Taloyhtiöiden peruskorjaus NCC:n mallilla. Kerralla kuntoon

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taloyhtiöiden peruskorjaus NCC:n mallilla. Kerralla kuntoon"

Transkriptio

1 1 Taloyhtiöiden peruskorjaus NCC:n mallilla Kerralla kuntoon

2 2 Aikataulussa ja hyvin tehty Kun haluat taloyhtiön tilat kerralla kuntoon, ota ihmeessä yhteyttä. Meillä NCC:llä on runsaasti kokemusta ja ammattitaitoa peruskorjaamisesta. Luotettavan osaamisen ja työn jäljen lisäksi hommat sujuvat ripeästi aikataulussa, sovituissa kustannuksissa ja hyvillä mielin. Palvelemme asukkaita huolellisesti koko remontin ajan. Suuren yrityksen osaaminen ja varmuus ovat remonttiasioissa ehdottomasti eduksi!

3 3

4 4 Peruskorjaamme ja rakennamme uutta NCC on pohjoismainen, Tukholman pörssissä noteerattu rakennuskonserni. Vuosittainen liikevaihtomme on kuuden miljardin euron luokkaa, ja meitä NCC:läisiä on kaikkiaan yhteensä noin NCC-yrityksiä Suomessa ovat NCC Rakennus, NCC Asuminen, NCC Property Development ja NCC Roads sekä tytäryhtiömme, kokonaissuunnittelutoimisto Optiplan Oy. Tässä konsernirakenteessa meillä on vahvaa erikoisosaamista rakentamisen kokonaisuuksien hallintaan. Osaamista on laadukkaasta perusrakentamisesta vaativaan projektinjohtoon, maa- ja vesirakentamisesta asfaltointiin, kiinteistökehittämisestä arkkitehtisuunnitteluun. Yhtenä Suomen ja pohjoismaiden suurimmista rakennusyrityksistä tunnemme luonnollisesti vahvaa yhteiskuntavastuuta ja halua kehittää kotimaamme rakennuskantaa entistä parempaan, ja asukkaita palvelevampaan suuntaan. Kehitetään yhdessä asumista ja kokonaisia lähiöitä ihmisläheisemmiksi ja viihtyisämmiksi sekä nykysuuntauksen mukaisesti tiiviimmiksi! Nyt tarvitaan myös vihreän viisaita tekoja, kuten energiatehokkuutta. Suuren yrityksen tuella meillä on mahdollisuus kehittää yhdessä asioita ja luoda uusia ideoita. NCC haluaa olla edelläkävijä niin työmenetelmien kehittämisessä kuin uuden tiedon ja kokemuksen hyödyntämisessä koko rakentamisen toimialalla. Timo Suominen aluejohtaja NCC Rakennus Oy Jokainen tarjouksemme on tarkoin harkittu ja työt huolellisesti mietitty etukäteen niin, että voimme aina tehdä sen, minkä lupaamme. Tyytyväinen asiakas on meidän elinehtomme. Talojen, pihojen ja koko kortteleiden viihtyvyys ja turvallisuus ovat tärkeitä asioita. NCC:ltä löytyy ammattitaitoa sekä peruskorjaamiseen että uuden rakentamiseen. Hyödynnä koko tarjonta hankkeessasi kerralla kuntoon!

5 5 Kokemus tuo viisautta eikä oppikaan ojaan kaada Juuso Hämäläinen projektinjohtaja Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Asunto-osakeyhtiöiden korjaukset ovat aina haastavia projekteja, jotka vaativat osaavia, ammattimaisia toimijoita. Menettelyt pitäisi olla samat kuin muussakin rakentamisessa. Nämä ovat miljoonien, jopa kymmenien miljoonien urakoita. Summat houkuttelevat monenlaista yrittäjää, ja osakkeenomistaja on kuitenkin se maksava osapuoli. Kun käytetään osaavia toimijoita, tehdään kunnon sopimukset ja on selkeät vastuut ja prosessit, niin vältetään ongelmatilanteet.

6 6 Avoimen rehellistä rakentamista, luotettava lopputulos Korjaushankkeillamme on aina tarkat suunnitelmat ja riittävät resurssit. Vaadittavat esiselvitykset talon rakenteista on tehty ja riskikohdat tunnistettu. Hankkeen onnistuminen vaatii myös osaavat, kohteessa läsnä olevat työmaatoimihenkilöt valvomaan ja vastaamaan suunnitelmien mukaisesta toteutuksesta, aikatauluista ja kustannusten seurannasta sekä palvelemaan taloyhtiötä ja asukkaita. NCC:n toimintamallissa kaikki tämä on otettu huomioon. Työmaan organisaatiossa vastaava työnjohtaja johtaa työn edistymistä ja vastaa rakentamisen laadusta, aikataulusta ja suunnitelmissa pysymisestä. Työnjohtajat valvovat suunnitelmien mukaista rakentamista, laatua ja turvallisuutta. Työmaainsinööri huolehtii aikataulu- ja kustannusseurannasta sekä lisä- ja muutostyökokonaisuudesta. Asiakaspalveluinsinööri toimii yhdyshenkilönä asukkaiden ja työmaan välillä. Häneltä asukkaat saavat neuvoja materiaalivalinnoista ja omista lisätöistään sekä sitovat tarjoukset töiden tekemisestä. Asiakaspalveluinsinööri opastaa ja neuvoo asukkaita hankkeeseen liittyvissä kysymyksissä ja huolehtii, että lopputulos on asukkaan toiveiden mukainen. KORJAUSHANKKEEN LAADUNVARMIS- TUKSEN MENETELMÄT Oikea johtamistapa ja rakentamisen ammattitaito ovat laadun tae. NCC:n korjausrakentamiselle on myönnetty SFS-EN ISO 9001 laatusertifikaatti sekä ISO ympäristösertifikaatti. Auditointien avulla seurataan NCC:n toimintajärjestelmän toteutumista ja toiminnan tasoa. Auditointeja pidetään sekä yrityksen sisäisesti että ulkopuolisen sertifiointilaitoksen pitäminä seuranta-arviointeina. Johdon katselmuksissa yrityksen johto arvioi toimintajärjestelmän mukaisen toiminnan tuloksia, kuten asiakaspalautetta, auditointien tuloksia sekä työmaiden toteutusta. Johdon katselmuksien pohjalta voidaan myös tarvittaessa päättää ennaltaehkäisevistä tai korjaavista toimenpiteistä. Sovitunlainen lopputulos on itsestään selvää, NCC haluaa olla luottamuksen arvoinen. VIIMEISTELTY LOPPUTULOS Tavoitteenamme on aina saada huoneisto kerralla valmiiksi. Huoneisto viimeistellään ja tarkastetaan ennen luovutusta. Asukkaille toimitetaan huoneiston luovutuksen yhteydessä käyttöohjeet ja lomakkeet, joilla työn voi hyväksyä tai ilmoittaa laatupoikkeamista. Mikäli poikkeamia ilmenee, viimeistelymies käy suorittamassa tarvittavat korjaukset asukkaan kanssa yhteisesti Monta remontin asukkaalle aiheuttamaa ongelmaa ratkaistaan riittävällä tiedotuksella.

7 7 sovitun aikataulun mukaisesti. Huoneistoissa suoritetaan takuukorjauskyselyt vuositakuukorjausohjelman mukaisesti, jolloin mahdolliset myöhemmin ilmenneet laatupoikkeamat saadaan myös korjattua. APUA LÖYTYY JA TIETO KULKEE NCC:llä on myös monta hyvää, vakiintunutta käytäntöä remontin ajaksi taloyhtiön asukkaille. Tarjoamme mahdollisuuden parakkisijaisasuntoihin korjauskohteen pihaan tai mahdollisuuksien mukaan lähialueelle. Mikäli asukas haluaa asua korjaustöiden aikana omassa kodissa, opastamme asukkaita pölyltä suojautumisessa ja jaamme suojamateriaalia irtaimiston suojaamiseksi. Osa huoneistosta voidaan asukkaan pyynnöstä myös eristää työskentelyalueesta kevyellä suojaseinällä. Korjaushankkeen alussa sovimme taloyhtiön kanssa tilapäisten asukas-wc- ja suihkutilojen sijoittamisesta. Kun remonttia tehdessä huoneistoista poistutaan taukojen ajaksi tai töiden päätyttyä, työnjohto varmistaa, että asuntojen ovet on lukittu. Arvoesineille ja muille tavaroille voidaan järjestää varastointi. Asukasviestinnän suunnittelu ja asianmukainen toteutus ovat NCC:llä keskeinen osa rakennushankkeen laatuprosessia. Menettelyistä sovitaan yhteisesti, ja varmistetaan, että hankkeen kaikilla sidosryhmillä on jokaisessa vaiheessa ajan tasalla olevat tiedot käytettävissään. Asukasviestinnän toteutuksessa käytössämme on lukuisissa rakennuskohteissa testatut viestintämenetelmät. Järjestämme hankkeen vaiheiden mukaisesti tiedotustilaisuuksia ja toimitamme asukastiedotteita. Käytössä on myös nettipohjainen sovellus esimerkiksi aikataulutietoihin. Remontti on viimeistelty ja tarkastettu ennen asukkaalle luovutusta. NCC:n asiakaspalvelusta löytyy helposti projektin tiedot sekä vastaukset mahdollisiin kysymyksiin Atte Stambej projektipäällikkö Vahanen Oy Asukasta kiinnostaa, mitä remontilla saadaan, paljonko se maksaa ja missä remontin aikana asutaan.

8 8 Uutta tekniikkaa hyödyntäen moderni ja kestävä koti NCC:llä seurataan tarkasti aikaa ja perehdytään huolella uuteen tekniikkaan sekä tuoreisiin ideoihin. Hyödynnämme aina uudet, hyväksi havaitut materiaalit tai toimintatavat, joissa on järkevä hinta-laatusuhde. Me teemme asiakkaalle helppoja putkiremontteja UUTTA PUTKEA VAI VANHAN KORJAUS? Perinteisessä putkiremontissa puretaan vanhat putkilinjat ja rakennetaan kokonaan uusi putkisto. Samalla uusitaan märkätilojen vesieristeet, laatoitukset ja vesikalusteet nykypäivän vaatimusten tasolle. Putkiremonttien yhteydessä on usein edullista käyttää uusia menetelmiä esim. pohjaviemäreissä. Uusia menetelmiä ovat erilaiset putkensisäiset korjausmenetelmät, joita voidaan soveltaa nykyisiä rakenteita purkamatta. Niillä voidaan pidentää nykyisten putkien elinikää ja siirtää laajempia korjauksia myöhemmäksi. Putkiremontti on iso investointi ja aiheuttaa monella tapaa häiriöitä normaaliin Lars Lindeman johtaja NCC Rakennus Oy Asioita kannattaa uskaltaa tehdä eri tavalla kuin ennen, sillä säästetään monta lisälaskua. asumiseen. Hanke kestää kuntokartoituksineen ja suunnitteluineen useamman vuoden. Rakentamisen vaihekin kestää kuukausia ja tekee asumisen useimmiten mahdottomaksi. Taloyhtiön on syytä pohtia myös laajemmin asumisen ja kiinteistönsä kehittämistä. Kuinka me asumme talossa vuoden kuluttua. Haluamme, ja osaamme auttaa taloyhtiötä tämän haasteen edessä. UUDET SÄHKÖ- JA TELEJÄRJESTELMÄT Kun rakennuksen taloteknisiä järjestelmiä uusitaan, joudutaan useimmiten tekemään reitityksiä ja reikiä talon rakenteisiin. Sähkö- ja telejärjestelmien uusiminen tässä tilanteessa on hyvin perusteltu ja lisäkustannus ei ole kohtuuton. Sähköistynyt elämämme vaatii tehokkaampaa sähkön saantia. Taloyhtiön pääkeskuksen uusiminen nykyaikaiseksi on jo paloturvallisuuden kannalta suositeltavaa. Automaattisulakkein ja vikavirtasuojin varustetut huoneistokeskukset ovat tätä päivää. Keskukset sisältävät myös tele- ja datavarusteet. Telekaapeloinnin uusiminen on erittäin tärkeää lähivuosina. Yhdyskunnan televerkot alkavat olla laajakaistaisia valokaapeleita aina talon seinään saakka. Talokeskukset ja huoneistojen uusitut ryhmäkeskukset ja langattomat laitteet huolehtivat dataliikenteestä, mutta pullonkaula on talon vanhat kupariset telekaapelit. Tänään homma vielä pelaa, kun joku katselee elokuvia ne-

9 9 tistä ja toinen surffaa muuten vaan. Mutta mitä tapahtuu huomenna, kun useammat ihmiset katsovat yhtä aikaa lukuisia palveluja, tv-lähetyksiä ja elokuvia netissä? ENERGIAN JA YMPÄRISTÖN SÄÄSTÖ Huoli ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä pakottaa meidät energiansäästöön. Kaikissa laajoissa korjaushankkeissa pitää selvittää myös energiansäästön mahdollisuudet ja kannattavuus. Voiko poistoilmasta ottaa energian talteen esimerkiksi lämpimään käyttöveteen vai vaihdetaanko lämmitysmuoto kokonaan esimerkiksi maalämpöön? Toki energiaa ja vettä säästävät laitteet ja komponentit ovat itsestäänselvyys, kuten myös kestävät ja huollettavat materiaalit ja laitteet. SAUNAOSASTO JA KYLMÄVARASTOT TEHOKÄYTTÖÖN Usein putkiremonttien yhteydessä joudutaan teknisistä syistä uusimaan talon kellarin verkostot. On hyvin luontevaa pohtia samalla, mitä tehdään vanhalle talosaunalla ja muille tiloille. Olisiko mahdollista rakentaa saunasta viihtyisä ja tilava saunaosasto? Taloyhtiöiden pesutuvat ja pyykinkäsittelykin on nähnyt uuden elämän. Lähiöiden taloyhtiössä on vielä runsaasti kylmäkellareita, joiden käyttöaste on todella pieni. Näitä tiloja jäähdytetään edelleen epätaloudellisesti. Kylmävarastot voisi tiivistää ja siirtyä nykyaikaisiin kylmäkalusteisiin ja käyttää vapautuvaa tilaa varastoihin tai vaikka askarteluhuoneeksi. HISSIT JA ESTEETÖN LIIKKUMINEN Me vanhenemme kuten talotkin. Suomessa on valtava määrä vanhoja arvorakennuksia ja 3-kerroksisia asuinrakennuksia, joissa ei ole hissejä. Selviävätkö kaikki asukkaat kotona asumisesta? Yhteiskunta tukee merkittävästi hissien rakentamista. Olisiko aika pohtia liikkumista ja asumista myös tältä kannalta? Laajojen huoneistoremonttien, kuten putkiremonttien yhteydessä, kannattaa harkita myös liikkumiseen ja turvallisuuteen liittyviä parannuksia. Uuden kodin ilme tehdään asiakkaan toiveen mukaiseksi.

10 10 Ryhmäremontilla koko kortteli kuntoon, tavoitehintamalli saattaa alittaa budjetin Ryhmäremontti on saamassa jalansijaa taloyhtiöiden remonteissa. Meillä on Suomessa kokonaisia lähiöitä, joissa talotyypit ovat pitkälti kopioita toisistaan. Se kannattaa hyödyntää. Kun samantyyppiset taloyhtiöt sijaitsevat samassa kaupunginosassa ja mahdollisesti vielä lähellä toisiaan, voidaan niiden remontti hoitaa kustannustehokkaasti talosta toiseen ryhmäremonttina. Näin saadaan suuren volyymin tuomaa etua esimerkiksi materiaalin hankinnoissa. Tekijäjoukko myös oppii ja rutinoituu talo talolta, joten työ helpottuu ja nopeutuu, mikä taas vaikuttaa työkustannuksiin. JOS TAVOITEHINTA ALITETAAN, MYÖS TALOYHTIÖ HYÖTYY Taloyhtiön remontti voidaan myös tehdä NCC:n tavoitehintaisena projektinjohtourakkana. Jos asetettu tavoitehinta alitetaan, ylijäänyt raha jaetaan taloyhtiön ja urakoitsijan kesken. TAVOITE- JA KATTOHINTA Urakkasopimuksen maksuehto, jossa tilaaja ja toteuttaja sopivat tavoitehinnan, jonka alitus jaetaan esim. puoliksi osapuolten kesken. Tällöin molemmat osapuolet hyötyvät kustannusten säästöstä, mikä kannustaa ponnistelemaan yhteisen tavoitteen eteen. Yleensä sovitaan myös kattohinnasta, jonka ylittävät kustannukset urakoitsija maksaa kokonaan. PERINTEINEN KOKONAISHINTAURAKKA Kokonaishintaisessa urakkasopimuksessa sovitaan kiinteä hinta, jolla urakoitsija vastaa tavoitteiden ja suunnitelmien mukaisesta lopputuloksesta. Kaikki vastuualueensa riskit kantaa tällöin toteuttaja, ja siksi urakkahintaan sisällytetään myös riskivaraus. Jos suunnitelmiin halutaan myöhemmin muutoksia tai lisäyksiä, niistä sovitaan lisähinta.

11 11 Yhteensä 8 AsOy:tä, 500 asuntoa, 400 asukasmuutostyötä Maunulan ryhmäremontti on Suomen ensimmäinen laatuaan As Oy Säästötuki Helsinki, Maunula 2011 Maunulan ryhmäremontin ensimmäinen talo palkittu Vuoden putkiremontti. 96 asuntoa. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: K-O Nyman Consulting Oy Projektinjohto: Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Isännöinti: SKH Oy 2011 palkittu Vuoden putkiremontti Eino Rantala Maunulan ryhmätoimikunnan puheenjohtaja Ryhmäremontti on edullinen ja laadukas tapa toimia ja tavoitehintaurakka lahja taloyhtiöille. Siinä uutta on, että myös taloyhtiö hyötyy, jos yllättäviä kustannuksia ei tulekaan. Mikko Astala Isännöitsijä Isännöitsijätoimisto Aimo Astala Oy Isännöinnissämme oleva Maunulan Suursuontie 14 on ison muutoshaasteen edessä. Vanha hoivarakennus on tarkoitus muuttaa perinteiseksi asuinrakennukseksi asunto-osakeyhtiöksi. Meille oli hyvin helppoa neuvotella NCC kanssa vanhan talon kehittämisprojektista, koska osaava ja luotettava porukka oli jo valmiina naapurissa toteuttamassa Maunulan ryhmäremonttia. Työt lähtivät ripeästi liikkeelle. Harkitsemme myös lisärakennuksen rakentamista samalle tontille. As Oy Suursuontie 14 Helsinki, Maunula 2012 Liittyi Maunulan ryhmään Muutetaan vanha palvelutalo asunto-osakeyhtiöksi. 18 asuntoa. Laaja peruskorjaus, talotekniikkan nykyaikaistaminen. LVI-suunnittelu: Insinööritoimisto Livair Oy Projektinjohto: Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Isännöinti: Isännöitsijätoimisto Aimo Astala Oy

12 12 Referenssejä Tapiolan Tornit, Taskumatit Espoo, Tapiola 2011 Kolmen taloyhtiön ryhmäremontti. Asuntoja 156 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Reijo Patronen Oy Projektinjohto: Vahanen Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy As Oy Isokontio Espoo, Tapiola 2010 Asuntoja 65 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin täysin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Vahanen Oy Projektinjohto: Vahanen Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy As Oy Säästökaitans Espoo, Iivisniemi asuntoa Yhtiössä uusittiin LV- ja sähkölinjat sekä kellaritilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet. LVI-suunnittelu: Tabular Oy Projektinjohto: Särkijärvi Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy

13 13 As Oy Hämeentie Helsinki, Vallilla 2011 Asuntoja 115 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Livair Oy Projektinjohto: Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Isännöinti: Siltarannan isännöinti Ensio Mäkelä Oy As Oy Helsingin Vuorenpeikko Helsinki, 2010 Asuntoja 120 kpl. VVO:n vuokratalo Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja keittiöt. LVI-suunnittelu: Sanista Oy Projektinjohto: VVO Yhtymä Oyj Isännöinti: VVO Yhtymä Oyj As Oy Satakallio Helsinki, Kallio, Porvoonkatu palkittu Vuoden putkiremontti! Asuntoja 755. Yhtiössä uusittiin LV-linjat sekä saunat ja pesutuvat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet. LVI-suunnittelu: Reijo Patronen Oy Projektinjohto: SKV Oy Isännöinti: SKV Oy 2008 palkittu Vuoden putkiremontti

14 14 Referenssejä As Oy Sammalpirtti Espoo, Tapiola 2011 Asuntoja 84 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Reijo Patronen Oy Projektinjohto: Conditio Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy As Oy Turun Puistokatu 3 Turku, 2010 Asuntoja 86 kpl, liikehuoneistoja 9 kpl. Vesi- ja viemärijärjestelmien uusiminen ja kylpyhuoneiden peruskorjaus. Huoneistojen sähkösyöttökaapelit ja -ryhmäkeskukset uusittiin, vanha puhelinjärjestelmä korvattiin yleiskaapelointijärjestelmällä ja valokuitu vietiin jokaiseen huoneistoon. LVISR- ja arkkitehtisuunnittelu, projektinjohto: Optiplan Oy Isännöinti: Realia Isännöinti Oy As Oy Kaivosmäki Vantaa, Asuntoja 355 kpl. Yhtiössä uusittiin LV-linjat sekä saunat ja pesutuvat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet. LVI-suunnittelu: LVI-Saner Ky Projektinjohto: Kiinteistövelho Isännöinti: A Saarinen Oy

15 15 Malminiitty on laaja vuokrakotien peruskorjausprojekti Malminiitty, VVO VVO:n ensimmäinen rakennuskohde, joka valmistui vuonna Alue koostuu yhtenäisestä taloryhmästä, jossa on 15 vuokrataloa ja 591 asuntoa. Peruskorjauksessa uusitaan talotekniikka ja asuntojen sisäosat. 3 taloa, 6 porrashuonetta, 144 asuinhuoneistoa, m 2 Malminiityntie 20 3 taloa, 10 porrashuonetta, 81 asuinhuoneistoa, m 2 Malminiityntie 22 3 taloa, 10 porrashuonetta, 90 asuinhuoneistoa, m 2 Juha Korkiakoski Työpäällikkö NCC Rakennus Oy Taloyhtiöiden vaativat peruskorjaukset tehdään kokemuksella ja ammattitaidolla.

16 16 Vanha Helvarin Radiotehdas muuttui persoonallisiksi loft-kodeiksi Helsingissä Talin golfkentän ja Pitäjänmäentien välissä vanha Radiotehdas peruskorjattiin komeiksi loft-kodeiksi. Asunnoissa on avaraa tilaa ja vanhasta talosta persoonallisia yksityiskohtia, kuten ruutuikkunat, suuret ikkunalaudat, kattopalkkeja ja tietysti ainutlaatuinen tunnelma. Vanhan talon naapuriin rakennettiin uusia kerrostaloja kiinni toisiinsa niin, että sisäpihasta muodostui rauhallinen ja viihtyisä leikki- ja oleskelualue. Yksi uusista kerrostaloista on ikäihmisille suunnattu Aktiivikoti-talo. Korttelin vieressä on upeat viheriöt, puisto ja siirtolapuutarha, jotka tekevät asuinpaikasta uniikin ylellisen. Kaikki talot olivat NCC:n omaperustaista tuotantoa, ja ne myytiin omistusasunnoiksi. As Oy Helsingin Radiotehdas Purotie 3, Helsinki, Tali Talin NCC Tähtikoti -kortteli As Oy Helsingin Happiness 2007: uusi kerrostalo, 33 as., asm² As Oy Helsingin Follow 2007: uusi kerrostalo, 24 as., asm² As Oy Helsingin Trust 2008: uusi kerrostalo, 51 as asm² Radiotehdas 2009: peruskorjaus kerrostaloksi, 39 as., asm² Helsingin Follow, Tali Helsingin Radiotehdas, Tali

17 17 Historiallinen kivääritehtaan kortteli sai uuden elämän Jyväskylän keskustan vieressä sijaitsevassa kivääritehtaan korttelissa valmistettiin aseita ja Valmet-traktoreita, kunnes asetehtaan toiminta Tourulassa päättyi Vanhan teollisuusalueen asemakaava muutettiin asuinrakennuskäyttöön Kolme vanhaa teollisuushallia purettiin ja maaperä puhdistettiin. Uuden Kivääritehtaan kortteliin rakennettiin yhteensä seitsemän uutta kerrostaloa, joista viimeinen, As Oy Tourulan Patruuna, valmistui marraskuun lopussa Kivääritehtaan kortteliin on valmistunut kuuden vuoden aikana yhteensä 231 uutta kerrostaloasuntoa, m². Lisäksi alueella saneerattiin kaksi entistä tehtaanjohtajan taloa vuokra-asunnoiksi (KOY Tourulan Funkkis), joihin tuli yhteensä 23 asuntoa, m². Jyväskylän Tourula Aseseppä 2002: kerrostalo, 27 as., asm² Ruutisarvi 2004: kerrostalo, 27 as., asm² Tähystäjä 2006: kerrostalo, 29 as., 1 706,5 asm² Luotipussi 2007: kerrostalo, 37 as., 2 117,5 asm² Patruuna 2008: kerrostalo, 36 as., asm² Tourulan Patruuna, Jyväskylä K-S YH Rakennuttajalle rakennetut talot: Takomo 2006: kerrostalo, 40 as., asm² Valimo 2006: kerrostalo, 36 as., asm²

18 18 Sairaala-alueen peruskorjaus asunnoiksi Nikkilän vanhasta sairaala-alueesta on muodostunut peruskorjaamisen myötä oma pieni kylä. Sairaalan lopetettua toimintansa vuonna 1999 ryhdyttiin alueesta kaavoittamaan asuinaluetta. Ensimmäiset kohteet valmistuivat vuonna Peruskorjaukset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Heikkilä & Kauppinen Oy. Itäisen Jokipuiston alue on ainutlaatuinen. Sipoon eloisa keskus, Nikkilän kylä, sijaitsee vain kilometrin päässä historiallisten rakennusten uusista kodeista. Sipoon Nikkilä Peruskorjauskohteet: Lönnborg 2002: kerrostalo, 52 as., asm² Pisaborg 2003: kerrostalo, 11 as., 645 asm² Ekborg 2005: kerrostalo, 52 as., asm² Granborg 2006: kerrostalo, 28 as., asm² Eriksborg 2008: kerrostalo, 38 as., asm² Peruskorjaamatta 2 rakennusta.

19 19 ERIKSBORG LÖNNBORG PISABORG EKBORG GRANBORG

20 20 Referenssejä Kuparitie 2, Lassila, Helsinki Toimistotilasta hoivapalvelutilaksi (tehostettu asumispalvelu). Omistaja: Varma Operaattorit: Palvelukoti Tarina Oy, Debora Oy Muutosala: n htm 2 (5 kerrosta, 60 asiakaspaikkaa) Valmis: 2009 Hankekehittäjä: NCC Rakennus Oy Kornetintie 8, Pitäjänmäki, Helsinki Toimistotilasta kehitysvammaisten ryhmäkodeiksi ja vaikeasti sairaiden lasten sopeutumisvalmennustilaksi. Omistaja: Varma Operaattori: Rinnekoti-Säätiö Muutosala: n htm 2 Valmis: 2010 Hankekehittäjä: NCC Rakennus Oy

21 21 Toimistosta ikäihmisten asuntoja NCC:n vanhasta toimistotalosta peruskorjattiin uusia Kotosalla-koteja. Talo sijaitsee erinomaisella paikalla Turun keskustassa, kaikkien palvelujen äärellä. Kotosalla on YH Kodit Oy:n ja Kotosalla Säätiön yhdessä kehittämä nykyaikainen ja toimiva asumismuoto yli 55-vuotiaille. Kotosalla asutaan turvallisesti ja itsenäisesti omassa kodissa sekä nautitaan samalla helposti saatavilla olevista palveluista, seurasta ja toiminnasta. Kotosallataloissa on koulutettu palveluohjaaja sovitusti auttamassa arjen eri tilanteissa. Palveluohjaajalta saa tukea, ohjausta ja neuvontaa asukkaan sitä tarvitessa. Vanha Turun NCC:n ja Optiplan Oy:n toimistotalo muutettiin hoiva- ja senioritaloksi. Talo valmistui vuonna YH- Länsi Oy toimi muutoksen rakennuttajana yhteistyössä NCC:n kanssa. Taloa isännöi: YH Länsi Oy Projektinjohtaja: YH Länsi Oy Suunnittelu: Optiplan Oy Korjausrakentaja: NCC Rakennus Oy

22 22 Referenssejä As Oy Isokontio, As Oy Säästökaitans, Tapiolan Tornit, Asunto Oy Mannerheimintie 57-59, Neitsytsaarentie, Koy Helsingin Hämeentie 19, Asunto Oy Helsingin Vuorenpeikontie, Kaivoslähde/Ruostekuja, Metallimiehenkuja 10, Nokia Phase 3, Mäkelänkatu 50, As Oy Vironkatu 10, Nokia Karakaari 5 Building 10, Kiinteistö Oy Vantaan Autoairport, SFS Malminkatu, Nokia Phase 2, Leankatu 3, Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun uimahalli, Nokia House update Phase 1, Asunto Oy Helsingin Satakallio, Santahaminan kadettitalo, Lindalintie 4, Portti 1-5 HopLop, Espoon keskuspaloaseman letkutorni, StayAt-hotelli Espoo, As Oy Mannerheimintie 44, Nokia Itämerenkatu meeting room, Koy Tikkurilan Satotalo, Akateeminen Asunto Oy Mäntytie 17-19, As Oy Merimiehenkatu 26, Nokia Keilalahdentie 4, As Oy Haagantori 2, Elisa KOy Helsingin Ratavartijankatu 5, Järvenpään Mestariasunnot Oy, DHL Lentoasemakiinteistöt Oyj, As Oy Oulunkyläntori 2, Medivire Ratapihantie 11, Medivire Vernissakatu 1, Medivire Äyritie 8, Ämmässuon kompostointilaitos, As Oy Winqvistinkatu 1, Siilitien Kiint. Oy, Asunto Oy Kaivosmäki, Kaivosrinteenkuja 2, Kauppakeskus Jumbo/Zara, Asunto Oy Munkkivuori, Espoon yhteislyseo ja koulu, Annankatu 18 ja Lönnrotinkatu 18, Kiinteistö Oy Asemapäällikönkatu 1, As Oy Tikkurilan Kiertotie 58, Koskenhaantie 26, Sörnäisten rantatie 33, Pop-jazz konservatorio, Ravintola Eerikinkatu 2, As Oy Säästölampi, Tykkikuja 3, Arabiakeskus, Malmin raitti 30E, Kiint. Oy Koivula, As Oy Braahe, Makasiiniterminaali, Eurokangas Tapiola, As Oy Rannikko, As Oy Albertinkatu 17, Majvik kurssikeskus, Hyrylän ostoskeskus, Malmin poliisitalo, Graniittitie 8 ja 13, TKK keittiö, Tikkurilan kirkko, Antinkatu 14 As Oy, Fazer, Pursimiehenkatu 4-6, Kauppakeskus Itäkeskus/Zara, Valio Yrjönkatu 36, asunnot Gunillantie, HKL Kaivokadun tunneli, Kontulan metroasema, ABN AMRO, Papyrus, RAY, Albertinkatu 30, Valio Laivurinkatu, As Oy Hietapellontie 2, As Oy Helkalax, STTV Säästöpankinranta 2

23 23

24 24 NCC Rakennus Oy Asiakaspalvelu Puh Mannerheimintie 103a, Helsinki ncc.fi NCC VIESTINTÄ, 9/2012, LÖNNBERG PAINOT OY

Ryhmäkorjaus taloyhtiöissä Taloyhtiö 2015 15.04.2015

Ryhmäkorjaus taloyhtiöissä Taloyhtiö 2015 15.04.2015 Ryhmäkorjaus taloyhtiöissä Taloyhtiö 2015 15.04.2015 Lars Lindeman NCC Rakennus Oy lars.lindeman@ncc.fi 040 861 9948 15.04.2015 Lars Lindeman NCC-yhtiöt 1 Esitykseni sisällöstä Mitä lähiöissä tapahtuu?

Lisätiedot

7 NCC KI I NTEISTOVI RAST'O TONTTIVARAUKSET JA -0STOT SIPOON KUNNAN NIKKILAN SAIRAALA-ALUEELTA (OSTANAPARK)

7 NCC KI I NTEISTOVI RAST'O TONTTIVARAUKSET JA -0STOT SIPOON KUNNAN NIKKILAN SAIRAALA-ALUEELTA (OSTANAPARK) 7 NCC Helsingin kaupunki Kiinteistovirasto Virastopaallikko Matti Rytkola 30.12.2005 KI I NTEISTOVI RAST'O TONTTIVARAUKSET JA -0STOT SIPOON KUNNAN NIKKILAN SAIRAALA-ALUEELTA (OSTANAPARK) Helsingin kaupunki

Lisätiedot

Ryhmäkorjaushankkeen ja asuntokohtaisten muutosten hallinta taloyhtiön ja isännöitsijän näkökulmasta

Ryhmäkorjaushankkeen ja asuntokohtaisten muutosten hallinta taloyhtiön ja isännöitsijän näkökulmasta Ryhmäkorjaushankkeen ja asuntokohtaisten muutosten hallinta taloyhtiön ja isännöitsijän näkökulmasta Korjausrakentamisen työpaja 3. Messukeskus 20.11.2013 Lars Lindeman NCC Rakennus Oy lars.lindeman@ncc.fi

Lisätiedot

TALOYHTIÖIDEN YHTEISTYÖLLÄ KAIKKI VOITTAVAT

TALOYHTIÖIDEN YHTEISTYÖLLÄ KAIKKI VOITTAVAT TALOYHTIÖIDEN YHTEISTYÖLLÄ KAIKKI VOITTAVAT Viisas taloyhtiö tekee yhteistyötä naapuriyhtiöidensä kanssa. Yhteistyöllä voidaan parantaa asuinalueen ja sen asukkaiden turvallisuutta, viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä

Lisätiedot

InSert - putkiremonttien asukaskysely. Satu Paiho & Veijo Nykänen 14.4.2008

InSert - putkiremonttien asukaskysely. Satu Paiho & Veijo Nykänen 14.4.2008 InSert - putkiremonttien asukaskysely Satu Paiho & Veijo Nykänen 14.4.2008 Yhteenveto vastaajista Kyselyyn vastasi noin 400 taloyhtiön osakkeenomistajaa Vastaajat asuvat noin 330 eri taloyhtiössä Noin

Lisätiedot

UUDISTUVA JYRKKÄLÄ VASTAA ASUMISEN HAASTEISIIN

UUDISTUVA JYRKKÄLÄ VASTAA ASUMISEN HAASTEISIIN UUDISTUVA JYRKKÄLÄ VASTAA ASUMISEN HAASTEISIIN KOY JYRKKÄLÄNPOLKU HANKKEEN TULEVAT VAIHEET JA KEHITYSKUVIOT Raklin klinikan tulosseminaari 19.9.2014 Forum Marinum, Turku Juuso Hämäläinen, Rakennuttajatoimisto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 126. 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 126. 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1 03.12.2012 Sivu 1 / 1 4730/02.07.00/2012 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Tiitinen Anu,

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI Pekka Harjunkoski

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI Pekka Harjunkoski PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2017 Pekka Harjunkoski 16.3.2017 Tausta ja toteutus Vastaajina isännöitsijät, N241 Putkiremonttibarometria toteutettu vuodesta 2009 alkaen Tutkimuksen teemat: Arvio remonttien

Lisätiedot

Miten tehdään betonikerrostaloon edullinen ja turvallinen julkisivuremontti? Toimitusjohtaja Veli Ollila ThermiSol Oy

Miten tehdään betonikerrostaloon edullinen ja turvallinen julkisivuremontti? Toimitusjohtaja Veli Ollila ThermiSol Oy Miten tehdään betonikerrostaloon edullinen ja turvallinen julkisivuremontti? Toimitusjohtaja Veli Ollila ThermiSol Oy Haaste ja mahdollisuus Vanhojen lähiökerrostalojen julkisivujen rapautuminen on iso

Lisätiedot

Hanskat tiskiin vai vasara käteen?

Hanskat tiskiin vai vasara käteen? Hanskat tiskiin vai vasara käteen? Mitä suomalaiset ajattelevat kotiensa kunnossapidosta ja korjaamisesta Tiedotustilaisuus 12.4.2011 Tina Wessman, Qualitems Oy Tutkimuksen tarkoitus ja toteutus Tarkoitus:

Lisätiedot

UUTTA IDEAA PUTKIREMONTTIIN

UUTTA IDEAA PUTKIREMONTTIIN UUTTA IDEAA PUTKIREMONTTIIN 1 Vaikka ajatus voi kauhistuttaa, putkiremontti on mahdollisuus entistä parempaan viihtyvyyteen. NCC:n toimintamallissa asukastyytyväisyydellä on suuri painoarvo. 2 NCC:N SUUNNITTELU-

Lisätiedot

AS.OY SÄÄSTÖSALO HELSINKI PUTKIREMONTIN HANKESUUNNITTELU

AS.OY SÄÄSTÖSALO HELSINKI PUTKIREMONTIN HANKESUUNNITTELU AS.OY SÄÄSTÖSALO HELSINKI PUTKIREMONTIN HANKESUUNNITTELU Laajasalo 21.5.2013 21.5.2013 Ins.tsto Conditio Oy / Juha Räisänen 1 Hankkeen suunnittelijat Putkisuunnittelu, pääsuunnittelija Insinööritoimisto

Lisätiedot

Raasepori, Tammisaari Kohdenumero h, k, kph/s, 80,0 m² Kov Energialuokka C Mh ,51 Vh ,00

Raasepori, Tammisaari Kohdenumero h, k, kph/s, 80,0 m² Kov Energialuokka C Mh ,51 Vh ,00 Kerrostalo Raasepori, Tammisaari Kohdenumero 526262 3h, k, kph/s, 80,0 m² Kov. 2017 Energialuokka C Mh. 183 811,51 Vh. 379 000,00 Pohjoinen Rantakatu 14. AINUTLAATUISTA ASUMISTA MEREN ÄÄRELLÄ! Rakentaminen

Lisätiedot

Linjasaneerausten suunnittelu

Linjasaneerausten suunnittelu Linjasaneerausten suunnittelu Ari Savolainen, DI Ajatuksia putkiremontista Ajattele pahinta mahdollista vaihtoehtoa ja kerro se sitten kahdella! En voinut uskoa miten se voi mennä näinkin kivuttomasti!

Lisätiedot

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi KODISTA MUKAVAMPI JA TERVEELLISEMPI JÄÄHDYTYKSELLÄ ASUINMUKAVUUTTA JA PAREMPIA YÖUNIA Toimistot ja ostoskeskukset pysyvät jäähdytyksen avulla

Lisätiedot

AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI

AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI PUTKIREMONTIN SUUNNITELMIEN ESITTELY Palvelukeskus Sofia 26.11.2013 26.11.2013 Ins.tsto Conditio Oy / Juha Räisänen 1 SUUNNITELMISTA Suunnitelmat ovat valmistumassa ja tarjouspyyntökierrosta

Lisätiedot

Rakuunamäen toimistotalo Lappeenranta

Rakuunamäen toimistotalo Lappeenranta Rakuunamäen talo Lappeenranta 1 2 Toimiva ja viihtyisä sijainti yrityksellesi Lappeenrannan Rakuunamäen talo rakennetaan idylliselle kasarmialueelle, lähelle keskustaa. Ympärillä on historiallista ilmettä,

Lisätiedot

Reiherintie 9 Kasperinkuja 15 Rudolfintie 10 / TÄYDENNYSRAKENTAMINEN

Reiherintie 9 Kasperinkuja 15 Rudolfintie 10 / TÄYDENNYSRAKENTAMINEN Reiherintie 9 Kasperinkuja 15 Rudolfintie 10 / TÄYDENNYSRAKENTAMINEN Kehittämishankkeen pilotti Kohde on lisäkerrosrakentamisen pilottihanke ja samalla esimerkki vuosina 1998 2001 toteutetun kehittämishankkeen

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Mauri Niemelä. Mauri Niemelä, Pohjois-Suomen Kiinteistö yhdistys ry.

Mauri Niemelä. Mauri Niemelä, Pohjois-Suomen Kiinteistö yhdistys ry. Mauri Niemelä Isännöitsijä vuodesta 1981 Vuoden isännöitsijä 2011, Isännöintiliitto ry Oulun Isännöitsijätoimisto Oy, yrittäjä, isännöitsijä, toimitusjohtaja, AIT Pohjois-Suomen Kiinteistöyhdistys ry I-

Lisätiedot

RYHMÄKORJAAMINEN. Emilia Olkanen ja Emmi Oksanen 14.4.2014 Energiaekspertin jatkokurssi 3/3. Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto

RYHMÄKORJAAMINEN. Emilia Olkanen ja Emmi Oksanen 14.4.2014 Energiaekspertin jatkokurssi 3/3. Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto RYHMÄKORJAAMINEN Emilia Olkanen ja Emmi Oksanen 14.4.2014 Energiaekspertin jatkokurssi 3/3 Ryhmäkorjaaminen Useamman itsenäisen taloyhtiön yhteistoimintaa korjaustarpeidensa toteuttamiseksi Tavoitteena

Lisätiedot

Käpylän elävä keskipiste

Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskus Amerin talona tunnettu Mäkelänkatu 91 uudistuu. Siitä tulee viihtyisä ja inhimillisen kokoinen kaupunginosan keskus. Kiinteistössä on tilaa erilaisille toimijoille:

Lisätiedot

Asunnon ja taloyhtiön kunnon selvittäminen

Asunnon ja taloyhtiön kunnon selvittäminen Nordea Pankki Asumisen ilta Asunnon ja taloyhtiön kunnon selvittäminen Mikko Juva Pientalorakentamisen kehittämiskeskus PRKK Onnistunut asuntokauppa Tunnista asunnon kunto Selvitä taloyhtiön kunto

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI WWW.ISANNOINTILIITTO.FI TOTEUTUS - Isännöintiliiton Putkiremonttibarometrin 6. toteutuskerta (2008, 2009, 2011, 2012, 2013) - Kohderyhmä: - Isännöintiliiton

Lisätiedot

Asunto Oy Vantaan Sananjalantie 2. Rauhallinen ja tilava koti Simonkylässä.

Asunto Oy Vantaan Sananjalantie 2. Rauhallinen ja tilava koti Simonkylässä. Rauhallinen ja tilava koti Simonkylässä. Asunto Oy Vantaan Sananjalantie 2 Helsinki-Vantaa lentokenttä Koivukylänväylä Koivukylä Asunto Oy Vantaan Sananjalantie 2 rakennetaan Simonkylän alueelle Vantaalle

Lisätiedot

Kuva: Ari Salmela, Vastavalo. Taloyhtiöiden yhteisillä. RyhMäkoRJaUksilla. säästöjä, laatua ja varmuutta

Kuva: Ari Salmela, Vastavalo. Taloyhtiöiden yhteisillä. RyhMäkoRJaUksilla. säästöjä, laatua ja varmuutta Kuva: Ari Salmela, Vastavalo Taloyhtiöiden yhteisillä RyhMäkoRJaUksilla säästöjä, laatua ja varmuutta Taloyhtiöiden yhteistyöllä kaikki voittavat Viisas taloyhtiö tekee yhteistyötä naapuriyhtiöidensä kanssa.

Lisätiedot

ITÄINEN RANTAKATU 50, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

ITÄINEN RANTAKATU 50, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. ITÄINEN RANTAKATU 50, TURKU MYYNTIESITE TURKU, KERROSTALO 2 2-3h+k (yhtiöjärjestyksen mukaan 4h+k), 76 m, 335 000 Vastaava välittäjä Annika Virtanen KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄ LKV, PARTNER 050 540 4524 annika@bolkv.fi

Lisätiedot

REFERENSSEJÄ. Korjausrakentaminen. Koko kiinteistön peruskorjaus- ja linjasaneerauskohteita

REFERENSSEJÄ. Korjausrakentaminen. Koko kiinteistön peruskorjaus- ja linjasaneerauskohteita REFERENSSEJÄ Koko kiinteistön peruskorjaus ja linjasaneerauskohteita Korjausrakentaminen Oheisessa luettelossa on pieni osa yrityksemme linjasaneeraus ja peruskorjauskohteista. Yrityksemme rakenneasiantuntijat

Lisätiedot

TILAVALOLAATUVIIMEISTELYMAISEMATILAKESTÄVYYSAJATTOMUUS

TILAVALOLAATUVIIMEISTELYMAISEMATILAKESTÄVYYSAJATTOMUUS 3h+k+s+lasitettu terassi, 105 htm 2 Pesutilat, sauna ja erillinen WC: lattialämmitys, sekä seinät että lattiat laatoitettu Ikkunoiden suunta, näkymät: merelle, Hakaniemeen, sisäpihalle Takka A 134 2h+k+s

Lisätiedot

Kaunis koti Lauttasaaren parhaimmalla paikalla

Kaunis koti Lauttasaaren parhaimmalla paikalla Kaunis koti Lauttasaaren parhaimmalla paikalla Lauttasaaren paras sijainti loistavien kulkuyhteyksien ja kauniin merenrannan läheisyydessä Tehokas pohjaratkaisu käyttää 45 m 2 tilan tehokkaasti monikäyttöinen

Lisätiedot

Uudis- ja saneerausrakentamista Pirkanmaalla vuodesta 1993.

Uudis- ja saneerausrakentamista Pirkanmaalla vuodesta 1993. Uudis- ja saneerausrakentamista Pirkanmaalla vuodesta 1993. Pirkanmaan Mestari-Rakentajat Oy on lähinnä Tampereen ja ympäröivien lähikuntien alueella toimiva monipuolinen ja kehittyvä rakennusliike. Toimintansa

Lisätiedot

Kaukajärviosuuskunta. Emoyhtiö Isännöintikohteita n.185 kpl Henkilökuntaa n. 120 Liikevaihto n. 7 M

Kaukajärviosuuskunta. Emoyhtiö Isännöintikohteita n.185 kpl Henkilökuntaa n. 120 Liikevaihto n. 7 M Kaukajärviosuuskunta Emoyhtiö Isännöintikohteita n.185 kpl Henkilökuntaa n. 120 Liikevaihto n. 7 M HM Isännöinti ja Tili Oy (tytäryhtiö) Isännöintikohteita n. 80 kpl Henkilökuntaa 6 Liikevaihto n. 0,5

Lisätiedot

Raasepori, Tenhola Kohdenumero h, k, kph, 356,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00

Raasepori, Tenhola Kohdenumero h, k, kph, 356,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Raasepori, Tenhola Kohdenumero 553251 4 h, k, kph, 356,0 m² Kov. 1948 Energialuokka e-tod. Mh. 298 000,00 Vh. 298 000,00 Trollshovdantie 30. Mahdollisuuksien kiinteistö, tässä löytyy 4 asuntoa

Lisätiedot

OHJE OSAKKEENOMISTAJALLE HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖILMOITUKSEN LAATIMISEKSI:

OHJE OSAKKEENOMISTAJALLE HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖILMOITUKSEN LAATIMISEKSI: OHJE OSAKKEENOMISTAJALLE HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖILMOITUKSEN LAATIMISEKSI: Taloyhtiön tiedot: Taloyhtiön nimi: Isännöitsijän nimi: Osoite: Puhelin/sähköpostiosoite: Osakkaan tiedot: Nimi:

Lisätiedot

Asuminen ja ikääntyminen - NCC:n ajatuksia asumisesta

Asuminen ja ikääntyminen - NCC:n ajatuksia asumisesta Asuminen ja ikääntyminen - NCC:n ajatuksia asumisesta Antti Pirhonen NCC Housing Pvm 20.9.2011 NCC Rakennus Oy, Asuminen 1 Pienet mutta toimivat asunnot lähellä palveluja Hyvät ympäristön palvelut ja yhteydet

Lisätiedot

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl. Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12.

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl. Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12. Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 Vastaajia 287, arvioituja putkiremontteja 126 kpl Tiedotustilaisuus 12.9.2013 klo 12.00 Putkiremonttibarometri 2013, toteutus ja vastaajat - Isännöintiliiton

Lisätiedot

Järvenpään Mestariasunnot Oy Mestariasunnot kuuluu Järvenpään kaupunkikonserniin. Mestariasuntojen omistuksessa on tällä hetkellä 49 rivi- ja kerrostalokiinteistöä, joissa on yhteensä noin 1550 asuntoa.

Lisätiedot

AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA

AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA Villa Ensi Säätiö tarjoaa turvallista asumismukavuutta keskellä kauneinta Helsinkiä. Villa Ensin tuettua asumista tarvitseville henkilöille tarkoitetut huoneistot

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikäihmisten tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Jyväskylässä

Lisätiedot

PETTERI KAARNA 19.11.1969 Espoo P. 020-759 8575 GSM 050-340 2509 Sähköposti: petteri.kaarna@hssr.fi

PETTERI KAARNA 19.11.1969 Espoo P. 020-759 8575 GSM 050-340 2509 Sähköposti: petteri.kaarna@hssr.fi HENKILÖREFERENSSI 1(6) PETTERI KAARNA 19.11.1969 Espoo P. 020-759 8575 GSM 050-340 2509 Sähköposti: petteri.kaarna@hssr.fi KOULUTUS: 1988 Talonrakentajan tutkinto, Espoo 1995 Ylioppilas, Espoon Tapiolan

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN TALOKESKUS OY VALMISTAUTUMINEN KORJAUSHANKKEESEEN

POHJOIS-SUOMEN TALOKESKUS OY VALMISTAUTUMINEN KORJAUSHANKKEESEEN VALMISTAUTUMINEN KORJAUSHANKKEESEEN Pekka Seppänen Oulu 2.9.2010 Oulu Pekka Seppänen LVI- Insinööri Kuntoarvioija, PKA Pätevöitynyt energiatodistuksen antaja, PETA MITÄ ON HANKESUUNNITTELU - Korjaustarpeen

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI NÄIN ONNISTUT. ASUKASLÄHTÖINEN JA PALVELEVA s.06. PUTKIREMONTIN VAIHEET s.04. HYVÄ VIESTINTÄ s.09

PUTKIREMONTTI NÄIN ONNISTUT. ASUKASLÄHTÖINEN JA PALVELEVA s.06. PUTKIREMONTIN VAIHEET s.04. HYVÄ VIESTINTÄ s.09 PUTKIREMONTTI NÄIN ONNISTUT PUTKIREMONTIN VAIHEET s.04 ASUKASLÄHTÖINEN JA PALVELEVA s.06 HYVÄ VIESTINTÄ s.09 AVAIMET ONNISTUNEESEEN PUTKIREMONTTIIN Linjasaneeraus on aina merkittävä ja iso päätös taloyhtiölle.

Lisätiedot

Laadukkaampaa asumista

Laadukkaampaa asumista Isännöitsijän opas Laadukkaampaa asumista Hissi auttaa arjessa, olipa kyseessä sitten koiran ulkoiluttaminen, vauvanrattaiden kanssa liikkuminen tai muutto uuteen kotiin. Pääset häkkivarastollesi vaivattomasti,

Lisätiedot

REFERENSSILUETTELO. Jari Kukkonen

REFERENSSILUETTELO. Jari Kukkonen REFERENSSILUETTELO Jari Kukkonen Rakennuttajakaari Oy Latokartanontie 7 A info@rakennuttajakaari.fi Y- tunnus 2450421-1 00700 HELSINKI www.rakennuttajakaari.fi puh: +358 10 3206580 REFERENSSILUETTELO 15.5.2014

Lisätiedot

SAIRASHUONEENKATU 11, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

SAIRASHUONEENKATU 11, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. SAIRASHUONEENKATU 11, TURKU MYYNTIESITE TURKU, KERROSTALO 2 3h+k+kph+las.p, 62 m, 161 000 Vastaava välittäjä Maija Maunula Asuntomyyjä, KiAT, Partner 044 252 9733 maija@bolkv.fi Osta mitä rakastat. Näyttävän

Lisätiedot

REFERENSSEJÄ. Korjausrakentaminen. Linjasaneeraussuunnittelukohteita

REFERENSSEJÄ. Korjausrakentaminen. Linjasaneeraussuunnittelukohteita REFERENSSEJÄ Linjasaneeraussuunnittelukohteita Korjausrakentaminen Oheisessa luettelossa on pieni osa yrityksemme linjasaneerauskorjauskohteista. Yrityksemme rakenneasiantuntijat osallistuvat vuosittain

Lisätiedot

ONNISTUNUT RYHMÄKORJAUSHANKE

ONNISTUNUT RYHMÄKORJAUSHANKE ONNISTUNUT RYHMÄKORJAUSHANKE Kiinteistöliitto Pirkanmaa, koulutusilta taloyhtiöille 27.1.2014 Technopolis Yliopistonrinne Mikko Tarri, A-Insinöörit Suunnittelu Oy Mikko Tarri s. 1975 Porissa Perheellinen

Lisätiedot

Sastamala, Keskusta Kohdenumero h, k, s, 107,0 m² Kov Energialuokka G Mh ,00 Vh ,00

Sastamala, Keskusta Kohdenumero h, k, s, 107,0 m² Kov Energialuokka G Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Sastamala, Keskusta Kohdenumero 597422 3-4 h, k, s, 107,0 m² Kov. 1997 Energialuokka G Mh. 226 000,00 Vh. 226 000,00 Saarikatu 3. Näitä on harvoin tarjolla! Kauniilta paikalta Pororannan vierestä,

Lisätiedot

IDEN PERUSKORJAUKSET

IDEN PERUSKORJAUKSET TALOYHTIÖIDEN IDEN PERUSKORJAUKSET säästöjen etsiminen lisä- ja muutostöiden minimointi voiko urakoitsija olla mukana jo suunnitteluvaiheessa? aikataulutus lisärakentaminen yhtenä rahoituskeinona Säästöjen

Lisätiedot

PALVELUMALLIT ASUKASLÄHTÖISEEN PERUSPARANTAMISEEN

PALVELUMALLIT ASUKASLÄHTÖISEEN PERUSPARANTAMISEEN PALVELUMALLIT ASUKASLÄHTÖISEEN PERUSPARANTAMISEEN ATTE STAMBEJ JARMO HALONEN OSAKKAIDEN OMAT MUUTOSTYÖT LUONNOS SUUNNIT- TELU LUONNOS SUUNNIT- TELU SUUNNIT TELU KILPAILUT TAMINEN URAKKA- SOPIMUS KORJAUS-

Lisätiedot

Suunnittelijan näkökulma

Suunnittelijan näkökulma Suunnittelijan näkökulma Ari Savolainen, DI Pohjois-Suomen suurin taloteknisistä asiantuntijoista muodostuva insinööritoimisto n 20 suunnittelijaa yli 250 suunniteltua putkiremonttia Ajatuksia putkiremontista

Lisätiedot

79 NCC TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI. Kiinnostus alueeseen. NCC Business Parks -konsepti

79 NCC TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI. Kiinnostus alueeseen. NCC Business Parks -konsepti 79 NCC TONTINVARAUSANOMUS 1 (3) 20.2.2007 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto (kirjaamo) Katariinankatu 1 00 1 70 TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI Kiinnostus

Lisätiedot

TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA

TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA Onko taloyhtiöönne tulossa isoja remontteja? Mistä rahaa putkiremonttiin tai muihin perusparannuksiin? Täydennysrakentaminen samalla tontilla tai nykyisen asuinrakennuksen

Lisätiedot

Vantaa, Martinlaakso Kohdenumero h + tk, 40,0 m² Kov Energialuokka E Mh ,00 Vh ,00

Vantaa, Martinlaakso Kohdenumero h + tk, 40,0 m² Kov Energialuokka E Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Vantaa, Martinlaakso Kohdenumero 602750 1h + tk, 40,0 m² Kov. 1999 Energialuokka E Mh. 149 000,00 Vh. 149 000,00 Raappavuorenpolku 1. Näppärä, siistikuntoinen palvelutaloasunto ikäihmiselle

Lisätiedot

Käpylän elävä keskipiste

Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskus Hiekkakivellä päällystetty rakennus on 1980-luvun tyylin ja Helmer Stenrosin arkkitehtuurin komea toteutus, talo, joka jää mieleen. Mäkelänkatu 91 rakennettiin

Lisätiedot

Asunto-osakeyhtiö korjaushanke - hallituksen näkökulma

Asunto-osakeyhtiö korjaushanke - hallituksen näkökulma Asunto-osakeyhtiö korjaushanke - hallituksen näkökulma Eero Nippala lehtori ja tutkimusalueen päällikkö Tampereen ammattikorkeakoulu Asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelyä 1987-2015 Sisältö Rakennuskannan

Lisätiedot

Putkiremontteja ammattitaidolla ja oikealla asenteella

Putkiremontteja ammattitaidolla ja oikealla asenteella Putkiremontteja ammattitaidolla ja oikealla asenteella Onnistuneen putkiremontin takana on kokemus Peab on Pohjoismaiden suurimpia rakennusliikkeitä. tamme pohjaa ammattitaitoon ja vuosien kokemukseen,

Lisätiedot

Arandur / Kaivomestarin hanke

Arandur / Kaivomestarin hanke 7.10.2010 Richard Malm Arandur / Kaivomestarin hanke Kaivomestari - ensimmäinen julkisen ja yksityisen sektorin kiinteistöalan kumppanuushanke Suomessa. Elinkaaritoimitus: mitä sopimus sisältää? Substanssipalvelut

Lisätiedot

UHKAAKO KORJAUSRAKENTAMINEN TERVEYTTÄSI? - Urakoitsijan näkökulma

UHKAAKO KORJAUSRAKENTAMINEN TERVEYTTÄSI? - Urakoitsijan näkökulma UHKAAKO KORJAUSRAKENTAMINEN TERVEYTTÄSI? - Urakoitsijan näkökulma 9.4.2013, Rakennusfoorumi Tapio Virta Aluejohtaja, Asuntokorjaaminen, Consti Yhtiöt Kumppanisi korjausrakentamisessa www.consti.fi ESITYKSEN

Lisätiedot

Energiatehokas ja toimintavarma korjauskonsepti

Energiatehokas ja toimintavarma korjauskonsepti Energiatehokas ja toimintavarma korjauskonsepti Tutkimushanke TEKES:in Rakennettu Ympäristö ohjelman puitteissa Aalto-yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, VTT 2 Tausta Ilmastomuutoksen mukanaan

Lisätiedot

Puhtauden ja pölynhallinta linjasaneerauksessa, case Toimitusjohtaja Liisa Laakkonen, LTQ-Partners Oy

Puhtauden ja pölynhallinta linjasaneerauksessa, case Toimitusjohtaja Liisa Laakkonen, LTQ-Partners Oy Taloyhtiöiden hallitusforum 6.10.2012 Helsingin Messukeskus Puhtauden ja pölynhallinta linjasaneerauksessa, case Toimitusjohtaja Liisa Laakkonen, LTQ-Partners Oy Esimerkki hyvin toteutetusta pölynhallinnasta

Lisätiedot

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

TuTkimus- JA TArkAsTuspAlveluT TAhTirAnTA.fi 075 758 0801

TuTkimus- JA TArkAsTuspAlveluT TAhTirAnTA.fi 075 758 0801 Tutkimus- JA tarkastuspalvelut 075 758 0801 TähtiRanta Oy on kasvava ja kehittyvä monialainen insinööritoimisto. Asiantuntijamme tutkivat ja suunnittelevat asiakkaillemme aina parhaan lopputuloksen kiinteistöjen

Lisätiedot

Tuusula, Kellokoski Kohdenumero h,k,s,ak, 122,5 m² Kov Energialuokka E Mh ,00 Vh ,00

Tuusula, Kellokoski Kohdenumero h,k,s,ak, 122,5 m² Kov Energialuokka E Mh ,00 Vh ,00 Erillistalo Tuusula, Kellokoski Kohdenumero 602311 5h,k,s,ak, 122,5 m² Kov. 2010 Energialuokka E Mh. 259 000,00 Vh. 259 000,00 Omenaniitynkaari 26. Kaunis omakotimainen erillistalo pientaloalueella päättyvän

Lisätiedot

Pesutilakunnostus (täytetään myös pesutilailmoituskortti, liite 2) Muu muutostyö / korjaus lyhyesti (tarkemmin liitteissä):

Pesutilakunnostus (täytetään myös pesutilailmoituskortti, liite 2) Muu muutostyö / korjaus lyhyesti (tarkemmin liitteissä): HUONEISTON MUUTOSTYÖ TAI PESUTILAKUNNOSTUS RAKENNUSSUUNNITELMA JA OSAKKEEN OMISTAJAN SITOUMUS Päiväys / 20 Taloyhtiö Osoite Huoneisto Osakkeenomistaja Puhelin Sähköposti KORJAUSHANKKEEN SISÄLTÖ: Pesutilakunnostus

Lisätiedot

Paras kumppani putkiremonttiin TST-PUTKIREMONTISSA SUUNNITTELU JA TOTEUTUS SAMALLA SOPIMUKSELLA

Paras kumppani putkiremonttiin TST-PUTKIREMONTISSA SUUNNITTELU JA TOTEUTUS SAMALLA SOPIMUKSELLA Paras kumppani putkiremonttiin TST-PUTKIREMONTISSA SUUNNITTELU JA TOTEUTUS SAMALLA SOPIMUKSELLA itä! lee me e itt s o u s e m m aista es 90 % asiakk Läh i pian! im o t, ä ö t s ä ä s Selkeää Putkiremontti

Lisätiedot

Kestävien arvojen koti

Kestävien arvojen koti Kestävien arvojen koti huolto ja siivous yhdellä soitolla yksilöllinen paikalla rakennettu korjaukset ja laajennukset verovähennyksillä Se tehdään kestämään sata vuotta Koralli Koti ei ole pelkkä talo,

Lisätiedot

Muutostöillä esteettömyyttä ja turvallisuutta. Erja Väyrynen Ympäristöministeriö Rakennetun ympäristön osasto Paasitorni 12.11.

Muutostöillä esteettömyyttä ja turvallisuutta. Erja Väyrynen Ympäristöministeriö Rakennetun ympäristön osasto Paasitorni 12.11. Muutostöillä esteettömyyttä ja turvallisuutta Erja Väyrynen Ympäristöministeriö Rakennetun ympäristön osasto Paasitorni 12.11.2013 Sisältö 1. Mitä on esteettömyys ja turvallisuus rakennetussa ympäristössä?

Lisätiedot

Yhdessä Huomiseen. Kotosalla luo laatua ikääntyvän asumiseen

Yhdessä Huomiseen. Kotosalla luo laatua ikääntyvän asumiseen Yhdessä Huomiseen Kotosalla luo laatua ikääntyvän asumiseen Kotosalla on turvallinen, luotettava ja yhteisöllinen Kotosalla on YH Länsi Oy:n ja Kotosalla Säätiön kehittämä nykyaikainen ja toimiva asumismuoto

Lisätiedot

KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI

KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI VAATIVAT KOHTEET s.04 TOIMITILOJEN MUUTOSTYÖT s.06 TALOTEKNIIKKA s.08 ASUINTALOJEN PERUSKORJAUS s.09 PUTKIREMONTTI s.09 Pylon on pääkaupunkiseudulla toimiva vuonna 1989 perustettu

Lisätiedot

Projektisuunnitelma 2010 Porin kaupungin lähiöiden avaaminen ympäröivään kaupunkiin Kompakti kaupunki Lähiöohjelma 2008-2011. Porin kaupunki 2.6.

Projektisuunnitelma 2010 Porin kaupungin lähiöiden avaaminen ympäröivään kaupunkiin Kompakti kaupunki Lähiöohjelma 2008-2011. Porin kaupunki 2.6. Projektisuunnitelma 2010 Porin kaupungin lähiöiden avaaminen ympäröivään kaupunkiin Kompakti kaupunki Lähiöohjelma 2008-2011 Porin kaupunki 2.6.2010 Kompakti kaupunki -hanke Hankkeessa käsitellään Porin

Lisätiedot

Eero Nippala lehtori ja rakennetun ympäristön tutkimusalueen vetäjä Tampereen ammattikorkeakoulu, Asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelyä

Eero Nippala lehtori ja rakennetun ympäristön tutkimusalueen vetäjä Tampereen ammattikorkeakoulu, Asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelyä Asunto-osakeyhtiö korjaushanke - hallituksen kokemukset Eero Nippala lehtori ja rakennetun ympäristön tutkimusalueen vetäjä Tampereen ammattikorkeakoulu, Asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelyä 1987-2016

Lisätiedot

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi Sivu 1 / 5 YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki TARJOUS 21.5.2014 Realia Management Oy Juha Kivelä juha.kivela@realia.fi Hallintorakennus 31, Sipoo, Nikkilä Kiitämme mahdollisuudesta tarjota Sipoon

Lisätiedot

Putkiremontti luotettavasti, nopeasti ja vaivattomasti. Thomas Granberg 0400 14 22 14 thomas.granberg@newliner.fi

Putkiremontti luotettavasti, nopeasti ja vaivattomasti. Thomas Granberg 0400 14 22 14 thomas.granberg@newliner.fi Putkiremontti luotettavasti, nopeasti ja vaivattomasti Thomas Granberg 0400 14 22 14 thomas.granberg@newliner.fi NewLiner lyhyesti NewLiner on suomalainen voimakkaasti kasvava putkien saneeraukseen erikoistunut

Lisätiedot

29.8.2013 Ins.tsto Controlteam Oy, Harri Valkonen 1

29.8.2013 Ins.tsto Controlteam Oy, Harri Valkonen 1 Harri Valkonen, rak. ins Urakointikokemusta 23 vuotta, rak. konsulttina yli 5 vuotta Töissä insinööritoimisto Controlteam Oy, Jyväskylä ( 30 henkilöä) Kohteita mm. Haapamäen koulun peruskorjaus, päävalvojana

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

ERÄITÄ MERKITTÄVIÄ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMISTON REFERENSSEJÄ:

ERÄITÄ MERKITTÄVIÄ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMISTON REFERENSSEJÄ: ERÄITÄ MERKITTÄVIÄ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMISTON REFERENSSEJÄ: Eteläesplanadi 16 Hämeentie 19 Eteläesplanadi 4 PERUSKORJAUSREFERENSSEJÄ Työ ja elinkeinoministeriön toimitalo o Laajuus: 11 380 brm2 Kaikukatu

Lisätiedot

KOKEMUKSIA RYHMÄKORJAUKSISTA TILASTOTIETOA ESPOON RAKENNUSKANNASTA TALOYHTIÖIDEN NÄKEMYKSIÄ PALVELUNTUOTTAJIEN NÄKEMYKSIÄ

KOKEMUKSIA RYHMÄKORJAUKSISTA TILASTOTIETOA ESPOON RAKENNUSKANNASTA TALOYHTIÖIDEN NÄKEMYKSIÄ PALVELUNTUOTTAJIEN NÄKEMYKSIÄ KOKEMUKSIA RYHMÄKORJAUKSISTA TILASTOTIETOA ESPOON RAKENNUSKANNASTA TALOYHTIÖIDEN NÄKEMYKSIÄ PALVELUNTUOTTAJIEN NÄKEMYKSIÄ TkT Jari Virta, Suomen Kiinteistöliitto jari.virta@kiinteistoliitto.fi Lähde: Tilastokeskus

Lisätiedot

Hissi vanhaan taloon 1.4.2014. www.hel.fi/hissiprojekti 1

Hissi vanhaan taloon 1.4.2014. www.hel.fi/hissiprojekti 1 Hissi vanhaan taloon 1.4.2014 www.hel.fi/hissiprojekti 1 Helsingin kaupunki Talous- ja suunnitteluosasto PL 20 (Aleksanterinkatu 24) 00099 Helsingin kaupunki Simo Merilä Hissiasiamies Puhelin: (09) 310

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

Jyväskylä, Korpilahti Kohdenumero h+kk+s, 54,5 m² Kov Energialuokka C Mh ,00 Vh ,00

Jyväskylä, Korpilahti Kohdenumero h+kk+s, 54,5 m² Kov Energialuokka C Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Jyväskylä, Korpilahti Kohdenumero 574222 2h+kk+s, 54,5 m² Kov. 2015 Energialuokka C Mh. 154 000,00 Vh. 154 000,00 Joensuuntie 1. Korpilahden uudet kerrostalokodit ovat nyt myynnissä. Turvallinen,

Lisätiedot

PEIKKO VAI MAHDOLLISUUKSIEN PUTKIREMONTTI?

PEIKKO VAI MAHDOLLISUUKSIEN PUTKIREMONTTI? PEIKKO VAI MAHDOLLISUUKSIEN PUTKIREMONTTI? Putkiremontti koetetaan joissakin taloyhtiössä peikkona, jota halutaan vältellä niin pitkään kun mahdollista. Yleisimmät syyt remontin välttelyyn ovat: kallein

Lisätiedot

Uusi asunto-osakeyhtiölaki

Uusi asunto-osakeyhtiölaki OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Hyvän asumisen puolesta Uusi asunto-osakeyhtiölaki Osakkeenomistajan remontit Pakkalan Sali 2. 9 2010 Pekka Luoto Uusien määräysten tavoitteita, miksi uudet määräykset ovat

Lisätiedot

Näytesivut. 100 ja 1 kysymystä putkiremontista

Näytesivut. 100 ja 1 kysymystä putkiremontista 18 Asuminen on Suomessa kallista. Asunto-osakkeen ostaminen on monelle elämän suurin yksittäinen hankinta, ja oma koti on jokaiselle hyvin tärkeä. Lisäksi taloyhtiön korjaushankkeet ovat kalliita, erityisesti

Lisätiedot

Korjausrakentamisbarometri Kevät 2012

Korjausrakentamisbarometri Kevät 2012 Korjausrakentamisbarometri Kevät 2012 Suomen Kiinteistöliitto ry Taustat ja vastaajat Kaksi kertaa vuodessa Asuntoyhtiöiden hallituksen jäsenet, isännöitsijät Vastaajina: 949 hallituksen jäsentä ja 192

Lisätiedot

NHK Rakennus Oy 11.1.2012

NHK Rakennus Oy 11.1.2012 Sivu 1(5) JMA Pöytäalhontie 97 2011 500 t - 1 M eur Järvenpään Mestariasunnot Oy Hy Hammslääket.laitos 2011 2011 100-300 t eur Helsingin Yliopisto Katriinan sairaala 2011 500 t - 1 M eur Vantaan kaupunki

Lisätiedot

Uusi Myllypuron Ostari

Uusi Myllypuron Ostari Citycon on aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Ostari Citycon on kauppakeskusten aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä. Luomme puitteet menestyvälle

Lisätiedot

Osakaslähtöinen putkiremontti - kuinka remontti saadaan onnistumaan. Case: Asunto Oy Säästötuki

Osakaslähtöinen putkiremontti - kuinka remontti saadaan onnistumaan. Case: Asunto Oy Säästötuki Osakaslähtöinen putkiremontti - kuinka remontti saadaan onnistumaan Case: Asunto Oy Säästötuki Maunula 1962 AsOy Säästötuki on osa maisteri Martti Ilveskorven 1961-1962 rakennuttamaa korttelia AsOy Säästötuki,

Lisätiedot

lämpö- ja wesíjohtoliike Museokatu 34, 00100 Helsinki Tietoa meistä HUOLTO KORJAUS URAKOINTI TARVIKKEET 24H PÄIVYSTYS Tilaukset ja päivystys 24h

lämpö- ja wesíjohtoliike Museokatu 34, 00100 Helsinki Tietoa meistä HUOLTO KORJAUS URAKOINTI TARVIKKEET 24H PÄIVYSTYS Tilaukset ja päivystys 24h Museokatu 34, 00100 Helsinki Tietoa meistä HUOLTO KORJAUS URAKOINTI TARVIKKEET 24H PÄIVYSTYS Tilaukset ja päivystys 24h 09 495 106 ja 0400 249 920 toimisto@pj.fi Täyden palvelun LVIS-talo Helsingissä Lämpö-

Lisätiedot

KORJAUSHANKKEEN PÄÄTÖKSENTEKO JA KUSTANNUSTEN JAKAMINEN ASUNTO-OSAKEYHTIÖSSÄ. Mia Pujals Johtava lakimies, varatuomari

KORJAUSHANKKEEN PÄÄTÖKSENTEKO JA KUSTANNUSTEN JAKAMINEN ASUNTO-OSAKEYHTIÖSSÄ. Mia Pujals Johtava lakimies, varatuomari KORJAUSHANKKEEN PÄÄTÖKSENTEKO JA KUSTANNUSTEN JAKAMINEN ASUNTO-OSAKEYHTIÖSSÄ Mia Pujals Johtava lakimies, varatuomari SISÄLTÖ Pätevä päätös Kunnossapitovastuunjako, osakasmuutokset Vastikeperuste Osakkeenomistajan

Lisätiedot

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi KODISTA MUKAVAMPI JA TERVEELLISEMPI JÄÄHDYTYKSELLÄ ASUINMUKAVUUTTA JA PAREMPIA YÖUNIA Toimistot ja ostoskeskukset pysyvät kaukojäähdytyksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) Sosiaalilautakunta Sosj/10 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) Sosiaalilautakunta Sosj/10 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) 409 Jätkäsaaren vaikeavammaisten asuntoryhmän, Suezinkatu 3, hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2011-008163 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä osoitteeseen Suezinkatu

Lisätiedot

MÄRKÄTILAKORJAUKSET 27.3. 2013. Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi

MÄRKÄTILAKORJAUKSET 27.3. 2013. Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi MÄRKÄTILAKORJAUKSET 27.3. 2013 Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Osakkeenomistajan remontit Kunnossapito- tai muutostyö Kunnossapitotyöt: Yhtiön kunnossapitoa on kiinteistön ylläpitoon kuuluva toiminta, joka

Lisätiedot

Energiatehokkuuden parantaminen taloyhtiöissä

Energiatehokkuuden parantaminen taloyhtiöissä Energiatehokkuuden parantaminen taloyhtiöissä Energiaekspertin peruskurssi osa 1: lämpö & vesi 17.03.2014, Tampere DI Petri Pylsy Ekspertti ei kuitenkaan koske säätöihin, sen tekee aina kiinteistönhoitaja

Lisätiedot

Taloyhtiöpäivän Ohjelma seminaarit

Taloyhtiöpäivän Ohjelma seminaarit Taloyhtiöpäivän Ohjelma seminaarit 11.30 Omataloyhtiö.fi -Ratkaisut taloyhtiön hankkeisiin - Kehityspäällikkö Topi Aaltonen, Sanoma Digital / Rakentaja.fi 12.00 Tiivistyslistat oviin ja ikkunoihin -Markkinointi-ja

Lisätiedot

SRV:n suurhankkeiden tilannekatsaus

SRV:n suurhankkeiden tilannekatsaus SRV:n suurhankkeiden tilannekatsaus Suurhankeinfo 1/2016 Timo Jääskeläinen 28.1.2016 SRV lyhyesti Tarjoaa kokonaisvaltaisia rakennetun ympäristön ratkaisuja Toimii SRV Mallilla - Innovatiivinen hankekehitys

Lisätiedot

Antti Myyryläinen antti.myyrylainen@timbal.fi Timbal Palvelut Oy www.timbal.fi

Antti Myyryläinen antti.myyrylainen@timbal.fi Timbal Palvelut Oy www.timbal.fi Strategia Energiatehokkuus Huoltokirja Seuranta Elinkaari Suunnitelmat Korjaushanke Antti Myyryläinen antti.myyrylainen@timbal.fi Timbal Palvelut Oy www.timbal.fi Timbal Palvelut Oy Timbal palvelu rakennusten

Lisätiedot

JULKISIVUYHDISTYKSEN ROADSHOW feat CONSTI

JULKISIVUYHDISTYKSEN ROADSHOW feat CONSTI JULKISIVUYHDISTYKSEN ROADSHOW feat CONSTI Radisson Blue Hotel 8.10.2015 Kumppanisi korjausrakentamisessa www.consti.fi ESITYKSEN SISÄLTÖ 1 Consti yrityksenä / Jan Viitala 2 Julkisivukorjaus constikkaasti

Lisätiedot

RAKENNUTTAMISTEHTÄVÄT KOHDE TEHTÄVÄ VUOSI TILAAJA

RAKENNUTTAMISTEHTÄVÄT KOHDE TEHTÄVÄ VUOSI TILAAJA RAKENNUTTAMISTEHTÄVÄT KOHDE TEHTÄVÄ VUOSI TILAAJA Peruskorjaukset ja linjasaneeraukset: As Oy Satovalli, Kirkkonummi Linjasaneeraus 2014 Varma As Oy Unikkoketo, Vantaa Linjasaneeraus 2013-2014 As Oy Mikkolanpuisto,

Lisätiedot

TOIMIVIA TALOUSHALLINNON RATKAISUJA

TOIMIVIA TALOUSHALLINNON RATKAISUJA Tilitalo Emma Oy TOIMIVIA TALOUSHALLINNON RATKAISUJA Tilitalo Emman erikoisosaamista ovat taloushallinnon palvelut asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöille. Palvelemme mielellämme myös pieniä ja keskisuuria

Lisätiedot