat NCC Rakennus, NCC Asuminen, NCC Property Development ja NCC Roads sekä tytäryhtiömme, kokonaissuunnittelutoimisto Optiplan Oy. Tässä konsernirakenteessa meillä on vahvaa erikoisosaamista rakentamisen kokonaisuuksien hallintaan. Osaamista on laadukkaasta perusrakentamisesta vaativaan projektinjohtoon, maa- ja vesirakentamisesta asfaltointiin, kiinteistökehittämisestä arkkitehtisuunnitteluun. Yhtenä Suomen ja pohjoismaiden suurimmista rakennusyrityksistä tunnemme luonnollisesti vahvaa yhteiskuntavastuuta ja halua kehittää kotimaamme rakennuskantaa entistä parempaan, ja asukkaita palvelevampaan suuntaan. Kehitetään yhdessä asumista ja kokonaisia lähiöitä ihmisläheisemmiksi ja viihtyisämmiksi sekä nykysuuntauksen mukaisesti tiiviimmiksi! Nyt tarvitaan myös vihreän viisaita tekoja, kuten energiatehokkuutta. Suuren yrityksen tuella meillä on mahdollisuus kehittää yhdessä asioita ja luoda uusia ideoita. NCC haluaa olla edelläkävijä niin työmenetelmien kehittämisessä kuin uuden tiedon ja kokemuksen hyödyntämisessä koko rakentamisen toimialalla. Timo Suominen aluejohtaja NCC Rakennus Oy Jokainen tarjouksemme on tarkoin harkittu ja työt huolellisesti mietitty etukäteen niin, että voimme aina tehdä sen, minkä lupaamme. Tyytyväinen asiakas on meidän elinehtomme. Talojen, pihojen ja koko kortteleiden viihtyvyys ja turvallisuus ovat tärkeitä asioita. NCC:ltä löytyy ammattitaitoa sekä peruskorjaamiseen että uuden rakentamiseen. Hyödynnä koko tarjonta hankkeessasi kerralla kuntoon!

5 5 Kokemus tuo viisautta eikä oppikaan ojaan kaada Juuso Hämäläinen projektinjohtaja Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Asunto-osakeyhtiöiden korjaukset ovat aina haastavia projekteja, jotka vaativat osaavia, ammattimaisia toimijoita. Menettelyt pitäisi olla samat kuin muussakin rakentamisessa. Nämä ovat miljoonien, jopa kymmenien miljoonien urakoita. Summat houkuttelevat monenlaista yrittäjää, ja osakkeenomistaja on kuitenkin se maksava osapuoli. Kun käytetään osaavia toimijoita, tehdään kunnon sopimukset ja on selkeät vastuut ja prosessit, niin vältetään ongelmatilanteet.

6 6 Avoimen rehellistä rakentamista, luotettava lopputulos Korjaushankkeillamme on aina tarkat suunnitelmat ja riittävät resurssit. Vaadittavat esiselvitykset talon rakenteista on tehty ja riskikohdat tunnistettu. Hankkeen onnistuminen vaatii myös osaavat, kohteessa läsnä olevat työmaatoimihenkilöt valvomaan ja vastaamaan suunnitelmien mukaisesta toteutuksesta, aikatauluista ja kustannusten seurannasta sekä palvelemaan taloyhtiötä ja asukkaita. NCC:n toimintamallissa kaikki tämä on otettu huomioon. Työmaan organisaatiossa vastaava työnjohtaja johtaa työn edistymistä ja vastaa rakentamisen laadusta, aikataulusta ja suunnitelmissa pysymisestä. Työnjohtajat valvovat suunnitelmien mukaista rakentamista, laatua ja turvallisuutta. Työmaainsinööri huolehtii aikataulu- ja kustannusseurannasta sekä lisä- ja muutostyökokonaisuudesta. Asiakaspalveluinsinööri toimii yhdyshenkilönä asukkaiden ja työmaan välillä. Häneltä asukkaat saavat neuvoja materiaalivalinnoista ja omista lisätöistään sekä sitovat tarjoukset töiden tekemisestä. Asiakaspalveluinsinööri opastaa ja neuvoo asukkaita hankkeeseen liittyvissä kysymyksissä ja huolehtii, että lopputulos on asukkaan toiveiden mukainen. KORJAUSHANKKEEN LAADUNVARMIS- TUKSEN MENETELMÄT Oikea johtamistapa ja rakentamisen ammattitaito ovat laadun tae. NCC:n korjausrakentamiselle on myönnetty SFS-EN ISO 9001 laatusertifikaatti sekä ISO ympäristösertifikaatti. Auditointien avulla seurataan NCC:n toimintajärjestelmän toteutumista ja toiminnan tasoa. Auditointeja pidetään sekä yrityksen sisäisesti että ulkopuolisen sertifiointilaitoksen pitäminä seuranta-arviointeina. Johdon katselmuksissa yrityksen johto arvioi toimintajärjestelmän mukaisen toiminnan tuloksia, kuten asiakaspalautetta, auditointien tuloksia sekä työmaiden toteutusta. Johdon katselmuksien pohjalta voidaan myös tarvittaessa päättää ennaltaehkäisevistä tai korjaavista toimenpiteistä. Sovitunlainen lopputulos on itsestään selvää, NCC haluaa olla luottamuksen arvoinen. VIIMEISTELTY LOPPUTULOS Tavoitteenamme on aina saada huoneisto kerralla valmiiksi. Huoneisto viimeistellään ja tarkastetaan ennen luovutusta. Asukkaille toimitetaan huoneiston luovutuksen yhteydessä käyttöohjeet ja lomakkeet, joilla työn voi hyväksyä tai ilmoittaa laatupoikkeamista. Mikäli poikkeamia ilmenee, viimeistelymies käy suorittamassa tarvittavat korjaukset asukkaan kanssa yhteisesti Monta remontin asukkaalle aiheuttamaa ongelmaa ratkaistaan riittävällä tiedotuksella.

7 7 sovitun aikataulun mukaisesti. Huoneistoissa suoritetaan takuukorjauskyselyt vuositakuukorjausohjelman mukaisesti, jolloin mahdolliset myöhemmin ilmenneet laatupoikkeamat saadaan myös korjattua. APUA LÖYTYY JA TIETO KULKEE NCC:llä on myös monta hyvää, vakiintunutta käytäntöä remontin ajaksi taloyhtiön asukkaille. Tarjoamme mahdollisuuden parakkisijaisasuntoihin korjauskohteen pihaan tai mahdollisuuksien mukaan lähialueelle. Mikäli asukas haluaa asua korjaustöiden aikana omassa kodissa, opastamme asukkaita pölyltä suojautumisessa ja jaamme suojamateriaalia irtaimiston suojaamiseksi. Osa huoneistosta voidaan asukkaan pyynnöstä myös eristää työskentelyalueesta kevyellä suojaseinällä. Korjaushankkeen alussa sovimme taloyhtiön kanssa tilapäisten asukas-wc- ja suihkutilojen sijoittamisesta. Kun remonttia tehdessä huoneistoista poistutaan taukojen ajaksi tai töiden päätyttyä, työnjohto varmistaa, että asuntojen ovet on lukittu. Arvoesineille ja muille tavaroille voidaan järjestää varastointi. Asukasviestinnän suunnittelu ja asianmukainen toteutus ovat NCC:llä keskeinen osa rakennushankkeen laatuprosessia. Menettelyistä sovitaan yhteisesti, ja varmistetaan, että hankkeen kaikilla sidosryhmillä on jokaisessa vaiheessa ajan tasalla olevat tiedot käytettävissään. Asukasviestinnän toteutuksessa käytössämme on lukuisissa rakennuskohteissa testatut viestintämenetelmät. Järjestämme hankkeen vaiheiden mukaisesti tiedotustilaisuuksia ja toimitamme asukastiedotteita. Käytössä on myös nettipohjainen sovellus esimerkiksi aikataulutietoihin. Remontti on viimeistelty ja tarkastettu ennen asukkaalle luovutusta. NCC:n asiakaspalvelusta löytyy helposti projektin tiedot sekä vastaukset mahdollisiin kysymyksiin Atte Stambej projektipäällikkö Vahanen Oy Asukasta kiinnostaa, mitä remontilla saadaan, paljonko se maksaa ja missä remontin aikana asutaan.

8 8 Uutta tekniikkaa hyödyntäen moderni ja kestävä koti NCC:llä seurataan tarkasti aikaa ja perehdytään huolella uuteen tekniikkaan sekä tuoreisiin ideoihin. Hyödynnämme aina uudet, hyväksi havaitut materiaalit tai toimintatavat, joissa on järkevä hinta-laatusuhde. Me teemme asiakkaalle helppoja putkiremontteja UUTTA PUTKEA VAI VANHAN KORJAUS? Perinteisessä putkiremontissa puretaan vanhat putkilinjat ja rakennetaan kokonaan uusi putkisto. Samalla uusitaan märkätilojen vesieristeet, laatoitukset ja vesikalusteet nykypäivän vaatimusten tasolle. Putkiremonttien yhteydessä on usein edullista käyttää uusia menetelmiä esim. pohjaviemäreissä. Uusia menetelmiä ovat erilaiset putkensisäiset korjausmenetelmät, joita voidaan soveltaa nykyisiä rakenteita purkamatta. Niillä voidaan pidentää nykyisten putkien elinikää ja siirtää laajempia korjauksia myöhemmäksi. Putkiremontti on iso investointi ja aiheuttaa monella tapaa häiriöitä normaaliin Lars Lindeman johtaja NCC Rakennus Oy Asioita kannattaa uskaltaa tehdä eri tavalla kuin ennen, sillä säästetään monta lisälaskua. asumiseen. Hanke kestää kuntokartoituksineen ja suunnitteluineen useamman vuoden. Rakentamisen vaihekin kestää kuukausia ja tekee asumisen useimmiten mahdottomaksi. Taloyhtiön on syytä pohtia myös laajemmin asumisen ja kiinteistönsä kehittämistä. Kuinka me asumme talossa vuoden kuluttua. Haluamme, ja osaamme auttaa taloyhtiötä tämän haasteen edessä. UUDET SÄHKÖ- JA TELEJÄRJESTELMÄT Kun rakennuksen taloteknisiä järjestelmiä uusitaan, joudutaan useimmiten tekemään reitityksiä ja reikiä talon rakenteisiin. Sähkö- ja telejärjestelmien uusiminen tässä tilanteessa on hyvin perusteltu ja lisäkustannus ei ole kohtuuton. Sähköistynyt elämämme vaatii tehokkaampaa sähkön saantia. Taloyhtiön pääkeskuksen uusiminen nykyaikaiseksi on jo paloturvallisuuden kannalta suositeltavaa. Automaattisulakkein ja vikavirtasuojin varustetut huoneistokeskukset ovat tätä päivää. Keskukset sisältävät myös tele- ja datavarusteet. Telekaapeloinnin uusiminen on erittäin tärkeää lähivuosina. Yhdyskunnan televerkot alkavat olla laajakaistaisia valokaapeleita aina talon seinään saakka. Talokeskukset ja huoneistojen uusitut ryhmäkeskukset ja langattomat laitteet huolehtivat dataliikenteestä, mutta pullonkaula on talon vanhat kupariset telekaapelit. Tänään homma vielä pelaa, kun joku katselee elokuvia ne-

9 9 tistä ja toinen surffaa muuten vaan. Mutta mitä tapahtuu huomenna, kun useammat ihmiset katsovat yhtä aikaa lukuisia palveluja, tv-lähetyksiä ja elokuvia netissä? ENERGIAN JA YMPÄRISTÖN SÄÄSTÖ Huoli ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä pakottaa meidät energiansäästöön. Kaikissa laajoissa korjaushankkeissa pitää selvittää myös energiansäästön mahdollisuudet ja kannattavuus. Voiko poistoilmasta ottaa energian talteen esimerkiksi lämpimään käyttöveteen vai vaihdetaanko lämmitysmuoto kokonaan esimerkiksi maalämpöön? Toki energiaa ja vettä säästävät laitteet ja komponentit ovat itsestäänselvyys, kuten myös kestävät ja huollettavat materiaalit ja laitteet. SAUNAOSASTO JA KYLMÄVARASTOT TEHOKÄYTTÖÖN Usein putkiremonttien yhteydessä joudutaan teknisistä syistä uusimaan talon kellarin verkostot. On hyvin luontevaa pohtia samalla, mitä tehdään vanhalle talosaunalla ja muille tiloille. Olisiko mahdollista rakentaa saunasta viihtyisä ja tilava saunaosasto? Taloyhtiöiden pesutuvat ja pyykinkäsittelykin on nähnyt uuden elämän. Lähiöiden taloyhtiössä on vielä runsaasti kylmäkellareita, joiden käyttöaste on todella pieni. Näitä tiloja jäähdytetään edelleen epätaloudellisesti. Kylmävarastot voisi tiivistää ja siirtyä nykyaikaisiin kylmäkalusteisiin ja käyttää vapautuvaa tilaa varastoihin tai vaikka askarteluhuoneeksi. HISSIT JA ESTEETÖN LIIKKUMINEN Me vanhenemme kuten talotkin. Suomessa on valtava määrä vanhoja arvorakennuksia ja 3-kerroksisia asuinrakennuksia, joissa ei ole hissejä. Selviävätkö kaikki asukkaat kotona asumisesta? Yhteiskunta tukee merkittävästi hissien rakentamista. Olisiko aika pohtia liikkumista ja asumista myös tältä kannalta? Laajojen huoneistoremonttien, kuten putkiremonttien yhteydessä, kannattaa harkita myös liikkumiseen ja turvallisuuteen liittyviä parannuksia. Uuden kodin ilme tehdään asiakkaan toiveen mukaiseksi.

10 10 Ryhmäremontilla koko kortteli kuntoon, tavoitehintamalli saattaa alittaa budjetin Ryhmäremontti on saamassa jalansijaa taloyhtiöiden remonteissa. Meillä on Suomessa kokonaisia lähiöitä, joissa talotyypit ovat pitkälti kopioita toisistaan. Se kannattaa hyödyntää. Kun samantyyppiset taloyhtiöt sijaitsevat samassa kaupunginosassa ja mahdollisesti vielä lähellä toisiaan, voidaan niiden remontti hoitaa kustannustehokkaasti talosta toiseen ryhmäremonttina. Näin saadaan suuren volyymin tuomaa etua esimerkiksi materiaalin hankinnoissa. Tekijäjoukko myös oppii ja rutinoituu talo talolta, joten työ helpottuu ja nopeutuu, mikä taas vaikuttaa työkustannuksiin. JOS TAVOITEHINTA ALITETAAN, MYÖS TALOYHTIÖ HYÖTYY Taloyhtiön remontti voidaan myös tehdä NCC:n tavoitehintaisena projektinjohtourakkana. Jos asetettu tavoitehinta alitetaan, ylijäänyt raha jaetaan taloyhtiön ja urakoitsijan kesken. TAVOITE- JA KATTOHINTA Urakkasopimuksen maksuehto, jossa tilaaja ja toteuttaja sopivat tavoitehinnan, jonka alitus jaetaan esim. puoliksi osapuolten kesken. Tällöin molemmat osapuolet hyötyvät kustannusten säästöstä, mikä kannustaa ponnistelemaan yhteisen tavoitteen eteen. Yleensä sovitaan myös kattohinnasta, jonka ylittävät kustannukset urakoitsija maksaa kokonaan. PERINTEINEN KOKONAISHINTAURAKKA Kokonaishintaisessa urakkasopimuksessa sovitaan kiinteä hinta, jolla urakoitsija vastaa tavoitteiden ja suunnitelmien mukaisesta lopputuloksesta. Kaikki vastuualueensa riskit kantaa tällöin toteuttaja, ja siksi urakkahintaan sisällytetään myös riskivaraus. Jos suunnitelmiin halutaan myöhemmin muutoksia tai lisäyksiä, niistä sovitaan lisähinta.

11 11 Yhteensä 8 AsOy:tä, 500 asuntoa, 400 asukasmuutostyötä Maunulan ryhmäremontti on Suomen ensimmäinen laatuaan As Oy Säästötuki Helsinki, Maunula 2011 Maunulan ryhmäremontin ensimmäinen talo palkittu Vuoden putkiremontti. 96 asuntoa. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: K-O Nyman Consulting Oy Projektinjohto: Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Isännöinti: SKH Oy 2011 palkittu Vuoden putkiremontti Eino Rantala Maunulan ryhmätoimikunnan puheenjohtaja Ryhmäremontti on edullinen ja laadukas tapa toimia ja tavoitehintaurakka lahja taloyhtiöille. Siinä uutta on, että myös taloyhtiö hyötyy, jos yllättäviä kustannuksia ei tulekaan. Mikko Astala Isännöitsijä Isännöitsijätoimisto Aimo Astala Oy Isännöinnissämme oleva Maunulan Suursuontie 14 on ison muutoshaasteen edessä. Vanha hoivarakennus on tarkoitus muuttaa perinteiseksi asuinrakennukseksi asunto-osakeyhtiöksi. Meille oli hyvin helppoa neuvotella NCC kanssa vanhan talon kehittämisprojektista, koska osaava ja luotettava porukka oli jo valmiina naapurissa toteuttamassa Maunulan ryhmäremonttia. Työt lähtivät ripeästi liikkeelle. Harkitsemme myös lisärakennuksen rakentamista samalle tontille. As Oy Suursuontie 14 Helsinki, Maunula 2012 Liittyi Maunulan ryhmään Muutetaan vanha palvelutalo asunto-osakeyhtiöksi. 18 asuntoa. Laaja peruskorjaus, talotekniikkan nykyaikaistaminen. LVI-suunnittelu: Insinööritoimisto Livair Oy Projektinjohto: Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Isännöinti: Isännöitsijätoimisto Aimo Astala Oy

12 12 Referenssejä Tapiolan Tornit, Taskumatit Espoo, Tapiola 2011 Kolmen taloyhtiön ryhmäremontti. Asuntoja 156 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Reijo Patronen Oy Projektinjohto: Vahanen Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy As Oy Isokontio Espoo, Tapiola 2010 Asuntoja 65 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin täysin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Vahanen Oy Projektinjohto: Vahanen Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy As Oy Säästökaitans Espoo, Iivisniemi asuntoa Yhtiössä uusittiin LV- ja sähkölinjat sekä kellaritilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet. LVI-suunnittelu: Tabular Oy Projektinjohto: Särkijärvi Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy

13 13 As Oy Hämeentie Helsinki, Vallilla 2011 Asuntoja 115 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Livair Oy Projektinjohto: Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Isännöinti: Siltarannan isännöinti Ensio Mäkelä Oy As Oy Helsingin Vuorenpeikko Helsinki, 2010 Asuntoja 120 kpl. VVO:n vuokratalo Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja keittiöt. LVI-suunnittelu: Sanista Oy Projektinjohto: VVO Yhtymä Oyj Isännöinti: VVO Yhtymä Oyj As Oy Satakallio Helsinki, Kallio, Porvoonkatu palkittu Vuoden putkiremontti! Asuntoja 755. Yhtiössä uusittiin LV-linjat sekä saunat ja pesutuvat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet. LVI-suunnittelu: Reijo Patronen Oy Projektinjohto: SKV Oy Isännöinti: SKV Oy 2008 palkittu Vuoden putkiremontti

14 14 Referenssejä As Oy Sammalpirtti Espoo, Tapiola 2011 Asuntoja 84 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Reijo Patronen Oy Projektinjohto: Conditio Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy As Oy Turun Puistokatu 3 Turku, 2010 Asuntoja 86 kpl, liikehuoneistoja 9 kpl. Vesi- ja viemärijärjestelmien uusiminen ja kylpyhuoneiden peruskorjaus. Huoneistojen sähkösyöttökaapelit ja -ryhmäkeskukset uusittiin, vanha puhelinjärjestelmä korvattiin yleiskaapelointijärjestelmällä ja valokuitu vietiin jokaiseen huoneistoon. LVISR- ja arkkitehtisuunnittelu, projektinjohto: Optiplan Oy Isännöinti: Realia Isännöinti Oy As Oy Kaivosmäki Vantaa, Asuntoja 355 kpl. Yhtiössä uusittiin LV-linjat sekä saunat ja pesutuvat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet. LVI-suunnittelu: LVI-Saner Ky Projektinjohto: Kiinteistövelho Isännöinti: A Saarinen Oy

15 15 Malminiitty on laaja vuokrakotien peruskorjausprojekti Malminiitty, VVO VVO:n ensimmäinen rakennuskohde, joka valmistui vuonna Alue koostuu yhtenäisestä taloryhmästä, jossa on 15 vuokrataloa ja 591 asuntoa. Peruskorjauksessa uusitaan talotekniikka ja asuntojen sisäosat. 3 taloa, 6 porrashuonetta, 144 asuinhuoneistoa, m 2 Malminiityntie 20 3 taloa, 10 porrashuonetta, 81 asuinhuoneistoa, m 2 Malminiityntie 22 3 taloa, 10 porrashuonetta, 90 asuinhuoneistoa, m 2 Juha Korkiakoski Työpäällikkö NCC Rakennus Oy Taloyhtiöiden vaativat peruskorjaukset tehdään kokemuksella ja ammattitaidolla.

16 16 Vanha Helvarin Radiotehdas muuttui persoonallisiksi loft-kodeiksi Helsingissä Talin golfkentän ja Pitäjänmäentien välissä vanha Radiotehdas peruskorjattiin komeiksi loft-kodeiksi. Asunnoissa on avaraa tilaa ja vanhasta talosta persoonallisia yksityiskohtia, kuten ruutuikkunat, suuret ikkunalaudat, kattopalkkeja ja tietysti ainutlaatuinen tunnelma. Vanhan talon naapuriin rakennettiin uusia kerrostaloja kiinni toisiinsa niin, että sisäpihasta muodostui rauhallinen ja viihtyisä leikki- ja oleskelualue. Yksi uusista kerrostaloista on ikäihmisille suunnattu Aktiivikoti-talo. Korttelin vieressä on upeat viheriöt, puisto ja siirtolapuutarha, jotka tekevät asuinpaikasta uniikin ylellisen. Kaikki talot olivat NCC:n omaperustaista tuotantoa, ja ne myytiin omistusasunnoiksi. As Oy Helsingin Radiotehdas Purotie 3, Helsinki, Tali Talin NCC Tähtikoti -kortteli As Oy Helsingin Happiness 2007: uusi kerrostalo, 33 as., asm² As Oy Helsingin Follow 2007: uusi kerrostalo, 24 as., asm² As Oy Helsingin Trust 2008: uusi kerrostalo, 51 as asm² Radiotehdas 2009: peruskorjaus kerrostaloksi, 39 as., asm² Helsingin Follow, Tali Helsingin Radiotehdas, Tali

17 17 Historiallinen kivääritehtaan kortteli sai uuden elämän Jyväskylän keskustan vieressä sijaitsevassa kivääritehtaan korttelissa valmistettiin aseita ja Valmet-traktoreita, kunnes asetehtaan toiminta Tourulassa päättyi Vanhan teollisuusalueen asemakaava muutettiin asuinrakennuskäyttöön Kolme vanhaa teollisuushallia purettiin ja maaperä puhdistettiin. Uuden Kivääritehtaan kortteliin rakennettiin yhteensä seitsemän uutta kerrostaloa, joista viimeinen, As Oy Tourulan Patruuna, valmistui marraskuun lopussa Kivääritehtaan kortteliin on valmistunut kuuden vuoden aikana yhteensä 231 uutta kerrostaloasuntoa, m². Lisäksi alueella saneerattiin kaksi entistä tehtaanjohtajan taloa vuokra-asunnoiksi (KOY Tourulan Funkkis), joihin tuli yhteensä 23 asuntoa, m². Jyväskylän Tourula Aseseppä 2002: kerrostalo, 27 as., asm² Ruutisarvi 2004: kerrostalo, 27 as., asm² Tähystäjä 2006: kerrostalo, 29 as., 1 706,5 asm² Luotipussi 2007: kerrostalo, 37 as., 2 117,5 asm² Patruuna 2008: kerrostalo, 36 as., asm² Tourulan Patruuna, Jyväskylä K-S YH Rakennuttajalle rakennetut talot: Takomo 2006: kerrostalo, 40 as., asm² Valimo 2006: kerrostalo, 36 as., asm²

18 18 Sairaala-alueen peruskorjaus asunnoiksi Nikkilän vanhasta sairaala-alueesta on muodostunut peruskorjaamisen myötä oma pieni kylä. Sairaalan lopetettua toimintansa vuonna 1999 ryhdyttiin alueesta kaavoittamaan asuinaluetta. Ensimmäiset kohteet valmistuivat vuonna Peruskorjaukset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Heikkilä & Kauppinen Oy. Itäisen Jokipuiston alue on ainutlaatuinen. Sipoon eloisa keskus, Nikkilän kylä, sijaitsee vain kilometrin päässä historiallisten rakennusten uusista kodeista. Sipoon Nikkilä Peruskorjauskohteet: Lönnborg 2002: kerrostalo, 52 as., asm² Pisaborg 2003: kerrostalo, 11 as., 645 asm² Ekborg 2005: kerrostalo, 52 as., asm² Granborg 2006: kerrostalo, 28 as., asm² Eriksborg 2008: kerrostalo, 38 as., asm² Peruskorjaamatta 2 rakennusta.

19 19 ERIKSBORG LÖNNBORG PISABORG EKBORG GRANBORG

20 20 Referenssejä Kuparitie 2, Lassila, Helsinki Toimistotilasta hoivapalvelutilaksi (tehostettu asumispalvelu). Omistaja: Varma Operaattorit: Palvelukoti Tarina Oy, Debora Oy Muutosala: n htm 2 (5 kerrosta, 60 asiakaspaikkaa) Valmis: 2009 Hankekehittäjä: NCC Rakennus Oy Kornetintie 8, Pitäjänmäki, Helsinki Toimistotilasta kehitysvammaisten ryhmäkodeiksi ja vaikeasti sairaiden lasten sopeutumisvalmennustilaksi. Omistaja: Varma Operaattori: Rinnekoti-Säätiö Muutosala: n htm 2 Valmis: 2010 Hankekehittäjä: NCC Rakennus Oy

21 21 Toimistosta ikäihmisten asuntoja NCC:n vanhasta toimistotalosta peruskorjattiin uusia Kotosalla-koteja. Talo sijaitsee erinomaisella paikalla Turun keskustassa, kaikkien palvelujen äärellä. Kotosalla on YH Kodit Oy:n ja Kotosalla Säätiön yhdessä kehittämä nykyaikainen ja toimiva asumismuoto yli 55-vuotiaille. Kotosalla asutaan turvallisesti ja itsenäisesti omassa kodissa sekä nautitaan samalla helposti saatavilla olevista palveluista, seurasta ja toiminnasta. Kotosallataloissa on koulutettu palveluohjaaja sovitusti auttamassa arjen eri tilanteissa. Palveluohjaajalta saa tukea, ohjausta ja neuvontaa asukkaan sitä tarvitessa. Vanha Turun NCC:n ja Optiplan Oy:n toimistotalo muutettiin hoiva- ja senioritaloksi. Talo valmistui vuonna YH- Länsi Oy toimi muutoksen rakennuttajana yhteistyössä NCC:n kanssa. Taloa isännöi: YH Länsi Oy Projektinjohtaja: YH Länsi Oy Suunnittelu: Optiplan Oy Korjausrakentaja: NCC Rakennus Oy

22 22 Referenssejä As Oy Isokontio, As Oy Säästökaitans, Tapiolan Tornit, Asunto Oy Mannerheimintie 57-59, Neitsytsaarentie, Koy Helsingin Hämeentie 19, Asunto Oy Helsingin Vuorenpeikontie, Kaivoslähde/Ruostekuja, Metallimiehenkuja 10, Nokia Phase 3, Mäkelänkatu 50, As Oy Vironkatu 10, Nokia Karakaari 5 Building 10, Kiinteistö Oy Vantaan Autoairport, SFS Malminkatu, Nokia Phase 2, Leankatu 3, Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun uimahalli, Nokia House update Phase 1, Asunto Oy Helsingin Satakallio, Santahaminan kadettitalo, Lindalintie 4, Portti 1-5 HopLop, Espoon keskuspaloaseman letkutorni, StayAt-hotelli Espoo, As Oy Mannerheimintie 44, Nokia Itämerenkatu meeting room, Koy Tikkurilan Satotalo, Akateeminen Asunto Oy Mäntytie 17-19, As Oy Merimiehenkatu 26, Nokia Keilalahdentie 4, As Oy Haagantori 2, Elisa KOy Helsingin Ratavartijankatu 5, Järvenpään Mestariasunnot Oy, DHL Lentoasemakiinteistöt Oyj, As Oy Oulunkyläntori 2, Medivire Ratapihantie 11, Medivire Vernissakatu 1, Medivire Äyritie 8, Ämmässuon kompostointilaitos, As Oy Winqvistinkatu 1, Siilitien Kiint. Oy, Asunto Oy Kaivosmäki, Kaivosrinteenkuja 2, Kauppakeskus Jumbo/Zara, Asunto Oy Munkkivuori, Espoon yhteislyseo ja koulu, Annankatu 18 ja Lönnrotinkatu 18, Kiinteistö Oy Asemapäällikönkatu 1, As Oy Tikkurilan Kiertotie 58, Koskenhaantie 26, Sörnäisten rantatie 33, Pop-jazz konservatorio, Ravintola Eerikinkatu 2, As Oy Säästölampi, Tykkikuja 3, Arabiakeskus, Malmin raitti 30E, Kiint. Oy Koivula, As Oy Braahe, Makasiiniterminaali, Eurokangas Tapiola, As Oy Rannikko, As Oy Albertinkatu 17, Majvik kurssikeskus, Hyrylän ostoskeskus, Malmin poliisitalo, Graniittitie 8 ja 13, TKK keittiö, Tikkurilan kirkko, Antinkatu 14 As Oy, Fazer, Pursimiehenkatu 4-6, Kauppakeskus Itäkeskus/Zara, Valio Yrjönkatu 36, asunnot Gunillantie, HKL Kaivokadun tunneli, Kontulan metroasema, ABN AMRO, Papyrus, RAY, Albertinkatu 30, Valio Laivurinkatu, As Oy Hietapellontie 2, As Oy Helkalax, STTV Säästöpankinranta 2

23 23

24 24 NCC Rakennus Oy Asiakaspalvelu Puh Mannerheimintie 103a, Helsinki ncc.fi NCC VIESTINTÄ, 9/2012, LÖNNBERG PAINOT OY

Hanskat tiskiin vai vasara käteen?

Hanskat tiskiin vai vasara käteen? Hanskat tiskiin vai vasara käteen? Mitä suomalaiset ajattelevat kotiensa kunnossapidosta ja korjaamisesta Tiedotustilaisuus 12.4.2011 Tina Wessman, Qualitems Oy Tutkimuksen tarkoitus ja toteutus Tarkoitus:

Lisätiedot

Laadukkaampaa asumista

Laadukkaampaa asumista Isännöitsijän opas Laadukkaampaa asumista Hissi auttaa arjessa, olipa kyseessä sitten koiran ulkoiluttaminen, vauvanrattaiden kanssa liikkuminen tai muutto uuteen kotiin. Pääset häkkivarastollesi vaivattomasti,

Lisätiedot

Rakuunamäen toimistotalo Lappeenranta

Rakuunamäen toimistotalo Lappeenranta Rakuunamäen talo Lappeenranta 1 2 Toimiva ja viihtyisä sijainti yrityksellesi Lappeenrannan Rakuunamäen talo rakennetaan idylliselle kasarmialueelle, lähelle keskustaa. Ympärillä on historiallista ilmettä,

Lisätiedot

ITÄINEN RANTAKATU 50, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

ITÄINEN RANTAKATU 50, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. ITÄINEN RANTAKATU 50, TURKU MYYNTIESITE TURKU, KERROSTALO 2 2-3h+k (yhtiöjärjestyksen mukaan 4h+k), 76 m, 335 000 Vastaava välittäjä Annika Virtanen KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄ LKV, PARTNER 050 540 4524 annika@bolkv.fi

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI WWW.ISANNOINTILIITTO.FI TOTEUTUS - Isännöintiliiton Putkiremonttibarometrin 6. toteutuskerta (2008, 2009, 2011, 2012, 2013) - Kohderyhmä: - Isännöintiliiton

Lisätiedot

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Uusi Myllypuron Ostari

Uusi Myllypuron Ostari Citycon on aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Ostari Citycon on kauppakeskusten aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä. Luomme puitteet menestyvälle

Lisätiedot

SAIRASHUONEENKATU 11, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

SAIRASHUONEENKATU 11, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. SAIRASHUONEENKATU 11, TURKU MYYNTIESITE TURKU, KERROSTALO 2 3h+k+kph+las.p, 62 m, 161 000 Vastaava välittäjä Maija Maunula Asuntomyyjä, KiAT, Partner 044 252 9733 maija@bolkv.fi Osta mitä rakastat. Näyttävän

Lisätiedot

79 NCC TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI. Kiinnostus alueeseen. NCC Business Parks -konsepti

79 NCC TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI. Kiinnostus alueeseen. NCC Business Parks -konsepti 79 NCC TONTINVARAUSANOMUS 1 (3) 20.2.2007 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto (kirjaamo) Katariinankatu 1 00 1 70 TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI Kiinnostus

Lisätiedot

Suunnittelijan näkökulma

Suunnittelijan näkökulma Suunnittelijan näkökulma Ari Savolainen, DI Pohjois-Suomen suurin taloteknisistä asiantuntijoista muodostuva insinööritoimisto n 20 suunnittelijaa yli 250 suunniteltua putkiremonttia Ajatuksia putkiremontista

Lisätiedot

Eero Nippala lehtori ja rakennetun ympäristön tutkimusalueen vetäjä Tampereen ammattikorkeakoulu, Asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelyä

Eero Nippala lehtori ja rakennetun ympäristön tutkimusalueen vetäjä Tampereen ammattikorkeakoulu, Asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelyä Asunto-osakeyhtiö korjaushanke - hallituksen kokemukset Eero Nippala lehtori ja rakennetun ympäristön tutkimusalueen vetäjä Tampereen ammattikorkeakoulu, Asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelyä 1987-2016

Lisätiedot

SATO JA SENIORIASUMINEN. Maunulan aluefoorumi / Jaana Närö 27.10.2008

SATO JA SENIORIASUMINEN. Maunulan aluefoorumi / Jaana Närö 27.10.2008 SATO JA SENIORIASUMINEN SATOn toimialat Asuntosijoitus Asuntorakennuttaminen 23 000 asuntoa (pks 70%) asuntotuotanto 400-800 as./v. (pks 60%) SATOn historia Asiakastarpeiden muutokset ja SATOn palvelulupauksen

Lisätiedot

SRV:n suurhankkeiden tilannekatsaus

SRV:n suurhankkeiden tilannekatsaus SRV:n suurhankkeiden tilannekatsaus Suurhankeinfo 1/2016 Timo Jääskeläinen 28.1.2016 SRV lyhyesti Tarjoaa kokonaisvaltaisia rakennetun ympäristön ratkaisuja Toimii SRV Mallilla - Innovatiivinen hankekehitys

Lisätiedot

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Unelmakoti historiallisella paikalla Tulevaisuus rakennetaan tänään Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Keskustan Portin tarina Keskustan Portin tarina ulottuu 1800-luvulle

Lisätiedot

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi KODISTA MUKAVAMPI JA TERVEELLISEMPI JÄÄHDYTYKSELLÄ ASUINMUKAVUUTTA JA PAREMPIA YÖUNIA Toimistot ja ostoskeskukset pysyvät kaukojäähdytyksen

Lisätiedot

Asukaspalautekysely Tulosraportti

Asukaspalautekysely Tulosraportti Asukaspalautekysely Tulosraportti As Oy Liusketie 19 vertailuraportti 5. - 28.3.2008 Raportin vastaajaryhmä: Kaikki vastaajat Vertailtavat vastaajaryhmät: As Oy Liusketie 19 Sisällys Osio 2: Kiinteistön

Lisätiedot

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU 1.9. 30.11.2016 Alustava vastausraportti (28.11.2016) Vantaan kaupunkisuunnittelussa tehdään parhaillaan suunnitelmaa tulevaisuuden Myyrmäestä. Suunnitelmalla varmistetaan

Lisätiedot

Taloyhtiön energiatehokas ylläpito

Taloyhtiön energiatehokas ylläpito Taloyhtiön energiatehokas ylläpito Taloyhtiöiden energiailta 07.10.2015, Jyväskylän kaupunginkirjasto DI Petri Pylsy, Kiinteistöliitto Tarjolla tänään Lähtötilanteen haltuun otto Arkisia, mutta tärkeitä

Lisätiedot

Yhteisöllisyys, väistöasunnot ja palveluntarve korjausrakentamisessa

Yhteisöllisyys, väistöasunnot ja palveluntarve korjausrakentamisessa Yhteisöllisyys, väistöasunnot ja palveluntarve korjausrakentamisessa Asukaskyselyn vastausten analysointia NCC Rakennus Oy Yleistä Tehdyn asukaskyselyn tavoitteena oli löytää hyvä ja toimiva ratkaisu remontin

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

Putkiremontteja ammattitaidolla ja oikealla asenteella

Putkiremontteja ammattitaidolla ja oikealla asenteella Putkiremontteja ammattitaidolla ja oikealla asenteella Onnistuneen putkiremontin takana on kokemus Peab on Pohjoismaiden suurimpia rakennusliikkeitä. tamme pohjaa ammattitaitoon ja vuosien kokemukseen,

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä. Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki.

Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä. Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki. Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki.fi Kehitysvammaisten asumista koskeva selvitystyö (2011-2012,

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman toteutussuunnitelma vuosille 2016 2017

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman toteutussuunnitelma vuosille 2016 2017 Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman toteutussuunnitelma vuosille 2016 2017 A. Ennakointi ja varautuminen 1. Otetaan ikääntyneiden asumisen parantaminen huomioon valtion asuntopolitiikan toteutuksessa

Lisätiedot

Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy. Malagankatu 3, Helsinki. KOy Helsingin Jallukka

Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy. Malagankatu 3, Helsinki. KOy Helsingin Jallukka Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy Malagankatu 3, Helsinki KOy Helsingin Jallukka Urbaania asumista meren äärellä Jätkäsaaren tunnelma muodostuu kivijalkaliikkeistä, pyöräily- ja kävelyreiteistä

Lisätiedot

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. www.sipoonjokilaakso.fi

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakso Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa Sijoita kasvavaan Sipooseen! www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakson etuja ovat sijainti, luonto ja palvelut Sipoon Jokilaakso 2 Nikkilän keskustan

Lisätiedot

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN 1237-2188 Ari Laine 9/27 Toni Pekka 27.11.27 Avustukset hissien rakentamiseen, korjaamiseen ja/tai liikuntaesteen poistamiseen vuosina 23-26 Hissien rakentamiseen

Lisätiedot

Joutsan kunta Y-tunnus Länsitie 5, PL 20, JOUTSA

Joutsan kunta Y-tunnus Länsitie 5, PL 20, JOUTSA 1(6) VUOKRASOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1 VUOKRANANTAJA: Joutsan kunta Y-tunnus 0174108-9 Länsitie 5, PL 20, 19651 JOUTSA 1.2 VUOKRALAINEN Grundfos Environment Finland Oy Y-tunnus: 1599796-6 PL 1036 00101 HELSINKI

Lisätiedot

Kivikonkaari 40 Helsinki, Etelä-Kivikko

Kivikonkaari 40 Helsinki, Etelä-Kivikko Kivikonkaari 40 Helsinki, Etelä-Kivikko TA-Asumisoikeus Oy / Kivikonkaari 40 HUONEISTOLUETTELO, TALO 1 15.08.2014 n:o tyyppi m 2 kerros P=parveke PI=piha T=terassi A1 3H+K 79,5 2 P A2 2H+KT 66,0 2 P

Lisätiedot

Asukastyytyväisyyskysely

Asukastyytyväisyyskysely Asukastyytyväisyyskysely toukokuu 2016 305 vastaajaa vuokra-asukkaiden vastausprosentti 31% Halusimme selvittää Mikä on asumisessa tärkeää? Miten hyvin se nykyisessä asumisessa toteutuu? Tyytyväisyyttä

Lisätiedot

Uudenlaisen asumisen alue!

Uudenlaisen asumisen alue! Uudenlaisen asumisen alue! Sydän täynnä elämää Jyväskylän Kangas mullistaa käsityksesi siitä, mitä kaikkea tulevaisuuden kaupunginosa voi olla. Ja Kankaan tulevaisuus on ihan nurkan takana, raikkaana ja

Lisätiedot

Kuntouttavaa asumispalvelua

Kuntouttavaa asumispalvelua Kuntouttavaa asumispalvelua Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

ASUNTO OY VANTAAN PITKÄSIIMA 35 A 5 KPL ET 97 m2 ja 2 kpl ET 109 m2

ASUNTO OY VANTAAN PITKÄSIIMA 35 A 5 KPL ET 97 m2 ja 2 kpl ET 109 m2 ENNKOMARKKINOINTIESITE 19.6.2015 ASUNTO OY VANTAAN PITKÄSIIMA 35 A 5 KP ET 97 m2 ja 2 kpl ET 109 m2 Taiteilijan näkemys www.ptmhouse.fi Kohteen tiedot Pitkäsiima 35 A, 01490 Vantaa Pitkäsiiman erillistalot

Lisätiedot

ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013

ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013 Asunto Oy Mars Pieni Roobertinkatu 8 / Korkeavuorenkatu 27 00130 Helsinki Kaupunginosa 3 / Kortteli 58 / Tontti 17 ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013 1 KOHDE 1.1 Yleistä Asunto Oy Mars sijaitsee

Lisätiedot

Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista

Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista Päätehtävät ja roolit Tilaaja päättää Isännöitsijä johtaa taloyhtiötä Projektijohtaja johtaa hanketta Valvoja valvoo

Lisätiedot

RAKENNUSTEN. Käyttö ja ylläpito

RAKENNUSTEN. Käyttö ja ylläpito RAKENNUSTEN ENERGIATEHOKKUUS Käyttö ja ylläpito Mikko Peltokorpi Toimitusjohtaja, kiinteistöneuvos Matinkylän Huolto Oy Käyttäjän ja ylläpitäjän näkökulma matalaenergiarakentamiseen Hyvän asumisen perusedellytyksistä

Lisätiedot

hyvin suunniteltuja, rauhallisia ja turvallisia koteja ensisijaisesti yksin asuville ihmisille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaista vuokra-asuntoa

hyvin suunniteltuja, rauhallisia ja turvallisia koteja ensisijaisesti yksin asuville ihmisille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaista vuokra-asuntoa hyvin suunniteltuja, rauhallisia ja turvallisia koteja ensisijaisesti yksin asuville ihmisille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaista vuokra-asuntoa S-Asunnot Oy Toimintaidea: Hyvin suunniteltuja, tehokkaita,

Lisätiedot

Energiaekspertiksi omassa taloyhtiössä. Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy 6.4.2016, Taloyhtiö 2016

Energiaekspertiksi omassa taloyhtiössä. Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy 6.4.2016, Taloyhtiö 2016 Energiaekspertiksi omassa taloyhtiössä Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy 6.4.2016, Taloyhtiö 2016 Energiaekspertti taloyhtiössä Aktiivinen, talonsa tunteva asukas Isännöinnillä ja kiinteistöhuollolla ei

Lisätiedot

ASUKASLÄHTÖINEN SUUNNITTELU

ASUKASLÄHTÖINEN SUUNNITTELU ASUKASLÄHTÖINEN SUUNNITTELU ROADSHOW 2013 Sampo Vallius, arkkitehti SAFA kehittämisarkkitehti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) ARA - erityiskohteen tulee sijaita tavallisen asumisen joukossa,

Lisätiedot

URAKKAMUOTOKOULUTUS. Torstaina Kylpylähotelli Kunnonpaikka

URAKKAMUOTOKOULUTUS. Torstaina Kylpylähotelli Kunnonpaikka URAKKAMUOTOKOULUTUS Torstaina 18.1.2017 Kylpylähotelli Kunnonpaikka Jaettu urakka 1. Kuvatkaa lyhyesti urakkamuotonne tyypilliset käyttökohteet ja -organisaatiot? 2. Kuvatkaa urakkamuotonne vahvuudet verrattuna

Lisätiedot

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

NYKYAINEN SÄHKÖISTYS LISÄÄ HYVINVOINTIA MONIN TAVOIN Energiatehokkuus Sähköturvallisuus Asumismukavuus Turva ja huolettomuus Helppohoitoisuus

NYKYAINEN SÄHKÖISTYS LISÄÄ HYVINVOINTIA MONIN TAVOIN Energiatehokkuus Sähköturvallisuus Asumismukavuus Turva ja huolettomuus Helppohoitoisuus NYKYAINEN SÄHKÖISTYS LISÄÄ HYVINVOINTIA MONIN TAVOIN Energiatehokkuus Sähköturvallisuus Asumismukavuus Turva ja huolettomuus Helppohoitoisuus Tyylikkyys Arvon säilyminen Ajanmukaiset tietoliikenneverkot

Lisätiedot

Miksi hallitustyöskentelyyn pitää ja kannattaa panostaa?

Miksi hallitustyöskentelyyn pitää ja kannattaa panostaa? Miksi hallitustyöskentelyyn pitää ja kannattaa panostaa? - Hallitus on keskeisessä roolissa päätöksenteossa ja sen valmistelijana - Hallitukselta odotetaan hyviä ja oikeudenmukaisia ratkaisuja - Hallitukselta

Lisätiedot

Miten asutaan? ASUMISNEUVONTAHANKE 2006-2008

Miten asutaan? ASUMISNEUVONTAHANKE 2006-2008 1 Miten asutaan? ASUMISNEUVONTAHANKE 2006-2008 2 Erilaisia asumismuotoja Vuokra-asumisessa vuokralainen maksaa joka kuukausi vuokraa vuokranantajalle. Asunnon voi vuokrata yksityisiltä omistajilta ja yleishyödyllisiltä

Lisätiedot

KIMU - Kerrostalon ilmastonmuutos energiatalous ja sisäilmasto kuntoon. Mitä tavoiteltiin ja mitä saatiin? Projektin päätösseminaari 9.6.

KIMU - Kerrostalon ilmastonmuutos energiatalous ja sisäilmasto kuntoon. Mitä tavoiteltiin ja mitä saatiin? Projektin päätösseminaari 9.6. energiatalous ja sisäilmasto kuntoon Mitä tavoiteltiin ja mitä saatiin? Projektin päätösseminaari 9.6.2011 Markku Rantama Suomen Kiinteistöliitto ry Projektin lähtökohdat Tulokset ja johtopäätökset Esimerkkikohteet

Lisätiedot

Ryhmäkorjaushankkeen kokoaminen, suunnittelu ja toteutus

Ryhmäkorjaushankkeen kokoaminen, suunnittelu ja toteutus Ryhmäkorjaushankkeen kokoaminen, suunnittelu ja toteutus E C D B A RK Useasta yksi RIL 260-2012 Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry 7.8.2012 1 Ryhmäkorjaushankkeen kokoaminen, suunnittelu ja toteutus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Asuntotuotantotoimikunta Tj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Asuntotuotantotoimikunta Tj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2011 1 (5) 227 Jakomäen Kiinteistöt Oy/Kankaretie 9 a ja b, peruskorjauksen urakkatarjoukset ja urakkasopimusten tekeminen HEL 2011-009630 T 02 08 03 00 Att 73148 Päätös

Lisätiedot

76.5 m², 3h,k,pkh,vh,p,

76.5 m², 3h,k,pkh,vh,p, Kohteen ilmoittaja Lockmer LKV Köydenpunojankatu 14 20100 Turku Puh: 040 300 2302 Nimi: Harry Lockmer Puh: 0403002302 Tässä siistikuntoinen ja muuttovalmis kolmio rauhallisella Härkämäen alueella. Hissitalon

Lisätiedot

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Ikääntyneiden, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien asumisen tukeminen ja asumisvaihtoehdot Iisalmi 26.11.2015 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden

Lisätiedot

! LAATUKÄSIKIRJA 2015

! LAATUKÄSIKIRJA 2015 LAATUKÄSIKIRJA Sisällys 1. Yritys 2 1.1. Organisaatio ja vastuualueet 3 1.2. Laatupolitiikka 4 2. Laadunhallintajärjestelmä 5 2.1. Laadunhallintajärjestelmän rakenne 5 2.2. Laadunhallintajärjestelmän käyttö

Lisätiedot

Elinvoimaa täydennysrakentamisella. Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen -klinikan aloitusseminaari 14.11.2014

Elinvoimaa täydennysrakentamisella. Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen -klinikan aloitusseminaari 14.11.2014 Elinvoimaa täydennysrakentamisella Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen -klinikan aloitusseminaari 14.11.2014 Lähtökohtia Täydennysrakentaminen on tärkeää ja tästä ollaan samaa mieltä Kasvukeskukset

Lisätiedot

Tuotannon virtautus ja nopeutettu korjaaminen Teoriaa, kokemuksia ja oppeja Juha Salminen, Consti Yhtiöt

Tuotannon virtautus ja nopeutettu korjaaminen Teoriaa, kokemuksia ja oppeja Juha Salminen, Consti Yhtiöt Tuotannon virtautus ja nopeutettu korjaaminen Teoriaa, kokemuksia ja oppeja Juha Salminen, Consti Yhtiöt LCI-Päivä 2016 TUOTANNON VIRTAUTUS JA TAHTIAIKA LEAN CONSTRUCTION KONFERENSSI, CHICAGO 2016 Kiinnostava

Lisätiedot

HAXLOG RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE

HAXLOG RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA OPTIMAALINEN SIJAINTI PÄÄKAUPUNKI- ALUEELLA Tampereen Kehä lll

Lisätiedot

Keski-Pasilan korkean rakentamisen rakentamistapaohje. Seminaari Jyri Savolainen

Keski-Pasilan korkean rakentamisen rakentamistapaohje. Seminaari Jyri Savolainen Keski-Pasilan korkean rakentamisen rakentamistapaohje Seminaari 17.11.2011 Jyri Savolainen ESITYKSEN SISÄLTÖ: 1. PROJEKTIN PÄÄVAIHEET 2. ULKOMAINEN ASIANTUNTIJARYHMÄ 3. KYSELYT JA HAASTATTELUT 4. JOHTOPÄÄTÖKSET

Lisätiedot

Peter Ström Asiakkuusjohtaja

Peter Ström Asiakkuusjohtaja Peter Ström Asiakkuusjohtaja 0400 508 057 peter.strom@talokeskus.fi Hallitusti korjaushankkeeseen Asiakkuusjohtaja Peter Ström www.talokeskus.fi SUOMEN TALOKESKUS -KONSERNI Emoyhtiö Suomen Talokeskus Oy

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY HUHKOLANKIEVARI HUITTINEN MYYNTIESITE LOKAKUU 2016

KIINTEISTÖ OY HUHKOLANKIEVARI HUITTINEN MYYNTIESITE LOKAKUU 2016 KIINTEISTÖ OY HUHKOLANKIEVARI HUITTINEN MYYNTIESITE LOKAKUU 2016 Yleistä Huittisten Kaupunkiasunnot Oy on päättänyt luopua omistamansa vuokratalon Kiinteistö Oy Huhkolankievarin omistuksesta. Tavoitteena

Lisätiedot

Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2015

Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2015 Irja Henriksson 2.6.2016 Asuntokunnat ja asuminen vuonna 2015 Lahdessa oli vuoden 2015 lopussa 61 930 asuntokuntaa, joiden määrä kasvoi vuodessa 457 asuntokunnalla. Asuntokuntien keskikoko pienenee jatkuvasti.

Lisätiedot

18 Mallisivut putkiremontti paketissa_2016_a5_48s.indd

18 Mallisivut putkiremontti paketissa_2016_a5_48s.indd 18 100 ja 1 kysymystä putkiremontista 19 Putkiremontti voidaan nykyisin TOTEUTTAA useilla eri tavoilla. Yleisimmät näistä ovat perinteinen putkiremontti, sukitus ja pinnoitus tai edellisten yhdistelmä.

Lisätiedot

Lemminkäinen Ratkaisuja korjausrakentamiseen

Lemminkäinen Ratkaisuja korjausrakentamiseen Hissillä mukavuutta ja arvoa asukkaille - seminaari Jälkiasennushissi, lisärakentaminen ja energiatehokkuus Lemminkäinen Ratkaisuja korjausrakentamiseen Lemminkäinen Talonrakentaminen-toimiala 2012 liikevaihto

Lisätiedot

VIIDES LINJA 12, HELSINKI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

VIIDES LINJA 12, HELSINKI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. VIIDES LINJA 12, HELSINKI MYYNTIESITE HELSINKI, KERROSTALO 2 1h, avok, kph, parvi, 28 m, 210 000 Vastaava välittäjä Nina Lampinen Kiinteistönvälittäjä, LKV, Partner 0400 943258 nina@bolkv.fi Upean jugendtalon

Lisätiedot

Kaupunkiyksiö omalla pihalla katutason kämpät nousivat kaihdetuista himotuiksi Helsinkiläisen taloyhtiön jättisaneeraus mahdollisti mahdottoman, yksityispihan kantakaupungissa. Helsinki haluaa viedä idean

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) 4 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kiinteistönkaupan esisopimuksen tekemiseksi ja tonttien myymiseksi (Kaartinkaupunki, Kasarmitori, tontit

Lisätiedot

ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT

ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT HYVÄN ARJEN TUKENA Rovaniemen kaupungin vammaispalvelut edistää vammaisten ja pitkäaikaissairaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Autamme asiakkaitamme ylläpitämään toimintakykyään

Lisätiedot

ASUNTO OY KERAVAN KESKIPELTO Keskipellonkatu 10, 04230 Kerava

ASUNTO OY KERAVAN KESKIPELTO Keskipellonkatu 10, 04230 Kerava ASUNTO OY KERAVAN KESKIPELTO Keskipellonkatu 10, 04230 Kerava ASUNTO OY KERAVAN KESKIPELTO KESKIPELLONKATU 10, 04230 KERAVA Arvioitu valmistuminen lokakuu 2016 Laadukas ja hyvin suunniteltu asumisoikeuskohde

Lisätiedot

Miten ehkäistään alueellista eriytymistä. Erja Ylitalo

Miten ehkäistään alueellista eriytymistä. Erja Ylitalo Miten ehkäistään alueellista eriytymistä Erja Ylitalo TVT Asunnot lyhyesti Turun kaupungin omistama kiinteistöyhtiö Liikevaihto vuonna 2015 76 M ja tase noin 440 M Omistaa ja hallinnoi Turussa noin 11.000

Lisätiedot

Ajankohtaisia energia-asioita taloyhtiöihin. Energianeuvoja Tommi Tuomi

Ajankohtaisia energia-asioita taloyhtiöihin. Energianeuvoja Tommi Tuomi Ajankohtaisia energia-asioita taloyhtiöihin Energianeuvoja Tommi Tuomi Kymenlaakson energianeuvonta Energianeuvoja Tommi Tuomi 020 615 7449 tommi.tuomi@kouvola.fi Sähköposti ja puhelin neuvontaa, neuvonta

Lisätiedot

Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus 2012

Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus 2012 Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus 2012 Yhteenveto toimialan tuloksista Pekka Harjunkoski Promenade Research Oy Fakta Isännöinti vaikuttaa 2,7 miljoonan suomalaisen elämään (asunto-osakeyhtiöt ja

Lisätiedot

Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus 2012

Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus 2012 Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus 2012 Yhteenveto toimialan tuloksista Pekka Harjunkoski Promenade Research Oy Fakta Isännöinti vaikuttaa 2,7 miljoonan suomalaisen elämään (asunto-osakeyhtiöt ja

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun. suurhankkeet. Timo Nieminen Varatoimitusjohtaja, kotimaan hankekehitys. 3.12.2013 Pääomamarkkinapäivä

Pääkaupunkiseudun. suurhankkeet. Timo Nieminen Varatoimitusjohtaja, kotimaan hankekehitys. 3.12.2013 Pääomamarkkinapäivä Pääkaupunkiseudun suurhankkeet Timo Nieminen Varatoimitusjohtaja, kotimaan hankekehitys 3.12.2013 Pääomamarkkinapäivä Aiheet Megatrendit hankkeiden ajureina Pääkaupunkiseudun hankkeet Raideliikenteen varsi

Lisätiedot

TIETOJA HUONEISTOSTA TIETOJA AUTOPAIKASTA TIEDOT KIINTEISTÖSTÄ JA TALOYHTIÖSTÄ

TIETOJA HUONEISTOSTA TIETOJA AUTOPAIKASTA TIEDOT KIINTEISTÖSTÄ JA TALOYHTIÖSTÄ 02.06.16 1 TIETOJA HUONEISTOSTA Osoite: Kaupunki: Kaupungin osa: Talotyyppi: Huoneet: Huoneluku yhtiöjärjestyksessä: Osakkeet: Liinankuja 10 A 3, 90800 Oulu Oulu Herukka Luhtitalon alakerta 3h(2mh+oh)+k+kh+s+et

Lisätiedot

Miten luoda peli, jolla Maunulan Leijonat saavat 10 uutta jäsentä? Hannu Kurki

Miten luoda peli, jolla Maunulan Leijonat saavat 10 uutta jäsentä? Hannu Kurki Miten luoda peli, jolla Leijonat saavat 10 uutta jäsentä? Hannu Kurki 13.9.2016 Mikä on Leijonien keskeinen ongelma? Vastaus: Jäsenhankinta Mikä on Leijonien keskeinen ongelma? Vastaus: Jäsenhankinta Täsmennys:

Lisätiedot

Aleksanterinkatu 17, 8krs saneeraus, jossa uudistettiin 650m2 toimistotilat.

Aleksanterinkatu 17, 8krs saneeraus, jossa uudistettiin 650m2 toimistotilat. Referenssit Aleksanterinkatu 17, 8krs saneeraus, jossa uudistettiin 650m2 toimistotilat. Hanke toteutettiin projektijohtourakkana. Valmis 04/2015 Hotelli Kämpin 2-vaiheen viemärilinjojen saneeraus. Työt

Lisätiedot

Ammattitaitoista ja kokenutta sähkökonsultointityötä jo vuodesta 1975

Ammattitaitoista ja kokenutta sähkökonsultointityötä jo vuodesta 1975 YRITYS Ammattitaitoista ja kokenutta sähkökonsultointityötä jo vuodesta 1975 Vuonna 1975 perustettu sähköinsinööritoimisto Ahonen Oy on sähkö-, tele-, ja turvajärjestelmien konsultoinnin ja suunnittelun

Lisätiedot

TALOYHTIÖN PERUSKORJAUKSET Mauri Niemelä

TALOYHTIÖN PERUSKORJAUKSET Mauri Niemelä TALOYHTIÖN PERUSKORJAUKSET 7.11.2007 Mauri Niemelä www.oulunisannoitsijatoimisto.fi Oulun Isännöitsijätoimisto Oy perustettu 1982 Oulun Seudun Talokeskus Oy omistajiksi 7/2004 Niemelä Mauri ja Arja nimen

Lisätiedot

ASUKKAAT - kehityksen jarru vai voimavara?

ASUKKAAT - kehityksen jarru vai voimavara? ASUKKAAT - kehityksen jarru vai voimavara? KIRA-foorumi 27.1.2010 Toimitusjohtaja Anja Mäkeläinen ASUNTOSÄÄTIÖ ASUKKAAT KESKIÖSSÄ ASUINALUEITA KEHITETTÄESSÄ Hyvä elinympäristö ei synny sattumalta eikä

Lisätiedot

Minne energia kuluu taloyhtiössä? Energiaeksperttikoulutus Ilari Rautanen

Minne energia kuluu taloyhtiössä? Energiaeksperttikoulutus Ilari Rautanen Minne energia kuluu taloyhtiössä? Energiaeksperttikoulutus 10.10.2016 Ilari Rautanen 10.10.2016 Lauri Penttinen 2 Miksi energiaa kannattaa säästää? Energia yhä kalliimpaa ja ympäristövaikutuksia täytyy

Lisätiedot

Rakennusfoorumi 2.2.2016: Hankintalaki muuttuu

Rakennusfoorumi 2.2.2016: Hankintalaki muuttuu Rakennusfoorumi 2.2.2016: Hankintalaki muuttuu Urakkamuodon vaikutus laatuun ja toteutukseen Seppo Kallio, Espoon Asunnot Oy Espoon Asunnot Lv 123,6 milj. euroa Asuntoja 15.011 Asukkaita 30.000 Henkilöstö

Lisätiedot

Ikääntyneiden asuminen Järvenpäässä. Eläkeläisneuvoston kokous Torstai Suunnittelupäällikkö Kirsti Ruislehto

Ikääntyneiden asuminen Järvenpäässä. Eläkeläisneuvoston kokous Torstai Suunnittelupäällikkö Kirsti Ruislehto Ikääntyneiden asuminen Järvenpäässä Eläkeläisneuvoston kokous Torstai 28.2.2013 Suunnittelupäällikkö Kirsti Ruislehto 1 2 3 TERÄSMUMMOT JA -VAARIT Yli 90-vuotiaat ovat yllättäneet Lahden sosiaali- ja terveysviraston.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) VIRRANPUISTON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 5. kaupunginosan korttelia 80 (osa) ja puistoaluetta. Kaava-alue sijaitsee Iisalmen

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI

TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma 2017 - ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI Keskustalla on yhdessä tekemisestä 110 vuotinen perinne. Keskusta rakentaa politiikkansa ihmisen, ei

Lisätiedot

ERILLINEN ENERGIATODISTUS

ERILLINEN ENERGIATODISTUS ASUNTO OY PENKKA ERILLINEN ENERGIATODISTUS Optiplan Oy Y-tunnus 0775337-1 www.optiplan.fi Puh. 010 507 6000 Helsinki Mannerheimintie 105 PL 48, 00281 Helsinki Turku Helsinginkatu 15 PL 124, 20101 Turku

Lisätiedot

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus Pikku Huopalahti Kaupallinen mitoitus 24.9.2014 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Pikku Huopalahden kaupallinen rakenne 2014... 3 2. Pikku Huopalahden kehittäminen... 7 3. Pikku Huopalahden markkinoiden

Lisätiedot

OSAKKAAN ILMOITUSVELVOLLISUUS MUUTOSTYÖN HYVÄKSYNTÄ MUUTOSTYÖN VALVONTA ILMOITUKSEN TOIMITTAMINEN, KULUT JA LUPA-ASIAT NEUVONTA

OSAKKAAN ILMOITUSVELVOLLISUUS MUUTOSTYÖN HYVÄKSYNTÄ MUUTOSTYÖN VALVONTA ILMOITUKSEN TOIMITTAMINEN, KULUT JA LUPA-ASIAT NEUVONTA MUSTIKKAHAAN HUOLTO OY Versio 2016 OSAKKAAN ILMOITUSVELVOLLISUUS Asunto-osakeyhtiölaki 5. luku 2, osakkeenomistajan on ilmoitettava muutostyöstä etukäteen kirjallisesti hallitukselle tai isännöitsijälle,

Lisätiedot

Koti Koskelassa kaikki on lähellä

Koti Koskelassa kaikki on lähellä Koti Koskelassa kaikki on lähellä Rakennamme uusia koteja valmiille asuinalueelle Emäpuuntielle Koskelaan, jossa kadut, puistot ja palvelut ovat jo rakennettu ja asuinympäristö on viihtyisä. Yliopistoon,

Lisätiedot

Kylpyhuone- ja tekniikkamoduuli KYLPYHUONE-, KEITTIÖ- JA TEKNIIKKA MODUULI NOPEIN TAPA RAKENTAA

Kylpyhuone- ja tekniikkamoduuli KYLPYHUONE-, KEITTIÖ- JA TEKNIIKKA MODUULI NOPEIN TAPA RAKENTAA Kylpyhuone- ja tekniikkamoduuli KYLPYHUONE-, - JA TEKNIIKKA MODUULI NOPEIN TA RAKENTAA HETI VALMISTA Lapwall LEKO Bath -moduuli kytketään talotekniikkaan työmaalla, tila on heti käyttövalmis. NOPEIN TA

Lisätiedot

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi. Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi. Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry Hyvä suunnittelu kannattaa aina. Siitä syntyy rakennuksesi käytettävyys, turvallisuus ja arvo, olipa kohde minkä kokoinen

Lisätiedot

Kiinteistöstrategia. Suunnitelmallinen kiinteistönpito turvaa kiinteistön arvon säilymisen YLIVIESKA

Kiinteistöstrategia. Suunnitelmallinen kiinteistönpito turvaa kiinteistön arvon säilymisen YLIVIESKA Kiinteistöstrategia Suunnitelmallinen kiinteistönpito turvaa kiinteistön arvon säilymisen YLIVIESKA 19.3. 2013 Pekka Luoto Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Pohjois-Suomen Kiinteistöyhdistys ry Neuvontapalvelut

Lisätiedot

Minun arkeni. - tehtäväkirja

Minun arkeni. - tehtäväkirja Minun arkeni - tehtäväkirja 1 Hyvä kotihoidon asiakas, Olet saanut täytettäväksesi Minun arkeni -tehtäväkirjan. ALUKSI Kirjanen tarjoaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan arkeasi ja hyvinvointiisi

Lisätiedot

TONTTIHAKEMUS. Tervamäki 4, Espoo (49-72-101-9)

TONTTIHAKEMUS. Tervamäki 4, Espoo (49-72-101-9) TONTTHAEMU Tervamäki 4, Espoo (49-7--9) TONTTHAEMU Tervamäki 4, Espoo ievitalo Oy esittää, että Espoon kaupunki vuokraa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella perustettavalle asunto-osakeyhtiölle kiinteistön

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

Antti Myyryläinen Timbal Palvelut Oy

Antti Myyryläinen Timbal Palvelut Oy Strategia Energiatehokkuus Huoltokirja Seuranta Elinkaari Suunnitelmat Korjaushanke Antti Myyryläinen antti.myyrylainen@timbal.fi Timbal Palvelut Oy www.timbal.fi Timbal palveluita tuottaa Timbal Palvelut

Lisätiedot

ILMOITUS HUONEISTON KUNNOSSAPITO JA MUUTOSTYÖSTÄ

ILMOITUS HUONEISTON KUNNOSSAPITO JA MUUTOSTYÖSTÄ 1 ILMOITUS HUONEISTON KUNNOSSAPITO JA MUUTOSTYÖSTÄ 1. TALOYHTIÖ (osakas täyttää) Yhtiön nimi Rakennuksen sijaintiosoite Isännöitsijän nimi Osoite Puhelin Sähköpostiosoite 2. OSAKAS (osakas täyttää) Nimi

Lisätiedot

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Ainutlaatuista asumista Jyllin Kodit tarjoaa mahdollisuudet elinikäiseen asumiseen ja rentouttavaan terveyslomailuun Ikaalisten

Lisätiedot

/2006 Tauno Tuomivaara

/2006 Tauno Tuomivaara FHI:n aamiainen 10/8/2006 /2006 Tauno Tuomivaara Kommentit Susanne Jacobsonin puheenvuoroon: Elämäntapapohjaista senioriasumista VVO:n asumispalveluiden strateginen toimintamalli 1 VVO:N AVAINTIETOJA 2005

Lisätiedot

Asunto Oy Raitinlinna. Taloyhtiön strategia

Asunto Oy Raitinlinna. Taloyhtiön strategia Asunto Oy Raitinlinna Taloyhtiön strategia Vahvistettu yhtiökokouksessa 28.5.2013 Historia Asunto Oy Raitinlinnan omistamalle tontille n:o 8 Espoon kaupungin korttelissa n:o 12002 saatiin rakennuslupa

Lisätiedot

Kuvit teellinen visiokuva alueesta.

Kuvit teellinen visiokuva alueesta. UUSI KAUPUNGINOSA SK A TU KA U A EN U K IV IS N.K LL RE A O U TE ST Kuvit teellinen visiokuva alueesta. 2 TU TU 3 FREDRIKSBERG HERÄÄ HENKIIN. HELSINGISSÄ KALLION KUPEESSA, SIINÄ SATA- MAN JA RAUTATIEN

Lisätiedot

Kodista palvelukotiin Palveluasumisen monet mahdollisuudet

Kodista palvelukotiin Palveluasumisen monet mahdollisuudet Kodista palvelukotiin Palveluasumisen monet mahdollisuudet Johanna Sinkkonen Koti- ja erityisasumisen johtaja Järvenpään kaupunki Kolme kokeilua menossa: 1. tyhjillään oleva liikehuoneisto muutetaan asumiskäyttöön

Lisätiedot

LUOSTARINKATU 15, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

LUOSTARINKATU 15, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. LUOSTARINKATU 15, TURKU MYYNTIESITE TURKU, KERROSTALO 2 5h,k,s, kph,wc x2, 166 m, 597 000 Vastaava välittäjä Sirpa Sobral Kiinteistönvälittäjä, LKV, Partner 040 670 7440 sirpa@bolkv.fi Tästä kodista huokuu

Lisätiedot

Etusivu Sijainti Toimitilat Ota Yhteyttä VALIMO 1

Etusivu Sijainti Toimitilat Ota Yhteyttä VALIMO 1 Pitäjänmäen paraatipaikalla sijaitseva Valimotie 1 tarjoaa muuntojoustavaa ja tehokasta toimistotilaa. Tilat kunnostetaan käyttäjien toiveiden mukaan viihtyisiksi ja tehokkaiksi. Seitsemänkerroksisen rakennuksen

Lisätiedot

SENJA-KORTTELIN TOIMINTAMALLI JA VIRTAA SENJAAN-PROJEKTI JYVÄSKYLÄN HOIVAPALVELUYHDISTYS RY

SENJA-KORTTELIN TOIMINTAMALLI JA VIRTAA SENJAAN-PROJEKTI JYVÄSKYLÄN HOIVAPALVELUYHDISTYS RY SENJA-KORTTELIN TOIMINTAMALLI JA VIRTAA SENJAAN-PROJEKTI JYVÄSKYLÄN HOIVAPALVELUYHDISTYS RY JYVÄSKYLÄN HOIVAPALVELUYHDISTYS RY Yhdistys syntyi vuonna1994 Ikääntyvien yliopistossa toteutetun asumispalveluista

Lisätiedot