Taloyhtiöiden peruskorjaus NCC:n mallilla. Kerralla kuntoon

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taloyhtiöiden peruskorjaus NCC:n mallilla. Kerralla kuntoon"

Transkriptio

1 1 Taloyhtiöiden peruskorjaus NCC:n mallilla Kerralla kuntoon

2 2 Aikataulussa ja hyvin tehty Kun haluat taloyhtiön tilat kerralla kuntoon, ota ihmeessä yhteyttä. Meillä NCC:llä on runsaasti kokemusta ja ammattitaitoa peruskorjaamisesta. Luotettavan osaamisen ja työn jäljen lisäksi hommat sujuvat ripeästi aikataulussa, sovituissa kustannuksissa ja hyvillä mielin. Palvelemme asukkaita huolellisesti koko remontin ajan. Suuren yrityksen osaaminen ja varmuus ovat remonttiasioissa ehdottomasti eduksi!

3 3

4 4 Peruskorjaamme ja rakennamme uutta NCC on pohjoismainen, Tukholman pörssissä noteerattu rakennuskonserni. Vuosittainen liikevaihtomme on kuuden miljardin euron luokkaa, ja meitä NCC:läisiä on kaikkiaan yhteensä noin NCC-yrityksiä Suomessa ovat NCC Rakennus, NCC Asuminen, NCC Property Development ja NCC Roads sekä tytäryhtiömme, kokonaissuunnittelutoimisto Optiplan Oy. Tässä konsernirakenteessa meillä on vahvaa erikoisosaamista rakentamisen kokonaisuuksien hallintaan. Osaamista on laadukkaasta perusrakentamisesta vaativaan projektinjohtoon, maa- ja vesirakentamisesta asfaltointiin, kiinteistökehittämisestä arkkitehtisuunnitteluun. Yhtenä Suomen ja pohjoismaiden suurimmista rakennusyrityksistä tunnemme luonnollisesti vahvaa yhteiskuntavastuuta ja halua kehittää kotimaamme rakennuskantaa entistä parempaan, ja asukkaita palvelevampaan suuntaan. Kehitetään yhdessä asumista ja kokonaisia lähiöitä ihmisläheisemmiksi ja viihtyisämmiksi sekä nykysuuntauksen mukaisesti tiiviimmiksi! Nyt tarvitaan myös vihreän viisaita tekoja, kuten energiatehokkuutta. Suuren yrityksen tuella meillä on mahdollisuus kehittää yhdessä asioita ja luoda uusia ideoita. NCC haluaa olla edelläkävijä niin työmenetelmien kehittämisessä kuin uuden tiedon ja kokemuksen hyödyntämisessä koko rakentamisen toimialalla. Timo Suominen aluejohtaja NCC Rakennus Oy Jokainen tarjouksemme on tarkoin harkittu ja työt huolellisesti mietitty etukäteen niin, että voimme aina tehdä sen, minkä lupaamme. Tyytyväinen asiakas on meidän elinehtomme. Talojen, pihojen ja koko kortteleiden viihtyvyys ja turvallisuus ovat tärkeitä asioita. NCC:ltä löytyy ammattitaitoa sekä peruskorjaamiseen että uuden rakentamiseen. Hyödynnä koko tarjonta hankkeessasi kerralla kuntoon!

5 5 Kokemus tuo viisautta eikä oppikaan ojaan kaada Juuso Hämäläinen projektinjohtaja Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Asunto-osakeyhtiöiden korjaukset ovat aina haastavia projekteja, jotka vaativat osaavia, ammattimaisia toimijoita. Menettelyt pitäisi olla samat kuin muussakin rakentamisessa. Nämä ovat miljoonien, jopa kymmenien miljoonien urakoita. Summat houkuttelevat monenlaista yrittäjää, ja osakkeenomistaja on kuitenkin se maksava osapuoli. Kun käytetään osaavia toimijoita, tehdään kunnon sopimukset ja on selkeät vastuut ja prosessit, niin vältetään ongelmatilanteet.

6 6 Avoimen rehellistä rakentamista, luotettava lopputulos Korjaushankkeillamme on aina tarkat suunnitelmat ja riittävät resurssit. Vaadittavat esiselvitykset talon rakenteista on tehty ja riskikohdat tunnistettu. Hankkeen onnistuminen vaatii myös osaavat, kohteessa läsnä olevat työmaatoimihenkilöt valvomaan ja vastaamaan suunnitelmien mukaisesta toteutuksesta, aikatauluista ja kustannusten seurannasta sekä palvelemaan taloyhtiötä ja asukkaita. NCC:n toimintamallissa kaikki tämä on otettu huomioon. Työmaan organisaatiossa vastaava työnjohtaja johtaa työn edistymistä ja vastaa rakentamisen laadusta, aikataulusta ja suunnitelmissa pysymisestä. Työnjohtajat valvovat suunnitelmien mukaista rakentamista, laatua ja turvallisuutta. Työmaainsinööri huolehtii aikataulu- ja kustannusseurannasta sekä lisä- ja muutostyökokonaisuudesta. Asiakaspalveluinsinööri toimii yhdyshenkilönä asukkaiden ja työmaan välillä. Häneltä asukkaat saavat neuvoja materiaalivalinnoista ja omista lisätöistään sekä sitovat tarjoukset töiden tekemisestä. Asiakaspalveluinsinööri opastaa ja neuvoo asukkaita hankkeeseen liittyvissä kysymyksissä ja huolehtii, että lopputulos on asukkaan toiveiden mukainen. KORJAUSHANKKEEN LAADUNVARMIS- TUKSEN MENETELMÄT Oikea johtamistapa ja rakentamisen ammattitaito ovat laadun tae. NCC:n korjausrakentamiselle on myönnetty SFS-EN ISO 9001 laatusertifikaatti sekä ISO ympäristösertifikaatti. Auditointien avulla seurataan NCC:n toimintajärjestelmän toteutumista ja toiminnan tasoa. Auditointeja pidetään sekä yrityksen sisäisesti että ulkopuolisen sertifiointilaitoksen pitäminä seuranta-arviointeina. Johdon katselmuksissa yrityksen johto arvioi toimintajärjestelmän mukaisen toiminnan tuloksia, kuten asiakaspalautetta, auditointien tuloksia sekä työmaiden toteutusta. Johdon katselmuksien pohjalta voidaan myös tarvittaessa päättää ennaltaehkäisevistä tai korjaavista toimenpiteistä. Sovitunlainen lopputulos on itsestään selvää, NCC haluaa olla luottamuksen arvoinen. VIIMEISTELTY LOPPUTULOS Tavoitteenamme on aina saada huoneisto kerralla valmiiksi. Huoneisto viimeistellään ja tarkastetaan ennen luovutusta. Asukkaille toimitetaan huoneiston luovutuksen yhteydessä käyttöohjeet ja lomakkeet, joilla työn voi hyväksyä tai ilmoittaa laatupoikkeamista. Mikäli poikkeamia ilmenee, viimeistelymies käy suorittamassa tarvittavat korjaukset asukkaan kanssa yhteisesti Monta remontin asukkaalle aiheuttamaa ongelmaa ratkaistaan riittävällä tiedotuksella.

7 7 sovitun aikataulun mukaisesti. Huoneistoissa suoritetaan takuukorjauskyselyt vuositakuukorjausohjelman mukaisesti, jolloin mahdolliset myöhemmin ilmenneet laatupoikkeamat saadaan myös korjattua. APUA LÖYTYY JA TIETO KULKEE NCC:llä on myös monta hyvää, vakiintunutta käytäntöä remontin ajaksi taloyhtiön asukkaille. Tarjoamme mahdollisuuden parakkisijaisasuntoihin korjauskohteen pihaan tai mahdollisuuksien mukaan lähialueelle. Mikäli asukas haluaa asua korjaustöiden aikana omassa kodissa, opastamme asukkaita pölyltä suojautumisessa ja jaamme suojamateriaalia irtaimiston suojaamiseksi. Osa huoneistosta voidaan asukkaan pyynnöstä myös eristää työskentelyalueesta kevyellä suojaseinällä. Korjaushankkeen alussa sovimme taloyhtiön kanssa tilapäisten asukas-wc- ja suihkutilojen sijoittamisesta. Kun remonttia tehdessä huoneistoista poistutaan taukojen ajaksi tai töiden päätyttyä, työnjohto varmistaa, että asuntojen ovet on lukittu. Arvoesineille ja muille tavaroille voidaan järjestää varastointi. Asukasviestinnän suunnittelu ja asianmukainen toteutus ovat NCC:llä keskeinen osa rakennushankkeen laatuprosessia. Menettelyistä sovitaan yhteisesti, ja varmistetaan, että hankkeen kaikilla sidosryhmillä on jokaisessa vaiheessa ajan tasalla olevat tiedot käytettävissään. Asukasviestinnän toteutuksessa käytössämme on lukuisissa rakennuskohteissa testatut viestintämenetelmät. Järjestämme hankkeen vaiheiden mukaisesti tiedotustilaisuuksia ja toimitamme asukastiedotteita. Käytössä on myös nettipohjainen sovellus esimerkiksi aikataulutietoihin. Remontti on viimeistelty ja tarkastettu ennen asukkaalle luovutusta. NCC:n asiakaspalvelusta löytyy helposti projektin tiedot sekä vastaukset mahdollisiin kysymyksiin Atte Stambej projektipäällikkö Vahanen Oy Asukasta kiinnostaa, mitä remontilla saadaan, paljonko se maksaa ja missä remontin aikana asutaan.

8 8 Uutta tekniikkaa hyödyntäen moderni ja kestävä koti NCC:llä seurataan tarkasti aikaa ja perehdytään huolella uuteen tekniikkaan sekä tuoreisiin ideoihin. Hyödynnämme aina uudet, hyväksi havaitut materiaalit tai toimintatavat, joissa on järkevä hinta-laatusuhde. Me teemme asiakkaalle helppoja putkiremontteja UUTTA PUTKEA VAI VANHAN KORJAUS? Perinteisessä putkiremontissa puretaan vanhat putkilinjat ja rakennetaan kokonaan uusi putkisto. Samalla uusitaan märkätilojen vesieristeet, laatoitukset ja vesikalusteet nykypäivän vaatimusten tasolle. Putkiremonttien yhteydessä on usein edullista käyttää uusia menetelmiä esim. pohjaviemäreissä. Uusia menetelmiä ovat erilaiset putkensisäiset korjausmenetelmät, joita voidaan soveltaa nykyisiä rakenteita purkamatta. Niillä voidaan pidentää nykyisten putkien elinikää ja siirtää laajempia korjauksia myöhemmäksi. Putkiremontti on iso investointi ja aiheuttaa monella tapaa häiriöitä normaaliin Lars Lindeman johtaja NCC Rakennus Oy Asioita kannattaa uskaltaa tehdä eri tavalla kuin ennen, sillä säästetään monta lisälaskua. asumiseen. Hanke kestää kuntokartoituksineen ja suunnitteluineen useamman vuoden. Rakentamisen vaihekin kestää kuukausia ja tekee asumisen useimmiten mahdottomaksi. Taloyhtiön on syytä pohtia myös laajemmin asumisen ja kiinteistönsä kehittämistä. Kuinka me asumme talossa vuoden kuluttua. Haluamme, ja osaamme auttaa taloyhtiötä tämän haasteen edessä. UUDET SÄHKÖ- JA TELEJÄRJESTELMÄT Kun rakennuksen taloteknisiä järjestelmiä uusitaan, joudutaan useimmiten tekemään reitityksiä ja reikiä talon rakenteisiin. Sähkö- ja telejärjestelmien uusiminen tässä tilanteessa on hyvin perusteltu ja lisäkustannus ei ole kohtuuton. Sähköistynyt elämämme vaatii tehokkaampaa sähkön saantia. Taloyhtiön pääkeskuksen uusiminen nykyaikaiseksi on jo paloturvallisuuden kannalta suositeltavaa. Automaattisulakkein ja vikavirtasuojin varustetut huoneistokeskukset ovat tätä päivää. Keskukset sisältävät myös tele- ja datavarusteet. Telekaapeloinnin uusiminen on erittäin tärkeää lähivuosina. Yhdyskunnan televerkot alkavat olla laajakaistaisia valokaapeleita aina talon seinään saakka. Talokeskukset ja huoneistojen uusitut ryhmäkeskukset ja langattomat laitteet huolehtivat dataliikenteestä, mutta pullonkaula on talon vanhat kupariset telekaapelit. Tänään homma vielä pelaa, kun joku katselee elokuvia ne-

9 9 tistä ja toinen surffaa muuten vaan. Mutta mitä tapahtuu huomenna, kun useammat ihmiset katsovat yhtä aikaa lukuisia palveluja, tv-lähetyksiä ja elokuvia netissä? ENERGIAN JA YMPÄRISTÖN SÄÄSTÖ Huoli ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä pakottaa meidät energiansäästöön. Kaikissa laajoissa korjaushankkeissa pitää selvittää myös energiansäästön mahdollisuudet ja kannattavuus. Voiko poistoilmasta ottaa energian talteen esimerkiksi lämpimään käyttöveteen vai vaihdetaanko lämmitysmuoto kokonaan esimerkiksi maalämpöön? Toki energiaa ja vettä säästävät laitteet ja komponentit ovat itsestäänselvyys, kuten myös kestävät ja huollettavat materiaalit ja laitteet. SAUNAOSASTO JA KYLMÄVARASTOT TEHOKÄYTTÖÖN Usein putkiremonttien yhteydessä joudutaan teknisistä syistä uusimaan talon kellarin verkostot. On hyvin luontevaa pohtia samalla, mitä tehdään vanhalle talosaunalla ja muille tiloille. Olisiko mahdollista rakentaa saunasta viihtyisä ja tilava saunaosasto? Taloyhtiöiden pesutuvat ja pyykinkäsittelykin on nähnyt uuden elämän. Lähiöiden taloyhtiössä on vielä runsaasti kylmäkellareita, joiden käyttöaste on todella pieni. Näitä tiloja jäähdytetään edelleen epätaloudellisesti. Kylmävarastot voisi tiivistää ja siirtyä nykyaikaisiin kylmäkalusteisiin ja käyttää vapautuvaa tilaa varastoihin tai vaikka askarteluhuoneeksi. HISSIT JA ESTEETÖN LIIKKUMINEN Me vanhenemme kuten talotkin. Suomessa on valtava määrä vanhoja arvorakennuksia ja 3-kerroksisia asuinrakennuksia, joissa ei ole hissejä. Selviävätkö kaikki asukkaat kotona asumisesta? Yhteiskunta tukee merkittävästi hissien rakentamista. Olisiko aika pohtia liikkumista ja asumista myös tältä kannalta? Laajojen huoneistoremonttien, kuten putkiremonttien yhteydessä, kannattaa harkita myös liikkumiseen ja turvallisuuteen liittyviä parannuksia. Uuden kodin ilme tehdään asiakkaan toiveen mukaiseksi.

10 10 Ryhmäremontilla koko kortteli kuntoon, tavoitehintamalli saattaa alittaa budjetin Ryhmäremontti on saamassa jalansijaa taloyhtiöiden remonteissa. Meillä on Suomessa kokonaisia lähiöitä, joissa talotyypit ovat pitkälti kopioita toisistaan. Se kannattaa hyödyntää. Kun samantyyppiset taloyhtiöt sijaitsevat samassa kaupunginosassa ja mahdollisesti vielä lähellä toisiaan, voidaan niiden remontti hoitaa kustannustehokkaasti talosta toiseen ryhmäremonttina. Näin saadaan suuren volyymin tuomaa etua esimerkiksi materiaalin hankinnoissa. Tekijäjoukko myös oppii ja rutinoituu talo talolta, joten työ helpottuu ja nopeutuu, mikä taas vaikuttaa työkustannuksiin. JOS TAVOITEHINTA ALITETAAN, MYÖS TALOYHTIÖ HYÖTYY Taloyhtiön remontti voidaan myös tehdä NCC:n tavoitehintaisena projektinjohtourakkana. Jos asetettu tavoitehinta alitetaan, ylijäänyt raha jaetaan taloyhtiön ja urakoitsijan kesken. TAVOITE- JA KATTOHINTA Urakkasopimuksen maksuehto, jossa tilaaja ja toteuttaja sopivat tavoitehinnan, jonka alitus jaetaan esim. puoliksi osapuolten kesken. Tällöin molemmat osapuolet hyötyvät kustannusten säästöstä, mikä kannustaa ponnistelemaan yhteisen tavoitteen eteen. Yleensä sovitaan myös kattohinnasta, jonka ylittävät kustannukset urakoitsija maksaa kokonaan. PERINTEINEN KOKONAISHINTAURAKKA Kokonaishintaisessa urakkasopimuksessa sovitaan kiinteä hinta, jolla urakoitsija vastaa tavoitteiden ja suunnitelmien mukaisesta lopputuloksesta. Kaikki vastuualueensa riskit kantaa tällöin toteuttaja, ja siksi urakkahintaan sisällytetään myös riskivaraus. Jos suunnitelmiin halutaan myöhemmin muutoksia tai lisäyksiä, niistä sovitaan lisähinta.

11 11 Yhteensä 8 AsOy:tä, 500 asuntoa, 400 asukasmuutostyötä Maunulan ryhmäremontti on Suomen ensimmäinen laatuaan As Oy Säästötuki Helsinki, Maunula 2011 Maunulan ryhmäremontin ensimmäinen talo palkittu Vuoden putkiremontti. 96 asuntoa. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: K-O Nyman Consulting Oy Projektinjohto: Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Isännöinti: SKH Oy 2011 palkittu Vuoden putkiremontti Eino Rantala Maunulan ryhmätoimikunnan puheenjohtaja Ryhmäremontti on edullinen ja laadukas tapa toimia ja tavoitehintaurakka lahja taloyhtiöille. Siinä uutta on, että myös taloyhtiö hyötyy, jos yllättäviä kustannuksia ei tulekaan. Mikko Astala Isännöitsijä Isännöitsijätoimisto Aimo Astala Oy Isännöinnissämme oleva Maunulan Suursuontie 14 on ison muutoshaasteen edessä. Vanha hoivarakennus on tarkoitus muuttaa perinteiseksi asuinrakennukseksi asunto-osakeyhtiöksi. Meille oli hyvin helppoa neuvotella NCC kanssa vanhan talon kehittämisprojektista, koska osaava ja luotettava porukka oli jo valmiina naapurissa toteuttamassa Maunulan ryhmäremonttia. Työt lähtivät ripeästi liikkeelle. Harkitsemme myös lisärakennuksen rakentamista samalle tontille. As Oy Suursuontie 14 Helsinki, Maunula 2012 Liittyi Maunulan ryhmään Muutetaan vanha palvelutalo asunto-osakeyhtiöksi. 18 asuntoa. Laaja peruskorjaus, talotekniikkan nykyaikaistaminen. LVI-suunnittelu: Insinööritoimisto Livair Oy Projektinjohto: Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Isännöinti: Isännöitsijätoimisto Aimo Astala Oy

12 12 Referenssejä Tapiolan Tornit, Taskumatit Espoo, Tapiola 2011 Kolmen taloyhtiön ryhmäremontti. Asuntoja 156 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Reijo Patronen Oy Projektinjohto: Vahanen Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy As Oy Isokontio Espoo, Tapiola 2010 Asuntoja 65 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin täysin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Vahanen Oy Projektinjohto: Vahanen Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy As Oy Säästökaitans Espoo, Iivisniemi asuntoa Yhtiössä uusittiin LV- ja sähkölinjat sekä kellaritilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet. LVI-suunnittelu: Tabular Oy Projektinjohto: Särkijärvi Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy

13 13 As Oy Hämeentie Helsinki, Vallilla 2011 Asuntoja 115 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Livair Oy Projektinjohto: Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Isännöinti: Siltarannan isännöinti Ensio Mäkelä Oy As Oy Helsingin Vuorenpeikko Helsinki, 2010 Asuntoja 120 kpl. VVO:n vuokratalo Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja keittiöt. LVI-suunnittelu: Sanista Oy Projektinjohto: VVO Yhtymä Oyj Isännöinti: VVO Yhtymä Oyj As Oy Satakallio Helsinki, Kallio, Porvoonkatu palkittu Vuoden putkiremontti! Asuntoja 755. Yhtiössä uusittiin LV-linjat sekä saunat ja pesutuvat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet. LVI-suunnittelu: Reijo Patronen Oy Projektinjohto: SKV Oy Isännöinti: SKV Oy 2008 palkittu Vuoden putkiremontti

14 14 Referenssejä As Oy Sammalpirtti Espoo, Tapiola 2011 Asuntoja 84 kpl. Yhtiössä uusittiin LVI- ja sähkölinjat, saunat ja pesutilat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet ja joitakin keittiöitä. LVI-suunnittelu: Reijo Patronen Oy Projektinjohto: Conditio Oy Isännöinti: Tapiolan Lämpö Oy As Oy Turun Puistokatu 3 Turku, 2010 Asuntoja 86 kpl, liikehuoneistoja 9 kpl. Vesi- ja viemärijärjestelmien uusiminen ja kylpyhuoneiden peruskorjaus. Huoneistojen sähkösyöttökaapelit ja -ryhmäkeskukset uusittiin, vanha puhelinjärjestelmä korvattiin yleiskaapelointijärjestelmällä ja valokuitu vietiin jokaiseen huoneistoon. LVISR- ja arkkitehtisuunnittelu, projektinjohto: Optiplan Oy Isännöinti: Realia Isännöinti Oy As Oy Kaivosmäki Vantaa, Asuntoja 355 kpl. Yhtiössä uusittiin LV-linjat sekä saunat ja pesutuvat. Asuntoihin uusittiin kylpyhuoneet. LVI-suunnittelu: LVI-Saner Ky Projektinjohto: Kiinteistövelho Isännöinti: A Saarinen Oy

15 15 Malminiitty on laaja vuokrakotien peruskorjausprojekti Malminiitty, VVO VVO:n ensimmäinen rakennuskohde, joka valmistui vuonna Alue koostuu yhtenäisestä taloryhmästä, jossa on 15 vuokrataloa ja 591 asuntoa. Peruskorjauksessa uusitaan talotekniikka ja asuntojen sisäosat. 3 taloa, 6 porrashuonetta, 144 asuinhuoneistoa, m 2 Malminiityntie 20 3 taloa, 10 porrashuonetta, 81 asuinhuoneistoa, m 2 Malminiityntie 22 3 taloa, 10 porrashuonetta, 90 asuinhuoneistoa, m 2 Juha Korkiakoski Työpäällikkö NCC Rakennus Oy Taloyhtiöiden vaativat peruskorjaukset tehdään kokemuksella ja ammattitaidolla.

16 16 Vanha Helvarin Radiotehdas muuttui persoonallisiksi loft-kodeiksi Helsingissä Talin golfkentän ja Pitäjänmäentien välissä vanha Radiotehdas peruskorjattiin komeiksi loft-kodeiksi. Asunnoissa on avaraa tilaa ja vanhasta talosta persoonallisia yksityiskohtia, kuten ruutuikkunat, suuret ikkunalaudat, kattopalkkeja ja tietysti ainutlaatuinen tunnelma. Vanhan talon naapuriin rakennettiin uusia kerrostaloja kiinni toisiinsa niin, että sisäpihasta muodostui rauhallinen ja viihtyisä leikki- ja oleskelualue. Yksi uusista kerrostaloista on ikäihmisille suunnattu Aktiivikoti-talo. Korttelin vieressä on upeat viheriöt, puisto ja siirtolapuutarha, jotka tekevät asuinpaikasta uniikin ylellisen. Kaikki talot olivat NCC:n omaperustaista tuotantoa, ja ne myytiin omistusasunnoiksi. As Oy Helsingin Radiotehdas Purotie 3, Helsinki, Tali Talin NCC Tähtikoti -kortteli As Oy Helsingin Happiness 2007: uusi kerrostalo, 33 as., asm² As Oy Helsingin Follow 2007: uusi kerrostalo, 24 as., asm² As Oy Helsingin Trust 2008: uusi kerrostalo, 51 as asm² Radiotehdas 2009: peruskorjaus kerrostaloksi, 39 as., asm² Helsingin Follow, Tali Helsingin Radiotehdas, Tali

17 17 Historiallinen kivääritehtaan kortteli sai uuden elämän Jyväskylän keskustan vieressä sijaitsevassa kivääritehtaan korttelissa valmistettiin aseita ja Valmet-traktoreita, kunnes asetehtaan toiminta Tourulassa päättyi Vanhan teollisuusalueen asemakaava muutettiin asuinrakennuskäyttöön Kolme vanhaa teollisuushallia purettiin ja maaperä puhdistettiin. Uuden Kivääritehtaan kortteliin rakennettiin yhteensä seitsemän uutta kerrostaloa, joista viimeinen, As Oy Tourulan Patruuna, valmistui marraskuun lopussa Kivääritehtaan kortteliin on valmistunut kuuden vuoden aikana yhteensä 231 uutta kerrostaloasuntoa, m². Lisäksi alueella saneerattiin kaksi entistä tehtaanjohtajan taloa vuokra-asunnoiksi (KOY Tourulan Funkkis), joihin tuli yhteensä 23 asuntoa, m². Jyväskylän Tourula Aseseppä 2002: kerrostalo, 27 as., asm² Ruutisarvi 2004: kerrostalo, 27 as., asm² Tähystäjä 2006: kerrostalo, 29 as., 1 706,5 asm² Luotipussi 2007: kerrostalo, 37 as., 2 117,5 asm² Patruuna 2008: kerrostalo, 36 as., asm² Tourulan Patruuna, Jyväskylä K-S YH Rakennuttajalle rakennetut talot: Takomo 2006: kerrostalo, 40 as., asm² Valimo 2006: kerrostalo, 36 as., asm²

18 18 Sairaala-alueen peruskorjaus asunnoiksi Nikkilän vanhasta sairaala-alueesta on muodostunut peruskorjaamisen myötä oma pieni kylä. Sairaalan lopetettua toimintansa vuonna 1999 ryhdyttiin alueesta kaavoittamaan asuinaluetta. Ensimmäiset kohteet valmistuivat vuonna Peruskorjaukset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Heikkilä & Kauppinen Oy. Itäisen Jokipuiston alue on ainutlaatuinen. Sipoon eloisa keskus, Nikkilän kylä, sijaitsee vain kilometrin päässä historiallisten rakennusten uusista kodeista. Sipoon Nikkilä Peruskorjauskohteet: Lönnborg 2002: kerrostalo, 52 as., asm² Pisaborg 2003: kerrostalo, 11 as., 645 asm² Ekborg 2005: kerrostalo, 52 as., asm² Granborg 2006: kerrostalo, 28 as., asm² Eriksborg 2008: kerrostalo, 38 as., asm² Peruskorjaamatta 2 rakennusta.

19 19 ERIKSBORG LÖNNBORG PISABORG EKBORG GRANBORG

20 20 Referenssejä Kuparitie 2, Lassila, Helsinki Toimistotilasta hoivapalvelutilaksi (tehostettu asumispalvelu). Omistaja: Varma Operaattorit: Palvelukoti Tarina Oy, Debora Oy Muutosala: n htm 2 (5 kerrosta, 60 asiakaspaikkaa) Valmis: 2009 Hankekehittäjä: NCC Rakennus Oy Kornetintie 8, Pitäjänmäki, Helsinki Toimistotilasta kehitysvammaisten ryhmäkodeiksi ja vaikeasti sairaiden lasten sopeutumisvalmennustilaksi. Omistaja: Varma Operaattori: Rinnekoti-Säätiö Muutosala: n htm 2 Valmis: 2010 Hankekehittäjä: NCC Rakennus Oy

21 21 Toimistosta ikäihmisten asuntoja NCC:n vanhasta toimistotalosta peruskorjattiin uusia Kotosalla-koteja. Talo sijaitsee erinomaisella paikalla Turun keskustassa, kaikkien palvelujen äärellä. Kotosalla on YH Kodit Oy:n ja Kotosalla Säätiön yhdessä kehittämä nykyaikainen ja toimiva asumismuoto yli 55-vuotiaille. Kotosalla asutaan turvallisesti ja itsenäisesti omassa kodissa sekä nautitaan samalla helposti saatavilla olevista palveluista, seurasta ja toiminnasta. Kotosallataloissa on koulutettu palveluohjaaja sovitusti auttamassa arjen eri tilanteissa. Palveluohjaajalta saa tukea, ohjausta ja neuvontaa asukkaan sitä tarvitessa. Vanha Turun NCC:n ja Optiplan Oy:n toimistotalo muutettiin hoiva- ja senioritaloksi. Talo valmistui vuonna YH- Länsi Oy toimi muutoksen rakennuttajana yhteistyössä NCC:n kanssa. Taloa isännöi: YH Länsi Oy Projektinjohtaja: YH Länsi Oy Suunnittelu: Optiplan Oy Korjausrakentaja: NCC Rakennus Oy

22 22 Referenssejä As Oy Isokontio, As Oy Säästökaitans, Tapiolan Tornit, Asunto Oy Mannerheimintie 57-59, Neitsytsaarentie, Koy Helsingin Hämeentie 19, Asunto Oy Helsingin Vuorenpeikontie, Kaivoslähde/Ruostekuja, Metallimiehenkuja 10, Nokia Phase 3, Mäkelänkatu 50, As Oy Vironkatu 10, Nokia Karakaari 5 Building 10, Kiinteistö Oy Vantaan Autoairport, SFS Malminkatu, Nokia Phase 2, Leankatu 3, Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun uimahalli, Nokia House update Phase 1, Asunto Oy Helsingin Satakallio, Santahaminan kadettitalo, Lindalintie 4, Portti 1-5 HopLop, Espoon keskuspaloaseman letkutorni, StayAt-hotelli Espoo, As Oy Mannerheimintie 44, Nokia Itämerenkatu meeting room, Koy Tikkurilan Satotalo, Akateeminen Asunto Oy Mäntytie 17-19, As Oy Merimiehenkatu 26, Nokia Keilalahdentie 4, As Oy Haagantori 2, Elisa KOy Helsingin Ratavartijankatu 5, Järvenpään Mestariasunnot Oy, DHL Lentoasemakiinteistöt Oyj, As Oy Oulunkyläntori 2, Medivire Ratapihantie 11, Medivire Vernissakatu 1, Medivire Äyritie 8, Ämmässuon kompostointilaitos, As Oy Winqvistinkatu 1, Siilitien Kiint. Oy, Asunto Oy Kaivosmäki, Kaivosrinteenkuja 2, Kauppakeskus Jumbo/Zara, Asunto Oy Munkkivuori, Espoon yhteislyseo ja koulu, Annankatu 18 ja Lönnrotinkatu 18, Kiinteistö Oy Asemapäällikönkatu 1, As Oy Tikkurilan Kiertotie 58, Koskenhaantie 26, Sörnäisten rantatie 33, Pop-jazz konservatorio, Ravintola Eerikinkatu 2, As Oy Säästölampi, Tykkikuja 3, Arabiakeskus, Malmin raitti 30E, Kiint. Oy Koivula, As Oy Braahe, Makasiiniterminaali, Eurokangas Tapiola, As Oy Rannikko, As Oy Albertinkatu 17, Majvik kurssikeskus, Hyrylän ostoskeskus, Malmin poliisitalo, Graniittitie 8 ja 13, TKK keittiö, Tikkurilan kirkko, Antinkatu 14 As Oy, Fazer, Pursimiehenkatu 4-6, Kauppakeskus Itäkeskus/Zara, Valio Yrjönkatu 36, asunnot Gunillantie, HKL Kaivokadun tunneli, Kontulan metroasema, ABN AMRO, Papyrus, RAY, Albertinkatu 30, Valio Laivurinkatu, As Oy Hietapellontie 2, As Oy Helkalax, STTV Säästöpankinranta 2

23 23

24 24 NCC Rakennus Oy Asiakaspalvelu Puh Mannerheimintie 103a, Helsinki ncc.fi NCC VIESTINTÄ, 9/2012, LÖNNBERG PAINOT OY

UUTTA IDEAA PUTKIREMONTTIIN

UUTTA IDEAA PUTKIREMONTTIIN UUTTA IDEAA PUTKIREMONTTIIN 1 Vaikka ajatus voi kauhistuttaa, putkiremontti on mahdollisuus entistä parempaan viihtyvyyteen. NCC:n toimintamallissa asukastyytyväisyydellä on suuri painoarvo. 2 NCC:N SUUNNITTELU-

Lisätiedot

Kasvamme harkituin askelin s. 4

Kasvamme harkituin askelin s. 4 Consti Yhtiöiden lehti korjausrakentamisesta 1/2015 uudistajat Kasvamme harkituin askelin s. 4 Käyttäjälähtöinen muutostyö toteutetaan asiakkaan ehdoilla s.10 Yhä parempia palveluita kiinteistönomistajille

Lisätiedot

Lukitus ajan tasalle. www.kita.fi. LVIS-remonteissa ei saa aikailla. Julkisivuvaurioihin reagoitava nopeasti. Katse kattoon

Lukitus ajan tasalle. www.kita.fi. LVIS-remonteissa ei saa aikailla. Julkisivuvaurioihin reagoitava nopeasti. Katse kattoon LVIS-remonteissa ei saa aikailla Julkisivuvaurioihin reagoitava nopeasti Katse kattoon Älä hyppää halvimpaan hissiin www.kita.fi Turvaa valvonnalla Lukitus ajan tasalle Mukana Hinta 9,20 EUR tapahtumassa

Lisätiedot

UUDISTAJAT. KORJAUSRAKENTAMISEN SYSTEMAATTISTA KEHITTÄMISTÄ s. 08

UUDISTAJAT. KORJAUSRAKENTAMISEN SYSTEMAATTISTA KEHITTÄMISTÄ s. 08 CONSTI YHTIÖIDEN LEHTI KORJAUSRAKENTAMISESTA 2/2012 UUDISTAJAT KORJAUSRAKENTAMISEN SYSTEMAATTISTA KEHITTÄMISTÄ s. 08 ENERGIAKORJAUKSILLA HOUKUTTELEVAMPIA TOIMITILOJA s. 07 RADISSON BLU PLAZA SANEERATTIIN

Lisätiedot

22 JULKISIVU- HYVÄ HANKE- 6SUUNNITELMA ON ONNISTUNEEN LINJAREMONTIN EDELLYTYS. KORJAUS voidaan tehdä rakennuksen ilmettä muuttaen tai säilyttäen

22 JULKISIVU- HYVÄ HANKE- 6SUUNNITELMA ON ONNISTUNEEN LINJAREMONTIN EDELLYTYS. KORJAUS voidaan tehdä rakennuksen ilmettä muuttaen tai säilyttäen LUJA-YHTIÖIDEN SIDOSRYHMÄLEHTI 1/2010 DI Pekka Korhonen, DI Vilho Pekkala, Vahanen Oy 22 JULKISIVU- KORJAUS voidaan tehdä rakennuksen ilmettä muuttaen tai säilyttäen HYVÄ HANKE- 6SUUNNITELMA ON ONNISTUNEEN

Lisätiedot

ISÄNNÖINTISANOMAT. Mikkeli ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014

ISÄNNÖINTISANOMAT. Mikkeli ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014 26. vuosikerta 2013 2014 ISÄNNÖINTISANOMAT 1 ISÄNNÖINTISANOMAT Hyvä luottokelpoisuus Soliditet 2013 Mikkeli REIM Mikkeli Oy Nuijamiestenkatu 4 50100 Mikkeli p. 0207 438 560 www.reimgroup.com/mikkeli ISÄNNÖINTISANOMAT

Lisätiedot

ISÄNNÖINTI 2013 ISÄNNÖINTI SAARINEN. Lämmön talteenotto Tornipariin ISÄNNÖINTI SAARINEN OY YLI 30 VUOTTA AMMATTI-ISÄNNÖINTIÄ

ISÄNNÖINTI 2013 ISÄNNÖINTI SAARINEN. Lämmön talteenotto Tornipariin ISÄNNÖINTI SAARINEN OY YLI 30 VUOTTA AMMATTI-ISÄNNÖINTIÄ ISÄNNÖINTI SAARINEN ISÄNNÖINTI SAARINEN - Laatua ja luotettavuutta - www.isannointisaarinen.fi Lämmön talteenotto Tornipariin Tässä lehdessä: Aarno Saarinen aloitti isännöitsijänä vuonna 1964 S. 3 Lisä-

Lisätiedot

Tärkeintä on laittaa itsensä likoon

Tärkeintä on laittaa itsensä likoon Smail Kumppanuuden rakentaja 2 2010 Tervetuloa kylään uudelleen suunniteltuun ja kestävästi toteutettuun 60-luvun lähiöön 8 16 20 Aluesuunnittelijat pelaavat yhteen Nollatoleranssi tyrmää korruption Äiti

Lisätiedot

ISÄNNÖINTI 2015. Huoneiston muutostyöt ja valvonta taloyhtiössä

ISÄNNÖINTI 2015. Huoneiston muutostyöt ja valvonta taloyhtiössä ISÄNNÖINTI SAARINEN ISÄNNÖINTI SAARINEN - Laatua ja luotettavuutta - www.isannointisaarinen.fi Huoneiston muutostyöt ja valvonta taloyhtiössä Tässä lehdessä: Talonmies, huoltoliike, huoltoyhtiö Mikä on

Lisätiedot

Hyvinkäälle rakentuu uusia asuinalueita. Urakoitsija halpa, hyvä vai molempia? s. 8

Hyvinkäälle rakentuu uusia asuinalueita. Urakoitsija halpa, hyvä vai molempia? s. 8 Hyvinkään Riihimäen Mäntsälän KIINTEISTÖ 1 14 viesti Urakoitsija halpa, hyvä vai molempia? s. 8 Kun tieto ei kulje, epäluulot heräävät s. 12 Remonttiriskit kuriin s. 16 Hyvinkäälle rakentuu uusia asuinalueita

Lisätiedot

Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea. Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle!

Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea. Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle! FENESTRAN ASIAKASLEHTI 1/2009 Taloyhtiön jättiurakka: ilmastointiremontti ja lähes 1 500 uutta ikkunaa ja ovea Saneeraustiimi antaa parastaan ja vielä vähän päälle! VANHASSA VARA PAREMPI Suomen rakennussektori

Lisätiedot

Kiinteistö VIESTI JARKKO OLLIKAINEN. Puiden ja pensaiden seasta Hyvää Kevättä asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

Kiinteistö VIESTI JARKKO OLLIKAINEN. Puiden ja pensaiden seasta Hyvää Kevättä asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme! Kiinteistö Huhtikuu VIESTI 1/2015 ORAS TYNKKYNEN Maailmalla on menossa energiamurros sivu 7 JARKKO OLLIKAINEN Älä säilytä rappukäytävässä mitään helposti syttyvää sivu 8 www.kiinteistoliitto.fi/kanta-hame

Lisätiedot

ISÄNNÖINTISANOMAT. Tampere ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014

ISÄNNÖINTISANOMAT. Tampere ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014 26. vuosikerta 2013 2014 ISÄNNÖINTISANOMAT 1 ISÄNNÖINTISANOMAT Hyvä luottokelpoisuus Soliditet 2013 Tampere REIM Tampere Oy Hatanpään valtatie 24 B 33100 Tampere p. 0207 438 600 www.reimgroup.com/tampere

Lisätiedot

Taloyhtiön voimakaksikko. www.kita.fi. Hyvä viestintä on puolivoittoa putkiremontissa. Energiatehokkuus kirittää putkiremontteja

Taloyhtiön voimakaksikko. www.kita.fi. Hyvä viestintä on puolivoittoa putkiremontissa. Energiatehokkuus kirittää putkiremontteja Hyvä viestintä on puolivoittoa putkiremontissa Energiatehokkuus kirittää putkiremontteja www.kita.fi Taloyhtiön voimakaksikko Hinta 9,20 EUR Hallituksen puheenjohtaja extra KIINTEISTÖ KUVITTELE TÄMÄ RAKENNUS

Lisätiedot

Omataloyhtiö.fi. onnistuneen korjaushankkeen edellytykset? Perusparannusavustus ARAlta

Omataloyhtiö.fi. onnistuneen korjaushankkeen edellytykset? Perusparannusavustus ARAlta Syksy 2013 Omataloyhtiö.fi Tiesitkö tämän tilaajavastuulaista? onnistuneen korjaushankkeen edellytykset? Autotalleille uusi ilme Perusparannusavustus ARAlta Poppelipolku >> >> >> energiapihiksi Ratkaisut

Lisätiedot

ISÄNNÖINTISANOMAT. Imatra ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014

ISÄNNÖINTISANOMAT. Imatra ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014 26. vuosikerta 2013 2014 ISÄNNÖINTISANOMAT 1 ISÄNNÖINTISANOMAT Hyvä luottokelpoisuus Soliditet 2013 Photo: ekarjala kuvapankki / Raija Mutanen Imatra REIM Imatra Oy Lappeentie 17 55100 Imatra p. 0207 438

Lisätiedot

Hesperian tornien vietäviksi

Hesperian tornien vietäviksi skanska.fi Skanskan asiakaslehti Joulukuu 2007 Eeva Kilpiö ja Leena Makkonen antautuivat Hesperian tornien vietäviksi Sivu 12 Pyörätuolit rullaavat esteettä MS-talossa Silta yhdistää julkiset ja yksityiset

Lisätiedot

Isännöintitoimi uusiin tiloihin

Isännöintitoimi uusiin tiloihin MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI www.matinkylanhuolto.fi 1 2013 Isännöintitoimi uusiin tiloihin 3 6 11 14 Menestystä ympäristökilpailussa Kumppani ja edelläkävijä Metro etenee vauhdilla Tiistilän hevoset

Lisätiedot

MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI www.matinkylanhuolto.fi. 40-vuotisjuhlanumero

MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI www.matinkylanhuolto.fi. 40-vuotisjuhlanumero MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI www.matinkylanhuolto.fi 2 2009 40-vuotisjuhlanumero Kiinteistöpalveluyritys kaupunkikuvan kehittäjänä Merellinen, vihreä kaupunginosa Täydennysrakentaminen Länsimetro

Lisätiedot

Lisärakentamisen paikka? www.kita.fi. Vahinkosaneerauksissa riittää työsarkaa. Talvikunnossapito tuo vastuuta ja lisäkuluja

Lisärakentamisen paikka? www.kita.fi. Vahinkosaneerauksissa riittää työsarkaa. Talvikunnossapito tuo vastuuta ja lisäkuluja Vahinkosaneerauksissa riittää työsarkaa Talvikunnossapito tuo vastuuta ja lisäkuluja www.kita.fi Isännöitsijän vastuu kirjanpidon virheistä Hinta 9,20 EUR Lisärakentamisen paikka? TEKSTI: SAMI J. ANTEROINEN

Lisätiedot

Kestävän kehityksen guru Vihreä Ninja Tavallinen Tallaaja Kerskakuluttaja Tohtori Tuomiopäivä

Kestävän kehityksen guru Vihreä Ninja Tavallinen Tallaaja Kerskakuluttaja Tohtori Tuomiopäivä MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI www.matinkylanhuolto.fi 1 2011 Kestävän kehityksen guru Vihreä Ninja Tavallinen Tallaaja Kerskakuluttaja Tohtori Tuomiopäivä Hiilijalanjälki Hiilijalanjälki & CO2 Biopussi

Lisätiedot

Taloyhtiöiden toiveita lisärakentamiseen

Taloyhtiöiden toiveita lisärakentamiseen Taloyhtiöiden toiveita lisärakentamiseen Kyselyvastausten yhteenveto Uudenmaan liitto 2015 1 Uudenmaan liitto 2015 Kansi: Ulvilantie 11, valokuva Satu Åkerblom Uudenmaan liitto // Nylands förbund Uusimaa

Lisätiedot

Lähiöiden muodonmuutoksessa halutaan mennä pintaa syvemmälle. www.kita.fi. Toimiva ja esteetön ympäristö tavoitteena kerrostaloalueilla

Lähiöiden muodonmuutoksessa halutaan mennä pintaa syvemmälle. www.kita.fi. Toimiva ja esteetön ympäristö tavoitteena kerrostaloalueilla Toimiva ja esteetön ympäristö tavoitteena kerrostaloalueilla Kiinteistöhuollon sääpalvelu varoittaa lumentulosta ja sateista etukäteen www.kita.fi Taloyhtiöt arkailevat turhaan rakennuttajakonsultin käyttämistä

Lisätiedot

Energiaa poistoilmasta

Energiaa poistoilmasta Keski-Suomen 3/2013 Energiaa poistoilmasta Hissi lisää kiinteistön arvoa Riskikartoitus on pelastussuunnitelman perusta Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen jäsenlehti Nyt likaa keräävät matot Jyväskylän

Lisätiedot

ISÄNNÖINTISANOMAT. Kymi ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014

ISÄNNÖINTISANOMAT. Kymi ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014 26. vuosikerta 2013 2014 ISÄNNÖINTISANOMAT 1 ISÄNNÖINTISANOMAT Hyvä luottokelpoisuus Soliditet 2013 REIM Kymi Oy Lehtomäenkatu 12, 45160 Kouvola p. 0207 438 500 www.reimgroup.com/kymi-kouvola Kymi Keskusaukio

Lisätiedot

MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI www.matinkylanhuolto.fi. Matinkylä harrastaa

MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI www.matinkylanhuolto.fi. Matinkylä harrastaa MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI Matinkylä harrastaa Sähkösopimus, sivut 3 5 Tehokkuutta kumppanuudella, sivu 6 Elämäniloa harrastuksista, sivut 7 9 Uusitut kotisivut, sivu 12 Korjaus ja remontointi,

Lisätiedot

Hyvinkään Riihimäen Mäntsälän

Hyvinkään Riihimäen Mäntsälän Hyvinkään Riihimäen Mäntsälän KIINTEISTÖ 1 13 viesti Sivu 6 Ammattitaitoinen isännöitsijä helpottaa hallituksen työtä Sivut 10-11 Isännöitsijän vaihdoksessa on helppo epäonnistua PIENET YHTIÖT etsivät

Lisätiedot

Kokonaiskustannuksiltaan edullisinta kunnossapitoa

Kokonaiskustannuksiltaan edullisinta kunnossapitoa Tiimimallilla haetaan Kaukajärviosuuskunta parempaa palvelua tarjoaa urapolkuja SIVUT 6 7 SIVU 9 Asumiskustannukset vaan nousevat? Maalämpö katkaisee kierteen! Taloudellinen maalämpö soveltuu mainiosti

Lisätiedot

Smail. Elben esteetön päivä. Yhteistyön tiellä Vastuullinen Adjutantti. Äiti pärjää hyvin Kontulan ryhmäkodissa. Kumppanuuden rakentaja

Smail. Elben esteetön päivä. Yhteistyön tiellä Vastuullinen Adjutantti. Äiti pärjää hyvin Kontulan ryhmäkodissa. Kumppanuuden rakentaja Kumppanuuden rakentaja 2 2012 Smail Yhteistyön tiellä Vastuullinen Adjutantti 14 26 Elben esteetön päivä 8 Äiti pärjää hyvin Kontulan ryhmäkodissa Tärkeintä Teksti: Katri Syvärinen Kuva: Juho Paavola Tärkeintä

Lisätiedot

Yritys pähkinänkuoressa. Vankkaa osaamista. Tärkeintä on asiakas

Yritys pähkinänkuoressa. Vankkaa osaamista. Tärkeintä on asiakas Remontti Partio Yritys pähkinänkuoressa Vankkaa osaamista Koko remontti samasta paikasta ja korjaamme roskatkin lopuksi pois! Meillä on jo lähes 20 vuoden näytöt onnistuneista remonteista ja tuhansia tyytyväisiä

Lisätiedot